Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πεμπτη 11 Μαιου 2017






Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017
Ελληνική κινητοποίηση με μάζεμα υπογραφών για αποκατάσταση της δημοκρατίας στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας τώρα!
86 υπογραφες μεχρι τωρα
Ψήφισμα - συλλογή υπογραφών 
Aποκατάσταση της δημοκρατίας στον ελληνικό δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας τώρα!

Σ΄ έναν ελληνικό δήμο της Αττικής, τη Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα, που δημιουργήθηκε κυρίως από πρόσφυγες της Μ. Ασίας το 1922, η δημοκρατία έχει καταλυθεί. Οργανωμένοι, ακραίοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, υπό την σκέπη ενός μεγαλοεπιχειρηματία που προωθεί τα σχέδιά του, ήδη από το 2014, προβαίνουν σε κατά συρροή παράνομες ενέργειες κατά της δημοτικής αρχής και των δημοτών: πολιορκία του δημαρχείου, συνεχείς βανδαλισμοί, διάλυση δημοτικών συμβουλίων, απειλές κατά της ζωής του δημάρχου, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί αιρετών, εργαζομένων, δημοσιογράφων και απλών πολιτών, διαρκής στρατοπέδευση στην πόλη και επιθέσεις σε όποιους τολμούν να δημοσιοποιήσουν μια διαφορετική γνώμη.


Ο στόχος των ακραίων οπαδών είναι η ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ με παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος. Η αστυνομία καλύπτει αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση την ανέχεται και δεν παρεμβαίνει. Επιπλέον, τόσο η παρούσα όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζουν τα σχέδια του επιχειρηματία με ειδικές, σκανδαλώδεις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Οι υπογράφοντες αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων και δημοκρατικοί πολίτες της Ευρώπης, ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές και την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα.

Για την υπογραφή του κειμένου πατήστε εδώ
https://filadchalkpopularsovereignty.blogspot.gr/





-----------------------------------------------------------------------------------




Τη Δευτέρα 15-5-17 η Ανοιχτή Συγκέντρωση του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανοιχτή Συγκέντρωση Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην πόλη

15 Μαιου, 7μ,μ , πλατεια Πατριαρχου, Νεα Φιλαδελφεια

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας στην πόλη, της ελευθερίας έκφρασης και των δημόσιων χώρων, την Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 7 μμ, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (Πλ. Πατριάρχου) και καλεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, οι συλλογικότητες, κάθε δημοκράτης που ανησυχεί με τις εξελίξεις στην πόλη μας.
Ζούμε μια ιδιαίτερη κατάσταση στην πόλη μας. Με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο έργο μεγάλης κλίμακας ο Δήμος μας έχει στοχοποιηθεί και δέχεται καθημερινά την πίεση ομάδων που προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας την άποψή τους. Το έργο είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και η άποψη είναι η επιβολή άκρας σιωπής για τις συνέπειες που θα δεχτεί η πόλη και οι κάτοικοί της.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, το κέντρο της πόλης έχει υποστεί μια ιδιότυπη κατάληψη από δήθεν οπαδούς που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται σε συλλογικότητες, να βανδαλίζουν δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια και χώρους, να ασχημονούν σε εθνικές επετείους, να απειλούν και να προπηλακίζουν αιρετούς και εργαζόμενους, να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους κατοίκους.
Η Δημοτική Αρχή έχει εξ αρχής σταθερές θέσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων της πόλης με επίκεντρο το άλσος και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο γήπεδο σε μια βιώσιμη πόλη και αιτήματα που αφορούν την αρμονική συμβίωση του έργου με τους κατοίκους. Κανένα αίτημα το Δήμου δεν έγινε δεκτό και καμιά θέση του Δήμου δεν έχει εισακουστεί! 
Αντ’ αυτού επιλέχτηκε ο δρόμος της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης ότι δήθεν ο Δήμος «δεν θέλει το γήπεδο γενικώς», ότι «θέλουμε να διώξουμε την ΑΕΚ από την πόλη». Επιλέχτηκε ο δρόμος της τρομοκρατίας με πιέσεις, διαρκείς απειλές, μηνύσεις στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και εργαζόμενους. 
·         Έχουν κάθε δικαίωμα οι κάτοικοι αυτής της πόλης να ανησυχούν όταν ένας τεράστιας σημασίας πνεύμονας - το άλσος, διατηρείται σε ένα ασαφές καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης.

·                     Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται όταν δημόσιοι χώροι και δημόσια χρηματοδότηση, κατευθύνονται σε επενδύσεις επιχειρηματιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία από τις ανάγκες της πόλης.

·                     Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να αγανακτούν όταν βλέπουν κυβερνήσεις να υιοθετούν φωτογραφικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να προσαρμόσουν τους νόμους στα σχέδια επιχειρηματιών, με πρόφατο δείγμα την ψήφιση τροπολογίας για παράκαμψη των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης από κάθε εμπλοκή τους με την αδειοδότηση του γηπέδου. Όταν μάλιστα επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία για χρόνια προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν δέχεται κανένα ειδικό καθεστώς στην πόλη. Καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα του καθένα να εκφράζει την άποψή του. Καλεί τους κατοίκους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πόλη με βιώσιμους όρους. Καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.




-----------------------------------------------------------------------------




Μεγαλειωδης συγκεντρωση στη Βραζιλια υπερ του Λουλα, και υποστηριξη του  να θεσει εκ νεου υποψηφιοτητα για Προεδρος




---------------------------------------------------------------------------------




Παγκόσμια Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για την υποστήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων στην Απεργία Πείνας
http://samidoun.net/2017/05/global-schedule-of-events-to-support-palestinian-prisoners-hunger-strike/




-----------------------------------------------------------------------------------




