Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Πεμπτη 6 Απριλιου 2017




Στις 6 Απριλίου 1941 στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας επιτέθηκαν κατά της Ελλάδας που βρισκόταν ήδη σε πόλεμο με τη φασιστική Ιταλία, έχοντας αποκρούσει την ιταλική επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 και έχοντας εκδιώξει τους εισβολείς στο αλβανικό έδαφος.
Παρά την ηρωική αντίσταση στο Ρούπελ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο στρατός των ναζί εισέρχεται στις 27 Απριλίου στην Αθήνα, ενώ ο βασιλιάς και η κυβέρνηση καταφεύγει στην Κρήτη κι από κει στο Κάιρο. Τη χώρα παραδίδει στους ναζί και στους συμμάχους τους ιταλούς και βούλγαρους φασίστες, ο στρατηγός Τσολάκογλου που σχηματίζει και την πρώτη κυβέρνηση δωσιλόγων.
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία και την Ήπειρο κάλεσαν τον λαό να συγκεντρώσει τα όπλα από τον ελληνικό στρατό που διαλυόταν, ενώ στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την κατάληψή της, διοργανώνεται συγκέντρωση με συνθήματα "Αντίσταση στους επιδρομείς", "Όπλα στο λαό" κ.ά. Ταυτόχρονα, στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί Μανιφέστο του Γραφείου Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ, με το οποίο ο λαός καλείται να οργανώσει την αντίσταση για την απελευθέρωση της χώρας.
Καθώς οι Γερμανοί ετοιμάζουν την επίθεση κατά της Κρήτης, άρθρο του Μιλτιάδη Πορφυρογένη στην εφημερίδα "Κρητικά Νέα" δίνει την κατεύθυνση του παλλαϊκού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Την κατεύθυνση αυτή υιοθετεί στα τέλη Μαΐου και η Νέα Κεντρική Επιτροπή που συγκρότησαν ηγετικά στελέχη του κόμματος, τα περισσότερα από τα οποία είχαν μόλις αποδράσει από τα ξερονήσια της εξορίας. Ανάμεσα στις αποφάσεις της ήταν και η προετοιμασία για ένοπλο αγώνα.
Τα ιστορικά γεγονότα διαψεύδουν τον μύθο ότι τάχα οι κομμουνιστές αντιτάχθηκαν στη φασιστική εισβολή και κατοχή μόνο μετά την επίθεση κατά της ΕΣΣΔ, στις 21 Ιουνίου 1941.




-----------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ/Ο Ο Βρετανος ανεξαρτητος δημοσιογραφος Tom Duggan (δουλευε πριν στις ΗΠΑ για το NBC and ABC( Chicago&Los Angeles)επιβεβαιωνει το πορισμα του ρωσικου Υπουργείου Άμυνας : η μόλυνση από δηλητηριώδη αέρια στην πόλη Χαν Σεϊχούν της Συρίας, ήταν συνέπεια διαρροής αερίων από αποθήκη χημικών όπλων των ισλαμοφασιστών, μετά τον βομβαρδισμό της από συριακά μαχητικά αεροσκάφη
*Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα της επίθεσης αυτής (σ.σ.: κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα) είναι τα ίδια με τα συμπτώματα από προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα, που έκαναν οι αντάρτες.
*Οπως έγινε γνωστό από τον Συριακό στρατό, μιά αεροπορική επιδρομή έγινε εναντίον ενός εργοστασίου πυραύλων στον Καν Σεικούν, με ρωσικό αεροσκάφος Σουκόι, το οποίο δεν μπορεί να εκτοξεύσει τέτοια όπλα. Οι συριακές αρχές είπαν πάντως ότι δεν μπορούν να ξέρουν τι υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο που έπληξαν.
Θα ήταν επίσης πολύ αφελές και αυτοκαταστροφικό, τώρα που οι τζιχαντιστές αντάρτες ηττήθηκαν στο Χαλέπι και αποχώρησαν στην επαρχία Ιντλίμπ, να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα το καθεστώς Ασαντ, προκαλώντας μια διεθνή σταυροφορία εναντίον του. Οπως προκλητικά αφελής ήταν και η προσπάθεια ενοχοποίησης του καθεστώτος το 2013, όταν άγνωστοι έριξαν χημικά σε συνοικία της Δαμασκού, την ημέρα που θα επισκέπτονταν την Συρία αντιπροσωπεία του ΟΗΕ για τα χημικά
*τελευταιες ειδησεις /Οι ΗΠΑ «απειλούν» τον ΟΗΕ με «ανάληψη δράσης» για τη Συρία
Στην προειδοποίηση ότι όταν ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αποτυγχάνει να δράσει συλλογικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν από μόνες τους δράση» προέβη την Τετάρτη η Αμερικανίδα πρεσβευτίνα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.
Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ την Τρίτη, που ήταν αφορμή για την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, υπάρχουν δύο απόψεις. Από τη μία οι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία που επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση Άσαντ, και από την άλλη η Ρωσία που «δείχνει» ως υπαίτιους τους ισλαμοφασιστες.




-------------------------------------------------------------------------------



ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh ειχε αποκαλυψει ότι το μέτωπο Al Nusrah είχε προμηθευτεί χημικά όπλα και συγκεκριμένα αέριο Σαρίν, με τη διαμεσολάβηση Τούρκων και Σαουδάραβων, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επίθεση μεγάλης έκτασης στη Συρία.
Λίγους μήνες πριν την επίθεση, η τουρκική αστυνομία είχε συλλάβει ισλαμοφασιστες του μετώπου Al Nusrah για κατοχή αερίου Σαρίν αλλά παρόλο που είχαν προταθεί βαριές ποινές μέχρι και 25 ετών, λίγο καιρό μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ήταν η εποχή που ο Άσαντ με τη στήριξη των Ρώσων κέρδιζε σημαντικό έδαφος στη Συρία, κάτι που μάλλον ανησυχούσε τόσο τις ΗΠΑ, και την ΕΕ όσο και την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία, για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία. Χρειαζόταν μια κίνηση αντιπερισπασμού ώστε η κοινή γνώμη να στραφεί πάλι κατά του Άσαντ και να δικαιολογηθεί μια στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. Αν και η επέμβαση αυτή δεν έγινε, η αντίστροφη μέτρηση για το συριακό καθεστώς ξεκινάει.
Τα όπλα του Καντάφι και τα άφθονα πετροδολάρια των Σαουδαράβων εξοπλίζουν και διασπούν τις ανομοιογενείς ομάδες ισλαμοφασιστών, που πλέον υπολογίζονται σε χίλιες μέσα στο έδαφος της Συρίας.
28.04.2016




------------------------------------------------------------------------------




Δράσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στούς απεργούς πείνας στη Τουρκία
Προς την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης
Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απεργίες πείνας σε πολλές τουρκικές φυλακές για τα δικαιώματα των φυλακισμένων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Εμείς, σε ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στην φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν θα πραγματοποιήσουμε μοιράσματα ενημερωτικών κειμένων
Στην Πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 5 Απριλίου 13:00 έως 21:00, την Πέμπτη 6 Απριλίου 13:00 έως 21:00 και την Παρασκευή 7 Απριλίου από 13:00 θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, ενώ στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.
Καλούμε όλους και όλες να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την δημοκρατία και την ελευθερία των λαών.
Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν




-------------------------------------------------------------------------------




Εκδήλωση Μνήμης για τα 14 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στην Πετρούπολη διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της ΛΔΝτόνετσκ στην Αθηνα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Dostoevsky.
Εκδηλωση των 14 θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη φιλοξένησε την αντιπροσωπεια  ldntónetsk σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ντοστογιέφσκι.
Το κέντρο του ντοστογιέφσκι και executive κέντρο πδ μετέφερε τα συλλυπητήρια στον λαό της Ρωσίας από το λαό της Ελλάδας σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στην  Αγία Πετρούπολη στις 3 Μαρτίου 2017.




