Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τριτη 4 Απριλιου 2017



O σοσιαλιστής Λενίν Μορένο είναι ο νικητής στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στο Εκουαδόρ, με τον υποψήφιο της δεξιάς αντιπολίτευσης Γκιγιέρμο Λάσο να εκφράζει υπόνοιες για νοθεία.
Με ποσοστό ελαφρώς άνω του 51% μετά την επανακαταμέτρηση και διαφορά τουλάχιστον 200.000 ψήφων, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της χώρας και υποψήφιος της Αριστεράς ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος ολοκληρώνει την τρίτη του θητεία.
Ο Μορένο έχει δεσμευθεί προεκλογικά να προωθήσει κοινωνική ατζέντα με σκοπό την ανακούφιση ευπαθών ομάδων όπως μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, συνταξιούχους και ανάπηρους.
Έτοιμος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα δήλωσε ο Λάσο.
«Θα υπερασπιστούμε τη βούληση του λαού του Ισημερινού απέναντι σε υπόνοιες για νοθεία που έχει στόχο να εγκαθιδρύσει μια κυβέρνηση που θα είναι, ήδη από τώρα, παράνομη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Κίτο και άλλες πόλεις.
Η εκλογή Μορένο φέρνει ανακούφιση και στον Τζούλιαν Ασάνζ ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks που έχει βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.
Με ανάρτησή του στο twitter ο Ασαντζ κάλεσε τον Λάσσο να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα στις επόμενες 30 μέρες, αντιστρέφοντας ουσιαστικά την προεκλογική εξαγγελία του υποψηφίου των Συντηρητικών που είχε πει ότι στις πρώτες 30 μέρες από την εκλογή του ο Ασάνζ θα έφευγε από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
(ξυδι τωρα Λασσο )




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ/ΜΟΣΟΥΛΗ 
Δηλωνει η Διεθνης Αμνηστια 
100αδες αμαχοι (340) σκοτωθηκαν από δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών με αεροπορικές επιδρομές στα σπίτια τους, αφού τους είπαν ότι ΔΕΝ χρειάζεται να διαφύγουν απο την Μοσούλη. 




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ – ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΚΟΦΤΗ, ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΔΙΑΚΟΠΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ –
ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Δεν τους φτάνει  που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Πού κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή  κατακτήσαμε. Δεν τους φτάνουν τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους  ανάπτυξη.  Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά – αντιλαϊκά  μέτρα, έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ότι έχει μείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές  επάνω στις περικοπές όπως και η εφαρμογή του αυτόματου κόφτη.
Για τα παιδιά μας ετοιμάζουνε εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Μα τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση τον φόβο.
Απορρίπτουμε  την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης  και την προσπάθεια της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα  που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματα μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.
Δεν υποχωρούμε δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδηση μας  ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στον δρόμο του αγώνα.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στην νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς», την μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο, στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων μας, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.  Άμεση έκδοση και  καταβολή  των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας, με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας, τους αγώνες, την μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜAΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσια /Αυτο που δεν αναφέρεται συχνά για τον ρώσο αντιπολιτευόμενο Alexei Navalny ειναι οι εθνικιστικές του τάσεις, οι δεσμοι με τις ομάδες νεοναζί,οπως και οι ξενοφοβικές παρατηρήσεις και ακραίες του απόψεις κατά των μεταναστών.
Σ ' ένα βίντεο, ο Νavalny φάνηκε να συγκρίνει τους ανθρώπους από τον Καύκασο με "κατσαρίδες" που πρέπει να εξολοθρευτουν . Ενώ οι κατσαρίδες μπορούν να σκοτωθούν με μια παντόφλα, λέει, για τους ανθρώπους, αυτός " συστήνει ένα πιστόλι."
(να τον χαιρεστε τον ακτιβιστη για τα ανθρωπινα δικαιωματα)





