Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Δευτερα 24 Απριλιου 2017
Έκκληση του ΚΚ Βενεζουέλας

Για ενότητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό 

Δημοσιεύουμε την έκκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) για αντιιμπεριαλιστική ενότητα δράσης, ώστε να καταπολεμηθούν οι πραξικοπηματίες και η αποσταθεροποίηση της χώρας (ΠΓ).


Προς τον πολίτη Νικολά Μαδούρο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας˙

προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στις πόλεις και στην επαρχία˙

προς τους πατριώτες αξιωματικούς, βαθμοφόρους και στρατιώτες των FANB˙

προς τις εθνικές καθοδηγήσεις και τα μέλη των κομμάτων και των λαϊκών οργανώσεων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, συμπεριλαμβανομένου του PSUV.

Η Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας θεωρεί ότι για μια ακόμη φορά απειλείται από την ανάπτυξη των πολιτικών πράξεων βίας τμημάτων της άκρας Δεξιάς, με την άσκηση ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης το οποίο σχεδίασε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, για να εξαναγκάσει με τη βία και τον εκφοβισμό μια κυβέρνηση να υπηρετεί την ηγεμονία του πάνω στην ήπειρο και να τερματίσει τις εθνικές διαδικασίες απελευθέρωσης, που ξεκίνησαν στη Λατινική Αμερική στις αρχές του αιώνα. Θέλουν να απωθήσουν τις προοδευτικές αλλαγές, που επέτρεψαν στους εργάτες και σ’ όλο το λαό να αποκτήσει κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις, τα οποία τους είχαν αρνηθεί ιστορικά οι κυβερνήσεις που ήταν υποταγμένες στον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και απόλυτα πειθαρχημένες στα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης.

Αυτή τη φορά η επιθετική κλιμάκωση ενάντια στο λαό μας είναι πολύ μεγαλύτερη, εξαιτίας παραγόντων της ολιγαρχίας και της άκρας Δεξιάς. Παράλληλα, με την εχθρική προς το λαό βία και την ανεπαρκή τροφοδοσία, καθώς και το υψηλό κόστος ζωής, τις τελευταίες εβδομάδες τέθηκαν σε διαδικασία εφαρμογής σε διάφορες πόλεις της χώρας τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες συνοδεύονται από έναν εθνικό και διεθνή επικοινωνιακό πόλεμο. Στόχος είναι να προκαλέσουν σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των συμπατριωτών, για τη δημιουργία γενικού χάους και βίας, που θα εξυπηρετήσουν την τρομακτική έκβαση της πολιτικής σύγκρουσης μέσω ενός πραξικοπήματος και/ή μια άμεση επέμβαση του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των διεθνών θεσμών που τον υπηρετούν. Η άκρα Δεξιά της Βενεζουέλας, η οποία ακολουθεί την υπαγόρευση του ιμπεριαλισμού των γιάνκηδων και χρηματοδοτείται απ’ αυτόν, δεν κάνει πίσω από τις παράνομες βίαιες πράξεις και προβοκάτσιες της.

Με τέτοιες προθέσεις, η φιλική προς τους γιάνκηδες Δεξιά, με διάφορες μορφές χειραγώγησης και εκβιασμού, ασκεί πίεση στους αξιωματικούς των FANB (Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις). Κάνουμε έκκληση στους πατριώτες στρατιωτικούς να μην ενδώσουν στους αντεθνικούς τρομοκράτες και χωρίς κανένα δισταγμό να υποστηρίξουν πλήρως την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας καθώς και την ασφάλεια του λαού μας.

Για εμάς, τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας, είναι καθαρό ότι οξύνεται η πολιτική ταξική πάλη, δηλαδή, η πάλη για την εξουσία κλιμακώνεται. Οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφαλαίου, θέλουν να πάρουν την εξουσία στη Βενεζουέλα και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική. Για αυτό το σκοπό σχεδιάζουν να υποτάξουν και να νικήσουν όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν αντίσταση σ’ αυτούς τους στόχους.

Ενόψει της επικίνδυνης τρομοκρατικής κλιμάκωσης, να θέσουν σε κίνδυνο την κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία καθώς και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού, κάνουμε έκκληση, οι δυνάμεις αυτές να απαντήσουν ενωμένα, ολοκληρωμένα και ενιαία. Είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η ευρεία αντιιμπεριαλιστική συμμαχία για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών σχεδίων πραξικοπήματος. Είναι επείγουσα ανάγκη η κοινή δράση και η κοινή θέση της ανώτατης κυβέρνησης και των κομμάτων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των πατριωτών αξιωματικών των FANB. Είναι αναγκαίο ένα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για να ηττηθούν η τρομοκρατική Δεξιά και ο ιμπεριαλισμός. Το να πράττει κανείς το αντίθετο θα ήταν ανεύθυνο ή πρακτικά [θα σήμαινε] παράδοση. Εμείς, οι πραγματικοί επαναστάτες, δεν παραδινόμαστε, αγωνιζόμαστε ενωμένοι μέχρι τη νίκη.

Ο εργαζόμενος λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται, ώστε τα μικροαστικά στρώματα που ασκούν την ηγεμονία στην εθνική εκτελεστική εξουσία, στους άλλους [τομείς] της κρατικής εξουσίας και στο κυβερνητικό κόμμα, να παραιτηθούν αμέσως από κάθε σεχταριστική και αυτάρεσκη στάση, επειδή αυτή αποδυνάμωσε τη μπολιβαριανή διαδικασία και πρακτικά εξυπηρετεί το σχέδιο του εχθρού.

Το ΚΚ Βενεζουέλας εδώ και χρόνια έχει επισημάνει την αναγκαιότητα για μια συλλογική και ενιαία ηγεσία της μπολιβαριανής διαδικασίας αλλαγών, όμως οι μικροαστικές τάσεις που έχουν ασκήσει η ηγεμονική ηγεσία της κυβέρνησης, δεν έδωσαν καμιά προσοχή σ’ αυτές τις εκκλήσεις και προτάσεις. Ως εκ τούτου, στη σημερινή κατάσταση υποστηρίζουμε σθεναρά αυτή την αναπόφευκτη αναγκαιότητα: Ενότητα δράσης όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό εχθρό και τους λακέδες του.

Ενόψει, όμως, της ταλάντευσης και της ασυνέπειας της μικροαστικής τάξης που ασκεί την εξουσία, κάνουμε έκκληση στα πιο συνειδητά και στα πιο μαχητικά τμήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στους αγρότες, στα μεσαία στρώματα και στους επαναστάτες διανοούμενους καθώς και στους πατριώτες αξιωματικούς, για το σχηματισμό ενός μπλοκ δυνάμεων που θα τεθεί επικεφαλής μιας πλατιάς πατριωτικής και αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας, προκειμένου να ματαιώσει τις προσπάθειες παραπλάνησης της φιλικής προς τους γιάνκηδες Δεξιάς, αλλά να ξεπεράσει και τις ρεφορμιστικές-συνθηκολογικές τάσεις, οι οποίες, προερχόμενες από τις κυβερνητικές αρχές, τείνουν να παρέχουν πλεονεκτήματα στη μεγαλοαστική τάξη και να συμβιβάζονται με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία.

Μόνο η πιο ευρεία ενότητα του λαού υπό την ηγεμονία της συνειδητής και οργανωμένης εργατικής τάξης εγγυάται την υπεράσπιση της μπολιβαριανής πατρίδας και την επαναστατική εμβάθυνση των αλλαγών, με προοπτική την πραγματική οικοδόμηση του σοσιαλισμού πάνω σε επιστημονική και συνεπή βάση.

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ!

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής

του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Καράκας, 19 Απριλίου 2017
http://www.kordatos.org/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/4213/Post/25672/%CE%88%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%9A-%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82------------------------------------------------------------------------------------
Είσαι φίλαθλος-οπαδός του Ολυμπιακού:Στείλε Τη στα χρυσαυγουλα:

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που οι Κασιδιάριδες έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα
http://revolucionhellas.blogspot.gr/2017/04/blog-post_22.html?spref=fb

«Σύντροφοι, χαίρομαι που σαν αθλητής θα κόψω αύριο το πρωί το νήμα, χαρίζοντας σε όλους τους φιλάθλους την ωραιότερη νίκη της ζωής μου. Νενικήκαμεν. Ζήτω οι Ολυμπιονίκες του Σοσιαλισμού. Γεια σας συναθλητές μου» 
Οι τελευταίες στιγμές του ήρωα του ΕΛΑΣ Νίκου Γόδα 
Νησάκι Λαζαρέτο, Κέρκυρα. Ξημερώματα 19ης Νοεμβρίου 1948 
Κατέβηκε τα πέτρινα σκαλοπάτια με σταθερό βήμα. 
Προχώρησε λίγα μέτρα, συνοδεία των αστυφυλάκων, προς τον χώρο εκτελέσεων. Στάθηκε στη μέση. 
Το ύφος του δεν πρόδιδε φόβο. 
Έβγαλε το πανωφόρι του και έμεινε μόνο με τη φανέλα. Την κόκκινη φανέλα με τις λευκές κάθετες ρίγες. Κοίταξε το εκτελεστικό απόσπασμα. Ο αξιωματικός κρατούσε ένα μαύρο ύφασμα. Τον πλησίασε και τον ρώτησε: «Μελλοθάνατε, έχεις κάποια τελευταία επιθυμία;». 
Ο άνδρας τού αποκρίθηκε: «Έχω. Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή». 
Στο «επί σκοπόν» έφερε το αριστερό του χέρι στην καρδιά και έπιασε το σήμα της αγαπημένης του ομάδας. Τράβηξε την μπλούζα και χαμήλωσε το κεφάλι. Φίλησε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και φώναξε: «Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Δημοκρατικός Στρατός, ζήτω το ΚΚΕ». 
Στο «Πυρ» τα μάτια του τρεμόπαιξαν, πριν οι σφαίρες τού ξεσκίσουν το κορμί και κόψουν το νήμα της ζωής του στα 28 του χρόνια. 

Λίγες ώρες νωρίτερα 
Οι μελλοθάνατοι στο κάτεργο της Κέρκυρας μόλις είχαν πάρει το δείπνο τους. Ο Νίκος Γόδας είχε καλή διάθεση. Πήγε στο κελί του, έψησε μάλιστα και έναν τούρκικο καφέ, άναψε τσιγάρο, έφερε το πρόσωπό του στο μικρό φινιστρίνι της σιδερένιας πόρτας του και άρχισε να σιγοτραγουδάει για να τον ακούνε οι συγκρατούμενοί του: «Απόψε γύρισα νωρίς, στην καμαρούλα μας μην απορείς…». 
Από τα διπλανά κελιά οι σύντροφοί του τον επευφημούσαν με σιγανή φωνή και κάποιοι δειλά τον χειροκροτούσαν. 
Ξαφνικά στην πτέρυγα έπεσε σιωπή. Ακούστηκαν τα βαριά βήματα από μια ομάδα δεσμοφυλάκων και χωροφυλάκων που περπατούσαν στον άδειο διάδρομο. Τα βήματα πλησίαζαν και δημιουργούσαν ηχώ. Σταμάτησαν μπροστά από το κελί του παίκτη του Ολυμπιακού και ξεκλείδωσαν. 
Οι σύντροφοί του κατάλαβαν ότι πλέον είχαν έρθει τα στερνά του. «Γεια σου Νικόλα» φώναζαν και χτυπούσαν με τις μεταλλικές τσάσκες τους τα κάγκελα των πορτών τους. 
http://revolucionhellas.blogspot.gr/2017/04/blog-post_22.html?spref=fb
----------------------------------------------------------------------------------
Δεν μας φτάνει η γελοιοτητα του Κοτζια με τη σύνοδο χωρών με τους 10 αρχαιότερους πολιτισμούς, έχουμε και την ΕΡΤ να μας πληροφορεί ότι οι πολιτισμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν "το 40% του παγκοσμίου πολιτισμού". Ότι δηλαδή μέτρησαν τον πολιτισμό κι έβγαλαν και ποσοστά. Κάτι σαν το ΑΕΠ δηλαδή...
Σχολιο.- Γινεται συνοδος χωρων με αρχαιοτερους πολιτισμους; Σοβαρα τωρα;
Σχολιο.- Σοβαρότατα. 2 ολόκληρες μέρες. Ήλπιζα να περάσει απαρατήρητη βέβαια, αλλά ο Κοτζιάς θα φτιάξει και φόρουμ λεει
----------------------------------------------------------------------------------Μεταξύ νεοφιλελεύθερης Σκύλλας και φασιστικής Χάρυβδης 
Μεταξύ άγριας παγκοσμοιοποίησης και σκληρού εθνικισμού
Η Μέρκελ πανηγυρίζει και η Γαλλία οδεύει σταθερά προς τον δρόμο της Σταύρωσης 
 Ο κόσμος αλλάζει...προς το χειρότερο
Pauvre France, Pauvre Europe----------------------------------------------------------------------------------Ας μην βαυκαλιζωμεθα.......Εαν βγει η ΛΕΠΕΝ τιποτα δεν θα κανει που δεν θα το υπαγορευει η Ιστορια της χωρας της.
----------------------------------------------------------------------------------------Σύμφωνα με το υπουργείο των Εσωτερικών στη Γαλλία, τα τελικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών διαμορφώνονται ως εξής:
Εμανουέλ Μακρόν 23,75%
Μαρίν Λε Πεν 21,53%
Φρανσουά Φιγιόν 19,91%
Ζαν Λικ Μελανσόν 19,64%
---------------------------------------------------------------------------------Αν έχεις κάτι δικό τους είσαι υποχρεωμένος να το επιστρέψεις. Αν όμως έχουν κάτι δικό σου το οποίο χαθεί η κλαπεί μέσα από τη θυρίδα ΤΟΥΣ που εσύ πληρώνεις, δε φέρουν καμία ευθύνη. Αυτες είναι οι τραπεζες τους. Και ο καπιταλισμος τους.  Ένα είναι το αφεντικό και είναι παγκόσμιο.
Σχολιο.-  Αααα φίλε είσαι άδικος!Σου δίνουν μια χαρά το δικαίωμα να αποζημιωθείς.Ασφαλίζεις το περιεχόμενο της θυρίδας σε ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ασφαλιστική εταιρεία-πληρώνεις βέβαια το κατιτίς!-και αν κάτι συμβεί..
---------------------------------------------------------------------------------
"126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ."

Εργασιακός Μεσαίωνας: Εργάζονται με μισθό 100 ευρώ τον μήνα!

Έκθεση-βόμβα στις απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, που αποδεικνύει με οικονομικά δεδομένα τον εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλαδα, απέστειλε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την έκθεση των 33 σελίδων που αποκαλύπτει η Realnews, 126.956 εργαζόμενοι επιβιώνουν με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα, ενώ μισό εκατομμύριο απασχολούμενοι έχουν αποδοχές λιγότερες από τον νομοθετημένο κατώτατο μισθό των 586 ευρώ.
Παράλληλα, ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων από το 2009 έως το 2014 μειώθηκε κατά 26,3%, ενώ μόλις το 40% των εργαζομένων της χώρας απασχολείται με όρους συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, πάνω από το 50% των προσλήψεων για την περίοδο 2013-2015 ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με το 1/2 ή το 1/4 του κατώτατου μισθού.
---------------------------------------------------------------------------------
Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ των funds...γιατί μόνο οι ραγιάδες θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ!! όχι τ αφεντικά μας!!
Παύση πληρωμών τώρα!!!
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ..ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
----------------------------------------------------------------------------------
Καλημέρα.
Σαν σήμερα ανήμερα του Αγ.Γεωργιου δολοφονήθηκε
o γίγαντας ήρωας ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗΣ.23/4/1827.
O λαός πρέπει να θυμάται τους ηρωικούς προτιμότερος,μιας και το κράτος,αλλά και η εκκλησία
"αφορισμένοι" κάνουν ότι μπορούν να τους ξεχάσουμε,μέσα στην σούπα της παγκοσμιοποίησης.
Στο πρόσωπο τους τιμούμε τους προγόνους μας,πού έζησαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα"ελεύθεροι".Στα εφτά χρόνια πού κράτησε η επανάσταση σκότωσαν του Σουλτάνου πάνω απο 400000 στρατό επαγγελματικό,οι ξυπόλητοι και περιφρονημενοι ραγιάδες.
Γιος της καλογριας Ζωής Ντιμισκη και του αρματολού Δημήτρη Καραισκου.
O Φαναριώτης ραδιούργος Μαυροκορδάτος με τσουβάλια λίρες ήρθε νύκτα στο Μεσολόγγι και αφού εξαγόρασε συνειδήσεις,βρέθηκε στο Ναύπλιο με καμιά τρακοσαριά παρατρεχάμενους και σχημάτισε κυβέρνηση.O λαός με τους ηγέτες του πολεμούσε τους οθωμανούς και οι Μαυροκορδάτος,Ζαΐμης,Κωλέττης,Κουντουριώτης Μεταξάς,κλπ νάνοι δειλοί και εφιάλτες μοίραζαν εξουσία και ρόλους εν αγνοία του λαού.Φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη,δολοφόνησαν τον Ανδρούτσο,οδήγησαν τον λαό σε εμφύλιο(Μοραιτες_Ρουμελιωτες),και κατόπιν μαζί με τους προστάτες τους,Άγγλους,αποφάσισαν Ελλάδα μόνο η Πελοπόννησος.
O γίγαντας λαός με ηγέτη τον Καραΐσκάκη τους χάλασε τα σχέδια.Σε έξη μήνες ελευθέρωσαν"ξανά"την Στερεά Ελλάδα.Κατόπιν ήρθε στην Αθήνα να τσακίσει την στρατιά του Κιουταχή και,ήταν βέβαιο ότι θα ελευθέρωνε και την Αθήνα,τον δολοφόνησαν.
Μορφή ηρωική ατίθαση ελεύθερη,πέρασε στην αθανασία,υπηρετώντας τις μεγάλες και πανανθρώπινες αξίες της ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ,ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ. ΑΘΆΝΑΤΟΣ
O χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα,μας κάνει να αντιληφθούμε πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται!..
Οι τότε Μαυροκορδατοι πρόδωσαν έναν ολόκληρο λαό και εξόντωσαν τους φυσικούς του ηγέτες.
Οι σημερινοί κάνουν ακριβώς τα ίδια υπηρετώντας την ιδιοτέλεια τους και τα αφεντικά τους.
ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΆΝΑΤΟ ΚΡΑΣΊ ΤΟΥ 21
Γιατί σ`αυτού του μεθυσιου την όμορφη τη ζάλη...θα θυμηθούμε ποιοι ήμασταν στου κόσμου την αρένα κι`ίσως ξυπνήσει τότε πια και η δική μας η γενιά
κι`αποφασίσει τελικά....να πάρει τη σκυτάλη.


Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του.

Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση: «Ο γιος της καλογριάς». Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό». Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του.


Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω».

Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός; Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε: «Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον».

Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη.
-----------------------------------------------------------------------------------
Τραμπ – Λεπέν: τα νόθα παιδιά του Ομπάμα και του Oλάντ
15/01/2017
Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που οι Γάλλοι άρχισαν να διαβάζουν συγκλονισμένοι το κόμικς «La Présidente» (Η πρόεδρος) των Φρανσουά Ντουρπέρ και Φαρίντ Μπουντζελάλ.
Σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα της λεγόμενης πολιτικής φαντασίας (κατά την επιστημονική φαντασία) το κόμικς προσπαθούσε να προβλέψει τι θα συμβεί εάν το μεταφασιστικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν κερδίσει τις εκλογές και η ίδια αρχίσει να επιβάλλει το ρατσιστικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετώπου.
Μέχρι στιγμής οι δημιουργοί του «La Présidente» έχουν πέσει έξω σε σειρά παράλληλων προβλέψεών τους: η Χίλαρι Κλίντον δεν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ολάντ δεν θα είναι ο αντίπαλος της Λεπέν στις προεδρικές εκλογές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αντικαταστάθηκε μέσα σε δύο χρόνια από την Ακρα Δεξιά, λόγω της επιμονής του Τσίπρα να διατηρήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.
Το μεγαλύτερο λάθος του συγκεκριμένου κόμικς όμως έρχεται στις τελευταίες σελίδες (προσοχή spoiler alert) όταν η πρόεδρος Λεπέν, υπό το βάρος της κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής, αναγκάζεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στην πραγματικότητα, εάν η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου επικρατήσει στις εκλογές, θα παραλάβει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν τον Δεκέμβριο την πέμπτη κατά σειρά παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα ισχύει και μετά τις προεδρικές εκλογές (ακόμη και αν υπάρξει δεύτερος γύρος στις 7 Μαΐου).

Οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν τον Δεκέμβριο την πέμπτη κατά σειρά παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία θα ισχύει και μετά τις προεδρικές εκλογές (ακόμη και αν υπάρξει δεύτερος γύρος στις 7 Μαΐου).
Πρόκειται για μια μικρή λεπτομέρεια την οποία οι φιλελεύθεροι επικριτές των πρωτοφασιστικών και μεταφασιστικών κομμάτων αποφεύγουν να σχολιάσουν: ότι οι σημερινές δημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει σε πολιτικούς, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μαρίν Λεπεν, να κυβερνήσουν με δικτατορικές εξουσίες.
Όπως διαβάζουμε και στο «La Présidente», εάν η Λεπέν θελήσει να δημιουργήσει μια οργουελικού τύπου βάση δεδομένων για όλους τους πολίτες, δεν έχει παρά να στηριχτεί στη σχετική νομοθεσία του Ολάντ που επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες υπόπτων και να τοποθετούν κρυφές κάμερες και μικρόφωνα χωρίς σχετικό ένταλμα από εισαγγελέα.
Πρόκειται ουσιαστικά για αντιγραφή στοιχείων του Patriot Act που επιβλήθηκε στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Η σκοτεινή παρακαταθήκη του Ολάντ όμως δεν σταματά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις παρακολουθήσεις. Στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Erreurs fatales» (Θανάσιμα λάθη), που κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες, ο δημοσιογράφος και ερευνητής Βινσέντ Νουζίλ υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανάψει στις μυστικές υπηρεσίες του γαλλικού στρατού το πράσινο φως να εκτελέσουν τουλάχιστον 40 «ηγέτες τρομοκρατικών οργανώσεων και άλλων πιθανών εχθρών της Γαλλίας».
Πρόκειται για μυστικές επιχειρήσεις, υπό τον έλεγχο του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, χωρίς τον παραμικρό κοινοβουλευτικό ή δικαστικό έλεγχο, οι οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, επαναφέρουν τη θανατική ποινή.
Για άλλη μια φορά οι συγκεκριμένες εξωδικαστικές εκτελέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 2013-2016, αντιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ομπάμα τις ένοπλες δυνάμεις για τη δολοφονία ακόμη και Αμερικανών πολιτών σε ξένο έδαφος.
Η αμερικανική Δικαιοσύνη και τα νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ έχουν χάσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια κάθε δυνατότητα ελέγχου των σημαντικότερων αποφάσεων που λαμβάνει ο πρόεδρος σε συνεργασία με τον εκάστοτε επιτελάρχη.
Ο Ομπάμα μπορούσε να διατάξει την NSA να παρακολουθεί κάθε πολίτη στον πλανήτη, να τον εκτελεί με drones της Πολεμικής Αεροπορίας, να τον απάγει με τα ειδικά προγράμματα της CIA και να τον κρατά επ’ αόριστον φυλακισμένο χωρίς δίκη στο Γκουαντάναμο –το οποίο ο ίδιος κράτησε ανοιχτό παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
Κανένας δικτάτορας στην ανθρώπινη Ιστορία δεν είχε στη διάθεσή του τα μέσα και τα «δικαιώματα» που θα παραδώσει ο Ομπάμα σε έναν πολιτικό παλιάτσο όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.
-------------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητοί "σύντροφοι" της Ροσινάντε, του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών υποστηρικτών από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ μεριά...
Δεν γίνεται να διοργανώνετε συναυλία για τον ένα χρόνο λειτουργίας του City Plaza (εύχομαι να μην υπάρξει αύριο )και να μην έχετε φέρει τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδήσει .
Ποιος Πετρολούκας Χαλκιάς που τον βρήκατε γέρο άνθρωπο και τον κοροϊδεύετε;
Τον μοναδικό αυτόν καλλιτέχνη και Άνθρωπο, με το άλφα κεφαλαίο, που τόσα χρόνια δείχνει έμπρακτα την "αλληλεγγύη" του στους δοκιμασμένους λαούς έπρεπε να είχατε φέρει.
Τον Άνθρωπο, με το άλφα κεφαλαίο, που είναι ο πρώτος διδάξας, με τις τόσες συναυλίες "αλληλεγγύης " που έχει συμμετάσχει
Τον άνθρωπο που άνετα θα μπορούσε να είναι ο ιδεολογικός σας ηγέτης, αφού έκανε τον πόνο, τρόπο ζωής.
Και είναι και ΠΑΣΟΚ, το εξυγχρονιστικό.
Σοβαρότατο ατόπημα "σύντροφοι". Ντροπή
Στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αυτή που βρίσκεται μεταξύ δικαστηρίων και Πεδίου του Αρεως) οι καταληψίες του CITY PLAZA διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα συναυλία. Γιορτάζουν έτσι τον ένα χρόνο της κατάληψης και τον ένα χρόνο απόλυτης ανομίας στην Ελλάδα, ελέω κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
----------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση του σ. Π. Κωνσταντίνου:
"Με τους επιχειρηματίες ούτε έχω, ούτε επιθυμεί να συνάψω σχέσεις συνεργασίας και αβρότητας. Χαίρομαι κάθε φορά που οι εργαζόμενοι απεργούν και καταλαμβάνουν χώρους εργασίας, αμφισβητώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Είναι κάτι που ούτε θέλω, ούτε μπορώ να το κρύψω"
(απλά να ξέρουμε ότι τα "ιδιοκτήτης 7 ΜΚΟ" και λοιπές βρωμιές δεν τις λένε μόνο οι κυρ-ξενοδόχοι, αλλά κυκλοφορούν και πασπαλισμένες με άχνη αντι-ιμπεριαλισμού, κι εδώ μέσα και παντού)

