Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Δευτερα 15 Μαιου 2017


Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ
Και η αηδία. Όχι για τη Eurovision. Μια γλαμουράτη μαλακία είναι, ούτως ή άλλως.
Για την ευρωπαϊκή Αριστερά η αηδία. Που δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για το ότι η διοργάνωση έγινε σε μια χώρα όπου οι νεοφασίστες αλωνίζουν.
Ναι! Γι' αυτή την ξευτιλισμένη ευρωπαϊκή Αριστερά, που 'χει αφήσει μόνους τους αντιφασίστες του Ντονμπάς.
Την Αριστερά που η πολιτική της στα διεθνή ζητήματα καθορίζεται από τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
Αυτήν που ούτε μια μέρα αλληλεγγύης προς τους αντιφασίστες του Ντονμπάς δεν οργάνωσε τόσα χρόνια.
Ναι! Γι' αυτή την ξευτιλισμένη μιλάω. Που ούτε μια μέρα αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας δεν οργάνωσε.
Τι σχέση έχει η Βενεζουέλα με όλ' αυτά;
Έλα μου, ντε! Να ρωτήσουμε κάνα χορτάτο της ευρωπαϊκής Αριστεράς να μας εξηγήσει. Αν του το επιτρέψουν τα κομπρεμί του με τους φονιάδες που προστατεύουν τους νεοναζί του Κιέβου!
Ξευτίλες!





---------------------------------------------------------------------------------------




Είναι το κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού, την ώρα που πυρπολείται, πολιορκούμενο από τις ναζιστικές συμμορίες.
Μέσα στο κτίριο βρήκαν τον θάνατο δεκάδες εργάτες, αντιφασίστες, κομμουνιστές.
Ήταν Μάης του 2014.
Τρία χρόνια αργότερα στη χώρα όπου αλωνίζει ο νεοφασισμός διοργανώθηκε το πανηγύρι της Eurovision.
Όσο είδαμε τους ξευτιλισμένους χορτάτους της ευρωπαϊκής Αριστεράς να διαμαρτύρονται τότε, άλλο τόσο τους είδαμε και τώρα.
Η γλίτσα δεν έχει καμιά σχέση με εργάτες, με αντιφασίστες, με κομμουνιστές. Η γλίτσα τον μισθό τσεπώνει. Του βουλευτή, του πανεπιστημιακού, του δημοσιογράφου, του απατεώνα της ΜΚΟ, του αλητάμπουρα που ζει απ' αυτά που του αποδίδει η ευθυγράμμισή του με τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Τσα, μωρή γλίτσα, που πονάς και για τους εργάτες! Τσα, ρε ξευτιλισμένε, που πουλάς μούρη σαν αντιφασίστας! Τσα, ρε χορτάτο καθίκι, που τάχα έχεις σχέση και με την παράδοση του κομμουνιστικού κινήματος!
Γλείφε και κονόμα, αλητάμπουρα!




-------------------------------------------------------------------------------------




Ασυνήθιστο στον ενάμισι, περίπου, αιώνα των ελληνικών σιδηροδρόμων, να το μπροστά μας με το που ξεπουλήθηκαν.
Άρχισαν να βάφονται στο αίμα τα χέρια αυτών που ψήφισαν την εκποίηση του ΟΣΕ.
Σχολιο.-  Δεν ειμαι υπερ των ιδιωτικοποιησεων..Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ηταν ατυχημα..Απο την αλλη δεν μπορουμε να πουμε οτι εκτροχιαστηκε το τρενο επειδη δεν ειχε γινει καλη συντηρηση...Απο την αρχη της ιστοριας του σιδηροδρομου υπαρχουν τετοια ατυχηματα..Και τα αεροπλανα πεφτουν ειτε ειναι ιδιωτικα ειτε κρατικα..
Σχολιο.- Αφού. ούτως ή άλλως. όπως λες, άνθρωποι σκοτώνονται, για πες πότε και πόσοι σκοτώθηκαν όσο τα τρένα ήταν κρατικά. Για να μιλάμε ανθρώπινα. Για ζωές μιλάμε, δεν κάνουμε έκθεση ιδεών. Πόνος είναι. Δεν είναι εξυπναδούλες.
Σχολιο.- Δυστυχως συνεβαιναν και επι κρατικων σιδηροδρομων και οχι μονο τετοια δυστηχηματα ,το οτι ειχαν παραγγελθει βαγονια μεγαλυτερα απο τις ραγες επι δημοσιου εγινε για να κονομανε ολοι, μονο εγω το ξερω?Επι υπουργιας Λιαπη...Να ευχεσαι λοιπον οτι δεν εκανε τοσα χρονια το δημοσιο μηπως το κανουν οι ιδιωτες και ετσι σωθούν ανθρωποι...
Σχολιο.- τεκμηρίωσε! Πες για τους νεκρούς όταν οι σιδηρόδρομοι ήταν κρατικοί. Για ζωή ανθρώπων μιλάμε, Δεν πουλάμε εξυπναδούλα. Για πες, λοιπόν!
Σχολιο.- και το 2005 ειχε γινει στο Αδενδρο ατύχημα με πανω από 10 τραυματιες και κατά τυχη δεν θρηνήσαμε νεκρους...
 το 1972 στα Ορφανα χαθηκαν πανω από 20 ζωες από τη συγκρουση 2 τρενων...




---------------------------------------------------------------------------------------





Ο Λέοπολντ Σμόνικαλ ήταν ένας Γερμανός κομμουνιστής που αγωνίστηκε στο πλευρό του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου. Κατάγονταν από την Κολωνία και ήδη από τα εφηβικά του χρόνια οργανώθηκε στο KPD και φυλακίστηκε με γνωστούς κομμουνιστές της εποχής του όπως ο Τέλμαν. Όταν ο γερμανικός στρατός για να καλύψει τις μεγάλες του απώλειες στο ανατολικό μέτωπο επιστράτευσε αδιακρίτως νέες δυνάμεις, ο Λεωνίδας (όπως τον βάφτισαν οι αντάρτες) βρέθηκε στην Ελλάδα στρατιώτης της Βέρμαχτ. Οι γονείς του κρατούνταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και ο Λεωνίδας δεν μπορούσε να αντιδράσει και να διαφύγει στο βουνό φοβούμενος για την τύχη τους. "Ήταν για εμένα μεγάλη δοκιμασία να βλέπω τους ταγματασφαλίτες του Παπαδόγκωνα και του Κατσαρέα να εκτελούν τους Έλληνες πατριώτες χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή, ο Λεωνίδας, έμαθε ότι οι γονείς του σκοτώθηκαν σε αγγλικό βομβαρδισμό και πια τίποτα δεν τον κράταγε από το να περάσει στο βουνό. Ένα πρωί οι Γερμανοί και οι Ταγματαλήτες έκαναν μπλόκο σε μια συνοικία της Καλαμάτας. Έπιασαν πολλούς αγωνιστές και ο Γερμανός αξιωματικός των Ες-Ες διέταξε να εκτελεστούν επί τόπου μερικοί νέοι. Το έργο ανατέθηκε στον Λεωνίδα και δυο ακόμη στρατιώτες. Ο Λεωνίδας όμως όπλισε το αυτόματό του και το έστρεψε πρώτα στους ενάντια στους στρατιώτες που ετοιμάζονταν για το "πυρ" και μετά στον αξιωματικό των Ες-Ες. Οι ταγματασφαλίτες είχαν τραπεί ήδη σε φυγή. Ο Λεωνίδας χωρίς να χάσει καιρό εξήγησε σε σπαστά ελληνικά ότι επιθυμούσε να ενωθεί με τους παρτιζάνους, ότι ήταν κομμουνιστής και ότι έπρεπε αμέσως να φύγουν για το βουνό. Μαζί του πήρε και τον εκπαιδευμένο του στρατιωτικό σκύλο, τον Μπίλο, που αγαπούσε τους αντάρτες και μισούσε τους ναζί. Ο Μπίλο ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος σαν ανιχνευτής ενώ επιτίθονταν άμεσα σε όσους ο Λεωνίδας έδειχνε με το δάχτυλο και αποκαλούσε "Ναζί". Ο Λεωνίδας πήρε μέρος σε μια μεγάλη σειρά από μάχες στο πλευρό του ΕΛΑΣ. Κοντά του και ο Μπίλο.
Με το τέλος του πολέμου, ο ΕΛΑΣ Πελοποννήσου ετοίμασε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τον Λεωνίδα ώστε να περάσει στην πατρίδα του. Του είπαν να διαλέξει ανάμεσα σε μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων να πάρει μαζί του μερικούς δημοκράτες για να περάσουν τα σύνορα. Όμως όταν ο Λεωνίδα έφθασε στα σύνορα ξέσπασαν τα Δεκεμβριανά της Αθήνας. Εκείνος ως γνήσιος κομμουνιστής-διεθνιστής, επέστρεψε και πολέμησε στο πλευρό του ΕΛΑΣ και του μαχόμενου ελληνικού λαού. Με το τέλος των Δεκεμβριανών συνελήφθη από τους Άγγλους. Το 1947 στάλθηκε στην Ικαρία κι από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάνονται.




----------------------------------------------------------------------------------





"Έπεσε" το κάστρο του Σουλτς
 Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, 23:45
 Λίγους μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές για τον επόμενο ένοικο της Καγκελαρίας, οι Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν μεγάλη νίκη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, παραδοσιακό προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών.
Η ήττα στις περιφερειακές εκλογές αποτελεί ηχηρό χαστούκι για το επιτελείο του Μάρτιν Σουλτς, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλες φουρτούνες και εσωστρέφεια μετά τον αέρα αισιοδοξίας και αλλαγής που έπνεε τις πρώτες εβδομάδες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Aπο τις πλαστες κατευθυνομενες δημοσκοπησεις, που εδιναν κατι εξωπραγματικα ποσοστα στον Μαρτιν Σουλτς και τους Σοσιαλδημοκρατες, μεχρι που τους εδιναν οι πλαστες δημοσκοπησεις ιδια ποσοστα με τους Χριστιανοδημοκρατες, από 32% ο καθενας. Οι  Γερμανοι αντεδρασαν σε αυτά τα ψεματα, και αντεδρασαν ασχημα. Γκρεμισαν τους Σοσιαλδημοκρατες από τα παραδοσακα προπυργια τους. Το Σααρ, το Σλεβιγκ Χολσταιν, και τωρα την Ρηνανια-Βεστφαλια.
Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εκλογική ήττα του SPD σε περιφερειακές εκλογές, με την πρώτη να σημειώνεται τον Μάρτιο του 2017.
Η εκλογική αναμέτρηση στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας εθεωρείτο «κλειδί» και βασικό πεδίο σφυγμομέτρησης των προθέσεων του εκλογικού σώματος, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη και η μεταναστευτική κρίση παραμένουν στις πρώτες θέσεις της πολιτικής ατζέντας στην ευρωπαϊκή χώρα. Το πόσο σημαντική ήταν η νίκη που σημείωσε το CDU φαίνεται και από το γεγονός ότι η Ρηνανία-Βεστφαλία είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρτιν Σουλτς.
Η ανακοίνωση των τελικων αποτελεσματων προκάλεσε σοκ στο SPD, ωθώντας σε παραίτηση την πρωθυπουργό του κρατιδίου, Ανελόρε Κραφτ, η οποία προέρχεται από τις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών και συγκυβερνούσε με τους Πράσινους.

Τα αποτελέσματα των τελικων αποτελεσματων:

CDU (Χριστιανοδημοκράτες): 33,0% και 72 εδρες (από 26,3% και 67 εδρες το 2012)
SPD (Σοσιαλδημοκράτες): 31,2% και 69 εδρες (από 39,1% και 99 εδρες το 2012)
FDP (Φιλελεύθερο Κόμμα Γερμανίας): 12,6% και 28 εδρες (από 8,6% και 22 εδρες το 2012)
AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 7,6% και 16 εδρες
Πράσινοι (Die Gruenen): 6,4% και 14 εδρες (από 11,3% και 29 εδρες το 2012)
Die Linke (Αριστερά): 4,9% (από 2,5% το 2012)
Πειρατες (Pirates) 1,0% (από 7,8% και 20 εδρες το 2012)

«Για την Άνγκελα Μέρκελ, αυτή η νίκη (του CDU) σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ποσοστών της (στις δημοσκοπήσεις) δείχνει ότι κατευθύνεται προς τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, έχοντας ούριο άνεμο» αναφέρει στο σχόλιο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του. Εκτιμάται πως ένας στους πέντε Γερμανούς ψηφοφόρους ζει στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική εκλογική ήττα του SPD σε περιφερειακές εκλογές, με την πρώτη να σημειώνεται τον Μάρτιο του 2017. Πλέον, το κλίμα είναι πολύ βαρύ στις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι διαπιστώνουν στην πράξη ότι θα δυσκολευτούν πολύ να νικήσουν τη Μέρκελ στις εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου.
Μάρτιν Σουλτς: «Είναι μια δύσκολη ημέρα για το SPD, μια δύσκολη ημέρα για εμένα προσωπικά. Κατάγομαι από αυτό το κρατίδιο... Είναι μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει το κλίμα (εν όψει των βουλευτικών), αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Νικάμε μαζί (με την Ανελόρε Κραφτ), χάνουμε μαζί. Θα συνεχίσουμε τη μάχη για την 24η Σεπτεμβρίου. Είμαστε ένα κόμμα που έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τις μάχες. Ο δρόμος είναι μακρύς έως τις βουλευτικές εκλογές».
Ραλφ Στέγκνερ (ηγετικό στέλεχος του SPD): «Είναι μια μαύρη ημέρα (…) ο πυγμάχος SPD χτυπήθηκε από κροσέ στο ήπαρ, όμως παραμείνει ακόμα όρθιος».
Μίκαελ Γκρος Μπρέμερ (υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU): «Ξεκινάμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, έχοντας αυτοπεποίθηση, με δυναμική. Γι' αυτό ακριβώς (οι εκλογές) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι μια τεράστια επιτυχία».




------------------------------------------------------------------------------------




Αντιμέτωπος με πρόστιμο ή πενταετή φυλάκιση, ο Ουκρανός φαρσέρ που αναστάτωσε την Eurovision
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017, 02:31
Η αστυνομία στην Ουκρανία συνέλαβε έναν Ουκρανό φαρσέρ, ο οποίος ανέβηκε πάνω στην σκηνή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού (Eurovision) κατεβάζοντας το παντελόνι του, καθώς τραγουδούσε η τραγουδίστρια Jamala, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβακόφ.

Ο φαρσέρ αναγνωρίστηκε ως ο Βιτάλι Σέντιουκ, που ανέβηκε στην σκηνή ενώ είχε καλυφθεί με μια σημαία της Αυστραλίας κι έδειξε τα οπίσθια του, κατεβάζοντας το παντελόνι του.

Το επεισόδιο μεταδόθηκε σε εκατομμύρια τηλεθεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αναπαράχθηκε άμεσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.

Από την πλευρά τους, οι ουκρανικές αρχές δεν βλέπουν την αστεία πλευρά του περιστατικού, καθώς έχουν συλλάβει τον φαρσέρ για χρονικό διάστημα 72 ωρών. Ο ίδιος, είναι αντιμέτωπος με χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και πενταετή ποινή φυλάκισης για χουλιγκανισμό, σύμφωνα με ανάρτησή του Αβακόφ στο Facebook.




------------------------------------------------------------------------------------



Οι εβραιοι ηγέτες επιθυμούσαν διακαώς να πάρουν την στηριξη του σιωνισμόυ από τον Γκάντι ως ενας διεθνούς φήμης ηγετης ενος μη βίαιου εθνικου αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό ,στηριξη που θα παρέχε μεγάλη ώθηση για την εβραϊκή υποθεση.
Όμως η θέση του ήταν η απόλυτη αποδοκιμασία του σιωνιστικου κιηματος για λόγους πολιτικούς και θρησκευτικούς.
Ήταν ενάντια στις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να υποχρεωσουνε την Παλαιστίνη να ακολουθησει την γραμμή των σιωνιστών που ηθελαν να επιβληθουν στους Παλαιστινίους στο όνομα της ίδρυσης ενος εβραϊκου εθνικου τοπου.
η διακυρηξη harijan του Γκάντι είναι μια υπερσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Αράβων στην Παλαιστίνη.
Οι παρακάτω γραμμές αντανακλούν τη θέση του: " Η Παλαιστίνη ανήκει στους Άραβες με την ιδια λογικη ότι η Αγγλία ανήκει στην αγγλους ή η Γαλλία στους Γάλλους.
Είναι λάθος και απάνθρωπο να επιβάλουν τους Εβραίους στους Άραβες... σίγουρα θα ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για να μειωθεί η περήφανη Άραβικη χωρα , ώστε να γινει η Παλαιστίνη για τους Εβραίους, μερικο ή ολικο εθνικό τους σπίτι."
*Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης, χωρίς χρήση βίας, εναντίον των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καθιερωθεί σαν ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του 20ου αιώνα.
Απέκτησε την προσωνυμία Μαχάτμα, που φέρεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής Ταγκόρ και που στα σανσκριτικά σημαίνει «μεγαλόψυχος». Δολοφονήθηκε το 1947 από ένα φανατικό ινδουιστή, λίγο μετά την απελευθέρωση της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Ενάντια στην ποινικοποίηση – εγκληματοποίηση της δημόσιας παρέμβασης συνελεύσεων γειτονιάς στις 7 του Απρίλη του 2017 στο αμαξοστάσιο του Ρέντη
|&| Μαζικό μοίρασμα: Δευτέρα 15/5, 4πμ, αμαξοστάσιο Ρέντη

Την Παρασκευή 7 του Απρίλη του 2017 στις 4 το πρωί η κυβέρνηση Σύριζα–ανέλ κατέστειλε εργατική παρέμβαση απαγορεύοντας το μοίρασμα κειμένων συνελεύσεων γειτονιάς στους εργαζομένους της ΟΣΥ έξω από το αμαξοστάσιο του Ρέντη. Προχώρησε στην προσαγωγή 22 συναγωνιστριών/στών, που παλεύουν για να υπάρχουν κοινοί αγώνες εργαζομένων και επιβατών ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, στις μπάρες, στην πειθάρχηση και στην παρακολούθηση της ζωής μας, που αγωνίζονται για ελεύθερες μετακινήσεις για όλες/ους, δηλαδή για τη δυνατότητα όλων μας για κάλυψη μιας βασικής κοινωνικής ανάγκης.

Αναβίωσαν συνθήκες καταστολής του 1990-93 έξω από το αμαξοστάσιο
ΟΠΚΕ, ασφαλίτες και ΔΙΑΣ ήταν κρυμμένοι στους γύρω χώρους από το βράδυ της Πέμπτης 6/4 επικαλούμενοι “περίεργο μέιλ”, που αποτελούσε προϊόν παρακολούθησης. Έτσι, μόλις οι συνελεύσεις γειτονιάς έφτασαν έξω από το αμαξοστάσιο, άνοιξαν πανό και άρχισαν να μοιράζουν κείμενα στους οδηγούς, τους περικύκλωσαν 30 ΟΠΚΕ με ασπίδες και γκλομπς. Η παρουσία στην παρέμβαση 3 εργαζομένων στην ΟΣΥ και στη ΣΤΑΣΥ χάλασε τα σχέδια για άγριο ξυλοδαρμό, κατασκευή κατηγοριών και ποινικοποίηση–εγκληματοποίηση της δράσης. Αφού λοιπόν τους περικύκλωσαν, απαίτησαν, με εντολή του «γενικού αστυνομικού διευθυντή Αθήνας» να αποδεχτούν την προσαγωγή 5 συναγωνιστών/στριών με ένα λευκό βανάκι χωρίς… πινακίδες.

 Όταν το άνοιξαν για να προχωρήσουν στις προσαγωγές, ένας ΟΠΚΕ μετακίνησε ένα βαρύ κιβώτιο και ένα σακκίδιο… Με κλούβα, οι 22 μεταφέρθηκαν μέσα σε 8 λεπτά στη ΓΑΔΑ στο «τμήμα προστασίας κράτους πολιτεύματος» (!) όπου κρατήθηκαν 3 ώρες. Ακολούθησε πλήρης χαρτογράφηση (πήραν κινητά τηλέφωνα, ταυτότητες και κατασχέθηκαν τα κείμενα που θα μοιράζονταν στους εργαζομένους). Υπενθυμίζουμε ότι στον χώρο αυτό λειτουργεί το “συνδικαλιστικό” της ασφάλειας που “ασχολείται” με την παρακολούθηση των ταξικών αγώνων και των συνδικαλιστών. Είναι γνωστό από την αποστολή οργάνων του σε δημόσια ανακοινωμένες συναντήσεις συνδικαλιστών αλλά και την εμπλοκή του στις διώξεις περί “εκβιασμού” των σωματείων ΣΒΕΟΔ και ΣΣΜ.

Ο κρατικός μηχανισμός προπαγάνδας ΑΠΕ–ΜΠΕ και τα ΜΜΕ ως γραφείο τύπου της Ασφάλειας

Ταυτόχρονα με την ταχύτατη προσαγωγή τους, στις 6.00 το πρωί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ–ΜΠΕ), απέστειλε την κατασκευασμένη “είδηση” περί “εισβολής στο αμαξοστάσιο”. Καθεστωτικά ΜΜΕ το αναπαράγουν λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του «τμήματος προστασίας κράτους πολιτεύματος» (!) και της κυβέρνησης.

Σε λίγη ώρα, η “εισβολή στο αμαξοστάσιο” και η προσαγωγή 3 εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι “πρώτη είδηση”. Έτσι, με τη στοχοποίηση των 3 συναδέλφων ως… υποκινητών και… πληροφοριοδοτών ποινικοποιείται η έκφραση αντίστασης και αντίθεσης από τους ίδιους τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση. Η στοχοποίηση των 3 εργαζομένων στις συγκοινωνίες έγινε για να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, για να εγκληματοποιήσει τον κοινό αγώνα εργαζομένων–συνελεύσεων γειτονιάς, για να νομιμοποιήσει την επιβολή υγειονομικής ζώνης στους χώρους εργασίας.

 Η προπαγάνδα συνεχίστηκε και στις 11 του Απρίλη. Ο ίδιος μηχανισμός του ΑΠΕ–ΜΠΕ και των πρόθυμων διακινητών κατασκευασμένων ειδήσεων, αφού πλέον η αντίδραση των εργατικών συλλογικοτήτων μέσα στα ΜΜΜ είχε ξεσκεπάσει την επίσημη “αλήθεια” ως μια ακόμη κατασκευασμένη “είδηση”, στοχοποιεί, χωρίς να αναφέρεται το όνομά του, συνάδελφο, ο οποίος είναι μέλος του ΣΕΦΚ. Αποσιωπώντας βέβαια ότι παλεύει εδώ και 20 χρόνια μες στο ταξικό ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα και για την ασυμβίβαστη δράση του έχει στοχοποιηθεί από την εργοδοσία και είναι 4 χρόνια άνεργος μετά την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου, στην ύπαρξη και στην εφαρμογή της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Δημοσιογράφοι σε καθεστωτικά ΜΜΕ επικαλούνται κατασκευασμένες κατηγορίες, οι οποίες είχαν στηθεί το 1987 και κατέρρευσαν με την τελεσίδικη ομόφωνη αθώωσή του και την ήττα του κατασταλτικού μηχανισμού που προσπαθούσε να παρουσιάσει “αντιτρομοκρατικό” έργο.
Δημοσιοποιούν επιλεκτικά τον φάκελο παρακολούθησής του που αφορά σε καταθέσεις του ως μάρτυρας πολιτικής υπεράσπισης σε διωκόμενους και την παρουσία του σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Δημοσιοποιούν τη μηδενική φορολογική δήλωσή του, αντιμετωπίζοντας την ανεργία σαν ύποπτη συμπεριφορά.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλη του 2014, όπως είχε καταγγελθεί και με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, τη στιγμή της άγριας καταστολής που δέχθηκε από τα ΜΑΤ η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην Ερμού (Κυριακή 13/4/2014), το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να παράσχει την αναγκαία μιντιακή στήριξη στο κατασταλτικό σχέδιο, έκανε λόγο για «ομάδες γνωστών – αγνώστων που δημιουργούσαν φραστικά επεισόδια με πολίτες και η αστυνομία τους απομάκρυνε», ενώ στην ακριβώς προηγούμενη ενημέρωσή του δεν είχε καμία αναφορά σε “γνωστούς – αγνώστους”, αλλά σε «εμποροϋπαλλήλους που κινητοποιούνται σε μεγάλο κομμάτι της Ερμού».

Ο μηχανισμός του ΑΠΕ–ΜΠΕ αποτελεί επικίνδυνο οργουελιανό μόρφωμα κρατικής προπαγάνδας, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του αναρτά “πληροφορίες” στην ιστοσελίδα του, οι οποίες “διαχέονται” στα υπόλοιπα ΜΜΕ, και στη συνέχεια τις “κατεβάζει” σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι αναρτήσεις αυτές.

Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση προϋποθέτει την άγρια καταστολή

 Αυτά τα γεγονότα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού να καταστείλει ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, για να μπορέσει να συνεχιστεί η βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επιχειρούν να επιβάλουν νέους όρους κανονικότητας με τη διαχείριση της φτώχειας (χαρτογράφηση / επιδοματική πολιτική / ανακύκλωση της ανεργίας με “κοινωφελή” εργασία), την κερδοσκοπική δραστηριότητα των ΜΚΟ (επιχειρήσεις που επενδύουν στον εγκλεισμό μεταναστριών/ών και προσφύγων) αλλά και την ποινικοποίηση–εγκληματοποίηση όσων αντιστέκονται. Η περίοδος που η κυβέρνηση Σύριζα–ανέλ είχε επιλέξει την αφομοίωση ως τον βασικό δρόμο υλοποίησης της πολιτικής της σοσιαλδημοκρατίας έχει παρέλθει. Η λεηλασία της ζωής μας με τη γενικευμένη ανεργία, την επιβολή της υποτίμησης της εργασιακής δύναμης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη φοροληστεία, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων δεν μπορεί να περάσει παρά μόνο στήνοντας σκηνικό τρόμου. Η άγρια καταστολή είναι μονόδρομος.

Υποταγή και παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες και τηλεματική: επόμενο βήμα η ιδιωτικοποίηση
Η κυβέρνηση Σύριζα–ανέλ και ο κρατικός μηχανισμός του ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ εκφοβίζουν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες ότι οι ελεύθερες μετακινήσεις θα προκαλέσουν ελλείμματα και μειώσεις των μισθών τους. Να τελειώνουν όμως τα ψέματα. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν μπορούν να λειτουργούν με λογικές κερδοφορίας, πόσο δε μάλλον από τα εισιτήρια. Αποτελούν μια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στα φτωχότερα στρώματα και όχι κερδοσκοπική επιχείρηση. Το προκλητικότερο όλων όμως είναι ότι οι απολογητές της οικονομικής εξυγίανσης των συγκοινωνιών, μάνατζερ και υπουργοί, είναι οι κύριοι υπαίτιοι για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προς όφελος των ιδιωτών.

Ποιος είναι ο λόγος που μπαίνουν οι μπάρες, όταν η ίδια η κοινοπραξία ζητά την παρουσία αστυνομίας και ελεγκτών σε κάθε σταθμό; Το τίμημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την τηλεματική είναι 125 εκατ. ευρώ συν 100 εκατ. ευρώ μες στη δεκαετία για τη συντήρηση των μηχανημάτων, ζεστό χρήμα στις εταιρείες Kόκκαλη, Μπόμπολα, Παρασκευαΐδη και την πολυεθνική LG. Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 οι οφειλές του κράτους μόνο προς την ΟΣΥ ήταν 3,5 δισ. ευρώ, που δεν ήταν αποτέλεσμα της μη ακύρωσης εισιτηρίων και τα οποία δεν αποδόθηκαν σε αυτήν ποτέ, αλλά με το πρώτο μνημόνιο το 2010 δόθηκαν σε ΔΝΤ–ΕΕ–ΕΚΤ. Τα ελλείμματα που επικαλούνται, προκαλούνται από το κράτος που υπερφορολογεί τα καύσιμα των ΜΜΜ, από τις ληστρικές συμβάσεις για την αγορά ακριβών ανταλλακτικών, τα τοκογλυφικά δάνεια από το τραπεζικό κεφάλαιο, τις “μελέτες”, όπως αυτή περί της κατασκευής… υπερσιβηρικού, την προνομιακή δωρεάν μετακίνηση των μηχανισμών καταστολής, αλλά και τις οφειλές προς τους εργαζομένους… 65.000 μέρες κανονικής άδειας και ρεπό που αφορούν στα τελευταία 3 χρόνια.

Στην πραγματικότητα επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και σταδιακά το πετυχαίνουν, καθώς όλο και περισσότεροι εργάζονται στις συγκοινωνίες σε ιδιώτες εργολάβους με ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα και κακοπληρωμένοι. Με την είσοδο της LG αυτό το φαινόμενο μεγεθύνεται επικίνδυνα. Αυτό όμως προϋποθέτει την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται, την υποταγή και την παρακολούθηση των εργαζομένων με κάμερες, τηλεματική, αλλά και την πλήρη ταύτισή τους με τους σχεδιασμούς του κράτους με τη συνεργασία τους με τους μηχανισμούς καταστολής. Την ίδια στιγμή που η υπερεντατικοποίηση της εργασίας των οδηγών οδηγεί πολλούς εργαζομένους στα νοσοκομεία με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι “έξυπνες στάσεις” έρχονται να “καλύψουν” τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη οδηγών και λεωφορείων και ταυτόχρονα να αποκρύψουν τους πραγματικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίοι αποβλέπουν στην επιτήρηση των οδηγών, στον έλεγχό τους ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο.

Στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της ΟΣΥ κινείται και η απόφαση που πήρε το ΔΣ της εταιρείας στις 11/4, που αφορά στην οριστική παραλαβή 404 λεωφορείων από τα οποία σχεδόν τα μισά βρίσκονται σε αχρηστία. Μετά από 13 χρόνια, με 5 που κάηκαν από μηχανική βλάβη, 130 πλήρως ακινητοποιημένα, και τις ζημιές της ΟΣΥ από το 2010 που τα λεωφορεία αυτά βρίσκονται εκτός λειτουργίας να είναι δεκάδες εκατομμύρια, το ΔΣ της ΟΣΥ αποφάσισε την οριστική παραλαβή των 404 συνολικά οχημάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου από την IVECO με αντιπρόσωπό της την εταιρεία του Κοντέλη. Έτσι, επιστρέφονται εγγυητικές επιστολές ύψους 8 εκατ. ευρώ στην προμηθεύτρια εταιρεία, προκαλώντας “μαύρη τρύπα” δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα καταβληθούν για ανταλλακτικά τα επόμενα χρόνια για λεωφορεία που θα έχουν ήδη αποσυρθεί.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός σχεδίασε –και ο σχεδιασμός τους δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί, γιατί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία εργαζομένων στις συγκοινωνίες στην εργατική παρέμβαση– να τρομοκρατήσει και να απομονώσει πολιτικά τις συνελεύσεις γειτονιάς που παλεύουν για ελεύθερες μετακινήσεις, ώστε να μην υπάρξουν κοινοί αγώνες εργαζομένων και επιβατών ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, στον αποκλεισμό και στην παρακολούθηση της ζωής μας.

Δεν υποτασσόμαστε στη νέα νομιμότητα, δεν αποδεχόμαστε το δίλημμα: έλεγχος-πειθάρχηση ή ποινικοποίηση–εγκληματοποίηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα–ανέλ, ενάντια στα σχέδια των ντόπιων και ξένων αφεντικών, απαντάμε συλλογικά στην απόπειρα ποινικοποίησης. Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της διακίνησης των ιδεών και η επιβολή υγειονομικής ζώνης στους χώρους εργασίας.
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών μέσων Αττικής ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥΒΧΨΑ)
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Ταχυμεταφορά – Ταχυδρόμηση (ΑΠΕΤΤ)
Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΣΥ (ΕΑΣ ΟΣΥ)
Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες «ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Πρωτοβουλία Εργαζομένων Εταιρειών Φαρμάκου/Ιατροτεχνολογικών & συναφών κλάδων (ΠΕΕΠΥ)
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ (ΑΤΕ ΕΚΑ)

Όλες/όλοι στο μαζικό μοίρασμα τη Δευτέρα στις 15 του Μάη στις 4 το πρωί έξω από το αμαξοστάσιο του Ρέντη
Όλες/όλοι στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη

http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/05/7-2017.html




---------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στο facebook για τις προθέσεις Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει το… μισό Δημόσιο
 Κυριακή, Μαΐου 14, 2017

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες περιγράφει την πρόθεσή του να εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα μέρος η όλο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ..
το σύστημα εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων, την καθαριότητα αλλά και τις αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων, μιλώντας στο ΣΕΒ.

Με αφορμή τις θέσεις που υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος, μιλώντας στον ΣΕΒ, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ή και της εκχώρησης δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, e-αναγνώστες της aftodioikisi.gr προχώρησαν σε δεκάδες σχόλια στη σελίδα μας στο facebook.

Δείτε τι γράφουν :

Έτσι είναι, ο ιδιώτης θα έχει υπαλλήλους με ελάχιστα μαύρα, εντατικοποίηση ωραρίου κι επιπλέον και κυριότερο θα δίνει μίζες σ’ όλους. Αιρετούς, υπουργούς, βουλευτές.

εσυ και ολη η οικοιγενεια σου να μην πληρωνεσαι απο το δημοσιο ομως ετσι συμφωνω

Καλά τι προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι δεν θα απολύσει αλλά ο λύκος και αν εγερασε δεν αλλάζει

… ψευτοσωτηρας Κούλης

Να φερει τους εργολαβους για να τα τρωνε καλητερα

και θα πηγαίνουν η μίζες σύννεφοετοια λεει και δεν προκειται να βγει ποτε (καλώς ή κακως)

Έτσι όπως το πάει δε βλέπω να μένει για πολύ ακόμα στη Νέα Δημοκρατία…

Το πόσο άχρηστος είσαι εσύ στον πολιτικό χώρο έχεις αναρωτηθεί?




--------------------------------------------------------------------------------------




Η Βαρβάρα Κινεβυζίδου, κρατούμενη αυτή την περίοδο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, έχει καρκίνο στο λάρυγγα σε προχωρημένο στάδιο.
Ήταν κρατούμενη στον Ελαιώνα Θήβας και στις 27/2/17 έκανε χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε τραχειοτομή στο λάρυγγα. Έχει όγκους στο λαιμό και οι γιατροί της έδωσαν 3 μήνες ζωής. Πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες ενώ έχει συχνές αιμοπτύσεις .
Είναι η πιο επικίνδυνη περίπτωση ασθενούς σε μια σειρά αρρώστων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η Βαρβάρα Κινεβυζίδου πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα. Με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας και ενώ οι γιατροί της δίνουν 3 μήνες ζωής , γιατί είναι κρατούμενη;
Δεν έχει χρονικά περιθώρια ούτε για αίτηση στο Κ.Ε.Π.Α να κάνει, το οποίο μπορεί να συγκαλεστεί αργότερα από το χρονικό όριο ζωής που της έχουν δώσει οι γιατροί ούτε φυσικά μπορούμε να δεχτούμε ως βοήθεια το γεγονός ότι μία μέρα φυλακής πιάνεται για δύο για τους καρκινοπαθείς.
Ένας άνθρωπος με τέτοιο πρόβλημα υγείας από τη στιγμή που κρατείται φυλακισμένος απλώς καταδικάζεται να πεθάνει μέσα στη φυλακή.
Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό.
Η Βαρβάρα Κινεβυζίδου πρέπει να αποφυλακιστεί…χθές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την συγκρατούμενή μας, να σταθούμε πλάι της και να διεκδικήσουμε την εδώ και τώρα αποφυλάκισή της. Δεν θα δεχτούμε ούτε για τη Β.Κινεβυζίδου ούτε και για καμία άλλη κρατούμενη να πεθάνει στη φυλακή.
Άρρωστες/οι κρατούμενες/οι στο βαθμό που κινδυνεύει η ζωή τους από την παράταση της φυλάκισής τους, θα πρέπει να αποφυλακίζονται πριν φθάσουν στο σημείο που έφθασε η Κινεβυζίδου.
Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή για τη ζωή και τον θάνατό του είναι υπεύθυνοι η φυλακή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και φυσικά οι εισαγγελείς και οι δικαστές που αποφασίζουν να φυλακίσουν ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και ενώ η φυλάκισή τους συνιστά θανατική καταδίκη ή που δεν τους αποφυλακίζουν όταν βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο , κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν!
Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού κρατούνται πολλές γυναίκες για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα για σοβαρούς λόγους υγείας. Άλλες έρχονται για χειρουργεία, άλλες για να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο, άλλες γιατί πρέπει να βρίσκονται υπό καθημερινή ιατρική επίβλεψη.
Συνεπώς η θνησιμότητα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού είναι μεγάλη.
Εμείς οι συγκρατούμενες αυτών των γυναικών είμαστε υποχρεωμένες να κινητοποιηθούμε ώστε να μην ζήσουμε κανέναν θάνατο συγκρατούμενής μας. Είμαστε υποχρεωμένες να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούται κάθε άνθρωπος. Να υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και στην υγεία όλων μας.
Οι κρατούμενες δεν πρέπει να ζουν την εκδίκηση για ό,τι έκαναν μέσα από πρακτικές και στάσεις που απειλούν τις ίδιες με θάνατο. Γιατί τότε δεν μιλάμε για χώρους κράτησης, αλλά για χώρους κρεματόρια.
Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έχουμε τις ακόλουθες περιπτώσεις βαριά άρρωστων γυναικών για τις οποίες ζητάμε να αντιμετωπιστούν ιατρικά και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποφυλάκισή τους, αφού η συνέχιση της κράτησής τους βάζει ανά πάσα στιγμή τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Σε αυτό το κείμενο δημοσιοποιούμε τα πιο σοβαρά περιστατικά:
- Παπανικολάου Χαρίκλεια, με καρκίνο άνω-κάτω χείλους, οξεία εκκολπωματίτιδα , μητροραγίες , σε αναμονή για βιοψίες, υψηλή πίεση.
- Ιβάνκα Πάντεβα με θρομβώσεις. Είναι χειρουργημένη, χρειάζεται νέο χειρουργείο και εξετάσεις αίματος ανά εβδομάδα.
- Βασιλικά Ράμος με όζους, εκκρεμεί επέμβαση, υψηλή πίεση, αναπνευστικά προβλήματα, παχυσαρκία, ζάχαρο.
- Νικολάκου Θεανώ με ραγίζουσα κύστη καρκινοειδούς μορφής, μετατόπιση σπονδύλου μα προοπτική αναπηρίας στην περίπτωση που δεν γίνει χειρουργική επέμβαση, επιληψία, σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες που δεν κοινοποιείται. Κατά το παρελθόν είχε πολλαπλά πνευμονικά οιδήματα και βρογχοπνευμονία ενώ είχε νοσηλευτεί στην εντατική. Ο πνευμονολόγος της φυλακής δήλωσε «δεν θα την έχουμε για πολύ κοντά μας».
- Γερακίτου Γεωργία (από Θήβα) με καρκίνο μαστού. Κάνει χημειοθεραπείες, έχει ταχυκαρδίες, ανεπαρκής δίαιτα, σε αναμονή ρύθμισης για ΚΕΠΑ.
- Τοντόρεβα Ράτκα: χειρουργείο για καρκίνο στην ουρήθρα, έχει όγκο στο παχύ έντερο.
- Στασινού Αναστασία με διπολική διαταραχή και επικίνδυνο θυρεοειδή. Επικίνδυνη για τον εαυτό της και για τις συγκρατούμενές της.
Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ως προς την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων. Εκτός από τους τακτικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και τους εφημερεύοντες που έρχονται για κάποιες ώρες και όχι σε καθημερινή βάση, δεν υπάρχει κανένας γιατρός ούτε νοσηλεύτρια για πολλές ώρες της ημέρας. Έχουν υπάρξει επείγοντα περιστατικά όπου πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις ίδιες τις συγκρατούμενες των γυναικών που τα υφίστανται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα περιστατικά επιληψίας όπου έγκαιρες επεμβάσεις κρατουμένων έχουν σώσει ζωές. Επειδή δεν δείχνουμε αδιαφορία για τη διπλανή μας, αντιθέτως και επειδή δεν θέλουμε να χαθούν ζωές στη φυλακή, απαιτούμε :
-Να υπάρχει σε καθημερινή βάση εφημερεύων γιατρός για όλες τις ώρες που δεν υπάρχει τακτικός γιατρός στη φυλακή.
-Να μπορεί ο γιατρός σε επείγουσες περιπτώσεις να μπαίνει ο ίδιος στη φυλακή και αφού το περιστατικό δεν επιτρέπει άμεση μεταφορά της κρατούμενης στο ιατρείο.
-Να εξοπλιστεί το ιατρείο της φυλακής με όλα τα φάρμακα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αντιμετωπίζει τα περιστατικά.
-Να μπουν σε λειτουργία τα κουδούνια εκτάκτου ανάγκης για ειδοποίηση της υπηρεσίας.
-Να υπάρχει εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
-Να εκπαιδευτούμε και εμείς οι κρατούμενες ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.
Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε η μία για την άλλη, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία συγκρατούμενή μας να πεθάνει στη φυλακή .Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να το αποτρέψουμε. Προκειμένου να εκπληρωθούν τα αιτήματά μας ξεκινάμε από σήμερα Δευτέρα 27-3-17, κινητοποίηση με άρνηση κλεισίματος τις μεσημεριανές ώρες και το βράδυ ως τις 10(μ,μ).
26-3-2017 γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
ΥΓ. Το κείμενο αυτό απεστάλη υπηρεσιακώς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 16684/27-3-2017.

Oι συνθήκες που επικρατούν εντός του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού – “Άγιος Παύλος” έγιναν γνωστές στις 15 Φεβρουαρίου 2014, όταν 180 ασθενείς – κρατούμενοι αποφάσισαν να απέχουν από το συσσίτιο και τη λήψη φαρμάκων, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες.
Το “νοσοκομείο” στεγάζεται σε ένα άθλιο, παλιό κτήριο, με υποδομές ξεπερασμένες εδώ και 50 χρόνια. Στους θαλάμους του, ικανούς να “φιλοξενήσουν” 5-6 ασθενείς, στοιβάζονται 18-20 άτομα, με αποτέλεσμα οι μεταδοτικές ασθένειες, ακόμα και η φυματίωση, να μεταδίδονται από τον έναν ασθενή στον άλλο. Στο σύνολό τους, οι εγκαταστάσεις του εξυπηρετούν τις “ανάγκες” των 2.500 κρατουμένων του Κορυδαλλού, ενώ υποδέχεται και όλους τους κρατούμενους από τις υπόλοιπες φυλακές, πριν αυτοί μεταφερθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αν κριθεί αναγκαίο. Ο εξοπλισμός του είναι ελλιπέστατος (υπάρχει μόνο ακτινολογικό και βιοχημικό εργαστήριο) με αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρειάζονται δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη να μην έχουν καμία πρόσβαση στις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Ασθενοφόρο, παρά τις δεσμεύσεις των εκάστοτε υπουργών, συνεχίζει να μην υπάρχει. Οι γιατροί και νοσηλευτές είναι ανεπαρκείς σε αριθμό, ενώ εφημερίες δεν υπάρχουν. Από φάρμακα, οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, ενώ τα αντιγριπικά, για παράδειγμα, θεωρούνται πολυτέλεια. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού δεν έχει μέχρι και σήμερα ενταχθεί στο ΕΣΥ – κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κρατουμένων.
Μέσα στο κολαστήριο κρατούνται ασθενείς με ποσοστό αναπηρίας πάνω του 67% ή ακόμα και του 80%, και υπερήλικες που έχουν να εκτίσουν μεγάλες ποινές και είναι ουσιαστικά μελλοθάνατοι. Ο πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων, το 2014, είχε νικηφόρα έκβαση με τη ψήφιση του ν.4322/2015. Ο νόμος αυτός επέκτεινε το νόμο 110Α, ο οποίος ίσχυε για τους βαριά ασθενείς σε όλες τις παλιότερες ποινές. Ενώ ο νόμος σαφώς όριζε την αποφυλάκιση των ατόμων με πιστοποιημένη από τα ΚΕΠΑ αναπηρία άνω του 67%, τα οποία είχαν εκτίσει τον προβλεπόμενο βάσει νόμου χρόνο έκτισης, οι δικαστικές αρχές του Πειραιά επέμεναν να μην αναγνωρίζουν τις πιστοποιήσεις των ΚΕΠΑ, παρερμηνεύοντας στην ουσία τον νόμο, ζητώντας είτε εκ νέου πραγματογνωμοσύνες είτε νέες γνωμοδοτήσεις από τα ΚΕΠΑ επί διάφορων λεπτομερειών των πιστοποιήσεων, μόνο και μόνο για να μην επιτρέψουν την αποφυλάκιση. Στην πράξη, λοιπόν, οι δικαστές Πειραιά κατέστησαν το νόμο ανενεργό, αφήνοντας τους ασθενείς με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 67% να πεθαίνουν μέσα στους θαλάμους-κελιά του κολαστηρίου, χωρίς το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, φάρμακα και εξοπλισμό.
Στην πραγματικότητα οι δικαστές και εισαγγελείς δεν υλοποιούσαν το νόμο απλά γιατί… δεν ήθελαν να το κάνουν, καθώς σε γνωμάτευσή τους χαρακτηρίζουν το νόμο “κερκόπορτα σε βάρος της Δημόσιας Τάξης”.




----------------------------------------------------------------------------------------




Ήταν κάποτε μια χώρα που τη λέγανε Υεμένη
15-05-2017
Μετά την ανάδειξη ενός προέδρου φίλα προσκείμενου στις ΗΠΑ, που ήταν κι ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κι άρχισαν να διαμαρτύρονται. Και τότε άρχισε μια καταστροφική ιμπεριαλιστική επέμβαση, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουν οι λαοί του δυτικού κόσμου.
H σφαγή της Υεμένης σε αριθμούς
Στο νοτιότερο άκρο της αραβικής χερσονήσου, υπήρχε κάποτε μια χώρα που τη λέγανε Υεμένη. Οι κάτοικοί της δε ζούσαν τόσο πλουσιοπάροχα όσο οι υπόλοιποι στη χερσόνησο, αφού δεν είχαν τα ίδια αποθέματα σε πετρέλαιο και έτσι η χώρα αυτή χαρακτηρίζονταν ως η φτωχότερη της περιοχής. Πέρα από τη φτώχεια όμως, οι άνθρωποι που ζούσαν σε εκείνη τη χώρα, είχαν αναγκαστεί να μάθουν να ζουν και με την καθημερινή παρουσία αμερικανικών drones που τους βομβάρδιζαν για χρόνια, ώστε να τους φέρουν τη δημοκρατία. Παρόλες τις αντιξοότητες, οι κάτοικοι εκείνης της χώρας, προσπαθούσαν να ζήσουν τις ζωές τους. Να κάνουν οικογένεια, παιδιά, να δουλέψουν και να φάνε.
Μια μέρα, γίναν εκλογές και πρόεδρος εκλέχθηκε ένας αγαπημένος των ΗΠΑ. Οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν, όχι τόσο γιατί ο πρόεδρός τους ήταν το παραπαίδι αυτών που τους ανατίναζαν. Αυτό το είχαν συνηθίσει. Αλλά κυρίως γιατί στις εκλογές από τις οποίες εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος, κατέβαινε μόνο ένας υποψήφιος. Αυτός δηλαδή που κέρδισε. Έτσι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται.
Και μετά, αυτό:
8 χώρες υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, άρχισαν να βομβαρδίζουν την Υεμένη. Η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Ιορδανία, το Σουδάν(;!), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.
2 ήταν οι διαφορετικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στην Υεμένη. Η πρώτη ονομάστηκε Decisive Storm ( Αποφασιστική Καταιγίδα ) και επειδή δεν αποδείχθηκε τόσο αποφασιστική, τη δεύτερη την ονόμασαν Restoring Hope ( Αποκαθιστώντας την Ελπίδα ).
0 (μηδενική) ήταν σχεδόν η καταδίκη για την εισβολή από την παγκόσμια κοινότητα, ενώ έκπληξη είχαν προκαλέσει τότε και οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία, που λίγο πολύ είπαν, “Καλά τους κάνουνε. Άντε να έρθουν μια βόλτα και από δω”.
3.3 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν στη Σαουδική Αραβία οι Βρετανοί
130 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν στη Σαουδική Αραβία οι ΗΠΑ
40 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν οι ΗΠΑ στο Κατάρ, χώρα που συμμετέχει στους βομβαρδισμούς, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αγοραπωλησία όπλων για το 2015. Μπράβο Ομπάμα.
70 αεροπορικές επιδρομές έκαναν ενάντια στην Υεμένη οι ΗΠΑ, μόνο μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017. Μπράβο Τραμπ.
10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
40.000 έχουν τραυματιστεί
39 νοσοκομεία και ιατρεία έχουν βομβαρδιστεί από το συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας
0 κάτοικοι της Υεμένης έχουν καταφέρει να φύγουν από τη χώρα σαν πρόσφυγες, αφού η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει παντελή απομόνωση στη χώρα, από στεριά και θάλασσα.
0 είναι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές που επιτρέπονται στην Υεμένη από το σαουδαραβικό συνασπισμό, καταδικάζοντας τους κατοίκους σε λιμό, λοιμό και θάνατο.
90% των τροφίμων και των φαρμάκων που χρειάζεται η Υεμένη, τα εισήγαγε από το εξωτερικό πριν την έναρξη της Σαουδαραβικής εισβολής.
3.300.000 παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν από το λιμό που έχει προκύψει σαν αποτέλεσμα
7.000.000 άνθρωποι συνολικά δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τροφή, με το λιμό να προβλέπεται να φτάσει σύντομα σε “βιβλικές διαστάσεις”.
1 μόνο θέση δώσαν στη Σαουδική Αραβία, στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προφανώς δικαιούνταν παραπάνω.
1 μόνο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών φέρεται να έχει απειλήσει η Σαουδική Αραβία, ώστε να εξαιρεθεί από τη λίστα των χωρών που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.
0 είναι οι καμπάνιες που έχουμε δει να διεξάγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όπως ας πούμε #prayForAden, την πρωτεύουσα της Υεμένης.
Χ άνθρωποι ξέρουν πως στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα της Υεμένης είναι η Sanaa




--------------------------------------------------------------------------------------




Έκκληση Μίκη και πνευματικών ανθρώπων: Όλοι στο Σύνταγμα (Πέμπτη 18/5, 7μ.μ.)
Από Iskra -  15/05/2017

Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο – έκκληση του, το οποίο συνυπογράφουν άνθρωπο του πνεύματος και της τέχνης και με το οποίο καλούν όλους/ες στο Σύνταγμα την Πέμπτη 18/5, 7 μ.μ. σε μια μεγάλη ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στο 4ο Μνημόνιο που πάει να ψηφισθεί εκείνο το βράδυ από άθλιους εθελόδουλους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνενόχους της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που ανεξαρτήτως ψήφου, θα νομιμοποιήσουν μια διάτρητη πραξικοπηματική διαδικασία.

Ολόκληρο το κείμενο – έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη και των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης έχει ως εξής:

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα –
Όλοι και όλες στις πλατείες των πόλεων της Ελλάδας.
Πέμπτη 18/5 – 7 μ.μ.

Αντίσταση και Ανυπακοή στα μέτρα
όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κακό δεν θα σταματήσει, αν δεν το σταματήσουμε.
Παίξανε πολλοί με τα όνειρα του Ελληνικού Λαού.
Δεν πάει, όμως, άλλο.
Δεν μπορεί ο Λαός αυτός να είναι μια ζωή χαμένος στην απογοήτευσή του.
Δεν είναι δυνατόν μια ζωή να του λένε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και να περνάνε τα πάντα.
Ότι μια μικρή χώρα δεν μπορεί χωρίς τον κηδεμόνα της και τον Γερμανό της και να τον βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κατοχή και την Γερμανο-αμερικανοκρατία.
Αυτές οι αντιλήψεις είναι ο ορισμός του ραγιαδισμού και της άνευ όρων παράδοσης.
Φτάνει πια.
Συνεχίζουμε!
Πριν έξι ακριβώς χρόνια, τούτες τις μέρες, ήρθαν αυθόρμητα και μαχητικά στο προσκήνιο οι πλατείες ενάντια στα μνημόνια.
Οι πλατείες, που δεν πρόδωσαν, δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα.
Άλλοι τις αδειάσανε.
Όμως τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών.
Ήρθε η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν με την αγανάκτηση και την οργή μας.
Τώρα όλοι και όλες, ακόμα κι αυτοί που είχαν ξεγελαστεί, είναι σοφότεροι και πιο ώριμοι.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, πιο ενωμένοι και πιο μαχητικοί και κυρίως πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εν λευκώ ανάθεση και την ερήμην μας λήψη αποφάσεων, που πάντα καταλήγουν εναντίον μας.
Όλοι και όλες θα είμαστε στην πλατεία, για να μην περάσουν τα μέτρα.
Όλοι και όλες καλούμαστε όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση και ανυπακοή στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας, για να σταματήσουμε την λιτότητα, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.
Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.
Για μια Ελλάδα λεύτερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αντιιμπεριαλιστική και πραγματικά δημοκρατική με το Λαό και τα νιάτα της αφεντικά στον τόπο μας.

Το κείμενο προσυπογράφουν οι :

Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Αποστόλης Δεδουσόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γεώργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
Περικλής Κοροβέσης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος – Ακτιβιστής
Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου
Σπύρος Λαβδιώτης, Οικονομολόγος, συγγραφέας, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας του Καναδά
Νίκος Μαγδαληνός, Ηθοποιός
Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα
Ναταλία Μηνιωτή,  Διδάκτωρ Θεατρολόγος
Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη, Οικονομολόγος, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, συνεργάτης του ΟΟΣΑ, τιμηθείσα επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς για τη δουλειά της
Γιώργος Ξένος,  Ζωγράφος
Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ηθοποιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος
Μάνια Παπαδημητρίου,  Ηθοποιός
Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Ραχιώτης, Δικηγόρος
Γιώργος Ρωμανιάς, Νομικός
Σπύρος Σακελλαρόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου
Άρης Σκιαδόπουλος,  Δημοσιογράφος
Μάνος Σπυριδάκης, Επίκουρος καθηγητής κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Στάθης Σταυρόπουλος, Σκιτσογράφος
Δημήτρης Τραυλός – Τζανετάτος, ομότιμος καθηγητής Εργατικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών




------------------------------------------------------------------------------------------




69 χρόνια κατεχομενη Παλαιστινη... δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

Al-Nakba: 69 χρόνια καταστροφή, ξερίζωμα, εθνοκάθαρση, Ολοκαύτωμα ενός λαού, που Αντιστέκεται Απροσκύνητος!
15 Μάη 1948 - 15 Μάη 2017: 69 χρόνια εθνοκάθαρσης και ένοχης σιωπής των "πολιτισμένων" της δύσης

Al Nakba ("καταστροφή") είναι ο όρος που προσδόθηκε στην... βίαιη εκδίωξη του Παλαιστινιακού λαού, από την ίδρυση του Ισραήλ.
Όταν οι "μεγάλες δυνάμεις" αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα κράτος μέσα στην Παλαιστίνη, με την λήξη της αποικιακής κυριαρχίας των Άγγλων, με την απόφαση 181 (29 Νοέμβρη 1947), στις 14 Μάη 1948, ο David Ben Gurion, αυτοανακήρυξε το "κράτος του Ισραήλ".

Σαν σήμερα, πριν 68 χρόνια, στις 15 Μάη 1948, οι σιωνιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις ξεκίνησαν τους φόνους και την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και τη γη τους.
Η Αγγλία, ως πρώην κτήτορας της Παλαιστίνης, στην πρώτη γραμμή μεταφέρει στην Παλαιστίνη εβραίους το θρήσκευμα, από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Μετακινήσεις εβραίων προς την Παλαιστίνη, σημειώνονται στις αρχές του 1900 και εντείνονται με τη Διακήρυξη Balfour (2 Νοέμβρη 1917). Ο Arthur Balfour, τότε υπουργός των εξωτερικών της Αγγλίας, έγραφε στον Λόρδο Rothschild (ναι της γνωστής οικογενείας), εκφραστή της αγγλικής εβραϊκής κοινότητας και σημείο αναφοράς του σιωνιστικού κινήματος, πως οφείλει "να είναι ικανοποιημένος από τη δημιουργία μιας ΄εβραϊκής πατρίδας΄ στην Παλαιστίνη, ενόψει του εβραϊκού εποικισμού της επικράτειας του Παλαιστινιακού κράτους".
Al Nakba... η ημέρα όπου ο Παλαιστινιακός λαός μεταμορφώθηκε σε ένα "έθνος προσφύγων", όπου 750.000 άνθρωποι, το 85% των Παλαιστίνιων, εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, από τη γη τους, από την πατρίδα τους, που μετατράπηκε σε "γη του Ισραήλ". Κι όσοι δεν μπόρεσαν να διαφύγουν, ή εναντιώθηκαν στον ξεριζωμό, αποτελούσαν -κι αποτελούν ως σήμερα- απειλή για το σιωνιστικό σχέδιο και δολοφονήθηκαν (μέχρι σήμερα τους δολοφονούν).
Από το 1948 ως σήμερα, το Ισραήλ έχει δολοφονήσει περίπου 100.000 Παλαιστίνιους.
Από το 1948 ως σήμερα, το Ισραήλ έχει συλλάβει 850.000 Παλαιστίνιους κι ανάμεσα στους φυλακισμένους μικρά ανήλικα παιδάκια.
Στους σημερινούς 7.000 φυλακισμένους πολιτικούς κρατουμένους, συμπεριλαμβάνονται 7 βουλευτές της Παλαιστινιακής Βουλής (Marwan Al-Bargouthi, Ahmad Sa'adat, Mohammed Abu Tair, Khalida Jarrar,  Hatem Qafeesha, Hasan Yusuf και Issa al-Jabari), 438 ανήλικα παιδάκια, 68 γυναίκες...
Η διεθνής κοινότητα είναι ένοχη!
Καμία υποκριτική απόφαση του ΟΗΕ δεν εφαρμόστηκε. Οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τον "διεθνή οργανισμό". Εκδίδουν "αποφάσεις" για να νομιμοποιήσουν επεμβάσεις, αλλά και αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται ποτέ, όπως για την Παλαιστίνη και την Κύπρο, για να διασώζουν το δήθεν "δημοκρατικό" προσωπείο των "πολιτισμένων υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Επεμβαίνουν στο Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν κι αλλού, υπερασπίζονται τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των γκέι, λεσβιών, των ζώων, αλλά ποτέ δεν επέβαλαν τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, τα υψίπεδα του Γκολάν, της Κύπρου...




--------------------------------------------------------------------------------------




Το μνημόνιο 1 ήταν 121 σελίδες, το μνημόνιο 2 ήταν 511 σελίδες, το μνημόνιο 3 δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς, το μνημόνιο 4 είναι 941 σελίδες...
Συμπέρασμα: Τα μνημόνια όταν σκίζονται μεγαλώνουν...




-------------------------------------------------------------------------------------




Thanasis Gaifillias
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ
Μόλις τελείωσε το αφιέρωμα του History chanel στον επίσκοπο Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη και βαθιά συγκινημένος νιώθω την ανάγκη να καταθέσω μια δική μου μαρτυρία γι' αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο. Την άνοιξη του 1974 η κυκλοφορία στους... δρόμους της Αθήνας ήταν πολύ επικίνδυνη. Η χούντα του Ιωαννίδη έστηνε παντού μπλόκα και μάζευε όποιον ήθελε. Μια φορά τη γλίτωσα λίγο πριν με φορτώσουν στην κλούβα και είχα τρομοκρατηθεί. Τότε δέχτηκα, χωρίς δεύτερη κουβέντα, την πρόταση ενός φίλου αγιογράφου να συνοδεύσω μια έκθεση φορητών βυζαντινών εικόνων του εργαστηρίου του, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Όταν έφτασα στη Βόνη πήγα αμέσως στην επισκοπή για να γνωρίσω τον επίσκοπο, για τον οποίον ο φίλος μου με είχε προετοιμάσει με τα καλύτερα λόγια και να του δώσω ένα δώρο που μετέφερα. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα όμορφα, ζεστά, αληθινά, ευχάριστα,άνετα, κουβεντιάζοντας με έναν άνθρωπο που δεν χρονοτριβούσε στους τύπους και στην επιφάνεια αλλά πήγαινε κατευθείαν στην ουσία. Με κράτησε για το μεσημεριανό τραπέζι στο οποίο είχε καλεσμένους και τέσσερις καθολικούς επισκόπους, οι οποίοι προς τιμή μου κάναν επίδειξη των γνώσεών τους στα αρχαία ελληνικά. Στο τέλος ήπιαμε καφέ κι όταν έφυγαν και μείναμε μόνοι μου λέει. -Την είδες τη Βόνη; Όχι του λέω, μόλις ήρθα. -Τότε πάμε μια βόλτα να περπατήσουμε. Όταν απομακρυνθήκαμε από την επισκοπή σταμάτησε και μου είπε. -Εκεί μέσα και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Πες μου τώρα τι έγινε στο Πολυτεχνείο. Άρχισα να του εξιστορώ τα γεγονότα έτσι όπως τα είχα ζήσει. Με άκουγε αμίλητος και μόνον όταν έφτασα στη στιγμή που ετοιμαζόταν το τανκ να σπάσει την πύλη, είπε κάτι που δεν ξέχασα ποτέ. -Καλά βρε παιδί μου,  δεν βρέθηκαν πενήντα παπάδες να βάλουν μπροστά τα ράσα τους και να σώσουν την εκκλησία;





--------------------------------------------------------------------------------------





Σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στην Θεσ/νικη: Ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών του ΟΣΕ ήταν σαφέστατος το πρωί στις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό:
1) υπάρχει "κόφτης" σε κάθε τρένο ιντερσίτι - συνδεδεμένο με προγραμματισμό που "διαβάζει την διαδρομή " - και που εάν υπερβεί ο οδηγός το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής "μειώνει" αυτομάτως την ταχύτητα μέσα στα όρια του επιτρεπτού. Δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης κονδυλίων συντήρησης τα τελευταία χρόνια αν και έχει αγοραστεί παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει τοποθετηθεί σε όλους του συρμούς
2) υπάρχει εφαρμογή τηλεματικής με φωτισμένα σημεία ορίων ταχύτητας εκεί που απαιτείται όπως στην είσοδο του οικισμού στο Άδεντρο Θεσσαλονίκης. Επίσης είναι εκτός λειτουργίας εξαιτίας έλλειψης χρημάτων
3) στην αρχή των μνημονίων με οργανόγραμμα 430 μηχανοδηγών, ο ΟΣΕ λειτουργούσε με 350. Από αυτούς οι 120 αποσπάστηκαν και μετατάχθηκαν στο πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ και τοποθετήθηκαν ως φύλακες σε Μουσεία. Πλέον ο ΟΣΕ λειτουργεί με 210 μηχανοδηγούς δηλαδή κάτω από 50% του προβλεπόμενου οργανογράμματος.




-------------------------------------------------------------------------------------



Πριν διακόψει τη συνεδρίαση για 5 "λεφτά", (έτσι ακριβώς είπε, με τα ιδιότυπα ελληνικά του) ο Μπαλαούρας, φώναζε απεγνωσμένα "Φρουρά! Φρουρά!", για να αποβάλει τον Κασιδιάρη. Φυσικά καμία φρουρά δεν εμφανίστηκε ποτέ, όπως πάντα, γιατί η εκάστοτε "φρουρά" είναι κολλητάτρια των ναζί, με τις ευλογίες της κυβέρνησης. `Αμα ήταν να κάνουν καμιά σύλληψη, χωρίς λόγο, σε καμιά διαδήλωση, εκεί να δεις ζήλο η "φρουρά".
Σχολιο.- 26 φορες φωναξε “φρουρα” o μπαλουρδος.