Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Σαββατο 13 Μαιου 2017


ΣΚΑΙ (Αγραμματος)
Με ένα σιγμα, η Οδυσσεια που δωρισε ο Ελληνας πρωθυπουργος  στο κεντρο ξενων γλωσσων του Πεκινου.
Κινα. Ανορθογραφο «επος» στο εξωφυλλο της Οδυσσειας που δωρισε ο Τσιπρας. Skai.gr
Σχολιο.- ο Καζαντζάκης έχει μεταφράσει την ΟΔΥΣΣΕΙΑ με τον Κακριδή, αλλά έχει γράψει και τη δική του ΟΔΥΣΕΙΑ.
Γκέγκε;




--------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Σκοτώνουν τα παιδιά μας ή τα απαγάγουν, και μετά πουλάνε τα όργανά τους στην Τουρκια οι έμποροι οργάνων που τα πουλάνε προς τη Δύση. Τρομακτικό και είναι ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο!
18.000 Συρίας παιδιά θύμα του οργάνου Συγκομιδ
Η Τουρκία ως μια μεγάλη αγορά για τα όργανα της Συρίας για παιδιά
Το άρθρο αυτό ( 18.000 Συρίας παιδιά θύμα της Συγκομιδής οργάνων | Η έκθεση της Χιλιετίας ) που αρχικά είχε δημοσιευθεί σχετικά με την έκθεση της Χιλιετίας και κοινοπρακτικά από το Χρονικό εκδηλώσεων .
https://www.youtube.com/watch?v=RJteT03PrGI




-------------------------------------------------------------------------------------




"Στη Λιβύη μας σφάζουν σα ζώα".
Φωτο/ΛΙΒΥΗ -Πριν & Μετα
Αυτη η μαρτυρια απο διασωθεντες ,περιγραφει το τι γινεται στην διαλυμενη Λιβυη,και την αφιερωνω στην ''Αριστερα''(αστικη &και εξωκοινοβουλευτικη)που στηριξε την δυτικη επεμβαση εναντιον της Λιβυης & του Κανταφι..ακομα θυμαμαι εδω μεσα ποσο τσακωνομουνα(παλι)με αυτους που κραυγαζανε εναντιον του ''χασαπη Κανταφι''οπως αλλωστε εδω και σχεδον 6 χρονια κραυγαζουν εναντιον του ''χασαπη Ασαντ''λες και δεν ειναι η διεθνης αυτοκρατορια του εγκληματος ,οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΙΣΡΑΗΛ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ and Co που διαλυουν,κατακλεβουν,και δολοφονουν την Μεση Ανατολη & την Αφρικη .....και θα το πω ευθεως
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ,ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ & ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Λίγα μίλια παραπέρα, η Λιβύη παραμένει ένας τόπος εκτελέσεων, βασανιστηρίων και απόλυτης απανθρωποποίησης.
"Στη Λιβύη μας σφάζουν σα ζώα".
Την Πέμπτη 4 Μάη, διασώσαμε άλλους 350 ανθρώπους και μέσα στη βάρκα βρέθηκε ένας νεκρός νεαρός από την Γκάμπια πυροβολημένος στο θώρακα. Οι υπόλοιποι μετανάστες μας είπαν ότι τη στιγμή που αναχωρούσαν από τη Λιβύη, ένας διακινητής θέλησε να του πάρει το καπέλο που φορούσε και επειδή ο νεαρός μάλλον δεν καταλάβαινε αραβικά και δεν του το έδωσε, ο Λίβυος τον εκτέλεσε επί τόπου. Για ενα γαμημένο καπέλο.
Σε μια άλλη διάσωση στις 29 Απριλίου 2017, βρήκαμε έναν Σουδανό πρόσφυγα πυροβολημένο στο πόδι. Όπως όλους τους μετανάστες, έτσι κι αυτόν, τον απήγαγαν στο δρόμο συμμορίες και τον έκλεισαν σε ένα χώρο με άλλους 100 μετανάστες με καθημερινό ξύλο, βασανιστήρια και στέρηση φαγητού. Με άλλους 32 κατάφεραν να δραπετεύσουν αλλά τη στιγμή της απόδρασης έφαγε μια σφαίρα στο πόδι.
"Μας κάνουν ότι πιο διεστρεμμένο φαντάζεται το μυαλό σου για να πείσουν τις οικογένειες μας να στείλουν χρήματα.
Μας σταυρώνουν σαν τον Χριστό και μας γδέρνουν το δέρμα, μας μαστιγώνουν με καυτούς σωλήνες και πετάνε γυμνά καλώδια στα ντους για να μας κάνουν ηλεκτροσόκ. Επειδή οι δικοί μου δεν είχαν άλλα λεφτά να στείλουν με πούλησαν 4 φορές ως δούλο από συμμορία σε συμμορία. Το νέο αφεντικό μας ξυλοκοπούσε συνεχώς τις 3 πρώτες μέρες για να εμπεδώσουμε τη νέα κατάσταση και μετά μας έβαλε για δουλειά. Είναι μία συνηθισμένη πρακτική. Στην αγορά που περιμέναμε να μας πουλήσουν, απέναντι μας ήταν δύο Λίβυοι που μαλώνανε και ο ένας προσπαθούσε να πουλήσει ένα όπλο στον άλλον. Ο αγοραστής αμφισβητούσε την ποιότητα του όπλου, οπότε ο πωλητής του λέει να πάρε και δοκίμασε το και έδειξε προς το μέρος που ηταν μαζεμένοι 5-6 Αφρικανοί μετανάστες. Ο υποψήφιος αγοραστής το πήρε, σημάδεψε και πυροβόλησε στο κεφάλι έναν τυχαίο πιτσιρικά. Έχω δει να σκοτώνουν, έτσι για διασκέδαση, τουλάχιστον 18-20 άτομα."
Οι παραπάνω μαρτυρίες περιγράφουν τις ζωές όλων ανεξαιρέτως των μεταναστών. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει περάσει από τη Λιβύη και να μην έχει ληστευθεί, να μην έχει κακοποιηθεί και να μην έχει κλειστεί σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο κράτησης από τις εκατοντάδες ένοπλες συμμορίες και μαφίες. Όσοι καταφέρνουν να ζήσουν λίγο διάστημα ελεύθεροι είτε κυκλοφορούν μόνο νύχτα, είτε ντύνονται με μουσουλμανικές μαντίλες και γυναικεία ρούχα για να περνάνε απαρατήρητοι στο δρόμο.''




-------------------------------------------------------------------------------------




σημερα /διαβασα και μετεφρασα αυτη την ειδηση απο την Κατεχομενη Παλαιστινη / χωριο Νάμπι Σάλεχ
Ισραηλινεις δυνάμεις κατοχής δολοφονησαν σημερα τον 20χρονο Σάμπα Μπεντ , οι ισραηλινοί στρατιώτες αποκρουστηκαν από Παλαιστινιους νεους που ριχναν πετρες και που τους εμπόδισαν να κλέψουν το πτώμα του Σάμπα
Εν τω μεταξύ, 66 παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ , πολλοί βρεθηκαν με σπασμένα κόκαλα,στις ειρηνικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη την Κατεχόμενη \Δυτική Οχθη,σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιους πολιτικους κρατουμένους καθώς μπαίνουν σε 26η ημέρα απεργίας πείνας.
Οι ισραηλινοί κατεστρεψαν επίσης τρία ασθενοφόρα που βοηθουσαν τους τραυματίες.''
για οσους δεν το ξερουνε
*το Αν Νάμπι Σάλεχ είναι ένα από τα παλαιστινιακά χωριά της Δυτικής Όχθης που αγωνίζονται ενάντια στην κατάσχεση της γης τους από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς ή από το παράνομο Τείχος. Έχει κάπου 500 κατοίκους και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ραμάλα, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 465. Παρά τη δικαστική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2009, που αναγνώρισε τα δικαιώματα στη γη του χωριού, Ισραηλινοί έποικοι από τον εποικισμό στο Χαλαμίς (Νέβε Ζουφ), προσπαθούν να αρπάξουν τη γη αυτή που βρίσκεται πέρα από τον αυτοκινητόδρομο, σε μια από τις πολλές επεκτάσεις του εποικισμού, από την εγκαθίδρυσή του το 1977).
και να ρωτησω κατι ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ???




-------------------------------------------------------------------------------------





απο εναν ξενο τοιχο,αναρωτιεται ενας αναρχο-κομμουνιστης απο την Οδησσό πώς συμβαινει και πολλοί αναρχικοί απο την Δυση πάντα να στεκονται στην πλευρά των κυβερνήσεών τους στα διεθνή ζητήματα; Δεν είναι πολύ φυσικό να αντιταχθουν σε κάθε κίνηση της εκαστοτε κυβέρνησής τους αναρωτιεται?
Σχολιο.- ε αρκετοι ,πχ στο ζητημα της Ουκρανιας ,πολλοι επιμενανε οτι ηταν αναρχικη η ''εξεγερση στο Μαινταν'',ουτε αντιδρασανε στο εγκλημα της Οδησσου οπου καψανε ζωντανους φιλορωσους αντιφασιστες ,ενα αλλο ζητημα στην Συρια ..κτλ ..υποθετω οτι σε κατι τετοια αναφερεται
Σχολιο.- Εμένα πάντως μ'έχουν αποκλείσει από αντεξουσιαστικό γκρουπ "σύντροφοι" Ουκρανοί επειδή αποκάλεσα την κυβέρνηση τους ναζιστική.
Σχολιο. - α εμενα με διαγραψανε εδω συντροφοι αναρχικοι(που ειχα κατεβει πολλες φορες μαζι τους στον δρομο)διοτι τοτε επεμενα οτι τοχαν καπελλωσει το Μαινταν.,νεοναζιστες (οπως αλλωστε αποδειχτηκε)





-------------------------------------------------------------------------------------




Βρε, βρε για κοίτα να δεις γιατί είχε λουφάξει αυτή η επαναστάτρια τόσον καιρό..
Die Zeit: Αποχώρησαν το 2014 αλλά πληρώνονται ακόμα 16 Επίτροποι - Ανάμεσά τους η Μαρία Δαμανάκη

Από το 2014 έχουν αποχωρήσει 16 Επίτροποι της ΕΕ, εξακολουθούν, ωστόσο, να λαμβάνουν τους μισθούς τους, προκειμένου να μην... ενταχθούν σε κάποιον ανταγωνιστικό οργανισμό. Στη λίστα των 16 βρίσκεται το όνομα και της Μαρίας Δαμανάκη, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.


Το ποσό που λαμβάνει ο καθένας είναι τουλάχιστον 8.330 ευρώ το μήνα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν ήδη προσληφθεί σε υψηλές θέσεις εταιρειών, με μεγάλες απολαβές, ως μάνατζερ.

Εκτός της Μαρίας Δαμανάκη και της Κύπριας Ανδρούλλα Βασιλείου, στη λίστα υπάρχουν ονόματα όπως του Βέλγου Κάρελ ντε Γκουχτ, ο οποίος καταλαμβάνει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας χάλυβα ArcelorMittal και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Proximus, ενώ ανάλογες θέσεις έχουν εξασφαλίσει πολλοί ακόμα.

Η λίστα με τους Επιτρόπους που εξακολουθούν να επιβαρύνουν το «ταμείο» της ΕΕ:

Χοακίν Αλμούνια Αμάν, Ισπανία, Λάζλο Αντόρ, Ουγγαρία, Τόνιο Μποργκ, Μάλτα, Ντατσιάν Τσιόλος, Ρουμανία, Μαρία Δαμανάκη, Ελλάδα, Κάρελ Ντε Γκουχτ, Βέλγιο, Γιάτσεκ Ντομινίκ, Πολωνία, Στέφαν Φούλε, Τσεχία, Κόνι Χέντεγκααρντ, Δανία, Σίιμ Καλάς, Εσθονία, Γιάνουζ Λεβαντόφσκι, Πολωνία, Φερντινάντο Νέλι Φερότσι, Ιταλία, Αντρίς Πίεμπαλγκς, Λετονία, Γιάνεζ Ποτότσνικ, Σλοβενία, Αλγκιρντάς Σεμέτα, Λιθουανία, Ανδρούλλα Βασιλείου, Κύπρος




-----------------------------------------------------------------------------------




«Πούλα το λάδι γιατί θα πέσει η τιμή του». Αυτό ήταν το σύνθημα για τη δολοφονία του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Τον φυλάκισαν στην Ακρόπολη, εκεί που πολέμησε τους Τούρκους και τον δολοφόνησαν οι συμπολεμιστές του...

