Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κυριακη 21 Μαιου 2017





όπλα αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Τραμπ στους Σαούντ για να ολοκληρωθεί η γενοκτονία του λαού της Υεμένης αλλά πρώτη είδηση ήταν το πώς ντύθηκε κατά την επίσκεψη στο Ριάντ η Μελάνια και το ότι δεν κάλυψε τα μαλλιά της 
#δημοσιογραφία_του_κώλου




--------------------------------------------------------------------------------------------




Εδω μεσα και εξω απο δω μεσα,κινηματικη σιωπη του ταφου για την Υεμενη απο την πλειοψηφια των ''αριστερων''και ''ελευθεριακων''........θα ναι φαινεται ''2ας κατηγοριας'' οι αμαχοι που σφαγιαζονται,οι αρχαιοτητες που γινονται σκονη και τα παιδια που πεθαινουν απο την πεινα λογω εμπαργκο...ουτε κειμενα,ουτε διαδηλωση διαμαρτυριας ,τιποτα..μονο κατι χλευαστικα σχολια για κατι γραφικους σαν και μενα που το αναφερουνε
Υ.Γ οπως επισης πολυ αναιμικη εως ανυπαρκτη ειναι η στηριξη στους γενναιους πολιτικους κρατουμενους της Παλαιστινης 
**Στον δεύτερο μήνα βρίσκεται ήδη η απεργία πείνας των 1300 παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας επιδεινώνεται (εμετοί, σταδιακή τύφλωση ενώ η απώλεια βάρους, ξεπερνάει τα 20 κιλά σε αρκετούς απεργούς πείνας).
Οι διοικήσεις των φυλακών συνεχίζουν το παράνομο καθεστώς απομόνωσης των κρατουμένων ενώ αρνούνται να εφαρμόσουν απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου που ακυρώνει την απαγόρευση επαφής των παλαιστίνιων κρατουμένων με τους δικηγόρους τους . Αυτή τη βδομάδα πάνω από 100 απεργοί μεταφέρθηκαν σε πρόχειρο νοσοκομείο που έχει στηθεί στη φυλακή Χανταρίμ.
Πρόχειρα νοσοκομεία επίσης στήνονται και σε άλλες φυλακές και εκεί οι σιωνιστές σκοπεύουν να υποβάλουν σε υποχρεωτική σίτιση τους απεργούς πείνας που θα κινδυνεύουν να πεθάνουν από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, που εμφανίζεται μετά από τις 40 μέρες απεργίας πείνας με λήψη μόνο νερού και αλατιού.
Πολλοί απεργοί πείνας καταγγέλλουν τα βασανιστήρια που τους υποβάλλουν οι δεσμοφύλακες μέσα σε κελιά χωρίς φωτισμό και σε ελεεινές συνθήκες υγιεινής (κατσαρίδες βρώμα κλπ).
Την ίδια στιγμή οι δεσμοφύλακες προκαλούν θόρυβο έξω από τα κελιά και άλλες φορές μπουκάρουν μέσα σε αυτά για σωματικό έλεγχο επιτείνοντας ακόμα [περισσότερο τις άθλιες συνθήκες φυλάκισης. Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και συγκρούσεις μεταξύ παλαιστίνιων νεολαίων και του ισραηλινού στρατού.
Την Παρασκευή 12 Μάη, στη Ραμάλα, ένας 22χρονος Παλαιστίνιος, έπεσε νεκρός από τα πυρά του ισραηλινού στρατού και ένας ακόμα τραυματίστηκε. Δεκάδες ήταν οι τραυματίες από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες στις συνεχείς διαδηλώσεις.''
με φωτεινη εξαιρεση αυτους 
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/05/19/nea-poria-gia-palestinious-apergous-peinas-monastiraki/
Όλοι στη νέα συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους που καλεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης το Σάββατο 20/5, 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι.




------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων μετά την ολοκλήρωση μιας διαδήλωσης κατά της κυβέρνησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, 

Αστυνομικές  δυνάμεις προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, εξαπέλυσαν επίθεση κάνοντας χρήση χημικών, οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες.


Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ένας ανάπηρος με αναπηρικό καροτσάκι  χτυπήθηκε από περιπολικό

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/05/20/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89/




-----------------------------------------------------------------------------------------




Έβαλε «φωτιά» στους Αλβανούς ο Μητροπολίτης Κόνιτσας: «Τώρα ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα»
21 Μαΐου 2017, 08:44
Διωγμό των Βορειοηπειρωτών από τους Αλβανούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε Πωγώνι και Κόνιτσα.
Ο μητροπολίτης Κόνιτσας με μια συμβολική κίνηση απάντησε σε αυτές τι προκλήσεις.

«Λέω στους αδελφούς μου Βορειοηπειρώτες, λίγη καρδιά, λίγο τσαγανό, λίγο υπερήφανο εθνικό φρόνημα και λίγη θέληση ζητώ» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.
Με αυτά τα λόγια και με τον χάρτη που δείχνει την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, ο Μητροπολίτης Κόνιτσας προσπάθησε να εμψυχώσει τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη με τις ορέξεις των Αλβανών.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο χωριό Δελβινάκι τόνισε την απειλή που ακούει στο όνομα «Μεγάλη Αλβανία».

«Η Αλβανία ονειρεύεται να αποκτήσει τα ελεύθερα ελληνικά εδάφη από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Ιωάννινα μέχρι την Άρτα και την Πρέβεζα» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κόνιτσας.

«Το μόνο που θα προστατεύσει τους Βορειοηπειρώτες είναι η επιστροφή της Βορείου Ηπείρου εκεί που ανήκει.. Μόνο στην Ελλάδα δηλαδή και πουθενά άλλου», δήλωσε στο Star ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Δ. Καλιακμάνης.
Η κίνηση του Μητροπολίτη εξόργισε τους Αλβανούς, οι οποίοι με άρθρα τους γράφουν :

– «Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν υποκίνηση σε πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και Αλβανία»

-«Η αποκάλυψη του χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας με την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας είναι μια σοβαρή πρόκληση»

Μάλλον οι Αλβανοί ξεχνούν τα παραληρήματα τους με την υποτιθέμενη «Μεγάλη Αλβανία», τις προπαγάνδες τους μέσω τραγουδιών και φυσικά τον «διωγμό» των βορειοηπειρωτών από τα εδάφη τους.

«Τα παραμεθόρια χωριά μας υποφέρουν. Προσπαθούν να πάρουν τη γη των βορειοηπειρωτών και να τη δώσουν σε Αλβανούς του Βορρά. Περνάνε συμμορίες, χτυπάνε σπίτια. Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα λεηλασίας εκκλησιών μας. Έχουμε αλλεπάλληλα χτυπήματα σε βάρος της Χειμάρρας. Οι Αλβανοί είναι ανεξέλεγκτοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης.

«Η πατρίδα…. μας έχει ξεχάσει και παλεύουμε μόνοι μας» καταγγέλλουν οι κάτοικοι σε χωριά όπως Γεωργουτσάτες, Κράπσι, Μπουλιαράτες και Δερβιτσάνη. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους βανδαλισμούς και τις αλβανικές συμμορίες. Η κραυγή απόγνωσης ξεχειλίζει και το παράπονο βγαίνει αβίαστα από τα χείλη των βορειοηπειρωτών, οι οποίοι πλέον «Φυλάττουν Θερμοπύλες».




---------------------------------------------------------------------------------------------





Προκλητικό υπόμνημα από Χάινς Ρίχτερ: Θέλω τον τίτλο μου

20/05/2017, 12:53
Ανήμερα της έναρξης των εκδηλώσεων για την 76η επέτειο από την παγκόσμιας εμβέλειας Μάχη της Κρήτης, της πρώτης παλλαϊκής αντίστασης ενάντια στην εισβολή του Ναζισμού και της επίλεκτης "αφρόκρεμας" του Χίτλερ, των Γερμανών αλεξιπτωτιστών του Γ' Ράιχ - μια αντίσταση που η Κρήτη, στα χρόνια της φασιστικής και ναζιστικής Κατοχής, πλήρωσε με αμέτρητο αίμα, σφαγές, ολοκαυτώματα και καταστροφές της παραγωγικής της βάσης - η  εφημερίδα "Νέα Κρήτη" φέρνει στη δημοσιότητα το υπόμνημα του Γερμανού ιστορικού-ερευνητή Χάινς Ρίχτερ προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ένα υπόμνημα-πρόκληση για την ιστορική μνήμη στην Κρήτη, με το οποίο ο κ. Ρίχτερ ζητάει από την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης να απορρίψει την εισήγηση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για ανάκληση του τίτλου που το ίδιο τμήμα τού είχε απονείμει, αυτού του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διάκριση που, ως φαίνεται, είναι και η μόνη ανώτατη σε ακαδημαϊκό επίπεδο που διαθέτει για την ώρα ο Γερμανός ιστορικός ερευνητής και η οποία ενδεχομένως να αποτελεί για τον ίδιο το πιο έγκυρο "διαβατήριο" περαιτέρω ακαδημαϊκής ανέλιξης ακόμη και στην ίδια του την πατρίδα.

Ο κ. Ρίχτερ μπορεί να υπογράφει στο σχετικό του υπόμνημα ως καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας και για την ακρίβεια ως «Prof. Dr. Heinz Richter», αλλά οι τίτλοι στη Γερμανία έχουν διαφορετική σημασία για τους καθηγητές πανεπιστημίου, που είναι διακριτοί από άλλες ακαδημαϊκές ιδιότητες. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγους μήνες, και πάντως πολύ αργότερα από το επίμαχο βιβλίο του για τη "Μάχη της Κρήτης", η προσωπική του ιστοσελίδα σε αυτή του Πανεπιστημίου Uni Μannheim τον τιτλοφορεί ως «Apl. Prof. Dr. Heinz Α. Richter». Σύμφωνα με το γερμανικό ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα λοιπόν, ο κ. Χάιντς Ρίχτερ δεν είναι και δεν ήταν "τακτικός" καθηγητής ή καθηγητής (στα Γερμανικά: "lehrstuhlinhaber", "ordinarius" ή "ordentlicher professor"), δηλαδή δεν είχε ποτέ έδρα. Ο τίτλος του στα Γερμανικά είναι "ausserplanmässiger professor" ή στα Αγγλικά "supernumerary professor". Ο τίτλος αυτός απονέμεται σε κατόχους διδακτορικού που θεωρούνται ειδικοί σε κάποιον τομέα (π.χ. ο κ. Ρίχτερ στην ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου...). Ο τίτλος δεν αντιστοιχεί σε θεσμοθετημένη θέση καθηγητή και δε δημιουργεί θέση εργασίας ή υπηρεσίας υποχρεωτικά. Για τη θέση αυτή δεν κατατίθεται υποψηφιότητα, αλλά προτείνεται από "φίλους επιστήμονες" στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Ίσως όπως αυτοί που τον πρότειναν στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να τον παρασημοφορήσει. Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί και με το υπόμνημά του δηλώνει ότι η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών δε θα πρέπει να δεχτεί την ανάκληση του τίτλου του ως επίτιμου διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Θρασύτατος ο υμνητής των ναζί εισβολέων στην Κρήτη, ανήμερα μάλιστα της έναρξης της ιστορικής Μάχης. Θρασύτατος ο υβριστής της αντίστασης του κρητικού λαού.
Πάντως, το ερώτημα παραμένει κι ας το σκεφτούν στα πολύ σοβαρά οι σύντροφοι από το φοιτητικό κίνημα:
Πώς θα συγκροτήσουμε αντιφασιστικό κίνημα, όταν μένουμε αδρανείς έναντι της αναθεώρησης της ιστορίας; Πώς επιτράπηκε να φτάσει στη θέση του επίτιμου καθηγητή σε ελληνικό πανεπιστήμιο ο απολογητής του ναζισμού, χωρίς να γίνει μια κατάληψη, μια οποιαδήποτε διαμαρτυρία από το φοιτητικό κίνημα;
Τι σόι πολυπολιτισμός είναι αυτός, που εκτρέπεται ακόμη και στην ανοχή έναντι απολογητών του ναζισμού; Από απέχθεια προς τι; Προς την αντίσταση του λαού μας στη γερμανική εισβολή και κατοχή;
Μήπως να ξαναδούμε στα σοβαρά κάποια πράγματα;

Σχολιο.- Μη ξεχναμε επισης το θρασος του μαθητη του, καθηγητη Στεργιου που τον προτεινε αλλα και των καθηγητων του Τμηματος Πολιτικης Επιστημης παν/μιου Κρητης που συναινεσαν σε αυτο το αισχος !!!
Σχολιο.-  Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είναι ο νέος Σούμπερτ (ο γερμανος ναζιστης διοικητης το 1943 που εκαψε  όλα τα χωρια στη Κρητη και σκοτωσε τοσους ανθρωπους)





-----------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΕΓΓΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ
Αφιερωμένο σε αυτούς που διαστρεβλώνουν την Ιστορία και αναμασούν αντιανθρώπινες θεωρίες:
"Όταν η μάχη της Κρήτης τέλειωσε ο στρατός είχε νικήσει. Μα οι γυναίκες των ηττημένων που είχαν χάσει παιδιά, αδέλφια, πατεράδες, συζύγους, κατέβηκαν στο γιαλό, σκαρφάλωσαν στα βουνά και όπου βρήκαν νεκρό σώμα εχθρού, το τίμησαν: το έπλυναν και το έθαψαν όπως του έπρεπε.
Ο νεκρός δεν ήταν πια εχθρός.
Ήταν ο άταφος αδελφός.
Κι αυτές οι εγγονές της Αντιγόνης που έκαναν το χρέος τους απέναντι στους νεκρούς".
( Μανώλης Γλέζος, απόσπασμα από άρθρο του στην Die Welt).




------------------------------------------------------------------------------------------




'Oπλα αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Τραμπ στους Σαούντ για να ολοκληρωθεί η γενοκτονία του λαού της Υεμένης 
(350 δισεκατομμυρια δολαρια ειναι το ντηλ θανατου,απλα τα 110 δισεκατομμυρια πετροδολαρα παραδιδονται τωρα)
ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ,ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ





----------------------------------------------------------------------------------------




Στις φυλακές Πάτρας, η παθολόγος Ματίνα Αυλωνίτου αρνείται να γράψει παραπεμπτικό για το νοσοκομείο σε κρατούμενο που εδώ και μέρες παρουσιάζει δυνατούς πόνους στο στήθος και εμετούς, χορηγώντας του αντιόξινα και παραπέμποντάς τον στον ψυχίατρο θεωρώντας τους έντονους πόνους στο στήθος ως αποτέλεσμα ψυχικού πόνου. Ταυτόχρονα δεν έχει ενημερώσει κανένα κρατούμενο για τους τρόπους αντιμετώπισης και προφύλαξης από τη φυματίωση, ενώ τα κρούσματα στη φυλακή Πατρών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με 5 κρούσματα ήδη σε καραντίνα στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ρίου στην Πάτρα.
Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου, με προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 11:00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μετάβαση.
Μεχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς/καμία δεν είναι ελεύθερος/η.
Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας.




------------------------------------------------------------------------------------------




21 Μάη 1942: Ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ (Άγνωστη μαρτυρία)
Ο αντιστασιακός Γιώργος Φράγκος ήταν απ’ τους πρωτεργάτες του αντάρτικου και της εδραίωσης του ΕAM στη Λαμία και στο νομό Φθιώτιδας, μαζί με τον Γιώργη Γιαταγάνα και τον Άρη Βελουχιώτη. Στις αναμνήσεις του αναφέρεται στη συγκρότηση της πρώτης αντάρτικης ομάδας, υπό την αρχηγία του Άρη, στη Σπερχειάδα και στη δράση της.
τις 21 Μάη του 1942, στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας, ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ. Αυτός είναι ο όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη, που τον έγραψε ο ίδιος ο Άρης:

«Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.»

Ο αντιστασιακός Γιώργος Φράγκος ήταν απ’ τους πρωτεργάτες του αντάρτικου και της εδραίωσης του ΕAM στη Λαμία και στο νομό Φθιώτιδας, μαζί με τον Γιώργη Γιαταγάνα και τον Άρη Βελουχιώτη και για χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «Εθνική Αντίσταση» δημοσιεύτηκαν αποκλειστικά, σε δυο συνέχειες, στα  τεύχη 172 και 173 (αυτό που κυκλοφορεί τώρα), οι  πολυσέλιδες πολύ ενδιαφέρουσες αναμνήσεις του. Με   γλαφυρό τρόπο περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, καθώς και τις δυσκολίες και τις κακουχίες που ζούσαν οι ηρωικοί κομμουνιστές προκειμένου να αναπτυχθεί και στεριώσει η ΕΑΜική Αντίσταση. Πολύ σημαντική είναι επίσης και η περιγραφή άγνωστων πτυχών του χαρακτήρα των πρωταγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, όπως του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργη Γιαταγάνα, κ.ά.

Από τις αναμνήσεις του Γιώργου Φράγκου μεταφέρουμε αποσπάσματα στα οποία ο αγωνιστής αναφέρεται στη συγκρότηση της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Σπερχειάδα και στη δράση της.

http://www.katiousa.gr/istoria/21-mai-1942-o-aris-velouchiotis-orkizei-tous-protous-antartes-tou-elas-agnosti-martyria/




--------------------------------------------------------------------------------------




Η ΙΣΙΣ με τον FSA συνεχίζουν την συνεργασία τους κανονικά. Μην αγχωθεί κανείς.





-------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη 17/05/2017 - 22:47
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους
Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου εγκρίθηκε ψήφισμα στήριξης του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Το ψήφισμα αναφέρει:

«Από τις 17 Απρίλη, πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.

Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.

Τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.

Γνωρίζουμε ότι το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητά του, εκμεταλλευόμενο τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμβαθύνει την πολιτική-οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Σε αυτές τις συνθήκες είναι χρέος μας να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό.

Απαιτούμε:

§  Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.

§  Να σταματήσει άμεσα η δολοφονική πολιτική ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

§  Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη».




---------------------------------------------------------------------------------------------





Ενημέρωση από την κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5"

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 18/5, στις 9πμ η Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές πραγματοποίησε κατάληψη στον κυβερνητικό ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο 105,5". Η παρέμβαση αφορούσε το ζήτημα της χορήγησης αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς προϋποθέσεις και περιοριστικούς όρους, διαβάστηκαν κείμενα της συνέλευσης καθώς και κείμενα πολιτικών κρατουμένων. Επίσης διαβάστηκε κείμενο της Συνέλευσης αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατούμενους, που καλεί σε πορεία αλληλεγγύης στους 1500 παλαιστίνιους απεργούς πείνας το Σάββατο 20/5 στις 12μμ από το Μοναστηράκι. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης υπήρχε αστυνομική παρουσία έξω από το σταθμό, η οποία μετά από απαίτηση των συντρόφων απομακρύνθηκε διατηρώντας όμως οπτική επαφή με το χώρο. Οι σύντροφοι/ισσες μετά το τέλος της παρέμβασης αποχώρησαν συντεταγμένα από το ραδιοφωνικό σταθμό.




------------------------------------------------------------------------------------------





Πολύ γαμάτες οι ανακοινώσεις των κομμάτων που υπερασπίζονται την Δημοκρατία,τον αντισεξισμό, τον αντιφασισμό κλπ κλπ για την επίσκεψη Τραμπ στην Σαουδική Αραβία.
Τι εννοείς πως δεν βγάλανε και ούτε πρόκειται να βγάλουν;
Σχολιο. -  Στην Σαουδικη Αραβια που βρισκεται υπο οικονομικη καταρρευση , εχει ελλειμμα 100 δις τον χρονο , θελει ο Τραμπ να πουλησει 350 δις $ οπλα στα επομενα 20 χρονια , απο τωρα να κλεισει συμφωνια. Αυτο θα φερει πιο κοντα την χρεοκοπια της .




----------------------------------------------------------------------------------------




49 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για τη δεξιά της Βενεζουέλας
19/05/2017
Περίπου από το 2009 και μετά, τουλάχιστον 49 εκατομμύρια δολάρια έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την υποστήριξη των δεξιών δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα. Οι δεξιές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στην έβδομη εβδομάδα βίαιων διαμαρτυριών για να «ρίξουν» τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Σύμφωνα με την αιτιολόγηση του προϋπολογισμού για το 2010, η οποία προόριζε 6 εκατομμύρια δολάρια για το «Ταμείο Οικονομικής Υποστήριξης» της Βενεζουέλας, ο προϋπολογισμός αυτός θα «στηρίξει τις προσπάθειες διατήρησης και επέκτασης του δημοκρατικού χώρου μέσω προγραμμάτων που ενισχύουν και προάγουν την κοινωνία των πολιτών, τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικά κόμματα».
Σε μια λεπτομερέστερη ανάλυση για τα 5 εκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού του 2011, που προορίζονταν για την οικονομική στήριξη της Βενεζουέλας, φαίνεται πως το 1 εκατομμύριο προορίζονταν ειδικά για την ανάπτυξη του «πολιτικού ανταγωνισμού και της ομοφωνίας».
http://info-war.gr/49-ekatommyria-dolaria-apo-ton-proypologismo-ton-ipa-gia-ti-dexia-tis-venezouelas/





-------------------------------------------------------------------------------------------




Τί γιορτάζουμε;;;

Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Οι Ριζοσπάστες

Το Κόμμα των Ριζοσπαστών ήταν Ελληνικό πολιτικό κόμμα στα Επτάνησα και στις Ηνωμένες Πολιτείες των Ιονίων Νήσων και θεωρείται το πρώτο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με κομματική δομή. Ιδρύθηκε το 1848 και διαλύθηκε αμέσως μετά την ένωση των Ιόνιων νήσων με την Ελλάδα το 1864. Ήταν ενάντια στην Αγγλική κατοχή των Ιόνιων νήσων και υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα . Η Αγγλία είχε αναλάβει την προστασία του νέου κράτους που δημιουργήθηκε με την Συνθήκη των Παρισίων το 1815 και η οποία προέβλεπε την προστασία του ελευθέρου και ανεξαρτήτου κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων. Αντί όμως για προστασία, είχε επιβάλει καθεστώς αποικίας. Το κόμμα των Ριζοσπαστών εναντιωνόταν στην Αγγλική κατοχή με κύριο αίτημα την ένωση.

Οι Ριζοσπάστες με την πολιτική τους καθοδήγηση ξεσήκωναν τον λαό ενάντια στην Βρετανία και υπέρ της ενώσεως. Στις 26 Νοεμβρίου 1850 ο Ριζοσπάστης βουλευτής Ιωάννης Δετοράτος Τυπάλδος, σε μια ενθουσιώδη βουλή, προτείνει το ψήφισμα για την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Το ψήφισμα το υπέγραψαν και οι Γεράσιμος Λιβαδάς, Ναδάλης Δομενεγίνης, Γεώργιος Τυπάλδος, Φραγκίσκος Δομενεγίνης, Ηλίας Ζερβός Ιακωβάτος, Ιωσήφ Μομφεράτος, Τηλέμαχος Παΐζης, Ιωάννης Τυπάλδος, Άγγελος Σιγούρος – Δεσύλλας, Στ. Πυλαρινός, Χριστόδουλος Τοφάνης.

Η Βρετανία απάντησε με διωγμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες και κλείσιμο των εφημερίδων. Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές εξορίζονται, ο Ηλίας Ζερβός στα Αντικύθηρα και ο Ιωσήφ Μομφεράτος στην Ερικούσα. Η οργάνωση των Ριζοσπαστών ουσιαστικά διαλύεται . Τότε, στον χώρο των ριζοσπαστών εμφανίζετε ο Κωνσταντίνος Λομβάρδος, επικεφαλής των νέων Ριζοσπαστών. Ο Λομβάρδος ακολούθησε διαφορετική πολιτική από τους προκατόχους του και επιζητούσε μόνο την ένωση.

Το 1862 ο Ηλίας Ζερβός, ως Πρόεδρος τότε της Βουλής, ανεβαίνει στο βήμα και προτείνει την αναστολή του εθνικού ζητήματος και την ψήφιση διαφόρων βελτιώσεων με τις οποίες θα ανακουφιζόταν ο επτανησιακός λαός. Μαζί του τάχτηκε ο Ιωσήφ Μομφεράτος και οι παλιοί ριζοσπάστες, ενώ ο Λομβάρδος και νέοι ριζοσπάστες διαφώνησαν με αποτέλεσμα την διάσπαση των ριζοσπαστών σε αληθινούς ή παλιούς Ριζοσπάστες, (Κόμμα Αληθινών Ριζοσπαστών, που απέβλεπε σε ένωση με την Ελλάδα, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη, με αρχηγούς τον Ηλία Ζερβό-Ιακωβάτο και τον Ιωσήφ Μομφεράτο), και σε Κόμμα των Ενωτικών Ριζοσπαστών (vέοι ριζοσπάστες, που απέβλεπαν απλά και μόνο σε ένωση με την Ελλάδα, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Λομβάρδο).

Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Την 21η Μαΐου τα ΕΠΤΑΝΗΣΑ γιορτάζουν το έπαθλο για τους αγώνες και τις θυσίες ενός μέρους του Ελληνικού Έθνους που δε δίστασε να αντιμετωπίσει τη τεράστια δύναμη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Οι Επτανήσιοι ποτέ δε δέχτηκαν παθητικά την κατάπνιξη των πόθων τους. Από το Δημοκρατικό Κατάστημα Αργοστολίου ξεπήδησε ο Ριζοσπαστισμός ο οποίος γέννησε τον αγώνα για την απομάκρυνση των Άγγλων και οδήγησε στην Ένωση των νησιών μας με την Ελλάδα.

Στις 16 Μαΐου 1864 ο απεσταλμένος του Βασιλείου της Ελλάδας Θρασύβουλος Ζαΐμης παρέλαβε από το τελευταίο άγγλο Αρμοστή Στορξ, τα ερειπωμένα φρούρια της Κέρκυρας και στις 21 Μαΐου 1864 έγινε η επίσημη παράδοση των νησιών μας. Τη μέρα αυτή τα νησιά του Ιονίου γίνονται τμήμα του Ελληνικού κράτους και όλοι γιορτάζουν, ενώ υποστέλλεται η Αγγλική σημαία, ανυψώνεται η Ελληνική και συγχρόνως αποχωρούν οι Αγγλικές αρχές κατοχής. Από τους ξέφρενους όμως πανηγυρισμούς του ανυποψίαστου κόσμου, απουσιάζουν οι κορυφαίοι ηγέτες και μάρτυρες του ριζοσπαστικού αγώνα, ο Ηλίας Ζερβός-Ιακωβάτος και ο Ιωσήφ Μομφεράτος. Απουσιάζουν συνειδητά και προκλητικά. Ο ένας μένει κλεισμένος στο σπίτι του, αρνούμενος να συμμερισθεί αυτό το εθνικό μεθύσι για να αυτοσυγκεντρωθεί και ο άλλος παρακολουθεί τις εκδηλώσεις πίσω από μια μισόκλειστη γρίλια με τη καρδιά σφιγμένη. Γιατί; 

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα και με αυτό το πνεύμα οι Άγγλοι οργάνωσαν την Ιόνιο πολιτεία. Όταν άρχιζε μέσα σε δύσκολες περιστάσεις τη σταδιοδρομία του το Ελληνικό κράτος (1832) και διαμορφώνονταν των Ελλήνων η μεγάλη Ιδέα (1844), εύλογο αυτό ήταν να ασκεί έλξη προς τους Επτανήσιους, αφού μάλιστα πολλοί Επτανήσιοι πρωτοστατούσαν στην οικοδόμηση του Νέου Ελληνικού κράτους (Καποδίστριας, Μεταξάς). Έτσι σταδιακά άρχισε να διαμορφώνεται το αίτημα για Ένωση με την ευρύτερη ελληνική πατρίδα. Το αίτημα αυτό κατά τη δεκαετία του 1840 έπαιρνε ολοένα ευρύτερο περιεχόμενο (κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό) και μαχητική έκφραση (μαχητικές εκδηλώσεις του Σταυρού (ΣΕΠ 1948), εξέγερση της Σκάλας (1849). Τότε διαμορφώθηκαν στα Ιόνια νησιά τρία κόμματα ή πολιτικά μορφώματα:

1) Oι Προστασιανοί. Ευγενείς και άλλοι που εξαρτούσαν τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τους από την αγγλική παρουσία.
2) Οι Μεταρρυθμιστές. Κόμμα που προέβαλε την ανάγκη μεταρρύθμισης του Συντάγματος του 1817, που τόνιζε την ανάγκη ανόδου του μορφωτικού επιπέδου των Επτανησίων και μετέθετε την Ένωση στο απώτερο μέλλον.
3) Οι Ριζοσπάστες. Παράταξη η οποία σε αδιαχώριστη ενότητα πρόβαλε τις αρχές της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Το 1858 το κόμμα των Ριζοσπαστών διασπάται σε Ενωτικούς και Αληθείς. Οι Αληθείς Ριζοσπάστες υπό τους Κεφαλλήνες Ηλία Ζερβό Ιακωβάτο και Ιωσήφ Μομφεράτο μένουν πιστοί στις δημοκρατικές και κοινωνικές αρχές του Ριζοσπαστισμού. Οι Ενωτικοί Ριζοσπάστες υπό τον Ζακυνθινό Κων/νο Λομβάρδο εμφανίζονται ρεαλιστές και συμβιβασμένοι με την ιδέα της Ένωσης άνευ άλλου όρου και κοινωνικού περιεχομένου.




-------------------------------------------------------------------------------------




Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο Ε.Λ.Α.Σ. στα Χανιά
20/05/2017
Με την «ευκαιρία» συμπλήρωσης 76 χρόνων από την Μάχη και την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς ( Sorry , «από τους … Ναζί») και τα μαζικά εγκλήματα πολέμου ( ληστείες και δολοφονίες ) που ακολούθησαν από τους προηγούμενους , Γερμανούς και μη , «Ευρωπαϊστές», αναδημοσιεύω περσινό άρθρο μου στον «Αγώνα της Κρήτης» ( μiα αξιόλογη προσπάθεια άσκησης «ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας») με ορισμένα για πολλούς άγνωστα ιστορικά στοιχεία.
http://agonaskritis.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-2/
Το μοναδικό φαινόμενο : Αγγλοι και Γερμανοί μαζι με ταγματαλήτες, κατά του ΕΛΑΣ...
Κι αυτοι μας κυβερνανε ακομα...




---------------------------------------------------------------------------------------




Προτιμώ να ασχολούμαι με τον Παλαιστινιακό λαό τους εκατοντάδες κρατούμενους που παλεύουν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ παρά με τα χημικά των κουκουλοφόρων που διαλύουν ΚΑΘΕ απόπειρα ο λαός να κατέβει στο Σύνταγμα και να στείλει στη δικαιοσύνη τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικούς του ..... πρέπει ΞΑΝΑ να γεμίσουμε τις πλατείες , να γνωριστούμε , να μιλήσουμε και η οργή μας να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη αντίστασης , μέχρι να ανατραπούν οι τύραννοι ..... πρέπει η Αριστερά μαζί με το λαό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .... Ξεχάστε προγράμματα και διαφοροποιήσεις ... ο εξαθλιωμένος λαός  θα σας δώσει τις απαντήσεις , εκείνος θα σας δώσει την εντολή για το ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ..... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ , ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ..... 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ελεύθερων ανθρώπων των μαχητών ελευθερίας ..... ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ .....



---------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιος να σφυρίξει στους Συριζαίους ότι οι αυτοκτονίες επί των ημερών τους φούντωσαν




-----------------------------------------------------------------------------------------



ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ;;;;
..ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ....




----------------------------------------------------------------------------------------





Μπροστα μας εξελισσεται μια ενδοιμπεριαλιστικη συγκρουση . Ρωσια και ΗΠΑ ανταγωνιζονται σκληρα για το μοιρασμα της βενεζουελας. Η συγκρουση μπολιβαριανου μετωπου και δεξιας αντιπολιτευσης ειναι καθαρα μια ενδοαστικη συγκουση στο φοντο αυτων των ενδοιμπεριαλιστικων ανταγωνισμων . Ουτε με το φιλορωσικο μπολιβαριανο μετωπο , ουτε με την φιλοΗΠΑ δεξια αντιπολιτευση. Το ΚΚ δεν μπαινει κατω απο την ξενη σημαια τμηματων της αστικης ταξης

Οι ΗΠΑ απεργάζονται επέμβαση στην Βενεζουέλα ;
Η μόνιμη πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να πάρει να κινηθεί δραστικά κατά της Βενεζουέλας. Συγκεκριμένα δήλωσε : "Αυτά πιυ βλέπουμε στην Βενεζουέλα, τα βλέπουμε στην Συρία , στο Νότιο Σουδαν. Αν δεν κινηθούμε η κατάσταση θα συνεχίζεται".

Σχολιο.- Μιλαει ειρωνικα για τους "ισοαποστακιδες" του σημερινου δηθεν "κκε", που η ηγεσια του εκμεταλευεται τον τιτλο
Σχολιο.- Αναμένουμε με αγωνία να μας υποδειξουν τα τμήματα του μονοπωλιακου κεφαλαίου στην Βενεζουέλα που στηρίζουν την Μπολιβαριανη Επανάσταση. Εκτός αν βάζουν στο ιδιο καζάνι τα μικροαστικα στρώματα με τουε γιανκηδες, τους Μπακαρντι και την Μπανανα. Και μιας κα θα μπουν στον κόπο ας μας διαφωτισουν και για τα τμήματα της ελληνικής ολιγαρχίας που θέλει σύγκρουση με ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ και ντόπια ολιγαρχία(ας και το τελευταίο ακούγεται κάπως)




----------------------------------------------------------------------------------------



Το HDP αντικαθιστά τη φυλακισμένη του ηγέτιδα
 Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 23:15
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) όρισε σήμερα νέα συμπρόεδρο, την Σερπίλ Κεμάλμπαϊ , η οποία θα αντικαταστήσει την προκάτοχό της Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία έχει φυλακισθεί και εκπέσει του βουλευτικού της αξιώματος κατηγορούμενη από τις τουρκικές αρχές για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και σχέσεις με το PKK.

Η Σερπίλ Γιουκσεκντάγκ εξελέγη από το έκτακτο συνέδριο του κόμματος , το οποίο συνήλθε σήμερα στην Αγκυρα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο συμπρόεδρος του HDP, ο χαρισματικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς, βρίσκεται επίσης στην φυλακή από τον Νοέμβριο και απειλείται με φυλάκιση έως 142 ετών. Από την φυλακή κατόρθωσε να στείλει μήνυμα προς το συνέδριο του κόμματός του, όπως και η Φιτζέν Γιουκσεκντάγκ, η οποία ανέφερε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα του περασμένου μήνα για την ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέρχεται σε μία νέα φάση, «ενός πιο αποφασιστικού αγώνα για την ειρήνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την ελευθερία του συνέρχεσθαι».

Στην ομιλία της, η Σερπίλ Κεμάλμπαϊ δήλωσε ότι το κόμμα της «θα προωθήσει τον αγώνα για την δημοκρατία και την ειρήνη».




-------------------------------------------------------------------------------------------




Τζιχαντοφασιστες εκτέλεσαν γυναίκες και παιδιά με μια σφαίρα στο κεφάλι
 Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 20:57
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος εκτέλεσε 19 πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σε ένα χωριό στην επαρχία της Συρίας Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων που μάχονται εναντίον των τζιχαντοφασιστών, ανακοίνωσε σήμερα το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.

"Μαχητές του ΙΚ εισέβαλαν στο χωριό Τζαζράτ αλ-Μπουσάμ το βράδυ της Παρασκευής, συγκέντρωσαν 19 πολίτες, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, και τους εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στα πτώματά τους", δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής του Αποικιακου παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.




---------------------------------------------------------------------------------------------





Ροχανί: Απόδειξη ενότητας το αποτέλεσμα των εκλογών
 Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 18:47
Ως «απόρριψη των εκκλήσεων για τον τερματισμό των μεταρρυθμίσεων» και «επίδειξη ενότητας», περιέγραψε το αποτέλεσμα των εκλογών ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, μετά από την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο κ. Ροχανί δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις για την δημιουργία μιας περισσότερο ελεύθερης κοινωνίας και την βελτίωση της οικονομίας.

«Το Ιράν είναι ένα μεγάλο έθνος. Εσείς είστε οι πραγματικοί νικητές των εκλογών... Θα παραμείνω πιστός στις δεσμεύσεις μου απέναντί σας», έγραψε ο κ. Ροχανί στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχάρη σήμερα τον ιρανό ομόλογό του για την επανεκλογή του και δεσμεύτηκε να επιδιώξει τη συνεργασία με την Τεχεράνη, κυριότερο σύμμαχο στην περιοχή της Συριακής Δημοκρατίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Επενεξελέγη ο Ροχανί με ποσοστό 57%
 Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 16:10
O απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί επανεξελέγη σήμερα στην προεδρία καθώς οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι στήριξαν τις προσπάθειές του να αποκαταστήσει τους δεσμούς με το εξωτερικό και να αναζωογονήσει την οικονομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμάνι Φαζλί επιβεβαίωσε στην κρατική τηλεόραση το αποτέλεσμα λέγοντας ότι ο μετριοπαθής ιερωμένος Ροχανί κέρδισε 23,5 εκατομμύρια ψήφους-το 57%-σε σχέση με τις 15,8 εκατομμύρια--38,3%--του σκληροπυρηνικού αντιπάλου του Εμπραχίμ Ραϊσί.
Το ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Παρασκευή ανήλθε σε 73%, γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην παράταση της ψηφοφορίας κατά αρκετές ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα.


Στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι με συνολικά 56 εκατομμύρια Ιρανούς να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ο Ροχανί αντιμετώπισε τον 56χρονο Ραϊσί, έναν συντηρητικό ιερωμένο που πρόσκειται στον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος εμφανίστηκε ως συνήγορος των φτωχών και είπε ότι θέλει να δώσει προτεραιότητα στην «οικονομία της αντίστασης», που βασίζεται στην εθνική παραγωγή και στις εθνικές επενδύσεις.

Δύο μικρότεροι και λίγο γνωστοί υποψήφιοι --ένας μεταρρυθμιστής που ζήτησε να ψηφιστεί ο Ροχανί κι ένας συντηρητικός-- συμμετείχαν επίσης στις χθεσινές εκλογές. Kαι πηραν 0,5% και 1,1% αντιστοιχα.

Ο 68χρονος Ροχανί ηγήθηκε το 2015 της υπογραφής της συμφωνίας για τα πυρηνικά με τις διεθνείς δυνάμεις και έκανε προεκλογική εκστρατεία που βασίστηκε, όπως ο ίδιος είπε, στην επιλογή ανάμεσα σε περισσότερες πολιτικές ελευθερίες και στον "εξτρεμισμό".

Εκτός από τη σύναψη της πυρηνικής συμφωνίας, ο απερχόμενος πρόεδρος κατάφερε επίσης να ρίξει τον πληθωρισμό από 40% το 2013 σε 9,5% σήμερα.

Τον Ροχανί συνεχάρησαν σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Οι Ιρανοί συμμετείχαν με πάθος στην πολιτική ζωή της χώρας τους. Συγχαίρω τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί για την ισχυρή εντολή που έλαβε", έγραψε η Μογκερίνι στο Twitter και πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να εργαστεί για την πλήρη εφαρμογή της JCPOA (Σ.τ.Σ: το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η Ομάδα Χωρών 5+1 με το Ιράν τον Ιούνιο του 2015) καθώς και για την διμερή συνεργασία, την περιφερειακή ειρήνη και την ικανοποίηση των "προσδοκιών όλων των Ιρανών".
"Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε τηλεγράφημα στον Χασάν Ροχανί με τον οποίο τον συγχαίρει για την μεγάλη νίκη του στις ιρανικές προεδρικές εκλογές", ανέφερε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητά του να αναπτύξει περαιτέρω την ρωσο-ιρανική συνεργασία σε διμερή και διεθνή ζητήματα.




------------------------------------------------------------------------------------------




Που πήγαν όλοι αυτοί οι χιλιάδες που διαδήλωναν κατά του Τραμπ "Του Πλανητάρχη του πολέμου και του Σεξισμού";
Σχολιο.-   Αυτό παρατηρώ και γω. Τι έγινε ξαφνικά? Όλες οι διαδηλώσεις ως δια μαγείας κόπηκαν... μαχαίρι. Μάλλον ο Τράμπας ευθυγραμμίστηκε και συνετίστηκε πλήρως με τον βούρκο του Νεοκονισμού. Τώρα πια από "σεξιστής" και "φασίστας" που τον βάπτιζαν, έγινε ο "πολιτικά ορθός" και "υπεύθυνος" Πρόεδρος.
Σχολιο.-  Μπήκε στο μπλοκ των Αντισεξιστών.  Για αυτό και συναντήθηκε με τους Σαούντ. Απλά τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να τους τρολλάρουμε με φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκη φοιτητή στο Πανεπιστημιο του Λφοβ σε 2,5 χρόνια φυλάκισης για παράθεση χωρίου του Λένιν στο Facebook, βάσει του Ε.Ε. εμπνεύσεως νόμου "κατά του ολοκληρωτισμού" (Ουκρανία). Το ίδιο δικαστήριο απεφάνθη να καταστραφούν "όργανα του εγκλήματος" που βρέθηκαν μετά από έρευνα στο σπίτι του φοιτητή, όπως "το Κεφάλαιο" του Μαρξ.




----------------------------------------------------------------------------------------



Η εφημεριδα Κυριακατικη Δημοκρατια γραφει ότι τα χαπια για την χοληστερηνη χτυπουν και την πλλαπλη  σκληρυνση.




---------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 21 Μαΐου 2017
Γιατί ο Όσκαρ Λόπες ντύθηκε στα μαύρα την ημέρα της απελευθέρωσής του;

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 17/5 στο Εσκαμπρόν, ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα εξήγησε γιατί ντύθηκε στα μαύρα την ημέρα που επίσημα απελευθερώθηκε μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες κρατούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, ο κατάλογος των λόγων που έδωσε για να ντυθεί έτσι:

1) «Όσα χρόνια ήμουν φυλακισμένος ποτέ δεν μπορούσα να ντυθώ με πένθος όταν πέθαιναν αγαπημένοι μου».

2) Σήμερα «τιμάται η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας, και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς αυτή την κοινότητα».

3) «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου με το κίνημα Black Lives Matter [Οι Μαύρες Ζωές Μετράνε].

4) «Γιατί το μήνυμά μου είναι, και θα είναι αγάπης, όχι μίσους ή φόβου».

5) «Για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους πολιτικούς κρατούμενους και κρατούμενες στις φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Άνα Μπελέν Μόντες».

6) «Για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πουέρτο Ρίκο».

Και κατέληξε:

Ζήτω ο αγώνας για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο.

Πηγή: http://proyectonumantino.blogspot.gr/2017/05/blog-post_21.html?spref=fb





---------------------------------------------------------------------------------------------



5 χρονια αγριοι φοροι.  Περικοπες συνταξεων και κοινωνικων επιδοματων, νεοι φοροι, νεες εισφορες. Παγκοσμιως μονο η Νορβηγια με τα πετρελαια και η Σιγκαπουρη εχουν πλεονασμα πανω από 3,5%.



----------------------------------------------------------------------------------------



Πουλησαν για 104 εκατ «κοκκινα" δανεια 1,3 δις! Μεγα σκανδαλο. Παρεδωσε στα νυχια των «κορακιων» χιλιαδες δανειοληπτες η Τραπεζα Αττικης. Τα πηρε στο  8% της αξιας τους η αγγλικη Aldridge EDC Speciality Finance.  Γιατι η Τραπεζα Αττικης προτιμησε τα «αρπακτικα» και δεν καλεσε, πριν τα δωσει τζαμπα, τους οφειλετες να δωσουν το 10% η εστω το 20%, και να σωθουν?



----------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυψη. Από non-paper του Μαξιμου. Πλεονασμα 4% συμφωνησε η κυβερνηση για το 2019 και όχι 3,5%.



-------------------------------------------------------------------------------------------



Και το κτιριο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, με τα κελια του Μουστακλη και   του  Παναγουλη, στο ΤΑΙΠΕΔ.  Ελεος! Ξεπουλανε την Ιστορια του τοπου μας!  Ξεσπασε πολεμος κυβερνησης – ΚΚΕ. Στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητανε το κεφαλι του Πιτσιορλα.




-----------------------------------------------------------------------------------------



35η μέρα... Απεργια πεινας Παλαιστινιων πολιτικων κρατουμενων στις φυλακες των ισρηλινοναζι. Αλληλεγγύη, καταδίκη των νεοναζί της Ε.Ε. που σιωπούν ένοχα!



------------------------------------------------------------------------------------




Αναρωτιέται το τσίρκο η λεσβια στη γερμανικη τηλεοραση... γιατί οι φυσιολογικές οικογένειες καταλήγουν σε διαζύγιο... ενώ τα περισσότερα gay ζευγάρια που κρατούν 1-2 μήνες... ευτυχώς έχουν διάρκεια...




--------------------------------------------------------------------------------------------




Γεννιέται στην Ιταλια ο στόλος εναντίον των Μ.Κ.Ο. περισυλλογής λαθρομεταναστών!

"Έτσι θα κάνουμε το ναυτικό αποκλεισμό στα πλοία των Μ.Κ.Ο. που μεταφέρουν λαθρομετανάστες"... επισημαίνουν οι ακτιβιστές της οργάνωσης "Γενιά της Ταυτότητας" (Generazione Identitaria) ξεκινώντας τη συλλογή χρηματοδότησης αγοράς πλοίων που θα αποτρέπουν τη διακίνηση "μεταναστών και προσφύγων" προς την Ιταλία.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά το επεισόδιο στην Κατάνια της Σικελίας, όπου οι ακτιβιστές εμπόδισαν με μικρά πλοιάρια τον απόπλου του υπερσύγχρονου πλοίου της φιλανθρωπίας "Aquarius" προς τη Λιβύη, της γνωστής ΜΚΟ "Γιατροί χωρίς Σύνορα", θυγατρικής των αμερικάνικων Υπηρεσιών, που εμπλέκεται στην κερδοφόρα επιχείρηση "μετανάστες-πρόσφυγες".
Η οργάνωση "Γενιά της Ταυτότητας" διακηρύσσει με αποφασιστικότητα: "Θα υπερασπιστούμε τη γη μας"!

Η Μ.Κ.Ο. Sos Mediterranée (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS) αμέσως μετά την παρεμπόδιση αρνήθηκε το ρόλο διακινητή λαθρομεταναστών και
υπεραμύνθηκε του διεθνούς και ναυτικού δικαίου περί διάσωσης ναυαγών. Βέβαια στη γείτονα χώρα έχει ανοίξει στα σοβαρά το θέμα της στενής συνεργασίας των ΜΚΟ με τους δουλέμπορους και τη μαφία κι αναμένονται οι εξελίξεις: Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!
Λίγες ημέρες αργότερα η  Μ.Κ.Ο. Sos Mediterranée που προσδιορίζεται στο χώρο των "επαγγελματιών αντιρατσιστών" με ιδιότητα του προσωπικού τους τον "εθελοντισμό", αλλά αδρά αμειβομένων γνωστών ΜΚΟ "radical chic", πέρασε στην αντεπίθεση για την παρεμπόδιση του "φιλανθρωπικού" τους "λειτουργήματος" περισυλλογής "μεταναστών" από την οργάνωση "Γενιά της Ταυτότητας" με τους εξής χαρακτηρίσμους: "Τέσσερεις διαμαρτυρόμενοι, μέλη ξενοφοβικών κινημάτων".
Η κερδοφόρα επιχείρηση εκμετάλλευσης των θυμάτων του ιμπεριαλισμού με δήθεν "φιλανθρωπικό" προσωπείο, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα κατόρθωσε να εκμαυλίσει και να ενσωματώσει τον πολιτικό χώρο της "δικαιωματικής αριστεράς", τους radical chic της "κοινωνίας των πολιτών του Σόρος και συχνά πυκνά αντιμετωπίσει με χυδαίες μεθόδους όσους αντιστέκονται και προσδίδοντας χαρακτηρισμούς "ξενοφοβίας, ρατσισμού, ακροδεξιάς..." ας δούμε ποιο είναι αυτό το νέο κίνημα που αναπτύσσεται στην Ιταλία και "χαλάει τη σούπα" της κερδοφόρας "φιλανθρωπίας", τη διακίνηση δούλων για λογαριασμό του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου.
Η οργάνωση "Γενιά της Ταυτότητας" (Generazione Identitaria - GID) είναι ένα κυρίως νεολαιίστικο κίνημα που εμπνέεται από την "αγάπη προς τον τόπο τους", όπως τονίζουν κι επισημαίνουν πως δεν σχετίζονται με κομματικούς μηχανισμούς. Πιστεύουν το τρίπτυχο "Γη, έθνος, παραδόσεις".
Αναδύθηκε στα τέλη του 2012, με ιδρυτές πέντε Ιταλούς νεολαίους που μπροστά στην οικονομική κρίση της σημερινής "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειες" αρνήθηκαν να φύγουν μετανάστες στα σκλαβοπάζαρα των "αναπτυγμένων" χωρών, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και τις πόλεις τους κι αποφασισμένοι να δώσουν το δικό τους ακτιβίστικο αγώνα για τους συμπολίτες τους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, το περιβάλλον και την πολιτική κυριαρχία του λαού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι προσομοιάζουν με την ελληνική νεολαία στα τέλη του '70, αρχές του'80, μ' εκείνο το εμπνευσμένο άνεμο πολιτισμού και παραδόσεων που διαπέρασε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όταν την περασμένη Παρασκευή προχώρησαν στην παρεμπόδιση αναχώρησης του πλοίου των Μ.Κ.Ο. "Aquarius", που δεν κάνει άλλη δουλειά από το να προσεγγίζει στην κυριολεξία τις ακτές της Λιβύης για να παραλάβει το εμπόρευμα, το φρέσκο κρέας για τις κρεατομηχανές της "πολιτισμένης" δύσης επισήμαναν: "Κάθε εβδομάδα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, πλοία φορτωμένα με λαθρομετανάστες προσεγγίζουν την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πραγματική εισβολή από κατακτητές, που υποστηρίζονται και τους συνδράμουν οι οπαδοί των ανοικτών συνόρων... Θέλουμε να αποκαλύψουμε αυτούς που συνεργάζονται με τους δουλέμπορους με πρόσχημα πως διασώζουν εξαθλιωμένους...".
Δίνουν το δικό τους αγώνα υπέρ των λαών που τους εξαναγκάζουν στη φυγή οι "ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι... ο καπιταλισμός με την κερδοσκοπία" και επισημαίνουν:  "Όχι άλλες αποβιβάσεις... ποτέ πια νεκροί μετανάστες στη θάλασσα
Με το σημερινό πολιτικό-κοινωνικό κλίμα που προώθησε και θα μπορούσαμε να πούμε θεσμοθέτησε η παγκοσμιοποίηση, τα παραπάνω θα τα χαρακτηρίσεις "ρατσιστικά". Κι αν προσθέσεις πως στα ινδάλματά τους περιλαμβάνονται οι κλασικοί της αρχαίας Ελλάδας μαζί με τον βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα -ίσως από τον Λεωνίδα εμπνεύστηκαν και το σύμβολό τους-, ο Κάρολος Μαρτέλο, για τον οποίο τραγούδησε ο μεγάλος Ιταλός τραγουδοποιός στρατευμένος στην αριστερά Fabrizio de André (Carlo Martello), αλλά κι ο Πολωνός βασιλιάς Γιαν Γ΄ Σομπιέσκι που το 1683 έσπασε την πολιορκία της Βιέννης από τους Τούρκους και διέσωσε την Ευρώπη από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Απέναντι στο νέο αφήγημα της παγκοσμιοποίησης, τη θεοποίηση της Ε.Ε. και του ευρώ, την εφεύρεση του "Ευρωπαϊκού Πατριωτισμού" που έχει συνεπάρει τον Μακρόν στη Γαλλία, την ιταλική αριστερά του "Δημοκρατικού Κόμματος" (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας) και ουσιαστικά ενοποίησε την ευρωπαϊκή δεξιά με την ευρωπαϊκή "μεταρρυθμιστική αριστερά", η "Γενιά της Ταυτότητας" απαντάει με σαφήνεια: "Η δική μας Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας Ένωση".
Ποιοι είναι οι εχθροί της "Γενιάς της Ταυτότητας";
Όλοι όσοι υποστηρίζουν τη μαζική μετανάστευση, την ενσωμάτωση των μεταναστών... η Καθολική Εκκλησία, τα θεσμικά συνδικάτα, οι επαγγελματίες αντιφασίστες, η δεξιά κι η ακροδεξιά...
Θεωρούν πως "το προσφυγικό είναι η πιο μεγάλη οικονομική επιχείρηση εναντίον των λαών της Ευρώπης... η ενσωμάτωση είναι η απάτη της πολιτισμικότητας και ευνοεί την παγκοσμιοποίηση και τον νεοφιλελευθερισμό... Η Γηραιά ήπειρος είναι το κοινό μας σπίτι, όμως με περηφάνια διατηρούμε την ταυτότητά μας σε επίπεδο επαρχίας, νομού, περιφέρειας και έθνους... Είμαστε πατριώτες κι όχι εθνικιστές...".
Η οργάνωση "Γενιά της Ταυτότητας" δεν είναι πλέον μια ιταλική υπόθεση, αλλά λαμβάνει πανευρωπαϊκή διάσταση. Έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες εθνικές οργανώσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Τσεχία και τη Σλοβενία με κοινά χαρακτηριστικά που συνοψίζουν ως εξής: "Δημοκράτες, πατριώτες, εκτός κομμάτων και Ευρωπαίοι. Ποτέ ρατσιστές κι εναντίον του ρατσισμού. Γενιά με ταυτότητα σημαίνει να δίνεις αξία στον εθνικό πολιτισμό σου, να αγωνίζεσαι για τη διατήρηση του πολιτισμού σου...".
Η δράση αυτών των νεολαίων στους μικρούς Δήμους, αλλά και στις μεγάλες πόλεις... οι δράσεις τους για το περιβάλλον, τη διατήρηση παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων και καλλιεργειών, τοπικές παραδόσεις (λαογραφικά μουσεία, παραδοσιακή κουζίνα και διατροφή π.χ.) τους κάνει αγαπητούς από τους πολίτες... Ένα κίνημα "αδέσποτο" που αρχίζει να τρομάζει το θεσμικό πολιτικό στερέωμα δεξιάς, ακροδεξιάς και "εκσυγχρονισμένης αριστεράς"...
Η νέα τους δράση προκαλεί το "σύστημα".
Στοχεύουν στη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 ευρώ που διαδικτυακά λαμβάνεις πληροφορίες για την ενίσχυσή τους:  "Θες να προστατεύσουμε την Ευρώπη;" ("Vuoi che proteggiamo l'Europa? - Defend Europe" HELP US TO SAVE EUROPE! HELP US TO SAVE LIFES!). Μέχρι σήμερα, μόνον μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 38.000 ευρώ...
Σε τι χρησιμεύει αυτή η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης με τις πιο διαφανείς διαδικασίες, που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν;
"Θέλουμε να προσλάβουμε ναυτικούς ώστε να αρματώσουμε ένα πλοίο και να σαλπάρουμε εναντίον των εχθρών μας. Θα είναι ο "πατριωτικός στόλος" που θα παρεμποδίζει τις επιχειρήσεις των "ανθρωπιστικών" οργανώσεων στις ακτές της Λιβύης. Ο στρατός των μεταναστών χρηματοδοτείται με αμύθητα ποσά κυβερνήσεων και "δωρητών". Εμείς αναζητούμε μόνον τα έξοδα μας...".
Αυτό το κίνημα που δεν διατίθεται να παραδώσει την ταυτότητα του σε υπερεθνικές και παγκόσμιες κυβερνήσεις, είναι απολιτικό και ξενοφοβικό;
Ας δούμε τις επίσημες θέσεις της "Γενιάς της Ταυτότητας" για τη Συριακή "κρίση". Την επίθεση που δέχεται η Συρία...
"Εναντίον του ιμπεριαλισμού κι υποστήριξη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
Το να είσαι για την Ταυτότητα απαιτεί υποχρεωτικά την υποστήριξη όλων των Λαών της γης που απειλούνται και καταπιέζονται από τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Η 'Γενιά της Ταυτότητας' συνδέει την γέννησή του στην αναγνώριση του ότι όλοι οι Λαοί έχουν αυτονόητο φυσικό δικαίωμα, της εξουσίας και του καθήκοντος στην αυτοδιάθεση και κυριαρχία και οδηγούν την ύπαρξή τους στον αμοιβαίο σεβασμό..."

Σήμερα στην Ευρώπη το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει ολόκληρο το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα (αριστερά και δεξιά), ως αναγκαιότητα υποδούλωσης των λαών και βρίσκει αντιπάλους σε κινήματα που τους προσάπτει την ετικέτα της "ξενοφοβίας", του "ρατσισμού" και συχνά της "ακροδεξιάς" πολιτικής. Η πατρίδα, το έθνος, ο πολιτισμός κι οι παραδόσεις έχουν "ποινικοποιηθεί" και με πρόσχημα τα "δικαιώματα" και τον "αυτοπροσδιορισμό" προσπαθούν να ανατρέψουν και την ιστορία, αλλά και τους κλασικούς του μαρξισμού, που έχουν εξοστρακίσει τα μορμολύκεια της αριστεράς, η ιμπεριαλιστική "αριστερά". Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις  που επαναφέρουμε- δεν επιδέχονται ερμηνείες:
- Οι «εισβολές» αλλοδαπών είναι «διαιώνιση της δουλείας»…
- Καρλ Μαρξ: ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Κι από είχαμε επισημάνει το θέμα πριν αρκετό χρόνο: Oι κλασικοί του Mαρξισμού, εκτός από "ομοφοβικoί" ήταν και "ρατσιστές-ξενόφοβοι"...
Πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως η οικονομική δικτατορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν είναι τυχαίο πως συντονίζει την πολιτική της εξαθλίωσης των λαών με το αφήγημα της "φιλανθρωπίας" απέναντι στους λαθρομετανάστες, την υποδοχή κι "ενσωμάτωση" τους.
Δεν είναι τυχαίο πως και στην Ελλάδα, όπως στις άλλες χώρες του Νότου, στο στόχαστρο είναι η ιδιοκτησία. Το σπίτι του Έλληνα πολίτη, το χωράφι, η περιουσία που με αίμα και ιδρώτα του άφησαν γονείς. Μας θέλουν κι εμάς "μετανάστες-πρόσφυγες", δηλαδή αντικείμενο εμπορίου που μπορεί να μετακινείται με ευκολία ως εμπόρευμα όπου το έχει ανάγκη ο καπιταλισμός. Όταν σου πάρουν το σπίτι, το χωράφι, την περιουσία... Όταν με "θεσμικές" αποφάσεις κατοχικών κοινοβουλίων σου επιβάλλουν "μεταρρυθμιστικές" καινοτομίες, με "προοδευτικό" μανδύα (γάμοι γκέι, λεσβιών, διαπαιδαγώγηση μαθητών στις λεγόμενες έμφυλες καταστάσεις κ.α.π.)... Όταν σου κλέβουν την ψυχή σου, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό σου... Μπορείς πιο εύκολα να μετατραπείς σε "εμπόρευμα" αφού τίποτα δεν θα σε κρατάει, δεν θα σε "δένει" με τον τόπο σου, το χωριό σου, την πόλη σου, την πατρίδα σου.
Στην Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε. μιλούν για ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών, που ισχυρίζονται πως θα επιλύσουν και το δημογραφικό πρόβλημα. Για τους 500.000 νέους επιστήμονες που εγκατέλειψαν την πατρίδα μας δεν μιλούν, αλλά έχουν λύση: θα τους αντικαταστήσουν "μετανάστες" κι αυτοί θύματα της δουλείας και των κερδών του καπιταλισμού. Μιλούν για δημογραφικό πρόβλημα και περικόπτουν κοινωνικά επιδόματα τέκνων, ενώ ταυτόχρονα σου πουλάνε επικοινωνιακά και μάλιστα με αριστερό περιτύλιγμα, ως κοινωνική πολιτική τη θεσμοθέτηση της φτωχοποίησης. Όχι μόνον στους λαθρομετανάστες, αλλά και στα παιδιά μας στα σχολεία θα προσφέρουν φαγητό κι αυτό χωρίς ντροπή το βαπτίζουν "αριστερή" πολιτική κι "αλληλεγγύη".
Σ' όλα αυτά το απρόβλεπτο, το μη ελεγχόμενο από κομματικούς μηχανισμούς είναι μπροστά μας κι είναι το μοναδικό που μελετούν και τρέμουν οι εξουσιαστές. Γιατί η πρώτη σπίθα θα ανάψει φωτιές που δύσκολα θα μπορέσουν να σβήσουν...




-------------------------------------------------------------------------------------------




Νεοφιλελευθερισμός και ναζί…το ίδιο μαγαζί

Μέρος της στρατηγικής διείσδυσης που επέλεξε ο Χίτλερ στα γερμανικά λαϊκά εργατικά στρώματα, ήταν μια εκ του πονηρού ρητορική κοινών χαρακτηριστικών με την μαρξιστική θεωρία, η οποία διαμόρφωνε ψευδεπίγραφα μια εχθρική στάση προς τους κεφαλαιοκράτες της εποχής.

Ενώ, δηλαδή, προωθούσε στις λαϊκές μάζες την εικόνα του συστημικού πολέμιου του κεφαλαίου, την ίδια ώρα έκλεινε το μάτι στην οικονομική γερμανική ολιγαρχία με διαβεβαιώσεις κάτω από το τραπέζι.

Προετοιμάζαν την γερμανική οικονομία για τον πόλεμο, έχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη ετεροκλήτων οικονομικών και κοινωνικών τάξεων.

Η οικονομική κρίση τη δεκαετία του 1930 είχε σαν αποτέλεσμα πολλά κράτη στη προσπάθεια θωράκισης των οικονομιών τους, να παρέμβουν μηχανιστικά στο καπιταλιστικό σύστημα, με μια σειρά κομβικών κρατικοποιήσεων μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Το ίδιο συνέβη στη Γερμανία, πριν την άνοδο του Χίτλερ. Το ναζιστικό κόμμα συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα τις κρατικοποιήσεις ως σημαντικό κομμάτι ανάπτυξης της οικονομίας, προς άγρα και προσέλκυση ανυποψίαστων ψηφοφόρων.

Οι χαμηλοί μισθοί, ο φόβος της ανεργίας και η γενικότερη απέχθεια προς τους κεφαλαιοκράτες και τους τραπεζίτες μετά το βίαιο ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, δημιουργούν ευρύτερα ακροατήρια που προσεγγίζουν το ναζιστικό κόμμα.

Ο Χίτλερ κερδίζει τις εκλογές θέτοντας άμεσα την κρυφή του ατζέντα σε εφαρμογή.

Η Γερμανική Γραμματεία Δημοσίων Οικονομικών, το Φλεβάρη του 1933 ανακοινώνει επίσημα «ότι η πολιτική εθνικοποιήσεων που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σταματά. Οι κρατικής ιδιοκτησίας εταιρείες μετατρέπονται πάλι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις»!

Το ανάποδο, δηλαδή, από ότι συνέβαινε την ίδια περίοδο σε Αμερική, Γαλλία, Αγγλία και αλλού.

Η ναζιστική κυβέρνηση, ίσως πρώτη στον κόσμο, υιοθετεί το μοντέλο των ιδιωτικοποιήσεων με τέτοιο ρυθμό που γεννιέται εξαιτίας τους ένας νέος οικονομικός όρος το: «privatisation», που καθολικά χρησιμοποιείται στην οικονομική βιβλιογραφία της εποχής.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι,η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στον κόσμο της εποχής, η Κρατική Εταιρεία Χάλυβα καθώς και εταιρείες κατασκευών και ναυπηγείων ιδιωτικοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες.

Βεβαίως προηγήθηκε η ιδιωτικοποίηση των μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών που είχαν κρατικοποιηθεί στα χρόνια πριν τους  ναζί, όπως οι: Deutsche Bank und Disconto-Gesellschaft, Privatbank, Dresdner Bank.

Η ναζιστική οικονομία αναπτύσσονταν στα χέρια των κεφαλαιοκρατών συσσωρεύοντας τεράστια κέρδη, μέρος των οποίων πήγαιναν στο ναζιστικό κόμμα και τη κυβέρνηση. Παράλληλα την περίοδο του πόλεμου ιδιωτικές εταιρείες όπως η Siemens, η ΒΜW, η Hugo Boss (εταιρεία που κατασκεύαζε τις στρατιωτικές στολές των SS και της ναζιστικής νεολαίας), η εταιρεία χημικών και φάρμακων IG Farbe με τις θυγατρικές της Agfa και Bayer, η Audi, η Daimler-Benz, γνωστή σήμερα ως Μercedes, κ.λπ χρησιμοποίησαν τζάμπα τα εργατικά χέρια εκατομμυρίων αιχμαλώτων και Εβραίων κρατούμενων.

Το τέλος του πόλεμου βρίσκει τις Ευρωπαϊκές οικονομίες κατακερματισμένες, τον «ψυχρό πόλεμο» σε εξέλιξη και το μεταπολεμικό καπιταλισμό σε διαρκή μετάλλαξη.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σαράντα χρόνια μετά το ναζιστικό πείραμα, η ιδέα των ιδιωτικοποιήσεων επανέρχεται με τις ιδιωτικοποίησης κρατικών εταιρειών τεράστιας δημόσιας στρατηγικής και οικονομικής σημασίας. Κερδοφόρες κρατικές υπηρεσίες εκποιούνται σε ιδιώτες, δημιουργώντας νέες κεφαλαιοκρατικές ελίτ. Η πρωτοπόρα για την εποχή της ναζιστική εκδοχή, επανακάμπτει μέσα στις σύγχρονες δικτατορίες ή αστικές δημοκρατίες. Οι ανάγκες αλλαγής σχέσεων κεφαλαίου και κράτους με το κύμα ιδιωτικοποιήσεων βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Iνδονησία του Σουχάρτο, στη Χιλή του Πινοσέτ και στη θατσερική Αγγλία, με τα πλουτοπαραγωγικά «φιλέτα» να ιδιωτικοποιούνται και τις εργατικές δυνάμεις να περιθωριοποιούνται από ελλειμματικούς εργασιακούς κανόνες.

Το πείραμα του κεφαλαίου αναδύεται μέσα από ανελεύθερες εργασιακές πολιτικές και εφαρμόζεται σε βάρος ολόκληρων λαϊκών τάξεων και κοινωνιών, στον άξονα του υπερκέρδους για του λίγους.

Νεοφιλελεύθερες, ή μη , πολιτικές ηγεσίες τίθενται στη υπηρεσία της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, λειτουργώντας ουσιαστικά σε συνεργασία με το ίδιο το κεφάλαιο προς όφελος των κερδών του, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες φτωχοποίησης των λαών. Η αρχαιολογία του νεοφιλελευθερισμού με τις ρίζες της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, από τους θεωρητικούς της μονεταριστικής σχολής, δημιουργεί τον σύγχρονο οικονομικό σκοταδισμό, έμπνευση των οικονομολόγων «προφητών» του νεοφιλελευθερισμού Τζόζεφ Σουμπέτερ, Φρίντριχ φον Χάγιεκ και Μίλτον Φρίντμαν.

Το φάντασμα της οικονομίας του ναζισμού βρίσκει εφαρμογή στον αποκαλούμενο νεοφιλελευθερισμό. Πολιτικές και οικονομικές ελίτ συντάσσονται στην ίδια ευθεία, εισάγοντας όχι μόνο νέους οικονομικούς όρους άλλα και πρακτικές συνδιαλλαγής ισχυρών διαπλεκόμενων κατεστημένων. Η οικονομία της αγοράς ή του χρηματοπιστωτικού συστήματος μαζί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αναπτύσσονται ταχύτατα στις ανεπτυγμένες χώρες με όλες τις παραμορφώσεις τους  – βλέπε και μνημόνια – φτάνοντας μέχρι την ασύδοτη νεοαποικοιοκρατική εκμετάλλευση υποανάπτυκτων χωρών. Ο ύστερος καπιταλισμός περνάει στη φάση του νεοφιλελευθερισμού με όλα τα κεκτημένα του ανά χείρας, διαδίδοντας  παγκόσμια την ιδέα του υπερκέρδους! Η ευημερία των λίγων έναντι των πολλών!  Αποσαθρωμένες εργασιακές σχέσεις, ελαστικές  μορφές εργασίας, μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών κεκτημένων ανασφάλιστη εργασία, επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης είναι από τα λίγα χαρακτηριστικά της εργασιακής γαλέρας του νεοφιλελευθερισμού. Τα νεοφιλελεύθερα δόγματα μετατρέπονται στο ευαγγέλιο της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Άμεση προτεραιότητα δίνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου και κατά της εργασίας, στη μείωση των δημοσίων δαπανών, πρωταρχικός παράγοντας αύξησης της ανεργίας, στην απελευθέρωση συναλλαγών και μεταφοράς κεφαλαίων, με στόχο το ξέπλυμα των υπερκερδών δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων κερδοφόρων επιχειρήσεων ή υπηρεσιών.
Ναζισμός, νεοφιλελευθερισμός, παγκοσμιοποίηση με κοινό παρανομαστή τον οικονομικό ιμπεριαλισμό των ιδιωτικοποιήσεων.