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόσφατα ο Πούτιν ανακοίνωσε τα σχέδια του να εγκαταλείψει το σύστημα των κεντρικών Τραπεζών και να το αντικαταστήσει με νόμισμα, που θ΄ανταποκρίνεται σε χρυσό.
Επιπλέον, έληξε, στα τέλη του 2016 και η Συμφωνία της Ρωσίας με τον Οίκο των Ρότσιλντ, για την ιδιοκτησία της κεντρικής Τράπεζας της χώρας, διάρκειας 99 ετών.
Ετσι, μπήκε στη λίστα των χωρών, που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταστρέψουν με πόλεμο.
Αμερικανικά τάνκς βρίσκονται, για πρώτη φορά στην Ιστορία, μόλις 700 χιλιόμετρα, από τα σύνορα της, ενώ πριν, εγκαταστάθηκε η "αντιπυραυλική ασπίδα" του ΝΑΤΟ, σε Πολωνία και Ρουμανία, παραβιάζοντας τις Συνθήκες, που υπογράφτηκαν, μετά τη λήξη του Β΄ΠΠ.
Αμερικανοί και Γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται παρατεταγμένοι, στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Λιθουανία και Λετονία, προσκεκλημένοι, από τις φασιστικές γερμανόφιλες κυβερνήσεις αυτών των χωρών, με πρόσχημα την "επιθετικότητα της Ρωσίας".
Στο Νότο, σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε, από τους Δυτικούς, το πραξικόπημα στην Ουκρανία, προκειμένου να εμπλακεί σε χρονοβόρο πόλεμο και να εξαντληθεί, οικονομικά.
Οταν το σχέδιο κατέρρευσε, με την Ουκρανία να καταστρέφεται εκ των έσω πια, επινοήθηκαν οι οικονομικές κυρώσεις, σε συνδυασμό με την τεχνητή πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Ούτε αυτά έπιασαν τόπο. Αντιθέτως, έδωσαν στη Ρωσία φτερά για νέες ισχυρές συμμαχίες και εμπορικά συμβόλαια δισεκατομμυρίων και μεγάλης διάρκειας με Κίνα, Ινδία, Ιράν, ανάπτυξη του πολεμικού της εξοπλισμού και εισαγωγή των εθνικών νομισμάτων, στις εμπορικές τους συναλλαγές, που εκτόπισαν το εμπορικό δολάριο.
Παράλληλα,άλλαξε ο γεωπολιτικός σχεδιασμός των ΗΠΑ με την ισχυρή συμμαχία Ρωσίας-Συρίας και την εξομάλυνση των σχέσεων της με την Τουρκία, όπως και με πολλά άλλα Ασιατικά κράτη.
Ολα αυτά οδήγησαν στη "δαιμονοποίηση" του Πούτιν και της χώρας του, από τα ελεγχόμενα Δυτικά ΜΜΕ με αποκορύφωμα την δήθεν εμπλοκή του στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές και την "προφητεία" ότι θα επηρεάσει και τις Ευρωπαϊκές.
Στήνεται, έτσι, ένα σκηνικό πολέμου με ψεύτικες ειδήσεις, με "βόλτες" πληρωμένων αντιφρονούντων, σε κεντρικές πλατείες, με απομόνωση της Ρωσίας, από τους περισσότερους Δυτικούς Οργανισμούς και με μποϋκοτάζ, από διεθνείς εκδηλώσεις.
Στόχος, παλιός και δικιμασμένος, η δημιουργία δυσαρεσκειών, στους πολίτες της, ώστε να εγκατασταθεί το χάος και η ανασφάλεια και να επέμβει ως σωτήρας η Δυτική Συμμαχία.
Σ΄αυτό το πλαίσιο και η χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια.
Καμία αμφιβολία!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ναι γιατί περιμέναμε να χεστεί ο ληστής που ήταν κρυμμένος στην ντουλάπα 14 ώρες, (στη ληστεία στον Παλαιό Φάληρο) για να καταλάβουμε ότι την ελληνική αστυνομία την απαρτίζουν ηλίθια ούγκανα με στολές.
#χέσε_ψηλά_κι_αγνάντευε




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ας ξεχασουμε την ατελειωτη λασπη στον ανεμιστηρα, κανεις στην αριστερα δεν υπηρετει κανεναν Σοιμπλε, ουτε ειναι "προδοτης" ή "οργανο των αστων"...
Από κει και πέρα να θυμηθούμε απλά πως καμια κινηση μαζών και πολύ περισσότερο καμια εξεγερση που "γυρισε της ιστορίας την ρόδα" δεν εγινε με καυσιμο την ϊδεα" ή ένα "οραμα". Η κίνηση απαιτεί υλικό στόχο (ψωμι-γη- ειρηνη, οπως ελεγαν κατι ρεφορμιστες παλια..), στην εποχη μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη μαχη για την ζωη (σταθερη δουλεια, αυξηση μισθου, μειωση χρόνου εργασίας), αγωνας για την ειρηνη και ανατροπή των σχεδιων του ιμπεριαλισμου, ρηξη με τους μηχανισμους της ΕΕ και του Ευρω.
Αν συμφωνουμε σ αυτα παλευουμε μαζι, τα εχουμε μπροστα και στην κινηση μεσα θα κριθουν οι στρατηγικες. Αλλιως κλινόμαστε στο μοναστηρι και θεωρουμε πως καθε αγωνας ειναι περιττος αφου και "αυξηση μισθου να παρουμε και συλλογικες συμασεις να κερδισουμε και από το ΝΑΤΟ να φυγουμε ....παλι καπιταλισμο θα χουμε".





