Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δευτερα 3 Απριλιου 2017


Ποιος θυμάται τον «τσίφτη Ιωσήφ»; Της Mαριάννας Τζιαντζή
Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν αυτές τις μέρες με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη.
Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν ο πρωταγωνιστής τότε και σήμερα, μολονότι και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, που είτε στήθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα είτε καταδικάστηκαν σε πολύχρονη φυλάκιση, έδειξαν απαράμιλλη γενναιότητα. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές σε εκείνο το συγκλονιστικό πολιτικό δράμα.
Όμως την ιστορία δεν τη γράφουν μόνο οι πρωταγωνιστές, αλλά κι αυτοί που παίζουν δεύτερο, τρίτο ρόλο. Κι ένας από αυτός ήταν ο Αντρέας Ιωσήφ, υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Πλαστήρα και σύζυγος τότε της δημοσιογράφου Μαρίας Ρεζάν.
Ανερχόμενο πολιτικό αστέρι ο Ιωσήφ, είχε ταχθεί δημόσια και πολλές φορές κατά των εκτελέσεων. Στις 25 Μαρτίου, όταν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο είχε πάει στη Μητρόπολη για τη δοξολογία, πολύς κόσμος επευφημούσε τον Ιωσήφ και φώναζε: «Μπράβο, τσίφτη Ιωσήφ! Μπράβο, τσίφτη Ιωσήφ!»
Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία της Ρεζάν, ο Ιωσήφ είχε πει στη Λίλιαν, τη σύζυγο του Δημήτρη Μπάτση, που πολλές φορές εκείνες τις μέρες τον επισκεπτόταν στο σπίτι του ζητώντας του να ασκήσει όση επιρροή διέθετε για να αποτραπούν οι εκτελέσεις, ότι αν, ο μη γένοιτο, εκτελούνταν οι θανατικές αποφάσεις, εκείνος θα υπέβαλλε αμέσως την παραίτησή του. Και αυτό έκανε.
Ο Ιωσήφ έμαθε για τις εκτελέσεις το πρωί της Κυριακής από το ραδιόφωνο. Την ίδια μέρα, με μια λακωνική και δίχως εξηγήσεις δήλωση, διαχώρισε τη θέση του: «Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ανδρέας Ιωσήφ υπέβαλε την παραίτησή του σήμερον, 30ή Μαρτίου 1952». Είχε την ίδια ακριβώς ηλικία με τον Μπελογιάννη, 37 χρονών. Από τότε δεν πολιτεύθηκε ξανά. Το πολιτικό του άστρο έσβησε απότομα.
Η παραίτησή του δεν άλλαξε τίποτα, δεν άφησε το αποτύπωμά της στον ταραγμένο πολιτικό στίβο εκείνων των χρόνων. Ο ίδιος δεν έγραψε για όσα έζησε τότε, αν και επί χρόνια εργαζόταν ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Ακόμα και επί δικτατορίας στην ΥΕΝΕΔ.
Πέθανε το 2006. Ένα-δυο χρόνια πριν το θάνατό του, έτυχε να τον δω σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Εκεί μίλησε για την παραίτησή του που του στοίχισε την καριέρα του. Τον πήραν τα δάκρυα. «Κατέστρεψα την καριέρα μου για έναν άνθρωπο που ήταν εχθρός μου. Εχθρός μου, καταλαβαίνετε;»
Ούτε καν αντίπαλος. Εχθρός. Ο Ιωσήφ ανήκε στη Δεξιά, όμως η αξιοπρέπεια που έδειξε μπροστά στον εξουδετερωμένο «εχθρό» έχει να μας διδάξει πολλά, ιδίως σήμερα που κάποιοι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις για τον Μπελογιάννη καμωμένες για το βόθρο της ιστορίας, ούτε καν για το χρονοντούλαπό της.
Ηρωική ήταν ολόκληρη η ζωή του Μπελογιάννη, όχι μόνο η τελευταία σελίδα της. Δεν ήταν ήρωας ο Αντρέας Ιωσήφ, όμως είπε ένα μικρό ηρωικό «όχι» που γρήγορα ξεχάστηκε. Με μεγάλα, ανεξίτηλα γράμματα αποτυπώθηκαν στο βιβλίο της ιστορίας οι απολογίες του Νίκου Μπελογιάννη και πολλών συντρόφων του. Με ψιλά γράμματα γράφτηκε στο ίδιο βιβλίο η παραίτηση του «τσίφτη Ιωσήφ», 15 λέξεις όλες κι όλες. Τόσο ψιλά που βούλιαξαν στην άμμο.
Από τότε κανείς δεν ξαναείπε «τσίφτη» τον Ιωσήφ.



