Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Σαββατο 29 Απριλιου 2017



Ανταρσυα Ν.Ιωνίας Φιλαδέλφειας Μεταμόρφωσης.
Λίγα πράγματα:
1. Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χτες ήταν ενάντια στη επέλαση του κεφαλαίου στις γειτονιές μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέει τα ίδια παντού. Είμαστε ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα όλων. ΟΛΩΝ. Είτε αυτός λέγεται Μελισσανίδης, είτε Αλαφούζος, είτε Μαρινάκης, είτε Μπέος. Όποιος λοιπόν, λέει ότι είναι αναρχικός ας το σκεφτεί λίγο αυτό. Είναι υπέρ ή κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων; Τα υπόλοιπα είναι μόνο υποκρισία και ψευτιά.
2. Το αφεντικούλι, την τροπολογία που ήθελε την πήρε. Ποιος ο λόγος λοιπόν να συνεχίζονται οι επιθέσεις; Απλό δεν είναι το ερώτημα; Την απάντηση τη δίνει ο "οπαδός" στο παρακάτω βίντεο μάλλον ε;
https://www.youtube.com/watch?v=ljmZbLkyWYw
Να επιβληθεί ο νόμος της σιωπής, η τρομοκρατία, και να αλωνίζει το αφεντικούλι και οι μπράβοι του στην περιοχή. Μη δουλευόμαστε μεταξύ μας λοιπόν.
3. Η εκδήλωση, παρά το πείσμα κάποιων, έγινε, φύγαμε όλοι συγκροτημένα με πορεία, παρότι μας την έπεσαν, μας έβρισαν, μας έφτυσαν, μας πέταξαν πέτρες, τραυματίζοντας, δέρνοντας ανθρώπους στα στενά όπου ήταν κρυμμένοι οι τραμπούκοι με παλούκια. Εμείς έτσι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, στο δρόμο, και να νικάμε και το φόβο μας.
4. Το παλικάρι στο τέλος της εκδήλωσης, https://www.youtube.com/watch?v=CJJEgs6nMQg
οργανωμένος οπαδός της Ορίτζιναλ μίλησε και πήρε θέση. Οι υπόλοιποι;
Η Νέα Φιλαδέλφεια ξέρει από προσφυγιά,
Έξω οι τραμπούκοι από τη γειτονιά!
https://youtu.be/863mV9f8zF0




----------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι στην «Κατάσταση Πολιορκίας» της Νέας Φιλαδέλφειας | ΟΧΙ στο χουλιγκανισμό, στους οπαδικούς στρατούς και στις φασιστικές πρακτικές | Ναι στη δημοκρατία, στην ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και ιδεών, προτάσεων, συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων στην πόλη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.04.2017
Όχι στην «Κατάσταση Πολιορκίας» της Νέας Φιλαδέλφειας,
ΟΧΙ στο χουλιγκανισμό, στους οπαδικούς  στρατούς και στις φασιστικές πρακτικές,
Ναι στη δημοκρατία, στην ελεύθερη διακίνηση  ανθρώπων και ιδεών, προτάσεων, συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων στην πόλη.

Με αφορμή την «Κατάσταση Πολιορκίας» που βρίσκεται η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας εδώ και μήνες, και ιδιαίτερα μετά τα χθεσινά επεισόδια (27 Απριλίου 2017)  που προκάλεσε ο «οπαδικός στρατός» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με θέμα «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα», το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ διατυπώνει για μια ακόμα φορά τις θέσεις του και υπογραμμίζει το νέο «μόρφωμα» των «οπαδικών στρατών» που «κατασκευάζονται» για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:
1. Επιβεβαιώνει την αρχική του θέση συμπαράστασης προς το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ που κατέθεσε, μεταξύ άλλων θεμάτων, με ΥΠΟΜΝΗΜΑ στο ΥΠΑΠΕΝ (θέση Δ2, 18 Μαρτίου 2015),
2. Ξαναδημοσιεύει τη θέση που παρουσιάσαμε αρχικά στις 16 Μαρτίου 2017«Συμπαραστεκόμαστε στη Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των υπηρεσιών του Δήμου που αρνούνται να παρανομήσουν για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Καταγγέλλουμε τις απειλές και τους βανδαλισμούς στην πόλη, τους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς αιρετών, εργαζομένων και όσων έχουν αντίθετη άποψη. Απαιτούμε από την Πολιτεία να περιφρουρήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να προστατέψουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.»
3. Καταγγέλλει όλους όσοι με τις πολιτικές τους αποφάσεις και τη στάση τους (κυβέρνηση και αστυνομία) επιτρέπουν στους «οπαδικούς στρατούς» επιχειρηματικών συμφερόντων να έχουν κηρύξει σε «Κατάσταση Πολιορκίας» την πόλη, να πετάνε πέτρες, να απειλούν ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη ζωή του Δημάρχου, να κάνουν επιθέσεις σε Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους, να προπηλακίζουν εκείνους που είναι αντίθετοι στις επιλογές των επιχειρηματιών.
4. Εκτιμά ότι το νέο, και ενδεχομένως σοβαρότερο πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί από την υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ είναι, αν η πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, δικαιοσύνη) ανέχεται ή διευκολύνει με τις επιλογές της ή την αφωνία της, τους επιχειρηματίες να δημιουργούν «οπαδικούς στρατούς» για να επιβάλλουν κάθε φορά τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα (έχουμε δει το ίδιο «έργο» να παίζεται με το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα).
5. Καλεί τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς και τα κινήματα πολιτών:
να συμπαρασταθούν στο Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ.Βασιλόπουλο,
να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης  ιδεών - την εύρυθμη λειτουργία και την «απελευθέρωση» της πόλης,
να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας -  Χαλκηδόνας,
να απαιτήσουν από την  κυβέρνηση και τα αρμόδια πολιτικά όργανα να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τους «οπαδικούς στρατούς» για την «Κατάσταση Πολιορκίας» που έχουν επιβάλλει για μήνες στην πόλη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Στο νοσοκομείο συνεργάτης του info-war από τάγματα εφόδου στη Ν.Φιλαδέλφεια
Στο νοσοκομείο με τραυματισμό στο μάτι παραμένει από χθες ο συνεργάτης του Info-war.gr Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από τάγματα εφόδου που φέρονται να πρόσκεινται στην ΑΕΚ.
Ύστερα από την ολοκλήρωση εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γήπεδο του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία ο συνεργάτης μας βιντεοσκοπούσε, οι τραμπούκοι κατάφεραν να τον απομονώσουν. Ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός κατά τη διάρκεια του οποίου των κλωτσούσαν στο πρόσωπο.
Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, η αστυνομία ήταν ενήμερη για τον κίνδυνο επεισοδίων πριν από την έναρξη της εκδήλωσης αλλά δεν έστειλε δυνάμεις στην περιοχή. Μόνο όταν οι τραμπούκοι άρχισαν να σπάνε τζάμια στο κτίριο της εκδήλωσης και ύστερα από επανειλημμένες κλήσεις έφτασαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν απέτρεψαν τον άγριο ξυλοδαρμό.
Σε ανακοίνωσή της η λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας καταγγέλλει την αδράνεια της αστυνομίας που οδήγησε στον τραυματισμό του συνεργάτη μας και τριών ακόμη γυναικών. Επίσης κάνει λόγο για τη δράση αδίστακτων φασιστοειδών αλλά και τις ευθύνες «όσων ανέχονται και υποθάλπουν αυτή την κατάσταση. Η ψήφιση της Κυβερνητικής τροπολογίας «φωτογραφικής» υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη και η κρατική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ευνοούν τη βαρβαρότητα που απλώνεται στην πόλη» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Με απειλητικά μηνύματά τους στο info-war υποστηρικτές των ταγμάτων εφόδου υποστηρίζουν τον ξυλοδαρμό και την «εκδίκηση» που όπως λένε πήραν.
Στο video που κατέγραψε ο συνεργάτης μας ακούγονται οι φωνές από την επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑΡ: Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Συνεχίζουμε με αγώνες στα χέρια των κατοίκων…
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Με μαζική συμμετοχή και αποφασιστικότητα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ν. Φιλαδέλφεια με θέμα «Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Το κλίμα φόβου και ακύρωσης κάθε μαζικής διαδικασίας που είχε επιβάλλει ο στρατός του Μελισσανίδη για τις απόψεις, που δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα και τις επιλογές του, έσπασε και η ρωγμή αυτή δεν θα κλείσει. Η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν η πρώτη πολιτική εκδήλωση στην περιοχή μετά τις επιθέσεις και τις απαγορεύσεις πολιτικών και κινηματικών εκδηλώσεων που είχαν επιβάλλει οι τραμπούκοι.

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 27/4 στο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με ομιλητές την Δ. Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, το Γ. Ράγκο, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Άγγελο Χάγιο, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι ομιλητές ανέδειξαν τα ζητήματα επέλασης του κεφαλαίου σε ελεύθερους χώρους με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος, περιφερειακών και δημοτικών αρχών και την ανάγκη του αγώνα για υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών, των δημόσιων χώρων, των δημόσιων αγαθών από τη λεηλασία των μεγιστάνων του πλούτου. Για τη σύγκρουση με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που θέλουν η οικονομική ολιγαρχία να εξουσιάζει ανθρώπους σκλάβους και να κατέχει όλο τον πλούτο και κάθε σπιθαμή γης, θάλασσας, αέρα. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης κάτοικοι της περιοχής, μέλη άλλων οργανώσεων και οπαδός της ΑΕΚ.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης το χώρο πολιόρκησαν εξοπλισμένοι τραμπούκοι με σκοπό να διαλύσουν την εκδήλωση. Άρχισαν να προκαλούν με κραυγές, να πετούν πέτρες στα τζάμια, να απειλούν με την ανοχή της αστυνομίας. Με τη συμβολή μελών της νΚΑ, του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο χώρος περιφρουρήθηκε και η συζήτηση εξελίχτηκε ομαλά. Κατά τη διάρκεια της συντεταγμένης αποχώρησης από την εκδήλωση των φίλων και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι αφιονισμένοι υπηρέτες του Μελισσανίδη με εφορμήσεις από τους κάθετους δρόμους αρχικά προκαλούσαν με βρισιές και χειρονομίες και στη συνέχεια έκαναν επίθεση με καταιγισμό από πέτρες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας επέλεξαν, αντί να αποκλείσουν τους τραμπούκους, να κάνουν δήθεν προστασία της πορείας ακολουθώντας την από τα πλάγια και να φύγουν όταν ολοκληρώθηκε η επίθεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 2 συντρόφισσες μας, η μια με ράμματα στο πρόσωπο. Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ένας δημοσιογράφος που θα χρειαστεί γναθοχειρουργική επέμβαση. Η επίθεση στο δημοσιογράφο και σε ένα σύντροφό μας έγινε από 10 τραμπούκους, όταν μετά το τέλος της εκδήλωσης κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο τους για να αφήσουν το δημοσιογραφικό εξοπλισμό. Η αστυνομία, αντί να τους αφήσει να φύγουν άμεσα για το νοσοκομείο, τους κράτησε στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να προσαγάγει ή να συλλάβει κάποιον από τους επιτιθέμενους.

Η αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους ήταν εμφανής από όλα τα παραπάνω. Αλλά αέρα στα πανιά των τραμπούκων και των κάθε είδους φασιστοειδών δίνει η κυβερνητική πολιτική.

Με εργαλεία τα Ρυθμιστικά Σχέδια, τα μνημόνια, το ΤΑΙΠΕΔ, το Νέο Υπερταμείο, νόμους και φωτογραφικές τροπολογίες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις για την πλήρη παράδοση στους μεγιστάνες του πλούτου όλης της δημόσιας γης και περιουσίας, ΟΛΘ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, προστατευόμενες εκτάσεις, Πάρκο Γουδή, ΔΕΗ, παραλίες, κ.ο.κ.. Οι Λάτσης, Σαββίδης, Ίδρυμα Νιάρχου, Μαρινάκης, Αγγελόπουλοι, Αλαφούζος, Μπόμπολας κ.α. μαζί με τους ξένους «επενδυτές» λεηλατούν τις ζωές μας και το δημόσιο χώρο. Πλευρές αυτής της πολιτικής είναι η παραχώρηση από την κυβέρνηση στην ιδιωτική εταιρεία, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, χώρου και περιβάλλουσας περιοχής πολλαπλάσιων από όσο χρειάζεται ένα γήπεδο για την εξυπηρέτηση της ΑΕΚ και του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η χρηματοδότηση της από την Περιφέρεια Αττικής. Πολιτική που στηρίζουν όλα τα κόμματα-υπηρέτες του κεφαλαίου: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Kεντρώων, Ποτάμι και βέβαια η Χρυσή Αυγή!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δημόσιων χώρων θα συνεχιστεί ενάντια στη λεηλασία του κεφαλαίου και το σφαγείο κυβερνήσεων, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., για τον κόσμο που μας ανήκει. Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και θα τις υπερασπιστούμε κόντρα στα σχέδια για επιβολή ολοκληρωτισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 28/5/2017




----------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τις βαθιά αντιδημοκρατικές και ''τραμπούκικες'' προκλήσεις διατεταγμένων ''οπαδών'' στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια σε πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι προκλήσεις αυτές, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τον γνήσιο φίλαθλο κόσμο τηςΑΕΚ και τις ιστορικές δημοκρατικές παραδόσεις του, είναι αδιανόητες και πρωτοφανείς, πολύ περισσότερο που επιδιώκουν να πνίξουν την ελεύθερη διακίνηση απόψεων και ιδεών και κάθε έννοια δημοκρατικής ζωής στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, μια πόλη με  μεγάλη δημοκρατικήιστορία.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας μια πολιτική πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων προς τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑ.Ε, ενισχύει και αποθρασύνει, αντί να αποθαρρύνει, διατεταγμένες ομάδες ''φανατικών'' να παίζουν ένα βαθιά αντιδημοκρατικό ρόλοτρομοκράτησης απέναντι σε όσους έχουν διαφορετικές θέσεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη ζωή των πόλεων και πολύ περισσότερο αγωνίζονται για την καταξίωση των απόψεων τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει: Οι πόλεις και οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και πρέπει να ενισχυθούν ως χώροι ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ελεύθερης ανάπτυξης τωναιτημάτων, των κινημάτων και του αγωνιστικού φρονήματος των πολιτών.




---------------------------------------------------------------------------------------





Η τελευταία κατάληψη σε ακίνητο ιδιώτη που θυμάμαι είναι το περασμένο καλοκαίρι στο 8ώροφο κτίριο της Καρόλου Ντήλ στη Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη του New Border Camp, από αλληλέγγυους για στέγαση προσφύγων, χωρίς μεσολάβηση ΜΚΟ. Με καταγγελία και εντολή του ιδιοκτήτη του ακινήτου, παρουσία εισαγγελέα, τους πέταξαν όλους αμέσως έξω, τους συνέλαβαν (δυστυχώς) και τους παρέπεμψαν στο αυτόφωρο.
Την Α.Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ακινήτου του city plaza ούτε την ξέρω, ούτε επείγομαι να την γνωρίζω. Γιατί θα πρέπει να βλέπω το βιογραφικό της κ το Ε9 της, ή περιγραφή των πολιτικών πεποιθήσεων του πατέρα της και του τρόπου απόκτησης της περιουσίας του (!;;), πάνω σε τοίχους φίλων υπό τύπον ανακοίνωσης ή επιστολής, δεν το αντιλαμβάνομαι.
Κι ο νοών νοείτω.




---------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣOXH ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ – ΔΕΣ τι πρέπει να κάνεις ΑΥΡΙΟ για να παίρνεις 400 με 500 ευρώ το μήνα
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν, από τις 12 το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου, να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν και μόνο δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.
Για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 3.737 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).
Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται, για πρώτη φορά, το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία.
Αναλυτικά, τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω.
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
Ηλικία.
Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Εντοπιότητα.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.
Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά, μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση, με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια, με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.
«Τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και με στόχο την επανένταξη του στην αγορά εργασίας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απασχόλησης ρητά είχε δηλώσει ότι οι δράσεις κοινωφελούς εργασίας δεν μπορούν να συνεχιστούν, διότι δεν υποστηρίζουν την επαναφορά των ανέργων στην αγορά εργασίας. Οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση και όχι για την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου. Μετά από συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες, καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την Επιτροπή όχι μόνο για την αναγκαιότητα της συνέχισης των προγραμμάτων, αλλά και για τη χρονική επέκτασή τους από πέντε στους οκτώ μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δήμοι θα ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος, ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα επόμενα χρόνια»…




---------------------------------------------------------------------------------------




Τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου, δύο λόχοι ταγματασφαλιτών με βαρύ οπλισμό, περικύκλωσαν ένα μικρό σπίτι επί της οδού Αγρέων στον Υμηττό για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν «γιάφκα» ΕΛΑΣιτών. Οι πληροφορίες τους ήταν σωστές. Το σπίτι χρησίμευε ως αποθήκη οπλισμού του ΙΙ Τάγματος Βύρωνα-Γούβας του ΕΛΑΣ. Το προηγούμενο βράδυ είχαν καταλύσει εκεί τρεις μαχητές, ο Δημήτρης Αυγέρης, ο Θάνος Κιοκμενίδης και ο Κώστας Φολτόπουλος. Αποφάσισαν να αντισταθούν χρησιμοποιώντας τα όπλα της αποθήκης…

«Σας νικήσαμε τέρατα!». Η θρυλική μάχη τριών αντιστασιακών νέων, που αντιμετώπισαν δύο λόχους ταγματασφαλίτων στον Υμηττό…

Την άνοιξη του 1944 η Αθήνα συγκλονίζεται από σφοδρές μάχες μεταξύ Γερμανών, ταγμάτων ασφαλείας και του ΕΛΑΣ, ο οποίος αμφισβητεί πλέον ανοικτά την εξουσία των αρχών κατοχής στις γειτονιές της πρωτεύουσας.
Τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου, δύο λόχοι ταγματασφαλιτών με βαρύ οπλισμό, περικύκλωσαν ένα μικρό σπίτι επί της οδού Αγρέων στον Υμηττό για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν «γιάφκα» ΕΛΑΣιτών. Οι πληροφορίες τους ήταν σωστές. Το σπίτι χρησίμευε ως αποθήκη οπλισμού του ΙΙ Τάγματος Βύρωνα-Γούβας του ΕΛΑΣ. Το προηγούμενο βράδυ είχαν καταλύσει εκεί τρεις μαχητές, ο Δημήτρης Αυγέρης, ο Θάνος Κιοκμενίδης και ο Κώστας Φολτόπουλος. Αποφάσισαν να αντισταθούν χρησιμοποιώντας τα όπλα της αποθήκης….
Η μάχη άρχισε λίγο πριν τις 08.00. Οι ταγματασφαλίτες «ράντισαν» το σπίτι με πυρά βαρέων πολυβόλων και βλήματα όλμων. Στη συνέχεια προσπάθησαν να προωθηθούν.
Οι αμυνόμενοι όμως, απάντησαν με ανασχετικά πυρά και ρίψη χειροβομβίδων. Κάθε προσπάθεια των πολιορκητών να πλησιάσουν πνιγόταν στο αίμα. Η μάχη συνεχιζόταν άγρια όταν ο Φολτόπουλος χτυπήθηκε θανάσιμα. Οι άλλοι δύο μαχητές συνέχισαν να μάχονται με μεγαλύτερο πείσμα.
Οι όλμοι κατέστρεψαν την οροφή του σπιτιού, ενώ το πάτωμα πήρε φωτιά. Τα πυρομαχικά των ανταρτών έφταναν στο τέλος τους. Τότε άρχισαν να καταστρέφουν τον οπλισμό για να μην πέσει στα χέρια των εχθρών. Ξαφνικά ο Κιοκμενίδης έπεσε νεκρός. Ο Αυγέρης συνέχισε να αμύνεται λυσσασμένα, σύντομα όμως τραυματίστηκε. Κατά τις 15.30, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο μαχητής του ΕΛΑΣ επιχείρησε έξοδο αυτοκτονίας. Βγήκε έξω πυροβολώντας και φωνάζοντας «σας νικήσαμε τέρατα». Μια ριπή τον έριξε νεκρό.
Οι ταγματασφαλίτες όρμησαν στο σπίτι να συλλάβουν και άλλους αντάρτες. Θεωρούσαν ότι βρίσκονταν εκεί δεκάδες. Τότε συνειδητοποίησαν ότι είχαν εμπλακεί σε μάχη επτά ωρών με τρείς μόνο αντιπάλους. Μια μάχη την οποία πλήρωσαν με δεκάδες νεκρούς….
Η ηρωική θυσία των τριών ΕΛΑΣιτών αποτέλεσε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες δόξας της Εθνικής Αντίστασης η οποία δυστυχώς, όπως και πολλές άλλες, παραμένει άγνωστη στην Αθήνα, την πόλη που «καταπίνει» την ιστορική μνήμη.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ του ΣΚΑΙ σήμερα είχαν τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων των Αθηνών.Γ.Ρούσκα. Ο οποίος όπως κάθε φορά μας είπε ότι πρώτες κατοικίες δεν βγαίνουν στο σφυρί.Εχθές είχαμε πρώτη κατοικία στον Πειραιά."Βέβαια το κίνημα δεν επιτρέπει κανέναν πλειστηριασμό ,τώρα που είμαστε υπό κατοχή."
Ο κύριος αυτός μας είπε ότι το 90% των πλειστηριασμών είναι σε ανθρώπους που πήραν 12.000.000 προσωπικά δάνεια και τώρα δεν τα πληρώνουν. Καλό ε;;;;;.
Μάλιστα είπε ότι υπάρχουν ομάδες μέσα σε ορισμένα Ειρηνοδικεία που πληρώνονται για να σταματούν τους πλειστηριασμούς!!!!!!!!!.
Στο βίντεο που προηγήθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών''' Όπου αναφέρθηκαν μόνο οι Δεν πληρώνω και η ΛΑΕ. τζιζ κάνει το ΕΠΑΜ'''Ίσως γιατί δεν κυνηγάμε τις κάμερες όπως ο Λαφαζάνης. Λέω εγώ τώρα. Τέλος πάντων,μίλησε και μια συμβολαιογράφος η κυρία Μελπομένη Μπαγλαμά ''την γνώρισα παρά τα τεράστια γυαλιά ηλίου που φορούσε σε κλειστό χώρο γιατί την περασμένη εβδομάδα ήταν στο Ειρηνοδικείο Πειραιά'''.Η κυρία είπε ότι της επιβάλουν «το κίνημα»  που θα καθίσουν,αν θα κάνουν πλειστηριασμό,έχουν απειλές ότι θα τους κάψουν τα γραφεία ,και ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης και της λειτουργίας των θεσμών. Φαίνεται ότι η ''κυρία'' δεν έχει γνώση του Συντάγματος και τις ευθύνες που έχουν και οι συμβολαιογράφοι στην αρπαγή της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Σε κάθε ευκαιρία θα τους το θυμίζουμε.





-----------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια, πέθανε μία από τις εμβληματικότερες μορφές της αντίστασης ενάντια στη χούντα, ο ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής

Σπύρος Μουστακλής: «Εκανα αυτό που πίστευα»
30 + 1 χρόνια από τον θάνατο του εμβληματικού αγωνιστή

Μια από τις συγκλονιστικότερες μορφές στην αντίσταση κατά της δικτατορίας υπήρξε αναμφισβήτητα ο Σπύρος Μουστακλής, ένας από τους ελάχιστους στρατιωτικούς που αντιστάθηκε έμπρακτα.
«Θα σε κάνω να ακούς ΕΣΑ και να τρέμεις»: Αυτή ήταν η φράση την οποία εκστόμισε ο διαβόητος βασανιστής Σπανός μπαίνοντας στο κελί του ταγματάρχη Μουστακλή.
Ο Μουστακλής, που πέθανε πριν από 31 χρόνια, στις 28 Απριλίου 1986, κρατήθηκε στο κολαστήριο του ΕΑΤ – ΕΣΑ για 47 ατέλειωτα μερόνυχτα, κατά τη διάρκεια των οποίων υπέστη πολύ άγρια βασανιστήρια.
Ενώ τον βασάνιζαν, ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα του προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί, με καθυστέρηση πολλών ωρών, στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο «Μιχαηλίδης» και αιτιολογία εισαγωγής… «τρακάρισμα στον Ιππόδρομο».
Το εγκεφαλικό τού προκάλεσε ολική παράλυση των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Η αρχική διάγνωση ήταν «αφασία κινητικού τύπου, με μπλοκαρισμένο το κέντρο της κίνησης και της ομιλίας, εξαιτίας του εγκεφαλικού που προκλήθηκε από βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα».
Σε συνέντευξή της, το 2010, η σύζυγός του, Χριστίνα Μουστακλή, έλεγε: «Όταν το 1973 ο Σπύρος Μουστακλής βρέθηκε στα χέρια των γιατρών του 401 “ένα κομμάτι συκώτι”, όπως τον χαρακτήρισε η κυρία Πολίτη που τον παρέλαβε, κανείς δεν τίμησε τον όρκο του στον Ιπποκράτη. Έκαναν ό,τι ήθελαν σε έναν άνθρωπο που είχε χάσει τα πάντα. Δεν ειδοποίησαν ποτέ κανέναν συγγενή του για την κατάστασή του και σαράντα επτά ολόκληρες μέρες έκρυβαν έναν ζωντανό νεκρό, συνωμοτώντας με τους δικτάτορες και καλύπτοντας τους δήμιους των ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ούτε και εκείνοι ζήτησαν μια συγγνώμη όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ προσπάθησα να περισώσω ό,τι είχε απομείνει από τον άνδρα μου και να σταθώ δίπλα στην κόρη μας, τη Ναταλί, που ήταν τότε μόλις δεκαέξι μηνών»…
Στη συνέχεια, ο Μουστακλής μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών, κι έπειτα στο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια, υποβαλλόμενος σε εντατικές φυσικοθεραπείες. Ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει κανονικά.
Έπειτα από αυτό το συμβάν, το δικτατορικό καθεστώς, φοβούμενο αντιδράσεις, μετρίασε τα βασανιστήρια κατά των αξιωματικών που είχαν συλληφθεί.
Η τραγική κατάληξη του Μουστακλή αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν διαχρονικά σύμβολα του αγώνα κατά τις δικτατορίας.
Μετά το θάνατό του, δόθηκε τιμητικά το όνομά του στο στρατόπεδο – κέντρο νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου (Σύνταγμα Πεζικού). Προτομή του έχει αναγερθεί στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ (σήμερα πάρκο Ελευθερίας) στην Αθήνα. Υπάρχουν οδοί με το όνομά τους στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στην Καλαμαριά, στην Ερμούπολη, στα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, στο Ίλιον, στη Λυκόβρυση και στο Αιγάλεω της Αθήνας.
Μετά από χρόνια, ένας από τους πρωτεργάτες της απριλιανής δικτατορίας, ο Παττακός, ερωτηθείς σχετικά, δήλωνε: «Καλά του κάναμε. Να ησυχάσουμε. Η δύναμις επιβάλλεται δια παντός τρόπου. Ό,τι δε λύνεται, κόβεται. Σπαθί»…
Επιμύθιο, αυτό που είχε πει η σύζυγός του Σπύρου Μουστακλή, ότι εκείνος δεν ήθελε κανέναν να τον λυπάται. Και ότι η κατάστασή του «δεν τον πείραζε, γιατί έκανε αυτό που πίστευε»…




-------------------------------------------------------------------------------------------




ενταξει?τον καψατε,βρασατε,κοψει σε κομματακια,βιασατε μεχρι θανατου,πετροβολησει,φτυσει,σοδομισει,κρεμασει,πνιξει τον παιδοκτονο?
αντε πατε τωρα να ποσταρετε φωτογραφιες με γατακια και λουλουδακια ενω διπλα σας παιδια εκπορνευονται για μια τυροπιτα,ο γειτονας σας πηδαει απο το παραθυρο,στο νοσοκομειο δεν εχουν ουτε γαζες,ανθρωποι ζουνε στο παρκο,αλλοι παλι σε σκουπιδοτοπους με τα παιδια τους να ζητιανευουνε,πολεμοι εξακολουθουνε να ρημαζουν χωρες με τα δικα μας λεφτα ,βομβες πεφτουνε ,βαλκανια εκρυγονται,καταληψεις κλεινονται,φασιστες μπαινουν σε δημοτικα σχολεια,μεταναστες δερνονται ,πολιτικοι κρατουμενοι διωκονται χωρις στοιχεια ενοχης, δομες στηριξης δεν γινονται ουτε στηριζονται ,συνελευσεις γειτονιων δεν υπαρχουνε
ολοι τρωνε τον διπλανο τους και ποσταρουν μετα ποιηση στο fuckbook




--------------------------------------------------------------------------------------------




Η κατάληψη του σίτυ πλάζα ακόμα και αν δεν οργανώθηκε από την κυβέρνηση (πράγμα μάλλον απίθανο) έχει καθαρά την στήριξη της (ούτε καν την ανοχή τους ) , Αποδείξεις α) Δηλώσεις Μουζάλα και αναπαραγωγή της κατάληψης απο left .gr β) συμμετοχή κομματιών του ΣΥΡΙΖΑ στη κατάληψη γ) Το γεγονός ότι έχει δοθεί πολιτική εντολή να μην εκτελεστεί η εισαγγελική παραγγελία . Το πολιτικο πλαίσιο που ωθεί τη κυβέρνηση να στηρίζει την κατάληψη του πλαζα είναι: α) Η γενική κατεύθυνση της για την καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων ως απαίτηση των θεσμών(ΕΕ-ΔΝΤ) . Στην περίπτωση του προσφυγικού αυτό υλοποιείται με φόρτωμα της κρίσης σε αυτά τα στρώματα και το πλαζα είναι εμβληματικό αυτής της προσπάθειας Όλα αυτά καλύπτονται με ψευτο ιδεολογικό μανδύα έναν δήθεν αντικαπιταλισμο που τοποθετεί απριορι στην ''άρχουσα τάξη'' τα ενδιάμεσα στρωματά τα θεωρεί φύσει και θέση αντιδραστικά και συνοδεύεται με μισές αλήθειες και βρωμερές συκοφαντίες που τα τσουβαλιάζουν συλλήβδην (έκλεβαν την εφορία , έχουν δεκάδες σπίτια, παράνομος πλουτισμός) και που σημερα συγκεκριμενοποιειται στο πρόσωπο της Παπαχελά . Αυτό όμως είναι μόνο ''ιδεολογικός'' μανδύας για να καλύπτεται το έγκλημα . Κατασκευή ιδεολογίας για να δικαιολογούνται πρακτικές που αποκτούν και χαρακτήρα παρακρατικό σπρώχνοντας αυτά τα στρώματα στο Ναζισμό β) Το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο Αμερικανονατόδουλη της μεταπολίτευσης . Με βάση αυτά στο πλάζα επιχειρείτε ένα συγκεκριμένο πείραμα που έχει δυο στόχους α) Να πουληθεί το πλάζα σε επιχειρηματικά συμφέροντα αφού εξοντωθεί με όλα τα μέσα το πρόσωπο που θεωρούν ότι εκφράζει το μεσαίο στρωμα β) Μέχρι να γίνει αυτό να υπάρχει ένα κέντρο Νατοϊκής προπαγάνδας εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας καλυμμένο με ''κινηματικό'' μανδύα . Σταχυολογώ μόνο δύο στοιχεία για το β 1) Η αναπαραγωγή της κατάληψης απο το Αλ τζαζίρα (Καταρ) 2) Το γνωστό βίντεο με τον Ανδρουλιδακη . Η σημαία του σίτυ πλάζα ειναι η τριάστερη σημαία της αποκιοκρατούμενης από την Γαλλία Συρίας. Το σενάριο για το πλάζα έχει τα εξής επεισόδια κατά τη γνώμη μου α) υπερχρέωση της ιδιοκτήτριας στο κράτος(ήδη συμβαίνει) β) Κατάσχεση και πλειστηριασμός του ακίνητου σε φτηνή σχετικά τιμή σε συμφέροντα που θα το εντάξουν στην επιχειρηματική δράση τους 3) Μόλις θα συμβεί αυτό ω του θαύματος θα βρεθεί χώρος να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και η κατάληψη θα λήξει από την ίδια την κυβέρνηση





------------------------------------------------------------------------------------------------




Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική προκοπή

Ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τομέα του Ε.ΠΑ.Μ. για την Πρωτομαγιά

Γι’ άλλη μια φορά η Εργατική Πρωτομαγιά θα «γιορταστεί» σε συνθήκες κατοχής της χώρας, σε συνθήκες κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού.
Οι δωσίλογοι της φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης -κι αυτοί που προσδοκούν να τους διαδεχθούν- αφού «αξιολογήθηκαν» από τους «θεσμούς» και τις αγορές, μας καλούν γι’ άλλη μια φορά να πληρώσουμε το λογαριασμό: όχι μόνο με θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και άλλα δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, με θυσίες, με αίμα! Στο στόχαστρο των δανειστών είναι όχι μόνο η ιδιωτική αλλά και η δημόσια περιουσία μας. Ότι ξέραμε για «κοινωνικό κράτος» είναι πλέον παρελθόν. Αντιμετωπίζουν τη χώρα, τις οικογένειές μας ως λεία, τη ζωή μας ως λάφυρο ενός ακήρυκτου οικονομικού πολέμου!
Όλα τούτα πάνε πακέτο με τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, την παράδοση του Αιγαίου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποθρασύνει τους γείτονες. Οι κατακτητές-δανειστές-επενδυτές μας θέλουν δούλους.
Την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία την έχουμε ανάγκη εμείς, οι εργαζόμενοι, περισσότερο από κάθε άλλη τάξη ή κοινωνικό στρώμα. Άλλωστε, κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εθνική κυριαρχία! Μόνο σε εθνική βάση μπορούν να κατακτηθούν, να στεριώσουν εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα! Εμάς, τον κόσμο της εργασίας, θέλουν να μεταβάλουν σε διαχειρίσιμους «ανθρώπινους πόρους», σε άμορφη μάζα, σε αγέλη ανίσχυρων και αλλοτριωμένων απάτριδων δούλων των «αγορών»! Σε μετανάστες μέσα ή έξω από τη χώρα μας!
Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συνήθισαν να βάζουν προσωπικές ατζέντες και κομματικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού, της πατρίδας!
Μόνο με μονομερή άρνηση αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ευημερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική προκοπή! Και αυτό δεν γίνεται όσο το νόμισμα το ελέγχουν οι δανειστές, όσο η εθνική κυριαρχία εκχωρείται από το δωσιλογικό καθεστώς (αριστερό ή δεξιό) στην Ε.Ε.!
Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η πατρίδα που οφείλουμε στους γονιούς και χρωστάμε στα παιδιά μας! Αυτή πρέπει να είναι το πρώτιστο διακύβευμα των σημερινών αγώνων της εργατικής τάξης και όλου του λαού! Είναι ταξική μας υποχρέωση, είναι διεθνιστικό μας καθήκον!
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια. Να οργανωθεί στη γειτονιά του, τη συνοικία του, την πόλη του, το χώρο δουλειάς του, να αγωνιστεί για:
Μονομερή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο διαγραφή του παράνομου και καταχρηστικού χρέους.
Δίωξη όσων συνυπέγραψαν τα «μνημόνια» της χρεοκρατίας για να απονομιμοποιηθούν, να κριθούν οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες.
Έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως εργαλείο αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας και της παραγωγικής ανοικοδόμησης της χώρας.
Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και κύρια την Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των ζωτικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…), ακύρωση των συμβάσεων εκποίησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, την ανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους από το Δημόσιο.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.

Αθήνα 28 Απριλίου 2017
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του Ε.ΠΑ.Μ.




----------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
 Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
    Η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας βρίσκεται σε καθεστώς «πολιτικού περιορισμού», όπου τραμπούκοι, ως δήθεν φίλαθλοι, αναλαμβάνουν ρόλο καταστολής.
Συγκεκριμένη ομάδα «οπαδών» με το πρόσχημα της προώθησης του γηπέδου της ΑΕΚ τρομοκρατεί, απειλεί, επιτίθεται με πέτρες και καδρόνια μέσα στην πόλη,
Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα : «ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. Ο αγώνας για δημοκρατικές ελευθερίες και δημόσιους χώρους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα» με ομιλητές: Δ. Κουτσούμπα, Γ. Ράγκο, Α.Χάγιο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίθεση από ομάδα «οπαδών» στο χώρο, προκάλεσαν καταστροφές στο Πνευματικό Κέντρο φωνάζοντας ότι «τέλειωσαν οι πορείες στη Νέα Φιλαδέλφεια»! Οι συγκεντρωμένοι πολίτες περιφρούρησαν τη συγκέντρωση αποτρέποντας την είσοδό τους στην αίθουσα, εξέδωσαν δελτίο τύπου καταγγέλλοντας τις φασιστικού χαρακτήρα ενέργειες και βγήκαν σε πορεία, όπου δέχθηκαν νέα επίθεση με πέτρες και ξύλα!
Καταγγέλλουμε τη στάση της Αστυνομίας, που για μια ακόμη φορά παρακολουθούσε τη δράση των «οπαδών», που έριχναν πέτρες στους συγκεντρωμένους τόσο στο Πνευματικό Κέντρο όσο και στην πορεία - κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους-  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών γυναικών χωρίς ωστόσο να συλληφθεί κανείς! Ακόμη τραυματίστηκε συνεργάτης του Info-war, ο οποίος βρίσκεται στο Νοσοκομείο! Η Αστυνομία αντί να σταματήσει επί τέλους την τρομοκρατική και επικίνδυνη δράση της συγκεκριμένης ομάδας χρησιμοποίησε κροτίδες κρότου – λάμψης σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης.
Οι ευθύνες όσων ανέχονται και υποθάλπουν αυτή την κατάσταση είναι μεγάλες. Η ψήφιση της Κυβερνητικής τροπολογίας «φωτογραφικής» υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη  και η κρατική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των σχεδίων αυτών ευνοούν τη βαρβαρότητα που απλώνεται στην πόλη. Τελικά η Ν. Φιλαδέλφεια πρέπει να γίνει μια πόλη στην υπηρεσία του Μελισσανίδη και των σχεδίων του και η πολιτική δραστηριότητα να πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο αδίστακτων φασιστοειδών;
Τα σχέδια αυτά αλλά και η αδιαφορία για τις συνέπειες τους ΔΕN ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Οι ανάγκες των κατοίκων απαιτούν Δημοκρατία, ελεύθερη έκφραση, σεβασμό των δικαιωμάτων στη ζωή τους και στο περιβάλλον τους!




-------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαυροβούνιο: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ
 Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 05:47
Το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, που συνεδρίασε την Παρασκευή στο Τσέτινιε, την ιστορική πρωτεύουσα, ενέκρινε την εισδοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, προχωρώντας έτσι στην τελευταία ενέργεια που έπρεπε να γίνει προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή της στη επιθετικη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Το Μαυροβούνιο ελπίζει ότι θα μπορέσει να ενταχθεί επισήμως στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο στις Βρυξέλλες. Μέχρι τότε άλλες δύο χώρες, η Ισπανία και η Ολλανδία, θα πρέπει επίσης να εγκρίνουν τη συνθήκη που υιοθετήθηκε σήμερα από τους Μαυροβούνιους βουλευτές. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα στείλει στο Μαυροβούνιο την επίσημη "πρόσκληση" ένταξης.

Οι βουλευτές της αξιωματικης αντιπολίτευσης, που μποϊκοτάρουν τις εργασίες του κοινοβουλίου, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση αυτή. Την ίδια ώρα, περίπου 200 υποστηρικτές του Δημοκρατικού Μετώπου (FD 20%), του αντιπολιτευόμενου, φιλοσερβικού κόμματος, διαδήλωσαν στο Τσέτινιε κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. "Δεν θα αναγνωρίσουμε την απόφαση του κοινοβουλίου, τα χέρια σας είναι βουτηγμένα στο αίμα, υψώνοντας το χέρι (σ.σ. ψηφίζοντας) υπέρ του ΝΑΤΟ, βομβαρδίζετε για άλλη μια φορά το Μαυροβούνιο, τη Σερβία... Αυτή είναι μια πράξη εσχάτης προδοσίας" δήλωσε ο Μίλαν Κνέζεβιτς, ένας από τους ηγέτες του FD. Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης μια σημαία του ΝΑΤΟ και φώναζαν συνθήματα κατά των βουλευτών που μπήκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου, αποκαλώντας τους "κλέφτες", "προδότες" και "δολοφόνους".

Το FD ζητά επίμονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία.

