Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σαββατο 22 Απριλιου 2017




Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν (22 Απριλίου 1870 - 21 Ιανουαρίου 1924)
«Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα»
Ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ού αιώνα και ο σημαντικότερος συνεχιστής του θεωρητικού έργου του Μαρξ, ήταν αυτός που μας έμαθε ότι η διαδικασία της κοινωνικής απελευθέρωσης δεν είναι μια απλή υπόθεση συνθημάτων παντός τόπου και καιρού, αλλά προϋποθέτει τη βαθιά μελέτη και ανάλυση του εκάστοτε κοινωνικού σχηματισμού και της εκάστοτε ιστορικής συγκυρίας. Τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης.
Ο Λένιν μας δίδαξε πως η επαναστατική διαδικασία απαιτεί την ευρύτερη δυνατή συμμαχία κυριαρχούμενων και εκμεταλλευόμενων κοινωνικών δυνάμεων, υπό την ηγεμονία της εργατικής τάξης.
Μας είπε πως στην εποχή του ιμπεριαλισμού ο διεθνισμός συνίσταται και στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, που υπονομεύει την ιμπεριαλιστική πολιτική.
Μας έμαθε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και τις καθημερινές διεκδικήσεις των εκμεταλλευόμενων αποτελεί αναγκαίο καθήκον των επαναστατών, για τη δημιουργία όρων που επιτρέπουν τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.
Μας δίδαξε ότι η επαναστατική ανατροπή δεν είναι αποτέλεσμα απλής βούλησης των επαναστατών, αλλά προκύπτει εκεί και τότε που υπάρχει μια συγκυρία όξυνσης των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων, που παίρνει χαρακτηριστικά επαναστατικής κατάστασης. Τότε είναι αναγκαία η παρέμβαση του επαναστατικού υποκειμένου (του κόμματος) για τη μετατροπή αυτής της επαναστατικής κατάστασης σε επαναστατική κρίση, με το να τεθεί το ζήτημα της εξουσίας.
Ο Λένιν κρατούσε σταθερά ανοιχτό το μέτωπο τόσο κατά των ρεφορμιστικών αυταπατών όσο και κατά των αριστερίστικων ονειροφαντασιώσεων. Ακριβώς γιατί ήταν επαναστάτης μαρξιστής και όχι βολεμένος μικροαστός ή επαναστάτης της φράσης. Γι’ αυτό και καθοδήγησε τη μεγαλύτερη επανάσταση της παγκόσμιας ιστορίας.




--------------------------------------------------------------------------------------





Όταν εκείνοι που αποδέχονται τους φασίστες στην Ουκρανία και τη «δημοκρατία» στην Τουρκία, εξανίστανται για τη Βενεζουέλα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά...

7 ψέματα και 5 αλήθειες για την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Με στοιχεία και δεδομένα, όχι με εικόνες διαστρεβλωμένες από τα ΜΜΕ

Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
Αντιπολίτευση, «αυταρχισμός», αόρατοι Τσαβίστας και άλλα παραμύθια

H Βενεζουελάνικη οπερέτα δεν φαίνεται να έχει τέλος. Μεθοδευμένα ψέματα και μισές αλήθειες διαμορφώνουν ένα παράλληλο, πλην ανύπαρκτο, σύμπαν. Την ώρα που κάποιοι καταπίνουν την κάμηλον (σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία, Ουκρανία κ.λπ.), διυλίζουν τον κώνωπα στη Βενεζουέλα ξεπερνώντας τα όρια του θυμού και αγγίζοντας το γελοίο. Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία προσπερνάται διαρκώς ότι πρόκειται για απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία έχει ακόμη, όπως αποδεικνύουν οι μαζικές φιλο-κυβερνητικές διαδηλώσεις που ΔΕΝ βλέπουμε ποτέ, την πλειοψηφία του λαού με το μέρος της.

Ψέμα νούμερο 1


Ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους αντιδρώντας στο αυταρχικό καθεστώς Μαδούρο, που προσπάθησε να «καταργήσει» το εκλεγμένο κοινοβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι το νέο κύμα διαμαρτυριών (γιατί δεν είναι το πρώτο) είχε ως αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, στις 29 Μαρτίου, να αναλάβει το ίδιο τις νομοθετικές εξουσίες του Κοινοβουλίου, κατηγορώντας το για πλήρη περιφρόνηση της Δικαιοσύνης.  Αυτό που ονομάστηκε «πραξικόπημα» από την αντιπολίτευση και από τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών.

Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν εκλέχτηκε το νέο κοινοβούλιο που ελέγχεται, με ελάχιστες έδρες, από την αντιπολίτευση, αυτή έχει περιφρονήσει όλες τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αρχής γενομένης από την οδηγία για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο κρατίδιο Αμαζόνας όπου υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία (που και δόθηκαν στη δημοσιότητα και είναι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου) ότι «αγοράστηκαν» σωρηδόν ψήφοι. Η απόφαση αφορά τόσο δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και έναν από το κόμμα του Μαδούρο PSUV και έναν από την λίστα των ιθαγενών (ο οποίος στηρίζει την αντιπολίτευση).  Το κοινοβούλιο δεν προχώρησε ποτέ σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς οι τρεις βουλευτές του κρατιδίου Αμαζόνας είναι αυτοί που δίνουν στην αντιπολίτευση την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το άλλο πρόσχημα είναι η επιμονή της αντιπολιτευόμενης πλειοψηφίας του κοινοβουλίου να γίνει «πολιτική δίκη του Μαδούρο» γιατί έχει «γατζωθεί στην εξουσία» (βέβαια είναι εκλεγμένος κανονικά), ενώ ταυτόχρονα του ζητούσε να κηρυχθεί «έκπτωτος επειδή εγκατέλειψε το θώκο του» (το πώς συνδυάζονται ταυτόχρονα αυτά είναι ένα μείζον ερώτημα). Επίσης, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου ζήτησε ανοιχτά παρέμβαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που ελέγχονται πρακτικά από τις ΗΠΑ, παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον Οργανισμό λόγω της αντίδρασης άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Το τελευταίο πρόσχημα είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δηλώσει στις 29 Μαρτίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης ότι δεν είναι υποχρεωμένη να περάσει από το κοινοβούλιο την απόφασή της για κοινοπραξίες στον πετρελαϊκό τομέα, δεδομένου ότι η αντιπολιτευόμενη πλειοψηφία  δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι το Δικαστήριο αναλαμβάνει τις νομοθετικές αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου και ότι εφόσον η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, ούτε το Δικαστήριο αναγνωρίζει βουλευτική ασυλία σε όλους τους βουλευτές.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για πρόσχημα, αφού η ίδια η κίνηση της αντιπολίτευσης κατά του Μαδούρο αποτελεί τυπικό παράδειγμα «κοινοβουλευτικού πραξικόπηματος» αλά Βραζιλία.

Ψέμα 2


Ευθύνεται η κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις οποίες βασανίζεται ο λαός της Βενεζουέλας.

Η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση τον πετρελαϊκό τομέα, οι τομείς κυρίως της εισαγωγής και της διανομής τροφίμων καθώς και των φαρμάκων και των αγαθών πρώτης ανάγκης, βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών και μεγάλων κονσόρτιουμ. Ετσι εξηγούνται όλες αυτές οι εικόνες που κυκλοφορούν με παιδιά που υποφέρουν στα νοσοκομεία. Πριν από την εκλογή του Ούγκο Τσάβες, το 1998, σχεδόν αποκλειστικά όλη η οικονομία της χώρας βρισκόταν στα χέρια μιας συντριπτικά μειοψηφούσας ελίτ, κατά κύριο λόγο, λευκής.  Ένας από τους βασικούς στόχους του Τσάβες ήταν να πάψει αυτή η ελίτ να έχει τον απόλυτο έλεγχο όλης της οικονομίας και να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου.

Το ποιος κρύβεται πίσω από τις ελλείψεις, είναι εξαιρετικά εμφανές γιατί αυτές «μειώνονται σημαντικά» κάθε φορά που πλησιάζει κάποια εκλογική αναμέτρηση και επανέρχονται κάθε φορά που η αναμέτρηση τελειώνει (με νίκη Τσάβες). Στις τελευταίες βουλευτικές, του 2015, η αντιπολίτευση κέρδισε, έστω και με αμφισβητούμενες έδρες, τις βουλευτικές εκλογές, και ξαφνικά όλα τα «εξαφανισμένα» προϊόντα εμφανίστηκαν στα ράφια και για αρκετές ημέρες. Μάλιστα με ημερομηνίες παραγωγής και λήξης τέτοιες που αποδείκνυαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην παραγωγή (όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση) αλλά στην διανομή. Η λογική «θα τους κάνουμε να πεινάσουν τόσο που να τα βάλουν με την κυβέρνηση» δεν είναι καινούργια: έχει εφαρμοστεί δεκαετίες στην Κούβα και υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εμπάργκο και στη Βενεζουέλα (από το 2014, με υπογραφή Ομπάμα την ώρα που «άπλωνε» το άλλο χέρι στην Κούβα).

Ναι, είναι αλήθεια ότι το κόστος για αγορά τροφίμων αυξήθηκε κατά 254,3% το 2015, και προφανώς αυτό δεν ισοσκελίζεται από καμία αύξηση μισθού. Εννοείται επίσης ότι βαρύνονται κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως συνεχίζει να στηρίζει το κράτος με σειρά επιδομάτων και βοηθημάτων ενώ γίνεται προσπάθεια να έχουν σταθερά προϊόντα τα κρατικά σούπερ μάρκετ στα οποία εξυπηρετούνται περί τα 8 εκατομμύρια πολίτες και να παραμείνουν χαμηλότερες οι τιμές κατά 40%.

Ψέμα 3


Το καθεστώς Μαδούρο είναι αντιδημοκρατικό, η πλειοψηφία του λαού έχει ξεσηκωθεί εναντίον του και η λαϊκή θέληση καταστέλλεται δια της βίας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του έχουν εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά όπως είχε συμβεί παλιότερα στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις με τον Ούγκο Τσάβες, καθώς και στα δημοψηφίσματα που διεξήγαγε. Ποιος το λέει αυτό; Το Κέντρο Κάρτερ, του πρώην αμερικανού προέδρου, που παρακολουθεί εκλογές σε όλο τον κόσμο, και φιλοτσαβικό δεν το λες.

Κάτι που επίσης δεν αναφέρεται είναι ότι στις 19 Απριλίου δεν ήταν μόνο η  συγκέντρωση της αντιπολίτευσης αλλά οι τεράστιες συγκεντρώσεις των Τσαβίστας γιατί ήταν η 15η επέτειος από το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά του Τσάβες, το 2002. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν και στο Καράκας και αλλού, αλλά ουδείς τους είδε στις οθόνες, όπως ούτε την απόπειρα διαδηλωτών της αντιπολίτευσης να τους προκαλέσουν.

Ψέμα 4


Η πλειοψηφία του λαού θέλει ανατροπή του Μαδούρο

Μόλις στις 13 Απριλίου του 2017, μια τελευταία δημοσκόπηση από το ανεξάρτητο think tank Hinterlaces καταγράφει αύξηση της δημοτικότητας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος – PSUV και της ευρύτερης συμμαχίας αριστερών δυνάμεων που το στηρίζουν, του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (GPP), από το 27% στο 35%. Μάλιστα, η συμμαχία παραμένει το πλέον δημοφιλές κόμμα στη χώρα με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην ξεπερνά το 29%, ενώ κανένα από αυτά μόνο του δεν ξεπερνά το 7% (Democratic Action 7%, Popular Will 7%, Justice First 6%, MUD 6%). Για να είμαστε δίκαιοι καταγράφεται και ένα 36% που δηλώνει ότι δεν νιώθει να εκφράζεται από καμία από τις δύο συμμαχίες.

Αυτό που έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι σε εξίσου πρόσφατη έρευνα του Hinterlaces, το 76% των Βενεζουελάνων απορρίπτει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση σαν αυτήν που ζητά η αντιπολίτευση για ανατροπή του Μαδούρο, το 87% απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική ξένη παρέμβαση (σαν αυτή που ζητά η αντιπολίτευση και με την οποία απειλούν οι ΗΠΑ) ενώ 9 στους 10 διαφωνούν κάθετα με τις μεθόδους διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, την λογική δηλαδή των guarimbas, των βίαιων διαδηλώσεων και του αποκλεισμού δρόμων. Δύο στους τρεις, δε, δεν έχουν καλή γνώμη για τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.

Αντίθετα, το 84% τάσσεται υπέρ της οποιασδήποτε διαμεσολάβησης για να υπάρξει διάλογος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και το 67% θεωρεί ότι αυτός ο διάλογος θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Μικρή υπενθύμιση: η κυβέρνηση Μαδούρο έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου και έχει δρομολογήσει κάποιες τέτοιες συναντήσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες από αυτές, δεν πήγε η αντιπολίτευση αλλά πήγαν οι επικεφαλής Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων κ.λπ.

Επίσης, το κεντροδεξιό think tank Datanalisis, το οποίο επικαλείται η αντιπολίτευση, τον Μάρτιο, σε δική του δημοσκόπηση ανέδειξε, προς απογοήτευσή του, ότι ο Νικολάς Μαδούρο με δημοφιλία 24,1% παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις και με 6 μονάδες περισσότερο από τον Νοέμβριο του 2016.  Ας σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από του Μεξικανού Προέδρου Ενρίκε Πιένα Νιέτο (21%), του Βραζιλιάνου πραξικοπηματικά προέδρου Μισέλ Τεμέρ (10%) και της Χιλιανής Μισέλ Μπατσελέ (23%).

Ψέμα 5


Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μπορεί να είναι νεοφιλελεύθερη και δεξιά (το ηπιότερο που μπορεί κανείς να πει) αλλά είναι ανεξάρτητη.

Η αλήθεια είναι ότι και οι τέσσερις ηγετικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης είχαν άμεση εμπλοκή με το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες το 2002 (τι; Δεν είναι πρόβλημα που έγινε απόπειρα ανατροπής ενός εκλεγμένου άκρως δημοκρατικά προέδρου, τον οποίο αποκατέστησαν τα πλήθη του κόσμου που ξεχύθηκαν στους δρόμους;) και έχουν άμεση σχέση με σειρά ιδρυμάτων που χρησιμοποιούνται από την Ουάσινγκτον και τις μυστικές της υπηρεσίες για να χρηματοδοτούνται ημέτεροι σε όλον τον πλανήτη.  Όχι δεν τα λένε μόνο οι τσαβίστας αυτά. Αποδεικνύονται από σειρά τηλεγραφημάτων και επικοινωνιών που έχουν αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια από τα wikileaks.

Εντελώς ενδεικτικά και μόνο:

Ενρίκε Καπρίλες: Έχει υπάρξει προεδρικός υποψήφιος απέναντι σε Τσάβες και Μαδούρο και έχασε και από τους δύο. Στις αρχές Απριλίου κατήγγειλε ότι το «καθεστώς» του στέρησε τα πολιτικά του δικαιώματα για 15 χρόνια, παραλείποντας να διευκρινίσει ότι αυτό έγινε λόγω καταδίκης του για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από τη θέση του κυβερνήτη του κρατιδίου Μιράντα.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που επιβεβαιώνονται από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το Wikileaks, ο Καπρίλες είχε αλλεπάλληλες επαφές με την αμερικανική πρεσβεία, καθώς και συναντήσεις με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον (αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα στο Στέητ Ντιπάρτμεντ) επανειλημμένως. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά, αποτυπώνεται η ανησυχία της Ουάσινγκτον για το αν είναι καλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002, καθώς ο Καπρίλες ήταν μεταξύ αυτών που εισέβαλαν στην κουβανική πρεσβεία. Το κόμμα του Justice First δημιουργήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση της USAID, με το ποσό που έχει γίνει γνωστό να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Υπήρξε ένας από τους βασικούς υπόπτους της δολοφονίας της Εισαγγελέως Ντανίλο Άντερσον, που δολοφονήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Νοέμβριο του 2004, η οποία ερευνούσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002 και του είχε ήδη απαγγείλει κατηγορίες.

Λεοπόλντο Λόπες: επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Popular Will», με την, ψευδή κατά τον ίδιο, κατηγορία της «παρακίνησης και πρόκλησης βίας». Είχε ενεργή ανάμιξη και στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Τσάβες το 2002 και τις «κοινωνικές και πολιτικές του ανησυχίες» στηρίζουν οικονομικά το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy) και τα παρακλάδια του, Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (International Republican Institute) και Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιστούτο (National Democratic Institute).

Ο Λόπες πήρε πρώτο πτυχίο στο Kenyon College του Οχάιο (όπου η CIA χρηματοδοτεί υποτροφίες). Επίσης, αναφέρεται σε τουλάχιστον 77 έγγραφα από αυτά που αποκάλυψε το Wikileaks, μετά από ανάλυση των οποίων ο Τζέικ Τζόνστον, του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας (Center for Economic and Policy Research) εκτιμά ότι απεικονίζουν με σαφή τρόπο το πώς η αμερικανική διπλωματία χορηγεί διαρκώς χρήματα στην βενεζουελάνικη αντιπολίτευση, πέραν των επίσημων προϋπολογισμών του Κογκρέσου, δια μέσου διαφόρων «ιδρυμάτων, προγραμμάτων» κ.λπ. Σε άλλα έγγραφα του Wikileaks καταγράφονται επίσης τα σχόλια του επικεφαλής του ινστιτούτου γεωστρατηγικών μελετών Stratfor ως προς «τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης ν’ ανατρέψει τον Τσάβες».

Ο Λόπες ήταν εξέχων μέλος της κυβερνώσας ελίτ προ Τσάβες, και είχε διατελέσει βοηθός του οικονομικού διευθυντή της κρατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας PDVSA που ελεγχόταν από αυτήν την ελίτ, την οποία εθνικοποίησε ο Τσάβες. Ο Λόπες, ως δήμαρχος της  πλούσιας συνοικίας Τσακάο του Καράκας, το 2004, είναι αυτός που «εξέλιξε» την τακτική των guarimbas, των βίαιων διαδηλώσεων.

Αντόνιο Λεντέζμα: πρώην δήμαρχος Καράκας. Είναι επίσης φυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2015 για εμπλοκή σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο. Ο Λεντέζμα και γενικότερα η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι πολύ αδύναμα και δεν αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας καμία εμπλοκή. Ο ίδιος συνδέεται άμεσα με τον ακροδεξιό Λορέντ Γκόμεζ Σάλεχ, που απελάθηκε από την Κολομβία και κατηγορείται για συνομωσία με παραστρατιωτικούς με στόχο την εξαπόλυση τρομοκρατικών επιθέσεων στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης υπό την μορφή «αντίστασης» ενάντια στην κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι για την φυλάκιση του Λεντέζμα, οι αντιδράσεις ήταν πολύ λιγότερες από ό,τι πολλοί θα πίστευαν καθώς εκτός της εμπλοκής του στο πραξικόπημα του 2002 κατά του Τσάβες, ως Κυβερνήτης θεωρείται υπεύθυνος για την εντολή αιματηρής καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στο Καράκας το 1989 (Καρακάσο) που είχε ως αποτέλεσμα, τελικά, το θάνατο επισήμως 300, ανεπισήμως περισσοτέρων των 3.000 ανθρώπων από το στρατό και τις δυνάμεις καταστολής.  Ήταν η αποκορύφωση της λαϊκής οργής για τη δραματική κατάσταση που επέφερε στη χώρα το πρόγραμμα «προσαρμογής» που εφαρμόστηκε υπό το ΔΝΤ για να ελεγχθεί το χρέος που είχε δημιουργηθεί λόγω και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Μεταξύ 1984 – 1986, το νόμισμα είχε υποτιμηθεί 100 φορές, ποσοστό μεγαλύτερο του μισού πληθυσμού της χώρας ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, λίγες εβδομάδες πριν την εξέγερση οι τιμές της βενζίνης, του ηλεκτρικού, των τηλεπικοινωνιών και του νερού είχαν αυξηθεί σχεδόν κατά 100%, οι δημόσιες μεταφορές κατά 30%. Η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες ακόμη και για φρικτά βασανιστήρια να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Η «κυρία» της αντιπολίτευσης είναι η πολυεκατομμυριούχος,  λόγω και των δεκάδων ΜΚΟ που ελέγχει. Η Ματσάδο είχε άμεσες επαφές με την αμερικανική ηγεσία ήδη από την εποχή Μπους του νεότερου.  

Για πολλούς θεωρητικούς και ιστορικούς της λογοτεχνίας,

Η γνωστότερη οργάνωσή της είναι η Sumate, γιατί τη δεκαετία του  ’90, παράλληλα με το ΔΝΤ, εργάστηκε στους δήμους για να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση των καταφυγίων για τους αστέγους.  Οι περισσότερες ΜΚΟ που διαθέτει βασικά ασχολούνται με την κυβέρνηση Τσάβες, πριν, και Μαδούρο σήμερα, καταγγέλλοντας διαρκώς την αντιδημοκρατικότητά τους και χρησιμοποιώντας ψεύτικα exit polls και άλλα συναφή τρικ, τα οποία έχει ανοιχτά καταδικάσει ..το Κέντρο Κάρτερ αλλά και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών.

Η Sumate της κ. Ματσάδο λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από τη USAID και από το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy). Η ίδια δε, διατείνεται ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002 αλλά εμφανίζεται καθαρά στην τελετή ορκωμοσίας της σύντομης παράνομης κυβέρνησης του Πέδρο Καρμόνα..

Ψέμα 6


Η κυβερνητική καταστολή σπέρνει το θάνατο στους διαδηλωτές.
Η αλήθεια είναι ότι μεταδίδονται αριθμοί και καλλιεργείται κλίμα χωρίς κανείς  να αναφέρεται στο ποιοι είναι οι νεκροί και στο πώς ξεκινούν τα επεισόδια.  Να θυμίσουμε ότι και τώρα, όπως και το 2014, ακολουθείται η τακτική από την αντιπολίτευση του αποκλεισμού δρόμων και του μη σεβασμού της θέλησης όποιου θέλει να περάσει. Επίσης, έχουν αρχίσει και πάλι, όπως το 2014, να δένονται καλώδια που δεν τα βλέπει κανείς από μακριά από την μία στην άλλη άκρη του δρόμου.  Ορισμένοι ξεχνούν ότι στις αντίστοιχες διαδηλώσεις το 2014 είχαν αποκεφαλιστεί ανύποπτοι μοτοσυκλετιστές από τις «ειρηνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας» της αντιπολίτευσης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός, μαζικά, απωλειών είναι από την τελευταία διαδήλωση στις 21 Απριλίου, όπου αναφέρονται 10 νεκροί.  Οι 8 σύμφωνα με ΜΜΕ της αντιπολίτευσης αλλά και το ισπανικό ABC είναι νεαροί που έκαναν πλιάτσικο σε 20 καταστήματα που έσπασαν στο Καράκας, μετά από το τέλος διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, και έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την αστυνομία.  Έχει ενδιαφέρον ότι την εκδοχή αυτή την δίνει η ίδια η αντιπολίτευση. Οι άλλοι δύο είναι δύο εκ των καταστηματαρχών που προσπάθησαν να σώσουν τα καταστήματά τους. Τα ονόματά τους μεταδίδονται ως Ramon Martinez – Kelvin Leon.

Επίσης, διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, περικύκλωσαν μαιευτήριο στο Καράκας που φέρει το όνομα του Τσάβες και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες μέχρι που δόθηκε εντολή εκκένωσής του προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν 50 νεογνά. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η εκκένωση έγινε γιατί έπεσαν δακρυγόνα, χωρίς να διαψεύδει ότι όντως είχε περικυκλώσει, για άγνωστο λόγο, το μαιευτήριο.

Τώρα έχει ενδιαφέρον να ρίξει κανείς μια ματιά στις ιδιότητες νεκρών των τελευταίων ημερών: ο λοχίας Νεϊμάρ Χοσέ Σανκελέμεντε (28 χρόνων) σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή εν μέσω διαδηλώσεων στο δήμο Λας Σαλιας στο κρατίδιο Μιράντα (του κυβερνήτη Καπρίλες). Δύο περαστικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από ένοπλους διαδηλωτές στο Καράκας.  Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. Την Τετάρτη 19 Απριλίου, σκοτώθηκαν άλλα 3 άτομα σε διαφορετικά περιστατικά, που δεν σχετίζονταν με διαδηλώσεις, αλλά με κοινό ποινικό έγκλημα αν και στο ένα ο δράστης είναι ενεργός υποστηρικτής της κυρίας Ματσάδο της αντιπολίτευσης.

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, έχασαν επίσης τη ζωή τους ο Ολιβέρ Βίγια Καμάργκο (29 χρόνων) που πυροβολήθηκε από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στο Καράκας ενώ επιχειρούσε να περάσει από αποκλεισμένο δρόμο, οι Ντανιέλ Κελίζ Αράκα (20 χρόνων) και ο Μιγκέλ Ανγκέλ Κολμενάρες (36) των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται,  καθώς επίσης και οι Μπριάν Πρενσιπάλ (13 χρόνων), Αντόνιο Γκρουσένι Κανελόν (32 χρόνων) που σκοτώθηκαν όταν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης εισέβαλαν σε κτίριο του δημοσίου που έχει παραχωρηθεί για στέγαση φτωχότερων οικογενειών στην πόλη Μπαρκισιμέτο. Σκοτώθηκε και ο Χάιρο Ορτίζ (19 χρόνων), εκτός διαδηλώσεων, αλλά διώκεται αστυνομικός γι αυτό.

Δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς μια πρόσθεση.

Επίσης, οι «ειρηνικοί» διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έχουν την «τάση» να επιτίθενται και να καταστρέφουν δημόσια κτίρια. Μόνο στις 19 Απριλίου στόχος σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής έγιναν στο Τσακάο (περιοχή του Λόπες) τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας καταναλωτών, της Εθνικής Υπηρεσίας Κοινωνικο-οικονομικών Δικαιωμάτων, όπου κλάπηκε όλος ο εξοπλισμός, η αεροπορική βάση General Francisco Miranda όπου καταστράφηκε όλος ο φράκτης, στην γειτονική γειτονιά Αλταμίρα, πυρπολήθηκε ο λεγόμενος Βρετανικός πύργος όπου στεγάζονται πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, στο Μαρακαΐμπο καταστράφηκε το εκεί γραφείο του υπουργείου Στέγασης.

Επίσης, στο Τσακάο, προ εβδομάδας, εκλάπησαν αρχεία και προκλήθηκαν καταστροφές από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στα γραφεία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Από την οργή της αντιπολίτευσης δεν έχουν γλιτώσει, στην περιοχή της Λάρα, επίσης κτηνιατρικές κλινικές, υπαίθρια κέντρα διανομής τροφίμων ενώ πυρπολήθηκαν κατοικίες που διαμένουν εθελοντές Κουβανοί γιατροί. Καθημερινές είναι οι καταστροφές στο μετρό και σε υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος επίσης, όπου για ώρες μετά εμποδίζονται οι τεχνικοί να πλησιάσουν.

Ψέμα 7


Το «καθεστώς»  της Βενεζουέλας ελέγχει την ενημέρωση και καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στη Βενεζουέλα ενημερώνεται από την τηλεόραση, όπως και παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι ότι επί δεκαετίες το τηλεοπτικό μονοπώλιο είχαν δύο μεγάλες οικογένειες: ο όμιλος Τσισνέρος και ο όμιλος Bottome & Granier. Μέχρι και σήμερα εξαιρετική ισχύ διαθέτει ο όμιλος Τσισνέρος με υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικές, δισκογραφικές με την πρώτη οικογένεια μάλιστα να διαθέτει 70 ΜΜΕ σε 39 χώρες, κυρίως της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ποτών και τροφίμων καθώς και την ομάδα μπέηζμπολ Los Leones. Η Venenision της οικογένειας Τσισνέρος είναι το κανάλι που παρακολουθούν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.  Υπάρχουν επίσης άλλα 4 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, το κανάλι της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και 5 περιφερειακά ιδιωτικά δίκτυα.

Υπάρχουν επίσης 3 κρατικά κανάλια (Venezolana de Television, Vision Venezuela, Televisora Venezolana Social. Κοινώς, το 95% των τηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ και αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. 

Στον Τύπο, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση. Μόνο στο Καράκας υπάρχουν 21 εφημερίδες και 8 κυκλοφορούν σε εθνικό επίπεδο. Όπως αναφέρει το think tank Council of Hemispheric Affairs  – COHΑ, με έδρα την Ουάσινγκτον, 9 στις 10 μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας είναι σταθερά «αντι-Τσάβες» και παραμένουν. Άσε δε που παραμένουν και σε λειτουργία παρά την ενεργή εμπλοκή τους σε όλες τις απόπειρες ανατροπής  του «αυταρχικού καθεστώτος»!

Υπάρχει όμως και ένα κανάλι που δεν του ανανεώθηκε η άδεια: ένα από το μεγαλύτερα, το RCTV, το 2007, το οποίο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του 2002 δεν είχε μεταδώσει απολύτως τίποτε από την αντίδραση των τσαβίστας τους οποίους κατηγορούσε για αιματοκύλισμα αν και άλλοι έκαναν πραξικόπημα.  Το RCTV έγινε στη συνέχεια καλωδιακό και ήρθε σε νέα ρήξη με την κυβέρνηση που διέκοψε, για τους ίδιους λόγους, την εκπομπή του το 2010.

Αλήθεια 1

Είναι αλήθεια ότι μετά την πολλοστή έκκληση της αντιπολίτευσης προς το στρατό να παρέμβει για ν’ ανατρέψει τον Μαδούρο αλλά και προς ξένες δυνάμεις, κυρίως τις ΗΠΑ, αλλά και την ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ που ουσιαστικά αναφέρεται σε ανάγκη ανατροπής της βενεζουελάνικης κυβέρνησης, ο Νικολάς Μαδούρο έθεσε σε ισχύ το «Σχέδιο Ζαμόρα», σχέδιο ενεργοποίησης λαϊκών πολιτοφυλακών απέναντι σε ενδεχόμενο πραξικόπημα.  Στο πλαίσιο του σχεδίου, 100.000 ημι-επαγγελματίες έφεδροι υπό το υπουργείο Άμυνας, αναπτύσσονται σε διάφορα νευραλγικά σημεία. Ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι το σώμα αυτό αυξάνεται σε 500.000 (προφανώς υπάρχει προσφορά γιατί  πρόκειται για εθελοντικό σώμα).

Αλήθεια 2

Οι ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή, της ανάδειξης του Τσάβες ξεκίνησαν τις προσπάθειες ανατροπής του.  Μέχρι το 2014 επισήμως, από τον αμερικανικό προϋπολογισμό, 100 εκατομμύρια δολάρια είχαν διατεθεί στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για να στηριχθούν οι προσπάθειες ανατροπής (δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρηματοδότησης από ΜΚΟ, από άλλα ιδρύματα κ. λπ).  Όλες οι αμερικανικές ηγεσίες, Μπους, Ομπάμα και τώρα Τραμπ είχαν άμεση επαφή με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που συχνά περνούσαν και το κατώφλι του Λευκού Οίκου, με τελευταία τη σύζυγο του Λόπες, Λίλιαν Τεντόρι, η οποία έγινε δεκτή με τιμές προ ολίγων εβδομάδων και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει τα πάντα για ν’ αλλάξει η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αλήθεια 3

Το τι μέλλει γενέσθαι στη Βενεζουέλα δεν αφορά μόνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που είχε μεγάλο πονοκέφαλο, τα προηγούμενα χρόνια, με την ταυτόχρονη επικράτηση σε σειρά χωρών αριστερόστροφων κυβερνήσεων που αμφισβητούσαν και αμφισβητούν, όσες έχουν απομείνει, την απόλυτη κυριαρχία του στην ήπειρο. Ο έλεγχος του «μαλακού υπογαστρίου» είναι εκ των ουκ άνευ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κλιμακούμενος παγκόσμιος ανταγωνισμός που έχει ανοίξει πολεμικά μέτωπα σε τόσα σημεία του πλανήτη.

Η απειλή τού επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα προκάλεσε την άμεση αντίδραση Ρωσίας, Κίνας και Ιράν, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι αποστέλλουν στη Βενεζουέλα άνδρες και εξοπλισμό για να συμμετάσχουν σε «στρατιωτικά γυμνάσια» που θα διασφαλίσουν την κυριαρχία της χώρας.

Αλήθεια 4

Η οικονομία της Βενεζουέλας όντως βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς έχουν ελαχιστοποιηθεί τα έσοδα από το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των τιμών.  Πολλοί ασκούν κριτική στον Μαδούρο από την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι η αντιπολίτευση: τον επικρίνουν γιατί δεν προχώρησε αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις σοσιαλιστικού  χαρακτήρα στην οικονομία, γιατί δεν προχώρησε σε περαιτέρω κρατικοποιήσεις ερχόμενος σε ρήξη κυρίως στους κομβικούς τομείς της παραγωγής και διανομής τροφίμων, να περάσει πραγματικά η παραγωγή στον έλεγχο των εργαζομένων. Γιατί, ουσιαστικά, επιμένει να προσπαθεί να  πατήσει σε δύο βάρκες, διαβεβαιώνοντας προ ολίγων εβδομάδων στην Διεθνή Εμπορική Έκθεση της χώρας ότι κακώς κατηγορείται η κυβέρνησή του ότι είναι αντίθετη σε επενδύσεις και ιδιωτικοποίησης, ως κομμουνιστική, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε, ακόμη και σήμερα το 90% των επιχειρήσεων είναι ιδιωτικές στη  Βενεζουέλα.

Πριν το θάνατό του ο Τσάβες στα κείμενα «Golpe de Timon«  και στο «Σχέδιο για μια Σοσιαλιστική Πατρίδα», είχε θέσει δύο βασικούς άξονες συνέχισης της πολιτικής του:

1.    Η οικονομία της Βενεζουέλας παραμένει καπιταλιστική και πρέπει να γίνουν βήματα προς το σοσιαλισμό και

2.    Πρέπει να καταστραφεί το αστικό κράτος και ν’ αντικατασταθεί από ένα κοινοτικό.

Επί των θέσεων αυτών, ο καθείς μπορεί να έχει όποια άποψη έχει, το σίγουρο πάντως είναι ότι, μέχρι στιγμής, ο διάδοχός του δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς κάποια από τις δύο κατευθύνσεις.

Αλήθεια 5

Η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της ελεύθερης αγοράς, της απο-εθνικοποίησης της εταιρείας πετρελαίου και της όποιας άλλης εταιρείας έχει εθνικοποιηθεί, επαναφέροντας ουσιαστικά στο προσκήνιο το μοντέλο «προσαρμογής» που είχε εφαρμοστεί επί ΔΝΤ και έφερε καταστροφή στη χώρα.  Η φτώχεια προ το 1999 κυμαινόταν στο 42% και περίπου 17 χρόνια μετά στο 27,3%.

Η πολιτική «κληρονομιά» του Τσάβες δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί.  Μέσα στα 15 χρόνια της διακυβέρνησής του έδωσε τέλος στον αναλφαβητισμό, καθιέρωσε πλήρη πρόσβαση σε δημόσιες παροχές υγείας και στην εκπαίδευση με τη βοήθεια 46.000 Κουβανών γιατρών. Προ Τσάβες,  το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι.  Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.





------------------------------------------------------------------------------------------




Προβοκάτσια των κεμαλικών με το Αγαθονήσι
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 17:53
Μέχρι τώρα ήταν ο Ερντογάν που κατά την προεκλογική του περίοδο προκαλούσε κάθε μέρα, είτε με τα νησιά του Αιγαίου, είτε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε με τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.

Οι εκλογές πέρασαν και τη σκυτάλη παρέλαβαν αυτοί που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Απίστευτο αλλά αληθινό: η εφημερίδα «Sozcu», η οποία αυτήν τη στιγμή είναι ο απόλυτος εκφραστής του παραδοσιακού κεμαλισμού και αναφανδόν κατά του Ερντογάν, δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφίες από το Αγαθονήσι επισημαίνοντας: «Στο νησί που ανήκει στον Νομό Αϊδινίου και είναι τουρκικό, Έλληνες ψήνουν αρνιά και τρωγοπίνουν για το Πάσχα».

Το δημοσίευμα αυτό το παρέλαβαν ιστοσελίδες κι άλλες εφημερίδες αναπαράγοντας το
περιεχόμενο και δημιουργώντας την εντύπωση στην τουρκική κοινή γνώμη πως το Αγαθονήσι είναι ένα νησί που ανήκει στην Τουρκία και το έχουν καταλάβει Έλληνες, και μάλιστα ψήνουν αρνιά και τρωγοπίνουν διασκεδάζοντας.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο προπαγανδιστικό δημοσίευμα, «ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας έκαναν επίδειξη δύναμης στο Γαϊδουρονήσι, το οποίο ανήκει στον Νομό Αϊδινίου της Τουρκίας και τώρα βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Συνοδεία ελληνικής μουσικής οι κατοχικές δυνάμεις γλέντησαν και ήπιαν».

Λίγο παρακάτω ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει βλάσφημο τον Π. Καμμένο προσθέτοντας σχετικά: «Δέχτηκαν προειδοποίηση ότι βρίσκονται στον τουρκικό εναέριο χώρο και ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος απάντησε ότι: “Είμαι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και είμαστε σε ελληνικό εναέριο χώρο”. Στην επίμονη προειδοποίηση των Τούρκων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ο Καμμένος απάντησε με τουρκική βρισιά. Στη συνέχεια ο βλάσφημος υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό του Στρατού προσγειώθηκαν στο νησί και μαζί με τον δήμαρχο Ευ. Κόττορο, τον ιερέα της εκκλησίας, τους Έλληνες στρατιώτες και τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο νησί έκαναν επίδειξη κυριαρχίας».
Το θέμα έκανε τον γύρο όλου του τουρκικού Τύπου, με γνωστές εφημερίδες, όπως η «Hürriyet» κι άλλες, να γράφουν τίτλους του τύπου: «Θέμα προκλήθηκε από αυτήν την εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα», «Στο τουρκικό νησί που κατέλαβαν ψήνουν αρνιά».


Στις απογραφές των τελευταίων δεκαετιών παρατηρείται μείωση του πληθυσμού με εξαίρεση την τελευταία, όπου επέρχεται μια μικρή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες. Το 2011 ειχε 185 κατοικους. ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Από αρχαιοτατων  χρονων!
Στο Αγαθονήσι υπάρχουν τρεις οικισμοί: το Μεγάλο Χωριό, το Μικρό Χωριό και ο Άγιος Γεώργιος. To Μεγάλο Χωριό είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος οικισμός του νησιού, αθέατος από τη θάλασσα (όπως κτίσθηκε από παλιά για να προστατεύει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές). Αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητά του είναι ο πέτρινος τοίχος γύρω από τα σπίτια με μεγάλες πόρτες - εισόδους στον οικισμό. To Μεγάλο Χωριό αριθμεί σήμερα περί τους 120 κατοίκους, ενώ οι άλλοι δύο οικισμοί, το Μικρό Χωριό και ο Άγιος Γεώργιος που αποτελεί και το κύριο λιμάνι του νησιού, αριθμούν μόλις 15 κατοίκους ο καθένας.
Όσον αφορά την εξυπηρέτηση και την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Αγαθονησίου, τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο νησί: Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ταχυδρομείο, Λιμενικό Φυλάκιο, Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Δημοτικό Κτίριο Επιβατών Λιμένα, Δημοτικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Αρτοποιείο, Δημοτικό Πρατήριο Καυσίμων, Γήπεδο Ποδοσφαίρου και Γήπεδο 5x5.

Στους αρχαιους ιστορικούς χρόνους το Αγαθονήσι αναφέρεται ως Ψετούσσα, ο Θουκυδίδης το ονομάζει Τραγαία, ενώ ο Στράβων και ο Στέφανος ο Βυζάντιος το ονομάζουν -μαζί με τις γειτονικές νησίδες- Τραγαίαι και ο Πλούταρχος Τραγιά. Η Τραγαία είναι η πατρίδα του φιλοσόφου Θεόγιτου, μαθητή του Αριστοτέλη. Μετά τους Κάρες, Δωριείς και Ίωνες εποίκισαν διαδοχικά το νησί, κοντά στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 494 π.Χ. η ναυμαχία της Λάδης, μεταξύ του Περσικού και του Ιωνικού στόλου.
Κατά τη βυζαντινή περίοδο πιθανότατα εποικίστηκε από βυζαντινούς εξόριστους στους οποίους, λέγεται, οφείλεται και το σημερινό γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του, μια ιδιαίτερα καθαρή ελληνική διάλεκτος. Το νησί εποικίστηκε και εγκαταλείφθηκε πολλές φορές από τους κατοίκους του, λόγω δυσμενών συνθηκών, με τελευταία εγκατάσταση αυτή Πατμίων και Φουρνιωτών, στις αρχές του 19ου αιώνα. Το 1294 δωρήθηκε στην Ιερά Μονή Πάτμου, ενώ το 1522 πέρασε κι αυτό στην κατοχή των Τούρκων. Στις 6 Αυγούστου 1824 κατέφυγε εδώ ο ηττημένος τουρκοαιγυπτιακός στόλος - άλλωστε ως το 14ο αιώνα αποτέλεσε και καταφύγιο πειρατών - ενώ στις 29 του ίδιου μήνα, διεξήχθη στα ανατολικά του νησιού η ναυμαχία του Γέροντα.
Το 1912, το Αγαθονήσι, ακολουθώντας τη μοίρα των Δωδεκανήσων, περιήλθε στην ιταλική κατοχή.
Στο Αγαθονήσι πραγματοποιήθηκε η πρώτη πράξη της Εθνικής μας αντίστασης κατά τον πόλεμο του 1940-1941.
Το 1943 το Αγαθονήσι το κατέλαβαν οι Γερμανοί και ενσωματώθηκε οριστικά στην Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 1948.




----------------------------------------------------------------------------------------





Εισβολή τζιχαντοφασιστα (πρωην νεοναζι) σε εγκατάσταση της FSB
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 17:04
Μόλις δύο 24ωρα μετά τη δημοσίευση από τη Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών βίντεο το οποίο δείχνει νεκρούς δύο Τζιχαντιστές  από ρώσους πράκτορες, την Παρασκευή ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα έρχεται να συγκλονίσει τη Ρωσία. Αυτή τη φορά βέβαια σε εγκαταστάσεις της περίφημης μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

Τρία άτομα - συμπεριλαμβανομένου του δράστη - σκοτώθηκαν σήμερα στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας (FSB) στο Χαμπάροφσκ, όταν ένας ένοπλος ισλαμιστής άνοιξε πυρ εναντίον πρακτόρων.
Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, «ο δράστης κατάφερε με κάποιον τρόπο να περάσει τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο των γραφείων και να φτάσει στη ρεσεψιόν.Εκεί άνοιξε πυρ εναντίον του κόσμου που βρισκόταν στον προθάλαμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πράκτορας και ένας επισκέπτης.Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκε και ο ίδιος ο δράστης από μέλος του προσωπικού ασφαλείας».
Η υπηρεσία δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της άλλα στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, ο δράστης  είχε προσηλυτισθεί πριν δύο χρόνια στο Ισλάμ. Πριν γίνει όμως ισλαμιστής ανήκε σε νεοναζιστική οργάνωση.
«Η ταυτότητα του εγκληματία εξακριβώθηκε: πρόκειται για έναν κάτοικο της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ γεννημένο το 1999.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε σε μια νεοναζιστική οργάνωση», ανέφερε η FSB σε άλλη ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.
Τα ένοπλα επεισόδια και οι επιθέσεις με στόχο τις αρχές και τις δυνάμεις της τάξης είναι ιδιαίτερα συχνές στον ρωσικό Καύκασο, αλλά σπάνιες στην υπόλοιπη Ρωσία.




---------------------------------------------------------------------------------------




Κι όμως στα Καλάβρυτα χιονίζει!
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 17:46
Αλλαγή έχει παρουσιάσει ο καιρός τις τελευταίες ώρες, με πτώση της θερμοκρασίας, κακοκαιρία, ακόμη και... χιονοπτώσεις!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μολονότι τέλη Απριλίου στα Καλάβρυτα χιονίζει!

Όπως αναφέρει το Tempo24.gr, στα Καλάβρυτα η κακοκαιρία είναι έντονη, με συνεχείς βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.





--------------------------------------------------------------------------------------




Σοκ στο Πανόραμα: Πτώμα σε σακούλα ξεχάστηκε στον δρόμο
 Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 17:23
Απίστευτη τροπή πήρε η τραγική ιστορία με τον ηλικιωμένο που βρήκε φρικτό θάνατο το πρωί του Σαββάτου έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, σύμφωνα με το rthess.gr, στις 09.00 σε μικρή μονοκατοικία στην οδό Νικοπόλεως, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Από εκείνη τη στιγμή το πτώμα ήταν εκτεθειμένο στον δρόμο, με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα, καθώς ο εκλιπών φρόντιζε δεκάδες σκυλιά.

Αστυνόμος ειδοποίησε γραφείο τελετών για να μεταφέρει το πτώμα στο νεκροτομείο. Επειδή όμως δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρωθεί, δεν το παρέλαβε.
Τελικά, στις 13.30 ειδοποιήθηκε άλλο γραφείο τελετών, που δέχθηκε να κάνει τη μεταφορά, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος έμενε επί χρόνια σε μικρή μονοκατοικία σε συγκρότημα που ανήκει στο Καρίπειο ίδρυμα.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οικονομικά ζητήματα. Τον φρόντιζε ένας νεαρός από την περιοχή, ο οποίος και τον βρήκε νεκρό το πρωί.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ειδοποιηθεί από τον Δεκέμβριο για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Αχτσιόγλου: «Αναχαιτίσαμε την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας»
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 09:50
«Σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα δυσμενή συσχετισμό, κατορθώσαμε δύο σημαντικούς στόχους: α) να αναχαιτίσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, καθώς ούτε το όριο των ομαδικών απολύσεων θα αυξηθεί, ούτε θα θεσμοθετηθεί η ανταπεργία, β) να νομοθετήσουμε σήμερα για την επαναφορά από 1-9-2018 των αρχών της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ). Οι δύο αυτές αρχές αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνοντας ότι «το σημαντικότερο που κατορθώσαμε την προηγούμενη περίοδο ήταν να καταστήσουμε το θέμα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κεντρικό σημείο της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης».




-------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Διαρκής υπονόμευση από τις ΗΠΑ-Τι αποκαλύπτουν τα WikiLeaks
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 12:33
Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον είχε οργανώσει ομάδα αφοσιωμένη στην προσπάθεια να απονομιμοποιήσει την πολιτική του (αποθανόντος) Ούγκο Τσάβες και της Μπολιβαριανής Επανάστασης, όπως αποκαλύπτουν τα πολυσυζητημένα emails της που διέρρευσε το WikiLeaks.

Το 2010 η Κλίντον είχε ζητήσει από τον Arturo Valenzuela που ήταν τότε βοηθός υπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις στο Δυτικό Ημισφαίριο «να απαλλαγούμε από τον Τσάβεζ».

Ο Valenzuela της είχε απαντήσει: «Χρειαζόμαστε να εξετάσουμε σοβαρά τα επακόλουθα της κατά-μέτωπο σύγκρουσης και να αναζητήσουμε συμμάχους στην περιοχή που θα βοηθήσουν γι’ αυτό».
Όπως αποκάλυψε πάλι το WikiLeaks, η αμερικάνικη πρεσβεία στο Καράκας, από το 2006 είχε αρχίσει επαφές με την αντιπολίτευση για τον ίδιο λόγο.

Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Κολομβία, το Δεκέμβριο 2007, που αναφέρεται σε συνάντηση του τότε ακροδεξιου προέδρου της Κολομβιας Alvaro Uribe, με αντιπροσωπεία Αμερικάνων γερουσιαστών –ανάμεσά τους ο τότε επικεφαλής της πλειοψηφίας Harry Reid «με στόχο να πεισθεί η Ουάσινγκτον να αναλάβει δράση εναντίον της Βενεζουέλα».

Το τηλεγράφημα περιγράφει πως ο ακροδεξιος χιτλερικος Ουρίμπε υποστήριζε ότι «ο Τσάβες αποτελεί για τη Λατινική Αμερική την ίδια απειλή όπως ο Χίτλερ στην Ευρώπη». Σε συνάντηση του Ουρίμπε με τον αρχηγό του αμερικάνικου Γενικού Επιτελείου, ναύαρχου Michael Mullen, τον Ιανουάριο του 2008, του είχε ζητήσει «άμεση επέμβαση του αμερικάνικου στρατού».

Άλλο τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας αναφέρεται στην συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου της Βενεζουέλα Baltazar Porras με τον Αμερικάνο πρεσβευτή. Ο θρησκευτικός ηγέτης είχε ζητήσει από την Ουάσινγκτον «να αναλάβει δράση εναντίον της κυβέρνησης της χώρας του».

Τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη Βενεζουέλα

Στην 15η επέτειο από το ολιγοήμερο πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας Τσάβεζ, (11-13 Απριλίου 2002) η ίδια ολιγαρχία (και οι Αμερικάνοι υποστηρικτές, μαζί με τους διεθνείς υποστηρικτές τους «τις ύαινες» στο Μπουένος Άιρες, τη Βραζιλία, τη Λίμα και το Σαντιάγο) που είχαν πρωτοστατήσει τότε, έχουν ξεσπαθώσει εναντίον του προέδρου Μαδούρο, τον οποίο χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματία».





-----------------------------------------------------------------------------------------




Κολομβία: Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει το «κύμα δολοφονιών» μελών αυτόχθονων κοινοτήτων
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 03:58
Η Διεθνή Αμνηστία καταδίκασε σήμερα ένα «κύμα δολοφονιών» μελών αυτόχθονων κοινοτήτων στην Κολομβία από ακροδεξιους, το οποίο, σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «εγείρει σοβαρά ερωτήματα» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπέγραψε με τους αριστερους αντάρτες της οργάνωσης FARC για τον τερματισμό του πλέον μακρόχρονου πολέμου στη Λατινική Αμερική.

«Οι δολοφονίες έξι αυτοχθόνων από ακροδεξιους κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων εγείρει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να προωθήσει την ειρηνευτική συμφωνία», τόνισε η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωση της.

Η Αμνηστία καταδίκασε την δολοφονία στις 19 Απριλίου του Γκέρσον Ακόστα «ηγέτη του γηγενούς πληθυσμού Κίτε Κίουε στο Τίμπιο στο Κάουκα στο δυτικό τμήμα της χώρας, στον οποίο είχαν χορηγηθεί μέτρα προστασίας, έπειτα από απειλές που είχε δεχθεί εξαιτίας του έργου που συντελούσε ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Οργάνωση επίσης αναφέρθηκε στις δολοφονίες τεσσάρων αυτοχθόνων της κοινότητας Αουά, στην περιοχή Ναρίνο (νοτιοδυτικά) στις 16 Απριλίου, καθώς και την δολοφονία των αδερφών Ανσέλμο και Νταλμίρο Κάρντενας Βικτόρια από την εθνοτική ομάδα Γουνάν, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στις 20 Απριλίου στην νότια περιοχή Τσόκο.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, όλες αυτές οι αυτόχθονες κοινότητες έχουν ιστορικά επηρεαστεί σοβαρά από την ένοπλη σύγκρουση.

Η ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία, στην οποία ενεπλάκησαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 αριστερες οργανώσεις ανταρτών, ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί και οι κρατικες δυνάμεις ασφαλείας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, πάνω από 60.000 άλλοι θεωρούνται επίσημα αγνοούμενοι, ενώ ακόμη 6,9 εκατομμύρια πολίτες εκτοπίστηκαν.

«Αυτά τα εγκλήματα τονίζουν μία από τις κυρίες προκλήσεις της εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας: Την προστασία των κοινοτήτων που ζουν σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την ένοπλη σύρραξη και την ανάγκη της διασφάλισης ότι αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες δεν θα μείνουν ατιμώρητες», δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Έρικα Γκεβάρα-Ρόσας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έστειλαν επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας στις περιοχές που τελούν πρωτύτερα υπό τον έλεγχο της FARC ώστε να αποτρέψουν να καταληφθούν αυτές από παράνομες ακροδεξιες ένοπλες οργανώσεις.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Πιλότος μαχητικού έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος πριν την προσνήωση στο Carl Vinson
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 20:31
Ένας Αμερικανός πιλότος καταδιωκτικού F-18 αναγκάστηκε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του καθώς προσέγγιζε για την προσνήωση στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, το οποίο πιστεύεται ότι πλέει προς τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο της «αρμάδας» που είχε δηλώσει ότι θα αναπτυσσόταν στην περιοχή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο χειριστής εγκατέλειψε το πιλοτήριο του F/A-18 κατά τη φάση της προσέγγισης και «ανασύρθηκε γρήγορα από ένα ελικόπτερο» του αεροπλανοφόρου, διευκρινίζει σε μια ανακοίνωσή της η διοίκηση του 7ου αμερικανικού στόλου.

Το ατύχημα έγινε στη θάλασσα της Κελέβης, ανάμεσα στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, πολύ μακριά από την κορεατική χερσόνησο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαμηνύσει ότι θα στείλει το αεροπλανοφόρο τη 12η Απριλίου, μιλώντας για μια «πανίσχυρη αρμάδα», ως μέτρο αποτροπής έναντι της Βόρειας Κορέας.

Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε την Τρίτη ότι η ναυτική δύναμη αυτή, στην οποία έχουν ενταχθεί επίσης δύο αντιτορπιλικά που φέρουν πυραύλους και ένα καταδρομικό που φέρει πυραύλους, δεν έχει αρχίσει να πλέει ακόμη προς την κορεατική χερσόνησο.





---------------------------------------------------------------------------------------






Ελενη Αδριανου. Τοσοι ανθρωποι που δηλωνουν Αριστεροι εδώ μεσα, ,, Ποσο σεβονται πια την ιδιοκτησια?
σχολιο.- η Κυρια Ανδριανου.. Μαλιστα . Η αναρχοψεκασμενη .και απο κοντα ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ της ανταρσύα. μη χασει . Αναρχοφιλευθεροι και λοποι ''αλληλεγγυοι'' πριν μιληστε για την αριστερα και την ιδιοκτησια να πατε να διαβασετε τα ντοκουμεντα των δυο κυβερνησεων του βουνου κατα τη κατοχη και τον εμφυλιο . Δεν εχετε ουδεμια σχεση με την αριστερα και τους κομμουνιστες και μην τους πιανετε στο στομα σας ρεντικολα




----------------------------------------------------------------------------------------



Ενας στους τρεις πολιτες φορολογειται με «εικονικα» εισοδηματα. Το σοκ των τεκμηριων.



--------------------------------------------------------------------------------------



Πλεονασμα υψηλου κοστους.  Στο 4,2% του ΑΕΠ το 2016 λογω υπερφορολογησης και στασης πληρωμων των υποχρεωσεων του Δημοσιου.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ «ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»
22/04/2017
Τη διενέργεια έρευνας εναντίον της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Movistar, που ελέγχεται από την ισπανική Telefonica, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος κατηγορεί την εταιρεία ότι στέλνει εκατομμύρια αντικυβερνητικά μηνύματα σε συνδρομητές της.
Όπως αναφέρει το δίκτυο Telesur τα μηνύματα καλούσαν τους πελάτες της εταιρείας τις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Κάθε δύο ώρες η εταιρεία στέλνει εκατομμύρια μηνύματα σε κινητά και στο ίντερνετ» υποστηρίζοντας τη λεγόμενη «μητέρα όλων των συγκεντρώσεων» ανέφερε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί την εταιρεία ότι συμμετέχει στις προσπάθειες ανατροπής του.
Στο παρελθόν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας όπως η Vodafone είχαν συνεργαστεί με τον δικτάτορα Μουμπάρακ της Αιγύπτου, αποδεχόμενη να στέλνει μαζικά μηνύματα υπέρ της χούντας ενώ είχε κλείσει για 24 ώρες το δίκτυό της προσπαθώντας να μπλοκάρει την επικοινωνία των εξεγερμένων διαδηλωτών.




-----------------------------------------------------------------------------------------





Μπροστά στην αναμέτρηση των επόμενων ημερών για την προεδρία της Γαλλίας, ο Jean-Luc Melenchon, αγαπημένος φίλος και σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε τους Γάλλους ψηφοφόρους πως αυτός δεν θα είναι ένας νέος Τσίπρας.
Αρκούν τρία (3) βασικά συστατικά της πολιτικής Melenchon για να αποδείξουν ότι είναι Τσίπρας κι είναι ανέξοδες οι δηλώσεις του πως δεν θα είναι ένας Τσίπρας.

10/4/2017... "Τουιτάρει" o Jean-Luc Melenchon μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας: "Το ότι ο κύριος Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι ένας εγκληματίας, το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Το θέμα είναι πως να έρθει η ειρήνευση στη Συρία"...
Πως θα μπορούσε ο "αριστερός" Jean-Luc Melenchon, που δηλώνει υποκριτικά και δημαγωγικά πως δεν θα γίνει Τσίπρας, να διαβεβαιώσει τη γαλλική πολεμική βιομηχανία με τα υπερκέρδη από τις πωλήσεις όπλων στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, πως αυτός θα συνεχίσει να διεκδικεί “πίτα” των γεωστρατηγικών αλλαγών στη Μέση Ανατολή, “δικαιωματικά” για τους “σοσιαλιστές” και τη γαλλική δεξιά, μιας και ήταν κυρίαρχη αποικιοκρατική δύναμη στη Συρία;
Ο Melenchon που διαφοροποιείται από την πολιτική Τσίπρα στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας;
2. Μεταναστευτικό
Θεωρεί θείο δώρο για τη Γαλλία τους παράνομους μετανάστες κι αυτό γιατί είναι "ιμπεριαλιστικός αριστερος". Προς θεού, όχι γιατί το κεφάλαιο απαιτεί φθηνά εργατικά κι επιστημονικά χέρια. και προχωράει πολύ περισσότερο ο "ιμπεριαλιστικος αριστερός" Jean-Luc Mélenchon, υποστηρίζοντας ότι «η επιμιξία είναι μια "ευκαιρία" για τη Γαλλία και αρνείται την «απολύτως νοσηρή και παρανοϊκή ιδέα της σύγκρουσης των πολιτισμών»!
Δεν αφήνει κανένα περιθώριο και παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον κομμουνιστή ηγέτη Ζορζ Μαρσέ, πέθανε το 1997 και είχε μια μαρξιστική άποψη για τη μεταναστευτική πολιτική, θεωρώντας εχθρούς της εργατικής τάξης τους παράνομους μετανάστες. Αντιθέτως, σήμερα ο Mélenchon επισημαίνει ότι «Η παρουσία των μεταναστών στη Γαλλία δεν είναι ένα πρόβλημα... η μηδενική μετανάστευση είναι ένας μύθος που χωρίζει και αποδυναμώνει τη χώρα μας».
Ο Melenchon που διαφοροποιείται από την πολιτική Τσίπρα στο μεταναστευτικό;
3. Σε πρώτη θέση τα "δικαιώματα" γκέι, λεσβιών, τρανσέξουαλ... Πάνω από το δικαίωμα για εργασία, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για παιδεία, για συντάξεις αξιοπρέπειας... και φυσικά η δέσμευσή του για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία...
Ξεχνάει ο Melenchon πως και σ' αυτά τα θέματα ακολουθεί πιστά τον Τσίπρα;




-------------------------------------------------------------------------------------------




Λένιν: 147 χρόνια από τη γέννησή του..
Συμπληρώνονται σήμερα 147 χρόνια από τη γέννηση (22 Απρίλη 1870) του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, στην πόλη Σιμπίρσκ στο Βόλγα. Το όνομα του είναι ταυτισμένο με το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα, τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.
Η ζωή και η δράση του Λένιν είναι...
αξεχώριστα δεμένη με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μελετώντας και αναπτύσσοντας παραπέρα το μαρξισμό στις συνθήκες του ανώτατου σταδίου του καπιταλισμού, παίρνοντας ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης, επέμενε στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε και, μάλιστα, σε διάκριση από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Δεύτερης Διεθνούς. Ετσι, το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο με τις αρχές του «Κόμματος Νέου Τύπου».




------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Προωθεί την ένταξη των προσφύγων ως φτηνό εργατικό δυναμικό
Πιέσεις στους αιτούντες άσυλο να δεχτούν χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας ασκεί το υπουργείο Εργασίας
Την ενσωμάτωση των προσφύγων και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ως φτηνό εργατικό δυναμικό προωθεί τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση και θα συνεχίσει να το κάνει. Οπως είπε προχτές σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές στη Γερμανία δαπάνησαν περίπου 30 δισ. ευρώ το 2016 γι' αυτόν το σκοπό. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, στη χώρα εισήλθαν 890.000 πρόσφυγες το 2015 και 280.000 το 2016, ενώ στη συνέχεια έκλεισε τα σύνορά της.
Η γερμανική κυβέρνηση ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» της προσφυγιάς και της μετανάστευσης ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών της ομίλων και «επενδύει» στην κατάρτισή τους. Χαρακτηριστικά, πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών (BDA), Ινγκο Κράμερ, δήλωνε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι εργοδότες ζητούν από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη, μια πολιτική για τη μετανάστευση, πιο προσανατολισμένη στην αγορά εργασίας. «Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους πολιτικούς ότι η Γερμανία χρειάζεται τη μετανάστευση όπως τις δεκαετίες '50 και '60», είπε.
Πάντως, σύμφωνα με προχτεσινή ανακοίνωση του γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Απασχόληση (IAB) είναι εφικτός στόχος το 50% των προσφύγων που θα αιτηθούν άσυλο να έχουν βρει εργασία τα επόμενα 5 χρόνια. Ομως, το Ινστιτούτο προειδοποιεί ότι ο ρυθμός αυτός θα μπορούσε να μειωθεί από έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό αιτούντων άσυλο και από την επένδυση που χρειάζεται, ώστε να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.
Η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» είπε σε έρευνά της ότι μόνο 25.000 από τις 100.000 χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας (ονομάζονται one - euro - jobs/θέσεις εργασίας του ενός ευρώ) που θέλει να δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας είχαν ζητήσει εργασία. Αυτό, λέει το ρεπορτάζ, οδηγεί το υπουργείο Εργασίας να μειώσει τη χρηματοδότηση των προσφύγων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αίτησης ασύλου σε 60 εκατ. ευρώ, από τα 300 εκατ. που σχεδίαζε να δαπανήσει για το διάστημα 2017 - 2019.




--------------------------------------------------------------------------------------




Ψήφισμα για τη B Κορέα
Το βράδυ της Πέμπτης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τελικά ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης των νέων βαλλιστικών δοκιμών της B Κορέας, επικρίνοντάς την για μη συμμόρφωση με διεθνείς Συμφωνίες. Μεταξύ άλλων γίνονται προειδοποιήσεις για επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, αλλά και σημειώνεται ότι θα γίνουν νέες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και νέες διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Χερσόνησο. Η Ρωσία δέχτηκε να το ψηφίσει, αφού έγιναν δεκτές οι προτάσεις της να συμπεριληφθεί το ζήτημα του «διαλόγου για επίλυση της κρίσης».




-------------------------------------------------------------------------------------



O ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς στις ΗΠΑ, κινεί τα νήματα για να καταθέσει επίσημα μήνυση κατά του ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, που παραμένει εγκλωβισμένος από το 2012 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να μην απελαθεί στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Ο Σέσιονς παραδέχτηκε πως η σύλληψη του Ασάνζ είναι «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση. Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε χτες πως οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Ασαντζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για δημοσίευση μυστικών αρχείων της CIA τον περασμένο Μάρτη, που αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να παρακολουθούν εκατομμύρια ανθρώπους.
Διαδηλώσεις από επιστήμονες
Κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον και πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα από εκατοντάδες οργανώσεις και φορείς επιστημόνων και ακαδημαϊκών εναντίον της πολιτικής του Προέδρου Τραμπ, που σχεδιάζει «κατακρεούργηση» των δαπανών για την προώθηση των επιστημών και της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους τομείς του περιβάλλοντος και της Υγείας.
Μεταξύ των διοργανωτών είναι και η Αμερικανική Ενωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), που εκδίδει το περιοδικό «Science».





-----------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ
Συγχρονισμένες «βολές» κατά Ασαντ και Ιράν
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΣΤΑΝΑ.--
Νέες πιέσεις σε βάρος της Συρίας και των συμμάχων της άσκησαν χτες στο Τελ Αβίβ οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, και Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, κατηγορώντας αφενός την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, ότι «ανέκτησε χημικά όπλα», αφετέρου το Ιράν ότι «αναπτύσσει διάφορες δραστηριότητες» στον πόλεμο της Υεμένης και στη Συρία.
Οι Λίμπερμαν και Μάτις εκτόξευσαν τις κατηγορίες κατά της Δαμασκού δίχως, βεβαίως, να παρουσιάσουν το παραμικρό στοιχείο. Επικαλέστηκαν «πληροφορίες» μυστικών υπηρεσιών και απέφυγαν να επαναλάβουν τις ψευτιες Ισραηλινών στρατιωτικών αξιωματούχων που πριν από λίγες μέρες ισχυρίστηκαν ότι οι συριακές δυνάμεις μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους «3 τόνους χημικών όπλων». Ο Λίμπερμαν είπε ότι δηθεν «έχει 100% πληροφορίες πως το καθεστώς Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά ανταρτών» (!) εννοωντας φυσικα τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων. Ο Μάτις είπε ότι «αναμφίβολα στη σκέψη της διεθνούς κοινότητας η Συρία ανέκτησε χημικά όπλα, παραβιάζοντας τη συμφωνία και την ανακοίνωση ότι απαλλάχθηκε από αυτά».
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, απαντώντας σε ερώτηση για το Ιράν είπε πως τηρεί τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι αυτό «δεν μετριάζει ούτε δικαιολογεί άλλες ιρανικές δραστηριότητες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Υεμένη και αυτά που κάνουν στη Συρία για να διατηρήσουν στην εξουσία τον Πρόεδρο Μπασάρ Ασαντ».
Νωρίτερα, ο Μάτις συναντήθηκε και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που χαιρέτισε την, όπως είπε, «μεγάλη στροφή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική», με αφορμή, όπως διευκρίνισε, την πρόσφατη αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία με πρόσχημα επιθέσεις σε χημικά όπλα και τη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ έναντι του Ιράν.

Η απάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας - Κίνας

Εμμεση απάντηση στον Μάτις έδωσε από την Αστάνα του Καζακστάν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι. Ο Λαβρόφ είπε πως η απόρριψη, από τη μεριά της Δύσης, της ρωσο-ιρανικής πρότασης για τη διενέργεια ανεξάρτητης και αξιόπιστης έρευνας για την επίθεση με θύματα δεκάδες αμάχους στις 4/4 στο Ιντλίμπ και οι προσπάθειες να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για τη χρήση χημικών όπλων «εμφανίζονται σαν προσπάθεια μεταπήδησης στην ιδέα ανατροπής της συριακής κυβέρνησης» και πως αυτό η Ρωσία «δεν θα το επιτρέψει». «Νομίζω πως πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση, γιατί είναι φανερό πως η ψευδής πληροφόρηση για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιείται για να παραμεριστεί η εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει πολιτική λύση και να πάμε στην παλιά ιδέα της αλλαγής καθεστώτος...», τόνισε ο Λαβρόφ. Σε άλλο σημείο επέκρινε τη στάση της Βρετανίας, της Γαλλίας αλλά και του διεθνούς Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ) για την προέλευση των δειγμάτων χρήσης χημικών όπλων που υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους, σημειώνοντας πως τέτοια συμπεριφορά «είναι πολύ κοντά σε μία κατά την οποία ένας οργανισμός απαξιώνεται μόνος του».
Από τη μεριά του, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με τη Ρωσία «στην προώθηση προσπαθειών για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία και στη Β Κορέα». Πρόσθεσε, ακόμη, πως η Κίνα είναι έτοιμη «μαζί με τους Ρώσους εταίρους της να ενισχύσει τη στρατηγική συνεργασία, να προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει διεθνή σταθερότητα, να ρυθμίσει πολιτικά καταστάσεις σε θερμά σημεία». Τόνισε, τέλος, πως η Κίνα ψήφισε υπέρ της ρωσο-ιρανικής πρότασης στον ΟΑΧΟ να ερευνήσει τη χρήση χημικών όπλων στις 4/4 στο Ιντλίμπ.





--------------------------------------------------------------------------------------






Βενεζουέλα:Τί συμβαίνει πραγματικά;

Τό τελευταίο διάστημα η Βενεζουέλα βάλλεται διεθνώς η «αλήθεια»πού παρουσιάζεται πρός τα έξω γιά την χώρα της Λατινής Αμερικής απέχει από την πραγματικότητα μη ξεχνάτε πώς στο μυαλό είναι ο στόχος,αυτός είναι ο σκοπός της παραπληροφόρησης λοιπόν
Μέχρι και η αντιπολίτευση στή χώρα μας ασχολήθηκε με το ζήτημα της Βενεζουέλας ζητώντας από την εξεταστική επιτροπή της βουλής να ασχοληθεί ,(βλέπετε έχουν επιλυθεί τα δικά μας θέματα σκάνδαλο #novartis,#siemens) πού πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να εξετάσει όσα συμβαίνουν στη μακρινή  Βενεζουέλα
Οπως αντιλαμβάνεστε έχε πέσει γραμμή από συγκεκριμένα κέντρα (βλέπε ΗΠΑ)
Κάνουν λοιπόν λόγο περί εξαθλίωσης του λαού,περί δικτατορίας του Μαδούρο  ποιοί; αυτοί πού πρίν την Μπολιβαριανή επανάσταση πλούτιζαν είς βάρος του λαού ο οποίος όντως ήταν εξαθλιωμένος δίχως να έχει πρόσβαση στή περίθαλψη,δίχως στέγη
Αυτοί οι οποίοι καταστροφολογούν είναι οι «Μένουμε Ευρώπη» της Βενεζουέλας οι οποίοι δέν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα αντιθέτως στά σούπερ μάρκετ υπάρχει επάρκεια αγαθών

Τήν ώρα λοιπόν που τά σούπερ μάρκετ τών «πλουσίων» στά μεγάλα εμπορικά κέντρα δέν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα καί υπάρχει επάρκεια αγαθών στά σούπερ μάρκετ τών λαϊκών περιοχών υπάρχει έλλειψη τροφίμων γιατί;
Οι λεγόμενοι “bachaqueros” (μαυραγορίτες)κρύβονται πίσω από αυτό η Μπολιβαριανή πολιτοφυλακή τακτικά ανακαλύπτει θαμμένα τρόφιμα σε αυλές σπιτιών ή σε χωράφια
Bρέθηκαν τόνοι θαμμένων τροφίμων
Η Μπολιβαριανή Εθνική Φρουρά (BNG) κατάσχεσε 50 τόνους προϊόντων διατροφής, στο Σαν Χουάν, δυτικά του Μαρακαίμπο, όπως σακιά ρύζι, καφέ,ζυμαρικά, μπύρες, αναψυκτικά καθώς και άλλα προϊόντα όπως απορρυπαντικά, χλωρίνη και οδοντόκρεμες.
Οι λαθρέμποροι επιτέθηκαν στην Εθνική Φρουρά για να αποφύγουν την ανακάλυψη των θαμμένων τροφίμων και τελικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, κατασχέθηκαν 2 όπλα και 300 παραστατικά που χρησιμοποίησαν για να βγάλουν τα εμπορεύματα από τα σούπερ μάρκετ.

Βασικά προϊόντα δέν υπάρχουν στην αγορά προκειμένου να στρέψουν το λαό κατά της κυβέρνησης Μαδούρο
Η στρατηγική πραξικοπηματικής ανατροπής αλά Αλιέντε και στην Βενεζουέλα οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντιπολίτευση προσπαθούν μέσω τεχνητού κλίματος αποσταθεροποίησης να ανατρέψουν την Μπολιβαριανή κυβέρνηση,ο μόνος τρόπος να γιά να το καταφέρουν να μην υπάρχουν στην αγορά βασικά είδη διατροφής δημιουργώντας αρνητικό κλίμα επιρρίπτοντας ευθύνη εξ ολοκλήρου στη κυβέρνηση συγχρόνως περνούν το μήνυμα πώς το σοσιαλιστικό μοντέλο διακυβέρνησης είναι αποτυχημένο
Στρατηγική αποσταθεροποίησης  μέ τις ευλογίες τής  cia

Ακτιβίστρια και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλαςδολοφονήθηκε και κάηκε από παραστρατιωτικούς
Η Elizabeth Aguilera δολοφονήθηκε γιατί κυνηγούσε το οργανωμένο έγκλημα στη Βενεζουέλα
Ενεργό μέλος και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλαςδολοφονήθηκε από μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Καράκας,σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος
Η Elizabeth Aguilera ήταν στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του PSUV του κόμματος του Νικολάς Μαδούρο ,η Aguilera πυροβολήθηκε στο τομέα Cota 905 και έπειτα οι δολοφόνοι της έκαψαν το σώμα της
Φωτογραφίες του καμμένου πτώματος της Aguilera αναρτήθηκαν από τους δολοφόνους της στο διαδίκτυο.Τό έγκλημα επιβεβαιώθηκε από τον ανώτερο κυβερνητικό υπάλληλο της περιοχής Daniel Aponte ,ο οποίος επιβεβαίωσε πώς η δολοφονία έγινε από παραστρατιωτική οργάνωση
Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της δολοφονίας της στάθηκε το γεγονός πώς πληροφορούσε σχετικά με τη δράση της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης στην περιοχή της
Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από ένα άτομο με το παρατσούκλι “Coki” ο οποίος έχει υπό τις διαταγές του 120 άτομα. Η συμμορία του Coki εμπλέκεται σε κλοπές,απαγωγές,εκβιασμούς ,κλοπές αυτοκινήτων
Σύμφωνα με την εφημερίδα El Nacional οι κάτοικοι της περιοχής ως πληροφοριοδότες βοήθησαν να προσδιοριστεί η ακριβής θέση της συμμορίας τον Ιούλιο του 2015

H Maria Corina Machado είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στό προσωπικό της λογαριασμό στου twitter προσπαθώντας να αποδείξει πώς το εθνικό σύστημα υγείας της Βενεζουέλα νοσεί(το εθνικό σύστημα όραμα του *Hugo Chavez πού έδωσε δικαίωμα στόν φτωχό Βενεζολάνο πολίτη να΄έχει πρόσβαση στίς δομές υγείας)
 H Maria Corina Machado πολυεκατομμυριούχος τώνΜΚΟ  η Machado και o López (O Leopoldo López έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή και προώθηση των εμπρησμών και των ζημιών που εκτελέστηκαν ως μέρος ενός σχεδίου για την κυβερνητική ανατροπή, που ονομάζεται «Έξοδος» εναντίον στον αξιωματούχο Νικολάς Μαδούρο. Στο κατηγορητήριο του περιλαμβάνεται η υποκίνηση εγκλήματος, ο δημόσιος εκφοβισμός, ζημιές σε κρατική ιδιοκτησία και ανθρωποκτονία με πρόθεση.)είναι οι κύριοι υποκινητές των βίαιων διαδηλώσεων
O Leopoldo Lopez  και η  Maria Corina Machadoχρηματοδοτούνται εδώ και χρόνια με δεκάδες χιλιάδες δολάρια από το αμερικανικό Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (NED)
Η φωτογραφία σκελετωμενου παιδιου σε κρεβατι που ανέβασε η Maria Corina Machado ήταν από την Υεμένη

Ο Τσάβες ανάκτησε τον έλεγχο των φυσικών πόρων της χώρας _ που διαθέτει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως _ και πέτυχε «την δίκαιη αναδιανομή τους.
Χάρη στο νέο σύστημα υγείας για τους μη προνομιούχους, που δεν είχαν δει γιατρό ποτέ στη ζωή τους, σώθηκαν 1.750.000 ζωές, 1.781.000 πολίτες έμαθαν γραφή και ανάγνωση, 900.000 σιτίζονται δωρεάν καθημερινά, 675.000 απέκτησαν ταυτότητες και πρόσβαση σε εκλογικά δικαιώματα, 3.400.000 έλαβαν οφθαλμολογική φροντίδα, 764.000 οδοντιατρική και 700.000 απέκτησαν δωρεάν σπίτι»,
Αυτή την είδηση δέν θά την δείτε πουθενά στα συστημικά ΜΜΕ να παίζει, η κυβέρνηση Μαδούρο ακολουθώντας τη πολιτική του Τσάβες στηρίζει τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες μέσω του προγράμματος κατοικία γιά όλους
«Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ μειώθηκαν οι ανισότητες και η φτώχεια».
Προτιμούν πολίτες εξαθλιωμένους και τους φυσικούς πόρους της χώρας να τους διαχειρίζονται ιμπεριαλιστικά κεφάλαια ενοχλεί τη πλουτοκρατία καί τις ΗΠΑ η πολιτική καί τό όραμα Τσάβες που συνεχίζει νά εφαρμόζει η κυβέρνηση Μαδούρο
Έως τώρα, 2,1 εκατομμύρια ηλικιωμένοι έχουν λάβει σύνταξη γήρατος – δηλαδή το 66% του πληθυσμού, ενώ μόνο 387.000 είχαν συνταξιοδοτηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η UNESCO έχει αναγνωρίσει ότι έχει εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός, επιπλέον, η Βενεζουέλα είναι το 3ο κράτος στην περιοχή όσον αφορά στις ώρες που ασχολούνται οι πολίτες με το διάβασμα. Τα δίδακτρα είναι δωρεάν στην εκπαίδευση από το παιδικό σταθμό μέχρι το πανεπιστήμιο και το 72% των παιδιών φοιτούν σε δημόσια ολοήμερα σχολεία ενώ το 85% των παιδιών που βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία πηγαίνουν στο σχολείο.
Πριν από την κυβέρνηση Τσάβες, το 1998, το 21% του πληθυσμού ήταν υποσιτισμένο.
ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ τοποθετεί τη Βενεζουέλα στη 61η θέση μεταξύ 176 χωρών, ενώ μέσα σε 10 χρόνια είχε ανέβει 7 θέσεις.
Φωτογραφίες πού δέν ανταποκρίνονται στήν πραγματικότητα πού έχουν κλαπεί από ξένα ειδησεογραφικά μέσα στή μάχη της παραπληροφόρησης ώστε να εκθέσουν την Μπολιβαριανή κυβέρνηση όχι μόνο στό εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό
Στήν Ελλάδα φροντίζει γιά αυτό  άλλωστε ο Ιάσονας Πιπίνης στη προσπάθεια του να πείσει τους αναγνώστες του πώς η Βενεζουέλα καταρρέει
Αυτή την είδηση δέν θά την δείτε πουθενά στα συστημικά ΜΜΕ να παίζει, ότι η κυβέρνηση Μαδούρο ακολουθώντας τη πολιτική του Τσάβες στηρίζει τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες μέσω του προγράμματος κατοικία γιά όλους

Οί εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών στηρίζουν τη κυβέρνηση Μαδούρο όπως ακριβώς είχαν στηρίξει και τον προκάτοχο του Ούγκο Τσάβες τόν άνθρωπο που τόλμησε να κρατικοποιήσει τίς επιχειρήσεις πετρελαίου ,αποκλείοντας τα διεθνή κοράκια από τον πλούτο της χώρας.(ένας από τους λόγους πού βάλλεται σήμερα η Βενεζουέλα είναι και αυτός)
Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πετρελαίου έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν τήν κυβέρνηση Μαδούρο όπως ακριβώς την περίοδο 2002-2003
Ποιοί ευθύνονται άραγε γιά τη κρίση στη χώρα; πάντως όχι η κυβέρνηση όταν η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, χειραγώγησαν τις τιμές του πετρελαίου για να πλήξουν τήν Βενεζουέλα, όπως έκαναν τη δεκαετία του ’80 εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.
Η πραγματική πληροφόρηση, ο ιδανικός τρόπος για αλληλεγγύη στην παραπληροφόρηση γιά όσα συμβάινουν  στη Βενεζουέλα. …
Kαι όταν αυτό το γράφει ο Carolos Wimmer,από το Καράκας, αναφερόμενος στην παρουσίαση της συνέντευξής του (Sobre la situación en Venezuela: Entrevista con Carolus Wimmer, Secretario de Relaciones Internacionales del Partido Comunista de Venezuela (PCV) , τότε αντιλαμβανόμεθα κι εμείς πώς πράγματι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών και μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε

Η μάχη συνεχίζεται
“Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα” Manos Fuera de #Venezuela