Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Παρασκευη 28 Απριλίου 2017



ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

Και μόνο αυτό να είχαν κάνει, θα έμεναν και πάλι στην ιστορία ως κατεδαφιστές μιας από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας. Και μόνο μ' αυτό! Τόση δουλεία προς το κεφάλαιο; Τόση απόσταση από τις αγωνίες του φτωχού εργαζόμενου ανθρώπου; Και ίχνος ντροπής;
Σταθερό αίτημα του νεαρού τότε εργατικού κινήματος, ήδη από την πρώτη του εμφάνιση κατά το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα, η αργία της Κυριακής καθιερώθηκε από την κυβέρνηση Κυριακούλη Μαυρομιχάλη τον Δεκέμβριο 1909.
Η καθιέρωσή της υπήρξε συνέπεια της αναγεννητικής πνοής που δημιούργησε το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί, του Αυγούστου 1909, στο οποίο οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη στήριξή τους, με το μεγαλύτερο μέχρι τότε λαϊκό συλλαλητήριο, στις 14 Σεπτεμβρίου. Στο ψήφισμα του συλλαλητηρίου, αναφερόταν η λαϊκή απαίτηση "να ληφθή πρόνοια περί βελτιώσεως της τύχης του εργάτου, δουλεύοντος ήδη την χειρίστην των δουλειών προς το Κεφάλαιον".
Η Κυριακή 4 Ιανουαρίου 1910 ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής της αργίας. Μια μέρα κατά την οποία στις πόλεις με πολυπληθή εργατική τάξη (Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο, Πάτρα, Καλαμάτα, Βόλο, Κέρκυρα κ.ά.) κυριάρχησε από το πρωί έως το βράδυ ένα κλίμα γιορταστικό, με τον εργαζόμενο κόσμο να γεμίζει πλατείες, ταβέρνες, καφενεία, γλεντώντας, ενώ γέμισαν και οι γύρω εξοχικές περιοχές από οικογένειες που ξεχύθηκαν εκεί για να χαρούν τον χειμωνιάτικο ήλιο.





---------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραηλ χτυπησε με πυραυλους το αεροδρομιο της Δαμασκου

Mια στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι μια θέση του συριακού στρατού στα ΝΔ του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού σήμερα τα χαράματα αποτέλεσε στόχο μιας ισραηλινής επίθεσης γεγονός που προκάλεσε κάποιες υλικές ζημιές.
Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Sana ότι ο ισραηλινός εχθρός επιτέθηκε σήμερα με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα κατεχόμενα εδάφη, μια; στρατιωτική θέση στα ΝΔ του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού.
«Αυτή η επίθεση που αποτελεί μια απόπειρα απελπισμένη για να αναπτερώσει το ηθικό των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρρέει από τα χτυπήματα των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μας κάνει ν΄αρνηθούμε τη συνέχιση του πολέμου μας κατά της τρομοκρατίας   », πρόσθεσε η ίδια πηγή.sana 27/4/17
Πηγές αναφέρουν  ότι οι αποθήκες πυρομαχικών που στόχευαν οι ισραηλινοί πύραυλοι  χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο εναντίον της Al Nusra, της Daesh και παρόμοιων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Προς το παρόν τουλάχιστον δεν αναφέρονται  ανθρώπινες απώλειες.
Το almayadeen μεταδίδει ότι σύμφωνα με στρατιωτική πηγή το διεθνές αεροδρόμιο χτυπήθηκε γύρω στις 3.50 h τα ξημερώματα την Πέμπτη με πυραύλους και επλήγησαν αποθήκες όπλων, καυσίμων και πυρομαχικών και προκλήθηκαν τεράστιες εκρήξεις.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη νότια πλευρά των κατεχόμενων υψιπέδων του  Golan και ότι δεν υπήρξε διείσδυση στον συριακό εναέριο χώρο.
To al manar από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η έκρηξη ήταν «οφθαλμοφανώς» το αποτέλεσμα μιας ισρηλινής αεροπορικής επιδρομής που στόχευσε αποθήκες πυρομαχικών και διευκρινίζει πως δεν υπάηρξαν θύματα.
O σύριος υπ.Άμυνας  Fahed Jassem al-Freij ανακοίνωσε ότι αεροπορικά χτυπήματα έπληξαν μια στρατιωτική αποθήκη αυτή τη νύχτα στη Δαμασκό κι οδηγήθηκαν από το Ισραήλ ενώ υποσχέθηκε αντίποινα..i24news
Το (OSDH), αναφέρει ότι προκλήθηκε πυρκαγιά πό τις εκρήξεις.
Άλλες αναφορές μη επαληθευμένες σημειώνουν ότι το Ισραήλ χτύπησε 5 φορές τη θέση.
« Εκτιμάμε ότι όλες οι χώρες οφείλουν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή των εντάσεων στην περιοχή ….και καλούμε σε σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας « , δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ο, Dmitri Peskov..i24news





---------------------------------------------------------------------------------------




Μια ΔΙΚΗ που μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Τρίτη 2 Μαΐου Πρωτοδικείο Μεσολογγίου
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ
Τριτη 2 Μαιου Πρωτοδικειο Μεσολογγιου
33 πολιτες ΔΙΚΑΖΟΜΑΣΤΕ  για την αντισταση μας  το 2013
Στο εγκλημα της διαλυσης του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
Τον ηθικο αυτουργο Μαριο Σαλμα που προκλητικα  με διμοιριες ΜΑΤ
Ηρθε να δει τους ψηφοφορους του




-------------------------------------------------------------------------------------------




σεναριο καρμπον με την Συρια ακολουθειται στην Βενεζουελα ..
"αντιπολίτευση "ειναι η φασιστική ολιγαρχία που στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης θα μεταμορφωθουνε σε " μέτριοπαθη δημοκρατική αντιπολίτευση " και ο Μαδούρο θα βρέθει ενοχος για δολοφονιες και βασανίστηρια για τουλαχιστον 800,000 πολιτες του ενω σαν σαδιστης τρελος χασαπης θα εχει προσπαθησει να δολοφονησει τον μισο πλυθυσμο με διαφορους σατανικους τροπους
φατε σανο απο τα Μεσα Μαζικης Αποβλακωσης




-------------------------------------------------------------------------------------------





Η CIA πλήρωσε μια μεγάλη Χιλιανή εφημερίδα για να δυσφημίσει τον Πρόεδρο Allende και να υποστηρίξει τη δικτατορία Pinochet.

Ο Agustin Edwards Eastman,  ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Χιλή ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα,  η «συντηρητική» εφημερίδα του   ήταν ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από τη CIAγια την ανατροπή του προέδρου Salvador Allende με πραξικόπημα το 1973 και την εγκαθίδρυση  στρατιωτικής δικτατορίας
Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA και του Λευκού Οίκου που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη από το Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας, ο Edwards και η συντηρητική του εφημερίδα Ελ Mercurio  ήταν αρωγοί στην προετοιμασία του πραξικοπήματος γιά την επιβολή  της δικτατορίας του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ.
Ο Edwards συνεργάστηκε  με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, και ήταν ο μόνος από την Χιλή που συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA Richard Helms, σύμφωνα με τα έγγραφα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Helms, ο Edwards εξέφρασε την υποστήριξή του στην παρέμβαση της Ουάσινγκτον στη Χιλή μέσω ενός πραξικοπήματος για να εμποδίσει τον Allende να πάρει την εξουσία. Παρείχε επίσης πληροφορίες  που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση των δυνατοτήτων μιας  πραξικοπηματικής επιχείρησης  από τό στρατό, του «timing for possible military action» καί τίς μελλοντικές σχέσεις της νέας δικτατορικής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον
«Ο Agustin Edward αντιπροσωπεύει ό, τι δεν θέλουμε γι ‘αυτή τη χώρα: διαφθορά, λογοκρισία, βασανιστήρια, θάνατο, απογοητεύσεις και ψέματα».
Μετά τη συνάντηση του Κροίσου  με τον διευθυντή της CIA, ο Κίσινγκερφρόντισε να κανονίσει μια μυστική συνάντηση μεταξύ του Edwards και του Προέδρου Richard Nixon στο Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με τα έγγραφα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η συνάντηση έγινε. Ο Έντουαρντ είχε δήλωσει σχετικά με το θέμα ότι δεν θυμάται να είχε ματαιωθεί η  συνάντηση του με τόν  Νίξον.
Ο Νίξον είχε καλέσει τους Κίσινγκερ και Χελμς και τους έδωσε εντολή να «σώσουν τη Χιλή» με στρατιωτικό πραξικόπημα
Ο Νίξον ενέκρινε κρυφή χρηματοδότηση της CIA ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τήν El Mercurio ώστε να καταστεί ένα κέντρο παραπληροφόρησης κατά της κυβέρνησης του Allende, αποκαλύπτουν τα αρχεία. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η ομάδα έλαβε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μεταξύ 1971 και 1972 και συνέχισε να λαμβάνει χρήματα μέχρι τον Ιούνιο του 1974.
Ο Allende ανέλαβε καθήκοντα στις 4 Νοεμβρίου 1970.
 Η  CIA  είχε άλλωστε επαίνεσει τον ρόλο καί την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης του Edwards στη Χιλή διαδραματίζοντας  «σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος  της 11ης Σεπτεμβρίου 1973» ως μέρος ενός «προπαγανδιστικού έργου«.
Αρκετα έγγραφα  αποκαλύπτουν επίσης ότι μετά το θάνατο του Allende, η οικονομική βοήθεια  συνεχίστηκε έτσι ώστε η ομάδα μέσων ενημέρωσης El Mercurio να παρουσιάσει τη στρατιωτική χούντα που υποστηρίχτηκε από τις ΗΠΑ «propaganda project» βοηθώντας τον Pinochet να εδραιώσει την εξουσία του.
Ο Edwards γιά τη χρηματοδότηση της El Mercurio από τη CIA  καί για τη συνάντησή του με τον Helms, είχε δηλώσει  πώς η συζήτηση έλαβε χώρα «λίγες μέρες μετά την εκλογή του Salvador Allende, πράγμα που μου έδωσε την ευκαιρία να σχολιάσω τις συνθήκες που επέτρεψαν  σε έναν κομμουνιστή πρόεδρο να κερδίσει την εξουσία  σε μια δημοκρατική χώρα. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήσαμε ένα πραξικόπημα ή κάτι τέτοιο ».
Όμως, τα έγγραφα αποδεικνύουν του τι ειπώθηκε ,ο  Edwards – καί  η μιντικακή του επιχείρηση  El Mercurio, ήταν καίριας σημασίας γιά τις ΗΠΑ ,ώστε  να διευκολυνθούν καί   να ανατρέψουν  έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο εγκαθιδρύοντας μια δικτατορία τρομοκρατώντας τό λαό της Χιλής για 17 χρόνια.





-----------------------------------------------------------------------------------------




Όχι! H Λατινική Αμερική δεν είναι ένα πολιτικό σκιάχτρο!

Απέναντι στην αμφισβητήσιμη αντιμετώπιση της αριστεράς της Λατινικής Αμερικής από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μια ομάδα ερευνητών και ειδικών της χώρας θέλησε να αποκαταστήσει από αυτό το βήμα μερικές αντι-αλήθειες.
 Με την ιδιότητά μας ως ερευνητές και ειδικοί στη Λατινική Αμερική, η παρουσία αυτής της περιοχής στη γαλλική προεκλογική εκστρατεία θα έπρεπε να αποτελεί την αιτία για πανηγυρισμούς.
Ωστόσο, παρατηρούμε με ανησυχία την αντιμετώπισή της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά από κάποιες χιουμοριστικές αναφορές στο νησιωτικό χαρακτήρα της Guayana, μας ανησύχησε ο βαθμός της παραπληροφόρησης που αποδεικνύουν οι πρόσφατες διαμάχες οι οποίες εμπεριέχουν από απλουστευτικές έως εντελώς ευφάνταστες ερμηνείες.
Αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο, διότι διαπιστώνουμε ότι μεγάλες εγχώριες εφημερίδες κινητοποιούν σύνθετα πολιτικά πρόσωπα της πρόσφατης ιστορίας για να τροφοδοτήσουν μια σύγχυση που υπάρχει ήδη μεταξύ ριζοσπαστικής αριστεράς και αυταρχισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο συγκλονιστικός τίτλος της εφημερίδας «Le Figaro»: «ΚΑΣΤΡΟ, ΤΣΑΒΕΣ, … ΜΕΛΑΝΣΟΝ, Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΩΝ;»
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: έγκειται απλώς στην πρόκληση τρόμου σε ένα ακροατήριο αναποφάσιστων ψηφοφόρων;
Πράγματι, πολλά μέσα ενημέρωσης δεν φαίνεται να διατηρούν σε ισορροπία την αριστερά της Λατινικής Αμερικής, αλλά μόνο τα στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν έτσι ώστε να την παρουσιάσουν ως σκιάχτρο με απώτερο σκοπό να υπονομεύσουν την αξιοπιστία των πολιτικών κινημάτων που εμπνέονται εν μέρει από αυτήν.
Αντιμέτωπα με πολύπλοκα και συχνά άγνωστα ζητήματα, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τείνουν να αποκτούν ελευθερίες με την ιστορία και τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής. Ακόμη και στα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως είναι το τηλεοπτικό κανάλι France 2 για παράδειγμα, όπου ένα ρεπορτάζ του 2012 σχετικά με την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβες ήταν γεμάτο από «χοντρά» λάθη και συμπεράσματα, ή πιο πρόσφατα το Μάιο του 2016 όταν παρενέβη ο François Lenglet στο πρόγραμμα «Des paroles et des actes» (Λόγια και Πράξεις) και αβάσιμα κατηγόρησε τον πρόεδρο Έβο Μοράλες για διαφθορά.
Πέρα από τις ανακρίβειες, διαπιστώνουμε μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος για μια πραγματική κατανόηση των κοινωνικών και πολιτικών μετασχηματισμών.
Μερικοί δημοσιογράφοι γνωρίζουν εις βάθος τα σύγχρονα προβλήματα της Λατινικής Αμερικής και καλούν εμπειρογνώμονες ικανούς να προτείνουν πολύ οξείες αναλύσεις, ιδίως στην περίπτωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη Βενεζουέλα. Αλλά συχνά σχολιαστές με τη μεγαλύτερη επιρροή μεταφέρουν συχνά μια κατακερματισμένη και στερεότυπη άποψη της κατάστασης. «Βενεζουέλα; Εύκολο! Πολύ πετρέλαιο, αυταρχικοί πρόεδροι που μονοπωλούν την τηλεόραση, περιορισμένη σίτιση και διαδηλώσεις!».
Η μακροπρόθεσμη ανάλυση των διαρθρωτικών αιτίων είναι προφανώς λιγότερο ελκυστική για την κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών πραγματικοτήτων.
Η συνεχεια στο
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/04/28/%CF%8C%CF%87%CE%B9-h-%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF/



--------------------------------------------------------------------------------------------




Eξωδικαστικός συμβιβασμός της United airlines με τον επιβάτη που αποβίβασε με βίαιο τρόπο

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 06:15

Η αμερικανική εταιρεία United Airlines και ο επιβάτης που αποβιβάστηκε βίαια από αστυνομικούς από πτήση προς το Σικάγο έλυσαν τις διαφορές τους με εξωδικαστικό συμβιβασμό για άγνωστο ποσό, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της εταιρείας να περιορίσει τη ζημιά στην εικόνα της από ένα επεισόδιο που εξόργισε την κοινή γνώμη παγκοσμίως.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα που διαδόθηκαν αστραπιαία στο διαδίκτυο και έδειχναν τον Δρ. Ντέιβιντ Ντάο να σύρεται από αστυνομικούς στον διάδρομο ενός αεροσκάφους της United καθώς και η αρχική αντιμετώπιση του επεισοδίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Όσκαρ Μουνιός προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

Μέλη του Κογκρέσου αντέδρασαν, καλώντας για νέους κανονισμούς στον κλάδο, ενώ οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ανακαλέσει μια συμφωνία να διορίσει τον Μουνιός πρόεδρο του συμβουλίου το 2018.

Νωρίτερα χθες η United δήλωσε ότι θα προσφέρει σε επιβάτες έως και 10.000 δολάρια εάν παραχωρήσουν τις θέσεις τους σε υπερπλήρεις πτήσεις, θα μειώσει τις υπερκρατήσεις των θέσεων και δεν θα καλέσει την αστυνομία να επιβάλλει σε επιβάτες με εισιτήρια να παραδώσουν τη θέση τους.
Η εταιρεία Southwest είπε χθες επίσης ότι θα σταματήσει την υπερκράτηση των θέσεων.

Ο Ντάο, Αμερικανός γιατρός βιετναμέζικης καταγωγής, 69 ετών, τραυματίστηκε προ ημερών όταν η αερονομία του Σικάγου τον έβγαλε βίαια από τη θέση του και τον έσυρε εκτός αεροπλάνου ώστε να μπορέσει η εταιρεία να μεταφέρει τέσσερα μέλη πληρώματος από το διεθνές αεροδρόμιο Ο' Χερ στο Λούιβιλ του Κεντάκι.

Η United δήλωσε ότι ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη στην Πτήση 3411, χωρίς την προσπάθεια απόδοσης κατηγοριών σε άλλους, μεταξύ των και της πόλης του Σικάγου», είπε ο δικηγόρος του Ντάο, Τόμας Ντεμέτριο, σε δήλωσή του.

Τα τρία μέλη του Διοίκησης Αεροπορίας του Σικάγου που έσυραν τον Ντάο εκτός αεροπλάνου και ένας επιστάτης που συμμετείχε στο επεισόδιο παραμένουν σε άδεια επί πληρωμή, είπε η εκπρόσωπος της διοίκησης Κάρεν Πράιντ, που αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης στον Ντάο.




-----------------------------------------------------------------------------------




Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη ασχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X




------------------------------------------------------------------------------------------




Εθνικο Μετωπο
Επειδη μαλλον πολλοι εχουν μπερδευτει να διευκρινησω οτι το Εθνικο Μετωπο εχει κανει απλα lifting /μονο η εικονα εχει αλλαξει .. Το Εθνικό Μέτωπο κρύβει τους συνεχιζόμενους δεσμούς μεταξύ της κοινοβουλευτικής λειτουργίας του και των σκληρών ναζιστικών ομάδων στους δρόμους.
Οσο για τους σκληροπυρηνικους του Ζαν Μαρι Λεπεν (του πατερα της Μαριν και ιδρυτη του Εθνικου Μετωπου),τους αντιπροσωπευει η νεαρη (αλλα καπατσα)ανηψια της Μαριον Μαρεσαλ Λεπεν ...
μην αυταπαστε ,ολες οι αντιφασιστικες ομαδες στην Γαλλια ξερουμε οτι το Εθνικο Μετωπο παραμενει ενα σκληρο ακροδεξιο κινημα ασχετα αν η Μαριν (πολυ επικινδυνη διοτι εξυπνη και καλη ρητορας) παιζει πολυ καλα το κοινωνικο & επικοινωνιακο μακιγιαζ με αριστεριστικη ορολογια με δηθεν ''αντικαπιταλιστικες'' κορωνες ..
.αυτο εδω απεικονιζει την ακροδεξια στην Γαλλια *(ολα ,μα ολα εχουν σχεσεις ,μην αυταπαταστε οτι το εθνικο μετωπο εκοψε τους δεσμους με τις ομαδες κρουσης του δρομου ..ειναι σκληρο φασιστικο κομμα που το παιζει οπως ο Τραμπ ,''αντισυστημικο

