Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Παρασκευη 12 Μαιου 2017



Και ναι, βρε παιδιά! Δεν ήταν τόσο ανόητοι να πλακώνουν στα μπουνίδια τον φιλελεφασίστα Τζημερο και να το τραβάνε και σε βίντεο!
Και μπουνίδι έπεσε και σηκωτός, κακήν-κακώς, βγήκε από 'κει μέσα.
Γιατί τόση προκατάληψη, βρε παιδιά! Απλούστατα, για να μην μπορεί να εμφανιστεί από θύτης θύμα. Υπάρχει ένα βίντεο που κυκλοφορεί και το έβγαλαν χρυσαυγίτες. Δεν πρόλαβαν τον ξυλοδαρμό αλλά έχει τη σκηνή που τον σέρνουν έξω.
Σχολιο.-  https://youtu.be/lxRMzEH6Or0?t=18 αυτο?
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θάνος Τζήμερος επιτέθηκε με μπουνιες στην Περιφερειακή Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής»Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες του ΚΚΕ που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πως βγάζουν εκτός του Περιφερειακού .Συμβουλίου τον Θ.Τζήμερο
Φριττεις περισσότερο με τα σχόλια κάποιων φασιστοειδων στο τέλος του βιντεο.
Σχολιο.-  Ο Τζημερος, Και ξύλο έφαγε, και το Περιφερειακό Συμβούλιο  με πρόταση της Δούρου, καταδίκασε τον θρασύδειλο τραμπούκο. Με εξαίρεση την παράταξη Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) που αποχώρησε, κρατώντας ίσες αποστάσεις.
Οι όποιες ανακοινώσεις επικεντρώνουν στον τραμπουκισμό και όχι στην απάντηση και ίσως καλά κάνουν.

Σχολιο.-  Ο Τζήμερος δε γρονθοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ; έτσι γράφει σε όλα τα σαιτ.
Σχολιο.- Ναι. Σ' αυτό αναφέρομαι. Αλλά δεν ήξερα πως έφαγε κι αυτός ξύλο, ως απάντηση.





-------------------------------------------------------------------------------




11 ΜΑΪΟΥ 1958. Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΔΑ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Επρόκειτο για ένα ξάφνιασμα. Ούτε δέκα χρόνια δεν είχαν περάσει από την πολιτικο-στρατιωτική συντριβή του 1949 και τον τερματισμό του Εμφυλίου. Κι όμως, η διωκόμενη και καθημαγμένη Αριστερά φαινόταν όχι μόνο να έχει ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, αλλά και να αναδεικνύεται στην κύρια έκφραση της λαϊκής αντίθεσης στο «κράτος της Δεξιάς» και το καθεστώς της αμερικανοκρατίας.
Συσπειρωμένες στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, την ΕΔΑ, από το 1951, οι δυνάμεις του παράνομου ΚΚΕ, σε συνεργασία με άλλους αριστερούς δημοκράτες και σοσιαλιστές, υπό την ηγεσία του σοσιαλιστή Γιάννη Πασαλίδη, είχαν σπάσει ήδη την πολιτική απομόνωση των πρώτων χρόνων, όταν οι κεντρώοι εκβίαζαν για τη στήριξή τους από τον αριστερό κόσμο προκειμένου «να μη βγει η Δεξιά», αρνούμενες, εντούτοις, την όποια συνεργασία με την ΕΔΑ. Καθώς στις δημοτικές εκλογές του 1954 είχε επιτευχθεί πετυχημένη συνεργασία μεταξύ ΕΔΑ και κεντροαριστερών δυνάμεων (κυρίως του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού –ΔΚΕΛ- των Αλέξανδρου Σβώλου και Γεώργιου Καρτάλη, ενώ τον επόμενο χρόνο επιτεύχθηκε η ενότητα των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς με σοσιαλιστές συνδικαλιστές, που αποτυπώθηκε στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, η ΕΔΑ επιδίωκε τη συγκρότηση «Πανδημοκρατικού Μετώπου», με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Δεξιάς (του Αλέξανδρου Παπάγου ώς το 1955, του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατόπιν), για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου, την κατάργηση των έκτακτων μέτρων της εμφυλιοπολεμικής περιόδου, τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την απελευθέρωση των φυλακισμένων και εξορίστων αγωνιστών, αλλά και για την εγκατάλειψη της πολιτικής της πρόσδεσης της Ελλάδας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τη στήριξη του αγώνα του κυπριακού λαού για κατάργηση της βρετανικής κατοχής και για αυτοδιάθεση, όπως και τον περιορισμό της ασυδοσίας του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τη ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με την αναγνώριση της δημοτικής γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας κ.λπ.
Ενώ οι δυνάμεις που κινούνταν μεταξύ της ΕΡΕ (του κόμματος που ίδρυσε ο Καραμανλής, ως διαδόχου σχήματος του Ελληνικού Συναγερμού του Παπάγου) και της ΕΔΑ απέρριπταν, σχεδόν στο σύνολό τους (με εξαίρεση το ΔΚΕΛ και κάποιες προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, συνήθως εαμικής προέλευσης), την πρόταση συγκρότησης «Πανδημοκρατικού Μετώπου», επιλέγοντας την πολιτική του «διμέτωπου αγώνα κατά της ΕΡΕ και της ΕΔΑ», η εξαγγελία των εκλογών του Μαρτίου 1956 τις υποχρέωσε σε συνεργασία με την Αριστερά. Αιτία υπήρξε το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα, που απέκλειε τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε κεντρώο κόμμα να διεκδικήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η Δημοκρατική Ένωση, ο συνασπισμός κεντρώων κομμάτων και ΕΔΑ, που συγκροτήθηκε τότε, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή της εκλογικής νίκης της ΕΡΕ, μπορεί να κέρδισε την πλειοψηφία στις ψήφους (48,15%, έναντι 47,38% της ΕΡΕ), αλλά λόγω εκλογικού συστήματος πήρε 132 έδρες, έναντι 165 που πήρε η Δεξιά! Από τις έδρες της Δημοκρατικής Ένωσης οι 19 κερδήθηκαν από την ΕΔΑ –όσοι και οι υποψήφιοί της- με σταυρούς που θα της επέτρεπαν να εκλέξει πολύ περισσότερους βουλευτές.
Οι εκλογές του Μαΐου 1958 έγιναν σε συνθήκες που αναμφίβολα ευνοούσαν την Αριστερά. Η λαϊκή αντίδραση κατά του μετεμφυλιακού καθεστώτος και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων, συναντούσε την αντίθεση στην εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που συνιστούσαν κίνδυνο ζωτικής σημασίας σε περίπτωση θερμού πολέμου μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αλλά και με την παλλαϊκή οργή για την πολιτική των νατοϊκών συμμάχων (Μ. Βρετανίας, Τουρκίας και ΗΠΑ) στην Κύπρο, όπου συνεχιζόταν ο αγώνας κατά της βρετανικής κατοχής.
Πριν τις εκλογές εντάθηκε από την πλευρά της ΕΔΑ η προσπάθεια συγκρότησης του «Πανδημοκρατικού Μετώπου», αν και χωρίς ανταπόκριση από τους κομματικούς σχηματισμούς του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Η πρόταση απορρίφτηκε ακόμη και από το ΔΚΕΛ, στην ηγεσία του οποίου είχε ανέλθει ο Στέλιος Αλαμανής, μετά τον θάνατο των Σβώλου και Καρτάλη. Εντούτοις, στο κάλεσμα της ΕΔΑ ανταποκρίθηκε πλήθος προσώπων από αυτούς τους χώρους, κυρίως άτομα που είχαν συμμετάσχει στο ΕΑΜ, αλλά όχι μόνο. Τη συνεργασία με την ΕΔΑ αποδέχτηκαν προσωπικότητες όπως ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ επί Κατοχής Κομνηνός Πυρομάγλου, ο προερχόμενος από τη Δεξιά Σταμάτης Μερκούρης κ.ά.
Οι δυνάμεις του Κέντρου συμμετείχαν στις εκλογές με δύο σχηματισμούς. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων υπό την ηγεσία των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γεώργιου Παπανδρέου, και την Προοδευτική Αγροτική Δημοκρατική Ένωση (ΠΑΔΕ) που συγκρότησαν το ΔΚΕΛ, η ΕΠΕΚ του Σάββα Παπαπολίτη (ό,τι απέμεινε από το κόμμα του Πλαστήρα μετά τον θάνατό του το 1953), το Κόμμα Αγροτών Εργαζομένων του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και το δεξιάς προέλευσης Κόμμα των Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη. Στις εκλογές συμμετείχε και η Ένωση Λαϊκών, που συγκροτήθηκε από το Λαϊκό Κόμμα (απομεινάρι του παλιού μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη) και το Λαϊκό Κοινωνικό Κόμμα του Στέφανου Στεφανόπουλου. Υπήρχαν επίσης και μικρότεροι σχηματισμοί, κυρίως από τον χώρο της Δεξιάς.
Προεκλογικά θεωρούνταν βέβαιο πως η εκλογική δύναμη της ΕΡΕ θα υποχωρήσει κατά πολύ, ενώ δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να αναδειχθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία από το Κόμμα Φιλελευθέρων με την ενδεχόμενη στήριξη της ΠΑΔΕ. Άλλωστε, ήταν δεδομένο πως πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι (κυρίως στην επαρχία) θα απέφευγαν να ψηφίσουν ΕΔΑ, λόγω της τρομοκρατίας από την αστυνομία και τα ΤΕΑ.
Οι εκλογές ανέτρεψαν κάθε προεκλογική πρόβλεψη, με εξαίρεση την υποχώρηση της εκλογικής επιρροής της ΕΡΕ. Τα εκλογικά αποτελέσματα προκάλεσαν σοκ στον αστικό πολιτικό κόσμο, στην άρχουσα τάξη και στους δυτικούς συμμάχους της.
Η ΕΡΕ έπεφτε στο 41,16%, αν και διατηρούσε λόγω εκλογικού συστήματος την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 171 έδρες, έναντι 165 που είχε πάρει με το 47,37% του 1956. Και μόνο αυτή η αύξηση της κοινοβουλευτικής της εκπροσώπησης με μικρότερο ποσοστό ψήφων φανερώνει το αλλοπρόσαλλο και αντιδημοκρατικό των εκλογικών συστημάτων εκείνων των χρόνων.
Προεκλογικά είχε υπάρξει συναίνεση μεταξύ ΕΡΕ και Φιλελευθέρων (με την παρότρυνση και της αμερικανικής πρεσβείας), για την ενίσχυση του δεύτερου κόμματος, με το εκλογικό σύστημα, έτσι ώστε να υπάρξει ισχυρή «εθνικόφρων» αντιπολίτευση. Η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν διαπιστώθηκε ότι δεύτερο κόμμα αναδείχτηκε η ΕΔΑ!
Υπολογίζεται ότι με βάση τη σταυροδοσία του 1956 η ΕΔΑ πρέπει να είχε τότε γύρω στο 18%. Η ένταξη στα ψηφοδέλτιά της προσωπικοτήτων ευρύτερης αποδοχής, αλλά κυρίως η συνεπής πολιτική στάση της, είχε ως αποτέλεσμα την υπερψήφισή της από το 24,42% του ελληνικού λαού. Εκλέχτηκαν 79 βουλευτές, εκ των οποίων οι 19 ήταν συνεργαζόμενοι. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (Σοφοκλης Βενιζελος – Γεωργιος Παπανδρεου) περιορίστηκε στο 20,67% (με μόλις 36 έδρες, καθώς το εκλογικό σύστημα στο οποίο είχε συναινέσει προέβλεπε το ψαλίδισμα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του τρίτου κόμματος, όντας βέβαιοι πως αυτό θα ήταν η ΕΔΑ), η ΠΑΔΕ (Προοδευτικη Αγροτικη Δημοκρατικη Ενωση, Μπαλτατζης – Παπαπολιτης) πήρε 10,62% (10 έδρες) και η Ένωση Λαϊκών 2,95% και 4 έδρες.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η κατανομή της εκλογικής δύναμης της ΕΔΑ. Ξεπέρασε το 50% σε όλες τις παραδοσιακά αριστερές περιφέρειες της υπαίθρου (Θεσσαλία, Λέσβος, Σάμος, νησιά του Ιονίου), καθώς και στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων. Στις πόλεις αυτές έγινε σαφέστατα διακριτή η ταξική-κοινωνική σύνθεση του αριστερού εκλογικού σώματος: Ενώ στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες ΕΔΑ ψήφισε κατά μέσο όρο το 60%, στις μικροαστικές-λαϊκές ψήφισε το 40%, στις μικροαστικές-μεσοαστικές το 20% και στις καθαυτό αστικές λιγότερο από το 10%.
Η μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ θα προκαλέσει τεράστια ανησυχία στο καθεστώς. Θα ακολουθήσει η ένταση της αστυνομοκρατίας και των διώξεων κατά των αριστερών, θα ανασυγκροτηθούν οι παρακρατικές δυνάμεις με τη μορφή «εθνικοφρόνων» τρομοκρατικών οργανώσεων, θα φτάσει σε παροξυσμό η αντικομμουνιστική προπαγάνδα από το ραδιόφωνο, τον Τύπο, τα σχολεία, την Εκκλησία, τον στρατό κ.λπ. Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κινδύνου που αντιπροσώπευε η άνοδος της Αριστεράς θα ενταθούν και οι διαδικασίες που οδήγησαν το 1961 στη συγκρότηση ισχυρού αστικού κόμματος αντιπολίτευσης, της Ένωσης Κέντρου. Στην οποία θα προσχωρήσουν και πολλοί από τους συνεργαζόμενους με την ΕΔΑ του 1958 (Ηλίας Τσιριμώκος κ.ά.). Οι εκλογές βίας και νοθείας του 1961 θα περιορίσουν το εκλογικό ποσοστό της ΕΔΑ στο 14%.
Παρόλη την ένταση της τρομοκρατίας και τη συστηματική προσπάθεια περιορισμού της επιρροής της ΕΔΑ, η εκλογική επιτυχία του Μαΐου 1958 έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στον αριστερό και λαϊκό κόσμο που μόλις πριν λίγα χρόνια είχε δει να συντρίβονται οι ελπίδες και τα όνειρά του στις βουνοκορφές του Γράμμου. Κυρίως, εντάθηκαν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης και κυρίως αντεπίθεσης του μαζικού λαϊκού κινήματος, που εκδηλώθηκε ορμητικά από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960, με τους μεγαλειώδεις αγώνες του οικοδομικού κλάδου, τη συγκρότηση του συντονισμού των 115 σωματείων, τις αγροτικές κινητοποιήσεις, το συγκλονιστικό νεολαιίστικο κίνημα του 15% για την παιδεία και των αγώνων για τη δημοκρατία που συνδέθηκαν με την προβολή του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος, του 114: «Η τήρησις του παρόντος Συντάγματος αφιερούται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων».

http://alexatosgiorgos.webnode.gr/news/a11-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85-1958-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF/




------------------------------------------------------------------------------




Η θεση του σημερινου ΚΚΕ ειναι ποτε σοσιαλισμος και ας τον λεει εκατο φορες την μερα . Εδω μας λεει οτι αν βγουμε σημερα απο ευρω και ΕΕ σε συνθηκες καπιταλισμου θα μας φανε κατσαριδες . Δηλαδη αναπαραγει ολη την αστικη προπαγανδα οτι στο σημερα που φυσικα δεν μπορει να γινει σοσιαλιστικη επανασταση τα μνημονια , η επιτροπεια και η τσαλαπατηση καθε εννοιας ανεξαρτησιας της χωρας ειναι μονοδρομος. Ειναι αποριας αξιο γιατι το σημερινο ΚΚΕ καταψηφιζει το 4ο μνημονιο. Αφου χωρις το 4ο μνημονιο δεν υπαρχει χρηματοδοτηση, η κανουλα της ΕΚΤ κλεινει η παυση πληρωμων και η εξοδος απο το ευρω σε συνθηκες καπιταλισμου γινετε αναποφευκτη. Μα η εξοδος απο το ευρω σε συνθηκες καπιταλισμου δεν ειναι καταστροφη?? επιδιωκει το σημερινο ΚΚΕ την καταστροφη?
Δεν αναφερομαι στα μελη του σημερινου ΚΚΕ αλλα στην ηγεσια που δεν τελει σε καμια συγχυση καταψηφιζοντας το 4ο μνημονιο αλλα στηριζοντας στο σημερα την παραμονη στο ευρω δηλαδη τον μονοδρομο του 4ου μνημονιου . Επιδιωκει απλως να εισπραξει μια ανεξοδη διαμαρτυρια.
Λεω οτι μας δουλευει η ηγεσια του σημερινου ΚΚΕ για να παρει τα ψηφαλακια κανενος δυσαρεστημενου. εμφανιζεται οτι ειναι κατα των μνημονιων την ιδια στιγμη που λεει οτι θα βρεχει ποντικια αν φυγουμε απο το ευρω. και κατα συνεπεια στηριζει τα μνημονια. Γι αυτο και εξαντλειτε απλωςσε διαμαρτυρια με βολτες συνταγμα –ομονοια




-------------------------------------------------------------------------------




Για την απεργία θα μιλήσετε καθόλου εκεί στα κανάλια ή μόνο για τον Τζήμερο;

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Τις πρακτικές του Κασιδιάρη ζήλεψε χτες ο Θ. Τζήμερος, εκπρόσωπος της Δημιουργίας Ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο: αφού έσκισε τις αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της 17/5, επιτέθηκε με γροθιά στην σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Α. Μπαλού και συνέχισε για πολλή ώρα να φωνάζει ότι «δεν έχετε δικαίωμα να βάζετε αφίσες» και «τα κόμματα θα εξαφανιστούν από δω πέρα». Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι ο νεοφιλελευθερισμός που δήθεν πρεσβεύει δεν είναι παρά ένας φασισμός με κουστούμι, που θέλει να καταργήσει κάθε ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα και βασικοί του εχθροί είναι οι απεργοί και οι κομμουνιστές. Και δεν είναι η πρώτη φορά: στις ελάχιστες παρουσίες του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει ξεράσει χολή και φασισμό για τους πρόσφυγες, τους απεργούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, το κοινωνικό κράτος και κάθε διεκδίκηση, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα της Χρυσής Αυγής.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε σύσσωμο την πρακτική αυτή και επέβαλλε την αποβολή του Θ. Τζήμερου από την αίθουσα του συμβουλίου. Μόνο που, αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος αυτού του κουστουμάτου φασισμού βρήκε στασίδι στα... τηλεοπτικά πλατώ, στα οποία περιφέρεται χτες και σήμερα για να διαδώσει το φασιστικό του κήρυγμα.
Τα τηλεοπτικά πλατώ που δεν έχουν ασχοληθεί με τα πραγματικά θέματα της Περιφέρειας Αττικής, που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την ουσία της πολιτικής που χαράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τις απευθείας αναθέσεις στον Μπόμπολα και τα «δωράκια» στις ΠΑΕ, που δεν ασχολούνται καν με το θέμα της πανεργατικής απεργίας, εν μέσω των μέτρων του 4ου μνημονίου, βρήκαν το νέο θέμα με το οποίο «αξίζει» να ασχοληθούν: τον Θάνο Τζήμερο! Και μάλιστα, επιτιθέμενοι και στο θύμα του, την Α. Μπαλού!

Ο φασισμός έχει πολλά ποδάρια και πολλά πρόσωπα, αλλά έναν μόνο εχθρό: όποιον κι όποιαν αμφισβητεί αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους, αλλά και όσους τους δίνουν βήμα να ξερνούν τον φασιστικό εμετό τους.
Η απεργία της 17ης Μάη και η κλιμάκωσή της είναι αυτό που πραγματικά θα τους πονέσει!




-------------------------------------------------------------------------




Ο Θάνος Τζήμερος που κατηγορούσε τη Μάγδα Φύσσα για βία λόγω ενός μπουκαλιού που πέταξε στο φονιά του παιδιού της, γρονθοκόπησε περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ.
Όλοι οι ναζί ίδιοι ειναι, θρασύδειλοι και κότες. Είτε φοράνε γραβάτα είτε παραλλαγή...ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ...




------------------------------------------------------------------------------




Σε συνέχεια του καλέσματος για μποϋκοτάζ της Pizza Hut, προχωρήσαμε σε δράση, (χθες Πεμπτη), σε κεντρικό υποκατάστημα της εταιρείας, στην Λεωφόρο Αλέξανδρας.
Αποκλείσαμε το μαγαζί για λίγο χρονικό διάστημα, πετάξαμε φειγ βολάν και μοιράσαμε φυλλάδιο στήριξης των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων.

Το κείμενο που μοιράστηκε είναι το παρακάτω

Στις 17 Απριλίου ,την ημέρα των Φυλακισμένων , 1500 Παλαιστίνιοι, πολιτικοί κρατούμενοι, ξεκινούν συλλογική απεργία πείνας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια στις Σιωνιστικές φυλακές , διεκδικώντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης .
Στις 16 Απριλίου, ο Μαρουάν Μπαργκούτι , ηγετικός στέλεχος της πρώτης και της δεύτερης Ιντιφάντα , ο Παλαιστίνιος Νέλσον Μαντέλα , σε άρθρο του που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε σε δυτικά μέσα ενημέρωσης , γράφει :
"Έχοντας περάσει τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής μου σε φυλακή του Ισραήλ , έχω γίνει εξίσου μάρτυρας , αλλά και θύμα του παράνομου συστήματος του Ισραήλ, των μαζικών αυθαίρετων συλλήψεων και της κακομεταχείρισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων.
Αφού "εξάντλησα " κάθε άλλη οπτική , αποφάσισα ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να αντισταθώ σε αυτές τις βάναυσες πρακτικές , ξεκινώντας απεργία πείνας ...
Η απεργία πείνας, είναι η πιο ειρηνική μορφή αντίστασης που είναι εφικτή . Προκαλεί πόνο αποκλειστικά σε εκείνους που συμμετέχουν , όπως και στους δικούς τους ανθρώπους , με την ελπίδα ότι τα άδεια στομάχια και η θυσία τους, θα βοηθήσει να αντηχήσει το μήνυμα πέρα από τα όρια των σκοτεινών κελιών τους ...".

Με την απεργία Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας, που στηρίζεται από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων -όπως εκφράζεται μέσα από το Κίνημα των Φυλακισμένων - και ενώ συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των κρατούμενων που συμμετέχουν , διεκδικούν :
1) Την κατάργηση της διοικητικής κράτησης , δηλαδή της φυλάκισης επ' αόριστον χωρίς αποδεικτικά στοιχεία , απαγγελία κατηγοριών και προσαγωγή σε δίκη .
2) Την κατάργηση των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης που υφίστανται .
3) Την κατάργηση της φυλάκισης παιδιών ακόμα και ανήλικων .
4) Την άρση της κατάργησης των οικογενειακών επισκεπτηρίων, τη δυνατότητα υλοποίησης τους δύο φορές το μήνα και την άμεση πρόσβαση στους νομικούς τους εκπρόσωπους .
5) Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ασθένειας και τον τερματισμό της σκόπιμης ιατρικής αμέλειας που από το 1967,είχε σαν συνέπεια 200 κρατούμενοι να ξεψυχήσουν, αβοήθητοι από τα απάνθρωπα βασανιστήρια των δημίων τους , όπως και τον τερματισμό χρησιμοποίησης τους, ως πειραματόζωα σε νέα , υπό δοκιμή φάρμακα !
6) Το δικαίωμα συνέχισης και ολοκλήρωσης σπουδών , μέσα από τις φυλακές .
Οι αγωνιστές -κρατούμενοι για την ελευθερία και οι ηγετικές μορφές του Παλαιστινιακού λαού στον αγώνα για την απελευθέρωση , όπως ο Μαρουάν Μπαργκούτι , ο Καμίλ Αμπού Χανίς ,ο Καρίμ Γιουνές, ο Αχμαντ Σαντάατ , ο Αμπάς ελ Σαγιέντ όπως και ο Ναελ Μπαργκούτι ( ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο ) μέσα από τα σιωνιστικά κελιά, σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνουν , ενάντια στον αργό θάνατο και στις πολιτικές γενοκτονίας που εφαρμόζονται , δεν είναι μόνοι ....

Αγωνιστές διεθνούς εμβέλειας, όπως η θρύλος της Παλαιστινιακής αντίστασης, Λέιλα Χάλεντ , ο Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Ατάλλαχ Χάννα , ο καθολικός Πατριάρχης της Γαλλίας Γρέγκορι IIΙ Αλ Άχαμ , ο Λιβανέζος κομμουνιστής Τζόρτζ Αμπντάλλα (αγωνιστής για την ελευθερία της Παλαιστίνης , έγκλειστος στις Γαλλικές φυλακές) που ξεκίνησαν απεργία πείνας , όπως και Κινήματα , Συλλογικότητες, Πανεπιστημιακοί Σύλλογοι φοιτητών και ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο , συμμετέχουν σε ποικίλες μορφές δράσης , ως ένδειξη αλληλεγγύης ....
Οι απεργοί πείνας βιώνουν έντονο κλίμα τρομοκρατίας και συνεχούς καταστολής από τη διοίκηση των Ισραηλινών φυλακών . Εκδηλώνεται με συνεχείς , νυχτερινές επιδρομές των δυνάμεων ασφαλείας στα κελιά και άσκηση βίας εναντίον των απεργών πείνας, με κατασχέσεις προσωπικών ειδών, ακόμα και της διαθέσιμης ποσότητας νερού και αλατιού - που είναι το μόνο είδος διατροφής αλλά και προστασίας της ίδιας τους της ζωής - και με συχνές μεταφορές των εξαντλημένων απεργών πείνας σε διαφορετικές φυλακές , σε καθεστώς διαρκούς απομόνωσης ...
Βρισκόμαστε στην 25η μέρα αυτής της μάχης ....Είναι διάχυτος ο φόβος απώλειας ανθρώπινης ζωής, καθώς αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και άμεσης στρατιωτικής επέμβασης μέσα στα κελιά , με στόχο τον τερματισμό της απεργίας.

Είναι προφανής, η έκρηξη οργής που θα ξεσπάσει .
Ταυτόχρονα με τις απάνθρωπες πολιτικές καταστολής που υιοθετούνται, ο Ισραηλινός μηχανισμός προπαγάνδας, όπως και η διεθνής αλυσίδα εστιατορίων " Pizza Hut " ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε έναν ανελέητο πόλεμο αμαύρωσης , με αποκρουστικές , αήθεις αναφορές, εναντίον του αρχηγού της Απεργίας για την Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία , Μαρουάν Μπαργούτι .
Οι Αρχές των Σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής πρόσφατα ανέβασαν δύο βίντεο , προϊόν μοντάζ από εικόνες από το 2004 , που έδειχναν τον Μπαργκούτι να τρώει στο κελί του . Χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό , η PIZZA HUT του Ισραήλ ανέβασε στη σελίδα της στο ΦΒ φωτογραφία, στην οποία "πρόσθεσε " το κουτί με το λογότυπο της εταιρείας , με αυτή τη λεζάντα : " Μπαργκούτι αν είναι να σπάσεις την απεργία , δεν είναι καλύτερα με μία PIZZA HUT" ?
Στις εκκλήσεις του Παλαιστινιακού λαού για μποϋκοτάζ της εταιρείας , το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασαν Καναφάνι» με την κινηματική του παρουσία σήμερα , συμμετέχει στο παγκόσμιο κάλεσμα κινητοποίησης και ενημέρωσης, για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι Πολιτικοί κρατούμενοι, όπως και την ανήθικη προπαγάνδα που διατυπώνεται εις βάρος τους .

Η διατύπωση δημόσια , μιας συγγνώμης από την PIZZA HUT δεν αρκεί !
Ζητούμε η PIZZA HUT να βάλει λουκέτο στην θυγατρική της στο Ισραήλ!
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων, πολιτικών κρατούμενων !
Λευτεριά στην Παλαιστίνη !
Νίκη στην Ιντιφάντα !

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
Γασάν Καναφάνι




---------------------------------------------------------------------------




Ο Γάλλος φιλόσοφος Bernard-Henri levy παίρνει τουρτα στο πρόσωπο στο Βελιγράδι (χθες Πεμπτη) από την ομάδα των ακτιβιστών που διαδηλώνουν εναντίον του ρόλου του ΝΑΤΟ που διαμαρτυρονται για το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999..




----------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.

Με το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση, οι ασφαλιστικές εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία δεν θα αφαιρούνται πλέον ως έξοδο από το ακαθάριστο εισόδημα.
Παράδειγμα (δικηγόρου, γιατρού, πολ. μηχανικού κ.λ.π.) που
έχει 20.000 ευρώ ετήσιο καθαρό εισόδημα και είχε πληρώσει και ΕΦΚΑ στο ίδιο έτος π.χ. 7.600 ευρώ. Το ποσό αυτό θα πληρώσει για ΕΦΚΑ εφόσον είχε περίπου τα ίδια έσοδα και το προηγούμενο έτος (20.000Χ38%)
Τότε, ο δύστυχος επαγγελματίας θα καταβάλει:
1) 10.488 ευρώ ΕΦΚΑ (27.600Χ38%). Ο καταβληθείς ΕΦΚΑ προστίθεται πλέον στο καθαρό εισόδημα (20.000 + 7.600) και προκύπτει το μικτό εισόδημα των 27.600 ευρώ.
2) 5.800 ευρώ φόρος εισοδήματος (20.000Χ29%)
3) 5.800 ευρώ προκαταβολή φόρου 100% επί του φόρου
4) 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος
5) 400 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης


ΣΥΝΟΛΟ 23.138 ευρώ, που πρέπει να αποδώσει ο επαγγελματίας αυτός προς το κράτος και τον ΕΦΚΑ.
Δηλαδή, ο επαγγελματίας αυτός, όχι μόνο δεν θα έχει εισοδήματα από τη δουλειά του για να ζήσει, αλλά θα πρέπει να πληρώνει για να δουλεύει.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι περιμένετε άραγε να κάνει ο επαγγελματίας αυτός; Όταν το παράλογο γίνεται νόμος, τότε το λογικό τι θα πρέπει να γίνει;
ΥΓ1. Μένει μόνο να διευκρινιστεί το εξής: Ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται επί του καθαρού εισοδήματος των 20.000 ευρώ ή θα υπολογίζεται κι αυτός επί του μικτού των 27.600 ευρώ (όπως και ο ΕΦΚΑ), οπότε και τα προς απόδοση ποσά θα πάνε ακόμα πιο πάνω;
ΥΓ2. Αν όλοι εσείς, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ικανοποιείστε με την τιμωρία αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών, τότε προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει επακριβώς τι περιμένει κι εσάς.




--------------------------------------------------------------------------



ο Χατζηνικολάου πάντως ενοχλήθηκε που η Αλ. Μπαλού αποκάλεσε τον Τζήμερο ''υστερικό φασιστοειδές'' απαπαπαπα πώς εκφράζεται έτσι η συντρόφισσα για τον ΚΑΡΙΟΛΗ, ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ, ΑΧΡΕΙΟ ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ




-----------------------------------------------------------------------------




Το γεγονος οτι βρισκομαι σε συγκρουση με το σημερινο ΚΚΕ το γεγονος οτι θεωρω τη γραμμη του εχθρικη για το κομμουνιστικο κινημα , το γεγονος οτι το θεωρω πλεον ενα κομμα παντελως ακινδυνο για το συστημα, το γεγονος οτι θα συνεχισω να ειμαι πολεμιος της γραμμης του δεν με εμποδιζει να παρω θεση για το σημερινο . Ακριβως κατ αρχην γιατι συχαινομαι τον ισοαποστακισμο , αλλα και τον εκλεκτικισμο αλληλεγγυης σε ''θυματα'' φασιστικης τραμπουκικης επιθεσης. Στο προσωπο της Μπαλλου ο φασιστας Τζημερος -αυτη η προσωποποιηση της σαπισμενης και παρασιτικης οικονομικης ολιγαρχιας- εβγαλε ολο το μισος του απεναντι σε εννοιες οπως ''απεργια'' , ''συνδικαλιστικο κινημα'' , ''εργατικες λαικες διεκδικησεις'' .Γι αυτο εσκιζε τις αφισες με τοσο μενος γι αυτο θα χτυπαγε οποιον τις υπερασπιζε.




------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.Η ΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ,Η' ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.Η ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.Η ΣΙΩΠΗ=ΣΥΝΕΝΟΧΗ.




---------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση με... τούρτα στον φιλόσοφο Bernard-Henri Levy
 Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 09:47
Μία αναπάντεχη επίθεση δέχθηκε την Πέμπτη ο Γάλλος φιλόσοφος Bernard-Henri Levy, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Βελιγράδι της Σερβίας. Από Σερβους φοιτητες που διαμαρτυρονταν για τον πολεμο του ΝΑΤΟ εναντιον της Γιουγκοσλαβιας το 1999, τον οποιο πολεμο ο σιωναζι Levy ειχε υποστηριξει.

Ο Levy παρουσίαζε το καινούργιο του φιλμ που σχετίζεται με τον πόλεμο των Κούρδων κατά του ISIS, όταν δέχτηκε επίθεση με... τούρτα.

Ο ίδιος διατήρησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να συνεχίσει τη συζήτηση που είχε με συνομιλητές του. Κάποια στιγμή και ενώ έβγαζε το... λερωμένο σακακι από πάνω του, πετάχτηκε από πίσω του ένας άλλος διαδηλωτής με πανό που ανέγραφε: «Ο Bernard Levy υποστηρίζει τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω διανοούμενος δέχεται μια τέτοια επίθεση. Σύμφωνα με το RT, ο συγγραφέας Noël Godin, ο οποίος έριξε την τούρτα στον Levy, του έχει επιτεθεί κατά τον ίδιο τρόπο συνολικά εννέα φορές.




----------------------------------------------------------------------------------




Προς 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 11:10
Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 17 και 18 Μαΐου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στα «αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει πως «το 4ο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τσακίζει τον λαό για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση».

«Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν πάνω από έναν μισθό από κάθε εργαζόμενο. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι χάνουν μέχρι και δύο συντάξεις τον χρόνο. Αφαιρούν 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει μόλις το 1/10 των ανέργων» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι προωθεί την «παγίωση του αντεργατικού οπλοστασίου, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και ισχυροποίηση των όπλων των εργοδοτών απέναντι στο δικαίωμα στην απεργία».

Σε ό,τι αφορά στον τομέα της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως «την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ''όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών''».

«Με τα νέα μέτρα μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα» σημειώνει, κάνοντας επίσης λόγο για «περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη θεσμοθέτηση του ''κόφτη'' των Τοπικών Μονάδων Υγείας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Η ΟΕΝΓΕ καταλογίζει τέλος στην κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα», μεγάλο μέρος των οποίων, όπως υποστηρίζει, είναι «δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».




----------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Συνελήφθη ο διευθυντής της ηλεκτρονικής Cumhuriyet
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 14:12
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή της ηλεκτρονικής έκδοσης της καθημερινής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, της οποίας περίπου 20 συνεργάτες έχουν τεθεί υπό κράτηση τους τελευταίους μήνες.

Ο Ογκούζ Γκιουβέν ανακοίνωσε ο ίδιος τη σύλληψή του με ένα tweet γύρω στις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας). Η εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι δεν γνωρίζει ακόμη τους λόγους της σύλληψής του.

Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε από την πλευρά του ότι συνελήφθη σε σχέση με την κάλυψη του θανάτου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε τροχαίο δυστύχημα, Tούρκου εισαγγελέα στον οποίο είχαν ανατεθεί έρευνες κατά υπόπτων που συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Το πρακτορείο δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι της Cumhuriyet συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας, Ακίν Αταλάι, ο διευθυντής της, Μουράτ Σαμπουντζού, καθώς και ο ερευνητικός δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ.

Κατηγορούνται είτε ότι ανήκουν είτε ότι υποστηρίζουν το παράνομο, αποσχιστικό Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ή ακόμη το DHKP-C (ακροαριστερή οργάνωση γκεβαρικού προσανατολισμού). Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση 7,5 έως 43 ετών.

Σφόδρα επικριτική προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, η Cunhuriyet, που ιδρύθηκε το 1924, επί των ημερών του πρώην διευθυντή της Τζαν Ντουντάρ, είχε κάνει πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες, φέροντας σε δύσκολη θέση την εξουσία.

Ο κ. Ντουντάρ, ο οποίος ζει τώρα στη Γερμανία, θεωρείται προδότης από την τουρκική κυβέρνηση επειδή αποκάλυψε το 2015 ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρείχαν όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία.

Η Τουρκία καταλαμβάνει την 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που κατήρτισε η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) για το 2017.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 53 πρώην υπαλλήλους του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης τους οποίους θεωρεί ύποπτους για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk.

Οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 102 ανθρώπων στο πλαίσιο της σχετικής με το χρηματιστήριο έρευνας, ανέφερε η Haberturk στην ιστοσελίδα της.

Η εφημερίδα Haberturk διευκρινίζει στην ιστοσελίδα της ότι οι συλληφθέντες πρώην υπάλληλοι του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, την Bylock, η οποία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ήταν εργαλείο επικοινωνίας των πραξικοπηματιών.

Κατηγορούνται επίσης, σύμφωνα με τη Haberturk, ότι πραγματοποίησαν συναλλαγές προς όφελος της Bank Asya, μιας τράπεζας που πρόσκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν, η οποία έχασε την άδειά της μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν την αυγή σε 70 διευθύνσεις εναντίον υπόπτων που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2015.

Εισαγγελείς στην πρωτεύουσα Άγκυρα διέταξαν την κράτηση άλλων 38 ανθρώπων, πρώην υπαλλήλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνδέονται με τον Φ. Γκιουλέν και τα οποία έκλεισαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 16 άνθρωποι στην επιχείρηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε 12 επαρχίες.




---------------------------------------------------------------------------------




Άσαντ: "Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη"
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 22:44
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την μάχη ενάντια στους εχθρούς του, χαρακτηρίζοντας "άκαρπες" τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Λευκορωσίας ΟΝΤ και προβλήθηκε σήμερα, ο Σύρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις ζώνες αποκλιμάκωσης, που εγκαθιδρύθηκαν έπειτα από ένα ρωσικό σχέδιο και να συντρίψει, με την υποστήριξη του Ιράν και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, όσους επιχειρήσουν να παραβιάσουν αυτές τις ζώνες ασφαλείας.

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υιοθέτησαν στις 4 Μαΐου το ρωσικό σχέδιο δημιουργίας τεσσάρων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ο Άσαντ επίσης τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης θα δώσουν ευκαιρία στους ισλαμοφασιστες να παραδώσουν τον οπλισμό τους και για να υπάρξει μια διαδικασία "συμφιλίωσης" με την κυβέρνηση.




--------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Ιστορικοί χαρακτήρισαν "νόθο" τον Κεμάλ Ατατούρκ και πλέον αντιμετωπίζουν τη σύλληψη
 Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 22:18
Εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο ιστορικών οι οποίοι κατηγορούνται για προσβολή της μνήμης του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ εκδόθηκαν σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Στην Τουρκία ξέσπασε σάλος αφού ο Σουλεϊμάν Γεσιλγιούρτ είπε το Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που παρουσιάζει, ότι μια υιοθετημένη κόρη του Μουσταφά Κεμάλ ήταν στην πραγματικότητα ερωμένη του.

Ένας άλλος ιστορικός, ο Χασάν Ακάρ, υποστήριξε σε αναρτήσεις του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι η μητέρα του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας είχε εργαστεί "σε οίκο ανοχής" κάτι που σημαίνει ότι ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν "νόθο".

Οι δύο άνδρες τέθηκαν επίσημα υπό έρευνα για "προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ" και "υποκίνηση στο μίσος", σύμφωνα με το Doğan.

Δύο χωριστές έρευνες για τους δύο ιστορικούς διεξάγονται από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης η οποία διέταξε τη σύλληψή τους, ανέφερε εξάλλου το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) καταδίκασε το τηλεοπτικό δίκτυο TV Net, το οποίο μεταδίδει την εκπομπή του Γεσιλγιούρτ, στο πιο βαρύ πρόστιμο που προβλέπεται, δηλαδή να πληρώσει το 5% των διαφημιστικών εσόδων του τον προηγούμενο μήνα.

Κληθείς να αντιδράσει μετά την πολεμική που ξέσπασε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδίκασε έντονα τις δηλώσεις των δύο επιστημόνων και κάλεσε τη δικαιοσύνη να διεξαγάγει έρευνα.




---------------------------------------------------------------------------------




"Δεν θέλω να αποδυναμώσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θέλω να το αντικαταστήσω"
 Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 21:55
"Δεν θέλω να αποδυναμώσω το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θέλω να το αντικαταστήσω" δήλωσε σήμερα από τη Μασσαλία ο ηγέτης του κόμματος της "Ανυπότακτης Γαλλίας" Ζαν-Λικ Μελανσόν, που επισημοποίησε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές σε μια εκλογική περιφέρεια την έδρα της οποίας κατέχει ο Σοσιαλιστής Πατρίκ Μενουτσί.

"Δεν έρχομαι για τη μία ή την άλλη προσωπικότητα, έρχομαι για λόγους εθνικής πολιτικής" συνέχισε ο Μελανσόν, που επικράτησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Μασσαλία, κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου. "Μια συγκατοίκηση κυοφορείται στη Γαλλία, είτε με τους Ρεπουμπλικάνους είτε με εμάς" επισήμανε ο ίδιος.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μελανσόν στην 4η περιφέρεια του Μπους ντι Ρον, που καλύπτει τμήμα της πόλης της Μασσαλίας, είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν κατηγορίες περί μιας υποψηφιότητας "από το πουθενά", ιδίως εκ μέρους του Μενουτσί, που στοχεύει στην επανεκλογή του και του υποσχέθηκε την "απόλυτη σύγκρουση".

"Είναι φυσιολογικό να το πάρει άσχημα, καθώς έρχομαι σε αυτήν την περιφέρεια, δεν έχω καμία εχθρικότητα σε προσωπικό επίπεδο εναντίον του, τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και κατά το παρελθόν είχαμε γελάσει μαζί, ιδίως όταν επισκεφθήκαμε μαζί την Κίνα" σημείωσε επιπλέον αναφερόμενος στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν που διέσχισε πεζός το Παλιό Λιμάνι, έπειτα από μια συνάντηση με τον γερουσιαστή και δήμαρχο της Μασσαλίας Ζαν-Κλοντ Γκοντέν, πριν από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

"Όμως δεν ήρθα εδώ λόγω εκείνου. Διάβασα, θέλει τον πόλεμο, δεν γνωρίζω πού ακριβώς ανακάλυψε ένα παρόμοιο λεξιλόγιο. Λυπάμαι Πατρίκ, δεν ήρθα εδώ για εσένα. Ούτε υπέρ σου ούτε κατά σου" συνέχισε ο αριστερός υποψήφιος.

"Η Μασσαλία με οδήγησε στην κορυφή. Εναπόκειται σε εμένα να αναλάβω, σε πολιτικό επίπεδο, αυτήν την κατάσταση. Όχι μονάχα στη Μασσαλία αλλά στην χώρα. Υπήρξαν όπως εδώ πολλές πόλεις όπου επικράτησα. Και είναι καθήκον μου όταν λέω "ας πάμε, πάμε να πολεμήσουμε, να έχουμε ως στόχο να σχηματίσουμε την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση και να συγκατοικήσουμε", να είμαι εγώ ο ίδιος υποψήφιος. Δεν χρειάζεται να είσαι σαΐνι στην πολιτική για να το κατανοήσεις αυτό" κατέληξε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν.




------------------------------------------------------------------------------




Φρίκη στο Πακιστάν: Ακρωτηρίασε τον 13χρονο εργαζόμενό της γιατί της... ζήτησε να πληρωθεί
 Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, 17:24
Σάλος στο Πακιστάν, με γυναίκα εργοδότη που έκοψε το χέρι 13χρονου εργαζόμενου του γιατί ο τελευταίος "απαίτησε" φαγητό και τον μισθό του. Ο έφηβος, Shafqat Bibi, σύμφωνησε να πληρώνεται 3.000 πακιστανικές ρούπιες - περίπου 29 δολάρια- το μήνα για αγροτικές εργασίες και καθαριότητες στο σπίτι της γυναίκας, την περασμένη εβδομάδα όμως αρνήθηκε να το κάνει, καθώς ήταν απλήρωτος και πεινασμένος.

Η γυναίκα εξοργίστηκε και θέλησε "να του δώσει ένα μάθημα", σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, και του έβαλε το χέρι σε ένα μηχάνημα, με συνέπεια τον φριχτό ακρωτηριασμό του.

Η μητέρα του παιδιού πήγε αμέσως και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία όμως... αρνήθηκε να παρέμβει. Τότε η μάνα έφτασε πιο ψηλά, μέχρι τον αρχηγό της επαρχίας Punjan, ο οποίος έδωσε εντολή να λάβει λεπτομερή αναφορά εντός 48 ωρών, ενώ διέταξε τη σύλληψη της γυναίκας, του αδερφού της και δύο ακόμα εμπλεκομένων...




-------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο με τον Τζήμερο υπάρχει; Ε;
12.05.2017, 14:18
Το ανώτατο στάδιο της νεοφιλελεύθερης λογικής είναι το εξής: Βίντεο με την επίθεση του Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού υπάρχει; Αν όχι, τότε δεν αποδεικνύεται τίποτε.
Είναι το ανώτατο στάδιο και της δικαστικής εξουσίας ως γνωστόν: αφήστε τους αυτόπτες μάρτυρες, αφήστε το... πτώμα, βίντεο με τον δολοφόνο να σκοτώνει υπάρχει; Αν όχι, τότε το πτώμα δεν σημαίνει τίποτε...
Είναι συγκινητική η... λιγούρα των νεοφιλελέ στα social media να μην αποδεχτούν ως αληθινό το χτύπημα του Θάνου Τζήμερου όταν είναι αυτοί οι ίδιοι που έχουνταυτοποιήσει τους ενόχους στη Marfin αποκαλύπτοντας επιπλέον και σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν! Βίντεο έχουν;




--------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη 11/05/2017 - 18:41
ΣΕΡΒΙΑ
«Θερμή υποδοχή» από τη νεολαία στον απολογητή του ιμπεριαλισμού Μπερνάρ Λεβί

Με ένα πανό που έγραφε «ο Μπερνάρ Λεβί συνηγορεί στους φόνους των ιμπεριαλιστών» και με μια τούρτα στο πρόσωπο «υποδέχθηκε» η σερβική νεολαία το Γάλλο ψευτοφιλόσοφο και υπερασπιστή των όπου γης ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, που ήταν καλεσμένος στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βελιγραδίου.
«Δολοφόνε, έξω από το Βελιγράδι» φώναξε ο νέος που του πέταξε την τούρτα και ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), ενώ στη συνέχεια ένας άλλος επίσης μέλος της SKOJ ξεδίπλωσε το πανό που χαρακτήριζε τον Λεβί συνήγορο των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. (Δείτε εδώ βίντεο από το γεγονός).
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της SKOJ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Λεβί «είναι γνωστός απολογητής του ιμπεριαλισμού και ρόλο του έχει τη δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την κατάκτηση αγορών και την υποδούλωση λαών». Σημειώνει επίσης ότι «ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί δεν είναι καλοδεχούμενος στο Βελιγράδι. Οι φονιάδες δεν είναι καλοδεχούμενοι».
Με τον τρόπο αυτό η SKOJ ήθελε να υπενθυμίσει το βρώμικο ρόλο του Λεβί κατά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, επαναφέροντας και τη χαρακτηριστική δήλωσή του ότι «το Βελιγράδι έπρεπε να είχε βομβαρδιστεί οκτώ χρόνια νωρίτερα».
Απολογητής των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού
Ο τίτλος του «φιλοσόφου», που φέρει ο Λεβί, έχει πολλάκις αμφισβητηθεί από πολλούς συναδέλφους τους, καθώς τα βιβλία του βρίθουν ιστορικών και πολιτικών ανακριβειών, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Λεβί έγινε αγαπημένο παιδί των μίντια, όχι χάρη στο «φιλοσοφικό» του έργο, αλλά λόγω του έντονου αντικομμουνισμού του και της στήριξης που παρείχε σε κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών τις τελευταίες δεκαετίες.
Τη δεκαετία του 80’ στήριξε τους ακραίους ισλαμιστές «μουτζαχεντίν» ενάντια στις προοδευτικές δυνάμεις που ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, τη δεκαετία του 90’ πρωτοστάτησε στη δικαιολόγηση των επεμβάσεων σε Ιράκ και Γιουγκοσλαβία, ενώ τη δεκαετία του 2000 πανηγύρισε και πάλι για την επέμβαση στο Αφγανιστάν (αυτή τη φορά εναντίον των επιγόνων των «μουτζαχεντίν», των «ταλιμπάν») και στήριξε τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει και την κυβέρνηση των φασιστικών και αντιδραστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ σταθερή είναι και η υποστήριξή του στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.




--------------------------------------------------------------------------------




Aντισυνταγματικη αποφαση των παχηλομισθων γουρουνιων του Ελεκτικου Συνεδριου, που χαρακτηριζει «αντισυνταγματικη» την μονιμοποιηση 30.000 συμβασιουχων των Δημων, και ζηταει να  επιστρεψουν πισω τους μισθους που ειχαν δουλεψει παραπανω από τη συμβαση τους. Οι Δημαρχοι λενε ότι θα διαλυθουν οι υπηρεσιες καθαριοτητας!

Χαιρεκακοι πανηγυρισμοι  από ΚΕΔΕ και ΝΔ για την αποφαση των παχηλομισθων γουρουνιων του ελεκτικου συνεδριου




-----------------------------------------------------------------------------------




Kυριακος Μητσοτακης στο Twiter. «Η Ελλαδα δεν θα γινει Βενεζουελα του Μαδουρο. Οσο κι αν αρνηται να καταδικασει ο κ. Τσιπρας ένα  καθεστως που σκοτωνει τους πολιτες του».
Απαντηση από την πρεσβεια της Βενεζουελας στην Ελλαδα. «Λυπουμαστε κ. Μητσοτακη που χρησιμοποιειτε τη Βενεζουελα για να ασκησετε εσωτερικη πολιτικη. Τη βια στη Βενεζουελα την προκαλει η δεξια».
Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η δεξιά, σε συνεργασία με ντόπιες και...ξένες δυνάμεις προκειμένου να ρίξουν τον νόμιμα ελεγμένο Πρόεδρο. Ο Μητσοτάκης ας κοιτάξει τα στραβά του απο-κόμματός του και ας αφήσει ήσυχη τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, να λύσει μόνη της τα προβλήματα της.




-------------------------------------------------------------------------------


Η Τουρκια εφτιαξε δικο της πυραυλο με βεληνεκες 280 χλμ



-----------------------------------------------------------------------------



Σχεδιο νομου Σπιρτζη για τις αστικες συγκοινωνιες Θεσσαλονικης να περασουν στο Δημοσιο ώστε να τεθει τερμα στην παγκοσμια πρωτοτυπια  που ηθελε επι δεκαετιες μια ιδιωτικη εταιρεια να μοιραζει τα κερδη της στους μετοχους και να καλυπτει τα υπερογκα ελλειμματα της από τον κρατικο προυπολογισμο. Στον καινουριο ΟΑΣΘ το κρατος θα εχει το 51% και το υπολοιπο 49% θα διατεθει σε Δημους Περιφερειες, φορεις, κτλ.




------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017
Πληρωμένοι δολοφόνοι της δεξιάς σκότωσαν στο Καράκας πρώην μέλος του ΜΙR της Χιλής

Δολοφονήθηκε στο Καράκας ο χιλιανός Χοσέ Ροντρίγκο Μουνιόζ Αλκολάδο, πρώην μέλος του MIR- EGP, γνωστός με το ψευδώνυμοChico Alejo.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Βενεζουέλα, όπου η βία της αντιπολίτευσης συνεχίζει να προκαλεί θανάτους και τραυματισμούς, ο “Chico” γευμάτιζε μαζί με ένα άλλο άτομο σε εστιατόριο σε κεντρική λεωφόρο του Καράκας. Μαζί τους μπήκαν στο εστιατόριο δύο άλλα άτομα που κάθισαν σε κοντινό τραπέζι και αφού πέρασαν δύο ώρες περίπου, πλησίασαν στο ταμείο για να πληρώσουν τον λογαριασμό και ξαφνικά έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν προς το τραπέζι που καθόταν ο chico και ο φίλος του και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Αυτή την πληροφορία έδωσαν αυτόπτες μάρτυρες και η αστυνομία.

Ο χιλιανός αγωνιστής δέχτηκε μία σφαίρα στο αριστερό ζυγωματικό που προκάλεσε ακαριαία τον θάνατό του. Την Πέμπτη, η οικογένεια και οι σύντροφοί του, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες στο νεκροτομείο του Καράκας.
Αυτή η ιστορία έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πληρωμένης δολοφονίας, πράγμα που θα αποκαλύψουν εν καιρώ οι έρευνες που διεξάγονται, οι οποίες ωστόσο στο πλαίσιο της βίας που προκαλείται από την φασιστική αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθούν.



--------------------------------------------------------------------------------



Κ Κ Ε
Καταδικάζει τη σύλληψη και φυλάκιση στελεχών του ΚΕΚΡ
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σύλληψη και φυλάκιση στελεχών του ΚΕΚΡ. Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη σύλληψη και καταδίκη από τις ρωσικές αρχές στελεχών του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ), που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 9 Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το ΚΕΚΡ και η νεολαία του - Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι), στη Μόσχα συνελήφθηκε ο Αλεξάντρ Μπάτοφ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΕΚΡ και στο Νίζνι Νόβγκοροντ ο Π. Τιπακόφ, Γραμματέας του ΚΕΚΡ στην τοπική Επιτροπή. Οπως καταγγέλλει το ΚΕΚΡ, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, επειδή τα στελέχη του ΚΕΚΡ μοίραζαν προκηρύξεις και εξηγούσαν στους εργαζόμενους το πραγματικό νόημα της Αντιφασιστικής Νίκης του Σοβιετικού λαού, κόντρα στην καπηλεία αυτής της ηρωικής εποποιίας από τις σημερινές αστικές αρχές της Ρωσίας. Οι δύο σύντροφοι του ΚΕΚΡ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 7 ημερών ο Α. Μπάτοφ και 10 ημερών ο Π. Τιπακόφ, με τις κατηγορίες "της αντίστασης στην αστυνομία", κατά την προσαγωγή τους.
Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις αντιδημοκρατικές ενέργειες και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των στελεχών του ΚΕΚΡ».





--------------------------------------------------------------------------------




ΤΟΥΡΚΙΑ
Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα
ΑΓΚΥΡΑ.--
Την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου τύπου Bora, με βεληνεκές 280 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε χτες η Τουρκία, με τον υπουργό Αμυνας, Φικρί Ισίκ, να τονίζει: «Η Τουρκία τώρα κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Κερδίσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση». Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που η Αγκυρα επιδιώκει την ολόπλευρη «ανακαίνιση» της στρατιωτικής της μηχανής, αλλά και των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές, αφού πάνω από το 60% των «αμυντικών» αναγκών της καλύπτεται από την εγχώρια βιομηχανία.
Ο Ισίκ εξήγησε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση έγινε στη βόρεια επαρχία Σινώπη με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα και η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η τουρκική «Ροκετσάν».




---------------------------------------------------------------------------------




Η ΕΕ προωθεί την ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .--
Υποσχέσεις για ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας (Brexit), που προβλέπεται την άνοιξη του 2019, έδωσε χτες η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, μιλώντας σε δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας «Λα Στάμπα».
Η Μογκερίνι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ δεν θα περιοριστεί στις 27 χώρες στο μέλλον «γιατί θα έχουμε νέα μέλη». Εξέφρασε την πεποίθηση πως η διεύρυνση θα γίνει με βαλκανικές χώρες που τώρα βρίσκονται ή θα αρχίσουν διαδικασία διαπραγματεύσεων με ευρωενωσιακούς αξιωματούχους, όπως η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, που έχουν την ιδιότητα της «υποψήφιας χώρας». «Πολλοί αναφέρονται σε αυτήν τη διαδικασία ως διαδικασία διεύρυνσης, αλλά εγώ προτιμώ να αναφέρομαι σε αυτό ως επανένωση της Ευρώπης», είπε η Ιταλίδα αξιωματούχος της ΕΕ. Στη συνέχεια, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία και το βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ σε πολέμους που διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, ισχυρίστηκε ότι οι σχέσεις ΕΕ - Βαλκανίων «έχουν βοηθήσει πολλές χώρες της περιοχής να ξεπεράσουν τις συνέπειες του πολέμου που προκάλεσε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»... Λες και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας έγινε μόνη της. Λες και δεν ήταν το Βατικανό και η Γερμανία που αναγνώρισαν πρώτοι την ανεξαρτησία της Σλοβενίας και της Κροατίας το φθινόπωρο του 1991, αφού προηγουμένως εξόπλιζαν (μαζί με άλλους Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Σαουδάραβες...) σαν αστακούς διάφορες οργανώσεις που πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο που αιματοκύλισε τους λαούς της περιοχής, έως το 1995, οπότε υπογράφτηκε η συνθήκη του Ντέιτον με το «πιστόλι στον κρόταφο».




--------------------------------------------------------------------------------




ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Τα παντα υποσχονται οι Εργατικοί
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Τα πάντα για το λαό» υπόσχεται ότι θα κάνει ο σοσιαλδημοκράτης αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αν νικήσει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιούνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Εργατικοί, αξιοποιώντας τη μεγάλη λαϊκή οργή από τη λιτότητα, εξαγγέλλουν σχεδόν τα πάντα και «σπέρνουν» αυταπάτες ότι μπορουν να πραγματτοποιησουν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που και ο Κόρμπιν υπερασπίζεται. Ετσι, υπόσχεται κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια, κατάργηση των συμβάσεων του λεγόμενου μηδενικού χρόνου, εθνικοποίηση των βρετανικών σιδηροδρόμων και των ταχυδρομείων, δικαιώματα για τα συνδικάτα, «επενδύσεις» 8 δισεκατομμυρίων στερλινών σε κοινωνικές υπηρεσίες και ετήσια χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 6 δισεκατομμύρια στερλίνες. Αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν ετήσιες αποδοχές άνω των 80.000 στερλινών. Αύξηση της φορολογίας στο πλουσιότερο 5% του πληθυσμού και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οσον αφορά επιμέρους προτάσεις αναπτυξιακών πολιτικών, οι Εργατικοί προτείνουν τη δημιουργία Εθνικής Τράπεζας Επενδύσεων ώστε να γίνουν επενδύσεις 250 δισεκατομμυρίων στερλινών την επόμενη δεκαετία. Σε θέματα Αμυνας υποστηρίζουν πως θα ανανεώσουν το πρόγραμμα των πυρηνικών υποβρυχίων «Trident» και θα μειώσουν τις στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, και όχι πάνω από αυτό το ποσοστό. Στα ζητήματα Ενέργειας υπόσχονται απαγόρευση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη μέθοδο της σχιστολιθικής υδραυλικής ρωγμάτωσης, αύξηση της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αύξηση δημοσίων επενδύσεων για τη βελτίωση των υποδομών σε μεταφορές, Ενέργεια, ψηφιακές τηλεπικοινωνίες. Σε άλλα θέματα, επιδιώκουν κατάργηση των ιδιωτικών φυλακών, μέτρα για τη μείωση των αστέγων, με προτεραιότητα την ανέγερση 4.000 κατοικιών για μακροχρόνια άστεγους, δάνεια σε νοικοκυριά με μηδενικά επιτόκια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, «Εθνική Υπηρεσία Εκπαίδευσης» και διά βίου κατάρτιση εργαζομένων.
Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι Εργατικοί προωθούν ένα «ήπιο» Brexit, προωθώντας την αποχώρηση της χώρας με προτεραιότητα «στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την οικονομία», δίχως υποσχέσεις για τη μετανάστευση. Απορρίπτουν επίσης το αίτημα της σκοτσέζικης εθνικιστικής κυβέρνησης για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκοτίας. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, χτες το απόγευμα, μετά από συνεδρίαση των ανώτερων στελεχών και οργάνων του κόμματος στο Λονδίνο, δήλωσε πως το προεκλογικό μανιφέστο εγκρίθηκε ομόφωνα, τονίζοντας πως αν νικήσει στις εκλογές του Ιούνη θα συγκροτήσει μία κυβέρνηση «για τους πολλούς, όχι για τους λίγους».
Οι υποσχέσεις του Κόρμπιν  φαίνεται, με βάση δημοσκόπηση, να μειώνουν την απόσταση από τους Συντηρητικούς της Τερέζα Μέι (46% έναντι 30%).
Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών BT ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης και απολύσεις 4.000 εργαζομένων που δουλεύουν σήμερα στο τμήμα διεθνών υπηρεσιών (Global Services).




---------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Οτι «πλησιαζουν δραματικες ωρες» απειλει ο Αϊντε
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--
Για «δύσκολο κλίμα» που «περιβάλλει τις συνομιλίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» μίλησε χτες ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπαν Μπαρθ Αϊντε, καλώντας όλα τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια «για μείωση της οποιασδήποτε έντασης, που θα μπορούσε να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις συνομιλίες». Μάλιστα, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ο Αιντε μίλησε για «διεθνή κρίση» που είναι πιθανή, εν μέσω εντάσεων που αφορούν τις γεωτρήσεις αερίου και πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας ακόμα - σύμφωνα με την ίδια πηγή - ότι «ίσως να πλησιάζουν πιο δραματικές ώρες».
Οι παραπάνω δηλώσεις Αϊντε έγιναν μετά από χωριστές συναντήσεις που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Το απόγευμα οι δυο ηγέτες είχαν νέα μεταξύ τους συνάντηση, που ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ.
Από τη δική του μεριά, ο Αϊντε επισήμανε ότι «ενώ έχει γίνει κάποια πρόοδος με αργό ρυθμό, στις διαπραγματεύσεις, βλέπουμε επίσης ένα δύσκολο περιβάλλον γύρω από τις συνομιλίες. Αυτό έχει να κάνει με τη διάθεση στις δυο κοινότητες, αλλά και με τις διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή. Και πραγματικά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Υποστήριξε ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι όλοι πολύ «υποστηρικτικοί» (προς τις συνομιλίες) αλλά και πολύ «ανήσυχοι», γιατί υπάρχει κίνδυνος να «πάει χαμένη» η σημαντική δουλειά της τελευταίας διετίας. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αυτόν το χρόνο. Είναι απόλυτα δυνατό», πρόσθεσε, μιλώντας μάλιστα για «πολύ ενθαρρυντικές συναντήσεις» που είχε με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους τέτοιους «θεσμούς», που εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα υποστηρίξουν «ενεργά» την επίτευξη μιας λύσης, αλλά και θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια μετά τη λύση.
Το πρωί, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε δηλώσει ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν αλλάζει το ενεργειακό πρόγραμμά της, προσθέτοντας πως «η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να καταλάβει πως οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια της διερεύνησης είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού και αυτά τα οφέλη μπορούν να πολλαπλασιαστούν, αν υπάρξει συμβολή για μια βιώσιμη λύση».




--------------------------------------------------------------------------------




ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
«Εξω από το Βελιγράδι δολοφόνε Λεβί!»
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Με το πέταγμα μιας πάστας στο κεφάλι και το σύνθημα «Εξω από το Βελιγράδι δολοφόνε!», μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), της νεολαίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, υποδέχτηκαν χτες στο Βελιγράδι τον Γαλλο-εβραίο «διανοούμενο» Μπερνάρ Ανρί Λεβί, που έχει υποστηρίξει όλες τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης σε πρώην Γιουγκοσλαβία και Δυτικά Βαλκάνια, τους ναζιστες στην Ουκρανια, Ιράκ, Λιβύη και Συρία.
Μέλος της οργάνωσης ξεδίπλωσε στη συνέχεια πανό που ανέγραφε: «Ο Μπερνάρ Λεβί υποστηρίζει τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους».
Οι Σέρβοι βροντοφώναξαν ότι ο Λεβί είναι ανεπιθύμητος στο Βελιγράδι, γιατί ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο Βελιγράδι πριν 18 χρόνια. Ο Λεβί, από τη μεριά του, ψέλλισε στα γαλλικά «Ζήτω η δημοκρατία στη Σερβία» και διέταξε τους σεκιουριτάδες να βγάλουν από την αίθουσα τους νέους κομμουνιστές, που δεν ξέχασαν το βρώμικο ρόλο του «διανοούμενου» και των ομοίων του υπέρ του αιματοκυλίσματος των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά τελικά αποχώρησε ο ίδιος.
Στη Σερβία ο Λεβί βρέθηκε για να παρουσιάσει το βιβλίο «Πεσμεργκά» και την ομώνυμη ταινία του σε κινηματογράφο του Βελιγραδίου, με θέμα τις πολεμικές επιχειρήσεις των Κούρδων έναντι τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».




------------------------------------------------------------------------------




ΡΩΣΙΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΗΠΑ
Δεν είναι δυνατη η δημιουργια Παλαιστινιακου κρατους χωρις τη Ρωσια, ειπε ο Μαχμουντ Αμπας. Συναντηση στο Ριαντ με τον Τραμπ
ΜΟΣΧΑ - ΡΙΑΝΤ.--
«Δεν είναι δυνατή» η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ «δίχως τη μεσολάβηση της Ρωσίας στην αραβο-ισραηλινή σύρραξη» δήλωσε χτες ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης ευχαρίστησε τη σταθερή στήριξη της Μόσχας στις θέσεις για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για επανάληψη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό.
Το ίδιο 24ωρο, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο ηγέτη στη συνάντηση που θα έχουν στην πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας, Ριάντ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, και ηγέτες αραβικών και ασιατικών μουσουλμανικών χωρών στις 20 και 21 τρέχοντος μηνός. Στη συνάντηση «Αραβική, Ισλαμική και Αμερικανική συνάντηση κορυφής» στο Ριάντ έχουν επίσης προσκληθεί ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β και ο Αλγερινός Πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.




-----------------------------------------------------------------------------




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στην απαγόρευση πτήσεων για «προληπτικούς λόγους» πάνω από την περιοχή του Χάνφορντ της Ουάσιγκτον, όπου κατέρρευσε την Τρίτη σήραγγα στην οποία φυλάσσονταν ραδιενεργά πυρηνικά απόβλητα στρατιωτικής αποθήκης πυρηνικών όπλων, προχώρησαν χτες οι τοπικές αρχές διαβεβαιώνοντας πως παίρνουν όλα τα μέτρα για την προστασία των συνεργείων εκατοντάδων εργαζομένων, που έχουν αναλάβει εργασίες αποκατάστασης της σήραγγας. Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, καθώς καταρρεύσεις και διαρροές τοξικών ουσιών από απόβλητα και παλιά πυρηνικά όπλα σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ που φτιάχτηκαν χωρίς ιδιαίτερες προδιαγραφές ασφαλείας στη διάρκεια της λεγόμενης «ψυχροπολεμικής» περιόδου.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι υπουργοί Πετρελαίου Ιράκ και Αλγερίας υποστήριξαν την παράταση της περιόδου μείωσης της παραγωγής πετρελαίου κατά 1.200.000 βαρέλια τη μέρα από πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ ενόψει της υπουργικής συνόδου του οργανισμού στις 25 του μήνα στη Βιέννη.