Ο Κνέζεβιτς και άλλο ένα ηγετικό στέλεχος του FD, ο Άντριγια Μάντιτς, κατηγορούνται ψευδως από την προδοτικη κλικα τζουγανοβιτς που κυβερνα το Μαυροβουνιο για δηθεν απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε δηθεν ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στο Μαυροβούνιο, τον Οκτώβριο του 2016.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας, στην απόφαση της Βουλής να εγκρίνει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία εξέφρασε τη λύπη της δηλώνοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να υιοθετήσει μέτρα που σχετίζονται με την προστασία των συμφερόντων της και της εθνικής της ασφάλειας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "με βαθιά θλίψη διαπιστώνουμε ότι η σημερινή ηγεσία της χώρας και οι δυτικοί προστάτες της, πάραυτα δεν εισάκουσαν την φωνή της λογικής και της σύνεσης". Παράλληλα επισημαίνει ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει "τέτοιες αποφάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην προάσπιση των συμφερόντων μας και της εθνικής μας ασφάλειας".





------------------------------------------------------------------------------------------




«Μαύρο» στη Wikipedia έριξε η Τουρκία
Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 11:40
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε άλλη μια καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο Ίντερνετ μπλοκάροντας σήμερα την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, ανακοίνωσε ένας οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ.

Το μπλοκάρισμα του ιστότοπου της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες εντοπίσθηκε σήμερα στις 8:00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ Turkey Blocks.

«Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Οργανισμοί επιτήρησης του Ίντερνετ έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Twitter και Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών.

Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι μπλοκάρει το Ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.

Ωστόσο τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του Ίντερνετ υποστηρίζουν πως τα μπλακάουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη διάδοση προπαγάνδας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Αιθιοπία: Σχεδόν 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 14:04
Σχεδόν 7,7 εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, δηλαδή δύο εκατομμύρια περισσότεροι από την τελευταία εκτίμηση που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2017, ανακοίνωσε μια κυβερνητική υπηρεσία.

Η Επιτροπή που είναι αρμόδια να αντιμετωπίζει τους κινδύνους εθνικών καταστροφών είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι εξαιτίας των περιορισμένων βροχοπτώσεων 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας φέτος σε τρεις από τις εννέα επαρχίες της χώρας: την Ορόμια, την Αμχάρα και στην Περιφέρεια των λαών του νότου.

Ο Αμπάμπε Ζεουντίε, διευθυντής δημόσιων σχέσεων της Επιτροπής αυτής, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Αιθιοπίας (ENA) ότι οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν σε κάποιες περιοχές και ο παγετός έχουν καταστρέψει τις σοδειές, ανεβάζοντας σε 7,7 εκατομμύρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

Ο πληθυσμός της Αιθιοπίας ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια.

«Περισσότερα από 742 εκατομμύρια δολάρια (679 εκατομμύρια ευρώ) είναι απαραίτητα για να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την ξηρασία, καθώς και 432.000 τόνοι επιπλέον τροφίμων ως το τέλος Ιουλίου», μετέδωσε το ENA.

Η ξηρασία είναι συχνό φαινόμενο στην Αιθιοπία. Το 2016, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάστηκαν επισιτιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 17 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από τον λιμό σε ολόκληρη την ανατολική Αφρική εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή.




------------------------------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Σε 15 εκ. ανέρχονται οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 12:33
Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται μερικώς στην Γερμανία. Ο αριθμός τους έχει διπλασιστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, αφού εντωμεταξύ τέσσερις εργαζόμενοι στους δέκα δεν εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Πρόκειται για μια αλλαγή στην γερμανική αγορά εργασίας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία: αυξάνεται μεν ο αριθμός των απασχολουμένων, αλλά οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μειώνονται. Συγκεκριμένα πέρυσι απασχολούνταν μερικώς 15,3 εκ. πολίτες, ενώ πριν από 20 χρόνια μόνον 8,3 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των πλήρως απασχολουμένων, από 25,9 εκ. πριν από 20 χρόνια (1996-2016), μειώθηκε σε 24 εκατομμύρια.

Στους αριθμούς αυτούς, τους οποίους έδωσε στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο Αγοράς Εργασίας και Ερευνών Απασχόλησης (ΙΑΒ) της Νυρεμβέργης, επέστησε την προσοχή η βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Σαμπίνε Τσίμερμαν ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το 1991 υπήρχαν μάλιστα 28,9 εκατομύρια θέσεις πλήρους και 6,3 μερικής απασχόλησης την Γερμανία. Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης αυξήθηκε έκτοτε από17,9% σε 39% πέρυσι.

Η μερική απασχόληση είναι αυτή τη στιγμή ένα αμφιλεγόμενο θέμα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Το νομοσχέδιο για την καθιέρωση πρόσκαιρης μερικής απασχόλησης και επιστροφής στην πλήρη απασχόληση, το οποίο έχει εκπονήσει η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες, η οποία ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικο Κόμμα της Γερμανίας (SPD), έχει παγώσει λόγω της διαφωνίας με τον Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). H υπουργός πάντως θα μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, η οποία θα γίνει φέτος στο Γκελζενκίρχεν, μαζί με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ενωσης Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν, ο οποίος υποστηρίζει τις απόψεις της επί του θέματος.





----------------------------------------------------------------------------------------



1.488.714 Ελληνες κατω από το οριο της ακραιας φτωχειας



-------------------------------------------------------------------------------------



«Ριφιφι» Εφοριας σε θυριδες! Ξεκινησε με εφοδο σε 5.500 μεγαλους οφειλετες του Δημοσιου! Στοχος 1.655.000 φορολογουμενοι που αδυνατουν να πληρωσουν φορους και εισφορες. 20.000 κατασχεσεις λογαριασμων μεσα σε ένα μηνα. Εκκρεμουν αναγκαστικα μετρα για αλλους 873.000.




----------------------------------------------------------------------------------



Το σχεδιο-αντιδοτο της κυβερνησης για τη μειωση του αφορολογητου. Επιδοτηση ενοικιου για 720.000 νοικοκυρια. Με εισοδηματικα και οικογενειακα κριτηρια θα καθοριζεται το υψος της ενισχυσης. Το μετρο θα εφαρμοστει από το 2019. Αυξημενο βοηθημα για πολυτεκνες οικογενειες. Δικαιουχοι και οι εργενιδες.





--------------------------------------------------------------------------------------------




Οι εθελοντές του Γηροκομείου Αθηνών κάνουν έκκληση για βοήθεια!
27/4/2017
”Είμαι εθελόντρια στο Γηροκομείο και ζω κάθε εβδομάδα τις δυσκολίες του προσωπικού και των ηλικιωμένων.
Άνθρωποι για χρόνια απλήρωτοι να φροντίζουν με λιγοστά μέσα, άτομα που οι δικοί τους ”πάρκαραν” και σχεδόν ξέχασαν εκεί μέσα. (Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ελάχιστες ή καθόλου επισκέψεις)
Πρόκειται για ανθρώπους που οι δυνάμεις τους και οι βασικές τους λειτουργίες έχουν ατροφήσει και έχουν ανάγκη φροντίδας και καθαριότητας. Λόγω έλλειψης πόρων ακόμη και η στοιχειώδης υγιεινή είναι δύσκολο να τους προσφερθεί.
Ζητάμε όποιος μπορεί και όσο μπορεί να κάνει δωρεά πάνες νούμερο large με αυτοκόλλητο.Σε αποθήκες ειδών καθαρισμού υπάρχουν σε καλές τιμές.
Για πληροφορίες επικοινωνείτε  στο ars_incognita@hotmail.com
Ευχαριστούμε”




---------------------------------------------------------------------------------------------




Αμερικανικό σχέδιο ανατροπής του Μαδούρο από την προεδρία
Στην υιοθέτηση των θέσεων της δεξιάς αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών προχώρησε το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 αποδεχόμενο ψήφισμα που καλεί τη χώρα να αποκαταστήσει την …τάξη. Με ψήφους 450 υπέρ, 35 κατά και 100 αποχές υιοθετήθηκε απόφαση που μεταξύ πολλών άλλων καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει εκλογικό χρονοδιάγραμμα (εδώ το πλήρες κείμενο της απόφασης).
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Με αυτό τον τρόπο οι Βρυξέλλες συμπαρατάσσονται με την μαφιόζικη αντιπολίτευση που ζητά την επίσπευση των προεδρικών εκλογών οι οποίες κανονικά  θα διεξαχθούν το 2019, οπότε τελειώνει η θητεία του εκλεγμένου προέδρου Νικολάς Μαδούρο και επίσης την επίσπευση της εφαρμογής μιας θεραπείας σοκ στο όνομα της αντιμετώπισης του οικονομικού εκτροχιασμού. Στο στόχαστρο φυσικά θα είναι οι κοινωνικές κατακτήσεις. Αυτές που υπερασπίζονται όσοι διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες υπέρ της κυβέρνησης.
Η ΕΕ δεν είναι μόνη της στην προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συνεχίζει το έργο της μπολιβαριανής επανάστασης, όπως ξεκίνησε πριν 18 χρόνια. Για την ακρίβεια οι Ευρωπαίοι ακολουθούν το δρόμο που άνοιξε η Ουάσινγκτον παλεύοντας ακόμη και τώρα να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τον Μαδούρο. Για να φέρουν σε πέρας αυτό το έργο αξιοποιούν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα εξ αιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του καλπάζοντος πληθωρισμού. Προβλήματα που όσο κι αν είναι υπαρκτά δεν μειώνουν το ασύλληπτο για την ιστορίας της χώρας κοινωνικό έργο της κυβέρνησης προς τα πιο λαϊκά στρώματα. Μόνο την τετραετία που βρίσκεται ο Μαδούρο στο Μιραφλόρες η επέκταση της δωρεάν κάλυψης υγείας άγγιξε το 60% του πληθυσμού, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 παραδόθηκαν 1,4 εκ. κατοικίες είτε δωρεάν ή με συμβολικό τίμημα σε φτωχές οικογένειες, δόθηκαν 4,8 εκ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε μαθητές και εγκρίθηκαν προγράμματα πολλών εκατομμυρίων για δωρεάν μετακίνηση, μουσική, τέχνη, πολιτισμό και αθλητισμό. Δεν είναι επομένως καθόλου τυχαίο που οι διαδηλωτές ξεσπούν την «οργή» τους σε καταστήματα διανομής δωρεάν τροφίμων, σε κέντρα υγείας και δημόσια μέσα μεταφοράς. Ταξικό είναι το μίσος τους…
Το σχέδιο ανατροπής του Μαδούρο, σε συνέχεια της πραξικοπηματικής κοινοβουλευτικής ανατροπής της Ντίλμα Ρουσέφ στη Βραζιλία, παρουσιάστηκε κι επίσημα από το αμερικανικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στις 2 Μαρτίου στο πλαίσιο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που είναι τυφλό όργανο της Ουάσινγκτον. Σε τέτοιο βαθμό ώστε το Καράκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον οργανισμό ως μια μορφή καταγγελίας των αλλεπάλληλων παρεμβάσεών του στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων αποτελεί δεξαμενή σκέψης η οποία χρηματοδοτείται από αμερικανικές πολυεθνικές οι οποίες έχουν συμφέροντα από την αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα. Για παράδειγμα τη Citigroup, που έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας, τις πετρελαϊκές Chevron και Exxon, κ.α. (Εδώ η λίστα χρηματοδοτών του Συμβουλίου που πιέζει για την ανατροπή του Μαδούρο).
Ένα μαύρο μέτωπο που κολυμπάει στο χρήμα…




-------------------------------------------------------------------------------------



 Ποιος θυμάται την εργασία
Πρωτομαγιά 2017
Ωράρια - λάστιχο, part time, εκ περιτροπής εργασία, “μαύρη” εργασία, ευελιξία, απασχολησιμότητα. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα 131 χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγου, όταν οι εργαζόμενοι έδιναν αιματηρούς αγώνες για το οκτάωρο
Κάθε Εργατική Πρωτομαγιά τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα ιστορικό πισωγύρισμα στις περισσότερες χώρες του κόσμου και βεβαίως στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων
Κόντρα στο γενικότερο κλίμα ματαίωσης, όμως, εμφανίζονται πρωτοβουλίες αντίστασης στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, κυρίως σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων, που ενίοτε αποδεικνύονται νικηφόρες
Σάββας Ρομπόλης: Ζούμε ένα ιστορικό πισωγύρισμα εις βάρος των δικαιωμάτων και της εργασίας
Γιάννης Κουζής: Συνδικάτα σε βαθιά κρίση
Άρις Καζάκος: Η ΤΙΝΑ δεν είναι το τέλος της Ιστορίας




--------------------------------------------------------------------------------------



Αναπτυξη  και ανακαμψη της οικονομιας  πως θα ερθει με τους μισους Ελληνες να χρωστανε στην Εφορια? Καταντησαν πολλοι να  παιρνουν βερεσε τα φαρμακα τους και να τα πληρωνουν με δοσεις! Θα ερθει η αναπτυξη επειδη θα είναι ανοιχτα τα καταστηματα τις Κυριακες όπως επεβαλαν τα αφεντικα? Η αργια της Κυριακης φταιει για τα  600.000 λουκετα?



-----------------------------------------------------------------------------------



200 εκατ ευρω μπηκε μεσα ο ΕΦΚΑ (Ενιαιος Φορεας Κοινωνικης Ασφαλισης). Μακρια από τους στοχους η εισπραξη των εισφορων.



-------------------------------------------------------------------------------------



Με 1.104 ευρω το μηνα «ζει» το μεσο νοικοκυριο. Από τα οποια πρεπει να πληρωσει και τους φορους.



------------------------------------------------------------------------------------



Μπλοκο των τραπεζων στο ντιλ Σαββιδη-Πηγασου.



-------------------------------------------------------------------------------------



Κυνικο δουλεμα με .. υψωμενο δαχτυλο! Η φαρσοκωμωδια της διαπραγματευσης σε μια χωρα που διαλυεται.  Φαρσοκωμωδια πολιτικης διασωσης  Τσιπρα μεσω διαρκους εμπαιγμου.



---------------------------------------------------------------------------------------



Κρυφη τροπολογια – σοκ. Με εντολη Στουρναρα. Καμια διωξη τραπεζιτη χωρις την εγκριση Της Τραπεζας της Ελλαδας στην οποια προισταται.



-----------------------------------------------------------------------------------------




2 εκατ νεοι και υπερηλικες «φιλοξενουμενοι» συγγενων τους. Αδυνατουν να συντηρησουν δικο τους σπιτι. 6 στα 10 νοικοκυρια ζουν με 833 ευρω το μηνα. Περισσοτεροι από 1,6 εκατ εχουν παρει δανεια.




--------------------------------------------------------------------------------------------



"radical chic"...Ελένη Ανδριανού... όταν οι μεγαλοαστοί παίζουν τα αναρχόπουλα

Aliki Papachela

Τώρα να γελάσω που επιβεβαιώνομαι ή να κλάψω με την βλακεία;
Η Ελένη Ανδριανού, (το σουργελο-αναρχοπουλο που λεγαμε), "δημοσιογράφος", μέλος της ΕΣΗΕΑ, που έχει εκπομπή στην ErtOpen, αφού διένυσε ένα δεκαπενθήμερο ράλλυ επιθέσεων, λασπολογίας, κανιβαλισμού, διαστρεβλώσεων εναντίον μου, τελικά επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς που...
έγραφα.
Εχοντας πάρει θέση και μάλιστα με άθλιες επιθέσεις εναντίον μου είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει εκπομπή που θα με καλέσει μαζί με τους καταληψίες και τους πρώην εργαζόμενους του Τσατσάνη,ειρωνευόμενη λέγοντας "να δούμε ποιός θ αρνηθεί να έρθει" (Πρώτο σκρηνσοτ.). Εγραψα εγώ κάποια στιγμή ότι είναι προσχηματικό όλο αυτό και θα το χρησιμοποιήσει εναντίον μου, δήθεν ότι αρνούμαι να πάω. (Δεύτερο σκρηνσοτ η απάντησή της.)
Και τώρα ανακοινώνει εκπομπή για τις 5 Μάη, χωρίς να μ έχει καλέσει προσωπικά, ένα ποστ στο φατσομπούκι και μάλιστα όταν δεν είμαστε "φίλες" δεν είναι πρόσκληση σε εκπομπή, θα μπορούσα κάλλιστα να μην το έχω δεί, λέγοντας όμως ότι οι καταπατητές της περιουσίας μου δεν θέλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι εκπομπής μαζί μου κι αν θέλω να παρέμβω τηλεφωνικά! (Τρίτο σκρηνσοτ.)
Τραγέλαφος! Αν αυτή είναι η ελληνική δημοσιογραφία στο Ελλάντα, η τρίτη εξουσία, που καταγγέλει κιόλας τους μεγαλοδημοσιογράφους που διαμορφώνουν γνώμες, και εννοείται ότι προσπαθεί να κρατήσει το επίπεδό της ψηλά, χέσε ψηλά κι αγνάντευε!
ΕΣΗΕΑ ακούει; Συνάδελφοί της ακούτε;





------------------------------------------------------------------------------------------





Ο κος Σαββίδης ξεκίνησε προσκολλώντας στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κος Σαμαράς τότε ήθελε έναν επιχειρηματία να τον βοηθήσει, στον προεκλογικό του αγώνα για την Προεδρία της Ν.Δ. Αυτό άλλωστε είναι μία πάγια τακτική των πολιτικών. Να έχουν στήριξη από επιχειρηματικά συμφέροντα. Το deal ήταν απλό.

Ο κος Σαββίδης θα αγόραζε τον ΠΑΟΚ, μία λαοπρόβλητη ομάδα με πολλούς, πιστούς οπαδούς και από την άλλη θα στήριζε τον Αντώνη Σαμαρά. Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 26 Φεβρουαρίου 2013, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε δημότης της Θέρμης, προαστίου της Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε επίσης πως στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο ομογενής αλλοδαπός Ιβάν Σαββίδη, προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς προώθησε τη διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους στον χώρο των ομογενών μας στη Ρωσία και τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συνέβαλε στην ενδυνάμωση της απανταχού ορθοδοξίας και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας, συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 του Ν. 3284/2004.
Με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αποφασίζουμε: Πολιτογραφούμε ως Έλληνα υπήκοο τον ομογενή αλλοδαπό ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ του ΙΓΝΑΤΙΟΥ».

Το γεγονός πως γαμπρός του Ιβάν είναι ο κος Παπαμιμίκος (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά) είναι ενδεικτικό των στενών σχέσεων.

Ωστόσο άρχισε κάτι να συμβαίνει. Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόταν, εκλογικά, πάνω στο άλογο. Τότε όμως έγινε και η στροφή του Ιβάν Σαββίδη. Ο Σαμαράς θα έφευγε αλλά ο ίδιος χρειαζόταν ακόμα πλάτες πολιτικές.

Στο μεταξύ είχε φροντίσει σιγά-σιγά να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ (όπως αναφέραμε),τη Βίλα Ζαρντινίδη, το Μακεδονία Παλλάς και συνέχιζε με τη ΣΟΥΡΩΤΗ και φυσικά τη ΣΕΚΑΠ στη Θράκη, για την οποία σήμερα υπήρξε η ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛική φωτογραφική διάταξη.

O κος Σαββίδης λοιπόν ξεκίνησε τις επαφές με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ήταν βέβαιο πως θα έκανε σύμπραξη με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κος Καμμένος παράλληλα έπαιξε το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ Σαββίδη και ΗΠΑ, μιας και η πόρτα της Ρωσίας παραμένει ερμητικά κλειστή.

Τα υπόλοιπα γεγονότα είναι γνωστά. Προσπάθησε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ να του δώσει τηλεοπτική άδεια, την οποία λόγω ΣτΕ δεν πήρε και ως δια μαγείας μαθαίνουμε πως αποκτά τον ΠΗΓΑΣΟ και το MEGA. Τώρα οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών πως τα 220 εκατ. ευρώ δάνεια του ΔΟΛ και τα 120 του ΠΗΓΑΣΟΥ, θα χαριστούν μάλλον δεν είναι τυχαίες.

Σκεφτείτε τώρα πως ο Σαββίδης είναι ο μικρομέτοχος του ΟΛΘ, σε σύμπραξη με εταιρεία που στο παρελθόν είχε σχέσεις με λαθρεμπόριο όπλων είναι άλλη ιστορία. Το αν χαρίστηκε ο ΟΛΘ από την κυβέρνηση ΔΕΝ το ξέρουμε.

Πάντως ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έγραφε τις προάλλες πως ”Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το λιμάνι δόθηκε σ΄έναν όμιλο στον οποίο πλην του γνωστού Ιβάν Σαββίδη μετέχει και μια γερμανική εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Invest Equity Partners GmbH. Ως εδώ όλα καλά. Η έρευνα όμως για την συγκεκριμένη εταιρεία προκαλεί εκπλήξεις καθώς το μετοχικό κεφάλαιό της είναι μόλις 25.550 ευρώ!"

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Ποιος από εσάς γνωρίζει ακριβώς που βρήκε τα χρήματα ο Ιβάν Σαββίδης!

Ποια ήταν η κύρια επιχειρηματική του δραστηριότητα η οποία του έδωσε (δίνει)  το κεφάλαιο να κινείται τόσο επιθετικά.

Το εμπόριο τσιγάρων. Οφείλουμε πάντως να παραθέσουμε τις πληροφορίες (τις οποίες απλά παραθέτουμε και δεν υιοθετούμε) πως υπάρχει εμπλοκή Σαββίδη και λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Όλα δένουν όπως βλέπετε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...




-------------------------------------------------------------------------------------------




Το ετήσιο Μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη...
1 ΜΑΪΟΥ 2017: ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
Το ετήσιο Μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα (1967- 1974), θα τελεστεί την Δευτέρα 1 Μάη 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η οικογένειά του
Οι συναγωνιστές του




-------------------------------------------------------------------------------------




ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΘ
«Κρίκος» στην αλυσίδα της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών

Στο πλαίσιο υλοποίησης των στρατηγικών επιλογών της ΕΕ, που εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τον γεωστρατηγικό έλεγχο περιοχών και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, αλλά και τους σχεδιασμούς του εγχώριου κεφαλαίου για μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ).
Πλειοδότρια κοινοπραξία για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ ΑΕ, αναδείχθηκε η «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», η «Terminal Link SAS» του ομίλου «CMA-CGM» και η «Belterra Investments LTD», η οποία ανήκει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη. Με προσφορά ύψους 231,92 εκατ. ευρώ βάζει στο χέρι για 35 χρόνια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που καλύπτει 1.550.000 τ.μ., σε μήκος περίπου 3.500 μέτρων, και αποτελεί «φιλέτο» για τα επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων, καθώς σε αυτό παράγεται μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της χώρας.
Ο όμιλος «CMA CGM», που μεταξύ των άλλων αποτελεί μέλος της τετραμελούς συμμαχίας «OCEAN Alliance», στην οποία ανήκει και η «Cosco», εξυπηρετεί τα 420 από τα 521 εμπορικά λιμάνια της υφηλίου και ο ενοποιημένος τζίρος του προσεγγίζει τα 22 δισ. δολάρια.
Η «Deutsche Invest Equity Partners GmbH» διαχειρίζεται κεφάλαια που αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ, με τοποθετήσεις σε επιχειρηματικές συμμετοχές, αναπτυξιακές δράσεις και διαχείριση ακινήτων, κυρίως στις αγορές της Γερμανίας, της Κίνας και των ΗΠΑ.

Πανηγυρισμοί κυβέρνησης - βιομηχάνων...

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και παρουσιάζει μια συμφωνία που φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ, προσθέτοντας στο τίμημα προσφοράς (231,92 εκατ.), τις υποχρεωτικές επενδύσεις, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που συμφωνήθηκαν για την επόμενη επταετία, τα αναμενόμενα έσοδα άνω των 170 εκατ. ευρώ του κράτους από τη σύμβαση παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ ΑΕ), τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και τις εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις, μέχρι τη λήξη της παραχώρησης το 2051.
Από κοντά πανηγυρίζουν και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εξαγωγέων και των μεγαλεμπόρων. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας αναφέρει πως «η σημαντική και γρήγορη ανάπτυξη του λιμανιού με μεγάλες συνέργειες που θα επιτρέψουν τη διακίνηση αυξημένου όγκου φορτίων από τις χώρες της Ανατολής προς τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, δημιουργεί ικανοποίηση και προσδοκίες», καθώς μπορεί να συμβάλει «στην ανάπτυξη της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας».