Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κυριακη 14 Μαιου 2017


ενταξει ελεος με αυτες τις ''μερες''κτλ ...αν τις τηρουσατε δεν θα υπηρχαν τοσοι καταστροφικοι πολεμοι,τοσος πονος,δακρυα και αδικια..
να τις πουμε οτι ειναι ''γιορτη της μητερας''στις μαναδες στην Υεμενη που βλεπουν ανημπορες τα παιδια τους να πεθαινουν απο ΠΕΙΝΑ λογω του εγκληματικου εμπαργκο που στηριζει η ''προοδευτικη''Δυση ..για να μην μιλησω για τις βομβες στα σχολεια,στις λαικες,στα νοσοκομεια,γενικως το ξερετε οτι 1 στους 3 βομβαρδισμους χτυπαει αμαχους ,ετσι δεν ειναι ?
να το πουμε και στις Παλαιστινιες μητερες το ''χρονια πολλα''ενω εκτελουνται σαν τα σκυλια τα ανηλικα παιδια τους οταν δεν τα στελνουν να σαπισουν φυλακη για χρονια ...
να το πουμε στις μαναδες στην Συρια,στο Ιρακ,στο Ντομπας,στην Σομαλια κτλ
μουγγαφον και λουλουδακια στο fakebook
καλπικες ευχες με κλισαρισμενες φρασεις
η αγαπη δεν χρειαζεται αποδειξεις ..και αν χρειαζεται αποδειξεις τοτε δεν ειναι αγαπη ..να ειστε αληθινοι,δικαιοι ,και με συμπονοια,αυτο θελει μια αληθινη μητερα ..\
αλλα πανω απ'ολα να ειστε ζωντανοι




-----------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ελεύθεροι σκοπευτές και πιστολέρο σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, καταγγέλει η εισαγγελία της Βενεζουέλας

Ο δημόσιος κατήγορος, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, κατήγγειλε την παρουσία ελεύθερων σκοπευτών και οπλοφόρων στις διαμαρτυρίες της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης, της οποία η βία έχει αφήσει 38 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες.

Ο Σάαμπ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Σώμα Επιστημονικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών να εμβαθύνουν στις έρευνες για να συλλάβουν τους ελεύθερους σκοπευτές και ενόπλους που «με εγκληματική μανία έχουν διεισδύσει σε διαδηλώσεις για να προκαλέσουν θύματα, να εξουδετερώσουν τις πορείες και να βυθίσουν στο πένθος το έθνος».

Ο αξιωματούχος ανέφερε τις περιπτώσεις των βενεζολάνων που δολοφονήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές και πιστολέρο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης σε διάφορες πολιτείες της χώρας: τον λοχία Niumar San Clemente (Μιράντα), τους Bryan Principal (Λάρα), Carlos Moreno, Armando Cañizales, Juan Pernatele και Miguel Castillo (Καράκας), Jesús Sulbarán, Luis Alberto Márquez και Anderson Dugarte (Μέριδα), Renzo Rodríguez (Μπαρίνας) και την Paola Ramírez (Τάτσιρα).

Από αυτές τις 11 δολοφονίες, έχει συλληφθεί μόνος ο δράστης της δολοφονίας της Πάολα Ραμίρες, 23 ετών, η οποία πέθανε στις 19 Απρίλη κοντά στην πλατεία Λας Παλόμας στην πολιτεία Τάτσιρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών συνέλαβε στον Ιβάν Αλέξις Περνία Ντάβιλα, 31 ετών, για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση πρώτου βαθμού και παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου.

Ο πιο πρόσφατος θάνατος είναι του νεαρού Μιγέλ Φερνάντο Καστίγιο, 27 ετών, ο οποίος δολοφονήθηκε με μεταλλική σφαίρα 2 εκατοστών που εκτοξεύτηκε από αυτοσχέδιο όπλο. Το γεγονός συνέβη την Τετάρτη 10 Μαΐου στη συνοικία Λας Μερσέδες του Καράκας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξη στο Russia Today, ο στρατηγός Βλαδιμίρ Παδρίνο Λόπες, υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δεν χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα στις διαδηλώσεις, και ότι αυτό ήταν μια πρακτική του παρελθόντος.




----------------------------------------------------------------------------------



Το Ε.ΠΑ.Μ. για την ομηρία των συμβασιούχων των ΟΤΑ

13 ΜΑΪΟΥ 2017

Ανακοίνωση
Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιοποιήθηκε πριν καν δημοσιευθεί, απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Δήμων.
Πρόκειται για ακόμη ένα σφοδρό κτύπημα στο Ελληνικό Δημόσιο, στο κοινωνικό κράτος και στους Έλληνες εργαζόμενους, από Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και Δικαιοσύνη, σε «αγαστή συνεργασία».
Η Κυβέρνηση για αρκετό καιρό εμπαίζει τους συμβασιούχους, τάζοντάς τους παρατάσεις των συμβάσεών τους μέχρι…. μονιμοποίησης(!), παρά τις δεσμεύσεις για εξάλειψη του δημόσιου τομέα που έχει αναλάβει απέναντι στους Ευρωπαίους συνεταίρους της.
Η αντιπολίτευση, με την μητσοτάκια λογική της και με την συνεργασία των καναλιών, προπαγανδίζει υπέρ της απολύσεως των εργαζομένων ως μέσο για την…. «εξυγίανση του δημοσίου τομέα» προφανώς με την διάλυσή του.
Η Δικαιοσύνη, ερμηνεύοντας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στενότητα και σκληρότητα τις ήδη αντεργατικές διατάξεις της βενιζελικής αναθεώρησης του Συντάγματος, απορρίπτει την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών από τους συμβασιούχους, δρώντας ακόμη μια φορά ως εντολοδόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άμεσος στόχος της αποψίλωσης των Δήμων από εργατικό δυναμικό είναι, εκτός από την φτωχοποίηση ακόμα μιας κατηγορίας εργαζομένων, η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες των καθηκόντων των δημοτικών υπαλλήλων. Η ιδιωτικοποίηση δηλαδή ακόμα και αυτών των Δήμων της Χώρας, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων.
Τα προσχήματα του «παράλληλου προγράμματος» κατέρρευσαν οριστικά και αποδεικνύεται και πάλι, ότι ο ελληνικός λαός, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ δεν έχει καμία ελπίδα έστω και στοιχειώδους επιβίωσης.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τους πολίτες της δοκιμαζόμενης Πατρίδας μας, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην διαλυτική κατοχή της Χώρας, να ανατρέψουν το αντιλαϊκό και αντεθνικό σύστημα που μας εξουσιάζει και να φέρουν στην εξουσία μια Δημοκρατική και Πατριωτική Κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση Εθνικής Πατριωτικής Ενότητας, η οποία απελευθερώνοντας τη χώρα από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του παράνομου χρέους και του ευρώ, θα αποκαταστήσει πλήρως την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
– Για να μπορέσει ο τόπος να ανασάνει, διώχνοντας ξένους επίτροπους, παράσιτα και ολιγάρχες.
– Για πραγματική ισόρροπη ανάπτυξη προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας με πλήρη απασχόληση όλων των εργαζομένων.

Αθήνα 12 Μαΐου 2017
Ο Τομέας Εσωτερικών & Δ. Διοίκησης του Ε.ΠΑ.Μ.




------------------------------------------------------------------------------------



"Η "Κυρά της Ρω" υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943, για πρώτη φορά Ελληνικό αντιτορπιλικό, το «Παύλος Κουντουριώτης», κατέπλευσε στο Καστελόριζο, όπου βομβαρδίστηκε μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 1943 από Γερμανικά στούκας. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν πάλι να φύγουν με συμμαχικά πλοία είτε προς Κύπρο είτε προς τις μικρασιατικές ακτές. Ωστόσο, η Κυρά της Ρω παρέμεινε στο νησί να υψώνει κάθε πρωί την Ελληνική σημαία, προσφέροντας τη βοήθεια της σε Ιερολοχίτες που βρήκαν καταφύγιο εκεί."

Η Κυρά της Ρω...
 Τ' όνομα της ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη μα κανείς δεν την ήξερε μ' αυτό, έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο "Η Κυρά της Ρω". Σαν σήμερα πέθανε το 1982* σε ηλικία 92 ετών!
Η "Κυρά της Ρω" υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της κατοχής και επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το 1924.
Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό Ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων, το Δήμο Ρόδου, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και άλλους φορείς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ναυτικό άγημα και αντιπροσωπεία του ΓΕΝ στο Καστελόριζο όπου, στις 23 Νοεμβρίου 1975, της απένειμε το μετάλλιο για την πολεμική περίοδο 1941-1944 για τις «προσφερθείσες εθνικές υπηρεσίες της», όπως ανέφερε η απόφαση του Υπουργού Άμυνας.
Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου, στις 13 Μαΐου του 1982. Η κηδεία της έγινε με τιμές δημοσία δαπάνη στο Καστελλόριζο, παρουσία του τότε υφυπουργού Άμυνας Αντώνη Δροσογιάννη, και η σορός της μεταφέρθηκε στην Ρω και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.
 Ιστορία
Το 1927, εγκαταστάθηκαν στη Ρω μόνιμα ο Κώστας και η Δέσποινα Αχλαδιώτου για να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, εντελώς μόνοι τους μέχρι το 1940. Τη χρονιά εκείνη όμως αρρώστησε βαριά ο Κώστας Αχλαδιώτης. Η φωτιά που άναψε η γυναίκα του για να ειδοποιήσει με σινιάλα καπνού τους κατοίκους του Καστελλόριζου και τους παραπλέοντες ψαράδες δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή. Ο σύζυγός της άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε μια ψαρόβαρκα που τον είχε παραλάβει καθυστερημένα για να τον μεταφέρει στο γιατρό του Καστελόριζου.
Η κυρά της Ρω φρόντισε μόνη της για την ταφή του συντρόφου της. Έπειτα, γύρισε πάλι στη Ρω, αυτή τη φορά με τη γριά μητέρα της, όπου πέρασε τα χρόνια της κατοχής. Εκεί θα προσέφερε υπηρεσίες σε στρατιώτες του Ιερού Λόχου. Με "δυνατή φωνή και γοργή περπατησιά", όπως την περιγράφει ο βιογράφος της Κυριάκος Χονδρός, δεν εγκατέλειψε ποτέ το νησί, ακόμα κι όταν το Καστελόριζο, που βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το 1943, ερήμωσε σχεδόν από τους κατοίκους του, εκ των οποίων οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς.
Μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, τα Δωδεκάνησα και μαζί μ' αυτά και το Καστελόριζο και όλες οι παρακείμενες νησίδες και βραχονησίδες, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων της 10ης Φεβρουαρίου 1947, περιήλθαν στην Ελλάδα. Η μοίρα της Ρω ήταν λοιπόν αναπόσπαστα συνδεδεμένη μ' αυτή του Καστελόριζου.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1943, για πρώτη φορά Ελληνικό αντιτορπιλικό, το «Παύλος Κουντουριώτης», κατέπλευσε στο Καστελόριζο, όπου βομβαρδίστηκε μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 1943 από Γερμανικά στούκας. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν πάλι να φύγουν με συμμαχικά πλοία είτε προς Κύπρο είτε προς τις μικρασιατικές ακτές. Ωστόσο, η Κυρά της Ρω παρέμεινε στο νησί να υψώνει κάθε πρωί την Ελληνική σημαία, προσφέροντας τη βοήθεια της σε Ιερολοχίτες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Με τη λήξη του πολέμου, ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν στο Καστελόριζο κατά ομάδες.
Οι περιπέτειες για την Κυρά της Ρω δεν τελείωσαν με την απελευθέρωση. Τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ και δύο ακόμα άτομα, παρακολουθώντας τη Ρω και εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη απουσία της Δέσποινας Αχλαδιώτου για λόγους υγείας, αποβιβάστηκαν εκεί και τοποθέτησαν πάνω σ' ένα κοντάρι 4 μέτρων τη σημαία τους. Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε. Στις 1 Σεπτεμβρίου 1975, κατάπλευσε στο Καστελόριζο το ανθυποβρυχιακό σκάφος "Γ. Πεζόπουλος" για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω. Όμως δεύτερη τουρκική σημαία τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη νήσο Στρογγυλή απέναντι στα νότια του Καστελόριζου.
Σε κάποια δημοσιεύματα, αναφέρεται ως έτος θανάτου της Κυράς της Ρω το 1983. Με ελάχιστη επιφύλαξη, το σωστό είναι: 1982. Θα το διακριβώσουμε σε επόμενο χρόνο.




--------------------------------------------------------------------------------------




«Στον αγύριστο να πάτε, στα τσακίδια».
την Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Ως κοινοί λωποδύτες κάνετε ριφιφί στις ζωές μας, λεηλατείτε το παρόν, καταληστεύτε το μέλλον μας, των παιδιών μας, της χώρας μας.
Κλέβετε ό,τι είχε μείνει στον κόσμο για να αντέξει.
Το περίσσευμα της σύνταξης ή του μισθού που κάλυπτε τις ανάγκες του εγγονιού, του ανέργου ή του φοιτητή.
Με το ασφαλιστικό και τη φορολογία.
Για να πανηγυρίζετε τα «πλεονάσματα» της ανέχειας.
Για να πληρώνετε τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της ΕΕ, να ενισχύετε τις τράπεζες, τους εργολάβους, για μπείτε στη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, για να ρυθμίσετε το χρέος, πράγμα που δεν θα γίνει τώρα και όταν(αν) γίνει, όπως γίνει θα είναι ισόβια δεσμά και έλεγχος της Ελλάδας .
 Έχετε γονατίσει τον κόσμο από τα απανωτά χαράτσια, τους φόρους, τις αυξήσεις της ΔΕΗ, έχετε πέσει ως ύαινες να κατασπαράξετε τον λαό. 
 Περηφανεύεστε για το ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας και των υποδομών. Ξεπουλάτε ό,τι δεν πρόλαβαν να ξεπουλήσουν οι προηγούμενοι. Και το πανηγυρίζετε κιόλας, και το λέτε ανάπτυξη.
 Κόβεται συντάξεις, αυξάνετε τους φόρους (με την μείωση του αφορολόγητου), 
 Κάνετε ρεσάλτο στην μεσαίας αυτοαπασχολούμενη τάξης, την εξαφανίζετε την κουρσεύτε με πειρατική φοροεπιδρομή.
 Περικόπτετε το ΕΚΑΣ, μειώνετε των επιδόματα ανεργίας, μειώνετε τα επιδόματα θέρμανσης, μειώνετε τα επιδόματα αναπηρίας, καταργείτε το αφορολόγητο εισφορών.
 Απελευθερώνετε τις μαζικές απολύσεις, απονομιμοποιείτε τις απεργίες, αναιρείτε τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (αφού υπερισχύουν οι επιχειρηματικές), καταργείτε την αργία της Κυριακής.
 Καταστρέφετε το σύστημα της δημόσιας υγείας με νέες περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες δαπάνες για την Υγεία . Με λιγότερους γιατρούς, εξοπλισμό, κλίνες, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν θα έχουν χειρότερη υγεία. Και αρκετοί θα πεθάνουν. Εξαιτίας σας.
 Διαλύετε την παιδεία. Μειώνετε τα μαθήματα στα σχολεία. Ετοιμάζεστε να κλείσετε πανεπιστημιακά τμήματα. Καλύπτετε κενά με μετατάξεις και συμβάσεις των 300 ευρώ.
 Πλειστηριάζεται ακίνητα( σε λίγο και ηλεκτρονικά), κατάσχετε τα πάντα (μισθούς, συντάξεις, κάποιες οικονομίες για την κακιά ώρα) με ρυθμούς πολυβόλου.
• Ξεχάσατε τις απαιτήσεις για την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
• Είπατε θα χτυπήσετε την διαπλοκή και πέρα από κάποιες συζητήσεις στη Βουλή και μεγαλόστομες κορώνες, τα αποτελέσματα ελάχιστα, αλλά και προετοιμασία μιας νέας διαπλοκής.
• Διαλαλήσατε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και τώρα θα μας πάρετε και τα σώβρακα.
• Υποσχεθήκατε ότι δεν θα πέσει το αφορολόγητο και πως αν πέσει θα παραιτηθείτε, αλλά εκεί κολλημένοι στις καρέκλες.
• Διατυμπανίζατε «Κανένα σπίτι σε χέρι Τραπεζίτη» , «Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας» και δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο.
• Εξαγγείλατε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», μετά το πήγατε στο «Παράλληλο Πρόγραμμα» και τώρα για «Αντίμετρα» που θα εφαρμοστούν όπως και τα προηγούμενα, και που κάποια αντί- μέτρα ασπιρίνες θα (αν) εφαρμοστούν αφού έχουν υλοποιηθεί εφαρμοστεί όλα και τα 140 «προαπαιτούμενα».

Περισσότεροι φόροι, λιγότερες συντάξεις, μεγαλύτερο ξεπούλημα, λιγότερη υγεία, λιγότερη παιδεία, μικρότερα μεροκάματα,
λιγότερη ζωή, μίζερο παρόν, φοβηχτερό μέλλον και τα παιδιά μας στα ξένα.
Αυτό κάνετε.
Α ! και περισσότερη παραμονή σας στις αναπαυτικές και ωφέλιμες για σας, καρέκλες της εξουσίας
Γι’ αυτό, σταματήστε να παρουσιάζετε σαν απειλή ή κίνδυνο το να ανατραπείτε μπας και έλθουν και οι άλλοι της δεξιάς.
Μα τι άλλο χειρότερο θα έκαναν ?
Στο ίδιο κλαμπ ανήκετε, αυτό που πατάει στο λαιμό τον λαό.
Απλά εσείς συμφέρετε στους ξένους επιβήτορες της χώρας,
γιατί απογοητεύσατε κόσμο, σπιλώσατε αυτό που ονομάσατε εσείς αριστερά, αδρανοποιήσατε το λαϊκό κίνημα,
είστε οι χρήσιμοι υποταγμένοι, αποταγμένοι από την προοδευτική συνείδηση του λαού.
Μπορεί αυτό ο λαός να κάθετε ζαλισμένος, απελπισμένος, αλλά να ξέρετε, πως σας «στολίζει», με τι λόγια, με τι θυμό και με τι οργή τα εκφράζει.
Θα εκπλαγείτε από το πόσοι είναι έτοιμοι να σας πουν: «Στον αγύριστο να πάτε, στα τσακίδια».




-------------------------------------------------------------------------------------




Την ώρα που οι υπουργοί του Σύριζα μιλούν σε άδειες αίθουσες η ΛΑΕ του 1,5% των δημοκόπων τις γεμίζει!!!
την Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Αλ.Αλαβάνος, Κ.Λαπαβίτσας, Γ.Μελισσαρόπουλος, Δημ.Στρατούλης.
Σε εκδήλωση της ΛΑΕ στη Θεσσαλονίκη συζητήθηκε, σε μια κατάμεστη και γεμάτη όρθιους αίθουσα, η «εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στα μνημόνια», που προβλέπει μεταξύ άλλων εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση των τραπεζών, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, τερματισμό της λιτότητας.
Η συγκρότηση ενός «πολιτικού, κινηματικού και εκλογικού μετώπου, όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων», με «εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στα μνημόνια», που θα προβλέπει μεταξύ άλλων, εθνικό νόμισμα, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, εθνικοποίηση των τραπεζών, στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους και τερματισμό της λιτότητας, συζητήθηκε σε εκδήλωση της ΛΑΕ στη Θεσσαλονίκη.
Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση για το τέταρτο μνημόνιο και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά το αφορολόγητο και τα μέτρα για τις συντάξεις από το 2019, άσκησε το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, Δημήτρης Στρατούλης, καλώντας τον κόσμο να «αντισταθεί στην ψήφιση του τέταρτου μνημονίου» και «να συμμετάσχει μαζικά στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης και να κατέβει στους δρόμους και τις πλατείες».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ Αλέκος Αλαβάνος επεσήμανε ότι η συνεργασία της αριστεράς είναι σημαντική για τη συγκρότηση του «μετώπου», αλλά θα πρέπει να ανοιχθεί και ευρύτερα και σε δυνάμεις «άλλων προελεύσεων και πρώτα απ’ όλα στην κοινωνία», ενώ θα πρέπει να συγκροτηθεί και «άμεσο πρόγραμμα», όπως είπε, «ένας δεκάλογος», όχι εκατό ημερών, αλλά για δράσεις από την «πρώτη μέρα».
«Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για πέταγμα, είναι για δίδαγμα» είπε ο κ. Αλαβάνος και υπενθύμισε το «τραπέζι διαλόγου» που είχε γίνει για τη συγκρότηση του, προτείνοντας η ΛΑΕ να αναλάβει μια ανάλογη πρωτοβουλία, απευθυνόμενη σε δυνάμεις που συμφωνούν με το «μέτωπο». Αναφερόμενος στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «δεν ήταν πρόβλημα, που υπήρχε ένα πρόγραμμα», αλλά το ότι «τη δοκιμή αυτού του προγράμματος την περιόρισαν μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, πράγμα που ήταν αδύνατο».
«Δεν θα είμαστε ποτέ στον πυρήνα, θα είμαστε πάντα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική» τόνισε το στέλεχος της ΛΑ.Ε, οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ΕΔΕΚΟΠ) Κώστας Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι υπάρχει «επεξεργασμένο σχέδιο» για το τι πρέπει να γίνει, μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης, δημοσίων επενδύσεων και αλλαγών στην προσφορά, μικρότερη φορολογία, κ.α. , αλλά όλα αυτά, όπως είπε, «είναι απολύτως αδύνατο να γίνουν εντός του ευρώ».
Στο ερώτημα, γιατί η πρόταση της ΛΑΕ είναι «ρεαλιστική» και «βιώσιμη», με οικονομικούς όρους απάντησε ο οικονομολόγος, μέλος του Π.Σ. του κόμματος, Γ. Μελισσαρόπουλος, αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα της ΛΑΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκέντρωση υπήρχε μεγάλη συμμετοχή νεολαίας αλλά και πολλών αγωνιστών της Αριστεράς, οι οποίοι μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχαν σε δημόσιες, ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις.
Εν συνεχεία έγινε γόνιμη συζήτηση, στην οποία υπέβαλαν ερωτήσεις και έκαναν παρεμβάσεις πολλοί από τους συμμετέχοντες.




-----------------------------------------------------------------------------------




«ΧΕΙΡΟΔΙΚΗΣΕ!»Κατά του Τζήμερου (επωνύμως) και δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ...
 Σάββατο, Μαΐου 13, 2017
Τζήμερος gate UPD
Και τρίτος μη αριστερός περιφερειακός σύμβουλος (2ος από τη ΝΔ), προς τιμήν του και αυτός, δηλώνει δημόσια ότι ο Θ. Τζήμερος έδειρε την κ. Μπαλού. Ο Γεώργιος Βλάχος, εκλεγμένος με τον Κουμουτσάκο, και του Ευάγγελου Πάρη εκλεγμένου με τον Κουμουτσάκο.
Φίλοι από το εξωτερικό, δυο εκ των οποίων από την Αφρική και τη Μαλαισία, με ρωτούν εάν έχουμε ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα μας και γιατί δεν διώκεται ποινικά αυτεπάγγελτα ο δημόσιος ξυλοδαρμός γυναίκας.

Μεθυμάκη Αννα
Καθώς έμπαινε ο Τζίμερος, έσκισε τις αφίσες κατά τη διάρκεια που ήταν στο βήμα ο Υπουργός Φάμελλος, η Μπαλού του πέταξε στη μούρη τις σκισμένες  αφίσες και αυτός έπεσε πάνω της και ΤΗΝ ΕΔΕΙΡΕ!!! Μετά έπεσαν οι άλλοι πάνω του, τον έδειραν και μετά η Μπαλού ξαναπήρε την αφίσα και την κόλλησε μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού, μετά αυτός την έσκισε και ΤΗΣ ΞΑΝΑΟΡΜΗΣΕ και μετά τον έδειραν ξανά και τον πέταξαν έξω. Βρισιές, χαμός κανάλια και αστυνομία. Εμείς αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η μπάλα έχει χαθεί στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια εκτρώματα στο ΠΕΣΥ.




---------------------------------------------------------------------------------



Σε επ΄ αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

 Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, 12:38
Την επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα αποφάσισαν ομόφωνα στο σημερινό έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Έτσι, παρά την κίνηση εκτόνωσης που επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χθες με ανακοίνωσή του καλεί διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη, ο κ. Τσερμενίδης είπε: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».
Οι εργαζομενοι του ΟΑΣΘ παιρνουν 4.000 ευρω το μηνα. Καθαρα, εκτος από τις υπερωριες και τα επιδοματα. Στον καινουριο δημοσιο ΟΑΣΘ που θελει να φτιαξει ο Σπιρτζης, φυσικα δεν θα παιρνουν τοσα λεφτα.

Στο μεταξύ, στη σημερινή τους έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί αύριο στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.




-----------------------------------------------------------------------------------




Κολοβακτηρίδια σε νερό βρύσης εντόπισε στην Αττική το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, 16:34
Κολοβακτηρίδια σε νερό βρύσης εντόπισε το επιστημονικό συνεργείο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, ύστερα από δειγματοληψίες που πραγματοποίησε σε περιοχές του Πειραιά και της Νοτιοδυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα:

«Επικίνδυνο το νερό σε βρύσες επιχειρήσεων, σχολείων και νοικοκυριών, ύστερα από το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ στις 24/04/2017 από το Καλλιθέα μέχρι τη
Ελευσίνα. Στη Καλλιθέα, Π. Φάληρο, στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα
το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης είναι κατάλληλο για χρήση.Από κει και πέρα αρχίζουν τα μείγματα νερού των κολοβακτηριδίων, ψευδομονάδων τόσο στο Μοσχάτο όσο και στο Πειραιά. Στα δείγματα της δειγματοληψίας στο Μοσχάτο βρέθηκαν τιμές υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια ενώ στο Πειραιά ένα από τα πέντε δείγματα της δειγματοληψίας βρέθηκαν τιμές υψηλές από τα επιτρεπτά όρια. Ο πίνακας δείχνει τ’ αποτελέσματα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε ποσοστό 12 % των δειγμάτων, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 2 – 3 %.».




-------------------------------------------------------------------------------------




Δεν πάτησε άνθρωπος στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου με Πουλάκη και Ξάνθο
 Κυριακή, Μαΐου 14, 2017
Στην φωτογραφία είναι το "θέαμα" από κλειστό χώρο στο Ρέθυμνο όπου ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πουλάκης, παρουσίαζε την πρόταση της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δέκα άτομα, (σχηματικα, καμια 50αρια ητανε, σε αιθουσα 300 θεσεων), με τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να απουσιάζουν (δεν ξέρουμε πόσα έχουν απομείνει εκεί) και να δίνουν την παραπάνω απογοητευτική εικόνα!!!!

ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ!




-----------------------------------------------------------------------------------




Απεργία 16, 17, 18 Μαΐου: Παραλύει η χώρα – Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, ΗΣΑΠ
 Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Αναλυτικότερα, στις 16 Μαΐου τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τις προθέσεις τους για την απεργία.
Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της προσεχούς Τετάρτης, 17 Μαΐου, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο.
Όλοι οι δημοσιογράφοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα απεργήσουν από τις 06:00 της Τρίτης, 16 Μαΐου έως τις 06:00 της Τετάρτης, 17 Μαΐου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι δημοσιογράφοι αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και δριμεία φοροεπιδρομή σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Επίσης, οι δημοσιογράφοι διεκδικούν σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο καλεί για περιφρούρηση της απεργίας και για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία τόσο οι ναυτικοί, όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση.
Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς που πρόκειται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Μένει να οριστεί και ποια θα είναι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Σημειώνεται ότι η απεργία πραγματοποιείται ενόψει της ψήφισης των μέτρων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές προς το χειρότερο στις ομαδικές απολύσεις.
Στην απεργία της 17ης Μαΐου που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».
Το νέο μνημόνιο, σύμφωνα με την ΟΙΥΕ φέρνει και νέα μέτρα που χτυπούν τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα: καταργείται το Υπουργικό βέτο που υπήρχε στις ομαδικές απολύσεις με σκοπό να αμβλύνονται οι κοινωνικές επιπτώσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να απολύουν μαζικά εργαζόμενους ελεύθερα και χωρίς καμία προέγκριση, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας θα εξετάζει εκ των υστέρων μόνο την τυπική νομιμότητα και όχι τις κοινωνικές συνέπειες οι ΣΣΕ δεν επανέρχονται, ούτε η κήρυξή τους ως υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες η Μεσολάβηση και η Διαιτησία (ΟΜΕΔ) θα μπουν ξανά στο στόχαστρο το απεργιακό δικαίωμα θα συρρικνωθεί.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).



--------------------------------------------------------------------------------------


Γεμισε διαφημισεις η Ευρωπη. Οι Ελληνιδες πουλανε τα ωαρια τους (και με εκπτωση) λογω κρισης. Διαφημιση για εξωσωματικες «χαμηλου κοστους» στη χωρα μας.




--------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μικης Θεοδωρακης μιλαει στον Γιωργο Λιανη στη Real News . “Aυτη η Ευρωπη θελει αλυσιδες στους λαους».


-----------------------------------------------------------------------------



Στους πεντε μηνες πορειας του Ενιαιου Φορεα Κοινωνικης Ασφαλισης (ΕΦΚΑ),  το καραβι μπαζει απο παντου…  Στο γονατο κτισθηκε.  Η αποδομηση της κοινωνικης ασφαλισης στην Ελλαδα.



------------------------------------------------------------------------------



Οικονομικο αδιεξοδο και στην «Αυγη»




---------------------------------------------------------------------------------



Ο… «σοσιαλδημοκρατης»…
Γεωργιος Λεονταριτης στο Παρον της Κυριακης
Ο κοσμος εχει μεινει εμβροντητος και αηδιασμενος από τα απιστευτα ωμα ψεματα που σκορπα χωρις αιδω ο Τσιπρας. Ο μακελαρης της κοινωνιας εμφανιζεται ως … «υπερασπιστης των εργαζομενων»! Δεν προλαβαινει να αυτοδιαψευδεται από φρουδες υποσχεσεις και να αναιρει , από τη μια μερα στην άλλη, οσα δηλωνε την προηγουμενη, υπο τα χειροκροτηματα της συμμοριας των Βρυξελλων. Βαφτιζει τα εξοντωτικα μετρα, που δεν εχουν προηγουμενο, με διαφορες ονομασιες ψευδεπιγραφες. Και ο αγυρτης Σοιμπλε τον θελει να παραμενει στην πρωθυπουργια, διοτι κανενας άλλος δεν θα εκτελουσε καλυτερα τις εντολες του. Το «αδεινο πουκαμισο» της «σοσιαλδημοκρατιας» και της  «Κεντροαριστερας» -μεταλλαγμενες ταμπελες- παρεχει την ανεση στον εξωμοτη της Αριστερας να υποδυεται τον «λαικο αγωνιστη».
Οι χαλεποι καιροι εχουν αντιστρεψει τα παντα.



------------------------------------------------------------------------------



O γραμματεας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Στεφανος Ξεκαλακης ανοιγοι τα χαρτια του. «Οσοι μου κουνανε το δαχτυλο ας δημοσιοποιησουν τα οικονομικα τους».




----------------------------------------------------------------------------



Ολυμπιακες μιζες – Εξοπλιστικα. Οι Γαλλοι εμπλεκουν και τον Σημιτη. Ο πρωην πρωθυπουργος  στο καδρο μαζι με Χρυσοχοιδη και Παπαντωνιου. Η ανακριτρια επαναφερει δικογραφα θαμμενα από το 2005.



-----------------------------------------------------------------------------------



Λειλα Χαλεντ. Οι Παλαιστινιοι απεργοι πεινας στις κατοχικες ισραηλινες φυλακες σημαια ελευθεριας.




----------------------------------------------------------------------------------





Το τραγούδι της Ουκρανίας στην Eurovision... Ποιος είναι ο εικονιζόμενος από πίσω στην τεραστια φωτογραφια? Ο φασίστας ουκρανός δωσίλογος...Στεπάν Μπαντέρα!
Διαβάστε να δείτε ποιους τιμούν η Ευρωπαική Ένωση και φυσικά οι φασίστες της Ουκρανίας και μάλιστα σε διαγωνισμό της eurovision...
Υ/Γ. Μπλουζάκι με το μήνυμα " Να σώσουμε τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" απαγορεύτηκε από τους διοργανωτές...ως πολιτικό μήνυμα!!
Εραστές του ευρωφασισμού καταντήσανε οι φιλο-ευρωπαιστές... Πόσο ΤΥΦΛΟΙ πρέπει να είναι...?




--------------------------------------------------------------------------------------




Το μυστικό του Βάλτου
14.05.2017, 09:54
Συντάκτης: Τάσος Κωστόπουλος

«Ήλθομεν δι’ άμυναν κατά εχθρού ωργανωμένου, κατέχοντος άπαν το έδαφος και πάσας τας ψυχάς»
Λάμπρος Κορομηλάς (πρόξενος Θεσσαλονίκης) προς τον μακεδονομάχο καπετάν Ακρίτα, 7/6/1905

Διαβάζοντας τα «Μυστικά του Βάλτου», το δημοφιλέστερο ιστορικό μυθιστόρημα της νεοελληνικής γραμματείας, ο προσεκτικός αναγνώστης μένει συνήθως με την απορία για το απότομο (και σε μεγάλο βαθμό ανεξήγητο) τέλος της εθνικής εξόρμησης που περιγράφεται στις σελίδες του.
Αντικείμενο του βιβλίου της Πηνελόπης Δέλτα αποτελεί, ως γνωστόν, η αιματηρή αναμέτρηση μακεδονομάχων και κομιτατζήδων το 1906-1907 στις ελώδεις εκτάσεις της τότε λίμνης των Γενιτσών (νυν Γιαννιτσά).
Η αφήγηση ξεκινά με την άφιξη στην περιοχή του ανθυποπλοίαρχου Ιωάννη Δεμέστιχα (27/9/1906), μετέπειτα βενιζελικού αρχιπραξικοπηματία το 1935• κλείνει δε με την παγίδευση και εξόντωση του Μωραΐτη αξιωματικού Τέλλου Αγαπηνού ή καπετάν Αγρα (7/6/1907) και τη δύσθυμη αποχώρηση των συντρόφων του για την Ελλάδα το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς – «με κάποια απογοήτευση, μαζί κι ένα παράπονο, πως είχε αποτελματωθεί ο Αγώνας, πως δράση στο Βάλτο δεν είχε πια, πως οι ηρωικές σελίδες, με τις μάχες και τις νίκες, είχαν κλείσει» (σ. 556).
Οι λόγοι αυτής της «αποτελμάτωσης» δεν εξηγούνται στο βιβλίο.
Και πολύ λογικά, με δεδομένο τον απροκάλυπτα φρονηματιστικό χαρακτήρα του.
Από την άποψη της εθνικής κατήχησης, θα ήταν, γαρ, μάλλον αντιπαραγωγικό να εξηγήσεις στα ελληνόπουλα (αλλά και στους ενήλικους συμπατριώτες μας) πως ο αγώνας στον Βάλτο έληξε νικηφόρα όταν (και επειδή) οι ημέτεροι «ιππότες του σταυρού» έδρασαν ως άτακτη επικουρία των στρατευμάτων του σουλτάνου, ξεκαθαρίζοντας την περιοχή από τους επαναστατημένους ντόπιους χριστιανούς.
Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη τον Μάιο του 1907: μια κοινή ελληνοτουρκική στρατιωτική επιχείρηση, με την οποία οι φιλοβούλγαροι αντάρτες (κομιτατζήδες) της περιοχής εκτοπίστηκαν από τα κρησφύγετά τους, απαλλάσσοντας προσωρινά τους μπέηδες του κάμπου από τον βραχνά της επαναστατικής τρομοκρατίας.
Ως λογοτέχνης, η Δέλτα δεν δεσμευόταν φυσικά από την υποχρέωση ειλικρίνειας του ιστορικού.
Την ίδια όμως πολιτική αυτολογοκρισίας και αποσιώπησης έχει ακολουθήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα και το μεγαλύτερο μέρος της καθ’ ύλην αρμόδιας, εθνικά ορθής επιστημονικής κοινότητας.
Ο χαρακτήρας του Μακεδονικού Αγώνα ως πολύμορφης σύμπραξης οθωμανικού κράτους, μουσουλμάνων μπέηδων και Ελλήνων παραστρατιωτικών για την καταστολή του επαναστατικού κινήματος των σλαβόφωνων αγροτών της Μακεδονίας αποτελεί μέχρι τις μέρες μας ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της εγχώριας ιστοριογραφίας.
Τιμώντας με τον τρόπο της την 110η επέτειο του τερματισμού της πιο διάσημης (χάρη ακριβώς στα «Μυστικά») πτυχής του Μακεδονικού Αγώνα, η στήλη επικεντρώνεται σήμερα σ’ αυτήν ακριβώς τη συσκοτισμένη «λεπτομέρεια» της εθνικής μας ιστορίας.
Για λόγους χώρου θα περιοριστούμε μόνο στην περιοχή του Βάλτου, υποσημειώνοντας πάντως ότι ανάλογα τεκμήρια αφθονούν για κάθε επιμέρους υποπεριοχή της ίδιας αναμέτρησης.
Στην υπηρεσία των μπέηδων
Κυρίαρχη αντίθεση στην περιοχή των Γενιτσών, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές επιλογές των κατοίκων, ήταν η οξύτατη μορφή του αγροτικού ζητήματος.
Ολα ανεξαιρέτως τα χωριά του κάμπου στα βόρεια, δυτικά και ανατολικά της λίμνης ήταν σλαβόφωνα τσιφλίκια με μουσουλμάνους, Ελληνες, Εβραίους ή Λεβαντίνους ιδιοκτήτες• στα νότια ήταν ελληνόφωνα μεν, επίσης όμως τσιφλίκια.
Οπως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας, πολλοί χωρικοί εντάχθηκαν ως κομιτατζήδες στις γραμμές της Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης (ΕΜΕΟ), ακριβώς επειδή το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της επαγγελλόταν τη μελλοντική διανομή της γης στους καλλιεργητές, καθώς και άμεσα μέτρα για την προσωρινή ανακούφισή τους (βλ. αναλυτικά σε Kostopoulos 2016).
Το αποτέλεσμα αυτής της στράτευσης αποτυπώνεται ευκρινέστατα στις πηγές.
«Ολα τα χωριά του κάμπου της Ναούσης, πολύ φανατικά τότε, ήσαν με το μέρος των ως σιδηρούν παραπέτασμα», σημειώνει για τους κομιτατζήδες στις αναμνήσεις του ένας παλιός μακεδονομάχος (Ιωάννης Υψηλάντης, «Ο Μακεδονικός Αγών», Θεσ/νίκη 1961, σ. 9).
Εξίσου σαφής, ο Ελληνας πρόξενος στη Θεσσαλονίκη (και αρχιτέκτονας του Αγώνα), Λάμπρος Κορομηλάς, θα υπενθυμίσει σ' έναν υφιστάμενό του υπολοχαγό πως «ήλθομεν δι’ άμυναν κατά εχθρού ωργανωμένου, κατέχοντος άπαν το έδαφος και πάσας τας ψυχάς» (Κων/νος Μαζαράκης-Αινιάν, «Ο Μακεδονικός Αγών. Αναμνήσεις», Θεσ/νίκη 1963, σ. 95).




------------------------------------------------------------------------------------------




Τάσος Κατιντσάρος
Και μια θύμηση για την κυρα-Κούλα, τη μάνα μας...

Μια απλή γυναίκα ήταν η κυρα-Κούλα η μάνα μας, εργάτρια στου Λαναρά στα νιάτα της και μετά νοικοκυρά που βοήθαγε και τον πατέρα μας στα ραφτικά του μαγαζιού του. Ο άντρας της και τα δυο της αγόρια ήταν ολάκερη η ζωή της, άντε και λιγότερο οι υπόλοιποι συγγενείς της.
Στη δεκαετία του '70 (αλλά και του '80), τα σπίτια των... σεσημασμένων "αριστεριστών" ό,τι και να συνέβαινε γίνονταν "θύελλα" από τις "δυνάμεις ασφαλείας". Το δικό μας (Ακροπόλεως και Θερμοπυλών στο Περιστέρι) πρέπει να το 'χουν ψάξει τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά φορές.
Δεν θυμάμαι τώρα ημερομηνίες, αλλά μετά από μια ενέργεια της "17 Νοέμβρη" (ή του ΕΛΑ), γύρω στις 7 το πρωί, σταματούν δυο αυτοκίνητα της Ασφάλειας έξω από το σπίτι, κατεβαίνουν 8-10 άτομα, χτυπάνε το κουδούνι, "έχουμε ένταλμα ερεύνης" λένε, μπαίνουν μέσα.
Ο ένας συστήνεται ως εισαγγελέας και οι μπάτσοι ανοίγουν τα δωμάτια και αρχίζουν να ψάχνουν το σπίτι. Ο αδερφός μου έχει πάει ήδη στη δουλειά του, ο πατέρας συνοδεύει τους μπάτσους στην έρευνα στα δωμάτια κι εγώ με τη μάνα μου στο σαλόνι περιλαβαίνουμε τον εισαγγελέα και κάτι αξιωματικούς...
Με το που αρχίζει η "συζήτηση", η κυρα-Κούλα πατάει ένα γοερό κλάμα και ξεκινάει να καταχεριάζει τον εισαγγελέα: "Καλά, δεν ντρέπεστε; Εντάξει, αυτοί είναι όργανα, αλλά εσείς, ολόκληρος εισαγγελέας, δεν έχετε μυαλό;" Αυτός έχει γίνει κατακίτρινος και έχει σκύψει το κεφάλι, ακούγοντάς τη χωρίς να μιλάει. "Τα παιδιά μου, κυρ εισαγγελέα μου, είναι κομμουνιστές, καλοί άνθρωποι, αγωνίζονται για μια κοινωνία δίκαιη, τα ξέρει όλος ο κόσμος, δεν έχουνε τίποτα να κρύψουνε. Για τρομοκρατίες και τέτοια να πάτε να ψάξετε στα σπίτια των υπουργών, ιδιαίτερα αυτού του φασίστα του Αβέρωφ..." Και τα δάκρυα στο μεταξύ να κυλάνε σαν ρυάκια στα μάγουλα της κυρα-Κούλας. Δεν ξέρω πώς αισθάνθηκε ο εισαγγελέας, αλλά δεν έχουν περάσει δέκα λεπτά από την έναρξη της "έρευνας", γυρίζει στους αξιωματικούς, "δεν τελειώσατε ακόμα;" τους λέει, "δεν πιστεύω να έχετε βρει τίποτα, μαζέψτε τα τώρα και πάμε να φύγουμε..."
Έτσι κι έγινε! Ήταν τόση η βιασύνη τους να εξαφανιστούν, που άφησαν έναν χαρτοφύλακα στο τραπέζι της κουζίνας. Κοιταζόμαστε εγώ, η μάνα και ο πατέρας μου, τον ανοίγουμε και βλέπουμε ένα πιστόλι μέσα στη θήκη του μαζί με κάτι χαρτιά! "Λες να είναι προβοκάτσια;" αναρωτιέται ο... πονηρός πατέρας μου. "Δεν νομίζω", του απαντώ, "τον έκανε τόσο του αλατιού τον εισαγγελέα η κυρα-Κούλα και τα μάζεψαν τόσο γρήγορα που μάλλον το ξέχασαν..."
Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και τα δυο αυτοκίνητα ξανάρχονται, κατεβαίνει ένας μπάτσος, λέει πως κάτι ξέχασαν, τινάζεται η μάνα μου, του δίνει το χαρτοφύλακα, "Είναι που ψάχνετε για τρομοκράτες, αλήτες!" του φωνάζει και του κλείνει την πόρτα στα μούτρα!...




---------------------------------------------------------------------------------




Eurovision δεν είδα, αλλά κυκλοφορούν σήμερα φώτο από την διοργάνωση, όπου στην σκηνή και στην οθόνη της ΕΤ βλέπεις φάτσα κάρτα τον Στεπάν Μπαντέρα, τον ουκρανό ναζιστή δολοφόνο του Β' παγκ. πολέμου!! Δεν ντρέπονται καθόλου; Είναι που δεν θέλανε να πολιτικοποιήσουνε το θεσμό, γ@μώ την ΕΕ τους,




----------------------------------------------------------------------------------------




'Η Φαρμακευτική Κάνναβη δεν είναι παράνομη'' - Η εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη & συνεντεύξεις σε video

Γονείς και ασθενείς χρόνιων και αυτοάνοσων παθήσεων διοργάνωσαν εκδήλωση στο Α΄ ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης για να καταθέσουν τις εμπειρίες τους και να μιλήσουν για τον τρόπο αντιμετώπισης των νόσων που αντιμετωπίζουν.

Τριακόσιοι περίπου γονείς που συμμετέχουν στο κλειστό γκρουπ στο Facebook «Αυτισμός και κανναβιδιόλη» αποφάσισαν να μοιραστούν όσα έχουν μάθει για τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης και τα αποτελέσματα που έχει στον αυτισμό και στην επιληψία.

Εκτός από πολλούς γονείς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, μίλησε ο ψυχίατρος - νευρολόγος Γιώργος Οικονομόπουλος και συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης από το site enallaktikos.gr.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης βίντεο και φωτογραφίες που παρουσίαζαν τη βελτίωση των ασθενών σε διαφορετικές φάσεις χρήσης της φαρμακευτικής κάνναβης.

Το βίντεο της εκδήλωσης καθώς και τις μαρτυρίες των γονέων ζήτησε το Υπουργείο Υγείας ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της καλλιέργειας, της παραγωγής και της προμήθειας φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία, με στόχο γιατροί να μπορούν να συνταγογραφούν φαρμακευτική κάνναβη σε ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, όταν είτε δεν υπάρχει εναλλακτική θεραπεία, είτε, εάν υπάρχει, δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Ο δημοσιογράφος Αντρέας Ρουμελιώτης μίλησε στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr για το πώς τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να λύσουν τις συνηθισμένες παρεξηγήσεις που υπάρχουν γύρω από τη φαρμακευτική κάνναβη μέσω των μαρτυριών των γονέων και των ασθενών.

Η Ζίνα Λιακάκου, μία από τους διοργανωτές και μητέρα παιδιού με σύνδρομο lennox-gastaut, ένα σπάνιο είδος επιληψίας, εξήγησε πως η πάθηση αυτή είναι φαρμακοανθεκτική και παρότι το παιδί χρησιμοποιούσε 17 διαφορετικά φάρμακα, δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Μετά τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, όπως η ίδια δήλωσε, πλέον «σήμερα χαμογελάμε και πρώτα από όλα χαμογελάει το παιδί».

Η ηθοποιός Νένα Χρονοπούλου, υπεύθυνη Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) και μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, δήλωσε πως οι γονείς προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και πολλοί από αυτούς οδηγούνται στον πειραματισμό, όταν οι συμβατικές μέθοδοι αποτυγχάνουν. Χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις μαρτυρίες των γονιών τονίζοντας πως η ουσία πίσω από την εκδήλωση αυτή είναι η έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει τη φαρμακευτική κάνναβη στη συνταγογράφηση, συμπληρώνοντας: «η εναλλακτική ιατρική καμιά φορά κάνει θαύματα».

Η διοργανώτρια της εκδήλωσης Κατερίνα Δημοχρόνη και μητέρα παιδιού με αυτισμό εξήγησε πως η φαρμακευτική κάνναβη δεν είναι παράνομη στην Ελλάδα, καθώς ούτε το λάδι κάνναβης ούτε τα χάπια CBD περιέχουν την απαγορευμένη ουσία THC (τετραϋδροκανναβινόλη) τονίζοντας: «δεν μαστουρώνουμε τα παιδιά μας».

Δήλωσε πως η παρεξήγηση αυτή υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι οι γονείς βλέπουν βελτίωση εκεί που δεν υπήρχε. Αίτημα των γονιών παιδιών με αυτισμό είναι να συμπεριληφθεί και ο αυτισμός στο νομοσχέδιο και για το λόγο αυτό συγκέντρωσαν πολλές μαρτυρίες που θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας ώστε να μελετηθεί το θέμα αυτό. Εξήγησε πόσο το παιδί της βελτιώθηκε με τη χρήση του λαδιού κάνναβης συμπληρώνοντας πως: «η ποιότητα ζωής σε μια οικογένεια είναι το παν, πόσο μάλλον η ανασφάλεια τι θα γίνουν τα παιδιά μας αργότερα. Αυτός είναι ο στόχος μας, να φύγουμε με το κεφάλι ήσυχο πως βρήκαμε μία λύση».




----------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα -Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μεριμνά για τις φτωχότερες και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη   Βενεζουέλα  μεριμνά για τις φτωχότερες και πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού προσφέροντας δωρεάν  ιατρική φροντίδα. Μέχρι στιγμής, Barrio Adentro έχει βοηθήσει  24 εκατομμύρια ασθενείς.
Συνολικά 2.164 νοσηλευτές  και  17 κοινωνικά ιατρεία παρέχουν πλήρη ιατρική κάλυψη στην αποστολή Barrio Adentro στη  Barinas  τής Βενεζουέλας.
Πάνω από 1.500 νοσηλευτές , 320 ακτινολόγοι   και 254 βοηθοί . Προσφέρουν υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας σε επτά νοσοκομεία στις κοινότητες Bolivar, Pedraza, Alberto Arvelo Torrealba, Sucre, Zamora, Rojas καί  Barinas,προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους σε 550 κλινικές ,σε 17 κέντρα αποκατάστασης και σέ ένα ακτινοδιαγνωστικής
Πέρα από το μισθό και μια θέση εργασίας, πρέπει να διαθέτουν  αγάπη και αφοσίωση, γιά τον συνάνθρωπο τους σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθώντας να σώσουν ζωές βοηθώντας τους πολίτες , δήλωσε Argenis Aldazoro. Μιλώντας σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας νοσηλευτικής σήμερα «Πρέπει οι νοσηλευτές να είναι  υπερήφανοι λόγω της φύσης του επάγγελματος τους»
Η Kitsy Valladares, μια νοσοκόμα με 16 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υγείας ,εργάζεται Health District II στο δήμο Μπολιβάρ,δηλώνοντας πώς είναι απόφοιτος της νοσηλευτικής χάρη στα εκπαιδευτικά προγράμματα γιά τήν κοινωνική ένταξη
«Χάρη στο διοικητή Τσάβες έγινα νοσηλεύτρια  αυτό αποτελέι  δέσμευση για την υγειονομική περίθαλψη και την επαναστατική διαδικασία. Ξεκίνησα ώς βοηθός και είχα την ευκαιρία να συνεχίσω τίς σπουδές μου
Πρωταρχικός στόχος της Μπολιβαριανής Επανάστασης, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ήταν η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του , δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέα κέντρα υγείας, νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα σε εθνικό επίπεδο  . Σύμφωνα με  Παγκόσμια Έρευνα, μέχρι το θάνατο του Τσάβες, μέσω της Barrio Adentro είχαν πρόσβαση στις υγειονομικές δομές 24 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο πληθυσμού 26 εκατ.




---------------------------------------------------------------------------------------




Tο καθεστώς του Κιέβου «γιορτάζει» την 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης για τους λαούς, αλλά όχι για την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τις αγαπημένες της κυβερνήσεις όπως αυτή του Ποροσένκο, με τον πλέον νοσηρό τρόπο: Διοργανώνοντας έκθεση για την «συμβολή» της οργάνωσης OUΝ… στην «νίκη ενάντια στον ναζισμό».
Αυτή η θρασύτατη επίδειξη κατάμαυρου «χιούμορ» – αν και οι διοργανωτές της δεν το βλέπουν καθόλου έτσι – προέρχεται από το ουκρανικό «ινστιτούτο εθνικής μνήμης», μια «δεξαμενή σκέψης» του καθεστώτος που έχει αναλάβει την ολοκληρωτική διαστρέβλωση της ιστορίας και την απόλυτη χειραγώγηση των συνειδήσεων από τα «μαϊντανικά» αξιακά πρότυπα.
H UPA, του γνωστού Ουκρανού ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, αποτελούσε τον ένοπλο βραχίονα της «Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN). Γι’ αυτό και σήμερα οι αντιφασίστες μαχητές του Ντονμπάς χαρακτηρίζουν τα φασιστικά τάγματα και την ουκρανική Εθνοφυλακή ως «μπαντερικούς».
Η OUN δημιουργήθηκε το 1929 στην δυτική Σοβιετική Ουκρανία για να σαμποτάρει την νεοσύστατη ΕΣΣΔ. Μεταξύ του 1934 και του 1938 αποτέλεσε το βασικό κατασκοπευτικό δίκτυο των ναζί κατά την προετοιμασία της επίθεσής τους στην Πολωνία. Από την πρώτη στιγμή της φασιστικής επίθεσης στην ΕΣΣΔ, η OUN ανέπτυξε ευρεία υπονομευτική δράση στα μετόπισθεν του Κόκκινου Στρατού, επιχειρώντας μάλιστα να προκαλέσει και ένοπλες εξεγέρσεις, έτσι ώστε να απασχολήσει πολύτιμες δυνάμεις και να αποδυναμώσει την άμυνα ενάντια στην φασιστική πολεμική μηχανή.
Ταυτόχρονα, τμήματά της βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή της φασιστικής επίθεσης, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του «εκκαθαριστή» της αντίστασης και του οργανωτή της κατοχικής εξουσίας σε κάθε πόλη και χωριό που έπεφτε στα χέρια των ναζί. Μάλιστα η κατοχική αστυνομία ήταν οργανωμένη και επανδρωμένη από τους Ουκρανούς ναζί.
Η UPA ξεκίνησε την ένοπλη δράση της το 1943 στην κατεχόμενη Σοβιετική δημοκρατία της Ουκρανίας, στο πλευρό των ναζί και εναντίον των Ουκρανών παρτιζάνων που μάχονταν τους κατακτητές, καθώς και εναντίον των καταδρομέων του Κόκκινου Στρατού. Τουλάχιστον το 46% της ηγεσίας της οργάνωσης υπηρετούσε σε διάφορους σχηματισμούς των SS και της Γκεστάπο.
Από τα μέσα του 1946 η οργάνωση προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και από το 1948 υποστηριζόταν από την CIA στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αεροντινάμικ», μία από τις πολλές μυστικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΣΣΔ που ξεκίνησε το 1948 με την κωδική ονομασία CARTEL και στρατολογούσε ντόπιους πρώην συνεργάτες των ναζί. Αν και τυπικά η οργάνωση σταμάτησε τη δράση της το 1949, ωστόσο, μικρές ομάδες δρούσαν ακόμη και μέχρι το 1956. Το 1944 υπολογίζεται ότι είχε στις γραμμές της μέχρι και 20.000 ένοπλους.
Ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, τόσο στην κατεχόμενη Ουκρανία, όσο και την κατεχόμενη Πολωνία. Πλήθος τα καμένα χωριά, τα καμένα σχολειά και πολιτιστικά κέντρα, οι κτηνώδεις βασανισμοί. Πρωταγωνιστικός ήταν ο ρόλος της στην «εκκαθάριση» των Ουκρανών και Πολωνών Εβραίων.
Ενδεικτικό της εγκληματικής και προδοτικής της στάσης ήταν η διάσημη σφαγή του Βολίν. Πρόκειται για την σφαγή άμαχου πολωνικού, – αλλά και ουκρανικού – πληθυσμού στην περιοχή Βολίν της σημερινής βορειοδυτικής Ουκρανίας, όπου, από τον Μάρτιο έως και το τέλος του Καλοκαιριού του 1943, η OUN – UPA εξόντωσε περισσότερους από 40.000 άμαχους, εξαφανίζοντας από τον χάρτη ολόκληρα χωριά.
Φυσικά, η OUN – UPA συμμετείχε ενεργά και στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ουκρανίας, με αποκορύφωμα τις θηριωδίες και τις μαζικές εκτελέσεις στο κατεχόμενο Λβοβ καθόλη την διάρκεια της κατοχής του, από το 1941 μέχρι και το 1944. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους 135.000 Εβραίους της πόλης και της περιοχής τον Ιούλιο του 1941, οπότε και καταλήφθηκε από τους ναζί, δεν απέμειναν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι την στιγμή της απελευθέρωσης του Λβοβ από τον Κόκκινο Στρατό τον Ιούλιο του 1944.
Η μπαντερική «αστυνομία» του Λβοβ πέρασε στην διοίκηση των SS την 1η Ιουλίου του 1941.
Αυτές τις δολοφονικές συμμορίες τιμά το σημερινό καθεστώς του Κιέβου, με προκάλυμμα το διάσημο σκοταδιστικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων», με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η φασιστική και η κομμουνιστική ιδεολογία, έτσι ώστε να «ξεπλυθεί», φυσικά, η πρώτη. Αλλωστε, το ιδεολόγημα αυτό αποτελεί και επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ετσι, σύμφωνα με το «ινστιτούτο», η έκθεση αποτελεί μια… «αφήγηση της πάλης εναντίον του ναζιστικού και κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού».
Το φασιστικό «τσίρκο» όμως δεν σταματάει στην έκθεση. Οι δημοτικές αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν στις 27 Απριλίου ότι θα μετατρέψουν όλο το 2017 σε «έτος της UPA». Νωρίτερα, στις 4 Απριλίου, η Rada, η ουκρανική βουλή, ψήφισε νόμο για την «αποκατάσταση των θυμάτων των πολιτικών διωγμών», το οποίο προβλέπει επιδόματα και συντάξεις στους εναπομείναντες «βετεράνους» της OUN – UPA.

Σχολιο.- Σαν πρόσχημα χρησιμοποιούν το ότι κάποια στιγμή οι ναζί έκριναν τον Μπαντέρα πολύ... ενοχλητικό (γιατί δεν είχαν και διάθεση να του παραχωρήσουν όσα ζητούσε για τη συμμαχία του) και στράφηκαν εναντίον του - οπότε το... παράσημο χρησιμοποιείται για να ξεπλύνει τα υπόλοιπα εγκλήματά του (όχι πως είναι δυνατόν, αλλά από 'κει πιάνονται)




--------------------------------------------------------------------------------------




Δύο κορυφαίοι Χριστιανοί ηγέτες: Ο πρώην Μελκίτης Πατριάρχης Γρηγόριος Γ 'και ο Έλληνας Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αταλάχ Χάνα ξεκινούν απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με Παλαιστίνιους φυλακισμενους

Δύο εξέχοντες χριστιανοί ηγέτες, ο Γρηγόριος Λάχαμς ΙΙΙ, ο πρώην πατριάρχης Μελκίτης της Αντιόχειας και ολόκληρης της Ανατολής και της Αλεξάνδρειας και της Ιερουσαλήμ, και ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, πιο γνωστός ως Αρχιεπίσκοπος Αταλάχ Χάνα, άρχισαν απεργία πείνας αυτή την εβδομάδα, μαζι με
Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που κανουν στις ισραηλινές φυλακές.
Ο Λάχαμ, 83 ετών, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για αποχώρηση από τον Πάπα Φραγκίσκο από το ποιμαντικό γραφείο το Σάββατο, όπως είπε ο Πατριάρχης Μελκίτη σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Al-Mayadeen, «λέω στους φυλακισμένους, είμαστε μαζί σας στη θυσία σας για την Παλαιστίνη . "
Ο Atallah, εξέδωσε δήλωση ότι τα αιτηματα των κρατουμένων είναι «το ζήτημα όλου του Παλαιστινιακού λαού», τονίζοντας την υποστήριξή του στις απλές απαιτήσεις των κρατουμένων. Συνέχισε να λέει, "Ανήκουμε σε αυτή τη γη και ανήκουμε σε αυτόν τον λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία. Θα παραμείνουμε πάντοτε σταθεροι στο δίκαιο παλαιστινιακό αίτιο. "
Τόσο ο Lahham όσο και η Hanna υπήρξαν ισχυροί υπέρμαχοι της δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη.
Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Laham αναφέρθηκε από το Λιβανέζικο Daily Star  λέγοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών Levantine ήταν μέρος μιας «σιωνιστικής συνωμοσίας εναντίον του Ισλάμ». Σύμφωνα με πληροφορίες, «όλη αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ, Μια συνωμοσία που προγραμματίζεται από τον Σιωνισμό και μερικούς χριστιανούς με Σιωνιστικούς προσανατολισμούς και έχει ως στόχο να υπονομεύσει και να δώσει μια κακή εικόνα του Ισλάμ ".
O Hanna, γνωστός για τον πολιτικό ακτιβισμό του στην Ιερουσαλήμ, είναι ο μόνος Ορθόδοξος Παλαιστίνιος Αρχιεπίσκοπος στην Παλαιστίνη και έχει αναγνωριστεί ιδιαίτερα για τη δέσμευσή του να ενοποιήσει τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους μέσα στην Ιερουσαλήμ και  μιλάει υπέρ της συνύπαρξης στην ιερή πόλη.
Ο Hanna μίλησε έντονα κατά της τρομοκρατίας και προσπάθησε να διαφωτίσει το κοινό για το πώς η «τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία» και ότι τα θύματα της τρομοκρατίας προέρχονται από «όλες τις συγγένειες». Ο Hanna έχει ωθήσει συνεχώς να εξασφαλίσει στους  χριστιανούς και μουσουλμανους Παλαιστινιους τα ίδια δικαιώματα και Σεβασμό, σχολιάζοντας το πώς έχουν υποστεί οι Παλαιστίνιοι και των δύο θρησκειών.
Ο Πατριάρχης Λάχαμ και ο Αρχιεπίσκοπος Hanna προσχώρησαν σε έναν αυξανόμενο κατάλογο κοινωνικών ακτιβιστών και υποστηρικτών από όλο τον κόσμο που δείχνουν υποστήριξη στους παλαιστίνιους αιχμαλώτους πείνας στις ισραηλινές φυλακές.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Αυτές είναι οι ΜΚΟ πού χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ γιά την ανατροπή της Μπολιβαριανής κυβέρνησης

Στη Βενεζουέλα δραστηριοποιούνται αρκετές ΜΚΟ οι οποίες μέσω ‘δώρων’ και ‘παροχών’ προσπαθούν νά ανατρέψουν  την Μπολιβαριανή κυβέρνηση
Από τα μέσα Απριλίου 2017 ΜΚΟ κρύβονται πίσω από τις διαμαρτυρίες πού πραγματοποιούνται σε αρκετές περιοχές της Βενεζουέλας.
Aλλωστε είναι γνωστό πό 2014, πώς υπάρχει σχέδιο χρηματοδότησης από τη NED σε ΜΚΟ στη Βενεζουέλα, οι ΜΚΟ έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα με το ποσό των ήταν 2 εκατομμύριων 381 χιλιάδων 824 δολλαρίων, το 2015 με 1 εκατομμύριο 908 χιλιάδες 087 δολάρια ,το 2016 μέ ένα εκατομμύριο 611 χιλιάδες 637 δολάρια.
Εκτός από τις βρώμικες εκστρατείες κατά της Μπολιβαριανής κυβέρνησης, που είναι υποκινούμενες από την Ουάσιγκτον, τώρα το Κογκρέσο των ΗΠΑ αποφάσισε την χρηματοδότηση της ακροδεξιάς με 20 εκατομμύρια δολάρια μέσω των ΜΚΟ στη Βενεζουέλα
Οι ΜΚΟ πού έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα είναι Provea, Foro Penal Venezolano, Cedice και Control Ciudadano




---------------------------------------------------------------------------------------




Στη Συρία που τους φιλοξενεί, σημαίνει αυτονόμηση Δ "Κουρδικό". Θράκης, διχοτόμηση Κύπρου ... χρήσιμοι ηλίθιοι της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"! Χρήσιμοι ηλίθιοι: Αντιδραστικοι αριστεροί πολλαπλασιάζονται Η καταστροφή των Κυρίαρχων Εθνών

Πριν από λίγο μέρα που ήρθε μαζί με περίπτερο του«μαρξιστικού λενινιστικού Κόμματος της Γερμανίας»(MLPD). Πρόσφεραν τα συνηθισμένα: πανό, προπαγάνδα υλικό.
Μια αφίσα δεξιά αλιεύοντας τα μάτια μου, όπου ... ελεγε:

«Ελευθερία για την Παλαιστίνη! Ελευθερία για Κουρδιστάν!»
Με τη σκέψη σχετικά με τη ζήτηση αυτής της αφίσας, το βρήκα να είναι εντελώς κυνική.
Μπορείτε να ρωτήσετε γιατί. Εδώ είναι κύρια θέση μου:

Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της καταπίεσης και της γενοκτονίας, ενώ οι Κούρδοι στη Συρία και το Ιράκ στην πραγματικότητα είναι αυτονομιστές αντάρτες, χρησιμοποιώντας τρομοκρατία για να παρουν γη για την επίτευξη του στόχου τους ενός κουρδικού κράτους στο οποίο προσαρτάται γης. Με αυτό, που παίζουν στα χέρια των αρμοδιοτήτων αυτών που εκτελούν γενοκτονία και οι οποίοι καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους να εξασφαλίσουν την περαιτέρω ύπαρξη της σιωνιστικής οντότητας.


A. Η παλαιστινιακή υπόθεση

1. Ο παλαιστινιακός λαός είναι ανάπηρος σε κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους από το φασιστικό πρόσωπο του «Ισραήλ» που υποστηρίζει όλη τη γη για τον εαυτό του.
2. Οι Παλαιστίνιοι ιδιοκτησίας της γης τους, την Παλαιστίνη, από τις οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι εθνοκάθαρση από ένα πραγματικό ολοκαύτωμα που διαπράττονται από εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο Θεός (τον οποίο λένε δεν υπάρχει) τους έδωσε.
3. Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη αντιμετωπίζουν παντελή έλλειψη των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων, που παραμένουν κυριολεκτικά όμηρος στη γη τους μια φορά που τους ανήκουν στην ελευθερία, που καταλαμβάνεται τώρα από τη σιωνιστική οντότητα, επιβάλλοντας κάποια φασιστικό κράτος κατά των Παλαιστινίων.
4. Οι Παλαιστίνιοι είναι επίσης αντιμέτωπη με την πολιτιστική εξόντωση των Ziofascist εισβολείς οι οποίοι θέλουν να εξοντώσουν σκόπιμα τη μη-εβραϊκή ιστορία της γης, προκειμένου να εγκαταστήσετε κάποιο Disneyland-όπως φαλκιδεύεται αποκλειστικά για Εβραίους ιστορία ως η μόνη αφήγηση - ενώ ο κορυφαίος ιστορικός του «Ισραήλ », Shlomo Sand, παραδέχθηκε δημοσίως ότι

  « Οι Εβραίοι δεν έχουν καμία ιστορική σύνδεση με τους Αγίους Τόπους. Είναι ένας μύθος.»

B. Το κουρδικό αιτία

1. Οι Κούρδοι δεν είναι ούτε των Αράβων, ούτε της Ανατολίας ή ιρανικής προέλευσης. Οι πρόγονοί τους ήρθαν από τις μεγάλες πεδιάδες της Κεντρικής Ασίας και εγκαταστάθηκαν στις περιοχές όπου οι Κούρδοι ζουν μέχρι σήμερα περίπου χίλια χρόνια πριν. Θα εξαπλωθεί από τη νοτιοανατολική Ανατολία μέσω τμήματα της βόρειας Συρίας και βορειοδυτικά του Ιράκ στο Ιράν.
2. Οι Κούρδοι που αντιμετωπίζουν πολλές διακρίσεις και απειλές. πρόσφατη κατάσταση τους διαφέρει, όσον αφορά στον τόπο διαμονής τους.
3. Πραγματικά, κανείς δεν θα αρνηθεί αυτό, στην Τουρκία οι Κούρδοι να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις, δυσφημίσεις, αποτελεσματική καταπίεση της πολιτικής τους παραστάσεις και ακόμη και τον πόλεμο-όπως επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό.
4. Αυτή η σύγκρουση εξαπλώνεται στις γειτονικές χώρες της Συρίας και του Ιράκ, όπου ο τουρκικός στρατός εισέβαλε παράνομα και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK και YPG και ολόκληρες πόλεις αμάχων με ατιμωρησία.
5. Στη Συρία (πριν από το 2011) και το Ιράκ (μετά το 2003) που αντιμετωπίζουν πραγματικά καμία διάκριση.
6. Στο Ιράκ, μια κουρδική περιοχή αυτονομία δυναμικά ιδρύθηκε από την κατοχική ΗΠΑ, φέρνοντας στο ενεργητικό τους Μπαρζανί (ο οποίος είναι ο πατέρας ήταν ένας εξέχων περιουσιακό στοιχείο του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και το «Ισραήλ») ως επικεφαλής του Προέδρου, και μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν και η πτώση του Ιράκ στο χάος και την αναρχία, οι Κούρδοι ήταν ελεύθεροι να επεκτείνουν τη γη-αρπαγή τους από τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές της βορειοδυτικής Ιράκ, η οποία αναμφισβήτητα είναι ιρακινό έδαφος που ανήκει στην ιρακινή κεντρικό κράτος.
Για δυνατά που ισχυρίζονται ότι «αγώνα ISIS » , οι Κούρδοι στο Ιράκ είναι βαριά οπλισμένοι και υποστηρίζεται από τη Γερμανία που έστειλε στον όπλα, όπως το εξελιγμένο πυραύλων αντι-δεξαμενή «MILAN» που έχει ένα ραδιενεργό κεφάλι και εκθέτει το αντικείμενο και τοποθετήστε το χτυπά στην ακτινοβολία . Στο πλαίσιο αυτό, η (μαζί) Κουρδικό και τη δυτική προπαγάνδα «έχασε» για να ενημερώσει για το γεγονός ότι η κουρδική τρομοκρατική ομάδα «Peshmerga» παλεύει επίσης κατά του ιρακινού στρατού - η οποία προφανώς είναι η μόνη νόμιμη και θεμιτή ένοπλη δύναμη που λειτουργεί νόμιμα στο Ιράκ ( μαζί με συμμαχικές ιρακινές Χεζμπολάχ και άλλων πολιτοφυλακών), ενώ το «Peshmerga», καθώς και όλους τους ξένους μισθοφόρους, λόγω του ορισμού του ΟΗΕ Χάρτα, πρέπει να θεωρούνται ως τρομοκράτες.
Αυτά τα γερμανικά βλήματα «MILAN» πωλήθηκαν στο ISIS από το «Peshmerga» που υποστηρίζονται από τη γερμανική παράδοση όπλων και στρατιωτική υποστήριξη από το γερμανικό στρατό (Bundewehr). Κατά παράβαση του ΟΗΕ Χάρτα, αυτό είναι μια σκόπιμα πραγματοποιείται πράξη τρομοκρατίας από τη γερμανική κυβέρνηση κατά του ιρακινού κράτους.
Κάποιος μπορεί επίσης να υπενθυμίσω ότι η περιοχή κουρδική αυτονομία βρίσκεται εντός των συνόρων του έθνους Ιράκ και ιρακινό κράτος, ούτε είναι το κουρδικό ετεροδικίας περιοχή της αυτονομίας, ούτε η ηγεσία της κουρδικής περιοχής αυτονομία εξουσιοδοτημένοι να ενεργούν ως εκπρόσωποι ενός κυρίαρχου κράτους - αν το κάνουν, κάνουν κατάχρηση της πραγματικής αδυναμίας του ιρακινού κράτους, πλήττονται σοβαρά από τον πόλεμο, την τρομοκρατία και το λίπος όπλο της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο κεφάλι του.
7. Στη Συρία, οι Κούρδοι είχαν πλήρως ενσωματωθεί ως Συρίας πολίτες, με όλα τα δικαιώματα. Είναι ελεύθεροι να διατηρήσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Μετά το δυτικό-ανάφλεξη, φαλκιδεύεται «εξέγερση» στη Συρία, οι Κούρδοι στράφηκε εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, δημιουργήθηκε στρατιωτικές ικανότητες και πολέμησε τη νομική στρατό. Η Συριακή Αραβική Arm αποσύρθηκε από τις κουρδικές περιοχές όπου υπερέχει. Οι Κούρδοι διοργάνωσε ένα είδος αυτο-διακυβέρνηση, αλλά όχι σύμφωνα με τη Δαμασκό. Φυσικά, αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μέτρα που λαμβάνονται από τις (Συρίας) Κούρδους να κερδίζει έδαφος και γίνεται διαχωρισμός από το συριακό έθνος.
Η κουρδική πολιτοφυλακή «YPG» συγχωνεύονται στρατιωτικά με το δυτικό-made τρομοκρατικό πυρήνα « FSA » και υποστήριξε την «Αλ-Φαρούκ» ταξιαρχία του FSA διαπράττουν ωμότητες εναντίον των χριστιανικών και των Αλεβιτών αμάχων στη Χομς και Χαλέπι επαρχία. Πρόσφατα υπερέβη χριστιανική Ασσυρίων πόλεις στην επαρχία αλ-Hasaka, σκότωσε και απέλασε τον τοπικό πληθυσμό που ζούσε εκεί για 20.000 χρόνια, και στη συνέχεια ισχυρίστηκε αυτό το έδαφος ήταν «κουρδικό», σε μια κραυγαλέα προσπάθεια να αρπάξει απλά γης (όπως κάνουν στο Ιράκ).
Το YPG - όπως το «Peshmerga» στο Ιράκ - είναι σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζεται, καθοδηγείται, οπλισμένοι με τη γερμανική Bundeswehr και ΗΠΑ-Στρατού. Και οι δύο χώρες, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, έχουν ως στόχο να ανατρέψει παράνομα τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και να εγκαταστήσετε μια μαριονέτα καθεστώς αλλαγή στη Δαμασκό. Αυτό, παρόμοια με την κατάσταση στο Ιράκ, δείχνει ότι οι κύριες δυτικές ιμπεριαλιστικές φορείς χρησιμοποιούν τους Κούρδους ως μισθοφόροι στην αντι-Συρίας πλοκή τους. Οι Κούρδοι έχουν υποσχεθεί να αποκτήσει την ανεξαρτησία (ακόμη και αν κουρδική προπαγάνδα στην πλύση εγκεφάλου δυτικά αρνείται γελοία αυτό ως στόχο τους, τις πράξεις τους και τους συνεργάτες τους μιλούν με διαφορετικό τρόπο). Δεν ήταν οι Κούρδοι που κήρυξε μονομερώς την αυτονομία για τους δημιουργήθηκε τεχνητά «που διέπουν» της «Royava»;
Δεν υπάρχει Συρίας περιοχή με αυτό το όνομα. Είναι μια δημιουργία από τους Κούρδους, προκειμένου να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματα, που οδηγεί σε ανεξαρτησία - που σημαίνει γης κλοπής, εθνοκάθαρση, μαζική δολοφονία - και η δημιουργία μιας τεχνητής «κατάσταση» για παράνομα κατεχόμενα και προσαρτάται Συρίας εδάφους.
Θεωρεί ότι δεν ακούγεται γνωστό; Αν όχι, ρωτήστε τους Παλαιστίνιους.
8. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν οι ΗΠΑ, Αεροπορία, που αποφασιστικά ασχολούνται με τη μάχη για τη συριακή πόλη της Ayn al-Arab - τα οποία
οι Κούρδοι, σαν να ήταν δικό τους, το όνομα «Kobane». Αυτό το US-Αεροπορίας που βοηθά απλόχερα τους Κούρδους αγωνίζονται ενάντια στις ΗΠΑ-δημιουργία « ISIS »
, καθώς και εναντίον της νόμιμης Συριακής Αραβικής Στρατού, είναι η ίδια δύναμη του αέρα που σκόπιμα βόμβες Συρίας πολιτών, κρατική υποδομή και τις θέσεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας.
9. Ως εκ τούτου, το YPG δεν μπορεί να ισχυριστεί σοβαρά ότι είχαν δημιουργηθεί ως αντίδραση της υποτιθέμενης «αδυναμία» του συριακού κράτους και του στρατού, προκειμένου μόνο για να «υπερασπιστεί» το συριακό έδαφος ισχυρίζονται ως «κουρδικό». Στην πραγματικότητα, το YPG είναι μια κουρδική τρομοκρατική οργάνωση, που υποστηρίζεται από δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες. Το YPG συγχωνεύθηκε εν μέρει με άλλες τρομοκρατικές ομάδες όπως η alQaeda που συνδέονται FSA , για την επίτευξη στρατιωτικούς στόχους κατά του συριακού κράτους και να δημιουργηθούν τα μέσα για την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στο (επισυνάπτεται) της Συρίας εδάφους.
10. Ο προφανής στόχος του κουρδικού ηγέτες, καθώς και των υποστηρικτών τους στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και το Τελ Αβίβ είναι η κατάτμηση της Συρίας, την καταστροφή της Συρίας έθνους.
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτείτε για μια στιγμή τους οποίους ιδιαίτερα αυτό το αποτέλεσμα θα εξυπηρετήσει πιο ...
11. Διάλυση τέσσερα εθνικά κράτη - Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν - παράνομα και βίαια δώσει τη γη τους σε μια μειονότητα που χρησιμεύει ως ξένοι πράκτορες - δεν είναι μόνο μια επίθεση ενάντια σε αυτές τις τέσσερις κυρίαρχα έθνη - όλα τα μέλη στον ΟΗΕ. Αυτό το είδος της ιμπεριαλιστικής «οικοδόμηση του έθνους» και θα φέρει τεράστιες δυνατότητες για σοβαρές περιφερειακές συγκρούσεις που οι ίδιοι θα μπορούσε εύκολα να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο πόλεμο.
Να συνοψίσουμε:

Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν μια γενοκτονία, διαπράχθηκαν από παράνομες εισβολείς που βάναυσα απελαθεί εκατοντάδες χιλιάδες, άρπαξε τη γη τους, έκλεψε wealths τους, κατέστρεψαν την κληρονομιά τους, κατέστρεψαν τακτά χρονικά διαστήματα της ζωής τους, εκμεταλλεύονται την εργασία τους, σκοτώνουν τα παιδιά τους και να τους κρατήσει ομήρους χωρίς οποιαδήποτε τα ανθρώπινα δικαιώματα στη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατόπεδο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποτελεί υποχρέωση της  ανθρωπότητας.
Σε σύγκριση, τίποτα αυτού του είδους σήμερα συμβαίνει με τους Κούρδους.
Ως εκ τούτου, για τη συγχώνευση της κουρδικής αιτία με την παλαιστινιακή υπόθεση, είναι μια σημαντική επίθεση και προσβολή του μυοκαρδίου των Παλαιστινίων -που είναι οι μοναδικοί νόμιμους ιδιοκτήτες της Παλαιστίνης. Οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν εξόντωση από τους εισβολείς, ενώ οι Κούρδοι στην πραγματικότητα ήταν εισβολείς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο εγχώριος πλειονότητας του πληθυσμού των χωρών που τώρα ζουν ως μειονότητες πρέπει να παραδώσει την περιουσία τους στους εισβολείς.
Για να δηλώσει ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι αντιμετώπιζαν την ίδια κατάσταση είναι μια πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, απόλυτη βόδια και ένα κραυγαλέο ψέμα. Αυτό ακολουθεί την άνανδρη στόχος των Κούρδων για να ανατρέψει την προπαγάνδα που πρέπει να υποστηριχθούν με τον ίδιο τρόπο όπως και οι Παλαιστίνιοι.
Αλλά ενώ οι Παλαιστίνιοι έχουν αναμφισβήτητο δικαίωμα να πάρει πίσω τη δική τους γη, οι Κούρδοι ζητούν τη γη των άλλων. Θέλουν να κλέψουν, ίδια όπως και τα αδέλφια τους στο μυαλό, η ρατσιστική Σιωνιστική έκανε και συνεχή κάνει στην Παλαιστίνη. Μήπως εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί η «κατάσταση» του «Ισραήλ» υποστηρίζει ανοιχτά την εφαρμογή ενός κουρδικού κράτους - σε ξένο έδαφος;
Αγώνας για το λεγόμενο «ελευθερία» για το Κουρδιστάν θα σήμαινε αγωνίζονται για τη βίαιη διαίρεση των κυρίαρχων εθνών, για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για τη διάπραξη εγκλημάτων όπως η εθνοκάθαρση, την απέλαση και την έξωση των αυτοχθόνων πληθυσμών.
Η διαφορά αυτή πρέπει να γίνει σαφές.
Αλλά πίσω στο γενναίο «κομμουνιστές» μου του γερμανικού κόμματος MLPD και να αυτονομιστικών την ατζέντα τους για άλλες χώρες:
Τα ονόματα MLPD η περιοχή της βόρειας Συρίας «Δυτική Κουρδιστάν» - αυτό είναι πραγματικά μια ξεκαρδιστική προσπάθεια να διαδώσει το διαμέρισμα ενός ξένου κυρίαρχου κράτους , ιδρυτικό ΟΗΕ-μέλος από το 1946, για το κέρδος μιας εθνικής μειονότητας - και ξένων υποστηρικτών του.
Αυτό είναι το ίδιο είδος της «λογικής» ότι το ΝΑΤΟ και την περιφερειακή τους κακοποιούς της (όπως οι αλβανικές τρομοκράτες της «UCK») χρησιμοποιείται για να επιβάλει τη διχοτόμηση της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε πολλά «ανεξάρτητα» μέλη στο πλαίσιο ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΗΠΑ-ελέγχου. Αν ερευνήσει την ιστορία των Βαλκανικών πολέμων στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και την «βαλκανοποίηση» (επίσημη όρο στις πολιτικές επιστήμες) από μία φορά ενωμένη και ανεξάρτητη χώρα σε εξαρτώνται υποτελείς της Δύσης, ανάλογα με την οικονομική, οικονομική και στρατιωτική «βοήθεια »από τη φροντίδα της μητέρας του ΝΑΤΟ, τότε ξέρετε τι είδους σενάριο αυτές οι“κομμουνιστές”(I πολύ αμφιβάλλω ότι είναι) στη Γερμανία και τη δυτική στόχος για τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν: πρόθυμα να καταστρέψει κυρίαρχα έθνη, εθνοκάθαρση, φόνο, κλοπή γης για χάρη μιας μειοψηφίας που έχει πέσει κάτω από το επίπεδο του πιόνια για τη Δυτική ιμπεριαλιστική στόχους.
Ποιο είναι τώρα το ψεύτικο «κράτος» του Κοσόβου, ένα φυτώριο για τα ναρκωτικά καρτέλ, μαφία, αλλά και το σπίτι του ISIS - απάτες κατάρτισης  (δεξιά γειτονική ΝΑΤΟ-βάσεις ...), εξαρτώνται πλήρως από τη χρηματοδότηση από την Ευρώπη και διεθνή προγράμματα ανακούφισης, αφού είχε άνθηση της Σερβίας ενδοχώρα. Αλλά τότε η Αλβανοί, αγράμματος, ελάχιστα ειδικευμένο, αλλά με υπερβολικά υψηλά γεννήσεων, χύθηκε εντός Κοσσυφοπέδιο. Οι Αλβανοί, οι οποίοι έχουν ήδη μια χώρα (Αλβανία), με δύναμη βγει έξω οι Σέρβοι από μεγάλα τμήματα της χώρας, κατέστρεψε εκατοντάδες Σερβικής Ορθόδοξης εκκλησίες και μοναστήρια που είχαν απομένει για αιώνες, σκοτώθηκαν Σέρβων πολιτών και τρομοκρατούσαν αυτές τις Σέρβους που εξακολουθούν να αρνηθεί να να απελαθούν. Η δύναμη πίσω από αυτήν την εθνοκάθαρση και τον τρόμο ήταν η αλβανική τρομοκρατική συμμορία του UCK, με επικεφαλής τον Χασίμ Θάτσι , εγκληματική.
Ο UCK ήταν μαζικά υποστηρίζεται κυρίως β Γερμανία και τις ΗΠΑ, όπως το ΑΣΚ, το ίδιο όπως και του κουρδικού αυτονομιστικού τρομοκράτες του «YPG» στη Συρία και «Peshmerga» στο Ιράκ, είναι πρόθυμοι πληρεξούσια των δυτικών ιμπεριαλιστικών ημερήσιας διάταξης. Ο UCK διέπραξαν εγκλήματα πολέμου και - deja vu! - κατηγόρησε το σύνολο των πράξεών τους για τους Σέρβους και την κυβέρνηση στο Βελιγράδι. Οι Αλβανοί δεν δίστασε μόνο τότε καταγγείλει το προφανές σερβική ιστορία του Κοσσυφοπεδίου και να απαιτήσει μια «κατάσταση» για τους Αλβανούς (που ήδη έχει ένα κράτος!) Που δεν έχουν ιστορικές ρίζες στο Κοσσυφοπέδιο καθόλου. Αλβανική προκλήσεις και τον τρόμο οδήγησαν σε σφοδρή αντίσταση από τους αυτόχθονες Σέρβους, υποστηριζόμενη από τη Δημοκρατία της Σερβίας, η οποία δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει μακριά ενδοχώρα της.
Η σύγκρουση, σχεδιάζονται, αναφλέγεται, τροφοδοτείται και υποστηρίζεται από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, έδωσε το ΝΑΤΟ την καλωσόρισε «λόγος» να βομβαρδίσει τελικά τη Σερβία, σκοτώνουν χιλιάδες Σέρβων πολιτών, την καταστροφή σερβικό κράτος των υποδομών - και να εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο.
Αν αυτό ακούγεται οικείο, τότε απλά θεωρούν τα τελευταία 6 χρόνια της παγκόσμιας επίθεσης κατά της Συρίας και της συνεχιζόμενης ΗΠΑ-επίθεση κατά του Ιράκ - και συνδέστε τις τελείες.
Τον Φεβρουάριο του 2008, όλες οι εφαρμοστεί τρομοκρατία απέκτησε τελικά τη νίκη: Το Αλβανικό κοινοβούλιο στην Πρίστινα (πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου) διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία. Η ανεξαρτησία αμέσως επιβεβαιώθηκε από τη Γερμανία, και πάλι αποδεικνύει τον ηγετικό ρόλο του έθνους μου στην επαίσχυντη καταστροφή της άλλοτε κυρίαρχο Γιουγκοσλαβία.
Όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ και το σύνολο των δυτικών υποτελείς της επιβεβαίωσε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Η καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας ολοκληρώθηκε, η Δυτική ιμπεριαλιστική λαβή στη Βαλκανική ήταν εξασφαλισμένη.
Δεν είναι παράξενο; Με την καταστροφή των κυριαρχικών της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν έθνη, αυτές οι δυτικές υποστηρικτές του «Κουρδιστάν» στο τέλος εξυπηρετούν κανέναν άλλο εκτός από αυτό το πρόσωπο που τεχνητά εμφυτευμένη στο Levant από δυτικούς ιμπεριαλιστές, που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία, τη γενοκτονία και γης κλοπής ως μέσο για να κερδίσουν τους στόχους τους από το 1948: η κατάσταση του «Ισραήλ».
Οι Κούρδοι, καθώς και η γερμανική MLPD φαίνεται να απολαμβάνουν πιόνια στο παιχνίδι των σατανικό γενοκτονίας τέρατα ...

Ο συγγραφέας, που γεννήθηκε το 1964, είναι ένας Γερμανός ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας.