Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τριτη 23 Μαιου 2017



Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Δ.Σ. ΜΚΟ που διαχειρίζεται 200.000.000 δολάρια ετησίως!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, που κάποτε ως υπουργός Εξωτερικών μοίραζε χρήματα σε διάφορες γνωστές και άγνωστες ΜΚΟ, τώρα έγινε ο ίδιος μέλος -και μάλιστα ηγετικό- διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης!
Ο ίδιος φυσικά το αποκρύπτει .. επιμελώς, αλλά η πληροφορία έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα μέσω… Αμερικής. Την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το τέταρτο Μνημόνιο, ο πρώην πρωθυπουργός (που έφερε το πρώτο) βρισκόταν στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Bellagio» του Λας Βέγκας ως ομιλητής στο συνέδριο Salt για μεγαλοεπενδυτές και τραπεζίτες. Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου αναρτήθηκε το βιογραφικό του στα αγγλικά, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercy Corps, μιας διεθνούς ΜΚΟ που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη στον κόσμο».
Με έδρα το Πόρτλαντ των ΗΠΑ, η Mercy Corps είναι μια οργάνωση που διαχειρίζεται περί τα 200.000.000 δολάρια ετησίως και εμπλέκεται άμεσα και με το Προσφυγικό στη χώρα μας. «Επεκτείναμε τη δραστηριοποίησή μας και στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 και, πλέον, έχουμε 35 άτομα έμμισθο προσωπικό στη Λέσβο, την Κω, τη Λέρο, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αθήνα και στα βορειοδυτικά της χώρας» έλεγε η εταιρία πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει. Η ΜΚΟ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην ηγετική ομάδα της έχει υπογράψει «συμφωνίες συνεργασίας με υπουργεία, δήμους και εμπορικά επιμελητήρια στα νησιά», όπως τονίζει στην ίδια συνέντευξη.
Ο Καμίνης
Ο Γιώργος Καμίνης ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να «αγκαλιάσουν» τη Mercy Corps, με τον Δήμο της Αθήνας να παραχωρεί χώρους του στην εν λόγω ΜΚΟ για μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και γυμναστήρια για να αθλούνται οι πρόσφυγες που «διαχειρίζεται» η Mercy Corps. «Στην Αθήνα», όπως λένε οι ίδιοι, «εργαζόμαστε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ενσωμάτωση των προσφύγων, που θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της πόλης». Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επισκεφτεί δομές προσφύγων στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της Mercy Corps Λίντα Μέισον, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στη συνέχεια εμφανιζόταν να επισκέπτεται τους χώρους ως… πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών!




-------------------------------------------------------------------------------------------




Τα σκουπιδια του σιωνιστικου στρατου, συλλαμβανουν απεργους - συμπαραστατες των κρατουμενων απεργων πεινας παλαιστινιων.
Το ρατσιστικο σιωνιστικο κρατος του Ισραηλ σε πληρη δραση.

Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα  μεταξύ των #ισραηλινών αξιωματικών ασφαλείας και των #παλαιστινίων καθώς οι ντόπιοι έκαναν απεργία τη Δευτέρα στην αλληλεγγύη με περίπου 1,600 παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν κάνει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου για να πιέσει για τα βασικά δικαιώματα




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
Αγριοι και δολοφόνοι
Είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες», όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους
Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν μέσα από το λαό. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως... μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.
Οι «άγιοι-δολοφόνοι» είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες» όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του. Ο Μέγας Θεοδόσιος βαρύνεται ανάμεσα σε άλλα και με τη Σφαγή του Ιππόδρομου στη Θεσσαλονίκη το 590 μ.Χ. με επτά έως δεκαπέντε χιλιάδες θύματα, όταν μεταξύ των άλλων απαγόρευσε την ομοφυλοφιλία.
Πολλές αγίες, όπως η Ειρήνη η Αθηναία, έχουν σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά τους, αλλά έγιναν εικονίσματα. Ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα με μια άλλη σφαγή τριάντα πέντε χιλιάδων στη Στάση του Νίκα είναι επίσης άγιοι. Ακόμα και ο Κύριλλος, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Υπατίας που κομμάτιασαν και έκαψαν «χριστιανοί παρακρατικοί» στην Αλεξάνδρεια.
Αλλοι είναι άγιοι με το σπαθί τους, όπως ο Νικηφόρος Φωκάς που έσφαζε αλλά στο όνομα του Κυρίου. Φυσικά υπάρχουν και... καλοί άγιοι, όπως είναι οι χιλιάδες μάρτυρες, αλλά όπως στη Γη έτσι και στον Παράδεισο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η αγιοποίηση εγκληματιών πολέμου και «βασανιστών» την εποχή του χριστιανικού «Ιερού Πολέμου» δεν γίνεται δεκτή πάντα από το πλήθος που ξεχωρίζει τους καλούς και τους... κακούς αγίους. Μάλλον κανένας δεν ασχολείται με τον Αγιο Πορφύριο ή τον Αγιο Μεθόδιο και δεκάδες άλλους αγίους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που δεν θα διστάσουν πολλές φορές να ξεθάψουν τα κόκαλα των αντιπάλων τους για να τα αναθεματίσουν, να τα μαστιγώσουν και να τα κάψουν.
Η αναγνώριση των αγίων στην αρχή είχε τοπικό χαρακτήρα. Αρκούσε η αναγραφή των αγίων στα μαρτυρολόγια - αγιολόγια, μηνολόγια. Αλλες φορές γινόταν με συνοδική πράξη της Εκκλησίας. Οι προϋποθέσεις κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Νεκτάριο ήταν «Ορθοδοξία άμωμος, αρετή και πίστις μέχρις αίματος και η παρά Θεού επίδειξις σημείων υπερφυών τε και θαυμάτων».
Η «αγιοποίηση» από τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εκτελεσθέντος από τους μπολσεβίκους τσάρου Νικολάου Β' της δυναστείας των Ρομανόφ δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Η αγιοποίηση του Αγίου Νεκταρίου, σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του το 1961, προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις. Ποιος αποφασίζει για το ποιος είναι άγιος;
Πολύ συχνά η αγιοποίηση συνδέεται και με άλλα θέματα, όπως το παγκάρι, καθώς η αξία του αγίου είναι ανεβασμένη. Ο περίφημος μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων -που βρέθηκε πάμπλουτος στη φυλακή- ενεπλάκη σε διαμάχη με τις μοναχές του γυναικείου μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Μάκρη. Το θέμα δεν ήταν η διαχείριση των λειψάνων του θαυματουργού Οσίου Εφραίμ. Ηταν τα έσοδα από τον οβολό των πιστών που προσέρχονται αθρόως καθημερινά στο μοναστήρι προκειμένου να προσκυνήσουν τα λείψανα που αποκαλύφθηκαν έπειτα από όραμα που είδε η άλλοτε ηγουμένη του μοναστηριού.
Η ανακομιδή των λειψάνων είναι απαραίτητη όπως και η πράξη ανακήρυξης ή μια ιδιαίτερη ακολουθία. Αλλά δεν είναι πάντα άγιοι όσοι εμφανίζονται ως άγιοι. Ανάλογα με τον τίτλο τους, άγιος, όσιος, οσιομάρτυς, μέγας, ισαπόστολος, οι χιλιάδες άγιοι ακολουθούν μια διαβάθμιση ανάλογα με τα... αστέρια τους. Αλλά οι πραγματικοί άγιοι -όπως λέει και το σχετικό άσμα- δεν παριστάνουν τον άγιο. Είναι ακόμα και χωρίς φωτοστέφανο.
***
Μέγας Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη
Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, ο Ιλλυριός είναι ο κτίστης της Κωνσταντινούπολης - Νέας Ρώμης. Οταν θέσπισε ως αργία την Κυριακή την αφιέρωσε στον Ηλιο. Ο πεθερός του Μαξιμιανός, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο ενώ εκείνος κοιμόταν, συνελήφθη και λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του. Ο Κωνσταντίνος υποστήριζε σταθερά ότι ο πεθερός του αυτοκτόνησε, ενώ ο Μαξέντιος, ο γιος του Μαξιμιανού, κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο για το θάνατο του πατέρα του. Το γιο του τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι έχει σχέση με τη μητριά του Φαύστα την οποία με συμβουλή της επίσης Αγίας Ελένης -μητέρας του- δολοφόνησε πετώντας την σε καυτό νερό στα λουτρά. Υστερα σκότωσε το γαμπρό του Μαξιμίνο και τον αντίπαλό του Λικίνιο που είχε καταφύγει ικέτης στη Θεσσαλονίκη.
Το βασικό επιχείρημα των θεωρητικών της Εκκλησίας, που τον τιμά ως άγιο, είναι πως τα εγκλήματά του τα έκανε ως ειδωλολάτρης. Αλλά είχε δει το περίφημο όραμα που τον οδήγησε στο χριστιανισμό -από διώκτης του στο πλάι του Διοκλητιανού- όταν ανέσυρε το πτώμα του Μαξέντιου από τον Τίβερη, το αποκεφάλισε και το κάρφωσε σε ένα παλούκι για να το περιφέρει στους δρόμους της Ρώμης. Ο Μαξέντιος ήταν ο αδελφός της γυναίκας του Φαύστας.
Το περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων, που προέβλεπε ανεξιθρησκία και σταματούσε τους διωγμούς των χριστιανών, υπογράφηκε το 313 μ.Χ. Ο Λικίνιος -που ήταν γαμπρός του- νικήθηκε το 325 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο και το γιο του Κρίσπο. Χάρη στην κόρη του Κωνσταντία, την οποία είχε παντρέψει δεκαοκτάχρονη ακόμη με τον 45άχρονο αντίπαλό του, αρχικά χάρισε στον Λικίνιο τη ζωή του. Στη συνέχεια διέταξε την εκτέλεσή του. Μαζί με το γαμπρό του εκτέλεσε και τον εντεκάχρονο γιο του Λικινιανό.
Πέθανε το 337 και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος τον θεοποίησε, ενώ η Εκκλησία τον ονόμασε άγιο, μέγα και ισαπόστολο. Είχε διώξει χριστιανούς -«αρειανούς»- και είχε συλήσει αρχαίους ναούς κι αγάλματα αφαιρώντας το χρυσάφι κα το ασήμι. Η μνήμη του με τη μητέρα του Αγία Ελένη γιορτάζεται στις 21 Μαΐου. Η Καθολική Εκκλησία δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο.
Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο.
Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα.
Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία χτίζοντας πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία. Το ταξίδι της στην Παλαιστίνη, οι ανασκαφές εκεί και οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία.
Οι ιστορικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε.
Η Εκατονταπυλιανή χτίστηκε αργότερα από τον Ιουστινιανό, αν και υπήρχε εκεί ένα εκκλησάκι από την Αγία Ελένη. Η κυπριακή θρησκευτική παράδοση θέλει την Ελένη να παγιδεύει σε λάκκο σαράντα διαβόλους και να χτίζει η ίδια εκκλησία στο όνομά της. Μια άλλη εκκλησία στη μονή Τιμίου Σταυρού υπήρχε ήδη όταν έφτασε στην Κύπρο η Ελένη, αλλά αποδίδεται σ' αυτήν επειδή άφησε ένα κομμάτι από το ιερό σχοινί με το οποίο είχαν δέσει τον Χριστό πάνω στο Σταυρό.
Οι δολοφονίες του εγγονού της του Κρίσπου, της νύφης της Φαύστας ξεχάστηκαν. Μερικοί λένε πως η μία από αυτές, της Φαύστας, έγινε κατ' εντολήν της ενώ άλλοι εξετάζουν αν ήταν τότε στη Ρώμη ή όχι. Τα κίνητρά της και η προσχώρηση του γιου της στο χριστιανισμό δεν θεωρούνται από όλους ευγενή και αθώα. Η νέα θρησκεία εξελίσσεται σε μια θρησκευτική βιομηχανία, στην οποία η Αγία Ελένη διαπρέπει ως χορηγός και όχι για την αρετή της.
Η Καθολική Εκκλησία δεν δέχεται τον δολοφόνο αυτοκράτορα ως άγιο, αλλά η Ελένη γιορτάζεται ως αγία στις 18 Αυγούστου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία την τιμά μαζί με το γιο της στις 21 Μαΐου.
Τα χρόνια της χριστιανικής τζιχάντ
Για τριακόσια χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνταράσσεται από τον Ιερό Πόλεμο που άρχισε ουσιαστικά όταν ο Θεοδόσιος καθιέρωσε το «θρίαμβο της ορθοδοξίας» και επέβαλε ως επίσημη υποχρεωτική θρησκεία το χριστιανισμό με τη Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο.
Οι ναοί γκρεμίστηκαν, οι «μάγοι», «μάντεις», ιερείς και «φιλόσοφοι» κάηκαν ζωντανοί μαζί με βιβλία τους. Οι παραβάτες τιμωρούνται με αποκεφαλισμό. Οσοι δεν δέχονται την υποχρεωτική χριστιανική θρησκεία εξορίζονται, στραγγαλίζονται ή -ο φιλόσοφος Σιμωνίδης- καίγονται ζωντανοί.
Το 380 ο Φλάβιος Θεοδόσιος απαγόρευσε -επί ποινή θανάτου- όλες τις άλλες θρησκείες πλην της χριστιανικής. Μοναχοί καίνε και γκρεμίζουν ναούς, πυρπολούν αρχαία ιερά και βιβλία, λιντσάρουν υπόπτους. Τα Ελευσίνια Μυστήρια απαγορεύτηκαν όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ποτάμια αίμα κυλάνε σε όλη τη μεγάλη αυτοκρατορία. Η Σφαγή του Ιππόδρομου που ακολούθησε τέλειωσε με δεκαπέντε χιλιάδες κατακρεουργημένα σώματα.
Ο Ιουστινιανός έκλεισε την Ακαδημία των Αθηνών. Η νομοθεσία του προβλέπει να κατασπαράσσονται από θηρία, να καίγονται στην πυρά, να σταυρώνονται ή να ξεσκίζονται με σιδερόνυχα οι καταγινόμενοι την «μαντικήν» και την «ειδωλολατρίαν». Η Ιατρική απαγορεύεται ως «γνώση διαβόλου». Τα συγγράμματα καίγονται υπέρ της αφαίμαξης και των εξορκισμών. Οσοι μελετούν Μαθηματικά καταδικάζονται σε θάνατο. Και η βάπτιση είναι υποχρεωτική.
Οι ποινές είναι αποκεφαλισμός, πυρά, λιθοβολισμός, εκτύφλωση, ακρωτηριασμός και το μεταλλισθήναι - ισόβια καταναγκαστικά έργα στα μεταλλεία. Μετά το πραξικόπημα και τον αποκεφαλισμό του στρατηγού Αλέξιου Βρανά ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Αγγελος πρόσταξε να περιαχθούν στους δρόμους της Πόλης το κεφάλι του κι ένα πόδι καρφωμένα σε παλούκια. Ο Αλέξιος Κομνηνός τον ηγέτη των Βογόμιλων τον έβρασε μέσα σε καζάνι και έστειλε ύστερα το πτώμα του στην οικογένειά του σε ένα κοφίνι.
Πολλοί από τους διώκτες των εχθρών της πίστεως αγιοποιήθηκαν. Τα ονόματα των θυμάτων του Ιερού Πολέμου -φιλόσοφοι, γιατροί, ποιητές, μαθηματικοί- χάθηκαν μέσα στα ερείπια των ναών. Ο βυζαντινός μεσαίωνας ήρθε πιο πριν από τον δυτικό. Από το 354 στους «Αποστολικούς Κανόνες» αναφέρεται:
«Απόφευγε όλα τα βιβλία των Εθνικών. Τι χρειάζεσαι τις ξένες συγγραφείς, τους νόμους και τους ψευδοπροφήτες που οδηγούν τους άφρονες μακριά από την πίστη; Τι βρίσκεις να λείπει από τις εντολές του Θεού και το αναζητάς στους μύθους των Εθνικών; Αν επιθυμείς να διαβάζεις ιστορίες έχεις το βιβλίο των Βασιλειών, αν ρητορική και ποιητική έχεις τους Προφήτες, έχεις τον Ιώβ, έχεις τις Παροιμίες, όπου θα βρεις σοφία μεγαλύτερη από κάθε ποιητική και σοφιστική, γιατί αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου, του μόνου σοφού».
Η θρησκόληπτη Αγία Θεοδώρα
ΗΘεοδώρα ήταν κόρη αξιωματικού από την Παφλαγονία, θρησκόληπτη όσο και η μητέρα της, η Θεοκτίστη. Ο Θεόφιλος απομάκρυνε την πεθερά του από το παλάτι και την ανάγκασε να πάει σε μοναστήρι όταν διαπίστωσε ότι κατηχούσε τις κόρες του στην εικονολατρία. Μια μέρα ο γελωτοποιός του παλατιού τον φώναξε να του δείξει κάτι. Ηταν η Θεοδώρα σκυμμένη μπροστά σε μια εικόνα να την ασπάζεται. Εξαλλος ο Θεόφιλος μπήκε στο δωμάτιό της και την άκουσε να λέει πως δεν ήταν αυτό που νόμιζε. Τη χρησιμοποιούσε ως καθρέφτη.
Με το θάνατο του Θεόφιλου η Θεοδώρα αναστήλωσε τις εικόνες. Ο πατριάρχης Γραμματικός ως εικονόφιλος μαστιγώθηκε, αναθεματίστηκε και οδηγήθηκε σε μοναστήρι.
Ειρήνη η Αθηναία
Εικονόφιλη σύζυγος του εικονομάχου αυτοκράτορα Λέοντα. Οταν εκείνος πέθανε πρόωρα, ο γιος τους ήταν μόλις δέκα χρόνων. Η Ειρήνη -επίσης αγία- αντί να του παραδώσει την εξουσία, τον τύφλωσε κι εξόρισε τους γιους του Κωνσταντίνου Ε', αφού τους έκοψε τη γλώσσα. Ο γιος της πέθανε μετά την τύφλωση. Υστερα εξέλεξε πατριάρχη με δημοψήφισμα, αποκατέστησε τις σχέσεις με τον Πάπα και οργάνωσε οικουμενική σύνοδο στη Νίκαια με τρακόσιους πενήντα επισκόπους.
Ο Αγιος Μεθόδιος
Οπατριάρχης Μεθόδιος αναθεμάτισε τον αυτοκράτορα Θεόφιλο αλλά η αγία -πλέον- σύζυγός του Θεοδώρα ζήτησε να εξαιρεθεί ο νεκρός σύζυγός της από το ανάθεμα καθώς είχε μετανοήσει. Ο άγιος το δέχτηκε και της έδωσε έγγραφη απαλλαγή, ένα συγχωχάρτι πριν τα ανακαλύψει η δυτική Εκκλησία. Το θεοκρατικό κράτος είχε έρθει. Η αναστήλωση των εικόνων έγινε με μια λαμπρή τελετή που γιορτάζεται ακόμα σήμερα την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Μια εκστρατεία κατά των Παυλικιανών στη Μικρά Ασία είχε εκατό χιλιάδες θύματα.
Ο εικονόφιλος Ιωάννης ο Γραμματικός δεν θα βρει ησυχία ούτε στο Μοναστήρι όπου τον εξόρισαν, στη Μονή Κλειδίου στον Βόσπορο. Κατηγορήθηκε ότι έξυσε τα μάτια του Χριστού από μια εικόνα του Χριστού στο μοναστήρι και τιμωρήθηκε από τη Θεοδώρα με διακόσιες μαστιγώσεις. Ο Συμεών ο Μάγιστρος, που τον αναφέρει ως κατασκευαστή χρωματιστών ρούχων, τον τύφλωσε κιόλας. Οταν πέθανε ο Ιωάννης, ξέθαψαν τα κόκαλα του Ιωάννη και του Κωνσταντίνου Ε', τα μαστίγωσαν στον Ιππόδρομο και τα έκαψαν.
Η μνήμη του γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου.
Ο Μέγας Φώτιος
ΟΜέγας Φώτιος θα γίνει πατριάρχης το 858 με μια απίστευτη ίντριγκα ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας μέσα σε πέντε μέρες. Στις 20 εκάρη μοναχός, στις 21 διορίστηκε αναγνώστης, στις 22 υποδιάκονος, στις 23 διάκονος και την 24η -παραμονή Χριστουγέννων και μέρα εκλογής του νέου πατριάρχη- πρεσβύτερος.
Οταν ο ευεργέτης του ο Βάρδας δολοφονήθηκε, ο Φώτιος έστειλε μια επιστολή στο δολοφόνο ανιψιό τού Μιχαήλ γεμάτη χαρά που σώθηκε από έναν άνθρωπο τόσο ταπεινό και αχάριστο. Η τιμωρία του ήταν δίκαιη. Ο νέος πατριάρχης δεν παρέλειψε να γράψει πόσο σημαντικό θεωρεί τον ίδιο.
Οι διεθνείς δολοπλοκίες του οδήγησαν στο πρώτο Σχίσμα μεταξύ των δυο Εκκλησιών Ανατολής και Δύσης όταν αναθεμάτισε τον Πάπα. Τον Σεπτέμβριο του 867 ο Μιχαήλ δολοφονήθηκε. Ο Φώτιος εξορίστηκε. Ο Ιγνάτιος επανήλθε στο θρόνο του. Ο παρακοιμώμενος Βασίλειος ο Α' -που δολοφόνησε με άλλους συνωμότες τον Βάρδα και τον Μιχαήλ, τον συναυτοκράτορα- ανέβηκε στο θρόνο ως ο πρώτος της Μακεδονικής Δυναστείας. Ο Βασίλειος επανέφερε τον Φώτιο.
Ανακηρύχθηκε άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται στις 6 Φεβρουαρίου.
Χρονολόγιο
* 324 Ο Κωνσταντίνος λεηλατεί το Μαντείο του Απόλλωνος στη Μίλητο και θανατώνει με βασανιστήρια όλους τους ιερείς του με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Στο όρος Αθως καταστρέφονται τα ελληνικά Ιερά.
* 364 Στα χρησιμοποιούμενα βασανιστήρια κατά των Εθνικών προστίθεται ο κατακομματιασμός με σιδερένια άγκιστρα.
* 365 Εδικτο απαγορεύει στους Εθνικούς αξιωματικούς να διατάσσουν χριστιανούς στρατιώτες. Καίγονται βιβλία και οι συγγραφείς ρίχνονται στις φυλακές. Πολλοί καίγονται ζωντανοί, αποκεφαλίζονται ή στραγγαλίζονται ύστερα από φρικτά βασανιστήρια, όπως ο φιλόσοφος Σιμωνίδης.
* 380 Ο αυτοκράτωρ Φλάβιος Θεοδόσιος απαγορεύει όλες τις θρησκείες πλην της χριστιανικής.
* 387 Εις θάνατον καταδικάζονται ακόμη και όσοι απλώς μελετούν βιβλία σχετικά με την επιστήμη των Μαθηματικών.
* 389 Πλήθη μοναχών καταστρέφουν αγάλματα, βωμούς και ιερά, λιντσάρουν Εθνικούς και καίνε βιβλιοθήκες. Ο όχλος διαπομπεύει και λιθοβολεί ιερείς.
* 392 Οι «διωγμίτες» εισβάλλουν στη Σαμοθράκη και σφάζουν τους ιερείς των Καβείριων Μυστηρίων. Καταστροφή του Μαντείου του Αμμωνος Διός στην Αφυτο της Χαλκιδικής. Στις αίθουσες των δικαστηρίων «κυλούν ρυάκια αίματος», γράφει ο Λιβάνιος.
* 396 Οι Εθνικοί ιερείς στερούνται όλων των προνομίων τους και τους απαγορεύεται να ιερουργούν.
* 409 Η Ρωμαϊκή Εθνική Θρησκεία περνά έκτοτε οριστικώς στην παρανομία όπως και η Αστρολογία.
* 415 Λίγο πριν από το Πάσχα, η Εθνική φιλόσοφος Υπατία δολοφονείται από τον χριστιανικό όχλο της Αλεξάνδρειας που την έκοψε κομμάτια και την έκαψε.
* 528 Καταργούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι εξεγέρσεις των Ελλήνων πνίγονται στο αίμα με σαράντα χιλιάδες νεκρούς. Υποχρεωτική βάπτιση με διάταγμα του Ιουστινιανού.
* 529 Κλείνει η Ακαδημία των Αθηνών. Οι επτά τελευταίοι διδάσκαλοι καταφεύγουν στον βασιλιά των Περσών Χοσρόη.




------------------------------------------------------------------------------------




Για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα: Συζήτηση με τον Carolus Wimmer, Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Βενεζουέλας (PCV)

πρίν ένα χρόνο περίπου είχαμε πάρει  συνέντευξη από τον Carolus Wimmer γραμματέα διεθνών σχέσεων του pcv μεταξύ τών άλλων μας είχε δηλώσει....
Tα τελευταία δύο χρόνια και παρά τον οικονομικό πόλεμο, σύμφωνα με τα νούμερα της Οικονομικής Επιτροπής για την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (CEPAL), η Βενεζουέλα μείωσε τα επίπεδα υποσιτισμού και το 2014 θεωρήθηκε μια από τις χώρες που πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες προσπάθειες ώστε ο πληθυσμός της να τρέφεται καλά και αξιοπρεπώς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 2015, η Οργάνισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Διατροφή και την Γεωργία, o FAO, να αναγνωρίσει στη Βενεζουέλα, για δεύτερη φορά, την μείωση της πείνας και της ακραίας φτώχειας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013, η Βενεζουέλα συμπεριλήφθηκε στην ομάδα των 15 χωρών που έκαναν εξαιρετικές προόδους στη μείωση του υποσιτισμού.
Παρά τη σημερινή οικονομική κρίση, που είναι αποτέλεσμα μιας πολύπλευρης επίθεσης και της οποίας η χώρα είναι θύμα, και παρά το ότι έχει γεννήσει μια οικονομία της βίας, σαν όπλο διάλυσης του Κράτους σε ένα μη συμβατικό πραξικόπημα, η ανεργία τον μήνα Απρίλιο έκλεισε στο 7,3%, το χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα των τελευταίων 20 ετών. Αυτό έγινε χάρη στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών που προστατεύουν την εργασία του πληθυσμού, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και θεωρούν την ελαστικότητα και την κατάτμηση της εργασίας παραμορφώσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.




---------------------------------------------------------------------------------------





Πράγματι, αξίζει να δει κάποιος αυτές τις φωτογραφίες. Για να διαπιστώσει τη φρίκη της μαοϊκής εξουσίας και ιδιαίτερα της Πολιτιστικής Επανάστασης, που, όπως προλογίζει η ιστοσελίδα, κατέστρεψε τις πλούσιες παραδόσεις της Κίνας.
Ποιες; Φαίνονται στις φωτογραφίες αλλά τα γράφουν κι οι ίδιοι στις λεζάντες:
Το κάπνισμα του όπιου, την ομορφιά των κυριών της Αυτοκρατορικής Αυλής, το δικαίωμα των πλούσιων κυριών να 'χουν υπηρέτριες, το δέσιμο των πελμάτων των μικρών κοριτσιών ώστε να μην αναπτύσσονται, το δικαίωμα των πλούσιων εμπόρων να διασκεδάζουν με νεαρά κορίτσια και πολλά άλλα.
Σκέτη πολιτιστική και πολιτισμική καταστροφή ο κομμουνισμός!




------------------------------------------------------------------------------------------




On this day in 1942, antifascist partisan Stjepan Filipović was hanged by the Nazis in what is now Serbia. Whilst dragged through the central streets of Valjevo by the Nazis, Filipović shouted vigorously: ''Long live the liberators of the people! Down with the Fascists and the quisling collaborators! Long live communism!''. With a tight noose around his head, with arms held high Filipović delivered his final words to the surrounding and forcely gathered crowd: ''What are you waiting for? Why are you allowing this? Grab those rusty rifles and free your country from this scum! Long live our liberating army and our allies!'' This is our archive of content about World War II resistance movements: https://libcom.org/tags/resistance-movements
This amazing photograph was stolen from the Gestapo by a resistance doctor.
Thanks to one of our users for letting us know about this

Αυτή τη μέρα το 1942, ο αντιφασίστας ανταρτης Στιέπαν Φιλιποβιτς κρεμαστηκε από τους ναζί σε αυτό που είναι τώρα η Σερβία. Ενώ τον έσυραν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Βαλίεβο από τους ναζί, ο Φιλίποβιτς φώναζαν έντονα: " να ζήσουν οι απελευθερωτές του λαού! Κάτω με τους φασίστες και με τους κουίσλινγκ συνεργάτες! Να ζήσει ο κομμουνισμός! Με μια σφιχτή θηλιά γύρω από το κεφάλι του, με τα χέρια ψηλά, ο φιλίποβιτς παρέδωσε τις τελευταίες του λέξεις στον γύρω κόσμο και forcely πλήθος: " τι περιμένεις; Γιατί το επιτρέπεις αυτό; Πάρε αυτά τα  τουφέκια και ελευθέρωσε τη χώρα σου από αυτα τα απαβράσματα! Να ζήσει ο απελευθερωτικός στρατός μας και οι σύμμαχοί μας! '' Αυτό είναι το αρχείο μας για το περιεχόμενο των κινήσεις του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου: https://libcom.org/tags/resistance-movements
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία κλάπηκε από την γκεστάπο, από έναν γιατρό της αντίστασης.
Χάρη σε έναν από τους χρήστες μας, που μας άφησε να μάθουμε γι ' αυτό.




---------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτερια στην Κυπρο!
Όχι στην διζωνικη δικοινοτικη ομοσπονδια
Η ΣΑΚ (Συμπαρασταση Αγωνα Κυπρου) και η ΣΕΥΑΕΚ (Συντονιστικη Επιτροπη Υποστηριξης του Αγωνα για Ελευθερη Κυπρο) σας προσκαλουν στην εκδηλωση
Με ομιλιτες
Κωστας Βενιζελος αρχισυντακτης εφημ. Φιλελευθερος
Λαζαρος Μαυρος δημοσιογραφος
Συντονιστης Bαγγελης Κουρης προεδρος ΣΕΥΑΕΚ
Πεμπτη 25 Μαιου 2017, 19.00,  Παλαια Βουλη, Σταδιου & Κολοκοτρωνη, Αθηνα



-------------------------------------------------------------------------------------------



''Και μαζί με τον κόσμο που νιώθει τι σημαίνει να χάνουν τη ζωή τους έφηβοι και νέοι που θέλησαν να διασκεδάσουν, θα εμφανιστούν αγανακτισμένοι και οι "ευαίσθητοι". Αυτοί που δεν βρήκαν μια λέξη να πουν για τις συμφωνίες που υπέγραψαν στη Σαουδική Αραβία η γερμανίδα υπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αυτοί που κάνουν πως δεν ξέρουν ποιοι εξοπλίζουν το πιο σκοταδιστικό ισλαμικό καθεστώς του πλανήτη, που με τη σειρά του εξοπλίζει τους τζιχαντιστές δολοφόνους.
Μαζί και τα τμήματα εκείνα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα τόσο λαλίστατα όταν πρόκειται για το καθεστώς Άσαντ, το οποίο επίσης βρίσκεται αντιμέτωπο με τους εξοπλισμένους από τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές. Που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά, τόσα χρόνια τώρα, για το σαουδαραβικό έγκλημα που συντελείται στην Υεμένη.
Θα μου πεις, εδώ δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα καταδίκης των νεοφασιστών της Ουκρανίας, που μακελεύουν τους αντιφασίστες μέσα στην ίδια την Ευρώπη...''




-------------------------------------------------------------------------------------




Κάθε βδέλυγμα του ΣΥΡΙΖΑ (πήξαμε από τέτοιους) σαν την Ελισάβετ Σκούφα/Σκουφά(όπως στο διάολο τη λένε), βγαίνει και ξερνάει κάθε μλκία που του κατεβαίνει στο κεφάλι, νομίζοντας πως είπε εξυπνάδα. Οι δε αναλογίες της μνημονιακής και συστημικής τους οσφυοκαμψίας, με Σοβιετικές ή άλλες υποχωρήσεις και τακτικές της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, μόνο βεβήλωση της ιστορίας αυτής αποτελούν και ακόμα περισσότερες χλέπες στους αδένες μας για τα μούτρα τους. Είστε εμετικά προκλητικοί και για πολλές φάπες καραγκιόζηδες!




-------------------------------------------------------------------------------------



Κανονικά...
-αφου στο γιουρογκρουπ δεν υπήρξε συμφωνία για το χρέος δεν θα εφαρμοστουν τα μετρα του 4ου μνημονίου, συμφωνα με τις δηλωσεις του τσιπρα και των Συριζαιων...
- αφού το ΜΕΓΚΑ δεν εχει αδεια και δεν εχει προκηρυχτει νεος διαγωνισμος, δεν εχει νοημα η αγορα του 20% απο τον Σαββιδη..,
- αφου τα μεγαλα συνδικατα δηλωναν πως "δεν θα περασουν" τα μετρα και φανηκαν κι αυξημενες αγωνιστικες διαθεσεις απο τον κοσμο, πρεπει να περιμενουμε κλιμακωση των κινητοποιησεων...
- αφού η όλη η αριστερα δηλώνει εχθρός του ιμπεριαλισμου πρεπει το επόμενο διαστημα να περιμενουμε μεγάλες, κοινές κινητοποιήσεις για την επέκταση της Σούδας...
Κανονικά, με την κανονικότητα που γνωριζουμε, τιποτα απο αυτα δε θα γίνει εκτος...αν φροντισουμε εμεις γι αυτο!




----------------------------------------------------------------------------------------




Οι Αμερικανοί «ξηλώνουν» υπηρεσίες από το Ιντσιρλίκ και τις μεταφέρουν στη Σούδα

22 Μαΐου 2017, 11:30

Τα σενάρια περαιτέρω ανάδειξης και μεγαλύτερης αξιοποίησης των νατοϊκών εγκαταστάσεων της Σούδας από τις αμερικανικές δυνάμεις αναθερμαίνει η συνεχιζόμενη κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και στους συμμάχους της σχετικά με τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ στα νοτιοανατολικά της χώρας.
Πηγές αναφέρουν στην «Καθημερινή» ότι επί πρακτικού επιπέδου η βάση της Σούδας ήδη χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν και, μάλιστα, επεκτείνεται διαρκώς.
Ένα σκέλος της πολύ έντονης αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα αυτή την εποχή είναι οι πολύ πυκνές συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιούν μονάδες των ΗΠΑ με ελληνικές ειδικές δυνάμεις και όχι μόνο.
Σε πολιτικό –αλλά και ουσιαστικό– επίπεδο απομένει η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) για πέντε –ή και περισσότερα– χρόνια, αντί της ετήσιας ισχύος που έχει αυτήν τη στιγμή.
Στις ελληνοαμερικανικές επαφές που πραγματοποιούνται διαρκώς, σε πολλαπλά επίπεδα, τους τελευταίους μήνες η διάθεση για ανανέωση της συμφωνίας, και μάλιστα για περισσότερα του ενός χρόνια, επαναλαμβάνεται διαρκώς.
Ένα σκέλος της καθυστέρησης αφορά το πιθανό πολιτικό κόστος και ένα δεύτερο τα ανταλλάγματα που ζητάει η Αθήνα.
Για την Ουάσιγκτον είναι εξαιρετικά δύσκολη η παραχώρηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke, τα οποία φέρουν πυραυλικά συστήματα Aegis.
Αυτού του είδους τα πλοία δεν έχουν ενταχθεί στην κατηγορία του πλεονάζοντος πολεμικού υλικού (EDA–Excess Defense Articles) των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και δεν θα μπορούσαν να παραχωρηθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως τα ελικόπτερα τύπου «Καϊόβας» μεταφέρονται στην Ελλάδα ακριβώς μέσω EDA, που είναι ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά έχει γίνει δίαυλος για παραχώρηση υλικού και σε ισχυρές οικονομίες όπως το Ισραήλ.




-----------------------------------------------------------------------------------------




ο ακροδεξιός παλιάτσος και πλασιέ όπλων, βρίσκεται στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη και οι ντόπιοι Παλαιστίνιοι τον υποδέχονται με γενική απεργία που στρέφεται όχι μόνο κατά της Σιωνιστική κατοχής που ευλογούν οι ΗΠΑ αλλά και κατά της διεφθαρμένης παλαιστινιακής ηγεσίας του Αμπάς που συνομιλεί μαζί του για το "υπόλοιπο" του κόκαλου που είναι διατεθειμένος να της πετάξει ο αμερικάνος




------------------------------------------------------------------------------------------



Λήξη απεργίας στον ΟΑΣΘ
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, 14:38
Την απόφαση «αν και απλήρωτοι» να λύσουν χειρόφρενο και να βγάλουν από αύριο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, έλαβαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, επαναλαμβάνοντας: «βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στις 15/5, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι η απόφασή τους ήρθε σε συνέχεια των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τα αρμόδια υπουργία Μεταφορών και Οικονομικών, ότι το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους τακτοποιείται εντός της ημέρας.




-------------------------------------------------------------------------------------------




*11 Μαρτίου 2004: τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογες με ενα εκλογικο σώμα που τασσεται εναντιον της εισβολής στο Ιράκ (2003)( εισβολης με πρόσχημα ''τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας'')
*13 Ιουλίου 2007 τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο,που ενισχύει τη συμμαχία του Τόνι Μπλερ και τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" Ο Μπλερ αρνείται την έρευνα για το συμβάν..
*15 Νοεμβρίου 2015: τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι •Ο Hollande βόμβαρδιζει την Συρία και δηλώνει την χωρα σε κατάσταση εκτακτης αναγκης''
*22 Μαΐου 2017: τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ σε πλήρη εκλογική περιοδο
Κάποιος να μου θύμισει ποιος ή ποιοι επωφελήθηκαν από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Τουλάχιστον οι Ρώσοι τρομοκράτες του 19ου αιώνα ειχαν στόχο τους Τσάρους. Οι σημερινοί τρομοκράτες στοχοποιουν πολίτες. Μόνο ηλίθιοι τρομοκράτες θα σκεφτοντουσαν ότι είναι μια καλή στρατηγική το να να σκοτώνεις ανίσχυρους πολίτες για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κρατήσει τα χέρια μακριά "απο τα Ισλαμικα μέρη"
είναι αυτοί ηλίθιοι ή απλως "πλήρωμενοι προβοκάτορες;''?

Σχολιο.- Πληρωμένοι δολοφόνοι , μισθοφόρους τους λέει ο πούτιν , που είναι πολύ πιθανόν να πληρώνονται οι οικογένειες τους , μετά απο μια επίθεση αυτοκτονίας , όλα ελεγχόμενα και σχεδιασμένα,...
Σχολιο.- όπως και να εχει προκαιται για ακραιους πορωμενους φανατικους, ειτε θρησκειας, ειτε γεωπολιτικων και οικονομικών σχεδιασμων

Σχολιο.- ενταξει, λιγο τραβηγμενο από τα μαλια είναι, και φασιστικο συνομοσιολογικο. Είναι τραβηγμενη σκεψη.



----------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαστικο θριλερ και το ελληνικο μπαχαλο. Αφησαν ελευθερο πακιστανο κακοποιοπου κατηγορειται για διπλη δολοφονια!




---------------------------------------------------------------------------------



9 μερες χωρις λεωφορεια η Θεσσαλονικη. Ποδαροδρομος ταλαιπωριας για τους πολιτες. Ευτυχως σταματησε προσωρινα η απεργια.




-----------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιβαν Σαββιδης αγορασε το 20% του Mega από τον Μπομπολα. Για 5 εκατ ευρω. Οι Τραπεζες εχουν δεσμευσει το άλλο 13% του Μπομπολα, γιαυτο δεν το πουλησε.




----------------------------------------------------------------------------------------



Οι ληστες των Νοσοκομειων. Μανια με τα γαστροσκοπια. Μετα τον «Αγιο Σαββα» στην Αθηνα, στο στοχαστρο της σπειρας  αλλα τρια νοσοκομεια, Βολου, Λαρισας, Λαμιας. Η αστυνομια πιθανολογει ότι τα κλοπιμαια προοριζονται για χωρες της Αν. Ευρωπης. Μεγαλυτερη απωλεια από την υλικη, η αναβολη προγραμματισμενων εξετασεων. Τα μηχανηματα που κλαπησαν  κοστιζουν  20.000 ευρω το καθενα, γιατι ηταν μεταχειρησμενα, τα καινουρια κοστιζουν 60.000 ευρω το ένα.



-------------------------------------------------------------------------------------




Σχεδον οι μισοι συνταξιουχοι παιρνουν κυρια συνταξη κατω από 500 ευρω, που θα μειωθει κι άλλο με  την «προσωπικη διαφορα».  Τεσσερις στις 10 συνταξεις κατω από 500 ευρω, συμφωνα με στοιχεια του πληροφορικου συστηματος «Ηλιος», για τον περασμενο Δεκεμβρη που δημοσιοποιησε με καθυστερηση η κυβερνηση. Η συντριπτικη πλειοψηφια αυτης της κατηγοριας παιρνει κυρια συνταξη από 334 μεχρι 384 ευρω μεικτα. Πανω από 2 εκατομ. Κυριες συνταξεις είναι κατω από τα ορια της φτωχειας. Τα επομενα  χρονια με την «προσωπικη διαφορα» θα φερει νεα μειωση 18%  όπως προβλεπει το 4ο μνημονιο.



---------------------------------------------------------------------------------



Εργαζομενοι στα Πρακτορεια Τυπου. Απεκλεισαν το χρυσαυγιτικο ψηφοδελτιο από τις εκλογες.




------------------------------------------------------------------------------------




Μεγαλη εκρηξη από αληταρα τζιχαντοφασιστα στο Μαντζεστερ αρενα σε συναυλια, στο Μαντζεστερ της Αγγλιας. 22 νεαρα ατομα μεχρι 18 χρονων νεκρα, 52 νεαρα ατομα τραυματισμενα, 200 αγνοουνται.




------------------------------------------------------------------------------------



Ασφυκτιούν οι φυλακές

 Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 15:30

Ανάσα στις φυλακές με την ανακατανομή των κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, επιχειρεί να δώσει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη.

Με γνώμονα έρευνα-μελέτη που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτυπώνεται ο «χάρτης» των σωφρονιστικών καταστημάτων ανάλογα με τη χωρητικότητά τους, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών, όπου οι κρατούμενοι υποχρεούνται να στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. 

Φυλακές όπως αυτές των Ιωαννίνων, όπου η πληρότητα φτάνει το 201%, με τον αριθμό των κρατουμένων να είναι διπλάσιος από εκείνον που μπορεί να χωρέσει το σωφρονιστικό κατάστημα, καταδεικνύουν το εκρηκτικό πρόβλημα και την αναγκαιότητα άμεσων λύσεων. Η πληρότητα στις φυλακές Τριπόλεως φθάνει το 184,4%, ενώ ακολουθεί το σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων με ποσοστό 167,9%. 

Την ίδια ώρα όμως, κάποιες άλλες φυλακές φαίνεται να μην… έλκουν τις μεταγωγές και να παραμένουν στα... αζήτητα για τους κρατουμένους. Οι φυλακές Κορίνθου αποτελούν μία τέτοια περίπτωση, αφού η πληρότητα σ’ αυτές αγγίζει μόλις το 32,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων εντοπίζεται κυρίως στις ανδρικές φυλακές. 




----------------------------------------------------------------------------------------




Φρίντομ φάιτερ στη Δαμασκό, τερρορίστας στο Μάντσεστερ.

Σχολιο.-  Στις χωρες της Μεσης Ανατολης τα πιονια αυτα λεγονται κ χαρακτηριζονται "πολεμιστες της Ελευθεριας" ενω οταν δρουν στην Δυση αποκαλουνται "τρομοκρατες".

Σχολιο.- [Εννοώ πως, σύμφωνα με τη Δύση, οι ιμπεριαλο'τζιχαντιστές' είναι τρομοκράτες όποτε πραγματοποιούν τέτοια χτυπήματα στις 'δικές μας' χώρες, ενώ όταν τα πραγματοποιούν στη Συρία διεξάγουν κάποιον προοδευτικό αγώνα για δημοκρατία ενάντια στο δικτάτορα.]

Σχολιο.- Θυμίζω την καταπληκτική για την κυνικότητα αλλά "βαθιά" πολιτική απάντηση του Μπρεζίνσκι στην ερώτηση αν μπορούν να στραφούν οι αντάρτες του Αφγανιστάν εναντίον των Η.Π.Α.: "τι σημασία έχει αυτό μπροστά στο όφελος από τη διάλυση της ΕΣΣΔ;"




-------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
Οι Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις ζητώντας την παραίτηση του Μ.Τέμερ

Στόχος των μεγάλων λαικών κινητοποιήσεων (κατά τις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής) είναι η επαναφορά της συνταγματικής τάξης στη χώρα.

Την ανατροπή του ντε φάκτο προέδρου και την διενέργεια άμεσων εκλογών εξακολουθούν να ζητούν οι Βραζιλιάνοι, που βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μια ακόμα κινητοποίηση κατά του Τέμερ οργανώθηκε από τα μέτωπα “Brasil Popular” (Λαϊκή Βραζιλία) και “Pueblo Sin Miedo” (Λαός χωρίς φόβο), τις κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, καθώς και την Εθνική Σύνοδο Επισκόπων της Βραζιλίας (CNBB).


Aφορμή για τις τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις, έδωσαν οι σοβαρές καταγγελίες για πολιτική διαφθορά που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF) και αφορούν τον νυν πρόεδρο, ο οποίος ήταν υποψήφιος και έχασε στις προεδρικές εκλογές του 2014, τον γερουσιαστή Αέσιο Νέβες, αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Βραζιλίας (PSDB) και άλλους.
Με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Σύνοδος Επισκόπων της Βραζιλίας (CNBB), “με φρίκη και αγανάχτηση” πήρε τη θέση να καλέσει τις κοινότητες να συμμετέχουν “υπεύθυνα και ειρηνικά στην πολιτική ζωή”.

Εκτός από την ανατροπή του Τέμερ και την διενέργεια άμεσων εκλογών, οι κοινωνικές οργανώσεις φιλοδοξούν σε Σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης για την επανίδρυση του Κράτους Δικαίου στη Βραζιλία.

Το Σάββατο ο Τέμερ επιτέθηκε στον έναν από τους δύο επιχειρηματίες που τον κατηγορούν για διαφθορά και αμφισβήτησε ως πλαστές τις καταγραφές (φωτογραφίες και βίντεο) που τον εμπλέκουν στην υπόθεση διαφθοράς.

Ο ντε φάκτο πρόεδρος επέμενε στην αθωότητά του και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο την αναστολή της έρευνας εναντίον του για τα υποτιθέμενα εγκλήματα της διαφθοράς και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Ο ερευνητής της υπόθεσης Petrobras (κρατική πετρελαική εταιρεία) Έντσον Φάτσιν, αποφάσισε να στείλει το αίτημα του Τέμερ στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να ληφθεί απόφαση την προσεχή Τετάρτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------




Εκδόθηκε και στα ελληνικά τo νέο βιβλίο των Πέντε Κουβανών - Παρουσίαση στις 26 Μάη στον Πολιτιστικό Χώρο "Φρανσίσκο ντε Μιράντα" (πρεσβεία Βενεζουέλας)
7 μ.μ. , Χάριτος 6, Κολωνάκι




-------------------------------------------------------------------------------------------




"La Stampa", 23 Μάη 2016... μια από τις πιο έγκυρες αστικές εφημερίδες της Ιταλίας, κεντροαριστερή κι όχι κομμουνιστική: "Το Κόσοβο, η βάση του ισλαμικού κράτους στην Ευρώπη με τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας..." γραφει.
Αλίμονο στα αθώα θύματα... Σ' αυτούς που πέφτουν και θα πέφτουν νεκροί για να εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Τώρα όλοι πλέον γνωρίζουν ποιος χρηματοδοτεί, ποιος εξοπλίζει και ποιος καθοδηγεί τους τρομοκράτες...
Γιατί, λοιπόν, εξοπλίζουν, χρηματοδοτούν κι ενισχύουν την πολιτική εξουσία στη Μέση Ανατολή τον σιωνιστή παιδόφιλο δικτάτορα Σαούδ;




----------------------------------------------------------------------------------------------




Καταδικάστηκε ο γνωστός πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης..

Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδίκασε το Εφετείο της Αθήνας τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γνωστό και από την εις βάρος του δίωξη για τον σχέδιο ηθικής και φυσικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Ο Κώστας Αγγελάκης, στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών καταδικάστηκε γιατί όπως αποδείχθηκε, είχε στην
Σε δέκα μήνες φυλάκιση καταδίκασε το Εφετείο της Αθήνας τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γνωστό και από την εις βάρος του δίωξη για τον σχέδιο ηθικής και φυσικής εξόντωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Ο Κώστας Αγγελάκης, στον οποίο πρωτοδίκως είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών καταδικάστηκε γιατί όπως αποδείχθηκε, είχε στην
κατοχή του ψυχομετρικά τεστ υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Τα ψυχομετρικά τεστ είχαν εντοπιστεί στο γραφείο του σε έφοδο των Αρχών τον χειμώνα του 2010, ενώ η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Κώστας Μπίκας.
Πολλά από τα έγγραφα μάλιστα είχαν δημοσιευθεί σε διαδικτυακό blog με σχόλια ότι η ΕΥΠ προσλαμβάνει προβληματικούς υπαλλήλους. Ως απόδειξη αυτού μάλιστα δίνονταν στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα τα οποία αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δίκη του, και στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Κώστας Αγγελάκης χρησιμοποίησε απόρρητα έγγραφα, έως και το εγχειρίδιο της Υπηρεσίας για τις επαφές με πράκτορες.
Ταυτόχρονα έκανε λόγο για εις βάρος του συνομωσία στην οποία ενέπλεξε ακόμη και πρώην πρωθυπουργό. Ο Αγγελάκης διατεινόταν ότι στη συνομωσία συμμετείχαν κατόπιν εντολών των Αμερικανών οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Από το στόχαστρο του πρώην πράκτορα ξέφυγαν μόνον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο σημερινικός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τους οποίους ο Κώστας Αγγελάκης επικαλείτο για να δηλώσει πως υψηλού θεσμικού κύρους δημόσια πρόσωπα τον έχουν κατά καιρούς υποστηρίζει. Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση ακόμη και στην έδρα με μέλος του δικαστηρίου να διερωτάται σκωπτικά τι προσπαθεί να πετύχει ο πρώην πράκτορας με την επίκληση των παραπάνω προσώπων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Ο Χαρίλαος μέσα από τα γραπτά του
21-05-2017

Ο Χαρίλαος Φλωράκης μέσα από τα γραπτά του, την πολιτική του σκέψη και μαρτυρίες ατόμων που τον έζησαν

Στις 22 Μάη είναι η επέτειος από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ. Κι ο καλύτερος τρόπος να μιλήσει κανείς για αυτόν και τη σπορά που άφησε πίσω σαν ζευγάς του κινήματος, είναι τα δικά του λόγια και γραπτά ή διάφορες μαρτυρίες για αυτόν, όπως έχουν καταγραφεί σε διάφορα βιβλία.
Όταν τελείωσα το σχολαρχείο πήγα στο γυμνάσιο. Ήταν τετρατάξιο το γυμνάσιο. Τα θρησκευτικά και τα γαλλικά τα υποτιμούσαμε. Τις περισσότερες φορές δεν πηγαίναμε καν στο μάθημα, την κάναμε κοπάνα. Ήταν κι αυτοί οι καθηγητές άλλο πράμα. Δε μας ήρθε ούτε ένας καθηγητής των γαλλικών που να ήταν και σωστός. Μια μέρα ο καθηγητής των γαλλικών μου λέει.
-Βιενσισί!
-Βγαίνω κύριε καθηγητά, του απαντώ. Και περιμένω να δω τι άλλο θα μου πει.
-Βιενσισί, μου ξαναλέει αυτός.
-Βγαίνω κύριε καθηγητά, εγώ.
Και να λέω από μέσα μου: τι στην ευχή, συν όλα τα άλλα είναι και κουφός. Δεν ακούει που του απαντώ; Γιατί εμείς στα θεσσαλιώτικα λέγαμε: βγαίν΄ς ισύ, που πάει να πει βγαίνεις εσύ.
Βουτάει λοιπόν την κρανιά και με καταχερίζει. Κι εγώ από τότε ούτε που ξαναπάτησα στο μάθημά του.
(Απ’ τις ηχογραφημένες συζητήσεις του Χαρίλαου με την Παναγιωταρέα, όπως τις κατέγραψε η τελευταία στο βιβλίο της «Κι σεν’ πώς σ’ λεν; Χαρίλαος Φλωράκης»).

Η μεραρχία στρατοπέδευσε στην πάνω κερασιά, όπου συναντήθηκα με το σ. Φλωράκη. Οι αντίπαλοι μας χτυπούσαν με δυο αεροπλάνα, τα οποία, επειδή δε συναντούσαν αντίσταση από τα τμήματά μας, έφταναν να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας, σκότωσαν δυο αντάρτες και τραυμάτισαν αρκετούς. Εκεί μου έκανε εντύπωση η παλικαριά του Γιώτη. Χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, όπως μερικοί συνεργάτες του, αρπάζει ένα μυδράλιο, στέκεται στη μέση ενός ξέφωτου και αρχίζει να βάλλει ενάντια στα αεροπλάνα. Αυτά σαν είδαν τον κίνδυνο να καταρριφθούν –στο μεταξύ πήραν θάρρος και οι μαχητές κι άρχισαν κι αυτοί να βάλλουν- έκαναν μεταβολή και λάκισαν. Αυτό πάει να πει ηγέτης του στρατού: πρώτος στη μάχη, πρώτος στην παλικαριά.
(Από το οδοιπορικό μιας ζωής του Γιώργη Τρικαλινού με τίτλο, Ανασκαλεύοντας τη χόβολη της μνήμης).

Λάτρης του ωραίου φύλου, ο Χαρίλαος προτιμούσε να συνοδεύεται στις εμφανίσεις του από μια ωραία παρουσία. Μια μέρα η Κατερίνα ήρθε σκασμένη στα γέλια. Κάνοντας γραμματειακή υποστήριξη στον Φλωράκη, παρευρέθηκε σε μια συνάντησή του με μεικτή επιτροπή γυναικών του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτυχε εκείνη τη μέρα –γιατί το ΚΚΕ είχε στις γραμμές του κι ωραίες γυναίκες- το μπουκέτο να μην περιλαμβάνει τα καλύτερα λουλούδια. Άσχημα ντυμένες, ατημέλητες, άβαφες, εκνεύρισαν με την εμφάνισή τους τον Χαρίλαο, που άρχισε να φορτώνει. «Σχεδόν δεν πρόσεχε τι του έλεγαν», μου είπε η Κατερίνα. Αφού τις ξαπόστειλε, ήρθε από πάνω μου, λες κι έφταιγα εγώ, και μου έμπηξε τις φωνές: «να πας να τους πεις να βγάλουν τα τσουβάλια και να φορέσουν κανένα φουστανάκι. Τόσα ταγάρια έχω να δω από την κατοχή. Θα νομίζει ο κόσμος πως μόλις κατεβήκαμε από το βουνό».
(Από το βιβλίο του Νίκου Μπίστη “Προχωρώντας κι Αναθεωρώντας“)

-Κύριε Φλωράκη, κάθε μέρα κάτι σημαντικό γίνεται στην χώρα μας, κάθε μέρα κάποια νέα σοβαρή απόφαση παίρνεται από την κυβέρνηση, όλο και κάποιο νέο φιλολαϊκό, δημοκρατικό μέτρο εξαγγέλλεται, σ’ όλους τους τομείς της εθνικής, οικονομικής, κοινωνικής και δημόσιας ζωής. Κι όμως από την πλευρά σας ακούγονται γκρίνιες. Γιατί; Εσείς δε βλέπετε την αλλαγή;
-Αλλαγές φυσικά βλέπω. Αλλαγή δε βλέπω! Αν μάλιστα θέλετε να σας το κάνω λιανά αυτό που λέω ευχαρίστως…
Από τη βιογραφία του Φλωράκη που επιμελήθηκε ο Θεοχαράτος, β’ τόμος: ο Λαϊκός Ηγέτης.

Θυμάμαι και το Διαμαντή και την Αγάθη και τον Μπελογιάννη και αμέτρητους ακόμη αγωνιστές –όλους στο χώμα. Αν μπορούσαν να βρουν πνοή και να μας ρωτήσουν: σύντροφοι δώσαμε τη ζωή μας για το σοσιαλισμό, για να παραδοθεί στους προδότες; Τι θα τους απαντούσαμε, ώστε να ησυχάσουν στους τάφους τους; Ότι η κήρυξη του κόμματος των μπολσεβίκων εκτός νόμου αποτελεί ανασυγκρότησή του; ότι η διάλυση του σοβιετικού κράτους έγινε για τη βελτίωση του υπαρκτού σοσιαλισμού; Ότι η ανεργία, η πείνα, η εξαθλίωση κι η εγκληματικότητα αποτελούν αναγκαίο στάδιο για το ξαναχτίσιμο του σοσιαλισμού; Ότι οι μαφίες είναι η αναγκαία μετεξέλιξη του σοσιαλιστικού συστήματος; Ότι η νέα τάξη είναι η πεμπτουσία του σοσιαλισμού; Τι θα τους απαντούσαμε;

Πρώτο κιόλας θύμα της νέας τάξης είναι η μισθωτή εργασία. Δηλαδή όλο το δίκτυο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης κατά τον εικοστό αιώνα. Ήδη άρχισαν να λιμάρουν τους αρμούς της μισθωτής εργασίας. Δεν τη θέλουν συνεχή, δεν τη θέλουν οριοθετημένη από το 8ωρο, δεν τη θέλουν μόνιμη, δεν τη θέλουν σε πλαίσια συλλογικών συμβάσεων και βλέπω να κάνουν την εμφάνισή τους περίεργες ορολογίες: οι πολιτικοί εκπρόσωποι της νέας τάξης κάνουν λόγο για μερική απασχόληση, για ελαστικό ωράριο, για περιφερειακές και τοπικές συμβάσεις εργασίας, για προσωπικά συμβόλαια δουλειάς, κλπ. Ένας μάλιστα όταν αναφέρεται στα εργασιακά προτιμά να αποκαλεί τους μισθωτούς και τους εργάτες με τον χυδαίο όρο απασχολήσιμοι –κατά το αναλώσιμοι! Δεν είμαι χαιρέκακος, αλλά ρωτώ τους μισθωτούς που ποτέ δε στήριξαν το κόμμα της εργατιάς, δηλαδή το κόμμα τους. Αν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση θα τα τολμούσαν όλα αυτά οι βιομήχανοι κι οι κυβερνήσεις τους;

Ένα κόμμα διαλύεται σύντροφοι όταν εκλείπουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί λόγοι που επέβαλαν την ίδρυσή του. Πέστε μου παστρικά μωρέ: εξέλιπαν οι λόγοι που γέννησαν τοΚΚΕ; Για κοιτάξτε γύρω σας: καταργήθηκε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο; Αμείβεται κανείς σύμφωνα με τη δουλειά του; Υπάρχει πουθενά στο κοινωνικό περιβάλλον σας ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρωπιά; Λύθηκαν τα προβλήματα των λαών; Ηττήθηκε και διαλύθηκε ο ιμπεριαλισμός; Εδραιώθηκε η παγκόσμια ειρήνη; Και το μόνο που απομένει πια είναι διαλυθούν και τα κομμουνιστικά κόμματα;

Σύντροφοι, αν υπάρχει κάποιος ανάμεσά σας που να βιάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους να δει το σοσιαλισμό στον τόπο μας, σίγουρα αυτός είμαι εγώ. Πάλεψα 75 χρόνια για το σοσιαλισμό και τώρα που φεύγω, φυσικό κι ανθρώπινο είναι να λαχταρώ να τον δω, προτού κλείσω τα μάτια –ενώ όλοι εσείς είστε κατά πολύ νεότεροι και έχετε βάσιμες ελπίδες να τον δείτε. Παρά ταύτα, ούτε τρομαγμένος είμαι, ούτε απελπισμένος. Θα φύγω με τη βεβαιότητα ότι ο σοσιαλισμός –όσες αναποδιές και όσα πισωγυρίσματα και να υπάρξουν- τελικά θα φτάσει. Έτσι προχωρούν οι λαοί, έτσι βαδίζει η ιστορία. Καμία αυτοκρατορία, καμία αντίδραση και καμία αντεπανάσταση δεν υπήρξε αιώνια. Γιατί οι μπροστάρηδες των λαών και των εποχών –όπως είμαστε και οι κομμουνιστές- ποτέ δε σταύρωσαν τα χέρια, όσο βαριά κι αν ήταν η ήττα. Πάντα έβρισκαν τρόπους να ξαναβάζουν μπροστά τις τροχαλίες της ιστορίας. Άλλωστε σύντροφοι τίποτα δεν πάει χαμένο. Και μη σας πιάνει πανικός ότι όλα χάθηκαν με τη διάλυση της σοβιετικής ένωσης. Όσα και να ξηλώσει η αντεπανάσταση, κάτι θα μείνει. Κι αυτό που θα μείνει είναι το προζύμι, η μαγιά, για ένα νέο –για πολλά νέα και δυναμικότερα ξεκινήματα.
(Από τη βιογραφία του Θεοχαράτου, Β’ Τόμος “ο Λαϊκός Ηγέτης”)

Πριν μπω όμως σ’ αυτά νομίζω ότι είναι ευκαιρία να πω ορισμένες επιθυμίες μου. Άνθρωποι είμαστε. Κι έχω πλήρη συνείδηση των όσων λέω. Οικονομικά, ό,τι είχα τα διέθεσα στο κόμμα. Είμαι ευχαριστημένος γιατί και οι αδελφές μου ήταν σύμφωνες σε αυτό κι είναι ευχαριστημένες που έτσι έγιναν τα πράγματα. Τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι θα μείνουν στο κόμμα. Στο κομμουνιστικό κόμμα, βέβαια. Γιατί αν το φέρει ο διάβολος –δε θέλω να το πιστέψω- και έχει την τύχη άλλων κομμάτων, είτε να αλλάξει όνομα είτε πρόγραμμα, το λέω κατηγορηματικά: ζητώ την ανάκληση και την ακύρωση των συμβολαίων δωρεάς και να πάνε όλα στο σπίτι του αγωνιστή. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός σ’ αυτό και το λέω τώρα σα μαρτυρία, γιατί εγώ αυτά τα άφησα στο ΚΚΕ και σε κανένα άλλο ερζάτς. Επαναλαμβάνω: αν πρόκειται να έχουμε αλλαγές, δεν το πιστεύω –πολλά δεν πιστεύει κανείς αλλά πολλά γίνονται… Ποιος πίστευε ότι θα μπει στην παρανομία το ΚΚΣΕ ή ότι θα αυτοδιαλυθεί;
(Από τη διαθήκη του Χαρίλαου Φλωράκη)




-----------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Απέκλεισαν από τις εκλογές του σωματείου τους το φασιστικό ψηφοδέλτιο
Τον αποκλεισμό του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου από τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων (25, 26, 27 Μάη) αποφάσισε ομόφωνα η εφορευτική επιτροπή του Σωματείου, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση (7/5), για αποκλεισμό οποιουδήποτε φασιστικού ψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε το ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Λαϊκή Εργατική Συσπείρωση», επικεφαλής στο οποίο είναι στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έχει εκφράσει ρατσιστικό και φασιστικό λόγο και σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
«Αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε εργαζόμενους, υποβιβάζουν ακόμα και την ανθρώπινη υπόσταση και δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν. Εχουμε λοιπόν καθήκον να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, καθώς αυτό επιβάλλουν η πάλη και οι σκοποί του εργατικού κινήματος, όπως και οι στόχοι του σωματείου», αναφέρει η εφορευτική επιτροπή στην ανακοίνωσή της.
Τη στήριξή της στην ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για τον αποκλεισμό του φασιστικού ψηφοδελτίου εκφράζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). «Η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου ψηφοδελτίου αποτελεί προσβολή για τον χώρο των πρακτορείων και πρέπει πρώτα απ' όλα να "μαυριστεί" στη συνείδηση όλων των συναδέλφων!», τονίζει. Ακόμα σημειώνει: «Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε τις θεωρίες περί "Ελλήνων εργατών" και "λαθρομεταναστών", που ξέρναγε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γενική μας Συνέλευση, ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. (...) Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στο σωματείο μας. Εχουμε μεγάλη πείρα για το ότι είναι ο "πολιορκητικός κριός" για να αμφισβητηθούν δικαιώματα. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος του συγκεκριμένου στην προσπάθεια της "Αργος" να κόψει μισθούς. Ηταν αυτός που κατηγορούσε το Σωματείο ότι δεν συζητά με την εταιρεία για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».
Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων χαιρετίζει τους συναδέλφους των Πρακτορείων Τύπου για την ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική τους Συνέλευση να αποκλείσουν το φασιστικό - ρατσιστικό ψηφοδέλτιο από τις αρχαιρεσίες.





--------------------------------------------------------------------------------------------





Σήμερα ο Τραμπ αναμένεται να συναντήσει τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, πιθανώς στη Βηθλεέμ, ή στη Ραμάλα, όπου χτες (όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης) οι Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό. Δεν έλειψαν πάντως ούτε χτες οι φονικές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων σε βάρος των Παλαιστινίων, αφού Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν θανάσιμα νεαρό Παλαιστίνιο στην περιοχή Αμπού Ντις (στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ) με το πρόσχημα ότι προσπάθησε να τους μαχαιρώσει. Νωρίτερα δε, λίγα λεπτά πριν την άφιξη του Τραμπ στο Τελ Αβίβ, αναφέρθηκε η πρόσκρουση ενός αυτοκινήτου σε πεζούς στη συγκεκριμένη πόλη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων. Οι αρχικές πληροφορίες πως επρόκειτο για «τρομοκρατική επίθεση» διαψεύστηκαν από Ισραηλινούς αξιωματούχους, που υποβάθμισαν το συμβάν σε τροχαίο περιστατικό.

Σενάρια για αραβοϊσραηλινή «συμφωνία»
Η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» υποστηρίζει ότι Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα στις προσπάθειες μίας «γενικότερης» συμφωνίας με το Ισραήλ, ώστε να αποκαταστήσουν τις σχέσεις μαζί του, εφόσον προχωρήσει σε ορισμένες «χειρονομίες» όπως η ανάσχεση οικοδόμησης νέων εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και διευκόλυνση της εμπορικής κίνησης στη Λωρίδα της Γάζας (όπου το Ισραήλ και η Αίγυπτος εδώ και περίπου μία 10ετία έχουν επιβάλει ασφυκτικό εμπάργκο). Σε αντάλλαγμα, ορισμένες αραβικές χώρες (κυρίως σουνιτικές μοναρχίες του Κόλπου) θα δημιουργήσουν άμεση γραμμή επικοινωνίας με το Ισραήλ, θα επιτρέψουν στις ισραηλινές αερογραμμές πτήσεις αεροσκαφών, θα χορηγήσουν βίζα σε Ισραηλινούς αθλητές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να τις επισκεφτούν.
Είναι φανερό πως η πρόταση αυτή, αν βεβαίως επαληθευτεί, συνιστά σημαντική οπισθοχώρηση από τη σαουδαραβική ειρηνευτική «πρωτοβουλία» του 2002, που πρότεινε αποκατάσταση των σχέσεων αραβικών χωρών με το Ισραήλ εφόσον τερματιστεί η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών που κατακτήθηκαν με τον πόλεμο του 1967, δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και βρεθεί λύση στο θέμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και την φασιστική προδοτικη «αντιπολίτευση», που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από 50 μέρες. Για σήμερα ο Πρόεδρος Μαδούρο κάλεσε σε μεγάλη διαδήλωση του λαού για την ειρήνη στο Καράκας και άλλες πόλεις και κατήγγειλε την φασιστικη προδοτικη αντιπολίτευση ότι περιλαμβάνει και φασιστικά - ναζιστικά στοιχεία, που θέλουν να τρομοκρατήσουν το λαό. Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κατήγγειλε την κυβέρνηση της Κολομβίας του Μανουέλ Σάντος, γιατί έχει προκλητικά παρατάξει λίγα μέτρα από τα σύνορα των δύο χωρών στο βορρά τεθωρακισμένα οχήματα.
Ειδικά μετά το διάταγμα για τη διεξαγωγή νέας Συντακτικής Συνέλευσης, που θα τροποποιήσει το υπάρχον Σύνταγμα του 1999, η φασιστική προδοτικη πληρωμενη από τους γιανκιδες αντιπολίτευση εντείνει τις βίαιες ενέργειες με βανδαλισμούς. Χτες, από την κυβέρνηση Μαδούρο καταγγέλθηκε ο πυρπολισμός ενός 22χρονου, στην περιοχή Αλταμίρα του Καράκας, από τις γνωστες αλητικες φασιστικες συμμοριες της φασιστικης αντιπολίτευσης, που πληρωνονται από τους γιανκιδες να παριστανουν τους «διαδηλωτες», που τον αναγνωρισαν σαν  οπαδό του κυβερνητικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Επίσης, το βράδυ της Κυριακής, άγνωστοι φασιστες πληρωμενοι αληταραδες πυρπόλησαν στο αμαξοστάσιο πάνω από 50 αστικά λεωφορεία στο Καράκας.




------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
Επανεκλογή Ροχανί με 57,3%
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
«Δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα στη Μέση Ανατολή δίχως βοήθεια από το Ιράν», σημείωσε το Σάββατο ο Ιρανός Πρόεδρος Ιράν Ροχανί, μερικές ώρες μετά την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή, με 57,13% έναντι 38,3% που πήρε ο «συντηρητικός», μεγαλύτερος αντίπαλός του, Εμπραχίμ Ραϊσί, σε σύνολο περίπου 41.000.000 ψηφισάντων.
Στο διάγγελμά του ο επανεκλεγείς Πρόεδρος απέρριψε σαν «τελετή χωρίς πολιτική αξία, που δεν θα αποδώσει αποτελέσματα» τη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσουλμανικών χωρών και των ΗΠΑ. Υποστήριξε ακόμα ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών εκφράζει την προθυμία του ιρανικού λαού για αλληλεπίδραση με τη «διεθνή κοινότητα» και την απόρριψη των προσπαθειών όσων ζητούσαν ανάσχεση των «μεταρρυθμίσεων» στη χώρα.
Η ενίσχυση των λεγόμενων «μεταρρυθμιστών» αστών υποψηφίων επιβεβαιώθηκε και στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή παράλληλα με τις προεδρικές, στις οποίες κέρδισαν τον έλεγχο πολυάριθμων πόλεων, μεταξύ των οποίων της πρωτεύουσας Τεχεράνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Μασχάντ (στα βορειοανατολικά) και της τρίτης μεγαλύτερης, Ισφαχάν (στο κεντρικό Ιράν). Ας σημειωθεί δε πως οι δύο τελευταίες πόλεις εξέλεγαν την τελευταία μιάμιση δεκαετία συντηρητικούς δημάρχους.
Το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών σχολίασε αργότερα και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον από το Ριάντ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Ροχανί «θα σταματήσει την υποστήριξη της χώρας του σε αποσταθεροποιητικές δυνάμεις», πως θα τερματίσει τις βαλλιστικές δοκιμές και θα πραγματοποιήσει «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του.