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




(α θα ναι συμπτωση,η αντιρωσικη προπαγανδα,η(αβολη νικη για ΝΑΤΟ-Ισραηλ) νικη της Ρωσιαςστην Συρια,οι τρομοκρατικες επιθεσεις στο Μετρο της Αγιας Πετρουπολης κτλ ,εγω θα φταιω που τα σκεφτομαι)
Κοινές ευρείες αεροπορικές ασκήσεις πραγματοποιούν τις μέρες αυτές, στην Ελλάδα, πιλότοι από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα. Βασικός στόχος των ασκήσεων είναι η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής, κυρίως των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S300, που προσφάτως τέθηκαν σε λειτουργία στη Συρία και στο Ιράν. Επισήμως η ονομασία των ασκήσεων είναι «Ηνίοχος» – Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ειδησεογραφικές ιστοσελίδας Jerusalem on Line, οι ασκήσεις εκτείνονται στους εναέριους χώρους και του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας εμφανίζεται να δηλώνει ότι τα γυμνάσια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να μπορέσει η ισραηλινή αεροπορία να εντοπίσει τις αδυναμίες των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων και να έχει, έτσι, το Ισραήλ περισσότερες πιθανότητες να τα αντιμετωπίσει επιτυχώς σε μια μελλοντική σύγκρουση.
Οι ασκήσεις, με βάση το δημοσίευμα, διεξάγονται από τις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 6 Απριλίου.
Και βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, παρά το ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ισραηλινή αεροπορία κάνει ασκήσεις σε ελληνικό εναέριο χώρο και δη για εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των S300. 
Από το γιατί δεν ανακοινώθηκαν με τυμπανοκρουσίες, όπως κατά καιρούς συμβαίνει, οι ασκήσεις αυτές από τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ μέχρι το ποια «κοινή απειλή» καταφέρνει να φέρει στις ίδιες ασκήσεις Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.
Και το κυριότερο ποια ακριβώς είναι η «απειλή» που προκύπτει από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.
Είναι προφανές ότι οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την ευρύτερη περιοχή, κάθε άλλο παρά «κλείνουν» με την αιματοχυσία στη Συρία και στο Ιράκ…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλαλητήριο Πέμπτη 6 Απρίλη - Μέρα Δράσης 5 Απρίλη
3/4/2017
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ
5 και 6 Απρίλη διήμερο αγώνα:
Τετάρτη 5 Απρίλη: «Μέρα Αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία, τη μαθητεία και την ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», Υπουργείο Εργασίας, 1.00μμ : Συγκέντρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων 
Πέμπτη 6 Απρίλη παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6.30μμ, Προπύλαια
Η γραμματεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΛΒΕΤΙΑ Μεσα σε ενα εστιατοριο,ενας ΝΑΤΟικος πιλοτος καυχηθηκε οτι βομβαρδισε την Σερβια το 1999 ..
του σπασανε τα μουτρα 
Ο Ράντε είπε στον πιλότο " την επόμενη φορά που θα δεις το σπασμένο σου πρόσωπο στον καθρέφτη, θα θυμάσαι όλα τα αθώα παιδιά Σέρβων που σκότωσες "
Πιλοτος του ΝΑΤΟ σε Ξυλοδαρμό στο ελβετικό εστιατόριο μετά που ειπε ότι  βομβάρδιζε τη Σερβία το 1999
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017
Σερβικά ΜΜΕ ανέφεραν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ένας Βρετανός πιλότος της RAF που πήρε μέρος στην επιθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας το 1999 είχε χτυπηθεί σε ένα ελβετικό εστιατόριο, σε δείπνο με τοπικο πολιτικό στη Ζυρίχη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πιλότος της βρετανική RAF καυχήθηκε στον τοπικό πολιτικό οτι πήρε μέρος στην αεροπορική εκστρατεία 72 ημερών του ΝΑΤΟ στο οποίο βομβαρδίστηκαν πόλεις της Σερβίας.
Δυστυχώς γι 'αυτόν, ένας Σέρβος που προσδιορίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως Ράντε Σ καθόταν σε ένα κοντινό τραπέζι που άκουσε τη συνομιλία και πλησίασε το τραπέζι του βρετανού πιλότου.
Όταν Rade λάβει την επιβεβαίωση και πάλι ότι όντως βομβάρδισε τη Σερβία, μια φιλονικία συνέβη η οποία έληξε πολύ άσχημα για τον πιλότο. Ο πιλότος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας κατέληξε στο νοσοκομείο με ματωμένο πρόσωπο. 
Rade S είπε στον πιλότο «Την επόμενη φορά που θα δείτε σπασμενο το πρόσωπό σας στον καθρέφτη, θα θυμηθείτε όλους τους αθώους Σέρβους και τα παιδιά που σκοτώθηκαν». 
Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει Ράντε Σ εγκατελειψε τη  Ζυρίχη μετά το περιστατικό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οκτώ κόμματα μια πολιτική για το ευρώ στη βουλή
03/04/2017
Με την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.
Το ΚΚΕ υιοθετώντας τις πιο τρομολαγνικές προπαγανδιστικές τεχνικές των νεοφιλελευθερων κομμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή:
«Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»
Οι θέσεις αυτές αποτελούν ένα ποιοτικό άλμα από την τοποθέτηση που έλεγε «τι ευρώ, τι δραχμή» και η οποία εντασσόταν σε μια γενικότερη μεσσιανική λογική (μέχρι να καταλάβουμε τα ανάκτορα και να έρθει η λαοκρατία δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να δίνουμε μάχες για τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας μέσα στους θεσμούς του καπιταλιστικού συστήματος).
Με τις νέες του θέσεις το ΚΚΕ ταυτίζεται φραστικά με το λόμπι του ευρώ θεωρώντας ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα είναι απόλυτα καταστροφική.
Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται έχουν καταρριφθεί από πρόσφατες μελέτες (όπως αυτή του ΕΔΕΚΟΠ ή των πρωτοβουλιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ), και δεν έχει σημασία να τα παραθέσουμε εδώ.
Σημασία έχει ότι για πρώτη φορά το σύνολο των κομμάτων που βρίσκονται στη βουλή απορρίπτουν ένα αίτημα, που σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις είναι πλέον κυρίαρχο στην ελληνική κοινωνία. Από την αριστερά του ΚΚΕ και την αντιδραστική σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη νεοφιλελεύθερη δεξιά της ΝΔ και την ναζιστική Χρυσή Αυγή όλοι, για τους δικούς τους, διαφορετικούς λόγους, επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ – σε πείσμα του κλίματος που επικρατεί στους δρόμους.
Πρόκειται για μια κομβική στιγμή του ελληνικού κοινοβουλευτικού συστήματος, το οποίο δεν ενδιαφέρεται ούτε προσχηματικά να αντιπροσωπεύει τις θέσεις του ελληνικού λαού.
Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει αναπόδραστα σε εκρηκτικές και καταιγιστικές εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν θετικά χαρακτηριστικά (με τη μορφή κοινωνικών εκρήξεων τύπου Δεκέμβρη 2008) ή να πάρουν μια ακραία αντιδραστική μορφή.
Το παράδειγμα της Βρετανίας και της Γαλλίας, όπου ο υγιής ευρωσκεπτικισμός ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού παραχωρήθηκε από την αριστερά στην νεοφασιστική δεξιά, θα πρέπει να μας ανησυχεί. Η περίπτωση της Ελλάδας όμως αποτελούσε εξαίρεση καθώς η αντίσταση στις πολιτικές της ΕΕ είχε πάντα προοδευτικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά και βαθιές ρίζες στους κοινωνικούς αγώνες – γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε.
Οι εξελίξεις θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες. Τουλάχιστον πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες στο σύνολο της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Άρης Χατζηστεφάνου




