Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τριτη 25 Απριλιου 2017


- Και ενώ στην Γαλλία έχουν συμβεί τα γνωστά συγκλονιστικά, στην Άπω Ανατολή κινδυνεύει να ξεσπάσει (πυρηνικός ή όχι) πόλεμος και στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται ο γνωστός κακός χαμός, στη χώρα όπου ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα είχαμε σήμερα την εκποίηση δύο ακόμη «φιλέτων» του Δημοσίου: το ξεπούλημα, ουσιαστικά, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) για 232, όλα κι όλα, εκατομμύρια ευρώ και το άνοιγμα του διαγωνισμού για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με το απολύτως εξευτελιστικό αρχικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ!!!
- Ειδικά μάλιστα η ΕΛΒΟ, που είναι η μοναδική επιχείρηση κατασκευής οχημάτων (στρατιωτικών και λεωφορείων) στην Ελλάδα, ήταν προαπαιτούμενο για την περίφημη β' αξιολόγηση το να μπει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (και αμφιβάλλω σφόδρα εάν θα ολοκληρωθεί), όμως η ΕΛΒΟ πήρε κανονικά τον δρόμο του ξεπουλήματος...
- Για την άλλη περίπτωση, βεβαίως, του ΟΛΘ και τη συμμετοχή στο σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό του γνωστού και μη εξαιρετέου Ι. Σαββίδη, ένα θα πω: όταν υπουργός της παρούσας κυβέρνησης σε «νευραλγική» θέση, πριν και τώρα, έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν υπάλληλός του (έστω και ως διευθυντικό στέλεχος), δεν υπάρχουν απορίες γιατί παίρνει αυτός τις «καλές» δουλειές και τα πιο «τρυφερά φιλέτα» από το Δημόσιο...




----------------------------------------------------------------------------------




Ήταν 25 Απριλίου 1974, όταν έφτασε η είδηση ότι στην Πορτογαλία τμήματα του στρατού έβαλαν τέλος στη δικτατορία Σαλαζάρ-Καετάνο, που είχε σκεπάσει σαν ταφόπλακα τη χώρα για σχεδόν μισό αιώνα.
Εδώ δεχτήκαμε την είδηση με ενθουσιασμό. Είχαν περάσει λίγοι μήνες από την εξέγερση του Νοέμβρη '73 και η καταστολή της συνοδεύτηκε από την κυριαρχία και πάλι της μοιρολατρικής αντίληψης που διαβεβαίωνε πως "η Χούντα θα κρατήσει δεκαετίες, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία".
Μετά από δυο μήνες θα κατέρρεε κι αυτή!
Επί δύο χρόνια, στη συνέχεια, παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον τις διαδικασίες της Επανάστασης των Γαριφάλων, που έφερε ξανά στην επικαιρότητα τη σοσιαλιστική διέξοδο. Μια επανάσταση που τελικά ηττήθηκε, αντιμετωπίζοντας την εχθρότητα σύσσωμου του δυτικού κόσμου, των ΗΠΑ, της ΕΟΚ, του ΝΑΤΟ, της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας. Αλλά και τους δισταγμούς μιας Αριστεράς που ήταν επιφυλακτική απέναντι στο ενδεχόμενο ν' αλλάξει το διεθνές status quo, με το πέρασμα στον σοσιαλισμό μιας χώρας της δυτικής Ευρώπης.
Άφησε, εντούτοις, μια μεγάλη παρακαταθήκη και αναγέννησε την πεποίθηση πως ο σοσιαλισμός δεν είναι υπόθεση κάποιου μακρινού μέλλοντος, αλλά αποτελεί μια υπαρκτή εναλλακτική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.




---------------------------------------------------------------------------------------





ΣΟΚ: Ο Σκλαβενίτης βάζει ΛΟΥΚΕΤΟ σε 38 καταστήματα !

