Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Κυριακη 23 Απριλιου 2017




Το γεγονος ειναι οτι ολα τα ελληνικα ΜΜΕ τα πηρε ο πονος για τους νεκρους στο Βενεζουέλα κ αφιερωνουν ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΛΤΙΟ τουλάχιστον 10 λεπτα αλλα για τη μεση ανατολη που προελαυνουν οι αμερικανοι που ειναι φιλοι μας κ σκοτωνουν οτι κ οποιον γουσταρουν μοκο. βρε ουστ σιχαματα




---------------------------------------------------------------------------------




Εις μνημην...
Διονυσης Λιαρος:
Ο Σταθης Ψαλτης αγόρασε 14 σπίτια σε φτωχούς ανθρώπους.
Μ η σ υ γ γ ε ν ε ί ς ή φ ί λ ο υ ς του και πέθανε στην ψάθα... !!!
Αγόρασε 14 σπίτια στεγάζοντας φτωχούς συνανθρώπους του...
Για αυτό και μονο επικροτω την ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ κηδεια του !!!
- ποιος θα τιμηθει ;




-------------------------------------------------------------------------------




Συγκλονιστικός Στάθης Ψάλτης ...πρέπει να το δείτε όλοι
" ...έχει γίνει πραξικόπημα ...μας κυβερνούν τοκογλύφοι .....και δεν φτάνει να μαζευόμαστε μερικές χιλιάδες στις πλατείες ...χρειάζονται εκατομμύρια να κατέβουν στις πλατείες ...."
Καλό Ταξίδι Στάθη Ψάλτη !!!!
https://www.youtube.com/watch?v=B3L6PQLmPb8




---------------------------------------------------------------------------------




Η Marine Le Pen είναι για την Γαλλία οτι είναι ο Τραμπ για τις ΗΠΑ
Σαν τον Τραμπ πριν από αυτήν, λέει ότι αντιτίθεται σε επιθέσεις σε Συρία αλλά θα πολεμήσει " το ριζοσπαστικο Ισλάμ." ως εκ τούτου, θα εντείνουν την επίθεση στη Συρία,
Αυτή αντιτάσσεται στον Μακρον(η γαλλική βερσιον της χιλαρυ hrc) επειδή είναι ανθρωπος της Goldman Sachs. Αναμένουμε την Goldman Sachs να ''παχυνει''το υπουργικό συμβούλιο της.
Σαν τον Τραμπ πριν από αυτήν, λέει ότι είναι φίλη της Ρωσίας. οποτε να περίμενετε να συμβάλει οπως ο Τραμπ που σπρώχνει τον κόσμο σε ένα επίπεδο έντασης με τη Ρωσία που εχουμε γησει να δουμε από την κρίση της Κούβας.
Και ο Μελανσόν; Αυτός είναι ο Μπέρνι Σάντερς -- κάποιος να καλλιεργησει ις προσδοκίες των ''προοδευτικων "διαμαρτυρομενων . Το φύλλο συκής για μια μάλλον γυμνή και τρέμαμενη " Δημοκρατία."




-----------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ .Η πολη khan shaykhoun κατέχεται από την αλ-Κάιντα, αυτο σημαίνει οτι η Αγγλια και η Γαλλία, που λένε πως έχουν δείγματα από τα χημικά συστατικά από την περιοχή, έχουν πάρει τα δείγματα από την Αλ Κάιντα;




------------------------------------------------------------------------------------



 ''θέλουν να κάνουν και τη Χαλκιδική και όλη τη Β.Ελλάδα μεταλλευτική χαβούζα.
Χρυσό θέλουν να βγάλουν από Κιλκίς, Πέραμα Εβρου και Σάπες Ροδόπης. Ευρωπαική οδηγία ζητά να γίνουμε μεταλλευτική χαβούζα για την αυτάρκεια της ΕΕ''



----------------------------------------------------------------------------------------




Οι Ρώσοι και το Ιράν ζήτησαν χθες 21/4/2017 από την επιτροπή του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα να γίνει Επιτροπή... απέριψε η επιτροπή γιατί ήδη γνωρίζουν πως δεν συνέβη... Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και φωτογραφίες... Κανένα χημικό όπλο δεν υπήρξε... τα λευκά κράνη έδωσαν ψυχοφάρμακα στα παιδιά και φαίνεται από το μέγεθος της κόρης των ματιών... τα σημεία εκρήξεων δεν είναι βομβαρδισμός αλλά εκρηκτικά που ήταν στη γη... ΟΛΑ είναι πλέον αποδεδειγμένα ότι σχεδιάστηκαν από τους τζιχαντιστές και ΗΠΑ



----------------------------------------------------------------------------------



Συνεργασια Δημου Πειραια – Σορος για να εγκατασταθουν μονιμα οι ισλαμοφασιστες «προσφυγες».



--------------------------------------------------------------------------------



Οι τραπεζες γραφουν ζημιες για να χρηματοδοτουν τον υπερχρεωμενο ΔΟΛ.



-----------------------------------------------------------------------------



Οι Κινεζοι όταν θελουν να καταραστουν καποιον του ευχονται να ζησει σε ενδιαφεροντες καιρους.



----------------------------------------------------------------------------



Στην Αθηνα 3.000 ισλαμοφασιστες «προσφυγες» ζουν σε κτιρια υπο καταληψη.



---------------------------------------------------------------------------



Τουρκοι αγοραζουν σπιτια και στη Θεσσαλονικη.




-------------------------------------------------------------------------------



Βγαζουν στο… σφυρι ακομα και σπιτι 78 τ.μ. στη Δαφνη. Πλειστηριασμοι ακινητων από ιρλανδικο fund. Τα «κοκκινα δανεια» πωληθηκαν σε funds – κορακια με εκπτωση τουλαχιστον 45% αλλα απαιτουν το 100% του χρεους. 15.000 σπιτια θα βγουν στον πλειστηριασμο φετος, αλλα από το 2018 θα υπαρχει τσουναμι πωλησεων σε funds.



--------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοι και Ρωσοι αγοραζουν ξενοδοχεια των Χανιων. «Φιλετα» διπλα στη θαλασσα.



------------------------------------------------------------------------------



Δικη για τα πνευματικα δικαιωματα. Η αγνωστη μαχη του Κηλαηδονη για τον «υμνο των μαυρων σκυλιων»



-----------------------------------------------------------------------------



Καλα, εχουν χασει το Θεο τους? Αν χρωστας  500 ευρω σου παιρνουν το σπιτι!  Καταιγιδα κατασχεσεων σε τραπεζικους λογαριασμους. Το 2016 εφτασαν στο 1.533.451.



--------------------------------------------------------------------------------



Προσεχως… Mega 2! Τα κρισιμα βηματα.




------------------------------------------------------------------------------



Η γενοκτονια των Αρμενιων. 24η Απριλιου ημερα μνημης για τα 1.500.000 θυματα. Η αρμενικη τραγωδια θα μνημονευεται ως μια από τις μελανοτερες σελιδες του 20ου αιωνα ένα μνημειο θηριωδιας κτηνωδιας και μισαλλοδοξιας.  Η συστηματικη εξοντωση των Αρμενιων από τις Οθωμανικες αρχες.




--------------------------------------------------------------------------------------




  - Φιλίπ Πουτού, 50 ετών

Υποψήφιος προεδρος στη Γαλλια ήδη το 2012 του τροτσικιστικου Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA, 1,15%), αυτός ο εργάτης. Υπερμαχος του να γινει ανοιχτη εισβολη των αποικιοκρατων στη Συρια εναντια στον «δικτατορα» Ασαντ, και εισβολη στην Βενεζουελα εναντια στον «δικτατορα» Μαδουρο.




--------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυριζει η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μεγαλο πλεονασμα του 2016 της ταξης του 3,9%. Πανηγυριζει δηλαδη για την αμειλικτη εφαρμογη των μνημονιακων ρυθμισεων, την περικοπη των συνταξεων, και την ασυλληπτη ανοδο της φορολεηλασιας που εδωσε το αιματηρο πλεονασμα. Την ιδια ωρα χιλιαδες συνταξιουχοι περιμενουν αφραγκοι τη συνταξη τους η το εφαπαξ τους, τα ασφαλιστικα Ταμεια χρωστουν σε ασφαλισμενους και ιδρυματα, οι αριθμοι ευημερουν αλλα οι ανθρωποι δυστυχουν. Λες και η Ελλαδα δεν είναι χωρα που κατοικειται από ανθρωπους αλλα εταιρια η μετοχη στο χρηματιστηριο.



----------------------------------------------------------------------------------




Ελικοπτερα 50 ετων σπερνουν το θανατο. Ιπταμενα «φερετρα». Τα αμερικανικα  απομειναρια του Βιετναμ, τα ελικοπτερα «Χιουι» ηλικιας 50ετων, επερπε να εχουν αποσυρθει από το 1996, όπως σε ολες τις χωρες, αλλα πετανε ακομα και αφαιρουν ανθρωπινες ζωες.  Το 2003 ο Γιαννος Παπαντωνιου ελαβε κατεπειγουσα εκκληση από την ηγεσια της Αεροποριας Στρατου να αντικατασταθουν τα ιπταμενα «φερετρα» αλλα τα διατηρησε σε λειτουργια ες οτου ερθουν τα στην Ελλαδα τα ελικοπτερα ΝΗ-90, τα οποια αγοραστηκαν στη διπλασια τιμη από αλλα  ελικοπτερα που καλυπταν τις επιχειρησιακες αναγκες της Ελλαδας στο Αιγαιο.




--------------------------------------------------------------------------------------



Το 1960 επισκέφθηκε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ο Τσε...

Πριν 57 χρόνια... η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού κι ένα φονικό εμπάργκο συνεχίζεται μέχρι σήμερα εναντίον του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας -όπως εναντίον της Κούβας και της Συρίας-, από την πολιτισμένη δύση...
Τι άλλαξε στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο;

"Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία. Έχει μόνον 10 εκατομμύρια κατοίκους και το έδαφός της σχεδόν σαν της Κούβας, περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως ακριβώς το νότιο τμήμα της Κορέας.
Καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν απερίγραπτο πόλεμο και ισοπεδώθηκαν όλες οι πόλεις της, κι όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε ολοσχερώς. Ακόμη και μικρά χωριά με λίγους κατοίκους, όπως Merob Sosa και Sánchez Mosquera, όπου τώρα υπάρχουν μόνο στάχτες. Στάχτες, για παράδειγμα, κι η Πιονγιάνγκ, πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων... Το μόνο που υπάρχει είναι οι δρόμοι με τους κρατήρες των βομβών που έπεφταν ασταμάτητα.
Η Βόρεια Κορέα βγήκε από τον πόλεμο κι όλα της τα εργοστάσια ήταν κατεστραμμένα, αλλά και χωρίς καθόλου ζώα κτηνοτροφίας... Την εποχή της αεροπορικής ανωτερότητας των βορειοαμερικανών, δεν είχαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταστρέφουν και τα αεροπλάνα τους διασκέδαζαν σκοτώνοντας γελάδες, ή ότι ζώο συναντούσαν... Ήταν ένα όργιο θανάτου για δύο χρόνια η Βόρεια Κορέα, όμως τον τρίτο χρόνο εμφανίστηκαν τα Mig-15 κι η κατάσταση ανατράπηκε. Όμως, εκείνα τα δύο χρόνια πολέμου  σήμαιναν την πιο συστηματική και βάρβαρη καταστροφή που έγινε ποτέ.
Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα. Για παράδειγμα δείχνουν φωτογραφίες πολιτών με μίσος στα μάτια τους. Αυτό το μίσος πηγάζει από τις σπηλιές όπου έκρυβαν 200, 300, 400 παιδάκια 3 ή 4 ετών για να τα διασώσουν. Κι εκεί τα δολοφονούσαν οι βοειοαμερικανοί με φλογοβόλα και με τις ξιφολόγχες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών για να βγάλουν τα έμβρυα, που έκαιγαν με τα φλογοβόλα. Στη μνήμη των ανθρώπων μένουν άσβεστες αυτές οι απάνθρωπες πράξεις του κατοχικού βορειοαμερικάνικου στρατού [εκεί έστειλαν οι ΗΠΑ τους Έλληνες στρατιώτες που συμμετείχαν σ' αυτό τον δολοφονικό πόλεμο για την υπεράσπιση της δύσης από τον κομμουνισμό και Ελληνόπουλα έγιναν δολοφόνοι για τις ΗΠΑ και δεν γύρισαν ποτέ... 186 νεκροί και 566 τραυματίες], που για μια φάση του αγώνα έφθασαν σχεδόν στα σύνορα με την Κίνα κι είχαν κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που αναστήθηκε από το θάνατο. Βέβαια δέχθηκε τη μεγάλη και γενναιόδωρη βοήθεια των σοσιαλιστικών χωρών, κυρίως της ΕΣΣΔ. Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι το πνεύμα αυτού του λαού. Ένας λαός που ήταν επί 30 χρόνια κάτω από την Ιαπωνική κατοχή, χωρίς καν να διαθέτει αλφάβητο. Θα λέγαμε πως ήταν ο πιο πρωτόγονος λαός του κόσμου. Σήμερα διαθέτει μια Λογοτεχνία κι μια Εθνική Κουλτούρα... υποχρεωτική παιδεία [Δημοτικό, Γυμνάσιο] μέχρι τα 9 χρόνια...
Έχουν πρόβλημα στη βιομηχανία, που μάλλον έχουμε κι εμείς [στην Κούβα] κι είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Η Κορέα βιομηχανοποιεί με ταχύτητα τη γεωργία της, την υφαντουργία...
Πρόκειται, στ' αλήθεια για μια χώρα παράδειγμα, έργο του συστήματός της και των υπέροχων ηγετών της, όπως ο Κιμ Ιλ Σούνγκ, που μπόρεσε σήμερα να κάνει τη χώρα βιομηχανική.
Η Βόρεια Κορέα μπορεί να νομίζει ο Κουβανός πως είναι οπισθοδρομική χώρα, όπως τόσες ασιατικές χώρες. Τουναντίον, εμείς τους πουλάμε ημιεπεξεργασμένη ζάχαρη, ωμή ζάχαρη κι άλλα προϊόντα, όπως αργαλειούς, μηχανές κάθε είδους, μηχανήματα εξόρυξης, που απαιτούν ειδικές τεχνικές γνώσεις για τη λειτουργία τους. Γι' αυτό είναι μία από τις χώρες που μας γεμίζει ενθουσιασμό."

Ernesto Che Guevara
“Η μεγάλη αντιμπεριαλιστική επαναστατική υπόθεση των λαών της Ασίας,
της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, είναι ανίκητη!”




--------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Οι συμμορίες του Καπρίλες και της ΗΠΑτης αρμοστείας συνεχίζουν − Οι αποσταθεροποιητικές προσπάθειες δεν έχουν τέλος − Συλλήψεις για δολοφονίες νέων από τραμπούκους της αντιπολίτευσης − Σύλλογος «ΧοσέΜαρτί»: ΗΠΑ και ΕΕ χτυπούν Βενεζουέλα, Κούβα και όλη την Λατινική Αμερική − Εκδήλωση - Συζήτηση, 28 Απρίλη 2017, 19:00




-------------------------------------------------------------------------------------



και τίποτα άλλο να μην ξέρει κανείς για τη Βενεζουέλα, διαβάζοντας για το ποιόν των ηγετών της αντιπολίτευσης στηρίζει Μαδούρο δαγκωτό...γάμησέ τους, ρε πρόεδρε!



------------------------------------------------------------------------------------



αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα πυρπόλησαν σπίτια στα οποία διαμένουν Κουβανοί γιατροί. 
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΑΔΟΥΡΟ! 
πυρπόλησαν τα σπίτια εθελοντών επιστημόνων από την Κούβα που μαζί με τους Βενεζουελάνους συναδέρφους τους παρέχουν σε ΟΛΟ τον πληθυσμό της χώρας ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο δημόσιο σύστημα υγείας.
προ Τσάβες οι 7 στους 10 Βενεζουελάνους ΔΕΝ μπορούσαν να πάνε σε γιατρό!




-------------------------------------------------------------------------------------




Το οτι αντιδρά ΜΟΝΟ η Αντιπολιτευση στη Βενεζουελα και ειδικά αυτοί που είναι φιλοΑμερικάνοι μήπως σου λέει κάτι; Και επειδή έχω συγγενείς εκεί και ξέρω καλά την κατασταση μήπως σου λέει κάτι οτι οι ίδιοι που σήμερα "διαμαρτύρονται" είναι οι ίδιοι που διοργάνωσαν πραξικόπημα το 2002, το οποιο οπως οι ΙΔΙΟΙ παραδέχθηκαν υποκινήθηκε από τον Μπους και τις ΗΠΑ! Λίγο διάβασμα Ιστορίας και λίγη παραπάνω έρευνα των γεγονότων παραπάνω δεν βλάπτει! 
 Ελεος πια με τον καθένα που βλέπει παντού "κομμουνιστές" και "αριστερές ονειρωξεις". Δλδ έλεος! Δεν χρειάζεται να ειναι κανεις πρωτοετής φοιτητής Πολιτικών Επιστημών για να ξέρει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ήταν (ποσω μάλλον τώρα) "κομμουνισμός". Ουτε ο Τσάβες είχε εγκαθιδρύσει ποτέ "κομμουνισμό"! Ελεος πια! Αδυνατούμε να σοβαρευτούμε σε αυτήν την χώρα και ο καθένας πετάει οτι του κατέβει!
Υπερ του Μαδουρο διαδηλωσαν ειρηνικα 3.000.000 κόσμος. Υπερ της προδοτικης αντιπολιτευσης που πληρωνουν οι γιανκιδες "διαδηλωσαν" 100.000. Οι ιδιοι τα λένε. Οι πληρωμενοι που διαδηλώνουν καταστρεφουν νοσοκομεία, σπανε σουπερ μαρκετ και κανουν πλιάτσικο, γιατι ετσι τους εχουν δασκαλεψει για να δειχνουν οτι πεινανε. Υποψιν πριν τον Τσαβες, η Βενεζουέλα ηταν η χωρα με τη μεγαλυτερη εγκληματικοτητα στη Λατινικη Αμερικη. Για να μην υπαρχει ερωτημα που βρεθηκαν τοσοι αλητες εγκληματιες στη Βενεζουελα...




-----------------------------------------------------------------------------------




Μίλησε για "ψυχικά άρρωστους" και για "κοινή λογική" η νεοφιλελέρα που νομίζει οτι ενημερώνεται "υπεύθυνα" και "έγκριτα" από το Protagon.gr η τους #skai_xeftiles.  Αν είσαι άσχετος από Ιστορία και δεν αναγνωρίζεις το Wikipedia (μάλλον είσαι ο μόνος) και αν όροι σαν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σου είναι άγνωστοι, απλά άνοιξε κανά βιβλίο καλό θα σου κάνει! Αλλά το να τα χαρακτηρίζεις "θεωρίες" όχι απλά γελοίο σε κάνουν αλλά και κάτι χειρότερο από ψυχικά άρρωστο : ΚΑΤΑΤΟΝΙΚΟ!   Οσο για τον Μάρξ που υπονόησες μπορείς να γίνεις και από μόνος σου περισσότερο ρόμπα από όσο έχεις γίνει ήδη ο ίδιος, αναζητώντας αναλύσεις Αμερικανών ή Βρετανών οικονομολόγων ή φιλοσόφων για το πόσο "ξεπερασμένος" είναι...Ακόμα και ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά στις ΗΠΑ που οτιδηποτε άλλο παρά "κομμουνιστικά" είναι σε διαψεύδουν : 
 Λοιπόν τράβα να ρουφήξεις το αυγό σου μαζί με τον Μπογδάνο, τον Πορδοσάλτε και το Σταυρο Μπομπολάκη και όσο θα το ρουφάτε καλέστε για παρέα έναν πρωτοετή φοιτητή Πολιτικών Επιστημών να σας μάθει πως οτι ακολουθείται στην Βενεζουέλα και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι κομμουνισμός, μήπως γιατρευτεί και αυτή η εμμονή σας για την οποία οι ψυχίατροι δεν μπορούν πλέον να σας βοηθήσουν!
Φυσικά πως να υπάρξει "πεδίο διαλόγου" οταν δεν υπάρχει έστω ένα αντεπιχείρημα ή έστω μια απόδειξη;  Προτιμότεροι οι "ομοιοι" μου παρά ο συνδυασμός νεοφιλελέρας-φασίστα και κατατονικού.  Λοιπόν για να μην γίνεις κι άλλο ρόμπα πήγαινε ζήτα βοήθεια στο μόνο μέρος που ίσως θα μπορούσες. Στο Ψυχιατρειο!




--------------------------------------------------------------------------------




 στις 23 Απριλίου 1999 βομβαρδίστηκαν από το ΝΑΤΟ τα κεντρικά γραφεία της Σερβικής Ραδιο-Τηλεόρασης στο Βελιγράδι. Οι υπεύθυνοι της δολοφονίας 16 εργαζομένων ουδέποτε δικάστηκαν για το έγκλημα αυτό. Το πρώτο κάθαρμα που υπεραμύνθηκε της επίθεσης αυτής ήταν η γνωστή βρετανική νυφίτσα Τόνι Μπλερ.




------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
ΦΤΩΧΕΙΑ…….ΠΡΟ ΤΣΑΒΕΣ  42%…….ΣΗΜΕΡΑ  27%
ΠΑΙΔΕΙΑ……….ΠΡΟ ΤΣΑΒΕΣ 40% ΑΝΑΛΦΑΒΙΤΟΙ…………ΣΗΜΕΡΑ  ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΓΕΙΑ…………….ΠΡΟ ΤΣΑΒΕΣ  70% ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ ……….ΣΗΜΕΡΑ  ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ 46.000 ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΕΡΓΙΑ ………………ΠΡΟ ΤΣΑΒΕΣ  20%..............ΣΗΜΕΡΑ  6%
ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ…………………..ΠΡΟ ΤΣΑΒΕΣ  70% ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ 3% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ………………… ΣΗΜΕΡΑ  ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΓΗΣ ΣΕ 15.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΣΤΗΣΙΜΟ 50.000 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ



---------------------------------------------------------------------------------




" ξέρεις οτι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τα Ηνωμένα Εθνη. Όταν αποφασίζουν να εκλέξουν την Σαουδική Αραβία στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών για τα ετη 2018-2022 ... Αυτό δεν είναι σάτιρα."
*συμβαινει στ'αληθεια παιδια





-------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ;
23/04/2017
Τα τελευταία 24ωρα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και αρκετά από τα ιδιωτικά κανάλια της Βενεζουέλας (τα οποία στο παρελθόν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνηση) αφήνουν να εννοηθεί ότι οι 22 νεκροί στα επεισόδια των τελευταίων ημερών σκοτώθηκαν από τις αρχές ασφαλείας.
Στην Ελλάδα μάλιστα ορισμένοι δημοσιοκάφροι σαν τον Πορδοσαλτε φτάνουν στο σημείο να αποκαλούν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο δολοφόνο δικτάτορα.
Όπως προκύπτει όμως από την λίστα που παρουσιάζει το (κυβερνητικό) δίκτυο Telesur, τα πράγματα ίσως είναι πολύ διαφορετικά.
O Yey Amaro, 37χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο αντικυβερνητικών διαδηλωτών στις 11 Απριλίου.
Ο Kevin Leon, δολοφονήθηκε από διαδηλωτές που επιτέθηκαν στο κατάστημά του.
Η 83χρονη Ricarda de Lourdes, πέθανε στο σπίτι της στο Καράκας από άσχετα αίτια καθώς λόγω των επεισοδίων δεν μπορούσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο να την παραλάβει.
Ο Ramon Martinez, 29 ετών πυροβολήθηκε από μέλη της αντιπολίτευσης. Εργαζόταν στο ίδιο κατάστημα με τον Kevin Leon.
Ο Brayan Principal, 13 ετών πυροβολήθηκε από διαδηλωτές.
Η Paola Ramirez, 23 ετών πυροβολήθηκε 20 φορές από μέλη της δεξιάς οργάνωσης Vente Venezuela
Επίσης εννέα διαδηλωτές της αντιπολίτευσης πέθαναν από ηλεκτροπληξία, όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν κατάστημα το οποίο διέθετε ηλεκτροφόρο σύρμα στην είσοδο.
Τρεις θάνατοι (Gruseny Antonio Canelon, Miguel Angel Colmenarez και Melvin Guitanυπό) βρίσκονται υπό αστυνομική διερεύνηση καθώς αποδίδονται από την αντιπολίτευση σε άγνωστους οπλοφόρους.
Τρία ακόμη περιστατικά (Oliver Villa Camargo, Carlos Moreno, Jairo Ortiz) αποδίδονται επίσης σε πυροβολισμούς από αγνώστους αλλά πιθανόττα συνδέονται με δράση κοινών εγκληματιών – το Καράκας θεωρείται η πιο επικύνδυνη πόλη στον πλανήτη λόγω των ένοπλων ληστειών.
Τέλος ένας διαδηλωτής, ο Daniel Queliz, σκοτώθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια εκτεταμένων επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και αντικυβερνητικών δυνάμεων.




------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕΣΩ… ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
22/04/2017
Διαστάσεις επιδημίας αποκτά στο χώρο της  νεο φιλελεύθερης (νεοφιλελερας) δημοσιογραφίας (δημοσιοκαφριας) η προσπάθεια ταύτισης της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Μαδούρο.
Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό που επιχειρούσαν οι ίδιοι άνθρωποι μέσω της θεωρίας των δυο άκρων, όταν συνέκριναν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ: Να νομιμοποιήσουν το ναζισμό στον καθημερινό πολιτικό λόγο συγκρίνοντάς τον με δυνάμεις της μετριοπαθούς αριστεράς.
Τουλάχιστον δυο γνωστοι πληρωμενοι δημοσιογράφοι του ομίλου Αλαφούζου, ο Πασχος Μαντραρχιδης και ο Αρης Πορδοσαλτε με παρεμφερή μηνύματά τους στο twitter, διαδίδουν ψευδώς ότι ο Μαδούρο είναι δικτάτορας και όχι εκλεγμένος πρόεδρος.
Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου για το ρόλο που θα πρέπει να αναλάβει η ένοπλη αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών.




-------------------------------------------------------------------------------------



Αφού το θέμα της Βενεζουέλας πήρε τέτοιες διαστάσεις στην Ελλάδα, μήπως το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ πρέπει να εξετάσει αν υπάρχει συντονισμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων από Έλληνες δημοσιογράφους;




-------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια στους Γάλλους, έχουν να επιλέξουν για πρόεδρο στον 2ο γυρο ανάμεσα σε έναν θηλυκό Μιχαλολιάκο και έναν Σταύρο Θεοδωράκη χωρίς σακίδιο.




-----------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Επειδη καποιοι συνεχιζουν να κανουν ότι δεν καταλαβαινουν!
Η κατασταση στη Βενεζουελα είναι στα ορια του σχεδιαζομενου πραξικοπηματος και χουντας σχεδιασμενου από την CIA. Η ανεργια εχει πεσει από 30% προ Τσαβες  εποχης, στο 6%. Υπαρχουν κρατικα σουπερ μαρκετ που δινουνε φτηνα βασικα προιοντα διατροφης για τον κοσμο που αντιμετωπιζει οικονομικες δυσκολιες. Που και αυτές είναι πολύ μικροτερες όταν το Καρακας ηταν γεματο φαβελες εξαθλιωσης πριν τον Τσαβες. Και τοτε δεν μπαινανε να τα λεηλατησουνε. Ενώ τωρα το κανουνε. Για να δειξουν τα καναλια ποσο πεινανε. Και στα υποψιν. Αυτά που δειχνουν τα καναλια οι εφημεριδες και τα ραδιοφωνα στον δυτικο κοσμο, τα ιδια δειχνουν και στη Βενεζουελα. Γιατι τα καναλια τα ραδιοφωνα και οι εφημεριδες στη Βενεζουελα, είναι στην ιδιοκτησια κατά 90% των αντιπαλων του Μαδουρο. Και εάν στη Βενεζουελα με ανεργια 6% γινονται αυτά τα εκτροπα, στην Ελλαδα τι πρεπει να γινει? Με ανεργια 30%? Αλλα στην Ελλαδα, η στον δυτικο κοσμο γενικα, εάν γινοντουσαν αυτά, θα διαλυανε τον κοσμο μεσα σε 24 ωρες. Όπως κανανε το 2011 στην Αθηνα με τους Αγανακτισμενους. Και σε ολες της χωρες της Δυσης.
Για να γινουν αυτά τα επεισοδια, χρειαζονται οργανωμενες πληρωμενες ομαδες μισθοφορων. Δεν γινονται αυτά τα επεισοδια από εξαθλιομενους που καθοδηγουνται από την οργη τους και την πεινα τους. Γιατι τους εξαθλιομενους μπορει να τους διαλυσει η αστυνομια σε 10 λεπτα. Αυτά γινονται όλα με σχεδιο.
Το ιδιο ειχε επιχειρησει η CIAκαι το 2002. Αλλα τοτε στην εξουσια ηταν ο Τσαβες. Ο οποιος ηταν στρατιωτικος. Και ο στρατος σταθηκε διπλα του όταν τον συνελαβαν οι πραξικοπηματιες, και τον απελευθερωσε σε 24 ωρες.  Και περα από τις βλακειες που ελεγε τοτε η Αριστερα στην Ελλαδα, ότι ο λαος αντισταθηκε στο πραξικοπημα και γιαυτο δεν πετυχε, η αληθεια ηταν ότι ο στρατος σταθηκε διπλα του, και γιαυτο δεν πετυχε το φασιστικο πραξικοπημα της   CIA. Η δυναμη βγαινει από τιςγροθιες, και όχι από στοματα καλοσυνατα, από τα στομια των οπλων βγαινει η δυναμη, και όχι από τα στοματα.
Ενώ τωρα ο Μαδουρο πηγαινει με το σταυρο στο χερι και πιστευει ότι επειδη εχει δικιο αυτό θα του αναγνωριστει. Δυστυχως ο Μαδουρο είναι οδηγος λεωφορειου και όχι στρατιωτικος. Είναι σοσιαλδημοκρατης πατενταρισμενος. Η Βενεζουελα αυτή τη στιγμη βρισκεται σε ένα μεταίχμιο. Βρισκεται στην ιδια θεση που ειχε βρεθει η Κουβα το 1960. Η θα αφησει τις εφημεριδες της   CIA ανεξελεκτες να χυνουν το δηλητηριο τους, η θα τις απαγορευσει και θα προχωρησει στο σοσιαλισμο, κρατικοποιωντας ολες τις επιχειρησεις που σημερα κατά 90% βρισκονται σε ιδιωτες κεφαλαιοκρατες. Αλλα ο σοσιαλδημοκρατης Μαδουρο από ότι φαινεται δεν εχει τετοιο σκοπο. Και θα την πατησει σαν τον Αλιεντε. Και είναι αμφιβολο αν ο στρατος θα σταθει διπλα του. Η πολιτοφυλακη με τα λιανοντουφεκα είναι για το θεαθήναι. Δεν μπορει να κανει τιποτε απεναντι σε τανκς, ελικοπτερα, αεροπλανα, και πυροβολικο.




--------------------------------------------------------------------------------------







Μακρόν και Λεπέν στον δεύτερο γύρο
Κυριακή, 23 Απριλίου 2017, 22:27

Η εικόνα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ξεκαθάρισε τελικά νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Στις 22.00 ώρα Ελλάδος, παρά την πρώτη σύγχυση που επικράτησε για τη διαμόρφωση των ποσοστών των υποψηφίων, τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων κατέληξαν σε κοινό συμπέρασμα.

Ο νεοφιλελεύθερος- κεντρώος σοσιαλδημοκρατης Εμανουέλ Μακρόν με 23,17% πήρε την πρώτη θέση με δεύτερη την Μαρίν Λεπέν που κατάφερε να συγκεντρώσει το 22,94%, ενώ έμειναν έξω από τον δεύτερο γύρο ο Μελανσόν της Αριστεράς με 18,88% και ο συντηρητικός υποψήφιος της δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν με 19,74%.

 Μπενουά Αμόν, 49 ετών, Σοσιαλιστικό Κόμμα πηρε 6,03%

Έκπληξη της προεκλογικής εκστρατείας, το μέλος αυτό της αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατάφερε να επιβάλει την κοινωνική και οικολογική γραμμή του στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών με αντίπαλο τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
Πρώην υπουργός του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και βουλευτής, αυτός ο «αντάρτης» προσπαθεί να συνασπίσει μια αριστερά κατατεμαχισμένη σε πολλά ρεύματα ώστε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Κέρδισε την υποστήριξη του οικολόγου Γιανίκ Ζαντό, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του, αλλά δεν σφράγισε μια συμμαχία με τον ταραξία της  αριστεράς, τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.


Μαρίν Λεπέν, 48 ετών, Εθνικό Μέτωπο Πηρε 22,94%

Πρόεδρος από το 2011 του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο που ιδρύθηκε από τον πατέρα της, ευρωβουλευτής, η Μαρίν Λεπέν θέλει «να αποδώσει τη Γαλλία στη Γαλλία». Ποντάρει στο κύμα που έφερε τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και οδήγησε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, για να κερδίσει με τις ιδέες της κατά της λαθρομετανάστευσης, κατά της Ευρωενωσης και κατά της παγκοσμιοποίησης που διαλυει το γαλλικο εθνος-κρατος.
Είχε λάβει 17,9% των ψήφων κατά την πρώτη υποψηφιότητά της σε προεδρικές εκλογές το 2012. Το κόμμα της κατήγαγε έκτοτε εκλογικές επιτυχίες. Αν και έρχεται πρώτη στις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις, μέχρι στιγμής φέρεται να χάνει σταθερά στον δεύτερο γύρο.


Εμμανουέλ Μακρόν, 39 ετών, Εμπρός! Πηρε 23,17%

Άγνωστος στο κοινό μέχρι την είσοδό του στην κυβέρνηση το 2014, αυτός ο νεοφιλελερας πρώην τραπεζίτης που έγινε υπουργός Οικονομίας έθεσε στα τέλη Αυγούστου υποψηφιότητα στην κούρσα για την προεδρία με το κίνημά του, το «Εμπρός!», που τοποθετείται στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας τον ακροδεξο νεοφιλελευθερισμο.
Νέος και προβαλλομενος απο τα  ΜΜΕ, χαρη στα οποια προσελκύει τα πλήθη στις συγκεντρώσεις του και έχει την υποστήριξη κάθε λογής δεξιων προσωπικοτήτων της πολιτικής και του καθε λαμογιου, των μέσων ενημέρωσης ή της οικονομίας, όμως πρέπει ακόμη να μετατρέψει σε ψήφους τις συγκεχυμένες επιθυμίες του για πολιτική ανανέωση. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε αιρετό αξίωμα και οι αντίπαλοί του επισημαίνουν την έλλειψη εμπειρίας του.


Ζαν-Λικ Μελανσόν, 65 ετών, «Η ανυπότακτη Γαλλία» πηρε 18,88%

Πρώην υπουργός των σοσιαλιστών, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψήφιος ήδη το 2012 (11,1%), κατεβαίνει αυτή τη φορά «εκτός κομμάτων» ως υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας», με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πετυχε να συμμαχήσει με τον σοσιαλιστή Μπενουά Αμόν, οι θέσεις του οποίου βρίσκονται κοντά στις δικές του.


Φρανσουά Φιγιόν, 63 ετών, Οι Ρεπουμπλικάνοι.  Πηρε 19,74%

Εδώ και καιρό περιορισμένος στα παρασκήνια, ο πρώην πρωθυπουργός του Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τις προκριματικές εκλογές της δεξιάς με το πρόγραμμά του για θεραπεία σοκ, για αποκατάσταση του κύρους των αρχών, για αγώνα κατά της εγκληματικότητας και για κινητοποίηση εναντίον του «ισλαμικού ολοκληρωτισμού».

Στρατευμένος εδώ και σχεδόν 40 χρόνια στον ακροδεξιο νεοφιλελευθερισμο, ο βουλευτής αυτός του Παρισιού, ο οποίος είχε διαξαγάγει εκστρατεία με θέματα τη λιτότητας και την καταργηση των εργατικων δικαιωματων, έχει πληγεί πολύ από ένα σκάνδαλο για εικονική απασχόληση μελών της οικογένειάς του που οδήγησε στην απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών για «κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων».

Οι άλλοι υποψήφιοι

- Ναταλί Αρτό, 47 ετών πηρε 0,69%

Υποψήφια του κόμματος της άκρας αριστεράς Εργατική Πάλη, (Lutte Ouvriere), αυτή η εκπαιδευτικός με ειδίκευση την οικονομία και τη διαχείριση είχε ήδη θέσει υποψηφιότητα το 2012 (0,56% των ψήφων).

- Φρανσουά Ασελινό, 59 ετών πηρε 0,90%

Αυτός ο πρώην επιθεωρητής Οικονομικών, της Λαικης Ρεπουμπλικανικης Ενωσης, υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον «υποψήφιο της εθνικής απελευθέρωσης», προτείνει το «Frexit», την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ.

- Ζαν Λασάλ, 61 ετών πηρε 1,31%

Κεντρώος βουλευτής της νοτιοδυτικής περιφέρειας Πυρηναίων Ατλαντικού, του κομματος Αντισταση, αυτός ο πρώην βοσκός πραγματοποίησε απεργία πείνας 39 ημέρων κατά της μετεγκατάστασης ενός εργοστασίου από την περιφέρειά του και διέσχισε πεζή τη χώρα επί εννέα μήνες για να συναντήσει τους Γάλλους.

- Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, 56 ετών πηρε 5,01%

Πρόεδρος του κινήματος Debout la France (Όρθια Γαλλία, 1,79% το 2012), υπέρμαχου της εθνικής κυριαρχίας, καλεί τους Γάλλους σε μια «αφύπνιση» και στην έξοδο από το ευρώ

- Φιλίπ Πουτού, 50 ετών πηρε 1,14%

Υποψήφιος ήδη το 2012 του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA, 1,15%), αυτός ο εργάτης έγινε γνωστός από τη μάχη του για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Ford στο οποίο εργαζόταν.

- Ζακ Σεμινάντ, 75 ετών πηρε 0,19%

Αφού συγκέντρωσε 0,25% των ψήφων το 2012, αυτός ο πρώην δημόσιος υπάλληλος είναι και πάλι υποψήφιος «ενάντια στο πολιτικό σαράι που τα έχει συμφωνήσει με την αυτοκρατορία του χρήματος».

O Φιγιόν και ο Αμόν καλούν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν Μακρόν

Περίπου μια ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll, ο υποψήφιος της Γαλλικής συντηρητικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν και ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν, κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον Μακρόν για να αποκλείσουν το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν. 
Κατόπιν τούτου, οι συσχετισμοί στον δεύτερο γύρο είναι ξεκάθαροι. Ο Μακρόν θα συγκεντρώσει ψήφους από τις δεξαμενές της γαλλικής Κεντροδεξιάς συνολικά και του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος, ενώ η Λεπέν δεν διαθέτει εφεδρικές δεξαμενές ψηφοφόρων.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Δεν έχω λάβει τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους μου», είπε.