Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τεταρτη 5 Απριλιου 2017



μπα,εχουν ξεσπαθωσει οι σιωνιστες εδω μεσα,μολις με ειπε ''ηλιθια''μια τυπισα που εγραφε κατι μπουρδες οτι δηθεν ο Αϊνστάιν ηταν σιωνιστης ενω είναι γνωστό ότι ο Αϊνστάιν μαζί με την Άρεντ και δεκάδες άλλους εξέχοντες Εβραίους είχε συνυπογράψει επιστολή στους New York Times το 1948, καταδικάζοντας το μόλις ιδρυθέν σιωνιστικό κράτος διότι απαρτιζόταν από εξτρεμιστές Εβραίους εθνικιστές «φασιστικής» φύσης που μόλις είχαν διαπράξει μια «σφαγή» Παλαιστίνιων αγροτών........
να και το γραμμα
http://www.thehypertexts.com/Albert%20Einstein%201948%20Letter%20New%20York%20Times%20Nakba.htm
(οχι γιατι μας περνανε και για ηλιθιους πραγματι καποιοι εδω μεσα)
https://intifadagr.wordpress.com/2013/12/08/%CE%BF-%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%BD%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3/


Αισταιν και Αρεντ εναντιον του σιωνισμου
 την ιδεολογία του «καθαρού» εβραϊκού κράτους μέσω του εποικισμού της Παλαιστίνης από τους απανταχού Εβραίους και του συνακόλουθου ξεριζωμού των Παλαιστίνιων δεν την συμμερίζονταν φωτεινά Εβραϊκά μυαλά μεταξύ των οποίων η Χάνα Άρεντ (Hannah Arendt). ,είναι γνωστό ότι ο Αϊνστάιν μαζί με την Άρεντ και δεκάδες άλλους εξέχοντες Εβραίους είχε συνυπογράψει επιστολή στους New York Times το 1948, καταδικάζοντας το μόλις ιδρυθέν σιωνιστικό κράτος διότι απαρτιζόταν από εξτρεμιστές Εβραίους εθνικιστές «φασιστικής» φύσης που μόλις είχαν διαπράξει μια «σφαγή» Παλαιστίνιων αγροτών........




---------------------------------------------------------------




Προσπαθούν να φορτώσουν στη Δαμασκό νέα επίθεση με χημικά – «Κουβέντα» δεν λένε για τον βρόμικο ρόλο Ερντογάν
4 Απριλίου 2017, 21:03
Ενώ Ρωσία και Συρία διέψευσαν κατηγορηματικά ότι βομβάρδισαν με χημικά αμάχους στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο των φημών που διαδίδονται από το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, χαρακτήρισε «φρικτές» τις αναφορές (εννοεί τα τηλεγραφήματα των δύο ειδησεογραφικών πρακτορείων) για την επίθεση την Τρίτη το πρωί με χημικά όπλα στη Συρία, θεωρώντας ότι η ενέργεια αυτή φέρει «όλα τα χαρακτηριστικά μιας επίθεσης του καθεστώτος» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πρόκειται για μια εντελώς αυθαίρετη δήλωση αλλά εάν ψάχνει ο Μπόρις Τζόνσον για «χαρακτηριστικά επίθεσης», εάν υπήρξε τέτοια επίθεση, θυμίζει την προβοκάτσια της Αλ Κάιντα το 2013.
Τότε βομβαρδίστηκαν με χημικά τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού με τεράστιες απώλειες μεταξύ των αμάχων για να προκληθεί εισβολή δυτικών στρατευμάτων στη Συρία.
Όπως αποδείχτηκε αργότερα, τα χημικά όπλα τα έριξαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, η οργάνωση Αλ Νούσρα σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος (που ακόμα τότε δεν είχε διασπαστεί από την Αλ Κάιντα) και τα είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία.
Ο Τούρκος βουλευτής Ερέν Ερντέμ, από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας, είχε καταγγείλει στην τουρκική Βουλή ότι οι τζιχαντιστές παρέλαβαν τα υλικά για την κατασκευή του χημικού αερίου Σαρίν μέσα από την τουρκική επικράτεια και στη συνέχεια κατηγορήθηκε ως «τρομοκράτης» από την τουρκική «δικαιοσύνη» του Ερντογάν.
Διαβάστε εδώ: Αποκάλυψη ΣΟΚ! Από την Τουρκία προμηθεύτηκε το Ισλαμικό Κράτος χημικό αέριο Σαρίν (2013)

Να σημειωθεί εδώ ότι και η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί ότι δίνει χημικά όπλα στην Αλ Κάιντα στη Συρία.
«Φρικτές αναφορές για μια επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ της Συρίας. Θα πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το επεισόδιο και οι δράστες να δώσουν λόγο» έγραψε ο Μπόρις Τζόνσον στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Τζόνσον.
«Μολονότι δεν μπορούμε να είμαστε ακόμη βέβαιοι για το τι συνέβη, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας επίθεσης του καθεστώτος που έχει χρησιμοποιήσει κατ’ επανάληψη χημικά όπλα», σημείωσε εξάλλου ο Βρετανός υπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Στην επίθεση στο Χαν Σεϊχούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 58 άμαχοι και τραυματίστηκαν περίπου 170, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.
Ενώ έχει καταγγελθεί επωνύμως μέσα στην τουρκική Βουλή ότι για την πολύνεκρη επίθεση με χημικά το 2013 βρίσκεται από πίσω ο Ερντογάν, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων συνεχίζουν να παραπληροφορούν.
Σε περίπτωση που πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά κανονικά τον υπεύθυνο έπρεπε να τον αναζητούν στην Άγκυρα και όχι στη Δαμασκό.
Καταδικάζουν τη Δαμασκό δίχως καμία απόδειξη



---------------------------------------------------------------------




Το "Αποικιακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρια" που εδρεύει στο Ενωμένο Βασίλειο και χρηματοδοτείται από "καλούς" ανθρώπους και "καλά" κράτη, μέχρι πρόσφατα είχε πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα του την αποικιοκρατική σημαία των τζιχαντιστών της Συρίας.
Σήμερα καταγγέλλει την συριακή αεροπορία ότι βομβάρδισε με χημικά άμαχους και νοσοκομείο. Οι πρόθυμοι δημοσιογράφοι μιλούν για "χημικές οβίδες" και "ερείπια". Ο τόπος που βομβαρδίστηκε είναι εκτός βολής του συριακού πυροβολικού. Τα ερείπια παραπέμπουν σε εκρηκτικές και όχι χημικές βόμβες. Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για μια ακόμα προβοκάτσια. Πιθανότατα έριξαν οι ίδιοι τα χημικά (αν έπεσαν). Λίγο πριν απελευθερωθεί το Χαλέπι είχε γίνει κάτι ανάλογο. Χτυπήθηκαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και το χτύπημα αποδόθηκε στη ρωσική αεροπορία με τεράστιο θόρυβο από τα ΜΜΕ. Μετά αποδείχτηκε ότι τα φορτηγά είχαν χτυπηθεί από επίγεια πυρά ενώ βρίσκονταν σε περιοχή που μόνο οι τζιχαντιστές είχαν πρόσβαση.
Ο Συριακός στρατός και η νόμιμη κυβέρνηση της Συρία δεν έχουν κανένα λόγο να χρησιμοποιήσουν χημικά, ούτε στρατιωτικό, ούτε πολιτικό.
Αντίθετα η τζιχαντιστική "αντιπολίτευση" έχει άμεσο και επιτακτικό πολιτικό συμφέρον να εμφανιστεί ως "θύμα" επίθεσης με χημικά:
Η μεγάλη επίθεση της στη βόρεια ύπαιθρο της Χάμα έχει αναστραφεί από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. Αυτό απέδειξε ότι είναι αδύνατο πια για τους τζιχαντιστές να κάνουν κάτι αξιόλογο στρατιωτικά πέρα από πρόσκαιρες και όλο μικρότερες επιτυχίες. Χρειάζονται σημαντική ενίσχυση από το εξωτερικό.για να αντέξουν στις επιθέσεις του στρατού που εδώ και ένα χρόνο περίπου, ό,τι κερδίζει το κρατά στη συνέχεια και προχωρεί σε νέες επιτυχίες.
ΥΓ Παρεμπιπτόντως αμερικάνικα αεροπλάνα έριξαν φώσφορο προχτές στο ΙΚ...




-----------------------------------------------------------------------



ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ειχε δηλωσει την πέμπτη ότι πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις για το μέλλον της Συρίας, αλλά ότι η μοίρα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να αποφασιστεί από τους σύρους πολίτες...
αυτο σηματοδοτουσε στροφη στην δυτικη πολιτικη μεχρι τωρα..κατα πασα πιθανοτητα κινητοποιησε ολους αυτους που θελουν να φυγει ο Ασαντ..
Δεν υπαρχει λοιπον καμια λογικη εξηγηση στο να ριξει ο Ασαντ χημικα στον λαο του ,ειδικα που ο μισος πλανητης εχει στραμενη την προσοχη του πανω του και κερδιζει στο πεδιο μαχης εναντιον της ΙΣΙΣ..
εδω το αρθρο ειναι περσινη εκθεση του ΟΗΕ που πιστοποιει οτι το αεριο Σαριν ΔΕΝ το ειχε η Συριακη κυβερνηση αλλα οι αντικαθεστωτικοι ανταρτες τζιχαντιστες ...

Επισης εδω αρθρο του δημοσιογραφου Σευμουρ Χεινς (περσινο)που αποδεικνυει τις σχεσεις μεταξυ Χιλαρυ Κλιντον και ανταρτες της ΙΣΙΣ σχετικα με χημικα οπλα




---------------------------------------------------------------------------




ΟΛΛΑΝΔΙΑ /σχολιαζει η Sonia van den Ende
''Οπότε η ψευτικη ειδηση είναι πλήρης: Οι ολλανδικές ειδήσεις παρουσιαζουν τον SJAHUL ISLAM(φωτο) ως γιατρό στο Ιντλιμπ Έκανα μια έρευνα: εχει βρετανοπακιστανική καταγωγή,καταταχτηκε στην Αλ-Κάιντα και αργότερα στην ΙΣΙΣ Αυτός είναι ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τζέιμς Φόλυ, του δημοσιογράφου που αποκεφαλίστηκε από την ISIS.
Έφυγε από το ανατολικο Χαλέπι στα πράσινα λεωφορεία με ευγενική χορηγία του Ασάντ..
Οπότε τωρα διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις δείχνοντας ένα υγιες μωρο που υποτίθεται ότι δηλητηριαστηκε απο τον Ασάντ, με αεριο μουσταρδας
Απίστευτες αυτες οι ψεύτικες ειδήσεις..''



----------------------------------------------------------------------




ΑΡΜΕΝΙΑ
Πρωθυπουργός ο νυν Πρόεδρος
Το φιλελεύθερο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Αρμένιου Προέδρου Σερζ Σαρκισιάν κέρδισε με 49,17% και 55 εδρες τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, με την αποχή να φτάνει το 40%. Ηταν οι πρώτες εκλογές μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος που εγκρίθηκε το 2015 για αλλαγή από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό σύστημα. Η αντιπολίτευση, που βλέπει στη συνταγματική αναθεώρηση έναν τρόπο ώστε ο αρχηγός του κράτους να διατηρήσει τον έλεγχο που ασκεί στη χώρα, διατύπωσε κατηγορίες για νοθεία.
Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, Συμμαχια Τσαρουκιαν, υπό τον επιχειρηματία Γκαγκίκ Τσαρουκιάν, λαμβάνει από την πλευρά του ποσοστό 27,35% και 30 εδρες και «σήκωσε» στην εκστρατεία του τα ζητήματα της «κακής διαχείρισης» και της «διαφθοράς».
Δύο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το «Elk» (Συμμαχια Εξοδος) και το εθνικιστικό «Ντασνακτσουτιούν» (Αρμενικη Επαναστατικη Ομοσπονδια), εξασφάλισαν 7,78% και 9 εδρες και 6,58% και 7 εδρες αντίστοιχα, υπερβαίνοντας το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδό τους στη Βουλή των 105 εδρών. Το Αρμενικο ΚΚ πηρε 0,75% από 1,06% που ειχε παρει το 2012.
Πάντως η χώρα, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία, βρίσκεται σε αντιπαράθεση για χρόνια με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.




------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Νικητής ο Βούτσιτς με 55,1%
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--  O νικητής των προχτεσινών σερβικών προεδρικών εκλογών (και έως πρότινος πρωθυπουργός) Αλεξάνταρ Βούτσιτς πήρε χτες συγχαρητήρια, με διαφορά λίγης ώρας, από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και την επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ευχαριστώντας την Α. Μέρκελ και τον Β. Πούτιν, τους οποίους συνάντησε κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο νέος Πρόεδρος εκτίμησε πως «οι εκλογές έδειξαν ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των Σέρβων συμφωνεί με τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας, ενώ διατηρούμε στενές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία».
Ο 47χρονος πολιτικός εξελέγη από τον πρώτο γύρο, παίρνοντας το 55,1% των ψήφων του 54,6% του εκλογικού σώματος που προσήλθε στις κάλπες. Δεύτερος ήρθε ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος  Σάσα Γιάνκοβιτς με 16,27%, τρίτος ο νεαρός κωμικός - φοιτητής Επικοινωνίας Λούκα Μαξίμοβιτς με 9,43%, τέταρτος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς με 5,6% και πέμπτος ο αρχηγός του εθνικιστικού «Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος» Βόισλαβ Σέσελι με 4,47%.
Ο Βούτσιτς αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα στα τέλη Μάη. Ωστόσο δεν θα περιοριστεί μόνο στον εθιμοτυπικό ρόλο του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, αφού θεωρείται σίγουρο πως θα ελέγχει και την κεντρική εξουσία μέσω του κυβερνώντος «Προοδευτικού Κόμματος», του οποίου είναι αρχηγός.


Ο Λουκα Μαξιμοβιτς είναι ο ηγέτης της μια παρωδία πολιτικού κόμματος  Sarmu probo nisi  που σημαίνει "Δεν έχω δοκιμάσει το Σάρμα "), SPN , είναι μια σατιρική πολιτική οργάνωση στη Σερβία διαμορφώνεται στο Mladenovac προστειο του Βελιγραδιου,  το 2016. Το  SPN ξεκίνησε ως πλασματικό πολιτικό κόμμα που δημιουργήθηκε από μια ομάδα από κωμικούς από Mladenovac . Έγιναν δημοφιλείς αφού γυρίσαν μια χιουμοριστική παρωδία διαφημιστικό βίντεο για το φανταστικό ηγέτη τους «Λιούμπισα Preletačević Beli ».  (SPN), στην πρώτη προεδρική υποψηφιότητα του. Η ομάδα εχει ορκιστεί να κάνει πολλές ψεύτικες υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες. Το επίκεντρο της εκστρατείας τους ήταν η υπόσχεση να ανοίξει ένα ευθανασίας τμήμα για τους συνταξιούχους στο τοπικό νοσοκομείο, προκειμένου να χαρίσει στη χώρα τις δαπανες τους.
 Sarma είναι ένα πιάτο των σταφυλιών , λάχανο , ραβέντι μοναχού ή σέσκουλαφύλλα έλασης γύρω από μια πλήρωση συνήθως με βάση κιμά, ή ένα γλυκό πιάτο ζύμη φύλλου τυλιγμένο γύρω από μια πλήρωση συχνά διαφόρων ειδών ψιλοκομμένα καρύδια. Βρίσκεται στις κουζίνες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη .




-----------------------------------------------------------------



Βέλγιο: Εταιρεία εμφυτεύει μικροτσίπ στους εργαζομένους της
 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 18:06
Να τοποθετήσουν ένα μικροτσίπ στο σώμα τους κλήθηκαν οι εργαζόμενοι μίας εταιρείας μάρκετινγκ στο Βέλγιο, προκειμένου να καταργηθούν οι κάρτες που κατέχουν για να διαθέτουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του χώρου εργασίας τους.
Σύμφωνα με το Euronews, στο τσιπάκι θα υπάρχουν προσωπικές πληροφορίες για τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιμετώπισαν με δισταγμό την αμφιλεγόμενη αυτή πρόταση, που εγείρει ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πάντως, ορισμένοι εξ αυτών ήδη απάντησαν καταφατικά, δεχόμενοι να τοποθετήσουν το τσιπ -με μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού- ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού τους.
Σύμφωνα με το συν-ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Epicenter, κ. Patrick Mesterton, όλα γίνονται για την ευκολία. Το εμφύτευμα λειτουργεί σαν κλειδί για να ανοίξει κλειδωμένες πόρτες, δίνει τον κωδικό για τη λειτουργία των εκτυπωτών, αλλά λειτουργεί και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσουν οι εργαζόμενοι κάτι από το σνακ μπαρ.





----------------------------------------------------------------------------------




Φάρατζ: Η Ευρώπη συμπεριφέρεται όπως η μαφία
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 17:50
Σάλος επικράτησε στο ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορικά με τις «κόκκινες» γραμμές τις οποίες θα σημειωθούν στην διαπραγμάτευση για το Brexit.

Ο πρώην ηγέτης του ακραίου κόμματος UKIP της Βρετανίας αλλά παράλληλα και αρχιτέκτονας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, δε δίστασε να χαρακτηρίσει την ευρωπαϊκή ένωση «μαφία» και «γκάνγκστερς».

Αμέσως παρενέβη ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτηρίζοντας τα λόγια του Φάρατζ «απαράδεκτα».

«Στην αρχή μας είπατε ότι πρέπει να πληρώσουμε ένα λογαριασμό -κάπου 52 δισ στερλίνες- ένα νούμερο που εφηύρατε, ουσιαστικά μια μορφή λύτρων. Μ’ αυτές τις απαιτήσεις αποδείξατε ότι είστε εκδικητικοί, μοχθηροί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι “δόξα τω Θεώ που φεύγουμε”. Συμπεριφέρεστε σαν μαφιόζοι. Νομίζετε ότι είμαστε όμηροι. Είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε!», είπε σε έντονο ύφος ο Φάρατζ, ενώ ο Ταγιάνι πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας:

«Αγαπητέ Φάρατζ, σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία κι αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο».




---------------------------------------------------------------------------------




Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την κατάσταση υγείας του Α. Τσοχατζόπουλου
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 17:28
Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Άκη Τσοχατζόπουλου εξέδωσε το ΓΝΑ Ιπποκράτειο.

Αναλυτικά, το νοσοκομείο ανακοινώνει:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του».

Την Πέμπτη αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται πρώην υπουργός κ. Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου και στις 22 Μαρτίου υπεβλήθη σε τριπλό bypass, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη, λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης).




------------------------------------------------------------------------------------




ΚΚΕ: Με κουπόνια αμείβονται περισσότεροι από 200.000 Ελληνες
 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 17:03
Την απαράδεκτη πρακτική καταβολής αμοιβής σε εργαζόμενους με κουπόνια κατήγγειλε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας ότι ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αφού απαλλάσσονται από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και έχουν φοροελαφρύνσεις.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής :

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι, κυρίως νεοπροσλαμβανόμενοι, λαμβάνουν τμήμα της αμοιβής τους με κουπόνια που εξαργυρώνουν σε σούπερ μάρκετ και τα κουπόνια αντικαθιστούν το 20 - 25% του μισθού και σε ετήσια βάση φτάνουν αθροιστικά τα 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό που καταβάλλεται σε κουπόνια, μέχρις ενός ορίου, είναι αφορολόγητο για τις επιχειρήσεις, ενώ απαλλάσσονται και από την καταβολή των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών ενισχύοντας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό είναι μέρος μόνο της εργασιακής ζούγκλας που έχουν διαμορφώσει με την πολιτική τους τόσο η ΕΕ αποκαλώντας την «κοινοτικό κεκτημένο» όσο κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που την εφαρμόζει κατά γράμμα υποκρινόμενη ότι δήθεν η περίπτωση της Ελλάδας συνιστά εξαίρεσή του.

Ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή :

- Υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι στην ΕΕ και στην Ελλάδα πληρώνονται σε είδος με κουπόνια;

- Πώς τοποθετείται στην πρακτική αυτή που περιορίζει το «κόστος εργασίας» για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, υπονομεύοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ζημιώνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία;»




-----------------------------------------------------------------------------




Διαδήλωση ανέργων και εργαζομένων με ελαστική σχέση εργασίας
 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 16:33
Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους το Πάσχα, χωρίς προϋποθέσεις, απαγόρευση των απολύσεων, κατάργηση των νόμων που ελαχιστοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ζήτησαν άνεργοι και εργαζόμενοι με ελαστική σχέση εργασίας, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ζήτησαν μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μειώσεις αποδοχών, μαζικές προσλήψεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, "χτύπημα" της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και κάλεσαν όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους σε αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Όπως υποστηρίζουν, τα λεφτά που υπάρχουν να δοθούν στους εργαζόμενους και τους ανέργους και όχι στην εργοδοσία και έκαναν λόγο για διόγκωση της ανεργίας που στην καλύτερη περίπτωση μεταλλάσσεται σε ημι-απασχόληση.
Την συγκέντρωση κάλεσε η "Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό", η οποία απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή και στο αυριανό (6/4) συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 6.30 το απόγευμα.




------------------------------------------------------------------------




Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών» διαδήλωσαν σήμερα οι δασκαλοι
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 16:28
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΔΟΕ, με τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτύρονται για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της παιδείας.

Με σύνθημα «Όχι στην Παιδεία των περικοπών» οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας μόνιμους διορισμούς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θ. Κικινής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση. Επιπλέον, σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλής και ζήτησαν συνάντηση από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, προκειμένου να τού εκθέσουν τα αιτήματά τους.




-----------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Οι ισλαμοφασιστες ευθύνονται για τη δηλητηρίαση με χημικά στη Συρία
 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 16:03
Η Ρωσία θα υποστηρίξει στα Ηνωμένα Έθνη πως μια επίθεση που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε με χημικά και προκάλεσε δεκάδες θανάτους στη Συρία ήταν στην πραγματικότητα μόλυνση που προκλήθηκε από χημικά όπλα των ισλαμοφασιστών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει δημόσια τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Ρωσία και οι ένοπλες δυνάμεις της θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους για να υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας προκειμένου να απελευθερώσουν τη χώρα από τους τρομοκρατες» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Στην εργασία μας με το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία πρόκειται, στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας της, να παρουσιάσει τα γεγονότα τα οποία έχουν ήδη περιγραφεί από τον υπουργό Άμυνάς μας» πρόσθεσε.

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε νωρίτερα πως το δηλητηριώδες αέριο που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία είχε διαρρεύσει από αποθήκη χημικών όπλων των ισλαμοφασιστών η οποία επλήγη από συριακά μαχητικά.

Η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την επίθεση και ζητεί την έναρξη έρευνας.

Εξάλλου η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η πρόταση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία είναι «απαράδεκτη» για τη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η μόλυνση της περιοχής χθες με δηλητηριώδες αέριο είναι αποτέλεσμα της διαρροής αερίου από αποθήκη χημικών όπλων των ισλαμοφασιστών, η οποία επλήγη από τα αεροσκάφη των δυνάμεων της Δαμασκού.

Στην αποθήκη αυτή βρισκόταν «ένα εργαστήριο παρασκευής αυτοσχέδιων βομβών με τοξικές ουσίες», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η συριακή πολεμική αεροπορία γνώριζε τι περιείχε η αποθήκη.

«Το χημικό οπλοστάσιο» προοριζόταν για τους μαχητές στο Ιράκ, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες του «εντελώς αξιόπιστες και αντικειμενικές».

Η χρήση του οπλοστασίου αυτού από «τους τρομοκράτες έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς καθώς και από τις επίσημες Αρχές» του Ιράκ.




----------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ακροδεξιών αληταραδων προδοτων
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 22:29
Νέες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ακροδεξιών που δηθεν «διαδηλωναν» και που ειχαν αποκλεισει τους δρόμους του Καράκας σημειώθηκαν την Τρίτη κατά του πρόεδρου Μαδούρο, στη Βενεζουέλα.

Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας απώθησαν τους ακροδεξιους προδοτες των γιανκιδων και αληταραδες του υποκοσμου οι οποίοι πέταγαν πέτρες εναντίον τους, κάνοντας ρίψεις δακρυγόνων και χρήση σπρέι πιπεριού, καθώς επιχειρούσαν να εμποδίσουν τις καταστροφες που κανανε δηθεν ότι ειναι κατά του προέδρου.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν με τις αρχές να κλείνουν σταθμούς του μετρό, ενώ εγκατέστησαν οδοφράγματα και σημεία ελέγχου, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την πλατεία της Βενεζουέλας.



----------------------------------------------------------------



Συριακός Αραβικος Στρατος: Η σφαγή οφείλεται σε ανατίναξη αποθήκης χημικών
 Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, 16:49
Η Συριακη Αραβικη Δημοκρατια αρνείται πως πραγματοποιήθηκε επίθεση με τοξικά στην πόλη Ιντλίμπ και υποστηρίζει πως «ανατινάχτηκε αποθήκη χημικών των τρομοκρατών».

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, φέρεται να αρνήθηκε, πως ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο εναντίον περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί ποτέ, ούτε τώρα και ούτε πριν», δήλωσε ο αξιωματικός του στρατού ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Οι ισλαμοφασιστες από την πλευρά τους κατηγόρησαν τη συριακή Πολεμική Αεροπορία πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ενώ Σύρος αξιωματικός είπε πως οι ισλαμοφασιστες «είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποιήσουν τον συριακό στρατό».




----------------------------------------------------------------------------



αποφυλακιστηκε ο Ακης Τζοχαντζοπουλος για λογους υγειας…….
Να θυμισω οτι ''αναπηρία 98% έχει ο Σάββας Ξηρός'', οπως ειχε αποκάλυψει ο τοτε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος το 2015 ....περιεργως ,μονο ο Τζοχαντζοπουλος βγαινει εξω ''για λογους υγειας''..........
Και τελος ο Σαββας Ξηρος γιατι δεν βγαινει η τουλαχιστον δεν δεχεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ φροντιδα ???
οι σκατοψυχοι ειναι αυτοι που θαβουν ανθρωπους ζωντανους μεσα σε φυλακες ........




-------------------------------------------------------------------------------




Ο «Αγιος Σαββας» της … αξιολογησης. Συνελευση εργαζομενων κατά διοικησης.

Μετακινήσεις προσωπικού, απειλές και κατάργηση επιδομάτων και ειδικών αδειών καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Το νοσοκομείο έχει 500 κενές θέσεις προσωπικού και πάνω από 100 ανενεργές κλίνες.

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής προχωρά το σωματείο εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», απόφαση που πάρθηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του οργάνου.
Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τη διοίκηση για τιμωρητικού χαρακτήρα αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, όπως επίσης και για τα εξής:
■ Ενα απαράδεκτο και προκλητικό έγγραφο του διοικητή που αναφέρεται στο ωράριο των εργαζομένων και περιέχει απειλές για περικοπή μισθού, το οποίο ζητούν να ανακληθεί.
■ Κατάργηση της ειδικής άδειας του προσωπικού που εργάζεται σε κλειστά τμήματα ή σε τμήματα αυξημένης επικινδυνότητας.
■ Αξιολόγηση του προσωπικού.
■ Κατάργηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
■ Κατάργηση κοινωνικού φαρμακείου.
500 οργανικά κενά
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν  οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό (περίπου 500 άτομα λιγότερα) σε σχέση με ό,τι προβλέπει το οργανόγραμμα, ενώ από τις 450 κλίνες του νοσοκομείου, περισσότερες από 100 είναι ανενεργές, την ώρα που ένας ολόκληρος όροφος έχει κλείσει (λόγω παλαιότητας φέρεται να είναι η επίσημη δικαιολογία) χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του.
«Η ακτινοθεραπεία έχει αναμονή έξι μήνες, ενώ η παρακέντηση θυρεοειδούς έχει αναμονή μεγαλύτερη από έξι μήνες», λένε οι εργαζόμενοι, που παράλληλα αναφέρουν πως τα περισσότερα μηχανήματα δουλεύουν στα όριά τους, όπως π.χ. ο αγγειογράφος και ο μαγνητικός.
Στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής στην υγεία, οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε «λάστιχο», καθώς καλούνται να βουλώσουν τρύπες προκειμένου το σύστημα υγείας να φαίνεται λειτουργικό. Ετσι, την απογευματινή υπηρεσία αιμοδοσίας που άρχισε να λειτουργεί στο γειτονικό Νοσοκομείο «Ελπίς» καλούνται να την καλύψουν νοσηλεύτριες από τον «Αγιο Σάββα».
Διαχείριση φαρμάκων
«Αυτό είναι κινητικότητα από την πίσω πόρτα», λένε οι εργαζόμενοι, που καταγγέλλουν επίσης την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει το κοινωνικό φαρμακείο του νοσοκομείου για όσους δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν τα φάρμακά τους και να το εντάξει στο φαρμακείο του νοσοκομείου. «Ετσι γίνεσαι μάγκας με ξένα κόλλυβα», μας αναφέρει εργαζόμενος.
«Ξαφνικά το νοσοκομείο βρίσκει φάρμακα που μαζεύτηκαν από ιδιώτες για να τα χρησιμοποιήσει όπως αυτό νομίζει και να δείξει προς τα έξω και κυρίως προς την ηγεσία του υπουργείου την καλή μαρτυρία. Πόσο καλά διαχειρίζεται τα φάρμακα και τι απόθεμα έχει».
«Ξεκινάμε με στάση εργασίας την Παρασκευή και θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις», μας λέει άλλος εργαζόμενος. «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε πραγματικά νοσοκομεία σε αυτή τη χώρα και πραγματική δημόσια υγεία. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται προσλήψεις ώστε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι να μην ξεπερνούν τα όριά τους και ικανός προϋπολογισμός που θα καλύψει τις ανάγκες. Χωρίς εργαζόμενο, δεν υπάρχει ασθενής» καταλήγει.




----------------------------------------------------------------------------




Στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Καμία ανοχή σε νέα περικοπή
«Μην κόβετε άλλο τις συντάξεις» το αίτημα χιλιάδων συνταξιούχων που συμμετείχαν στο χθεσινο (της Τριτης) συλλαλητήριο της Αθήνας.