--------------------------------------------------------------------------------------




Πρόσκληση
Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, σε δημόσια εμφάνιση με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, για την κατασκευή γηπέδου σε τμήμα του πάρκου Γουδή, δηλαδή σε χώρο που έχει θεσμοθετηθεί ως «Μητροπολιτικό πάρκο πράσινου και αναψυχής» (Ν. 4277/2014 και έχει ενταχθεί στις ζώνες προστασίας του Υμηττού (Π.Δ. 187 Δ΄/2011), έχουν προκαλέσει δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτών των αντιδράσεων, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή» και η «Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού»
σας καλούν σε δημόσια, ενημερωτική συζήτηση, με θέμα :
«ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΧΙ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ»,
την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ.
στο Δημαρχείο στο Χολαργό (Περικλέους 55)
(στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»)
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή
ep.aggoudi@gmail.com
Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού
diadimotikiymittou@gmail.com




----------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριστερος Λενιν Μορενο εκλεχτηκε νεος προεδρος  του Εκουαδορ.



----------------------------------------------------------------------------------------




Τι συμβαίνει όταν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ και η CIA τσακωνονται ?
αυτο αναρωτιεται ο Τζουλιαν Ασαντζ
Ασάνζ: «Τραμπ σε σύγκρουση με τη CIA πάνω από στη Συριακη Πολιτική»

Αυτή η συνέντευξη με τον επικεφαλής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα μπορούσε να εξηγήσει  το πρόσφατο θυμωμένο ξέσπασμα Τζον Μακέιν  κατά την ανακοίνωση του Trump  ότι «ο Άσαντ να παραμείνει ως ηγέτης στη Συρία.
Syrianna Ανάλυση:  «Στη γερμανική DW-TV κανάλι, ο Julian Assange είπε ότι υπάρχει μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου Donald Trump και της CIA στη Συρία. Η  CIA και άλλες υπηρεσιες ασφαλείας δεν θέλουν να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον προς τη Συρία.»




---------------------------------------------------------------------------------------



οι συνηθως λαλιστατοι ''ακτιβιστες'' που βγαζουν κραυγες για ''τον χασαπη τον Ασαντ''βλεπω οτι μουγγαθηκαν για τα 340 θυματα (αμαχοι)του νατοικου συνασπισμου στην Μοσουλη ..
μουγγαφον και NATO i phone




--------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ /Απαγορευεται σε πανω απο 70 πολεις να ταιζουν τους αστεγους ..
αυτη ειναι η χωρα που θελει να διδαξει ''δημοκρατια''και ''ανθρωπινα δικαιωματα''στον πλανητη (με βομβες)



---------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ

Λίγες μόνο ώρες μετά τη σύλληψη του 42χρονου μέλους της Χρυσής Αυγής και μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου, που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή, μέλη της οργάνωσης πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το νοσοκομείο Ερυθρος όπου νοσηλεύεται ο νεαρος




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Σκουρλέτης: Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με offshore
Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 15:54
«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία ή οποιαδήποτε άλλη, ούτε εγώ ούτε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας μου», «κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική μου παρουσία, που ενδεχομένως τους χαλάει τη δουλειά», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης διαψεύδοντας δημοσίευμα που τον εμπλέξει με κάποια offshore εταιρεία.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει:

«Τις τελευταίες ώρες διακινείται στις εφημεριδες μια "είδηση" που προσπαθεί να με εμπλέκει με κάποια offshore εταιρεία. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία ή οποιαδήποτε άλλη, ούτε εγώ ούτε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας μου, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω τα γέλια», αναφέρει. Βεβαίως είναι ενοχλητικό να αναφέρονται στον πατέρα μου ο οποίος έχει πεθάνει πριν 32 χρόνια (προφανώς οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ το αγνοούσαν).