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσαν συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας
Δευτέρα 03/04/2017 - 22:28
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) που είχε προγραμματιστεί να γίνει την περασμένη Κυριακή, καθώς κλιμακώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απρίλη και η κυβέρνηση του ΑΚΡ εντείνει την επίθεσή της σε όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του λαϊκού αγώνα.
Συγκεκριμένα, μόλις δύο μέρες πριν τη συγκέντρωση που θα γινόταν με το σύνθημα «H Κωνσταντινούπολη λέει “Όχι”!», οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τη συγκέντρωση με γελοία προσχήματα για το χώρο που είχε επιλεγεί ότι ...δεν περιλαμβάνεται στους χώρους πραγματοποίησης συναθροίσεων.
Σε ανακοίνωσή του, το ΤΚΡ σημειώνει ότι «η απαγόρευση απλά θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας» και καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης που δεν θέτει κανένα εμπόδιο σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» όπου και αν γίνονται. Παράλληλα, το ΚΚ Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση θα γίνει κανονικά, αλλά στις 9 Απρίλη, με σύνθημα «Ο λαός λέει “ΟΧΙ".







-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μην ανησυχείτε, τα αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα ήταν φιλικά
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 12:56
Επειδή πολλοί αναγνώστες του site τηλεφώνησαν προφανώς ανήσυχοι λόγω των υπερπτήσεων πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη, τους καθησυχάζουμε.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 2017» που προέβλεπε την επίδειξη των συμμαχικών μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Τα αεροσκάφη που πέταξαν πάνω από την Αθήνα ήταν ισραηλινά, ιταλικά και ελληνικά. 





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο επιθεωρητής Κλουζώ και το φάντασμα της ντουλάπας
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 12:40
Τον έψαχναν μετά μανίας. Άνοιξαν πόρτες, κοίταξαν κάτω από τα τραπέζια, πήραν αποτυπώματα, ο ληστής όμως άφαντος. Ένστολοι μορφωμένοι και καταρτισμένοι οι του Π. Φαλήρου, έκαναν φύλλο και φτερό την οικία αμέλησαν όμως να... ανοίξουν την ντουλάπα.

Το απόγευμα οι ταινίες οριοθέτησης απομακρύνθηκαν, τα περιπολικά έφυγαν, το σπίτι σκοτείνιασε, έμεινε όμως η οσμή. (Κατουρισε μεσα στη ντουλαπα κλεισμενος εκει για 14 ωρες). Η οσμή που σαν χάρτης οδήγησε τον ένοικο στην ντουλάπα. Ο δράστης, εμφανώς... ανακουφισμένος και σε εγρήγορση, πετάχτηκε έξω με το όπλο ανά χείρας και άρχισε να τρέχει. Διέσχισε την πολυκατοικία και εξαφανίστηκε. Αθόρυβα και γρήγορα, όπως ακριβώς μπήκε. Αυτό που έμεινε είναι τα... προϊόντα του, αδιάψευστος μάρτυρας της μακράς παραμονής του στο Φάληρο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Π. Φάληρο: Κρύφτηκε στην ντουλάπα ο τέταρτος ληστής και διέφυγε
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 09:24
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ένας από τους τέσσερις ληστές που εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο το πρωί της Δευτέρας κατάφερε να διαφύγει από την αστυνομία, αφού κρύφτηκε σε μια ντουλάπα για περίπου 12 ώρες.

«Ο ληστής κρυβόταν από το πρωί στην ντουλάπα και, όπως φαίνεται, αργά το βράδυ άνοιξε την πόρτα και βγήκε. Μάλιστα, ο δράστης μάλλον αφόδευσε, καθώς οι ένοικοι έκαναν λόγο για έντονη δυσοσμία. Στη διαδρομή προς την έξοδο απείλησε και κάποιους ενοίκους» ήταν τα λόγια στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Από τους τέσσερις ληστές, οι δύο που συνελήφθησαν είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο δράστης που έχασε τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από τον πέμπτο όροφο, ήταν από τη Μολδαβία, γεννηθείς το 1976.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους δράστες είχαν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας, κλοπές κ.ά., και μάλιστα είχαν εκτίσει και ποινές φυλάκισης. 