Κατέβασαν ρολά σήμερα 38 καταστήματα της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη»
Πρόκειται ειδικότερα για 16 καταστήματα στην Β. Ελλαδα, 15 καταστήματα στον Νομό Αττικής και 7 καταστήματα στην Νότια Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα όσο το δυνατόν πλησιέστερα του τόπου κατοικίας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.
Σε σχετική ανακοίνωση εξάλλου του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρείας Σκλαβενίτης αναφέρεται χαρακτηριστικά :
«Τέλος σας προτρέπουμε να ζητάτε και να λαμβάνετε επίσημη ενημέρωση από το Σωματείο ώστε να μην πέφτετε θύματα παραπληροφόρησης απο συγκεκριμένα κέντρα».
Επίσης από 1η Απριλίου ξεκίνησε και η παροχή έκπτωσης 5% στους εργαζομένους των «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» η οποία παρέχεται πλέον σε όλους.
Να σημειωθεί ότι το δίκτυο των καταστημάτων Ελληνικές Υπεραγορές θα καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με 383 καταστήματα όλων των τύπων.
Συνολικά πλέον το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου Σκλαβενίτη, το οποίο θα τριπλασιαστεί, θα αριθμεί 544 καταστήματα.




-------------------------------------------------------------------------------



Ιερός πόλεμος για τη Ροτόντα

 Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 20:28

Σε κατάσταση «εμφυλιακής» σύγκρουσης βρίσκονται για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αυτή τη φορά για την τιμή του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου της Ροτόντα στο κέντρο της πόλης.
Αφορμή ή έναυσμα για τη νέα αυτή σύγκρουση το «παλαιόν εγκαίνιον», που εναπόθεσε μονίμως επί της Αγίας Τράπεζας του μνημείου ο Μητροπολίτης. Πρόκειται για ένα αιματοβαμμένο ύφασμα που βρέθηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου το 1953.
Στη Ροτόντα, ο οποίος είναι ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος που υπόκειται στο υπουργείο Πολιτισμού και λειτουργεί βάσει των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τελείται κάθε Παρασκευή η Θεία Λειτουργία.
Ως γνωστών η Ροτόντα λειτούργησε ως Ρωμαϊκός χώρος, στη συνέχεια ως χριστιανικός χώρος, αργότερα ως τζαμί και στη συνέχεια εγκαταλελειμμένος και ερειπωμένος, περιήλθε βήμα – βήμα στα χέρια της αρχαιολογίας και της επιστήμης, προκειμένου να ξαναβρεί τη λαμπρότητά του και να αποτελέσει μουσειακό – μνημειακό χώρο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους και του ΚΑΣ. Έκτοτε και μετά την αναστήλωσή του το μνημείο αποτελεί επίκεντρο έριδων με βασικό υποκινητή την Εκκλησία η οποία φιλοδοξεί να επαναλειτουργήσει τη Ροτόντα ως εκκλησία.
O κ. Μπουτάρης  πρόσθεσε σχετικά με την χρήση του χώρου για την τέλεση Θείας λειτουργίας μία φορά τον μήνα: «Η απόφαση του ΚΑΣ αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στοιχεία εκκλησιαστικής αντίληψης γενικώς. Και όχι μόνο υπάρχουν, υπάρχει πακτωμένη Αγία Τράπεζα αλλά και Σταυρός. Αυτό είναι παραβίαση της απόφασης του ΚΑΣ. Η Ροτόντα δεν ήταν ποτέ εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Επίσης, ποιος μου λέει ότι αύριο μεθαύριο δεν θα σηκωθούν οι Μουσουλμάνοι, λόγω του μιναρέ που υπάρχει και θα πουν κι εμείς θέλουμε».
Αντίδραση από την κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας"

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας" επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του παλαιού Εγκαινίου του ναού μονίμως στη Ροτόντα «αντίκειται τόσο στον Αρχαιολογικό νόμο, καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και στις υπουργικές αποφάσεις για τη χρήση της Ροτόντας, οι οποίες επιτρέπουν μεν τη διενέργεια δώδεκα ιερών ακολουθιών το χρόνο, αλλά απαγορεύουν οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή ή εγκατάσταση εξοπλισμού και διασφαλίζουν την παράλληλη κοσμική πολιτιστική χρήση του μνημείου».




