Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Παρασκευη 21 Απριλιου 2017


NO PASARAN! VENEZUELA DE 2017 NO ES CHILE DE 1973!
Θυμόμαστε την επιβολή της δικτατορίας των μαύρων συνταγματαρχών, εκφράζοντας την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη μας προς τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και τον εργαζόμενο λαϊκό κόσμο που υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του απέναντι στο ξεσάλωμα αυτών που θέλουν να διατηρήσουν τα ταξικά τους προνόμια.
Η τοποθέτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα και αντίστροφα η τοποθέτηση όλων των δυνάμεων της λατινοαμερικάνικης Αριστεράς, από το Μεξικό και την Κούβα, μέχρι τη Χιλή και την Αργεντινή υπέρ του μπολιβαριανού καθεστώτος, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ως προς το τι παίζεται εκεί πέρα.
Δεν θα περάσουν! Η Βενεζουέλα του 2017 δεν είναι η Χιλή του 1973!




----------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα η 21η Απριλίου 1967, με τους γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους της κατοχής, που, αντί να τους βάλουν στο πιο βαθύ λάκκο, συνέχισαν το "θεάρεστο" έργο τους στον εμφύλιο και στελέχωσαν μετά τον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό, για να συνεχίσουν με την αμερικανοκίνητη δικτατορία, αυτή που "δεν δημιούργησε δημόσιο χρέος" και "κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές", κ μετά την 7ετία, βάλανε τους πάνω πάνω φυλακή και οι υπόλοιποι χαλαρά, μαζί με τους δαμανάκηδες, στελέχωσαν την νεοελληνική κουράδα της μεταπολίτευσης, και τώρα αναρωτιόμαστε για την κρίση, ενώ ο Σκαλούμπκας μας γνέφει πως ο μπαμπάς του μας έκανε τον κώλο φινιστρίνι στην Μακρόνησο κ με τον `Αδωνη μας στέλνουν χαιρετίσματα διαδικτυακώς και στην Εισαγγελία Αθηνών όλα είναι καλά και ο καιρός αίθριος με τοπικές νεφώσεις, "πιάσαμε" κ τη Ρούπα...`Αι σιχτίρ!




---------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλ /Ισραηλινοί στρατιώτες ενώθηκαν με τους σκληροπυρηνικούς ακροδεξιους σε μια απεχθή γιορτή με ''μπαρμπεκιου''εξω απο τις φυλακες για να χλευάσουν τους Παλαιστινιους απεργούς πείνας.
*Israeli soldiers joined hardliners in an odious feast to taunt Palestinian hunger strikers.
*Απεργία πείνας πραγματοποιούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι
Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, από την περασμένη Κυριακή.
*(ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ στην ΑΘΗΝΑ την Δευτέρα 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση του Δικτύου Αλληλεγύης Samidoun (samidoun.net) με την ευκαιρία της Διεθνούς Εβδομάδας Δράσης για τους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους.
Μεταξύ των ομιλητών και ο Γιάννης Ραχιώτης, πρόεδρος της Αγωνιστικής Πανελλαδικής Ένωσης Δικηγόρων.
Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.
Την αλληλεγγύη της Παλαιστινιακής Αρχής στους απεργούς πείνας εξέφρασε ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Μαρουάν Μπαργκούτι, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και η Χαμάς.
Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.




--------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας ο σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ:
1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες του λαού της Βενεζουέλας για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και σοσιαλιστικό μετασχηματισμό

2. Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις συνταγματικές διαδικασίες και τη συμπάθειά του στη νόμιμα και σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλεγμένη κυβέρνησή του.

3. Υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα της Βενεζουέλας είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά στον κόσμο και δίνει στο λαό τη δυνατότητα ανάκλησης των εκλεγμένων αρχών, κάτι που δεν το διανοείται καμιά αστική δημοκρατία.

4. Καταδικάζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο (όπως επιχείρησαν παλαιότερα με την κυβέρνηση Τσάβες) και να δημιουργήσουν προσχήματα στην κατεύθυνση της προετοιμασίας μιας ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης.

5. Καταδικάζει την ακροδεξιά και φασιστική βία που σκοπό έχει την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση καθεστώτος αρεστού στις ΗΠΑ και στην ολιγαρχία, καθεστώτος που θα φέρει την καταλήστευση του λαού της Βενεζουέλας και του ορυκτού πλούτου της χώρας.

6. Είναι φανερό ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις αξιοποιούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλείται εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου και τον περιορισμό των κοινωνικών προγραμμάτων. Η κατάσταση αυτή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα ενάντια στις εταιρείες και στο μεγάλο κεφάλαιο της Βενεζουέλας που χρηματοδοτεί τις αντεπαναστατικές ενέργειες και να αποκαλυφθεί διεθνώς ο ρόλος τους. Το αντιδραστικό πείραμα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στην πρόσφατη περίοδο.

7. Ο σύλλογος Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ καλεί κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο της πατρίδας μας, τα εργατικά συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς, τα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν έμπρακτα και ποικιλόμορφα την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.

8. Καταδικάζει την ελεεινή προπαγάνδα των περισσοτέρων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ απέναντι στην δημοκρατία της Βενεζουέλας ως την εμπροσθοφυλακή του ιμπεριαλισμού που σκοπό έχει τη δημιουργία κλίματος για την δικαιολόγηση της επέμβασης

9. Καλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να καταγγείλει στα διεθνή φόρα την στάση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Ο σύλλογος  Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ




----------------------------------------------------------------------------------




Παραμονή της επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 βγήκε ο Μητσοτάκης να μιλήσει για τη Βενεζουέλα. Εκεί που σχεδιάζουν ανάλογο πραξικόπημα.
Δεν ξέρω αν θα τους βγει. Ξέρω μόνο πως απέτυχαν το 2002 στη Βενεζουελα. Όπως και ότι η λατινοαμερικάνικη Αριστερά μάλλον το πήρε το μάθημα από τη Χιλή του 1973.
Α! Και δεν είναι Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, να στήσουν "εξεγέρσεις" τάχα λαϊκές. Βρωμάει η μπόχα των καλών συνοικιών του Καράκας. Πολύ γλίτσα, που φτάνει μέχρι Κολωνάκι και Εκάλη.





----------------------------------------------------------------------------------



21 Απριλίου: μια Ιστορία, με παρόν παρελθόν και μέλλον.
Από την δεκαετία του 1950, μια λαϊκή έκφραση έδινε τον καλύτερο ορισμό της σύγχρονης Ελλάδος- « Ένας πούστης , μια πουτάνα και ένας Αμερικάνος»…..
Όταν ο Αμερικάνος αποφάσισε να εγκαθιδρύσει δικτατορία στην Ελλάδα, υπήρχαν οι προϋποθέσεις(πούστης και πουτάνα) για να γίνουν όλα χωρίς προβλήματα-και έτσι έγιναν: ένα κομμάτι της ΕΡΕ με τους αποστάτες (πούστης), ακόμα και ο «αυτοεξόριστος των Παρισίων» και τα ανάκτορα(πουτάνα), συζητούσαν ή προετοίμαζαν την εκτροπή.
Πράγματι, «ο πούστης , η πουτάνα και ο Αμερικάνος»…..είχαν κάνει ήδη τα απαραίτητα βήματα:
-Εκλογικό πραξικόπημα το 1961
-Συνταγματικό πραξικόπημα το 1965.
Ως έπος ειπείν, η CIA του αμερικάνου «μας την έβαζε», με το συμπάθιο (τη Χούντα), σιγά- σιγά και με το μαλακό (Άλλο Λατινική Αμερική και άλλο Ευρώπη, διάολε!....), έτσι ώστε, τελικά, η …οριστική επιβολή της ήταν θέμα χρόνου, διαμόρφωσης εσωτερικών συνθηκών, διεθνούς συγκυρίας…..Τσακ….την 21 Απριλίου 1967, Παρασκευή, ημέρα αποφράδα, η χώρα μπαίνει στον αστερισμό του «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν»… και η κοινωνία στη “Γυάλα”, με τα πρώτα «Απαγορεύονται» και με τα πρώτα «Επιτρέπονται».
Ως συνελόντι ειπείν, η πρώτη δικτατορία MADE IN USA που εγκαθιδρύθηκε στην Ευρωπαϊκή μπανανία, κράτησε…. 7 χρόνια και τελείωσε με την Κυπριακή τραγωδία, είναι μια Ιστορία, με παρόν παρελθόν και μέλλον για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
ΥΓ: Γνωρίζουμε κατά την λαϊκή έκφραση, ποιες είναι οι καταβολάδες του «πούστη», της «πουτάνας» και του «Αμερικάνου», στο σημερινό πολιτικό σύστημα;
 Μήπως υπήρξε πριν από λίγες μέρες η επιβράβευση σε ένα νεοαποστάτη ξεφτίλα, από το γιο του μεγαλαποστάτη, τον επονομαζόμενο «δράκουλα των Χανίων»;





----------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ /Πραξικόπημα από τις ΗΠΑ καταγγέλλει ο Μαδούρο
*Στη Βενεζουέλα, οι προσπάθειες της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ αντιδραστικής αντιπολίτευσης να ανατρέψει το Μαδούρο βρίσκονται σε εξέλιξη.
Απο το 2016 αξιωματούχοι των ΗΠΑ ''προβλεψαν'' πως ο πρόεδρος δε θα ολοκληρώσει τη θητεία του και πως η Βενεζουέλα μπορεί σύντομα να βρεθεί σε «οικονομική και πολιτική κατάρρευση», εξετάζοντας ταυτόχρονα ανοιχτά σενάρια πραξικοπήματος. Όλα αυτά το 2016 στο μέσο μιας εντεινόμενης κρίσης που περιλαμβάνει ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, συχνές διακοπές ρεύματος και έναν απίστευτο πληθωρισμό της τάξης του 700%.
Ο Μαδουρο μίλησε για απειλές από τις ΗΠΑ και το εσωτερικό ενάντια στην κυβέρνησή του: «Η Ουάσινγκτον ενεργοποιεί μέτρα μετά από αίτημα της φασιστικής δεξιάς της Βενεζουέλας, που έχει ενθαρρυνθεί από το πραξικόπημα στη Βραζιλία»
Επισης ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας – του πιο πιστού λακέ των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική – καλούσε σε στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Βενεζουέλα για να ανατραπεί ο Μαδούρο. Ο Μαδούρο ειχε παρέτεινει περσι την κατάσταση «οικονομικής έκτακτης ανάγκης», σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την οικονομία της χώρας από την κατάρρευση.




------------------------------------------------------------------------------



Το Αλ-Τζαζίρα μεταδίδει ότι οι "φίλοι της Συρίας" (ΗΠΑ,ΕΕ, Τουρκία και χώρες του κόλπου Σαουδάραβες- Εμιράτα) ενέκριναν νέα χρηματοδότηση σε τζιιχαντιστές της Συρίας "που δεν θα αντιταχθούν στην Αλ κάιντα" (αλλά στον Συριακό Αραβικό Στρατό.
Υπάρχει βουλευτής να ρωτήσει πόσα θα δώσει η Ελλάδα, και -κυρίως- για ποιόν λόγο ;




-----------------------------------------------------------------------------------




Και οι Antifa Negative στο ίδιο κλίμα υποστηριξης του σουλτανου της Τουρκιας και εναντια στην Ελλαδα.
Σχολιο.-  Ποιοι αντίφα νέγκατιβ και παπάρια ρε παιδιά; Από γραφείο πρεσβείας φτιάχνεται το κείμενο, στέλνεται με mail σαν pdf, το τυπώνει ένας άσχετος κάπου αλλού και πάνε και παίρνουνε τις αφίσες 2-3 της πρεσβείας που κάνουνε τη λάντζα και τις κολλάνε.
σχολιο.- Μία γκρούπα είναι με 2 καθοδηγητές και 15-20 επιρροές, βιτρίνα αντίφα που συστηματικά παρεμβαίνει φιλοτουρκικά, όχι διεθνιστικά. Το πιο πιθανό, προτζεκτάκι της γείτονος.
Σχολιο.- Τους Αναρχοσιωνιστές τους γνωρίσαμε για πρώτη φορά από την δράση τους στην Γερμανία.Το όνομά τους "Antideutshe" δηλαδή Αντιγερμανοί(όπως λέμε ανθέλληνες) οι οποίοι έχουν μία συμπάθεια προς τις ΗΠΑ αλλά και πλήρη και απόλυτη στήριξη στο Ιμπεριαλιστικό Σιωνιστικό ψευδοκράτος στην Γη της Κατεχόμενης Παλαιστίνης.
Στις δράσεις τους υπάρχει η προσπάθεια ανάδειξης του Ισραήλ με κείμενα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα των Σιωνιστών απέναντι στους "Άραβες τρομοκράτες" αλλά την ίδια την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ του οποίου την ύπαρξη θεωρούν σαν την βάση του αντιφασιστικού αγώνα.
Στην Ελλάδα τους Αναρχοσιωνιστές τους γνωρίσαμε σαν Terminal 119 και εν'συνεχεία σαν Antifa Negative,οι οποίοι εισήγαγαν το μοντέλο των "Antideutshe" προσαρμόζοντας το στα Ελληνικά δεδομένα. Εισαγωγείς κάποιοι Σιωνιστές υποστηρικτές του Ισραήλ,μέλη της Εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα οι οποίοι το βρήκαν σαν μία διέξοδο και που θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην Αντιιμπεριαλιστική και Αντικαπιταλιστική Αριστερά αλλά και στον Αναρχικό χώρο ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία στέκεται αλληλέγγυος με τον Παλαιστινιακό λαό και έχει καταφέρει και τους έχει απομονώσει και αποκλείσει από τις δραστηριότητές του.




