Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Κυριακη 2 Απριλιου 2017


Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στη Χεβρώνα
14:32 | 23 Μαρ. 2017
Την ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών κατήγγειλε ο χολιγουντιανός σταρ, Ρίτσαρντ Γκιρ, με την ευκαιρία της προώθησης της νέας του ταινίας, «Νόρμαν». Ο ηθοποιός επισκέφθηκε την κατεχόμενη από τους ισραηλινιούς, παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας, συνοδευόμενος από μέλη της ισραηλινής αντικατοχικής οργάνωσης, «Breaking the Silence» («Σπάζοντας την σιωπή»), η οποία αποτελείται από πρώην μέλη των ισραηλινών «αμυντικών δυνάμεων» (IDF). Ο Γκιρ δήλωσε στην κάμερα του «Channel 2 News», ότι η πόλη του θυμίζει τον αμερικανικό νότο την εποχή των φυλετικών διακρίσεων.
Στο συγκεκριμένο τμήμα της Χεβρώνας ζουν περίπου 500 ριζοσπάστες Εβραίοι έποικοι, διαβόητοι για τον ακραίο ρατσισμό τους. Η πόλη είναι το σπίτι περισσοτέρων από 160.000 Παλαιστινίων. Η οδός Shuhada, κάποτε ο κύριος εμπορικός δρόμος της πόλης που έσφυζε από ζωή πριν από 20 χρόνια, τώρα είναι άδειος, εκτός από την βαριά κατοχική ισραηλινή στρατιωτική παρουσία. Οι Παλαιστίνιοι απαγορεύεται να περπατήσουν στην οδό Shuhada. Οι πόρτες των καταστημάτων τους έχουν σφραγιστεί. Ο στρατός έχει χτίσει με τούβλα και έχει σφραγίσει τις προσόψεις των παλαιστινιακών σπιτιών προς τους δρόμους μέσω των οποίων οι έποικοι πηγαίνουν προς την συναγωγή.
----------------------------------------------------------------------------------
Άραβες και οι Εβραίοι σε αντι-κατοχικό συλλαλητήριο στην Ιερουσαλήμ
Δημοσιεύθηκε : 1 Απριλίου, 2017 23:08
Δυο Χιλιάδες Εβραίοι και Άραβες ενωθηκαν το απογευμα σε μια ειρηνευτική διαδήλωση κατά της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, μετά που το Τελ Αβίβ ενέκρινε επίσημα την κατασκευή ενός νέου οικισμού της Δυτικής Όχθης για πρώτη φορά σε 25 χρόνια, προκαλώντας μια χιονοστιβάδα κριτικής.
Περίπου 2,000 άνθρωποι φωνάζοντας " Οι Εβραίοι και οι Άραβες δεν ειναι εχθροί " και " όχι " σε μια κυβέρνηση της προσάρτησης " πραγματοποίησαν πορεία από τη δυτική Ιερουσαλήμ στην παλιά πόλη στην πύλη τζαφά. Κρατώντας σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, οι διαδηλωτές απαίτησαν ένα τέλος στην παράνομη επέκταση οικισμών. Οι πορεά είχε ως στόχο την «διαμαρτυρία ενάντια στον συνεχιζόμενο ισραηλινό έλεγχο των εδαφών και ιδιαίτερα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και υπέρ μιας ειρηνικής λύσης και δικαιοσύνης για τους δύο λαούς,» πορευτηκαν μαζί, με μια κίνηση ομπρέλα των φιλειρηνικών οργανώσεων και αριστερών κομματων, σύμφωνα με Haaretz.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από, το αριστερό Meretz κόμμα της αντιπολίτευσης και την αραβικη κοινή Λίστα. Η πορεία του Σαββάτου είναι η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων που σηματοδοτεί την 50 επέτειο για δράση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή δράση. Ο αγώνας πήγε ειρηνικά, δήλωσαν οι αρχές. Λίγες μόνο ώρες πριν από την εκδήλωση, ωστόσο, η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο άνδρα αφού μαχαίρωσε δύο νεαρούς Εβραίους και έναν αστυνομικό στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
----------------------------------------------------------------------------------
Η δολοφονική επίθεση στον 24χρονο σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη ξυπνάει μνήμες 1998. Οι παλιότεροι θυμούνται την επίθεση σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή και δύο συντρόφων του έξω από την Ευελπίδων από τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης το 1998. Σήμερα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι γνωστή στο πανελλήνιο και η ηγεσία της δικάζεται με τις κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Τα ερωτήματα συνεπώς για το πώς θα αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της οργάνωσης μετά τη χτεσινή δολοφονική επίθεση από τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές είναι αμείλικτα:
α. Η εικόνα του νεαρού σπουδαστή έτσι όπως δημοσιοποιήθηκε μέσω φωτογραφιών ειναι σοκαριστική. Θα γλιτώσουν οι δράστες της επίθεσης με την πλημμεληματική κατηγορία της “επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία” ή θα διερευνηθούν τα αδικήματα ως κακουργηματικά (βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κοκ, κατά την κρίση του εισαγγελέα); β. Η επίθεση ήταν πολυπρόσωπη και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του modus operandi των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Θα συλληφθούν οι υπόλοιποι δράστες, με αξιοποίηση όλων των τεχνικών δυνατοτήτων (άρση απορρήτων, κάμερες, αναζήτηση μαρτύρων, κλπ) ή η ανάκριση θα διεξαχθεί “τυπικά” και ο κατηγορούμενος θα απομείνει μόνον ένας;
γ. Η επίθεση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ξεκίνησε από την “Κεντρική Διοίκηση” της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Θα υπάρξει έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που σε πάμπολλες περιπτώσεις με σημαντικότερη την υπόθεση Φύσσα έχουν χρησιμεύσει ως ορμητήρια δολοφονικών επιθέσεων ή θα συνεχίσουν να έχουν την ασυλία του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”; Γιατί δεν έχει ακόμα μπει η Αστυνομία να ερευνήσει το κτίριο από το οποίο ξεκίνησε το τάγμα εφόδου; δ. Ο συλληφθείς Χρήστος Ζέρβας είναι έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής: μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος της οργάνωσης, υπεύθυνος Ασφάλειας της “Κεντρικής Διοίκησης” και βέβαια υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα αναζητηθούν οι ευθύνες της ιεραρχίας της οργάνωσης στην χτεσινή δολοφονική επίθεση ή θα απομονωθεί το έγκλημα στο πρόσωπο ενός μόνο ατόμου;
- ε. Ο Μιχαλολιάκος είναι απολύτως εμπλεκόμενος στην χτεσινή υπόθεση: είναι ο εργοδότης του Ζέρβα στη Βουλή και στο "κόμμα", είναι ο μισθωτής του κτιρίου από το οποίο εξόρμησε η ομάδα κρούσης που χτύπησε τον Λάζαρη, είναι ο "Αρχηγός" της οργάνωσης της οποίας η "Ασφάλεια" έδρασε εγκληματικά. Θα κληθεί από τον ανακριτή, θα ρωτηθεί γιατί σπεύδει να καλύψει τον Ζέρβα αποκαλώντας τον "αθώο", θα αναζητηθούν οι ευθύνες του ή θα συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του γραμματέα του "νόμιμου πολιτικού κόμματος"; στ. Η Εισαγγελία έχει αφήσει τον Μιχαλολιάκο και όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αίροντας τους περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί στο παρελθόν και διατηρώντας μόνον κάποια "παρών" σε οικεία αστυνομικά τμήματα. Θεωρεί η Εισαγγελία μετά τη χτεσινή δολοφονική επίθεση πολυπρόσωπου τάγματος της Χρυσής Αυγής, πανομοιότυπου με τις περιγραφόμενες υποθέσεις στο 215/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ότι οι τεθέντες όροι είναι επαρκείς για να "περιορίσουν" την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα των διευθυντικών στελεχών της;
Το αν η χτεσινή δολοφονική επίθεση στον 24χρονο σπουδαστή θα λειτουργήσει ως λάκτισμα για μια σοβαρή αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης (παρά τη δίκη) εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής ή ως απενοχοποίησή της θα φανεί αρκετά σύντομα. Η κυβέρνηση, ως ο πολιτικός προϊστάμενος των διωκτικών και των δικαστικών αρχών, έχει τεράστια ευθύνη: τα μηνύματα της ανοχής και η τακτική του στρουθοκαμηλισμού αποθράσυναν, όπως αποδεικνύεται, το ναζιστικό μόρφωμα. Διωκτικές και δικαστικές αρχές, κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα καλούνται τώρα να επιλέξουν.
* Ο Θανάσης Καμπαγιάννης είναι δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
----------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο...απλά απίστευτο! Αν δεν υπήρχε η υπογραφη θα φανταζοσουν Μπογδανο πριν το δημοψηφισμα...! Δεν είναι δήλωση ούτε συνέντευξη. Είναι εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ που υπερψηφίστηκε από το Συνέδριο, το ανώτατο όργανο του κόμματος.
”Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών...Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη”
-----------------------------------------------------------------------------------
ΚΚΕ: Απίστευτο! Ένα Συνέδριο αφιερωμένο στην τρομοκρατία για τη δραχμή
Αναρωτιούνται πολλοί στον κομμουνιστικό αριστερό χώρο αν άξιζε τον κόπο να διεξάγει το ΚΚΕ ένα ολόκληρο Συνέδριο αφιερωμένο, περίπου, στη ”μάχη” ενάντια στους οπορτουνιστές (βλέπε ΛΑ.Ε) και ιδιαιτέρως στην κατατρομοκράτηση του λαού με το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος. Διότι, δυστυχώς, σε αυτές τις δυο κατευθύνσεις αφιερώθηκε στην πραγματικότητα το 20ο Συνέδριο. Α, και στο ατσάλωμα του κόμματος για την επίτευξη τους.
Όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και το μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, πρώτα απ’ όλα το χρηματοπιστωτικό, το οποίο είναι και η αιχμή του δόρατος, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και δικαίωσης, ακούγοντας τον Δημ. Κουτσούμπα να ισχυρίζεται με άνεση και περισσή αυτοπεποίθηση από το βήμα του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ότι ”στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας (παρατηρείστε ότι συνειδητά αποφεύγει να μιλήσει για εθνικό νόμισμα ή έστω για δραχμή και αναφέρει τη διφορούμενη φράση ”αλλαγή νομίσματος”), το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών.
Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” (Ποια είναι αυτά τα τμήματα που ξέρει ο Δημ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ και αγνοούμε όλοι εμείς οι αδαείς; Γιατί δεν μας τα λέει;). Τέτοια τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό νόμισμα και είναι μόνο ενδεικτική των πολυάριθμων ανάλογων αναφορών της Εισήγησης στο 20ο Συνέδριο, ξεπερνάει, ίσως, και την τρομοκρατία που ασκούν και οι πλέον φανατικοί των ευρώπληκτων κύκλων της χώρας και θα την ζήλευαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Τζήμερος.
Δεν ξέρουμε αν νομίζει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττει την ΛΑ.Ε, η οποία θέτει ως πρώτο μεγάλο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικούπρογράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης της χώρας, δικαιοσύνης και μετάβασης σε μια σοσιαλιστική κοινωνία. Αν θεωρεί κάτι τέτοιο η ηγεσία του ΚΚΕ, διαπράττει για άλλη μια φορά εγκληματικό λάθος. Διότι, πλήττοντας και δυσφημώντας και μάλιστα με έναν τόσο τρομοκρατικό τρόπο, την έξοδο από την ευρωζώνη, δεν πλήττει με κανέναν τρόπο την ΛΑ.Ε ούτε απλώς την ιδέα του εθνικού νομίσματος, την οποία ταυτίζει με τον καπιταλισμό στην χειρότερη εκδοχή του. Πλήττει ταυτόχρονα και την έξοδο από την ΕΕ και την ίδια την σοσιαλιστική προοπτική, όπως και να εννοεί την τελευταία κάθε αριστερή δύναμη.
Και αυτό, διότι για να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και πολύ περισσότερο για να ακολουθήσει ένα σοσιαλιστικό δρόμο, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα είναι προφανώς αναπόφευκτο. Και μάλιστα, ενώ η έξοδος από την ΕΕ – και εννοείται η μετάβαση στον σοσιαλισμό – απαιτούν κάποιες διαδικασίες για να ολοκληρωθούν και σχετικό χρόνο, η έξοδος από το ευρώ και η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα πρέπει να γίνουν από οποιαδήποτε ανατρεπτική εξουσία ακαριαία σε χρόνο dt, επί ποινή καταστροφής της οικονομίας και γενικευμένων φαινομένων οικονομικής και κοινωνικής αποδιοργάνωσης. Η άμεση μετάβαση, λοιπόν, στο εθνικό νόμισμα συνιστά κατεπείγουσα προτεραιότητα, προϋποθέτει καλό σχεδιασμό και συνιστά το αναγκαίο απαραίτητο έδαφος για την υλοποίηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών μετασχηματισμών.
Σε αυτήν την περίπτωση, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα γίνει, αρχικά, και ανεξαρτήτως της μορφής της κυβέρνησης και της εξουσίας, αναγκαστικά μέσα σε ένα καπιταλιστικό οικονομικό περιβάλλον, με ταυτόχρονο στόχο τον ταχύτερο δυνατό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας. Επομένως, όσα τρομοκρατικά αναφέρει το ΚΚΕ για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα (το άλλο, κατά ΚΚΕ, νόμισμα), θα ισχύσουν απολύτως ακόμα και αν έχει μεσολαβήσει σοσιαλιστική επανάσταση χιλίων καρατίων. Το ΚΚΕ άθελα του, επιμένουμε να πιστεύουμε, συκοφαντώντας το εθνικό νόμισμα, κόβει το κλαδί που κάθεται και συκοφαντεί ταυτόχρονα και τον όποιο σοσιαλισμό επαγγέλλεται, ισχυριζόμενο εκ των πραγμάτων πως, εξαιτίας του εθνικού νομίσματος, θα έχει ως αφετηριακή βάση την πείνα, την φτώχεια και την αισχροκέρδεια!
ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καλά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ με το Συνέδριο του για τον ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αν και χωράει πολύ συζήτηση ο χαρακτήρας του και η στάση της Αριστεράς. Βλέπει, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ τον απίστευτο ιμπεριαλιστικό οικονομικό πόλεμο που δέχεται αυτήν την περίοδο η χώρας μας; Καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ζουν κάτω από μια νέα κατοχή;
Καταλαβαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη με ”πειραματόζωο” την Ελλάδα και σε βάρος του λαού της; Αν καταλαβαίνει αυτές τις τραγωδίες που βιώνουμε, τότε γιατί χρησιμοποιεί το εθνικό νόμισμα ως αφορμή για διχαστικές καταστάσεις στον αριστερό χώρο; Γιατί, λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται εδώ και τώρα για ένα νέο σύγχρονο πολιτικό – κοινωνικό – ταξικό ”ΕΑΜ”, όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων που αντιμάχονται την ξένη κηδεμονία, τα μνημόνια, την λιτότητα, το ευρώ, την ΕΕ και επιδιώκουν ένα νέο δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και ελπίδας για την χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα;
Τι θέλει το ΚΚΕ; Σοσιαλιστική επανάσταση ή τίποτα; Με την όποια σοσιαλιστική επανάσταση, μάλιστα, να την θάβει με την φαιά κινδυνολογία του ενάντια στο εθνικό νόμισμα; Δεν βλέπει ότι με αυτήν την σπασμωδική τακτική βοηθάει να οδηγηθεί ο τόπος στο τίποτα; Δεν βλέπει ότι έτσι προσφέρονται ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα και στην χειρότερη στιγμή για τον λαό μας; Δεν βλέπει ότι έτσι η κατάληξη θα είναι ο Νίκος Μπελογιάννης από επαναστατικό σύμβολο, να μετατρέπεται σε αφορμή για εκδηλώσεις όπου θα χαιρετίζουν από κοινού ο Βούτσης, ο Τσίπρας και το άλλο ”μνημονιακό σκυλολόι” με τον Κουτσούμπα, λες και είναι το ίδιο οι θύτες του συστήματος, με τα θύματα του που θέλουν να το ανατρέψουν;
Συμπαράταξη, λοιπόν, όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων εδώ και τώρα και ας εγκαταλείψουμε την αφελή κινδυνολογία με το εθνικό νόμισμα. Το εθνικό νόμισμα το θέλουμε όχι για να κάνουμε καλύτερο τον καπιταλισμό αλλά για να αλλάξουμε, να κάνουμε καλύτερη και πιο δίκαιη την κοινωνία μας. Αυτή είναι η πρόταση και η λύση. Νέο ”ΕΑΜ”, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες, για την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.
πηγή: iskra.gr
---------------------------------------------------------------------------------
20o Συνέδριο ΚΚΕ : "Ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι"
“Στην αμερικανική αντικουβανική εκστρατεία συστρατεύτηκαν η ΕΕ, σοσιαλδημοκράτες, "νεοαριστεροί" οπορτουνιστές και κάθε είδους απολογητές του ιμπεριαλισμού. Η αλληλεγγύη στην Κούβα αποτελεί πεδίο, στο οποίο ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι. Στην Κούβα, με την καθοδήγηση του ΚΚ και της κυβέρνησης, προωθήθηκαν διάφορες μορφές οικονομικής συνεργασίας με το ξένο κεφάλαιο καθώς και η μικρή ιδιοκτησία στο εμπόριο και στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό ιδιαίτερα, με στόχο να ανακουφιστεί η χώρα από το εμπάργκο. Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας και του ΚΚ Κούβας ενάντια στην ιμπεριαλιστική πολιτική. Είναι σημαντική η έμπρακτη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους λαούς και τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής, στην κυβέρνηση Τσάβες στη Βενεζουέλα. (2005 , 17o Συνέδριο KKE, Θέση 5).
Απόσπασμα από την εισήγηση της ΚΕ στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ :
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος αποτελεί μόνιμο, σταθερό καθήκον του Κόμματός μας. Πηγάζει από τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ταξικής πάλης. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα χειροτέρευσε μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μετά την εδραίωση των καπιταλιστικών σχέσεων στην Κίνα και στη συνέχεια την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Κούβα, που για δεκαετίες επεδίωκαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στηριγμένες βέβαια και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Το κύμα της αντεπανάστασης δεν έχει ακόμα υποχωρήσει.
Κομμουνιστικά Κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία ερμηνεύουν αυτήν την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων ως «σοσιαλισμό με αγορά», απεμπολώντας βασικές νομοτέλειες της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής οικοδόμησης. Υιοθετούν όλο το αναθεωρητικό και οπορτουνιστικό οπλοστάσιο που υπονόμευσε σταδιακά στην ΕΣΣΔ τις σοσιαλιστικές σχέσεις, κάλυψε ιδεολογικά οικονομικές λειτουργίες υπεξαίρεσης υπερπροϊόντος, δημιούργησε προϋποθέσεις ατομικής αντί κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, οδήγησε τελικά στην ανατροπή του σοσιαλισμού.
Αρνούνται βασικές αρχές της σοσιαλιστικής επανάστασης, όπως ότι η σοσιαλιστική βάση δεν μπορεί να δημιουργηθεί εάν δεν εξαλειφθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ότι ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός είναι τρόποι παραγωγής ανταγωνιστικοί και αλληλοαποκλειόμενοι που δεν μπορούν ποτέ να συνυπάρχουν στο πλαίσιο μιας ενιαίας κοινωνίας, ενός ενιαίου κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Αρνούνται ότι η σταδιακή υποχώρηση των σχέσεων κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και των υπηρεσιών προς όφελος της ατομικής - πολύ περισσότερο της καπιταλιστικής - ιδιοκτησίας, πολλαπλασιάζει την τάση κυριαρχίας - και εντέλει ολοκληρωτικής επιβολής - των καπιταλιστικών σχέσεων, αλλάζει το χαρακτήρα της εργασίας, των κομμάτων και των κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από τους τίτλους και τους αυτοπροσδιορισμούς.
Σε βήματα ενίσχυσης των λεγόμενων «ελεύθερων οικονομικών ζωνών», της «αγοράς», έχει προχωρήσει και η Βόρεια Κορέα, όπου το Κόμμα Εργατών Κορέας εδώ και αρκετά χρόνια έχει απεμπολήσει τον μαρξισμό - λενινισμό, προβάλλει την ιδεαλιστική θεωρία «τσου τσε», μιλάει για «κιμιλσουγκισμό - κιμγιονγκιλισμό», παραβιάζοντας κάθε έννοια σοσιαλιστικής δημοκρατίας, εργατικού λαϊκού ελέγχου, μέσα σ' ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας.
Συνολικά, το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, δυσκολεύεται να αντιδράσει στην επίθεση του ταξικού αντιπάλου, η οποία γίνεται όχι μόνο με κατασταλτικά αλλά και με ιδεολογικά - πολιτικά μέσα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο ταξικός αντίπαλος έχει καταφέρει να «αλώσει» από τα μέσα Κομμουνιστικά Κόμματα. [… ] Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε το δικαίωμα του λαού της Κούβας ενάντια στο εμπάργκο των ΗΠΑ, ενάντια στην "Κοινή Θέση" της ΕΕ, θα υπερασπίζουμε και θα κρατάμε ζωντανή στη μνήμη του λαού μας τις επαναστατικές παρακαταθήκες της κουβανέζικης επανάστασης και όλα όσα πρόσφερε στο διεθνές κίνημα.
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2017/04/20o.html?spref=fb
-----------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Προχώρα σε ρήξη
Φεβρουάριος 4, 2017
Ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης σε αρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών προκαλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρήξη Το άρθρο έχει ως εξής: «Δύο ήταν οι πρωθυπουργικές ψευδαισθήσεις που οδήγησαν την κυβέρνηση στο σημερινό αδιέξοδο. * Οτι, τη νύχτα του δημοψηφίσματος, το δίλημμα ήταν μεταξύ του Σχεδίου Σόιμπλε (Grexit) και της υποταγής στο 3ο Μνημόνιο. * Οτι η υποταγή στο 3ο Μνημόνιο μπορούσε να καταστεί πολιτικά διαχειρίσιμη μέσω ενός παράλληλου, φιλολαϊκού προγράμματος.
Και οι δύο αυτές «υποθέσεις εργασίας» μόνο στην αυθυποβολή μπορούσαν να βασιστούν. Οπως πάσχισα να εξηγήσω στον πρωθυπουργό το βράδυ του δημοψηφίσματος, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη με λοιδορούσαν ως σύμμαχο του κ. Σόιμπλε, η υποταγή στο 3ο Μνημόνιο ήταν το Σχέδιο Σόιμπλε. Καμία βάση δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα για την ελπίδα ότι το τοξικό 3ο «πρόγραμμα» θα εκλογικευόταν σταδιακά, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βάζει πλάτες στην Αθήνα ώστε η λιτότητα και τα αντικοινωνικά μέτρα του ΔΝΤ να χαλαρώσουν, με τη στάση του ΔΝΤ να αναγκάζει το Βερολίνο να αποδεχθεί αναδιάρθρωση χρέους και χαμηλότερα πλεονάσματα, με την ΕΚΤ να περιλαμβάνει την Ελλάδα στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων (ποσοτική χαλάρωση). Το ότι οι κ. Μοσκοβισί, Γιούνκερ, Κερέ και Σαπέν μπορεί να έδωσαν τέτοιες υποσχέσεις δεν αποτελεί δικαιολογία. Από τον Μάιο του 2015 είχαμε πλήρη επίγνωση ότι οι εν λόγω κύριοι και γνωρίζουν να ψεύδονται και αδυνατούν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους όταν δεν ψεύδονται. Οπως τότε (τον Μάιο του 2015) έτσι και τώρα, οι απατηλές υποσχέσεις της Επιτροπής, αλλά και της κ. Μέρκελ κάποια στιγμή εξαϋλώνονται. Ξάφνου, Σόιμπλε-ΔΝΤ-ΕΚΤ εισβάλλουν σαν ταύροι σε υαλοπωλείο απαιτώντας εξοντωτικά μέτρα, με Μέρκελ, Ολάντ και Επιτροπή να σφυρίζουν αδιάφορα και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να υποχωρεί άλλη μια φορά για να «σώσει» τη χώρα. Αυτό ήταν το Σχέδιο Σόιμπλε.
Σχολιο.- Δεν συμφωνώ μαζί του σε αρκετά επί μέρους. Αντίθετα με πολλούς που τον θεωρούν λίγο εκκεντρικό, εγώ τον θεωρώ κάπως συντηρητικό, με δεδομένη την κατεύθυνση της (σε μεγάλο ποσοστό) ανάλυσής του. Θεωρώ όμως αυτονόητο ότι είναι ο μόνος που πέρασε από θέση κλειδί που με μεγάλη συνέπεια προσπάθησε, ανοιχτός μέχρι τέλους, να βρει λύσεις, ριζοσπαστικές λύσεις, επειδή ριζοσπαστικές χρειάζονται, λύσεις ρήξης, επειδή μόνο ρήξη χρειάζεται, στο συνεχόμενο τέλμα στο οποίο έχουν ρίξει τη χώρα οι δανειστές, με εκτελεστικά όργανα τις κυβερνήσεις μας από το 2010 και δώθε. Η ανάλυσή του για το πώς λειτουργούν τα μνημόνια, η μη εκπλήρωσή τους, η αξιολόγηση που ποτέ δεν ολοκληρώνεται, το επερχόμενο πάντα επόμενο και, τελικά, η ολοκληρωτική καταστροφή είναι ακριβέστατη. Ανατριχιαστικά ακριβής.
--------------------------------------------------------------------------------
Η χθεσινή διαδήλωση (100 ατομων) ενάντια στον Σαουδικό Πόλεμο στην Υεμένη στο Βερολίνο, Γερμανία (μπροστα στην πυλη του Βραδεμβουργου)
-----------------------------------------------------------------------------------


 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ
Υεμένη: 2 χρόνια ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας –
Στις 26 Μάρτη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια ιμπεριαλιστικής επέμβασης ενάντια στην Υεμένη. Με τις ευλογίες και τη γενναία υλικοτεχνική στήριξη των ΗΠΑ και της Βρετανίας, η υπεραντιδραστική δυναστεία των Σαούδ, επικεφαλής μιας συμμαχίας χωρών που περιλαμβάνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, η Ιορδανία, το Μαρόκο, το Σουδάν, το Πακιστάν και την Αίγυπτο ξεκίνησε πέρσι βομβαρδισμούς και εισβολές εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών Χούτι, με σκοπό να επαναφέρει στην εξουσία τον μέχρι τότε πρόεδρο της Υεμένης, το φιλοϊμπεριαλιστή Χάντι, τον οποίο ανέτρεψαν οι Χούτι το Γενάρη του 2015. Οι στόχοι των αεροπορικών βομβαρδισμών των Σαούδ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καταυλισμούς προσφύγων, συγκεντρώσεις αμάχων, γάμους, οχήματα αμάχων μεταξύ των οποίων και λεωφορεία, κατοικημένες περιοχές, νοσοκομεία (έχουν χτυπήσει πολλες φορές εγκαταστάσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα), σχολεία, τζαμιά, αγορές, εργοστάσια και διάφορες άλλες υποδομές.
Περσι,μια έκθεση του ΟΗΕ προειδοποιούσε για «διαδεδομένες και συστηματικές» επιθέσεις της συμμαχίας υπό τους Σαούδ εναντίον αμάχων, προσθέτοντας ότι η συμμαχία συμπεριφέρεται σε ολόκληρες πόλεις σαν να ήταν στρατιωτικοί στόχοι
--------------------------------------------------------------------------------
το να πιάνει στο στόμα του το νεοφιλελε σιχαμα ο Καρτερος τον καθηγητή Γ. Μαργαρίτη είναι να σα να πιάνουν στο στόμα τους τα σκατά τις φράουλες και να τους λένε ότι βρωμάνε
----------------------------------------------------------------------------------
Έλα ρε, στρατόπεδα εκπαιδευσης της ISIS στο Κόσοβο? Αποκλείεται! Ο Θάτσι το ξέρει? Ας τον ενημερώσει ο ξάδερφος Τσίπρα που έχει πάρε δώσε. Τα στρατόπεδα λειτουργούν μέσα ή έξω από την αμερικανική βάση Bondsteel?
----------------------------------------------------------------------------------
Εισήγηση του Γ.Γ. του νεο- ΚΚΕ στην Κ.Ε.
''Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη''
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ!!!
---------------------------------------------------------------------------------
Τραγωδία στο Πακιστάν: Ένοπλοι βασάνισαν και σκότωσαν πιστούς σε τέμενος των Σούφι
Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 13:33
Οι ένοπλοι που έκαναν επίθεση σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο Πακιστάν, βασάνισαν πρώτα τα είκοσι τουλάχιστον θύματά τους και στη συνέχεια τους δολοφόνησαν με μαχαίρια και ξύλα, δήλωσε η αστυνομία, που έχει συλλάβει και τον φύλακα του κτηρίου.
Από την επίθεση στο τέμενος που βρίσκεται στην επαρχία Πουντζάμπ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε ότι ο φύλακας του τεμένους, Αμπντούλ Γουαχίντ, κάλεσε τους πιστούς να επισκεφθούν το τέμενος και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι μαζί με τους συνεργούς του. Εκτός από τον Γουαχίντ έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα. «Όσο έμπαιναν μέσα οι πιστοί, τους βασάνιζαν και τους δολοφονούσαν» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας σε τηλεοπτικό σταθμό. Τον προηγούμενο μήνα, οι αρχές ασφαλείας της χώρας αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας, μετά από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός άλλου τεμένους των Σούφι, στην πόλη Σέχουαν κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 90 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
----------------------------------------------------------------------------------------
Τι ακριβώς συμβαίνει στη Βενεζουέλα;
Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 12:49
Έχοντας στη διάθεσή της σύσσωμο τον δυτικό Τύπο, είναι φυσικό να πλημμυρίζει με παραπληροφόρηση η αμερικάνικη διακυβέρνηση τα ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Είναι γνωστή η προσπάθεια των αμερικάνικων κυβερνήσεων να ανατρέψουν το καθεστώς των «Τσαβίστας» που αποτελεί αγκάθι για τις πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρίες. Έτσι πληροφορήθηκε ο κόσμος όλος πως «το καθεστώς Μαδούρο, έβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας (TSJ) να κλείσει το ελεγχόμενο από την (υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ) αντιπολίτευση Κοινοβούλιο της χώρας».
Υπάρχει ολόκληρη ιστορία πίσω από την απόφαση αυτή που ωστόσο τα δυτικά Μέσα, με την προσφιλή διαδικασία της διάδοσης «ειδήσεων που μόνο κάποιους συμφέρουν» ( γιατί όχι ψευδών), που ωστόσο απέκρυψαν. Οι ρίζες της απόφασης του Ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας, βρίσκονται πίσω στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2015 και αφορά σε μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί η νίκη της αντιπολίτευσης καθώς μαινόταν μεγάλη σύγκρουση για την επικράτησή της. Ήδη από το Δεκέμβριο του 2015, υπήρχε απόφαση ότι «λόγω εκτεταμένων παρατυπιών για την ανάδειξη των βουλευτών στην πολιτεία Αμαζόνας, με απτές αποδείξεις, οι εκλογές θα έπρεπε να κηρυχθούν άκυρες και να γίνουν επαναληπτικές».
Η απόφαση αφορούσε στην εκλογή τεσσάρων βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ο ρόλος τους αποδείχθηκε αποφασιστικός ώστε η αντιπολίτευση με αυτούς, να περάσει το όριο της πλειοψηφίας των δύο τρίτων που της έδινε ευρύτερες εξουσίες. Στο θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας, ουδείς θυμήθηκε ποιος βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα του 2002. Εκείνων δηλαδή που σήμερα είναι εναντίον του Μαδούρο, που εμποδίζει τις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.
Ακριβώς εδώ βρίσκεται και το μυστικό: Πρέπει να ξεριζωθεί η Μπολιβαριανή επανάσταση που έφερε κοινωνικές παροχές, εθνικοποίησε τις επιχειρήσεις επέβαλε εργασιακούς θεσμούς -απαγορεύοντας τις μαζικές απολύσεις- και τις περικοπές στις συντάξεις, εγκαθιδρύοντας δημοκρατικούς κανόνες. Σε αντίθετη περίπτωση μια ματιά στις γειτονικές κυβερνήσεις που βρίσκονται στην εξουσία στην Αργεντινή και τη Βραζιλία δείχνει ότι υπάρχει μονόπλευρη κατακραυγή για όσα συμβαίνουν μόνο στη Βενεζουέλα. Αναμφίβολα οι εξωτερικές πιέσεις (βλέπε αμερικάνικο σχέδιο) έχουν προκαλέσει την οικονομική κρίση στην Βενεζουέλα. Και υπάρχουν δύο δρόμοι για το Μαδούρο να ξεφύγει από την κρίση:
• Να άρει όλους τους περιορισμούς ώστε να λειτουργήσει ασύδοτα η καπιταλιστική αγορά - όπως απαιτεί η αντιπολίτευση. Κάτι που θα σημάνει πως οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν ακόμη περισσότερο το τίμημα. • Η άλλη είναι να αποδεσμευθεί εντελώς από τις καπιταλιστικές πιέσεις και να λειτουργήσει την αγορά βάσει δημοκρατικού σχεδίου παραγωγής για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών. Με αποτέλεσμα όμως να αυξηθούν οι εξωτερικές πιέσεις. Κάτι που δύσκολα αντέχει πλέον ο δοκιμαζόμενος λαός της Βενεζουέλα. Η λύση του προβλήματος είναι ν’ αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου στα 70-80 δολάρια το βαρέλι, ώστε να φτάνουν τα χρήματα για τις επενδύσεις σε κοινωνικά προγράμματα και πάλι. Μα εκεί ακριβώς βρίσκεται το σημείο του εκβιασμού προς τον Μαδούρο.
Κάτι που προς το παρόν είναι ένα όνειρο, παρ΄όλο που οι τιμές τους πετρελαίου ανέβηκαν λίγο μετά τη συμφωνία Ρωσίας- OPEC να μειωθεί η παραγωγή. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, θα κάνει όμως συμφέρουσα πάλι την παραγωγή του πετρελαίου «fracking» από τις ΗΠΑ και θα αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή με άμεσο αποτέλεσμα να πέσουν πάλι οι τιμές. Γεγονός είναι πως ο Μαδούρο φάνηκε πιο ασθενής από τον Τσάβεζ και υπέκυψε στην επίθεση των ιμπεριαλιστών και της ολιγαρχίας. Αυτό έδειξε το αδύναμο σημείο του και ενέτεινε την εναντίον του επίθεση.
Τι ακριβώς αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο Μετά από έφεση της Κρατικής Εταιρίας Πετρελαίου ακυρώθηκε το άρθρο 33 του Οργανικού Νόμου για τους Υδρογονάνθρακες για τη δημιουργία Κοινοπραξιών. Με το σκεπτικό ότι «αφού η Εθνοσυνέλευση λειτουργεί παράτυπα παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας, το Ανώτατο Δικαστήριο για να εφαρμοσθεί ο νόμος θα αναλαμβάνει κοινοβουλευτικές εξουσίες όποτε απαιτείται».
Στις 5 Ιανουαρίου 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο, είχε ανακηρύξει την Εθνοσυνέλευση «σε περιφρόνηση» για προσβολή της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις αποφάσεις της. Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος αρμόδιος σε συνταγματικά ζητήματα- Enrique Tineo Suquet, η Εθνοσυνέλευση θα μπορούσε να είχε απλούστατα να επιλύσει τη νομική διαμάχη, αν είχε προκηρύξει επαναληπτικές εκλογές μόνο για τις θέσεις των παράτυπα εκλεγέντων βουλευτών. Κάτι που αρνείται πεισματικά ο πρόεδρός της.
Άλλωστε η απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου προβλέπεται κι από το Σύνταγμα, «προκειμένου να επιλύονται συνταγματικής μορφής προβλήματα στα όργανα διακυβέρνησης». Έτσι απλά, λοιπόν, δεν πρόκειται για πραξικόπημα. Αλλά είπαμε ο ελεγχόμενος δυτικός Τύπος έχει βάλει στο στόχαστρο το Μαδούρο εξυπηρετώντας κάποια μεγάλα συμφέροντα.
Ούτε η Εθνοσυνέλευση διαλύθηκε. Θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά σε λίγες ημέρες. Απλώς θα πρέπει να ζητήσει ο πρόεδρός της Julio Borges να παραιτηθούν οι παράτυπα εκλεγέντες βουλευτές της Αμαζόνας και ο ίδιος αντικατασταθεί από τον Henry Ramos Allup στα καθήκοντα του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης του οποίου η εκλογή είχε κριθεί συνταγματική. Επειδή, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας «το Ανώτατο Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να τηρεί την δημοκρατική συνταγματική τάξη και να προστατεύει την κοινωνία από κάθε μορφής παρανομίες». Οι Τσαβίστας επανειλημμένα έχουν επικρίνει την ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευση επειδή υποστηρίζει το διεθνές μποϋκοτάζ με αποτέλεσμα να παραλύει το κράτος και την κοινωνία.
Η διασπορά της ψευδούς είδησης του «πραξικοπήματος» και «της διάλυσης του Κοινοβουλίου», ευνοούν το κλίμα δημιουργίας χάους «που απαιτεί έξωθεν επέμβαση». Για τις ΗΠΑ και τους άλλους εταίρους τους, λίγο ενδιαφέρει η νομιμότητα της λειτουργίας του πολιτεύματος στη Βενεζουέλα. Ούτε τους ενόχλησε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βενζουέλα Delcy Rodriguez ότι «Απορρίπτουμε τις απόπειρες ξένων κυβερνήσεων να παρέμβουν στη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος στη χώρα που βασίζεται στις ιδέες του Σιμόν Μπολίβαρ».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας στου Ζωγράφου
 Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 17:27
Η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση στα γραφεία του κόμματος στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η ανακοίνωση:

«Το Σάββατο (01-04-2017) το πρωί βρέθηκαν βανδαλισμένα τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Ζωγράφου. Άγνωστοι – μέχρι στιγμής- επιτέθηκαν, σπάζοντας την τζαμαρία των γραφείων και προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και να αναστείλουν την αγωνιστική τους δράση.

Να είναι σίγουροι πως ο αγώνας όλων μας ενάντια στον φασισμό από όπου κι αν προέρχεται και τη λιτότητα θα συνεχίσει αμείωτος»



---------------------------------------------------------------------------------------



Ισλανδία: Το Ρέικιαβικ εξετάζει το ενδεχόμενο να διασυνδέσει την κορόνα με το ευρώ
 Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 07:50
Η Ισλανδία εξετάζει το ενδεχόμενο να διασυνδέσει το νόμισμά της, την κορόνα, με ένα από τα μείζονα αποθεματικά νομίσματα, πιθανότατα το ευρώ, δήλωσε το Σάββατο ο αληταρας μασονος κωλουπουργός Οικονομικών της χώρας, διαδιδει αλητειες και ψευτιες  πως η οικονομία της μικρής χώρας του Βόρειου Ατλαντικού διατρέχει τον κίνδυνο να υπερθερμανθεί.

Περίπου μια δεκαετία μετά την κρίση που σχεδόν οδήγησε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, η Ισλανδία έχει ανακάμψει, γεγονός που εν μέρει οφείλεται και στη μεγάλη άνοδο του τουρισμού.

Όμως οι αλητειες και οι ψευτιες για  υπερθέρμανση της οικονομίας εντείνονται. Ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε πέρσι το 7,2% του ΑΕΠ ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία της κορόνας αυξήθηκε έναντι του δολαρίου κατά περίπου 15%. Το ισλανδικό νόμισμα, παρότι ευμετάβλητο, δεν έχει υποχωρήσει παρά ελάχιστα έκτοτε.
Ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζει μια επιτροπή στην οποία έχει ανατεθεί η αξιολόγηση της νομισματικής πολιτικής είναι να καθοριστεί μια σταθερή ισοτιμία, βάσει της διασύνδεσης της τιμής της κορόνας με κάποιο άλλο νόμισμα, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αληταρας μασονος κωλουπουργός Οικονομικών Μπένεντικτ Γιοχάνεσον δήλωσε ότι τρία νομίσματα είναι τα υποψήφια για κάτι τέτοιο: το δολάριο, η στερλίνα και το ευρώ. Ωστόσο το ευρώ είναι «η μόνη ρεαλιστική επιλογή», όπως επισήμανε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Παρά τον πολύ υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, ο πληθωρισμός παραμένει συγκριτικά χαμηλός, λόγω του ισχυρού νομίσματος και της σφικτής νομισματικής πολιτικής του Ρέικιαβικ.

Οι αρχές της Ισλανδίας ήραν τους τελευταίους ελέγχους στις κινήσεις κεφαλαίων τον Μάρτιο, έπειτα από οκτώ χρόνια περιορισμών για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που επιβλήθηκαν μετά το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους στον τομέα του τουρισμού μειώνοντας τον γενικό φόρο προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να μειώσει τον πληθωρισμό. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί χαλαρότερη νομισματική πολιτική. Κατι που δεν θα μπορει να κανει με το ευρω, και η οικονομια της Ισλανδιας να ξανακαταστραφει.




------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: 156 αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκαν σε 14 μήνες
 Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 05:49
Από την αρχή του 2016 ως τις αρχές Μαρτίου, συνολικά 156 αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ηγετικά στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών έχουν δολοφονηθεί και άλλοι 500 έχουν δεχθεί απειλές στην Κολομβία, η οποία προχωράει στην εφαρμογή μιας συμφωνίας ειρήνης με την οργάνωση FARC, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2016 και της 1ης Μαρτίου 2017, έγιναν 156 ανθρωποκτονίες, πέντε καταναγκαστικές εξαφανίσεις και 33 επιθέσεις», διευκρίνισε η υπηρεσία του Συνηγόρου του Πολίτη, ενός δημόσιου οργανισμού ο οποίος είναι αρμόδιος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μια από τις κυριότερες αιτίες του φαινομένου είναι ότι παραστρατιωτικες ακροδεξιες  ένοπλες οργανώσεις έχουν τη φιλοδοξία να καταλάβουν τις περιοχές από όπου αποσύρονται οι FARC, για να πάρουν τον έλεγχο εκτός νόμου οικονομικών δραστηριοτήτων που χρηματοδότησαν τον πόλεμο στην Κολομβία», δήλωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ο Κάρλος Νεγρέτ, παρουσιάζοντας σχετική έκθεση.

Ο Νεγρέτ κάλεσε τις αρχές της Κολομβίας να εντείνουν «τις προσπάθειες για να χυθεί φως στα κίνητρα και στους δράστες αυτών των εγκλημάτων» καθώς και να ενισχύσουν «τους μηχανισμούς ατομικής και συλλογικής προστασίας προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοιες επιθέσεις».

Ο Συνήγορος του Πολίτη κατήγγειλε εξάλλου τον «στιγματισμό» θύματα του οποίου γίνονται ηγέτες κοινωνικών οργανώσεων και αγωνιστές, γεγονός που «αυξάνει τον κίνδυνο» στον οποίο εκτίθενται.
Η κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε στα τέλη του Νοεμβρίου συμφωνία ειρήνης με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, την παλαιότερη οργάνωση ανταρτών της χώρας, η οποία διέθετε περίπου 7.000 μαχητές.


Για να επιτευχθεί η «πλήρης ειρήνη», άρχισε την 7η Φεβρουαρίου διαπραγματεύσεις με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), την τελευταία οργάνωση των ανταρτών που παραμένει ενεργή στην Κολομβία, η οποία –κατά τις επίσημες εκτιμήσεις– διαθέτει περίπου 1.500 μαχητές.

Η ηγεσία των FARC έχει απευθύνει έκκληση στον Σάντος να λάβει μέτρα για να σταματήσουν αυτές οι δολοφονίες, την ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτουν σε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι παραστρατιωτικοί είναι υπεύθυνοι για 127 δολοφονίες που διαπράχθηκαν πέρσι.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη στις συμμορίες λαθρέμπορων ναρκωτικών στις οποίες αφομοιώθηκαν τα μέλη των πρώην παραστρατιωτικών οργανώσεων της άκρας δεξιάς, που τυπικα δηθεν αφοπλίστηκαν μεταξύ του 2003 και του 2006.

Η ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 260.000 ανθρώπους, πάνω από 60.000 άλλοι θεωρούνται επίσημα αγνοούμενοι, ενώ ακόμη 6,9 εκατομμύρια πολίτες εκτοπίστηκαν.

Στον πόλεμο ενεπλάκησαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 οργανώσεις ανταρτών, ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί και οι δυνάμεις ασφαλείας.




--------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Μαζικές διαδηλώσεις ακροδεξιων εναντίον της συμφωνίας ειρήνης με τη FARC
 Κυριακή, 2 Απριλίου 2017, 09:41
Χιλιάδες ακροδεξιοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τις μεγαλύτερες πόλεις της Κολομβίας, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου, Χουάν Μανουέλ Σάντος, και την απόρριψη της συμφωνίας ειρήνης με τη FARC.

Οι ακροδεξιες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από το ακροδεξιο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του πρωην προεδρου Αλβαρο Ουριμπε, το οποίο αντιτάσσεται στη συμφωνία με την ένοπλη οργάνωση, η οποία βάζει οριστικό τέλος στην πολυετή σύρραξη των δύο πλευρών.

Η κυβέρνηση Σάντος υπέγραψε στα τέλη Νοεμβρίου τη συμφωνία ειρήνης, για την οποία μάλιστα, τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ. Το ακροδεξιο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η συμφωνία προσφέρει «πλήρη  ατιμωρησία» στους αντάρτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------





Νεκρός διαδηλωτής στην Παραγουάη - Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές
 Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, 18:49
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας διαδηλωτής στην Παραγουάη κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που είχαν ως αποτέλεσμα το κτήριο του κοινοβουλίου να παραδοθεί στις φλόγες και οι κεντρικοί δρόμοι στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν να θυμίζουν πεδίο μάχης. Περίπου 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα στελέχη της αντιπολίτευσης, ο 25χρονος Ροντρίγκο Κουιντάνα σκοτώθηκε από σφαίρα καουτσούκ, η οποία προήλθε από το όπλο αστυνομικού. Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικών διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού. Ο νεκρός έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί αναβρασμός στην Παραγουάη λόγω αναθεώρησης του Συντάγματος που ανοίγει τον δρόμο στον τωρινό πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Βάσει καταστατικού χάρτη της χώρας, που υπερψηφίστηκε το 1992 μετά την πτώση της δικτατορίας το 1989, απαγορεύεται η επανεκλογή του ίδιου προσώπου στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Η θητεία του προέδρου είναι 5ετής.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα στελέχη της αντιπολίτευσης, ο 25χρονος Ροντρίγκο Κουιντάνα σκοτώθηκε από σφαίρα καουτσούκ, η οποία προήλθε από το όπλο αστυνομικού. Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικών διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού. Ο νεκρός έφερε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί αναβρασμός στην Παραγουάη λόγω αναθεώρησης του Συντάγματος που ανοίγει τον δρόμο στον τωρινό πρόεδρο Οράσιο Καρτές να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Βάσει καταστατικού χάρτη της χώρας, που υπερψηφίστηκε το 1992 μετά την πτώση της δικτατορίας το 1989, απαγορεύεται η επανεκλογή του ίδιου προσώπου στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Η θητεία του προέδρου είναι 5ετής.



------------------------------------------------------------------------------------------



Oδοντιατρικη Αθηνων. Στην ουρα για σφραγισματα, απονευρωσεις, γεφυρες, εξαγωγες στην Οδοντιατρικη Σχολη Αθηνων που δεχεται 13.000 ασθενεις ετησιως. Για να εκπαιδευτουν οι φοιτητες της Οδοντιατρικης Σχολης, οι οποιοι εποπτευονται από τους καθηγητες τους. Το κινητρο είναι μεγαλο καθως τα χρηματα που καταβαλλουν οι ασθενεις είναι πολύ λιγοτερα από οσα θα εδιναν στο ιατρειο της γειτονιας.




------------------------------------------------------------------------------------------



το Ισραηλ αποδεικνυεται πολυ ευρυματικο στο να βασανιζει τα θυματα του ..
οχι μονο τους διωχνει και τους πεταει απο τα σπιτια τους ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ,για να χτισει και αλλους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ισραηλινους εποικισμους αλλα τους ραντιζει με λυματα ..τους ραντιζει με σκατα δλδ
ευχομαι μια μερα το Ισραηλ να εχει την ιδια τυχη με την ναζιστικη Γερμανια ...για την ωρα,εχει γινει συνωνυμο της κακοτητας του πλανητη
(και οι Παλαιστινιοι συνωνυμο της αντιστασης ,της αξιοπρεπειας και της παλης για την αυτοδιαθεση και ελευθερια)
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !

Διωχνουν τους Παλαιστινίους από τη γη τους - με τη διοχετευση  λυμάτων σε αυτό

Με συνεχή κατεδαφίσεις σε Umm al-Kheir και την καταστροφή των taboun της, έποικοι στο πλησιέστερο Carmel έχουν βαλει τις σωληνώσεις των αποβλήτων τους στους αγρούς που ανήκουν στο χωριό.

Εκ πρώτης όψεως αυτό, αυτό που συνέβη στο Ουμ αλ-Kheir στα νότια λοφους της Χεβρώνας τον Δεκέμβριο του 2016 μια μικρή εκδήλωση - μόλις και μετά βίας αξίζει να αναφερθεί. Ένας σωλήνας αποχέτευσης χτίστηκε στον οικισμό Carmel, προκαλώντας αποβλητα του οικισμού για να χυθει άμεσα σε γη που ανήκει στο Παλαιστινιακό χωριό Ουμ αλ-Kheir. Τεχνικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ασήμαντη λογομαχία μεταξύ των γειτόνων.
Εκτός από αυτά δεν είναι τυπικά γείτονές. Umm al-Kheir κτίστηκε στη δεκαετία του 1960 από Βεδουίνους πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν το 1948 από την περιοχή Tel Arad. Δυστυχώς γι 'αυτούς, ήταν εκ νέου κατεχόμενα από το Ισραήλ το 1967. Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή C , που σημαίνει ότι είναι υπό πλήρη ισραηλινό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο. Θα περίμενε κανείς ότι το Ισραήλ θα επενδύσει στη χώρα, δεδομένου ότι οι χωρικοί είναι υπό την εξουσία της, και  το Ισραήλ,  δεν είναι κράτος απαρτχάιντ .
Φυσικά, αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. Το Ισραήλ δεν έκανε καμια φροντίδα για το μικρό παλαιστινιακό χωριό, και το 1981 ο οικισμός του Carmel χτίστηκε γύρω από το ξενοδοχείο. Το Carmel είναι δήθεν κάθεται όπου Νάβαλ ο Carmelite (βλέπε 1 Σαμουήλ 25: 3) χρησιμοποιησε για να ζήσει.
Μα, οι Παλαιστίνιοι ζούσαν εκεί πρώτα; Δεν πειράζει. Η κυβέρνηση - με το πρόσχημα της Δημόσιας Διοίκησης - είναι με το μέρος των εισβολέων. Umm al-Kheir είχε taboun: παραδοσιακό φούρνο που χτίστηκε από λάσπη και άχυρο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους του χωριού για να ψήνουν το ψωμί.

Για να λειτουργήσει, το taboun έπρεπε να λειτουργεί ανά πάσα στιγμή. Η μυρωδιά που προέρχεται από αυτό ήταν αντιπαθής από τους κατοίκους της Carmel, και ζήτησε την κατεδάφισή του, ισχυριζόμενοι ότι ήταν μια παράνομη δομή. Οι χωρικοί άρχισαν μια νομική διαδικασία, και κατάφεραν να πάρουν μια παραγγελία καθυστέρηση της κατεδάφισης.
Η νομική διαδικασία ήταν προφανώς πολύ αργή για τους αντιπάλους του taboun, και το Νοέμβριο του 2013 ομάδα των Ισραηλινών ήρθε από την κατεύθυνση της Carmel - συνοδεία, φυσικά, από τους Ισραηλινούς στρατιώτες - και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά του φούρνου. Δεν κατάφεραν να το κάνουν, αλλά μερικές ημέρες αργότερα, ένα άγνωστο πρόσωπο ήρθαν τη νύχτα και χύσανε ένα κουβά με νερό στο taboun .
Επισκέφθηκα Umm al-Kheir αρκετές εβδομάδες μετά το περιστατικό.Μπορείτε να δείτε τα μόνοι σας το taboun - δεν είναι ακριβώς το Πύργος της Βαβέλ. Ένα μικρό κατασκεύασμα σανού και λάσπη. Και εδώ είναι το πράγμα: δεν είναι πλέον εκεί. Η Πολιτική Διοίκηση - το  όνομα Ισραήλ έδωσε σε αυτό που ήταν κάποτε γνωστή ως η στρατιωτική κυβέρνηση -  κατεδαφίστηκε κατά τη λήψη νόμιμης άδειας, αρκετούς μήνες μετά την φωτογραφηση.
Η Πολιτική Διοίκηση δεν σταμάτησε εκεί: σε όλο το 2016, οι εκπρόσωποι της ήρθαν στο Umm al-Kheir τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές,για κατεδάφιση σε συνολικά 16 δομές. Η τελευταία επιδρομή έλαβε χώρα το Φεβρουάριο, η οποία άφησε δύο δομές να κατεδαφισει.
Και όμως, οι κάτοικοι παραμείνει σε αυτή τη γη με ό, τι έχουν, και για έναν πολύ απλό λόγο: δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Ακόμα κι αν ζουν σε περιοχή C υπό την εποπτεία της ισραηλινής κυβέρνησης, και παρόλο που υπήρχαν πριν από το Ισραήλ που κατέλαβε την περιοχή, χωρις να τους έχει προσφέρει τίποτα. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν πέρασε ουτε μια μόνο συνεδρίαση, για να μην αναφέρουμε το 60% του χρόνου του (ως επικεφαλής του επιτελείου του είπε ότι το έκανε για Amona ), που ασχολούνται με τα δεινά των 160 ανθρώπων.
Από τον Ιούλιο του 2016, οι χωρικοί, τα drones πεταγαν πάνω από Umm al-Kheir, φωτογραφίζοντας κάθε προσπάθεια από τους κατοίκους του χωριού αν χτίζουν τίποτα. Αν κάτι είναι χτισμένο, έχει γρήγορα κατεδαφιστει. Αυτές οι κατεδαφίσεις δεν ενδιαφέρουν το ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, και κάποιος θα πρέπει να πιεστεί σκληρά για να βρει συνεντεύξεις με ανθρώπους που η ζωή τους στην πραγματικότητα καταστραφετε επειδή κάποιος άλλος εποφθαλμιά τη γη τους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαστε όλοι Εκουαδόρ!
«Όλα μπορούν να αγοραστούν εκτός από την καρδιά», διακήρυξε στο Γκουαγιακίλ ο υποψήφιος Λενίν Μορένο (1) στο κλείσιμο της καμπάνιας του, που θα κορυφωθεί σημερα 2 Απρίλη με την ψηφοφορία για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Εκουαδόρ. Ήδη ο πρώην αντιπρόεδρος είχε νικήσει όλους τους υπόλοιπους στις εκλογές του Φλεβάρη, στις οποίες πέτυχε μια σαρωτική πλειοψηφία και του έλειπαν λίγες ψήφοι για να αποκτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία – του 40%–  για να αποφύγει ένα δεύτερο γύρο.
Τότε μερικά φερέφωνα της ολιγαρχίας απείλησαν να «πυρπολήσουν το Κίτο» αν ανακηρυσσόταν νικητής αυτός που ξεπέρασε κατά ένα εκατομμύριο ψήφους τον τραπεζίτη Γκιγιέρμο Λάσο, προσωπικότητα αλήστου μνήμης, πρώην υπουργός άμεσα συνδεόμενος με την καταστροφή που το 1999, μεταξύ άλλων, κατήργησε το Σούκρε ως εθνικό νόμισμα επιβάλλοντας την υιοθέτηση του δολαρίου ως τοπικό νόμισμα και οδήγησε στη μαζική φυγή δυόμισι εκατομμυρίων πολιτών του Εκουαδόρ που περιήλθαν ξαφνικά στη φτώχεια.

Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Εκουαδόρ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν σε εκείνο το οδυνηρό στάδιο ή θα συνεχίσουν να πορεύονται από το δρόμο της «Επανάστασης Πολιτών» (Revolución Ciudadana) που ξεκίνησε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα πριν 10 χρόνια, με ένα πολύ σημαντικό απολογισμό όσο αφορά σε μια πιο δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, που έβγαλε από την εξαθλίωση δύο εκατομμύρια ανθρώπους, και παρουσιάζει αξιοσημείωτες προόδους στην εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία, ένα θαυμαστό έργο σε οδοποιία, συγκοινωνίες και τηλεπικοινωνίες και πάνω απ’ όλα, τη διάσωση της εθνικής κυριαρχίας και μια κυβέρνηση καθαρή και αφιερωμένη στο συμφέρον της πλειοψηφίας. Κανείς δεν έκανε τόσα σε τόσο λίγο χρόνο για τη δικαιοσύνη σε μια από τις πιο άνισες χώρες στη Γη και έπρεπε να το κάνει σε καταστάσεις πολύ δύσκολες, εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, ενός καταστροφικού σεισμού και άλλων φυσικών καταστροφών.

Μια άγρια μιντιακή καμπάνια πολλών εκατομμυρίων προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση το λαό, να προωθήσει τη συλλογική αμνησία και να τον παρασύρει να ψηφίσει κατά του εαυτού του. Άπτεται των πολιτών του Εκουαδόρ να αποφασίσουν.

Αλλά αυτό που διακυβεύεται πάει πιο μακριά από τη μικρή και όμορφη χώρα. Την επόμενη Κυριακή το Εκουαδόρ θα είναι, κυριολεκτικά, στο κέντρο του κόσμου. Εκεί θα αποφασιστεί επίσης το μέλλον μιας Αμερικής χειραφετημένης απέναντι σε μια Αυτοκρατορία που προσπαθεί να αποκαταστήσει την στραπατσαρισμένη ηγεμονία της.

(1)Ο Λενίν Μορένο, θύμα μιας ένοπλης επίθεσης το 1998, που υποφέρει από παράλυση στα πόδια γιατί μια σφαίρα έφτασε στο μυελό των οστών, είναι ένας άνθρωπος πολύ θετικός, παράδειγμα θέλησης και αντοχής, και συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων για το χιούμορ. Ο Λενίν ενσαρκώνει ένα ρεύμα που είναι υπέρ της ανάγκης να μετριαστούν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση, και να ευνοηθεί μια καλύτερη κατανόηση με διάφορες κοινωνικές τάξεις που έχουν απομακρυνθεί από την «Επανάσταση Πολιτών».




--------------------------------------------------------------------------------------------




Ποια ήταν η μόνιμη επωδός της θέσης του ΚΚΕ ως τώρα:
«Είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, σε μια καπιταλιστική Ελλάδα, το μάρμαρο θα το πληρώνει ο λαός».
Το ΚΚΕ όμως, ουδέποτε διατύπωσε αυτή τη θέση για να επισημάνει ότι δεν αρκεί η έξοδος από την ΕΕ αν δε συνδεθεί με ένα άλλο αντικαπιταλιστικό δρόμο, αλλά ακριβώς για να αρνηθεί τη θέση της εξόδου ως άμεσο πολιτικό στόχο.
Επιχείρησε βέβαια να δικαιολογήσει την συστημική του θέση με τη συμπλήρωση: «Είμαστε υπερ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά με εργατική εξουσία και σοσιαλισμό».
Αυτή όμως η λαθεμένη θέση ανήκει στο παρελθόν. Μέσα από την εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ό συνέδριο, το ΚΚΕ θεωρεί υπαρκτό πλέον στη συγκυρία το δίλημμα μέσα ή έξω από την ΕΕ και απαντάει πως η έξοδος από την ΕΕ «στα σίγουρα» θα σημάνει τεράστια δεινά για το λαό και μεγάλα οφέλη για το κεφάλαιο.
Στην ουσία λοιπόν το ΚΚΕ μας λέει:
«μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ είναι καλύτερα…»
Και για τα άμεσα συμφέροντα του λαού και για την υπόθεση της εργατικής εξουσίας και της κομμουνιστικής προοπτικής!




---------------------------------------------------------------------------------------------



Άκου, χρυσαυγίτη
μιλάς για την Ελλάδα και δεν έχεις διαβάσει ούτε καν, ελληνική ιστορία από τις πηγές της. Διάβασε Σολομό (έστω τον «ύμνο εις την ελευθερίαν» που νομίζεις ότι ψέλνεις όταν γκαρίζεις τις δυο πιο γνωστές από τις στροφές του), διάβασε Ρήγα, Κοραή, διάβασε Κολοκοτρώνη, διάβασε Μακρυγιάννη. Διάβασε το τι έκαναν τα «τιμημένα» SS και η Βέρμαχτ που τόσο θαυμάζεις, στα ελληνικά χωριά, μαζί ...με τους ιδεολογικούς σου προγόνους. Μάθε για τα Καλάβρυτα, για το Δίστομο, για τα χωριά της Κρήτης για την Καισαριανή και για τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας «σου» που εκτελεστήκαν χιλιάδες «συνέλληνές σου» από τα SS και τους ιδεολογικούς προγόνους σου, τα τάγματα ασφαλείας και τους χίτες. Μάθε για το λιμό στην κατοχή που οι θαυμαστοί εγκέφαλοι του




---------------------------------------------------------------------------------------




«Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα χρυσά και τα αιματοβαμμένα ράσα…» - Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ, o αγωνιστής ιεράρχης
Οι μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ (αριστερά),
Ηλείας Αντώνιος και ο παπα-Στάθης Κτενάς (όρθιος)
στο Εθνικό Συμβούλιο της ΠΕΕΑ
Σαν σήμερα, στις 2 του Απρίλη 1962 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής του λαού Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ, στέλεχος του ΕΑΜ και εθνοσύμβουλος της ΠΕΕΑ. Μετά την απελευθέρωση επειδή αρνήθηκε να αναθεματίσει τους κομμουνιστές, καταδιώχτηκε από το δοσίλογο κράτος και... καθαιρέθηκε από την αντιδραστική Σύνοδο της Εκκλησίας…

Μεγάλη και δραστήρια, γεμάτη σθένος αίμα και ηρωισμό ήταν η συμμετοχή της πλειοψηφίας του κατώτερου κλήρου στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού. Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος του ανώτερου κλήρου, όχι μόνο έμεινε αμέτοχο κι ασυγκίνητο στο δράμα, αλλά έσπειρε και το διχασμό και σε πολλές περιπτώσεις στάθηκε δίπλα στον εχθρό και τον βοήθησε.

Υπήρξαν όμως και ιεράρχες σαν τους μητροπολίτες Ιωακείμ Κοζάνης, Αντώνιο Ηλείας, Ειρηναίο Σάμου, το μητροπολίτη Χίου τον πατέρα Γερμανό (Ανυπόμονο) που συμμετείχαν ενεργά στην Αντίσταση και μάλιστα οι δύο πρώτοι, παρά την ηλικία τους, ανέβηκαν στο βουνό και μοιράστηκαν με τους αντάρτες τις κακουχίες και τις στερήσεις τους.

Στις 4 του Μάρτη του '43, την ημέρα που τ' αντάρτικα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας συνέτριβαν στο Μπουγάζι της Σιάτιστας έναν ολόκληρο λόχο Ιταλών (αιχμαλωτίστηκαν όλοι, 603), έβγαινε στο βουνό ο μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ , αφού προηγούμενα είχε αναπτύξει σοβαρή αντιστασιακή δράση κατά των κατακτητών, μαζί με τον ηρωικό αρχιμανδρίτη Παπαλιούλια (εκτελέστηκε από τους φασίστες στις 2/7/43 μαζί με άλλους 49 πατριώτες).1

Ο Μητροπολίτης Ιωακείμ (Απόστολος Αποστολίδης), ήταν ανιψιός του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ του Γ'. Γεννήθηκε στη Νικομήδεια (Ορτάκιοϊ) της Βιθυνίας (Μ. Ασία) το 1883. Σπούδασε στη θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Το 1914 πήγε στη Θράκη και αγωνίστηκε για την κατάπαυση των ανθελληνικών διωγμών που είχαν εξαπολύσει οι Νεότουρκοι εναντίον του ντόπιου πληθυσμού. Τον ίδιο χρόνο ο Ιωακείμ εκλέχτηκε από τη Σύνοδο του Οικ. Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Μητρών.

Για την πολύπλευρη πατριωτική του δράση καταδικάστηκε σε θάνατο το 1923. Κατάφερε να ξεφύγει και να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Αργότερα εκλέχτηκε Μητροπολίτης Σερβίων - Κοζάνης 1923-1945.

Εξορίστηκε από τον Μεταξά στον Αθω τον Αύγουστο του 1936, γιατί την 1-8-36, έστειλε οξύτατη επιστολή στο βασιλιά και την κυβέρνηση, εξ ονόματος του λαού της Δυτ. Μακεδονίας για παραμέληση της περιοχής.
Στην περίοδο της Κατοχής βγήκε στο βουνό (Απρίλης 1943), ήταν τότε πρόεδρος της ΝΕ Κοζάνης του ΕΑΜ. Το Πάσχα λειτούργησε στη Δεσκάτη και στη σύντομη ομιλία του, κάλεσε το λαό στον αγώνα. Από κείνη την ημέρα βρισκόταν όλο σε κίνηση στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Τον θυμάμαι τις μέρες του 1ου Παμακεδονικού Συνεδρίου της ΕΠΟΝ που έγινε τον Οκτώβρη του 1943 στο όμορφο χωριό των Πιερίων Καταφύγι. Ο φλογερός λόγος του γέμισε εμάς τότε τους ΕΠΟΝίτες, με αισιοδοξία για τη νίκη και τη λευτεριά.

Είναι μεγάλες οι υπηρεσίες που προσέφερε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και δίκαια ο λαός μας τον αποκάλεσε πνευματικό ηγέτη του ΕΑΜ. Με την ίδρυση της ΠΕΕΑ εκλέχτηκε αντιπρόεδρος και παρέμεινε στην έδρα της στους Κορυσχάδες, ως την απελευθέρωση.

Το δοσίλογο κράτος και η αντιδραστική Σύνοδος της Εκκλησίας, καταδίωξε τον αείμνηστο ιεράρχη, τον καθαίρεσε, τον προπηλάκισε, όπως όλους τους αγωνιστές. Και μόνο ύστερα από πολύχρονους αγώνες του λαού μας και του αντιστασιακού κλήρου, επέβαλαν την αναγνώριση της Εθ. Αντίστασης από το επίσημο κράτος και το αντιδραστικό κατεστημένο της Εκκλησίας.

Για πρώτη φορά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Σεραφείμ άνοιξε τις πύλες του καθεδρικού ναού της Αθήνας, στις 20-1-1985, για να εξοφλήσει ένα μεγάλο χρέος, που όφειλε το μεταπολεμικό εκκλησιαστικό κατεστημένο, στον απλό αντιστασιακό παπά, να τελέσει το πρώτο ιστορικό αρχιεπισκοπικό μνημόσυνο.

Δυστυχώς ο αξέχαστος αγωνιστής ιεράρχης, δε ζούσε πια. Πέθανε το 1962 στην Αθήνα, στο Παγκράτι. Στον αγωνιζόμενο λαό, άφησε το μεγάλο παράδειγμα ανθρωπιάς και πατριωτισμού. Ο,τι είχε σε χρήμα, το άφησε στις φιλόπτωχες αδελφότητες Κοζάνης, Σερβίων και Βελβενδού. Χάρισε την πλούσια βιβλιοθήκη του στη Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης και την αρχιερατική του στολή στο Μητροπολιτικό ναό Κοζάνης Αγίου Νικολάου.




------------------------------------------------------------------------------------------




Το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος", μετά τις "ανησυχίες" για την τύχη των τζιχαντιστών και τον αγώνα εναντίον του χασάπη Άσαντ, τώρα αποφάσισε τον ""εκδημοκρατισμό"" της πρώην Σχολής Ευελπίδων... Η "κοινωνία των πολιτών"-Σόρος απαιτεί και στην πατρίδα μας μισθοφορικό στρατό!
"διαδηλώνουν" αύριο στην π. Σχολή Ευελπίδων... Φυσικά, μούγκα για την κατοχή της Κύπρου μας, μούγκα για το πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του φασίστα Ερντογάν και αέρινα λόγια φουσκωμένα από δήθεν "αντικαπιταλισμό"...
Ενώ, στα όποια προβλήματα υπάρχουν στο στρατό, πάντα μπορούν να...
βρεθούν λύσεις που δεν ωθούν τις καταστάσεις σε κλίμα αντιπαράθεσης λαού-στρατού.

Τα σούργελα των "δικαιωματικών αριστερών", της τάσης του "αντιεξουσιαστή" Φίλη και σια, έχουν "παγκόσμιες" ανησυχίες... θέλουν να "πέσουν τα σύνορα", θεωρούν εθνικισμό ακόμη και τη λέξη "πατρίδα", αλλά κι επιζητούν θεσμικό ρόλο, ως κολαούζοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δήθεν "αντιιμπεριαλιστικό" μανδύα -για να παγιδεύουν αγνούς αγωνιστές- προωθούν με ξεκάθαρη στρατηγική τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος και στοχεύει στην κατάργηση της θητείας στην Ελλάδα, στα πρότυπα των ΗΠΑ και των χωρών της Ε.Ε.
Τι σημαίνει πρακτικά η κατάργηση της θητείας κι ο αποκλειστικά μισθοφορικός στρατός;
Στη γειτονική Ιταλία, με την κατάργηση της θητείας, έχουμε σήμερα -όχι χθες- το εξής απλό γεγονός. Η Ιταλία, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ έστειλε στρατεύματα στα σύνορα της Ε.Ε., του 4ου Ράιχ, με τη Ρωσία, για να αποτραπεί μια δήθεν ρωσική επίθεση στη δύση. Οι όποιες ελλάχιστες φωνές αντίδρασης συνάντησαν την απλή απάντηση: Κανείς δεν πάει να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας χωρίς τη θέλησή του. Όλοι είναι επαγγελματίες (διάβαζε... μισθοφόροι) στρατιώτες!
Το ίδιο συμβαίνει και με τις δήθεν "ειρηνευτικές" (διάβαζε... ιμπεριαλιστικές) στρατιωτικές αποστολές ευρωπαϊκών χωρών στις καυτές ζώνες του πλανήτη, εκεί που το απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμφέροντα.
Ειδικότερα, αυτή η "εγχώρια" οργάνωση Σόρος, αναπόσπαστο τμήμα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", έχει πολλές "διεθνείς ευαισθησίες" και μια πληρωμένη απάντηση είναι: Η απάντηση στην αισχρή προβοκάτσια της Α.Δ.Κ. - Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση (Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος)
Επίσης ανησυχούσε για τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία, αφού τις διέκοψαν οι βομβαρδισμοί των κακών Ρώσων, που στο Χαλέπι βομβαρδίζουν αμάχους (διάβαζε... ανθρωπόμορφα κτήνη και μισθοφόρους τζιχαντιστές).
Ανησυχούν και για την Παλαιστίνιοι, αλλά τους διαφεύγει (;) ότι κι εκεί αγωνίζονται για πατρίδα;
Τον πατριωτισμό, για τον οποίο έπεφταν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ναζί και των γερμανοτσολιάδων οι κομμουνιστές, δεν τον χαρίζουμε στους νεοναζί της ακροδεξιάς. Είναι κτήμα της αριστεράς!
Προσφάτως οι κομμουνιστές της Συρίας, σε συνάντηση με αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα που ρωτούσαν την πορεία του ταξικού αγώνα, πήραν την απάντηση: "Ποιος ταξικός αγώνας σύντροφοι, αν δεν θα έχουμε πατρίδα;"
Σ' αυτούς έχει δοθεί απάντηση από το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και την αριστερά που δεν εξαγοράστηκε από τη νέα τάξη:
"Ο κοσμοπολιτισμός χωρίς πατρίδα, που αρνείται τα εθνικά αισθήματα και την ιδέα της πατρίδας, δεν έχει τίποτα κοινό με τον προλεταριακό διεθνισμό"...
Γκεόργκι Δημητρόφ
- Γκεόργκι Δημητρόφ... επίκαιρος όσο ποτέ, για τις εθνομηδενιστικές λινάτσες της "ανανεωτικής" (ιμπεριαλιστικής) "αριστεράς"...
Την έδωσε ο Τσε με το σύνθημα της Νίκης: "Πατρίδα ή Θάνατος"...




-----------------------------------------------------------------------------------



Τα περί πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία , οπότε τα κεφάλια μέσα λαουτζίκε, είναι ένα φτηνιάρικο τέχνασμα ανάμεσα σε πολλά άλλα που οι ντόπιοι ολιγάρχες , πολιτικοί και οικονομικοί, θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν για να σώσουν το τομάρι τους και τα κλεμμένα τους.Πρόγευση πήραμε όταν μετά την παταγώδη αποτυχία του Τσακαλώτου στο eurogroup και την εξαφάνισή του επί 4 ημέρες, όλα τα συστημικά ΜΜΕ έπαιζαν στα κεντρικά δελτία των οκτώ μαϊμού πολεμικό επεισόδιο στα Ίμια.Ξεπέρασαν σε απάτη και γελοιότητα ακόμη και τον Σώρρα με τα 600 δις ευρώ.Η ουσία είναι μία: Οι κομματικοί στρατοί στο δημόσιο δεν μπορούν πλέον να σιτιστούν,οι συνταξάρες χωρίς αντίστοιχες εισφορές, τα παχυλά εφάπαξ και οι επιχορηγούμενες εθελουσίες έξοδοι μας τελείωσαν . Όπως τελείωσε το τζάμπα χρήμα και οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στο ελληνικό " επιχειρείν" των απατεώνων κσι φοροκλεπτών.