-----------------------------------------------------------------------------------------




Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί με ποσό κατάσχεσης από 400.000 ευρώ και πάνω

 Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 16:43

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα διεξάγονται πλέον πλειστηριασμοί, με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αναφέρει ότι μετά από 6 και πλέον μήνες αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών.
Η συντονιστική επιτροπή «αποφάσισε, συνεχίζοντας πάντοτε την αποχή από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, να επιτρέψει, εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, κατοικιών για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000 ευρώ. Όλοι οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κατόπιν αδείας που θα χορηγείται από τους Συλλόγους ή τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβάλλεται κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».




----------------------------------------------------------------------------------




Συνελήφθη στέλεχος του ISIS με τα... σώβρακα στο Ιρακ

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 14:07

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των ιρακινών δυνάμεων κατά του ISIS στη Μοσούλη.

Μία τελευταία εικόνα που δημοσιεύει η «Hürriyet» από τη Μοσούλη εμφανίζει ένα στέλεχος του ISIS ημίγυμνο, να έχει συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όσο για τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, οι δυνάμεις δηλώνουν άγνοια για την τύχη του.

«Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Κρύβεται. Κάλεσε τα μέλη του ISΙS στο Ιράκ να πολεμήσουν μέχρι θανάτου».

Οι δυνάμεις που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους υπό τη σκέπη των ΗΠΑ δίνουν 25 εκατ. δολάρια ως βραβείο σε όποιον αιχμαλωτίσει ή σκοτώσει τον Μπαγκντάντι.




------------------------------------------------------------------------------------




Η υγεία του Παλαιστίνιου ηγέτη Μπαργούτι, που συνεχίζει την απεργία πείνας, έχει επιδεινωθεί «επικίνδυνα»

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 05:05

Η κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι έχει επιδεινωθεί «επικίνδυνα», ενημέρωσε τη Δευτέρα το Γαλλικό Πρακτορείο μια παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση, στην όγδοη ημέρα μιας απεργίας πείνας στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από χίλιοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές.

Αφότου άρχισε αυτή η κινητοποίηση, τη 17η Απριλίου, αξιωματούχοι και παρατηρητές προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος «έκρηξης» σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας -ή πολύ περισσότερο σε περίπτωση θανάτου- του Μπαργούτι, με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε αυτή η απεργία πείνας.

Ορισμένοι λένε ότι επαπειλείται νέα Ιντιφάντα, όπως αποκαλούνται οι ξεσηκωμοί των Παλαιστίνιων εναντίον της ισραηλινής κατοχής, σε περίπτωση θανάτου ή θανάτων μεταξύ των απεργών πείνας.

Παρά αυτή την «επικίνδυνη εξέλιξη», ο Μαρουάν Μπαργούτι, 57 ετών -ένας από τους πιο γνωστούς Παλαιστίνιους ηγέτες αφού ξέσπασε η δεύτερη Ιντιφάντα- που έχει καταδικαστεί από τις ισραηλινές αρχές επανειλημμένα σε ισόβια, «αρνείται κάθε φροντίδα» από τους γιατρούς των φυλακών, δήλωσε η Αμανί Σαραχνέχ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φυλακισμένων, μιας ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται για το ζήτημα των 6.500 Παλαιστίνιων που βρίσκονται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές.

Αληταρας σιωναζι εκπρόσωπος της διεύθυνσης σωφρονιστικών καταστημάτων του Ισραήλ ειπε ειρωνικα ψευδομενος ότι «καμιά επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του δεν διαπιστώθηκε» μέχρι τώρα. «Αν ο Μπαργούτι νιώθει άσχημα, δεν έχει παρά να τραφεί» πρόσθεσε ο αληυτ5αρας σιωναζι εκπρόσωπος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι, οι οποίοι δεν δέχονται από τη 17η Απριλίου παρά μόνο νερό και αλάτι, υφίστανται «τις επικίνδυνες συνέπειες» της απεργίας πείνας, είπε ακόμα.

Η σιωναζιστικη διεύθυνση της ισραηλινοναζιστικής φυλακής όπου μετήχθη και ετέθη σε απομόνωση ο Μπαργούτι από τις πρώτες ώρες της απεργίας πείνας πίεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη να δεχθεί ιατρικές περιποιήσεις και επιφόρτισε επίσης άλλους φυλακισμένους να τον πείσουν, αλλά μάταια, σημείωσε ο Σύλλογος.

Ο Μπαργούτι, σκληρός αντίπαλος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στους κόλπους της παράταξής τους, της Φάταχ, άρχισε αυτό το μπραντεφέρ με τις ισραηλινές αρχές, αλλά δεν έχει καταφέρει να γίνουν μεγάλες κινητοποιήσεις εκτός των τειχών των φυλακών. Υπήρξαν κάποιες διαδηλώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, που σε ορισμένες περιπτώσεις αμαυρώθηκαν από συγκρούσεις, πάντως καμιά τους δεν ήταν τόσο ογκώδης.

Μολαταύτα, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής υπηρεσίας πληροφοριών, «η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, εάν η απεργία συνεχιστεί και εάν οι απεργοί αρχίσουν να διακομίζονται σε νοσοκομεία». Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ήδη προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς και ξένες πρωτεύουσες ότι υπάρχει κίνδυνος «έκρηξης», συμπλήρωσε το ίδιο στέλεχος, το οποίο μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας πρώην υπουργός της Χαμάς, ο Ουάσφι Καμπάχα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος την τέταρτη ημέρα της απεργίας πείνας, ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα μήνυμα το οποίο, κατά τον ίδιο, του εμπιστεύθηκε ο Μαρουάν Μπαργούτι. Υπογράμμισε «ότι η απεργία πείνας έχει στόχο πιο ανθρώπινες, πιο δίκαιες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης».




--------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαββιδης με Γαλλους και Γερμανους πηρε τον ΟΛΘ. Αποκτα  το 67% του ΟΛΘ.
Στον Ιβαν με 231.926.000 ευρω  το λιμανι της θεσσαλονικης.  Στην κοινοπραξια του μαζι με Γερμανους και Γαλλους.




------------------------------------------------------------------------------------



Πωλειται η παροπλισμενη ΕΛΒΟ. Τιμη εκκινησης τα 10 εκατ ευρω. Γερμανικη εταιρεια ο ισχυρος μνηστηρας.
ΕΛΒΟ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη κατά του ξεπουληματος

Να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ, αυτή γίνεται με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε η 15η Μαΐου.
Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις μέχρι τα κτήρια, τον διακριτικό τίτλο ΕΛΒΟ και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία Θόδωρος Αλιόγκας.
Την πεποίθηση ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων, εκφράζουν -με σημερινή ανακοίνωσή τους- οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και δηλώνουν ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο "για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, που εκτός από τις απολύσεις, φέρνει τη διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και τη μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους".
Στο πλαίσιο αυτό, μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (όπου εκδικάζεται παλαιότερη υπόθεση διεκδίκησης βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων από ένα μέρος του προσωπικού της επιχείρησης) και πορεία διαμαρτυρίας στο Γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην πορεία θα συμμετέχουν και συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους.





----------------------------------------------------------------------------------




Στα 39 του χρονια ο Εμανουελ Μακρον φιλοδοξει να γινει ο προεδρος των ακροδεξιων νεοφιλελευθερων γαλλων απεναντι στην απειλη των εθνικιστων. Ανακουφιση στις διεθνεις καπιταλιστικες αγορες με την επικρατηση του νεοφιλελερα ακροδεξιου Εμανουελ Μακρον εναντι της ακροδεξιας Μαρι Λεπεν.




-------------------------------------------------------------------------------


Πωλειται για 10 εκατ ευρω η ΕΛΒΟ με κινδυνο για θεσεις εργασιας. Το σωματειο λεει πως θα απολυθουν περιπου 100 εργαζομενοι.



-------------------------------------------------------------------------------




Δημος Κορδελιου – Ευοσμου (στη Θεσσαλονικη). Δωρεαν τροφιμα για 6 μηνες σε 150 οικογενειες.

7 σχόλια:

e-h είπε...


Why an American went to Cuba for cancer care
Cuba has faced more than 50 years of US sanctions. Now, for the first time, a unique drug is being tested in New York state. But some American cancer patients are already taking it - by defying the blockade and flying to Havana for treatment.
CimaVax is a product of Cuba's biotechnology industry, nurtured by former President Fidel Castro since the early 1980s. Now the industry employs around 22,000 scientists, technicians and engineers, and sells drugs in many parts of the world - but not in the US.
An excellent report by Linda Pressly for the BBC’s Crossing Continents explores Cuba's bio-tech industry. How has this small Caribbean nation been able to develop world-class drugs with its limited resources?


Γιατί ένας Αμερικανός παει στην Κούβα για καρκίνο
Η Κούβα έχει αντιμετωπίσει πάνω από 50 χρόνια αμερικανικών κυρώσεων. Τώρα, για πρώτη φορά, δοκιμάζεται ένα μοναδικό φάρμακο στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, κάποιοι Αμερικανοί ασθενείς με καρκίνο το παίρνουν ήδη - αψηφώντας τον αποκλεισμό και πετούν προς την Αβάνα για θεραπεία.
Το CimaVax είναι προϊόν της βιοτεχνολογικής βιομηχανίας της Κούβας, που καλλιεργείται από τον πρώην πρόεδρο Fidel Castro από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τώρα η βιομηχανία απασχολεί περίπου 22.000 επιστήμονες, τεχνικούς και μηχανικούς και πωλεί φάρμακα σε πολλά μέρη του κόσμου - όχι όμως στις ΗΠΑ.
Μια εξαιρετική έκθεση της Linda Pressly για το Crossing Continents του BBC εξερευνά τη βιομηχανία βιοτεχνολογίας της Κούβας. Πώς έχει καταφέρει αυτό το μικρό καραϊβικό έθνος να αναπτύξει φάρμακα παγκόσμιας κλάσης με τους περιορισμένους πόρους του;


Cuba fights human trafficking better than many says UN rapporteur
United Nations Special Rapporteur Maria Grazia Giammarinaro praised Cuba’s efforts to prevent and address human trafficking, during her visit to Cuba in April.
She is the first rapporteur from the UN Human Rights Council to travel to Cuba since 2007 and spent five days on the island investigating government practices against human trafficking and other social issues.
“In this country I can say that vulnerability factors are less significant than in other countries, where deep social inequalities or situations of complete destitution create desperate citizens drawn to traffickers’ promises of a better life abroad,” she said.

Η Κούβα καταπολεμά καλύτερα την εμπορία ανθρώπων από ό, τι πολλοί λένε ειπε η εισηγητής του ΟΗΕ
Η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών Maria Grazia Giammarinaro επαίνεσε τις προσπάθειες της Κούβας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων κατά την επίσκεψή της στην Κούβα τον Απρίλιο.
Είναι η πρώτη εισηγητής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να ταξιδέψει στην Κούβα από το 2007 και πέρασε πέντε ημέρες στη νήσο για τη διερεύνηση κυβερνητικών πρακτικών κατά της εμπορίας ανθρώπων και άλλων κοινωνικών θεμάτων.
"Σε αυτή τη χώρα μπορώ να πω ότι οι παράγοντες ευπάθειας είναι λιγότερο σημαντικοί από ό, τι σε άλλες χώρες, όπου βαθιές κοινωνικές ανισότητες ή καταστάσεις πλήρους εγκατάλειψης δημιουργούν απελπισμένους πολίτες, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους εμπόρους για την καλύτερη ζωή τους στο εξωτερικό", ανέφερε.

e-h είπε...


Solidarity with Venezuela and Latin America
An Act of Solidarity was held with Venezuela, following the 15th Political Council of the Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America – People’s Trade Treaty (ALBA-TCP) held in Havana in April.
“Our region is facing the effects of a strong and articulated imperialist offensive against progressive governments,” warned Ulises Guilarte de Nacimiento, secretary general of the Cuban Workers’ Federation (CTC) and Cuban Foreign Minister Bruno Rodríguez Parrilla said it was “time for unity, peace and hope.”
The electoral victory of Ecuador’s Alianza País presidential candidate, Lenín Moreno, was also celebrated.

Αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική
Έγινε μια Πράξη Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, ύστερα από το 15ο πολιτικό συμβούλιο της Συνδιάσκεψης των Λαών της Αμερικής - Λαϊκού Εμπορίου (ALBA-TCP) που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα τον Απρίλιο.
"Η περιοχή μας αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις μιας ισχυρής και αρθρωμένης ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον προοδευτικών κυβερνήσεων", προειδοποίησε ο Ulises Guilarte de Nacimiento, γενικός γραμματέας της κουβανικής ομοσπονδίας των εργαζομένων (CTC) και ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών Bruno Rodríguez Parrilla, δήλωσε ότι ήταν "χρόνος ενότητας , για την Ειρήνη και ελπίδα. "
Η εκλογική νίκη του προεδρικού υποψηφίου του Εκουαδόρ, Alienza País, Lenín Moreno, γιορταστικε επίσης.

Retired military leaders urge Trump to engage with Cuba
More than a dozen retired military officers are urging the Trump administration to keep normalizing relations with Cuba to strengthen U.S. national security interests.
In a letter sent to White House national security adviser Lt. Gen. H.R. McMaster, the officers ask the administration to continue to expand US-Cuba relations in travel, terrorism, border control, environmental protections and trade.
Retired Army Brig. Gen. David McGinnis, who also signed the letter, said there is a need to make sure Cuba does not reach out to US adversaries, including China or Iran, out of economic or defence concerns.

Οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί ηγέτες παροτρύνουν το Τράμπμ να συνεργαστεί με την Κούβα
Περισσότεροι από δώδεκα στρατιωτικοί απόστρατοι παροτρύνουν τη διοίκηση του Trump να συνεχίσει να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Κούβα για να ενισχύσει τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σε επιστολή που απέστειλε στον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Lt. Gen. H.R. McMaster, οι αξιωματικοί ζητούν από τη διοίκηση να συνεχίσει να επεκτείνει τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας σε ταξίδια, τρομοκρατία, έλεγχο των συνόρων, προστασία του περιβάλλοντος και εμπόριο.
Συνταξιούχος στρατός. Ο κ. David McGinnis, ο οποίος υπέγραψε επίσης την επιστολή, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί ότι η Κούβα δεν προσεγγίζει τους αντιπάλους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας ή του Ιράν, από οικονομικές ή αμυντικές ανησυχίες.


e-h είπε...


15th Annual RMT Garden Party for Cuba
Wednesday 21 June, 7pm til late
RMT Maritime House, Clapham, London, SW4 0JW
CSC and the RMT invite you to celebrate and show solidarity with Cuba alongside friends from the Labour and trade union movement this summer.
With live music, buffet, free bar and special guests - not to be missed!
A special set from the Alabama 3 – with their politically fiery brand of “country acid house” music. Superb Cuban salsa band, Raíces Cubanas, led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente. Special Guest speakers. Plus the chance to win return flights to Cuba.
Food and drinks included in ticket price
Tickets on sale now priced £15
Call CSC on 020 7490 5715 or Book online here.
Or call RMT 0800 376 3706

15ο Ετήσιο παρτυ Κήπων RMT για την Κούβα

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 7μμ έως αργά
RMT Maritime House, Clapham, Λονδίνο, SW4 0JW
Η CSC και το RMT σας προσκαλούν να γιορτάσετε και να δείξετε αλληλεγγύη με την Κούβα μαζί με τους φίλους του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος αυτό το καλοκαίρι.
Με ζωντανή μουσική, μπουφέ, δωρεάν μπαρ και ειδικούς καλεσμένους - μην χάσετε!
Ένα ειδικό σετ από την Αλαμπάμα 3 - με το πολιτικά φλογερό τους σήμα της "country acid house" μουσική. Εξαιρετική κουβανέζικη σάλσα μπάντα, Raíces Cubanas, με επικεφαλής τον καλλιτέχνη τζαζ της Αφρο-Κούβας Omar Puente. Ειδικοί ομιλητές. Επιπλέον, η ευκαιρία να κερδίσετε πτήσεις επιστροφής στην Κούβα.
Τρόφιμα και ποτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου
Τα εισιτήρια που πωλούνται τώρα κοστίζουν £ 15
Καλέστε CSC στο 020 7490 5715 ή Κάντε κράτηση online εδώ.
Ή τηλεφωνήστε στο RMT 0800 376 3706

e-h είπε...


There's a snap General Election - time to Make Votes Matter!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
APR 25, 2017 — See the video update: https://youtu.be/XMmi26ZSADg

A snap General Election has been called and we want to make sure it's the last one to use First Past the Post. Whatever happens on 8th June, we know that Parliament won't reflect voters’ choices at the ballot box. Millions of votes will be wasted, and millions will be shut out of parliament.

We will be campaigning before, during and after the General Election to make sure Proportional Representation is right at the centre of the political debate and we'll do whatever we can to make this the last election held under our broken voting system.

- Influence the Labour Party manifesto

The Labour Party has put a call out for manifesto suggestions. You don't have to be a member or supporter to take part and it only takes a minute. It’s vital that we all tell Labour to back PR because they are one of the only two parties who still don’t support fair votes.

Questions 1-5 are multiple choice and do not mention democracy - answer them however you wish. Questions 6 and 7 allow you to write your own text. Be sure to tell them why Labour must support PR for General Elections!

Shape Labour’s manifesto: http://www.labour.org.uk/index.php/shapeourmanifesto/

e-h είπε...

- The biggest demonstration for fair votes since 1918

After the General Election, we will hold the biggest demonstration for fair representation since women won the vote. This will take place in the weeks following election day: once candidates and activists have had a little time to recover, but while the injustice of the result is still at the forefront of everyone's minds.

See more details: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Join the Facebook event: https://www.facebook.com/events/604127626410207/

- Donate to support the campaign

Elections cost money - for campaigns as well as political parties. Can you help support us? We're extremely grateful for anything you can give, and you will be making a valuable contribution to the cause of a fair, proportional voting system for the UK. Thank you for all your support so far!

Donate: https://www.makevotesmatter.org.uk/donate/

- Keep in touch

We have big plans for the general election. To stay in touch, please join our mailing list here: https://www.makevotesmatter.org.uk/join-mailing-list

This election is a huge opportunity for our campaign. We need you to make it happen! Please talk to your friends and family, share this petition and get involved in the Make Votes Matter campaign. Thank you!

Owen and the Make Votes Matter team

e-h είπε...