15/3/2017

Στις 5 Ιουνίου 1825 ο αγωνιστής της επανάστασης, Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονήθηκε στις φυλακές της Ακρόπολης. Τον είχε συλλάβει ο παλιός του φίλος και πρωτοπαλίκαρο του, Γιάννης Γκούρας, ύστερα από διαταγή του Ιωάννη Κωλέττη και Μαυροκορδάτου, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ως «προδότη». Ο λόγος ήταν η συνεργασία του με τους Τούρκους του Ευρίπου, την περίοδο που ο Έλληνας αγωνιστής ήταν απογοητευμένος από τα πάθη του εμφυλίου και είχε συχνές διαφωνίες με τους πολιτικούς της εποχής. Η κυβέρνηση έχρισε τον Γκούρα αρχηγό μιας στρατιωτικής μονάδας για να τον συλλάβουν. Ο Ανδρούτσος παραδόθηκε στον άλλοτε φίλο του με τον όρο να τον στείλει στην Πελοπόννησο για να δικαστεί. Ωστόσο, ο Γκούρας τον οδήγησε στις φυλακές του πύργου Γούλα, που βρισκόταν στα προπύλαια της Ακρόπολης. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο Ανδρούτσος φυλακίστηκε από πρώην συναγωνιστές του στο ίδιο μέρος όπου ο ίδιος είχε πολεμήσει τους Τούρκους. Εκεί το 1822 είχε χτίσει έναν απόρθητο Προμαχώνα για να ενισχύσει την άμυνα του ιερού βράχου και να προφυλάξει την περίφημη αρχαία πηγή της Κλεψύδρας, που υδροδοτούσε τους επαναστάτες κατά την πολιορκία τους από τους Τούρκους....

Η αποκαλούμενη «Ντάπια του νερού ή του Δυσσέα» χτίστηκε από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στην Ακρόπολη για να προστατευτεί η πηγή και το πηγάδι που ξεδίψαγε τους αγωνιστές. Η αναμνηστική επιγραφή με τον σταυρό (δεξιά) το μαρτυρά.  Στην ίδια περιοχή ο γενναίος οπλαρχηγός είχε λίγα χρόνια αργότερα ο τραγικό τέλος από «αδελφικά» χέρια....

Όταν ο Καραϊσκάκης το έμαθε, προσπάθησε να τον απελευθερώσει χωρίς επιτυχία. Η δολοφονία του διατάχθηκε με την εξής αποκρυπτογραφημένη φράση: ‘’πούλα το λάδι γιατί θα πέσει η τιμή του’’. Το βράδυ της 4ης Ιουνίου οι Μαμούρης, Τριανταφυλλίνας, Τζαμάλας και Θεοχάρης εισήλθαν στο κελί του Ανδρούτσου, ο οποίος σηκώθηκε και έβρισε τους υποψήφιους δολοφόνους του. Χαρακτηριστικά αναμεσα στις βρισιες τους είπε: «Ξέρω καλά ποιος σας έστειλε και γιατί ήρθατε στο κελί μου. Αν μου λύνατε το ένα χέρι θα βλέπατε ποιος είμαι και εγώ»....

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, τον φύλακα του κελιού, Κωνσταντίνο Καλατζή, τον βασάνισαν στρίβοντας του τα γεννητικά του όργανα ή κατ’άλλους του τα συνέθλιψαν με μια πέτρα. Αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα, τον στραγγάλισαν. Στη συνέχεια πέταξαν το άψυχο σώμα του στα βράχια της Ακρόπολης, για να φανεί ως αυτοκτονία. Ο Γκούρας έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, στην οποία μιλούσε για τους ανθρώπους του Ανδρούτσου, τον Βρετανό ακόλουθό του, Τρελώνυ και τον Καπετάν Ιωάννη και για τον θάνατο του πρώην φίλου του. Το περιεχόμενο του γράμματος διασώθηκε από τον γραμματικό του Αντώνιο Γεωργαντά.

“Σεβαστή Διοίκησις!...

Διά της από 30 Απριλίου αναφοράς μου, επληροφορήθη το περιστατικόν εις την υποψίαν του οποίου μ’ έκαμον να μετακομίσω τον Οδυσσέα από την μονήν του Δομπού εις το φρούριον των Αθηνών διά να φυλαχθή ασφαλέστερα προσώρας. Η καταστροφή των Σαλώνων μετά ταύτα παρά του άσπονδου εχθρού της Ελλάδος, η οποία θλίβει την ψυχήν μου, μ’ έκαμεν να πέσω εις την συλλογήν της και εις το στρατόπεδον τούτο, όπου έξαφνα χθες μοι παρρησιάσθη γράμμα από τον Αντιφρούραρχον Ιωάννη Μαμούρη 5 τρέχοντος, το οποίον μοι φανερώνει τας πανουργίας και μηχανάς όπου μεταχειρίσθη και εκεί ο Οδυσεύς διά να φύγει και αποτυχών καθ’ όλας τους τρόπους εσκοτώθη αφού εμηχανεύθη να φύγει από την Γούλιαν κρεμασμένος με σχοινιά και έπεσεν. αντίγραφον του γράμματος τούτου το περικλείω προς πληροφορίαν σας. Ούτως εστάθη το συμβεβηκός αυτού του ανθρώπου και ο θάνατός του από τας ιδίας του χείρας. Πληροφορείται προς τούτοις η σεβαστή Διοίκησις, ότι κατάρα του Θεού και του έθνους, έφθασε και εις το Σπήλαιον αυτού του ανθρώπου ……….. εστάθη άλλο συμβεβηκός εκεί. Άγνωστον διά ποίας αιτίας, εκτυπήθησαν ο Τρελώνυ με τους λοιπούς. Ένας κάποιος καπ. Ιωάννης το όνομα, εφονεύθη παρά του Τρελώνυ. Ο δε Τρελώνυ έλαβε δύο πληγάς και ευρίσκεται μέσα όπου ευρίσκονται και πέντε έξι ασήμαντοι άνθρωποι και δύο Τούρκοι κάποιος μπαμπαχμέντης και μουσταφάς.
Μένω με βαθύτατο σέβας Εκ του στρατοπέδου της Μονής του Προφ. Ηλίου την 11 Ιουνίου 1825 Γιάννης Γκούρα»

Ο Γιάννης Γκούρας έμεινε στην ιστορία ως προδότης και «δολοφόνος» του αγωνιστή Οδυσσέα Ανδρούτσου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εκεί που μερικά χρόνια πριν οι Αθηναίοι τον είχαν υποδεχτεί με ενθουσιασμό ως φρούραρχο της Ακρόπολης.  Ο Ανδρούτσος τιμήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα από το ελληνικό κράτος. Τιμήθηκε όμως και ο δολοφόνος του, ο οποίος απέκτησε τον «δικό» του δρόμο στην Πλάκα. Ισως δεν είναι το μοναδικό παράδοξο στην ελληνική ιστορία…...




-------------------------------------------------------------------------------------




Γράμμα 82χρονου προς τον Αλ. Τσίπρα: «Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός»
Από Iskra - 13/05/2017

Το γράμμα αυτό του 82χρονου από πόλη του ν. Σερρών εστάλη προς τον Παν. Λαφαζάνη, με την παράκληση, αν το θέλουμε, να δημοσιευθεί. Η Iskra θεώρησε υποχρέωσή της να δημοσιεύσει αυτούσιο, με τις ανορθογραφίες του, το ύφος αλλά και τους χαρακτηρισμούς του, το απλό, με την γλώσσα του λαού και τραγικό γράμμα του γέροντα ακρίτα από την συνοριακή πόλη της Βορείου Ελλάδας.
Διαθέτουμε τα πλήρη στοιχεία του 82χρονου αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε μετά και από δική του παράκληση. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο γέροντας δεν γνωρίζει προσωπικά τον Παν. Λαφαζάνη ούτε είναι ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα.
Iskra
Ολόκληρο το γράμμα έχει ως εξής:
Αλέξη Τσίπρα,
Είμαι 82 ετών και το Ποινικό μου Μητρόω λάμπη. Όμως αν μπορούσα θα σκότωνα τον πολιτικό απατεώνα Καμένο, τον οποίο ψήφισα να βοηθήσει εσένα, διότι και αυτός υποσχόταν ότι δεν θα ψιφίσει μνημόνια. Επίσης το ίδιο θα έκανα και για το κάθαρμα τον Κατρούγκαλο και ας με σούβληζαν όπως τον Αθανάσιο Διάκο. Θα το έκανα αυτό για να ξεμαγαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά ρεμάλια που μας εξαπάτησαν και μας στέρησαν την αξιοπρέπειά μας.
Αλέξη Τσίπρα ήστε όλη ψεύτες και πολιτικοί δολοφώνοι του Ελληνικού γέννους. Ρε αθεόφοβε Τσίπρα, σ’ εμπιστευθήκαμε και σε κάναμε προθυπουργό για να βοηθίσεις εμάς και τη χώρα μας και όχι να μας ξεφτιλίζεις πολιτικέ απάνθρωπε. Είσαι αρχή πατρώνος της ψευτιάς γιατί, γιατί εσύ, εσύ μας έλεγες ότι δεν θα έκοβες τις συντάξεις. Εσύ μας έλεγες πως δεν θα έκοβες το ΕΚΑΣ. Εσύ, εσύ μας έλεγες αχάριστε ότι θα μας έδεινες τη 10η τρίτη και τη 10η τέταρτη σύνταξη. Εσύ, εσύ μας έλεγες να μην πληρώνομε χαράτσια διόδια ένμφια και ότι θα τα γλυτόναμε από εσένα.
Είσαι ψεύτης κεροσκόπος και όχι αριστερός. Οι συνάδελφοί σου, σε κατάλαβαν τι κουμάσι είσαι και σε εγκατέλειψαν. Αλήθεια πώς ήταν δυνατόν ο τεράστιος Μ. Γλέζος και οι εκλεκτοί δημοκράτες να μήνουν κοντά σου όπως Λαφαζάνης Στρατούλης Κων/πούλου Ρωμανιάς Μητρόπουλος και πολλοί άλλοι. Ο Αλαβάνος σας λέει προδότες ο Μίκης και όλη η Ελλάδα σας φωνάζουν προδότες. Ήστε υπερήφανοι λέτε κι ας πινάει η μισή Ελλάδα. Εσύ έλεγες θα έσκιζες μνημόνια και καλτσών της Μέρκελ, αλλά η Μέρκελ και ο Σόϊκλερ η δυο μαζί σε ξεβράκωσαν. Τέλος αν έχετε γεννητικά όργανα ανδρών κάντε εκλογές να δείτε την αξία σας άχρηστοι. (Ακολουθούν τα στοιχεία του αποστολέα).
Αγαπητέ κύριε Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σου ζητώ συγνώμη που συγκινήθικα στο τηλέφωνο άλλωστε πιστεύω θα γνωρίζεις, πως η απόγνωση, λυγίζει σίδερα. Φαντάζομαι δεν θα δυσκολευτής να δικαιολογήσεις τη συγκινησή μου διαβάζοντας τα πάρα κάτω. Χρόνια ζούσα με τη μικρή μου σύνταξη και με το βοήθιμα του ΕΚΑΣ, που έπερνα 20 χρόνια. Τώρα μου άφησαν 488 ευρώ και προσορινά, το μισό ΕΚΑΣ το οποίο θα μου κόψουν ως τα χριστούγεννα. Πόρους άλλους δεν έχω, σου γράφω αναλυτικά το τι μου άφησε να ζήσω η αριστερή κυβέρνηση που ψίφησα.
Παίρνω ως τώρα, 488 ευρώ
Έχω έξοδα χωρίς φαγητά και χωρίς ντίσημο. Δεν τα βάζω.
Ενοίκιο 140 ευρώ
Κοινόχρηστα 120 ευρώ
Φάρμακα 060 ευρώ
Τηλέφωνα 100 ευρώ
Έξοδα σύνολο = 030 ευρώ
Έσοδα σύνολο ως τώρα, 488 ευρώ
Μείον 450 ευρώ έξοδα
μου μένουν = 038 ευρώ
Μένουν 38 ευρώ τώρα. Αύριο θα κόψουν 115 ευρώ το υπόλοιπο ΕΚΑΣ. Δείξε μου τον τρόπο κ. Λαφαζάνη να μην αυτοκτονήσω και να ζήσω με αξιοπρέπεια όπως έζησα τα 82 χρόνια μου. Σε παρακαλώ βρε μου τρόπο αν μπορείς Παναγιώτη μου να ζήσω με αξιοπρέπεια. Θέλω να μου απαντήσεις δεν θα ζητήσω τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν δημοσιεύσεις αυτά που γράφω του Τσίπρα δική μου ευθύνη μόνο να προστατέψεις το επόνημό μου και το τηλέφ. του σπιτιού μου όσο για το κινητό δεν μ’ ενδιαφέρη. Σου εύχομαι να είσαι καλά και καλοτάξηδη η Λ. Ένωση.




--------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: "Σφάζουν ζωντανά τα προσφυγόπουλα οι Τούρκοι και τους παίρνουν τα όργανα"

Είναι γνωστό ότι το εμπόριο οργάνων θερίζει στη Τουρκία, αφού εκεί δεν παύουν ούτε λεπτό να εκμεταλλεύονται τον πόνο των Σύρων προσφύγων… ακόμα και των μικρών παιδιών τους προκειμένου να πλουτίσουν.

Σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο φρίκης που
δείχνει ένα μικρό παιδάκι τη στιγμή που το πάνε στο «σφαγείο» ώστε να του πάρουν κάποιο όργανο του σώματος του.
Το παιδί ψυχανεμίζεται ότι κάτι κακό πάει να γίνει και κλαίει με λυγμούς ενώ παρακαλάει να το αφήσουνε, κανείς δεν το λυπάται, αντίθετα με απόλυτη ψυχρότητα επαγγελματία δολοφόνου κάποιος το τοποθετεί πάνω στο… χειρουργικό τραπέζι, ενώ από κάτω του βάζει μία πλάκα μάλλον για να μείνει ακίνητο.
Στη συνέχεια βλέπουμε παιδάκια τυλιγμένα σε μαύρες σακούλες αφού τους έχουν αφαιρέσει τα όργανα τους. Ισως να είναι και νεκρά… οι εικόνες τα λένε όλα.
Ο Σύρος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, Maytham AlAshkar, κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο άγνωστοι παίρνουν τα όργανα παιδιών προσφύγων ενώ είναι ακόμη ζωντανά, στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος γράφει πάνω από το βίντεο:
«Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Παίρνουν τα όργανα παιδιών της Συρίας ενώ είναι ακόμη ζωντανά! Η διακίνηση οργάνων είναι πολύ ενεργή στην Τουρκία, πρόκειται για μια μεγάλη μαφία. Αρκετοί Σύριοι πρόσφυγες που έφτασαν στην Τουρκία, σκοπεύοντας να πάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαφανίστηκαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα! Κοινοποιήστε το αμέσως!».
Η ανάρτηση έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Reuters τον Απρίλιο, το οποίο κάνει λόγο για «έξαρση» της διακίνησης οργάνων στον Λίβανο, όπου σε μια στιγμή απελπισίας, οι Σύριοι πουλούν όργανά τους.
Επιπλέον, ρεπορτάζ του Fix News τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι πρόσφυγες πουλούν τα όργανά τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.




----------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΒΑΛΑ: Το δάγκωμα της οχιάς ήταν μόνο η αρχή – Απίθανα πράγματα στο νοσοκομείο!

Το φίδι πετάχτηκε και δάγκωσε τον άτυχο άντρα. Τα όσα ακολούθησαν επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας…
Όλα ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν ένας κάτοικος του Παληού Καβάλας εκτελούσε εργασίες στον κήπο του. Ξαφνικά μέσα από τα χόρτα πετάχτηκε μία οχιά που τον δάγκωσε. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός. Δεν περίμενε, βέβαια, ότι επειδή ήταν… Σάββατο και το φαρμακείο δεν εφημερεύει Σαββατοκύριακα και αργίες, δεν θα ήταν δυνατό να έχει την απαραίτητη φαρμακευτική κάλυψη! Πιο συγκεκριμένα, στο φαρμακείο του Νοσοκομείου θα έπρεπε να υπάρχουν σε απόθεμα αντιοφικοί οροί, με τη μόνη διαφορά ότι δεν ήταν σε υπηρεσία η Διευθύντρια του Φαρμακείου για να δώσει
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Καρασαββόγλου ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και με δική του πρωτοβουλία μπήκε στο φαρμακείο, στην προσπάθειά του να βρεθεί ο αντιοφικός ορός. Όταν δεν μπόρεσε να τον βρει ούτε ο ίδιος, ο ασθενής οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου μετά την «περιπέτεια» που πέρασε, του χορηγήθηκε ο αντιοφικός ορός και του παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο κ. Καρασαββόγλου, ο οποίος πρόσθεσε: «Ήταν μια άτυχη στιγμή. Δυστυχώς δεν εφημέρευε το φαρμακείο. Ο συμπολίτης μας ήρθε στο νοσοκομείο μεσημέρι Σαββάτου. Το συμβάν έρχεται να αναδείξει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει εκτός από την φαρμακοποιό-υπεύθυνη του φαρμακείου του Νοσοκομείου Καβάλας και άλλοι φαρμακοποιοί. Στην πρότασή μας για τον νέο Κανονισμό του νοσοκομείου μας ζητάμε την πρόσληψη 2 φαρμακοποιών. Να σημειώσω δε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δυο αντιοφικούς ορούς στο φαρμακείο μας».
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ατυχές περιστατικό, ο άτυχος ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού παρά τις παρεμβάσεις των ιατρών, η πολύωρη καθυστέρηση χορήγησης του αντιοφικού ορού επιδείνωσε την κατάσταση του ασθενούς. Η οικογένεια του παθόντα είναι αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση και να στραφεί κατά της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου.




----------------------------------------------------------------------------------



Η δημοσιογράφος Jessy Freite ανησυχεί γιά τη κατάσταση στη Βενεζουέλα,αλλά γιά την βία και την εγκληματικότητα στό Μεξικό καμία αναφορά,η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο

Αυτή η δημοσιογράφος ονόματι Τζέσι freite δίκτυα έχει ένα χώρο που λέγεται να σας πω νέα.. Επειδή ανησυχεί για την κατάσταση της βίας  στη Βενεζουέλα
Ωστόσο αγνοεί ότι η χώρα του Μεξικό πρόσφατα έχει αναγνωρισθεί ως η δεύτερη πιο βίαιη χώρα στον κόσμο!! Τι υποκριτρια, καθώς επίσης είναι άσχημος είναι ψεύτικο




----------------------------------------------------------------------------------




Ελευθερη αυτοκαλλιεργεια τωρα!!!!Υπογραψτε αδερφια!Καμία στεναχώρια σήμερα.Κανενας φοβος. Μόνο πάθος για ζωή και για αλήθεια. Τσακίστε το ψέμα και ο φασισμός θα διαλυθεί ως πέπλο καπνού.

164 υπογραφές μεχρι τωρα

Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη στήριξης ατόμων ‐ χρηστών κάνναβης, της οικογένειας Cannabaceae, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της ινδικής κάνναβης, η οποία προκύπτει από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης με υψηλότερη περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) από την αναγραφόμενη στην παρ. 3 Άρθρο 1 ΚΕΦ. Α’ ΜΕΡΟΣ Α’ του Ν.4139/2013 (ΦΕΚ 74 Α’), την οποία ο καθένας καταναλώνει για προσωπική του χρήση – όφελος, για ψυχαγωγικούς – ευφορικούς λόγους, πέραν των ιατρικών.
Σε περίοδο κρίσης και δη κρίσης Αξιών αιτούμαστε την τροποποίηση των ανωτέρω διατάξεων του Ν.4139/2013 ως προς την καλλιέργεια και κατανάλωση για προσωπική αποκλειστικά χρήση ποικιλιών κάνναβης περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) έως 20% ή/και την έκδοση κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκδίδεται ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών, σύμφωνα με την οποία μπορεί να αφαιρεθεί η κάνναβη από τις ουσίες που υπάγονται στα ναρκωτικά σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις (παρ. 4 Άρθρο 1 του Ν.4139/2013), λαμβάνοντας υπόψη τα παραδείγματα της Ουάσιγκτον, του Κολοράντο, του Μέιν, της Καλιφόρνια, της Νεβάδα, της Μασαχουσέτης, του Όρεγκον, της Αλάσκα, της Ουρουγουάης, της Ολλανδίας, προκειμένου να γίνει η εκκίνηση της εφαρμογής της φορολογικής ευσυνειδησίας, μέσω της ένταξής της στο πρόγραμμα φορολόγησης, προκειμένου να ελέγχεται η διακίνησή της, να λειτουργήσει η αξιοκρατία, ο υγιής ανταγωνισμός, η κάθαρση, τα έσοδα του κράτους να αυξηθούν ραγδαία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νόμιμες και φορολογούμενες.
Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό που συμβαίνει από το 1974 και έπειτα, με την ανάμειξη και τη σύνδεση της κάνναβης με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και δη τα ναρκωτικά.
Ας στηρίξουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της απραξίας, της απαξίωσης, του εξευτελισμού, του τέλματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα που διαδραματίζονται στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές όλης της Επικράτειας.
Όλοι σήμερα γνωρίζουμε ποιοι τη φέρνουν, ποιοι την εμπορεύονται και ποιοι την καταναλώνουν. Το ζητούμενο είναι να ξεσκεπαστούν όλοι αυτοί όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στην ιεραρχία της πολιτικής, της οικονομίας, της τέχνης, κουκουλώνοντας, καλύπτοντας, σκεπάζοντας την ψυχρή πραγματικότητα του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος. Επιβάλλεται να σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου. Δε γίνεται να σακατεύονται οι άνθρωποι και οι Αξίες για να βγαίνουν τα μαύρα νούμερα και οι μαύροι αριθμοί. Και ο «νοών νοείτω».
Στις επιστημονικές μελέτες που αφορούν στις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης κάνναβης, τόσο για ιατρική, όσο και για ψυχαγωγική – ευφορική χρήση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι, άτομα που εξετάζονται ως δείγματα έχουν ήδη επιβαρυνθεί σε ψυχολογικό – ηθικό – πολιτικό – οικονομικό – κοινωνικό επίπεδο από την έλλειψη επιστημονικής και ιστορικής γνώσης των ανθρώπων που τους περιβάλλουν και από την απαγόρευση, τη δίωξη και την καταστολή αυτών. Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι μη φυσικές συνθήκες διαβίωσης που έχουν αναπτυχθεί, όπως η απουσία καθαρού και φυσικού περιβάλλοντος στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων, οι ταχύτατοι – μη φυσιολογικοί ρυθμοί της ανθρώπινης καθημερινότητας, του ανταγωνισμού, της αυτοπροβολής, με την επακόλουθη μη – φυσιολογική απαίτηση για ταχύτητα σκέψης – έκφρασης – δράσης. Τέλος, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι αρνητικές επιπτώσεις, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, των προϊόντων και αγαθών που φορολογούνται, πωλούνται και καταναλώνονται νόμιμα, όπως το κρασί, το αλκοόλ, τα αναψυκτικά, το fast‐food, ο καπνός, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, τα καύσιμα, τα χημικής προέλευσης φάρμακα, παραφάρμακα, καλλυντικά κ.ά.
Είναι γεγονός, σε επιστημονικό και ιστορικό επίπεδο, ότι η κάνναβη ανήκει σε μία κατηγορία φυτών – βοτάνων, όπως όλα τα φυτά – βότανα που αναπτύχθηκαν στον πλανήτη και αποτελεί μέρος της Φυσικής Νομοτέλειας, πολύ πριν την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους, καθώς και πολύ πριν την ύπαρξη των ανθρώπινων νόμων, οι οποίοι σκοπό έχουν να ορίζουν διάφορες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους και όχι του παρακράτους.
Ένα αρχαίο ρητό λέει: «Ο τολμών νικά».
Θέλει πίστη, ελπίδα, παρατήρηση, γνώση, σοφία για να βρεθείς στο ξέφωτο της ελευθερίας. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Είναι σπαρμένος με ίντριγκες, διαφθορά, τσουκνίδες και αγκάθια.
Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί, σας ζητάμε να μας στηρίξετε από τη θέση που κατέχετε, να πάρετε θέσεις στις νέες τάξεις πραγμάτων για να γίνει ρεαλισμός η ουτοπία.
Πάρτε θέση, στάση, γραμμή ουδέτερη, αντικειμενική, ανθρώπινη, κοινωνική, ακαδημαϊκή.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Prothypoyrgos_Ellados_kai_Epitropi_Narkotikon_Forologiki_eysyneidisia_sto_amimito_fainomeno_toy_mayroy_hrimatos/?rc=fbh

https://international-highlife.com/cannabidiol-cbd/




-------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιος κυβερνοπόλεμος σε 99 χώρες
 Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, 08:25
Τουλάχιστον 45.000 είναι πλέον οι επιθέσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε 99 χώρες κατά τη διάρκεια του κυβερνοπόλεμου που έχουν εξαπολύσει hackers. Η επίθεση ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, όπου επλήγησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και «κλειδώθηκαν» υπολογιστές αναγκάζοντας νοσοκομεία να στείλουν αλλού τους ασθενείς. Γρήγορα, όμως, ο τρόμος εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες.
Ερευνητές της εταιρείας Kaspersky Lab έχουν καταγράψει περισσότερες από 45.000 επιθέσεις σε 99 χώρες, σύμφωνα με τον Guardian, ανάμεσά τους οι Ρωσία, Ουκρανία, Ινδία, Κίνα, Ιταλία και Αίγυπτος. Στην Ισπανία επηρεάστηκαν μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica. Στη Γερμανία, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, επλήγησαν πολλά συστήματα της δημόσιας επιχείρησης των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Τα λύτρα τα οποία ξεκινούν από 300 δολάρια και φτάνουν σε 600 ζητούνται σε bitcoins
Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, οι κυβερνοεπιθέσεις είχαν επεκταθεί στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική, αν και τα ισχυρότερα πλήγματα τα δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της Malware Hunter Team. Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι περίπου 1.000 υπολογιστές επηρεάστηκαν.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με «τυχαίο» τρόπο και όχι στοχευμένα», δήλωσε στον Guardian ο Μάρκους Τζέικομπσον, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας ασφάλειας Agari. «Είναι πολύ εκτεταμένες» συμπλήρωσε ενώ σε ό,τι αφορά την απαίτηση λύτρων εξήγησε ότι είναι σχετικά μικρή και υπογράμμισε: «Δεν είναι επίθεση που προοριζόταν για μεγάλους θεσμούς».
Οι Ασιατικές χώρες δεν ανέφεραν σήμερα σημαντικές παραβιάσεις, όμως αξιωματούχοι στην περιοχή προχωρούν σε ελέγχους και η πλήρης έκταση της ζημιάς μπορεί να μην γίνει γνωστή για κάποιον καιρό.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε πως επλήγησαν μερικά δευτεροβάθμια σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς να διευκρινίζει πόσα και χωρίς να τα κατονομάζει.

Η εταιρεία διεθνών ταχυμεταφορών FedEx Corp ανακοίνωσε πως μερικοί υπολογιστές της μολύνθηκαν επίσης και σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει: «Προχωρούμε σε μέτρα για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους το συντομότερο δυνατόν».

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica η οποία ήταν μεταξύ των κύριων στόχων στην Ισπανία, αν και ανακοίνωσε πως η επίθεση περιορίσθηκε σε μερικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές σ' ένα εσωτερικό δίκτυο και δεν επηρέασε πελάτες ή υπηρεσίες. Οι Portugal Telecom και Telefonica Argentina τόνισαν επίσης πως έγιναν αμφότερες στόχοι.

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας ταυτοποίησαν τον ransomware ως μια νέα εκδοχή του "WannaCry" που έχει την ικανότητα να διαδίδεται αυτομάτως σε εκτεταμένα δίκτυα εκμεταλλευόμενος έναν γνωστό σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα των Windows της Microsoft.

Πως δρουν οι hackers;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι hackers χρησιμοποιούν έναν ιό ο οποίος κρυπτογραφεί τα δεδομένα που περιλαμβάνονται σε έναν υπολογιστή, προτού απαιτήσουν από τον ιδιοκτήτη του να καταβάλει λύτρα με αντάλλαγμα έναν κωδικό αποκρυπτογράφησης.
Τα λύτρα τα οποία ξεκινούν από 300 έως 600 δολάρια ζητούνται σε bitcoins.

Τη μαζικότητα της κυβερνοεπίθεσης σημειώνεται πως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι τονίζοντας:

«Δεν στοχοθέτησε συγκεκριμένα το NHS, πρόκειται για μια επίθεση σε διεθνή κλίμακα και πολλές χώρες και οργανισμοί επηρεάστηκαν».

Το κακόβουλο λογισμικό έγινε διαθέσιμο online στις 14 Απριλίου, μέσω μίας ομάδας η οποία αποκαλείται Shadow Brokers και ισχυρίστηκε  ότι είχε κλέψει «κυβερνο-όπλα» της NSA, αν και οι αιτιάσεις του τότε αμφισβητήθηκαν.

«H NSA είναι μία από τις πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο που συλλέγουν κυβερνο-όπλα και τρωτά σημεία δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων, ώστε να τα χρησιμοποιούν για συλλογή πληροφοριών ή για εμπλοκή σε κυβερνοπόλεμο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό του άρθρο ο Guardian.


Σχολιο.- Κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε 16 περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας. Οι δράστες ζητούν λύτρα για να διασώσουν τα αρχεία! Γ Α Τ Α Κ Ι Α , Εμείς δεν έχουμε oυτε καν μηχανοργάνωση σε ορισμένες υπηρεσίες, οπότε δεν μπορούν να μας εκβιάσουν!





-----------------------------------------------------------------------------------




Ο συριακός στρατός κατέλαβε αεροπορική βάση στα ανατολικά του Χαλεπίου
Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, 14:09
Ο συριακός στρατός, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του μία μικρή αεροπορική βάση στα ανατολικά του Χαλεπίου, η οποία βρίσκονταν από τον έλεγχο του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.

Η κατάληψη της βάσης επιτεύχθηκε μετά από την ουσιαστική υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ΜΜΕ στη Συρία.

Η αεροπορική βάση Αλ Τζάρα βρίσκεται στα ανατολικά του Χαλεπίου στην περιοχή που ελέγχεται από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμοφασιστες, ενώ προελαύνουν οι δυνάμεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του.




------------------------------------------------------------------------------------





Πορεία κατά της Συνόδου της ομάδας των G7
Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, 13:17
Την αντίθεση τους στη Σύνοδο της ομάδας των G7 εκφράζουν μέσω πορείας της οποίας πραγματοποιούν εκατοντάδες πολίτες στο Μπάρι της Ιταλίας.

Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα.
CONTRO SFRUTTAMENTO GUERRA E DEVASTAZIONE DEI TERRITORI RESISTENZA E SOLIDARIETA
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ  ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σημειώνεται πως, όπως έχει γίνει γνωστό στο σχέδιο της δήλωσης τους οι τραπεζίτες της G7 θα δεσμευθούν με στόχο ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις.





------------------------------------------------------------------------------------




Σφάζουν ζωντανά τα προσφυγόπουλα οι Τούρκοι και τους παίρνουν τα όργανα;
Τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο διαδίδεται στο facebook και δημοσιεύεται σε σελίδες, με τον ισχυρισμό πως βλέπουμε, κλοπή ανθρωπίνων οργάνων στην Τουρκία.
ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ
Το είδαμε στο pronews.gr, aixmi.gr, difernews.gr
Το δημοσίευμα αναφέρει:
«Σφάζουν ζωντανά τα προσφυγόπουλα οι Τούρκοι και τους παίρνουν τα όργανα»! (Σκληρό βίντεο)
ΣΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
της Μαρίνας Νικολάκη
Είναι γνωστό ότι το εμπόριο οργάνων θερίζει στη Τουρκία, αφού εκεί δεν παύουν ούτε λεπτό να εκμεταλλεύονται τον πόνο των Σύρων προσφύγων… ακόμα και των μικρών παιδιών τους προκειμένου να πλουτίσουν.
Σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο φρίκης που δείχνει ένα μικρό παιδάκι τη στιγμή που το πάνε στο «σφαγείο» ώστε να του πάρουν κάποιο όργανο του σώματος του.
Το παιδί ψυχανεμίζεται ότι κάτι κακό πάει να γίνει και κλαίει με λυγμούς ενώ παρακαλάει να το αφήσουνε, κανείς δεν το λυπάται, αντίθετα με απόλυτη ψυχρότητα επαγγελματία δολοφόνου κάποιος το τοποθετεί πάνω στο… χειρουργικό τραπέζι, ενώ από κάτω του βάζει μία πλάκα μάλλον για να μείνει ακίνητο.
Στη συνέχεια βλέπουμε παιδάκια τυλιγμένα σε μαύρες σακούλες αφού τους έχουν αφαιρέσει τα όργανα τους. Ισως να είναι και νεκρά… οι εικόνες τα λένε όλα.
Ο Σύρος δημοσιογράφος και ακτιβιστής, Maytham AlAshkar, κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα ανατριχιαστικό βίντεο, στο οποίο άγνωστοι παίρνουν τα όργανα παιδιών προσφύγων ενώ είναι ακόμη ζωντανά, στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος γράφει πάνω από το βίντεο:
«Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Παίρνουν τα όργανα παιδιών της Συρίας ενώ είναι ακόμη ζωντανά! Η διακίνηση οργάνων είναι πολύ ενεργή στην Τουρκία, πρόκειται για μια μεγάλη μαφία. Αρκετοί Σύριοι πρόσφυγες που έφτασαν στην Τουρκία, σκοπεύοντας να πάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαφανίστηκαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα! Κοινοποιήστε το αμέσως!».
Η ανάρτηση έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Reuters τον Απρίλιο, το οποίο κάνει λόγο για «έξαρση» της διακίνησης οργάνων στον Λίβανο, όπου σε μια στιγμή απελπισίας, οι Σύριοι πουλούν όργανά τους.
Επιπλέον, ρεπορτάζ του Fix News τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι πρόσφυγες πουλούν τα όργανά τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!
Αρχικά στο παραπάνω κείμενο διαβάζουμε πως είναι γνωστό ότι το εμπόριο οργάνων θερίζει στη Τουρκία, αλλά αυτό είναι ψευδές γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για κάτι τόσο πολύ σοβαρό.
Το βίντεο είναι πραγματικό αλλά δεν έχει καμιά σχέση με κλοπή ανθρώπινων οργάνων στην Τουρκία ή σε κάποια άλλη χώρα. Αυτό που βλέπουμε στο βίντεο, είναι ένα μικρό ιατρείο σε χωριό στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Τα πτώματα είναι θύματα βομβαρδισμού, στο αγοράκι κόβουν με ψαλίδι τα ρούχα του (όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις τραυματισμού που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα ρούχα) και το κοριτσάκι το ξαπλώνουν για να το εξετάσουν και τοποθετούν μια πλάκα ακτινογραφίας από κάτω του. Το κοριτσάκι δεν κλαίει γιατί κατάλαβε πως θα του κλέψουν τα όργανα, αλλά πιθανότατα γιατί πονάει και σε καμιά σκηνή δεν βλέπουμε οτιδήποτε σχετικό με ανθρώπινα όργανα.
Το αρχικό βίντεο με ημερομηνία 11 Δεκ 2015, είναι του πρακτορείου ειδήσεων (SMART News Agency) που σύμφωνα με την περιγραφή στο youtube κανάλι τους, βασίζεται σε ένα δίκτυο με ανταποκριτές, και τοπικούς συνεργάτες που είναι διάσπαρτοι σε διάφορες περιοχές της Συρίας. Μπορείτε να δείτε και το λογότυπο «SMART» του καναλιού, στην πάνω αριστερή γωνία, σε μεγάλη ανάλυση, από την αρχική πηγή.
Η πραγματική είδηση του επίμαχου βίντεο είναι:
Την Παρασκευή 11 Δεκ 2015 η Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε το χωριό Algosabih νότια του Ιντλέμπ. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 6 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών και αρκετοί τραυματίστηκαν. Το παραπάνω βίντεο είναι από το ιατρείο του χωριού και βλέπετε τα θύματα του βομβαρδισμού.
https://archive.is/CbyaW
Εκτός από την αρχική πηγή του πρακτορείου ειδήσεων SMART News Agency, το συγκεκριμένο βίντεο έπαιξε στις ειδήσεις του Halab Today TV και στο Al Jazeera τον Δεκ 2015, με την είδηση του βομβαρδισμού στο χωριό Algosabih
Στο παραπάνω στιγμιότυπο από τις ειδήσεις του Halab Today TV, αναφέρουν στα αραβικά: Σκοτώθηκαν έξι άμαχοι και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι από την Ρωσική αεροπορία, στο χωριό Algosabih.
Η παραπάνω είδηση της κλοπής των οργάνων που βασίζεται στο βίντεο ενός ιατρείου από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, δεν έχει περιέχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο, το βίντεο έχει κυκλοφορήσει σε ειδησεογραφικά κανάλια από τον Δεκ. 2015 με διαφορετική είδηση που επιβεβαιώνεται από την αρχική πηγή και σε καμιά σκηνή δεν παρατηρούμε οτιδήποτε σχετικό με ανθρώπινα όργανα. Όλα αυτά μας δείχνουν πως η συγκεκριμένη «είδηση» είναι προϊόν προπαγάνδας και δεν είναι πραγματική. Απλά, έχουν πάρει ένα άσχετο βίντεο και από κάτω έγραψαν ότι ήθελαν να διαδώσουν.
Ο μύθος της κλοπής ανθρωπίνων οργάνων έχει χρησιμοποιηθεί για λόγους προπαγάνδας και δεν είναι η πρώτη φορά. Οι Παλαιστίνιοι για παράδηγμα, κατηγορούν για κλοπές ανθρωπίνων οργάνων τους Ισραηλινούς και οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν την Τουρκία. Πολλά είναι τα σενάρια που διαδίδονται σχετικά με κλοπές ανθρωπίνων οργάνων στην Τουρκία αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε μια περίπτωση.
Η κλοπή ανθρωπίνων οργάνων δεν είναι κάτι εύκολο. Τα ανθρώπινα όργανα δεν είναι ανταλλακτικά αυτοκίνητου να τα ξεβιδώσουμε από ένα και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο άλλο. Τα εσωτερικά όργανα του δότη, για να είναι σε κατάσταση που να μπορούν να μεταμοσχευθούν σε κάποιο λήπτη, θα πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά από ολόκληρη ομάδα χειρουργών ιατρών και χρειάζεται εξοπλισμός, που μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία και μεταμοσχευτικά κέντρα υπάρχει.
Το ίντερνετ είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ότι δημοσιεύεται είναι αληθές. Θα πρέπει να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί και να μην πιστεύετε οτιδήποτε, όταν δεν σας παρουσιάζουν αξιόπιστα στοιχεία.
http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/13/%CE%BFrgan-trafficking-in-turkey/

Σχολιο.-  Τα ellinikahoaxes  είναι γνωστη ομαδα πληρωμενων αληταραδων από  τους αμερικανους  που πληρωνονται για να κρυβουν την αληθεια!!! Αυτό είναι γνωστο σε ολους πλεον!! Ο ιδιος ο ΟΗΕ εχει καταγγειλει ότι γινεται εμποριο ανθρωπινων οργανων στην Τουρκια!!! Και οι σιωναζι κωλοισραλινοναζιστες τους οποιους προσπαθει  να καλυψει το συγκεκριμενο φασιστοsite κανουν εμποριο ανθρωπινων οργανων!!!

Σχολιο.-  Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για το θέμα από καιρό κ από διάφορες πηγες.

Στο από κατω  άρθρο του Μαιου 2016 περιεχέται σε link εκτενής επίσημη εκθεση της ΕΕ, που παραδέχεται και αναλύει αυτά τα προβλήματα με τα προσφυγόπουλα, ...για να μην μας περάσουν κ για κάφρους. Τα εντοπίζει ως υπαρκτά προβλήματα, υπογράφει κ τέλος
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/33152/ekthesi-sok-tis-ee-gia-ta-asynodeyta-prosfygopoyla





---------------------------------------------------------------------------------------




Η μακάβρια μπίζνα με τα «ορφανά και ασυνόδευτα»
26 Σεπτεμβρίου 2016
Καιρός λοιπόν να ασχοληθούμε με μια από τις χειρότερες μάστιγες του τελευταίου αιώνα, την οποία, ενώ την βλέπουμε να εκτυλίσσεται  μπροστά στα μάτια μας, καμωνόμαστε τους ανήξερους. Ίσως επειδή δεν αντέχουμε την φρικιαστική αλήθεια. Ή επειδή η αλήθεια είναι τόσο αποκρουστική, που δεν θέλουμε να την δούμε.
Κι όμως! Όσο κι αν κρύβουμε το πρόσωπό μας στην άμμο, η πραγματικότητα πάνω από το έδαφος είναι τόσο στυγνή και άθλια, που καθιστά κι εμάς το ίδιο άθλιους που δεν αντιδρούμε.
Έχουν γραφεί πολλά για το πως χρηματοδοτείται η πολιτική του μεθοδευμένου εξανδραποδισμού και πως χρησιμοποιούνται οι μεταναστευτικές ροές ως γεωπολιτικό όπλο. Μια επιχείρηση που απαιτεί λεπτό συντονισμό Υπηρεσιών και Οργανισμών σε διεθνές επίπεδο και κυρίως αδρή χρηματοδότηση.
Όμως, από που αντλούνται τα απαραίτητα κονδύλια για την στήριξη μιας τέτοιας επιχείρησης; Τεράστια κονδύλια, αμύθητα ποσά, κυρίως προς τα μεταγωγικά κυκλώματα και τις επιδοτούμενες ΜΚΟ. Από την Ε.Ε., από το ίδρυμα open society foundation του Σώρος, από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Ειδικά το τελευταίο δηλώνει ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εκροή $6,5 τρις εντός του λογιστικού έτους του 2015.
Βεβαίως, κανείς απ’ όλους αυτούς δεν μας έχει συνηθίσει στη φήμη του γαλαντόμου. Δεν σκορπάνε λεφτά από ‘δω κι από ‘κει, έτσι για την ψυχή της μάνας τους. Είναι απολύτως βέβαιον ότι όλη αυτή η επιχείρηση, με κάποιον τρόπο, αυτοχρηματοδοτείται. Δηλαδή, πολύ σύντομα αποσβήνει τα επενδυμένα κεφάλαια. Με ποιον τρόπο, όμως;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ»
Αυτό το άρθρο εξετάζει μια ειδική κατηγορία των μεταναστευτικών ροών. Τα παιδιά! Διότι, ειδικά αυτή η κατηγορία, τους είναι αναγκαία για την αναχρηματοδότηση της επιχείρησης.
Ας δούμε τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), σχεδόν 96.000 ασυνόδευτα παιδιά αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, η πλειοψηφία των οποίων στη Γερμανία και στη Σουηδία. Κατά την EASO, περισσότερα από τα μισά παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ακολουθούν τα παιδιά από Συρία και Ερυθραία. Αν και αυτά τα στοιχεία είναι αμφιβόλου εγκυρότητας, δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν «δασκαλευτεί» να δηλώνουν καταγωγή από εμπόλεμες χώρες.
Τι σημαίνει όμως «ορφανά και ασυνόδευτα παιδιά»; Πώς και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε ένα παιδάκι, 5, 6, 10, 13, 15 χρονών να βρίσκεται μόνο του μέσα σε μια βάρκα, να θαλασσοπνίγεται; Τι πάει να πει «ορφανό και ασυνόδευτο»;
Είναι περισσότερο από προφανές ότι κάποια κυκλώματα που δρουν σε Αφρική και Ασία, απαγάγουν κατά συρροή παιδάκια κάθε ηλικίας και τα φέρνουν στην Ευρώπη. Και είναι ακόμα πιο προφανές ότι αυτά τα κυκλώματα από κάπου χρηματοδοτούνται. Όπως και το δίκτυο μεταγωγής. Κανένα απ’ αυτά τα παιδιά δεν διαθέτει ούτε τα χρήματα για τα ναύλα (5000-6000 δολ.), αλλά ούτε τη διάθεση να αφήσει την θαλπωρή της οικογενειακής του εστίας. Οι ενδείξεις για εγκλήματα εξαναγκασμού είναι τόσο κραυγαλέες, που καθιστούν σχεδόν βέβαιη την μεταγωγή στην ευρωπαϊκή ήπειρο σαφώς με τη βία, απειλή, ή άλλες μορφές εξαναγκασμού. Πολλές φορές, μάλιστα, και με την συγκατάβαση των οικείων τους, που νομίζουν ότι τα στέλνουν σε καλύτερους κόσμους, μακριά από την μιζέρια. Πού να ‘ξεραν οι δόλιοι σε ποια κόλαση στέλνουν τα παιδιά τους!
Όσον αφορά τα ναύλα; Μα είναι προφανές. Κάποιοι άλλοι τα καλύπτουν. Ποιοι είναι αυτοί; Έλα ντε; Εξήμιση τρισεκατομμύρια δολάρια, μόνο από τις εκροές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αναζητούν αιτιολόγηση και κανένας δεν είναι σε θέση να μας πει που ξοδεύτηκαν.
Εκτός από τις κλασικές περιπτώσεις παιδομαζώματος, στις υποανάπτυκτες χώρες ή στις χώρες που μαστίζονται από πολέμους, δραστηριοποιούνται και ειδικά «Γραφεία Εύρεσης Εργασίας», που απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά. Πλήρως οργανωμένα. Με γραφεία, τηλέφωνα ίντερνετ. Από «ευυπόληπτους» επαγγελματίες, υπεράνω πάσης υποψίας, δικηγόρους συνήθως, ή προσποιούμενους τους δικηγόρους, και πάντοτε υπό την κάλυψη κάποιας ΜΚΟ. Τις ίδιες που δραστηριοποιούνται και εδώ στις αντίπερα ακτές.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να πείσουν αυτά τα παιδιά για τις ευαγείς τους προθέσεις. Δουλειά «στας Ευρώπας», εξασφαλισμένη και με καλές αποδοχές, αλλά και επίσης εξασφαλισμένη στέγαση και διατροφή. Παράδεισος! Ξέρεις, όταν απευθύνεσαι σε κοινωνίες χαμηλού πνευματικού επιπέδου και μειωμένης κριτικής αντίληψης, είναι σίγουρο ότι κάποιοι έφηβοι που βράζει το αίμα τους, θα «τσιμπήσουν». Και πράγματι, τσιμπάνε. Και βάζουν μπρος για την …κόλαση!
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2016 και μόνο, περίπου 3.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ευρώπη. Αν και το ακριβές μέγεθος της κατάστασης είναι ασαφές, λόγω των υποτυπωδών συστημάτων καταγραφής. Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη δεν έχει μια σαφή εικόνα του αριθμού των παιδιών που φθάνουν στις ακτές της (δηλαδή στην Ελλάδα και την Ιταλία), ούτε καμία γνώση για την περαιτέρω πορεία τους.
Εδώ στην Ελλάδα, μόνο η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση –τυχαίο το παράδειγμα- διατείνεται στο κεντρικό της site ότι έχει μεταφέρει με ασφάλεια 4.065 παιδιά. Με ασφάλεια πού; Και τι απογίνονται εκείνα τα παιδιά μετά την παράδοση; Κι εδώ μιλάμε μόνο για μια ΜΚΟ. Φανταστείτε το μέγεθος με όλες τις άλλες.
Μέχρι και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διαθέτει ανάλογη ΜΚΟ για τα «ορφανά και ασυνόδευτα» (την «Αποστολή»), καθώς επίσης και τον ξενώνα «Εστία». Γιατί τα κρατάνε εκείνα τα παιδιά στον «ξενώνα» τους; Με ποιο δικαίωμα τα αποκόπτουν από τους γονείς τους; Και το κυριότερο, ποια κυκλώματα τους προμηθεύουν απαχθέντα παιδάκια;
Οι εμπειρογνώμονες της Unicef κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το πόσο απροστάτευτα είναι όλα αυτά τα παιδιά και τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν να πέσουν θύματα ενός διεθνούς κυκλώματος εκμετάλλευσης, με σκοπό την πορνεία, τη δουλεία, την διακίνηση ναρκωτικών ή ανθρωπίνων οργάνων.
Δυστυχώς, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στην Ε.Ε. αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις διαρκώς πολλαπλασιαζόμενες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την αύξηση της μεταναστευτικής ροής. Μια ιδιαίτερα επικερδής επιχείρηση είναι η ενοικίαση παιδιών σε ενηλίκους, με το πρόσχημα της ευκολότερης εισόδου τους στην Ευρώπη. Φυσικά, όλα αυτά τα παιδιά καταλήγουν στο τέλος ή στην σεξουαλική εκμετάλλευση ή στην δουλική εργασία, ή ακόμα χειρότερα, ως ανταλλακτικά ανθρωπίνων οργάνων για εύπορους Ευρωπαίους.
Αλλά και στα στρατόπεδα προσφύγων (τα περιβόητα Hotspots), όλες οι έρευνες καταδεικνύουν την ανάληψη του ελέγχου τους από ΜΚΟ και, υπόπτων επιδιώξεων, διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι διατηρούν «περίεργες» σχέσεις με διακινητές της απέναντι όχθης. Αυτό που προβληματίζεται ιδιαίτερα, δεν είναι μόνο ο βαθμός στον οποίο τα στρατόπεδα έπεσαν υπό τον έλεγχο συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά συνάμα και η διαπίστωση ότι οι μηχανισμοί ελέγχου των συνόρων είναι στα όρια της ημινομιμότητας και της παρανομίας.

Η μάστιγα των «εξαφανισμένων» παιδιών
Η έννοια των «εξαφανισμένων παιδιών» εξετάζεται, προκειμένου να τονιστεί η έλλειψη επαρκούς τεκμηρίωσης για τον αριθμό και, κυρίως, την κατάληξη των ασυνόδευτων ανηλίκων και την πολύπλευρη κατανόηση των συνθηκών της διεθνούς «μπίζνας» δουλεμπορίου.
Για παράδειγμα, οι τοπικές αρχές στη Φινλανδία, συμπεριλαμβανομένων των φινλανδικών μονάδων υποδοχής, δεν έχουν καμία ένδειξη για πάνω από 2.500 παιδιά που, ενώ βρίσκονταν υπό την εποπτεία τους και έχουν αιτηθεί άσυλο, στη συνέχεια «εξαφανίστηκαν». Παρόμοιες αναφορές έχουμε και στους πιο «δημοφιλείς» προορισμούς ανήλικων παιδιών, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ουγγαρία. Περίπου 5.835 παιδιά μετανάστες έχουν αναφερθεί ότι «λείπουν» μόνο στη Γερμανία. Κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά τι απέγιναν εκείνα τα παιδιά και πού βρίσκονται τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν έρθει σε επαφή με συμμορίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Ως εκ τούτου, η σχέση μεταξύ παραγόντων που επιδιώκουν να περάσουν λαθραία ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και των συμμοριών διακίνησης που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία των ασυνόδευτων ανηλίκων, καταδεικνύουν μέρος αυτής της ζοφερής πραγματικότητας.
Περισσότερα από 2.000 ασυνόδευτα παιδιά υπολογίζεται ότι έχουν εξαφανιστεί αμέσως μετά την παραλαβή τους από τις ΜΚΟ στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να έχουν πάει κάπου αλλού, αφού η χερσαία διαδρομή προς τη Δυτική Ευρώπη είναι κλειστή.
«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες και χιλιάδες παιδιά απλώς αγνοούνται και το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι εμείς απλά δεν έχουμε ιδέα πού βρίσκονται ή τι τους συμβαίνει κι αυτό που μας τρομοκρατεί ακόμα περισσότερο είναι η πλήρης απουσία πληροφοριών», δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF UK, Lily Caprani.
10.000 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Europol, ενώ η «Missing Children Europe» αναφέρει πως ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. «Ένα στα δύο ασυνόδευτα παιδιά χάνονται από τους χώρους υποδοχής, ενώ το 60% των ασυνόδευτων που φιλοξενούνται στα κέντρα κοινωνικής φροντίδας (στις περιβόητες «Δομές»), εξαφανίζονται και δεν ξαναβρίσκονται», αναφέρει η Βρετανική Μονάδα Ελέγχου Ασύλου.
Λόγια, λόγια, λόγια… Και δεν τολμάει ούτε ένας να πει, έστω και ως υπόνοια, πόσα από αυτά τα παιδάκια έχουν καταλήξει ως ανταλλακτικά στα σφαγεία της Τουρκίας ή του Κοσόβου, εκεί που εμπορεύονται όργανα (νεφρά, συκώτια, πλεμόνια, καρδιές, μάτια κλπ). Και όταν τα λες αυτά, αμέσως χαρακτηρίζεσαι ακροδεξιός!
Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δεν συγκινήθηκε, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε καν η ελληνική. Αλλά, πώς να ενδιαφερθούν; Αφού όλα αυτά τα παιδιά περνάνε από ’δω! Από τη διαχείριση των ΜΚΟ. Δεν υπάρχει άλλος διαχειριστής, ούτε κάποιο κρατικό σύστημα πρόνοιας, ούτε κρατικές αρχές, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Τα πάντα ελέγχοναι από την Μαφία!
Πολλά απ’ αυτά τα παιδιά, κυρίως κοριτσόπουλα του sex trafficking, καθίστανται έγκυες. Κανένα πρόβλημα. Ευκαιρία για περισσότερα κέρδη. Τα μωρά γεννιούνται στα καταγώγια, χωρίς ιατρική και μαιευτική φροντίδα. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να επιβιώσουν για πολύ.
Αμέσως καταλήγουν στα χέρια μιας «μητέρας» ζητιάνας, που τα νοικιάζει με την ώρα. Θα τις δείτε παντού. Στο μετρό, στα λεωφορεία, στους πολυδιάβατους δρόμους. Θα προσέξετε ότι το μωράκι κοιμάται. Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί: μα είναι δυνατόν; Συνέχεια κοιμάται αυτό το μωρό; Όχι! Δεν κοιμάται. Το μωράκι βρίσκεται σε καταστολή με μεγάλη δόση ναρκωτικών ουσιών, για να μην ενοχλεί την «επαγγελματία» στη «δουλειά» της.
Συνήθως αυτό το μωράκι δεν ξυπνάει ποτέ ξανά. Κανένα πρόβλημα. Η ζητιάνα «μητέρα» πληρώνει ένα πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, κάτι σαν ποινική ρήτρα για την απώλεια του «εργαλείου», και νοικιάζει άλλο. Μέχρι που θα πεθάνει κι εκείνο.
Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της εξαχρείωσης; Σε ολόκληρη την διαστρωμάτωση, από τους θύτες, μέχρι τα θύματα. Τέρατα! Αυτός ο κόσμος είναι για φτύσιμο…!

Εμπορία ανθρωπίνων οργάνων
Η μεγαλύτερη μάστιγα όμως είναι άλλη. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά δεν έφτασαν ποτέ στην Ευρώπη. Το «φερέλπιδο» ταξίδι τους διακόπηκε απότομα στα τουρκικά «σφαγεία». Αυτοσχέδια «χειρουργεία» στην Αττάλεια, στο Ισκεντερούν, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας-βρυκόλακα, όπως χαρακτηρίστηκε η Τουρκία από εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Χειρουργεία, όπου σύρονται κατά χιλιάδες αθώα προσφυγόπουλα, κυρίως από τη Συρία, και κατασφάζονται για την αφαίρεση των εμπορεύσιμων οργάνων τους. Η επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που κατατέθηκε πέρυσι, μιλά για 18,000 παιδιά! Και η επίσημη απάντηση των αρμοδίων; «Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή…». Και η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…!
Σύμφωνα με τον λιβανέζικο τύπο, η βιομηχανία φρίκης που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, γίνεται υπό την κάλυψη και την συμμετοχή των επισήμων αρχών. Τα μικρά προσφυγόπουλα, αφού αναισθητοποιηθούν, υφίστανται επέμβαση αφαίρεσης οργάνων και έπειτα δολοφονούνται. Κάποια από τα πτώματα θάβονται σε τουρκικό έδαφος, ενώ άλλα μεταφέρονται κοντά στα σύνορα. Εμπορεύσιμα είδη: κυρίως το συκώτι, τα νεφρά και η καρδιά, τα οποία διοχετεύονται απ’ ευθείας στην τούρκικη «αγορά». Πράγμα που καθιστά το έγκλημα καθαρά «τουρκική υπόθεση».
Ανάλογα φρικιαστικά περιστατικά καταγγέλλει και ο πρέσβης του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, αποκαλύπτοντας πως και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία κάνουν εμπόριο οργάνων για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεών τους. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, έχουν εντοπιστεί σε μαζικούς τάφους πτώματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά νεφροί και άλλα ζωτικά όργανα.
Δστυχώς, τέτοιες «εγκαταστάσεις» υπάρχουν παντού και στην Ευρώπη. Οι πιο πολλές σε Κόσοβο και Αλβανία, όπου επαναλειτουργούν, με πλήρη κάλυψη από τις Αρχές, τα γνωστά «σφαγεία» της εποχής του κοσοβο-σερβικού πολέμου, όπου κατακρεουργούνταν Σέρβοι αιχμάλωτοι για την αφαίρεση και εμπορία των οργάνων τους. Σήμερα σφάζονται παιδιά. Χιλιάδες παιδιά! Κι όχι μόνο εκεί. Παντού! Παντού στην Ευρώπη… Δυστυχώς σ’ αυτή την μακάβρια «μπίζνα» συμμετέχουν κρατικοί λειτουργοί, υπηρεσίες και οργανισμοί υπεράνω πάσης υποψίας. Έτσι και ανοίξει ο φάκελος, θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Και δίπλα σε όλους αυτούς, οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές», κονδυλοφόροι δημοσιογραφίσκοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, τους οποίους παράλληλα βρίσκεις και μέσα σε κάποια κρατικοδίαιτη επιχορηγούμενη ΜΚΟ. Κι όλοι αυτοί συντονίζονται άρρηκτα μεταξύ τους. Κυβερνήσεις, ΜΚΟ, μαφία, απαγωγείς, διακινητές. Παλιάνθρωποι! Παλιάνθρωποι, που δεν είναι παρά αργυρώνητα τομάρια χειρίστου είδους, χωρίς ιδανικά, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, χωρίς τσίπα, που ξεπουλάνε και την μάνα τους ακόμα για μια χούφτα δολάρια. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για την μάνα τους. Εδώ μιλάμε για μικρά παιδιά. Χιλιάδες παιδιά! Τα πιο τυχερά απ’ αυτά σφαγιάζονται στα χειρουργικά τραπέζια. Και λέμε: τα πιο τυχερά, διότι τουλάχιστον εκείνα «έφυγαν» και ησύχασαν. Τα υπόλοιπα πεθαίνουν κάθε μέρα στα φωταγωγημένα σοκάκια της «πολιτισμένης» Ευρώπης!
Το ερώτημα είναι: η «ελληνική» κυβέρνηση τι ρόλο βαράει, σ’ αυτή την ιστορία;
Του Γιώργου Ιεροδιάκονου
https://anapoda.news/2016/09/i-makavria-mpizna-me-ta-orfana-asynodeuta/




-----------------------------------------------------------------------------------



Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Δυτική Όχθη
 Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, 04:50
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς και ισραηλινούς στρατιώτες, γνωστοποίησαν το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της παλαιστινιακής περιοχής.