Δεν τον έχω και σε τόση εκτίμηση τον κόσμο(γενικα)...
Ένα μέρος Ναι ήταν ριζοσπαστικοποιημενο αλλά το μεγαλύτερο ήταν για το πέος(στην κυριολεξία αφου εξαντλουσαν τα στοκ σε προφυλακτικά των γύρω πλατειών στις "Εκδηλώσεις" των "αγανακτισμενων)
Ο Ψυριζα έπαιξε τον ιστορικό του ρόλο..αυτόν της οπορτουνιστικης σοσιαλδημοκρατικης αντίδρασης αναχωματος οπισθοδρόμησης απογοήτευσης του λαϊκού κινήματος.
Όσοι όμως παρασύρθηκαν από τους ρεζιληδες του Μαξίμου ΗΘΕΛΑΝ να παρασυρθούν...νόμιζαν-τόσο τους έκοβε-ότι η ψήφος τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα κάνει τη διαφορά..Και μετά θ'αράξουν στις καναπεδαρες τους και θ'αρχίσουν να ρέουν τα διακοποδανεια ενισχύοντας την μικροαστική αποψαρα τους...
Το ίδιο φυσικά νόμιζαν και με το ΟΧΙ παρ'ολες τις
προειδοποιήσεις...
Τώρα μαζί με τη ψήφο στις εκλογές μαζί με την ψήφο του ΟΧΙ μπορούν να βάλουν στον πάτο τους και το 4ο μνημόνιο μπας και χορτάσει...
Σχολιο.- καλα ενταξει στο σοσιαλισμο θα μας τα ξαναπουν καποιοι. Την παντελη ανικανοτητα τους να εμπνευσουν ενα λαο που δυο χρονια ηταν στους δρομους παλευοντας εναντια στα μνημονια με τις αυταπατες του και τις προσδοκιες του την φορτωνουν σε αυτον βριζοντας τον (τον μικροαστισμο του λες και μπορουν εκατονταδες χιλαδες λαου που αγωνισθηκαν, συγκρουσθηκαν με δυναμεις καταστολης , να ειναι καθαροι προλεταριοι και κομμουνιστες απαλλαγμενοι απο μικροαστικες ιδεοληψιες) και αφηνοντας τον ερμαιο στις δυναμεις τυπου ΣΥΡΙΖΑ . Ισες αποστασεις κρατανε πολλοι πλεον στο συριακο σχεδον ολη η ελληνικη αριστερα κοινοβουλευτικη και μη . Μαλιστα οι ισες αποστασεις ειναι η καλυτερη εκδοχη γιατι αλλοι ειναι ξεδιαντροπα νατοικοι . Μια μικρη μειοψηφια ειμαστε που καθαρα στο συγκεκριμενο πολεμο τοποθετουμαστε με την συρια την κυβερνηση της και τους συμμαχους της συνολικα με αυτο που λεμε αξονα της αντιστασης εναντια στης ΗΠΑ-ΕΕ και τα τσιρακια τους στη περιοχη .
Σχολιο.-  Μια χαρα τα νεα απο το μπρεξιτ μπορεις να ρωτησεις και το ΚΚ στη βρετανια τη σταση του οποιου χαιρετισε ο μαρινος.( για λογους δημοσιων σχεσεων) . Μην αγχωνεσαι τοσο πολυ που θα φυγει μια χωρα απο την ΕΕ . Αντεχει ακομα η Ευρωπαικη σας ενωση . Για κακη σου τυχη κανεις μας δεν ειπε οτι μπρεξιτ=επανασταση ή οπωσδηποτε φιλολαικα μετρα εξω απο την αναπτυξη της ταξικης παλης. . Αλλοι λενε μεχρι να γινει ολος ο λαος κομμουνιστης να μεινουμε στην ΕΕ και το ευρω που σημαινει μονο μνημονιο και οικονομικη κατοχη που λεει και ο χριστοφορος . ΥΓ 1 Εγω δεν ειμαι κομμα για να εμπνευσω. Απλως ξερω οτι ενα ΚΚ ετσι οπως το γνωρισα εγω δεν φορτωνει την ευθυνη στο λαο γιατι απλως τοτε αποδεχεται οτι δεν ειναι πρωτοπορια του εργαζομενου λαου 
Σχολιο.- δεν εχεις ιδεα τι λεγαμε γιατι ουδεποτε το ειπαμε αυτο . Αλλα καλυτερα να ρωτησεις τον συντροφο σου τον μαρινο. Μην αγχωνεσαι ομως η ΕΕ σας ακομα αντεχει. Δεν το ανοιγω .παραπερα εδω. Οντως στην Ελλαδα ειμαστε λιγοι οσοι ειμαστε με την γραμμη του Αντιιμπεριαλιστικου μετωπου με την οποια ειναι και ο χριστοφορς και ας ψηφιζει το σημερινο ΚΚΕ που φυσικα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η μεγαλυτερη γκρουπα (λογω ονοματος). Το προβληματακι ειναι οτι το κομμουνιστικο κινημα ειναι διεθνες κινημα . Στη πορτογαλια δεν υπαρχετε , στη βενεζουελα τα ιδια στη τσεχια τα ιδια και συνολικα οπου υπαρχει κομμουνιστικο κομμα ζωντανο που εχει επαφη και επιρροη στο λαο δεν υπαρχετε. Με ορους ποδοσφαιρικης ομαδας ειμαι αντι-ΚΚΕ. Με ορους πολιτικης και περιεχομενου αντι-ΚΚΕ ειστε εσεις. Το ΥΓ 2 που γραφεις και που ειναι η γραμμη του σημερινου ΚΚΕ στο συριακο αλλα και στο συνολο των διεθνων ζητηματων (πχ ντονμπας) αποδεικνυει στον χριστοφορο οτι σας εχουμε απεναντι . Και οχι μονο σας εχουμε απεναντι αλλα οτι ειστε οι βασικοι υπευθυνοι ανυπαρξιας αντιιμπεριαλιστικου κινηματος στην ελλαδα. Φτασατε στο σημειο να μιλατε ως φωνη της δεξιας αντιπολιτευσης στη βενεζουελα λεγοντας για αντιλαικη πολτικη μαδουρο 




-----------------------------------------------------------------------------------




*Τσαγγαρης στο υποδηματοποιείο του στην Γιάφα Παλαιστίνη-1925.
Η Γιάφα,είναι μία παραθαλάσσια ιστορική πόλη και αρχαίο λιμάνι της Παλαιστίνης στην ανατολική Μεσόγειο.
*Shoe maker from Yafa - Palestine - 1925
*Ήταν επίνειο της Ιερουσαλήμ, περίπου 56 χλμ. μακριά. 
Υπήρξε επίσης σημαντική πόλη για την αραβική Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών ήταν προπύργιο του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ. 
Η πόλη αποτέλεσε τόπο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων στα 1947-1948 και καταλήφθηκε από τη Χαγκάνα αμέσως πριν από την έναρξη του Αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1948, οπότε την εγκατέλειψαν οι Άραβες κάτοικοί της.
Μετά τον πόλεμο, Εβραίοι έποικοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη. Σήμερα αποτελεί σήμερα τμήμα του δήμου του Τελ Αβίβ.





--------------------------------------------------------------------------------





σε λιγο θα διαβαζουμε πιο πολλα αντι Σταλινικα ποστ εδω μεσα παρα αντι Χιτλερικα ...
οτι ναναι ..
εντωμεταξύ ανεβαινουν παντου τα νεοναζιστικα κομματα στην Ευρωπη

σχολιο.- ''Είμαστε τυχεροί που οι Ουκρανοί Ναζί δρώντας ως εντεταλμένος ΝΑΤΟικός στρατός χρησιμοποίησαν δημόσια τα σύμβολά τους, αλλιώς δεν ξέρω πόσοι από τη σημερινή «αντισταλινική αριστερά» θα έβλεπαν Ναζί και ΝΑΤΟική επέμβαση στην Ουκρανία.

Αυτό πρέπει να το δουν πολύ σοβαρά όσοι την επαύριον της αντιφασιστικής νίκης ασχολούνται με ποικίλες «αντισταλινικές ασκήσεις μνήμης». Κοινώς πρέπει να ασχοληθείς να σβήσεις τη φωτιά που καίει το «σπίτι» σου και σε αυτό το έργο δεν σε παρεμποδίζει κανένας σταλινισμός.

Κανένας Στάλιν δεν «υφάρπαξε» το ιστορικό πεπρωμένο του προλεταριάτου από τα χέρια του Τρότσκυ. Η διεθνής προοπτική της ρώσικης επανάστασης ήταν παρελθόν από το 1919, ουσιαστικά για όλη τη δεκαετία του ’20, όσο και αν οι μπολσεβίκοι πάσχιζαν για το αντίθετο ως αντιπερισπασμό ή κάνοντας την επιθυμία φιλότιμο. Η διεθνής προοπτική της επανάστασης είχε ηττηθεί από τον ιμπεριαλισμό και απέμενε η ΕΣΣΔ να παλεύει μόνη της για να αποφύγει την αποικιοποίηση, όπως έγραφε ο Τρότσκυ το 1919.

