Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πεμπτη 27 Απριλιου 2017




ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
Έχοντας καθιερώσει με συνταγματική μεταρρύθμιση την άμεση εκλογή από τον λαό του προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες εξουσίες, η Ελλάδα βαδίζει προς τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, τον οποίο στηρίζει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και κάποιοι αριστεροί, και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, στηριζόμενη στη Χρυσή Αυγή, η οποία τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να κρύψει όσο μπορεί τα ακραία ναζιστικά φυσιογνωμικά της χαρακτηριστικά.
Η αναμέτρηση έχει προκαλέσει οξύτατες αντιπαραθέσεις μεταξύ των γάλλων αριστερών, άλλοι από τους οποίους υποστηρίζουν τον Στουρνάρα για να μη βγει η φασίστρια, κάποιοι δεν υποστηρίζουν κανέναν εκπρόσωπο του κεφαλαίου, ενώ κάποιοι λένε ανοιχτά πως δεν θα 'χαν κανένα πρόβλημα, αν έβγαινε η Μιχαλολιάκου, καθώς τον Στουρνάρα τον στηρίζει και η Ε.Ε.
Σχολιο.-  Ωραίο το σενάριο -να δεις που η Ουρανια θα είχε ερθει σε ρήξη με τον πατέρα της και την παλαιά φρουρά του κόμματος.




--------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανία σήμερα Τεταρτη διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Lugansk Λαϊκή Δημοκρατία, και λέει ότι ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.




----------------------------------------------------------------------------------------




Οι υποστηριζομενες απο τους Αμερικανους,Κούρδοι μαχητές απο την Συρια,ζητούν απο τις Ηνωμένες Πολιτείες κάλυψη από τον αέρα,προστασια δλδ απο τις τουρκικες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους 
O Ερντογάν βομβαρδίζει Κούρδους σε Συρία και Ιράκ/Η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιει εδω και 2 μερες αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)κοντά στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ στα βόρεια του Ιράκ, αλλά και στα βορειοανατολικά της Συρίας.
Καλή τύχη με αυτό το αίτημα,Κούρδοι της Συρίας,ξερουμε πολυ καλα ποσο συχνα σας χρησιμοποιησαν και σας προδωσαν οι γιανκηδες των ΗΠΑ ...





----------------------------------------------------------------------------------------




Οι 3 αγνωστοι Ηρωες του Τσερνομπιλ
Περα απο τους γνωστους ηρωες επιστημονες,πυροσβεστες και εργατες που δωσαν τη ζωη τους για να σταματησουν τη ραδιενεργεια, υπηρξαν 3 ανθρωποι σχεδον αγνωστοι που εσωσαν εκατομμυρια απο μας
Κατω απτον φλεγομενο πυρηνα του Αντιδραστηρα 4 υπηρχε ενας χωρος που κρατουσε τα νερα-αποβλητα απτην διαδικασια ψυξης.
Το ηλεκτρονικο συστημα που αδειαζε αυτον τον χωρο ειχε καταρρευσει και ηταν θεμα χρονου ο λιωμενος πυρηνας να ρθει σε επαφη με το νερο προκαλωντας γεωθερμικη εκρηξη πολλων μεγατονων που θα ισοπεδωνε εκταση 200 τ.χλμ και θα απλωνε τεραστιες ποσοτητες ραδιενεργειας ως την στρατοσφαιρα και ψηλοτερα.
Ο μονος τροπος να αδειασει η δεξαμενη πλεον ,ηταν χειροκινητα.
Ετσι τρεις εθελοντες με πληρη επιγνωση των επιπτωσεων ανελαβαν την αποστολη να βουτηξουν στα ραδιενεργα νερα,να κολυμπησουν κατω απτον πυρηνα και να ανοιξουν τις βαλβιδες με τα χερια.
Ηταν οι :
Alexei Ananenko: τεχνολογος της Σοβιετικης πυρηνικης βιομηχανιας,που ειχε συμμετασχει στον σχεδιασμο του εργοστασιου και γνωριζε ακριβως που ηταν οι βαλβιδες.Ηταν παντρεμενος και ειχε εναν γιο.
Valeri Bezpalov: Μηχανικος του εργοστασιου,με θεση υπευθυνου στο Τμημα Λειτουργιας. Παντρεμενος με 3 παιδια.
Boris Baranov: Στρατιωτης,αγαμος, προσφερθηκε να κραταει τον υποβρυχιο φακο,ουτως ωστε να βλεπουν να εργαστουν στην σκοτεινη δεξαμενη.
Φορεσαν στολες δυτη, πηραν τα εργαλεια και βουτηξαν. Στην πορεια ο φακος χαλασε απτο μεγαλο επιπεδο ραδιενεργειας και φτασανε στις βαλβιδες ψιλαφιζοντας τον αγωγο που οδηγουσε σ'αυτες. Καταφεραν να τις ανοιξουν,γυρισανε πισω αλλα μετα απο λιγες μερες πεθαναν και οι τρεις.
σε καθε ευρωπαικη πρωτευουσα, δεν τους ξερει κανενας φυσικα . Κριμα.




----------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας, Τρίτη 2/5, 18.00, Ισραηλινή Πρεσβεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Κηφισίας και Κατεχάκη) Τρίτη 2 Μαΐου στις 18:00

Στις 17 Απριλίου περισσότεροι από 2000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας με σύνθημα «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια». Οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι απαιτούν να καταργηθεί το δικαστικό απαρτχάιντ της επ’ αόριστον κράτησης χωρίς δίκη που έχει επιβληθεί από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους (κατάργηση απομόνωσης, επικοινωνία με συγγενείς, ιατρική περίθαλψη κ.α.).
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στα διαρκή εγκλήματα του Ισραηλινού κράτους

Νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους
Ισραηλινή Πρεσβεία Λ. Κηφισίας & Κατεχάκη
(Λεωφορεία Α7, Β7 – Τρόλεϋ 10, 14, 18, 19)




-------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίζεται με δωρεές ιδιωτών ο Άκης
 Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 13:25
Πιθανότατα σήμερα αποφυλακίζεται από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματος να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ από το δικαστήριο, φαίνεται πως συγκεντρώθηκαν τα χρήματα «από δωρεές φίλων του» και έτσι απομένουν γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για να αποφυλακιστεί -πιθανόν εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 21 Απριλίου ο πρώην υπουργός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, επέστρεψε όμως στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς, σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγυοδοσίας για να αφεθεί ελεύθερος, βάσει απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, του επέβαλε εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.