Ο Σάμπα Νιντάλ Ομπέιντ, 20 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συμπαραστασης για τους φυλακισμενους Παλαιστινιους απεργους πεινας κοντά στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, βόρεια της Ραμάλας, και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε κοντινό νοσοκομείο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Το χωριό Νάμπι Σάλεχ αποτελεί θέατρο συχνών διαδηλώσεων εναντίον της κατοχής της Δυτικής Όχθης από τον ισραηλινό στρατό, που διαρκεί πενήντα χρόνια. Οι κινητοποιήσεις αυτές συχνά καταλήγουν σε επεισόδια.

Ο ισραηλινός στρατός, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι έχει λάβει γνώση των πληροφοριών για τον θάνατο ενός διαδηλωτή, αλλά δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει.

Μια εκπρόσωπός του έκανε λόγο για μια «βίαιη διαδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες» εναντίον στρατιωτών.

Αντιμέτωποι με μια «άμεση απειλή», συνέχισε η εκπρόσωπος, οι στρατιώτες έκαναν χρήση «κατασταλτικών μέσων», συμπεριλαμβανομένων πραγματικών πυρών.

Τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και το Ισραήλ αποτελούν θέατρο ενός κύματος βίας που από την 1η Οκτωβρίου 2015 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 263 Παλαιστίνιους, 41 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο, έναν Σουδανό κι έναν Βρετανό, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.




---------------------------------------------------------------------------------




Νέα εποχή για τη κατεχομενη από τους Μαροκινους Δυτικη Σαχάρα με την υπογραφή Τραμπ
 Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 16:16
Το Βασίλειο του Μαρόκου καλωσορίζει τις διατάξεις για τη κατεχομενη από το Μαροκο Δυτικη Σαχάρα που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις των ΗΠΑ του 2017, που υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νομοσχέδιο αυτό ορίζει ότι τα κονδύλια που προορίζονται για το Μαρόκο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη κατεχομενη Δυτικη Σαχάρα. Πράγματι, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «τα κονδύλια που διατίθενται (προς το Μαρόκο) βάσει του τίτλου III διατίθενται για τη στήριξη της Δυτικής Σαχάρας».

Ομοίως, η έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο αυτό και εξηγεί τις διατάξεις του, επαναβεβαιώνει αναμφισβήτητα την υποστήριξη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Πρωτοβουλία Αυτονομίας (δηθεν) για τη Δυτικη Σαχαρα του Μαρόκου.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι «ο Αμερικανός υφυπουργός θα πρέπει να επιδιώξει επίλυση με διαπραγμάτευση αυτής της διαφοράς, σύμφωνα με την αμερικανική πολιτική που υποστηρίζει μια λύση βασισμένη σε μια μορφή αυτονομίας υπό την κυριαρχία του Μαρόκου».

Στο κείμενο αυτό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνεται επίσης «να στηρίξει τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη Δυτική Σαχάρα».

Επιπλέον, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητά από τον Υφυπουργό να υποβάλει έκθεση εντός 45 ημερών σχετικά με την «περιγραφή των μέτρων που ελήφθησαν για την ενίσχυση του ελέγχου της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στη Βόρεια Αφρική».




--------------------------------------------------------------------------------------





Οριστικό «όχι» του Δήμου Αθηναίων στην Ποντιακη Ομοσπονδια Ελλαδας για την πλατεία Συντάγματος – Δεν καταθέτουν τα όπλα οι Πόντιοι

Οργή έχει προκαλέσει στον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων που εκπροσωπεί την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος η νέα απόρριψη από πλευράς του Δήμου Αθηναίων του αιτήματος για παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη 19η Μαΐου, με την αιτιολογία πως ο χώρος είναι κατειλημμένος το διάστημα 14-21 Μαΐου. Ο Σύνδεσμος φαίνεται αποφασισμένος να στήσει τα ενημερωτικά περίπτερά του στην πλατεία Συντάγματος με κάθε κόστος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ενώ ο Δήμος σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά δεν προτίθεται να αλλάξει την απόφασή του.




--------------------------------------------------------------------------------



Zωη και κοτα! Ο αποσυρμενος Ολαντ θα παιρνει συνταξη 15.000 ευρω το μηνα!



-----------------------------------------------------------------------------



Καυση νεκρων. «Παγωνει» παρα το «θερμο» κλιμα της κυβερνησης



----------------------------------------------------------------------------------



Ο «Χάρος» της Χρυσής Αυγής βγήκε... παγανιά στην ΕΛ.ΑΣ.
13.05.2017, 09:14
Ολοι θυμόμαστε τα πενιχρά αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.
H έρευνα αυτή, που διεξήχθη (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013) με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, δεν βρήκε παρά 10 περιπτώσεις όλες κι όλες διασύνδεσης αστυνομικών με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης. Αριθμός που φαινόταν ελάχιστος ακόμη και μπροστά στα δημοσιευμένα στοιχεία στον Τύπο της εποχής.
Σήμερα η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τον βίο και την πολιτεία εν ενεργεία αστυνομικού, ο οποίος όχι μόνο συνδέεται με την υπόδικη οργάνωση, αλλά είναι και ηγετικό της στέλεχος, γνωστό με το παρατσούκλι «Χάρος»! Πρόκειται λοιπόν για το απόλυτο «πρόσωπο-κλειδί» σε αυτήν την ώσμωση Χρυσής Αυγής με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον άγριο τραυματισμό διαδηλώτριας, το 1995, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης, η οποία δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε με στόχο να καταγγείλει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Κι έχει ενδιαφέρον ότι τότε ο ίδιος ο δράστης δεν έδρασε καν με την ιδιότητα του αστυνομικού, αλλά με αυτήν του... χρυσαυγίτη. Και όμως η καταδίκη αυτή δεν τον εμπόδισε να προαχθεί σε διοικητή αστυνομικού τμήματος, ενώ παράλληλα με την ανέλιξή του στο αστυνομικό σώμα, ο αρχηγός του, ο Ν. Μιχαλολιάκος, τον αντάμειψε για τη δράση του, προωθώντας τον υψηλότερα στην ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης.
Και όταν η Χρυσή Αυγή κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο, ο φίρερ Μιχαλολιάκος τον κάλεσε να έρθει κοντά του, εντάσσοντάς τον στην προσωπική φρουρά του.
Ποιος είναι όμως ο περί ου ο λόγος; Ονομάζεται Βασίλειος Αθανασόπουλος και σήμερα έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Στις 11.8.2006 έγινε Διοικητής στο Α.Τ. Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, όπου είναι και η οργανική του θέση. Την 1.6.2012, δηλαδή ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο Αθανασόπουλος αποσπάστηκε στη φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου, όπου και παρέμεινε έως τις 27.9.2013, όταν αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φρουρά των χρυσαυγιτών, με απόφαση του τότε υπουργού Ν. Δένδια.
Στη συνέχεια αποσπάστηκε (29.10.2015) στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη, του Δ. Κουκούτση, ο οποίος ήταν ως γνωστόν ο βουλευτής της οργάνωσης στη Μεσσηνία, την περιοχή δηλαδή του Αθανασόπουλου. Ο Κουκούτσης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, κρατώντας την έδρα του και υποβιβάζοντας τη ναζιστική οργάνωση στην τέταρτη θέση στο Κοινοβούλιο, στις 4.3.2017. Ηταν η μέρα Σάββατο.
Πιστός στην Οργάνωση
Κατευθείαν τη Δευτέρα 6.3.2017 λοιπόν, ο Αθανασόπουλος αποχωρεί από τη φρουρά τού πρώην πλέον ηγετικού στελέχους της οργάνωσης και στις 10.3.2017 μετακινείται στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη βουλευτή, του Ν. Μίχου, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Το «αυτόματο» διαζύγιο Αθανασόπουλου-Κουκούτση δεν φανερώνει απλώς την επιδίωξη του αστυνομικού να βρίσκεται στη φρουρά εν ενεργεία χρυσαυγιτών, επιβεβαιώνοντας την ένταξή του στη ναζιστική οργάνωση, αλλά προδίδει και τον ρόλο που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έπαιξε ο Αθανασόπουλος στην αποχώρηση του Κουκούτση, επηρεάζοντας τους συσχετισμούς στη σκληρή τοπική οργάνωση.
Γιατί βέβαια ο αστυνομικός δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Μεσσηνίας και στους ναζιστικούς κύκλους είναι -όπως είπαμε- γνωστός με το ιδιαίτερα ταιριαστό, για οργάνωση που τελεί εγκλήματα, ψευδώνυμο «Χάρος».
Και έχει σημασία ότι τον Μάρτιο του 2014 ο Αθανασόπουλος ανακοινώθηκε και ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του Κασιδιάρη: «Και πάμε στο πολύπαθο το 6ο δημοτικό διαμέρισμα (σ.σ. περιοχή Αγ. Παντελεήμονα).
Και ξεκινάμε βεβαίως με έναν αστυνομικό, τον Αθανασόπουλο τον Βασίλη!», είπε ο υπαρχηγός της οργάνωσης κατά την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του και το χρυσαυγίτικο κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Ετσι το όνομα του Αθανασόπουλου ανακοινώθηκε δίπλα σε ονόματα γνωστών χρυσαυγιτών, όπως η Θέμις Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα, ή όπως ο προφυλακισμένος για τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Χρήστος Ζέρβας.
Αλλά ο Αθανασόπουλος επιδιώκει να κρατάει χαμηλούς τόνους, να μην εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες και να μη χρησιμοποιεί το αληθινό του όνομα. Το «Χάρος» δεν είναι το μόνο του προσωνύμιο.
Οταν υπογράφει χρησιμοποιεί άλλα ψευδώνυμα, με πιο γνωστό το «Αντίοχος». Ο Αντίοχος είναι βέβαια βασικός αρθρογράφος της επίσημης εφημερίδας της Χρυσής Αυγής εδώ και 15 χρόνια, ενώ είναι και ο κεντρικός αρθρογράφος του χρυσαυγίτικου ιστότοπου «Εθνικισμός.net», όπου ξεσπαθώνει καθημερινά, έχοντας αναλάβει τον ρόλο να επιτίθεται σε όσους η οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους.
Ο Βασίλειος Αθανασόπουλος δεν είναι χθεσινός στη ναζιστική οργάνωση. Η δράση του είναι γνωστή από το 1995, όταν πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό να κλοτσάει με μανία στο κεφάλι την εργάτρια Μέλπω Κορωναίου. Το επεισόδιο συνέβη στις 14.4.1995.
Η Κορωναίου μετείχε σε μια αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Κυψέλης και είχε σκοπό να βαδίσει προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που τότε βρίσκονταν στην οδό Κεφαλληνίας. Αφορμή υπήρξε το άγριο μαχαίρωμα του 19χρονου Γ. Σταθόπουλου από τον ακροδεξιό Θ. Μανώλογλου στην πλατεία Αττικής λίγες μέρες νωρίτερα. Η διαδήλωση χτυπήθηκε από την Αστυνομία στη συμβολή της Πατησίων με την Κοδριγκτώνος και τα επεισόδια γενικεύτηκαν.
Η βία που ασκήθηκε εναντίον των διαδηλωτών από ένστολους και μη άνδρες των ΜΑΤ προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση. Οι κλοτσιές στο κεφάλι μιας γυναίκας ξαπλωμένης στο οδόστρωμα δεν είναι συνηθισμένο θέαμα, ακόμη και σε περιπτώσεις έντονων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Οπως καταλαβαίνουμε σήμερα, ο λόγος της ακραίας βίας ήταν ότι ο δράστης ήταν από τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και στο πρόσωπο της διαδηλώτριας έβλεπε έναν «αντίπαλο», ο οποίος με βάση την κοσμοθεωρία της ναζιστικής οργάνωσης πρέπει να εξολοθρευτεί ως «υπάνθρωπος».
Η υπόθεση αυτή είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής.
- Στις 17.4 καταγράφηκε για πρώτη φορά στην «Ελευθεροτυπία» αναλυτικά η επίθεση, σε ρεπορτάζ της Ιωάννας Σωτήρχου.
- Στις 18.4 δημοσιεύτηκε πρωτοσέλιδα το φωτογραφικό ντοκουμέντο και αποκαλύφτηκε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός με πολιτικά.
- Στις 19.4 ανακοινώθηκε η παραγγελία ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ., με ερώτημα να διαπιστωθεί αν ο εικονιζόμενος είναι αστυνομικός.
- Στις 20.4 η «Ελευθεροτυπία» υποχρεώθηκε να αναφέρει ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη και ότι τα αρχικά του είναι Β.Α. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και ότι ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει από χρόνια στη δημιουργία παραρτήματος ακροδεξιάς οργάνωσης (δηλαδή της Χρυσής Αυγής) στον τόπο καταγωγής του, την Καλαμάτα, όπου ήταν γνωστός με το δηλωτικό παρατσούκλι «Χάρος».
Δεν υπήρχε πλέον κανένα περιθώριο υπεκφυγής για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια μέρα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Αθανασόπουλος και διατάχθηκε εναντίον του ΕΔΕ. Το πόρισμα που υπογράφεται από τον αντιστράτηγο Χαράλαμπο Σκίτσα τού επέβαλε ποινή αργίας «διά προσκαίρου παύσεως» για το χτύπημα, «χωρίς τούτο και να αποδεικνύεται μετά βεβαιότητος».
Ελλειψη «βεβαιότητας»
Αυτή η έλλειψη «βεβαιότητος» επέτρεψε στην τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική ηγεσία να κουκουλώσουν την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ότι «δεν θα υπάρξει συγκάλυψη», διότι οι φωτογραφίες τού προκάλεσαν «αλγεινή εντύπωση».
Ούτε ένας από τους αστυνομικούς που εξετάστηκαν δεν αναγνώρισε τον Αθανασόπουλο, αλλά κανείς δεν είδε και την άγρια κακοποίηση.
Ακολούθησε μια απίστευτη περιπέτεια του θύματος, που υποχρεώθηκε να υποβάλει μήνυση και αγωγή, εφόσον δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα η δίωξη, με τη δίκη να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή (Μάρτιος 1997, Νοέμβριος 1997, Μάρτιος 1998, κ.ο.κ.) και τις αστυνομικές υπηρεσίες να στέλνουν τη δικογραφία σε απίθανα μέρη, όπου υποτίθεται ότι υπηρετούσε ο κατηγορούμενος.
Τελικά η υπόθεση εξετάστηκε στις 25.10.1999 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τον Αθανασόπουλο σε φυλάκιση δυόμισι ετών με αναστολή.
Σύμφωνα με την απόφαση 69433/99, ο κατηγορούμενος, «υπηρετών στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης Αττικής και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με άγνωστα κατά τα ανωτέρω άτομα, χωρίς να προκληθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο από την εγκαλούσα Μελπομένη Κορωναίου που συμμετείχε ήρεμα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν εκείνη την ημέρα διάφορες πολιτικές ομάδες και οργανώσεις νεολαίας για τον προ ολίγων ημερών τραυματισμό με μαχαίρι του Γιάννη Σταθόπουλου από τον φερόμενο ως ναζιστή Θ. Μανώλογλου, χτυπούσε ασταμάτητα με κλοτσιές και με κλομπ την εγκαλούσα σε όλα τα σημεία του σώματός της και όταν εκείνη έπεσε στο οδόστρωμα, αδύναμη να αντιδράσει, συνέχισε να την κλοτσάει στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια να της προκαλέσει “τριπλό κάταγμα της κάτω γνάθου, γενείου και αμφοτέρων των κονδύλων και κάταγμα οδόντων Νο 11, 21 και 22”, τραυματισμό από τον οποίο μπορούσε να υποστεί η ανωτέρω βαριά σωματική βλάβη».
Το Τριμελές Εφετείο επικύρωσε κατά λέξη την απόφαση, μειώνοντας την ποινή σε δεκαπέντε μήνες με αναστολή (απόφαση 9844/2001). Εις βάρος του Αθανασόπουλου αποφάσισαν και τα αστικά δικαστήρια (απόφαση 53336/2002 και 5012/2003).
Καταδίκη μετά... προαγωγής
Ομως ο Αθανασόπουλος παρέμεινε στην ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα στις 11.8.2006 ανέλαβε καθήκοντα διοικητή στη Μεσσηνία. Σε όλο αυτό το διάστημα των είκοσι χρόνων κανένας δεν συνέδεσε την αποτρόπαια πράξη του αστυνομικού με την ιδιότητα του στελέχους της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την πάγια συνήθειά του, μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, ο Μιχαλολιάκος έκανε ότι δεν γνώριζε τον Αθανασόπουλο.
Κάλεσε μάλιστα στις 17.4.1995 συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει μαζί με τον τότε υπαρχηγό του «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο) ότι ο Μανώλογλου δεν ήταν μέλος τους. Φυσικά ούτε κουβέντα για τον Αθανασόπουλο, εφόσον δεν είχε ακόμη αποκαλυφτεί η ταυτότητά του.
Οταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο επεισόδιο της 14.4.1995, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν μπορεί να μετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Αποκαλυπτικός ήταν όμως ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι «μέλη της Χρυσής Αυγής με τη δημοσιογραφική ιδιότητα που της παρέχει το κόμμα και η εφημερίδα παρευρέθηκαν, πάντα δημοσιογραφικά, και μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής δεν παρευρίσκετο στα επεισόδια».
Να εννοούσε άραγε ότι ο Αθανασόπουλος -ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα των ναζιστών- ήταν εκεί ως... δημοσιογράφος;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τρία χρόνια αργότερα, στη θέση του Αθανασόπουλου ήταν ο ίδιος ο Ανδρουτσόπουλος και στη θέση της Μέλπως Κορωναίου ο Δημήτρης Κουσουρής και οι σύντροφοί του.



-----------------------------------------------------------------------------------



Συμβασιουχοι εργαζομενοι στους Δημους. Καμια απολυση, μονιμη και σταθερη δουλεια  για ολους. Εμπαιγμος κυβερνησης, αστικων κομματων, ΚΕΔΕ, μετα την τελευταια αποφαση του Ελεκτικου Συνεδριου. Στο πλευρο των εργαζομενων οι πεντε κομμουνιστες δημαρχοι Ικαριας, Καισαριανης, Πατρας, Πετρουπολης, και Χαιδαριου.




----------------------------------------------------------------------------




Μητσοτακης για Δημοσιο. Κολλημενος με τις απολυσεις. Χιλιαδες απολυσεις προανηγγειλε χθες στους βιομηχανους  ο Κυριακος Μητσοτακης ξετυλιγοντας το οραμα του για την εκχωρηση δημοσιων υπηρεσιων σε ιδιωτες υπερεργολαβους.




---------------------------------------------------------------------------------




Το ξυλο της αρκουδας επεσε στο γυναικειο πολο  από τους Ολυμπιακους του ΟΣΦΠ. Και η «αντικειμενικη» αντιπολιτευση των δεξιων και ακροδεξιων, εκαναν πρωτο θεμα τον υπουργο Καμμενο, που του εβριζαν την αδερφη.
Ένταση προκλήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και οπαδούς του Ολυμπιακού, κατά τη διάρκεια του τελικού του γυναικείου πόλο ανάμεσα σε Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό, στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Η αδελφή του κ. Καμμένου, είναι η προπονήτρια της ομάδας της Βουλιαγμένης.
Ο Υπουργός αντέδρασε έντονα ακόμα και στις αποδοκιμασίες και σύμφωνα με όσους ήταν εκεί προχώρησε και σε χειρονομίες προς τους γνωστους αληταραδες χουλιγκανους  του Ολυμπιακού. Ο γνωστος αληταρας Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, εσπευσε να δωσει καλυψη στους χουλιγκανους του Ολυμπιακου.





--------------------------------------------------------------------------------


Ομοφωνα στον Τσιπρα το βραβειο του «προδοτη της χρονιας». Αρθρο του Τζειμς Πετρας στην εφημεριδα Δρομος της αριστερας.




-------------------------------------------------------------------------------



Βυθισατε τη χωρα!  Η Τουρκια διεκδικει το μισο Αιγαιο και απειλει με πολεμο. Η κυβερνηση «πανηγυριζει» την   εισοδο στο 4ο Μνημονιο.



----------------------------------------------------------------------------------



Ολοι την Δευτερα στη συγκεντρωση-συναυλια στην κεντρικη πλατεια Πατριαρχων στη Νεα Φιλαδελφεια στις 7. Μαχη για την Δημοκρατια, εναντια στον μαφιοζο Μελισανιδη και τα χουλιγκανικα μαφιοζικα τσιρακια του.




--------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συνεχίζουν την απεργία πείνας για 26η μέρα
ΡΑΜΑΛΑ.--
Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού επισκέφθηκε χτες, για πρώτη φορά, τον Παλαιστίνιο βουλευτή της «Φατάχ», Μαρουάν Μπαργούτι, που έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε ισόβια και πραγματοποιεί εδώ και 26 μέρες απεργία πείνας μαζί με άλλους περίπου 1.600 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
Η σύζυγος του Μπαργούτι, Φάντουα Μπαργούτι, σε δήλωσή της προς τον Τύπο σημείωσε ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της απεργίας πείνας η αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού μπόρεσε να συναντήσει τον σύζυγό της στο κελί απομόνωσης στις φυλακές Γκιλμπόα που βρίσκονται κοντά στη Ναζαρέτ, στο βόρειο Ισραήλ. Τόνισε πως η αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού τής μεταβίβασε «χαιρετίσματα» αλλά δεν της έδωσε καμία πληροφορία για την καταπονημένη υγεία του συζύγου της, ούτε καν εάν ήταν σε θέση να μετακινηθεί λόγω εξάντλησης.
Η Επιτροπή Ενημέρωσης Τύπου για την απεργία πείνας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει επιδεινωθεί σημαντικά η υγεία πολλών απεργών πείνας, καθώς πολλοί δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν (λόγω αδυναμίας), υποφέρουν από έντονη αφυδάτωση, πόνους στο στομάχι, πονοκεφάλους, υπόταση, αρρυθμίες.
Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις διέλυσαν με τη βία κινητοποίηση νεαρών Παλαιστινίων στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης στο πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 νεαρούς.




----------------------------------------------------------------------------




ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Περικοπή 1.700 θέσεων εργασίας - περίπου το 1,5% του εργατικού δυναμικού της Γερμανίας - και τη μετακίνηση άλλων 1.000 θέσεων ανακοίνωσε η «Siemens», στο πλαίσιο συνολικών αναδιαρθρώσεων που θα ανεβάσουν την «αποδοτικότητα» του ομίλου.

ΣΟΦΙΑ.-- Η Βουλγαρία αναζητά ιδιώτες επενδυτές για να χτίσει στον ποταμό Δούναβη έναν πυρηνικό σταθμό ο οποίος είχε ακυρωθεί πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, κατά μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, προχτές. Η Σόφια ακύρωσε το έργο στο Μπέλενε το 2012, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει ξένα κεφάλαια. Το έργο είχε ξεκινήσει υπό την πίεση των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία. Ωστόσο, λόγω της ακύρωσης πλήρωσε πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στη «Rosatom» που είχε αναλάβει το έργο.
Ετσι, δυο είναι τα πυρηνικα κρατη στα Βαλκανια. Η Τουρκια και η Βουλγαρια.