Εάν οι συντάκτες του ρεπορτάζ δεν είναι εντελώς φθηνιάρηδες που επιζητούν τα "κλικ" στις ιστοσελίδες τους, τότε κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική μου παρουσία, που ενδεχομένως τους χαλάει τη δουλειά».



-------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση pitbull σε περαστικούς – Αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά των σκυλιών
 Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 14:21
Πανικός επικράτησε στο κέντρο του Μπόλτον της Αγγλίας όταν σκυλιά ράτσας pitbull, επιτέθηκαν σε περαστικούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα σκυλιά τουλάχιστον πέντε, γυρνούσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επιτίθονταν σε διερχόμενους. Μία γυναίκα ηλικίας 60 ετών τραυματίστηκε στο χέρι ενώ ένας άνδρας δέχτηκε δάγκωμα στο πόδι.
Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο, να πυροβολούν και να σκοτώνουν δύο από τα σκυλιά, τα οποία κινήθηκαν προς το μέρος τους με απειλητική διάθεση.
Αυτά κανουν στις πολιτισμενες χωρες, όχι όπως στην Ελλαδα που σε δαγκωνουν κοπροσκυλα και δεν μπορεις πουθενα να βρεις το δικιο σου. Η αστυνομια σε παραπεμπει στο Δημο, και ο Δημος στην αστυνομια. Και κανενας δεν αναλαμβανει ευθυνη.

Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν έναν σκύλο, που εκτιμάται ότι ήταν στην αγέλη και βρήκαν δύο ακόμα, στα οποία θα γίνει ευθανασία.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός 38χρονου, ο οποίος, όπως εκτιμάται, επέτρεψε σε ένα από τα σκυλιά να είναι εκτός ελέγχου σε δημόσιο χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, δεν ήταν όλα τα σκυλιά του συγκεκριμένου άνδρα, παρά μόνο ένα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μ. Βρετανία δεν επιτρέπεται η εκτροφή, ιδιοκτησία ή πώληση σκυλιών pitbull terrier, ιαπωνικού tosa, dogo argentino και fila brasiliero, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα.




---------------------------------------------------------------------------------------




Αρμενία: Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 50,43%
 Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 10:58
Το κυβερνών κόμμα στην Αρμενία προηγείται στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα της κεντρικής εκλογικής επιτροπής που αφορούν στο ήμισυ των εκλογικών τμημάτων.

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 50,4% των εκλογικών τμημάτων, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν έρχεται πρώτο με 50,43% των ψήφων και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Συμμαχια Τσαρουκιαν υπό τον επιχειρηματία Γκαγκίκ Τσαρουκιάν λαμβάνει ποσοστό 28,29%, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική εκλογική επιτροπή.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει όλες τις πιθανότητες να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κόμματος Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Το εθνικιστικό κόμμα Ντασνακτσουτιούν (Αρμενικη Επαναστατικη Ομοσπονδια) έχει λάβει ποσοστό 6,88%, σύμφωνα πάντα με τα μερικά αποτελέσματα, και συνεπώς αναμένεται να εξασφαλίσει την είσοδό του στο κοινοβούλιο. Και επισης εισοδο στο κοινοβουλιο θα εξασφαλισει η Συμμαχια Εξοδος που εχει λαβει ποσοστο 7,78%.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν 60,86%.




---------------------------------------------------------------------------------------------




Σερβία: Ο Βούτσιτς πρόεδρος με σαρωτική επικράτηση
 Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 05:14
Με πολύ μεγάλη διαφορά επικράτησε στις προεδρικές εκλογές της Σερβίας ο  πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς του κυβερνοντος Προοδευτικου Κομματος, εδραιώνοντας έτσι την κυριαρχία του στη χώρα, καθώς ακολουθεί μια πολιτική ευαίσθητων ισορροπιών μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ο 47χρονος Βούτσιτς απέφυγε τον δεύτερο γύρο έχοντας εξασφαλίσει περίπου το 55% των ψήφων. Ο πλησιέστερος αντίπαλός του, υποψήφιος της νεοφιλελευθερης αντιπολίτευσης Σάσα Γιάνκοβιτς, ακολούθησε με μεγάλη διαφορά, περίπου 16%, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων CRTA και Ipsos.

Ακολουθούν  τρίτος ο νεαρός κωμικός - φοιτητής Επικοινωνίας Λούκα Μαξίμοβιτς με 9,65 %, ο Βουκ Γέρεμιτς με 5,70% και ο Βόισλαβ Σέσελ με 4,50%, μεταδίδει το πρακτορείο Τανγιούγκ.  O Μποσκο Ομπραντοβιτς με 2,30%, αλλοι 4 υποψηφιοι με 1,10% ο καθενας, και ενας με 0,30%.

Ο Βούτσιτς θα αναλάβει τον κυρίως εθιμοτυπικό ρόλο της προεδρίας στα τέλη Μαΐου, αλλά αναμένεται να διατηρήσει εκ των πραγμάτων την ισχύ του μέσω του ελέγχου του κυβερνώντος σερβικού Προοδευτικού Κόμματος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή ρόλου του δεν θα αλλάξει τη γεωπολιτική ισορροπία της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ο Βούτσιτς επιζητεί να συμμετάσχει η χώρα του, και της Ρωσίας, με την οποία οι Σέρβοι μοιράζονται τον ορθόδοξο Χριστιανισμό και τη σλαβική καταγωγή.

Ευχαριστώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τους οποίους συνάντησε κατά την προεκλογική του καμπάνια, ο νέος πρόεδρος μιλώντας σε ακροατήριο ψηφοφόρων του τόνισε: «Για μένα είναι σημαντικό ότι αυτές οι εκλογές έδειξαν πως μια μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων συμφωνεί με τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας μας, ενώ διατηρούμε στενές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία».




----------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ σε Κίνα: Ρυθμίστε το βορειοκορεατικό αλλιώς θα το κάνουμε μόνοι μας
Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 23:45
Την ετοιμότητά του να ρυθμίσει μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, χωρίς την αρωγή της Κίνας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του.

Όπως έχει γίνει γνωστό Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς για το αν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες και απαντώντας μονολεκτικά: «Απολύτως».

«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας» συμπλήρωσε κατά τις δηλώσεις του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Παρίσι για τον θάνατο Κινέζου από πυρά αστυνομικού
Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 23:37
Περίπου 6.000 διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους του Παρισιού για να καταγγείλουν τον θάνατο ενός Κινέζου οικογενειάρχη από τα πυρά αστυνομικού.
Η μαζική κινητοποίηση σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης.
Οι ασιατες διαδηλωτες κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα στο χέρι τους και συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοκρατίας.
Μερικά από τα συνθήματά τους ήταν «Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια» και επιγραφών όπως «Αγαπώ τη Γαλλία», ή «Για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, κατά της βίας» ενώ κράτησαν ενός λεπτού σιγή κάτω από το άγαλμα στο κέντρο της Πλατείας, όπου είχε απλωθεί ένα πανό με το σύνθημα «Αστυνομία δολοφόνε, απαιτούμε δικαιοσύνη» και τη φωτογραφία του Λιου Σαογιάο, 56 ετών, ο οποίος βρήκε τον θάνατο στις 26 Μαρτίου στο 19ο διαμέρισμα από πυρά αστυνομικού.
Όπως ήταν αναμενόμενο η διαδήλωση σημαδεύτηκε από επεισόδια, κατά τα οποία νεαροί κι άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια, φρούτα και αυγά στις δυνάμεις της τάξης με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.




---------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Ο πρόεδρος Μοράλες υποβλήθηκε σε επέμβαση
Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 05:27
Σε επιτυχή επέμβαση για την αφαίρεση ενός καλοήθους όζου από τις φωνητικές του χορδές υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Το χειρουργείο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα πραγματοποιήθηκε στην Κούβα.

Η ιογενής λοίμωξη από την οποία ο πρόεδρος της χώρας έπασχε το τελευταίο διάστημα φέρεται σύμφωνα με τους γιατρούς να ευθύνεται για τη δημιουργία του όζου.