--------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μαζική απάντηση στις νέες περικοπές, ανυποχώρητος αγώνας για ό,τι τους έχει αφαιρεθεί
Με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα
Δυναμική απάντηση στις νέες περικοπές στις συντάξεις τους, που μεθοδεύουν κυβέρνηση και κουαρτέτο με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», αλλά και μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα για τη διεκδίκηση όσων τους έχουν ήδη αφαιρεθεί, έδωσαν χτες Τριτη χιλιάδες συνταξιούχοι, με τη μαζική τους συμμετοχή στο παναττικό συλλαλητήριο.
Ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, από όπου έστειλαν μήνυμα αντίστασης στα νέα «θανατηφόρα μέτρα» και έκαναν καθαρό ότι θα είναι «στο δρόμο» για όσο χρειαστεί.
Με το κεντρικό πανό να γράφει «Κάθε "αξιολόγηση" = Λεηλασία του λαού» και με συνθήματα «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα εμείς τα διεκδικούμε», πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας, «πολιορκώντας» το για πάνω από δύο ώρες. Εκεί, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλο, θέτοντας τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.




------------------------------------------------------------------------------



Αλήθειες και ψέμματα για την Βενεζουέλα

Από Κώστας Ήσυχος -
05/04/2017

Η επιτακτική, επίκαιρη “ανάγκη” να δώσω συνεντεύξεις για να απαντήσω σε ερωτήματα τις τελευταίες μέρες σε θύελλα εκκλήσεων κυρίαρχων ΜΜΕ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το ταξίδι αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βενεζουέλα το 2013 με οδήγησε στην ευχάριστη θέση από τις στήλες της ΙΣΚΡΑ να απαντήσω. Τελεσίδικα, κοφτά και σταράτα.
Η δαιμονοποίηση της μπολιβαριανής επανάστασης στην Βενεζουελα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Προέδρου Τσάβεζ. Οι επιθέσεις, επικοινωνιακές αλλά και οικονομικές σε βάρος της Βενεζουέλας έχουν ένα και μόνο στόχο, την πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση της χώρας. Δυστυχώς, κατά την προσωπική μου άποψη, λάθη και αστοχίες του σημερινού πολιτικού συστήματος στην Βενεζουέλα εξυπηρετούν μερικώς και αντικειμενικά τον διαφανή και ουσιαστικό στόχο αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων στη χώρα αυτή, δηλαδή να επιστρέψει σε καθεστώς αποικίας όπως υπήρξε στο παρελθόν πριν την μπολιβαριανή επανάσταση. Η Βενεζουέλα σήμερα κατέχει το “ατυχές” ρεκόρ, να έχει τα πλουσιότερα κοιτάσματα αργού πετρελαίου στον πλανήτη. Ο ενεργειακός της πλούτος είναι σήμερα κοινωνικοποιημένος και κρατικός. Αυτό το γεγονός παραμένει μεγάλο αγκάθι στα πλευρά του βόρειου γείτονα που δεν αποδέχεται αυτήν την τεράστια κοινωνικό -πολιτική επιτυχία που σηματοδοτεί στην πολύπαθη Λατινική Αμερική και Καραϊβική έναν ακόμη “απείθαρχο” παίχτη απέναντι στον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Επαναλαμβάνω, όμως ότι οι επιλογές τόσο σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο δεν απαλλάσσουν την σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας από το τεράστιο βάρος της ευθύνης της να “διευκολύνει” τους εχθρούς της μπολιβαριανής επανάστασης για να ανατρέψουν την ελπίδα και το όνειρο στην πατρίδα του Μπολίβαρ. Η αλληλεγγύη μας και οι δεσμοί μας με τις στις χώρες και τους λαούς που επιλέγουν προοδευτικούς και ριζοσπαστικούς μετασχηματισμούς παραμένει ακατάλυτη.
Ο χρονικός κύκλος των μεγάλων προοδευτικών αλλαγών και ριζοσπαστικών συγκρούσεων στην περιοχή δεν έχει τελειώσει. Παρά τις οπισθοδρομικές πολιτικές εξελίξεις σε μια σειρά χωρών (Βραζιλία, Αργεντινή κυρίως) ενδυναμώνουν σήμερα τα κινήματα αντίστασης στις χώρες αυτές και αποκτούν στρατηγικές νίκης. Η πρόσφατη εκλογική νίκη του Λένιν Μορένο στο Εκουαδόρ είναι γεγονός. Οι οικονομικές και πολιτικές επιτυχίες στην Βολιβία του Έβο Μοράλες, δυναμώνουν. Οι προοδευτικές πολιτικές με μεγάλες δυσκολίες, συνεχίζονται στην Νικαράγουα, το Σαλβαδόρ, την Ουρουγουάη. Στο Μεξικό οι προοπτικές ενότητας της Αριστεράς ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών με την θετική εμπλοκή των Ζαπατίστας ανοίγουν νέους δρόμους ελπίδας για την χώρα. Η Κούβα συνεχίζει τον δύσκολο δρόμο των επαναστατικών κατακτήσεων με επιτυχίες, προσπαθώντας να σπάει τον εμπορικό της αποκλεισμό που ζυγώνει τα 60 χρόνια!
Κλείνοντας αυτές της γενικές παρατηρήσεις επισημαίνω τον σχεδόν απόλυτο αποκλεισμό αυτών των απόψεων από τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, που ξαφνικά θυμήθηκαν την ταπεινή μου άποψη.
Ουδέποτε υπηρέτησα με το όποιο κόστος, συστημικές επικοινωνιακές ανάγκες. Εάν όμως υπάρχει χώρος να εκφραστώ με απόλυτη διαφάνεια, έξω από καθοδηγούμενες διαδικασίες τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής “κοπτορραπτικής”, θα επιλέξω εγώ, το ενημερωτικό μέσο, με δικούς μου όρους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του στις διεθνείς σχέσεις πριν την συνθηκολόγηση του το καλοκαίρι του ’15
Υπηρέτησα από θέση ευθύνης την εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας, τα τελευταία χρόνια πριν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015. Το έπραξα πάντα μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, υπηρετώντας το ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό πολιτικό σχέδιο του τότε ΣΥΡΙΖΑ. Στα πλαίσια των καθηκόντων μου πραγματοποίησα πολλά ταξίδια, ώστε να δυναμώνουν οι ιδεολογικοί, προγραμματικοί δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά από κόμματα και κυβερνήσεις στο εξωτερικό. Όλα αυτά σε μια προετοιμασία ανάληψης πιθανής εκλογικής νίκης του κόμματος. Σε αυτό το σημείο να θυμίσω και πάλι στα κυρίαρχα ΜΜΕ, ότι χώρες, ακόμα και χώρες μέλη της Ε.Ε., είχαν και έχουν ακόμα και σήμερα ανεπτυγμένες διακρατικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Η Πορτογαλία συμμετέχει σε πρόγραμμα μεγάλων κατασκευών (υποδομές, εργατικές κατοικίες κ.λ.π.) αντί προμήθειας φτηνότερου πετρελαίου από τις τρέχουσες διεθνείς τιμές και υποπροϊόντων πετρελαίου. Το ίδιο η Ιταλία, που εκπαιδεύει αξιωματικούς του πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας. Η κατά τα άλλα ισχυρή Γερμανία έχει και σήμερα εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουελα, όπου προμηθεύει βιομηχανικά προϊόντα. Πάνω από τις μισές εισαγωγές αγροτοδιατροφικών αναγκών της Βενεζουέλας πραγματοποιούνται από αμερικανικές εταιρίες. Σε αυτό σημείο και πάλι τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, βρίσκονται μετεξεταστέα και αδιάβαστα! Αρκεί να πουλάνε οτιδήποτε σχετίζεται με παραπληροφόρηση κατά της μπολιβαριανής επανάστασης.
Το επίμαχο ταξίδι της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 στην Βενεζουέλα
Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και διαμέσου του πρεσβευτή στην Αθήνα, την εποχή εκείνη, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την χώρα, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αναβάθμισης διακρατικών σχέσεων της Ελλάδας με την Βενεζουελα. Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς και εγώ συμμετείχαμε σε αυτήν την αποστολή. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε προσκαλέσει ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες. Έναν από τους Έλληνες επιχειρηματίες εκπροσωπούσε ο Κ. Αρτεμίου, τον οποίον και εκεί γνώρισα.
Οι επαφές μας κατά την ολιγοήμερη παραμονή μας στην Βενεζουέλα εντάχθηκε σε ένα συνολικό σχέδιο πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με πολυμερείς συνεργασίες που επικέντρωναν στο δυνάμωμα της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στα πεδία της ενέργειας, των αγροτοδιατροφικών συνεργασιών (ελληνικές εξαγωγές, κ.λ.π.).
Σε αυτό το σημείο να επισημάνω και άλλα μου ταξίδια με τον ίδιο στόχο και προσανατολισμό που θα προωθούσε το αντιμνημονιακό πολιτικό σχέδιο μιας υπερήφανης Ελλάδας που δεν θα συνθηκολογούσε και δεν θα παραδιδόταν αμαχητί στις ορέξεις των δανειστών μέσω ατελείωτων εκβιασμών και δολοφονικών μνημονίων. Υπηρέτησα με πάθος αυτές τις αντιμνημονιακές και πατριωτικές πολιτικές.
Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα βρίσκομαι στη ΛΑ.Ε.
Σε ό,τι με αφορά, σενάρια που υπηρετούν δολοπλοκίες, διαφθορά, “μυστικές χρηματοδοτήσεις” και άλλες νοσηρές φαντασιώσεις είναι εντελώς ανυπόστατα ούτε κατ’ υπόνοια υπέπεσαν στην αντίληψή μου δραστηριότητες σε τέτοιες νοσηρές κατευθύνσεις. Η τότε συμμετοχή μου στην αντιπροσωπεία του τότε ΣΥΡΙΖΑ και όποιες δραστηριότητες αυτή η αντιπροσωπεία ανέπτυξε με τη δική μου παρουσία, αφορούσαν την ενίσχυση εμπορικών πολυμερών διακρατικών σχέσεων με μια ενεργειακή “υπερδύναμη” με την οποία πολλές χώρες επιδίωξαν και επιδιώκουν αναβάθμιση πολλαπλών σχέσεων. Πόσω μάλλον το 2013, που ο τότε ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε τις προοπτικές ενδυνάμωσης ισότιμων ενεργειακών, εμπορικών, επενδυτικών ευκαιριών ως υψίστης προτεραιότητας. Αυτή την πολιτική υπηρέτησα με καθαρότητα και αφοσίωση.
Οι συνεχείς προσπάθειες απαξίωσης της δικιάς μας Αριστεράς που παραμένει ανυπότακτη και υπερήφανη, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσθέτουν ακόμα περισσότερη αναξιοπιστία στο βαθύτατα αναξιόπιστο και διαπλεκόμενο σύστημα ενημέρωσης της χώρας.