-----------------------------------------------------------------------------------------




Μαύρισε η ψυχή μας
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 11:00
Καθημερινό αγώνα επιβίωσης δίνουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα, με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να απειλούν το 1/3 του πληθυσμού, βάσει έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα, το κείμενο που συνέταξε ειδική επιτροπή της Κομισιόν για την εργασιακή και την κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως αυτή καταγράφηκε την περίοδο 2015-2016, προκαλεί προβληματισμό. Οι κακουχίες και οι κοινωνικές ανισότητες επηρεάζουν το 35,7% του πληθυσμού, την ώρα που ένα ποσοστό 22,2% αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε υλικά αγαθά.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και τον τομέα της Υγείας, όπου οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και μια σειρά άλλων μέτρων έχουν οδηγήσει σε υποστελέχωση των νοσοκομείων και σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, την ώρα που οι ασθενείς σχηματίζουν ουρές για ένα χειρουργείο.

Ειδικότερα, η έκθεση της Κομισιόν χαρακτηρίζει «τραγική» την κατάσταση για το 12,3% του πληθυσμού, το οποίο στερείται ιατρικής περίθαλψης, ενώ την έχει ανάγκη. Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ των χωρών της Eυρωζώνης η Ελλάδα φαίνεται να ξοδεύει περισσότερα για το κοινωνικό κράτος, με δαπάνες ισοδύναμες με το 20,5% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στη ζώνη του ευρώ ήταν 20,1%.
Τέλος, η χώρα μας κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα των κρατών με τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας, καθώς το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκονται μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.




---------------------------------------------------------------------------------------




Στο εδώλιο ο Πελετίδης γιατί δεν παρέδωσε για έλεγχο τους φακέλους 324 εργαζομένων
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 12:41
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών πρόκειται να δικαστεί σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο, ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας: «Όπως δεν δώσαμε τους φακέλους των εργαζομένων αορίστου χρόνου, διότι, όπως λέγανε τότε οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλανε να γεμίσουν τη δεξαμενή από την οποία θα απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, δεν δίνουμε ούτε αυτούς τους φακέλους. Δεν θα διευκολύνουμε ούτε αυτήν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδίδοντας στοιχεία και φακέλους για να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, που στόχο έχει την απόλυσή τους».

Όσον αφορά στους εργαζομένους για τους οποίους δεν είχαν δοθεί από τον δήμο στοιχεία το 2014, ο κ. Πελετίδης σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι για τους οποίους συζητάμε τώρα προσλήφθηκαν στον δήμο πριν το 2004, που η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νόμο τούς μονιμοποίησε και τους έκανε αορίστου χρόνου. Τηρήθηκαν τότε όλες οι διαδικασίες από τη διοίκηση και έρχονται σήμερα, μετά από 13 χρόνια, και σου λένε ότι πρέπει να απολυθούν, τη στιγμή που έχουν προϋπηρεσία στον δήμο 20 χρόνια».

Ακόμη, ο δήμαρχος Πατρέων υπογράμμισε: «Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν με όλους τους προβλεπόμενους νόμους κι εμείς, μπροστά στην αδικία που γίνεται, με σκοπό να χτυπηθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η λειτουργία του δήμου, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, αρνηθήκαμε να δώσουμε τους φακέλους».




-------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σόφια επέλεξε να αγοράσει σουηδικά μαχητικά αεριωθούμενα Gripen
 Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, 14:25
Συνομιλίες με τη Σουηδία αποφάσισε να αρχίσει η Βουλγαρία, προκειμένου να αποκτήσει οκτώ καινούρια μαχητικά αεριωθούμενα Gripen τα οποία κατασκευάζονται από τη SAAB.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στέφαν Γιάνεφ.

Η βαλκανική χώρα επέλεξε τη σουηδική προσφορά έναντι άλλων για να αγοράσει μεταχειρισμένα αμερικανικά F-16 από την Πορτογαλία, εξοπλισμένα με αμερικανικά όπλα, ή μεταχειρισμένα μαχητικά Eurofighter Typhoon από την Ιταλία.

Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. λέβα (836 εκατ. δολάρια).

Μια ειδική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις πρόκειται να συσταθεί μέσα σε μια εβδομάδα, δήλωσε ο Γιάνεφ. Οι συνομιλίες με τη Σουηδία θα διεξαχθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη εβδομάδα.




--------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 348ΜΤΑ της Λαρισας
Αποσύρονται τα RF-4E Phantom II
Έφτασε η στιγμή της απόσυρσης για τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου RF-4E Phantom II, που μετρούν 39 χρόνια υπηρεσίας στη χώρα μας.
Η ΠΑ, τιμώντας αυτό το ιστορικό γεγονός, διοργανώνει την τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και απόσυρσης των αεροσκαφών RF-4E, στην 110 Πτέρυγα Μάχης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και Τ-6 «Δαίδαλος».
Ενόψει αυτής της εξέλιξης ο Διοικητή της 348 ΜΤΑ, Ασμχου (Ι) Δημητρίου Παπαδημητρίου σ’ επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η πρόσφατη απόφαση της ΠΑ για ολοκλήρωση του προγράμματος απόσυρσης του Α/Φ RF-4E εντός του 2017, (στις 5 Μαη), πέρα από το σημαντικό επιχειρησιακό σκέλος, έχει και ιστορική διάσταση τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η Μοίρα με έτος ιδρύσεως το 1953 (ως Σμήνος) και από το 1955 (ως Μοίρα) έχει παρουσία στους ελληνικούς ουρανούς για εξήντα τέσσερα (64) συναπτά έτη. Κατά την μακρόχρονη λειτουργία της Μοίρας με τα ελληνικά εθνόσημα χρησιμοποιήθηκαν τα Α/Φ F-84G Thunderjet, RT-33A Shooting Star, RF-84F Thunderflash και RF-4E Phantom II, ενώ ήταν εκατοντάδες οι Ιπτάμενοι που πέταξαν με τα προαναφερθέντα Α/Φ και χιλιάδες οι τεχνικοί που το συντήρησαν.
Παράλληλα, φέτος το RF-4E διάγει το τριακοστό ένατο (39) έτος υπηρεσίας του στη ΠΑ δεδομένης της πρώτης του πτήσης με τα Ελληνικά εθνόσημα στις 3 Νοεμβρίου 1978 ερχόμενο από το Saint Louis των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η ΠΑ, τιμώντας αυτό το ιστορικό γεγονός, διοργανώνει την τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 ΜΤΑ και απόσυρσης των αεροσκαφών RF-4E, στην 110 Πτέρυγα Μάχης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αεροσκαφών, έκθεση φωτογραφίας, πτήσεις/διελεύσεις αεροσκαφών, καθώς και επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και Τ-6 «Δαίδαλος».




-----------------------------------------------------------------------------------



Τελος εποχης και για τα RF-4E..
Όταν το ημερολόγιο θα δείξει 5 Μαΐου 2017 θα είναι μια μελαγχολική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και συγκεκριμένα για την Πολεμική Αεροπορία καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί η οριστική απόσυρση των εναπομείναντων αεροσκαφών RF-4E Phantom της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (ΜΤΑ), των τελευταίων του τύπου που βρίσκονται σε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ.
Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί η σχετική τελετή απόσυρσης στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας, που θα σημάνει και την αναστολή λειτουργίας της 348 MTA, μία από τις αρχαιότερες και ιστορικές Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και μοναδικής σε ρόλο Τακτικής Αναγνώρισης.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Νέας Δομής Δυνάμεων, τα αεροσκάφη της 348 ΜΤΑ επρόκειτο να παροπλιστούν στα τέλη του 2012 λόγω παλαιότητας, μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας και επιβιωσιμότητας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, υψηλών απαιτήσεων συντήρησης και κόστους χρήσης. Ενδεικτικά, το Κόστος ανά Ώρα Πτήσης (ΚΩΠ) του δικινητήριου RF-4E είχε υπολογιστεί τότε σε €16.350, το υψηλότερο μεταξύ όλων των τύπων μαχητικών αεροσκαφών της Π.Α.




-------------------------------------------------------------------------------------




Πορτογαλία: Χιλιάδες γιόρτασαν την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων στη Λισαβόνα
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, 07:00
Χιλιάδες Πορτογάλοι συμμετείχαν σε πορεία χθες στη Λισαβόνα για να εορτάσουν την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 που έθεσε τέλος στη δικτατορία.

Η πορεία διέσχισε τη Λεωφόρο της Ελευθερίας (Avenida de Liberdade), όπως κάθε χρόνο, ενώ η πόλη είχε στολιστεί με κόκκινα γαρύφαλλα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Euronews, ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα κάλεσε τους πολιτικούς να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους. «Οι λαϊκισμοί τρέφονται από τις ανεπάρκειες, τη βραδύτητα, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της πολιτικής δύναμης» τόνισε.

Στις 25 Απριλίου 1974, μια στρατιωτική ανταρσία έθεσε τέλος σε σχεδόν μισό αιώνα δικτατορίας στην Πορτογαλία. Το γεγονός πήρε την ονομασία του από τα γαρύφαλλα που έδωσαν στους στρατιώτες οι πλανόδιοι ανθοπώλες.




------------------------------------------------------------------------------------------




Κρατούμενος στις ΗΠΑ πέθανε από δίψα- Του στέρησαν το νερό για τιμωρία
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 22:06
Ένας κρατούμενος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα πέθανε από αφυδάτωση στις ΗΠΑ αφού οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκοψαν το νερό στο κελί του επί επτά ημέρες, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον ενός σώματος ενόρκων που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να ασκηθεί δίωξη και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο 38χρονος Τέριλ Τόμας πέθανε στις 24 Απριλίου 2016 αλλά οι συνθήκες του θανάτου του διαλευκάνθηκαν μόλις τώρα, κατά την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μιλγουόκι. Από τις καταθέσεις και ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel προέκυψε ότι στον Τόμας επιβλήθηκε στέρηση του νερού επειδή οι φύλακες ήθελαν να τον τιμωρήσουν για τη συμπεριφορά του.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στα κρατητήρια του σερίφη της κομητείας του Μιλγουόκι αφού άνοιξε πυρ σε έναν δρόμο κατόπιν πυροβόλησε στον αέρα σε ένα καζίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος. Τον έβαλαν στην απομόνωση, κάτι που σύμφωνα με την οικογένειά του ισοδυναμούσε με βασανιστήριο.

Επειδή ο Τόμας δεν μπορούσε να παραμείνει ήσυχος, οι φύλακες αποφάσισαν να κόψουν την παροχή νερού στον νιπτήρα και την τουαλέτα του μικροσκοπικού κελιού του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων κρατουμένων, στις οποίες βασίστηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 38χρονος πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του παρακαλώντας μάταια να του δώσουν λίγο νερό. Έχασε 16 κιλά και πέθανε τελικά στο τσιμεντένιο πάτωμα του κελιού του, όπου δεν υπήρχε ούτε ένα στρώμα.
Ο τοπικός εισαγγελέας αποφάσισε την Δευτέρα να αναθέσει σε έξι ενόρκους να ερευνήσουν την υπόθεση αυτή.

Ο θάνατος του Τόμας φέρνει σε δύσκολη θέση τον αμφιλεγόμενο σερίφη του Μιλγουόκι, Ντέιβιντ Κλαρκ, έναν υπερσυντηρητικό Αφροαμερικανό που στήριξε ενεργά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του και του έγινε η τιμή να εκφωνήσει ομιλία από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τη Milwaukee Journal Sentinel ο σερίφη Κλαρκ εξοργίστηκε και απείλησε τον γιατρό που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Τέριλ Τόμας είναι ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελία, αφού της κατατεθούν τα συμπεράσματα των ενόρκων για την υπόθεση αυτή, διατηρεί το δικαίωμα να την βάλει στο αρχείο ή να ασκήσει δίωξη σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Κλαρκ.



-----------------------------------------------------------------------------------------



Ας βοηθήσουμε όλοι! Τραγικές ώρες για τη μικρή Μυρτώ που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου - Δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες

Το άτυχο κορίτσι, το καλοκαίρι του 2012, είχε πέσει θύμα επίθεσης του περιβόητου πακιστανου «δράκου της Πάρου», ο οποίος αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, την χτύπησε βάναυσα με μία πέτρα.
Τα νέα δεν είναι ευχάριστα...
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μυρτώ έχει μία λοίμωξη και δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες της όπως θα έπρεπε. Η μητέρα της χρειάζεται χρήματα και προσπαθεί να συντηρήσει την όλη κατάσταση από ένα μικρό επίδομα που της δίνει το κράτος. ''Τα ΜΜΕ και τα κανάλια εκμεταλλεύονται την τραγική αυτή περίπτωση μόνο για τηλεθέαση και η μητέρα της σταμάτησε πλέον να δίνει συνεντεύξεις'' έλεγαν άνθρωποι από το περιβάλλον της. Μολονότι οι κοινοποιήσεις των χρηστών στο διαδίκτυο για οικονομική βοήθεια στη Μυρτώ ήταν στην κυριολεξία εκατοντάδες, δεν υπήρξε ενδιαφέρον, αφού λίγοι ήταν
αυτοί που φτάσανε σε τράπεζα για να βάλουν λίγα χρήματα στο λογαριασμό.
Η Μυρτώ όμως χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια. Ο λογαριασμός είναι ο εξής: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 150/0276 2274. ''Ο σκοπός είναι να γίνει καλύτερα η Μυρτώ γιατί έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και έχει παραδοθεί, να τελειώσει η περιπέτεια με τη λοίμωξη και με βάση τα λεγόμενα ψυχολόγων – ψυχιατρων, πρέπει να αλλάξει περιβάλλον για να δει κάτι καινούριο''. Η μητέρα της πλέον θα αναγκαστεί να κάνει τις θεραπείες στο σπίτι, θα χρειαστεί καροτσάκι, θα χρειαστεί να βάλει ασανσέρ και τα έξοδα πιέζουν... Ας βοηθήσουμε όλοι και να κοινοποιησουμε αλλα και να βοηθήσουμε..




-------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση χουλιγκάνων στη Φιλαδέλφεια
27.04.2017, 20:43

Ομάδα 40-50 φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ δημιούργησαν ένταση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φιλαδέλφειας, όπου διεξήχθη εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Οι γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν με προκάλυμμα την ΑΕΚ, δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασαν την πόρτα του Κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, για λόγους προφανείς, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα άτομα αυτά από τον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου ο κόσμος να απομακρυνθεί με ασφάλεια.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για λόγους σωματικής ασφάλειας, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Η πορεία συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, η πορεία δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ -όπως περιέγραψαν μάρτυρες- οι χουλιγκάνοι έβριζαν όσους συμμετείχαν στην πορεία.
Εν τέλει, όσοι βρίσκονταν στην πορεία έφυγαν με αστικά λεωφορεία που έφτασαν στο σημείο με σκοπό να τους μεταφέρουν για να τους μεταφέρουν. Σύμφωνα με μάρτυρες, τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, μία στο πρόσωπο και μία στη μέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή, σε διάφορα σημεία της πόλης, ήταν ακροβολισμένες ομάδες χουλιγκάνων.
Ανησυχία εν όψει Πρωτομαγιάς
Αιρετοί από την πλευρά της δημοτικής αρχής τόνισαν στο efsyn.gr ότι τα γεγονότα αυτά, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβεβαιώνουν ότι στην πόλη έχει επιβληθεί μια ιδιόμορφη πολιορκία που παραπέμπει σε παρακράτος της δεξιάς.
Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως, τραμπουκισμοί στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις του δημοτικής αρχής κατά την επέτειο της 25η Μαρτίου.
Όλα αυτά ενώ στη Φιλαδέλφεια, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως θυμίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς -σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή- οι οποίες ξεκινούν από το Σάββατο και διαρκούν μέχρι τη Δευτέρα. Μοιάζει λοιπόν αναγκαίο η αστυνομία και όλοι οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενόψει των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προέβη στην παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση:
Υπό πολιορκία διεξάγεται η μαζική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με πολύ κόσμο, αλλά και υπό πολιορκία πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό κέντρο με θέμα τον αγώνα των κατοίκων για τις γειτονιές τους ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ομιλητές τους Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, τον Γιώργο Ράγκο μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρότι πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ομάδες των γνωστών τραμπούκων εκφραστών επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη, προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαλύσουν την εκδήλωση και να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους. Προκάλεσαν φθορές στο κτίριο, ενώ έχουν συγκεντρωθεί απ' έξω από το Πνευματικό κέντρο και απειλούν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει την εκδήλωσή της και προειδοποιήσει σε κάθε κατεύθυνση -και προς την κυβέρνηση- για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, σχετικά με τη διασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματός των πολιτών και των πολιτικών οργανώσεων να πραγματοποιούν ελεύθερα εκδηλώσεις και συζητήσεις





------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΡΑΜΠΟΎΚΟΙ ΤΡΑΥΜΆΤΙΣΑΝ ΣΥΝΕΡΓΆΤΗ ΤΟΥ INFO-WAR ΣΤΗ Ν.ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ
27/04/2017
Τραυματισμένος στο μάτι βρίσκεται συνεργάτης του info-war.gr ύστερα από την επίθεση που πραγματοποίησαν οργανωμένα τάγματα εφόδου σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι τραμπούκοι επιτέθηκαν και έσπασαν τζάμια στο χώρο της εκδήλωσης αλλά αρχικά απωθήθηκαν από την περιφρούρηση. Μετά το τέλος των ομιλιών και ενώ οι συμμετέχοντες απομακρύνονταν συντεταγμένα, οι οπαδοί της ΑΕΚ πραγματοποίησαν νέα επίθεση με πέτρες.
Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο συνεργάτης μας, Σταύρος Παπαϊωάννου δέχθηκε επίθεση από οπαδούς που άρχισαν να τον κλωτσάνε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και άλλα άτομα. Στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές ξεκαθάρισαν ότι δεν τους τρομάζει «ο στρατός του Μελισσανίδη»
Γιάννης Ελαφρός
ΤΩΡΑ οι γνωστές ομάδες τραμπούκων επιχειρούν να διακόψουν την εκδήλωση. Πολύς κόσμος τους αποτρέπει, αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται
Δύο τραυματίες απ ότι εμαθα απο την επίθεση με πέτρες των φασιστων έμμισθων τραμπούκων στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον.
σύντροφοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι γιατί τόλμησαν να πάνε σε εκδήλωση που έθιγε επιχειρηματικά συμφέροντα




-----------------------------------------------------------------------------------------




Υπό πολιορκία διεξάγεται η μαζική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Πέμ, 27/04/2017 - 20:39
Με πολύ κόσμο, αλλά και υπό πολιορκία πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό κέντρο με θέμα τον αγώνα των κατοίκων για τις γειτονιές τους ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ομιλητές τους Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, τον Γιώργο Ράγκο μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρότι πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ομάδες των γνωστών τραμπούκων εκφραστών επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη, προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαλύσουν την εκδήλωση και να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους. Προκάλεσαν φθορές στο κτίριο, ενώ έχουν συγκεντρωθεί απ' έξω από το Πνευματικό κέντρο και απειλούν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει την εκδήλωσή της και προειδοποιήσει σε κάθε κατεύθυνση -και προς την κυβέρνηση- για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, σχετικά με τη διασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματός των πολιτών και των πολιτικών οργανώσεων να πραγματοποιούν ελεύθερα εκδηλώσεις και συζητήσεις.




------------------------------------------------------------------------------------------




Δέσποινα Κουτσούμπα
Η εκδηλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζεται, παρότι υπάρχουν συγεκριμενοι τραμπούκοι που προσπαθούν να την σταματήσουν. Δεν πειράζει, δεν φοβηθήκαμε χειρότερους εχθρούς. Κρίμα για αυτούς που στρέφονται ενάντια στη μαχόμενη Αριστερά με καδρόνια. Για οποίο λόγο κί αν ισχυρίζονται ότι το κάνουν, νομίζω ότι ο λόγος είναι σαφής.
Panagiotis G Papanikolaou  έστειλε το λαμόγιο ο λαθρέμπορας τους μπράβους. Νομίζει πως θα φοβηθούμε. Ας του πει κάποιος πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μασάει. Επειδή οι πρεζέμπορες, οι λαθρέμπορες, οι μονοπύθμενοι, οι λαγοί και τα λοιπά κρατικοδίαιτα αρχιλαμόγια έχουν τακιμιάσει με τον Τσίπρα που τους δίνει να μασαμπουκιάζουν δάση - άλση - λιμάνια - κοιτάσματα - συχνότητες και λοιπά, θεωρούν πως όλη η κοινωνία τους ανήκει.
Panagiotis G Papanikolaou Είμαι οπαδός όλη μου την ζωή. Τα θλιβερά ανθρωπάκια που ταυτίζουν την αγάπη για την ομάδα τους με την τσέπη του κάθε λαμόγιου καπιταλΗστή που κατά καιρούς κατέχει την αντίστοιχη ΠΑΕ ή ΚΑΕ είναι είτε πληρωμένοι μπράβοι ή απλά θλιβερά ανθρωπάκια.
Panagiotis G Papanikolaou Ενημερώνομαι από τους εφημερεύοντες στο "Αττικό" πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες από πέτρες, οι οποίοι αναφέρουν πως οι επιθέσεις των μπράβων του λαθρέμπορα ενάντια στην πορεία συνεχίζονται.
Panagiotis G Papanikolaou Αφού λοιπόν κινδυνεύουν ζωές αυτήν την στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει κανένα έδαφος για συζητησούλες στο facebook με συνήγορους του φασιστικού παρακράτους. Τέλειωσαν αυτά. Από την μια εμείς - οι κάτοικοι - τα δημόσια αγαθά. Από την άλλη αυτοί - τα αφεντικά - τα λαμόγια - το κράτος - το παρακράτος. Στην μέση άβυσσος.
Kostas Karadimas η ιστορια της αεκ ειναι βαρια για να την καπηλευτει με ορους μαφιας ο μελισσανιδης και ενα τσουρμο φασισταρια που κρυβονται στην οριτζιναλ ....φυσικα η ιδια η οριτζιναλ εχει τεραστιες ευθυνες που κατεστρεψε την ιστορια της γινομενη τσιρακι και εμπροσθοφυλακη του λαθρεμπορα .....




---------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγέλλει επεισόδια στη Φιλαδέλφεια ο Δημαρχος Νεας Φιλαδελφειας Βασιλόπουλος

Νέες καταγγελίες για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια -σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ- έκανε μέσω Facebook ο Άρης Βασιλόπουλος.

27/04/2017, 21:32

Καταγγελία για επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε για μια ακόμη φορά ο Δημαρχος Ν. Φιλαδελφειας Άρης Βασιλόπουλος. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδελφειας ισχυρίζεται ότι πολιορκήθηκε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημαρχου Βασιλόπουλου αναφέρει: 

«Αυτή τη στιγμή περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν σε εκδήλωση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες και υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται πολιορκημένοι από χούλιγκανς στο πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας. 

Κάποιοι μάλιστα είναι χτυπημένοι, ενώ έχει βανδαλιστεί το κτίριο. Πρέπει στο τέλος να θρηνήσουμε θύματα για να κινητοποιηθεί επιτέλους η πολιτεία ή πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι στην πόλη έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής»;




----------------------------------------------------------------------------------------




Τα κωλόπαιδα του Μελισσανίδη επιτέθηκαν και στην πορεία με πέτρες, αλλά η πορεία δεν ανακόπηκε! 
Καπιταλιστές και τσουτσέκια στου πηγαδιού τον πάτο... Όπως είπαν κι οι σφοι στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Διαδηλώνουμε απέναντι στους καπιταλιστές και τους τραμπούκους φασίστες τους για την ελευθερία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Άλσους."




-----------------------------------------------------------------------------------



παντως η συγκεντρωση της ανταρσυα ειχε περισσοτερους Αεκτζηδες απο αυτους που υποτιθεται οτι ειναι ΑΕΚ και ηταν απεξω.
Η πολιτικη τους γραμμη φανηκε πλεον . Φασιστες χουντικοι




----------------------------------------------------------------------------------------




«Τη δεκαετία του ’60, ένας φοιτητής στη νομική του Χάρβαρντ απευθύνθηκε στους γονείς και τους καθηγητές με τα εξής λόγια:
Στους δρόμους της χώρας έχουμε αναταραχές. Τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα με φοιτητές που επαναστατούν. Οι κομμουνιστές προσπαθούν να καταστρέψουν την πατρίδα μας. Η Ρωσία μάς απειλεί με τη δύναμή της και η δημοκρατία κινδυνεύει. Ναι! Κινδυνεύει από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Χρειαζόμαστε νόμο και τάξη! Χωρίς νόμο και τάξη το έθνος μας δεν μπορεί να επιβιώσει.
Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα. Όταν καταλάγιασε, ο φοιτητής είπε με σιγανή φωνή στο ακροατήριο: 
«Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν το 1932 από τον Αδόλφο Χίτλερ».»




----------------------------------------------------------------------------------------




- Στη γειτονική μας ΠΓΔΜ γίνεται ο χαμός στο ίσωμα... Η μέχρι τώρα αντιπολίτευση, υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του προέδρου του Ζόραν Ζάεβ, πέρασε στη Βουλή με 62 ψήφους επί συνόλου 120, την εκλογή του - εθνοτικά Αλβανού - βουλευτή Ταλά Τζαφέρι, ενώ με την υπογραφή 67 βουλευτών ζήτησε από τον Πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Ιβάνοβ να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
- Την ίδια ώρα, ωστόσο, έξω από το κτήριο της Βουλής είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του κόμματος του Γκρούεβσκι, οι οποίοι πραγματοποίησαν εισβολή στο κτήριο και τραυμάτισαν 4 βουλευτές, προερχόμενους από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και του μεγαλύτερου κόμματος των αλβανόφωνων της ΠΓΔΜ, του DUI. 
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο ίδιος ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζόραν Ζάεβ, ενώ σύμφωνα με το σερβικό τμήμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik (Sputnik-Srbija), ο βουλευτής του κόμματος Συμμαχία για τους Αλβανούς Ζίγιαντιν Σέλα είναι βαριά τραυματίας και παλεύει να κρατηθεί στη ζωή...



---------------------------------------------------------------------------------------



Συνεντευξιάζεται ο Μόνιμος Πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στον ΟΗΕ και του γίνεται η ερώτηση "γιατί ζητάει ελεύθερες εκλογές στη Συρία, αλλά όχι και στη χώρα του" κι η απάντηση είναι ένα χαστούκι στην δήθεν δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, που καταγράφεται στο πάνθεον λακέδων των ιμπεριαλιστών κι υποκρισίας των δυτικών "δημοκρατιών", μιας και το μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς είναι ο αγαπημένος φίλος και σύμμαχος της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Ερώτηση: "Γιατί είστε σύμφωνος για μια εκλεγμένη κυβέρνηση στη Συρία, αλλά όχι σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση στη Σαουδική Αραβία;"
Απάντηση: "Ο λαός στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ καλά μ' αυτό το κυβερνητικό σύστημα"
Κι όταν ο δημοσιογράφος τoν
ρωτάει πως μπορεί να διαπιστωθεί αυτή η καλοπέραση, μιας και υπάρχει νόμος (βασιλικό διάταγμα) που απαγορεύει μια κυβερνητική αλλαγή, ο πρεσβευτής τον συμβουλεύει να ζητήσει ανωνύμως (με συνεντεύξεις) τη γνώμη των πολιτών. Τότε ο δημοσιογράφος του λέει πως αυτή ακριβώς είναι η αρχή των εκλογών.
Απλώς και ενημερωτικά να επισημάνουμε:
- Ο παιδόφιλος δικτάτορας Σαουδ, δολοφόνησε όλους τους διαδόχους του αποθανόντος βασιλιά ώστε να γίνει ο ίδιος μονάρχης.
- Στη Σαουδική Αραβία η κυβέρνηση κι η "βουλή" ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον δικτάτορα μονάρχη Σαούδ, διότι έχει εντολή από τον Αλλάχ (θεός στην αραβική), αλλά κι επιφοίτηση, για να διορίζει τους άξιους κι εκλεκτούς στις θέσεις των βουλευτών και τους υπουργικούς θώκους.
- Στη Σαουδική Αραβία η γυναίκα είναι σύμφωνα με το νόμο (δηλαδή τα βασιλικά διατάγματα) αντικείμενο αναπαραγωγής κι απαγορεύεται ακόμη κι οδήγηση αυτοκινήτου από γυναίκες.
- Πριν λίγες ημέρες ο ΟΗΕ εξέλεξε τη Σαουδική Αραβία στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών!
- Προετοιμάζοντας την είσοδο της Σαουδικής Αραβίας στην στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών, ο δικτάτορας με βασιλικό διάταγμα δημιούργησε το "Συμβούλιο Νέων Γυναικών", χωρίς τη συμμετοχή από γυναίκες!
- Στο "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" έγιναν εκλογές στις 13/4/2016 όπως γινονται κάθε 4 χρονια.
-H Δρ. Hadiyeh Khalaf Abbas, εξελέγη  Πρόεδρος του
Κοινοβουλίου της Συρίας, που συγκλήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίαση του μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία.
- Το δικτατορικό καθεστώς του Σαούδ, μαζί με την Τουρκία και το Ισραήλ είναι βασικός χορηγός των τζιχαντιστών στη Συρία... Επίσης είναι επικεφαλής της "συμμαχίας" που επιτελεί τη Γενοκτονία του λαούς της Υεμένης.





--------------------------------------------------------------------------------------




Αρχικά, μάλιστα, ο Τσίπρας για τις γαλλικές εκλογές είχε ταχθεί υπέρ του υποψήφιου του σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν. Τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει συγκεκριμένα ότι «η συνεργασία ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και την Αριστερά θα μπορούσε, να δημιουργήσει μια ακόμα μεγαλύτερη δυναμική σε μια τέτοια πιθανή εξέλιξη» δηλαδή για την ανάληψη της διακυβέρνησης της Γαλλίας. Δηλαδή ήταν υπέρ της κοινής καθόδου του Μελανσόν με τον Αμόν, όπως ήθελε το κεντραριστερό τμήμα του γαλλικού κατεστημένου.

Όμως ο Μελανσόν -που επέμεινε στην υποψηφιότητά του και αποδείχθηκε ότι καλά έκανε- είχε καταγγείλλει τον Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα του 2015 και προ ημερών τον εξευτέλισε με την χαρακτηριστική δήλωση του «εγώ δεν είμαι Τσίπρας!»
Παρά το φτύσιμο αυτό, βλέποντας ότι ο Ανόν καταποντίζεται, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον πρώτο γύρο οι συριζαίοι έκαναν ενδιαμέσως άλλη μια κωλοτούμπα ρίχνοντας γέφυρες στον Μελανσόν. Με επιστολή προς το «αδελφό» Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίξαν την υποψηφιότητα Μελανσόν - «που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, όσο και από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς» -ως «ελπίδα αλλαγής στη Γαλλία και την Ευρώπη» και ως «πραγματική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον εφιάλτη της Λεπέν». Στην πραγματικότητα έτρεξαν διότι φοβήθηκαν ότι αν -με τη δημοσκοπική άνοδο που έδειχνε- έμπαινε τον β' γύρο ο Μελανσόν, θα κέρδιζε τις εντυπώσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι πια κολλητή του και στην Ελλάδα πλαγιοκοπεί από τα αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ...




------------------------------------------------------------------------------------------





Eκδήλωση - συζήτηση με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στις 28 Απρίλη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" διοργανώνει συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις, με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της ΒενεζουέλαςΦαρίντ Φερνάντες.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Ανεξάρτητης Ταξικής Εργατικής Κίνησης, Σολωμού 13, 4ος όροφος (κοντά στην. πλ. Εξαρχείων) την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί της Βενεζουέλας, καθώς και οι Μπολιβαριανές κυβερνήσεις υπό την ηγεσία του Τσάβες και εν συνεχεία του Μαδούρο παλεύουν για μια πιο δίκαιη κοινωνία με περισσότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική δικαιοσύνη. Μετρούν σημαντικές κατακτήσεις στη μείωση της ακραίας φτώχειας, στο τομέα της εκπαίδευσης, της κατοικίας, της οργάνωσής τους σε όλα τα επίπεδα.
Αγωνίζονται για μια πιο ανεξάρτητη και ενωμένη Λατινική Αμερική απαλλαγμένη από τη μπότα της αυτοκρατορίας του βορρά, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στη βάση της σκέψης και δράσης του Σιμόν Μπολίβαρ και του Χοσέ Μαρτί.

Στάθηκαν σε αληθινή αλληλεγγύη με το πρώτο ελεύθερο έδαφος της Αμερικής, τη σοσιαλιστική Κούβα. Η αλληλεγγύη της Βενεζουέλας υπήρξε πραγματική βοήθεια για τον κουβανικό λαό που ακόμα βρίσκεται υπό το καθεστώς του συνεχιζόμενου από το 1960 οικονομικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον o οποίος έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και πρέπει να αρθεί.

 Για όλους αυτούς τους λόγους η Mπολιβαριανή διαδικασία έχει κερδίσει το μίσος τμημάτων της πλούσιας βενεζουελάνικης κοινωνίας καθώς και το μίσος της ιμπεριαλιστικής άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Αυτές οι δυνάμεις εδώ και χρόνια, προσπαθούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να τσακίσουν τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος στη Βενεζουέλα.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις -με πρώτη αυτή των ΗΠΑ- και διακρατικοί οργανισμοί (Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών) αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Οι γνωστές κραυγές για δικτατορία, παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, εξαθλίωση, ανθρωπιστική κρίση που δήθεν επιβάλει η μπολιβαριανή κυβέρνηση στον λαό της Βενεζουέλας επαναλαμβάνονται από αυτούς ακριβώς που καθημερινά καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια-καταστολή-προσφυγιά, που τους αιματοκυλίζουν με τις επεμβάσεις τους, τους παραπληροφορούν και τους χλευάζουν.

Ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός των ΗΠΑ στη Συρία μας προϊδεάζει για τους κινδύνους και στη Λατινική Αμερική. Η επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα θα βάλει φωτιά σε όλη την ήπειρο και θα θέσει σε ισχυρή δοκιμασία την παγκόσμια ειρήνη.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη, η εμπειρία μας διδάσκει ότι οι ΗΠΑ δεν υπερασπίζουν ποτέ την δημοκρατία, συνήθως την καταλύουν με πραξικοπήματα ή επεμβάσεις. Παρόμοια πολιτική εσωτερικής καταστολής και επεμβάσεων ακολουθούν για τους δικούς τους σκοπούς και οι δυνάμεις της ΕΕ.

Γι’ αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» στέκεται αλληλέγγυος με το λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας που αντιστέκεται όλα αυτά τα χρόνια σε αυτές τις απόπειρες.

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ





-----------------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
Κινητοποιήσεις στην Παλαιστίνη
Εχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας περίπου 1.500 Παλαιστίνιοι διαμαρτυρόμενοι και για τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.
Πορείες διαμαρτυρίας γίνονται κάθε μέρα στα Παλαιστινιακά εδάφη ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα. Την Τρίτη το βράδυ, έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης, στους Παλαιστινιους  φυλακισμενους απεργους πεινας, μπροστά από τον προσφυγικό καταυλισμό «Καλαντίγια» στη Δυτική Οχθη, για τους φυλακισμένους απεργούς πείνας, από τις 17 Απρίλη, την οποία οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπάθησαν να διαλύσουν χρησιμοποιώντας σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα. Δεκάδες νεαροί από το πλήθος των διαδηλωτών απάντησαν πετώντας πέτρες, μπουκάλια. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς από σφαίρες καουτσούκ και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΜΕ
Στηρίζει τη γενική απεργία των εργαζομένων της Βραζιλίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα της Βραζιλίας, στη Συνομοσπονδία CTB, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ στη Βραζιλία, ενόψει της γενικής απεργίας στις 28 Απρίλη.
Οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας κατεβαίνουν σε γενική απεργία στις 28 Απρίλη ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τεμέρ στην Κοινωνική Ασφάλιση και την εργασιακή νομοθεσία. Η γενική απεργία της 28ης Απρίλη προετοιμάζεται συστηματικά από τα ταξικά συνδικάτα της Βραζιλίας εδώ και βδομάδες, με στόχο να είναι η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στη χώρα από τη γενική απεργία του 1917.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στη γενική απεργία των εργαζομένων της Βραζιλίας, στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Χιλιάδες μέλη της Ενωσης Ιθαγενών Λαών της Βραζιλίας διαδήλωσαν χτες έξω από το Κογκρέσο της χώρας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ενάντια στην καταπάτηση των εδαφών όπου ζουν, στα δάση του Αμαζονίου, και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Αντιδρά στα σχέδια της αντιδραστικής κυβέρνησης του Μισέλ Τεμέρ, να προωθήσει ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα.





-----------------------------------------------------------------------------------------------





Πρός χρεοκοπία η «Alitalia»

Λίγο πριν την χρεοκοπία βρίσκεται η αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας «Alitalia», λόγω του σφοδρού ανταγωνισμού στον κλάδο. Η προσπάθεια να φορτώσει και πάλι τα βάρη στους εργαζόμενους, με την αναδιάρθρωση που πρότεινε η διοίκησή της - δηλαδή να απολυθούν 890 εργαζόμενοι αρχικά και να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 8%, όπως και τα ρεπό - συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων. Με 67% κατά, στο εσωτερικό δημοψήφισμα της περασμένης Δευτέρας, και απεργιακές κινητοποιήσεις, απάντησαν στις πιέσεις της εργοδοσίας.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρείται πολύ πιθανό ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα αποφασίσει να επισημοποιήσει την χρεοκοπία της εταιρείας. Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι έριξε την ευθύνη στους εργαζόμενους, που απέρριψαν τη σφαγή τους, ενώ ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα επανέλαβε ότι «θα οριστεί έκτακτος επίτροπος και διαχειριστής, ο οποίος θα πρέπει να εγγυηθεί τη συνέχεια της λειτουργίας της "Alitalia" και να μπορέσει να βρει νέο αγοραστή». Ο Καλέντα εξήγησε ότι «θα χρειαστεί ένα προσωρινό δάνειο, από μέρους του ιταλικού κράτους, ύψους 300 έως 400 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των επόμενων έξι μηνών». Αναμένεται τώρα να αρχίσει διαπραγμάτευση της ιταλικής κυβέρνησης με την ΕΕ για τη χορήγηση του δανείου, που όμως δεν ...πρέπει να φανεί ως κρατική ενίσχυση.





----------------------------------------------------------------------------------------------





Καθελκύστηκε το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, χτες, καθελκύστηκε στην Κίνα το νέο, δεύτερο αεροπλανοφόρο της χώρας, που είναι το πρώτο το οποίο έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου εντός της επικράτειάς της. Μέχρι τώρα, η Κίνα διέθετε μόνο το κατασκευασμένο στην πρώην Σοβιετική Ενωση «Λιαονίνγκ», που είχε μετασκευαστεί στο μεγαλύτερο μέρος του.
Η τελετή καθέλκυσης έγινε στα ναυπηγεία Νταλιάν της κρατικής κινεζικής εταιρείας China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής Φαν Τσανγκλόγνκ, του επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας Σεν Γινλόνγκ και του προέδρου της CSIC Χου Γουενμίνγκ. Στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης όπως ο Μα Σιαογκουάνγκ, εκπρόσωπος στην ηπειρωτική Κίνα του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι η νέα εξέλιξη «θα βοηθήσει να ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα καθώς και τα σημαντικά και βασικά μας συμφέροντα».
Σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, το νέο αεροπλανοφόρο θα διαθέτει μεγαλύτερο χώρο για φορτία, πιο εξελιγμένα ραντάρ, πιο προηγμένα οπλικά συστήματα, αλλά και πιο αξιόπιστες μηχανές από ό,τι το «Λιαονίνγκ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Στα Σκόπια, φουντώνουν έντονα τις τελευταίες μέρες οι φήμες για πιθανό πραξικόπημα από τη μεριά του αρχηγού του κεντροδεξιού κόμματος VMRO-DPMNE του (έως πρότινος πρωθυπουργού) Νίκολα Γκρούεφσκι και του Προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, που αντιτίθενται στα σχέδια της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ και των τριών αλβανικών κοινοβουλευτικών κομμάτων να σχηματίζουν κυβέρνηση με εφαρμογή των αλβανικών αιτημάτων της λεγόμενης «πλατφόρμας των Τιράνων». Μία από τις πηγές που τροφοδοτούν αυτές τις φήμες είναι το εβδομαδιαίο περιοδικό των Σκοπίων FOCUS (που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο κόμμα SDSM). Επικαλούμενο «ανώνυμες στρατιωτικές πηγές», το περιοδικό ισχυρίζεται ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και ειδικές δυνάμεις μετέβησαν το Πάσχα στο πρώην στρατιωτικό καταφύγιο Γιάνσεν, που είχε φτιαχτεί μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε περίπτωση πολέμου, με σκοπό να δημιουργήσουν υποδομές ώστε να το μετατρέψουν σε κέντρο διοίκησης στο οποίο φέρεται πως θα μεταφερθούν ο Πρόεδρος Ιβάνοφ και ο πρώην πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι σε περίπτωση κήρυξης κατάστασης «έκτακτης ανάγκης». Η κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» θα μπορούσε (ισχυρίζεται το περιοδικό) να κηρυχθεί εάν το κόμμα SDSM του Ζ. Ζάεφ και τα αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα άρουν το εμπάργκο στις συνεδριάσεις της βουλής και αποφασίσουν να εκλέξουν πρόεδρο και να συγκροτήσουν νέα κυβέρνηση...
Πάντως, χτες το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων, ΜΙΑ, μετέδωσε πως ο Ολιβερ Αντόνοφ, διαχειριστής του στρατιωτικού καταφυγίου «Γιάσεν», διέψευσε ότι το καταφύγιο έχει μετατραπεί σε «διοικητικό κέντρο» από το στρατό ή ότι γίνονται προετοιμασίες για πραξικόπημα.




--------------------------------------------------------------------------------------------




Στη Σερβία η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Βετσέρνια Νόβοστι», επικαλούμενη πηγές «ασφαλείας», υποστήριξε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων σε Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία, Νότια Σερβία (όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα) γίνονται «σε συντονισμό» με την Αγκυρα και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο συντονισμός γίνεται σε δύο επίπεδα - κλειδιά. Το πρώτο «κανάλι επικοινωνίας και επιρροής» γίνεται μέσω της «Τουρκικής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Συντονισμού» (γνωστή ως ΤΙΚΑ) στη Σερβία και το δεύτερο «κανάλι» είναι «οι εντατικές συναντήσεις μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων ασφαλείας και Αλβανών ηγετών σε Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς και Κοσσυφοπέδιο».
Επιπροσθέτως, χτες ο Αλβανόφωνος δήμαρχος του Μπουγιάνοβατς, Τζόνους Μουσλίου, μιλώντας στο κανάλι PRVA TV, υποστήριξε ότι αναγνωρίζει «σαν Πρόεδρο» τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα και όχι τον Σέρβο Πρόεδρο, Α. Βούτσιτς, επικαλούμενος το σύνταγμα της Αλβανίας που «ορίζει ότι ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός όλων των Αλβανών ανεξάρτητα από το πού ζουν»...
Παράλληλα, χτες ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάσιτς, συναντώντας τον Εσθονό ομόλογό του Σβεν Μίκσερ, εξέφρασε ανησυχία για την επανεμφάνιση του αλβανικού εθνικισμού στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ότι ή θα εκτονωθεί η ένταση ή θα γίνει ολοκληρωτικός πόλεμος. Τόνισε ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την πιθανότητα «του μαύρου σεναρίου μίας πιθανής σύρραξης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».
Σε αυτό το επικίνδυνα φορτισμένο κλίμα, συνέβαλε χτες ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, που δήλωσε ότι οι φιλικές σχέσεις της ΕΕ με τη Σερβία «είναι βαρετές, αηδιαστικές και απαράδεκτες». Χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την καθυστέρηση από τη μεριά της ΕΕ του τρόπου χορήγησης βίζας και κατηγόρησε το Βελιγράδι ότι προσπαθεί να εγκαθιδρύσει την «ισχυρή επιρροή της Ρωσίας, με στρατιωτικές βάσεις και στρατιωτικά αεροπλάνα MiG».