Στην κατοχή τους βρέθηκε μία τσάντα με ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα ομοίωμα πιστολιού, ένα αεροβόλο και χρυσαφικά που είχαν αρπάξει από το σπίτι.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 10.10 το πρωί της Δευτέρας, όταν οι ληστές μπήκαν στο διαμέρισμα 8ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, και με την απειλή όπλων λήστεψαν την ηλικιωμένη και την οικιακή βοηθό. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν δεμένες και φιμωμένες.

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε από τον γιο της ηλικιωμένης, ο οποίος έχει διαμέρισμα στον 9ο όροφο, και είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι της μητέρας του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο, αιφνιδιάζοντας τους ληστές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Δύο από τους δράστες συνελήφθησαν στη βεράντα του 7ου ορόφου. Ο τρίτος επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας επίσης από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, αλλά τελικά έπεσε σε μπαλκόνι του 1ου ορόφου από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε για τον εντοπισμό του τέταρτου ληστή, με έρευνες σε διαμερίσματα πόρτα - πόρτα. Ωστόσο, τελικά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ελικόπτερο της αστυνομίας.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βόλος: Εξηνταεξάχρονος λάμβανε για επτά χρόνια την σύνταξη της... νεκρής του θείας χωρις να το γνωριζει γιατι το ΙΚΑ αδιαφορισε
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 13:33
Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 66χρονος από περιοχή της Μαγνησίας που για επτά ολόκληρα χρόνια λάμβανε την σύνταξη της θείας του ενώ εκείνη είχε πεθάνει. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών (με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης) για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια για ποσό άνω των 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με την απογραφή που είχε διεξάγει το ΙΚΑ λόγω της μνημονιακής δέσμευσης το 2011. Τότε είχε αποκαλυφθεί, ότι ο 66χρονος φέρεται να λάμβανε την σύνταξη της νεκρής θείας του, ύψους 630 ευρώ, από το 2004 μέχρι το Μάρτιο του 2012. Στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο 66χρονος δήλωσε ότι ήταν άλλη μία θεία του συν-δικαιούχος του λογαριασμού και φυσικά δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιας εκ των δύο τα χρήματα λάμβανε.

Την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και ο Εισαγγελέας, ενώ στην απόφαση του δικαστηρίου ελήφθησαν υπόψη και ελαφρυντικά. Το συνολικό ποσό που φέρεται να είχε λάβει ο 66χρονος, ανερχόταν σε 66.000 ευρώ περίπου.

Πάντως από την εν λόγω υπόθεση προκύπτει και η αδυναμία των υπηρεσιών του ΙΚΑ να ενημερώσει η μία την άλλη για την τύχη μιας ασφαλισμένης του. Ενώ ο καταδικασθείς είχε δηλώσει στο Τμήμα Παροχών τον θάνατο της θείας του, αυτό δεν είχε ενημερώσει το Τμήμα Συντάξεων, ώστε συγχρόνως να διακοπεί η συνταξιοδότηση.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 08:05
Με παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πλατεία Εθνική Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), στις 10.00, κλιμακώνουν οι συνταξιούχοι την αγωνιστική δραστηριότητά τους για την απόδοση στο ακέραιο των περικοπών στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, στα μερίσματα καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου (ΠΣ) Νομικών. Ο ΠΣ Νομικών θα μετέχει στο εξής στη ΣΕΑ των ΣΣΟ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής
 Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 14:42

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί την Παρασκευή το ΠΑΜΕ, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 18.30, ενώ όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στον σφαγιασμό παραπέρα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το αντεργατικό πλαίσιο των νέων μέτρων καθορίζεται από τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΔΝΤ».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες μειώθηκαν κατά 58% σε μια 15ετία
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 01:46
  Το εργατικό δυναμικό των εντύπων εφημερίδων μειώθηκε κατά 57,8% στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο του 2001 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, με 238.000 θέσεις εργασίας να καταργούνται, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια περίοδο, ο αριθμός των εταιρειών του τομέα μειώθηκε μονο κατά 18%, από τις 9.310 στις 7.623.
Ο περιοδικός Τύπος επίσης πλήρωσε βαρύ τίμημα στις βαθιές αλλαγές που πλήττουν τον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, με το εργατικό δυναμικό του να υποχωρεί κατά 42,4% μέσα σε 15 χρόνια.

Το ραδιόφωνο μπόρεσε να αντισταθεί περισσότερο: απασχολούσε, τον Σεπτέμβριο του 2016, 23,5% λιγότερους ανθρώπους από ό,τι τον Ιανουάριο του 2001.

Σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, η οποία βίωσε μια κοιλιά από το 2001 ως το 2009 (-14,5%), αυτή μοιάζει να επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης έκτοτε, με το εργατικό δυναμικό των τηλεοπτικών δικτύων να αυξάνεται κατά 13,5% από τον Νοέμβριο του 2009.

Ο τομέας των εκδόσεων βιβλίων επίσης βίωσε μια μεγάλη μείωση του αριθμού των απασχολουμένων, κατά 29,1% από τον Ιανουάριο του 2001 ως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Συνολικά, οι έντυπες εφημερίδες, ο περιοδικός Τύπος και οι εκδοτικοί οίκοι, ως τομέας, έχουν απολέσει 333.781 θέσεις εργασίας, ήτοι τους μισούς εργαζόμενους του (50,2%) μέσα σε 15 χρόνια.





--------------------------------------------------------------------------------------







ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΑΑΣΤΡΙΧ.!!!! ΛΕΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ !!!! ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!!!! ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Ο ΑΣΠΟΝΔΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΛΑΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΕΝΩ  ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΗ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΙΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΩ ΦΟΡΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ !!!!! 46 ΛΑΦΑΖΑΝΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡ.ΡΕΥ. ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!!!!! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ. ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΟΣΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΙ ΑΝ ΥΨΩΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΗΧΙΑ.Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ [ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ] ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ να στραφει το μετωπο εναντια στο επονειδιστο!! [ ο μονο δρομος είναι που μας απομενει τωρα είναι ο κίνδυνος !! δεν γινεται αλλιως, προσω κατά πάνω στον κινδυνο, θαρρος, εμπρος!!! ο ΛΑΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ!! Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΙΚΑ!!!! ....ΑΝΕΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΖΗΝ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ [ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ]!!!!!!!!




-------------------------------------------------------------------



Συρια/ενα χτυπημα του Συριακου στρατου σε αποθηκη οπου ειχαν χημικα οι Τζιχαντιστες του ΙΣΙΣ ,δημιουργησε διαρροη και τοξικο νεφος απο χημικα εξω απο την πολη Ιντλιμπ




-----------------------------------------------------------------



Τρίτη 04/04/2017 - 14:38 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας καταγγέλλει την προσπάθεια απαγόρευσής του
Την προσπάθεια απαγόρευσης  της δράσης του καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, από το αστικό κράτος, που όπως φαίνεται έχει «συνέχεια», μέσω της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής. Επικαλούμενη νόμο του 1965, δηλαδή πριν από το νέο «μπολιβαριανό Σύνταγμα» του 1999, επί Τσάβες, η Επιτροπή επιχειρεί να θέσει εμπόδια στην πολιτική δράση, ζητώντας από τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα να δώσουν στοιχεία των μελών και φίλων τους προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.
Αυτή την ενέργεια καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας, που αρνείται να δώσει τέτοια στοιχεία και διοργανώνει διαμαρτυρία στις 7 Απρίλη στο Καράκας, για να μην περάσει η προσπάθεια απαγόρευσής του. Στο πλευρό του έχει ταξικά συνδικάτα, που επίσης αυτήν την περίοδο εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η μεγαλοεργοδοσία, με την ανοχή των κρατικών υπηρεσιών, να περιορίσει τη δράση τους, να προχωρήσει αντεργατικά μέτρα για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.



----------------------------------------------------------------------------


Σε καθεστως ειδικης εκκαθαρισης εν λειτουργια (χωρις Ψυχαρη) ο ΔΟΛ



----------------------------------------------------------------------



Ο Στουρναρας λεει ότι η ΤτΕ είναι δικο του «μαγαζι».  Απιστευτο θρασος για τις περιεργες προαγωγες.



---------------------------------------------------------------------



Του επεσαν τα δοντια! Αθλια η κατασταση υγειας του Ακη Τζοχατζοπουλου. Αυριο η αποφαση για την αποφυλακιση του. Σκια του εαυτου του πλεον.




--------------------------------------------------------------------------



Συμφωνα με τα στοιχεια της Eurostat για τον Φεβρουαριο στην Ελλαδα οι νεοι σε ηλικια 15-24 ετων είναι ανεργοι σε ποσοστο 45,2%, εναντι 19,4% στην Ευρωζωνη.  Στη δευτερη χειροτερη θεση βρισκεται η Ισπανια με 41,5% και στην τριτη η Ιταλια με 35,2%.



----------------------------------------------------------------------------



Τουρκια. Για «ελεγχομενο πραξικοπημα του Ερντογαν» στις 15 Ιουλιου 2016 στην Τουρκια εκανε λογο ο επικεφαλης της αξιωματικης αντιπολιτευσης Κεμαλ Κιλινσταρογλου.




--------------------------------------------------------------------------


Οι χρυσοι μισθοι της Τροικας. Από 400.000 ευρω το χρονο εισπραττουν Γιουνκερ, Ντραγκι, και Λαγκαρντ.



-------------------------------------------------------------------------




150.000 επαγγελματιες δεν ξερουν τι θα πληρωσουν. Αλαλουμ με τα μπλοκακια. Γιατροι, μηχανικοι, και δικηγοροι που απασχολουνται ως μισθωτοι με μπλοκακι παραμενουν απληρωτοι εδώ και τρεις μηνες, καθως οι εργοδοτες δεν μπορουν να υπολογισουν τις εισφορες τους. Η ηγεσια του υπουργειου Εργασιας και η διοικηση του ΕΦΚΑ αδυνατουν να δωσουν σαφης οδηγιες και ριχνουν το «μπαλακι» στα λογιστηρια των επιχειρησεων. 500 ασφαλισμενοι την ημερα κλεινουν τα δελτια παροχης υπηρεσιων και οδηγουνται στη «μαυρη εργασια» η «μεταναστευουν» στο εξωτερικο για να αποφυγουν το  χαος του ενιαιου ταμειου.



------------------------------------------------------------------------------



Πρωταθλητρια η Ελλαδα στην ανεργια. Πρωτη στην Ευρωζωνη ( 23,1%% στον γενικο πληθυσμο, 45,2% στους νεους).




-----------------------------------------------------------------------------



Εντος «πωλητηριου» και τα νερα της ΔΕΗ. Στο «σφυρι» φαινεται πως θα βγαλει η ΔΕΗ (με εντολη ΤΣΥΡΙΖΑ) και υδροηλεκτρικες μοναδες , καθως οι μοναδες λιγνιτη δεν συγκινουν τους  υποψηφιους αγοραστες.




--------------------------------------------------------------------------




απλά πραγματα...
στην Ελλάδα, οπως και σε κάθε χωρα της ΕΕ μεγαλωνει το ρευμα εναντια στην ΕΕ και στο ευρω. Φαινεται σε καθε δημοψηφισμα, καθε δημοσκοπηση καθε ευκαιρια. Αντιφατικη αντιθεση, μπορει να το καρπωθει η εθνικιστικη ακροδεξια, μπορεί και να στραφει αριστερα εχοντας το θεμα αυτο σαν κεντρικο σημειο αντιπαραθεσης με την στρατηγικη του κεφαλαιου, γεγονος που θα απελευθερωσει δυναμικη. Εδω λοιπον ακριως, αντι το συνολο των δυναμεων της αριστερας να χτυπησει στο κεντρικο σημειο, τη λυδια λιθο της ΕΕ και του ΕΥΡΩ, το ΚΚΕ επιλεγει να ταυτιστει με την κινδυνολογια των ΜΜΕ. Να περιγραψει (σωστα) τι θα γινει αν παμε σε ατακτη χρειοκοπια ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ και οχι πως μπορει με επιλογη του λαου και στο πλαισιο ενος συνολικου προγραμματος να ηττηθει η κεντρική τους επιλογη, η ΕΕ και το ΕΥΡΩ! Καμια προταση αντιστασης, μοιρολατρια που ευνοει τα πιο αντιδραστικα σχεδια και εμποδιζει καθε κινηματικη κοινη δραση. Φυσικα αν ευοδωθουν οι επιλογες του κεφαλαιου, το ΚΚΕ θα πει "εμεις τα λεγαμε", μας υποχρεωσατε για πολλοστη φορα...
σχολιο.-  Τα ίδια θα πουν αν ρωτήσεις το πώς: Να γίνει ΟΛΟΣ ο λαός ΚΚΕ, να γραφτεί ΟΛΟΣ στο κόμμα (του οποίου τις αποφάσεις θα υπακούει τυφλά, εννοείται) και θα έρθει ο... Σοσιαλισμός! Δηλαδή, τις αδυναμίες, τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τις υστεροβουλίες και τους κακούς υπολογισμούς ολόκληρης της αριστερής ιστορίας, τις ξεπερνά με μια φυγή προς τον... ουρανό, μια ουτοπία, πολύ βολικά μη πραγματοποιήσιμη! Έτσι και τα πρόβατα μένουν στο μαντρί (όσα...), και οι μηχανισμοί διαιωνίζονται, και ο "σταλεγακισμός" δικαιώνεται!




-------------------------------------------------------------------



Cia & Μοσάντ, ανέσυραν εκ νέου τα "λευκά κράνη" και τα χημικά... μεγάλος ο πανικός τους!
3 reasons why reports of a Syrian chemical weapons attack on Idlib are fake news
3 λόγοι για τους οποίους οι εκθέσεις της της Συρίας χημική επίθεση κατά Ιντλίμπ είναι ψεύτικες ειδήσεις

Μια υποτιθέμενη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ έχει κατηγορησει  τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία.
Οι ισχυρισμοί δύσκολα μπορεί να ληφθουν σοβαρά για τους  ακόλουθους λόγους:
1. Η Συρία δεν έχει χημικά όπλα
Όχι μόνο η συριακή κυβέρνηση εχει αρνηθεί τη χρήση χημικών όπλων, αλλά κυκλοφορησε και μια δήλωση που  αναφέρει ότι ο συριακός στρατός
«... δεν έχει και δεν  χρησιμοποιει, όχι μονο στο παρελθόν αλλα και  στο μέλλον, γιατί δεν  έχει από την αρχη».
Το 2014, μια έκθεση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων-ΟΗΕ σε κοινή αποστολή στη Συρία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα τα χημικά όπλα έχουν αφαιρεθεί από τη Συρία. Η αποστολή είχε την επίβλεψη τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες οσο και από τη Ρωσία με τη συνεργασία της συριακής κυβέρνησης.
Ωστόσο, από τότε, διάφορες τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, μεταξύ των οποίων και το δηλητηριώδες αέριο σαρίν. Τα Χημικά όπλα έχουν ανακαλυφθεί σε όλες τις περιοχές της Συρίας που ήταν κάποτε στην κατοχή απο τις τρομοκρατικές δυνάμεις. Στο μεγαλύτερο μέρος της Συριακης σύγκρουσης, πηγές με πολιτικά κίνητρα  έχουν κατηγορήσει τη Συρία και τους συμμάχους της για τη χρήση χημικών όπλων, παρά το γεγονός ότι το αντίθετο ισχύει.
2. Η Ρωσία δεν ασκει οποιεσδήποτε αεροπορικές επιδρομές στο Ιντλίμπ
Μια δήλωση από το ρωσικό στρατό επιβεβαίωσε ότι ρωσικά αεροπλάνα δεν ήταν παρόντες σε οποιοδήποτε σημείο του Ιντλίμπ. Αυτό εκθέτει τυχόν καταγγελίες σχετικά με τη ρωσική συμμετοχή, εν πάση περιπτώσει στην Ιντλίμπ και είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου.
3. Ψευτικα Νέα από Ψευτικες Πηγές
Η αρχική έκθεση του Reuters σχετικά με την εκδήλωση αναφέρει το αποικιακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρια με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο  ως πηγή του. Η οργάνωση αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό απαξιωθεί ως παραγογος προπαγάνδας που έχει λίγες πραγματικές επαφές στη Συρία, εάν υπάρχουν κι αυτες.
Επειδή μερικοι  γενικά δημοσιογράφοι των δυτικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται στο έδαφος οπουδήποτε στη Συρία, μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται ως πραγματικά αναφορες των γεγονότων, λαμβάνεται από βαθειά προκατειλημμένες και πολιτικοποιημένες πηγές που πιέζουν για μια ημερήσια διάταξη. Με άλλα λόγια, είναι ΜΚΟ υπέρ της τρομοκρατίας  και άλλες οργανώσεις που τρέφουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την παραπληροφόρηση που μεταδίδεται ως γεγονός.
Ο παραλογισμός του τελευταίου ισχυρισμου κατά της Συρίας και των συμμάχων της, είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς ψεύτικες ειδήσεις έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του Συριακού πολέμου. Είναι ένα  θέμα ότι εντελώς αναξιόπιστες πηγές  αναφέρονται ως απελευθερωτές του γεγονότος, χωρίς κανείς στα μεγάλα μεσα ενημερωσης να αμφισβητεί την ακρίβειά τους.
Αυτό είναι ό, τι επέτρεψε η ψευδή αφήγηση για τη Συρία να γίνει διάχυτη στην Ευρώπη και την εγκαθιδρυση στον Τύπο με αγγλική γλώσσα.




-------------------------------------------------------------------------




Οι καρνάβαλοι της Ελληνικής Δημοσιογραφίας... στις υπηρεσίες της Μοσάντ όπως πάντα!

«Απίστευτη» και κλασσικά γελοία προπαγάνδα κατά του Άσαντ από τους πράκτορες της πληρωμένης δημοσιογραφίας του ακροδεξιου site iefilerida.gr. Μας δείχνουν φωτογραφίες του ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ Akram Ojjeh (Juior) γιου ενός εμπόρου όπλων που πλουτίζει πουλώντας όπλα από τη Γαλλία στους Σαουδάραβες. Η μόνη σύνδεση του εικονιζόμενου με τη Συρία είναι ότι η μάνα του είναι κόρη ενός πρώην Σύριου Στρατηγού... που ο Άσαντ είχε διώξει από την εξουσία.

Δηλαδή ο Σαουδάραβας πατέρας Akram Ojjeh είχε απλά παντρευτεί την κόρη ενός παλιού υπουργού Άμυνας της Συρίας, του Mustafa Tlass, ο οποίος είχε απολυθεί από τον Άσαντ κι όταν ξεκίνησε η επίθεση στη Συρία ο συγκεκριμένος Στρατηγός... έφυγε τρέχοντας για τη Γαλλία.
Μας δείχνουν τον γιο του Σαουδάραβα εμπόρου όπλων ως συγγενή του Άσαντ... ο οποίος δεν συγκινείται με όσα συμβαίνουν στη Συρία...  ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπρόσωπος συμφερόντων της Σαουδικής Αραβίας που έχει αναλάβει να διαλύσει τη Συρία για λογαριασμό του Ισραήλ.
Οι καρνάβαλοι της Ελληνικής Δημοσιογραφίας... στις υπηρεσίες της Μοσάντ όπως πάντα!




--------------------------------------------------------------------------


Ένα μήνυμα από την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου,την Λωρίδα της Γάζας
Φίλοι μου
Θέλω να σας πω την αλήθεια
Ο θάνατος είναι καλύτερος από τη ζωή στη Γάζα
Εμείς στη λωρίδα της Γάζας
Χαμένη ζωή
Χαμένο μέλλον
Χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς δουλειά χωρίς ζωή όχι όχι όχι όχι όχι κλπ...
Η κατάσταση στην άκρη της έκρηξης
Το Ισραήλ είναι τρομοκράτης.....



--------------------------------------------------------------------------



Μενουμευρωπάκηδες, έγινε σφαγή από την τρομοκρατική έκρηξη στο Λένινγκραντ. Άντε, -για όσους έχουν αλλεργία με το Λένιν και την ηρωική παλλαϊκή μάχη στην πολιορκία του Λένινγραντ- στην πόλη του Αγ. Πέτρου, και όχι "Αγία Πετρούπολη" (όπως αρέσκονται να την αποκαλούν με κληρικαλικής χροιάς πομπώδη τρόπο). Πού είναι εκείνα τα "Je suis..." σας;