Υπάρχει ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα για γενικές εκλογές - Ωρα για να κάνουμε τους Ψήφους Θεμα!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
25 ΑΠΡ 2017 - Δείτε το βίντεο ενημέρωση: https://youtu.be/XMmi26ZSADg

ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα για γενικές εκλογές έχει κληθεί και θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι είναι ο τελευταίος που χρησιμοποιούν Ο Πρώτος τα Περνει Ολα. Ό, τι συμβει στις 8 Ιουνίου, γνωρίζουμε ότι το Κοινοβούλιο δεν θα αντικατοπτρίζει τις επιλογές των ψηφοφόρων στην κάλπη. Εκατομμύρια των ψήφων θα πάει χαμένες, και εκατομμύρια θα κλείστουν έξω από το κοινοβούλιο.

Θα γινει εκστρατεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις γενικές εκλογές για να βεβαιωθουμε ότι η Αναλογική Εκπροσώπηση είναι ακριβώς στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης και εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουνε αυτες τις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν στο πλαίσιο με το σπασμενο σύστημα ψηφοφορίας μας.

- Επηρεάστε το μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος

Το Εργατικό Κόμμα έχει θέσει μια κλήση για προτάσεις για το μανιφέστο. Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος ή υποστηρικτής να λάβεις μέρος και διαρκεί μόνο ένα λεπτό. Είναι ζωτικής σημασίας ότι όλοι μας να πουμε στους Εργατικους στην πλάτη ΑΕ, επειδή είναι ένα από τα μόλις δύο μέρη που ακόμα δεν υποστηρίζουν τη δίκαιη ψήφο.

Οι ερωτήσεις 1-5 είναι πολλαπλής επιλογής και να μην αναφέρουμε τη δημοκρατία - να απαντήσετε σε αυτά όπως εσείς επιθυμείτε. Ερωτήσεις 6 και 7 σας επιτρέπει να γράψετε το δικό σας κείμενο. Να είστε βέβαιος να τους πειτε γιατί οι Εργατικοι θα πρέπει να υποστηρίξουν Αναλογικη Εκπροσωπιση για τις γενικές εκλογές!

e-h είπε...


Σχήμα μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος: http://www.labour.org.uk/index.php/shapeourmanifesto/

- Η μεγαλύτερη επιδειξη για δίκαιη ψήφο από το 1918

μετά τις γενικές εκλογές, θα έχουμε τη μεγαλύτερη διαδήλωση για την δίκαιη εκπροσώπηση απο όταν οι γυναίκες κατεκτησαν να ψηφιζουν . Αυτό θα λάβει χώρα στις εβδομάδες που ακολουθουν την ημέρα των εκλογών: για μία φορά οι υποψήφιοι και οι ακτιβιστές είχαν λίγο χρόνο για να ανακάμψουν, αλλά η αδικία του αποτελέσματος εξακολουθεί να είναι στην πρώτη γραμμή του μυαλού του καθενός.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/ge2017-demo

Συμμετοχή στην εκδήλωση του Facebook: https://www.facebook.com/events/604127626410207/

- Δωρεά για τη στήριξη της εκστρατείας

του κόστους Εκλογές χρήματα - για τις καμπάνιες, οπως τα πολιτικά κόμματα. Μπορειτε να βοηθήσετε να μας υποστηρίξετε; Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για ό, τι μπορεί να δώσετε, και θα κάνετε μια πολύτιμη συμβολή στην υπόθεση του δίκαιου, για αναλογικό εκλογικό σύστημα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας μέχρι τώρα!

Δωρεά: https://www.makevotesmatter.org.uk/donate/

- Μείνετε σε επαφή

Έχουμε μεγάλα σχέδια για τις γενικές εκλογές. Για να μείνετε σε επαφή, μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/join-mailing-list

Η εκλογή αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για την εκστρατεία μας.Πρέπει να το κάνουμε να συμβεί! Παρακαλούμε να μιλήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, μοιραστείτε αυτήν την αίτηση και να συμμετάσχουν στην Κάνε Ψήφοι Θεμα εκστρατεία. Ευχαριστώ!

Owen και η ομάδα κάνετε τους Ψήφους θέμα