«Τίνος τ’όνομα» (όπως ρωτούσε ο Μάρξ στη 18η Μπρυμαίρ για το Λουδοβίκο Φίλλιπο, με την έννοια του πολιτικού προγράμματος) ήταν ο Στάλιν?

Ήταν το «όνομα» της αποδοχής της ήττας και του στυγνού ρεαλισμού που διαδέχεται την τσακισμένη ουτοπία. Αυτό ήταν τότε το «όνομα» του σοσιαλισμού σε μια και μόνο χώρα, δηλαδή η αποδοχή της ήττας ως μόνιμης κατάστασης. Ο E.H.Carr επιχειρώντας να τοποθετήσει τον σταλινισμό στο πλαίσιο της πολιτικής οικονομίας έγραψε ότι είναι ένα καθεστώς πρωταρχικής συσσώρευσης και μάλιστα υπό έκτακτες συνθήκες που η ΕΣΣΔ έπρεπε να κάνει σε μια δεκαετία, αυτό που έκανε η Δύση σε 300 χρόνια.

Τι εναλλακτική υπήρξε? Κοινώς ήταν η «Πλατφόρμα της Ενωμένης Αντιπολίτευσης» εναλλακτική? Κατά τη γνώμη μου όχι. Επρόκειτο για ένα σενάριο «κοινά επωφελούς πολιτικής λύσης», σαν αυτές που συνήθως καταρρέουν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα στην πραγματική ζωή. Η Πλατφόρμα μοιάζει να μην λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες .

Από την εποχή του εμφυλίου πολέμου ο Τρότσκυ έχει καταλάβει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η ιμπεριαλιστική περικύκλωση, η έλλειψη εμπορικών σχέσεων, η οικονομική απομόνωση, η σπάνη κεφαλαιακών ροών. Αυτά σε μια χώρα που υπολείπεται τεχνολογικά της καπιταλιστικής Δύσης και τελικά η επιβίωση της έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την παραγωγικότητα της εργασίας της. Το πρόβλημα για τον Τρότσκυ δεν ήταν ο σοσιαλισμός (εννοούσε το καθεστώς της δικτατορίας του προλεταριάτου) σε μια μόνο χώρα, αλλά ο σοσιαλισμός σε μια και μόνο απομονωμένη από το Διεθνές Σύστημα χώρα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά το ’25, το ’26 ή το ’27. Το θέμα του διακανονισμού των δανείων είχε παγώσει από τις ΗΠΑ, με στόχο την κεφαλαιακή απομόνωση της ΕΣΣΔ και τον αργό οικονομικό θάνατο. Δεν μπορείς λοιπόν από τη μια να ισχυρίζεσαι ότι είναι βασικό για την οικονομία σου να έχει ροές κεφαλαίων, ώστε να μην αναγκάζεσαι να την υποκαθιστάς με εργασία αυξάνοντας τον εργάσιμο χρόνο και ερχόμενος απέναντι στην Κρονστάνδη και από την άλλη να επιδιώκεις την παγκόσμια επανάσταση. Όπως δεν μπορείς να ελπίζεις ότι θα αυξήσεις τη φορολογία στους κουλάκους και τους Νέπμαν χωρίς να ενσωματώνεις την οικονομία σου στο Διεθνές Σύστημα και ότι όλα θα δουλεύουν όπως πριν, σε ένα καθεστώς μάλιστα που ετοιμάζεσαι να ξαναβάλεις φωτιά στην καπιταλιστική Δύση.

Το τελευταίο είναι το εξής. Τα καθεστώτα πρωταρχικής συσσώρευσης και δη αυτά που βρίσκονται σε καθεστώς περικύκλωσης είναι καθεστώτα εκτάκτου ανάγκης και για αυτό το λόγο δεν έχουν δημοκρατία και συνδικάτα.

Όσοι θέλουν σοσιαλισμό με δημοκρατία μπορούν να πάνε στο Σύριζα ή στη Σουηδία.''

Σχολιο.- επικρατεί μια αθλιότητα από δήθεν αριστερούς κυκλους...νερό στον μύλο της αντιδρασης

Σχολιο.-  Η εξίσωση κομμουνισμού/ναζισμού εξυπηρετεί τη θεωρία των 2 άκρων, η οποία είναι μια μορφή ξεπλύματος μορφωμάτων όπως η ΧΑ, τα οποία είναι χρήσιμα στην κεφαλαιοκρατική εξουσία γιαυτό έχουν και άμεσες σχέσεις μαζί της.




----------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία: Θεραπευόμενη του 18 ΑΝΩ στη φυλακή.
18ΑΝΩ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θεραπευόμενη του 18 ΑΝΩ στη φυλακή
Καταστολή αντί θεραπείας
Η θεραπευόμενη Ε.Γ., στη φάση της κοινωνικής επανένταξης βρίσκεται από τις 10/5/17 στη φυλακή. Παρουσιάστηκε στις 5/5 στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας για να δώσει το παρόν και εκεί πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένταλμα σε βάρος της που η ίδια αγνοούσε και κρατήθηκε.
Θεωρούμε απαράδεκτο να διακόπτεται βίαια η θεραπευτική διαδικασία απεξάρτησης και να οδηγείται στη φυλακή  μια 27χρονη γυναίκα που δίνει νικηφόρα τη μάχη για μια καθαρή ζωή, ελεύθερη με στόχους και όνειρα. Η θεραπεία της και η ζωή της κινδυνεύει άμεσα.
Η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη για όλα αυτά τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται. Πριν δυο μήνες είχε γίνει το ίδιο με άλλο θεραπευόμενο του 18 άνω.
Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 άνω και το Σωματείο Υποστήριξης του Έργου του 18 άνω καταγγέλλουν τέτοιες ενέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή νέων  ανθρώπων και λειτουργούν καταστροφικά για την απεξάρτηση, περνώντας το μήνυμα ότι δεν αξίζει να προσπαθήσουν να απεξαρτηθούν, αφού έτσι και αλλιώς θα βρεθούν στη φυλακή. Η καταστολή έρχεται να πάρει τη θέση της θεραπείας.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της ΕΓ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη θεραπεία της . Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει θέση και να διασφαλίσει τη θεραπεία απεξάρτησης και το 18 άνω.
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Κατερίνα Μάτσα
Τα μέλη Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 ΑΝΩ
Αθήνα 11/05/2017




----------------------------------------------------------------------------------




Στους συντρόφους του ΚΚΕ, στα Κόμματα που είναι μέλη της Κομμουνιστικής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας
''Στις 2 Μαΐου το PCPE(Κ.Κ Λαών της Ισπανίας) έλαβε μέσω e-mail μια ανακοίνωση από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ,το οποίο αναλαμβάνει την Γραμματεία της Ευρωπαικής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας,με την οποία διαβιβάζεται στην Διεθνή Γραμματεία μας ότι στη δραστηριότητα των επόμενων ημερών στις 6 και 7 Μαϊου θα παρευρεθούν δύο αντιπροσωπείες του PCPE.
Ως πρώτη θέση, για να κάνουμε ξεκάθαρα τα πράγματα,δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση το PCPE δεν θα δεχτεί μια τέτοια χειραγώγηση, μια απαράδεκτη επίθεση στην κυριαρχία του κόμματός μας και μια παρέμβαση στα εσωτερικά μας ζητήματα. Το PCPE απορρίπτει αυτή την εκβιαστική και χειραγωγική δράση.
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει πάνω σε ζητήματα που αφορούν ένα μέλος της ΕΚΠ,το οποίο εκτός από την περίπτωση αυτή είναι και μέλος της Γραμματείας.Θα ήταν σκόπιμο, σε σχέσεις αλληλοσεβασμού και συντροφικότητας να παρουσιαστούμε σε κάθε πολιτική συζήτηση που οι σύντροφοι του ΚΚΕ ενδιαφέρονται να θέσουν επί τάπητος.Αλλά δεν υπάρχει χώρος για επιβολές,και ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει χώρος για χειραγώγηση σε σχέση με μια Φράξια για την οποία ενημερώσαμε έγκαιρα τα αδελφά μας Κόμματα. Φαίνεται ότι το ΚΚΕ,χωρίς καν να κάνει την ελάχιστη διαβούλευση με την Κ.Ε μας,δεν χρειάστηκε ούτε μια εβδομάδα για να δώσει ''σφραγίδα νομιμότητας'' στα μέλη της Φραξιονιστικής ομάδας
Το ΚΚΕ δεν πρέπει να επαναλάβει τα προηγούμενα σφάλματα του Παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος,όπου τουλάχιστον εάν εκείνη την εποχή ''ακολουθούσαν'' το κύρος ενός μεγάλου κόμματος στην εξουσία,του ΚΚΣΕ,σήμερα δεν υπάρχει παρόμοια κατάσταση που να δίνει σε κάποιον εξουσία και νομιμότητα να διαδραματίσει το ρόλο ηγέτη στο διεθνές επαναστατικό κίνημα.
Είναι η Γραμματεία της ΕΚΠ και σε τελική ανάλυση η Ολομέλεια της που θα έπρεπε να συζητήσει,και στο όνομά της,να λάβει αποφάσεις που επηρεάζουν τα Κόμματα-μέλη της.Η επαναστατική παράδοση εμπεριείχε πάντα την ανοιχτή συζήτηση,τον σεβασμό στην κυριαρχία κάθε Κόμματος και την ανταλλαγή ιδεών ως τον πιο επιτυχημένο τρόπο επίλυσης των ζητημάτων που προέκυπταν στα πλαίσια του πολιτικού αγώνα.Σε αυτήν την περίπτωση,τίποτα απ'όλα αυτά δεν λήφθηκε υπόψη από το ΚΚΕ το οποίο επέλεξε να προωθήσει και να νομιμοποιήσει μια Φράξια εξυπηρέτησης των συμφερόντων του.
Η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος περιλαμβάνει μια ποικιλία λαθών,στα οποία η παρέμβαση στο εσωτερικό άλλων κομμάτων, δημιουργώντας νομιμότητες και υποταγές που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογική σταθερότητα(ή σύμπλευση), δημιούργησαν σοβαρές ζημιές στα πλαίσια της παγκόσμιας ταξικής πάλης.Σήμερα αυτά τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν, η επαναστατική ουσία μας αναγκάζει να μάθουμε από συγκεκριμένα γεγονότα, από επιτυχίες, αλλά και από λάθη.Η συγκρότηση φραξιονιστικών ομάδων δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτα θετικό στο ΔΚΚ.
Το να εργάζεται κανείς για την πρόοδο ενός λενινιστικού πόλου δεν έχει καμία σχέση με την αδιαλλαξία και την επιβολή, αντίθετα είναι μια συνειδητή και κυρίαρχη δέσμευση κάθε κόμματος. Ούτε το ΚΚΕ ούτε κανένας στο ΔΚΚ μπορεί να διεκδικεί το ρόλο του να μοιράζει πιστοποιητικά ποιότητας και νομιμότητας σε σχέση με την ιδεολογική σταθερότητα και την επακόλουθη πολιτική επαναστατική πρακτική του κάθε Κόμματος.Είναι η συζήτηση μεταξύ των συντρόφων,στις συναντήσεις που γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και η πρακτική ως επαλήθευση της αλήθειας, ο τρόπος καθορισμού και βελτίωσης της θεωρητικής και πρακτικής δουλειάς πάνω στο τι πρέπει να κάνει σήμερα το επαναστατικό κίνημα για να το αναγνωρίσει η Εργατική Τάξη αλλά και για να βαδίσει στον δρόμο της Επανάστασης.
Το PCPE έχει δείξει από τη γέννησή του το 1984,την αποφασιστικότητα του να οικοδομήσει το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα στη χώρα μας.Απευθύνεται στην εργατική τάξη ωστέ να αξιολογήσει το έργο που έχει γίνει.Κανείς δεν μπορεί να έρθει και να καταστρέψει δεκαετίες δουλειάς και ανάπτυξης στην βάση επικίνδυνων θέσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τη στρατευμένη δέσμευση και την πολιτική πρακτική στην ταξική πάλη.Πολύ περισσότερο εκείνοι που αποτελούν μια ισχνή μειοψηφία στην Κ.Ε και σκοπεύουν να παραβιάσουν τη νομιμότητα του μέγιστου οργάνου μεταξύ των Συνεδρίων μέσω ενός εσωτερικού πραξικοπήματος που μαίνεται εδώ και μήνες.
Το PCPE απαιτεί την ακύρωση οποιασδήποτε παρουσίας που δεν συμμορφώνεται με τις υπάρχουσες συμφωνίες στα πλαίσια της ΕΚΠ,και που έχουν υπογραφεί απο το PCPE από την πρώτη στιγμή που θέσαμε τα θεμέλια αυτού του εγχειρήματος.
Το PCPE θα βρίσκεται στη συνάντηση του Βερολίνου(σ.σ έλαβε χώρα στις 6,7 Μαϊου) και δεν θα δεχτεί ως νόμιμη οποιαδήποτε άλλη παρουσία εκ μέρους του κόμματός μας.
Σήμερα,τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουμε ως επαναστατικές οργανώσεις είναι τεράστια, σε μια εποχή ακραίας εντάσεως της διεθνούς ταξικής πάλης. Ενάντια σε αυτές τις απαιτήσεις δεν είναι δυνατό να δράσουμε ανεύθυνα, να καταστρέψουμε και να επιδεινώσουμε τις θέσεις των επαναστατικών οργανώσεων που αγωνίζονται εναντίον της άρχουσας τάξης.Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για την εργατική τάξη από το να βλάψει το καλύτερο εργαλείο της: το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Το PCPE αναμένει να επικρατήσει η λογική και να λυθεί αμέσως αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνεται σήμερα με την δημόσια αναγνώριση του ΚΚΕ στην Φράξια που προσπαθεί να παραβιάσει και υποσκάψει τη νομιμότητα της Κ.Ε του PCPE, τα ακρωνύμια του και την πολιτική και οικονομική του κληρονομιά.Και να γίνει,εν πάση περιπτώσει,μάθημα για το πώς δεν πρέπει να γίνονται οι παρεμβάσεις στις σχέσεις μεταξύ Κομμουνιστικών Κομμάτων.
Το PCPE θα συνεχίσει να εργάζεται σταθερά για την πρόοδο του Διεθνούς Λενινιστικού Πόλου.Και θα το κάνει πάντα με πίστη και σταθερότητα στην Επαναστατική Ηθική του.'




