Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τεταρτη 26 Απριλιου 2017



Πεθανε ο Δαρειος.
Τον είχαμε "γνωρίσει" όλοι όσοι βρεθήκαμε σε διαδηλώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Αιματοκύλησε ξανά και ξανά την Αθήνα, σπάζοντας κεφάλια και στέλνοντας κόσμο στο νοσοκομείο. Είχε τη φήμη του σκληρού αξιωματικού των ΜΑΤ και ήταν γνωστές οι σχέσεις του με τη ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου. Η εγκληματική του δραστηριότητα υποχρέωσε τις παλιότερες κυβερνήσεις να του επιβάλλουν δύο φορές την ποινή της στέρησης βαθμού. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις, τον προήγαγε σε Αστυνομικό Διευθυντή.
Πρόκειται για τον διαβόητο Δαρείο Λυκιαρδόπουλο, που πέθανε σήμερα. Στο τελευταίο του ταξίδι τον συνοδεύουν οι κατάρες των θυμάτων του.


Έφυγε από τη ζωή ο "Δαρείος" των ΜΑΤ

Τετάρτη, 26 Απρίλιος, 2017 - 10:29
Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς Αξιωματικούς της Αττικής με μακροχρόνια θητεία στα ΜΑΤ, ενω το τελευταίο χρονικό διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πριν λίγα λεπτά αναρτήθηκε στο facebook απο τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ  κ. Χρήστο Συνδρεβέλη η  είδηση του θανατου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο Δαρείος Άγγελος Λυκιαρδόπουλος, αισθάνθηκε αδιαθεσία νωρίς το πρωί και εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο από οξύ καρδιακό επεισόδιο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δαρείος παρέστη το 1998 ως μάρτυρας υπεράσπισης των χρυσαυγιτών για την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, ενώ είχε τιμωρηθεί με δυο στερήσεις βαθμού κατά τη διάρκεια της θητείας του.




-------------------------------------------------------------------------------------------





Συνεντευξη  Τζιφρα στον «Χ»τζινικολαου
Και ο ξετσίπωτος χλευασμός προς τη φτώχεια και την απόγνωση, η διαπίστωση του χορτάτου τίποτα, του Τζιφρα, πως η φετινή πασχαλινή έξοδος ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Τι ξέρει από φτώχεια και απόγνωση ο Τζιφρας, αυτός ο ανάλγητος ανθρωπάκος; Τι ξέρει από απελπισία; Από κόσμο που έκανε Πάσχα μέσα σε έσχατη ανέχεια; Από άλλον κόσμο που πήγε σε συγγενείς στο χωριό, για να ξεφύγει λίγο από την απελπισία που αυτός ο ίδιος σκορπάει στο διάβα του; Για να χλευάζει κατόπιν.

Σχολιο.- τον πήγαν με αεροπλάνο για Πάσχα στο Corfu, τον γύρισαν με αεροπλάνο, ως πακέτο, και "είδε την μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 7 χρόνων" ...
Αν δεν είναι ψεύτης αυτός , τότε ποιός είναι , ο Πινόκιο .... ;
Άσε που είχα την παραίσθηση, πως μετακινήθηκα κι' εγώ ...

Σχολιο.- Ε, ναι! Τότε ο κόσμος κατέβαινε στους δρόμους, ενώ τώρα δεν το κάνει, γιατί δείχνει κατανόηση στην πολιτική του Τσίπρα.
Πρέπει να 'ναι περισσότερο θρασύς, απ' όσο θα μπορούσε κάποιος να νομίζει.
Ούτε τη δυστυχία και την απόγνωση βλέπει γύρω του, και κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι μετά τη διάψευση και την απογοήτευση που ακολούθησε την προδοσία του ΟΧΙ από τον ίδιο, ο κόσμος αυτός δεν ελπίζει σε τίποτα. Ούτε καν στους αγώνες.
Και αλίμονο στον θρασύ απίθανο, αν ο κόσμος επιστρέψει στους δρόμους των αγώνων... Αν!
Σχολιο.- Μα άμα δεν πάρω ρύθμιση για το χρέος θα καταργήσω ο ίδιος τα μέτρα που ψήφισα! χα! Κυρίαρχο κράτος δεν είμαι;;
Αααα! Εμένα μην με μπλέκετε με την ανεξάρτητη αρχή είσπραξης δημοσίων εσόδων που κάνει 1000 κατασχέσεις τη μέρα. (Φσσιτ! Μποοινγκ! - `Ενας απλός πρωθυπουργεύων είμαι.)
Μια ω-ραιία πε-ταλουού-δα ! Μια ω-ραιία πε-ταλουού-δα.
Μια ωραία πεταλούδα στον ΑΝΤ1μια φορά.





------------------------------------------------------------------------------------------





Σαν σήμερα(24/4) το 1821 εκτελέστηκε ο Αθανάσιος Διάκος

Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας.

O Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε το 1788 στην Άνω Μουσουνίτσα της Φωκίδας (σημερινός Αθανάσιος Διάκος) και κατ’ άλλους στη γειτονική Αρτοτίνα, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Γραμματικός.


Ο πατέρας του, Νικόλαος Γραμματικός, γνωστός στην περιοχή με το παρατσούκλι «ψυχογιός», μη μπορώντας να αντέξει τα βάρη της πολυμελούς οικογένειάς του, τον έστειλε δόκιμο μοναχό στο κοντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, σε ηλικία 12 ετών. Πέντε χρόνια αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την καλογερική, όταν σκότωσε ένα Τούρκο αγά, επειδή, σύμφωνα με κάποια παράδοση, αυτός του έθιξε τον ανδρισμό του, θαμπωμένος από την ομορφιά του.

Ο νεαρός Αθανάσιος εντάχθηκε ως πρωτοπαλίκαρο στο σώμα του οπλαρχηγού Γούλα Σκαλτσά, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς ο παππούς και ο θείος του είχαν διατελέσει κλέφτες. Τότε έλαβε και το προσωνύμιο Διάκος, με το οποίο έγινε γνωστός και έμεινε στην ιστορία.

Το 1814 πήγε στα Ιωάννινα και εντάχθηκε στη σωματοφυλακή του Αλή Πασά, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Όταν ο Ανδρούτσος διορίστηκε αρχηγός στο αρματολίκι της Λιβαδειάς, ο Διάκος τον ακολούθησε. Μετά την αποχώρηση του Ανδρούτσου, ο Διάκος ανακηρύχθηκε καπετάνιος του καζά (θρησκευτικού λειτουργού) της πόλης τον Οκτώβριο του 1820, ενώ την ίδια περίοδο μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία.

Στις 27 Μαρτίου 1821, ο Αθανάσιος Διάκος πρωτοστατεί στην κήρυξη της Επανάστασης στην Ανατολική Στερεά (Μονή Οσίου Λουκά), μετά από συνεννόηση με τους Αχαιούς, που είχαν επαναστατήσει μία εβδομάδα νωρίτερα. Έχοντας λάβει την άδεια του βοεβόδα της Λιβαδειάς Χασάν Αγά, κατορθώνει να στρατολογήσει 5.000 χωρικούς, με πρόσχημα την απόκρουση του Ανδρούτσου.

Στις 30 Μαρτίου, η Λιβαδειά πέφτει στα χέρια των επαναστατών και στη συνέχεια ο Διάκος οργανώνει την κατάληψη της Αταλάντης (31 Μαρτίου) και της Θήβας (1 Απριλίου), ενώ λίγο αργότερα κυριεύει το ισχυρό φρούριο της Μπουδουνίτσας (Μενδενίτσας). Ακολούθως, επιχειρεί να καταλάβει το Ζητούνι (Λαμία), το διοικητικό κέντρο της περιοχής και το Πατρατζίκι (Υπάτη), χωρίς, όμως, επιτυχία, καθότι ο τοπικός οπλαρχηγός Μήτσος Κοντογιάννης αρνείται να βοηθήσει, επειδή θεωρεί άκαιρο τον ξεσηκωμό.

Η Οθωμανική διοίκηση θορυβείται από τον ξεσηκωμό των ραγιάδων και διατάσσει τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ να καταστείλουν την Επανάσταση, τόσο στη Ρούμελη, όσο και στην Πελοπόννησο. Στις 17 Απριλίου οι δυο πασάδες με 8.000 άνδρες στρατοπεδεύουν στο Λιανοκλάδι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τους επαναστατημένους Έλληνες. Οι οπλαρχηγοί της περιοχής συσκέπτονται στο χωριό Καμποτάδες (20 Απριλίου) και αποφασίζουν και υπερασπιστούν όλες τις διαβάσεις του Σπερχειού (Αλαμάνας), ώστε να αποκόψουν την πρόσβαση των Τούρκων προς τα Σάλωνα (Άμφισσα) και τη Λιβαδειά.

Το πρωί της 23ης Απριλίου οι Τούρκοι επιτίθενται ταυτόχρονα σε όλο το εύρος του ελληνικού μετώπου. Ο Διάκος υπερασπίζεται με τους λιγοστούς άνδρες του το ξύλινο γεφύρι της Αλαμάνας. Μάχεται ηρωικά, τραυματίζεται και τελικά συλλαμβάνεται αιχμάλωτος.

Ο επίλογος της μάχης της Αλαμάνας γράφεται την επόμενη ημέρα (24 Απριλίου). Ο τραυματισμένος Αθανάσιος Διάκος μεταφέρεται σιδηροδέσμιος στη Λαμία. Οι Οθωμανοί του προτείνουν να προσκυνήσει και να συνεργαστεί μαζί τους. Ο Διάκος υπερήφανα αρνείται: «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θελ’ να πεθάνω» φέρεται να τους απάντησε.

Ο ελληνικής καταγωγής Ομέρ Βρυώνης δεν θέλησε να τον σκοτώσει, αφού τον γνώριζε πολύ καλά από την αυλή του Αλή Πασά και εκτιμούσε τις ικανότητές του. Επέμενε, όμως, ο Χαλήλμπεης, σημαίνων Τούρκος της Λαμίας, ο οποίος έπεισε τον Κιοσέ Μεχμέτ, ιεραρχικά ανώτερο του Ομέρ Βρυώνη, ότι ο Διάκος θα έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, επειδή είχε σκοτώσει πολλούς Τούρκους.
Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν θάνατος διά ανασκολοπισμού και εκτελέστηκε την ίδια μέρα.



To πραγματικό τέλος του Aθανάσιου Διάκου.

ΑΥΤΟΥΣΙΟ

Όσοι δεν γνωρίζετε το ιστορικό του θανάτου του ήρωα Αθανάσιου Διάκου, που μαρτύρησε από αυτή την βρωμόφαρα που λέγονται Τούρκοι διαβάστε το. Όχι για να στεναχωρηθούμε η να πονέσουμε αλλά για θυμηθούμε τι υπέφεραν οι πρόγονοί μας για να είμαστε εμείς και η πατρίδα ελεύθεροι. Την ώρα που μάλιστα η ισλαμοποίηση της Ελλάδος είναι προ των πυλών και οι λάτρες του νεοοθωμανισμού βρίσκονται σε κυβερνητικούς θώκους και αντιπολιτευτικά έδρανα ανοίγοντας νέες κερκόπορτες στους Τούρκους και στους Ευρωπαίους συνεταίρους τους

του Ευθύμιου Χριστόπουλου,
εκπ/κού-δημοσιογράφου
Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β' τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου. Ταξι¬νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού-σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά¬λιστα

ένας παππούς ήταν απ' τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ¬τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές. Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ' ένα πα¬λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο¬μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω - δυ¬τικά - στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.:

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε¬κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα¬νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα - πάλι καλά! - έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ' ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί¬ου του.

Εκτός από δύο - τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι - όχι όλοι - έμειναν απ' έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο¬νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.

Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ' ότι όμως εί¬χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ¬χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.

Είχε νυχτώσει πια και οι τρεις που είχαν φτάσει εκεί κρυφά άρχισαν καθαρά να βλέπουν τι γίνεται.

Όταν ο Χαλήλ Μπέης σιγουρεύτηκε - το είδαν κα-θαρά αυτό - ότι δεν υπήρχε φόβος διαφυγής, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί. Σε μια στιγμή τον είδαν να χτυπάει στο πρόσωπο το Διάκο.

Τον διακόπτει όμως ο άλλος, ο Βρυώνης, που πλησιάζει το Διάκο και τον βλέπουν κάτι να του λέει. Δεν ακούνε όμως. Απ' ότι βλέπουν όμως, καταλαβαίνουν ότι κάτι τον ρωτάει, γιατί βλέπουν το Διάκο να κουνάει αρ¬νητικά το κεφάλι του.

Και ενώ τον βλέπουν να συνεχίζει ήρεμα, σε μια στιγ¬μή εξαγριώνεται, φωνάζει και χειρονομεί. Ατάραχος ο Διάκος τον αντιμετωπίζει και κάτι που του λέει, βλέπουν το Βρυώνη οργισμένο να αποχωρεί, αφήνοντας πια το θύμα στο δήμιό του.

Απ' τις αναλαμπές των δαυλών, ξεχωρίζουν την αγριότητα του Χαλήλ. Τον βλέπουν να τραβάει πιο πέρα τον επικεφαλής της Φρουράς - έτσι τουλάχιστον δεί¬χνει - και με νευρικές και απειλητικές κινήσεις, κάτι του λέει, κι εκείνον να υποκλίνεται κουνώντας το κεφάλι του. Και με μια τελευταία περιφρονητική ματιά που ρίχνει στο Διάκο, τον βλέπουν να φεύγει, δείχνοντας ικανοποι-ημένος.