-------------------------------------------------------------------------------




Οπλα στο λαο της Βενεζουελας. Ψοφος στην αντιδραση. το πρωτο βημα. Βημα δευτερο αμεση εθνικοποιηση ολων των βασικων εταιρειων τροφιμων χωρις φραγκο και ελεγχος της ροης τροφιμων απο τις επιτροπες της μπλοβιαριανης δημοκρατιας. Για να τελειωσει το σαμποταζ στη παραγωγη και οι τεχνητες ελλειψης τροφιμων . Ας ελπισουμε να σταθεροποιηθει η κατασταση με νικη της μπολιβαριανης δημοκρατιας για να υπαρξει σχεδιο αλλαγη της παραγωγικης δομης και να μην στηριζονται πλεον μονο στις τιμες του πετρελαιου.
«Ένα όπλο για κάθε εθνοφρουρό!»: Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θέλει να ενισχύσει τις ένοπλες ομάδες πολιτών
18 Απριλίου 2017, 13:4




----------------------------------------------------------------------------------



¡NO PASARÁN !
Η Βενεζουέλα απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά με στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Η Κούβα, η Λατινική Αμερική και ο προοδευτικός κόσμος όλου του πλανήτη είναι στο πλευρό της. Μα πάνω απ' όλα, ο ίδιος ο λαός της είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και τις κατακτήσεις του. Στην πρώτη γραμμή των λαϊκών δυνάμεων, 1.000.000 πολιτοφύλακες της Μilicia Nacional Bolivariana με "το όπλο παρά πόδα".




----------------------------------------------------------------------------------



Επόμενος στόχος για Ευαγγελάτο και Σρόιτερ η Βενεζουέλα
21.04.2017, 12:06
Ανατρίχιασαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του Epsilon TV χθες με το νέο προπαγανδιστικό υλικό που κυκλοφόρησε το καθεστώς της Βόρειας Κορέαςεναντίον της Αμερικής. Δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έλεγαν, έβαλε ένα κοριτσάκι να τραγουδάει σκληρά λόγια εναντίον των ΗΠΑ. «Είναι μία αθώα γλυκιά φατσούλα η οποία με όλο αυτό τον τρόπο της απλότητας απαγγέλλει λόγια μίσους που είναι φοβερά για να τα βάζεις σε ένα παιδί» έλεγε ο Νίκος Ευαγγελάτος.
Σε ίδιο μήκος κύματος και ο Αντώνης Σρόιτερ: «αίσθηση προκαλεί ένα νέο βίντεο με πρωταγωνιστή ένα παιδάκι».

Το απόσπασμα βέβαια με το κοριτσάκι είναι από ταινία (The Interview) και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα αλλά μην κολλάτε κι εσείς σε λεπτομέρειες.
Το μόνο κακό είναι που το διαβολικό αυτό κοριτσάκι έχει σχιστά ματάκια αλλιώς θα μπορούσε να ήταν του Μαδούρο από τη Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------





Το παραμύθι της χούντας για την οικονομία τέλειωσε! Τι χρέος παρέδωσαν με στοιχεία
13/11/2015
50 χρόνια μετά

Κοντά 40 χρόνια το παραμύθι του “οικονομικού θαύματος” της χούντας που δήθεν παρέδωσε στη Δημοκρατία μια ακμάζουσα οικονομία μεταδίδεται από φιλοχουντικούς σε χρυσαυγίτες.
Κι επειδή καλό είναι τα παραμύθια κάποια στιγμή να τελειώνουν αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στην πραγματικότα.

Οι χουντικοί όχι μόνο δεν παρέδωσαν τη χώρα χωρίς κανένα χρέος αλλά τα είχαν κάνει …μπάχαλο.

Στο Ποντίκι δημοσιεύθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για την …ανάπτυξη της χούντας. Η οποία επί της ουσίας δεν υπήρξε.
“Εκτός κι αν µπορεί να θεωρηθεί επίτευγµα το (απογοητευτικό) +0,9%, τη στιγµή που όλη η Αθήνα χτιζόταν, οι Έλληνες µετανάστες και οι ναυτικοί τόνωναν τις καταθέσεις µε δεκάδες χιλιάδες εµβάσµατα από το εξωτερικό, ενώ η Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 προσπαθούσε να σηκώσει για πρώτη φορά κεφάλι, ύστερα από την Κατοχή, τον Εµφύλιο και την κατάµαυρη δεκαετία του ’50. Μόνο οι υπερεργολάβοι και οι ρουφιάνοι πλούτισαν, λοιπόν, στην οδυνηρή εφταετία σκανδάλων”, σημειώνει το Ποντίκι.

Στη συνέχεια παρουσιάζει μια σειρά από δημοσιεύματα από τη περίοδο της χούντας. Διαβάστε:

“Σύµφωνα µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, το 1974 το δηµόσιο χρέος είχε ανέβει στο 20,8% επί του ΑΕΠ, στα 114 δισ. δρχ. εκείνη τη χρονιά, µε τον εσωτερικό κι εξωτερικό δανεισµό να γιγαντώνονται. Το χρέος ξεκίνησε από 37,8 δισ. δρχ. το 1967, ενώ το 1973 ήταν ήδη στα 87 δισ., µε το έλλειµµα στο εµπορικό ισοζύγιο να είναι 4,5 φορές ψηλότερο και τις καταθέσεις, παρά τις διαρκείς τονωτικές ενέσεις των Ελλήνων µεταναστών, να µειώνονται δραµατικά µετά το 1970. Ο πληθωρισµός κάλπαζε, το πραγµατικό εισόδηµα µειωνόταν, οι φόροι έκαναν επέλαση, το ίδιο και η ακρίβεια.

Τζάµπα… εργολάβοι
Ακόµα και µια ελαφριά µείωση του εξωτερικού δανεισµού ήταν τεχνητή, αφού οι εργοληπτικές εταιρείες έπαιρναν τα δάνεια από το εξωτερικό µε εγγύηση ελληνικού ∆ηµοσίου και στη συνέχεια γίνονταν ανάδοχες των δηµόσιων έργων, µε παραχώρηση των δανείων στο ελληνικό κράτος. ∆εκάδες τέτοια δάνεια – συµβάσεις έγιναν και µ’ αυτήν την πατέντα – µετατροπή και το χρέος φαινόταν ως «εσωτερικό». Καραµπινάτη δηµιουργική λογιστική, δηλαδή, του «µυστράκια» Παττακού και τον οµοϊδεατών του.


Από το 1971, λοιπόν, η κατάσταση στην οικονοµία δεν µπορούσε να κρυφτεί άλλο. ∆εν θα ήταν, µάλιστα, υπερβολή να πούµε ότι τότε άρχιζε να χτίζεται πια για τα καλά η λερναία ύδρα του χρέους.

Στις 6.4.1971 οι εφηµερίδες δηµοσιεύουν: «Αύξηση κατά 23,5% σηµείωσε το δηµόσιο χρέος εντός του πρώτου 5µήνου του 1970, έναντι του 1969, κι έφθασε τα 58,3 δισεκατοµµύρια δρχ. τον Μάιο του περασµένου έτους, έναντι 47,2 που ήταν τον Μάιο του 1969, σύµφωνα µε στοιχεία της ΕΣΥΕ».

Στις 22.9.1971 υπάρχει στα «Νέα» οικονοµική ανάλυση του Κωνσταντίνου Κόλµερ, όπου διαβάζουµε ότι «ναι µεν σηµειώθηκε το 1970 µια επιβράδυνση στην αύξηση του ρυθµού αυξήσεως του χρέους στο 12% έναντι 25% του 1969 (σ.σ.: πάλι επί χούντας είχε εκτιναχθεί, δηλαδή), όµως σηµειώθηκε µια ουσιώδης αύξηση του κρατικού δανεισµού µε έντοκα γραµµάτια και διπλασιασµός του δανεισµού σε συνάλλαγµα». Παρατίθενται, µάλιστα, και αποκαλυπτικά στοιχεία για το δηµόσιο χρέος από το 1958, µε πηγή πάντα τη στατιστική υπηρεσία:

∆ΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ∆ΙΣ. ∆ΡΧ.
1958………………………………………………..3,5
1959………………………………………………..8,0
1960………………………………………………..9,7
1961………………………………………………11,6
1962………………………………………………13,1
1963………………………………………………17,6
1964………………………………………………21,4
1965………………………………………………25,4
1966………………………………………………32,0
1967………………………………………………37,8
1968………………………………………………45,3
1969………………………………………………56,7
1970………………………………………………63,7

Από το 1966, δηλαδή, που το χρέος ήταν 32 δισ., διπλασιάστηκε µέχρι το 1970 στα 63,7 δισ.

Σύµφωνα, εξάλλου, µε στοιχεία του ∆εκεµβρίου του 1971, υπήρξε «αύξηση των εισαγωγών µ’ έναν ρυθµό 15% περίπου, µε ταυτόχρονη µείωση των εξαγωγών κατά 5%, διαφορά που διεύρυνε το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου». Πάτωναν οι εξαγωγές, θέριευαν οι εισαγωγές…
Το 1972 ο Τύπος βοούσε πια για την τραγική κατάσταση της οικονοµίας. Στις 13.9.1972 τα «Νέα» έγραφαν στον τίτλο του ρεπορτάζ τους: «Κατά 7,7 δισ. αυξήθηκε το 1971 το δηµόσιο χρέος». Και συνέχιζαν:

«Αυξήθηκε κατά 7,7 δισεκατοµµύρια δραχµές το δηµόσιο χρέος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 1971. Σύµφωνα µε τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου τεύχους του ∆ελτίου Στατιστικής ∆ηµοσίων Οικονοµικών, κατά το τέλος του 1971 το συνολικό δηµόσιο χρέος ανήλθε σε 71,4 δισ. δραχµές». Από 63,7 που ήταν το 1970!

Με τη σηµείωση ότι µειώθηκε κατά 600 εκατ. δρχ. το χρέος σε ξένο νόµισµα και αυξήθηκε κατά 1,8 δισ. το χρέος σε εγχώριο νόµισµα. Με την πατέντα, που λέγαµε.
 Στον «Οικονοµικό Ταχυδρόµο», στις 15.2.1973, τα σηµάδια κατρακύλας της οικονοµίας συνεχίζονται: «Μεταξύ Μαΐου 1971 και 1972 το δηµόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 7.118 εκατ. δρχ. ή σε ποσοστό 10% κι έφθασε στο ύψος των 73.806 εκατ. δρχ.».