------------------------------------------------------------------------------




Αν και διαφωνω με την λυση των δυο κρατων, μιας και αυτη ειναι πλεον νεκρη λογω της πολιτικης νεντανιαχου, που επεκτεινει σε ολη την παλαιστινιακη γη τους εποικισμους εφαρμοζοντας στη πραξη το ενα κρατος –απαρχαιντ, με την στηριξη των δυτικων σε ολη την παλαιστινη, ειναι πολυ θετικο που ενα δημοτικο συμβουλιο δηλωνει εστω και ψηφισμα την αλληλεγγυη του στους 1900 παλαιστινιους απεργους πεινας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 1900 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

" Όλοι εμείς, πολίτες της Νέας Ιωνίας, που υπογράφουμε, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πάνω από 1900 Παλαιστίνιους απεργούς πείνας που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ, σε σύνολο 6500 φυλακισμένων, μεταξύ των οποίων ανήλικα παιδιά.

Καταδικάζουμε την τακτική των αρχών του Ισραήλ, τις δίκες παρωδία, τα βασανιστήρια, την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, τη στέρηση ιατρικής φροντίδας και τον θάνατο πολλών κρατουμένων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση του Ισραήλ να σεβαστεί τους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και τη σύμβαση της Γενεύης.

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διπλωματικής πίεσης προς την Κυβέρνηση του Ισραήλ και να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη της χώρας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, σε ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ. "

Σχολιο.- 1500 ξεκινησαν την απεργια πεινας. Τωρα με τις πιεσεις των ανθρωποφυλακων, το ξυλο, την απομονωση, εχουν μειωθει σε 1000. Όχι και 1900 που γραφουνε!



--------------------------------------------------------------------------------



Αναβρασμός στο Μεξικό για την εκτέλεση άνδρα από στρατιώτη
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 06:41
Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές στο Μεξικό, με το Υπουργείο Άμυνας να έχει ανακοινώσει πως θα διεξαγάγει έρευνα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση άνδρα από στρατιώτη.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει video, το οποίο δείχνει τον άνδρα που έπεσε νεκρός να βρίσκεται ακινητοποιημένος στο έδαφος, όταν δέχεται τη χαριστική βολή.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο ο στρατιώτης πλησιάζει τον άνδρα που βρίσκεται στο έδαφος με τα χέρια δεμένα στην πλάτη και του ρίχνει μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί ο έλεγχος ενός οχήματος από ομάδα στρατιωτών, αφού σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, οι επιβάτες του αποβιβάστηκαν και υποχρεώθηκαν από τους στρατιώτες να ξαπλώσουν στο έδαφος.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν ύποπτος για κλοπές.




----------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ
Anonymous: Να γιατί πλησιάζει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος -Προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται
 11|05|2017 10:13
Η ομάδα Anonymous δημοσίευσε μια νέα προειδοποίηση, που αναφέρει ότι οι δυνάμεις ανά την υφήλιο βρίσκονται κοντά σε μια ακόμη παγκόσμια σύγκρουση -και ότι το κόστος θα είναι ακόμη υψηλότερο από αυτό του τελευταίου πολέμου.
Η οργάνωση δημοσίευσε ένα βίντεο το Σάββατο με τίτλο «Ετοιμάζονται για αυτό που έρχεται (WW3 2017-2018)» στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.
Στο επτάλεπτο αυτό κλιπ, ένας άντρας που φοράει μαύρο μανδύα και τη μάσκα του Guy Fawkes ακούγεται μέσω μιας ψηφιακής φωνής που εξηγεί πώς οι ενέργειες των εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας, που συμμετέχουν στις εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, υποδηλώνουν ότι ένας πόλεμος τεραστίων διαστάσεων είναι ορατός στον ορίζοντα.
«Σιγά-σιγά όλα τα σημάδια ενός διαφαινόμενου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο εμφανίζονται, βλέποντας την κάθε χώρα να μετακινεί στρατηγικά τα κομμάτια στη θέση τους», δήλωσε η άγνωστη φιγούρα.
Και συνέχισε λέγοντας: «Σε αντίθεση με τους παλαιότερους παγκοσμίους πολέμους, αν και προφανώς θα υπάρξουν στρατιωτικά στρατεύματα, η μάχη πιθανότατα να είναι σκληρή, βίαιη και γρήγορη. Αυτή τη φορά όμως θα είναι και παγκοσμίως καταστροφική, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».
«Ο πολίτης θα είναι ο τελευταίος που θα γνωρίζει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Anonymous.
Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει πως οι Αμερικανοί απειλούν στρατιωτικά τη Βόρεια Κορέα, ενώ παράλληλα ασκούν πίεση προς την Κίνα.
Οι Αμερικάνοί ζητάνε από τους Κινέζους να τιμωρήσουν την Πιονγιάνγκ για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω δράση των ΗΠΑ. Επισημαίνουν επίσης πως η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή πιθανότατα να οδηγήσει σε αντίποινα.
Οι «πρακτικοί Κινέζοι», οι οποίοι έχουν κατ' επανάληψη ζητήσει ηρεμία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, «αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους», σύμφωνα με τους Anonymous.
Το Πεκίνο συμμετείχε πρόσφατα σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη με την Πιονγιάνγκ και ζήτησε από τους πολίτες της στη Βόρεια Κορέα να φύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Πάντως, μαζί με τη Ρωσία αρνήθηκαν να συγκεντρώσουν τα στρατεύματά τους στα σύνορα της Βόρειας Κορέας.
Τα πρόσφατα βήματα που έγιναν από τη σύμμαχο των ΗΠΑ, Ιαπωνία, έδειξαν επίσης ότι οι τρέχουσες εντάσεις θα φτάσουν σύντομα σε ένα βίαιο τέλος, σύμφωνα με τους Anonyous.
Μετά από αρκετούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας που προσγειώθηκαν σε θάλασσες κοντά στην Ιαπωνία, εξέχοντες πολιτικοί του Τόκιο ζήτησαν μια νέα ερμηνεία των νόμων που υιοθετήθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τον περιορισμό εκτόξευσης  πυραύλων.
Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας οδήγησαν επίσης σε αύξηση των πωλήσεων αγαθών επιβίωσης και πυρηνικών καταφυγίων, κάτι που, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Anonymous, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ιαπωνία προετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα συνάντησης με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αν αυτή γίνει «υπό τις κατάλληλες συνθήκες», αλλά ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ αργότερα δεν φάνηκε απόλυτα βέβαιος για την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Η ομάδα Anonymous, η οποία ξεκίνησε το 2003 ως ομάδα επαγρύπνησης του διαδικτύου, ολοκλήρωσε το βίντεο προτρέποντας τους θεατές να «προετοιμαστούν για αυτό που έρχεται».

σχολιο.-  δεν εχουν παρει χαμπαρι οι ανωνυμοι οτι ο πολεμος εχει αρχισει εδω και 17-18 χρονια ? που ζουν αυτοι , σε αλλον πλανητη ?