Ο Διάκος - και οι άλλοι τρεις απ' έξω - μέσα στο μι-σοσκόταδο βλέπουν δύο Τούρκους να ανάβουν φωτιά σε μιαν άκρη. Πάνω της φέρνουν και βάζουν μια σιδηροστιά κι ένα μεγάλο χάλκινο κακάβι. Βλέπει μετά να ρίχνουν μέσα λάδι που είχαν σ' ένα γκιούμι.

Στη συνέχεια, μαζί με τον επικεφαλής, πλησιάζουν το Διάκο. Τον ανασηκώνουν, δεμένο καθώς είναι, τον βάζουν να καθίσει πάνω σ' ένα παλιό ξύλινο σκαμνί που βρέθηκε εκεί, του σηκώνουν τα πόδια, δεμένα καθώς είναι, και του τα δένουν έτσι που να κρέμονται.

Τι θέλουν να κάνουν αναλογίζονται με περιέργεια και αγωνία, οι τρεις που παρακολουθούν, χωρίς να τολ¬μήσουν και να ρωτήσουν. Βλέπουν όμως τους άλλους να περιπαίζουν το Διά¬κο. Φαίνεται κάτι να λένε και ο Διάκος να κουνάει επί¬μονα κι αρνητικά το κεφάλι του. Τι του λένε όμως δεν καταλαβαίνουν. Οπότε, κάθε φορά που ρωτάνε και αρνείται τους βλέπουν να κρατάνε στα χέρια τους μυτε¬ρά καρφιά και να τα μπήγουν σιγά πρώτα, πιο δυνατά στη συνέχεια στις πατούσες των ποδιών του Διάκου, ο οποίος κάθε φορά αναταράζεται από τον πόνο.

Η μυρωδιά του Λαδιού που καίγεται μέσα στο κακάβι, φτάνει έντονα στη μύτη και των τριών απ' έξω και υποπτεύονται τα χειρότερα.

Οι βασανιστές του, όπως έχουν γυμνώσει τα πόδια του, παίρνουν απ' το κακάβι καυτό λάδι και αρχίζουν σιγά και βασανιστικά να το ρίχνουν στα πόδια του!... Τι¬νάζεται κάθε φορά ο Διάκος, τόσο δυνατά λες και θα κό¬ψει τις τριχιές όταν το λάδι πέφτει πάνω στα πόδια του.

Αφού είδαν να μην αντιδρά έντονα, αφήνουν τα πό-δια και παίρνουν και του σκίζουν το γιλέκο και την που¬καμίσα που φοράει, απογυμνώνοντας το πάνω μέρος του σώματος του με τα χέρια. Κι αρχίζουν τότε να του ρίχνουν καυτό Λάδι με αργές κινήσεις, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του. Βουβά οδύρεται ο Διάκος, χωρίς να βγάλει μιλιά από το στόμα του. Κι όσο δεν μι¬λάει, τόσο αγριεύουν περισσότερο οι βασανιστές του. Και δείχνουν τόσο οργισμένοι, που αν ήταν τρόπος να τον θανατώσουν. Φαίνεται όμως πως έχουν εντολή μόνο να τον βασανίσουν χωρίς και να πεθάνει. Γι' αυτό συ¬νεχίζουν!...

Το σώμα του Διάκου αρχίζει φαίνεται να νεκρώνε-ται. Όμως το πνεύμα όπως δείχνει, μένει καθάριο, ανέγγιχτο, σταθερό, συνεχίζοντος τις αρνήσεις και εξοργί¬ζοντας περισσότερο τους Βασανιστές του.

Αλλά αυτή η κατάσταση τους κάνει να βρίσκουν νέ-ους τρόπους βασανισμών. Οι κινήσεις που κάνουν, δεί¬χνοντας διάφορα σημεία του σώματος του, κάνουν τους τρεις που παρακολουθούν να ανατριχιάζουν. Και βλέ¬πουν τους βασανιστές να παίρνουν στα χέρια τους τα καρφιά που είχαν και έσπαζαν τις φούσκες που δημι¬ουργούνταν στο δέρμα απ' το καυτό λάδι, να αρχίζουν να κάνουν το ίδιο και στο σώμα και στα χέρια από ψηλά.

Αποκαμωμένοι όμως και οι ίδιοι οι Βασανιστές, που δεν άλλαξαν βάρδια όλη τη νύχτα, βλέπουν ότι δεν πε¬τυχαίνουν τίποτα. Και μιας και το λάδι τελείωσε, μιας και έφτασε πια και το ξημέρωμα, σταματούν.

Το Διάκο τον κρατάνε πια όρθιο οι τριχιές που τον έχουν δεμένο.

Τότε και οι τρεις παρατηρητές, απ' έξω, για να μη γί¬νουν αντιληπτοί, έφυγαν με προφυλάξεις, κατευθυνό¬μενοι προς το βορεινό μέρος του ρέματος, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται δειλά και οι πρώτοι περίεργοι.

Κι όταν πια ο ήλιος έχει ανέβη ψηλά, λύνουν το Διά-κο και σέρνοντας τον τον βγάζουν έξω, χωρίς όμως να δείχνει ότι καταλαβαίνει.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν το απόγευμα που τον είχαν φέρει, τώρα βλέποντας τον, δεν τον ανα¬γνωρίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Το μόνο που βλέπουν είναι το κακοποιημένα ρούχα του.

Σέρνοντας τον προς τα βόρεια, τον περνάνε πέρα από το ρέμα που έκοβε την πλατεία Λαού στα δυο καταμεσίς και τραβώντας ανατολικότερα έφτανε στη Δημοτι¬κή Αγορά, από εκεί στο κατάστημα Πολιτικού και μετά κατεβαίνοντας προς τα νότια, απλωνόταν κατά μήκος της οδού Θερμοπυλών.

Όταν τον πέρασαν στο ρέμα, στάθηκαν περίπου ανα¬τολικά της σημερινής διπλής βρύσης, γιατί ανατολικό¬τερα ετοίμαζαν το στήσιμο της... ψησταριάς!

Κόσμος πολύς είχε συγκεντρωθεί γύρω εκεί με την άδεια του Χαλήλ Μπέη βέβαια, γιατί άφησε τον κόσμο να δει τι θα έκαναν στο Διάκο, ώστε να φοβηθεί και να μην επιχειρήσει κανένας άλλος να πράξει το ίδιο, πράγμα που πέτυχε. Κανένας Λαμιώτης δεν φάνηκε να συμμετείχε στην επανάσταση!

Μέσα στο πλήθος που παρακολουθεί με αγωνία, ξε¬χωρίζει μια κάπως ηλικιωμένη γυναίκα. Είναι η δόλια μόνα του Διάκου, που είχε μάθει τη σύλληψη του γιου της και ολονυχτίς πεζοπορώντας είχε φτάσει στη Λαμία, όπου δεν περίμενε να δει το σπλάγχνο της έτσι!

Για μια στιγμή βουβαίνονται όλοι. Βλέπουν να φτάνει εκεί ο δήμιος, ονόματι Αλεξίου, κρατώντας ένα σουβλί. Και αμέσως καταλαβαίνουν τι πρόκειται να γί¬νει!

Αυτός, τρέμει από το φόβο του, γιατί έχει αυστηρή εντολή να μην του πεθάνει ο Διάκος όταν θα τον σου¬βλίζει.

Και αρχίζει το τελευταίο πια μαρτύριο.
Δένοντας το Διάκο ανάσκελα σε ένα σαμάρι, με τα πόδια του ανοιχτά, αρχίζει προσεκτικά ο δήμιος να χώ¬νει την πολύ καλό λεπτισμένη άκρη του σουβλιού, ξε¬κινώντας απ' τη βουβωνική χώρα και προχωρώντας προς τα επάνω, περνώντας το σουβλί κάτω οπό το δέρ¬μα, μέχρι που το έβγαλε πάνω στην πλάτη του, λίγο κάτω απ' το δεξιό του το αυτί.

Από κάποιες μικροκινήσεις που κάνει ο Διάκος κάθε φορά που σπρώχνει το σουβλί προς τα επάνω ο δήμιος, δείχνει ότι ακόμα είναι ζωντανός.

Μόλις τελειώνει ο γύφτος, ορμούν Τούρκοι και με σκοινιά δένουν το σώμα γύρω στο σουβλί για να μη σπάσει το δέρμα και ακουμπάνε όρθιο σχεδόν το σουβλί με το Διάκο σ' ένα δέντρο.

Στη συνέχεια, σπεύδουν να συγυρίσουν τη φωτιά που έχουν ανάψει. Και τότε γίνεται κάτι που ξαφνιάζει τους πάντες.

Ένας Τούρκος καβάλα στο ψαρί του άλογο στέκε¬ται μπροστά στο σουβλισμένο, βγάζει τη διμούτσουνη όρθια κουμπούρα του και τη στρέφει στο Διάκο. Δύο κουμπουριές ακούγονται που βρίσκουν κατάστηθα το Διάκο. Κι ο Τούρκος κεντρίζοντας το άλογο του, χάνε¬ται στην ανηφόρα μέσα στα στενάκια που περιβάλλουν τα χαμηλά σπιτάκια.

Ο Χαλήλ Μπέης, βλέπει συτό και αφρίζει απ' το θυμό του. Και δίνει εντολή, να βάλουν το Διάκο έτσι, πάνω στη φωτιά, και να τον γυρίσουν λίγο!
Ο κόσμος που παρακολουθεί αυτή την κτηνωδία μέ¬νει άφωνος. Στη συνέχεια ο Χαλήλ οργισμένος και ανικανοποί¬ητος, δίνει εντολή να πάρουν έτσι με το σουβλί το νε¬κρό το Διάκο και πάνε να τον πετάξουν στην άκρη του ρέματος, ανατολικά από το χάνι που τον είχαν, εκεί όπου πέταγαν τις κοπριές των αλόγων που είχαν στους στά¬βλους, τους οποίους διατηρούσαν από τη βόρεια πλευρά της Νομαρχίας μέχρι το πέτρινο γυμνάσιο. Τη διαβεβαίωση αυτή είχα απ' όλα σχεδόν τα γερόντια που ρώτησα το 1947, τότε που φαίνονταν ακόμα οι κρίκοι στο βόρειο τοίχο της θερινής «ΤΙΤΑΝΙΑΣ».

Εκεί λοιπόν, βορειοανατολικά της σκάλας που κα-τεβαίνει σήμερα από την οδό Λυκούργου στην πρώην ψαραγορά, άφησαν το νεκρό ξεσκέπαστο, άταφο, σχε¬δόν τρείς ημέρες φρουρούμενο. Οι φρουροί αποχώ¬ρησαν την τρίτη ημέρα αφού άρχισε να μυρίζει, οπότε βρήκαν ευκαιρία κάποιοι χριστιανοί οι οποίοι περίμεναν και είχαν προετοιμάσει έναν λάκκο εκεί ακριβώς που σή¬μερα είναι ο τάφος του, πήγαν, του έβγαλαν το σουβλί, τον καθάρισαν λίγο και πήγαν και τον έθαψαν, χωρίς να βάλουν πάνω του ούτε έναν σταυρό από φόβο.

Αργότερα, περί το 1860, ο συνταγματάρχης Ρούβαλης που είχε έρθει από την Καλαμάτα με μετάθεση στη Λαμία και είχε πληροφορηθεί πού περίπου είχαν θά¬ψει το Διάκο έκανε έρευνες να τον βρει.
Ο παππούς μου που είχε στήσει την παράγκα - πρώ¬το μαγαζί του πριν λίγο καιρό, απέναντι δυτικά, όπου μετά χτίστηκε η αποθήκη των αδελφών Κονταξή, είδε στρατιώτες να ανοίγουν μικρούς λάκκους ανατολικά του, ψάχνοντας. Όταν ρώτησε τι ζητάνε, του είπαν ότι ψά¬χνουν τον τάφο του Διάκου. Την πληροφορία αυτή είχα από τον πατέρα μου, όπως την είχε ακούσει από τον παπ¬πού μου. Σε ένα σημείο, βρήκαν ένα σωρό - σκελετό ανθρώπινου σώματος και αφού δεν είχαν βρεθεί άλλα γύρω, κατέληξαν ότι ήταν του Διάκου. Το συγκέντρω¬σαν, το καθάρισαν και τα έβαλαν σε ένα κουτί ξύλινο και τα έθαψαν πάλι στο ίδιο σημείο, τοποθετώντας πάνω μερικές πέτρες και έναν σταυρό με το όνομα του.

Τέλος, στις αρχές του 1900 η Λαμία τίμησε το Διά¬κο όπως έπρεπε. Αφού ανακαίνισε τον πρόχειρο τάφο του στο σημείο που είναι ακόμα, έστησε τον υπέρλαμπρο ανδριάντα του στην πλατεία Διάκου, με αποκαλυ¬πτήρια επίσημα, παρουσία και του Βασιλέως Γεωργίου Α' και της βασιλικής οικογένειας, υπουργών, στρα¬τιωτικών και άλλων επισήμων, στις 23 Απριλίου 1903.