Ο Βολιβιανός πρόεδρος αναμένεται για λίγες ημέρες να παραμένει κλινήρης έτσι ώστε να αναρρώσει πλήρως και στη συνέχεια να επιτρέψει στα καθήκοντά του.




-------------------------------------------------------------------------------------------



Οφειλονται  οδοιπορικα (από 700 εως 2400 ευρω) στους νεφροπαθεις της αιμοκαθαρσης




----------------------------------------------------------------------------------------------


«Όταν κρατάς ένα πολυβόλο στο χέρι, δολοφονείς ανθρώπους
και καταστρέφεις περιουσίες, είσαι τρομοκράτης.
Αυτό στη Συρία, όπως στην Ιταλία, όπως σε κάθε άλλη χώρα.
Δεν υπάρχουν "μετριοπαθείς δολοφόνοι",
ή "μετριοπαθείς τρομοκράτες", δεν γνωρίζουμε τέτοιους»
Bashar Al-Assad



--------------------------------------------------------------------------------------------



"Συνεχίζεται η καθολική δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους (κινητά, ακίνητα, τίτλοι, ολόκληρος ο υποθαλάσσιος και ορυκτός πλούτος της χώρας κ.λπ.) υπέρ των δανειστών και «όσο υπάρχει το χρέος» – ανεξαρτήτως αν η Ελλάδα εξοφλεί τις τοκοχρεωλυτικές υποχρεώσεις της ή όχι. Δηλαδή, η Ελλάδα δεν μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία της χωρίς την έγκριση των δανειστών και του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω δε του Ταμείου κάθε έσοδο από αξιοποίηση θα περιέρχεται στους δανειστές."
Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών




----------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κασιμάτης: Θέλουν αναθεώρηση για νομιμοποίηση εκτροπών




---------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ 3 Απριλίου - RIA Novosti. Η Ρωσία χαιρετίζει τη συμβολή της Αρμενίας στις συνολικές προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Συρίας, δήλωσε ο... Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Καλωσορίζουμε τη συμβολή της Αρμενίας στις συνολικές προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία», - έγραψε στο άρθρο του [1] «Η Αρμενία και η Ρωσία - μακραίωνη παράδοση  φιλίας και εμπιστοσύνης: η 25η επέτειος  διπλωματικών σχέσεων», που δημοσιεύθηκε στην Αρμενική εφημερίδα «Νέα εποχή». ».
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία και η Αρμενία συνεργάζονται στενά με τις   κορυφαίες πολυμερείς Πλατφόρμες. «Μαζί με το Ερεβάν προωθούμε  περισσότερο  την πλήρη  αποκάλυψη των σημαντικών δυνατοτήτων της ΚΑΚ και της CSTO. Ενισχύουμε  το συντονισμό της εξωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, ΟΣΕΠ( οικονομική συνεργασία Ευξείνου Πόντου) .», - δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εμπορικός  και οικονομικός εταίρος της Αρμενίας.  «Το μερίδιό μας είναι περίπου το ήμισυ του συνόλου των ξένων επενδύσεων που υπολογίζεται  περίπου σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια, στη Δημοκρατία και  απασχολούνται  περίπου δύο χιλιάδες επιχειρήσεις με τη συμμετοχή της Ρωσίας.», - είπε ο Λαβρόφ
Είπε ότι παρά την κρίση στην παγκόσμια οικονομία κατά το παρελθόν έτος, η Ρωσική Ομοσπονδία και ο κύκλος εργασιών του εμπορίου της Αρμενίας αυξήθηκε κατά 6% σε 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων αυξανομένων των  προμηθειών των Αρμενικών  γεωργικών προϊόντων προς την ρωσική αγορά. «Νέοι ορίζοντες άνοιξαν μετά την ένταξη Αρμενίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση τον Ιανουάριο του 2015 για να εργαστούν από κοινού για την προσαρμογή της οικονομίας στους κανόνες της ΕΚΑΕ
Δίνουμε  στους Αρμένιους φίλους την αναγκαία  οικονομική και τεχνική βοήθεια», - δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.




---------------------------------------------------------------------------------------------




«Βαποράκια ξένων μεγάλων συμφερόντων οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία της χώρας μας», αποκάλεσε, σε συνέντευξή του, τους εκπροσώπους των δανειστών ο Σκουρλέτης, με αφορμή την επιχειρούμενη προσπάθεια ξεπουλήματος της ΔΕΗ, στα ξένα και ντόπια κοράκια!
Μέχρι εδώ όλα καλά…
Όταν όμως ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το τι θα κάνει ο ίδιος αν έρθει στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, απάντησε ότι αυτός…
θα παραμείνει πιστός στα κομματικά προστάγματα, γιατί -όπως είπε- «έχω γαλουχηθεί στις συλλογικές διαδικασίες και τις δημοκρατικές αποφάσεις»!

Με άλλα λόγια, πιστός στα κομματικά προστάγματα, θα ψηφίσει την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας από τα κοράκια. Κάτι που γι’ αυτόν αποτελεί… δημοκρατική απόφαση. Γιατί όπως συμπλήρωσε: «Δεν είμαι στην αριστερά για να κάνω προσωπική καριέρα»!
Αυτό θα πω κι εγώ, Σκουρλέτη! Δεν είσαι στην «αριστερά» για να κάνεις προσωπική καριέρα. Σε έβαλαν εκεί που είσαι γιατί εκτίμησαν τον κομματικό σου «πατριωτισμό», ο οποίος είναι ικανός να παρακάμψει τη συνείδησή σου και να ρίξει στο σκουπιδοτενεκέ τον πραγματικό πατριωτισμό. Την αγάπη για την πατρίδα! Τον πατριωτισμό χωρίς άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς…
Αυτόν τον κομματικό σου «πατριωτισμό» εκτίμησαν, που είναι ικανός να βουλώσει τις συνειδησιακές σου αρτηρίες και να σε οδηγήσει σ’ αυτό το κατάντημα.
Γιατί όταν ρωτήθηκες από το δημοσιογράφο για το τι νόημα έχουν οι δηλώσεις σου αυτές, αφού τελικά θα υπερψηφίσεις, απάντησες: «Προσπαθώ να λειάνω την εκκολαπτόμενη κυβερνητική επιλογή». Αυτό ακριβώς είπες και δεν ντράπηκες ούτε γι’ αυτό που ξεστόμισες, ούτε για την ώρα που θα ξανακοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη!
Γιατί αυτό που δήλωσες είναι η αυτοανακήρυξή σου σε Γκεμπελίσκο, που προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το φονικό που της ετοιμάζουν, λειαίνοντας τις «γωνίες» και τις «αγκίδες» της απόφασης αυτής. Η απόλυτη ξεφτίλα και ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Ο κομματικός «πατριωτισμός» που σε υποβιβάζει πιο κάτω κι από τα κοράκια που «καταγγέλλεις». Σε υποβιβάζει στο ρόλο του… αβανταδόρου των κορακιών, που αντί να κρώζει, εκστομίζει «επαναστατικές» κορόνες, για να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινωνίας.
Άξιος ο μισθός σου!




--------------------------------------------------------------------------------------------