*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε

http://www.iskra.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD/




----------------------------------------------------------------------------




Τα Μνημονια επνιξαν την Ελλαδα. Γραφουν οι New York Times  που κανουν λογο για τρομακτικο ανθρωπινο κοστος για τη χωρα μας.



-----------------------------------------------------------------------------



Μπαινει λουκετο σε 95 επιχειρησεις κάθε μερα! Οσο παραμενουμε στην κωλοευρωενωση και στο κωλοευρω τους και συνεχιζουμε να αναγνωριζουμε το παρανομο χρεος που μας φορτωσαν.



-------------------------------------------------------------------------




ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Κλιμακώνονται οι πιέσεις για παραίτηση του Προέδρου Ζούμα
Υψηλόβαθμα στελέχη του ANC, της Ομοσπονδίας Συνδικάτων COSATU και το ΠΓ του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ ζητούν την άμεση παραίτησή του

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--
Τις ολοένα και εντονότερες πιέσεις των εταίρων του νοτιοαφρικανικού κυβερνητικού συνασπισμού που συνιστούν το «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC), το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ (SACP) και η Ομοσπονδία Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων (COSATU) αντιμετωπίζει, όσο περνούν οι μέρες, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, μεταξύ άλλων εξαιτίας των κατηγοριών και καταγγελιών που εγείρονται σε βάρος του σχετικά με τις «σκοτεινές» δοσοληψίες που φέρεται πως έχει με την ινδικής καταγωγής οικογένεια καπιταλιστών Γκούπτα.
Χτες η COSATU κάλεσε τον πρόεδρο Ζούμα να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι δεν είναι πλέον «το σωστό πρόσωπο» ώστε να ηγηθεί της χώρας.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της COSATU, Μπέκι Ντσχαλιντσάλι, μιλώντας σε εκδήλωση ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου τονίζοντας ότι «δεν είναι πλέον το κατάλληλο πρόσωπο για να ενώσει και να ηγηθεί του κινήματος, της Συμμαχίας και της χώρας».
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Σίριλ Ραμαφόσα, και ο γενικός γραμματέας του ANC, Γκούεντε Μαντάσε, είχαν επίσης επικρίνει τον Πρόεδρο Ζούμα, ιδιαίτερα μετά την απόφασή του να αντικαταστήσει 11 από τους 35 υπουργούς της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων τον δημοφιλή υπουργό Οικονομικών Πράβιν Γκόρντχαν.

Επιπλέον, το Πολιτικό Γραφείο του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, συνεδριάζοντας στις 31 Μάρτη με κεντρικό θέμα την βαθιά κρίση που εξελίσσεται εδώ και καιρό στη χώρα, απέδωσε τη γενικότερη κατάσταση ρευστότητας στις «απερίσκεπτες ενέργειες» του Προέδρου Ζούμα, εκτιμώντας ότι πλήττουν «το υπό την ηγεσία του ANC κίνημα, δημοκρατικούς θεσμούς που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και τη χώρα γενικότερα». Απαίτησε μάλιστα την άμεση παραίτηση του Προέδρου Ζούμα, εκτιμώντας πως οι εξελίξεις έχουν φτάσει πλέον σε κρίσιμο σημείο. Υπογραμμίζει ακόμα ότι ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός και η αντικατάσταση του Γκόρντχαν συνέπεσε με τις προσπάθειες ομίλου εταιρειών της οικογένειας πλουτοκρατών Γκούπτα να βάλουν στο χέρι την τράπεζα «Habib Bank» και πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα σε στελέχη της εταιρείας εξορύξεων (της οικογένεια Γκούπτα) «Tegeta» και στελέχη της νοτιοαφρικανικής δημόσιας εταιρείας Ενέργειας «Eskom». Σε χαρακτηριστικό σημείο η ανακοίνωση του ΠΓ του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ υπογραμμίζει: «Η χρονική στιγμή ανασχηματισμού της κυβέρνησης και η εμβάθυνση των τραπεζικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια Γκούπτα δεν είναι συμπτωματική. Για μία ακόμα φορά αποκαλύπτει μία ενοχλητική πραγματικότητα: Πώς η χώρα ολοένα και περισσότερο δεν κυβερνάται από τη Βουλή, αλλά από το συγκρότημα της οικογένειας Γκούπτα. Ολο και περισσότερο, κρίσιμες αποφάσεις του ANC δεν παίρνονται από εκλεγμένες και συλλογικές δομές στη Βουλή, αλλά στο Σάξονγουολντ».

Εντονες αποδοκιμασίες αντιμετωπίζει ο Τζ. Ζούμα και από την αντιπολιτευόμενη «Δημοκρατική Συμμαχία», που κινεί διαδικασία για ψήφο μομφής κατά του Προέδρου, και διοργανώνει διαδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ την ερχόμενη Παρασκευή χρησιμοποιώντας ως αφορμή την προχτεσινοβραδινή υποβάθμιση της χρεοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον όμιλο «Standard & Poor's».




-------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Το ΚΚ οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση
ΑΓΚΥΡΑ.--
Σε μεγάλη συγκέντρωση για την απόρριψη των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, που θα τεθούν προς δημοψήφισμα στις 16 Απρίλη, καλεί το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), ελάχιστες μέρες μετά την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη να απαγορεύσει προηγούμενη κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει.
Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 8 Απρίλη στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης και το ΚΚ Τουρκίας καλεί σε ενίσχυση του «όχι» «παρά τις απαγορεύσεις, τις παρεμποδίσεις και την τυραννία». Επισημαίνει ότι οι παρεμποδίσεις όσων αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις δεν αφορούν μόνο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά «προσπαθούν να καταπνίξουν τη φωνή "φτάνει πια" του λαού». Το ΤΚΡ τονίζει πως «σύνθημά μας είναι το "όχι, αλλά αυτό δεν αρκεί», τονίζοντας ότι «όπως σημειώσαμε από την αρχή, οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ενίσχυση της αστικής κρατικής μηχανής πρέπει να απορριφθούν από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, με ταυτόχρονη ολόπλευρη ανάπτυξη της λαϊκής οργάνωσης και πάλης ενάντια στην αστική τάξη».




----------------------------------------------------------------------------------------------




Aπειλή απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας

Aπειλή απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας.
Η απόπειρα ενάντια στο ΚΚΒ βασίζεται στην ενεργοποίηση ενός νόμου που ψηφίστηκε το 1965, από το αστυνομοκρατικό, αντικομμουνιστικό καθεστώς της εποχής, που επεδίωκε να επιβάλλει επιπρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου της πολιτικής δραστηριότητας.
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ζητάει προκλητικά από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας να υποβάλλει τις καταστάσεις των μελών του, προκειμένου να "ανανεωθεί" η νομιμοποίησή του ως αναγνωρισμένο κόμμα και τα στοιχεία αυτά θα είναι τόσο στα χέρια του κρατικού μηχανισμού, όσο και προσβάσιμα στο διαδίκτυο.
Η απόπειρα αυτή ενάντια στο ΚΚΒ, τον πιο συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών δικαιωμάτων, σημειώνεται σε μια στιγμή που εκδηλώνονται με ένταση τα αδιέξοδα και η κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης στη χώρα, οξύνονται οι απειλές ενάντια στο λαό και το λαϊκό κίνημα.
Η κυβέρνηση της χώρας και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν ή ανέχονται αυτή την επίθεση, αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες.
Tο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας πηρε την απόφασή να μην παραδώσει στοιχεία των μελών του στο αστικό κράτος, και καλει σε πανεθνική κινητοποίηση που διοργανώνει το ΚΚΒ στις 7 Απρίλη, ενάντια στην απόπειρα να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα.




------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ

Εκπρόσωπος του συριακού στρατού αποποιήθηκε την ευθύνη για την επίθεση στο Ιντλίμπ, σημειώνοντας πως η Συρία έχει καταστρέψει το οπλοστάσιο χημικών όπλων από το 2013, όταν προσχώρησε στη διεθνή Συμφωνία Απαγόρευσης Χημικών Οπλων. «Η διοίκηση του στρατού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε οποιαδήποτε χημική ή τοξική ουσία στο Χαν Σεϊχούν σήμερα. Ο στρατός ουδέποτε χρησιμοποίησε, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε τοποθεσία» της Συρίας χημικά όπλα και «δεν θα το πράξει ούτε στο μέλλον», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, τυχόν ανάμειξη στην επίθεση διέψευσε παράλληλα και το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιχειρούσαν στην περιοχή τη δεδομένη στιγμή ρωσικά βομβαρδιστικά.

Με νέες επιχειρήσεις στη Συρία απειλεί ο Ερντογάν

Το ίδιο διάστημα, και ενώ εντείνονται οι αντιδράσεις της Τουρκιας γύρω από τις προσπάθειες Κούρδων αξιωματούχων να φέρουν στο διεθνές προσκήνιο το κουρδικό ζήτημα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν απείλησε με νέες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.
Προχτές βράδυ μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος σε επαρχία της Μαύρης Θάλασσας, ο Τούρκος ηγέτης είπε πως έχει «εκπλήξεις» για τους Κούρδους της Συρίας των δυνάμεων YPG και πως έχει έτοιμα σχέδια για νέες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, μετά τον πρόσφατο τερματισμό της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που είχε στόχο, υποτίθεται, την αντιμετώπιση τζιχαντιστών από τα νοτιοανατολικά τουρκικά σύνορα. «Θεού θέλοντος, οι επόμενοι μήνες θα είναι άνοιξη για την Τουρκία και χειμώνας για τους τρομοκράτες», είπε σε χαρακτηριστικό σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.
Ωρες μετά, ο Ερντογάν επανήλθε, χτες, στο Κουρδικό, απαιτώντας αυτή τη φορά από τους Κούρδους του βορείου Ιράκ να υποστείλουν τη σημαία του Κουρδιστάν από τη βόρεια ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, προειδοποιώντας τους ότι αν δεν το πράξουν, αυτό θα βλάψει τις σχέσεις τους με την Τουρκία. «Δεν συμφωνούμε επουδενί με την αξίωση ότι το Κιρκούκ ανήκει στους Κούρδους. Το Κιρκούκ ανήκει στους Τουρκομάνους, τους Αραβες και τους Κούρδους, αν βρίσκονται εκεί. Μην εγείρετε την αξίωση ότι ανήκει σε εσάς, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ. Θα υπονομεύσετε τον διάλογο με την Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.




----------------------------------------------------------------------------------




«Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε  δικη μας δράση», εάν ΟΗΕ αποτύχει στη Συρία - Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ
Δημοσιεύθηκε : 5 Απριλίου 2017 20:17
Οι ΗΠΑ άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να πάρουν  δική τους δράση στη Συρία, εκτός εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  αναλάβει δράση για την πρόληψη της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Έρχεται μετά από την αναφερθείσα επίθεση χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ, το οποίο ισλαμοφασιστες κατηγορούν  τη Δαμασκό.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε την Τετάρτη για να συζητήσουν ένα σχέδιο ψηφίσματος που προτείνονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, το οποίο θα καταδικάζει τη Δαμασκό για την αναφερόμενη επίθεση χημικά όπλα στην πόλη Χαν Sheikhoun το πρωί της Τρίτης.
Nikki Haley, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, διατύπωσε συναισθηματική ομιλία που περιλάμβανε εικόνες των παιδιών για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ταχείας δράσης. Οι εικόνες  χρησιμοποιούνται στην αναφορά της υποτιθέμενης επίθεσης χημικά όπλα.

«Το σχέδιο αυτό γράφτηκε βιαστικά και υιοθετώντας το θα ήταν ανεύθυνο,» ειπε ο Ρώσος βουλευτής που ενεργεί σαν απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντιμίρ Safronkov.
Κατηγόρησε επίσης τα Δυτικα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την απροθυμία να διερευνήσουν προηγούμενες περιπτώσεις καταγγελιών για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, όπου ομάδες ισλαμοφασιστών είχαν κατηγορηθεί για τη χρήση παραγόντων τοξίνης.
Ο Safronkov είπε ότι ήταν πρόωρο να υιοθετήσουν ένα ξεχωριστό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης στην Ιντλίμπ, πριν προηγουμένως εγκριθουν έγγραφα που ειναι επαρκής για να παρέχει μια ενδελεχή έρευνα της.
Ο αναπληρωτής απεσταλμένος τόνισε ότι η Μόσχα στηρίζει τα αιτήματα που εκφράστηκαν από Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για μια πλήρη και αντικειμενική ανιχνευση της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης.
Η Ρωσία θεωρεί ότι η χρήση χημικών όπλων από οποιαδήποτε από τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία είναι «απαράδεκτη», είπε, προσθέτοντας ότι οι δράστες πρέπει να θεωρηθουν υπεύθυνοι.
«Πρέπει να τεθεί ένα τέλος στην άχρηστη πρακτική διεξαγωγή ερευνών εξ αποστάσεως», δήλωσε ο Safronkov, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες πρέπει να ταξιδέψουν στην Khan Sheikhoun και να χρησιμοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες μεθόδους στην έρευνα τους, αντί να βασίζονται σε «ανεξέλεγκτα» δεδομένα από το διαδίκτυο.

Σχολιο.- Οι ΗΠΑ θα επέμβουν σίγουρα στην Συρία και πολύ σύντομα . Όποιος δεν το βλέπει είναι στραβός .
Τώρα είναι που πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο Αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα εμποδίσει το ΝΑΤΟ αλλά και θα τσακίσει τα εγχώρια τσουτσέκια που τόσα χρόνια στρώνουν δρόμο
Σχολιο.-  Δεν είναι και τοσο σιγουρο. Είναι δυσκολα τα πραγματα διεθνως για τους αμερικανους. Οι κωλοευρωενωσιτες θελουν να τους βαλουν μπροστα χωρις να εμπλακουν παλι, και να παρουν μερος στο πλιατσικο. Αλλα τους αμερικανους δεν τους παιρνει να εμπλακουν σε έναν ακομη πολεμο.
Σχολιο.-  θα χτυπησουν ρωσικο στρατο τα αμερικανακια? Ε τοτε παμε για Παγκοσμιο Πολεμο!


3 σχόλια:

e-h είπε...


La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana un
dossier titulado Arte y Literatura con espíritu crítico, a propósito del
más reciente proceso asambleario de la UNEAC. Desde la perspectiva de
varios de sus miembros, se analiza el funcionamiento de la Organización,
los desafíos que enfrenta en el actual contexto, y su vínculo con la
sistemática conceptualización y aplicación de la política cultural de la
Revolución cubana. Destacan aquí un artículo de Jesús Guanche dedicado a
los retos y las potencialidades del trabajo comunitario en la Isla; así
como un texto que examina las relaciones cotidianas entre la vanguardia
intelectual y artística y las instituciones culturales. En su edición
821, La Jiribilla incluye además una entrevista exclusiva al periodista
Ignacio Ramonet, quien dialoga sobre el fenómeno global de internet y la
comunicación política. Completan esta entrega un intercambio con el
historiador cubano Elier Ramírez Cañedo, una aproximación al venidero
Encuentro Internacional de Academias de Ballet, y una entrevista de
Diana Ferreiro al joven músico Ethiel Failde, presidente del segundo
Encuentro Internacional Miguel Failde In Memoriam.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Kούβας περιοδικό για τον πολιτισμό είναι η Jiribilla Αυτή η εβδομάδα
Εχει φάκελο με τίτλο Τέχνη και Λογοτεχνία κριτικά, επίκαιρα της
Νεότερες διαδικασία συναρμολόγησης του UNEAC. Από τη σκοπιά της
πολλά από τα μέλη της, η λειτουργία του Οργανισμού αναλύεται,
οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην παρούσα συγκυρία, και η σύνδεσή τους με
συστηματική σύλληψη και την εφαρμογή της πολιτιστικής πολιτικής
στην Κουβανική Επανάσταση. Από την ιδιαίτερη σημείωση εδώ ένα άρθρο αφιερωμένο στον Jesús Guanche
οι προκλήσεις και τις δυνατότητες της κοινωνικής εργασίας στο νησί, έτσι
ως ένα κείμενο που εξετάζει τις καθημερινές σχέσεις ανάμεσα στην πρωτοπορία
πνευματική και καλλιτεχνική και πολιτιστικά ιδρύματα. Στην έκδοση της
821, La Jiribilla περιλαμβάνει επίσης μια αποκλειστική συνέντευξη με τον δημοσιογράφο
Ignacio Ramonet, ο οποίος μιλά για το παγκόσμιο φαινόμενο του διαδικτύου και
πολιτική επικοινωνία. Παρέχει πλήρη αυτή την ανταλλαγή με τον
Κούβας ιστορικό Elier Cañedo Ramirez, μια προσέγγιση για να έρθει
Διεθνής Συνάντηση των Ακαδημιών Μπαλέτου και συνέντευξη
Diana Ferreiro ο νεαρός μουσικός Ethiel Failde, πρόεδρος του δεύτερου
Διεθνής Συνάντηση Μνήμη Miguel Failde.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu


e-h είπε...


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
www.holocaust.gr

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνδιοργανώνει με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ την Πέμπτη 6 Απριλίου, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και ώρα 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στο χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) και στη συνέχεια πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική, συμβολική περικύκλωσή της.
Καλούμε το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίησή μας, που ως στόχο έχει να αναδείξει το γεγονός ότι εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ, το μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί, ενώ δεν έχει, καν, υπογραφεί η επιβαλλόμενη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Πρόγραμμα κινητοποίησης:
Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, 6.00 μμ: συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή (Κοραή 4), έξω από το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 (έδρα της Κομαντατούρ) όπου βασανίστηκαν χιλιάδες Ελλήνων από τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής.
Στη συνέχεια: πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική συμβολική περικύκλωσή της.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
www.holocaust.gr

e-h είπε...


EΠΑΜ
Δελτίο Τύπου: Όλοι σήμερα στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας
Παρά την συλλογική απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών κατοικίας, εν τούτοις στην Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη από την ALPHA BANK η εκποίηση ενός διαμερίσματος μόλις 50 τμ που βρίσκεται στην περιοχή της Ν. Μαγνησίας. Θα είμαστε και πάλι όλοι εκεί για να το αποτρέψουμε!
Εκτός από αυτό το διαμέρισμα, την Τετάρτη 5/4/17 εκποιούνται επίσης αγροτεμάχια, επαγγελματικοί, βιοτεχνικοί και βιομηχανικού χώροι, δηλ. κυψέλες εν πολλοίς του παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας που την οδηγούν σε ολική εκποίηση κάθε παραγωγικής ικμάδας της.
Όταν την ευθύνη για την κατάντια των Ελλήνων πολιτών, την έχει το εθελόδουλο καθεστώς που μας εξουσιάζει με αιχμή του δόρατος της τράπεζες, χρέος όλων μας είναι να διασώσουμε κάθε σπιθαμή εδάφους και περιουσιακών στοιχείων αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως της νομικής και ιδιοκτησιακής μορφής του.
Είναι σαφής και πάγια θέση του Ε.ΠΑ.Μ., να μην προβαίνει σε διαχωρισμό «καλών» και «κακών» πλειστηριασμών ανάλογα με το ακίνητο που πλειστηριάζεται ή την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του, οποιοδήποτε και αν είναι το αντικείμενό του και από οποιονδήποτε φορέα κι αν προέρχονται (τράπεζες, εφορίες, δημόσια ταμεία κλπ).
Και αυτό διότι από το 2010 και μετά, η διαδικασία αυτή είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και στα χρηστά ήθη ως καταχρηστική και παράνομη. Ας μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι επικριτές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά και όσοι αφελείς συμπορεύονται μαζί τους:
Οι όποιες περιπτώσεις ελαχίστων οφειλετών συνδέονται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή διαπλοκής με άνομα συμφέροντα, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη όταν αποκατασταθεί η νομιμότητα στη χώρα· όχι όμως με αυτοσχέδιες «δημόσιες ανακρίσεις» του λαϊκού κινήματος, ενώπιον μάλιστα «κορακιών» και «προθύμων» συμβολαιογράφων.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους πολίτες σήμερα Τετάρτη στις 15:30 να παρευρεθούν μαζικά σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, να αποτραπεί στο μέτρο του δυνατού η όποια προσπάθεια δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας.
Παράλληλα δεσμεύεται για την επιστροφή όλων των περιουσιών που πλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας..
Αθήνα 5 Απριλίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.