-----------------------------------------------------------------------------------------





Στείρωσαν 230 χιλιάδες ανθρώπους στη Σουηδία γιατί “νόθευαν την καθαρότητα της φυλής”. Η ανατριχιαστική αποκάλυψη για το πρόγραμμα που εφάρμοζε επί 40 χρόνια η χώρα
Το 1997 η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» έκανε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Από το 1935 έως το 1976, οι Σουηδοί εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα με σκοπό να διατηρήσουν την «καθαρότητα της φυλής». Στο πλαίσιο του προγράμματος περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, στειρώθηκαν, καθώς θεωρούνταν «κατώτεροι» είτε διότι ήταν μιγάδες, είτε επειδή είχαν νοητική υστέρηση, ψυχολογικά προβλήματα ή «παρεκκλίνουσα» συμπεριφορά, όπως έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε όσους τα χαρακτηριστικά τους θεωρήθηκε ότι δεν άρμοζαν στο πρότυπο της άριας φυλής. Το πρόγραμμα στειρώσεων άρχισε να εφαρμόζεται μετά τη ψήφιση σχετικού νόμου το 1934. Οι σουηδικές αρχές διεξήγαγαν το πρόγραμμα με άκρα μυστικότητα. Την έρευνα έκανε ο δημοσιογράφος Ματσιέχ Ζαρέμπα και στο ρεπορτάζ του φιλοξένησε τη μαρτυρία μιας γυναίκας.
Η Μαρία Νόρντιν, κατήγγειλε ότι όταν ήταν μαθήτρια δεν έβλεπε καλά τον πίνακα καθώς είχε μυωπία, αλλά δεν φορούσε γυαλιά.
Οι σχολικές αρχές την κατέταξαν στα «καθυστερημένα παιδιά», την έβαλαν σε ειδικό σχολείο και σε ηλικία 17 ετών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την κάλεσαν να υπογράψει «κάτι χαρτιά».
Η μαρτυρία της 72χρονης τότε γυναίκας είναι συγκλονιστική. Υπέγραψα γιατί ήξερα ότι πρέπει να το κάνω για να βγω από εκεί. Με οδήγησαν σε νοσοκομείο όπου μου έκαναν ολική αφαίρεση γεννητικών οργάνων.
Ένας γιατρός μου είπε: δεν είσαι και πολύ έξυπνη, δεν πρέπει να κάνεις παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας οι στειρώσεις, επισήμως, ήταν οικειοθελείς.
Πολλά θύματα όμως κατήγγειλαν, ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν, με την απειλή ότι αν δεν το έκαναν, θα έχαναν τα παιδιά τους, αν αποκτούσαν, καθώς και όλες τις κοινωνικές παροχές.
Η αποκάλυψη δημιούργησε σάλο στη σουηδική κοινή γνώμη και προκάλεσε την παρέμβαση της τότε υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Μαργκότ Βάλστρομ.
Αποκάλεσε το μέτρο “πράξη βαρβάρων” και διέταξε έρευνα για τη διαλεύκανση του ζητήματος.
Η σουηδική κυβέρνηση διόρισε τον καθηγητή Καρλ Γκούσταφ Άντρεν επικεφαλής μια επιτροπής για να φωτίσει το ρόλο που διαδραμάτισαν γιατροί και πολιτικοί στην υπόθεση και να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.
Έπειτα από περίπου τρία χρόνια ο καθηγητής παρέδωσε στην σουηδική κυβέρνηση την έκθεση με όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα οποία είναι ανατριχιαστικά. 230.000 άτομα υπέστησαν στείρωση στη Σουηδία από το 1935 έως το 1996. Μάλιστα οι 63.000 στειρώσεις έγιναν από το 1935 έως το 1976 στο πλαίσιο των νόμων που είχε εγκρίνει ομόφωνα η σουηδική Βουλή.
Το 1976 ψηφίστηκε νέος νόμος που όριζε ως αναγκαία την προηγούμενη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων.
Στα χρόνια που ακολούθησαν έως το 1996, υπέστησαν στείρωση περίπου άλλοι 166.000 άνθρωποι.
Τη δεκαετία του ’50, παρατηρήθηκε μία μεταστροφή, με αποτέλεσμα, ενώ αρχικά οι περισσότερες στειρώσεις γίνονταν υπό πίεση, τελικά οι περισσότερες κατέληξαν να γίνονται με τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.
Η δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύθηκε στη «Dagens Nyheter» επί τέσσερις ημέρες, υποστήριζε ότι το πρόγραμμα δεν εφαρμοζόταν μόνο στη Σουηδία.
Η Δανία και η Νορβηγία είχαν θέσει σε εφαρμογή αντίστοιχα προγράμματα «φυλετικών εκκαθαρίσεων» μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο….


Οι γκρίζες ζώνες στο σουηδικό μοντέλο
Οι αναγνώστες της τριλογίας Μιλένιουμ του Στιγκ Λάρσον δεν πρέπει να εξεπλάγησαν που ένα ακροδεξιό κόμμα με την παραπλανητική ονομασία «Σουηδοί Δημοκράτες» μπήκε στη Βουλή πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.
Ο Τζίμι Ακεσον, ηγέτης των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών, απολαμβάνει τα σχόλια των εφημερίδων. Ο Τζίμι Ακεσον, ηγέτης των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών, απολαμβάνει τα σχόλια των εφημερίδων. Ο πρόωρα χαμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Στιγκ Λαρσον έδωσε μέσα από τα βιβλία του μια κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή πλευρά του περίφημου σουηδικού μοντέλου. Θύμα απειλών από διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις και ο ίδιος εξαιτίας της πολιτικής του δράσης, στο πρώτο μέρος της τριλογίας, το «Κορίτσι με το τατουάζ», έβγαλε στην επιφάνεια το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της πατρίδας του.
Πόσοι, άραγε, θέλουν να σκαλίζουν το γεγονός ότι ο επίγειος σουηδικός «παράδεισος» άρχισε να οικοδομείται σε μια εποχή που η υπόλοιπη Ευρώπη ρημαζόταν από τον πόλεμο, χάρη στην «ουδετερότητα» της Σουηδίας απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς; Πόσοι γνωρίζουν ότι οι ναζιστικές ιδέες ευδοκίμησαν στη Σουηδία την ίδια περίοδο με τη Γερμανία ή ότι το περίφημο κράτος πρόνοιας συμβάδιζε χέρι - χέρι με διαδικασίες ευγονικής;
Πολλοί Σουηδοί -και ίσως όχι μόνο αυτοί- δεν θέλουν να θυμούνται ότι το πρώτο ινστιτούτο ευγονικής στον κόσμο εγκαινιάστηκε το 1922 στην Ουψάλα, με την ονομασία Εθνικό Ινστιτούτο Φυλετικής Βιολογίας και με την υποστήριξη των περισσότερων πολιτικών κομμάτων. Οι ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και ανωτερότητας της αρείας φυλής ήταν ευρέως διαδεδομένες εκείνη την εποχή και στις σκανδιναβικές χώρες. Ακόμα και ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ινγκμαρ Μπέργκμαν παραδέχθηκε εκ των υστέρων ότι στην εφηβεία του τον είχαν γοητεύσει έντονα οι ναζιστικές ιδέες. Ή, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο Ινγκβαρ Κάμπραντ, ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ, υπήρξε στα νιάτα του (1942 - 1945) μέλος του Νέου Σουηδικού Κινήματος, μιας από τις σημαντικότερες ακροδεξιές και αντισημιτικές οργανώσεις της χώρας.
Πολλές από τις ναζιστικές ιδέες κατάφεραν να διαπεράσουν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψης και τις πολιτικές ανθρώπων οι οποίοι δεν ταυτίζονταν απαραίτητα με τους εθνικοσοσιαλιστές.
Περίτρανη απόδειξη αποτελεί η στάση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος το οποίο κυβέρνησε τη Σουηδία από το 1932 με ελάχιστα διαλείμματα μέχρι σχετικά πρόσφατα. Ο Περ Αλμπιν Χάνσον, ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της χώρας, κήρυξε την Σουηδία «folkhemmet (χώρα του λαού) και ξεκίνησε να οικοδομεί το περίφημο μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε στη συναίνεση ανάμεσα στα συνδικάτα και την εργοδοσία.
Κοινωνικά αδύναμοι
Παράλληλα όμως απέκλεισε απ' αυτό το μοντέλο τους κοινωνικά αδύναμους ή κατώτερους. Με βάση το Νόμο των Στειρώσεων του 1934, πολλοί πολίτες που δεν πληρούσαν τα κριτήρια της ευγονικής (Τσιγγάνοι, μιγάδες, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, αναπηρίες, χαμηλή νοημοσύνη) ή με «παρεκκλίνουσα συμπεριφορά», πράγμα που μπορεί να σήμαινε έντονη νυχτερινή ζωή ή σεξουαλική δραστηριότητα, υποβάλλονταν υποχρεωτικά σε στείρωση. Οι Σουηδοί, με λίγα λόγια, ξεκίνησαν πριν τους Γερμανούς ναζί μια απάνθρωπη πολιτική ευγονικής.
Λίγα χρόνια αργότερα, οι σουηδοί σοσιαλδημοκράτες δεν είχαν κανένα ενδιασμό στο να τηρήσουν «ουδέτερη στάση» απέναντι στον Χίτλερ.
Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια καλή εμπορική συναλλαγή. Η Σουηδία χρησίμευσε ως πέρασμα για τα χιτλερικά στρατεύματα, εφοδίαζε τη Γερμανία με σίδηρο και μόλυβδο που της ήταν απαραίτητοι για την πολεμική βιομηχανία της, ενώ παράλληλα, με τους σκληρούς μεταναστευτικούς της νόμους ουσιαστικά έκλεινε τα σύνορά της για τους κυνηγημένους Εβραίους της Ευρώπης. Μακριά από τις καταστροφές του πολέμου και με ήσυχη την συνείδησή τους, οι Σουηδοί θα οικοδομούσαν το κράτος πρόνοιας για το οποίο θα τους φθονούσαν αργότερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι
Οσο για τη μέθοδο των στειρώσεων, συνεχίστηκε ώς το 1975 και ένα χρόνο αργότερα καταργήθηκε από νόμος του κράτους. Μέχρι τότε, είχαν στειρωθεί 62.000 άτομα, σε ποσοστό 90% γυναίκες.
Η νίκη των ακροδεξιών, επομένως, δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Απηχεί, εξάλλου, ένα ευρύτερο ρεύμα ανά την Ευρώπη. Η διαφορά στην περίπτωση της Σουηδίας είναι ότι ξύνει παλιές πληγές. Και σίγουρα, κάνει τα κόκαλα του Στιγκ Λάρσον να τρίζουν στον τάφο του.


Στρατολόγος των Ναζί ο ιδρυτής των IKEA, Ingvar Kamprad
Οι σχέσεις με τους Ναζί
Το προφίλ του Mr IKEA ήρθε να τσαλακώσει ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Σουηδία στο οποίο η Ελίζαμπεθ Άσμπρινγκ, η συγγραφέας, υποστηρίζει πως πέρα από την ενασχόλησή του με την στρατολόγηση νέων ανδρών για τον Σουηδικό σύνδεσμό των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο ίδιος, είχε ενεργή συμμετοχή σε αυτόν για πολύ καιρό από τη στιγμή που τελείωσε ο πόλεμος.
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, το 1943, χρονιά που ίδρυσε και τα ΙΚΕΑ, η δράση του 17χρονου τότε Ίνγκβαρ απασχόλησε και τις Σουηδικές Αρχές οι οποίες άρχισαν να ασχολούνται μαζί του και να συλλέγουν στοιχεία εναντίον του.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε παραδεχθεί ο ίδιος σε βιβλίο για τη ζωή του. Οπως αναφέρει εκεί ήταν στενός φίλος με ένα γνωστό ναζιστή ακτιβιστή και πως την περίοδο 1942-1945 συμμετείχε σε οργάνωση που είχε ιδρύσει. Τις πράξεις του αυτές μάλιστα χαρακτήρισε ως «νεανικές ανοησίες» ενώ παραδεχόταν πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη ζωή του.
Σύμφωνα όμως με το νέο βιβλίο ο ιδρυτής των ΙΚΕΑ μόνο μετανιωμένος δεν φαίνεται να είναι από το ναζιστικό παρελθόν του, αφού σύμφωνα με την συγγραφέα, ο Ίνγκβαρ της είχε αναφέρει πως ο «φίλος» του Περ Ένγκταλ, είναι ένας από τους σπουδαιότερος ανθρώπους που έχει γνωρίσει και πως ποτέ δεν θα αλλάξει αυτό. Όπως μάλιστα αναφέρει και άλλη μια Σουηδή ειδικός σε θέματα ακροδεξιού εξτρεμισμού, το αφεντικό των ΙΚΕΑ συμμετείχε και σε άλλη μια ναζιστική οργάνωση, στην οποία, όπως λέει, δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία η ενεργός συμμετοχή του, χωρίς να δώσει για την ώρα περισσότερα στοιχεία
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας, παραδέχεται ξανά το νεανικό του «φλερτ» με το ναζισμό, λέγοντας όμως πως πλέον δεν έχει τέτοιες σκέψεις.





--------------------------------------------------------------------------------------




Ανοιχτη επιστολη προς τους 'RADIOHEAD
Λονδίνο, 24 Απριλίου του 2017
Αγαπητοί Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O'Brien και  Φίλιππος Selway,
 Προτίθεσται  να παίξετε στο Τελ Αβίβ, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να το ξανασκεφτείτε - γιατί παίζοντας στο Ισραήλ θα παίζετε σε μια κατάσταση όπου, εισηγητές του ΟΗΕ λένε ότι είναι, «ένα σύστημα απαρτχάιντ που έχει επιβληθεί στον παλαιστινιακό λαό».

" Σας παρακαλουμε κάντε για την Παλαιστινη ό, τι έκαναν οι καλλιτέχνες στη Νότια Αφρική την εποχή της καταπίεσης: Μείνετε μακριά, μέχρι να τελειώσει το απαρτχάιντ."
Υπογραφές: Κίνα miéville, συγγραφέας,
Αρχιεπίσκοπος Desmond tutu, ομότιμος καθηγητής του Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Roger Γουοτερς , μουσικός
Ρόμπερτ Γουάιτ, μουσικός
Μάικ Λι, συγγραφέας / σκηνοθέτης
Κεν Λόουτς,σκηνοθέτης




----------------------------------------------------------------------------------------




Διαβάζω τι προβλέπεται στο νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας από τον Μάιο.
Ας υποθέσουμε ότι ο ασφαλισμένος έχασε τη ζωή του στα 54 και η γυναίκα του είναι 51. Θα καταβληθεί στη χήρα το 50% της σύνταξης για μία τριετία και μετά ...γεια σας. Μόνο αν μέσα σ' αυτήν την τριετία η γυναίκα συμπληρώσει τα 55 θα ξαναπάρει σύνταξη χηρείας, αλλά στα 67. Σ' αυτά τα 12 χρόνια θα πρέπει να βγει στην αγορά εργασίας, η οποία όπως γνωρίζουμε ζητά συνεχώς γυναίκες μεταξύ 55 και 67 ετών. Η σύνταξη μπορεί να καταβάλλεται και πέραν της τριετίας αν η χήρα έχει ανήλικα παιδιά.
Όταν όμως το παιδί φτάσει τα 18 η σύνταξη διακόπτεται, γιατί είναι επίσης γνωστό ότι η ανεργία στους νέους είναι μόλις 50% και έτσι μπορούν άνετα να βιοποριστούν παιδί και μάνα με ένα part-time των 250 ευρώ, για παράδειγμα.
Αν ο θανών έχει ένσημα από τα 20 του, έχει συμπληρώσει δηλαδή 34 χρόνια ασφάλισης, τα λεφτά που έχει καταβάλει δεν πάνε στους ανθρώπους του, αλλά στην αγαπημένη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού, ώστε να μπορούν να κοπούν κι άλλες συντάξεις.
Είναι ελλειπής ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας. Θα έπρεπε να αποστέλλεται στην οικογένεια του εκλιπόντος μια ευχετήρια κάρτα που θα λέει "Εκ μέρους του υπουργείου και των δανειστών της χώρας ευχόμεθα σε σας και στα τέκνα σας "καλό ψόφο"




--------------------------------------------------------------------------------------




 Η ιβάνκα τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζητήσαν για την  γυναικεία επιχειρηματικότητα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, την  υπουργό Εξωτερικών του Καναδά chrystia freeland και Βασίλισσα στις κατω χωρες   maxima στη Σύνοδο κορυφής της w20 στο Βερολίνο.

να και οι Μαρι Αντουανετες της εποχης μας
*αυτες οι κυριες της διεθνους ελιτ ειναι υπευθυνες που το υπολοιπο 99% των γυναικων θα μεινουμε χωρις δουλεια & σπιτι(αν εχουμε σπιτι)..για να μην αναφερουμε οτι ειναι υπευθυνες καποιες για βιαια φτωχοποιηση κρατων,πολεμους με βομβες που σκοτωνουν μωρα ,γενικως ολες για τα σκουπιδια της ιστοριας
*μα που ειναι οι φεμινιστριες ? η μονο οι μεσοαστες γινονται φεμινιστριες?γιατι δεν απαντανε ποτε σε κατι τετοιες κυρατσες ?





---------------------------------------------------------------------------------------




Tης είπαμε να πάει να αγοράσει τα φρούτα της εβδομάδας. Πήγε και αγόρασε μόνο 5 ευρώ. Μάθαμε αργότερα το γιατί δεν πήρε παραπάνω : δεν έχει ρεύμα στο σπίτι, δεν έχει ψυγείο. Δεν έχει ρεύμα εδώ και δυο μήνες. Πήγαμε, είδαμε, έκανε διακανονισμό να μπει το ρεύμα, πληρώσαμε διακόσια ευρώ για την επανασύνδεση. Διακανονισμός για να μην κοπεί.
Τελευταίος λογαριασμός : ρεύμα 47.67. ΥΚΩ 3.41. Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 12.12. Διάφορα 14.08. ΦΠΑ 2,81. ΕΡΤ 6.02. Δηλαδή αυτή η γυναίκα που είναι κυριολεκτικά άπορη μαζί με την οικογένειά της που ζουν κάτω από το κατώφλι της φτώχειας για να διατηρεί σπίτι όταν καίει 47.67 ρεύμα πρέπει να πληρώνει "διάφορα" επιπλέον 38.44.
Ανανεώσιμες πηγές! ΕΡΤ!
Άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε.
Η οργή περισσεύει. Άντε και τώρα βοηθήσαμε. Τον άλλο μήνα, τον παραπάνω; Την πήραν τα κλάματα. Δεν είπε λέξη. Τι να σκέφτεται άραγε; Που να την βρει την αξιοπρέπεια;




-------------------------------------------------------------------------------------




κανονικά θα έπρεπε να διαδηλώνουμε καθημερινά έξω από τις πρεσβείες της Σ. Αραβίας σε όλο τον κόσμο αφού εξ αιτίας της ΕΠΤΑ (7) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών η... Σαουδική Αραβία (!)
Μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είναι πλέον η Σαουδική Αραβία, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, δεδομένου ότι πρόκειται για μια από τις πιο οπισθοδρομικές χώρες στον κόσμο, όπου η ανισότητα των δύο φύλων είναι χαώδης.
Η εκλογή της Σαουδικής Αραβίας στην συγκεκριμένη επιτροπή έγινε έπειτα από μια μυστική ψηφοφορία στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, όμως δεν κατάφερε και να περάσει απαρατήρητη.Το γεγονός ότι το Βασίλειο των Σαούντ, μια χώρα στην οποία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν εκτός κι αν συνοδεύονται από κάποιο αρσενικό μέλος της οικογένειάς τους, ενώ είναι υποχρεωμένες να επιβιβάζονται από διαφορετικές πόρτες στα μέσα μεταφοράς, είναι πια μέλος μιας επιτροπής βασικός σκοπός της οποίας είναι η εκτίμηση των προβλημάτων που δημιουργούν ανισότητες μεταξύ των φύλων, είναι κάτι παραπάνω από αντιφατικό.
Γι’ αυτό και ξέσπασαν έντονες αντιδράσεις μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με την μη κυβερνητική οργάνωση UN Watch να κάνει λόγο για μια «μαύρη μέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και για τα ανθρώπινα δικαιώματα»




---------------------------------------------------------------------------------------




τα έπιασε ο πόνος τα συριζόπανα για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους...
θα τους περάσει στην επόμενη στρατιωτική άσκηση με τους σιωνιστές δολοφόνους και στην επόμενη υπογραφή συμφωνίας κλοπής του φυσικού αερίου των Παλαιστινίων.
ουαί υμίν, φαρισαίοι υποκριταί!

Τμ. Διεθνών Σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη ειρήνης ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων φυλακισμένων




----------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela

Ελα, έλα, έχω, έχω, δίνω, πάρεεεεε!
Μόλις διάβασα στη σελιδα στο facebook  του Xristoforos Triantafillos II, ότι άρχισε ν ασχολείται με μένα και την κατάληψη του City Plaza η εγκληματική οργάνωση Χ.Α. (Εμετός και μόνο που τα γράφω!)
Οι φασίστες έναν χρόνο τώρα ούτε είχαν ασχοληθεί με την κατάληψη και τους πρόσφυγες που φιλοξενεί σε κανένα επίπεδο.
Πως τώρα ξαφνικά ασχολούνται, σε χρόνο που οι καταληψίες μη έχοντας άλλα επιχειρήματα εναντίον μου και υπέρ της καταπάτησης του κτιρίου μου έχουν αρχίσει κι αναλώνονται κι επικεντρώνονται στην δήθεν ακροδεξιά μου ρητορική και με αποκαλούν "φασιστάκι", χωρίς φυσικά να το στηρίζουν πουθενά;
Τυχαίο; Δεν νομίζω! Τι έγινε παλληκάρια δεν την παλεύετε μόνοι σας και καλέσατε τα συστημικά τάγματα εφόδου να καθαρίσουν για σας;
Εμφανής πλέον η σύνδεση "αλληλεγγύων City Plaza"-φασιστών, όχι μόνο στην γκεμπελίστικη πρακτική που ακολουθούν αλλά και επί του πρακτέου.
Φασίστες κάθε τύπου μακριά από μένα γιατί σας πήρε και σας σήκωσε!
ΨΟΦΟ
Σχολιο.- Σε ληστεύουν απροκάλυπτα και όλοι οι επίσημοι φορείς και θεσμοί κάνουν την πάπια και είσαι "φασίστας" και δεν ξέρω τι άλλο, θεωρείται πως ταυτίζεσαι μαζί του αν κάποιος (έστω φασίστας) βγει και πει το αυτονόητο; Τι λογικές είναι αυτές ρε αν δεν είναι φασιστικές; Το δίκιο είναι δίκιο και το γνωρίζουν όλοι. Το ποιος θα υποστηρίξει το δίκιο μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ και οφείλουμε να του πούμε "μπράβο" για το συγκεκριμένο. Το να τα βάζουμε ΟΛΑ σε ένα τσουβάλι είναι φασιστική λογική. Αυτές οι γενικότητες και οι χοντροκομμένες οριοθετήσεις θέσεων και ανθρώπων μας έφεραν μέχρι εδώ διότι επέτρεπαν στους πονηρούς να κάνουν παιχνίδι τοποθετώντας μια πινακίδα έξω από το πολιτικό τους μαγαζί που ήταν τίγκα στην αυθαιρεσία και στο (πρακτικό) φασισταριό!
Σχολιο.- Aliki Papachela Ολο γίνεται επί τούτου για να με "συνδέσουν" με τους φασίστες. Σ αυτό αντιδρώ, και δεδομένου ότιι ήδη εδώ και χρόνια έχω δεχτεί απειλές απ τους χρυσαυγίτες τύπου "θα σε βρουν σε χαντάκι".
Σχολιο.- Xristoforos Triantafillos Η Χρυσή Αυγή είναι ένα συστημικό κόμμα που δρα στο παρακράτος, άρα και σε πλήρη συνεννόηση με τα άλλα κομμάτια του.
Η Χρυσή Αυγή εκτός του ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη και συστημική, εκτός από το ότι την προορίζουν για να ανέλθει στην εξουσία, χρησιμεύει και σαν το απαραίτητο μαξιλάρι σωτηρίας για όλα τα θέματα που επιβάλλουν οι εξουσιαστές και για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους.
Για να ασχοληθεί η Χρυσή Αυγή με το City Plaza, σημαίνει πως το άλλο κομμάτι του Παρακράτους που δρα από τα Αριστερά, βρίσκεται πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση. Οι μαζικές επιθέσεις που πλέον δέχονται τα στελέχη που έχουν εισχωρήσει στην κατάληψη, δεν μπορούν να απαντηθούν.
Έτσι, η Χρυσή Αυγή ξανααναλαμβάνει ρόλο.
Όπως έκανε στον Άγιο Παντελεήμονα την στιγμή που όλοι κυνήγαγαν μνημονιακούς.
Όπως έκανε σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ στον Πειραιά, την στιγμή που ξεπουλούσαν το Λιμάνι του Πειραιά.
Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει συγκεντρώσεις μέχρι και για την Παλαιστίνη!!
Τώρα η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει να ασχοληθεί με το City Plaza ωστέ να μπει η ρετσινιά του "Χρυσαυγίτη" στην ιδιοκτήτρια.
Από την στιγμή που ασχολείται η Χρυσή Αυγή, ο αγώνας που κάνει η Παπαχελά είναι φασιστικός, άρα μέσα στο City Plaza δεν υπάρχει εκμετάλλευση και κερδοφορία πάνω στις πλάτες των Προσφύγων.
Σχολιο.- Aliki Papachela  Ρε δεν τα πιστεύω όσα γίνονται! Ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας!
Σχολιο.- Aliki Papachela Xristoforos πότε το ανέβασαν αυτό οι φασίστες;
Ασ το, μπήκα και είδα, που δεν ήθελα να μπω στην βρωμοσελίδα τους! 19 Απριλίου! Δλδ οι χρυσαυγίτες εναν χρόνο μετά την κατάληψη ασχολούνται! Γιατί άραγε;;;;
Σχολιο.-  Η χρυση αυγη εδω και ενα χρονο κανει την παπια. Ουτε καν επερωτηση στη βουλη και οι λογοι ειναι γνωστοι . Τωρα που το τοιχος σπαει τωρα που πιο πολλοι ενδιαφερθηκαμε τωρα βγαινουν στον αφρο για να αμαυρωσουν και να τσιμπησουν ψηφαλακια. Χασανε. Δεν μασαει κανεις. Δως τους μια απαντηση Αλικη
Σχολιο.-  Xristoforos Triantafillos  Αγαπητοί και σιχαμένοι "σύντροφοι" της Ροσινάντε κλπ κλπ που έχετε μπει μέσα στο City Plaza. Μόλις διάβασα την ανακοίνωση που εκδώσατε κατά της ιδιοκτήτριας Αλίκης Παπαχελά.
Βρήκα πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία και της πληροφορίες που δίνετε για την κυρία Παπαχελά. Όλοι όσοι ανήκουμε στην Εργατική Τάξη και το Προλεταριάτο, σίγουρα ιδεολογικά αλλά και σαν στάση ζωής βρισκόμαστε απέναντι από κάθε Αστό, Μεγαλοαστό. Θα ήταν πολύ ωραίο και τίμιο αν το ίδιο κάνατε για τον Γκαργκάνα του ΣΕΚ, την Μαρία Μπόλαρη της ΔΕΑ και διάφορους άλλους παρόμοιους που σας στηρίζουν και σας ενισχύουν. Σας στηρίζουν τόσο πολύ που έχουν βάλει τον υπαλληλάκο τους, τον Πέτρο Κωνσταντίνου να δίνει μεγάλους αγώνες στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για την κατάληψή σας.
Αν δεν θέλετε να μιλήσετε για αυτούς, μπορείτε πάλι, να μιλήσετε για τον κύριο Αθανασάκη, την κυρία Λεγάκη.
ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ και ανήθικοι "σύντροφοι" του City Plaza. Έχετε περάσει στην κλοπή της περιουσίας ενός ανθρώπου και για να δικαιολογήστε, τον τραμπουκίζετε.
ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ και ανήθικοι "σύντροφοι". Όλο αυτό το κάνετε γιατί πολύ απλά έχετε τις πλάτες του Κράτους και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετείτε στο απόλυτο βαθμό.
ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ και απάνθρωποι εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της εξαθλίωσης, επιμένετε να μην λέτε τίποτα για βασικά πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν.
1. Με ποια κριτήρια επιλέξατε τους συγκεκριμένους πρόσγυγες
2. Πως οργανώθηκε η μετακίνησή τους
3. Γιατί εμφανίζονται οι πρόσφυγες που διαμένουν στο City Plaza να πρωτοστατούν σε φιλονατοικές συγκεντρώσεις
4. Υπάρχουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι υπάλληλοι ΜΚΟ που δρουν στην κατάληψη βασίλειο των ΜΚΟ.
5. Τι απαντάτε στις "συμπτώσεις" που θέλουν ένα εκ'των αρχηγών σας και γνήσιο υπηρέτη του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού για τις σχέσεις του με το Κατάρ
6. Αφού ιδεολογικά είστε κατά της ιδιοκτησίας σε Καπιταλιστικό Περιβάλλον, οφείλετε να δώσετε στην δημοσιότητα όλες σας τις διευθύνσεις, για να εκμεταλλευτούμε τα υπάρχοντά σας,για τις ανάγκες του αγώνα. Αλλιώς είστε απλά απλοί λοποδύτες
Τα παραμύθια σας για ενίσχυση του City Plaza από αλληλέγγυες δομές είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ και είναι λογικό να το λέτε αφού δεν έχετε καμία ηθική. Όλη η οικονομική βοήθεια που συντηρεί όλη αυτή την προσπάθεια έρχεται από αλλού και αν κρατάτε μέσα σας κάποιο ίχνος αξιοπρέπειας, θα πρέπει να μας το πείτε
Για τέλος και μέσα από την ψυχή μου θέλω να σας πω
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ




-----------------------------------------------------------------------------------------




Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα

Την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7 το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» διοργανώνει εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, με καλεσμένο τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης Εργατικής Ταξικής Κίνησης, Σολωμού 13, 4ος όροφος. Η συζήτηση αυτή έρχεται να φωτίσει πλευρές της πραγματικότητας στη Βενεζουέλα, που αποκρύβονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος Χοσέ Μαρτί εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους, το λαό της Βενεζουέλας που μαζί με την κυβέρνηση του Μαδούρο, «παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη». Στην ανακοίνωσή του επίσης ο σύλλογος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια μετρούνται σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας. Τονίζει πως το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας εντεινόμενης προσπάθειας ν’ ανατραπεί η  δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακιστούν οι δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα. Ενορχηστρωτές της κατάστασης αυτής αποτελούν ένα τμήμα της πλουτοκρατίας της χώρας, με αρωγό τους τα κυρίαρχα ΜΜΕ και φυσικά οι ΗΠΑ μαζί με την ΕΕ και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Τέλος η ανακοίνωση στέκεται στην πολεμική επιθετικότητα των ΗΠΑ στη Συρία, η οποία μπορεί να προϊδεάζει σε πιθανές στρατιωτικές επεμβάσεις και στη Βενεζουέλα.
«Όποιος χτυπά την Βενεζουέλα, χτυπά και την Κούβα και όλη την Λατινική Αμερική.
Patria grande o muerte! Venceremos!».



Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
Eκδήλωση - συζήτηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στις 28 Απρίλη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" διοργανώνει συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της ΒενεζουέλαςΦαρίντ Φερνάντες.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης, Σολωμού 13, 4ος όροφος (κοντά στην. πλ. Εξαρχείων) την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7μ.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι Μπολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Μετρούν σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας, της οργάνωσής τους σε όλα τα επίπεδα.
Αγωνίζονται για μια πιο ανεξάρτητη και ενωμένη Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορρά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στη βάση της σκέψης και δράσης του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί.

Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του συνεχιζόμενου από το 1960 οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον o οποίος έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Mπολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτές οι δυνάμεις εδώ και χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακίσουν τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις -με πρώτη αυτή των ΗΠΑ- και διακρατικοί οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών) αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι γνωστές κραυγές για δικτατορία, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση που δήθεν επιβάλει η μπολιβαριανή κυβέρνηση στον λαό της Βενεζουέλας επαναλαμβάνονται από αυτούς ακριβώς που καθημερινά καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια-καταστολή-προσφυγιά, που τους αιματοκυλίζουν με τις επεμβάσεις τους, τους παραπληροφορούν και τους χλευάζουν.

Ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία μας προϊδεάζει για τους κινδύνους και στη Λατινική Αμερική. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα θα βάλει φωτιά σε όλη την ήπειρο και θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία την παγκόσμια ειρήνη.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η εμπειρία μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζουν ποτέ την δημοκρατία, συνήθως την καταλύουν με πραξικοπήματα ή επεμβάσεις. Παρόμοια πολιτική εσωτερικής καταστολής και επεμβάσεων ακολουθούν για τους δικούς τους σκοπούς και οι δυνάμεις της ΕΕ.

Γι’ αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας που αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις απόπειρες.

 Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ





----------------------------------------------------------------------------------------------




Καλό Παράδεισο! Τα παιδιά τού Χριστού κηδεύτηκαν χθές στη Δαμασκό...

Τα παιδιά τού Χριστού κηδεύτηκαν σήμερα στη Δαμασκό.
Πέντε χριστιανοί μαχητές που είχαν απαχθεί από τους υποστηριζόμενους από τη Δύση, τζιχαντιστές το 2013 στη Μααλούλα (την μοναδική χριστιανική πόλη που μιλά τα αραμαϊκά, την γλώσσα του Χριστού, όπου και ο τάφος τής αγίας Ισαποστόλου Θέκλης) δολοφονήθηκαν πρόσφατα.
Η πάνδημη εξόδιος ακολουθία τους τελέστηκε σήμερα με προπορευόμενο τον Τίμιο Σταυρό. Αιωνία σας η μνήμη, Καλό Παράδεισο!





--------------------------------------------------------------------------------------------




Μακρόν: Η μαριονέτα του 4ου Ράιχ

Ένα νέο είδος «πολιτικού» …ξεπετιέται από τη χρεοκοπία των παραδοσιακών κομμάτων και την κατάρρευση του κλασσικού κοινοβουλευτικού σκηνικού: Οι πολιτικοί από το ΠΟΥΘΕΝΑ, οι «σιδερωμένοι», άψυχοι και αφυδατωμένοι πολιτικοί του ΤΙΠΟΤΑ, οι πολιτικοί που κατασκευάζονται απευθείας μέσα στις χοάνες των μαφιόζων του χρήματος και από τα... προπαγανδιστικά τους όργανα (ΜΜΕ).
Ο Μακρόν είναι ένας τέτοιος πολιτικός. Ένα τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ήρθε από το ΠΟΥΘΕΝΑ, χωρίς ΙΣΤΟΡΙΑ (η ιστορία είναι εχθρός για τη Νέα Τάξη) και επιβλήθηκε από την αφηνιασμένη προπαγάνδα της διεθνούς μαφίας του χρήματος και της διεθνούς μαφίας των ΜΜΕ…

ΟΙ πάντες ουρλιάζουν υστερικά ΥΠΕΡ του Μακρόν και με ιδιαίτερο ζήλο τα εγχώρια, πολύχρωμα, ανδρείκελα: Πολιτικά και δημοσιογραφικά…

Ο Μακρόν είναι η βαρβαρότητα και η φρενοβλάβεια της Παγκοσμιοποίησης που δεν έχει χωνευτεί από αυτό το ίδιο το σύστημα: Δηλαδή είναι το πιο μακάβριο σύμπτωμα του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ: του ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΟΥ κεφαλαίου, της Νέας Τάξης…

Ο Μακρόν έρχεται να μαζέψει τα απόνερα της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας των παραδοσιακών κομμάτων, ιδιαίτερα της χρεοκοπίας των κυβερνητικών κομμάτων του κλασσικού κοινοβουλευτισμού.

Είναι ο μακάβριος φασιστικός μορφασμός, ο οποίος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έρχεται να επιβληθεί από τους μαφιόζους του χρήματος, ΕΞΩ και ΠΑΝΩ από τις κλασσικές δημοκρατικές διαδικασίες, ΕΞΩ και ΠΑΝΩ από τον αστικό κοινοβουλευτισμό και τα κόμματα…





----------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΑΝΤ1 εδωσε βημα στον Τσιπρα για να ανακοινώσει την πωληση της ΔΕΗ...

Ενταξει... Χ"Νικολάου.. καταλάβαμε!
Ο ΑΝΤ1 εδωσε βημα στον Τσιπρα για να ανακοινώσει την πωληση της ΔΕΗ.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν σε επιδοκιμάζει ο εχθρός σου είσαι σε λάθος κατεύθυνση

Ο Μάο είχε πει κάποτε: ''Αν μας πολεμάει ο εχθρός είναι καλό. Επειδή είναι μία απόδειξη πως ανάμεσα σε μας και τον εχθρό τραβήξαμε μία ξεκάθαρη γραμμή. Αν ο εχθρός μας αντιτάσσεται ενεργά και μας περιγράφει με μελανά χρώματα τότε είναι ακόμα καλύτερα. Επειδή καταμαρτυρεί πως όχι μόνο τραβήξαμε αναμεσά μας μια ξεκάθαρη γραμμή, αλλά και... πως η δουλειά μας είχε λαμπρές επιτυχίες.''
Η ρήση του Μάο ισχύει και για το ΚΚΕ αλλά αντίστροφα. Γιατί ενώ θα περίμενε κανείς ότι σε μία εποχή παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης και αδυναμίας εξεύρεσης διεξόδων για το αστικό πολιτικό σύστημα το ΚΚΕ θα σημείωνε άνοδο και οι επιθέσεις από τον αστικό τύπο εναντίον του θα είχαν ενταθεί συμβαίνει το αντίθετο.

Τα αστικά ΜΜΕ ασχολούνται ελάχιστα με το ΚΚΕ, πολύ λιγότερο από ότι ασχολούνταν προ μνημονίων και όταν ασχολήθηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής στο 20ο συνέδριο το έκαναν για να επιδοκιμάσουν την στάση του ΚΚΕ και μάλιστα πάνω σε ένα κομβικής και στρατηγικής σημασίας ζήτημα.

Πρώτη η εφημερίδα των συντακτών με άρθρο της σύνταξης χαρακτήρισε ρεαλιστικές και ωμές τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ συμφωνώντας απόλυτα μαζί τους.

Δεύτερο το tvxs του Κούλογλου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο ''Έχει δίκιο το ΚΚΕ''. Ο τίτλος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρανοήσεις. Για το tvxs ''ο Κουτσούμπας είπε περίπου τα αυτονόητα''. Πλήρης ταύτιση λοιπόν από τονσεσημασμένο αντικομμουνιστή Κούλογλου.


Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε πως ''η απόδραση από την ευρωζώνη αποτελεί θάνατο''και ''πως η Ελλάδα χρωστάει σήμερα 320 δις ευρώ, ένα ποσό που θα πολλαπλασιαστεί αν βρεθεί με ένα νέο, υποτιμημένο νόμισμα. Πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις, από τις οποίες καμιά χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει, όσο και να κλειστεί στον εαυτό της''.

Δηλαδή με τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις συνέπειες της εξόδου από το ευρώ συμφωνούν αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουμε πάση θυσία στην ευρωζώνη και να αποπληρώσουμε το χρέος στο σύνολο του.

Τέλος ιδιαίτερης προβολής έτυχαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το ευρώ από την Εστία που τις φιλοξένησε στο εξώφυλλο της. Πρέπει να είναι το μονάδικο άρθρο της Εστίας για το ΚΚΕ στην όχι μικρή της ιστορία χωρίς αρνητικό σχόλιο. Ακόμα και οι πιο κολλημμένοι και αρτηριοσκληρωτικοί αντικομμουνιστές δεν βρίσκουν κάτι αρνητικό να σχολιάσουν προβάλλοντας τις συγκεκριμένες θέσεις στο πρωτοσελιδό τους.

Είναι προφανές ότι αυτές οι θετικές αντιδράσεις των αστικών ΜΜΕ αποτελούν μιά ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ηγεσία του ΚΚΕ κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Δεν θα μπούμε εδώ στην διαδικασία να αναλύσουμε τις θέσεις του ΚΚΕ για το ευρώ γιατί το έχουμε ξανακάνει όπως το έχουν κάνει και αρκετοί άλλοι τον τελευταίο καιρό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ίδια η πείρα έχει αποδείξει πλέον ότι από τότε που το ΚΚΕ υιοθέτησε πλήρως αυτή την σεχταριστική και αριστερίστικη λογική τα αποτελέσματα δεν το δικαιώνουν το αντίθετο μάλιστα.

Ούτε το κόμμα ειδικά ούτε το κίνημα γενικά είχαν οφέλη είτε ποσοτικά είτε ποιοτικά τουναντίον επικρατεί πλήρης ακίνησια και απογοήτευση ενώ και η επιρροή και η μαζικότητα του κόμματος βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά από τα προ μνημονίων επίπεδα.

Το ΚΚΕ με αυτές τις λογικές βαδίζει ανεπιστρεπτί να γίνει από μαζικό κόμμα περιθωριακή σέχτα για αυτό και τα αστικά ΜΜΕ είχαν πάψει να ασχολούνται μαζί του μέχρι που ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κινδυνολογίες των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου αναβάλλοντας κάθε πιθανή έξοδο της χώρας από ευρώ και ΕΕ μέχρι τον σοσιαλισμό οπότε η αδιαφορία έγινε επιδοκιμασία.

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ θα αλλάξει ρότα. Μας έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ζήτημα είναι για πόσο η βάση του ΚΚΕ θα κάτσει παθητικά να παρακολουθεί το ΚΚΕ να περιθωριοποιείται με τα αστικά ΜΜΕ να το επιδοκιμάζουν;




---------------------------------------------------------------------------------------




Πρώτη η Μέρκελ και μετά ΟΛΟΙ ζητωκραυγάζουν: Εμπρός Εμμανουέλ Μακρόν!

Η Γερμανία μαζί με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, σε πολύ σύντομο χρόνο κατόρθωσαν από το μηδέν να κατασκευάσουν το πρωτότυπο του σύγχρονου ευρωπαίου πολιτικού και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.
Μακρόν... o "κεντροαριστερός" ευρωπαϊστής. Πριν 5, 6 μήνες τον γνώριζε κάποιος σαν μια προσωπικότητα της γαλλικής κι ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής; Τότε, αν άκουγε κάποιος το όνομα Μακρόν, θα σκεφτόταν ίσως ότι είναι το όνομα ενός σχεδιαστή μόδας, μιας μάρκας από τσιπς πατατάκια, παίκτης στο Survivor, ποδοσφαιριστής... αλλά ποτέ πως θα είναι ο... επόμενος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας και μάλιστα ο διάδοχος του Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Θα είναι ο δανεικός πρόεδρος της Γαλλίας που θα ασκεί την κυβερνητική γαλλική πολιτική για λογαριασμό του υπερεθνικού τραπεζικού συστήματος. Είναι το χαρακτηριστικό δείγμα της κυριαρχίας της τρόικας που καλπάζει, βρίσκεται "en marche".




------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
25/04/2017
Ενώ τα εγχώρια και ξένα συστημικά μέσα αναπαράγουν σε καθημερινή βάση ανακρίβειες σε σχέση με την κατάσταση στη Βενεζουέλα, παρουσιάζοντας το Νικολάς Μαδούρο ως δικτάτορα και χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη βενεζολάνικη κυβέρνηση , την Κυριακή βρέθηκε στο κρατίδιο Μπολίβαρ το πτώμα του Εσμίν Ραμίρες, ηγέτη του σωματείου σιδηρομεταλλεύματος και μέλος του κυβερνώντος κόμματος PSUV (Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας).
Απήχθη το Σάββατο από μέλη της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης και δολοφονήθηκε την Κυριακή, αφού δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς στο κεφάλι.
Εμβληματική φυσιογνωμία του εργατικού κινήματος στη Βενεζουέλα, ο Ραμίρες είχε καταγγείλει πολλάκις τη δράση της αντιπολίτευσης, ενώ συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν το θάνατό του, είχε λάβει μέρος στις προετοιμασίες της επερχόμενης πρωτομαγιάτικης πορείας.
Δείτε παλιότερο ρεπορτάζ του Telesur για τις δολοφονίες κυβερνητικών πολιτικών και ακτιβιστών στη Βενεζουέλα.
ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
31/05/2016
Μια διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν στη Βενεζουέλα παρουσιάζει το δίκτυο Telesur αναφερόμενο σε εκτελέσεις πολιτικών και ακτιβιστών που στηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο.
https://www.youtube.com/watch?v=0v1KiP9I2BE
Βενεζουέλα: Πολιτικές δολοφονίες χτυπάνε αριθμούς ρεκόρ





--------------------------------------------------------------------------------------------





Σε ένα χρόνο: 48 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική και ιταλική υπηκοότητα

Σύμφωνα με την Eurostat η μεγαλύτερη ομάδα που αιτήθηκε υπηκοότητας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι Αλβανοί.
Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι παρουσιάζεται μείωση γενικά των ανθρώπων που έλαβαν υπηκοότητα σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Ενδεικτικά το 2013 χορηγήθηκε υπηκοότητα σε 980 χιλιάδες άτομα στις χώρες της ΕΕ, το 2014 έπεσε στους 890 000, το 2015 κατέβηκε στους 840 000.
Η Eurostat επισημαίνει ότι συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει υπηκοότητα χωρών μελών της ΕΕ.
Κατά το 2015 σε ποσοστό 87% των αιτούντων υπηκοότητα ήταν από άτομα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Στην κορυφή της λίστας κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκονται οι Μαροκινοί με 86100 χορηγήσεις. Αυτοί έλαβαν κυρίως ιταλικά, ισπανικά και γαλλικά διαβατήρια.
Ακολουθούν οι Αλβανοί με 48 χιλιάδες άτομα. Σε ποσοστό 96% των περιπτώσεων έλαβαν ελληνική και ιταλική υπηκοότητα.
Όπως σημειώνεται, για να γίνει κανείς πολίτης της ΕΕ πρέπει να αποκτήσει υπηκοότητα σε χώρα μέλος της Ένωσης, όπου πρέπει να έχει ζήσει τουλάχιστον πέντε έτη, να γνωρίζει τη γλώσσα ή να έχει βασικές γνώσεις και να έχει καθαρό ποινικό μητρώο.




---------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Το πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν προκρίθηκαν στον β' γύρο που θα γίνει στις 7 Μάη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε σύνολο 48.891.594 εγγεγραμμένων συνολικά ψήφισαν 36.681.113 ενώ η αποχή έφτασε το 21,77% (το 2012 ήταν 20,52%).
Ο Εμανουέλ Μακρόν, πρώην υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων Ολάντ - Βαλς και πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών, έλαβε το 23,86% των ψήφων.
Η υποψήφια του ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου (Front National - FN) Μαρίν Λεπέν έλαβε 21,43%.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων (Les Republicains - LR, μετεξέλιξη του γκωλικού UMP από όπου είχε εκλεγεί πρόεδρος ο Ν. Σαρκοζί) Φρανσουά Φιγιόν έλαβε 19,94%.
Ο πρώην επικεφαλής του οπορτουνιστικού Μετώπου της Αριστεράς - που στήριξε και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας - Ζαν Λικ Μελανσόν έλαβε 19,62%.
Ο επίσημος υποψήφιος του μέχρι σήμερα κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (Parti Socialiste - PS) Μπενουά Αμόν έλαβε μόλις 6,35%.
Ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, που επίσης πρόβαλαν προγράμματα με αφετηρία την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του γαλλικού κεφαλαίου, ζητώντας επαναξιολόγηση των συμμαχιών του, αμφισβητώντας στον ένα ή τον άλλο βαθμό τους όρους συμμετοχής σε ΕΕ, ΝΑΤΟ.
Ο Νικολά Ντιπό Ενιάν του συντηρητικού «Σήκω Γαλλία» πήρε 4,73%.
Ο Ζαν Λασάλ της κίνησης «Ας αντισταθούμε!» 1,21%.
Ο Φιλίπ Πουτού του τροτσκικιστικού Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος 1,10%.
Ο Φρανσουά Ασελινό της Λαϊκής Ρεπουμπλικανικής Ενωσης 0,92%.
Η Ναταλί Αρτό του τροτσκικιστικού «Εργατικού Αγώνα» 0,65%.
Ο Ζακ Σεμινάντ της «Αλληλεγγύης και Προόδου» 0,18%.
Ο β' γύρος θα διεξαχθεί στις 7 Μάη 2017.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανατροφοδότησε όλη τη συζήτηση που διεξαγεται - όχι μόνο στη Γαλλία - περί «αντισυστημικής ψήφου», με πολλά αστικά επιτελεία να εμφανίζουν την υποχώρηση «παραδοσιακών» αστικών κομμάτων ως «ρήξη με την πολιτική ελίτ».

«Νέο» μόνο το περιτύλιγμα
Η οξυμένη «κινητικότητα» στον αστικό πολιτικό χάρτη της Γαλλίας αποτυπώνεται σε στοιχεία όπως:
Η «δυναμική εμφάνιση» υποψηφίων όπως ο Μακρόν, που - κατά πολλούς αναλυτές - «μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστοι», που στο πρόγραμμά τους αποτυπώνουν τον προβληματισμό για την πτωση των Ρεπουμπλικανων και των Σοσιαλιστων.
Η συνεχιζόμενη ενίσχυση του FΝ, που στον α' γύρο συγκέντρωσε 7.658.990 ψήφους (αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του), ενώ στον α' γύρο των εκλογών του 2012 είχε πάρει 6.421.426. Το FN κερδίζει έδαφος και εξαιτίας της αυξανόμενης δυσαρέσκειας των εργατικών - λαϊκών μαζών για την κυρίαρχη πολιτική, μετά από μια προσπάθεια να φιλοτεχνήσει ένα πιο «πατριωτικό» προφίλ, απομακρύνοντας τα «πιο ακραία στοιχεία» (βλ. «κόντρα» της Μαρίν Λεπέν με τον πατέρα της Ζαν Μαρί). Η άνοδός του εκφράζει καταρχήν το βαθύ προβληματισμό και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεργασιών στην ΕΕ, όπου σε διάφορες χώρες δυναμώνει το αστικό ρεύμα του ευρωενωσιτικοσκεπτικισμού. Επισης και τη διαθεση για εξοδο της γαλλιας από το ΝΑΤΟ.
Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι του PS και της «παραδοσιακής δεξιάς» (την οποία σήμερα εκφράζουν οι Ρεπουμπλικάνοι) αποκλείστηκαν από τον β' γύρο, μετά από δεκαετίες εναλλαγής τους στην αστική εξουσία.
Ειδικά για το PS, εδώ και καιρό πολλοί εμφανίζουν την πορεία του να ακολουθεί αυτή του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Ολάντ (και του PS), όπως ο υπουργός Αμυνας Ζαν Υβ Λε Ντριάν, όχι απλά στήριξαν αλλά δραστηριοποιήθηκαν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μακρόν.
Ενδεικτικές είναι και υποψηφιότητες όπως αυτή της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Μελανσόν, που μέσα από έναν πιο «αριστερό» λόγο πρόβαλαν αντίστοιχους προβληματισμούς για τη συμμετοχή στις λυκοσυμμαχίες όπου σήμερα παραμένει η Γαλλία (εκφράζοντας ανησυχία π.χ. για την απώλεια της «στρατιωτικής και διπλωματικής ανεξαρτησίας» της, επιχείρημα με το οποίο προτείνουν σταδιακή αποχώρηση από το ΝΑΤΟ). Αυτά βέβαια, αφού πρώτα διακρίθηκαν σημαντικά στην υπόθεση ενσωμάτωσης του λαϊκού κινήματος και μέσα από πόστα της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας (π.χ. το Μέτωπο της Αριστεράς πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς).
Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Γαλλία έχει μπει σε μια περίοδο εντατικών διεργασιών για τη διασφάλιση πολιτικού προσωπικού ικανότερου να προστατέψει τα γενικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Η διαδικασία αυτή θα ενταθεί εν όψει και των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στις 11 και στις 18 Ιούνη (α' και β' γύρος αντίστοιχα).
Βέβαια αυτές οι αλλαγές δεν εγκυμονούν τίποτα θετικό για τα λαϊκά συμφέροντα. Αφορούν μόνο τη θωράκιση της εξουσίας των εκμεταλλευτών του λαού και την καλύτερη προετοιμασία των επόμενων αντιλαϊκών επιθέσεων. Αλλωστε, πάνε μόνο πέντε χρόνια που και ο τότε υποψήφιος του PS, Φρανσουά Ολάντ, επικρατούσε του «δεξιού» Σαρκοζί και προβαλλόταν ως δήθεν «νέος άνεμος της Ευρώπης». Τα όσα έγιναν στο διάστημα 2012 - 2017 απέδειξαν ότι, για να είναι κάτι αληθινά «νέο» και «εναλλακτικό» από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, πρέπει να έρχεται σε ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Δηλώσεις μετά τον α' γύρο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IPSOS/SOPRA STERIA που έγινε για τον β' γύρο, ο Μακρόν συγκεντρώνει 62% αντί 38% της Λεπέν. Αλλη έρευνα, του ινστιτούτου HARRIS INTERACTIVE, εμφάνισε τον Μακρόν πρώτο με 64% έναντι 36% της Λεπέν.
Από τη μεριά του, ο Μακρόν στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι Γάλλοι εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση» και πρόσθεσε ότι θέλει να είναι «ο Πρόεδρος των πατριωτών, απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών», ότι θα μεταφέρει «τη φωνή της ελπίδας για τη χώρα μας και την Ευρώπη».
Η Λεπέν δήλωσε ότι αναλαμβάνει την «ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας», υπογραμμίζοντας ότι «μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας» και συμπληρώνοντας: «Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών. Είτε, διαφορετικά, επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (...) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή».
Ο Φρ. Φιγιόν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας του, κάλεσε τους οπαδούς των LR να παραμείνουν ενωμένοι, ενώ απηύθυνε έκκληση στήριξης του Μακρόν στο β' γύρο, επειδή το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του FN «θα οδηγήσει τη χώρα στην πτώχευση και σε αυτό το χάος θα πρέπει να προστεθεί και το χάος με την έξοδο από την Ευρώπη. Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί παρά να φέρει δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία».
Ο Ζ. Λ. Μελανσόν δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν», προσθέτοντας σχετικά με τον β' γύρο: «Καθένας ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».
Σε ψήφο υπέρ του Μακρόν κάλεσε και ο υποψήφιος του PS Μπενουά Αμόν, ενώ ενδεικτική ήταν και η δήλωση του ΓΓ του ΚΚ Γαλλίας Π. Λωράν, που είπε ότι στις 7 Μάη ο λαός πρέπει «να μπλοκάρει το δρόμο της Λεπέν (...) Να χρησιμοποιήσει το μοναδικό ψηφοδέλτιο που δυστυχώς θα έχει απέναντί του για να το πράξει... Με Τραμπ, Πούτιν, Ασαντ και την ευρωπαϊκή ακροδεξιά ως συμμάχους, με την εκλογή Λεπέν θα απειληθεί η ασφάλεια του κόσμου».
Χτες, και ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι απέναντι στον «κίνδυνο» του FN «επιβάλλεται η κινητοποίηση και η σαφήνεια των επιλογών», προσθέτοντας ότι θα ψηφίσει Μακρόν.
Πάντως, χρειάζεται να σημειωθεί ότι οι σημερινές συνθήκες είναι διαφορετικές από το 2002 (όταν το FN είχε ξαναπάρει μέρος σε β' γύρο προεδρικών εκλογών). Σήμερα, οι επιφυλάξεις για τις σκοπιμότητες και τους όρους συμμετοχής της Γαλλίας στην ΕΕ είναι διάχυτες στα προγράμματα των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, με σημαντικές διαφοροποιήσεις βεβαίως.
Επίσης, ίσως δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με ορισμένα ρεπορτάζ, στους οπαδούς των Ρεπουμπλικάνων του Φιγιόν υπάρχουν ήδη διαφωνίες στη «γραμμή» για στήριξη Μακρόν (η σχετική έκκληση αποδοκιμάστηκε από ορισμένους). Δημοσκόπηση εμφάνισε το 40% των ψηφοφόρων του να υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε Μακρόν ούτε Λεπέν. Επίσης, άλλοι σχολίασαν ότι δεν ήταν τυχαίο πως στις πρώτες συγκεντρώσεις οπαδών του Μελανσόν κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του Μακρόν.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το νεοσυσταθέν Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας (πρώην Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας), που συμμετέχει και στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, έχει σύνθημα «όχι σε όλους τους υποψηφίους του κεφαλαίου». Στον α' γύρο σημείωνε ειδικά για τον Μελανσόν ότι «δεν προτείνει να τα σπάσει με την ΕΕ ούτε με το ΝΑΤΟ. Αντίθετα επιδιώκει να διαπραγματευτεί καλύτερη θέση. Αυτή ακριβώς είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα το 2015, η οποία οδήγησε στην αποδοχή της ΕΕ».
Είναι καθαρό ότι στη Γαλλία έλειψε και λείπει η φωνή ενός Κομμουνιστικού Κόμματος, με επαναστατική στρατηγική, διδαγμένο απ' την πορεία μετάλλαξης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι γνωστή η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, που έχει απολέσει τους δεσμούς με την εργατική τάξη της χώρας του. Και στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες, μιλώντας και για τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό των πολιτικών δυνάμεων, οι λέξεις έχουν χάσει το όνομά τους. Είναι ενδεικτικό ότι "αριστερά" στη Γαλλια εννοεί κάποιος Γαλλος βασικα το Σοσιαλιστικό Κόμμα.




---------------------------------------------------------------------------------------




Τι προτείνει ο Μελανσόν για τον β' γύρο
26.04.2017, 13:12
Το κίνημα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τέταρτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και απέφυγε να συνταχθεί στο μέτωπο κατά της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε ότι κανένα από τα μέλη του δεν θα ψηφίσει υπέρ της υποψήφιας του Eθνικού Μετώπου στις 7 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αρκεστούν σε τρεις επιλογές: α) λευκό, β) Μακρόν και γ) αποχή.
«Όπως όλοι γνωρίζουν, το κίνημα “Ανυπότακτη Γαλλία” εκ προοιμίου και εξ ορισμού συντάσσεται με τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας: “Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη”. Η ψήφος υπέρ της εκπροσώπου της Ακροδεξιάς δεν θα μπορούσε να είναι επιλογή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τη θέση αυτή, σημειώνει η εφημερίδα Le Figaro, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα την ανακοινώσει και σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στην οποία θα εξηγήσει γιατί ελήφθη η απόφαση να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους υποστηρικτές του κινήματός του.
Η «Ανυπότακτη Γαλλία» διερευνά τις προθέσεις του κύριου κορμού των υποστηρικτών της. H ψηφοφορία ξεκίνησε χθες βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της 2ας Μαΐου, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν έσπευσε σήμερα να επαινέσει τον Μελανσόν για τη στάση του μετά τον πρώτο γύρο.
«Μου φαίνεται πολύ αξιοπρεπές εκ μέρους ενός υποψηφίου που είχε μία σημαντική επίδοση και που ήταν ο καλύτερος από άποψη ρητορικής», σχολίασε ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν και επέκρινε την κόρη του για χλιαρή προεκλογική εκστρατεία.




----------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Οξύνεται η κόντρα κυβέρνησης - Κογκρέσου
Ενώ ο Πρόεδρος Τραμπ κοβει προγραμματα για σιτιση μαθητων, στηριξης ηλικιωμενων, και υπηρεσιες προνοιας για να χτισει το τειχος με το Μεξικο ...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι εντεινόμενες κόντρες ανάμεσα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η χρηματοδότηση (και ως εκ τούτου και η λειτουργία) ομοσπονδιακών κυβερνητικών υπηρεσιών από το ερχόμενο Σάββατο, οπότε συμπληρώνονται οι πρώτες 100 μέρες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό της κόντρας κυβέρνησης - Κογκρέσου είναι το γεγονός ότι την Δευτερα, περίπου τρεις μήνες αφότου ορκίστηκε ο Τραμπ Πρόεδρος, η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του πρώην κυβερνήτη της Τζόρτζια, μεγαλογαιοκτήμονα Σόνι Περντού, στη θέση του νέου υπουργού Γεωργίας.
Οι διαφορές των δύο πλευρών εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην επιλογή του Προέδρου Τραμπ να περικόψει σημαντικά τις δαπάνες του προϋπολογισμού για το επόμενο οικονομικό έτος σε προγράμματα που αφορούν τη σίτιση μαθητών φτωχών οικογενειών, τη στήριξη ηλικιωμένων, τις υπηρεσίες πρόνοιας, προκειμένου να βρεθούν πόροι για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ηγετικά στελέχη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών δεν κόπτονται φυσικά για την νέα επιδείνωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, απλώς, αξιοποιούν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να σπρώξουν τα συμφέροντα μονοπωλίων που τους στηρίζουν. Στελέχη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο διαμήνυαν χτες πως εάν η κυβέρνηση Τραμπ πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τότε «θα αποφευχθεί η αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το Σάββατο».
Ο Πρόεδρος Τραμπ πάντως, σε νέο μήνυμά του στο Twitter χτες, επέμεινε στην ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σημαντικό εργαλείο για το σταμάτημα της εισροής των ναρκωτικών που δηλητηριάζουν τη χώρα και τη νεολαία μας».




----------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζεται η απεργία πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων
Προετοιμάζεται γενική απεργία αλληλεγγύης
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Για όγδοη μέρα συνέχισαν προχτες Δευτερα πάνω από 1.580 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι την απεργία πείνας που πραγματοποιούν από τις 17 Απρίλη στις ισραηλινές φυλακές, διεκδικώντας πιο ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, όπως πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, συχνότερες επαφές με τους δικηγόρους και τις οικογένειές τους κ.ά.
Μεταξύ των πολλών εκατοντάδων Παλαιστινίων αγωνιστών είναι και το ανώτερο στέλεχος της «Φατάχ», ο 57χρονος Μαρουάν Μπαργούτι, που έχει φυλακιστεί πέντε φορές σε ισόβια κάθειρξη και πραγματοποιεί απεργία πείνας σε συνθήκες απομόνωσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποθέσεων (Παλαιστίνιων) Κρατουμένων Ισα Κάρακ αναφέρθηκε στην εύθραυστη κατάσταση υγείας του Μ. Μπαργούτι, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων υποφέρει από υπόταση και χαμηλά επίπεδα ζαχάρου και ότι αρνείται επίμονα να πάρει οποιοδήποτε φάρμακο ή να διακόψει την απεργία πείνας. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τις ισραηλινές κατοχικές αρχές πως υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης «έκρηξης» σε περίπτωση που επιδεινωθεί δραματικά η υγεία του Μ. Μπαργούτι.
Σε απεργία και κινητοποιήσεις καλεί η «Φατάχ»
Η «Φατάχ», σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, απηύθυνε κάλεσμα για γενική απεργία την Πέμπτη 27 Απρίλη, ζητώντας «να νεκρώσει κάθε επιχείρηση και κάθε δημόσια υπηρεσία στη Δυτική Οχθη» καταγγέλλοντας τις οικτρές συνθήκες κράτησης χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Κάλεσε επίσης τον Παλαιστινιακό λαό «να συγκρουστεί με την δύναμη κατοχής σε όλες τις ζώνες», αναγορεύοντας το Ισραήλ «υπεύθυνο για τις ζωές όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων αλλά και για οποιαδήποτε αναταραχή στην περιοχή, που θα εκδηλωθεί ως αποτέλεσμα της στενοκεφαλιάς και αδιαφορίας των κατοχικών αρχών στα αιτήματα των κρατουμένων».
Η ίδια οργάνωση απηύθυνε λαϊκό κάλεσμα για συμμετοχή κινητοποιήσεις την ερχόμενη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς την «μέρα οργής».
Στο μεταξύ, τριμελής αντιπροσωπεία ανώτερων Παλαιστινίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και στέλεχος του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σαέμπ Ερεκάτ, ο επικεφαλής των παλαιστινιακών μυστικών υπηρεσιών Ματζίντ Φαράτζ μετέβησαν χτες στην Ουάσιγκτον, για να προετοιμάσουν την προγραμματισμένη για τις 3 Μάη συνάντηση του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μ. Αμπάς, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, στο Λευκό Οίκο. Η αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης την Πέμπτη, ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αμπάς για τα αποτελέσματα των επαφών τους στην Ουάσιγκτον.




---------------------------------------------------------------------------------------




Συνεχίζεται η πάλη ενάντια στην απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας
Η προσπάθεια για απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας από την πλευρά της ναζιστικής φιλοευρωενωσιτικοΝΑΤΟικής κυβέρνησης του Κιέβου συνεχίζεται, αλλά προς το παρόν συναντάει δυσκολίες.
Τη Δευτέρα, στο Εφετείο του Κιέβου αποφεύχθηκε να διατυπωθεί τελική απόφαση και επόμενη μέρα ακροάσεων και συνέχισης της δίκης καθορίστηκε η 15η Μάη.
Οπως σημειώνει η ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, σε ανακοίνωσή της, «η συμπαράσταση του παγκόσμιου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος παίζει καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα. Οι ανακοινώσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των συνδικάτων, των οργανώσεων νεολαίας και γυναικών, αυτών για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων, η συμμετοχή των εκπροσώπων Κομμουνιστικών Κομμάτων σε κοινοβούλια και την Ευρωβουλή έδειξαν ότι το ΚΚ Ουκρανίας δεν είναι μόνο του στην πάλη για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων, ενάντια στην καταπίεση του κεφαλαίου, για την ειρήνη και την ασφάλεια στον πλανήτη».
Και καταλήγει: «Τα αδελφά κόμματα, οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, είναι μαζί μας. Γι' αυτό η νίκη είναι δική μας. Συνεχίζουμε την πάλη για τη συνέχιση της δίκης στις 15 Μάη. Η νίκη θα είναι του εργαζόμενου λαού».