Την άποψη πως οι πολίτες ήταν ενήμεροι από την κυβέρνηση πως θα υπάρξουν νέα μέτρα βάσει της συμφωνίας του 2015, εκφράζει μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.
"Ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι θα έρθουν νέα, δύσκολα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ή μείωση των συντάξεων. Αυτές τις
αρνητικές επιπτώσεις προσπαθούμε να λειάνουμε με την διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές" αναφέρει ο κ. Μπαλάφας υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει υπογράψει μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1% επί του ΑΕΠ και αύξηση της φορολογητέας ύλης κατά 1% επί του ΑΕΠ.
Ο κ. Μπαλάφας δεν παραλείπει να εκφράσει την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα τελειώσει άμεσα αλλά με συμβιβασμούς. Παράλληλα, ο κ. Μπαλάφας εκτιμά πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα θίγουν τους μικρομεσαίους.
"Τα μέτρα θα θίγουν ένα τμήμα τη μεσαία τάξη και όχι τους μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Οι περικοπές στις συντάξεις θέλουμε να ισχύσουν το 2020, 2021 και 2022 ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα.
Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής εμφανίζεται βέβαιος πως σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν στην Βουλή.
"Είμαι απόλυτος σε αυτό. Και η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ψηφίσουν τα μέτρα".
Ο κ. Μπαλάφας παραδέχεται πως υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στο προσφυγικό.
"Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Και εμείς και η ελληνική κοινωνία έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν αλλά έχουν γίνει και στραβές. Υπήρξαν και αδυναμίες".
Σχετικά με τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακύρωση της συμφωνίας στο προσφυγικό, ο κ. Μπαλάφας δηλώνει: "μας ανησυχούν οι απειλές του κ. Ερντογάν. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Πιστεύω οι απειλές του θα μείνουν σε φραστικό επίπεδο".
Ερωτηθείς για το έκτακτο επίδομα που καταβλήθηκε τα περασμένα Χριστούγεννα στους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο εισέπραξαν βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο κ. Μπαλάφας απαντά: "είμαι τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχει το παραμικρό μελανό στοιχείο για τον Μάκη τον Μπαλαούρα, όσο θα ήμουνα για τον εαυτό μου. Βεβαίως τέτοια περιστατικά υπήρξαν, αλλά πρόθεσή μας ήταν να δοθεί μια οικονομική βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους" επισημαίνει ο κ. Μπαλάφας, με αφορμή
Τέλος, ο κ. Μπαλάφας στρέφει τα βέλη του κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σχολιάζοντας: "δεν λέω ότι έχει προβλήματα με μίζες αλλά από αυτόν και κάτω γινόταν όργιο. Καλά, δεν πήρε χαμπάρι;"




----------------------------------------------------------------------------------------




Νίκη του Λενίν Μορένο στο Εκουαδόρ


Νικητής του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στο Εκουαδόρ αναδείχτηκε ο υποψήφιος της αριστεράς Λενίν Μορένο έναντι του τραπεζίτη αντιπάλου του Γκιγιέρμο Λάσο. Με το 98,99% των φήφων καταμετρημένο, ο Μορένο έλαβε 51,16%, με διαφορά περίπου 230.000 ψήφους από τον Λάσο (48,84%). 

«Αυτό μόλις ξεκινάει. Από εδώ και εμπρός όλοι να δουλέψουμε για τη χώρα, για το αγαπημένο μας Εκουαδόρ. Θα το κάνουμε με ειρήνη και αρμονία!», δήλωσε ο Μορένο γιορτάζοντας το αποτέλεσμα στα βόρεια του Κίτο, μαζί με τoν νυν πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα. 


Μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων, ο Μορένο δήλωσε στον τύπο της χώρας του ότι θα είναι πρόεδρος όλων και υποσχέθηκε ότι με τη βοήθεια όλων των πολιτών θα έχει εξαφανίσει στο τέλος της θητείας του τον παιδικό υποσιτισμό, την κρίση στέγασης, την ακραία φτώχεια και τη διαφθορά. 

«Μεγάλη είδηση για τη Μεγάλη Πατρίδα: Η Επανάσταση ξανανίκησε στο Εκουαδόρ. Η δεξιά ηττημένη, παρά τα εκατομμύρια της και τον τύπο της», έγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος Κορέα σε μήνυμα στο Twitter. 

Η νίκη του διδύμου Μορένο – Γκλας, με την παράταξη Alianza País, αντιπροσωπεύει μια συνέχεια της Επανάστασης Πολιτών, διαδικασίας που προώθησε από το 2007 ο Ραφαέλ Κορέα. 

Στα δυνατά σημεία του προγράμματος διακυβέρνησης, ο Μορένο σχεδιάζει την ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης και μεγαλύτερες δυνατότητες στους πολίτες για να εισαχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αντίθετα, ο Λάσο υποσχόταν να κάνει περικοπές στην εκπαίδευση, την υγεία, την δημόσια τάξη και τις ένοπλες δυνάμεις. 

Μια από τις σημαντικότερες προτάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης είναι η αύξηση και διεύρυνση των υποτροφιών για νέους φοιτητές και η εξισωτική διαχείριση του συστήματος που τις συντονίζει.