«Θυσίες και κόστος»
Το πιο ενδιαφέρον άρθρανο όλης εκείνης της εποχής το ξετρυπώσαµε στο «Βήµα». Στις 20.10.1973 υπήρχε πρωτοσέλιδη άλυση µε τίτλο «Ο απολογισµός µιας εξαετίας, θυσίες και κόστος». Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα περί «µηδενικών χρεών» δεν µπορούν να λέγονται ούτε γι’ αστείο. Πιο τρανταχτή διαπίστωση; Ότι στην εξαετία της δικτατορίας το εξωτερικό χρέος έγινε 1,5 φορά µεγαλύτερο απ’ όσο είχε φθάσει σε διάστηµα 145 χρόνων. Από καταβολής ελληνικού κράτους! Ιδού τα σηµαντικότερα αποσπάσµατα:
♦  «∆ιαπιστώθηκε στο προηγούµενο σηµείωµα ότι από τα προβαλλόµενα σαν επιτεύγµατα της οικονοµικής της εξαετίας, η µεν οικονοµική σταθερότητα όχι µόνο δεν εξασφαλίστηκε, αλλά αντίθετα διαταράχθηκε κατά τρόπο επικίνδυνο, η αύξηση του συναλλαγµατικού αποθέµατος είναι εικονική και οφείλεται στο δανεισµό από το εξωτερικό, ο δε ρυθµός αναδιάρθρωσης της οικονοµίας υπήρξε κατώτερος των δαπανών και δυσαναλόγως µικρότερος σε σχέση µε το παρελθόν».
♦ «Η µόνη διαφορά έναντι του παρελθόντος είναι η αποκληθείσα µε µετριοφροσύνη «ταχύρρυθµη ανάπτυξη», δηλαδή η επίτευξη πρόσθετου ρυθµού ανάπτυξης έναντι του παρελθόντος κατά 0,9% τον χρόνο, σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία. Ποιες όµως υπήρξαν οι θυσίες για να καταλήξουµε σ’ αυτό το ασήµαντο ποσοτικά και ανεπαρκές ποιοτικά ποσοστό ετήσιας αύξησης του εισοδήµατος;».
♦ «Μια από τις σπουδαιότερες θυσίες της εξαετούς περιόδου που προορίζεται να επηρεάσει δυσµενώς τις εξελίξεις της οικονοµίας στο µέλλον είναι η αύξηση του εξωτερικού χρέους της οικονοµίας. Το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας όπως είχε διαµορφωθεί µε τις ρυθµίσεις των προπολεµικών χρεών ανερχόταν από το 1821 µέχρι και το 1966 σε 1.110 εκατ. δολάρια περίπου».
♦ «Μέσα σε έξι χρόνια το χρέος αυτό ξεπέρασε τα 2.700 εκατ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι καταθέσεις σε συνάλλαγµα από το εξωτερικό. Ήρκεσαν, δηλαδή, έξι χρόνια για να γίνει το εξωτερικό χρέος της χώρας 1,5 φορά µεγαλύτερο απ’ όσο είχε φθάσει σε διάστηµα 145 χρόνων. Και αυτό για έναν πρόσθετο ρυθµό ετήσιας αύξησης 0,9%».
♦ «Ακόµα και το δηµόσιο εξωτερικό χρέος που από την εθνική ανεξαρτησία ως το 1966 δεν ξεπερνούσε τα 300 εκατοµµύρια δολάρια έφθασε κατά την τελευταία εξαετία τα 700 εκατ. δολάρια, το δε εσωτερικό δηµόσιο χρέος από 32 δισ. δρχ. φθάνει τώρα περίπου τα 80 δισ. Ας σηµειωθεί ότι τώρα µέρος των δανείων του κεντρικού προϋπολογισµού πραγµατοποιείται µέσω Τραπέζης Ελλάδος και δεν εµφανίζεται στους λογαριασµούς του δηµόσιου χρέους»!

Οι πλούσιοι, πλουσιότεροι
Και συνέχιζε η εφηµερίδα στον απολογισµό που έκανε τον Οκτώβριο του 1973 µε το εµπορικό ισοζύγιο: «Η δεύτερη µεγάλη θυσία της ελληνικής οικονοµίας κατά την περίοδο αυτήν υπήρξε η θεαµατική διόγκωση του εµπορικού ισοζυγίου. Το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου από 745 εκατ. δολάρια προβλέπεται ότι θα φτάσει τελικά το τέλος του 1973 τα 2.600 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου θα τετραπλασιασθεί. Εκείνο πάντως που είναι άκρως ανησυχητικό είναι η αλµατική αύξηση των εισαγωγών που από 1.150 δισ. το 1966 προβλέπεται να φθάσει τα 3.500 τουλάχιστον το 1973. Η αύξηση αυτή των εισαγωγών αντανακλά αφενός µεν τον χαµηλό βαθµό ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονοµίας, αφετέρου δε την ανεπάρκεια της εγχώριας παραγωγής».

Στη συνέχεια διαβάζουµε ότι οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι: «Ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της οικονοµίας περιορίστηκε. Τα συµπτώµατα κερδοσκοπίας εντάθηκαν. Έχει ήδη σηµειωθεί ένταση στην ανισοκατανοµή µε την αύξηση της µερίδας των κερδών έναντι της µερίδας των µισθών στο εθνικό εισόδηµα. Πρέπει να προστεθεί ότι η τελευταία πληθωριστική διαδικασία δεν έθιξε τα υπέρογκα κέρδη της περιόδου αυτής».
Μόλις λίγες εβδοµάδες µετά την πτώση της χούντας, ο οικονοµολόγος Αδαµάντιος Πεπελάσης δηµοσιεύει άρθρο του (2.8.1974), στο οποίο κάνει λόγο για ξεπούληµα της Ελλάδας στα ξένα κεφάλαια από τους Συνταγµατάρχες:

«Η ανάπτυξη της επταετίας είχε αντιλαϊκό χαρακτήρα. Η µεγάλη µάζα δηλαδή επωµίσθηκε το βάρος της ανάπτυξης, καρπώθηκε τα λιγότερα ωφελήµατα κι έφερε το κόστος των διάφορων αντιφατικών και συγκυριακών µέτρων για την προσπάθεια επαναφοράς της οικονοµίας σε σχετική σταθερότητα και ισορροπία. Ιδιαίτερα τα µέτρα των τελευταίων 12 µηνών ήταν εξοντωτικά για τα µικρά εισοδήµατα.
Η άνοδος των τιµών κατά 40%-45% το 1973 (και κατά 9% για το πρώτο εξάµηνο του 1974) υπερκάλυψε την αύξηση των αστικών εισοδηµάτων ενώ το αγροτι κό εισόδηµα άρχισε να συρρικνώνεται σηµαντικά. Οι ξένες παραγωγικές επενδύσεις µειώνονται εντυπωσιακά. Ενώ στην περίοδο 1965-66 εισάγονται 200 εκατ. δολάρια για παραγωγικές επενδύσεις, σ’ όλη την επταετία 1967-1973 εισάγεται πραγµατικά το µισό περίπου της προηγούµενης επταετίας. Τα άλλα ξένα κεφάλαια που εισέρρευσαν ήταν ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ – αγορά γης, οικοπέδων και παρόµοια».
Τελικά, αυτά τα περί «οικονοµικού θαύµατος της χούντας» δεν είναι απλά παραµύθια της Χαλιµάς, αλλά όσοι τα λένε προσπαθούν να βγάλουν λάδι, γκεµπελικά και προκλητικά, µια καταστροφική οικονοµική περίοδο που βάλτωσε τη χώρα σε όλα τα επίπεδα… Και το ότι κάποιοι θέλουνε να ξεχνάνε τόσο εύκολα, είτε επειδή είναι ωφεληµένοι από σκοτεινές περιόδους σαν την εφταετία είτε επειδή έστω είναι ανιστόρητοι, δεν πάει να πει ότι όλοι έχουµε πάθει µαζικό Αλτσχάιµερ και οµαδική τύφλωση…




-----------------------------------------------------------------------------------




ολα τα δεξια ,φιλελευθερα διεθνη ΜΜΕ κραυγαζουν για το «πραξικόπημα»του Μαδουρο στη Βενεζουέλα αλλα για τον Ολαντ που εχει κανει την ''κατασταση εκτακτης αναγκης'',μονιμο καθεστως ,μουγγα και συναινεση ..
ολοι τελικα ειστε πολυ αστικα νομιμοφρονες ,ευγε
τον λογο θα χουν τα λαικα στρωματα,οι αποκληροι και η λαικη επαναστατικη αριστερα ,κανενας αλλος




-------------------------------------------------------------------------------




...και ήταν και κείνοι που κοιμόντουσαν με ανοιχτά παράθυρα αλλά τις κραυγές από τα βασανιστήρια της ταράτσας της Μπουμπουλινας δεν τα άκουγαν, είναι βλέπεις που κοιτούσαν τη δουλιτσα τους, αυτοί που αποτελούν διαχρονικά το λίπασμα του φασισμού
"... Ένας δικτάτορας διαμένει στη βίλα του Ωνάση με την «ευγενική χορηγία» … της ΔΕΗ. Ένα «ιερό» Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να «αναληφθούν εις τους ουρανούς», ή μάλλον να παραληφθούν από «εθνοσωτήρες» κολλητούς. Μια αμερικανική εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την «κατασκευή» τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία! Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δυο – και πλέον- χρόνια την αγορά. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται, τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται. Η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», γράφει, όντως, ιστορία…"

«Λαμόγια στο χακί»
Βιβλιο του Διονυση Ελευθερατου

Ένας δικτάτορας διαμένει στη βίλα του Ωνάση με την «ευγενική χορηγία» … της ΔΕΗ. Ένα «ιερό» Ταμείο αφήνει εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμών να «αναληφθούν εις τους ουρανούς», ή μάλλον να παραληφθούν από «εθνοσωτήρες» κολλητούς. Μια αμερικανική εταιρεία καμαρώνει επειδή εισπράττει άφθονα χρήματα του ελληνικού κράτους, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε. Ελληνικές τράπεζες χρηματοδοτούν την «κατασκευή» τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτά εισάγονται από την Αυστρία! Μαύρα κρέατα κατακλύζουν για δυο – και πλέον- χρόνια την αγορά. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα τετραπλασιάζονται, τα βιομηχανικά κέρδη πολλαπλασιάζονται, η φορολογία των πλοιοκτητών σχεδόν εκμηδενίζεται. Η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», γράφει, όντως, ιστορία…
Την οικονομική, εισοδηματική και κοινωνική πολιτική της χούντας, από την «επίπλαστη ευημερία» του 1967-71 έως την πλήρη απομυθοποίηση του 1973-74, εξετάζει ο Διονύσης Ελευθεράτος στο νέο του βιβλίο. Σε αυτό «παρελαύνουν», όχι μόνο εύγλωττα στατιστικά στοιχεία, αλλά και σκάνδαλα όλων των ειδών, ιλιγγιώδη «θαλασσοδάνεια», κερδισμένοι και χαμένοι, «τζάκια» και «καμένοι». Συμβάσεις που κάνουν τη λέξη «χαριστική» να ηχεί ανεπαρκέστατη. Nομοθετήματα και εξαγγελίες που θαρρείς πως αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης της εργασιακής «τάξης πραγμάτων» την οποία γνώρισε – δεκαετίες αργότερα- η Ελλάδα των Μνημονίων.
«Παρελαύνουν», επίσης, λόγια και γραπτά των ίδιων των κορυφαίων στελεχών του καθεστώτος. Βιτριολικές επιστολές προς τον Γ. Παπαδόπουλο, «αλληλομαχαιρώματα» και καταγγελίες, εκθέσεις της ΚΥΠ που «φακέλωνε» τους πρωταγωνιστές του ατελείωτου γλεντιού των «δανεικών κι αγύριστων» – τόσο τους δότες, όσο και τους παραλήπτες. Κι ακόμη, διενέξεις των οικονομικών «εγκεφάλων» της δικτατορίας, για το τι έφταιξε που θρυμματίστηκε το πολυδιαφημισμένο – από τους ίδιους- «θαύμα», προτού καν καταφθάσει στην Ελλάδα το μεγάλο ωστικό κύμα της διεθνούς κρίσης του 1973.
Μια έρευνα με έντονο άρωμα εποχής και συγκρίσεις των «αμέσως πριν» με τα «αμέσως μετά», μια διεισδυτική ματιά στα οικονομικά της δικτατορίας, με τρόπο που λαμβάνει υπόψη τις «συντεταγμένες» της σύγχρονης εποχής, αλλά και πολλούς από τους «πάγιους» ακροδεξιούς μύθους για την περίοδο εκείνη.




-----------------------------------------------------------------------------------



"Τρομοκρατία" κατά παραγγελία
 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 13:22
Mετοχος της Ντορμουντ ο υποπτος για την βομβα – Οι σκοτεινες σχεσεις ποδοσφαιρου με νεοναζι


Η υπόθεση του «επαγγελματικού» χτυπήματος που συγκλόνισε προ ημερών το Ντόρτμουντ είχε εξαρχής πολλά κενά και άγνωστες πτυχές.
Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέταζαν όλα τα σενάρια, πλην όμως πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αποδώσουν την τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο πούλμαν των Βεστφαλών στο Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία.

Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, όταν αιφνιδίως έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα «Taggespiegel» παρέλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα ανάληψης ευθύνης για την επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Αρχές εξέτασαν το εν λόγω email και οι έρευνες ξεκίνησαν υπό άλλο πρίσμα και επικεντρώθηκαν σε κύκλους νεοναζί.

Ειδικότερα, την επίθεση αναλάμβανε νεοναζιστική οργάνωση, η οποία εξυμνεί τον Χίτλερ και «κατακρίνει την πολυπολιτισμικότητα που αποδέχεται η Γερμανία».  Παράλληλα, γινόταν λόγος περί ύπαρξης μιας «ομάδας της Κολωνίας», η οποία είναι έτοιμη να χύσει «πολύχρωμο αίμα».

Σήμερα υπήρξε μία νέα εξέλιξη, που για άλλη μία φορά στρέφει την προσοχή των αρχών ασφαλείας αλλού: στην κερδοσκοπία, στους «υπόγειους κύκλους» του ποδοσφαίρου και στις σκοτεινές σχέσεις της Ακροδεξιάς στο Βερολίνο με τους κύκλους αυτούς.

Διότι σήμερα η αστυνομία στη Γερμανία συνέλαβε έναν ύποπτο για την επίθεση, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε φυσικά με το ISIS. Και δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό εάν είχε οποιαδήποτε σύνδεση με την Ακροδεξιά.
Αντιθέτως, τα στοιχεία που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι πως πρόκειται για έναν 28χρονο Γερμανορώσο που ονομάζεται Σεργκέι Β. Ο συλληφθείς από πράκτορες της επίλεκτης μονάδας GSG9 φέρεται να κερδοσκοπούσε σε βάρος της ομάδας, «ποντάροντας» στην πτώση της αξίας της μετοχής της Ντόρτμουντ. Ο ίδιος φέρεται να είχε αγοράσει μετοχές του γερμανικού συλλόγου λίγο πριν από την επίθεση. Αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η βασική ενασχόληση του εν λόγω άνδρα ουδεμία σχέση είχε με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και προφανώς μικρή -αν όχι μηδαμινή- σύνδεση με την Ακροδεξιά.

Αντιθέτως, οι ενέργειές του συνδέονται περισσότερο με τη «μαφία» του ποδοσφαίρου, καθώς στόχευε να βγάλει χρήματα από την επίθεση.

Οι αρχικές υποθέσεις αποδομήθηκαν και πλέον η αστυνομία καλείται να λύσει τον γρίφο για τον ρόλο ακροδεξιών στοιχείων στους κόλπους του αθλητισμού, της κερδοσκοπίας και των παράνομων συναλλαγών στο ποδόσφαιρο.

Η επίθεση

Το παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Μονακό για τους «8» του Champions League αναβλήθηκε τη Μ. Τρίτη, καθώς σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν των Βεστφαλών. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, ενώ αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τζάμια από το ωστικό κύμα.

Ο ποδοσφαιριστής Μπάρτρα τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.

«Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί έξω από το λεωφορείο και εντοπίστηκαν στην άκρη του δρόμου» είχε αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας στην «Bild», η οποία έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις.

«Όλη η ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Δεν θα βγάλουμε αυτές τις εικόνες από το μυαλό μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Βεστφαλών, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε, περιγράφοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του συλλόγου.

Oι Αρχές έκαναν εξαρχής λόγο για «στοχευμένη επίθεση», όπου χρησιμοποιήθηκε «ισχυρή εκρηκτική ύλη».




---------------------------------------------------------------------------------------




Σκάνδαλο στη Γαλλια με το φάρμακο Depakine κατά της επιληψίας
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 21:46
«Οι δυσμορφίες χιλιάδων εμβρύων στη Γαλλία, από 2.150 έως και 4.100 σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο χρονικό διάστημα από το 1967 μέχρι το 2016, εμφανίστηκαν αφού οι μητέρες τους έλαβαν ένα φάρμακο για την επιληψία και την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους», ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός οργανισμός φαρμάκων ANSM.
Η δραστική ουσία βαλπροϊκό οξύ, που κυκλοφορεί στη Γαλλία από τη φαρμακευτική εταιρεία Sanofi με τις ονομασίες Depakine για τη θεραπεία της επιληψίας και Depakote ή Depamide για τη διπολική διαταραχή, πιστεύεται επίσης ότι προκαλεί καθυστερημένη νευρολογική ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο ANSM ανέφερε ότι πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα μια μελέτη για τις νευρολογικές επιπτώσεις του φαρμάκου κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η εταιρεία Sanofi δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να προβεί σε κάποιο σχόλιο, ανέφερε το πρακτορείο Reuters.
Το βαλπροϊκό οξύ εγκρίθηκε ως αντιεπιληπτικό φάρμακο στη Γαλλία το 1967 και εξελίχθηκε σε μια από τις πλέον συνταγογραφούμενες θεραπείες για την πάθηση αυτή παγκοσμίως.
Οι γονείς των παιδιών που παρουσίασαν προβλήματα εξαιτίας του φαρμάκου υποστηρίζουν ότι η γαλλική κυβέρνηση και η φαρμακευτική εταιρεία άργησαν πολύ να προειδοποιήσουν για τις παρενέργειες του φαρμάκου, αν και ο κίνδυνος για τα έμβρυα είχε καταστεί σαφής από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.




--------------------------------------------------------------------------------------




Πολεμικός πυρετός στην Άπω Ανατολή
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, 16:36
Δεν πέρασαν παρά δύο εικοσιτετράωρα από την απόφαση του Πεκίνου να ενισχύσει με 150.000 στρατιώτες τα σύνορα του με την Βόρεια Κορέα και η Μόσχα διέταξε την μεταφορά τεθωρακισμένων μεραρχιών και πεζικού στην ίδια περιοχή. Οι κινήσεις αυτές συμβαίνουν μετά από την πρόσφατη τετ-α-τετ συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας στη Φλόριντα και την περιοδεία του Αμερικανού Υπουργού Αμύνης επίσης στην Άπω Ανατολή. Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα φοβούνται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ.
Τι φοβούνται Κίνα και Ρωσία;

Το Πεκίνο, όπως και η Μόσχα φοβούνται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα και όπως αποδεικνύουν video τα οποία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου η χώρα του Πούτιν ενισχύσει με στρατεύματα, όπως επίσης και με εξοπλισμό τη μεθοριακή της γραμμή μήκους περίπου 18 χιλιομέτρων.
Σημειώνεται πως πριν από λίγες μόνο ημέρες σε ανάλογη κίνηση προέβη και η Κϊνα η οποία έστειλε 150.000 στρατιώτες στα νότια σύνορά της, με στόχο να αντιμετωπίσουν το κύμα Βορειοκορεατών που το Πεκίνο φοβάται ότι θα επιχειρήσουν να περάσουν τη μεθόριο σε περίπτωση πολέμου.

Τα διεθνή Μέσα υπογραμμίζουν ότι τρία τρένα τα οποία μεταφέρουν οπλισμό κινούνται προς τη μεθόριο, ενώ παράλληλα στρατιωτικά ελικόπτερα και οχήματα του στρατού βρίσκονται σε ανώμαλα εδάφη κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για κινήσεις του ρωσικού στρατού που πραγματοποιούνται οδικώς.
O εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ,  κατά τη διάρκεια δηλώσεων του αρνήθηκε να αποκαλύψει τους ακριβείς λόγους της μετακίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού, αλλά τόνισε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του στρατού στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στη Σιβηρία.

Επίσης, η Ρωσία ήταν αυτή η οποία μπλόκαρε την πρόταση ψηφίσματος που προωθούσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να επικριθεί η αποτυχημένη πυραυλική εκτόξευση που έκανε η Βόρεια Κορέα την Κυριακή.

«Δυστυχώς θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι το κίνδυνος σοβαρής σύρραξης σ’ αυτή την περιοχή έχει αυξηθεί πολύ», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα αποφεύγοντας την κλιμάκωση.

Ο ειδικός αναλυτής σε θέματα τα οποία αφορούν τη Βόρεια Κορέα και μέλος του Ινστιτούτου Ρωσικής Άπω Ανατολής, Κονσταντίν Ασμόλοφ, σε δηλώσεις του σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν με πυραύλους τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας, τότε το ραδιενεργό νέφος θα φθάσει μέσα σε δύο ώρες στο Βλαδιβοστόκ» και προειδοποίησε πως σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης «πεινασμένοι αιτούντες άσυλο θα πλημμυρίσουν τη Ρωσία».




-------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακάτικες εφημερίδες: Συρρικνώνεται δραματικά το αναγνωστικό κοινό
 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 13:55
Νέα πτώση κι αυτή την εβδομάδα για τις περισσότερες κυριακάτικες εφημερίδες που έχασαν, επιπλέον, περί τις 12.000 φύλλα παρά το γεγονός ότι έμειναν περισσότερες ημέρες στα περίπτερα λογω Πάσχα.

Συγκεκριμένα οι εφημερίδες την Κυριακή 16/4, πανελλαδικά, πούλησαν:

- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 49.520
- ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 38.570
- ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: 33.130
- REAL NEWS: 30.440
- ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: 29.140
- κυριακατικη δημοκρατια: 17.560
- Documento: 17.310
- ΤΥΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 15.120
- ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 7.710
- KONTRA NEWS ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5.920
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 5.720
- Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 2.730
- Το Χωνι: 2.650
- ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 2.010
- Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 70

Οι κυριακάτικες εφημερίδες έχασαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες περισσότερα από 50.000 φύλλα στο σύνολό τους.



ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Τρίτη  18/04/17

1. ΠΡΩΙΝΕΣ
Τίτλος Τρίτη
18/04/17 Τρίτη
11/04/17 Μεταβολή (%)
Star PRESS 5.000 4.740 260 5,5%
  5.000 4.740 260 5,5%

2. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
Τίτλος Τρίτη
18/04/17 Τρίτη
11/04/17 Μεταβολή (%)
ΤΑ ΝΕΑ 13.820 11.160 2.660 23,8%
δημοκρατια 10.660 9.030 1.630 18,1%
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 8.800 7.700 1.100 14,3%
ESPRESSO 8.770 8.050 720 8,9%
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 8.200 6.840 1.360 19,9%
ΕΘΝΟΣ 8.050 6.790 1.260 18,6%
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 5.620 5.010 610 12,2%
ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4.020 3.620 400 11,0%
KONTRA NEWS 3.650 3.370 280 8,3%
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 3.270 3.110 160 5,1%
  74.860 64.680 10.180 15,7%


ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:  15 - 2017  (03-Απρ...09-Απρ)


2. Πολιτικές
Τίτλος Πώληση Προηγούμενη
πώληση Μεταβολή (%)
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 25.350 16.830 8.520 50,6%
ΛΟΙΠΟΝ 8.020 8.340 -320 -3,8%
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 6.430 5.040 1.390 27,6%
ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 3.610 3.690 -80 -2,2%
ΕΠΕΝΔΥΣΗ 3.310 4.040 -730 -18,1%
ΕΜΠΡΟΣ 1.020 1.050 -30 -2,9%
ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 1.000 1.090 -90 -8,3%
ΠΡΙΝ 870 810 60 7,4%
Η ΕΠΟΧΗ 690 710 -20 -2,8%
  50.300 41.600 8.700 20,9%

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 1.060 1.070 -10 -0,9%



ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ 18/4
ΕΝΤΥΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 4.860
LIVE SPORT 4.300
GOAL NEWS 3.870
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2.720
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2.290
Η ΠΡΑΣΙΝΗ 1.440
ΓΑΥΡΟΣ 1.190
Η ΓΑΤΑ 1.090
ΣΥΝΟΛΟ 21.760



-----------------------------------------------------------------------------------------





Πήρε εξιτήριο ο Άκης και επέστρεψε στη φυλακή
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 10:55
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το πρωί της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όμως επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς, σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγυοδοσίας για να αφεθεί ελεύθερος, βάσει απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση για τριπλό bypass, οδηγήθηκε εκ νέου πίσω στο κελί του, στον Κορυδαλλό. Η οικογένειά του δεν μπόρεσε να βρει, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το ποσό των 200.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων για την αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, του επέβαλε εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.
Η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε δεκτή από τους δικαστές αλλά και την εισαγγελέα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία -σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ηλικίας του- καθιστούν αναγκαία την αναστολή της κράτησής του.
Για «απόφαση άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος» είχαν μιλήσει από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροί του, οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν είναι σε θέση ο πρώην υπουργός να καταβάλει το ποσό της υψηλής, όπως τη χαρακτήρισαν, εγγυοδοσίας.

Δήλωση Λ. Κοτσαλή για εξιτήριο Άκη:

Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην υπουργού.

Δεν είναι συμβατό με το δικαιικό μας σύστημα και τον νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της.





--------------------------------------------------------------------------------------




Υπνική παράλυση: Η επιστημονική εξήγηση της «δαιμονικής Μόρα»
 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 11:34
Έχετε νιώσει ποτέ σαν να είστε ξύπνιοι στο κρεβάτι, αλλά να μην μπορείτε να κινηθείτε; Μπορεί να έχετε νιώσει πολύ μεγάλο φόβο εκείνη τη στιγμή, αλλά, όσο κι αν προσπαθείτε, δεν μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.

