Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Δευτερα 22 Μαιου 2017



Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που ο Κασιδιάρης έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα

Οι τελευταίες στιγμές του ήρωα του ΕΛΑΣ Νίκου Γόδα
Νησάκι Λαζαρέτο, Κέρκυρα. Ξημερώματα 19ης Νοεμβρίου 1948

Κατέβηκε τα πέτρινα σκαλοπάτια με σταθερό βήμα. Προχώρησε λίγα μέτρα, συνοδεία των αστυφυλάκων, προς τον χώρο εκτελέσεων. Στάθηκε στη μέση. Το ύφος του δεν πρόδιδε φόβο. Έβγαλε το πανωφόρι του και έμεινε μόνο με τη φανέλα. Την κόκκινη φανέλα με τις λευκές κάθετες ρίγες. Κοίταξε το εκτελεστικό απόσπασμα. Ο αξιωματικός κρατούσε ένα μαύρο ύφασμα. Τον πλησίασε και τον ρώτησε: «Μελλοθάνατε, έχεις κάποια τελευταία επιθυμία;». Ο άνδρας τού αποκρίθηκε: «Έχω. Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από τη χαριστική βολή».

Στο «επί σκοπόν» έφερε το αριστερό του χέρι στην καρδιά και έπιασε το σήμα της αγαπημένης του ομάδας. Τράβηξε την μπλούζα και χαμήλωσε το κεφάλι. Φίλησε τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και φώναξε: «Ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Δημοκρατικός Στρατός, ζήτω το ΚΚΕ». Στο «Πυρ» τα μάτια του τρεμόπαιξαν, πριν οι σφαίρες τού ξεσκίσουν το κορμί και κόψουν το νήμα της ζωής του στα 28 του χρόνια.

Λίγες ώρες νωρίτερα

Οι μελλοθάνατοι στο κάτεργο της Κέρκυρας μόλις είχαν πάρει το δείπνο τους. Ο Νίκος Γόδας είχε καλή διάθεση. Πήγε στο κελί του, έψησε μάλιστα και έναν τούρκικο καφέ, άναψε τσιγάρο, έφερε το πρόσωπό του στο μικρό φινιστρίνι της σιδερένιας πόρτας του και άρχισε να σιγοτραγουδάει για να τον ακούνε οι συγκρατούμενοί του: «Απόψε γύρισα νωρίς, στην καμαρούλα μας μην απορείς…».

Από τα διπλανά κελιά οι σύντροφοί του τον επευφημούσαν με σιγανή φωνή και κάποιοι δειλά τον χειροκροτούσαν. Ξαφνικά στην πτέρυγα έπεσε σιωπή. Ακούστηκαν τα βαριά βήματα από μια ομάδα δεσμοφυλάκων και χωροφυλάκων που περπατούσαν στον άδειο διάδρομο. Τα βήματα πλησίαζαν και δημιουργούσαν ηχώ. Σταμάτησαν μπροστά από το κελί του παίκτη του Ολυμπιακού και ξεκλείδωσαν. Οι σύντροφοί του κατάλαβαν ότι πλέον είχαν έρθει τα στερνά του. «Γεια σου Νικόλα» φώναζαν και χτυπούσαν με τις μεταλλικές τσάσκες τους τα κάγκελα των πορτών τους.

Η πόρτα άνοιξε βαριά με έναν ανατριχιαστικό ήχο. Μέσα στο κελί του Γόδα βρίσκονταν και άλλοι δυο συγκρατούμενοί του. Ήξεραν όλοι πως οι χωροφύλακες είχαν έρθει για να πάρουν κάποιον, αλλά δεν ήξεραν ποιον. Μόνο ο Γόδας κάθισε ψύχραιμος στο κρεβάτι του με το πανωφόρι του ριγμένο στους ώμους του και συνέχισε να καπνίζει. Ένιωθε ότι ήρθαν για εκείνον.

Ο επικεφαλής χωροφύλακας τον κοίταξε κατευθείαν και του είπε: «Νίκο, ήρθε κάποιος από τους παράγοντες του Ολυμπιακού και σε θέλουνε στο γραφείο του διευθυντή».
Ο Γόδας χαμογέλασε: «Μα εξήγησα στον κ. Διευθυντή ότι δεν τον χρειάζομαι».
Ο χωροφύλακας συνέχισε: «Σε θέλει όμως αυτός».
Ο Γόδας κοίταξε τους υπόλοιπους χωροφύλακες. Είχαν όλοι χαμηλωμένο το κεφάλι και κανείς δεν τον κοίταζε. Αμέσως κατάλαβε: «Είσαστε ψεύτες, βρε! Ντροπή σας! Μου παίζετε ένα άτιμο παιχνίδι. Πέστε μου καθαρά, πάω για εκτέλεση, ναι ή όχι;».

Ο επικεφαλής χωροφύλακας δεν βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια: «Όχι, στ’ ορκίζομαι, στο γραφείο σε θέλουν». Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που είχε καταπλήξει τους πάντες με το ταλέντο του, την ταχύτητα και τη δύναμή του στο γήπεδο, ο άνδρας από το Αϊβαλί που είχε τιμήσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που κυνήγησε λυσσασμένα τους προδότες Έλληνες και τους χαφιέδες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, χαμογέλασε πικρά: «Τους όρκους σας τους ξέρω. Σταθείτε, λοιπόν, να ντυθώ κι έρχομαι».

Ξεντύθηκε, και για τελευταία φορά έβαλε κατάσαρκα το λευκό παντελονάκι και την ερυθρόλευκη φανέλα που τα είχε κρυμμένα στη βαλίτσα. Από πάνω φόρεσε το παλτό του με τον γιακά όρθιο.

Η πομπή του θανάτου περνούσε από τα κελιά. Οι κρατούμενοι έκλαιγαν. Κάποιοι από αυτούς έσπαγαν την παγερή σιωπή: «Βάστα γερά, Νικόλα, αδερφέ μας», «Καλή αντάμωση, Νίκο».

Με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Νίκος Γόδας συνοδευόμενος από χωροφύλακες, οδηγείτο στο απόσπασμα. Στη μέση της ακτίνας των μελλοθανάτων σταμάτησε. Κοίταξε γύρω του. Κοίταξε ψηλά στα άλλα κελιά. Τότε αποχαιρέτησε και εκείνος τους συντρόφους του: «Σύντροφοι, χαίρομαι που σαν αθλητής θα κόψω αύριο το πρωί το νήμα, χαρίζοντας σε όλους τους φιλάθλους την ωραιότερη νίκη της ζωής μου. Νενικήκαμεν. Ζήτω οι Ολυμπιονίκες του Σοσιαλισμού. Γεια σας συναθλητές μου».

Τρία χρόνια πριν

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Έκτακτο Στρατοδικείο

Η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη. «Συγγενείς» των θυμάτων, μαυροφορεμένες γυναίκες με μαντίλες, πατέρες που κοίταζαν το πάτωμα και άναβαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, αδέρφια που περίμεναν να λιντσάρουν τους κατηγορουμένους. Ηλεκτρισμός. Οι στρατοδίκες πίστευαν ότι θα είχαν ένα εύκολο έργο.

Η πλαϊνή πόρτα άνοιξε και οι 25 κατηγορούμενοι, δεμένοι με χειροπέδες, ο ένας πίσω από τον άλλον, προχώρησαν προς το εδώλιο. Δεν είχαν το κεφάλι σκυμμένο όπως θα περίμενε κάποιος. Κοίταζαν τον κόσμο με γεμάτο βλέμμα, δίχως προκλήσεις.

Oι συγγενείς ξέσπασαν και κάποιοι άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα: «Δολοφόνοι», «Κατσαπλιάδες», «Κουμμούνια, θα πεθάνετε», «Αλήτες», «Θάνατος». Η δύναμη της χωροφυλακής και οι στρατιώτες μέσα στην αίθουσα δήθεν συγκρατούσαν το οργισμένο πλήθος, αλλά το άφησαν σε κοντινή απόσταση από τους κατηγορουμένους. Μπορούσε άνετα να τους προπηλακίζει και να τους φτύνει. Σε λίγες στιγμές θα ξεκινούσε άλλη μια δίκη – παρωδία, από τις πολλές που έστηνε το καθεστώς για να στείλει στην εξορία και στον θάνατο εκείνους που πολέμησαν τον κατακτητή. Μάρτυρες κατηγορίας φυσικά δεν ήταν άλλοι παρά πρώην συνεργάτες των Ες Ες και πρωταγωνιστές της σφαγής του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που τότε κατέδιδαν Έλληνες στους Γερμανούς και τώρα, με τον μανδύα της εθνικοφροσύνης, έλυναν και έδεναν.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν την ποινή του θανάτου. Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι στο Άσυλο Αλητοπαίδων Κοκκινιάς, οι κομμουνιστές κατέσφαξαν 400 αθώους πολίτες κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών. Οι εξαγριωμένοι «συγγενείς» των θυμάτων ζητούσαν εκδίκηση. Το ίδιο και ο Τύπος της εθνικής παρατάξεως που με πηχυαίους τίτλους μιλούσε για «θανόντες εθνικόφρονες, θύματα του ΕΛΑΣ στο λεγόμενο “Άσυλο Αλητοπαίδων”». Οι στρατοδίκες είχαν βγάλει από πριν την απόφασή τους. Οι «συγγενείς» περίμεναν να την ακούσουν πώς και πώς. «Το σφαγείο των Δεκεμβριανών», «Η νέα Ούλεν», «Οι κομμουνιστές έσφαζαν ακόμη και παιδιά με στομωμένα κονσερβοκούτια και πετούσαν τα θύματά τους σε ομαδικούς τάφους».
Οι μάρτυρες κατηγορίας αναφέρονταν σε ομαδικούς τάφους στη βορινή πλευρά του Ασύλου με 70 πτώματα. Σε παραπλήσιο πηγάδι γεμάτο πτώματα αγνώστου αριθμού. Σε μια σπηλιά στο Σχιστό με 27 πτώματα χωροφυλάκων και συνολικά μέχρι και 107 πτώματα. Οι εφημερίδες χαρακτήρισαν τη χαράδρα στο Σχιστό ως «Κόκκινη Χαράδρα, η οποία δέχθηκε εκατοντάδες θανόντες».

Τι κι αν, όπως αποδείχτηκε, τα περισσότερα πτώματα και τα περισσότερα πειστήρια από πτώματα ανήκαν σε ΕΛΑΣίτες. Τι κι αν μεγάλος αριθμός θυμάτων ανήκε σε φονευθέντες από τους Γερμανούς λίγο πριν από την αποχώρησή τους, καθώς στο Άσυλο στρατοπέδευε γερμανική μονάδα. Ψιλά γράμματα. Τι κι αν παρουσιάστηκαν στοιχεία από την υπεράσπιση ότι χειρουργοί είχαν διαταχθεί από την Ασφάλεια να κόβουν μαστούς από γυναικεία πτώματα και να δημιουργούν κακώσεις σε άλλα πτώματα, ώστε οι ιατροδικαστές να συντάσσουν εκθέσεις αποδίδοντας ευθύνες στους ΕΛΑΣίτες.

Τίποτε δεν συγκίνησε τα αυτιά των στρατοδικών. Ακόμη και όταν παρουσιάστηκε γυναίκα που κατέθεσε πως έχασε τον άνδρα της από καρδιά και τον είχε στο νεκροτομείο. Την επομένη που πήγε να τον πάρει για να τον θάψει, οι χωροφύλακες της έδειξαν έναν κουβά με κομμένα τα μέλη του και το κεφάλι του και της είπαν πως το έκαναν οι κομμουνιστές: «Μα χθες ήταν αρτιμελής. Τι μου λέτε; Ο άνδρας μου πέθανε από καρδιά». Οι στρατοδίκες απαντούσαν: «Δεν μας ενδιαφέρουν, μάρτυς, τα οικογενειακά σας. Επί του θέματος να μας μιλήσετε». Και η χήρα απάντησε: «Μα για το θέμα σας μιλάω. Ο άνδρας μου δεν φονεύτηκε στο Άσυλο όπως λέτε. Πέθανε από καρδιά. Δεν μένουμε στην Κοκκινιά»… Ψιλά γράμματα.

Ακόμη και όταν η υπεράσπιση έφερε τα ντοκουμέντα από το ληξιαρχείο που αποτύπωναν την αλήθεια, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Οι στρατοδίκες στο έργο τους και οι «συγγενείς» στο δικό τους. Τι έγραφαν τα ντοκουμέντα; Οι ληξιαρχικές εγγραφές θανάτων αναφέρουν: Στο χρονικό διάστημα από 18.11.1944 έως 26.1.1945 εγγράφηκαν 29 θάνατοι με αιτιολογία την εκτέλεση από τους στασιαστές (ΕΛΑΣιτες). Επρόκειτο για άνδρες, εκ των οποίων οι 20 ανήκαν στη Χωροφυλακή και εξ αυτών οι 13 είχαν τόπο κατοικίας τον Πειραιά ή την Αθήνα, δηλαδή δεν ήταν Κοκκινιώτες. Τα επίσημα έγγραφα μιλούσαν για νεκρούς κατά τις μάχες των Δεκεμβριανών. Όσο για τα εκατοντάδες φρικτά βασανισμένα και παραμορφωμένα πτώματα, εκείνα ανήκαν ακόμη και σε καρδιοπαθείς που πέθαναν σε άλλες περιοχές. Ψιλά γράμματα…

Η «σκληρή κομμουνιστική» Κοκκινιά έπρεπε να διαλυθεί. «Η Μόσχα της Αττικής» έπρεπε να πάψει να υπάρχει. Στους κατηγορουμένους έπρεπε να δοθεί ένα καλό μάθημα. Και ένας από αυτούς, ο Νίκος Γόδας, έπρεπε παραδειγματικά να τιμωρηθεί. Ή να αποκηρύξει… Για τον λόγο αυτόν του είχαν φορτώσει στον φάκελό του την κατηγορία της δολοφονίας…70 ανδρών της Χωροφυλακής!!!

Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν ξεπερνούσαν τους 75, ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης ήταν περισσότεροι από 100. Η στημένη κωμωδία έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας τρεις άνθρωποι που όλος ο Πειραιάς ήθελε να λιντσάρει.

Θεόδωρος Σαραντάρης: Πράκτορας της Ειδικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί τον έστειλαν στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Από εκεί που μια Πρωτομαγιά ξεκίνησαν 200 πατριώτες για να εκτελεστούν στην Καισαριανή από τους ναζί. Φυσικά δεν τον έστειλαν «ως» κρατούμενο, αλλά «σαν» κρατούμενο. Ο Σαραντάρης έδινε πληροφορίες στους Γερμανούς για όλους τους κρατουμένους. Λίγο αργότερα ο Σαραντάρης, με τα μηχανοκίνητα του Μπουραντά και μεγάλες μονάδες των Ες Ες, περικύκλωσαν την Κοκκινιά και δολοφόνησαν εν ψυχρώ Έλληνες πατριώτες.

Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης: Αδέλφια από τα Μανιάτικα του Πειραιά. Ο ένας ήταν πρεσαδόρος και ο άλλος οδηγός. Τα αδέλφια Κασιδιάρη ήταν από τους πρωταιτίους του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Δίχως να φορούν κουκούλα και ενώ οι Γερμανοί είχαν γονατιστούς όλους τους άνδρες της περιοχής, τα αδέλφια Κασιδιάρη περνούσαν ανάμεσά τους και έδειχναν με το δάχτυλο στους Γερμανούς ποιοι έκαναν αντίσταση. Οι Γερμανοί, δίχως δεύτερη κουβέντα, τους σήκωναν όρθιους, τους έστηναν στον τοίχο και τους δολοφονούσαν.
O Λουκάς και ο Δημήτρης Κασιδιάρης ανήκαν στην Ειδική Ασφάλεια, που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς επί Κατοχής. Δεν πολέμησαν για την απελευθέρωση, δεν έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Προτίμησαν να συνεργαστούν με τους ναζί και να προδίδουν.

Από τα πρακτικά της δίκης προκύπτει πως όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, άνηκαν είτε στα Τάγματα Ασφαλείας είτε στην Ειδική Ασφάλεια είτε ήταν χωροφύλακες, ενωμοτάρχες, μοίραρχοι κ.ο.κ. Όπως, για παράδειγμα, και ο μάρτυρας κατηγορίας Γεώργιος Σγούρος, που ως αρχηγός του Β’ Τάγματος Ασφαλείας οργάνωσε το Μπλόκο στην Κοκκινιά τον Αύγουστο του 1944. Στον καταιγισμό ερωτήσεων από την υπεράσπιση ο ταγματασφαλίτης αρκέστηκε να πει πως «σε αυτό το Μπλόκο (της Κοκκινιάς) μερίμνησε για να σωθεί κόσμος».

Και οι μέρες περνούσαν και οι κατηγορίες έπεφταν στο κενό η μια μετά την άλλη, αλλά «οι στασιαστές έπρεπε να παταχθούν». Και κάποιο ξημέρωμα στις 4.30 το πρωί οι στρατοδίκες έβγαλαν την απόφασή τους. Έντεκα από τους κατηγορουμένους «εις θάνατον», εννέα σε ισόβια και πέντε απαλλάχθηκαν. Ανάμεσα στους 11, ήταν και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο λοχαγός του ΕΛΑΣ Νίκος Γόδας.

Ο Νίκος Γόδας, το 1944, πολέμησε τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, επικεφαλής του επίλεκτου 5ου λόχου του ΕΛΑΣ, στη μάχη της 7ης Μαρτίου στην Κοκκινιά. Επίσης έλαβε μέρος σε μάχες στον Πειραιά και στο Πέραμα, όπως και στην κρίσιμη επιχείρηση για την προστασία της Ηλεκτρικής Εταιρείας (Power, η σημερινή ΔΕΗ Κερατσινίου) από γερμανικό σαμποτάζ, κατά την εκκένωση της Αθήνας και του Πειραιά από τις κατοχικές δυνάμεις. Κάποιοι είπαν πως, κατά τη διάρκεια της «μάχης της Ηλεκτρικής» με τους Γερμανούς, ο Γόδας βρέθηκε στα πολυβολεία του όρους Αιγάλεω και από ’κεί κατέρριψε ένα γερμανικό αεροσκάφος.

Φήμες που οργίαζαν, έλεγαν πως πολλοί άνθρωποι, απλοί ολυμπιακοί που καμία σχέση δεν είχαν με τα πολιτικά, επισκέφτηκαν τον Μιχάλη Μανούσκο, Πειραιώτη μεγαλοβιομήχανο με εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, και ζήτησαν να μεσολαβήσει για να μην εκτελεστεί ο Γόδας. Ο Μανούσκος, ο οποίος ήταν και δήμαρχος του Πειραιά, ενώ το 1951 υποψήφιος βουλευτής με τον συνδυασμό του Παπάγου «Ελληνικός Συναγερμός», φέρεται να απάντησε για τον Γόδα: «Όπως έστρωσε να κοιμηθεί».

Ο θάνατος δεν τρόμαξε τον Γόδα. Ποτέ του δεν τον φοβήθηκε. Ο ίδιος ενώ ήξερε τη μοίρα του αρνήθηκε να υπογράψει δήλωση μετανοίας. Έμεινε πιστός στις ιδέες του. Κάποια στιγμή σε μια μάχη με τους Άγγλους γύρω και μέσα στο νεκροταφείο της Ανάστασης, ο ανθυπολοχαγός του ΕΛΑΣ Σταμάτης Σκούρτης άκουσε τον λοχαγό του, Νίκο Γόδα, καθώς οι σφαίρες σφύριζαν δίπλα του, να αυτοσαρκάζεται, να γελά και να λέει: «Ωραία θα ’ναι να σκοτωθούμε εδώ, δεν θα χρειασθούμε και τάφο».
Ο Νίκος Γόδας, εκτός από τον Ολυμπιακό, λάτρευε και τα ρεμπέτικα ως γνήσιος Ίωνας και Πειραιώτης. Μετά την εκτέλεσή του, επεστράφησαν στην οικογένειά του τα ρούχα και το ρολόι του.
«Τα ρούχα, το ρολόι μου, θα στα γυρίσω πίσω, γιατί μες στο Γεντί-Κουλέ τα νιάτα μου θ’ αφήσω» λέει ένα ζεϊμπέκικο του Τσιτσάνη, που ο Γόδας σιγοτραγουδούσε στο κελί του.
Ο Σταμάτης Σκούρτης και ο Σπύρος Ανδρεάδης, οι δυο μελλοθάνατοι μαζί με τον Γόδα, σώθηκαν ύστερα από παρέμβαση του ΟΗΕ το 1949.





------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ιστορικός αναθεωρητισμός καλά κρατεί! Τα ΄χουνε βάλει με τις επαναστάσεις και τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών. Μαζί και του δικού μας λαού,
Χλευάζουν το 1821, ασελγούν στη μνήμη των Επτανήσιων που πάλεψαν κατά της βρετανικής κατοχής, φτύνουν πάνω στο αίμα του κρητικού λαού που πολέμησε τους ναζί εισβολείς, βρίσκουν δικαιολογίες για τα Τάγματα Ασφαλείας, βαφτίζουν εθνικιστικό τον αγώνα των Κύπριων κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας.
Και η Αριστερά απλώς παρακολουθεί. Ανυποψίαστη για το ότι η κουβέντα δεν γίνεται για τα παλιά και περασμένα. Μέσα από την ακύρωσή τους, στόχος είναι η αποδόμηση κάθε απελευθερωτικού οράματος για το σήμερα και το αύριο. Και η πλήρης απαξίωση της ίδιας της Αριστεράς.

Σχολιο.-  "....ανυποψιαστη...." ακριβως οπως το λες. ή αδυναμη να συνδεσει τι κοινωνικο με το πνευματικο γιγνεσθαι. Λαος διχως γλωσσα και ιστορια παραμενει υποδουλος.
Σχολιο.-  Απολύτως έτσι κι ο χορός αυτός καλά κρατεί καιρό τώρα.
Και παράλληλα προσπάθειες εξωραϊσμού 4ηςΑυγούστου,Χι, ΜΑΥ,ανακτόρων,παρακράτους, χούντας.



-----------------------------------------------------------------------------------------




Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down ή τρισωμία 21 βίωσαν το ρατσισμό του Χίτλερ – πριν από τους Εβραίους, πριν από τους κομμουνιστές, τους/τις Ρομά/Ρομνί, τα ομοερωτικά άτομα. Οδηγήθηκαν σε μαρτυρικό θάνατο πολύ πριν κατασκευαστούν οι θάλαμοι αερίων. Χιλιάδες άνθρωποι με Down και άλλες βλάβες βρήκαν τραγικό τέλος σε σφραγισμένα φορτηγά οπού σωλήνες διοχέτευαν τα καυσαέρια της αναμμένης μηχανής. Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ των αναπήρων (275.000) παρουσιάστηκε ως «υπηρεσία» στο γερμανικό λαό και στους/στις ίδιους/ες… Ο υπεύθυνος των προγραμμάτων ευθανασίας (πρόγραμμα Τ4) Καρλ Μπραντ χρησιμοποίησε το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος διαβίωσης, τη δυστυχία του «ανάξιου» ατόμου και στην απολογία του στη δίκη της Νυρεμβέργης μίλησε για «καλές προθέσεις» απέναντι στα κακόμοιρα πλάσματα…
Σε απόλυτη ιδεολογική ταύτιση, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν ξεκάθαρα δηλώσει τις θέσεις τους για τους ανάπηρους μέσα από την ιστοσελίδα ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ -παρακλάδι της ΧΑ. Για το Φυλετικό Ανθρωπισμό και την Οικολογική Συνείδηση» στις 14 Μαΐου 2007. Στο άρθρο του Καναδού φυσικού θεραπευτή (φυσικοπαθητική) Δρ. Τζ. Μποζ-Πρεβό, που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα αναρτημένο στην ιστοσελίδα, προτείνεται ευθαρσώς η ευθανασία των ψυχικά αναπήρων με τη δικαιολογία ότι «H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό». «Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλωνται σε στείρωση.
Ο χρυσαυγίτης Αρτέμης Ματθαιόπουλος έχει επίσης δηλώσει δημοσία ότι «παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες» λέγοντας ότι «χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας».
https://www.facebook.com/lawyersjailgoldendawn/videos/1307940932626859/?pnref=story
Χαρακτηριστική και η ομιλία του πυρηνάρχη της ΧΑ Σαλαμίνας τον Φεβρουάριο του 2013 στην τοπική οργάνωση Νίκαιας. Στον μισαναπηρικό του λόγο, ο Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλάει ανοιχτά για τον «υπέρτατο στόχο της διακυβέρνησης αυτού του τόπου από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Χρυσής Αυγής», πρώτο μέλημα της οποίας είναι η «διαφύλαξη της φυλετικής καθαρότητας», άποψη που βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις ιδέες της ναζιστικής Γερμανίας.
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και στον χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή... Το ομαδικό αυτό αίσθημα που συσφίγγει τις ανθρώπινες ομάδες είναι ο εθνικισμός... Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Άτομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διεστραμμένοι, είτε βιολογικά νόθοι» αναφέρει ο πυρηνάρχης Σαλαμίνας Μ. Παπαδημητρίου.
Κι αφού αναλύει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι το κίνημα αυτό που έχει τη δυνατότητα και την πολιτική βούληση να δημιουργήσει εθνικό κράτος που ως υπέρτατο προορισμό θα έχει την υπεράσπιση του έθνους από κάθε άποψη», τονίζει τα εξής: «Ιδιαίτερη μέριμνα οφείλει να δοθεί στην υγεία των νέων αλλά και στην προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική, δηλαδή την έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη-οπλίτη, έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους. Τη θυσία».
http://www.ethnos.gr/…/to_kirygma_tis_xrysis_augis_gia_tin…/
Οι παγιωμένες αντιλήψεις για τους "ανάξιους για ζωή" είναι βαθιά μπολιασμένες στην κυρίαρχη κουλτούρα, όπως λέει και η Charlotte Helen Fien στο βίντεο, όλα τα παραπάνω δε διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές τακτικές που ακολουθούνται για το σύνδρομο Down. Μέσα από την καμπάνια «Stop Discriminating Down» σκοπός είναι να αναδειχτεί το δικαίωμα των αναπήρων στη ζωή αλλά και της ισότιμης συμμετοχής σε αυτή μέσα από την ουσιαστική απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η πλήρης απαξίωση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των Αναπήρων, οι άθλιες συνθήκες στα κλειστά ιδρύματα της χώρας, η περιθωριακή αντιμετώπιση και η φυσική εξόντωση των ανθρώπων με σύνδρομο Down δε μας αφήνει αδιάφορους/ες.
Η αλληλεγγύη οφείλει να αποδεικνύεται έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά, και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ποικιλομορφία δεν αποτελεί αίτημα αλλά ζωτικής σημασίας δικαιωματική απαίτηση.
Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ.
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ




------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ
Φανταστείτε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει στη Μυτιλήνη κατά την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό και να λέει πως δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα έξω από το οθωμανικό οικοδόμημα.
Κι όμως! Κάτι τέτοιο είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην Κέρκυρα, κατά την επέτειο της απελευθέρωσης των νησιών μας από τον βρετανικό ζυγό, μετά από εφτά αιώνες δυτικής κατοχής. Επακριβώς, είπε:
"Όμως, εδώ στην Κέρκυρα, αποδεικνύεται, ότι έχουμε κάθε δικαίωμα, εμείς οι Έλληνες, να λέμε ναι, δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα".
Πρόκειται για προδότη! Πρόκειται για δωσίλογο που κάποτε, αν αυτός ο λαός ανακτήσει την αξιοπρέπειά του, θα τον καλέσει να δώσει λόγο για τη ξετσιπωσιά με την οποία ασελγεί πάνω στο αίμα όσων έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση των νησιών μας από τους κατακτητές.
Σχολιο.-  Παλι καλα που δε ζητησε συγγνωμη απο τους Αγγλους για τους αγωνες εναντιον τους !.....
Σχολιο.-  Εν τω μεταξύ, το όλο του το σκεπτικό βασίζεται σε απίθανα λογικά άλματα!! Έκαψα εγκεφαλικά κύτταρα, όταν το διάβασα!!
Σχολιο.- Ασυναρτησίες ενός αναίσθητου που φτύνει πάνω στους αγώνες του λαού μας. Μέχρι και ότι οι ριζοσπάστες -που μάχονταν για να διώξουν τη βρετανική σαπίλα και πλήρωσαν ακριβά το τίμημα- αγωνίζονταν για την Ενωμένη Ευρώπη, είπε ο ανιστόρητος δωσίλογος. Χυδαιότητα, πλήρης αντιστροφή της ιστορικής αλήθειας. Ξετσιπωσιά!
Σχολιο.-  προκειμένου να προπαγανδίσουν την υποταγή στην ΕΕ, θα γράψουν και θα πουν κάθε απίθανη ανοησία και ασυναρτησία!!
Σχολιο.- Αν υπήρχε στοιχειώδης τσίπα σ' εκείνους που τον άκουγαν να φτύνει πάνω στο αίμα των αγωνιστών, θα ήταν σε καμιά εντατική τώρα. Κι όμως! Τον ανακήρυξαν και επίτιμο δημότη της Κέρκυρας. Μόνο αηδία!
Ούτε καν από αριστερούς δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Όταν δεν σεβόμαστε ούτε κι εμείς την ιστορία των λαϊκών απελευθερωτικών αγώνων δεν έχουμε κανένα μέλλον. Πάμε καλιά μας...
Περιμένω να δω αύριο τις ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεων του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.




------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερη μέρα σήμερα από την επίσκεψη Τραμπ στη Σαουδική Αραβία κι ακόμη να βγάλουν ανακοίνωση οι ευαίσθητοι.
Αυτοί ντε! Που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία.
Κάτι ευαίσθητοι ευρωπαίοι αριστεροί, που θυμούνται δικαιώματα και σφαγές ακριβώς όταν τα θυμούνται οι ηγεσίες των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ!
Τι ζόρι τραβάνε με το τσαλαπάτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία; Και κυρίως με τα δικαιώματα των γυναικών; Ή με το μακέλεμα του λαού της Υεμένης;
Αφού δεν τα καταγγέλλουν ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, μάλλον θα είναι ψέματα τίποτα σταλινικών και πρακτόρων του Πούτιν.
Σχολιο.-  Και το περίεργο που τραντάζονταν ο κόσμος από τις διαμαρτυρίες εναντίον του τότε που δεν είχε κάνει ακόμα τίποτα εκτός από τις λεκτικές χοντράδες του μόνο είχε δηλώσει ότι θα προσεγγίσει τη Ρωσία και θα καταργήσει την συνθήκη εμπορίου. Τώρα που φαίνεται ότι τίποτα απ'αυτά δεν θα υλοποιήσει αλλά θα συνεχίσει την πολιτική τών προηγούμενων και ακόμα χειρότερα όλοι σώπασαν. Φταίμε εμείς που σκεφτόμαστε ότι εκείνες οι πρώτες αντιδράσεις συμβάδιζαν με την αντίθεση τού Σόρος στο πρόσωπό του ενώ τώρα πια θα έχει ησυχάσει ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες τού Τραμπ ήταν σαν τού Τσίπρα;
Σχολιο.-  Ένας κόσμος τότε διαδήλωνε και λόγω των σεξιστικών απόψεών του. Φαίνεται πως το να στηρίζεις τη Σαουδική Αραβία δεν έχει να κάνει με σεξισμό! Απλώς, εκεί κάτω είναι και μαυριδερές αυτές, καημένε!
Σχολιο.-   πες τα που εχουν λουφαξει ολοι με τους πυρινους λογους εναντιον του ''χασαπη Ασαντ '',του ''δικτατορα Μαδουρο''αλλα ΜΟΥΓΓΑ για τα οπλα στην Σαουδικη Αραβια ...οπλα που θα ενισχυσουν Αλ Καιντα και Ισις και θα ισοπεδωσουνε την Υεμενη .........τωρα ουτε κειμενα ουτε διαμαρτυριες ...σιωπη




-----------------------------------------------------------------------------------------




22/05/1963
Κράτος και παρακράτος προχωρούν σε δολοφονική επίθεση κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Λαμπράκης χτυπήθηκε με λοστό στο κεφάλι από τον Μανώλη Εμμανουηλίδη, που επενέβαινε σε τρίκυκλο το οποίο οδηγούσε ο Σπύρος Γκοτζαμάνης. Και οι δύο ήταν άνθρωποι του υποκόσμου, μέλη της αντικομμουνιστικής οργάνωσης Καρφίτσα, την οποία καθοδηγούσε η χωροφυλακή και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η επίθεση με το τρίκυκλο έγινε αμέσως μετά από τη συγκέντρωση που είχε οργανώσει στην πόλη η τοπική οργάνωση της ΕΕΔΥΕ, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Λίγα μέτρα μακρύτερα, στη διάρκεια αντισυγκέντρωσης, χτυπήθηκε επίσης από τραμπούκους ο βουλευτής Καβάλας της ΕΔΑ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργης Τσαρουχάς, που στη διάρκεια της Χούντας δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια μετά από βασανιστήρια. Ο ίδιος ο Λαμπράκης θα χάσει τη μάχη με τη ζωή στις 27/5 στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» όπου είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση μετά την επίθεση.





----------------------------------------------------------------------------------------




Διαπλέοντας το στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης, ή αλλιώς Σικελία στα δεξιά και Ιταλία στα αριστερά.
Η πόλη που φαίνεται στα δεξιά λέγεται Messina και πήρε το όνομα της από τους επιζώντες Μεσσήνιους, εξεγερμένους σκλάβους της Πελοποννήσου που το 668 π.Χ. κατέφυγαν στην περιοχή, μετά την καταστολή της επανάστασης τους εναντίον των Σπαρτιατών.
Ο Β Μεσσηνιακός Πόλεμος, όπως αποκαλείται, αποτελεί ίσως την πρώτη καταγεγραμμένη κοινωνική επανάσταση της παγκόσμιας ιστορίας, σηματοδοτώντας ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα, όπου η συγκρότηση της συλλογικής ταυτότητας ενός ολόκληρου λαού (Μεσσήνιοι) ήταν συνυφασμένη με την εξέγερση.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, η μνήμη αυτού του ξεσηκωμού επιβίωσε για τουλάχιστον 800 χρόνια μέσω λαικών τραγουδιών και ποιημάτων, ενώ για τον αρχηγό της, Αριστομένη, γράφτηκε ολόκληρο έπος που έχουν διασωθεί μόνο λίγοι στίχοι.
Ο μεσσηνιακός πληθυσμός κατακτήθηκε με τη βία και μετατράπηκε σε δουλοπάροικους (είλωτες) του σπαρτιατικού κράτους. Οι Σπαρτιάτες που τόσο θαυμάζει ο ελληνικός εθνικισμός, ήταν κάτι σαν τους μεσαιωνικούς ιππότες του αρχαίου κόσμου, αφέντες γης και δουλοπάροικων, με μοναδική ασχολία τον πόλεμο, ώστε να καταστέλλουν τις εξεγέρσεις των κατακτημένων αγροτικών πληθυσμών της Πελοποννήσου.




---------------------------------------------------------------------------------------




Chelsea Manning
ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι
Θουκυδίδης
Η Τσέλσι μάνινγκ κατηγογορηθηκε,λοιδωρηθηκε , βασάνιστηκε, ταπεινωθηκε , φυλακίστηκε άδικα, και παραλίγο να σκοτωθεί δύο φορές στη φυλακή επειδή είχε το ηθος και το θάρρος να αποκαλύψει αμερικανικά εγκλήματα.
Ζούμε σε ένα έθνος προβάτων,με κυβερνησεις από λύκους ,με καταστολη από γουρούνια, και μας λένε ψέματα συνεχώς τα καθεστωτικα παπαγάλακια
Από τότε που η Τσέλσι Μάνινγκ αποκαλύφθηκε ως η πληροφοριοδότης για ένα από τα σημαντικότερα δημοσιογραφικά αρχεία της ιστορίας, ο ηρωισμός της ήταν έκδηλος. Ήταν η κλασική πληροφοριοδότης συνείδησης, κάποια που πήγε στην ηλικία των 20 ετών να πολεμήσει στον πόλεμο του Ιράκ πιστεύοντας ότι ήταν ένας ευγενής πόλεμος, μόνο για να ανακαλύψει τη σκοτεινή πραγματικότητα όχι μόνο αυτού του πολέμου αλλά και των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης στον κόσμο γενικά: Εγκλήματα, αδιάκριτη σφαγή, συνενοχή με την υψηλή, επίσημη διαφθορά και συστηματική εξαπάτηση του κοινού.
του Glenn Greenwald για το The Intercept
Μπροστά σε αυτές τις ανακαλύψεις, εν γνώσει της έθεσε σε κίνδυνο την ελευθερία της για να φανερώσει στον κόσμο έγγραφα που θα αποκάλυπταν την αλήθεια, χωρίς να έχει προσδοκίες για κάποιο προσωπικό όφελος. Ως κάποιος που έχει περάσει χρόνια υποστηρίζοντας την ευγένεια των πράξεών της, η υποστήριξή μου προς την ίδια επικεντρώθηκε πάντα και από την αρχή στην ζωτική σημασία του υλικού που αποκάλυψε και το δικαίωμα του κοινού να το γνωρίζει.
Είναι πραγματικά δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία αυτών των αποκαλύψεων: Εκτός από το να εκθέσουμε μερικά από τα πιο σκληρά στοιχεία της αδιάκριτης σφαγής από τον αμερικανικό στρατό που παρατηρήθηκαν εδώ και δεκαετίες, οι διαρροές βοήθησαν- ακόμη και σύμφωνα με τους πιο σκληρούς σκεπτικιστές απέναντι στο WikiLeaks όπως ο αρχισυντάκτης των New York Times, Μπιλ Κέλερ- να ξεκινήσει η Αραβική Άνοιξη. Ακόμα πιο σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αμερικανοί στρατιώτες εκτέλεσαν ιρακινούς πολίτες, προχώρησαν σε μια βομβιστική επίθεση για να καλύψουν αυτό που έκαναν, εμπόδισαν την ιρακινή κυβέρνηση να παραχωρήσει στην κυβέρνηση του Ομπάμα την ασυλία των στρατευμάτων που επιδίωκε για να επεκτείνει τον πόλεμο στο Ιράκ.
Αν και η υπόθεση της Μάνινγκ έχει επηρεαστεί από τις μεταβαλλόμενες αντιλήψεις για το WikiLeaks με την πάροδο του χρόνου, στην πραγματικότητα αυτή αρχικά προσπάθησε να έρθει σε επαφή με παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, η Washington Post και το Politico με τις αποκαλύψεις της, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την προσοχή τους. Στις διαδικτυακές συνομιλίες που είχε με ένα δόλιο άτομο που της μίλησε και στη συνέχεια έγινε κυβερνητικός πληροφοριοδότης, δήλωσε ότι το κίνητρο της διαρροής ήταν μόνο για να προκαλέσει «παγκόσμια συζήτηση, ντιμπέιτς και μεταρρυθμίσεις», προσθέτοντας:
«Θέλω να δουν οι άνθρωποι την αλήθεια... ανεξάρτητα από το ποιοι είναι… επειδή χωρίς πληροφορίες, δεν μπορείτε να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις ως κοινό».
Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, η αμερικανική κυβέρνηση- όπως κάνει με αντανακλαστικό τρόπο- ισχυρίστηκε ότι η κυκλοφορία των εγγράφων θα έθετε σε κίνδυνο ζωές και ότι όσοι ήταν υπεύθυνοι για τη δημοσίευση των διαρροών είχαν «αίμα στα χέρια τους». Αλλά μετέπειτα έρευνες της Associated Press και της McClatchy βρήκαν εντελώς αβάσιμες αυτές τις κατηγορίες και τελικά, ακόμη και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς γελοιοποίησε την υστερία των ισχυρισμών της κυβέρνησης σχετικά με τις ζημιές της διαρροής ως «υπερβολικά δουλεμένες».
Εν ολίγοις, αν και η Μάνινγκ απαξιωνόταν πολύ και απορρίφθηκε από τους περισσότερους κυρίαρχους κύκλους της Ουάσινγκτον, έκανε όλα όσα θα ήθελε κάποιος από έναν καταγγέλλοντα δυσλειτουργιών να κάνει: προσπάθησε να εξασφαλίσει ότι το κοινό θα μάθαινε την κρυφή διαφθορά και την εγκληματικότητα, με σκοπό να προωθήσει τη συζήτηση και να ενδυναμώσει τους πολίτες με γνώση που δεν θα έπρεπε ποτέ είχε αποκρυφτεί από αυτούς. Και τα έκανε όλα αυτά γνωρίζοντας ότι διακινδυνεύει να μπει στη φυλακή, αλλά ακολούθησε τις επιταγές της συνείδησής της και όχι το συμφέρον της.
Αλλά όσο γενναία και αν ήταν η αρχική διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ο ηρωισμός της Μάνινγκ απλώς πολλαπλασιάστηκε από τότε, έγινε πιο πολύπλευρος και ανάλογος. Ως αποτέλεσμα, έχει εμπνεύσει αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό το σημείο, θα μπορούσε κανείς σχεδόν να πει ότι η διαρροή της από το 2010 στο WikiLeaks χάνεται στο παρασκήνιο όταν εκτιμά κανείς τον πραγματικό αντίκτυπό της ως άνθρωπος. Η γενναιότητά της και το φρόνημά της δεν ήταν μια έκρηξη της μιας φοράς: Ήταν η σταθερή στάση της τα τελευταία επτά χρόνια της φυλάκισης με την οποία κατά κάποιο τρόπο έδωσε στον εαυτό της σκοπό, αξιοπρέπεια και έμπνευση.
Το κυρίαρχο θέμα της φυλάκισης της Μάνινγκ ήταν η συνεχόμενη σκληρότητα απέναντί της.
Το 2010, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κράτησής της σε αμερικανική στρατιωτική φυλακή της ναυτικής βάσης Κουάντικο στη Βιρτζίνια, άρχισα να ακούω αναφορές από μερικούς από τους εγκεκριμένους επισκέπτες της για τις εκδικητικές και κακοποιητικές συνθήκες του περιορισμού της: παρατεταμένη απομόνωση, παραμονή στο κελί μόνη της για ολόκληρη τη ημέρα, αδικαιολόγητη, πανταχού παρούσα παρακολούθηση, και ακόμα χειρότερα. Όταν κάλεσα τη φυλακή για να διερευνήσω αυτούς τους ισχυρισμούς, έμεινα έκπληκτος όταν ένας υπάλληλος της φυλακής μού επιβεβαίωσε, με το πιο αδιάφορο ύφος, την ακρίβειά τους.
Αυτό μου επέτρεψε να αναφέρω για πρώτη φορά ότι η Μάνινγκ ήταν φυλακισμένη «υπό συνθήκες που συνιστούν σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση και, σύμφωνα με τα πρότυπα πολλών εθνών, ακόμη και βασανιστήρια». Η έκθεση αυτή προκάλεσε μια μεγάλη διαμάχη, φτάνοντας στο τέλος στην παραίτηση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ομπάμα, Φ. Τζ. Κρόουλι, αφού καταδίκασε τη μεταχείριση της Μάνινγκ ως «γελοία, αναποτελεσματική και ηλίθια από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας».
Αλλά αυτό αποδείχθηκε μόνο η αρχή της κακοποίησης που υπέστη. Αρκετούς μήνες μετά την έκθεσή μου, οι New York Times ανέφεραν ότι η Μάνινγκ υποβλήθηκε εσκεμμένα σε ταπεινωτικά τελετουργικά κατά τα οποία «ξεγυμνώθηκε και έμεινε γυμνή» στο κελί της «για επτά ώρες» και «έπρεπε να σταθεί γυμνή» έξω από το κελί κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης. Ήταν τότε, το 2011, που εμφανίστηκε η πρώτη αναφορά των αυτοκτονικών σκέψεων της Μάνινγκ. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής της ως «παραβίαση των υποχρεώσεων των ΗΠΑ βάσει διεθνών προτύπων και συνθηκών» και τελικά έκανε κάλεσμα για διαμαρτυρίες που θα απαιτήσουν την παύση της κακοποίησης.
Παρόλα αυτά, ήταν δύσκολο να υπάρξει μεγάλη δημόσια ή δημοσιογραφική υποστήριξη για την Μάνινγκ: Πολλοί στη δεξιά θεωρούσαν τους πληροφοριοδότες ως προδότες και έτσι χάρηκαν για τα βάσανά της, ενώ πολλοί φιλελεύθεροι πιστοί στον Ομπάμα πραγματικά διακωμώδησαν την κακοποίηση που υπέστη η Μάνινγκ. Αλλά τελικά, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια διερεύνησε τους όρους της φυλάκισης της Μάνινγκ και κατέληξε το 2012 ότι «ο αμερικανικός στρατός ήταν τουλάχιστον ένοχος για σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση» και ότι «επιβάλλοντας σοβαρές τιμωρητικές συνθήκες κράτησης σε κάποιον που δεν έχει κριθεί ένοχος για οποιοδήποτε έγκλημα αποτελεί παραβίαση του δικαιώματός του για σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα καθώς και του τεκμηρίου αθωότητάς του».
Όλες οι διαμάχες που δημιουργήθηκαν από αυτές τις αναφορές υποχρέωσαν τελικά την κυβέρνηση Ομπάμα να την μεταφέρει από το Κουάντικο σε μια πιο εξειδικευμένη, αλλά θλιβερή πάλι φυλακή, στη μέση του Κάνσας, σε στρατιωτική βάση στο Φορτ Λίβενγουορθ, όσο περίμενε τη δίκη της. Ενώ η φυλάκισή της στη συνέχεια έγινε πιο ομαλή, ο ηρωισμός της πολλαπλασιάστηκε σε εντελώς νέα επίπεδα.
Τον Ιούλιο του 2013, η Μάνινγκ καταδικάστηκε για πολλαπλές περιπτώσεις «κατασκοπείας» (αν και απαλλάχθηκε από την πιο σοβαρή κατηγορία που υπέστη: την προδοσία που ισοδυναμεί με «βοήθεια στον εχθρό»). Στις 21 Αυγούστου καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης. Στις 22 Αυγούστου- την επόμενη μέρα- εξέδωσε τη δήλωσή της ονομάζοντας τον εαυτό της ως Τσέλσι Μάνινγκ, μια τρανς γυναίκα και ζήτησε να λάβει από τις στρατιωτικές αρχές την ιατρική θεραπεία που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τη μετάβασή της:
Δεδομένου του τρόπου που αισθάνομαι και έχω αισθανθεί από την παιδική μου ηλικία, θέλω να αρχίσω την ορμονοθεραπεία το συντομότερο δυνατό. Ελπίζω ότι θα με υποστηρίξετε σε αυτήν τη μετάβαση. Ζητώ επίσης, από σήμερα, να αναφέρεστε σε εμένα με το νέο όνομά μου και να χρησιμοποιήσετε τη θηλυκή αντωνυμία (εκτός από την επίσημη αλληλογραφία στην εγκατάσταση της φυλακής).
Είναι δύσκολο να περιγραφεί το θάρρος και η αποφασιστικότητα που απαιτήθηκε. Λιγότερο από 24 ώρες αφότου έμαθε ότι είχε σταλθεί να περάσει τα επόμενα 35 χρόνια σε μια στρατιωτική φυλακή, αναγνώρισε δημοσίως τον εαυτό της ως την τρανς γυναίκα που είναι και ζήτησε την ιατρική θεραπεία την οποία δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο και την ηθική.
Για να κατανοήσουμε πραγματικά τη γενναιότητα που απαιτούνταν, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε την κατάστασή της εκείνη τη στιγμή. Το 2015 την επισκέφθηκα στο Φορτ Λίβενγουορθ. Για να φτάσεις εκεί, πρέπει να πετάξεις στην πόλη του Κάνσας και στη συνέχεια να οδηγήσεις πάνω από μία ώρα στο δάσος του Κάνσας, στην παροιμιώδη μέση του πουθενά. Φτάνεις σε μια ανοιχτή, τελείως στρατιωτικοποιημένη βάση, στο Φορτ Λίβενγουορθ, όπου ήταν αρκετά δύσκολο να αποκτήσεις πρόσβαση. Κατά την είσοδο, κάποιος σε οδηγεί άλλα 15 με 20 λεπτά βαθιά στη στρατιωτική βάση για να φτάσεις στη στρατιωτική φυλακή, η οποία είναι ένας λαβύρινθος κελιών και μέτρων ασφαλείας που πρέπει να περάσεις για να την συναντήσεις τελικά κάπου στα έγκατα της φυλακής.
Εν ολίγοις, είναι σχεδόν αδύνατο να είμαστε πιο απομονωμένοι, πιο αποκομμένοι από την κοινωνία, από ότι η Τσέλσι Μάνινγκ. Το να αποκαλύπτεσαι ως τρανς άτομο και να ξεκινάς τη διαδικασία μετάβασης είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και υπό τις καλύτερες συνθήκες. Οι μετανάστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ασύγκριτα κοινωνικά εμπόδια- συμπεριλαμβανομένης μιας επιδημίας της βίας- ακόμη και όταν έχουν βοήθεια από δίκτυα υποστήριξης μέσα σε προοδευτικές πόλεις. Αλλά για να το κάνεις αυτό, ενώ βρίσκεσαι σε στρατιωτική φυλακή, στη μέση του Κάνσας, όπου η καθημερινή σου ζωή εξαρτάται αποκλειστικά από τους στρατιωτικούς δεσμοφύλακές σου, είναι τόσο απίστευτα δύσκολο όσο και απίστευτα θαρραλέο.
Οι αγώνες της Μάνινγκ στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων των αποπειρών αυτοκτονίας και των τρομερά σκληρών ποινών για αυτές, δημοσιοποιήθηκαν.
Παρόλο που η στρατιωτική φυλακή της έδωσε απρόθυμα κάποια από τη θεραπεία που ζήτησε, οι αρχές επέβαλαν και μικροπρεπείς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης να την αφήσουν να μακρύνει τα μαλλιά της και την μη παροχή ενός μεγάλου μέρους της υποστήριξης που χρειαζόταν.
Ως ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κατάλογο εγκεκριμένων επισκεπτών, πέρασα πολλές ώρες στο τηλέφωνο μαζί της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η εμπειρία της, τόσο στη φυλακή γενικά όσο και με τη συγκεκριμένη μετάβαση, ήταν γεμάτη με εντελώς αδικαιολόγητες προκλήσεις και δυσκολίες που προκλήθηκαν από την κακοβουλία ή την άγνοια των αρχών της φυλακής.
Αλλά αυτό που είναι τελικά το πιο εντυπωσιακό με την Τσέλσι Μάνινγκ είναι η αδιάκοπη επιμονή της. Με τους πιο ταπεινούς αλλά αποφασιστικούς τόνους, επιμένει να ακολουθεί αυτό που ξέρει ότι είναι η σωστή πορεία, ανεξάρτητα από τους κινδύνους και το τίμημα. Και με αυτόν τον τρόπο, πολύ πέρα από τις αρχικές ενέργειες καταγγελίας δυσλειτουργιών, έγινε μια ηρωίδα των LGBT σε όλο τον κόσμο και πολλών άλλων ανθρώπων, απαιτώντας το δικαίωμα της να είναι αυτή που είναι και να ζει ελεύθερα, ακόμη και κάτω από τις πιο καταπιεστικές συνθήκες.
Αυτή δεν είναι μια περίπτωση όπου προφασίζομαι δημοσιογραφική αντικειμενικότητα ή ουδετερότητα. Θεωρώ την Τσέλσι Μάνινγκ ως μια από τιςς μεγαλύτερες ηρωίδες αυτής της γενιάς, καθώς και μια πολύτιμη φίλη. Ενώ η απελευθέρωσή της σήμερα είναι κάπως γλυκόπικρη- πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει την τεράστια αδικία του ότι πέρασε σχεδόν όλη τη δεκαετία των 20 της φυλακισμένη επειδή έκανε κάτι που αξίζει τη συλλογική μας ευγνωμοσύνη, και την συνεχόμενη κακοποίηση που υπέστη;- είμαι συγκινημένος που τελικά θα ζήσει ως ελεύθερη γυναίκα και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για το τι μπορεί να επιτύχει, πώς μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους, τώρα που τελικά απελευθερώθηκε.
Τελικά, αυτό που καθιστά την Τσέλσι Μάνινγκ μοναδική δεν είναι τόσο ο πολιτικός ηρωισμός της, αλλά μάλλον ο τρόπος με τον οποίο έχει προσωπικά προχωρήσει στην ζωή της μετά από αυτό. Όπως ανέφερα στην επιστολή που έγραψα για να υποστηρίξω το αίτημά της για επιείκεια, είναι το πιο ενσυναίσθητο και συμπονετικό πρόσωπο που έχω γνωρίσει ποτέ. Όταν μιλούσα μαζί της, ήταν δύσκολο για μένα να συγκρατώ την οργή και τη δυσαρέσκειά μου για την κακοποίηση που υπέστη και συνέχισε να υποφέρει. Ωστόσο, δεν έδειξε ούτε μοιράστηκε ποτέ εκείνον το θυμό μου, αντιθέτως υποστήριζε συχνά εκείνους που την αδίκησαν, δείχνοντας ενσυναίσθηση για τη δικιά τους δύσκολη θέση και έδινε ελαφρυντικά για τη συμπεριφορά τους.
Βεβαίως, η μετάβασή της πίσω στην ελευθερία δεν θα είναι εύκολη. Βρισκόταν στη φυλακή από τότε που ήταν 22 ετών. Ξέρει ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που προκαλεί πολώσεις και δεν είναι σίγουρη για το τι ζωή την περιμένει έξω από το Φορτ Λίβενγουορθ. Θα πρόκειται φυσικά για μια τεράστια προσαρμογή από όλες τις απόψεις.
Αλλά η Μάνινγκ είναι ένας από τους πιο ευφυείς, ευχάριστους και εμπνευσμένους ανθρώπους που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει να συναντήσει. Υπάρχει τεράστιος θαυμασμός και υποστήριξη προς αυτήν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από την απίστευτα επιτυχημένη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη διευκόλυνση της μετάβασης της μετά τη φυλακή. Όπου και αν μίλησα ανά τον κόσμο, η απλή αναφορά στο όνομά της προκάλεσε πάντα τα καλύτερα σχόλια για αυτήν. Όλα αυτά- βλέποντας πόση αγάπη και ευγνωμοσύνη υπάρχει γι’ αυτήν- αναμφισβήτητα θα την ενδυναμώσουν σε ό,τι και αν επιλέξει να κάνει.
Είναι σπάνιο, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, να βρεις έμπνευση σε οποιαδήποτε πολιτική ιστορία. Αλλά η τελευταία δεκαετία της ζωής της Τσέλσι Μάνινγκ, και οι προοπτικές που έχει τώρα για το μέλλον, είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Δεν πρέπει να εξιδανικεύουμε το τι συνέβη σε αυτήν: Υπάρχει πολλή αδικία, κακό και οργή στην ιστορία της. Αλλά ο τρόπος που έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς και το γεγονός ότι σήμερα είναι αληθινά ελεύθερη είναι ένας λόγος για έναν πραγματικό εορτασμό και για μια πολύτιμη υπενθύμιση για το πώς οι άνθρωποι, μέσω ενεργειών καθαρά συνείδησης και αποφασιστικότητας, μπορούν να αλλάξουν από μόνοι τους τον κόσμο προς το καλύτερο.




---------------------------------------------------------------------------------------




''Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια Τραμπ στην Σαουδική Αραβία, εκτός από την συμφωνία μαμούθ κρύβεται και μια σκληρή πραγματικότητα για τις ΗΠΑ. Μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με την ανακατάταξη των κατεχόμενων περιοχών στην Συρία και την ανάγκη τους να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα.
Ο στρατός του Άσαντ με την βοήθεια του Ιράν, της Ρωσίας και της λιβανέζικης σιίτικης Χεζμπολάχ, έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση σε όλα τα μέτωπα στην Συρία καταλαμβάνοντας γρήγορα τεράστιες εκτάσεις ξαφνικά.
Στον βορά στα ανατολικά του Χαλεπίου οι δυνάμεις του Άσαντ, νικούν το ISIS και πλησιάζουν την Ράκα από νοτιοδυτικά.
Στα ανατολικά της Παλμύρα, οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν και αν και απέχουν αρκετά ακόμη, κατευθύνονται βαθεία μέσα στην έρημο πλησιάζοντας το αποκλεισμένο Ντειρ Εζόρ αποθώντας το ISIS.
Τέλος, στα νότια, στα ιορδανικά σύνορα, οι δυνάμεις του Άσαντ αποθούν και το FSA που κατείχε μια μεγάλη έκταση''




------------------------------------------------------------------------------------------




Τη δευτέρα, η Σαουδική Αραβία γιόρτασε τον αποκεφαλισμό του 100ου κρατούμενου φέτος (και ειμαστε μονο 21η μαιου)προχτες εκλεισε με τον Αμερικανο ακροδεξιο πλανηταρχη Τραμπ συμφωνία-μαμούθ για όπλα αξίας 380 δισ. δολαρίων
*(Η συμφωνία προβλέπει την αγορά από την Σαουδική Αραβία οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ άμεσα, έναντι του ποσού των 110 δισ. δολαρίων με προοπτική μέσα στην επόμενη δεκαετία η προμήθεια εξοπλισμών από την Αμερική να ανέλθει συνολικά στα 380 δισ. δολάρια.)
τα ωραια αυτα οπλα θα χρησιμευσουν να εξολοθρευσουν οσους Υεμενιτες δεν εχουν ακομη γινει σκονη απο τους βομβαρδισμους η πεθανει απο την πεινα λογω του διεθνους εμπαργκο,και θα χρησιμευσουν για ενισχυση της Αλ Καιντα ,ΙΣΙΣ κτλ ..
ενω φαινεται να χουν μεγαλα σχεδια διαλυσης της Μεσης Ανατολης και που και που θα σκαει και καμια βομβα σε καμια δυτικη μετροπολη για να ενισχυεται το καθεστως ''εκτακτης αναγκης ''με ειδικους αντιτρομοκρατικους νομους και οπου θα ανεβαινει η ισλαμοφοβια και η ακροδεξια ...
αλλα ξεχασα το μαντρα ειναι ''ο χασαπης ο Ασαντ''και ο ''δικτατορας ο Μαδουρο''





---------------------------------------------------------------------------------------------




«Η λέξη “αριστερός” είναι ύβρις σήμερα στο Ισραήλ»
21.05.2017, 11:10
Ο Ούρι Γκόρντον περιγράφει τις δυσκολίες των κινημάτων αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους εξαιτίας της κατασταλτικής πολιτικής του Ισραήλ και εξηγεί με ποιους τρόπους οι αναρχικοί βρίσκονται στο πλευρό τους. Εκφράζει απαισιοδοξία για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος, ενώ καυτηριάζει την πολιτική ΗΠΑ και Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

• Τι σημαίνει σήμερα για κάποιον να δηλώνει αναρχικός στο Ισραήλ;

''Σήμερα, ακόμα και μια μετριοπαθής στάση ενάντια στην κατοχή είναι αρκετή για να σε χαρακτηρίσουν εθνοπροδότη. Οι υπουργοί της κυβέρνησης υποκινούν τακτικά το μίσος ενάντια στους Παλαιστίνιους, τις ειρηνιστικές ομάδες και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποδαυλίζουν την υπαρξιακή απειλή στο ισραηλινό κοινό.
Η λέξη «αριστερός» είναι τώρα ύβρις στο Ισραήλ και τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν αυτή την ταμπέλα.
Σ’ αυτήν την τοξική ατμόσφαιρα είναι απολύτως φυσιολογικό για όποιον αναγνωρίζει το ανθρώπινο ζήτημα των Παλαιστινίων να δέχεται απειλές για τη ζωή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ετσι, οι αναρχικοί βρίσκονται στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους σε μια αντίσταση που φθίνει.
Επίσης, με όρους καταστολής, εμείς είμαστε πολύ λιγότερο στοχοποιημένοι για παράδειγμα από τους Παλαιστίνιους πολίτες ή τους Αφρικανούς πρόσφυγες, για να μη μιλήσουμε για τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης ή της Γάζας. Η ισραηλινή είναι μια φυλετικά στρωματοποιημένη κοινωνία και σχεδόν όλοι οι αναρχικοί είναι Ασκενάζι Εβραίοι, οι οποίοι είναι το ανώτερο στρώμα''

http://www.efsyn.gr/arthro/i-lexi-aristeros-einai-yvris-simera-sto-israil

Ο Γκόρντον θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα: τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 19.30 στις Εκδόσεις των Συναδέλφων και στις 27 του μηνός στο B Festival. Στο  ενδιάμεσο, σε περιοδείες του θα επισκεφθεί: Τρίτη 23/5 Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 24/5 Γιάννενα, Πέμπτη 25/5 Πάτρα.

Ποιος είναι
Ο Ούρι Γκόρντον είναι Ισραηλινός ακτιβιστής, μέλος των της ισραηλινής συλλογικότητας Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος. Είναι επίσης λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και ιδρυτικό στέλεχος του Anarchist Studies Network της Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών (Political Studies Assosiation) του Πανεπιστημίου του Λάφμπορο.
Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του «Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος» (Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2015) και «Ισραηλινοί αναρχικοί. Η κινητοποίηση στη σύγκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων» (Opportuna, 2016), ενώ ετοιμάζεται προς έκδοση το βιβλίο του «Η αναρχία ζει. Αντιαυταρχικές πολιτικές: από τη θεωρία στην πράξη» (Opportuna, 2017).



----------------------------------------------------------------------------------




20/5/2017
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΠΝΩΣΗΣ.ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 200.000,1000.000,ΕΙΜΑΣΤΕ 30.000,ΟΧΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΙ.ΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟΧΗ=ΣΙΩΠΗ=ΑΝΟΧΗ=ΣΥΝΕΝΟΧΗ=ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ. .ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-
Σχολιο.-  Όπως πάντα παρόν στην αναιμική, για τις ημέρες που περνάει ο τόπος συγκέντρωση.
Στο τέλος του τελευταίου βίντεο βλέπετε το θεάρεστο έργο των λοβοτομημένων που ξηλώνουν τα μάρμαρα .
Τι θα γινόταν και πως θα μπορούσαν να διαλύσουν την συγκέντρωση αν είχαμε κατέβει ένα, δύο ή και τρία εκατομμύρια άνθρωποι;




----------------------------------------------------------------------------------------




Τώρα πια που η γενοκτονία του ελληνικού λαού παίρνει οριστικό και μόνιμο χαρακτήρα, τον χαρακτήρα ολοκαυτώματος, κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να προσπαθεί να βρει δικαιολογίες.
Σύγχρονοι Μένγκελε με εγχώριους συνεργάτες μετέτρεψαν τη χώρα σε ένα απέραντο εργαστήριο ευγονικής και γενοκτονίας ενός ολόκληρου λαού με σύγχρονες και «εκλεπτυσμένες» μεθόδους, δήθεν οικονομικού χαρακτήρα.
Ο λαός από την αρχή εδώ και επτά χρόνια προσπάθησε να αντισταθεί. Αγωνίστηκε, έδωσε μάχες, αλλά προδόθηκε. Προδόθηκε από τους ίδιους αυτούς που του υποσχέθηκαν την ελπίδα και μια άλλη πορεία σε υπήνεμα νερά. Για να αποδειχθούν ίδιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους. Μέλη της ίδιας εγκληματικής συμμορίας.
Σήμερα επτά χρόνια μετά, πιο ώριμοι, πιο έμπειροι από ποτέ, οφείλουμε να βρούμε ξανά το κουράγιο.
Να γεμίσουμε ξανά τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας και να δώσουμε την τελική μάχη. Τη μάχη της Νίκης απέναντι στην αδικία και το οργανωμένο έγκλημα, που έσπειρε τον τρόμο πάνω στη χώρα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει αποδείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι υπάρχει άλλος τρόπος. Ότι η Λευτεριά, η Δημοκρατία και μια καλύτερη ζωή για ‘μας και τα παιδιά μας δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι όνειρο απατηλό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, λοβοτομώντας τη σκέψη και την ίδια την ψυχή μας. Αλλά η πραγμάτωσή του αφορά στη βούλησή μας. Στη βούληση και την προσπάθεια όλων μας!
Ο αγώνας αυτός για την αποτροπή της ψήφισης του 4ου μνημονίου και την οριστική απαλλαγή της χώρας από την κατοχή, τα μνημόνια και την ξένη επικυριαρχία δεν αφορά στην υπεράσπιση δικαιωμάτων διαφορετικών ομάδων πληθυσμού. Δεν αφορά στους συνδικαλιστές, ή σε επί μέρους παρατάξεις. Εάν σήμερα θίγονται κάποιοι -οι περισσότεροι- χθες χτυπήθηκαν αλύπητα πολλοί άλλοι και αύριο έρχεται η σειρά των υπολοίπων. Μας αφορά όλους!
Το Ε.ΠΑ.Μ. χαιρέτησε και προσυπέγραψε ανεπιφύλακτα το κάλεσμα του μεγάλου πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη. Συμπαρατάσσεται με όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας και καλεί με τη σειρά του όλο το λαό.



---------------------------------------------------------------------------------------------



Φαρμακοποιός αυτοκτόνησε λόγω χρεών
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 13:29
Ένας γνωστός φαρμακοποιός στην Κατερίνη έδωσε τέλος σήμερα στη ζωή του, αυξάνοντας τον θλιβερό κατάλογο των συνανθρώπων μας που προχωρούν στην αυτοχειρία λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για 67χρονο που βρέθηκε σήμερα το πρωί απαγχονισμένος μέσα στην αποθήκη του φαρμακείου του από την υπάλληλο του καταστήματος.

Ο ίδιος πάντως φρόντισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αφήσει σημείωμα, όπου ανέφερε ότι αυτοκτονεί λόγω χρεών.




--------------------------------------------------------------------------------------




Η πρώτη διεθνής περιοδεία του Τραμπ - Μετά τη Σαουδική Αραβία ταξίδεψε στο Ισραήλ
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 12:33
Στο Ισραήλ έφθασε από τη Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τον Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές ταξίδι στο εξωτερικό που πραγματοποιεί ο Τραμπ με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Δυτική Όχθη, όπου και θα έχει μία σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην Ιερουσαλήμ. Η περιοδεία Τραμπ συνεχίζεται σε Ρώμη και Βρυξέλλες.
Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το ταξίδι στο Ισραήλ εντάσσεται στην προσπάθεια «αναζωογόνησης» της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Τραμπ θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων τους ιερούς τόπους, θα προσευχηθεί στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ και θα δει από κοντά την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.
Με μία υπόκλιση ο Τραμπ αποδέχτηκε το παράσημο που του απένειμε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, ο λόγος του περιλάμβανε επικριτικές εκφράσεις για το βασίλειο των Σαούντ και τους άλλους Άραβες συμμάχους των ΗΠΑ. «Δεν κάνουν αρκετά για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού, τον οποίο και θα πρέπει να εξαλείψουν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν η αποστροφή του λόγου του για την Τεχεράνη: «Το Ιράν θα πρέπει να απομονωθεί ώσπου να υπάρξει ένα διαφορετικό καθεστώς, με διαφορετική αντιμετώπιση του κόσμου». Η ειρωνεία ήταν ότι αυτό ειπώθηκε στη Σαουδική Αραβία, γνωστό αυταρχικό καθεστώς, ενώ την ίδια στιγμή οι Ιρανοί ψήφιζαν μαζικά σε προεδρικές εκλογές για την επιλογή μιας περισσότερο ανοικτής αντιμετώπισης των παγκόσμιων προβλημάτων. Η έκκληση Τραμπ για απομόνωση του Ιράν και καθεστωτική αλλαγή σήμανε επιστροφή στη νεο-συντηρητική πολιτική των κυβερνήσεων Μπους. Επίσης, δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Επιπλέον, αποτελεί εξαγγελία που ικανοποιεί μεν τον οίκο Σαούντ στο Ριάντ και το Ισραήλ, αλλά διαφοροποιεί την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική στη Μέση ανατολή, από τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίοι επιθυμούν αποκλειστικά την εφαρμογή διαλόγου ασφαλείας στην περιοχή.

Χορηγία 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα Ivanka Trump

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν να συνεισφέρουν 100 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα, η οποία τον συνόδευε στο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η χορηγία στο «Women Entrepreneurs Fund» συμφωνήθηκε την Κυριακή και η διαχείριση των κονδυλίων ανατέθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Την ίδρυση του συγκεκριμένου ιδρύματος είχε ανακοινώσει η Ιβάνκα τον Απρίλιο.




----------------------------------------------------------------------------------------




Κατέρρευσε η αγορά της Θεσσαλονίκης
 Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 13:20
Για κατάρρευση της αγοράς, με τζίρους μειωμένους κατά 50%-80%, λόγω της μη κυκλοφορίας λεωφορείων στους δρόμους και της δυσχέρειας μετακίνησης των καταναλωτών για όγδοη ημέρα, κάνει λόγο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

"Δεν κουνιέται φύλλο. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας κορυφώθηκε το πρόβλημα" αναφέρει χαρακτηριστικά στο www.praktoreio-macedonia.gr o πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης και προσθέτει: "Ο τζίρος χάθηκε [...] Φυσικά δεν φταίνε μόνο οι κινητοποιήσεις [...], ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αλλά τα καταστήματα από την περασμένη εβδομάδα καταρρέουν".

"Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε λύση" συνεχίζει ο κ.Φιλιππίδης και προσθέτει: "αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Ούτε τους εμπόρους ούτε το επιβατικό κοινό ενδιαφέρει ποιος τελικά ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Εκείνο που απασχολεί τον κόσμο είναι να έχει λεωφορεία να μπορεί να μετακινείται". Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης, σημειώνει: "Είναι σαν να μας κλείνουν τα μαγαζιά [...]

Οι μόνοι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι κάτοικοι της περιοχής".

Σύμφωνα με την εκτίμηση των εκπροσώπων του ΕΣΘ, η μείωση του τζίρου στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, κυμαίνεται από 50% έως και 80%.




-----------------------------------------------------------------------------------




Ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 12:54
Ανοικτό το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες και αύριο τουλάχιστον, άφησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, αναφέροντας ωστόσο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί σε συνεδρίασή τους, που θα πραγματοποιηθεί όταν υπάρξουν εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 15/5 διεκδικώντας δεδουλευμένα συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, ήτοι δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου), καθώς και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν.
Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, ζήτησε από τον υπουργό να καταβληθούν άμεσα και τα χρήματα της επιχορήγησης του μηνός Ιουνίου, ύψους 4 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει πλήρης εξόφληση των εργαζομένων.
Στο μεταξύ, σχετικά με σχέδιο του ΟΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και καταρτίστηκε προκειμένου να μην τεθεί ο οργανισμός σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων κούρεμα μισθών σε ποσοστό 29,5% και αύξηση τιμής εισιτηρίου στο 1,3 ευρώ και 0,70 λεπτά το μειωμένο (από 1 ευρώ και 0,50 λεπτά που ισχύει σήμερα), ενώ δεν αποκλείεται και η ισχύς τριζωνικού εισιτηρίου (χρέωση ανάλογα με την απόσταση).

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης του ΟΑΣΘ, προβλέπεται περικοπή μισθολογικού κόστους κατά 29,5% και έτσι από τα 88 εκατ. ευρώ που είναι το 2017, οι δαπάνες θα μειωθούν σε 62 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται ο εξορθολογισμός δρομολογίων του ΟΑΣΘ, με δραστική μείωση σε ορισμένες γραμμές, κυρίως αυτές της επέκτασης, οι οποίες σημειώνουν πληρότητα κάτω του 5%.




-------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Ο υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την εξοπλιστική συμφωνία των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία
 Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 23:36
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις συμφωνίες για πωλήσεις όπλων που έκλεισε στην Σαουδική Αραβία έναντι εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα σχόλια του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγες ώρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες να ενωθούν για να νικήσουν του «ισλαμιστές εξτρεμιστές», αφού ζήτησε την απομόνωση του Ιράν ως σπόνσορα της τρομοκρατίας μία ημέρα μετά την επανεκλογή του μεταρρυθμιστή Χασάν Ροχανί στην προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Το Ιράν- με φρέσκες πραγματικές εκλογές- δέχθηκε επίθεση από @POTUS σε αυτό το προπύργιο της δημοκρατίας και της μετριοπάθειας. Εξωτερική πολιτική ή απλώς το άρμεγμα του KSA (Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας) για $480Β;», έγραψε ο Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.




-----------------------------------------------------------------------------------------




Οι Ελβετοί γυρίζουν την πλάτη στην πυρηνική ενέργεια
Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, 20:56
Οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα να εγκαταλείψουν μεσοπρόθεσμα την πυρηνική ενέργεια εγκρίνοντας με 58,2% τον νόμο που απαγορεύει τη κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη πράσινων πηγών ενέργειας και τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την ομοσπονδιακή καγκελαρία, η συμμετοχή έφθασε το 42,3%, που αντιστοιχεί στον μέσο όρο σε μία χώρα όπου οι ψηφοφόροι καλούνται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο για ευρύ φάσμα θεμάτων.

Το σημερινό δημοψήφισμα είναι το επιστέγασμα μίας μακράς διαδικασίας που ξεκίνησε μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, που προκλήθηκε από το γιγάντιο σεισμό που ακολούθησε τον σεισμό της 11ης Μαρτίου 2011. Λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή, η Ελβετία αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια. Ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε από το κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο 2016 και επικυρώθηκε σήμερα από το εκλογικό σώμα.

«Για όλους τους οικολόγους, είτε είναι πολιτικοποιημένοι είτε όχι, η σημερινή είναι μία ιστορική ημέρα για την χώρα», δήλωσε η βουλευτής των Πρασίνων Αντέλ Τοράνς Γκουμάζ στην δημόσια ελβετική τηλεόραση RTS.

«Η Ελβετία εισέρχεται στον 21ο ενεργειακό αιώνα, είναι ένα ισχυρό μήνυμα», πρόσθεσε.
Μόνο το μεγαλύτερο κόμμα της Ελβετίας, το ακροδεξιο λαϊκιστικό SVP/UDC (Ελβετικο Λαικο Κομμα (στα γερμανικα)/ Δημοκρατική Ενωση του Κέντρου (στα γαλλικα)) ήταν αντίθετο με τον νόμο.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ματίας Ρέιναρντ χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «πολύ ελβετική συμβιβαστική λύση», αφού ο νόμος που προβλέπει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας δεν ορίζει «πολύ σαφή ημερομηνία».

Λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα, η Ελβετία, που διαθέτει τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς και πέντε αντιδραστήρες που παράγουν το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2034, επισημαίνοντας ότι η χρονολογία δεν είναι παρά θεωρητική. Οι ελβετικές αρχές διευκρίνισαν ότι οι πυρηνικοί σταθμοί θα πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας έπειτα από 50ετή έως 60ετή εκμετάλλευσή τους.

Μετά την απόφαση αυτή, η ελβετική κυβέρνηση επεξεργάσθηκε μία ενεργειακή στρατηγική, η οποία θα εφαρμοσθεί σταδιακά μέχρι το 2050.

Η πρώτη φάση αυτής της στρατηγικής, την οποία οι Ελβετοί αποδέχθηκαν με το σημερινό δημοψήφισμα, έχει ως στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας. Ορίζονται μεταξύ άλλων ενδεικτικά μεγέθη μέσης κατανάλωσης κατ΄άτομο ετησίως: περιορισμός κατά 16% μέχρι το 2020 και κατά 43% μέχρι το 2035 σε σχέση με το επίπεδο της κατανάλωσης το 2000.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ενέργειας, η ατομική κατανάλωση έχει ήδη μειωθεί κατά 14,5% από το 2000.

Ο νόμος που υποστηρίζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η γεωθερμική και η βιομάζα, απαγορεύει την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών. Οι υπάρχοντες σταθμοί θα μπορούν να παραμείνουν εν λειτουργία για όσο χρονικό διάστημα παραμένει εγγυημένη η ασφάλειά τους.
Ενα πράγμα είναι βέβαιο: με έναρξη λειτουργία το 1972, ο σταθμός του Muhlenberg , που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, θα σταματήσει οριστικά την λειτουργία του το 2019, όπως ανακοίνωσε το 2015 η εταιρεία που τον διαχειρίζεται η BKW Energie.

Το πρόγραμμα έγινε δεκτό από το κοινοβούλιο το περασμένο φθινόπωρο. Όμως το UDC κίνησε την διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος κατά του νέου νόμου, με το επιχείρημα της αύξησης του κόστους της ενέργειας, της απειλής για την τροφοδοσία της χώρας και την παραμόρφωση του περιβάλλοντος από τα ηλιακά πάνελ και τις ανεμογενήτριες.

Σύμφωνα με το UDC, η μετατροπή του συνόλου του ενεργειακού συστήματος που προβλέπει ο νέος νόμος θα κοστίσει περί τα 200 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (183 δισεκατομμύρια ευρώ) μέχρι το 2050. Για ένα τετραμελές νοικοκυριό, αυτό μεταφράζεται , σύμφωνα με το κόμμα, σε επιπλέον 3.200 ελβετικά φράγκα ετησίως και επιπλέον φόρους.

«Να πληρώνεις επιπλέον 3.200 τον χρόνο για κρύο ντους;», ρωτούσε το κόμμα στις προεκλογικές του αφίσες.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση υπολογίζει ότι ένα τετραμελές νοικοκυριό με μέση κατανάλωση θα πληρώνει μόνο 40 επιπλέον φράγκα ετησίως και τονίζει ότι αυτό το κόστος μπορεί να εξισορροπηθεί από μία μεγαλύτερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα, για παράδειγμα με την μείωση του κόστους της θέρμανσης.

Θεωρεί επίσης ότι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα επιτρέψει την υποστήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης στην Ελβετία.





---------------------------------------------------------------------------------------



Απληρωτοι επι μηνες οι εργαζομενοι στο «ΟΛΑ» του Αναστασιαδη στον ΑΝΤ1



--------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνικη Αστυνομια.  Στα μαλακα μεσω ΕΔΕ.
Στρίβειν διά της ΕΔΕ!
Η αλήθεια είναι ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και κυρίως η εσωτερική διοικητική παράδοση της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία. Συνήθως διατάσσεται ΠΔΕ (Πειθαρχική Διοικητική Εξέταση) ή ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση), οι οποίες όμως συνήθως καταλήγουν στο αρχείο ή στην απαλλαγή των ελεγχόμενων αστυνομικών οργάνων.
Στις ελάχιστες περιπτώσεις που επιβεβαιώνεται κάποια παραβατική συμπεριφορά, οι επιβαλλόμενες κυρώσεις είναι κατά κανόνα εξαιρετικά ήπιες: επιπλήξεις και μικρά πρόστιμα. Αυτό είχε συμβεί και με την περίπτωση του Αθανασόπουλου, για τον οποίο η ΕΔΕ έκρινε ότι «δεν αποδεικνύεται μετά βεβαιότητος» ότι προέβη στη βάρβαρη πράξη, ενώ τα ποινικά και αστικά δικαστήρια κατέληξαν με κατηγορηματική βεβαιότητα στην ενοχή του.
http://www.efsyn.gr/arthro/strivein-dia-tis-ede




-----------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.
Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές.
Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς…
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…
Ή αυτοί, ή εμείς…




---------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ. .... ηταν μαύρος, "φτωχοδιάβολος" και πέρασε από την "διαδήλωση" της μεσαίας τάξης, των "αγωνιστών της δημοκρατίας" της Βενεζουέλας. Κάποιοι τον αναγνώρισαν για Τσαβίστα, κάποιοι άλλοι είπαν ότι είναι πορτοφολάς. Αποφάσισαν να τον κάψουν ζωντανό, μάλλον για τον πρώτο λόγο, ο δεύτερος προέκυψε στη συνέχεια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κατά τα άλλα , ο πλανητάρχης δήλωσε ότι "το καθεστώς Μαδούρο είναι ντροπή για την ανθρωπότητα" , ο πλανητάρχης που η αστυνομία του σκοτώνει στους δρόμους της χώρας του 1.500 το χρόνο. Και οι φυλακές της αυτοκρατορίας φιλοξενούν 7 εκατομμύρια φτωχούς για να τους χρησιμοποιούν για σχεδόν τσάμπα εργατικό δυναμικό.




---------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχηγός της επανάστασης του Βιετνάμ, Xο Τσι Μινχ, επηρεάστηκε πολύ από τους αγώνες των Αφρικo Αμερικανών. Κατά τη διάρκεια της ζωης του στο Χάρλεμ, έγραψε σε ένα βιβλίο που ονομάζεται " η μαύρη φυλή," λεπτομερώς τις φρίκη που υπέστησαν οι κοινότητες της Αφρικής. Θυμόμαστε τον επαναστατη στα γενέθλιά του:




-------------------------------------------------------------------------------------------




Μόργκαν Φρίμαν: Πίνω, καπνίζω, τρώω χασίς, γιατί είναι το μόνο που μου ανακουφίζει τον πόνο απο το ατύχημα"
11/05/2015 16:19
"Θα την φάω, θα την πιω, θα την καπνίσω, θα την σνιφάρω! Κάνω χρήση μαριχουάνας γιατί  είναι το μόνο παυσίπονο  που μου ανακουφίζει τον πόνο απο το ατύχημα."  
Αυτό δήλωσε ο 77χρονος πλέον Μόργκαν Φρίμαν, σε συνέντευξη του στην Daily Beast.

Πριν από 7 χρόνια  ο Φρίμαν είχε ένα ατύχημα και υποβλήθηκε  σε εγχείρηση.
Τους πόνους, όπως δήλωσε τους  αντιμετωπίζει καπνίζοντας κανατσιγαριλίκι: "Έχω ινομυαλγία στο χέρι και το μόνο που μου προσφέρει κάποια ανακούφιση είναι η μαριχουάνα."




--------------------------------------------------------------------------------------------




Οι συλλήψεις στην Τουρκία συνεχίζονται . Η αστυνομία έσκισε τα πανό υποστηρίξεις των απεργών πείνας και συνέλαβε τεσσάρα άτομα

Μεγάλη ανάγκη να βγουν ψηφίσματα συμπαράστασης για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία, όπου η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική. Το προωθούμε σε σωματεία και συλλογικότητες.

Μπορούν να στέλνονται στα παρακάτω mails :
pavlosan2@hotmail.com
ilion19@yahoo.gr

Ψήφισμα για απεργούς πείνας στην Τουρκία

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και την εξαγγελία εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την διάρκεια έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έκλεισαν 155 μέσα ενημέρωσης. Βομβαρδίστηκαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζονται οι περιοχές του Κουρδιστάν.
Στις 7 Νοέμβρη 2016 δολοφονήθηκαν 11 αντάρτες του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών όλης της περιοχής, και έγινε χρήση χημικών. Ως σήμερα δεν έχουν παραδώσει τις σορούς των ανταρτών στους γονείς τους. Γι’ αυτό ένας 70χρονος πατέρας ξεκίνησε αγώνα για το ανθρώπινο δικαίωμά του να ενταφιάσει τη σορό του παιδιού του. Τον προσήγαγαν κατ΄ επανάληψη και συνεχώς τον απειλούν. Παρ’ όλες τις προσπάθειές του δεν τα κατάφερε, γι’ αυτό ξεκίνησε στις 23 Φλεβάρη 2017 απεργία πείνας. Σήμερα, μετά από πάνω από 80 ημέρες, συνεχίζει τον αγώνα του, ανακοινώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το κόστος, θα συνεχίσω. Θέλω να έχει ο γιος μου ένα τάφο που να μπορώ να επισκέπτομαι. Ακόμα και αν έχει μείνει μόνο ένα κόκκαλο, το θέλω.» Στην πορεία της απεργίας πείνας ταυτοποιήθηκαν οι σοροί δύο ανταρτών κι ήταν αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.
Η NURİYE GÜLMEN, καθηγήτρια Πανεπιστημίου είναι η πρώτη που αντιστάθηκε στην Άγκυρα κατά των απολύσεων. Τις πρώτες μέρες προέβαιναν σε συλλήψεις της καθημερινά, αλλά εκείνη συνέχιζε την αντίστασή της με τα αιτήματα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω. Όχι στα μέτρα έκτακτης ανάγκης». Με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητά της κατάφερε να απλωθεί η φωνή της σε όλη την χώρα. Πέρασαν έξι μήνες από τότε. Τώρα η NURİYE GÜLMEN και ο δάσκαλος SEMİH ÖZAKÇA συνεχίζουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου. Ήδη διανύουν πάνω από 70 μέρες απεργίας πείνας και έχουν γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Επίσης, μετά απ’ αυτούς, ξεκίνησαν την αντίστασή τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε Κωνσταντινούπολη, Μαλάτια, Αϊδίνιο, Αλικαρνασσό και Ντούζκε παίρνοντας δύναμη απ’ την αντίσταση της Άγκυρας. Τώρα στηρίζουν τον αγώνα τους απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, εργάτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, βουλευτές…
Το βασικό στοιχείο της αντίστασης αυτής, που ξεκίνησε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και τρομοκρατίας, είναι η αποφασιστικότητα. Παρ’ όλο που συνεχίζονταν οι απειλές, οι συνεχείς προσαγωγές και οι πιθανότητες προφυλάκισης ήταν πολύ μεγάλες. Στην αρχή δεν ήταν πολλοί, αλλά με το θάρρος τους δυνάμωσαν και την αγωνιστικότητα των υπολοίπων. Αυτοί που αντιστέκονται είναι επίσης μέλη της KESK (Συνομοσπονδία των Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων), που αν και έχει πάνω από 200.000 μέλη, δεν επέλεξε το δρόμο του αγώνα. Σε όσους έθεταν αυτά τα θέματα σε συζήτηση υπεδείκνυε τον δρόμο της απραξίας, ως τη μοναδική επιλογή για τις ανυπέρβλητες, κατά την άποψή της, καταστάσεις, υποδαυλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το φόβο τους. Αλλά και στην πόλη Μαλάτια οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα σε 93 μέρες, προσήχθησαν 87 φορές.
Χωρίς θυσίες τίποτα δεν γίνεται. Μετά απ’ όλες αυτές τις αντιστάσεις, έσπασε και το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Θα οργανωθούμε στις λαϊκές, εργατικές, φοιτητικές, καλλιτεχνικές κλπ συνελεύσεις και θα δυναμώσουμε τον αγώνα.
ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!




--------------------------------------------------------------------------------------------



36η μέρα απεργίας πείνας των Παλαιστινιων πολιτικών κρατούμενων στις σιωνιστικές φυλακές των ναζί!




--------------------------------------------------------------------------------------




Διαδηλωτές πυρπόλησαν Chavista στη Βενεζουέλα


Τήν ώρα πού οι αποκαλύψεις γιά την παρεμβατικότητα των ΗΠΑ διαδέχονται η μία την άλλη (αποχαραχτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν χρηματοδότηση των αρχηγών της αντιπολίτευσης από τη NED) ο Τράμπ κάνει λόγο περί «ντροπής της ανθρωπότητας» για την Μπολιβαριανή κυβέρνηση υποκινώντας μάλιστα τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν στην ανατροπή της Μπολιβαριανής κυβέρνησης
Με τη σειρά τους ετούτοι, οι δήθεν «πατριώτες»κάτι αντίστοιχο με τους δικούς μας «Μένουμε Ευρώπη»και τους «Παραιτηθείτε» ξεσηκώνουν  το λαό εναντίον της κυβέρνησης προτρέποντας πολίτες να δημιουργήσουν επεισόδια στους δρόμους του Καράκας

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει πλέον οι αντιδράσεις του «αγανακτισμένου όχλου»(γιατί περί όχλου πρόκειται) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο….εχτές δέν δίστασαν να πυρπολήσουν τσαβίστα….οι ειρηνικές κατά τα άλλα διαδηλώσεις τείνουν να εξελιχθούν σε  βαρβαρότητα
Ο  Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε την αντιπολίτευση, ότι στοχοποίησαν το θύμα γιατί ήταν φιλοκυβερνητικός.

«Ένας άνθρωπος πυρπολύθηκε, χτυπήθηκε, μαχαιρώθηκε. Παρά λίγο να τον σκοτώσουν γιατί φώναξε ότι ήταν «Chavista» δήλωσε ο Μαδούρο.  Ενώ οι διαδηλωτές θέλοντας να δικαιολογήσουν την πράξη τους   δήλωσαν σε ξένα ΜΜE πώς τον πέρασαν για κλέφτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό έγινε στην πλατεία Αλταμίρα, στο ανατολικό Καράκας,  100 διαδηλωτές περικύκλωσαν τον άνδρα, τον περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Οι «ειρηνικοί αγανακτισμένοι» διαδηλωτές φώναζαν πώς πρέπει να πεθάνει
 Ο Μαδούρο είπε  πώς ο νεαρός που πυρπόλησαν είναι ο  Ορλάντο Φιγκουέιρα καί νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα. «Πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους,  να καίμε έναν άνθρωπο γιατί δηλώνει «Chavistas«, είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»