Το Εθνικό Μέτωπο (National Front, FN) είναι το πιο πετυχημένο εκλογικά ευρωπαϊκό φασιστικό κόμμα. Πήρε 6.6 εκατομμύρια ψήφους (27,1%) στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον περασμένο Δεκέμβριο. Στον πρώτο γύρο έπιασε την κορυφή, ως το πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα στη Γαλλία.
Τα εκλογικά αποτελέσματα στον πίνακα μας δείχνουν μόνο την αρχή της δραματικής αύξησης του Εθνικού Μετώπου υπό τη Μαρίν Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του, Ζαν Μαρί Λε Πεν.
Σε αυτές τις εκλογές, πίσω στο 2012, το Εθνικό Μέτωπο πήρε 13.6%, κερδίζοντας τους δύο πρώτους βουλευτές του από τη δεκαετία του 1980, με μια τρίτη έδρα να κερδίζεται από το αποσχισθέν Ligue du Sud. Μέχρι τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, το Εθνικό Μέτωπο είχε φτάσει στο 24.86%.
Το Κόμμα ελέγχει επίσης 14 δημαρχεία, που χρησιμοποιούνται σαν δοκιμαστήρια για το μέλλον. Στην πόλη Béziers, στο νότο της Γαλλίας, για παράδειγμα, ο δήμαρχος Robert Méynard θέσπισε ένα ανεπίσημο στρατό από παλιούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς, για να ελέγχει τους δρόμους. Επίσης, έχει θεσπίσει κανονισμούς κατά των καταστημάτων κεμπάμπ και έχει επιβάλει μια απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους.
Το Εθνικό Μέτωπο διατηρεί μια συνεχή βάση σε κάποιες περιοχές από τη δεκαετία του 1980, αλλά τώρα έχει επεκταθεί παντού.
Η Λε Πεν διεκδικεί σοβαρά τη θέση του Γάλου Προέδρου το 2017 –και η απειλή είναι πολύ αληθινή. Το Εθνικό Μέτωπο αντλεί τη δύναμη του από τη ρατσιστική, ισλαμοφοβική, αντιρομά και ξενοφοβική ρητορική.
.Αυτή η ανύψωση του Εθνικού Μετώπου οφείλεται στην προσεκτική στρατηγική της Λε Πεν για από-δαιμονοποίηση –που στοχεύει στο να κρύψει τις φασιστικές ρίζες και πολιτικές κάτω από ένα φωτεινό, σεβαστό λουστράρισμα. Η Λε Πεν έχει διώξει τον πατέρα της, που ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος και δεν γινόταν εύκολα αποδεκτός. Η Μαρίν Λε πεν όμως δεν έχει ποτέ καταγγείλει τις πολιτικές του πατέρα της. Επίσης, έχει μετακινήσει το κόμμα, από τις εκφράσεις ανοιχτού αντισημιτισμού στην πιο αποδεκτή ισλαμοφοβία.
Αυτή η στρατηγική στην πραγματικότητα καθοδηγήθηκε από το Ζαν Μαρί Λε Πεν του οποίου το ευρωφασιστικό εγχείρημα σκόπευε να παρουσιάσει τους ενδεχομένως εκλεγμένους φασίστες σε κοστούμια, κρατώντας στην άκρη τα αγόρια με τις μπότες και στις σβάστικες. Η Μαρίν ραφινάρισε περαιτέρω αυτή την εκδοχή, για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κόμμα.
Ο γαλλικός φασισμός παρέχει το θεωρητικό και τακτικό πλαίσιο που εμπνέει και επηρεάζει τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα, κάθε πρόοδος του Εθνικού Μετώπου δίνει ώθηση στα φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα παντού.
Το Εθνικό Μέτωπο έχει βαθιές φασιστικές ρίζες. Ιδρύθηκε το 1972 από τον Λε Πεν, βετεράνο της οργάνωσης Organisation de l’armée secrète (OAS), μία βάρβαρη παραστρατιωτική ακροδεξιά οργάνωση, αντίθετη στην ανεξαρτησία της Αλγερίας. Ένωσε τις υφιστάμενες φασιστικές οργανώσεις, όπως την Ordre Nouveau (New Order), την Occident και την Groupe Union Défense (GUD).ordre-nouveau-Jacques-Cuini
Το ιδρυτικό πολιτικό γραφείο του περιλάμβανε τον Alain Robert, τον βετεράνο των SS Pierre Bousquet, και τον François Brigneau, μέλος του Milice – στρατιωτική ομάδα που συνεργάστηκε με τους ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα. Το Εθνικό Μέτωπο κρύβει τους συνεχιζόμενους δεσμούς μεταξύ της κοινοβουλευτικής λειτουργίας του και των σκληρών ναζιστικών ομάδων στους δρόμους.
Αλλά οι σύνδεσμοι και οι αλληλεπικαλύψεις με το ανοιχτά εθνορατσιστικό κίνημα Identitaires γίνονται σαφέστεροι μεταξύ των Identitaires και των ελεγχόμενων από το Εθνικό Μέτωπο δήμων.





---------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση χουλιγκάνων στη Φιλαδέλφεια
27.04.2017, 20:43

Ομάδα 40-50 φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ δημιούργησαν ένταση έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Φιλαδέλφειας, όπου διεξήχθη εκδήλωση-συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα».
 Οι γνωστοί άγνωστοι που έδρασαν με προκάλυμμα την ΑΕΚ, δημιούργησαν λεκτικό επεισόδιο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έσπασαν την πόρτα του Κέντρου, όμως δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της εκδήλωσης (η οποία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα). Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, για λόγους προφανείς, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τα άτομα αυτά από τον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου ο κόσμος να απομακρυνθεί με ασφάλεια.
Οι 200 συμμετέχοντες στην εκδήλωση, για λόγους σωματικής ασφάλειας, προσπάθησαν να αποχωρήσουν από το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιώντας πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Η πορεία συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, 300 μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, η πορεία δέχθηκε επίθεση με πέτρες, ενώ -όπως περιέγραψαν μάρτυρες- οι χουλιγκάνοι έβριζαν όσους συμμετείχαν στην πορεία.
 Εν τέλει, όσοι βρίσκονταν στην πορεία έφυγαν με αστικά λεωφορεία που έφτασαν στο σημείο με σκοπό να τους μεταφέρουν για να τους μεταφέρουν. Σύμφωνα με μάρτυρες, τραυματίστηκαν δύο γυναίκες, μία στο πρόσωπο και μία στη μέση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή, σε διάφορα σημεία της πόλης, ήταν ακροβολισμένες ομάδες χουλιγκάνων.
Ανησυχία εν όψει Πρωτομαγιάς
Αιρετοί από την πλευρά της δημοτικής αρχής τόνισαν στο efsyn.gr ότι τα γεγονότα αυτά, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιβεβαιώνουν ότι στην πόλη έχει επιβληθεί μια ιδιόμορφη πολιορκία που παραπέμπει σε παρακράτος της δεξιάς.
Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως, τραμπουκισμοί στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις του δημοτικής αρχής κατά την επέτειο της 25η Μαρτίου.
Όλα αυτά ενώ στη Φιλαδέλφεια, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως θυμίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής, γίνονται οι μεγάλες εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς -σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή- οι οποίες ξεκινούν από το Σάββατο και διαρκούν μέχρι τη Δευτέρα. Μοιάζει λοιπόν αναγκαίο η αστυνομία και όλοι οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενόψει των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προέβη στην παρακάτω έκτακτη ανακοίνωση:
Υπό πολιορκία διεξάγεται η μαζική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Με πολύ κόσμο, αλλά και υπό πολιορκία πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό κέντρο με θέμα τον αγώνα των κατοίκων για τις γειτονιές τους ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ομιλητές τους Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής, τον Γιώργο Ράγκο μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρότι πλήθος κόσμου έχει γεμίσει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ομάδες των γνωστών τραμπούκων εκφραστών επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη, προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαλύσουν την εκδήλωση και να επιβάλλουν την τρομοκρατία τους. Προκάλεσαν φθορές στο κτίριο, ενώ έχουν συγκεντρωθεί απ' έξω από το Πνευματικό κέντρο και απειλούν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει την εκδήλωσή της και προειδοποιήσει σε κάθε κατεύθυνση -και προς την κυβέρνηση- για τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, σχετικά με τη διασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματός των πολιτών και των πολιτικών οργανώσεων να πραγματοποιούν ελεύθερα εκδηλώσεις και συζητήσεις




------------------------------------------------------------------------------------------



112.000  Ελληνες ζητουν εδώ και τωρα! Μην δωσετε τα δανεια μας σε «κορακια»! Τα αγοραζουμε εμεις στις τιμες ντροπης που τους τα χαριζετε!



------------------------------------------------------------------------------



Η μιση Ελλαδα αγοραζει πλεον μονο με βερεσε. Ξαναβγηκαν τα τεφτερια. Ενώ πλεον «κοπηκαν» ακομα και τα βασικα ειδη.


---------------------------------------------------------------------------------



Κραυγη αγωνιας κατοικων και επαγγελματιων. Η παρεμβαση τους στον Καμινη. «Δεν μπορουμε να ζησουμε πλεον στο κεντρο της Αθηνας».



----------------------------------------------------------------------------



Το θρυλικο θωρηκτο «Αβερωφ» παει για επισκευη. Με χρηματα του Αλ. Γουλανδρη. Ένα πλοιο μουσειο  106 χρονων.



-------------------------------------------------------------------------------



Με 20% η συμμετοχη Σαββιδη στην αγορα του Λιμανιου της θεσσαλονικης ανακοινωσε η Κοινοπραξια.




-----------------------------------------------------------------------------



Πορεια εργαζομενων στη θεσσαλονικη. «Πουλανε την ΕΛΒΟ οσο κοστιζει ένα συγχρονο αρμα!». Απειλειται το ένα τριτο των 337 θεσεων εργασιας.



-------------------------------------------------------------------------------




Ψαρευτηκε επικινδυνος λαγοκεφαλος στην Κυπαρισσια του Νομου Μεσσηνιας.




---------------------------------------------------------------------------



Για τις 7 Δεκεμβριου αναβληθηκε η δικη του Δημαρχου Πατρας Πελετιδη.



------------------------------------------------------------------------------



Τελος οι πλαστες πλειοψηφιες στους Δημους και τις Περιφερειες. Απλη αναλογικη στις Δημοτικες εκλογες για συμμαχιες στις τοπικες κοινωνιες. Αυτό ειπε χθες στο Βολο ο Γ.Γ. του υπουργιου Εσωτερικων Κ. Πουλακης.




------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολιτης Βολου Ιγνατιος. «Αναγκαιοτητα το μαθημα των θρησκευτικων».



----------------------------------------------------------------------------------------


4 στους 10 κατοικους στην Ελλαδα ζουν κατω από το οριο της φτωχειας.



--------------------------------------------------------------------------------------



Η "πορεία για το ψωμί" καταδικάζει την ένοχη σιωπή της δύσης!
Υεμένη, ... μια πορεία για ψωμί ενός περήφανου μαρτυρικού λαού που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση.
Προχθές χιλιάδες Υεμενίτες πραγματοποίησαν μια συγκινητική "πορεία για ψωμί".  Χιλιάδες λαού περπάτησε 225 χιλιόμετρα, από την πρωτεύουσα Σαναά μέχρι λιμάνι Χυνταγιαντάχ, ώστε να τραβήξουν της παγκόσμιας κοινότητας στο δράμα ενός λαού. Βέβαια, τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες δεν έδωσαν καμία σημασία σ' αυτό το γεγονός, μιας και δεν περιλαμβάνεται στις εντολές που λαμβάνουν για το ποιες ειδήσεις οφείλουν να δίνουν ως "τροφή" στην κοινή γνώμη.
Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι είναι σε πλήρη "επαγγελματική" συνεργασία με το υπερεθνικό κεφάλαιο κι απλώς εκτελούν χωρίς ντροπή διατεταγμένη Υπηρεσία. "Ανησυχούν" και τροφοδοτούν με ψέματα την κοινή γνώμη για όσα παίρνουν εντολές. Ανησυχούν για τα δήθεν "χημικά του Άσαντ" και φυσικά για τον "δικτάτορα Κιμ" (Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;).
Χιλιάδες παιδιά νεκρά στην Υεμένη... Εκεί τα παιδιά είναι ενός κατώτερου θεού...
Γι' αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι αλληλέγγυοι των ΜΚΟ και των "ανοικτών συνόρων, οι "ακτιβιστές" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς".
Πλήρης έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων... πεθαίνουν παντού, ακόμη και στους διαδρόμους των νοσοκομείων...
Ο ΟΗΕ... ο οργανισμός συγκάλυψης και "νομιμοποίησης" εγκλημάτων πολέμων.
Ο περιβόητος ΟΗΕ γονατισμένος μπροστά στη Σαουδική Αραβία, τον καλύτερο πελάτη των αγορών όπλων.
Στις 2 Ιούνη 2016, στην ετήσια Έκθεση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για τα εγκλήματα εναντίον παιδιών από τις πολεμικές σύγκρουσης, η Σαουδική Αραβία μπαίνει στη "μαύρη λίστα" των χωρών που διαπράττουν παιδικά εγκλήματα, για τις δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη. Στην ίδια λίστα με την δολοφονική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και την Νταές (Daesh) στη Συρία.
Το βράδυ της 6ης προς την 7η Ιούνη, η Σαουδική Αραβία αφαιρείται από τη "μαύρη λίστα" χωρών που δολοφονούν παιδιά.
Ο παιδόφιλος μονάρχης Σαούδ απειλεί τον ΟΗΕ πως θα διακόψει την επιχορήγηση των 100 εκατομμυρίων ετησίως, του ταμείου του οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees, Unrwa).
Η αποκάλυψη απάλειψης της Σαουδικής Αραβίας από τη "μαύρη λίστα" γίνεται από το "Reuters" βασισμένο σε ανώνυμες πηγές και αναγκάζει τον Μπαν Κι Μουν να δηλώσει: "Ήταν η πιο δύσκολη και γεμάτη πόνο απόφαση στην καριέρα μου".
Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επιβεβαιώνει πως είναι ένας υπάλληλος που ουσιαστικά διεκπεραιώνει υποθέσεις συγκάλυψης εγκλημάτων.
Μόλις προχθές η Σαουδική Αραβία συμπεριλαμβάνεται και στα μέλη της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Γυναικών...
Η ανεπάγγελτη Φεντερίκα Μογκερίνι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πλασιέ εμπόρων όπλων. Τους ανεπάγγελτους κι ανίκανους επιλέγουν οι φονιάδες για αυτές τις υψηλές θέσεις, αρκεί να διαθέτουν υποκριτικά προσόντα και "αριστερό" παρελθόν ως επαγγελματικά κομματικά στελέχη.
Mogherini: “Οι χώρες του Κόλπου είναι η τέταρτη σε μέγεθος αγορά για εξαγωγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με οικονομικά κέρδη 155,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015"...




-----------------------------------------------------------------------------------------




Πού πήγε ο εργοστασιακός εξοπλισμός του Χαλεπιου;

Καθώς το 2016 έληξε, οι λαοί της Συρίας και του Χαλεπίου γιόρταζαν  ιδιαίτερα Χριστούγεννα. Το Χαλέπι είχε απελευθερωθεί από το Συριακό Στρατό, και τα πνεύματα εκείνων που αγωνίζονται για την ελευθερία του από την μασκαρεμένη ξένη τρομοκρατία ήταν στο υψηλότερο σημείο του, πάντα.
Ανακατασκευή και  η  απομάκρυνση των μπαζων της πόλης ξεκίνησε  καθώς και οι πρόοδοι που έγιναν στο ανατολικό Χαλέππι. Καθώς η ζωή αρχίζει να επιστρέφει στο φυσιολογικό για τους  Σύριους της πόλης, υπάρχουν θέματα που παραμένουν ακόμα να αντιμετωπιστούν.
Το ακόλουθο ντοκιμαντέρ δείχνει μια διαμάχη που έχει παραβλεφθεί από τους υπερψευτες, δυτικούς σκύλους παρατηρητές  που «ακολουθούν την ιδεολογία του Assad Must Go». Οι ομιλητές περιλαμβάνουν τους Fares Shehabi, βουλευτή του Aleppo και τον Tom Duggan. Ένας έμπειρος ρεπόρτερ που ζει στη Συρία από την αρχή του ψεύτικου «εμφυλίου πολέμου».




---------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΚ! Το βίντεο που αποδόμησε τον Μακρόν...

Επίσκεψη στο εργοστάσιο "Whirlpool" που πούλησε ο Ολάντ στις ΗΠΑ και απολύει 300 εργαζομένους, ενόψει της οριστικής παύσης λειτουργίας και μεταφοράς του στη Ρουμανία το 2018, έκανε ο "Υποψήφιος του Λαού", όπως περιγράφει τον προεκλογικό του αγώνα ο εκλεκτός των Ρότσιλντ.
Δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τους εργάτες, που εξαγριωμένοι ήθελαν να τον λιντσάρουν, αλλά με τη διοίκηση και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.
Ματαιώθηκε η συνάντηση και χειραψίες με τους εργάτες, ώστε να προβληθεί κι ενισχυθεί προφίλ του "Υποψήφιου του Λαού" που τόσο έχει ανάγκη η μαριονέτα της τρόικας. Η ματαίωση κάτω από σφυρίγματα, αποδοκιμασίες, κάψιμο λάστιχων αυτοκινήτων, οργή, θυμός από τους εργάτες.
"Η υπόσχεση της Λεπέν για κλείσιμο των συνόρων είναι ψέμα..." έκραζε ο Μακρόν (μιας και οι παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες, πρόσφυγες κι όπως θέλει να τους αποκαλέσει ο καθένας, δεν αμείβονται με μισθούς Γάλλων εργατών...).
Κι ήρθε το βίντεο μετά από αυτή την επίσκεψη του Μακρόν στη φάμπρικα της απελπισίας και της ανεργίας. Ο Μακρόν μόλις επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο για να φύγει κακήν κακώς, αρπάζει αντιμικροβιακά μαντήλια και σκουπίζει με επιμέλεια, σαν χειρούργος, τα χέρια του που χαιρέτισαν τα "βρωμόχερα εργατών" κι ας ήταν εκπροσώπων συνδικαλιστών.
Αυτή η "λεπτομέρεια" συγκλονίζει τη Γαλλία...
Στο ίδιο εργοστάσιο η ακροδεξιά Λεπέν με πρόγραμμα αριστεράς, κατακτήσεων της εποχής Μιτεράν: εθνικοποίηση ΤΩΡΑ της "Whirlpool, 35 ώρες εργασία την εβδομάδα, σύνταξη στα 60, όχι πόλεμο στη Συρία, όχι κυρώσεις στη Ρωσία, όχι στο ευρώ... Κι οι εργάτες,  του μεροκάματου,  την θεοποιούν...




-------------------------------------------------------------------------------------




...Ελένη Ανδριανού, πλουσία μεγαλοαστή που το παίζει αναρχόπουλο

Aliki Papachela

Λοιπόν, η ενορχηστρωμένη άθλια επίθεση που δέχομαι, εγώ και ο σύντροφός μου κι όσοι τολμούν να με στηρίξουν, όχι εμένα δλδ το δίκιο, τις τελευταίες 15 μέρες, έχει ενορχηστρωθεί από ένα παρεάκι παρά την κατάληψη του ξενοδοχείου μου με αρχηγόπουλο την Ελένη Ανδριανού, πλουσία μεγαλοαστή που το παίζει αναρχόπουλο, που φέρει εαυτόν ως δημοσιογράφο και μάλιστα στην...
αυτοδιαχειριζόμενη Ερτ Open. Οι αθλιότητες που μου έχει προσάψει, ο κανιβαλισμός που έχει ενορχηστρώσει μαζί με την ατέρμονη παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των γεγονότων δεν έχει όριο.
Η κυρία λοιπόν προκαλεί κιόλας λέγοντας ότι θα με καλέσει και στην εκπομπή της για "αντικειμενική ενημέρωση", αφού όμως εδώ και 15 μέρες όχι μόνο έχει πάρει θέση εναντίον μου με προσωπικές επιθέσεις, αλλά και διαστρέβλωση των πάντων, αλλά με χρεώνει κιόλας αν αρνηθώ να πάω, μη έχοντας με ακόμα καλέσει!
Σήμερα πλέον κορύφωσε την επίθεσή της βγάζοντας ένα "στάτους" που λέει "Στηρίζω την κατάληψη City Plaza, διαγράψτε με". Απ ότι μαθαίνω αυτό έγινε εν είδει αλυσίδας μετά σ όλο το φατσομπούκι, αφού το κοινοποίησαν οι παροικούντες στην κατάληψη.
Εγώ δεν θα πω διαγράφτε αυτήν και τους συν αυτή, ούτε θα πω διαγράφτε εμένα.
Θα πω να τους χαίρεστε και όσοι σιωπηρά συναινείτε με τέτοιες γκαιμπελίστικες τακτικές προσπάθειας ελέγχου μαζών, γκετοποίησης και ακραίου φασισμού πάνω σε όποιο δικαίωμα συμπολίτη σας που βάζουν σε κίνδυνο την ζωή του ολόκληρη, ψυχικά, σωματικά, οικονομικά, με κάθε τρόπο, είστε συνένοχοι και άξιοι να το λουστείτε.




------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH
Στήριξη στον αγώνα των κρατούμενων απεργών πείνας
Συνέντευξη Τύπου από τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα Μ. Τουμπάσι
Απεργία πείνας 10 ημερών έκλεισαν χτες πάνω από 1.800 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές και τη στέρηση των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων. «Οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους μέχρι την τελευταία ανάσα. Ομως, σε αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να υπάρξουν θύματα», επισήμανε χτες σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να δούμε εξελίξεις τύπου χιονοστιβάδας.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζήτησε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επαινώντας ιδιαίτερα τις εκδηλώσεις και ανακοινώσεις συμπαράστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων. To ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχουν ζητήσει να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία τους να επισκεφτεί τους φυλακισμένους Παλαιστινίους στο Ισραήλ. Ο πρέσβης πρόσθεσε ότι «η φίλη Ελλάδα, που έχει περάσει τόσα με κατοχές και πολιτικούς κρατουμένους, πρέπει να νιώθει τι ζουν οι 6.500 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι», και υπογράμμισε ότι οι απεργοί πείνας αυξάνονται καθημερινά επειδή στερούνται αυτονόητα δικαιώματα: Πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και φάρμακα, σωστή σίτιση, επικοινωνία με τους δικηγόρους, τις οικογένειές τους και άλλους συγκρατούμενους.
Πρόσθεσε πως ανάμεσα στους πολιτικούς κρατουμενένους είναι 300 παιδιά και έφηβοι έως 16 ετών, γύρω στους 1.800 ασθενείς, εκ των οποίων οι 180 είναι κατάκοιτοι, 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές, 28 δημοσιογράφοι και ο Καρίμ Γιουνίς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία κρατούμενος, που έχει έως τώρα εκτίσει 35 (!) χρόνια κάθειρξης. Κάπου 500 άλλοι έχουν φυλακιστεί στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης», που είναι απομεινάρι της αγγλικής αποικιοκρατίας και χρησιμοποιείται από τις κατοχικές αρχές προκειμένου να κλείσουν στα κελιά Παλαιστίνιους δίχως απαγγελία κατηγοριών, για όσο διάστημα θέλουν...
«Οι απεργοί πείνας προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή με μερικές γουλιές νερό και λίγα γραμμάρια αλατιού, ώστε να μην πάθουν σηψαιμία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους», επισήμανε, προσθέτοντας πως οι Ισραηλινοί κάνουν αιφνιδιαστικές εφόδους μέσα στα κελιά για να τους πάρουν όσο αλάτι έχουν κρύψει, ώστε να τους αναγκάσουν να τερματίσουν την απεργία.
Ανέφερε πως ο ίδιος πραγματοποίησε πλήθος επαφών τις τελευταίες μέρες με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τη Βουλή και πολιτικά κόμματα, ώστε να αυξήσουν την πίεση στο Ισραήλ. «Η σιωπή είναι επιβράβευση για το Ισραήλ» είπε, προσθέτοντας ότι χτες στη Δυτική Οχθη πραγματοποιήθηκε γενική απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στις 3 Μάη, τόνισε πως υπάρχει, παρά την αδιαλλαξία της ισραηλινής ακροδεξιάς κυβέρνησης, ατζέντα θεμάτων που μπορούν να συζητηθούν, όπως ειρηνευτική λύση στη βάση των δύο ανεξάρτητων κρατών.
Δημοσιοποίησε την επιστολή του Παλαιστίνιου βουλευτή και μέλους της ΚΕ της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι, που συμμετέχει στην απεργία πείνας και διαμηνύει: «Δεν θα σιωπήσουμε, ούτε θα υποκύψουμε... Σας καλώ να στηρίξετε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του Παλαιστινιακού λαού ώστε να επικρατήσει ειρήνη»!





--------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ανακοίνωση για αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών
Καθώς η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα οξύνεται, με την προσπάθεια της νεοφιλιλερας αντιπολίτευσης να διαμορφώσει συνθήκες χάους, έχοντας τη στήριξη ιμπεριαλιστικών κέντρων, των ΗΠΑ και της ΕυρωΕνωσης,  να προκαλέσει ακόμα και ξένη επέμβαση, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, του  Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποχώρηση από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS), ο οποιος είναι οργανο της Ουασινγκτον και ο οποίος πρωτοστατεί στις πιέσεις. Η ακροδεξια νεοφιλελε αντιπολίτευση έχει εντείνει τις βίαιες διαδηλώσεις τις τελευταίες βδομάδες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, η οποία φέρνει τεράστια προβλήματα, ελλείψεις και δυσαρέσκεια στο κοσμο. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών είναι η «αιχμή του δόρατος» της παρέμβασης του γιανκικού ιμπεριαλισμού.
Ταυτόχρονα και η ΕΕ επιχειρεί να παρέμβει στην περιοχή, όπως δείχνει το κοινό ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ενέκριναν οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλιστών, Συντηρητικών - Μεταρρυθμιστών και Φιλελευθέρων. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 450 ψήφους (35 κατά και 100 αποχές).




--------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Αντιδράσεις από τη νέα ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό
Ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε νέα επίθεση κατά της Συρίας...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Την έντονη αντίδραση της συριακής και της ρωσικής κυβέρνησης προκάλεσε χτες τα ξημερώματα η πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί σε αποθήκη του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, με το πρόσχημα πως υπήρχαν όπλα από το Ιράν και τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζακχάροβα κατήγγειλε την «επίθεση κατά της Συρίας», αποφεύγοντας να κατονομάσει άμεσα το Ισραήλ. Ομως επικαλέστηκε συριακά ΜΜΕ, που ανέφεραν ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, που προκάλεσε κυρίως υλικές ζημιές. Απηύθυνε έκκληση διεθνώς ώστε όλοι «να ενεργούν στο πλαίσιο σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΣΑΝΑ» είχε μεταδώσει πως το Ισραήλ εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους από τα κατεχόμενα συριακά εδάφη στα Υψώματα του Γκολάν στο νότιο τμήμα της Δαμασκού, σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, προκαλώντας σειρά εκρήξεων και υλικών ζημιών.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, αλλά και «τα ψέματα και τις κατασκευασμένες κατηγορίες» που εκτόξευσε προχτές ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό, πως η συριακή κυβέρνηση ευθύνεται για τις επιθέσεις της 4ης Απρίλη με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς άμαχους.
Πάντως ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Ισραελ Κατζ, μιλώντας από τις ΗΠΑ, όπου συναντάται με Αμερικανούς αξιωματούχους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού πως «το συμβάν στη Συρία συνάδει απόλυτα με την ισραηλινή πολιτική να ενεργεί ώστε να αποτρέπει το ιρανικό λαθρεμπόριο προηγμένων όπλων μέσω της Συρίας προς τη Χεζμπολάχ».
Παράλληλα, στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η χώρα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στην εξαπόλυση νέας στρατιωτικής «δράσης» κατά της Συρίας, αν της ζητηθεί. Λίγες ώρες πριν τις παραπάνω δηλώσεις, ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον πως ο Πρόεδρος Τραμπ εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να αναδιαμορφώσει ένα πολύπλοκο σύστημα αριθμητικού προσδιορισμού των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Ιράκ και Συρία, ώστε να καταστήσει ασαφή τον πραγματικό αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων στις συγκεκριμένες χώρες.



------------------------------------------------------------------------------------------




 Η «Ανυπότακτη Γαλλία» (France Insoumise)του Ζαν Λυκ Μελανσόν που προέρχεται από το αριστερό σχήμα «Μέτωπο της Αριστεράς» και στηρίχτηκε από το μεταλλαγμένο Γαλλικό ΚΚ, καλεί σε εσωτερικό δημοψήφισμα των οπαδών της για τον β' γύρο, με επιλογές που περιλαμβάνουν «αποχή», «λευκό/άκυρο» και «ψήφο στον Εμανουέλ Μακρόν».




---------------------------------------------------------------------------------




Survivor : Η πεμπτουσία του φασισμού καλά κρυμμένη σε ένα "παιχνίδι"...

Survivor είναι το παιχνίδι που καλείται να παίξει ο καθένας την τελευταία επταετία.
Η επιβίωση που για τους "μοδάτους" της TV είναι απλά ένα παιχνίδι που χτυπάει
ταβάνι, για τον κοσμάκη είναι ο καθημερινός του αγώνας. Δεν είναι αλητεία και
ξεφτίλα η επιβίωση να γίνεται παιχνίδι;
Δεν είναι χαστούκι στα μούτρα του κάθε άνεργου, χρόνια απολυμένου, υποαπασχο-
λούμενου που ζει καθημερινά την αγωνία του survive; Η σύλληψη της ιδέας του παι-
χνιδιού δεν είναι καθόλου τυχαία. Αγωνίσου για την επιβίωση. Αυτή είναι η κεντρική
ιδέα, ο σπόρος που φυτεύεται στο υποσυνείδητο του κάθε θεατή. Τίποτα δεν είναι
δεδομένο, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και σίγουρο.
Μάθε να ζεις στην επισφάλεια. Έτσι είναι η ζωή. Διαρκής αγώνας επιβίωσης και φυ-
σικά ο ισχυρότερος νικάει. Ο ισχυρότερος σωματικά και μυϊκά, σαν τα ζώα. Αυτός νι-
κάει και όχι ο καλλιεργημένος, ο άνθρωπος που αγωνιά για τη γνώση, την τέχνη τις επιστήμες. Η πεμπτουσία του φασισμού καλά κρυμμένη σε ένα "παιχνίδι". Παιχνίδι επιβίωσης.
Από κάτω βέβαια το πόπολο ζητωκραυγάζει τον ρωμαλέο, τον δυνατό σαν ένα άλλο τηλεοπτικό Κολοσσιαίο που ταΐζει σάρκα και ιδρώτα τον όχλο. Το "ave Cesar οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν " αναβιώνει με τη μελλοθάνατη Ελλάδα να προσπαθεί
να επιβιώσει τρώγοντας της σάρκες της και τα υπολείμματα του πολιτισμού της.




------------------------------------------------------------------------------------------




Γιώργος Αλεξάτος
Τη Δευτέρα 1 Μαΐου στις 4 - 5.30 μ.μ., εμφανίζομαι στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στην πολιτιστική εκπομπή "Στάση ΕΡΤ", και συζητάω με τους Ανδρέα Ροδίτη και Σόνια Φίλη για την Εργατική Πρωτομαγιά, παρουσιάζοντας τα βιβλία μου, "Η εργατική τάξη στην Ελλάδα. Από την πρώτη συγκρότηση στους ταξικούς αγώνες του Μεσοπολέμου" και "Το τραγούδι των ηττημένων. Κοινωνικές αντιθέσεις και λαϊκό τραγούδι στη μεταπολεμική Ελλάδα".