-----------------------------------------------------------------------------




Απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων: Το νομικό status του δεσμοφύλακα - Ισραηλινού "κράτους"

Εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας στις ισραηλινές φυλακές. Οι έγκλειστοι είναι σήμερα 6.500, συχνά όμως φτάνουν τις 10-12.000. Kρατούνται είτε με αποφάσεις έκτακτων στρατοδικείων είτε με διοικητική κράτηση, δηλαδή με απλή εντολή κάποιου διοικητή στρατιωτικής μονάδας. Κάποιοι δέχονται αλλεπάλληλες διοικητικές παρατάσεις της ποινής τους με αποτέλεσμα να κρατούνται επί 10ετίες. Σταθερή προσπάθεια των κατοχικών δυνάμεων είναι να φυλακίζουν τους πιο δραστήριους αγωνιστές καθώς και τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, όσους φυσικά δεν δολοφονούν, ώστε να μένει ακέφαλη η αντίσταση.
Τα αιτήματα της απεργίας πείνας δείχνουν από μόνα τους την κατάσταση που επικρατεί στα ισραηλινά κολαστήρια: Ζητούν να τους επιτραπεί να παίρνουν είδη πρώτης ανάγκης, περίθαλψη, επισκεπτήρια, κατάργηση της...
απομόνωσης κοκ. Είναι προφανές ότι μέσω τέτοιου τύπου μακρόχρονης φυλάκισης επιδιώκεται η ψυχική και σωματική εξουθένωσή τους , η αχρήστευσή τους ως αγωνιστών και ηγετών του λαού τους. Εχουν απέναντί τους, το πιο βάρβαρο ρατσιστικό και θεοκρατικό διοικητικό μόρφωμα που υπάρχει σήμερα. Δύσκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι το αυτοαποκαλούμενο «εβραϊκό κράτος», συνιστά κράτος με τη σύγχρονη έννοια. Γιατί :
- Είναι ένα από τα τρία κράτη στον κόσμο που δεν έχουν Σύνταγμα. Τα άλλα δύο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία για πολύ διαφορετικούς λόγους βέβαια. Από το 1948 μέχρι σήμερα απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση για υιοθέτηση συντάγματος. Γιατί σε ένα γραπτό Σύνταγμα πρέπει να ορίζεται ποιος είναι πολίτης του κράτους.Τότε όμως πως θα εξαιρούσαν τους Παλαιστινίους χωρίς να δεχθούν ταυτοχρόνως ότι κατέχουν ξένα εδάφη; Ένα Σύνταγμα θα πρέπει να εγγυάται κάποια ατομικά δικαιώματα σε όλους όσους ζουν στην επικρατειά του. Τότε όμως πως θα νομιμοποιούσε το απαρτχάιντ κατά των παλαιστινίων κατοίκων του, τις διαφορετικές ταυτότητες, τις διαφορετικές πινακίδες αυτοκινήτων, την απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας, τις έρευνες και συλλήψεις χωρίς καμία εγγύηση και φυσικά τις εξώδικες εκτελέσεις κατοίκων της επικράτειάς του από τις υπηρεσίες του; Ένα σύγχρονο αστικό σύνταγμα προϋποθέτει διάκριση των εξουσιών. Τότε όμως πως θα δικαιολογούσε τα έκτακτα στρατοδικεία κατά πολιτών, τη διοικητική κράτηση με στρατιωτική εντολή, την αόριστη φυλάκιση, τον διαρκή στρατιωτικό νόμο στα κατεχόμενα του 1967;
- Το Ισραήλ δεν έχει διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα. Η συνοριακή γραμμή που που ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1948 για την ίδρυσή του, καταπατήθηκε από το ίδιο ταυτόχρονα με την εξαγγελία της . Ως επικράτειά του θεωρεί μονομερώς κάποιες από τις γραμμές ανακωχής προηγούμενων καταχτήσεων. Ταυτοχρόνως διακηρύσσει ότι έχει δικαίωμα βομβαρδισμού και στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος όλων των κρατών της Μέσης Ανατολής, και το ασκεί σε διαρκή βάση επί σχεδό 70 χρόνια.Για τη λωρίδα της Γάζας δεν διευκρινίζει τι τη θεωρεί , επικράτειά του; παλαιστινιακή επικράτεια; ξένο κατεχόμενο έδαφος ; Το ίδιο και για τη δυτική όχθη.
- Το Ισραήλ είναι το μόνο κρατικό μόρφωμα στη γη που δηλώνει επίσημα θρησκευτικό κράτος-εβραϊκό και αναγνωρίζει ιδιότητα πολίτη αποκλειστικά με κριτήριο το θρήσκευμα. Πολιτογραφεί πρόσωπα εβραϊκού θρησκεύματος αποκλειστικά , ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους, υπό την προϋπόθεση της εγκατάστασής τους ως εποίκων στην Παλαιστίνη και συμμετοχής τους (ανδρών και γυναικών) στις κατοχικές στρατιωτικές δυνάμεις. Πρόκειται για τον περιβόητο «νόμο για την επιστροφή».
- Η συμπεριφορά του διεθνώς και εσωτερικά συνιστά ένα διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: Στο εσωτερικό διατηρεί μόνιμο καθεστώς απαρτχάιντ, οργανώνει κάθε 2-3 χρόνια συστηματική εξόντωση του κατακτημένου λαού, ιδίως των παιδιών , εποικίζει έδαφος είναι αναγκαίο για την επιβίωση των υπόδουλων, περιφράσσει τις πόλεις τους με τείχη και τις μετατρέπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , οργανώνει συστηματικά την εξόντωση τους με εξώδικες εκτελέσεις , σκόπιμους τραυματισμούς πολιτών, ιδίως ανήλικων, εκτοπίσεις και αποκλεισμούς από τροφή και περίθαλψη. Στο εξωτερικό διαπράττει συστηματικά το τυποποιημένο από το καταστατικό του ΔΠ Δικαστηρίου έγκλημα της «επίθεσης» και δολοφονεί πολίτες άλλων κρατών επί ξένου εδάφους. Αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά κρατικής υπόστασης διεπόμενης από τις αρχές του κράτους δικαίου, της νομιμότητας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Μοιάζει περισσότερο με προκεχωρημένη οχυρή θέση του δυτικού κόσμου στη Μέση Ανατολή που έχει στόχο να μετατραπεί σε κάτι ανάλογο των αγγλοσαξωνικών αποικιών εγκατάστασης με ολοκληρωτική εκκαθάριση του τοπικού πληθυσμού και εγκατάσταση εποίκων στη συντριπτική τους πλειοψηφία προερχόμενων από τις μεγάλες δυτικές χώρες, άρα και στενά συνδεμένους με το δυτικό κόσμο και την κουλτούρα του. Γιαυτό και η ανεπιφύλακτη στήριξή του, σε κλίμακα που δεν έχει προηγούμενο, από τις μεγάλες δυτικές χώρες.
Πρέπει να είναι σαφές ότι αναφερόμενοι στους Ισραηλινούς δεν εννοούμε γηγενείς. Σχεδόν το σύνολο των σημερινών εβραίων κατοίκων του έχει άμεση καταγωγή από αλλού και οι περισσότεροι έχουν ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής τους σε κάποια δυτική χώρα, συνήθως στις ΗΠΑ. Αυτό που τους κρατάει εκεί, δεν είναι η φυσική σύνδεση των ανθρώπων με τον τόπο καταγωγής τους αλλά η σιωνιστική ιδεολογία συνδυασμένη με την παροχή υψηλότατου βιοτικού επιπέδου και τη δυνατότητα να εγκαθίστανται όποτε το επιθυμούν σε οποιαδήποτε πλούσια δυτική χώρα.
Δεν είμαστε εχθρικοί με τους πιστούς της εβραϊκής θρησκείας . Στο προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα οι εβραίοι είχαν πάντα σημαντικό ρόλο και σήμερα υπάρχουν σεβαστές εβραϊκές παροικίες σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής ακόμη και στο Ιραν και τη Συρία. Είμαστε εχθρικοί απέναντι στους σιωνιστές που εποικίζουν την Παλαιστίνη εξανδραποδίζοντας το λαό της . Δεν έχει σημασία αν οι έποικοι δηλώνουν αριστεροί ή δεξιοί , αναρχικοί ή κριτικοί στην «υπερβολική» βία ή ευαίσθητοι καλλιτέχνες. Αυτό που τους χαρακτηρίζει δεν είναι οι αποκλισεις τους αλλά η έμπρακτη στράτευσή τους στο σιωνιστικό σχέδιο, η συμμετοχή τους στον εποικισμό της Παλαιστίνης η αποδοχή της ιδιότητας του μέλους αυτού του ρατσιστικού αποικιοκρατικού μορφώματος.
Παρά ταύτα οι πιο ριζοσπαστικές δυνάμεις του Παλαιστινιακού λαού ,δεν επιδιώκουν την εκδίωξη κανενός από τη γη της Παλαιστίνης. Κατάργηση του Ισραηλινού μορφώματος δεν σημαίνει συμπεριφορά ανάλογη των σιωνιστών, ούτε βέβαια πρέπει να το διαδεχθεί «λύση των δύο κρατών» που είναι η στρατηγική εφεδρεία των δυτικών. Αντίθετα επιδιώκουν την ίδρυση ενός νέου, κοσμικού ,ενιαίου, κυρίαρχου, δημοκρατικού κράτους, στο οποίο θα έχουν ιδιότητα του πολίτη όλοι όσοι επιθυμούν να ζήσουν στην ιστορική Παλαιστίνη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνοτικής πεποίθησης, όπου όλοι θα έχουν ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα . Αυτή είναι η μόνη στις σημερινές συνθήκες δίκαιη και βιώσιμη προοπτική για τη Παλαιστίνη.
Rachiotis Yiannis




------------------------------------------------------------------------------------



"Δολοφόνε φύγε από το Βελιγράδι"! Έτσι και με τούρτες "υποδέχτηκαν" τον σιωνιστή Bernard-Henri Levy  φοιτητές στο Βελιγράδι

Ο πράκτορας της Μοσαντ και Cia που το παιζει φιλοσοφος θέλησε να μιλήσει στην παρουσίαση της ταινίας 'Peshmerga'.
Υψώθηκε πανό με την επιγραφή "Ο Bernard Levy υποστηρίζει τις δολοφονίες των ιμπεριαλιστών" και συνθήματα όπως: "Αυτός ο μπάσταρδος ήταν υπέρ των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία πριν 8 χρόνια"...
Η τελευταία ασχολία του σιωνιστή-ναζί Bernard Levy ήταν η προώθηση της...
"αραβικής άνοιξης made in USA" κι εσχάτως ανέλαβε την προώθηση των Κούρδων που συνεργάζονται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ...



--------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τις επιθέσεις της «Coca Cola» κατά εργατών στην Κολομβία

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας, μέλος του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την πολυεθνική «Coca Cola», που στην Κολομβία προχωρά σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων της και μελών του Συνδικάτου Sinaltrainal.
Ανάλογες πρακτικές όπως στην Κολομβία, με διώξεις, απειλές, τρομοκρατία και επιθέσεις εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστών, ακολουθεί η εν λόγω πολυεθνική και στην Ελλάδα. Επιτίθεται και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων, καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης των εργαζομένων στις πολυεθνικές.
Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Ελλάδας καταδικάζει τις τρομοκρατικές πρακτικές της «Coca Cola» εναντίον των εργαζομένων. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της "Coca Cola" Κολομβίας, που παλεύουν και κινητοποιούνται για τα δικαιώματά τους».

Απεργίες σε όλη τη χώρα
Αυτή την βδομάδα πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις και απεργίες σε πολλές περιοχές της Κολομβίας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Στη φτωχή επαρχία του Τσοκό, χιλιάδες άνθρωποι απήργησαν διεκδικώντας υποδομές, όπως ασφαλείς δρόμους, κατασκευή νοσοκομείων, εξασφάλιση πόσιμου νερού καθώς και να διωχθούν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που είναι στην υπηρεσία των γαιοκτημόνων και των καπιταλιστών, και μετά την αποχώρηση των ανταρτών των FARC λόγω της ειρηνευτικής συμφωνίας έχουν εντείνει την τρομοκρατική δράση τους. Επίσης, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και το Κάλι, χιλιάδες ταξιτζήδες κινητοποιήθηκαν ενάντια στην πολυεθνική «Uber», που θέλει να τους διώξει από τον κλάδο.
Σήμερα Πέμπτη γίνεται στην Μπογκοτά κινητοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι προγραμματίζουν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 15 Μάη, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και ενίσχυση της δημόσιας Εκπαίδευσης.




---------------------------------------------------------------------------------




NOTIA ΑΦΡΙΚΗ
Κινητοποιήσεις για στέγη, βασικές υπηρεσίες
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--
Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών, που απαιτούν μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού, σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε διάφορα αστικά κέντρα της Νότιας Αφρικής, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνονται οι πιέσεις σε βάρος του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.
Χτες, στους δρόμους της συνοικίας Φάιν-Τάουν του Γιοχάνεσμπουργκ, ξέσπασαν για τρίτη μέρα συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές - κατοίκους παραγκούπολης που διεκδικούν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη και βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, αποκομιδής σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν την κινητοποίηση με χρήση σφαιρών καουτσούκ και δακρυγόνων, και οι διαδηλωτές πέταξαν στους αστυνομικούς πέτρες και έστησαν πύρινα οδοφράγματα. Επίσης, οι κάτοικοι στα Πάρκα Ελντοράντο και Φρίντομ του Γιοχάνεσμπουργκ διαδήλωσαν για την έλλειψη στέγης και θέσεων εργασίας.
Στο Λόντιουμ της Πρετόριας, η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών και σφαιρών καουτσούκ, προσπαθώντας να διαλύσει διαδήλωση κατοίκων της περιοχής, που έκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα, απαιτώντας βασικές υπηρεσίες ύδρευσης, ηλεκτρικού, μεταφορών. Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν 10 διαδηλωτές και τραυματίστηκε σοβαρά ένας.
Στο Γκουγκουλέτου του Κέιπ Τάουν, διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα επειδή περιοχή που προοριζόταν για δημοτική χρήση, προκειμένου να φτιαχτεί, μεταξύ άλλων, δημοτική βιβλιοθήκη, δόθηκε για «αξιοποίηση» σε εργολάβους ανέγερσης οικιστικού συγκροτήματος.




---------------------------------------------------------------------------------




ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Συμμετέχει στη διαδικασία Συντακτικής Συνέλευσης με δικές του προτάσεις

Σε μια πρώτη τοποθέτηση για την πρόταση που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, για τη σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης που θα τροποποιήσει το υπάρχον σύνταγμα, το ΚΚ Βενεζουέλας, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή, προβάλλοντας το δικό του σχέδιο. Η πρόταση Μαδούρο παρουσιάστηκε ως «κίνηση εθνικής συμφιλίωσης και συμμετοχικής δημοκρατίας».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε υπέρ της συμμετοχής στη διαδικασία και παίρνοντας υπόψιν την εξέλιξη της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας και στον κόσμο, το ραντιέρικο μοντέλο του βενεζουελάνικου καπιταλισμού και τις συνεχείς παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του λαού και της χώρας μας, καλούμε σε μια πλατιά αντιιμπεριαλιστική αντιφασιστική ενότητα. Ταυτόχρονα, παλεύουμε για την ενίσχυση της ταξικής πάλης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που θα ξεκινήσει, θα υπάρξει έντονη διαπάλη ανάμεσα στην  φασιστική αντιπολίτευση, το ρεφορμισμό και τις λαϊκές επαναστατικές δυνάμεις. Πρέπει να επισημάνουμε στο λαό, που ταυτίζεται με το σχέδιο που εγκαινίασε ο Τσάβες, ότι αυτό το σχέδιο θα ανατραπεί αν το πάνω χέρι πάρει στη Συντακτική Συνέλευση η φασιστική αντιπολίτευση, ότι κινδυνεύει να πάρει άλλη κατεύθυνση αν κυριαρχήσει ο ρεφορμισμός και ότι αυτό το σχέδιο μπορεί να βαθύνει αν οι επαναστατικές λαϊκές δυνάμεις είναι οι κυρίαρχες».
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το κόμμα το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση, που θα συζητήσει και με άλλες δυνάμεις, ενώ σημείωσε ότι «η συμμαχία πρέπει να μπορεί να έχει τους υποψηφίους της για μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης, να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση όλων των φορέων των λαϊκών επαναστατικών δυνάμεων και όχι μόνο του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, να μην υπάρχει αποκλεισμός πραγματικών επαναστατικών δυνάμεων».
Κατά τ' άλλα, η φασιστική αντιπολίτευση είχε προγραμματίσει για χτες νέες συγκεντρώσεις, συνεχίζοντας τις πιέσεις για πρόωρες εκλογές και πτώση του Ν. Μαδούρο, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (ΜUD) έχουν απορρίψει τη συμμετοχή στη διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης. Την Τρίτη, επίσης, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι συνελήφθησαν 4 μέλη μιας ένοπλης ομάδας που κινείται γύρω από το κόμμα «Πρώτα Δικαιοσύνη» (Primero Justicia - που ανήκει στη MUD) και συμμετείχαν σε βίαιες συγκρούσεις.




------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Μεγαλώνει την αυτοτελή κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών της
Πριν από 15 χρόνια ήταν εξαρτημένη κατά 80% από εισαγωγές, πλέον το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο μισό

ΑΓΚΥΡΑ.--
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξέφρασε την ικανοποίηση της Αγκυρας επειδή πλέον καλύπτει πάνω από το 60% των στρατιωτικών της αναγκών από την εγχώρια παραγωγή, παρεμβαίνοντας στη 13η Διεθνή Εκθεση Αμυντικών Βιομηχανιών (International Defense Industry Fair), πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη.
Η συγκεκριμένη Εκθεση, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και γίνεται κάθε δυο χρόνια, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, θεωρείται από τις σημαντικότερες του κόσμου στο είδος της. Αποτυπώνοντας την προτεραιότητα που δίνει στην ενίσχυση των στρατιωτικών της εξοπλισμών, ο Γιλντιρίμ εξήγησε ότι πριν από 15 χρόνια η εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία ήταν κατά 80% εξαρτημένη από το εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε ότι φέτος οι τουρκικές βιομηχανίες «τρέχουν» 460 σχέδια συνολικής αξίας 123 δισ. τουρκικών λιρών.
Ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ότι δεδομένου του μεγέθους της Τουρκίας - που εμφάνισε ως 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και 6η στην Ευρώπη - «όπως είναι αδύνατο να σκεφτεί κανείς την ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς την Τουρκία, είναι αδύνατη και η εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή χωρίς την Τουρκία».
Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Αμυνας, Φικρί Ισίκ, είπε ότι ο ετήσιος τζίρος της τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας πλησίασε τα 6 δισ. δολάρια πέρσι και μόνο οι εξαγωγές έφτασαν τα 1,7 δισ. δολάρια. «Προχωράμε με σθεναρά βήματα προς το στόχο της μετατροπής μας σε μία από τις δέκα χώρες με την πιο προηγμένη στρατιωτική βιομηχανία».
Την ίδια στιγμή, η Αγκυρα εξακολουθεί να μελετά και νέες συμμαχίες, μέσα από τις οποίες θα αναβαθμίσει ευρύτερα το ρόλο της στις κόντρες σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Γι' αυτό και ο Ισίκ αναφέρθηκε ξανά στον «πεντα-εθνή μηχανισμό» που απαρτίζουν - σύμφωνα με τη «Σαμπάχ» - Τουρκία, Πακιστάν, Κατάρ, Μαλαισία και Ινδονησία και μπορεί να βελτιώσει την «περιφερειακή σταθερότητα» αλλά και την «παγκόσμια ειρήνη».

Συνομιλία Μέι - Ερντογάν
Στο μεταξύ, προχτές το βράδυ ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, είχε τηλεφωνική επαφή με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά την οποία εκφράστηκε «δέσμευση» στη σχέση των δύο χωρών και επιθυμία για την περαιτέρω εμβάθυνσή της. Η Μέι φέρεται να υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία «της δυνατής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας», ενώ οι δυο ηγέτες συζήτησαν και για την πρόοδο της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της τουρκικής «Turkish Aerospace Industries» και της βρετανικής «BAE Systems» που αφορά τον σχεδιασμό τουρκικών μαχητικών.
Η συμφωνία υπογράφτηκε στην πρόσφατη επίσκεψη Μέι στην Αγκυρα και εμφανίζεται ως ένδειξη της όλο και βαθύτερης «αμυντικής» συνεργασίας των δύο πλευρών. Τέλος, οι δυο ηγέτες συζήτησαν ακόμα και για το Κυπριακό αλλά και τη Συρία.

Νέες αρνητικές προβλέψεις για την οικονομία
Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και Ανάπτυξη, η τουρκική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2017 μόλις κατά 2,6%, αντανακλώντας το «επιδεινούμενο επενδυτικό αίσθημα». Η έκθεση σημειώνει ότι το 2016 η ανάπτυξη περιορίστηκε στο 2,9% εξαιτίας της απότομης μείωσης των τουριστικών αφίξεων, των ρωσικών κυρώσεων, αλλά και των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή, που συμπλήρωσαν την αδύναμη κατανάλωση και τις αδύναμες επενδύσεις.




--------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Το μεταλλαγμένο Γαλλικό ΚΚ, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας του Πιερ Λορέν, διαμαρτύρεται επειδή η «Ανυπότακτη Γαλλία» (του Ζαν-Λικ Μελανσόν) απέρριψε την πρόταση συνεργασίας τους στις βουλευτικές εκλογές.