---------------------------------------------------------------------------------------




ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ G20
«Καημός» τους η ... γυναικεία επιχειρηματικότητα
Με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε οικονομικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς τομείς ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Βερολίνο το φόρουμ διαλόγου γυναικών των 20 πιο ισχυρών καπιταλιστικών χωρών (G20), την προεδρία του οποίου έχει η Γερμανία. Στόχοι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, στόχοι που εντείνουν την εκμετάλλευση και την ανισοτιμία των γυναικών. Αλλωστε, ακόμη και μια ματιά στους συμμετέχοντες και στη θεματολογία του φόρουμ αποκαλύπτει πως στο Βερολίνο συναντιόνται οι πιο «στυγνοί» εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιο «αδίστακτοι» πρωταγωνιστές του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και ορκισμένοι εχθροί των λαών ...γένους θηλυκού.
Ενδεικτικά, χτες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ, συζήτησαν για το πώς η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να προωθηθεί σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον κόσμο. Για χάρη, βέβαια, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων καταργούνται δικαιώματα και κατακτήσεις, προωθούνται αντιλαϊκές πολιτικές, περικόπτονται κρατικές δαπάνες για το «κοινωνικό κράτος», ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - και μάλιστα στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων!
Υποκριτικά διαπιστώνεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας ότι οι γυναίκες απασχολούνται σε πολύ μικρότερη κλίματα απ' ό,τι οι άντρες και θα συζητηθεί ξεχωριστά η μεγαλύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας, τη στιγμή που σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες αποθεώνεται η μερική απασχόληση ως μια «ιδανική επιλογή» για τις γυναίκες, που εξισορροπεί την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες «επιβαρύνονται με το μεγαλύτερο μέρος των δουλειών του σπιτιού, της ανατροφής των παιδιών και άλλων εργασιών φροντίδας», ενώ όλες οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε τροχιά περικοπών των κρατικών δαπανών για τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων, για την Εκπαίδευση και την Υγεία.
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει για τα μονοπώλια - ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - η ψηφιοποίηση της τεχνολογίας και της οικονομίας.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Οταν οι ιμπεριαλιστές «λατρεύουν» τα ανθρώπινα δικαιώματα
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Οσο η μοναρχία, η αστική τάξη της Σαουδικής Αραβίας εντείνει τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα (π.χ. Συρία, Ιράκ, Υεμένη κ.α.), στον ανταγωνισμό με άλλες ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις όπως το Ιράν, τόσο προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σε υπηρεσίες, επιτροπές και οργανισμούς του ΟΗΕ που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολύ περισσότερο με την ενίσχυση της ισότητας των δύο φύλων και τη βελτίωση της ζωής των γυναικών.
Αυτή η τάση διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή, με την εκλογή της στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών στη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας μερικών δεκάδων χωρών, παίρνοντας την υποστήριξη (σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές) και πέντε ισχυρών χωρών της ΕΕ. H Σαουδική Αραβία είναι γνωστό τι ...δικαιώματα δίνει στις γυναίκες (δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν αν δεν καλύπτουν όλο το σώμα τους, δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, να σπουδάσουν ή να εργαστούν αν δεν έχουν τη γραπτή συναίνεση κάποιου άντρα, δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο). Επίσης, η χώρα που διώκει όποιον αντιδρά στη μοναρχία, συμμετέχει από το 2006 στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Και η τελευταία απόφαση δεν είναι απλά ένας προκλητικός κυνισμός. Πρόκειται για προσπάθεια νομιμοποίησης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιεί από το Μάρτη του 2015 η σαουδαραβική μοναρχια ως επικεφαλής «συνασπισμού» σειχιδων των χωρών της Αραβικής Χερσονήσου, της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ, δήθεν για την «απελευθέρωση» του λαού της Υεμένης.





--------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Φορολογικές μειωσεις για τα μονοπωλια και τις επιχειρησεις
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Μία πρόγευση από το νομοσχέδιο ευρύτερων φορολογικών μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει σήμερα έδωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προβάλλοντας τη σημαντική μείωση της εταιρικής φορολογίας για τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, που θα κατέβει από το 35% στο 15%.
Ενώ ο Τραμπ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν συμφωνούν σε γενικές γραμμές σε μία μεγάλη μείωση των φόρων για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και τις επιχειρήσεις, διαφωνούν σε ορισμένα σημεία. Ο Ράιαν θέλει ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων να μειωθεί στο 20%, αντί του 15% που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η πρόσθετη μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δεν θα κάνει το τελικό φορολογικό σχέδιο να είναι ουδέτερο από πλευράς εσόδων. Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, από την πλευρά του, είχε διαμηνύσει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, παρά για την επίπτωση που θα υπάρξει (από τη μείωση της φορολογίας) στα κρατικά έσοδα.
Με φόντο την ευρεία φορολογική «μεταρρύθμιση», ο Τραμπ προωθεί παράλληλα «αλλαγές» σε τομείς που αφορούν και ωφελούν κυρίως τα μονοπώλια σε κατασκευές, Ενέργεια, διαβεβαιώνοντας πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει υπογράψει συνολικά 32 προεδρικά διατάγματα μέσα στις πρώτες 100 μέρες από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, αριθμό ρεκόρ.




-----------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
Αντιπαράθεση Νετανιάχου και Γκάμπριελ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Γερμανό σοσιαλδημοκρατη υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την επιλογή του τελευταίου να συναντηθεί με εκπροσώπους ισραηλινών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως η οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή», που απαρτίζεται από Ισραηλινούς βετεράνους και καταγγέλλει τη βία των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων σε βάρος του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης.
Ο Γκάμπριελ πληροφορήθηκε την ακύρωση της συνάντησης ενώ συνομιλούσε με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν στην Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα, ο Γκάμπριελ επισκέφτηκε την πόλη Χεβρώνα, το ιστορικό κέντρο της οποίας έχει διχοτομηθεί εδώ και χρόνια από τις κατοχικές δυνάμεις, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εκεί με σχόλιό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook «απαράδεκτο Απαρτχάιντ χωρίς καμία δικαιολογία». Οσον αφορά την απόφαση του Νετανιάχου να ακυρώσει τη συνάντηση μαζί του, ο Γκάμπριελ εμφανίστηκε προβληματισμένος, δηλώνοντας στο γερμανικό δίκτυο ZDF: «Σκεφτείτε αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερχόταν στη Γερμανία και ήθελε να συναντηθεί με ανθρώπους που επικρίνουν την κυβέρνηση, και εμείς λέγαμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό... Θα ήταν αδιανόητο». Βεβαίως, η κίνηση Γκάμπριελ και η αντιπαράθεση με τον Νετανιάχου δεν γίνεται επειδή ο Γερμανός αστός πολιτικός νοιάζεται για τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Ο Γερμανός υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον αρχηγό της αντιπολιτευόμενης «Σιωνιστικής 'Ενωσης», Ισαάκ Χέρτζοκ, ο οποίος επίσης εξέφρασε αρνητικές θέσεις για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή», υποστηρίζοντας πως οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού είναι «δικαιολογημένες», γιατί τάχα γίνονται σε «ιδιαίτερες συνθήκες». Κατά τα λοιπά, ο Χέρτζοκ υποστήριξε τη λύση των δύο ανεξάρτητων, βιώσιμων κρατών και τη διεύρυνση των δεσμών του Ισραήλ με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής...
Την ίδια ώρα, πάνω από 1500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι συνέχισαν χτες για ένατη μέρα την απεργία πείνας σε ισραηλινές φυλακές, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης.





------------------------------------------------------------------------------------------



Κήδεψαν στη Δαμασκο τους νεκρούς τους ενώ ο ακροδεξιός νεοναζί Μακρόν απειλεί με επίθεση!
Κήδεψαν σήμερα στη Δαμασκό τα 110 θύματα (παιδιά και γυναίκες) της τρομοκρατίας των φονιάδων της πολιτισμένης δύσης...
Κι ο νεοναζί αυριανός πρόεδρος της Γαλλίας απειλεί με πολεμικές επιχειρήσεις τη Συρία!
Ο υπάλληλος του 4ου Ράιχ, ας ετοιμάσει και τα φέρετρα για όποιους Γάλλους τολμήσει να στείλει στη Συρία




---------------------------------------------------------------------------------




Ο αριστερός δεν έχει μεν και αλλά...
...είναι με το λαό της Συρίας και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή που συμμετέχουν τα δύο (2) Κομμουνιστικά κόμματα της χώρας!
Κάθε άλλη άποψη, ανήκει στη δεξιά και την ιμπεριαλιστική "αριστερά"!




------------------------------------------------------------------------------------




Tα μπάσταρδα του ναζισμού!
Η 16χρονη Παλαιστίνια Malak Sulaiman, από την Ιερουσαλήμ, καταδικάστηκε από το στρατοδικείο του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος σε 10 χρόνια φυλάκιση...
Οι σιωναζι κατοχικοί στρατοδίκες επέβαλαν την ποινή γιατί στη σχολική τσάντα είχε ένα μικρό σουγιαδάκι για να καθαρίζει το φρούτο στο σχολείο της...
Και μ' αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη χαριεντίζονται οι τσυριζαιοι κυβερνητικοι;
Καμία διαπραγμάτευση και συνομιλίες... Επανάσταση μέχρι τη Νίκη!




--------------------------------------------------------------------------------




To παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ, "ιμπεριαλιστικης δικαιωματικής αριστεράς", σωστότερα κοσμοπολίτικη "αριστερά" των τραπεζιτών!
Το έζησα κι' αυτό στο μαρτυρικό Στρασβούργο.
Ηλθε ο Παυλόπουλος και μίλησε στους βουλευτές του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ανάγκη προστασίας των ανθρωπινων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, εκπροσωπόντας μία καταχρεωμένη χώρα, που το τελευταίο πράγμα που κάνει είναι να προστατεύει τα δικαιώματα, φτωχών, αστέγων, ανέργων, συνταξιούχων και αναπήρων.
Κι' άκουσα και έναν βουλευτή της δηθεν ... «αριστεράς», να τον εγκαλεί γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαρκής προστασία των σκύλων και γενικά των ζώων.
Εχει χαθεί η μπάλλα ρε...


1 σχόλιο:

e-h είπε...




La Jiribilla 824
La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana el
dossier titulado Una travesía infinita, a propósito de la vigesimosexta
edición de la Feria Internacional del Libro, concluida recientemente. Un
grupo de escritores y artistas que asistieron a las sedes de Camagüey y
Santiago de Cuba, comparten valoraciones sobre esta experiencia y
develan interioridades acerca del principal acontecimiento literario del
país. También se incluyen reseñas de varios de los títulos presentados
durante la Feria, en particular, un acercamiento de Graziella Pogolotti
al volumen Cuba. Iniciativas, proyectos y políticas de cultura. En su
edición 824 La Jiribilla publica, además, un artículo de Eduardo Torres
Cuevas sobre la devolución del primer atlas moderno a los fondos de la
Biblioteca Nacional José Martí; así como una entrevista a la actriz
Mariela Brito y a la directora de El Ciervo Encantado, Nelda Castillo,
con motivo del reciente estreno de la obra Departures. Completan esta
entrega una aproximación a Dámaso Pérez Prado, en el centenario de su
natalicio; y la invitación al concierto del cantautor Oscar Sánchez, que
tendrá lugar el viernes 28 de abril, a las 5:00 p.m., en la sede de La
Jiribilla, ubicada en 5ta y D, Vedado.


A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Η Jiribilla 824
Jiribilla είναι Κούβας περιοδικό πολιτισμό και προτείνει αυτή την εβδομάδα
φάκελο με τίτλο Ένα ατελείωτο ταξίδι, επίκαιρος από την εικοστή έκτη
έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Μια
ομάδα συγγραφέων και καλλιτεχνών που παρακολούθησαν στην έδρα της Καμαγουέι και
Σαντιάγο ντε Κούβα, αξιολογήσεις σε αυτή την εμπειρία και
Εσωτερικά αποκαλύπτουν την κύρια λογοτεχνική εκδήλωση
της χώρας. Περιλαμβάνονται επίσης αναφορές πολλών από τους τίτλους που παρουσιάζονται
κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ιδίως, μια προσέγγιση Graziella Pogolotti
για Κούβα. Πρωτοβουλίες, τα έργα και τον πολιτισμό. στο της
824 Η Jiribilla έκδοση δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο από τον Eduardo Torres
Σπήλαια σχετικά με την επιστροφή των πρώτων σύγχρονων άτλαντα ταμεία
Χοσέ Μαρτί Εθνική Βιβλιοθήκη, καθώς και μια συνέντευξη με την ηθοποιό
Μαριέλα Brito και διευθυντή του Ελ Ciervo Encantado, Nelda Καστίγιο,
λόγω της πρόσφατης πρεμιέρας των Αναχωρήσεων. ολοκληρωθεί αυτή η
δίνει μια ένδειξη για την Perez Prado, στην εκατονταετηρίδα του της
natalicio, και η πρόσκληση για τη συναυλία του τραγουδιστή Oscar Sanchez,
θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 5:00 μ.μ., στην έδρα της η
Jiribilla, που βρίσκεται στο 5ο και D, Vedado.
Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu