Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τριτη 9 Μαιου 2017




ΣΥΡΙΑ UPDATE

1. Αστραπιαία επίθεση του ΣΑ στρατού παράλληλα στα σύνορα με την Ιορδανία απέκοψε τα προωθημένα τμήματα του FSA στην έρημα. Η απειλή από νότο μειώθηκε δραστικά, εκτός αν αποτολμηθεί επίθεση σε κωμόπολη που πλέον ελέγχει ο στρατός πάνω στον δρόμο από Ιορδανία προς Παλμύρα (τουλάχιστον 100 χλμ από την πόλη).

2. Ο θύλακας Μπαρζεχ-Γκαμπούν δεν αντέχει. Οι τζιχαντιστές διαπραγματεύονται αποχώρηση προς Ιντλίμπ και παράδοση της περιοχής στον στρατό. Από το πολεοδομικό συγκρότημα της ευρύτερης Δαμασκού τους μένει μόνο η συνοικία Τζομπάρ και στην ευρύτερη περιοχή η Γκούτα (Ντούμα) ανατολικά και το Γιαρμούκ στα νότια.




-----------------------------------------------------------------------------



Μια μέρα σαν τη σημερινή πριν 72 χρόνια ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της. Η νίκη του της ανθρωπότητας εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Μια νίκη που κατορθώθηκε χάρη στις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων. Χωρίς προηγούμενο η συμβολή του λαού της Σοβιετικής Ένωσης που έδωσε 20.000.000 νεκρούς σ αυτό τον πόλεμο.
Βαρύ όμως ήταν το τίμημα που πλήρωσε και ο λαός της χώρας μας. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.88,300 ήταν οι νεκροί στα αλβανικά και βόρεια σύνορά μας . 40,000 οι εκτελεσμένοι. 300,000 οι νεκροί από πείνα.210,000 οι όμηροι εργάτες-σκλάβοι. 63,000 οι Ελληνο-Εβραίοι θύματα του Ολοκαυτώματος.94 τα μαρτυρικά χωριά και πόλεις. 1170 οι κατεστραμμένες πόλεις και χωριά.401,000 τα γκρεμισμένα σπίτια.1,200,000 οι άστεγοι.906 τα βυθισμένα εμπορικά πλοία .129 οι γκρεμισμένες γέφυρες. 298,753 τόνοι ορυκτού πλούτου κλεμμένοι. Εκατοντάδες κλεμμένοι αρχαιολογικοί θησαυροί.
Τεράστια ήταν η συμβολή του ΕΑΜ στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή. Το ΕΑΜ έσωσε το λαό από την πείνα. Δημιούργησε φύτρα εξουσίας στις απελευθερωμένες περιοχές (Λαϊκή Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Δικαιοσύνη). Στις 10/3/1944 ορκίστηκε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), το κεντρικό πολιτικό όργανο διοίκησης των απελευθερωμένων περιοχών, ενώ μετά από εκλογές (23/4/1944), που διενεργήθηκαν σε συνθήκες Κατοχής, εκλέχτηκε το «Εθνικό Συμβούλιο» με έδρα τις Κορυσχάδες (30/4/1944).
Στο στρατιωτικό επίπεδο, ο ΕΛΑΣ καθήλωσε 8 έως 12 εχθρικές μεραρχίες, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στη γενικότερη πολεμική προσπάθεια. Στον αγώνα αυτό, χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι ΕΑΜίτες έδωσαν τη ζωή τους. Στην Καισαριανή, το Κούρνοβο, στην Ακροναυπλία, στην Κοκκινιά, και σε τόσες άλλες περιοχές.
Στην εποχή μας, που το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι αλλά και διάφοροι παραχαράκτες προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να τα θυμόμαστε. Σήμερα, που μια ναζιστική εγκληματική συμμορία με τον μανδύα κόμματος βρίσκεται στην ελληνική βουλή. Ο Κασιδιάρης μόλις το 2011, στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής (20/4/2011), εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού, εξυμνούσε τον… «ρομαντισμό» των «Ες – Ες» και των Άουσβιτς. Έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; (…). Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).
Είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες που να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν τους υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, ξεχνώντας τα πόσα δεινά έχει υποφέρει η πατρίδα και ο λαός μας. 
Πάντα πρέπει να θυμόμαστε αυτό που έγραψε ο επιζών του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ «Ο δήμιος σκοτώνει πάντα δυο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη». 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!




---------------------------------------------------------------------------



*Εάν τρέμεις από αγανάκτηση γιά κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου.
*Κινδυνεύοντας να φανώ γελοίος, επιτρέψτε μου να πω ότι ο αληθινός επαναστάτης οδηγείται από ένα μεγάλο αίσθημα αγάπης. Είναι αδύνατο να σκεφτώ κάποιον πραγματικό επαναστάτη χωρίς αυτό το ιδανικό
Τσε Γκεβάρα




---------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Γιατί το ΝΑΤΟ έβαλε τις σχέσεις με τη Μόσχα στην κατάψυξη
 Τρίτη, 9 Μαΐου 2017, 11:10
«Η Βόρειο-Ατλαντική Συμμαχία έχει στείλει τις σχέσεις με τη Μόσχα στην κατάψυξη μετά την αποτυχία των σχεδίων της που είχαν στόχο να διακοπεί κάθε δεσμός της Ρωσίας με την Ουκρανία», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι «Mir» ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το ΝΑΤΟ πικράθηκε επειδή απέτυχε η προοπτική του να φέρει ολόκληρη την Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής του, κάνοντάς την μέλος της συμμαχίας του ώστε να χρησιμοποιήσει την Κριμαία ώστε να περικυκλώσει τη Ρωσία» είπε στη συνέντευξή του ο Λαβρόφ και συμπλήρωσε: «Το ΝΑΤΟ είναι υπερφίαλο και δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Συμμαχία Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) που αποτελούν η Αρμενία, η Λευκορωσία, η Ρωσία, το Καζαχστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν. Η στρατηγική του Οργανισμού δεν ονομάζει κάποια χώρα ή οργανισμό ως “αντίπαλο’’, σε αντίθεση με τα μέλη του ΝΑΤΟ που θεωρούν τη Ρωσία, όχι μόνον ως αντίπαλο αλλά και ως απειλή. Για τον ίδιο λόγο διστάζουν να συνεργασθούν με τον CSTO, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) » είπε ο Λαβρόφ.

Για τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε επίσης στην τηλεοπτική του συνέντευξη για τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Αμερικάνο ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως η συνάντηση αυτή θα πρέπει νε έχει πολύ καλά προετοιμασθεί.

«Η Ρωσία και οι ΗΠΑ επηρεάζουν την διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια ώστε θα πρέπει να αναμένονται ουσιαστικά αποτελέσματα από αυτή την συνάντηση. Θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να τα πετύχουμε. Και αυτό κάνουμε τώρα».

OPCW επιβεβαιώνει την επίθεση με χημικά στη Β. Συρία, με καθυστέρηση έξι μηνών

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε άλλη συνέντευξή του, κατήγγειλε τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ότι χρησιμοποιεί διπλά στάνταρντ για τα συμπεράσματά του.

Για την καταγγελθείσα ως επίθεση με χημικά στις 4 Απριλίου στο Khan Sheikhun κοντά στο Idlib της Συρίας, «μέσα σε δύο εβδομάδες μετά από αδιάσειστα εργαστηριακά στοιχεία, είχε βγάλει πόρισμα ότι είχε χρησιμοποιηθεί αέριο Σαρίν».

Αυτό είχε προκαλέσει την έκπληξη της Μόσχας, για το πόσο γρήγορα βγήκαν τα συμπεράσματα σε σύγκριση με αριθμό άλλων πληροφοριών και στοιχείων που είχαν υποβάλει Μόσχα και Δαμασκός εδώ και μήνες χωρίς να παίρνουν απάντηση.

Έτσι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του «όταν ο OPCW τελικά αποφάνθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί αέριο μουστάρδας εναντίον αμάχων στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 στο χωριό Ma'arat Umm Hawsh, κοντά στο Βόρειο Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Αφού η Ρωσία και η Συρία είχαν υποβάλει τα στοιχεία και τις αποδείξεις χρειάσθηκε ο OPCW κοντά έξι μήνες για να επιβεβαιώσει πως η επίθεση εναντίον των αμάχων είχε γίνει με χημικά. «Τι περίμεναν;» Αναρωτήθηκε ο Λαβρόφ.




-------------------------------------------------------------------------



Μονάδα 731 – Ένα φρικιαστικό έγκλημα χωρίς τιμωρία
ΚΥΡΙΑΚΉ, 7 ΜΑΪ́ΟΥ 2017

Οι Γερμανοί δεν ήταν οι μόνοι που εκτέλεσαν βιολογικά πειράματα σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλο και περισσότεροι Ιάπωνες βετεράνοι αποκαλύπτουν ιστορίες από τη δράση της διαβόητης Μονάδας 731, η οποία διεξήγαγε πειράματα σε χιλιάδες Κινέζους πολίτες, αλλά και Σοβιετικούς και Αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου.
Η Μονάδα 731 είχε επικεφαλής τον Δρ. Σίρο Ίσιι, ο οποίος και διεξήγαγε τα πειράματα αναζητώντας το απόλυτο βιολογικό όπλο που θα αφάνιζε τους εχθρούς της Ιαπωνίας.

Στα πειράματα περιλαμβάνονταν η εσκεμμένη προσβολή των ανθρώπινων πειραματόζωων από ιούς, αλλά και οι «ανοικτές» εγχειρήσεις , κατά τις οποίες το πειραματόζωο τεμαχίζονταν, κυριολεκτικά, ζωντανό και του αφαιρούνταν όργανα, ενώ ήταν εν ζωή και χωρίς νάρκωση.
Στα ανθρώπινα πειραματόζωα έκαναν ενέσεις με το βακτήριο της σίφυλης, ή τον ιό της πανώλης. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως και οι Γερμανοί, εξέθεταν τα θύματά τους γυμνά στο κρύο και κατέγραφαν τους χρόνους αντοχής τους, μέχρι τον θάνατό. Η Μονάδα εκτέλεσε και βιολογικές επιθέσεις.
Σε μια περίπτωση ιαπωνικά αεροσκάφη έριξαν σε περιοχές της Κίνας ρύζι μολυσμένο με τον ιό της πανώλης, το οποίο προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, στη νότια Κίνα.
Οι Ιάπωνες σκόπευαν να πλήξουν και τις ΗΠΑ με βιολογικά όπλα. Τη αποστολή θα εκτελούσε πιλότος καμικάζι, ο οποίος, μεταφέροντας φιαλίδια με τον ιό της πανώλης, θα συνέτριβε το αεροσκάφος του στο αμερικανικό έδαφος.
Όταν κατέστη φανερό ότι η Ιαπωνία έχανε τον πόλεμο ο Ισίι διάταξε την καταστροφή όλων των τεκμηρίων της δράσης της Μονάδας 731. Τελικά, με τη λήξη του πολέμου, μόνο 30 στελέχη της μονάδας προσήχθησαν σε δίκη, καθώς οι Αμερικανοί συμφώνησαν με τους πρώην αντιπάλους τους να μην τους καταδιώξουν, με αντάλλαγμα να τους δοθούν τα στοιχεία των ιαπωνικών ερευνών. Από τους 30 που δικάστηκαν μόνο οι πέντε εκτελέστηκαν και οι λοιποί κρατήθηκαν. Ο Ισίι δεν δικάστηκε καν, καθώς εργάστηκε για τους Αμερικανούς.
Βετεράνοι όμως της μονάδας, μη αντέχοντας το ψυχικό βάρος, μιλούν πλέον. Μια νεαρή, τότε, Ιαπωνέζα νοσοκόμα, δήλωσε πως είχε δει ανθρώπινα κομμάτια να ρίχνονται στα σκυλιά, ενώ ένα μέλος της μονάδας δήλωσε πως είχε δει το σώμα ενός δυτικού – μη Ασιάτη – κομμένο στα δύο να διατηρείται σε δεξαμενές με φορμόλη.
Σιγά – σιγά έρχονται στο φως και μαζικοί τάφοι. Στην Κίνα ένας τέτοιος τάφος ανακαλύφθηκε το 1989. Στον τάφο είχαν επίσης ταφεί και δοχεία με χημικά όπλα.




---------------------------------------------------------------------------




ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ/ Σύριος ΥΠΕΞ: απορρίπτουμε τις safe zones γιατί προυποθέτουν επιτήρηση τους από τον ΟΗΕ.Δεχόμαστε μόνο ζώνες αποκλιμάκωσης.Καμιά διεθνή δύναμη σε αυτές τις ζώνες.Δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία παρά μόνο Ρωσία Ιράν...

 »Θα συγκρουστούμε με Ιορδανία αν βάλει δυνάμεις της στη Συρία. »

Σημαντική παρέμβαση της Δαμασκού για τη συμφωνία των Άστανα.O YΠΕΞ της Συρίας ο Walid Mouallem προειδοποίησε ότι η Δαμασκός αρνείται ο ΟΗΕ ή άλλες «διεθνείς δυνάμεις » να συμμετέχoυν στην εφαρμογή των  «ζωνών αποκλιμάκωσης».
«Δεν θα υπάρξουν διεθνείς δυνάμεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Συρία.Δεν δεχόμαστε τον ΟΗΕ ή διεθνείς δυνάμεις να έχουν ένα ρόλο επιτήρησης στην εφαρμογή του μνημονίου », δήλωσε ο  Walid Mouallem σε συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό.
«Η Ρωσία ως κράτος εγγυητής διευκρίνισε ότι μονάδες στρατονομίας θα αναπτυχθούν και θα εγκατασταθούν κέντρα επιτήρησης », πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει αν οι λεγόμενες αστυνομικές δυνάμεις θα είναι ρωσικές ή συριακές.rt
O Walid al-Mouallem, ανέφερε την υποστήριξη της Συρίας στο μνημόνιο που όμως δεν το υπέγραψε για 4 ζώνες αποκλιμάκωσης με σκοπό να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του μέσου πολίτη.
«Η αποστολή των εγγυητών είναι να προσταεύσουν αυτές τις ζώνες κατά κάθε ξένης επέμβασης να συμβάλουν στην ασφάλεια και να μην επιτεθούν στο συριακό στρατό γιατί τ΄αντίποινα για κάθε επίθεση θα είναι νόμιμα », πρόσθεσε.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι το μνημόνιο θα καταλήξει στο διαχωρισμό των οργανώσεων της  »αντιπολίτευσης » που υπέγραψαν τη συμφωνία για την εκεχειρία στις 30-12-2016 από τη μια , και της  «al Nosra», των οργανώσεων που έχουν διασύνδεση με αυτήν και της  «Daech» από την άλλη.
Υπογράμμισε ότι συμφιλίωση ξεκίνησε ήδη σε  Barzeh, Qaboun κια είναι σ΄εξέλιξη συζητήσεις για εκκένωση καταυλισμού  Yarmouk από ενόπλους.
Εκδήλωσε την έγνοια κι ανησυχία του για την εθνική ενότητακαι την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την διάθεσή της ν΄αναπτύξει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει κάθε ξένη παρέμβαση  στις υποθέσεις της.
Για το ρόλο της Ιορδανίας στο συριακό τόνισε ότι η Συρία δεν θέλει να μπει σε σύγκρουσε με την Ιορδανία προειδοποιώντας: «αν οι ιορδανικές δυνάμεις μπουν στη Συρία χωρίς συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση θα θεωρηθούν ως αντίπαλες δυνάμεις».
Για το ρόλο της Τουρκίας ο Mouallem διαβεβαίωσε ότι δεν είχε  εμπιστοσύνη στο ρόλο της από την αρχή της κρίσης για αυτός ο ρόλος ήταν αντίθετος με τα συμφέροντα του συριακού λαού  και συνέβαλε στην αιματοχυσία.
“…Έχουμε εμπιστοσύνη στους 2 εγγυητές στη Ρωσία και το Ιράν για να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους για τη διασφάλιση της εφαρμογής του mémorandum”, γνωστοποίησε.
Για το αν υπάρχει περίπτωση να μετασχηματισθούν προοδευτικά οι ζώνες αποκλιμάκωσης σε safe zones ο σύριος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι  Mouallem δήλωσε ότι πρόκειται για 2 διαφορετικές αντιλήψεις γιατί η τελευταία αφορά ζώνες ασφαλείς που θέτονται σ΄εφαρμογή και διατηρούνται από τον ΟΗΕ. «Αυτό σημαίνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια και την προσασία αυτών των ζωνών και αυτό είναι μη αποδεκτό από τη συριακή κυβέρνηση », είπε.sana 8.5.17
H Ρωσία ήδη κατέθεσε ωστόσο στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ για το Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο απόφασης που « καλεί όλα τα κράτη μέλη να συμβάλουν καλή τη πίστη στην εφαρμογή της συμφωνίας για δημιουργίας ζωνών αποκλιμάκωσης.Η Δύση ωστόσο είναι επιφυλακτική.Θέλει λεπτομέρειες και να δει χάρτες σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Άλλοι διπλωμάτες έκριναν απίθανο τη ψήφιση του σχεδίου απόφασης τις επόμενες ημέρες αφού πρέπει ν΄αποκτηθούν περισσότερες πληροφορίες για να έχουν χρόνο προς μελέτεη οι δυτικοί.



-----------------------------------------------------------------------------



Aπεργία πείνας – συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους από τη θρυλική Λεϊλα Χαλεντ
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017
Η θρυλική Παλαιστίνια επαναστάτρια Λεϊλα Χαλεντ, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ξεκινά απεργία πείνας ως συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που είχαν φτάσει τις 21 ημέρες χωρίς τροφή.

«Οι Κρατούμενοι απεργοί πείνας βρίσκονται σε άμεση αντιπαράθεση με τον εχθρό, αλλά έχουν σαν μοναδικό τους όπλο τα άδεια τους στομάχια», δήλωσε η Χαλεντ, από την Ιορδανία όπου βρίσκεται.

Η Χαλέντ κάλεσε την Αριστερά στην Παλαιστίνη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο να ενώσει τη φωνή της και να κατέβει στο δρόμο δίνοντας ένα παράδειγμα ενότητας.

Η ίδια στράφηκε εναντίον του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ: «Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να μας πουλήσει την ψευδαίσθηση ότι ο Τραμπ  θα μεσολαβήσει μέσω διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης», συμπληρώνοντας ότι ο αγώνας των κρατουμένων δείχνει καθαρά έναν εναλλακτικό δρόμο προς την απελευθέρωση.




-----------------------------------------------------------------------------



Η Pizza Hut με προκλητικό τρόπο, ειρωνεύεται των αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.
Μέσα από σχετική ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook, απευθύνεται στον απεργό πείνας Μαρουάν Μπαργκούτι και χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το κελί που βρίσκεται γράφει το εξής
"Barghouti, if you're going to break a strike, isn't pizza better?"
Ως αποτέλεσμα της ξεδιάντροπης αυτής κίνησης της εταιρείας, συμμετέχουμε και εμείς στο κάλεσμα που απευθύνουν οι Παλαιστίνιοι για μποϊκοτάζ της Pizza Hut.




--------------------------------------------------------------------------------




8 Μαΐου. Είναι η μέρα, όταν 45000 άνθρωποι στην Αλγερία σφαγιάστηκαν από το αποικιακό γαλλικό στρατό




--------------------------------------------------------------------------------




Πιπίνος ο Μακρόν
Στάθης
Τρίτη, 9 Μαΐου 2017
Λοιπόν στη Γαλλία νίκησε η Δημοκρατία. Ποια δημοκρατία; εκείνη της Ατζέντας Σρέντερ που στη Γαλλία μεταμορφώθηκε σε Εργατικό Νόμο Ολάντ. Αν στη Γαλλία εκατομμύρια είναι άνεργοι, εκατομμύρια υποαμείβονται και εκατομμύρια εργάζονται υπό καθεστώς ευέλικτης εργασίας, τότε ναι, στη Γαλλία η Δημοκρατία νίκησε τον λαό της.

Η βαρύτητα αυτής της διαπίστωσης υπογραμμίζεται από τις πρώτες πέντε μετεκλογικές υποσχέσεις του ίδιου του κ. Μακρόν. Η πρώτη από τις οποίες αφορά στην Εργασία. Ο νέος Πρόεδρος εξήγγειλε (έτι περαιτέρω) «απλοποίηση του εργατικού δικαίου» (σ.σ.: ωχ-ωχ) και μάλιστα στο τσακ-μπαμ, μέσω «Προεδρικών Διαταγμάτων» (σ.σ.: ωχ-ωχωχ), οδηγώντας έτσι τη Γαλλική Δημοκρατία σε μιαν ακόμα νίκη, αυτήν τη φορά εναντίον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Οντως στη Γαλλία νίκησε η δημοκρατία που βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης (ψιλοστρατιωτικού νόμου) εδώ και κοντά δύο χρόνια. Νίκησε η «Λιμπερασιόν» (των Ρότσιλντ) που παρότρυνε ωμά τους Γάλλους να υπερψηφίσουν τη μαριονέτα (των Ρότσιλντ). Πράγματι στη Γαλλία νίκησε η δημοκρατία της γερμανικής (και όχι μόνο) οικονομικής δικτατορίας.

Και νικήθηκε η κυρία Λεπέν - αυτό το χρήσιμο ακροδεξιό σκιάχτρο. Για να μη νικήσει η ακροδεξιά, νίκησαν αυτοί που την εκτρέφουν και τη χρησιμοποιούν. Κατ’ αυτήν την έννοια ο Αττίλας νίκησε τον Τζένγκις Χαν.

Και ο λαός; στη φάκα! Για να μη νικήσουν οι Οστρογότθοι εκλήθη να ψηφίσει Βησιγότθους. Πράγματι ο άνθρωπος των τραπεζών νίκησε το τσιράκι τους. Πράγματι η δημοκρατία νίκησε τον λαϊκισμό - κάθε μορφής. Διότι σύμφωνα με τη θεωρία των δύο άκρων υπάρχουν δύο λαϊκισμοί, ο δεξιός και ο αριστερός.

Ο αριστερός λαϊκισμός, φερ’ ειπείν, είναι εκείνος που... εκστρατεύει στη Συρία, την κάνει Κρανίου Τόπο και παράγει πρόσφυγες που με τη σειρά του θέλει να απωθήσει ο δεξιός λαϊκισμός. Τι; δεν σας αρέσει αυτό το «αφήγημα»; Ας δοκιμάσουμε ένα άλλο, δίνοντας τον λόγο στον ίδιο τον κ. Μακρόν. Λέει ο άνθρωπος που ομιλεί χωρίς να λέει τίποτα: «Θα διαχειρισθώ τον θυμό της Γαλλίας». Ποιος τον προκάλεσε αυτόν τον θυμό; Οι πολυεθνικές και οι τράπεζες; και αν ναι, ο εκλεκτός της δημοκρατίας πρόκειται να τις συνετίσει; Βεβαίως - το συμπεριέλαβε στη δεύτερη εξαγγελία του: «Οι Εταιρείες μπορούν να κάνουν λάθη» - και τα Μνημόνια επίσης, και η Βέρμαχτ - αλάνθαστος είναι μόνον ο Θεός (αλλά αν είναι κι αυτός Μουσουλμάνος, του σκοτώνεις 400-500 παιδάκια μηνιαίως, ώσπου να αποκτήσει την ευρωπαϊκή ανωτερότητα που χρειάζεται ένας Θεός).

«Θα διαχειρισθώ τον διχασμό» συνεχίζει ο Μακρόν. Ποιον διχασμό; αυτόν που προκαλεί η ταξική αγριότητα των αφεντικών του και του ίδιου; Θα προχωρήσει δηλαδή σε σεισάχθεια; θα σώσει σπίτια απ’ τους πλειστηριασμούς; θα αυξήσει τους μισθούς; θα αποφορολογήσει τα υποζύγια; θα οδηγήσει τη Γαλλία σε έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο;

Τι καλός άνθρωπος! όμως θα αποτύχει. Διότι η αστική τάξη, οι μπουρζουάδες, δεν μισούν τον λαό. Τους αρκεί απλώς να τον εκμεταλλεύονται. Τον λαό τον μισούν οι μπιστικοί των μπουρζουάδων. Για να μπορούν να υπηρετούν τους Εχθρούς του Λαού, οι μπιστικοί τους καταλήγουν να μισούν τον λαό - αυτόν τον λαϊκιστή και διεφθαρμένο, τον τεμπέλη που θέλει να ζει τζάμπα. Και ήδη ο κ. Μακρόν έχει εκφρασθεί για τους «βρωμοεργάτες» ακριβώς όπως τους αξίζει. Με το μίσος που τους αξίζει. Και την περιφρόνηση.

Κατά τα άλλα ο μεσιέ Μακρόν «θα επανιδρύσει» -και αυτός- την Ευρώπη. Μετά τον κ. Τόνυ Μπλαιρ, τον κ. Σρέντερ, τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ρέντσι, θα επανιδρύσει την Ευρώπη και ο κ. Μακρόν. Είναι αλήθεια ότι οι χούλιγκανς του νεοφιλελευθερισμού, όσον και οι χούλιγκανς της ενσωματωμένης αριστεράς, χρησιμοποιούν μια γλώσσα γεμάτη «αφηγήματα», «διακυβεύματα», «δράσεις» - μια γλώσσα που ιδιωτικοποιεί την Ιστορία.

Διότι αυτό είναι το κορυφαίο φαινόμενο της εποχής μας. Η ιδιωτικοποίηση της Ιστορίας. Που σημαίνει την αφαίρεση της μνήμης των προσώπων και των κοινωνιών, ενώ ταυτοχρόνως η καταγραφή του τρέχοντος χρονικού (θα) γίνεται σε μία γλώσσα παρενδύσεων ακατανόητων και εχθρικών προς τον λαό, ένα είδος σύγχρονων ιερογλυφικών (ένα άθλημα στο οποίον διαπρέπει και η δημοσιογραφία). Αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης τέχνης. Ο εξοστρακισμός του λαού από την Ιστορία επιτυγχάνεται με την ιδιωτικοποίησή της. Ετσι στο κυρίαρχο ιδιόλεκτο της εξουσίας το «αφήγημα» του καθενός δεν χρειάζεται την απόδειξή του, αλλά την κατά κόρον επανάληψή του.

Κατ’ ακολουθίαν, στη Γαλλία η «δημοκρατία νίκησε» και κατά τον κ. Παπαδημούλη, και κατά τον κ. Γεωργιάδη. Στην Ελλάδα, ευτυχώς το 4ο Μνημόνιο είναι ante portas, και κατά τον κ. Παπαδημούλη, και κατά τον κ. Γεωργιάδη. Οι όποιες μικρές ή μεγάλες διαφορές στις αποχρώσεις ανάμεσα στους όποιους τέτοιους δύο είναι μόνον πρώτη ύλη στον αγώνα για τη νομή της εξουσίας.
Και οι δύο δρόμοι οδηγούν στον ίδιο οδικό χάρτη, τη νίκη μιας δημοκρατίας που αποξενώνει τους πολίτες απ’ το πολίτευμα, που αναπαράγει διαρκώς επί τα χείρω την ταξική εκμετάλλευση, μιας δημοκρατίας που, συνελόντι ειπείν, είναι το προσωπείο μιας οικονομικής δικτατορίας και μιας πολιτικής ολιγαρχίας.

Βεβαίως νίκησε η δημοκρατία του κ. Μακρόν, η δημοκρατία των τραπεζών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Βεβαίως ηττήθηκε η μαύρη απειλή της κυρίας Λεπέν που εκτρέφει η δημοκρατία των τραπεζών, των πολέμων και της εκμετάλλευσης.

Και βεβαίως έχασε ο γαλλικός λαός, διχασμένος, θυμωμένος, αποξενωμένος, καταδικασμένος να ζει στο περιθώριο μιας Ιστορίας που έχει ιδιωτικοποιηθεί, με αποτέλεσμα να ιδιωτικοποιεί και τη μάνα της. Εχασαν όσοι ψήφισαν Μακρόν, έχασαν όσοι ψήφισαν Λεπέν. Εχασαν όσοι ψήφισαν το σύστημα, έχασαν και όσοι ψήφισαν το αντισύστημα (του συστήματος).

Μόνον που για πρώτη φορά μετά από πολύν καιρό η Αριστερά που δεν έχει ενσωματωθεί, έκανε αισθητή την παρουσία της. Ιδωμεν...




-------------------------------------------------------------------------------




Η κοκκινη σημαία με το σφυροδρεπανο η βαμμένη με το αίμα των εκατομμυρίων που έδωσαν τη ζωή τους και έχτισαν με τα κορμιά τους το μέτωπο που συνέτριψε τις ορδές του Χίτλερ και τους κάθε λογής «κουίσλινγκ», δε λασπώνεται. Και δεν υποστέλλεται.
Αυτή την αλήθεια δεν θα καταφέρουν ποτέ να τη «σβήσουν» από την Ιστορία εκείνοι που βουτάνε την «πένα» τους στην «κοιλιά» του Γκαίμπελς για να ξαναγράψουν και να ξεγράψουν την Ιστορία.
Για τους «δεξιούς» και τους «αριστερούς», για τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες υπηρέτες των «Κρουπ» και των «Ροκφέλερ», για τους «δημοκράτες» της άθλιας θεωρίας των «δυο άκρων» που με όχημα την ΕΕ προσπαθούν να συσχετίσουν (!) το ναζισμό και το φασισμό με τον κομμουνισμό, που θέλουν να εμφανίζουν τους 200 της Καισαριανής «ίδιους» με τους εκτελεστές τους (!), η ιστορική αλήθεια είναι αμείλικτη.
Απέναντι στη φρίκη του ολοκαυτώματος, στην απανθρωπιά του ρατσισμού, στο ναζιστικό εσμό που γεννιέται και εκτρέφεται στα ταξικά χαμαιτυπεία των μονοπωλίων, θα υπάρχει αυτή η ημερομηνία, θα υπάρχει αυτή η φωτογραφία – παράσημο της Ανθρωπότητας στον αγώνα ενάντια στην κτηνωδία, που θα θυμίζει στους αιώνες:
Οι κομμουνιστές δεν συνθηκολόγησαν ποτέ με τα φίδια.
Ας μην έχουν καμία αμφιβολία: Η 9η Μάη 1945 είναι η ημερομηνία που – όσο υπάρχουν άνθρωποι – θα αποτελεί την διαρκή υπόμνηση:
Οι κουκουλοφόροι του δοσιλογισμού, οι «κράτα Ρόμελ» του μαυραγοριτισμού, οι «Χίτες» του χτες και οι εγκληματικές συμμορίες του σήμερα, ο υπόκοσμος, οι ταγματασφαλίτες, οι Μεταξάδες και οι Ρουφογάληδες του συστήματος που γέννησε το ναζισμό, θα επιστρέφουν πάντα εκεί που ανήκουν: Στα καταγώγια των (…αρίων) υπανθρώπων.
Στο ψέμα, στην πλαστογραφία και την παραχάραξη, θα ορθώνεται πάντα το σύμβολο της νίκης των λαών απέναντι στο κτήνος του φασισμού.
Απέναντι στη φρίκη του ολοκαυτώματος, στην απανθρωπιά του ρατσισμού, στο ναζιστικό εσμό που γεννιέται και εκτρέφεται στα χαμαιτυπεία της ταξικής βαρβαρότητας των «Ζήμενς», των «Φορντ» και των «Ντόιτσε Μπανκ», υπάρχει αυτή η ημερομηνία, υπάρχει αυτή η φωτογραφία – παράσημο της Ανθρωπότητας στον αγώνα ενάντια στην κτηνωδία. Που σφράγισε για πάντα, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο την Ιστορία. Και που θα το θυμίζει στους αιώνες:
Η Ιστορία γράφεται κάθε μέρα. Και γράφεται χωρίς «ρεαλιστικές» ανακυβιστήσεις. Χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. Χωρίς υπόκλιση στις αυταπάτες. Χωρίς «διαπραγματεύσεις», χωρίς «επαναδιαπραγματεύσεις» και χωρίς «αξιολογήσεις» από όσους επωάζουν τα φίδια στον κόρφο τους.




------------------------------------------------------------------------------




Συγκινητική η εκδήλωση για τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη και τιμής στην Αθάνατη Στρατιά
Από Iskra -
08/05/2017
Συγκινητική και πετυχημένη η εκδήλωση της Αθάνατης Στρατιάς, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή (7/5).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή από το μνημείο του Ρώσου Στρατιώτη στη λεωφόρο Συγγρού.
Συμμετείχαν βετεράνοι του αντιφασιστικού αγώνα, απόγονοι τους και πολίτες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και την Ελλάδα.
Σοβιετικές και ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες από πολλές χώρες σηματοδοτούσαν το μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο που με επικεφαλής τη σοβιετική Ένωση και το κόκκινο στρατό τσάκισαν τη ναζιστική απειλή.
Τα δεκάδες πορτραίτα αγωνιστών της αντιφασιστικής Νίκης που κρατούσαν παιδιά φορώντας το δικωχο με το κόκκινο αστέρι ήταν η απόδειξη ότι η μνήμη θα νικήσει τη λήθη και ότι ο σύγχρονος φασισμός, όπου και οπότε εμφανίζεται , παιδί της ίδιας μήτρας που γέννησε και τον παλιό, θα νικηθεί.
Στην κινητοποίηση έδωσε το παρόν και ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), ο οποίος έκανε δηλώσεις για τον άκρως επίκαιρο χαρακτήρα της επετείου της νίκης κατά του φασισμού, για την οποία τόσο η πρώην ΕΣΣΔ αλλά και η Ελλάδα είχαν εκατομμύρια θύματα και γνώρισαν ανείπωτες καταστροφές.

http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1/




---------------------------------------------------------------------------




ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΜΑΙΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΤΟ 1945. ΕΚΕΙΝΗ Η ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΙ ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!




-------------------------------------------------------------------------------



Βράδυ της 8ης προς 9ης Μαίου 1945. Η ναζιστική Γερμανία σηκώνει λευκή σημαία και παραδίδει τα υπολείμματα του διαλυμένου στρατού της.
Όσα χρόνια και να περάσουν η ιστορία δεν ξεγράφει: ηττήθηκαν. Δια παντός. Στο χέρι μας να μην τολμήσουν να διανοηθούν ότι θα ξανασηκώσουν κεφάλι..
Ασφαλώς και ο Στάλιν ήθελε να νικήσει τον πόλεμο κατά του Χίτλερ. Είναι παράλογο να πιστεύει κανείς το αντίθετο.
Για αυτό και η μάχη κερδήθηκε  από το αίμα του σοβιετικού λαού, των παρτιζάνων του Κόκκινου Στρατού στα μετόπισθεν και στον ίδιο τον τακτικό στρατό όταν κατάφερε να συγκρατήσει και κατόπιν να αναχαιτίσει με αντεπίθεση τους ναζί.
Και φυσικά εξαιτίας των πολλών αντάρτικων στις κατεχόμενες χώρες.
Αιώνια τιμή στην μνήμη των αγωνιστών που σκοτώθηκαν σε αυτή την υπέρτατη μάχη επιβίωσης του ανθρώπινου γένους.
Η 9η Μαϊου ΔΕΝ είναι η μέρα της Ευρώπης, όπως λένε οι γραφειοκρατες μασονοι των Βρυξελλων και του Βερολινου.




-----------------------------------------------------------------------------------




Οικονομικη εξαθλιωση του λαου,απολυτη εθνικη ταπεινωση και πληρης απαξιωση των πολιτικων κομματων!
Συνθηκες στη Γερμανια λιγο πριν την ανοδο ενος Αυστριακου λοχια στην εξουσια - αρχηγου του Εθνικοσοσιαλιστικου Εργατικου Κομματος που ξεκινησε απο το 2,6 το 1928   κι εφτασε το 37,3% το 1932
Το Κ.Κ. φτάνει στο 16,9% των ψήφων στις 6 Νοεμβρίου 1932, από το 14,3% των εκλογών του Ιουλίου του ίδιου έτους. Ωστόσο, όλη αυτή την περίοδο το δόγμα της «αποφυγής της πρόκλησης» και η παθητική αντίδραση χαρακτηρίζει την πολιτική του ΚΚ  ως απόδειξη της αδυναμίας του να οργανώσει την εργατική τάξη.




------------------------------------------------------------------------------




Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού επιβιβάζονται στα τρένα και επιστρέφουν απ' το Βερολίνο.
Στα εφτά χρόνια που έζησα σπουδάζοντας στο Λενινγκράντ δεν γνώρισα ούτε μία από τις οικογένειες των συμφοιτητών μου που να μην είχαν χάσει συγγενή τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πέθαναν ή σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού του Λενινγκράντ. Φασίστας δεν πάτησε πόδι μέσα στην πόλη.
Είκοσι εκατομμύρια σοβιετικών πολιτών χάθηκαν γι' αυτήν την μεγαλειώδη νίκη κατά του φασισμού.
Δεν είναι "ημέρα της Ευρώπης" γλίτσες. Είναι η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
Και έτσι θα είναι πάντα!




------------------------------------------------------------------------------




«Προλετάριοι των SA και των SS σας ομιλεί η Κομμούνα. Λαϊκοί και ταξικοί σύντροφοι του αγκυλωτού σταυρού, ο Χίτλερ σας λέει ψέμματα». Όταν οι Γερμανοί κομμουνιστές, γεματοι αυταπατες και λαθη,  καλούσαν τους Ναζί να αλλάξουν στρατόπεδο...

Στα μέσα της δεκαετίας του 1920 το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική στη χώρα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μαρξ ήταν Γερμανός. Το Κόκκινο Μέτωπο, η οργάνωση «αυτοπροστασίας» του κόμματος, έχει αποκτήσει σημαντική δύναμη στα αστικά κέντρα. Στις αρχές του 1927 τα μέλη του Κόκκινου Μετώπου ανέρχονται σε πάνω από 100.000, στη συντριπτική τους πλειονότητα εργάτες και άνεργοι. Ωστόσο, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών (NSDAP) του Αδόλφου Χίτλερ, με αιχμή του δόρατος τα διαβόητα SA, προσελκύει πολλούς οπαδούς από τις ίδιες κοινωνικές τάξεις....

Μέχρι το 1932 οι εθνικοσοσιαλιστές είχαν «αλώσει» πολλά κομμουνιστικά προπύργια και τα SA διέθεταν σχεδόν ίδιο αριθμό μελών με εκείνον του Κόκκινου Μετώπου. Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις των δύο οργανώσεων γίνονταν ολοένα πιο συχνές και πιο βίαιες. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε ήδη καταλυθεί ανεπίσημα στους δρόμους των γερμανικών πόλεων. Ανήσυχοι οι κομμουνιστές από τη μεγάλη άνοδο των SA, προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους «παραστρατημένους συντρόφους» και να τους αποσπάσουν από την αγκαλιά του Χίτλερ Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω κείμενο του KPD, τον Ιούνιο του 1932. «Προλετάριοι των SA και των SS σας ομιλεί η Κομμούνα. Λαϊκοί και ταξικοί σύντροφοι του αγκυλωτού σταυρού. Εμείς, οι στρατιώτες του ερυθρού ταξικού μετώπου σας κάνουμε την εξής ερώτηση. Που και σε ποιο μέρος βρίσκονται οι αριστοκράτες, οι πρίγκιπες και οι κόμητες, οι ηγεμόνες και οι βαρόνοι; Ποιος αγωνίζεται για τους φτωχούς, ποιος μάχεται τους αριστοκράτες, τους κόμητες και τους βαρόνους; Προλετάριοι των SA και των SS. Γιατί σας κάνουμε αυτή την ερώτηση;...

Διότι με αυτό τον τρόπο θέλουμε να σας αποδείξουμε ότι οι διάφοροι Χίτλερ, Γκαίμπελς και Στράσερ σας λένε ψέματα, όταν ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και ενάντια στην αριστοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα με όλες τους τις ενέργειες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά δειλοί δούλοι και ανάξιοι λακέδες αυτών των εντελώς σύγχρονων ληστρικών συμμοριών, οι οποίες κυβερνούν σήμερα με τη βοήθεια του Χίτλερ και καθημερινά υποδουλώνουν, εκμεταλλεύονται και ωθούν στην εξαθλίωση όλο και περισσότερους ανθρώπους […]...

Η Κομούνα θα νικήσει. Και εσείς; Προλετάριοι των SA και των SS; Είστε εχθροί αυτού του συστήματος! Είστε αντίθετοι με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, αντίθετοι στην κλοπή των μισθών και του ψωμιού. Είστε εχθροί των πλουσίων κυριάρχων, εχθροί των αριστοκρατών και των βαρόνων. Φύγετε από τον Χίτλερ! Ελάτε σε εμάς». Ο Χίτλερ όταν κατάφερε να ανέβει στην εξουσία με δημοκρατικό τρόπο και να καταλύσει τη δημοκρατία, κυνήγησε και εξόντωσε ανηλεώς τους κομμουνιστές....




-------------------------------------------------------------------------




"Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα." KARL MARX
η πρωτη παράγραφος απο το "Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη"
Δυστυχώς η Ιστορια μπορεί να καταγράφεται από όλους αλλά διδάσκεται μόνον από τους νικητές...



----------------------------------------------------------------------------




"Αυτοί που σήμερα σηκώνουν το ένα χέρι (οι φασιστες), αύριο θα σηκώσουν και τα δύο (θα παραδοθουν)".
Νίκος Ζαχαριάδης, φυλακές της Κέρκυρας, 1939.




------------------------------------------------------------------------------




"9 Μαΐου 1936 ..η μεγάλη εξέγερση στην Θεσσαλονίκη
Μέρα Μαγιού μου μισεψες μέρα Μαγιού σε χάνω ….επιτάφιος Γ,Ρίτσου για τον πρώτο νεκρό στην μεγάλη απεργία της θεσσαλονικης ..πέρασαν 80 χρόνια …όλα ξεκίνησαν από τους καπνεργάτες της πόλης. Ο Τάσος ήταν ο πρώτος νεκρός, η Αναστασία έπεσε αμέσως μετά. Μέσα στο χαμό η Μαρία μαζί με τον Βαγγέλη και τη μάνα του. Μία άλλη μάνα, του Τάσου, έκλαιγε πάνω από το πτώμα που άλλοι απεργοί είχαν αφήσει σε μία πόρτα που ξήλωσαν από περίπτερο στην Εγνατία. Από εκεί ξεκίνησε ο επιτάφιος. Μπροστά τέσσερις με μία πόρτα στα χέρια τους. Πάνω της το πτώμα του Τάσου. Πίσω τους 150.000 άνθρωποι και όλες οι καμπάνες των εκκλησιών στο κέντρο να χτυπούν πένθιμα.
Μετά τον επιτάφιο, μετά την κηδεία των σκοτωμένων στις 10 Μαΐου, άρχισε η πανεργατική εξέγερση της Θεσσαλονίκης, όλος ο κόσμος από τις λαϊκές γειτονιές, από την Άνω Πόλη, την Τούμπα και την Καλαμαριά, κατέβηκε στο κέντρο και πολιορκούσε τα αστυνομικά τμήματα. Στο Λευκό Πύργο ανέμιζαν μαύρα πουκάμισα βαμμένα κόκκινα από το αίμα των σκοτωμένων, στις 13 Μαΐου κηρύχτηκε γενική απεργία και ο Μεταξάς ανακοίνωσε τη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών αλλά και την τιμωρία όσων κρατικών λειτουργών εμπλέκονταν στη σφαγή. Παράλληλα, βλέποντας πως ήταν θέμα ημερών η εξέγερση να κατηφορίσει στην Αθήνα, μάζευε στη Λάρισα στρατιωτικές μονάδες με επικεφαλής αξιωματικούς γνωστούς για τα φασιστικά φρονήματα τους. Το πογκρόμ του Μεταξά εναντίον των πρωτεργατών της εξέγερσης της Θεσσαλονίκης δεν άργησε. Η Ανάφη και η Γαύδος γέμισαν με εξόριστους. Τον Αύγουστο του ’36 ο Μεταξάς έθαψε τη δημοκρατία και ο Βαγγέλης με τη μάνα του τη Μαρία…"




-------------------------------------------------------------------------------




Το πρωί της  9ης Μαϊου 1968 το κορυφαίο στέλεχος της αντιδικτατορικής αντίστασης και πρώην βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς άφηνε την τελευταία του πνοή από τα σκληρά βασανιστήρια των χουντικών στο κτήριο της ΚΥΠ, το σημερινό Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι δικτάτορες απέδωσαν το θάνατό του σε φυσικά αίτια. Όμως, οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν μεταπολιτευτικά απέδειξαν ότι ο θάνατος του βετεράνου αγωνιστή ήταν ένα ακόμη έγκλημα της δικτατορίας των Απριλιανών.
Ο Γιώργης Τσαρουχάς συνελήφθη στα διόδια της Λεπτοκαρυάς από όργανα της Ασφάλειας μαζί με άλλους τρεις συντρόφους του που κατέβαιναν στην Αθήνα με αυτοκίνητο, τη νύχτα της 8ης Μαϊου 1968. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΜ και να μεταφέρει στην Αθήνα, ως γραμματέας της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, της απόφαση της τοπικής οργάνωσης σχετικά με τη θέση της στο διασπασμένο κόμμα. Το χειρόγραφο σημείωμα –απόφαση της ΚΟΘ του ΚΚΕ που «εγκρίνει ανεπιφύλακτα την απόφαση του Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Εσωτερικό με την οποία αρνείται την εγκυρότητα των αποφάσεων της 12ηςΟλομέλειας»- ο Τσαρουχάς το κατάπιε κατά τη σύλληψή του για να μη πέσει στα χέρια των διωκτών του.
Ο Τσαρουχάς μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της ΚΥΠ, στο Γ’ Σώμα Στρατού και υποβλήθηκε σε σκληρά βασανιστήρια από όργανα της χούντας, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν ούτε στη δίκη που έγινε το 1979. Τα πολλά πλήγματα των βασανιστών στο σώμα του στάθηκαν μοιραία για τον Τσαρουχά που άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες ώρες της 9ης Μαϊου. Το καθεστώς απέδωσε το θάνατό του σε καρδιακή προσβολή και η ταφή του έγινε εσπευσμένως, χωρίς να ανοιχτεί το φέρετρό του, στο νεκροταφείο της Ευαγγελίστριας. Κάποια στιγμή μόνο, ο στρατιώτης φρουρός επέτρεψε στους οικείους του νεκρού να ανασηκώσουν το φέρετρο για να δώσουν τον τελευταίο ασπασμό στην εκκλησία του νεκροταφείου και να διαπιστώσουν τις κακώσεις στο πρόσωπό του. Ο ιατροδικαστής Εμμ. Νόνας, που ενήργησε νεκροψία- νεκροτομή την επομένη του θανάτου του Τσαρουχά, απέδωσε το θάνατό του σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, αλλά ανέφερε στην έκθεση του ότι «διαπίστωσε πολυαρίθμους κακώσεις εξωτερικής επιφανείας, ποικίλης εκτάσεως και μορφής εις διάφορα σημεία του σώματος».




------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! Ο Μακρόν είναι γέννημα θρέμμα των φονιάδων της ναζιστικής Γαλλίας, όπως κι ο Ολάντ!

8 Μάη 1945... η γαλλικές δυνάμεις της "Γαλλίας του πολιτισμού και του φωτός" έσφαξαν στην κυριολεξία 45.000 Αλγερινούς (στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα) στις πόλεις Sétif, Guelma που Kherrata, που αγωνιζόταν για την Ανεξαρτησία της Αλγερίας!
Με τη στήριξη του 4ου Ράιχ, η σημερινή Γαλλία φιλοδοξεί να πάρει μερίδιο της νεο-αποικιοκρατίας!




--------------------------------------------------------------------------



Με μεγαλειώδη στρατιωτικη παρελαση γιόρτασε σήμερα η Ρωσία της 72η επέτειο ήττας της ναζιστικής Γερμανίας!




-------------------------------------------------------------------------------




Μόνον η ακροδεξιά Λε Πεν δεν θέλει βομβαρδισμό της Συρίας; Να το μωρό της Μέρκελ, το Μακρον, στο δρόμο του Αλέξη!

Συνεπής στις εντολές του 4ου Ράιχ, ο υποστηριζόμενος από ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα της δημοκρατικής Γαλλίας που κατόρθωσε με την εκλογή Μακρόν να διασώσει το ευρωπαϊκό δημοκρατικό θεσμό της Ε.Ε. και του νομίσματος της ευτυχίας των λαών (ευρώ), πανηγυρίζει και με τις σημαίες των ανθρωπόμορφων φονιάδων του λαού της Συρίας.
Ως πρώην "κτήτορας" της Συρίας, η Γαλλία του "φωτός και του πολιτισμού", αφού έσπειρε εκατομμύρια νεκρούς στην Αφρική, την Αλγερία, τη Συρία κι αλλού... τώρα εκ νέου στη γραμμή του πλασιέ εμπόρων όπλων, του σοσιαΛΗΣΤΗ Ολάντ, θέλει την επίθεση εναντίον του "δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ", που στην κυβέρνησή του συμμετέχουν τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας, μαζί με το σοσιαλιστικό και το Μπαάθ, έχοντας κοινοβουλευτική αντιπολίτευση τη νεοφιλελεύθερη δεξιά!
Είναι κι αυτός οπαδός της "αραβικής άνοιξης made in USA", όπως ο "αριστερός" Τσίπρας, αλλά κι ο Τσίπρας της Γαλλίας, μαζί με τη γαλλική δεξιά και τους Γάλλους σοσιαΛΗΣΤΕΣ. Κατά τ' άλλα οι γαλλικές εκλογές χαιρετίστηκαν ως μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη και σωτηρία για το θεόστασταλτο νόμισμά του ευρώ, γιατί κινδύνευαν από την ακροδεξιά Λε Πεν, που ως πράκτορας των κομμουνιστών αντιτίθεται σε πολεμική εμπλοκή στη Συρία, τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και γενικότερα το ψυχροπολεμικό κλίμα που επιδιώκει η "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση...
Τι να πει κάποιος... σε τι κόσμο ζούμε, τι πίνουν και δεν μας δίνουν;
Για να είμαστε δίκαιοι κι ειλικρινείς, ο Μακρόν είναι πιο συνεπής από τον δικό μας πρωθυπουργό που διαδήλωνε στο Σύνταγμα (Ιούλης 2014) εναντίον του "κράτους τρομοκράτη" (Ισραήλ), φορώντας την Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν κι θαύμαζε τη σημαία των τζιχαντιστών φονιάδων της Συρίας. Βέβαια ο Μακρόν έχει "πλεονέκτημα", μιας κι η σημαία των δολοφόνων -αυτή με τα τρία κόκκινα αστέρια- είναι η σημαία της Γαλλικής αποικίας της Συρίας, στη διάρκεια της κατοχής από τους "πολιτισμένους" Γάλλους, που τώρα θέλουν να επιστρέψουν...




---------------------------------------------------------------------------



Στη μνήμη της Ulrike Marie Meinhof...
Ulrike Marie Meinhof, 7 Οκτώβρη 1934 - 9 Μάη 1976




----------------------------------------------------------------------------



Η καρδιά μας κι η ψυχή μας στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας, τους πολιτικούς κρατούμενους στο σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό ισραηλινό καθεστώς...




---------------------------------------------------------------------------------




Δεν ξεχνάμε τη Νίκη! 9 Μάη 1945... ο Κόκκινος Στρατός τελείωσε το ναζιστικό κτήνος!

"Στις 9 Μαΐου 1945 ώρα 0.43, η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε τελειώσει..."
Στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ




---------------------------------------------------------------------------------





Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: “Eίμαστε στα σύνορα του ανατρεπτικού και της ένοπλης εξέγερσης”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Παδρίνο Λόπες

To τελευταίο διάστημα η βία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και θέτει σε συναγερμό την βενεζολάνικη κοινωνία και τις δικαστικές αρχές, για εκείνους που ισχυρίζονται και θεωρούν ότι η μέθοδος της “ειρηνικής διαμαρτυρίας” είναι η μέθοδος για να ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση και δικαιολογούν την δύναμη κρούσης και τις επιθετικές ενέργειες που υποστηρίζονται και ενθαρρύνονται από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, μέσα από μηνύματα μίσους στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης, με μια χαρακτηριστική πολιτική μεροληψία.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο υπουργός Αμυνας και αρχηγός του Στρατού, στρατηγός Παδρίνο Λόπες, μιλώντας στην αυλή της Στρατιωτικής Ακαδημίας κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης “Βενεζουέλα Κυρίαρχη Παραγωγή”, κάλεσε να σταματήσει η βία και προειδοποίησε ότι αυτό που συμβαίνει “είναι στα σύνορα του ανατρεπτικού και της ένοπλης εξέγερσης”.

Επεσήμανε ότι οι διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει αναταραχή και χάος. “Νομίζω ότι είναι η ώρα του τερματισμού της τόσης βίας και τόσου αίματος και επωφελούμαι να απευθύνω ένα κάλεσμα στη χώρα, ειδικά σε εκείνους που πορεύονται καλώντας και φορώντας την ψεύτικη μάσκα των ειρηνικών διαδηλώσεων, οι οποίες είναι συνταγματικά καθιερωμένες και τις σεβόμαστε, αλλά πίσω από αυτό δρουν συγκαλυμμένα με οπλισμένο το ένα χέρι, αυτό είναι άλλο θέμα, ένα χέρι οπλισμένο για να προκαλέσει βία και ένοπλη εξέγερση”.

Μιλώντας στις 5 Μάη στους διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσυ Ροντρίγκες επεσήμανε τη δράση πολλών ηγετών της αντιπολίτευσης, δηλώνοντας:

“Θα ήθελα να δείξω εν συντομία τις βίαιες διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα μου, θέλω να δείξω τους αντιπροσώπους και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να διευθύνουν τις βίαιες ομάδες και αυτό είναι κάτι που αντιστοιχεί σε έναν πολιτικό ηγέτη, ανεξάρτητα από την διαφωνία που θέλει να εκφράσει”.

Η Ροντρίγκες κατηγόρησε τον βουλευτή Φρέντυ Γκεβάρα και τον δήμαρχο του Τσατσάο Ραμόν Μουτσάτσο, ότι ενθαρρύνουν τους διαδηλωτές:

“Έχουμε επίσης τις εικόνες ενός ανώτερου στελέχους, του βουλευτή Φρέντυ Γκεβάρα, να ενθαρρύνει τις βίαιες ομάδες, αυτή δεν είναι μια υπέυθυνη συμπεριφορά που πρέπει να έχει ένας πολιτικός ηγέτης, για τον σεβασμό της ειρήνης και των νόμων της χώρας. Ένας ηγέτης να παροτρύνει τους κουκουλοφόρους”.

Όσον αφορά τον Ραμόν Μουτσάτσο, είπε:

“Είναι ο δήμαρχος ενός δήμου, όπου επικεντρώνεται η βία, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σε όλο το έδαφος της Βενεζουέλας. Βλέπουμε τον δήμαρχο να κάνει πορεία δίπλα στις βίαιες ομάδες και στους κουκουλοφόρους, αυτή δεν είναι η υπευθυνότητα ενός δημάρχου, δεν είναι μέσα στα καθήκοντά του”.



-----------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
«Τριβές» για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Χτες, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μοάλεμ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το μνημόνιο που υπεγράφη στις 4/5 στην Αστάνα για τη δημιουργία τεσσάρων «ζωνών αποκλιμάκωσης συγκρούσεων», διαβεβαίωσε πως σε αυτές τις ζώνες «δεν θα υπάρξει καμία παρουσία διεθνών δυνάμεων υπό την εποπτεία του ΟΗΕ». Επισήμανε πως οι Ρώσοι εγγυητές θα αναπτύξουν δική τους στρατονομία και «κέντρα παρατήρησης», προσθέτοντας πως η συριακή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στο έδαφός της δίχως προσυνεννόηση μαζί της. «Υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες που θα συζητηθούν στη Δαμασκό και θα δούμε το εύρος δεσμεύσεων σε αυτή τη συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραβιάσουν το μνημόνιο δυνάμεις όπως η Τουρκία, που είναι μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν εγγυήτρια της συμφωνίας εκεχειρίας της 30ής Δεκέμβρη 2016 στη Συρία. Προειδοποίησε την Ιορδανία να μην επιχειρήσει να παραβιάσει το συριακό έδαφος, τονίζοντας πως οι ιορδανικές δυνάμεις «τότε θα αντιμετωπιστούν ως εχθρικές».
Ερωτηθείς για τον κίνδυνο οι «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» να μετεξελιχθούν σε «ζώνες ασφαλείας», είπε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές ιδέες. Τόνισε πως οι «ζώνες ασφαλείας» χρειάζονται απόφαση και επιτήρηση από τον ΟΗΕ, ενδεχόμενο που το χαρακτήρισε «απαράδεκτο». Επιπλέον, ανέφερε ότι το μνημόνιο για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» έχει εξάμηνη διάρκεια, που μπορεί να ανανεωθεί «σε περίπτωση που το πείραμα επιτύχει».
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Σύρου υπουργού, η ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο ζητά από τον διεθνή οργανισμό να στηρίξει τη συμφωνία για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης».
Το σχέδιο για τη δημιουργία των «ζωνών αποκλιμάκωσης συγκρούσεων» στη Συρία προκαλεί το ενδιαφέρον του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, που δήλωσε πως οι ΗΠΑ «θα το μελετήσουν πολύ προσεκτικά», δίνοντας «ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες».
Οι εξελίξεις στη Συρία (στην Ουκρανία και διμερή ζητήματα) θα συζητηθούν αύριο (10/5) στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, και τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.



-----------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζεται η απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, που εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, κλείνουν σήμερα 22 μέρες απεργίας πείνας στις ισραηλινές φυλακές διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.
Μεταξύ των κρατουμένων είναι ο Παλαιστίνιος βουλευτής της «Φατάχ», Μαρουάν Μπαργούτι, που έχει καταδικαστεί πέντε φορές σε ισόβια.  Στο μεταξύ, χτες, ο 54χρονος Παλαιστίνιος πρώην πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με την ιδιότητα του νέου ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» στην Πόλη της Γάζας, όπου συναντήθηκε με επιτροπή αλληλεγγύης για τον αγώνα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας.
Δολοφονία 16χρονης Παλαιστίνιας στην Ιερουσαλήμ
Στη δολοφονία της 16χρονης Παλαιστίνιας Φατίμα Αφίφ Αμπντ αλ Ραχμάν Χτζέιτιζ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, προχώρησαν την Κυριακή Ισραηλινοί αστυνομικοί γαζώνοντάς την με 20 σφαίρες. Πρόβαλαν ως δικαιολογία ότι το κορίτσι έφερε τάχα μαχαίρι και ότι προσπάθησε να επιτεθεί.