-----------------------------------------------------------------------------




Μόνος σύμβουλος των χαμένων του πολέμου στη Συρία είναι ο πανικός και δεν διστάζουν να δολοφονούν αμάχους, για να κερδίσουν κάποια προνόμια, στο μεταπολεμικό καθεστώς.
"Οργή, δάκρυα και αγανάκτηση" αρχηγών Δυτικών κρατών πλημμύρισαν τα έντυπα και τις τηλεοράσεις του "ελεύθερου κόσμου", για τον τραγικό θάνατο αμάχων, από χημικά όπλα.
Ολοι έδειξαν με το δάχτυλο τη Συριακή κυβέρνηση.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Σύριος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων Φεϊζάλ Μικντάντ, "εδώ και εβδομάδες είχαμε ενημερώσει τον "Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων", για τη μεταφορά τοξικών όπλων, στη Συρία, από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα με τεκμηριωμένες εκθέσεις. Τις ίδιες εκθέσεις παρέλαβε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από μας".
Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε, επίσης, ότι ο Συριακός στρατός, ούτε διαθέτει, ούτε έχει ποτέ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί, από τον Οργανισμό, για την απαγόρευσή τους, μετά από σχετικές έρευνες.
"Το έγκλημα διεπράχθη από την Αλ Νούσρα, που υποστηρίζεται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία, όπως και από Μεγ. Βρετανία και Γαλλία", δήλωσε ο υπουργός.
Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει δίωξη, κατά των οργανώσεων που διέπραξαν το έγκλημα και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, στη Συρία, ντε Μιστούρα να εξετάσει, αντικειμενικά, όλα τα στοιχεία.
Υ.Γ. Η δημοσιογραφία επιβάλλει την παράθεση όλων των απόψεων των εμπλεκομένων, παπαγαλάκια μου! Κάτι που συστηματικά "ξεχνάτε"!!!




------------------------------------------------------------------------------




Κυνική ομολογία Μπερίσα
Ομολόγησε τελικά ο Σαλί Μπερίσα, αυτό που πολλοί έλεγαν εδώ στην Ελλάδα, τι συνέβη με το Κοσσυφοπέδιο αλλά τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης τους χαρακτήριζαν “γραφικούς” και “φιλοσέρβους”. Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, παραδέχθηκε επίσημα, ότι άνοιξε τις στρατιωτικές αποθήκες πυρομαχικών και όπλων για να εξοπλίσει το λεγόμενο «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, τους γνωστούς εγκληματίες Ουτσεκάδες. Δηλαδή, με όπλα της Αλβανίας ξεκίνησε ο πόλεμος από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου κατά της Σερβίας με αποτέλεσμα να διαχωριστεί το Κοσσυφοπέδιο και να ανακηρυχθεί, αργότερα, ως “ανεξάρτητο” κράτος. «Μετά την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Αλβανία, αποφάσισα να ανοίξω τις πόρτες των στρατιωτικών αποθηκών. Το έκανα για δύο λόγους- για την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων μου από την μία πλευρά και από την άλλη για να οπλίσω τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Μπερίσα! Και δεν κινήθηκε ούτε συγκινήθηκε κανείς από τους γνωστούς “ευαίσθητους” περί του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για να καταλάβετε, δόθηκαν πάνω από 700.000 όπλα διαφορετικών τύπων και 1,5 εκατομ. φυσίγγια! Κατά τα λοιπά, ο Μιλόσεβιτς ήταν ο σφαγέας!




---------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ/Παραλληλα με τις κατηγοριες κατα του Ασαντ (περι υποτιθεμενης επιθεσης με χημικα) αγνωστης προελευσης αεροπορικοι βομβαρδισμοι χτυπησαν τον Συριακο στρατο στην Νταρα
Άγνωστου ταυτοτητας  αεροπορικές επιδρομές φέρεται να χτύπησαν θέσεις στρατού στη νότια Συρία
6/4/2017
Δαμασκός, Συρία (12:30 πμ) - Αρκετές θέσει του συριακού στρατού στη νότια επαρχία της Νταράα έχουν χτυπηθει κάτω από την επίθεση από άγνωστες αεροπορικές επιδρομές μόνο μία φορά την ημέρα μετά από πού η συριακή κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί για τη διεξαγωγή χημικης επίθεση σε τζιχάντ ισλαμοφασιστες στην Ιντλίμπ.
Τα χτυπηματα στοχεύουν την εγγύτητα του Τμήματος Πολιτικής Ασφάλειας στην Izra», μια γέφυρα κοντά στην πόλη αυτοχαρακτηρίζονται ως Κουρμπέτ Gazaleh, και τα δυτικά προάστια της Dae'l.  Θύματα μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε την Τετάρτη ότι η καταστροφική επίθεση με χημικά όπλα αυτής της εβδομάδας στη Συρία είχε αλλάξει την άποψή του για τον βάναυσο  πόλεμο στη χώρα αυτή, αν και ο ίδιος αρνήθηκε να πει πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανταποκριθούν.
«Είναι πολύ, πολύ δυνατό, και εγώ θα σας πω ότι έχει ήδη συμβεί, ότι η στάση μου απέναντι στη Συρία και Άσαντ, έχει αλλάξει πάρα πολύ», είπε ο κ Trump.




--------------------------------------------------------------------------------




Είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιος τη λέει. Είμαι με τη δικαιοσύνη άσχετα για ποιον είναι υπέρ -ή κατά.
Malcolm X




----------------------------------------------------------------------------------




Περισσότερο από σαφής και ξεκάθαρη έγινε η ηχηρότατη υποτίμηση, εκ μέρους της Δύσης, της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Κανένα εμβληματικό κτίριο ή μνημείο των ευρωπαϊκών πόλεων δεν «βάφτηκε» στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, σε αντίθεση με άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούσαν πόλεις της Δύσης και σε αντίθεση με την ρωσική αντίδραση σε τρομοκρατικές επιθέσεις στις δυτικές χώρες, ενώ, αναλόγως «χλιαρή» ήταν και η έκφραση συλλυπητηρίων και συμπάθειας προς τα θύματα, εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας. Παρά το γεγονός ότι και η Δύση υποφέρει από αυτού του είδους την τρομοκρατία, η οποία, κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι βρίσκεται στο κοινό στόχαστρο ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δυτικά ΜΜΕ «διάβηκαν τον Ρουβίκωνα», από δεοντολογικής και στοιχειωδώς ανθρώπινης πλευράς. Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από σχετική σταχυολόγηση του «Russia Today», ο παρουσιαστής του BBC, μεταδίδοντας την είδηση για την επίθεση, έσπευσε να προσθέσει ότι «τα φιλελεύθερα ΜΜΕ ανακοίνωσαν, πως, πιθανά, πρόκειται για ένα είδος απόπειρας να αποσπασθεί η προσοχή από την πρόοδο των ερευνών για τις υποθέσεις διαφθοράς».




----------------------------------------------------------------------------



Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης: Αδέλφια από τα Μανιάτικα του Πειραιά.
Ο ένας ήταν πρεσαδόρος και ο άλλος οδηγός. Τα αδέλφια Κασιδιάρη ήταν από τους πρωταιτίους του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Δίχως να φορούν κουκούλα και ενώ οι Γερμανοί είχαν γονατιστούς όλους τους άνδρες της περιοχής, τα αδέλφια Κασιδιάρη περνούσαν ανάμεσά τους και έδειχναν με το δάχτυλο στους Γερμανούς ποιοι έκαναν αντίσταση. Οι Γερμανοί, δίχως δεύτερη κουβέντα, τους σήκωναν όρθιους, τους έστηναν στον τοίχο και τους δολοφονούσαν.
O Λουκάς και ο Δημήτρης Κασιδιάρης ανήκαν στην Ειδική Ασφάλεια, που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς επί Κατοχής. Δεν πολέμησαν για την απελευθέρωση, δεν έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Προτίμησαν να συνεργαστούν με τους ναζί και να προδίδουν.




-----------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ μετα απο 5 μηνες φυλακη,ο Τουρκος σκιτσογραφος Musa Kart αντιμετωπιζει κατηγοριες και θα περασει δικη /αν βρεθει ενοχος θα παρει 29 (!)χρονια φυλακη



--------------------------------------------------------------------------------




δεν θα ποσταρω και γω ενα απο τα χιλιαδες βιντεο(πως βρεθηκαν?)που δειχνουν την τραγωδια των αμαχων στο ανταρτοκρατουμενο Χαν - Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλίμπ στην Συρια
ειναι φριχτο εγκλημα οπως και ειναι εγκλημα το γεγονος πως δεν εχει δημιουργηθει ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
*Δεν βρισκω λογικο το να εριξε ο Ασαντ χημικα στους πολιτες του,απο την στιγμη που κερδιζει στο πεδιο μαχης και η Δυση(ΗΠΑ) μολις πριν 5 μερες τον ειχε αναγνωρισει ως ''νομιμο συνομιλητη και αντιπροσωπο της Συριας''..
οποτε δεν μενει παρα η εξηγηση οτι η τραγωδια ηταν αποτελεσμα των βομβαρδισμων της αποθηκης οπλων των ισλαμοφασιστων οπου εκει μεσα προφανως υπηρχαν χημικα οπλα ..
(ηταν αλλωστε το πορισμα του ΟΗΕ πριν 2 χρονια οτι δεν εχει ο Ασαντ χημικα αλλα εχουν οι Τζιχαντοφασιστες /κατι θα ξερει η Χιλαρυ Κλιντον )
*ο Τραμπ (η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ δλδ) φυσικα δηλωσε οτι ''θα αναλάβουμε μονομερή δράση στη Συρία αν ο ο Οργανισμός (ΟΗΕ)αποτυγχάνει να δράσει συλλογικά''
καταλαβατε να υποθεσω ?
(ετσι λοιπον συνεχιζεται ενας φρικαλεος νατοικος πολεμος με μας θεατες ,ετσι συνεχιζονται οι σφαγες αμαχων,ετσι εξηγειται γιατι οι νεκροι στο μετρο στην Ρωσια δεν ενδιαφερουν κανεναν,
οπως επισης οι νεκροι στην Υεμενη επισης δεν ενδιαφερουν κανεναν ...
ετσι εξηγουνται πολλα αλλα κανεις δεν θελει να καταλαβει




----------------------------------------------------------------------------------



Απαντηση του ΚΚΕ στον προδοτη γερμανοτσολια  Αμβρόσιο
 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, 14:41
Απαντηση εδωσε το ΚΚΕ  στον προδοτη γερμανοτσολια που εγινε μετα Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, ύστερα από τα όσα δήλωσε ο τελευταίος για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Συγκεκριμένα, ο προδοτης γερμανοτσολιας που μετα εγινε Μητροπολίτης με ανάρτησή του είχε χαρακτηρίσει «αρχιδολοφόνο» και «αδελφοκτόνο» των Ελλήνων τον Νίκο Μπελογιάννη με αφορμή τη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης». Ο προδοτης μητροπολίτης στην ίδια ανάρτηση είχε αναφερθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη, χαρακτηρίζοντας τον «Κομμουνιστο-Συμμορίτη», «πράκτορα των Σοβιετικών Μπολσεβίκων», «προδότη της Πατρίδος», «σφαγέα των Ελλήνων αδελφών κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου».

Το ΚΚΕ, και συγκεκριμένα η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, χαρακτήρισε γνωστό τον ασφαλίτικο ρόλο του μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος «ως στυλοβάτης της πλουτοκρατίας και του πολιτικού της συστήματος, επιβεβαίωσε με την πρόσφατη επιστολή του την προσπάθεια του να αμαυρώσει τα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ, την ανιδιοτελή πάλη των κομμουνιστών για τα λαϊκά συμφέροντα και τον γνήσιο πατριωτισμό τους μέχρι και την θυσία της ζωής τους».




--------------------------------------------------------------------------




Ο αριθμός των Ρώσων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έφθασε τα 20 εκατομμύρια
 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, 12:30
Ο αριθμός των Ρώσων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έφθασε τον περασμένο χρόνο σχεδόν τα 20 εκατομμύρια, σε υψηλό δεκαετίας, έπειτα από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την ουκρανική κρίση και την πετρελαϊκή κρίση που έπληξε την οικονομία, προκύπτει από οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Περίπου 19,8 εκατομμύρια άνθρωποι --περισσότερο από το 13% του πληθυσμού--ζούσαν με εισοδήματα χαμηλότερα του μικρότερου αποδεκτού τον περασμένο χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat, από 19,5 εκατ. που ήταν το 2015.

Τα εισοδήματα στη Ρωσία εμφανίζουν έντονες διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή, με τον μέσο όρο αποδοχών το τέταρτο τρίμηνο να διαμορφώνεται σε λιγότερο από 9.691 ρούβλια (161 ευρώ) τον μήνα.

Ο αριθμός των φτωχών στη χώρα ανερχόταν σε 16,1 εκατομμύρια το 2014 προτού η Ρωσία βυθιστεί στην ύφεση εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων λόγω της ουκρανικής κρίσης.




----------------------------------------------------------------------------



Ελευθερος ο 21χρονος ψυχασθενης που εσφαξε τη μητερα του επειδη του ειπε να κλεισει την TV.
Είναι πλέον ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του ο μητροκτόνος που «πάγωσε» την κοινή γνώμη τον Μάιο του 2013, όταν σκότωσε τη δασκάλα μητέρα του, επειδή του είπε να κλείσει την τηλεόραση.
Επειτα από μια δωδεκάωρη διαδικασία, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου έκρινε τον 21χρονο αθώο λόγω ακαταλόγιστου.Το σκεπτικό ήταν ότι την ώρα που τελούσε το έγκλημα δεν είχε αντίληψη τι έκανε, λόγω της σχιζοφρένειας από την οποία έχει διαγνωστεί ότι πάσχει. Πάντως, το δικαστήριο δεν διέταξε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό κατάστημα, καθώς έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνία.
Πλέον ο νεαρός θα ζήσει με τον πατέρα του σε άλλη πόλη, καθώς εγκατέλειψαν το Αγρίνιο για να καταφέρουν να ζήσουν φυσιολογικά, αλλά θα παρακολουθείται τακτικά από ψυχίατρο.
Η πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία συνέβη τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου 2013, όταν ο 17χρονος (τότε) δράστης ήταν στο σαλόνι και παρακολουθούσε τηλεόραση.
Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, η 51χρονη μητέρα του τού ζήτησε να την κλείσει και να κοιμηθεί, επειδή το πρωί θα έδινε πανελλαδικές εξετάσεις. Μητέρα και γιος τσακώθηκαν και ο ανήλικος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο, με το οποίο τη μαχαίρωσε πολλές φορές με μανία.
Από τη φασαρία ξύπνησε ο πατέρας του και πήγε στο σαλόνι, όπου είδε την άτυχη σύζυγό του αιμόφυρτη στο δάπεδο.



---------------------------------------------------------------------------



H πτώση του ΑΕΠ της Συρίας που είναι σε πόλεμο είναι 23% και η πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 25%.



--------------------------------------------------------------------------------------------




«Εδώ δεν παιζουμε τις κουμπαρες» ειπε ο Τσιπρας στον Τουσκ, αλλα για το τι συμβαινει με την διαπραγματευση με τους τοκογλυφους κωλοευρωενωσιτες οφειλει να απαντησει η κυβερνηση,βλεπωντας ότι η αληταραδες τροικανοι τοκογλυφοι αλλαζουν κάθε μερα προσεγγιση προς το χειροτερο, σκοπευοντας να εξαλειψουν τον ελληνικο λαο, ενώ η χωρα βουλιαζει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομιμα όλα τα χαρακτηρισμενα αγροκτηματα σαν δασικα με 100 δοσεις. Οι τελικες ρυθμισεις στο νομοσχεδιο του υπουργειου Περιβαλλοντος που κατατεθηκε χθες βραδυ στη Βουλη. Νεες αλλαγες στους απαραδεκτους δασικους χαρτες του 1945! Απλοποιηση της διαδικασιας εξαγορας η χρησης εκχερσωμενων εκτασεων. Νομιμες οι αλλαγες χρησης γης ακομα και σε αναδασωτεες εκτασεις με ελαχιστη καταβολη 30 ευρω το μηνα και εως 100 δοσεις.




-------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΑΜΟΙΒΕΣ

Αυξάνεται συνεχώς η «ευελιξία», μειώνονται σταθερά οι μισθοί

Η σταθερή μείωση των μισθών και η μεγάλη αύξηση της υποαπασχόλησης καταγράφονται και στα στοιχεία του ΙΚΑ για το μήνα Ιούνη του 2016.
Επιβεβαιώνεται, και μέσα από τα στοιχεία αυτά, ότι η «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, η συνεχής επίθεση στο εισόδημα της εργατικής τάξης, συνολικά ο εργασιακός μεσαίωνας που... «δεν ψηφίζει» τάχα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο είναι ήδη εδώ, αλλά βαθαίνει και επί των ημερών της, ακριβώς γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες του κεφαλαίου που υπηρετεί με την πολιτική της.

Μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για τον περασμένο Ιούνη που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις προς το ΙΚΑ, η μερική απασχόληση στους μισθωτούς έχει φτάσει το 29%, από 18% το 2011. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι ένα μέρος της πλήρους απασχόλησης, όπως την καταγράφουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, περιέχει συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, δηλαδή μισθωτούς που αν και δουλεύουν πλήρες ωράριο, εργάζονται μόλις μερικές μέρες τη βδομάδα, προκύπτει το συμπέρασμα πως στις σημερινές συνθήκες, τουλάχιστον ένας στους τρεις εργαζόμενους υποαπασχολείται. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως με βάση τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», περίπου το 15% των νέων συμβάσεων μισθωτής εργασίας είναι με εκ περιτροπής εργασία.
Ετσι, και τα στοιχεία του Ιούνη του 2016 επιβεβαιώνουν πως η αύξηση της απασχόλησης που καταγράφεται στις επίσημες στατιστικές, κατά κύριο λόγο προέρχεται από την τρομακτική αύξηση της μερικής απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, με έτος βάσης το 2011 (μήνας Ιούνης), η συνολική απασχόληση εμφανίζεται αυξημένη κατά 300.000 θέσεις: Από τους 1.776.740 μισθωτούς τον Ιούνη του 2011, στους 2.076.773 μισθωτούς τον Ιούνη του 2016. Το ίδιο διάστημα, ωστόσο, η μερική απασχόληση, από 320.507 θέσεις τον Ιούνη του 2011, εκτοξεύτηκε στις 601.869 θέσεις τον Ιούνη του 2016.
Δηλαδή, έχουμε μια αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 281.362 θέσεις, ποσοστό 87,7%! Με άλλα λόγια, σχεδόν 9 στις 10 θέσεις εργασίας που «προστέθηκαν», είναι θέσεις μερικής απασχόλησης.
Ιδια εικόνα υπάρχει και όταν εξετάζεται το διάστημα μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική διακυβέρνηση: Συγκρίνοντας την απασχόληση τον Ιούνη του 2015 με τον Ιούνη του 2016, προκύπτει ότι ενώ η απασχόληση αυξήθηκε κατά 75.000 θέσεις, οι 60.000 απ' αυτές τις θέσεις είναι μερικής απασχόλησης.

Συνεχής η μείωση των μισθών

Η μεγάλη αύξηση της μερικής απασχόλησης και το σταθερά υψηλό ποσοστό της στο σύνολο της απασχόλησης, σε συνδυασμό με όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί το προηγούμενο διάστημα και ενισχύονται συνεχώς, επηρεάζει και τη διαμόρφωση των μισθών, ειδικά σε ό,τι αφορά στο μέσο μισθό.
Ετσι, ενώ ο μέσος μισθός τον Ιούνη του 2011 στον ιδιωτικό τομέα ανερχόταν στα 1.230,53 ευρώ μεικτά, τον Ιούνη του 2016 ο μέσος μισθός συρρικνώθηκε στα 940,17 ευρώ μεικτά, μείωση κατά 290,36 ευρώ ή 23,6% σε ποσοστό. Η τάση αυτή είναι σταθερά καθοδική τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από την εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων, επιβεβαιώνοντας ότι όλες τους συνέβαλαν στο χτύπημα του εργατικού εισοδήματος προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικότερα, ο μέσος μισθός το 2013 διαμορφώθηκε στα 1.096,96 ευρώ μεικτά, το 2014 στα 983,86 ευρώ μεικτά, το 2015 - πρώτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - μειώθηκε περαιτέρω στα 953,81 ευρώ μεικτά και πέρυσι στα 940,17 ευρώ μεικτά.
Αντίστοιχα, ο μέσος μισθός των 601.869 μισθωτών σε καθεστώς μερικής απασχόλησης είναι μόλις 392,53 ευρώ μεικτά, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 41,7% του μέσου μισθού και στο 33,8% (!) του μέσου μισθού των μισθωτών που εργάζονται με πλήρη απασχόληση.
Μέσα σε συνθήκες συνολικής χειροτέρευσης της θέσης των μισθωτών, ανδρών και γυναικών, ακόμα χειρότερη είναι η θέση της εργαζόμενης γυναίκας. Ετσι, ο μέσος μισθός του συνόλου των εργαζόμενων γυναικών διαμορφώνεται στα 829,55 ευρώ μεικτά, ποσό που αντιστοιχεί στα 4/5 του μέσου μισθού των ανδρών. Γεγονός που συνδέεται βέβαια και με το ότι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης εργάζεται μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών.

Τη συνεχή επέκταση της «ευελιξίας» επιβεβαιώνει και η «Εργάνη»

Το υψηλό ποσοστό εργασιακής «ευελιξίας» καταγράφεται και στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις ροές απασχόλησης του μήνα Μάρτη του 2017, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».
Σύμφωνα με αυτά, στις προσλήψεις που έγιναν τον περασμένο μήνα, λιγότερες από τις μισές, το 49,14% είναι συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, ενώ στο 37,41% φτάνουν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και στο 13,45% οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.
Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2017, από τις νέες προσλήψεις που έγιναν, μόνο το 46,5% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, ενώ οι «ευέλικτες» συμβάσεις ανέρχονται στο 53,5%: Το 38,68% αφορούν συμβάσεις με μερική απασχόληση και το 14,82% με εκ περιτροπής εργασία.
Στους αριθμούς αυτούς πρέπει να προστεθεί και ένας αριθμός μερικών χιλιάδων συμβάσεων (το Μάρτη ανήλθαν σε 3.816 συμβάσεις), οι οποίες από πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το βαθμό «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, και εδώ ένας αριθμός συμβάσεων με πλήρη απασχόληση, δηλαδή με ολόκληρο ωράριο, είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που σημαίνει ότι έχουν εκ των προτέρων συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
Ως εκ τούτου, μόνο για... πανηγυρισμούς δεν είναι για τους εργαζόμενους τα στοιχεία της «Εργάνης» για το μήνα Μάρτη, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται το υπουργείο Εργασίας με τη σχετική χτεσινή του ανακοίνωση. Πολύ περισσότερο που η αύξηση των προσλήψεων τον περασμένο μήνα και συνολικά το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων συνδέεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία, το θετικό ισοζύγιο των προσλήψεων σημειώνεται σε ειδικότητες που συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο και ως εκ τούτου έχουν εποχικό χαρακτήρα.




----------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ 24ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

Προφυλακιστέος για δύο κακουργήματα ο χρυσαυγίτης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του για τη δολοφονική επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, η οποία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χ. Ζέρβας.
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δεύτερο δηλαδή κακούργημα εκτός της ληστείας για την οποία ήδη κατηγορούνταν. Ο φοιτητής αναγνώρισε χωρίς καμία αμφιβολία τον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Χρ. Ζέρβα, όταν κλήθηκε να το κάνει ενώπιόν του.
Η πρόσωπο με πρόσωπο αναγνώριση στην οποία προχώρησε ο νεαρός φοιτητής προκάλεσε την οργίλη αντίδραση και τις αντικομμουνιστικές χυδαιότητες του κατηγορούμενου χρυσαυγίτη, την ώρα που αποχωρούσε συνοδεία αστυνομικών από τα δικαστήρια.
Ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τη μητέρα του, δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ενώ φανερά ήταν τα σημάδια της άγριας επίθεσης που υπέστη. Η μητέρα του μάλιστα είπε μεταξύ άλλων πως «το φαινόμενο Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν», ενώ αναφερόμενη στη «μάσκα» που χρησιμοποιεί η ΧΑ, σημείωσε πως «αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα...». Και συνέχισε: «Βιώνουμε ως οικογένεια ένα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία».
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας είναι, σύμφωνα με ντοκουμέντα και όσα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα, έμμισθο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ, υπεύθυνος ασφαλείας της «Κεντρικής Διοίκησης» και υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Κοινοβούλιο.




--------------------------------------------------------------------------------



ΓΚΑΜΠΟΡΟΝ.-- Στις έρευνες βρετανικών μονοπωλίων φυσικού αερίου που αναζητούν την αξιοποίηση υπόγειων κοιτασμάτων στην Μποτσουάνα της νότιας Αφρικής, με τη μέθοδο της σχιστολιθικής υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking), απέδωσαν χτες ορισμένοι Βρετανοί ειδικοί το σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, δύο μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 βαθμών που έπληξε τη νοτιοαφρικανική χώρα. Ο σεισμός χαρακτηρίστηκε επιφανειακός, με το εστιακό του βάθος να προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έγινε αισθητός, δεν φαίνεται να προκάλεσε καταστροφές.

ΡΑΜΑΛΑ.-- Η Παλαιστινιακή Αρχή επικαλούμενη σοβαρά προβλήματα ρευστότητας ανακοίνωσε χτες πως περικόπτει κατά το 1/3 τις αμοιβές δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομική «ασφυξία» σε χιλιάδες νοικοκυριά.




---------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Αποκαλύφτηκε σχέδιο βίαιου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Οι λεπτομέρειες ενός σχεδίου πραξικοπήματος που περιλαμβάνει βία στους δρόμους και επιθέσεις σε στρατιωτικές μονάδες, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για ξένη στρατιωτική επέμβαση, παρουσιάστηκαν από τον Μπολιβαριανό ηγέτη Ντιοσλάδο Καμπέγιο.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV)παρουσίασε χτες το βράδυ στην τηλεόραση της Βενεζουέλας, ηχογραφημένες συνομιλίες των ηγετών της δεξιάς αντιπολίτευσης στις οποίες αποκαλύπτεται το μέγεθος της βίας αυτών των σχεδίων που επρόκειτο να υλοποιηθούν άμεσα.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες , που μεταδόθηκαν την προηγούμενη από το πρόγραμμα της τηλεόρασης “Con en mazo dando”, εμφανίζονται οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης Ρομπέρτο Ενρίκες και Οσβάλντο Αλβάρες Πας, μέλη του παραδοσιακού κόμματος της βενεζολάνικης δεξιάς COPEI.


Αποκαλύφθηκαν επίσης ενοχοποιητικές συνομιλίες του Εντουάρντο Μπετανκούρ, αξιωματικού των παλιών Μυστικών Υπηρεσιών (DISIP), του συνταγματάρχη Σαμακάλ Χερνάντες, του Χούλιο Μπόρκες, ηγέτη του κόμματος “Δικαιοσύνη Πρώτα” και σημερινού προέδρου της Εθνοσυνέλευσης (Βουλή), του κουβανικής καταγωγής βορειοαμερικάνου γερουσιαστή Μάρκο Ρούβιο και άλλων.

Στις συνομιλίες εμφανίζεται ο Μπετανκούρ – ο οποίος είναι φυγόδικος από την δικαιοσύνη της Βενεζουέλας - να προτείνει την ενεργοποίηση βίαιων ενεργειών “γείτονα εναντίον γείτονα” και τη χρήση εκρηκτικών C-4 , με στόχο την βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση μιας ντε φάκτο κυβέρνησης από εκπροσώπους παραδοσιακών κομμάτων, όπως η “Δημοκρατική Δράση” και το COPEI.

Aκούγεται επίσης η ίδια φωνή, του πρώην πράκτορα της DISIP, ο οποίος οργάνωνε μία δύναμη κρούσης 98 ανδρών, τους οποίους θα πλήρωναν με δύο εκατομμύρια Μπολίβαρες τον καθένα (500 δολάρια στη μαύρη αγορά), οι οποία θα επιφορτίζονταν με την πρόκληση βίαιων ταραχών.

Από πλευράς του ο συνταγματάρχης Σαμακάλ – που έχει συλληφθεί ήδη- ομολόγησε ότι είναι ο συντονιστής της στρατιωτικής συμμετοχής και είχε αναλάβει τη χρήση των εκρηκτικών C-4 για να δημιουργηθεί χάος στους δρόμους και να επιτεθεί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων, τα στρατόπεδα “Fuerte Tiuna” και το “Casco Central de Caracas”.

“ Έχουμε 88 αστυνομικούς – ακούγεται να λέει ο ΣΑμακάλ – αλλά χρειαζόμαστε 120 [...] γιατί πρέπει να είναι μια ομάδα πίσω από την πορεία της Μαρία Κορίνα (Ματσάδο) που θα κάνει λεηλασίες, θέλουμε να κάνουμε να πιστέψει η κοινή γνώμη, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι ο λαός πεινάει”.

Ο πρώην στρατιωτικός αποκάλυψε ότι βίαιες ομάδες διείσδυσαν σε ομάδες οπαδών της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τη συμμετοχή πραξικοπηματιών στρατιωτικών με πολιτικά σε μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης. “Κάποιοι θα πρέπει να φύγουν και άλλοι πρέπει να πεθάνουν”, τόνισε ο πρώην συνταγματάρχης.

Ο Καμπέγιο εξήγησε ότι αυτό το σχέδιο πραξικοπήματος οργανώνεται εδώ και τρία χρόνια, από άξονες εξουσίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όταν ο πρών Αρχηγός της Νότιας Διοίκησης Τζων Κέλυ, υπέδειξε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα.

Οι ανατρεπτικές ενέργειες εξαρθρώθηκαν από την Επιχείρηση “Escudo Zamorano 2017”, κατά την οποία κατασχέθηκαν επίσης πυρομαχικά και εκρηκτικά.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/04/blog-post_6.html?spref=fb




--------------------------------------------------------------------------------


Φυλη Καλας. Τα παιδια του Μεγα Αλεξανδρου βασιλευουν στο Πακισταν.  Ελληνες οι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου με αποφαση δικαστηριου.



----------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: Με ένταση και παλμό η πορεία της Συνέλευσης Κινημάτων στο κέντρο της πόλης
Ν' αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος
6/4/2017
Η Συνέλευση Κινημάτων, Συλλογικότητες, συνταξιούχοι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. “Ν’αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος”, ήταν το κυρίαρχο σύνθημα της συγκέντρωσης. Ηταν ενάντια στην 2η αξιολόγηση, στα νέα μέτρα, στην περικοπή των συντάξεων, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην φτωχοποίηση του λαού. “Να πετάξουμε από πάνω μας τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων, της Ε.Ε. και του ευρώ!
Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέψανε”.
Να σημειωθεί πως η πορεία που πραγματοποιήθηκε ήταν στους κεντρικούς δρόμους, Εγνατία, Τσιμισκή, Βενιζέλου και κατέληξε, στο άγαλμα Βενιζέλου, απ’ όπου και ξεκίνησε.
Υπήρχε παλμός, υπήρχε δυναμική από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πορεία.
Οταν η πορεία έφτασε κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – όπου για άλλη μια φορά μπροστά στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας, ήταν παραταγμένη διμοιρία ΜΑΤ – σταμάτησε και υπήρχε, όπως ήταν αναμενόμενο, διαμαρτυρία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση για την διαμαρτυρία:
Ν’ αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος!
Αντέχεις μια ακόμη μείωση της (ήδη πολλές φορές κομμένης) σύνταξης ή του μισθού σου;
Ανέχεσαι μια επιπλέον περικοπή στο πενιχρό εισόδημά σου, λόγω της νέας δραματικής μείωσης του αφορολόγητου, ταυτόχρονα με νέες φοροαπαλλαγές κι ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο;
Επιβιώνεις δουλεύοντας 8 μήνες ανά 2-3 χρόνια σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε μια 4ωρη υποαμειβόμενη ή απλήρωτη εργασία, χωρίς ξεκούραση ούτε καν την Κυριακή αλλά και δικαίωμα να διεκδικήσεις καλύτερες συνθήκες;
Δέχεσαι αυτοί που χρόνια τώρα τους χρυσοπληρώνεις με δάνεια και πανωτόκια ή με τα 233δις ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης-ενίσχυσης των τραπεζών να σου αρπάξουν το σπίτι κι ό,τι απέμεινε απ’ τη μικρή σου περιουσία;
Μπορείς να ζήσεις σ’ ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση γιατί στα κόψανε οι εταιρείες που φιλέτα για το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζονται να γίνουν;
Αποδέχεσαι όλα αυτά που με το δικό σου ιδρώτα και τους φόρους φτιάχτηκαν (λιμάνια, οδικό δίκτυο, αεροδρόμια κλπ.) αλλά και η δημόσια γη (πρώην στρατόπεδα, παραλίες κ.ά.) να ξεπουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί και για την πληρωμή ενός χρέους που δεν είναι δικό σου;
Επειδή οι ΝΑΙνέκοι που μας κυβερνούν αυτά ακριβώς (και πολλά άλλα) συζητούν και δηλώνουν έτοιμοι να υπογράψουν με την Ε.Ε. και τους “δανειστές”, σαν ένα 4ο μνημόνιο και για πολλά ακόμη χρόνια κάθε δικαίωμα στη δουλειά, τη στέγη, το ψωμί σε μια ζωή με αξιοπρέπεια να μας στερούν…
Επειδή αυτοί οι ίδιοι που έχουν φτωχοποιήσει την κοινωνική πλειοψηφία της χώρας και τα παπαγαλάκια τους στα Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν για την κατάσταση που ζούμε…
Εμείς άλλη επιλογή δεν έχουμε παρά να βγούμε στους δρόμους, σε έναν δυναμικό αποφασιστικό κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου και της κοινωνικής βαρβαρότητας που μας επέβαλαν.
Καιρός ο φόβος κι η “ντροπή” να δώσουν τη θέση τους
στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια!
Καλούμε τα σωματεία και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες της πόλης και μαζί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να πούμε το πιο βροντερό ΟΧΙ στο “κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης” και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο που φέρνει.
 Πανελλαδικός συντονισμός ενάντια στη 2η αξιολόγηση, τα νέα μέτρα και το 4ο μνημόνιο
Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη, 6.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου
 Αγώνας ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
Απεργία για την κυριακάτικη αργία στις 9 Απρίλη, 12 μεσημ., Τσιμισκή & Αριστοτέλους
Να πετάξουμε από πάνω μας
τη θηλιά του χρέους και των μνημονίων, της Ε.Ε. και του ευρώ!
Να πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέψανε!
Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η τ ω ν Κ Ι Ν Η Μ Α Τ Ω Ν

Σχολιο.- Τελικά και το ό,τι ακόμα μπορούμε να γυριζούμε σπίτι μας τα βράδυα έστω και "ρημάδια", και όρθιοι (έστω και μετά από "ταπεινωτικές" μεν αλλά με κάποια ελάχιστη αξιοπρέπεια/αντιπαράθεση-κράξιμο υποχωρήσεις) από τις μειώσεις στο εισόδημα και τους "ημερήσιους" καρκίνους ανεκτικότητας έως υποτακτικότητας των συναδέλφων, να παίρνεις ανάσα 12.30 η ώρα τη νύχτα και πάλι να αναπνέεις την άνοιξη για τα καλά και το καλοκαίρι που έρχεται και να ξυπνούν θετικά συναισθήματα, αναμνήσεις, συνειρμοί, αισιοδοξία... μάλλον καλό είναι! Μάλλον παραμένεις άνθρωπος και δε γίνεσαι σκλαβάκι ή ρομπότ. Μάλλον σημαίνει πως μες στη καθημερινή καφρίλα, απογοήτευση, μαυρίλα κτλ. παραμένεις ζωντανός και μάλλον έστω και ως ένα βαθμό μάχιμος και με ελπίδα ακόμα ζωντανή. Σημαίνει πως ακόμα έχεις πεζούλια να υπερασπιστείς και δεν θα τα χαρίσεις αμαχητί. Κάποια προοπτική μένει ζωντανή στο μυαλό σου και σε κρατάει και θα τραβήξει κι άλλους και θα νικήσει! Μόνο έτσι μπορεί να πάει. Δεν μπορεί να πάει αλλιώς! Είναι ζωή ή τέλος, είναι η κοινωνική νομοτέλεια... Πάλι καλά!!!




-------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017
Ο Έλληνας που έσφιξε θερμά το χέρι του Χίτλερ και εμπνεύστηκε τα Τάγματα Ασφαλείας
Ποιος ήταν ο άνθρωπος που η ίδια του η κόρη έγραψε βιβλίο με τίτλο «Άγγελος ή δαίμονας: ο αμφιλεγόμενος πατέρας μου»



Η Ιστορία θα τον χαρακτήριζε απλώς πετυχημένο έλληνα επιχειρηματία αν το όνομά του δεν είχε εμπλακεί σε μια μακρά σειρά ζοφερών και αναμφίβολα κομβικών γεγονότων για τη χώρα μας από τον Μεσοπόλεμο και μετά.

Ο Ιωάννης Βουλπιώτης θα ήταν απλώς μέλος της οικονομικής αφρόκρεμας του καιρού του αν δεν αποτελούσε συνεργάτη των Γερμανών, συνομιλητή του Χίτλερ, του Μεταξά και του Πλαστήρα, επηρεάζοντας ενδεχομένως όσο λίγοι τις πολιτικές εξελίξεις μιας ολόκληρης εποχής.

Πριν φέρει τους πρώτους εξοπλισμούς της Siemens στην Ελλάδα, ο Βουλπιώτης μετέτρεπε την ελληνική ραδιοφωνία σε προπαγανδιστικό όργανο του κατακτητή, διορίζοντας ακόμα και συνεργάτες του Γκέμπελς στο εθνικό ραδιοφωνικό ίδρυμα!

Έχοντας ως ρυθμιστικό άρθρο πίστης το χρήμα και την εξουσία που μπορεί αυτό να εξασφαλίσει, ο έλληνας γαμπρός του ίδιου του φον Ζίμενς και αγαπημένος άλλοτε μαθητής του κορυφαίου ψυχολόγου Καρλ Γιουνγκ κατέφτασε και πάλι στην πολύπαθη χώρα μας μετά το διαζύγιό του με την κόρη του γερμανού μεγιστάνα ως άνθρωπος για όλες τις βρόμικες δουλειές.

Με τον αέρα του κοσμοπολίτη και τις διασυνδέσεις του με την ευρωπαϊκή οικονομική και πολιτική ελίτ, θέλησε να θέσει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και ειδικά το νέο μέσο της ραδιοφωνίας, αυξάνοντας τη δύναμη και την επιρροή του. Λειτουργώντας πρωτίστως παρασκηνιακά, θα είχε περάσει στα κιτάπια ως ο ιθύνων νους του σκανδάλου της Siemens του 1955 με τις αμαρτωλές συμβάσεις και τη βροχή από μίζες.

O Βουλπιώτης, ωστόσο, είχε στο ενεργητικό του μια πληθώρα από τουλάχιστον αμφιλεγόμενες κινήσεις στα χρόνια της Κατοχής. Και δεν ήταν μόνο ο «ύποπτος» εξοπλισμός της ελληνικής ραδιοφωνίας με συστήματα της Telefunken (που εκπροσωπούσε) για να βγουν στον αέρα οι ναζιστικές προπαγανδιστικές εκπομπές.

Ο Βουλπιώτης είχε ανταλλάξει άλλωστε μέχρι τότε τη διαβόητη χειραψία με τον Αδόλφο Χίτλερ, κάτι που για τον ίδιο ήταν «απλώς δουλειά». Αν και υπήρχε πάντα και κάτι άλλο, σαφώς πιο μαύρο από το αμοραλιστικό επιχειρηματικό φλερτ με το Γ’ Ράιχ και τη στενή συνεργασία με τον κατακτητή στα τραγικά χρόνια της Κατοχής.

Ήταν το γεγονός ότι τα ανατριχιαστικά Τάγματα Ασφαλείας έφεραν και τη δική του σφραγίδα, αν δεν ήταν ο πρωταρχικός εμπνευστής τους! «Εφθάσαμεν να συζητάμε με τον Βουλπιώτη. Δεν έχομεν τώρα παρά να καλέσωμεν και τα Ες Ες» , διαμαρτυρόταν εξάλλου στις 24 Νοεμβρίου 1954 ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Καραθόδωρος μέσα στην πολιτική κόντρα που είχε ξεσπάσει στη Βουλή μεταξύ Παπάγου και Μαρκεζίνη με αφορμή άλλο ένα σκάνδαλο της Siemens, την ανάθεση του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ και των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στον γερμανικό κολοσσό.

Ο γερμανοτραφής Βουλπιώτης ήταν άλλωστε γνωστός από τα παλιά και πολλοί ήταν αυτοί που υπεδείκνυαν με νόημα πως τα κατοχικά αμαρτήματά του μπορεί να είχαν παραγραφεί, αλλά δεν ξεχάστηκαν κιόλας. Ο παλιός συνεργάτης του κατακτητή συνωμοτούσε στην Κατοχή προς πάσα σχεδόν κατεύθυνση, καλλιεργώντας σχέσεις τόσο με τις δυνάμεις του Άξονα όσο και με πράκτορες των Συμμάχων.

Όταν μάλιστα φαινόταν πως το Γ’ Ράιχ θα καταποντιζόταν, ο Βουλπιώτης έχει τη φαεινή ιδέα να δημιουργηθούν τα Τάγματα Ασφαλείας ως ανάχωμα απέναντι στην εξάπλωση του κομμουνιστικού κινδύνου. Αλλά και ως τρόπος για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες των δωσίλογων και πάσας φύσεως εγχώριων συνεργατών των ναζί φυσικά.
Και πάλι όμως φαινόταν να είναι κάτι παραπάνω από αυτό, αφού μέσα στο συνωμοτικό πλαίσιο της δράσης του βρέθηκαν αργότερα στο προσωπικό του αρχείο ευχαριστήριες επιστολές αριστερών που είχαν γλιτώσει το απόσπασμα μετά την παρέμβασή του. Κι ενώ αθωώθηκε παμψηφεί από τα μετακατοχικά δικαστήρια των δωσίλογων, χάρη εν μέρει και στις καταθέσεις αντιστασιακών για τη σωτήρια δράση του, μέχρι τον θάνατό του (ανήμερα του φονικού σεισμού του ’99) δεν αποτίναξε ποτέ τη ρετσινιά του «συνοδοιπόρου των κατακτητών».

Ο Βουλπιώτης ήταν ένα από τα επιχειρηματικά φαινόμενα που διακρινόταν για τη διπλωματία του: την ώρα που συναντιόταν με την ηγεσία του ΕΔΕΣ, διατηρούσε επαφές και με τον Δημήτρη Γληνό ως εκπρόσωπο του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ! Μετά εισηγούνταν βέβαια την επιστροφή του εξόριστου στρατηγού Πλαστήρα και την ανάδειξή του στο αξίωμα του προέδρου μιας γερμανοκινούμενης Ελληνικής Δημοκρατίας, τον οποίο θα άλλαζε στη συνέχεια στο σχέδιό του με τον ίδιο τον γερμανό ναύαρχο Φον Κανάρις!

Παρά τα όσα του καταμαρτυρούσαν, ο Βουλπιώτης συνέχιζε να προκόβει στον μεταπολεμικό κόσμο εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Siemens στην Ελλάδα. Η ζωή και η δράση του λειτουργεί ως άλλη μια υπόμνηση για τη διαπλοκή του κεφαλαίου με την πολιτική ηγεσία, ρίχνοντας φως στον καιρό που η αθηναϊκή ελίτ γλυκοκοίταζε τις δυνάμεις Κατοχής και μερίδα του πολιτικού κόσμου συμφωνούσε με την ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς διακρίνονταν για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.


Ο Βουλπιώτης αθωώθηκε τελεσίδικα από όλα τα δικαστήρια των δωσίλογων, καθώς δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης έσπευσαν να καταθέσουν ότι τους έσωσε από το εκτελεστικό απόσπασμα. Προσωπικότητες μάλιστα καθόλου τυχαίες, αφού όλοι τους είχαν διακριθεί για την αντιστασιακή τους δράση. Όπως μας λέει σήμερα η κόρη του από τον δεύτερο γάμο του, Ιζαμπέλλα Παλάσκα, στο προσωπικό αρχείο του πατέρα της υπάρχουν πάνω από 1.500 ευχαριστήριες επιστολές ανθρώπων που διασώθηκαν από τον Βουλπιώτη κατά τη διάρκεια του πολέμου!

Αν ήταν όντως δωσίλογος ή αν έσωσε αντιθέτως ανθρώπους από το απόσπασμα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Η μεταπολεμική αποκατάσταση εξάλλου πολλών ήταν αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής παρά αποδείξεων. Εξίσου αληθές είναι επίσης το γεγονός πως αμέσως μετά την Απελευθέρωση στήθηκε μια σωστή βιομηχανία παραγωγής βεβαιώσεων «εθνικής νομιμοφροσύνης», με στόχο την κοινωνική αποκατάστα ση αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων

Ο Ιωάννης Βουλπιώτης κάθισε στο εδώλιο, δικάστηκε και καταδικάστηκε στις 4 Οκτωβρίου 1955 σε φυλάκιση 14 μηνών. Η ίδια ποινή, που δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, παρέμεινε και στο Εφετείο όπου είχε προσφύγει ο Βουλπιώτης. Ως μάρτυρες κατηγορίας πέρασαν πλήθος υπουργών, ακόμα και ένας εκ των ηγετών της Αντιπολίτευσης, ο Σοφοκλής Βενιζέλος! Ο Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι ο Βουλπιώτης είχε ζητήσει να τον προσλάβουν τεχνικό σύμβουλο στον ΟΤΕ για μια δεκαετία με αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο ισχυρός άντρας της Siemens παραδέχτηκε στη θυελλώδη δίκη ότι είχε ζητήσει την αστρονομική αμοιβή, όχι όμως για τον ίδιο, αλλά για λογαριασμό του κολοσσού..

Ο Βουλπιώτης πέρασε λιγότερο από έναν χρόνο στη φυλακή και μόλις βγήκε εγκατέλειψε για μια δεκαετία την Ελλάδα. Επιστρέφοντας, επέλεξε να ζήσει στο περιθώριο, αφήνοντας στο σκοτάδι όλες τις σκιές πίσω από το κατοχικό success story του.

Ο Ιωάννης Βουλπιώτης άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα το 1999 και το 2013 η κόρη του, Ιζαμπέλα Παλάσκα, δημοσίευσε το βιβλίο της «Άγγελος ή Δαίμονας: Ο αμφιλεγόμενος πατέρας μου», θέλοντας να διαλευκάνει το μυστήριο Ιωάννης Βουλπιώτης…


2 σχόλια:

e-h είπε...



Medical internationalism in Peru and Colombia
A team of 23 Cuban health professionals headed to Peru on 31 March to provide medical aid in the wake of severe flooding in the South American country. The brigade is taking 7.2 tons of medicines and expendable supplies, which will allow the team to provide support for 20,000 people.
Cuba is offering 1,000 medical scholarships to Colombia over the next five years as part of a gesture of solidarity to support the country’s peace process. Half the placements will be taken up by demobilised FARC guerrillas and the others by displaced people or those otherwise affected by the armed conflict.


Ιατρική ομαδα διεθνισμού στο Περού και την Κολομβία
Μια ομάδα 23 Κούβας επαγγελματιών υγείας επικεφαλής στο Περού στις 31 Μαρτίου για την παροχή ιατρικής βοήθειας στον απόηχο των σοβαρών πλημμυρών στη χώρα της Νότιας Αμερικής. Η ταξιαρχία πηγε 7,2 τόνους φάρμακα και αναλώσιμα, που θα επιτρέψει στην ομάδα να παρέχει υποστήριξη για 20.000 άτομα.
Κούβα προσφέρει 1.000 ιατρικές υποτροφίες στην Κολομβία για τα επόμενα πέντε χρόνια, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για την υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας της χώρας. Οι μισοί από τις τοποθετήσεις θα πρέπει να ληφθούν από αποστρατευθέντες αντάρτες των FARC και τις άλλες από τους εκτοπισμένους ή εκείνους που επηρεάζονται διαφορετικά από την ένοπλη σύγκρουση.



Miami Five hero Fernando Gonzalez is new president of ICAP
The Cuba Solidarity Campaign congratulates Miami Five hero, Fernando Gonzalez Llort, on his new role as president of our sister organisation in Cuba, the Cuban Institute of Friendship with the Peoples (ICAP). Fernando became vice president of ICAP in May 2014, three months after being released from a US jail after spending 14 years behind bars for trying to stop terrorist attacks against Cuba.
We would like to take this opportunity to thank outgoing president, Kenia Serrano Puig for her many years of exceptional work and commitment to developing international solidarity with Cuba.

Ο Μαϊάμι Πέντε ήρωας Fernando Gonzalez είναι ο νέος πρόεδρος της ICAP
Η εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Κούβα συγχαίρει τον Μαϊάμι Πέντε ήρωας, Fernando Gonzalez Llort, στο νέο του ρόλο ως πρόεδρος της αδελφής οργάνωσης μας στην Κούβα, το κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP). Fernando έγινε αντιπρόεδρος της ICAP το Μάιο του 2014, τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση από τη φυλακή των ΗΠΑ αφού πέρασε 14 χρόνια στη φυλακή για την προσπάθεια να σταματήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Κούβας.
Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο πρόεδρο, Κenia Serrano Puig για πολλά χρόνια της εξαιρετικής εργασίας και την δέσμευση του για την ανάπτυξη της διεθνούς αλληλεγγύης με την Κούβα.

e-h είπε...


Visit Cuba this year
A special Che Guevara Anniversary Brigade to Cuba in October 2017 is now available to book on our Cuba Travel Shop pages. It commemorates the 50th anniversary of the death of Che Guevara and includes visits to important historical sites linked to Che Guevara in Havana, Pinar del Rio, Santa Clara and Sancti Spiritus.
Our Following Fidel tour in November will visit sites of the revolution in the Eastern provinces including Santiago de Cuba and the Sierra Maestra mountains.
Spaces are also available on our Summer Solidarity Brigade in July.

Επισκεφθείτε την Κούβα φέτος
Μια ειδική Τσε Γκεβάρα επέτειο της Ταξιαρχίας στην Κούβα τον Οκτώβριο του 2017 τώρα διαθέσιμη για να κάνετε κράτηση σε σελίδες Κούβα Travel Shop μας. Τιμά την 50η επέτειο από το θάνατο του Τσε Γκεβάρα και περιλαμβάνει επισκέψεις σε σημαντικά ιστορικά μνημεία που συνδέονται με τον Τσε Γκεβάρα στην Αβάνα, Pinar del Rio, Σάντα Κλάρα και Sancti Spiritus.
Ακολουθει περιοδεία Φιντέλ το Νοέμβριο θα επισκεφθεί περιοχες της επανάστασης στις ανατολικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων Σαντιάγο ντε Κούβα και τα βουνά της Σιέρα Μαέστρα.
Περιοχες είναι επίσης διαθέσιμα για το καλοκαίρι Αλληλεγγύης Ταξιαρχία μας τον Ιούλιο.



Quiz Night for Cuba
Quiz night supporting the Cycle Challenge 2017, raising funds for educational equipment for children with disabilities in Havana.
With special guest hosts including: Cuban Embassy representative, Len McCluskey, Richard Burgon MP, Kate Osamor MP, Claudia Webbe (NEC), Peter Kavanagh (L&E Regional Secretary Unite), and Doug Christie (Thompsons Solicitors).
Tuesday 25 April 2017, 6:00pm at The Albert Pub, 52 Victoria St, London SW1H ONP.


Κουίζ Νύχτα για την Κούβα
Quiz νύχτα που υποστηρίζουν την ποδηλατικη πρόκληση 2017, για άντληση κεφαλαίων για εκπαιδευτικό εξοπλισμό για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Αβάνα.
Με ιδιαίτερη φιλοξενεία επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων: εκπρόσωπος της Κούβας Πρεσβεία, Len McCluskey, Richard Burgon MP, Κέιτ Osamor MP, Claudia Webbe (NEC), Peter Kavanagh (L & E Περιφερειακός Γραμματέας Unite), και ο Νταγκ Κρίστι (Thompsons Solicitors).
Τρίτη 25 Απρίλιος 2017 18:00 στο The Albert Pub, 52 Victoria St, Λονδίνο SW1H παροχή ανοικτού δικτύου.