Η κατάσταση αυτή ονομάζεται υπνική παράλυση. Είναι γνωστή και με την ονομασία «Μόρα» και, εκτός από έντονο φόβο, μπορεί να σας κάνει να δείτε ή να ακούσετε πράγματα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
Η λαικη δισιδαιμονια για την Μορα λεει ότι ερχονται νεραιδες και φαντασματα στον υπνο σου και προσπαθουν να σε παρουν στον άλλο κοσμο.

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου υποστηρίζουν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση είναι απλώς ένα σημάδι ότι το σώμα σας δεν περνάει ομαλά μέσα από τα επιμέρους στάδια του ύπνου. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο η «Μόρα» να συνδέεται με κάποια βαθύτερα ψυχικά προβλήματα.

Μέσα από τους αιώνες, τα συμπτώματα της υπνικής παράλυσης έχουν περιγραφεί με πολλούς τρόπους και συχνά αποδίδονται σε κάποια «κακή» ή «διαβολική» παρουσία: αόρατοι αρχαίοι δαίμονες της νύχτας και εξωγήινες παρουσίες έχουν αναφερθεί ως «υπαίτιοι» του φαινομένου. Σχεδόν κάθε πολιτισμός στο διηνεκές του χρόνου έχει κάποιες τέτοιες μυστηριώδεις ιστορίες με «κακά πλάσματα» που τρομοκρατούν ανήμπορους ανθρώπους τη νύχτα!

Τι είναι η υπνική παράλυση

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα περίεργο συναίσθημα, όπου, ενώ το άτομο έχει αίσθηση του περιβάλλοντος και συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω του, δεν μπορεί να κινηθεί, να μιλήσει και να ανταποκριθεί. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και όλο το σώμα δεν «συγχρονίζονται» στον τρόπο που μεταβαίνουν από τη μία φάση ύπνου στην επόμενη.




-----------------------------------------------------------------------------------




Η Σαουδαραβική ισλαμοφασιστικη συμμαχία των σειχιδων βομβαρδίζει νοσοκομεία και παραβιάζει τα παιδικά δικαιώματα στην Υεμένη
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 11:28
Η ισλαμοφασιστικη συμμαχία των σειχιδων με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο των παραβιάσεων - απαγορευτικών από τον ΟΗΕ για τις επανειλημμένες βομβιστικές επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρεία, αλλά και των παραβιάσεων των παιδικών δικαιωμάτων, εδώ και δύο χρόνια.

Σε μία και μόνη περίπτωση δύο νεογέννητα πέθαναν από έλλειψη οξυγόνου, έπειτα από βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Σαναά, από σαουδαραβικά αεροσκάφη.

Στοιχεία για περισσότερες από 160 παρόμοιες αεροπορικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα ισλαμοφασιστικα συμμαχικά αεροσκάφη στην Υεμένη παραθέτει έκθεση των Οργανώσεων «Σώστε τα Παιδιά» και «Παιδικό Παρατηρητήριο σε Ένοπλες Συγκρούσεις», επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις έχουν κυρίως στόχους ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία, αλλά είναι και στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού που δεν έχουν σχέση με τις συγκρούσεις.
Οι βομβαρδισμοί, επισημαίνει η έκθεση, έχουν καταστρέψει τα περισσότερα ιατρικά κέντρα στην Υεμένη οδηγώντας σε πλήρη κατάρρευση το ήδη φτωχό σύστημα υγείας της χώρας.

Η Βρετανία, αλλά και οι ΗΠΑ, δέχονται δριμύτατη κριτική, επειδή εξακολουθούν να ανεφοδιάζουν με πολεμικό υλικό τη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, το οποίο χρησιμοποιεί για να καταστρέφει κοινωνικές δομές στην Υεμένη.

Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει από τον Μάρτιο του 2015, οι σαουδαραβικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει περισσότερους από 11.000 άμαχους νεκρούς στην Υεμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε στο τοπικό κοινοβούλιο το Εθνικό κόμμα της Σκωτίας, ήδη έχουν υποβληθεί στη βρετανική κυβέρνηση καταγγελίες για 257 σαουδαραβικά εγκλήματα πολέμου της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Στις καταγγελίες περιλαμβάνονται περιπτώσεις χρήσης βρετανικής κατασκευής θραυσματικών βομβών σε σαουδαραβικές επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων στην Υεμένη.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι ο σαουδαραβικός πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει λιμό στη χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να ανεφοδιάζει με όπλα τον Οίκο των Σαούντ» αναφέρει η καταγγελία προς το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, που έγινε μέσω του κοινοβουλίου της Σκωτίας.




----------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Δύο νεκροί από πυρά νεοναζιστη σε γραφεία των μυστικών υπηρεσιών
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 14:14
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε σήμερα από έναν νεαρό άνδρα που ταυτοποιήθηκε ως μέλος μιας νεοναζιστικής οργάνωσης και ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών (FSB) στο Χαμπαρόφσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο δράστης διείσδυσε στα γραφεία της FSB στις 17:02 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια σκότωσε έναν πράκτορα της FSB και έναν επισκέπτη ενώ τραυμάτισε έναν άλλον, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι μυστικές υπηρεσίες. Ο δράστης σκοτώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η ταυτότητα του εγκληματία εξακριβώθηκε: πρόκειται για έναν κάτοικο της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ γεννημένο το 1999. Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε σε μια νεοναζιστική οργάνωση», ανέφερε η FSB σε άλλη ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

Τα ένοπλα επεισόδια και οι επιθέσεις με στόχο τις αρχές και τις δυνάμεις της τάξης είναι ιδιαίτερα συχνές στον ρωσικό Καύκασο, αλλά σπάνιες στην υπόλοιπη Ρωσία.




------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Ο δράστης της επίθεσης στην Αγ. Πετρούπολη χρηματοδοτήθηκε από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 04:30
Οι ρωσικές Αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές του μήνα, είχε χρηματοδοτηθεί από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις, ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα» είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των Αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή στη Ρωσία, ωστόσο ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του.




-----------------------------------------------------------------------------------




Μήνυση εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks θα καταθέσει το αμερικανικό Υπ. Δικαιοσύνης
 Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 04:50
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημα μήνυση εναντίον του Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτή του ιστοτόπου αποκαλύψεων WikiLeaks, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κυβερνητικούς αξιωματούχους ανώνυμα.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Άσαντζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ, μετέδωσε την Πέμπτη το κανάλι CNN.

Τον Νοέμβριο του 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Άσαντζ. Η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.

Ο Άσαντζ αιτήθηκε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο το 2012 από φόβο ότι θα σταλεί στη Σουηδία, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού.

Τον Μάρτιο του 2016, η WikiLeaks δημοσίευσε περισσότερα από 8.700 διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA, που αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία και τα οποία αναφέρονταν σε σημαντικά τρωτά σημεία στα λειτουργικά της συστήματα. Την επομένη της δημοσιοποίησης, ο Άσαντζ πρότεινε σε κατασκευαστές τεχνολογίας να τους βοηθήσει να μοιραστούν πληροφόρηση, ώστε να επισκευάσουν τα σημεία αυτά που αναφέρονταν στη διαρροή των εγγράφων.

Ο Άσαντζ αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να εκδοθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.




------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: «Εξτρεμιστική οργάνωση» χαρακτηρίστηκαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 02:54
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι «εξτρεμιστική οργάνωση», μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.

Πολλά από τα βιβλία και τα έντυπα που εκδίδονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν μπει στη λίστα των "απαγορευμένων εξτρεμιστικών εντύπων". Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που καταστρέφει οικογένειες, υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί ζωές, μια περιγραφή που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ψευδή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

Ο Γιάροσλαβ Σιβούλσκι, ένας εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, δήλωσε "σοκαρισμένος" από την απόφαση του δικαστηρίου και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ασκηθεί έφεση.




-----------------------------------------------------------------------------------


Νομιμη η κανναβη. Για φαρμακευτικους λογους επιτρεπεται η παραγωγη της και στην Ελλαδα.



----------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυψη από την εφημεριδα Δημοκρατια! Εγκληματικο λαθος με το μοιραιο Χιουι. Ο πιλοτος ειχε ζητησει να πεταξει αργοτερα λογω της ομιχλης, αλλα δεν του το επετρεψαν!



-----------------------------------------------------------------------------------



Στο ΕΚΑΒ 143 υπερσυγχρονα ασθενοφορα από το Ιδρυμα «Στ. Νιαρχος».



----------------------------------------------------------------------------------




Ιραν. Την υποψηφιοτητα του πρωην προεδρου Μαχμουτ Αχμαντινετζαντ απερριψε χθες το Συμβουλιο Φρουρων της ισλαμικης επαναστασης, ενοψει των προεδρικων εκλογων του ερχομενου μηνα στη χωρα.



------------------------------------------------------------------------------------



21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Ονομάζεται Κώστας Κάππος, είναι 37 ετών πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.
Στις 25 Απριλίου 1968 το απόγευμα συνελήφθη. Κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια ένα μήνα και μετά οδηγήθηκε στο Διόνυσο.
Βασανίστηκε ένα μήνα εκεί και τον ξανάφεραν στην Ασφάλεια Αθηνών, από όπου οδηγήθηκε στη Λέρο. Καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εις βάρος του.
Κανένας μάρτυρας δεν τον κατάγγειλε για τίποτα. Η δουλειά του ήταν λογιστής. Αρτιμελής, καλοφτιαγμένος, από τη φύση του...
Το μόνο που δεν ήξερε ήταν η αντοχή του… Αυτή την δοκίμασε στον Διόνυσο και αργότερα στο Μπογιάτι. Όσοι τον ήξεραν πριν, είδαν ότι τόσο η φυσιογνωμία του, όσο και η διάπλαση του είχαν αλλοιωθεί. Τα βασανιστήρια είχαν αλλοιώσει τη διάπλαση και τη μορφή του.
Δεκαέξη βασανιστές, εκτός από εκείνους που έδιναν μόνο ξύλο, όργωσαν κυριολεκτικά το κορμί του. Νοσηρές διάνοιες, σατανικοί εφευρέτες.
Τέσσερεις στο Διόνυσο, 12 στο Μπογιάτι. Μετά από 500 περίπου ώρες βασανιστηρίων, που συνολικά πέρασε σε μπουντρούμια, φυλακές, στα κρατητήρια και στις απομονώσεις είναι σε θέση να εξηγήσει ένα λεξικό.
Το λεξικό των μαρτυρίων του
«ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ»: Έτσι έλεγαν οι δεσμοφύλακες κάτι λαμαρίνες που χτυπούσαν επί 12 ώρες συνέχεια πάνω στο κελί του στο Διόνυσο. Άρχιζαν στις 7 το απόγευμα και τελείωναν στις 7 το πρωί. Ο Κάπος λέει ότι γι΄ αυτή τη δουλειά σχηματίζονταν τέσσερεις βάρδιες «χειριστών».
«ΠΑΥΛΟΣ»: Φανατικός βασανιστής. Πιθανόν να πρόκειται για ψευδώνυμο.
Ο Κάππος τον συνάντησε μόνο για μια βραδυά όταν τον υπέβαλε σε «ειδικά βασανιστήρια».
Από τότε, η αναφορά και μόνο στο όνομα αυτό σήμαινε τρόμο. Του έλεγαν «θα φωνάξουμε τον Παύλο». Κατά την άποψη του Κάπου, ο βασανιστής αυτός ήταν «περιοδεύων».
Πρέπει να επισκέφτοταν πολλούς κρατουμένους. Ήταν ένα είδος «δασκάλου» για τους «άτσαλους» βασανιστές. Μεθοδικός και προσεχτικός.
«ΚΑΡΦΙ»: Ήταν μια από τις μεθόδους του «Παύλου». Του έδεναν με χειροπέδες τα χέρια και τον κρεμούσαν και τον κρεμούσαν για μισή ώρα με ένα καρφί στον τοίχο.
Συνέπειες: Αφυδάτωση και συρροή αίματος στα χέρια, αφού το βάρος του σώματος έπεφτε σ΄αυτά.
«ΛΑΚΚΟΣ»: ‘Ενας λάκκος στο χώμα όσο το μπόι ενός ανθρώπου.
Αυτό έγινε στο Διόνυσο. Τον έκλεισαν μέσα και τον σκέπασαν με λαμαρίνες και χώμα. Έξη ώρες έμεινε εκεί και όταν διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έδεσαν, έβαλαν μέσα ένα φαντάρο, που άρχισε να τον χτυπά μέχρι λιποθυμίας.
«ΑΚΙΝΗΣΙΑ»:Με ένα σπάγγο έδεσαν τα λαιμό με τα γεννητικά του όργανα. Σκυμμένος καθώς ήταν δεν μπορούσε να κάνει καμία κίνηση ούτε μπρός,
ούτε πίσω, ούτε στο πλάι.
To βασανιστήριο αυτό το εφάρμοζαν στο Μπογιάτι και το έλεγαν
«Διαρκή επίκυψη».
«ΤΣΙΜΕΝΤΟ»:Από τις 10 το βράδυ του έδεσαν τα χέρια σε μια ζώνη που του φόρεσαν στη μέση. Του έδεσαν τα πόδια και καθώς ήταν μπρούμυτα δεμένος πάνω σ΄ ένα κρεβάτι, έβαλαν στη ράχη του ένα σάκο με τσιμέντο.
Κατά τις πρωινές ώρες, είπε ο Κάπος, κόπηκε η αναπνοή του και θα πέθαινε από ασφυξία, αν δεν κατέβαλε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρει το νύχι του μικρού του δακτύλου στο τσουβάλι και μετά από μια ώρα να αδειάσει το τσιμέντο από το τσουβάλι.
Ανάπνευσε, αλλά σε λίγο τον πήραν είδηση οι φρουροί τον έλυσαν και τον χτύπησαν.
«ΑΣΒΣΕΣΤΗΣ»:Toν έσκισαν με ξιφολόγχη στην κοιλιά, τον έδεσαν ανάσκελα
στο κρεβάτι, έβαλαν επάνω ένα κομμάτι ασβέστη ξερό.
Το έγκαυμα δεν έχει κλείσει ακόμη.
«ΠΕΙΝΑ»: Παροχή νερού
«ΔΙΨΑ»: Παροχή φαγητού
Μεθοδευμένες «δουλειές» και λεξικό άψογο. Στην επταετία μπορούσε ο καθένας να το «σπουδάσει», αδιάφορο αν ήταν γυναίκα ή άντρας, παιδί ή μεγάλος, εργάτης ή διανοούμενος, δυνατός ή αδύνατος.





-------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΙΜ. ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΣΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ Β.ΚΟΡΕΑ.
21/04/2017
Μαθήματα δημοσιογραφίας παρέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Έψιλον, όταν χθες, στα κεντρικά τους δελτία παρουσιάστηκε σκηνή από ταινία σαν… είδηση.
Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να αναδείξουν το μίσος που τρέφει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απέναντι στις ΗΠΑ παρέθεσαν -ελπίζουμε κατά λάθος- απόσπασμα από την κωμωδία Interview.
Συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο του Έψιλον, οι δημοσιογράφοι του πλατό «σοκαρισμένοι» από την είδηση σχολιάζουν ότι το βίντεο «είναι πολύ χαρακτηριστικό του μίσους που τρέφει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στις ΗΠΑ», ενώ η είδηση φέρει τον τίτλο «Ανατριχιαστικό: Ακόμα και κοριτσάκι έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλήσει τις ΗΠΑ».
Το κοριτσάκι στην ταινία τραγουδάει τους εξής στίχους:
Ο αγαπημένος μας ηγέτης είναι σοφός.
Είναι ευγενικός, καλός και δυνατός.
Του ευχόμαστε ευτυχία,του ευχόμαστε ειρήνη, του ευχόμαστε αγάπη.
Και ευχόμαστε και κάτι άλλο.
Μακάρι οι ΗΠΑ να εκραγούν σε μία μπάλα πύρινης κόλασης.
Μακάρι να αναγκαστούν να πεινάνε και να παρακαλάνε.
Και να αφανιστούν από αρρώστια.
Μακάρι να είναι αβοήθητοι, φτωχοί και να κρυώνουν.
Είναι αλαζόνες και χοντροί.
Είναι ηλίθιοι και κακοί.
Μακάρι να πνιγούν στο ίδιο τους το αίμα και τα περιττώματα.
Να πεθάνεις Αμερική, να πεθάνεις!
Σε παρακαλώ, γιατί δεν πεθαίνεις;
Θα γέμιζες τι μικρή μου καρδιά με χαρά!
Όλες οι γυναίκες σας να βιαστούν από τέρατα της ζούγκλας!
Ενώ τα παιδιά σας θα αναγκάζονται να παρακολουθούν.



-------------------------------------------------------------------------------



Όποιοι αγωνίσθηκαν πραγματικά κατά της χούντας,
Ποτέ δεν ζήτησαν ανταλλάγματα.




------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί στρατιώτες ενώθηκαν με σκληροπυρηνικούς Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε μια ανατριχιαστικά σαδιστική γιορτή μπάρμπεκιου, έξω από τις φύλακες για να προκαλέσουν τους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας.
Μέλη της ισραηλινής οργάνωσης «National Union» άρχισαν να ψήνουν έξω από τη φυλακή Ofer δυτικά της Ραμάλα προσπαθώντας να πλήξουν το σθένος και τον αγώνα των Παλαιστινίων κρατουμένων, δηλώνοντας προκλητικά μάλιστα πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης των Παλαιστινίων ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι να χειροτερεύσουν.
Υπενθυμίζουμε πως πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας επ’ αόριστον, από τη Δευτέρα 17 Απριλίου.
Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν τη σωστή ιατρική περίθαλψη, την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων, αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.
Όλοι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι -ανεξάρτητα από τις υποτιθέμενες πολιτικές τους υποθέσεις ή κατηγορίες- δικαιούνται εγγυήσεις δίκαιης δίκης βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, υφίστανται συστηματικά βασανιστήρια και κακομεταχείριση με συνεχιζόμενη ατιμωρησία των υπεύθυνων.
Τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.




------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Παράνομες συλλήψεις και καταστολή στην Αργεντινή


H αστυνομία της επαρχίας Χουχούι, η οποία έχει τοπικό κυβερνήτη τον Χεράρντο Μοράλες, παραβιάζει το νόμο για να συλλάβει και να χτυπήσει ηγέτες των φοιτητών. Είναι η ίδια επαρχία όπου υπάρχει μία πολιτική κρατούμενη, η Μιλάγρος Σάλα.
Μία παράνομα φυλακισμένη κοινωνική αγωνίστρια και βουλευτής της Μercosur (η Μιλάγρος Σάλα), αρκετές παράνομες συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο και διώξεις σε αντιτιθέμενους στην κυβέρνηση της Αργεντινής, είναι η πραγματικότητα σήμερα στην επαρχία Χουχούι, μια επαρχία που διοικεί ο Χεράρντο Μοράλες, του κόμματος του προέδρου της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι.

Την Πέμπτη, τρεις αστυνομικού συνέλαβαν με βίαιο τρόπο χωρίς να παρουσιάσουν ένταλμα, τον πρόεδρο της Ένωσης των Φοιτητών της πόλης Χοακίν Κίσπε μαζί με έναν άλλο φοιτητή, τον Ιγνάσιο Γκαρσία. Επιπλέον, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, απείλησαν τους φοιτητές που βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.


Οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα καταγγέλλουν μια σειρά παραβιάσεις της κυβέρνησης Μάκρι, ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής της πόλης Χουχούι περιέγραψε πως συνελήφθη από την τοπική αστυνομία. Είπε ότι τον χτύπησαν, του φόρεσαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν χωρίς να αναφέρουν κανέναν λόγο ή να παρουσιάσουν δικαστικό ένταλμα.

Σε επιστολή που δημοσίευσε στην σελίδα του στο facebook περιέγραψε αναλυτικά την σύλληψή του τα ξημερώματα της 13ης Απριλίου. “Με έριξαν κάτω και με χτύπησαν με γονατιές και κλωτσιές και με έσυραν μέχρι το περιπολικό, και δεν σταμάτησαν να με χτυπούν σε όλη την διαδρομή”.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ποτέ δεν του ανέφεραν τον λόγο της σύλληψης και δεν του παρουσίασαν κανένα ένταλμα.

“Ρώτησα τους αστυνομικούς,συμπεριλαμβανομένου και του αξιωματικού που διέταξε την σύλληψή μου αλλά κανένας δεν μου απάντησε, απλά όταν κουράστηκαν από την επιμονή μου, είπαν ότι θα μου πουν στο αστυνομικό τμήμα. Όταν με έβαλαν στο κελί, ζητούσα συνεχώς να κάνω ένα τηλεφώνημα που επίσης μου το αρνήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της κράτησής μου”.

Η τοπική κυβέρνηση του Χεράρντο Μοράλες δικαιολόγησε την αστυνομική επιχείρηση, δηλώνοντας ότι πραγματοποιήθηκε μετά από τηλεφώνημα  γειτόνων οι οποίοι παραπονέθηκαν για μια “γιορτή με ενοχλητικούς θορύβους”. Οι φοιτητές γιόρταζαν την “βάπτιση των πρωτοετών”.

Ο φοιτητής κατήγγειλε ότι κόντεψαν να τον πνίξουν και έχασε τη φωνή του από τον τραυματισμό που προκλήθηκε στο λάρυγγά του και την επόμενη ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος έκανε τις παραπάνω καταγγελίες.

“Θέλω να πω μόνο, ότι εκείνο το βράδυ ήθελαν να χτυπήσουν τις ιδέες μου και το μόνο που κατάφεραν ήταν να τις επιβεβαιώσουν”, τόνισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος είναι στ' αλήθεια ο κύριος Gabriele Del Grande;

Ο Ευρωπαίος πολίτης ξυπνάει ένα πρωί και βομβαρδίζεται από τη "συγκλονιστική είδηση" της σύλληψης ενός Ιταλού δημοσιογράφου στην Τουρκία...
Η είδηση περιλαμβάνει, με περισσότερη ή λιγότερη γαρνιτούρα: «Ο Ντελ Γκράντε συνελήφθη πριν οκτώ ημέρες από τις τουρκικές αρχές ενώ βρισκόταν στην βορειοανατολική Τουρκία για να πάρει συνεντεύξεις και να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του Isis...
Ο Ιταλός δημοσιογράφος Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε πρόκειται να αρχίσει από απόψε απεργία πείνας, όπως είπε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με την σύντροφό του... "Είμαι καλά, δεν με άγγιξε κανείς, αλλά έχουν κάνει κατάσχεση στο υλικό μου, το κινητό μου και δεν μου έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία"... είπε στην... σύντροφό του ο Ντελ Γκράντε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι "βρίσκεται σε απομόνωση, σε κέντρο με άτομα προς απέλαση"... ζήτησε "να κινητοποιηθούν για να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματά του"... Δραστηριοποίηση της "αριστερής" ιταλικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, ζήτησε την απελευθέρωσή του».
Ποιος είναι στ' αλήθεια ο κύριος Gabriele Del Grande;
Γεννήθηκε στη Λούκα το 1982, σπούδασε "Ανατολικές Σπουδές" στη Μπολόνια και ίδρυσε το "Παρατηρητήριο Θυμάτων Συνόρων - Fortress Europe", ένα απλό ιστολόγιο (blog) του οποίου η ενημέρωση σταματάει στις 16 Φλεβάρη 2016.
Το προσωπικό "παρατηρητήριο" φάντασμα "Fortress Europe", μιας κι είναι αφιερωμένο στα "ανοικτά σύνορα" για τους μετανάστες, χρηματοδοτείται από την οργάνωση "Open Society Foundations" του "φιλάνθρωπου" πολυεκατομμυριούχου κι υπερασπιστή των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", αλλά και των "ανοικτών συνόρων" George Soros, όπως διαπιστώνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα αυτού του "μαχητή" υπέρ των μεταναστών.
Ο επαγγελματίας "αντιρατσιστής" Gabriele Del Grande, εμφανίζεται και ως δημοσιογράφος! Όμως δεν ανήκει σε καμία δημοσιογραφική ένωση... Αυτό διαφεύγει στη "δημοσιογραφία";
Στην ιστοσελίδα του (blog), αυτό που σήμερα μας εμφανίζουν ως "παρατηρητήριο", διαπιστώνουμε τον θαυμασμό του για την "αραβική άνοιξη made in USA" και φυσικά τους ήρωες του, τα ανθρωπόμορφα κτήνη των τζιχαντιστών, τους φονιάδες αποκεφαλιστές.
Για το πως θαυμάζει τους τζιχαντιστές ο "ακτιβιστής", για τον οποίο σήμερα ξεσηκώθηκε η παγκόσμια "δικαιωματική αριστερά" κι η "αριστερή" ιταλική κυβέρνηση, αυτοί που περιγράψαμε  ως "ιμπεριαλιστική αριστερά", φαίνεται στα γραπτά του όταν αγωνιζόταν μαζί τους από "δημοσιογραφική" απασχόληση:
«Έχουν μακριές γενειάδες, μαύρο τουρμπάνι, παντελόνια στρατιωτικής παραλλαγής κι ένα Καλάσνικοφ στην πλάτη. Μεταξύ τους βετεράνοι πολέμων, όπως Τσετσένοι, Λίβυοι κι Αφγανοί. Άλλοι, 20χρονοι κι άπειροι. Δεν είναι όλοι τους σκληροί ισλαμιστές. Οι περισσότεροι ήρθαν απλώς για να ακολουθήσουν το μεγαλειώδες ιδεαλισμό αλληλεγγύης προς τους σουνίτες μουσουλμάνους της Συρίας, κοντά στους οποίους νοιώθουν ότι ανήκουν, πέρα από σύνορα κρατών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ όπως οι Ιταλοί κομμουνιστές που το 1936 πήγαν στην Ισπανία να πολεμήσουν εναντίον του φασισμού».
Τι να πεις και τι να μολογήσεις μπροστά σ' αυτόν τον προβοκάτορα υπάλληλο του Σόρος;
Οι διεθνείς Ταξιαρχίες του Κομμουνιστικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος Ιταλίας στην Ισπανία του Φράνκο, ταυτίζονται από ένα παλιαρχιδο με τις 350.000 μισθοφόρους (3.000 δολάρια το μήνα) από 85 χώρες του κόσμου για να εκδημοκρατίσουν τη Συρία, που στην κυβέρνησή της συμμετέχουν τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα Συρίας!




------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Μαθαίνω ότι σε προφίλ αναρχοαριστερών εξαπολύονται απειλές ότι αν αδειάσει η κατάληψη City Plaza θα χυθεί αίμα.
Ποιός θα χύσει αίμα και ποιανού "συντρόφια";
Τόσα πολλά είναι πιά τα λεφτά;
Προσέξτε τι λέτε και απειλείτε και με ποιόν τρόπο, γιατί εκτός του ότι...
ξημερώνει και καταραμένη μέρα, όλ αυτά που λέτε είναι ποινικά κολάσιμα. Επισύρουν τεράστιες νομικές εμπλοκές. Συνιστούν απειλή κατά της ζωής και πολλά ακόμα αδικήματα. Αν νομίζετε ότι έτσι φασιστικά και απειλώντας θα συντηρήσετε την απόλυτη παρανομία και παράνοια, πλανάσθε πλάνην οικτράν.




----------------------------------------------------------------------------------------




Μονο το ισραηλ μπορει να δολοφονησει 425 παιδια σε μολις 51 μερες και να παριστανει το θυμα



-----------------------------------------------------------------------------------




Ποιός είναι ο Τσαμπίκος Ζερβός, όνειδος της Ορθοδοξίας, "εκλεκτός" του Βαρθολομαίου και σήμερα τη μαύρη επέτειο... «Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας & Μάλτας»;

21 Aπρίλη 2017... ο  χαφιές της φασιστικής χούντας, σημερινός «Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και Μάλτας», ο εκλεκτός του Βαρθολομαίου... Κηλίδα ντροπής για την Ορθοδοξία!
Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός (Γεννάδιος), ο παπικός άνθρωπος του Βαρθολομαίου, είναι σήμερα «Αρχιεπίσκοπος Ιταλίας και Μάλτας»...
Ο χουντικός Τσαμπίκος Ζερβός, δεν ήταν ένας απλός χαφιές της χούντας των επίορκων αξιωματικών. Ήταν μπροστάρης στις διώξεις των δημοκρατικών φοιτητών, ήταν συνεργάτης του Κ. Πλεύρη της 4ης Αυγούστου. Αυτός "ευλόγησε" την... ίδρυση της φασιστικής "Λέγκας", το μακρύ χέρι της χούντας σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη!
Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σήμερα τη μαύρη επέτειο εγκαθίδρυσης φασιστικής δικτατορίας στην πατρίδα μας, πενθούν για την "εξέλιξη" ενός χυδαίου χαφιέ στην εκκλησιαστική ιεραρχία...



-------------------------------------------------------------------------------------




21 Απριλιου 1963... Πρώτη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης...

Την Πορεία οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Κίνηση Νέων για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό «Μπέρτραντ Ράσελ» και άλλοι φορείς...
Η Πορεία απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση της ΕΡΕ, του "εθνάρχη" της δεξιάς Κ. Καραμανλή και δεν πραγματοποιήθηκε...




---------------------------------------------------------------------------------------



Θα σε κάνω να ακούς ΕΣΑ και να τρέμεις... Αυτή ήταν η αμερικανοκίνητη χούντα!

Μέρα που είναι ας θυμηθούμε και την ιστορία του ηρωικού Σπ. Μουστακλή, αξιωματικού από τους ελάχιστους που αντιστάθηκαν έμπρακτα στη Χούντα.
Συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς του ναυτικού ως ταγματάρχης και ήταν από τους λίγους αξιωματικούς του στρατού που...
πήραν μέρος. Το κίνημα του Ναυτικού προδόθηκε πριν την εκδήλωσή του, με αποτέλεσμα μεταξύ των αξιωματικών να συλληφθεί και ο ίδιος (22 Μαΐου 1973).
''Ο Σπ. Μουστακλής ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού με σημαντική αντιδικτατορική δράση.
«Θα σε κάνω να ακούς ΕΣΑ και να τρέμεις». Αυτή ήταν η φράση με την οποία ο διαβόητος βασανιστής Σπανός, μπήκε στο κελί του ταγματάρχη Σπ. Μουστακλή, που ήταν ένας από τους ελάχιστους στρατιωτικούς που αντιστάθηκε έμπρακτα. Χτύπησε άγαρμπα με ένα χτύπημα καράτε τον Μουστακλή και τον άφησε για πάντα ανάπηρο...
Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί (με καθυστέρηση πολλών ωρών) στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο “Μιχαηλίδης” και αιτιολογία εισαγωγής “τρακάρισμα στον Ιππόδρομο”.
Μετά από χρόνια ο Στ. Παττακός σχετικά ερωτηθείς δήλωσε κυνικά “Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμις επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σπαθί.”
Αυτή ήταν η Χούντα, χιλιάδες ακόμη ανώνυμοι αγωνιστές, βασανίστηκαν φρικιαστικά από τους μισότρελους φασίστες.
Ας μείνουν στη μνήμη μας για τους μελλοντικούς αγώνες για ένα καλύτερο κόσμο.

Σχολιο.- Η Χούντα είτανε των καλών φίλων μας των αμερικανών! Αυτοί βασίστηκαν που αλλού; Στους γερμανοτσολιάδες τους γερμανοντυμενους ναζί της κατοχης! Και επιβεβαίωσε για τους πιό ηλίθιους το ΣΥΓΓΝΩΜΗ που είπε ΕΠΙΣΗΜΑ ο πρόεδρος της ΗΠΑ Κλίντον!




---------------------------------------------------------------------------------------



Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα των ναρκωτικών αποτυπώθηκε χτες κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου με θέμα τα πεπραγμένα του ΟΚΑΝΑ της διετίας 2015 - 2017 η κυβέρνηση ξεδίπλωσε τα επόμενα βήματα που ετοιμάζει στο χώρο της τοξικοεξάρτησης. Την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής έκαναν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Βαγγέλης Καφετζόπουλος, και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δήμος Φωτόπουλος.
Σχετικά με την παραγωγική διαδικασία της κάνναβης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «πιθανόν» θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την καλλιέργεια «έτσι ώστε να δώσουμε και αυτή την αναπτυξιακή δυνατότητα στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής που είναι σημαντικό». Παράλληλα, έκανε λόγο για την εκπόνηση νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης κ.ά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος συμμετείχε στην Επιτροπή του υπουργείου για τη σύνταξη πορίσματος, επικαλούμενος «πολλά δεδομένα πια. Δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω από τα γεγονότα».




-------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΒ
Αξιώνει επέκταση της μερικής απασχόλησης και καθήλωση μισθών
Ξεκαθαρίζει ότι και τα δύο στοιχεία θα διατηρηθούν και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, αφού αποτελούν προϋποθέσεις για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου
Η παραπέρα επέκταση της μερικής απασχόλησης, όπως και η καθήλωση των μισθών και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, καθώς είναι όροι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι αξιώσεις του εγχώριου κεφαλαίου που αποτυπώνει το χτεσινό «εβδομαδιαίο δελτίο» του ΣΕΒ.
Υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μερική Απασχόληση: Ανάγκα και οι θεοί πείθονται!», ο ΣΕΒ επιχαίρει για τη ραγδαία αύξηση της μερικής απασχόλησης στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης - χάρη στο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει και ενισχύουν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση - ενώ την εκθειάζει ως «διέξοδο για επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία». Αναπαράγοντας μάλιστα τετριμμένα επιχειρήματα, επιχειρεί να εμφανίσει τη μερική απασχόληση ως μια καλή «επιλογή» για αρκετές ομάδες εργαζομένων, την ίδια ώρα που ακόμα και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των μερικώς απασχολούμενων, αυτή είναι μια αναγκαστική «λύση» απέναντι στην πλήρη ανεργία και όχι... «διευκόλυνσή» τους.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΣΤΡΙΑ
Με μερική απασχόληση σχεδόν οι μισές εργαζόμενες
Tο 47,8% όλων των εργαζόμενων γυναικών στην Αυστρία δουλεύουν με μερική απασχόληση, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Wifo) της χώρας. Οι βασικές αιτίες για την υποαπασχόληση των γυναικών - όπως σχολιάζει και η ίδια η έρευνα - είναι η φροντίδα των παιδιών ή άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Οπως αποκαλύπτουν στοιχεία της Eurostat, η φροντίδα των μικρών παιδιών από το κράτος στην Αυστρία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα μόλις το 22,3% των παιδιών κάτω των 3 ετών πάνε σε βρεφονηπιακό σταθμό (το ποσοστό αυτό ήταν στο 8% μέχρι το 2007).
Η Αυστρία είναι κάτω και από τον ήδη χαμηλό μέσο όρο των κρατών - μελών της ΕΕ (27,5%), ενώ ακόμη και στις «πρωταθλήτριες» χώρες που εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά (π.χ. Δανία 77,3%, Σουηδία 64%, Λουξεμβούργο 51,8%, Βέλγιο 50,1%), ένας σημαντικός αριθμός παιδιών κάτω των 3 ετών είναι εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
Εκπρόσωποι του αυστριακού ινστιτούτου Wifo σημειώνουν πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο μικρός αριθμός των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και η παιδαγωγική τους ποιότητα, ενώ σε σταθμούς εκτός των μεγάλων πόλεων το ωράριο λειτουργίας τους είναι πολύ περιορισμένο.
Αποδεικνύεται ότι σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες η τάση είναι η ίδια, παρότι το σημείο «εκκίνησης» των περικοπών ενδεχομένως να διαφέρει από κράτος σε κράτος: Μείωση των κρατικών δαπανών για τη στήριξη των οικογενειών και για τη φροντίδα των παιδιών - στην Αυστρία έχουν μειωθεί στο 2,9% του ΑΕΠ. Πάντως, παρ' όλη τη ραγδαία ανάπτυξη των επιστημών, του επιστημονικού δυναμικού και της τεχνολογίας ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε ότι όλα τα παιδιά θα έχουν - δωρεάν και με ευθύνη του κράτους - μια θέση σε παιδικό σταθμό...




-----------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κινήσεις τακτικής εκατέρωθεν
Συλλήψεις για τις δολοφονίες νέων
Συνεχίστηκε και χτες η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα μετά τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης που οργάνωσαν το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέρ του Προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και ο συνασπισμός της φασιστικής προδοτικης αντιπολίτευσης «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) ενάντιά του. Χτες, η φασιστικη αντιπολίτευση είχε καλέσει σε νέες διαδηλώσεις, όμως μόνο μερικές εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν. Ωστόσο, συνέχισε τη χειραγώγηση σχετικά με τους τρεις νεκρούς (ένας 19χρονος στο Καράκας, μια 23χρονη στην επαρχία Τάτσιρα και ένας εθνοφύλακας στην επαρχία Μιράντα) που έρχονται να προστεθούν σε άλλους 5 νεκρούς από τις αρχές του Απρίλη, απ' όταν ξεκίνησαν νέες βίαιες κινητοποιήσεις με αίτημα την αποπομπή του Μαδούρο και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Με βάση τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι περισσότερες δολοφονίες με σφαίρες έγιναν από δυνάμεις της φασιστικης αντιπολίτευσης, όπως της 23χρονης από γνωστό τραμπούκο που έχει συλληφθεί ή του εθνοφύλακα από ελεύθερο σκοπευτή που επίσης έχει συλληφθεί.
Ο Πρόεδρος Ν. Μαδούρο που μίλησε στην κεντρική εκδήλωση των κυβερνητικών δυνάμεων στο Καράκας κατήγγειλε την φασιστικη αντιπολίτευση ότι προετοιμάζει πραξικόπημα, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο μαζί της, ενώ επίσης δήλωσε και έτοιμος να γίνουν εκλογές όπου εκεί εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα νικήσει την αντιπολίτευση.
Το ΚΚ Βενεζουέλας, αν και συμμετείχε στις λαϊκές διαδηλώσεις καταγγέλλοντας τις βίαιες ενέργειες της φασιστικής προδοτικης αντιπολίτευσης, ταυτόχρονα ασκεί και σφοδρή κριτική στη  κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο που δεν επιλέγει τη σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο, ενώ υπογραμμίζει ότι είναι σε εξέλιξη  διαπάλη και στους κόλπους του κυβερνητικού μπλοκ από δυνάμεις που έχουν διαύλους επικοινωνίας με δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Επίσης, το ΚΚ Βενεζουέλας καλεί σε συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας ενώ καταγγέλλει και τις τάσεις επανιδιωτικοποίησης τομέων της κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου (PDVSA).
Την ίδια ώρα χτες αποκαλύφθηκε από τοπικά εναλλακτικά μέσα και αναπαράχτηκε σε διεθνή αστικά ΜΜΕ, ότι στις ΗΠΑ, η θυγατρική της PDVSA CITGO έδωσε χορηγία 500.000 δολαρίων για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου Ντ. Τραμπ. Για το θέμα δεν υπήρξε επίσημος κυβερνητικός σχολιασμός. Σε μια άλλη εξέλιξη, που επίσης μεταδόθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, η εισαγγελία της επαρχίας Ζούλια προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της αμερικανικής πολυεθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors» και του εργοστασίου της στη Βαλένσια, που καταλήφθηκε από τις δημόσιες αρχές. Η εταιρεία διαμαρτυρήθηκε, ωστόσο φαίνεται ότι η απόφαση κατάσχεσης σχετίζεται με χρέη της εταιρείας πολλών χιλιάδων δολαρίων σε εταιρεία - συνεργάτη από το Μαρακάιμπο.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΥΒΑ
Τίμησαν τα 56χρονα της νίκης στον Κόλπο των Χοίρων
Με εκδήλωση στην περιοχή Σιέναγα της επαρχίας Ματάνσας στην Κούβα τιμήθηκε προχτές η 56η επέτειος από τη νίκη ενάντια στην αμερικανική επέμβαση, στις 19 Απρίλη 1961 (δύο χρόνια μετά τη νίκη της Επανάστασης) στην παραλία Χιρόν του Κόλπου των Χοίρων. Αυτή η εποποιία του κουβανικού λαού, με μπροστάρη τον ηγέτη του Φιντέλ Κάστρο, «γράφτηκε» σε 72 ώρες μετά την απόβαση Αμερικανών μισθοφόρων.
Στις 16 Απρίλη 1961 ο Φιντέλ Κάστρο ανακήρυξε για πρώτη φορά τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της Κουβανικής Επανάστασης, μόλις 24 ώρες μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να πλήξει και να καταστρέψει τόσο την Κουβανική Αεροπορία όσο και στρατηγικά σημεία του Λαϊκού Επαναστατικού Στρατού.
Μετά από την ανακήρυξη αυτή, ξεκίνησε από τη «Μπριγάδα 2506», που είχε στη σύνθεσή της 1.500 Κουβανούς εξόριστους που είχαν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς στη Γουατεμάλα και είχαν εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό της εποχής, η λεγόμενη επιχείρηση «Πλούτων», δηλαδή η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων, με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος της Κούβας. Ο στρατός, η πολιτοφυλακή, σύσσωμος ο λαός της Κούβας, με επικεφαλής τον ίδιο τον Φιντέλ, κινητοποιήθηκαν άμεσα και εξουδετέρωσαν τους εισβολείς μέσα σε 72 ώρες. Ηταν η πρώτη ήττα των ΗΠΑ στην Λατινική Αμερική, που αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο στην πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Αυτή την ιστορική διάσταση ανέδειξε και η προχτεσινή εκδήλωση δίπλα στην παραλία Χιρόν, θέατρο της σφοδρής σύγκρουσης, όπου σημειώθηκε ότι «ένας λαός αποφασισμένος να παλέψει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία του δεν μπορεί να ηττηθεί». Επικεφαλής στην εκδήλωση ήταν ο Χόρχε Κουέβας Ράμος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, παραβρέθηκαν στελέχη της περιοχής, ενώ συμβολικά 56 νέοι έγιναν μέλη της Κομμουνιστική Νεολαίας και επίσης σε 56 μαχητές απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων.





--------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Επιδιώκουν περισσότερη όξυνση στις σχέσεις με το Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Απροκάλυπτα γίνονται, όσο περνά ο καιρός, τα σχέδια και οι διαθέσεις της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να οξύνει την κόντρα με το Ιράν.
Χτες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, κατηγόρησε την Τεχεράνη για «ανησυχητικές συνεχιζόμενες προκλήσεις» με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, «να αποσταθεροποιήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής». Επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση θα επανεξετάσει τις σχέσεις με το Ιράν και όχι απλώς τη συμμόρφωσή του με την διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και τη «συμπεριφορά» του στην ευρύτερη περιοχή, ισχυριζόμενος πως αυτή «υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη και τον Λίβανο. Επιπλέον, ο Τίλερσον προειδοποίησε δύο φορές ότι εάν η Τεχεράνη αφεθεί να δράσει «χωρίς όρια» μπορεί να μετατραπεί σε απειλή παρόμοια με αυτήν της ΛΔ Κορέας.
Δεν ήταν μόνον ο Τίλερσον που ανέβασε τους τόνους απέναντι στο Ιράν, αλλά και ο υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, που, από τη Σαουδική Αραβία όπου ήταν προχτές βράδυ, δήλωσε ότι η «αποσταθεροποιητική επιρροή» του Ιράν «θα χρειαστεί να εξουδετερωθεί», για να τεθεί τέλος στον πόλεμο στην Υεμένη. Ο Μάτις σιγοντάρισε ουσιαστικά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη που αιματοκυλάει το λαό, ρίχνοντας τις ευθύνες στο Ιράν, που, στην παρούσα φάση, η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή των αμερικανικών μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απέρριψε τις, όπως τόνισε, «φθαρμένες» κατηγορίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη επιδιώκει να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα για να απειλήσει την περιοχή και τον κόσμο.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΕ
Το «σκληρό» παζάρι ξεκινά σιγά σιγά
Συνάντηση χτες του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου με την Βρετανίδα πρωθυπουργό
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Τη δήθεν έγνοια του για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών σε χώρες της ΕΕ πρόβαλε χτες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, μετά τη συνάντησή του με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στο Λονδίνο, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit). Ο Ταγιάνι εμφάνισε σαν κοινή θέση την επιθυμία «να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών», προσθέτοντας ότι αυτό «είναι το πιο σημαντικό μήνυμα». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τη Μέι σαν «μία καλή πρώτη αρχή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι πριν από το τέλος του έτους θα έχει καταληχθεί ένα πλαίσιο για την αποχώρηση της Βρετανίας, ώστε να ξεκινήσουν «αμέσως μετά» διμερείς διαπραγματεύσεις με στόχο τον καθορισμό των σχέσεων Λονδίνου - Βρυξελλών.
Το γραφείο της Βρετανίδας πρωθυπουργού ανακοίνωσε πως οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν «στη σημασία να δοθεί από νωρίς βεβαιότητα για το καθεστώς των Βρετανών πολιτών που ζουν οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ, και των πολιτών των άλλων χωρών - μελών στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία μετά το χτεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ» πως η Τερέζα Μέι, στο προεκλογικό μανιφέστο του Συντηρητικού Κόμματος, θα ξεκαθαρίσει ότι: α) Θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, β) θα αποσυρθεί η χώρα από την ενιαία αγορά της ΕΕ και γ) θα τερματιστεί η δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Βρετανία.




------------------------------------------------------------------------------------




ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Συνεχίζονται οι αμερικανικές προκλήσεις
Στο τραπέζι και οι «στρατιωτικές εναλλακτικές»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--
Τη σημασία που έχει για τα αμερικανικά μονοπώλια η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού αναδεικνύουν οι προκλήσεις που συνεχίζουν οι ΗΠΑ, κλιμακώνοντας τη ρητορική τους απέναντι στη Βορεια  Κορέας, με κύριο αποδέκτη των μηνυμάτων τους - βέβαια - αντίπαλα κέντρα όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Ετσι, ο ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε πως η Ουάσιγκτον «επανεξετάζει» όλα τα ζητήματα που αφορούν τη «Βόρεια Κορέα», συμπεριλαμβανομένης και της συμπερίληψης της χώρας στη λίστα των κρατών που στηρίζουν ανοιχτά την τρομοκρατία, «όπως και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στην Πιονγιάνγκ, για να συνομιλήσει μαζί μας, αλλά να συνομιλήσει σε μια βάση εντελώς διαφορετική από ό,τι στο παρελθόν». Την ίδια ώρα μετά την «ασυνεννοησία» για το πού κατευθύνεται η αρμάδα στην οποία ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Καρλ Βίνσον», δηλώνεται ότι έχει πάρει εντολή να κατευθυνθεί προς την Κορεατική Χερσόνησο, που θα φτάσει πιθανόν την επόμενη βδομάδα. Στην περιοχη κατευθυνονται και αλλα δυο αμερικανικα αεροπλανοφορα με τα συνοδευτικα πλοια τους. Το «Ροναλντ Ρειγκαν» και το «Νιμιτς».
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αμερικανικά αλλά και ρωσικά ΜΜΕ, διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ για την έγκριση ενός σχεδίου απόφασης για την Κορεατική Χερσόνησο «ναυάγησαν» μετά από διαφωνία της Ρωσίας. Η Μόσχα αντέδρασε επειδή αφαιρέθηκε από το υπό εξέταση κείμενο η φράση «με διάλογο», που συνήθως συνοδεύει το καλωσόρισμα «των προσπαθειών που κάνουν τα μέλη του ΣΑ, όπως και άλλα κράτη, για τη διευκόλυνση μιας ειρηνικής και περιεκτικής λύσης» (στη Χερσόνησο). Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», η Ρωσία ήταν η μόνη χώρα που διαφώνησε, καθώς το αμερικανικό πρακτορείο εμφάνισε την Κίνα έτοιμη να εγκρίνει το συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης. Επίσης, δυτικά ΜΜΕ αναφέρονται σε κινήσεις ενίσχυσης με στρατιωτικό εξοπλισμό των συνόρων της Ρωσίας με την Β Κορέας, κοντά στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ.




-----------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα δεν είναι Ουκρανία. Οι εκπαιδευμένες ένοπλες Εθνικές Μπολιβαριανές Πολιτοφυλακές θα αντισταθούν στην αντίδραση και τους αμερικανόφερτους ελεύθερους σκοπευτές

Ένα ακόμη νεκρός στη Βενεζουέλα - Επίθεση ένοπλων ομάδων σε νοσοκομείο, καταγγέλλει η κυβέρνηση
17:28 | 21.04.2017



--------------------------------------------------------------------------------------




Και επειδή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας συνεχίζεται, ενώ κάποιοι αριστεροί (!) εδώ μέσα στο ιντερνετ μας μέμφονται που δεν καταδικάζουμε τα "εγκλήματα του Μαδούρο", κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.
Η 24χρονη Πάολα Ραμίρεζ δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι από τον Ιβάν Περνία, στέλεχος του αντικυβερνητικού κόμματος Vente Venezuela, που συνελήφθη ενώ έφερε πάνω του το όπλο του φόνου.
Ο 13χρονος Μπράιαν Πρίνσιπαλ, που ζούσε με την οικογένειά του στο προπύργιο των τσαβιστών Αλί Πριμέρα, τραυματίστηκε θανάσιμα με δύο σφαίρες από ένοπλους οπαδούς της αντιπολίτευσης που εισέβαλαν στη γειτονιά, και ξεψύχησε στο νοσοκομείο.
Ο εθνοφρουρός Μπάριος Νεομάρ δολοφονήθηκε με μία σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή στη διάρκεια συγκρούσεων με οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος, όπως δεν έχει τέλος και η παραπληροφόρηση.