αχαχαχα. Καταληψη των μεσων παραγωγης και χτυπημα στη καπιταλιστικη ιδιοκτησια η καταληψη του σιτυ πλαζα ????Τι παραγουν οι ''αλληλεγγυοι'' σας με τα μεσα παραγωγης του πλαζα βρε ??? Ποσους εργατες εχει το πλαζα και τι μισθους παιρνουν ???? Αναλογα με την προσφορα τους ???χαχαχαχα!!!! Η Νατοικη ''αριστερα'' που διαδηλωνει με την τριαστερη της γαλλικης αποκιοκρατιας στη συρια που στηριζει την ανατροπη του ''δικτατορα'' μαζι με τους Αμερικανους, που στηριξε την ''επανασταση'' του ευρωνατομαινταν που στηριζει την πτωση λουκασενκο απο την νατοικη αντιπολιτευση της λευκορωσιας ανοιγει το δρομο για το σοσιαλισμο με την Γερμανικη ΜΚΟ medico, την μνημονιακη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηριζουν ανοιχτα την καταληψη (οι δηλωσεις μουζαλα ειναι γνωστες) και φυσικα με την ΕΥΔΑΠ . χαχαχα. . Και το κλου. Η Αλικη Παπαχελα επενδυσε το κεφαλαιο της στην τουριστικη βιομηχανια.!!!!χαχαχα. Την καπιταλιστικη ιδιοκτησια της αδερφης του Γκαργκανα και την ιδιοκτησια του αδελφου του πρωην διοικητη της τραπεζας της Ελλαδας ποτε θα την απαλλοτριωσετε ρε ΝΑΤΟΠΑΙΔΑ του ΣΕΚ
Αυτος εδω ο Πετρος Κωνσταντινου ο πρακτορας του ιμπεριαλισμου μεσα στην αριστερα ζητουσε την απομακρυνση της συριακης πρεσβειας αγκαλια με την τριαστερη . Ταχυτατα το αιτημα του ικανοποιηθηκε απο την μνημονικακη φιλοιμπεριαλιστικη κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου

-------------------------------------------------------------------------------------


Μελανσόν και Ευρωπαϊκή Ένωση
Δημοσιεύθηκε: 22/4/2017

Διάβασα και άκουσα πολλά για τον υποψήφιο της Αριστεράς, τον Μελανσόν. Η δημοσκοπική του άνοδος δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο κόσμος διψάει για μια αριστερή, αντιμονοπωλιακή λύση. Πόσο όμως το πρόγραμμά του ανταποκρίνεται σε αυτούς τους ενδόμυχους πόθους του λαού; Η θέση του για την ιμπεριαλιστική ΕΕ, θέση για ένα ζήτημα που είναι λυδία λίθος, βοηθάει να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα. Παραθέτω αυτούσια:

“Για μια Ευρώπη απελευθερωμένη από τις Συνθήκες

* Να σταματήσει η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών όπως απαιτούν οι Βρυξέλλες
* Να αλλάξει το καταστατικό της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί απευθείας τα κράτη μέλη
* Ανυπακοή στο παράλογο σύμφωνο σταθερότητας (έλλειμμα μέχρι 3%)

Σχέδιο Α
διαπραγμάτευση μιας δημοκρατικής, κοινωνικής και οικολογικής Ευρωπαϊκής Ένωσης
Να υποβληθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο λαό για να αποφασίσει κυρίαρχα τη συμμετοχή ή την έξοδο από την ΕΕ

Σχέδιο Β
κατάργηση της συμμετοχής της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ (22 δισ)
μετασχηματισμός του ευρώ σε κοινό αλλά όχι μοναδικό νόμισμα
έλεγχος των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων στα εθνικά σύνορα

* Πολιτική εξόδου από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες που επιβάλλουν τη δημοσιονομική λιτότητα, τις ελεύθερες συναλλαγές και την καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών”.

Νομίζω πως ξεκάθαρο σχέδιο ρήξης με την ιμπεριαλιστική ΕΕ δεν υπάρχει, παρότι κάποια δειλά βήματα γίνονται σε σχέση με το παρελθόν, υπό το βάρος της πραγματικότητας. Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετά.

Ο επίμονος
http://www.kordatos.org/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/4213/Post/25671/%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%83%CF%8C%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7
------------------------------------------------------------------------------------Καμπάνια κατά της απενοχοποίησης βιαστών στον Λίβανο: «Ένα νυφικό δεν καλύπτει έναν βιασμό»

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 10:30

Μία εναλλακτική έκθεση-καμπάνια διοργάνωσαν ακτιβιστές στη Βηρυτό, ενάντια στον νόμο που υιοθετήθηκε για τους βιασμούς στον Λίβανο.

Βάσει του νόμου αυτού, όταν ένας άνδρας βιάζει μία γυναίκα μπορεί να αποφύγει οποιαδήποτε κύρωση εάν την παντρευτεί.

Οι ακτιβιστές, με σύνθημα «Ένα νυφικό δεν καλύπτει έναν βιασμό» επιχειρούν να αφυπνίσουν το κοινό για τις συνέπειες που επιφέρει στην καθημερινότητα των γυναικών ένας τέτοιος νόμος.

Στο παραλιακό δίκτυο της Βηρυτού, έχουν κρεμαστεί 31 νυφικά, φτιαγμένα από χαρτί περιτυλίγματος: «Ο μήνας έχει 31 ημέρες. Κάθε μία μέρα μια γυναίκα μπορεί να βιαστεί και να εξαναγκαστεί να νυμφευθεί τον βιαστή της» ανέφερε η Alia Awada, διευθύντρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ABAAD MENA.

«Προσπαθούμε νε ρίξουμε άπλετο φως στο ζήτημα αυτό και να πούμε στη Βουλή πως ήρθε η στιγμή να ψηφίσουν για την ακύρωση του επίμαχου άρθρου 522 για τους βιασμούς».

Στο πλαίσιο της καμπάνιας δημιουργήθηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο:«Oι βιαστές απαλλάσσονται εάν παντρευτούν το θύμα τους... Ένα νυφικό δεν καλύπτει έναν βιασμό» αναφέρεται στο οπτικοακουστικό υλικό.
-------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν στρατόπεδο της συριακής πολιτοφυλακής

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 03:02

Τρία μέλη της καθεστωτικής συριακής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν και άλλα δύο τραυματίστηκαν την Κυριακή στη Συρία, από ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε στόχο το στρατόπεδό τους στην περιοχή Κουνέιτρα στα Υψίπεδα του Γκολάν, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος.

Το στρατόπεδο ανήκει στις Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας, πολιτοφυλακή που μάχεται στο πλευρό του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Το Ισραήλ έχει πλήξει αρκετούς στόχους στη Συρία από την αρχή της εμφύλιας διαμάχης το 2011.

Ο ισραηλινός στρατός δεν δέχτηκε να κάνει σχόλιο σχετικά με το ζήτημα. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια επιβεβαίωσε ότι έγινε ισραηλινή επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν επισήμως σε κατάσταση πολέμου. Η κατάπαυση του πυρός στα Υψίπεδα του Γκολάν τηρούνταν σε γενικές γραμμές, μέχρι την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------
Πολύ βολικό πράγμα ο φασισμός τελικά. Για να γλιτώσουμε τη Λεπέν όλη η Ευρώπη στηρίζει τον νεοφιλελεύθερο Μακρόν. Να δω να τον στηρίζει και ο Αλέξης το πρωί που θα ξυπνήσουμε και τίποτα άλλο πιο χαρωπό στη μίζερη ζωή μας.
Όσοι δυσανασχετείτε με την άρνηση του αριστερού Μελανσόν να τον στηρίξει, να δω με ποιους θα είστε όταν θα καίγεται η Γαλλία σε λίγους μήνες.
Ο Μακρόν έχει υποσχεθεί μεταξύ άλλων:
- Να μειώσει τον φόρο στις επιχειρήσεις
- Να δώσει έμφαση στις επιχειρησιακές διαπραγματεύσεις έναντι των συλλογικών
- Να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισ. (εκ των οποίων τα 15 στην υγεία)
- Να απολύσει 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να προσλάβει 10.000 αστυνομικούς
- Να χτίσει χώρους κράτησης για 15.000 άτομα στις γαλλικές φυλακές στην επόμενη δεκαπενταετία
- Να κόβει επί τόπου πρόστιμα στους χρήστες ναρκωτικών.
Αυτός αποτελεί πλέον την ελπίδα της ΕΕ για να μη διαλυθεί. Πολύ βολικό πράγμα ο φασισμός παιδιά, να τα λέμε αυτά.
ΥΓ. Μπράβο στον Μελανσόν που δεν πέφτει στην παγίδα.

Στην κυβέρνηση, «έλαμψε» διά του νόμου που φέρει το όνομά του και ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015.
Ο νόμος Μακρόν έδινε το πράσινο φως για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη διεύρυνση της κυριακάτικης εργασίας και προέκρινε τις διαδικασίες της διαιτησίας σε περίπτωση απόλυσης.
Προάγγελος του (αντι)εργασιακού νόμου Κομρί που σήκωσε πέρυσι τη Γαλλία στο πόδι και πέρασε τελικά με διάταγμα λόγω των έντονων αντιδράσεων στη Βουλή.
Αν το άστρο του συνεχιστεί, θα έχει τη χαρά να διοικήσει τη Γαλλία ως επιχείρηση.
Πολλοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν για ασάφεια και κενολογία. Μάλλον κάνουν λάθος.
Το σύνθημά του «ούτε δεξιά ούτε αριστερά» είναι από μόνο του βαθιά (α)πολιτικό.
Εξάλλου, το πρόγραμμά του για την οικονομία τα λέει όλα.
Φιλοδοξεί να μειώσει τον φόρο στις επιχειρήσεις, να δώσει έμφαση στις επιχειρησιακές διαπραγματεύσεις έναντι των συλλογικών, να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισ. (εκ των οποίων τα 15 στην υγεία), να απολύσει 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να προσλάβει 10.000 αστυνομικούς, να χτίσει χώρους κράτησης για 15.000 άτομα στις γαλλικές φυλακές στην επόμενη δεκαπενταετία και να κόβει επί τόπου πρόστιμα στους χρήστες ναρκωτικών.
Ο Μακρόν είναι ένας άριστος μαθητής του νεοφιλελευθερισμού, εξ ου και αγαπημένος του πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου εντός κι εκτός γαλλικών συνόρων.
----------------------------------------------------------------------------------------Τελος το κοινωνικο κρατος λεει η ΝΔ. Προτεινει χρεωσεις σε παιδεια-Υγεια, μειωση αφορολογητου στα 5.000 ευρω όπως λεει η τροικα οι ξενοι τοκογλυφοι και οι ελληνες βιομηχανοι. Αυτό προτεινει ο ατυπος συμβουλος της ΝΔ Θεοδωρος Πελαγιδης.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ροτοντα. Αντιδρασεις από την πρωτοβουλια του Μητροπολιτη Θεσσαλονικης Ανθιμου να τοποθετισει μονιμα «παλαιον εγκαινιον» στην Αγια Τραπεζα του ιερου ναου της Ροτοντας, μετατρεποντας την ετσι σε λειτουργουντα χωρο λατρειας, από Πολιτιστικο Μνημειο που εχει ανακηρυχθει. Εντονα αντεδρασαν οι Φιλοι του Μνημειου της Ροτοντας, το υπουργειο Πολιτισμου, η Εφορεια Αρχαιοτητων καθως μιλουν για αποπειρα «ντε φακτο» αλλαγης του χαρακτηρα της Ροτοντας σε χωρο λατρειας από Πολιτιστικο Μνημειο.
---------------------------------------------------------------------------------------Θα παρατηρήσαμε φυσικά ότι η υποψηφιότητα του Φιγιόν κάηκε στην κυριολεξία από τη στιγμή που παρουσίασε τις θέσεις του για καλυτέρευση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία. Όπως επίσης θα παρατηρήσαμε ότι η ρητορική της Λεπέν «γλύκανε» σημαντικά ως προς τη στάση της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην πολιτική της πρόσθεσε πολλά «εάν και εφ’ όσον» τόσο σ’ ό,τι αφορά το νόμισμα όσο και την αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείγμα της στάσης συνολικά της αστικής τάξης, αλλά και του τμήματος της αστικής τάξης που εκπροσωπεί, πάντα στο γενικό πλαίσιο της κατάστασης που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την ίδια στιγμή ο δεύτερος υποψήφιος που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πολιτική που εφαρμόζεται στη Γαλλία – και που έχει την πρόθεση να συνεχίσει ο Μακρόν, ήταν ο Μελανσόν. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε για το Μελανσόν είναι ότι σαφώς παρουσίασε έναν πολιτικό λόγο διαφορετικό από τους άλλους υποψηφίους και από αριστερή γενικά σκοπιά, που του απέδωσε το διπλασιασμό των δυνάμεων που απέσπασε και πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν της Λεπέν, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι παρουσίασε και ένα πολιτικό έλλειμμα σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Μελανσόν μπορεί να έκφρασε την έντονη αντίθεσή του και την αμφισβήτησή του ως προς την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της θέσης της Γαλλίας σ’ αυτήν, να έδωσε την πιο επιθετική μάχη ενάντια στην πολιτική της Λεπέν και των άλλων υποψηφίων, αλλά την ίδια στιγμή δοκιμάστηκε και ο ριζοσπαστισμός του, γιατί δεν έφτασε στη ρήξη με ό,τι αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζοντας ανοιχτά και συνολικά την αποχώρηση της Γαλλίας από αυτήν. Πρόταξε τη διαπραγμάτευση και μάλιστα για να είναι πειστικός χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, ως αρνητικό παράδειγμα, τονίζοντας «ότι δε θα ανεχτεί να τον προσβάλουν». Πρώτα, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις. Με την έννοια αυτή όλες οι άλλες θέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση έπονται.
---------------------------------------------------------------------------------------
Και ενώ αραβικές χώρες, όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Υεμένη και η Συρία -όπου, παρά τα όποια κενά και τις όποιες αδυναμίες, τα γυναικεία δικαιώματα είχαν κατοχυρωθεί από δεκαετίες- βομβαρδίστηκαν και βομβαρδίζονται από τη Δύση, την τόσο ευαίσθητη σε κάτι τέτοια ζητήματα, στην Επιτροπή Γυναικείων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συμμετέχει, πλέον, η Σαουδική Αραβία.
Ναι! Η χώρα στην οποία δεν αναγνωρίζεται κανένα από τα δικαιώματα των γυναικών. Η χώρα όπου κυριαρχεί ο πιο σκληρός και άτεγκτος ισλαμικός νόμος.
Η αγαπημένη χώρα των δυτικών ανθρωπιστών και υπερασπιστών των δικαιωμάτων. Η χώρα-πρότυπο γι' αυτούς που θέλουν έναν αραβικό κόσμο πλήρως προσδεδεμένο στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού.
-----------------------------------------------------------------------------------
Αν είσαι πιστός σύμμαχος του δυτικού ιμπεριαλισμου, όλα γίνονται..!
«Όλες οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πρέπει να έχουν έναν άντρα προστάτη που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό τους, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση της μέχρι το θάνατο. Η Σαουδική Αραβία επίσης απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα»
To να εκλέγεις τη Σαουδική Αραβία για να προστατέψεις τα δικαιώματα των γυναικών είναι σα να κάνεις έναν εμπρηστή, διοικητή της Πυροσβεστικής.
Και στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συμμετέχει επίσης...

Μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών εκλέχθηκε η Σαουδική Αραβίαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
--------------------------------------------------------------------------------------

η αντισυνταγματική "διαγραφή των αιωνίων φοιτητων" ήταν απλά ο μπαμπούλας που θα έφερνε πιο κοντά την ηπιότερη λύση των διδάκτρων, στην οποία μπροστά στο υπέρτατο κακό, θα συμμορφώνονταν όλοι! Αυτή ήταν και η αρχική άλλωστε στόχευση εν μέσω απίστευτης μείωσης των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Στη δεύτερη φάση το έργο λέει ότι "από τη στιγμή που οι αιώνιοι συμμορφώθηκαν και είδατε τι καλά περάτωσαν τις σπουδές τους; ελάτε τώρα προληπτικά και σε όλους να επιβληθεί ένα αντίστοιχο μέτρο για να μη "ξεφεύγετε" χρονικά και να σέβεστε, υποστηρίζοντας και το Πανεπιστήμιο σας"
την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας, με επίσημη δική του έκθεση, επισημαίνει ότι αυξάνεται λόγω οικονομικής κρίσης (και όχι τεμπελιάς) ο αριθμός των παιδιών που αδυνατούν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις σπουδές τους
Ε ρε χτίσιμο που χει να πέσει πάλι! Κανείς νεοφιλελέρας καθηγητής και πρύτανης αμπετονάριστος στην κρίση
-------------------------------------------------------------------------------
Πωλείται από σήμερα το 100% της ΕΛΒΟ για 10 εκατομμύρια ευρώ!
Άρχισε από σήμερα η διαγωνιστική διαδικασία

Στο… σφυρί βγαίνει η πολύπαθη ΕΛΒΟ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τηρώντας στο έπακρο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πήρε με το τρίτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων πωλείται ολόκληρη, δηλαδή το 100% των μετοχών της, με τη διαγωνιστική διαδικασία να έχει ανοίξει από σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου!
Όπως προαναφέραμε, η ΕΛΒΟ βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό εκκαθαριστή (τον Μ. Χουρδάκη της Ernst & Young), αλλά όχι σε τέσσερα κομμάτια όπως είχε “σχεδιαστεί” πριν καιρό, αλλά στο 100%!
Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι πωλείται “πακέτο” ή λαϊκιστί “όπως είναι επιπλωμένο” (σ.σ. από το γνωστό λαϊκό τραγούδι), κάτι που αντιτίθεται στην προ διετίας πρόσκληση ενδιαφέροντος (τον Νοέμβριο του 2016), όπου γίνονταν λόγος για πώληση σε τέσσερα κομμάτια.
Οι εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνουν έκταση 270.000 τ.μ. με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τ.μ. Διαθέτουν εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW και θερμική ισχύ 17,5 MW, ενώ το τίμημα που “ακούστηκε” είναι της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ένα πολύ χαμηλό τίμημα, αν αναλογιστούμε ότι μόνο την αξία σε ανταλλακτικά που υπάρχουν μέσα στο εργοστάσιο, εξαρτήματα που η αξία τους ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και ο υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός, η αξία του οικοπέδου και η δυναμική της εταιρίας με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αν όλα αυτά συνυπολογιστούν, τότε μιλάμε για μία πολύ μεγαλύτερη αξία, που σίγουρα ξεπερνάει κατά πολύ το παραπάνω τίμημα.
Να επισημάνουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ) είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία κατασκευάζει λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα, με μεγαλο διεθνές πελατολόγειο, αλλά και συμβάσεις που τρέχουν με τον ΟΑΣΘ και άλλες χώρες.

Δεν πωλείται για πρώτη φορά

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ιδρύθηκε το 1972 με την επωνυμία ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ, ως θυγατρική τις αυστριακής Steyr, ενώ το 1987 μετονομάσθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) ΑΒΕ, και ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας πέρασε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της εταιρείας, καθώς και το μάνατζμεντ πέρασαν στην κοινοπραξία των εταιρειών ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΜΕΤΚΑ Α.Ε. Μία δεκαετία αργότερα, το 2011 ο Όμιλος Μυτιληναίου μεταβίβασε τον έλεγχο πίσω στο Ελληνικό Κράτος έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ.
Σημειώνεται ότι βάση της νομοθεσίας, αρμόδιος υπουργός για την ΕΛΒΟ είναι ο υπουργός Οικονομικών και εν προκειμένω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ έχει μικρή αλλά σημαντική εμπλοκή και το υπουργείο Άμυνας.
Πρόσφατα, η ΕΛΒΟ μπήκε στο υπερταμείο, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, καθώς ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα. Η αξιολόγηση δεν έκλεισε, αλλά η πώληση δημόσιων οργανισμών, όπως και της ΕΛΒΟ, προχωράνε…
--------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela

ΚΑΛΕΣΜΑ
Μετά απ την σημερινή κατάπτυστη επίθεση εναντίον μου του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Δήμο Αθηναίων, και όλη την κατάφωρη αδικία που υφίσταμαι έναν χρόνο τώρα που οδηγεί στην πλήρη ανθρώπινη και οικονομική εξόντωσή μου, μέλη κατά των πλειστηριασμών στο ΙΛΙΟΝ μου πρότειναν και αποδέχθηκα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν για αυτήν την Πέμπτη 27/4/2017 στις 2.30 μμ στο Δημαρχείο Αθηνών που θα διεξάγεται το Δημοτικό συμβούλιο, πλ Κοτζιά, για έναν συμπολίτη τους που ο Δήμος Αθηναίων πλειστηριάζει το σπίτι του για χρέη στον Δήμο, να συμπεριληφθεί και διαμαρτυρία για το City Plaza.
Παρακαλούνται όσοι πιστεύουν στην απόδοση δικαιοσύνης και την ανθρωπιά, να έρθουν να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, Σήμερα είμαι εγώ αύριο θα είναι ο καθένας από σας. Οσο πιό πολλοί φωνάξουμε, τόσο πιό πολύ ίσως ακουστούμε!
Το κάλεσμα είναι δημόσιο, και δηλώνω ότι δεν θα μπω σε καμμιά διαδικασία ύβρεων, απαντήσεων σε "γνωστούς-αγνώστους" ή διαπληκτισμούς. Απλά τα σχετικά σχόλια θα διαγράφονται.

Το κείμενο που θα παραδοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:
Σχετικά με την υπόθεση του CITY PLAZA

Προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Καμίνη και το δημοτικό συμβούλιο,
Κύριοι,
Το τελευταίο διάστημα αρχίζουν να γίνονται γνωστά στην ελληνική κοινωνία τα γεγονότα με την κατάληψη του CITY PLAZA ιδιοκτησίας της κυρίας Αλίκης Παπαχελά. Παρά τη σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθεστωτικών ΜΜΕ και τη στήριξη ορισμένων από αυτά στους δήθεν αλληλέγγυους, παρά την πλήρη κάλυψη που τους παρέχει η μνημονιακή αντεθνική-αντιλαϊκή κυβέρνηση της ''αριστεροακροδεξιάς'', παρά τη σιωπή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων η αλήθεια αρχίζει να έρχεται στο φως . Η Αλική Παπαχελά με ό,τι μέσο μπορεί και αξιοποιώντας και ρωγμές στο τείχος της σιωπής των ΜΜΕ ενημερώνει για την κατάσταση προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για να πιεστούν οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν διέξοδο στο οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί (εκτενή ενημέρωση για όσους δεν γνωρίζετε μπορεί να σας κάνει η κυρία Παπαχελά). Η ηθική και η οικονομική της εξόντωση ξεπερνά πλέον κάθε όριο αναλγησίας από το κράτος, την κυβέρνηση, και τους δήθεν αλληλέγγυους που προστατεύει. Εμείς μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιούμαστε στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πήραμε την πρωτοβουλία να έρθουμε εδώ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να θέσουμε το ζήτημα του CITY PLAZA μαζί με το αίτημα μας να μην προχωρήσει η κατάσχεση της οικίας του συμπολίτη μας ............. για χρέη προς τον δήμο. Γιατί θεωρούμε ότι παρά τη διαφορετική μορφή με την οποία πραγματοποιείται η υπόθεση του CITY PLAZA και με όσα έχουν έρθει στο φως ''βρωμάει'' απο μακριά ότι δεν πρόκειται για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αλλά ότι για ένα ακόμα επεισόδιο στη διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλημάτός της μπιρ παρά σε μεγάλα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα . Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε εναντίον των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας (συνεπώς ούτε των προσφύγων που μένουν εντός του ξενοδοχείου) αλλά εναντίον αυτών που καταπάτησαν το city plaza και χρησιμοποιούν αυτή τους την ανομία για να σιτίζονται από τα λεφτά αυτών που προκάλεσαν την προσφυγιά . Έχουν φτάσει στο σημείο να προσπαθούν να εξαγοράσουν τους εργαζόμενους που εργάζονταν εκεί αξιοποιώντας το πρόβλημα επιβίωσης που πιθανά να έχουν για να νομιμοποιήσουν τα ανομήματα τους . Θυμίζουν πλέον όλους αυτούς που πριν το 2010 εξαγόραζαν τμήματα του ελληνικού λαού για να αποσπούν τη συναίνεσή τους στην πορεία που χρεοκόπησε τον λαό και τη χώρα. Οι πρόσφυγες για μας είναι απλώς πρόσφυγες( συνεπώς το ποια είναι η πολιτική τους τοποθέτηση για το συριακό δεν μας ενδιαφέρει) και ως πολίτες πολιτισμένου κράτους αν και φτωχού και χρεοκοπημένου είμαστε υπέρ να τους παρασχεθούν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους με ευθύνη της πολιτείας..
Απαιτούμε
1) Από τον δήμαρχο και κάθε δημοτικό σύμβουλο να πάρουν θέση για το ζήτημα.
2) Από τη δημοτική αρχή να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς κάθε αρμόδιο για να παραδοθεί το CITY PLAZA στη νόμιμη ιδιοκτήτριά του για να λάβει ένα τέλος η ηθική και οικονομική της εξόντωση. Το πού θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της πολιτείας όπως και η υλοποίησή του αιτήματος για αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στα πλαίσια των διεθνών συμβάσεων .
3) Από την κυβέρνηση να εξαναγκάσει με κάθε μέσο αυτούς που καταπάτησαν το CITY PLAZA να πληρώσουν οι ίδιοι τα ''σπασμένα'' (ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ) και να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης του κτιρίου.

Μέλη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών