Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δευτερα 8 Μαιου 2017



Μακρον – 66,06%   Μαριν Λε Πεν  33,94%

Μακρον : νίκησε η δημοκρατία των τραπεζών κ των αγορών

Σχολιο.- Ακόμα θυμάμαι το σύνθημα του 2002, «Ψηφίστε τον απατεώνα, όχι τον φασίστα» (στον δεύτερο γύρο όπου ήταν υποψήφιοι ο Ζακ Σιράκ εναντίον του Ζαν Μαρί Λεπέν).

σχολιο.- Επιλέγοντας τον απατεώνα για να αποφύγεις τον φασίστα σημαίνει ότι σου αξίζουν και οι δύο. Και ότι τελικά προετοιμάζεις το έδαφος και για τους δύο. ''
Ζακ Ρανσιερ

Σχολιο.- Μεγάλος ηττημένος των Γαλλικών εκλογών, ο Γαλλικός λαός.
Αναμεσα στα δυο χειρότερα, επελεξε το λιγότερο χειρότερο.
Την προηγούμενη φορα που η ακροδεξιά στη Γαλλια περασε στον δευτερο γυρο (πατερας Λεπεν), πηρε 18%. Αυτη τη φορά, η ακροδεξιά, διπλασιασε ευκολα το ποσοστό της.
Απευχομαι να υπαρξει τριτη φορά, αλλα πολύ φοβάμαι.

Σχολιο.- Να ρωτησω κατι ??? Λεμε οτι η λεπεν ειναι φασιστικη δυναμη και αρα η εκλογη της θα εφερνε εστω και σταδιακα φασιστικο καθεστως. Φασιστικο καθεστως σημαινει καταργηση κοινοβουλιου , καταργηση κομματων , καταργηση συνταγματος , καταργση και διαλυση καθε εργατικης λαικης οργανωσης . Ενα καθεστως; που δεν κανει τουλαχιστον αυτα δεν ειναι φασιστικο. Ποιος εκτιμα οτι θα γινοταν αυτο στη Γαλλια αν κερδιζε η Λεπεν ? Μηπως τα μπερδευουμε λιγακι?? Μηπως αλλο πραγμα ακροδεξιο κομμα με ρατσιστικες θεσεις (τετοιες θεσεις ισλαμοφοβικες εχουν ολοι ) και αλλο φασιστικο ?? Γιατι και ο τραμπ κυβερναει αλλα δεν βλεπω στις ΗΠΑ να εχει οικοδομηθει στο εσωτερικο φασιστικο καθεστως?? Ουτε στην ουγγαρια βλεπω καποιο εσωτερικο φασιστικο καθεστως




-------------------------------------------------------------------------------




Η επική επιστολή του Οδυσσέα Ανδρούτσου που κατακεραυνώνει τους …σημερινούς κυβερνώντες! Γι’ αυτό και την εξαφάνισαν από τα αναγνωστικά.
«…δὲν θέλω νὰ καλοπερνῶ ἐγὼ καὶ τὸ Γένος μου νὰ ὑποφέρῃ εἰς τὴν δουλείαν.»
ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ
(φωτο:Η πραγματική μορφή του Οδυσσέα Ανδρούτσου αποτυπωμένη σε λιθογραφία ξένου φιλέλληνα περιηγητή, ο οποίος τον ζωγράφισε με φόντο τα βουνά της Ελλάδας και αρχαίους κίονες, προκειμένου να καταδείξει τη σχέση του ήρωα με την αρχαία Ελληνική Παιδεία.)


Ἀγαπητοί μου Γαλαξιδιῶται,
Ἦτο θέλημα Θεοῦ νὰ ἁρπάσωμεν τὰ ὅπλα μίαν ἡμέραν
καὶ νὰ ριφθῶμεν κατὰ τῶν τυράννων μας.
Τί τὴν θέλομεν, ἀδελφοί μου, τὴν πολυπικραμένην ζωὴν
τοῦ δούλου; Δὲν βλέπετε, ὅτι δὲν μᾶς ἀπέμεινε τίποτε; Καὶ
αὐταὶ αἱ ἐκκλησίαι μας ἔγιναν τζαμιὰ καὶ στάβλοι τῶν
Τούρκων. Δὲν εἶναι πρέπον νὰ σταυρώσωμεν τὰς χεῖρας.
Ἄς ἐρωτήσωμεν τὴν καρδίαν μας καὶ ὅ,τι ἀποφασίσωμεν, νὰ τὸ
βάλωμεν ἐμπρὸς σύντομα. Ἄν βραδύνωμεν, θὰ μετανοήσωμεν
καὶ τότε ἄδικα θὰ κτυπῶμεν τὴν κεφαλὴν μας.

Τὴν ἐποχὴν αὐτὴν ἡ Τουρκία εἶναι ἀπησχολημένη εἰς
πολέμους. Ἄς ὠφεληθῶμεν ἀπὸ τὴν περίστασιν αὐτήν, τὴν
ὁποίαν μᾶς ἔστειλεν ὁ Θεὸς εἰσακούων τα δίκαια παράπονά
μας.
Εἰς τὰ ὅπλα, ἀδελφοί! Ἤ νὰ ἐλευθερωθῶμεν ἦ νὰ
ἀποθάνωμεν ὅλοι. Καλύτερον θάνατον δὲν ἠμπορεῖ νὰ
ἐπιθυμήσῃ Ἕλλην καὶ χριστιανός.
Ἐγώ, καθὼς γνωρίζετε, ἠμπορῶ νὰ ζήσω λαμπρὰ μὲ
πλούτη καὶ τιμὰς καὶ δόξαν. Ὅ,τι καὶ ἂν ζητήσω, οἱ Τοῦρκοι
προθύμως θὰ μοῦ τὸ δώσουν, διότι φοβοῦνται τὸ σπαθὶ τοῦ
Ἀνδρούτσου. Ἀλλὰ σᾶς λέγω τὴν ἀλήθειαν, ἀδελφοί μου,
δὲν θέλω νὰ καλοπερνῶ ἐγὼ καὶ τὸ Γένος μου νὰ ὑποφέρῃ
εἰς τὴν δουλείαν.
Ἀπὸ τὴν Πελοπόννησον μοῦ γράφουν, ὅτι εἶναι ὅλοι
ἓτοιμοι μὲ τὰ παλικάρια των. Θέλω ὅμως νὰ εἶμαι βέβαιος,
ὅτι θὰ μὲ ἀκολουθήσετε. Ἄν κάμετε σεῖς ἀρχὴν ἀπὸ τὸ ἕν
μέρος καὶ ἐγὼ ἀπὸ τὸ ἄλλο, θὰ σηκωθῇ ὅλη ἡ Ρούμελη.
Περιμένω ἀπάντησιν μὲ τὸν κομιστὴν τῆς ἐπιστολῆς μου.
Τὴν μπαρούτην καὶ τὰ βόλια τὰ ἔλαβα καὶ τὰ ἐμοίρασα.
 22 Μαρτίου 1821

 Σᾶς χαιρετῶ καὶ σᾶς γλυκοφιλῶ
Ὁ ἀγαπητός σας
Ὀδυσσεὺς Ἀνδροῦτσος
.
ΑΝΑΓ Ν Ω Σ Τ ΙΚΟ
γιὰ τὴν ἕκτη τάξη τοῦ δημοτικοῦ σχολείου
ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ – ΝΙΚ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΡΒΑΝΑ – ΔΗΜ. Γ. ΖΗΣΗ Κ.Α.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
1943
(μακάρι να περιείχαν τέτοια κείμενα και τα σημερινά αναγνωστικά…)




--------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ του ασθενούς Κωνσταντίνου Σύρου

 «Αναγκάστηκα να γίνω παράνομος για να ζήσω – Η καλλιέργεια και η χρήση της Φαρμακευτικής Κάνναβης μου έσωσε την ζωή από τον Θάνατο!»
Κωνσταντίνος Σύρος – Πρόεδρος Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης

«Ονομάζομαι Σύρος Κωνσταντίνος και στην ηλικία των 17 ετών είχα τροχαίο με μηχανάκι. Αυτό θα μπορούσε να μου είχε κοστίσει την ζωή, στάθηκα τυχερός όμως μέσα στην ατυχία μου και με κατέστει απλώς ανάπηρο.
Έχω 67% αναπηρία (εξελκυσμός βραχιονίου πλέγματος και κομμένη την μασχαλιαία αρτηρία κ.α). Έπειτα από πέντε συναπτά έτη στα νοσοκομεία και κάνοντας δώδεκα χειρουργικές επεμβάσεις για αποκατάσταση, της λειτουργικότητας μου και ζώντας με αφόρητους πόνους όπως: κάψιμο και έντονο κνησμό εσωτερικά του κατεστραμμένου πλέον χεριού μου καθώς και ηλεκτρικά κύματα ρεύματος και μια αόρατη μέγγενη να μου το συνθλίβει και έπειτα από μια μεγάλη αλυσίδα φαρμάκων που μου χορηγούσαν (παυσίπονα κ αντικαθλιπτικά) δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα  με τρομερές παρενέργειες και εφόσον είχα εξαντλήσει κάθε πιθανό περιθώριο για την αποκατάσταση του χρόνιου νευροπαθητικού μου πόνου ήρθα σε επαφή με την κάνναβη.
Στην ηλικία των 19 ετών δοκίμασα την κάνναβη και είδα θεαματικά αποτελέσματα στον νευροπαθητικό πόνο μου.
Έκτοτε ξεκίνησα να ψάχνω μελέτες και γιατρούς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στο πρόβλημα μου. Σε αρκετά νεαρή ηλικία και μόλις 24 ετών έκανα ένα ταξίδι στην Ολλανδία. Εκεί θα έβρισκα όλες τις απαντήσεις που ήθελα. Μίλησα με γιατρό στην Ολλανδία και με ενημέρωσε οτι η ιατρική κάνναβη ενδείκνυται για την ασθένεια μου.
Δεν το σκέφτηκα λεπτό, δεν είχα κάτι άλλο να δω. Η κάνναβη ήταν το φάρμακο μου εφ’ όρου ζωής και έπρεπε να έχω πρόσβαση σε αυτό. Έμαθα να την καλλιεργώ από το μουσείο κάνναβης στην Ολλανδία. Δεν μιλάμε όμως για την κάνναβη, του εμπορίου. Την ιατρική κάνναβη δεν μπορείς να την προμηθεύεσαι δεξιά, αριστερά στον υπόκοσμο και δυστυχώς η χώρα μου η Ελλάδα στερείται των κατάλληλων προδιαγραφών για τους εκαντοντάδες-χιλιάδες ασθενείς που την έχουν ανάγκη.
Η λύση ήταν μια αυτοκαλλιέργεια. Δεν είχα ταμπού στο κεφάλι μου, ήθελα μόνο να μην πονάω, να ζω καλά. Αναγνώριζα την ευθύνη,της νομοθεσίας αρχής απαρχής αλλά ήταν το τελευταίο που με ενδιέφερε καθώς ήταν ζήτημα υγείας ή μάλλον καλύτερα ζήτημα ζωής και θανάτου για μένα διότι με τα παυσίπονα και τα αντικαταθλιπτικά το μέλλον φάνταζε δύσκολο καθώς οι παρενέργειες τους ήταν ποικίλλες και με κρατούσαν σε καταστολή.
Το 2013 έπειτα από μια «καλοπροαίρετη» καταγγελία ήρθε η ασφάλεια Κορίνθου στην οικία μου στο Ξυλόκαστρο. Εκεί διαμένω μόνιμα με την σύζυγο μου και τα τέσσερα παιδιά μας. Έδειξαν κατανόηση και με αντιμετώπισαν φιλικότατα. Ακολούθησε η τυπική αυτόφορη διαδικασία όπου αφέθηκα ελεύθερος δίχως χρηματικό ποσό.
Επίσης είχα και μια πρόσφατη σύλληψη  και τον Μαρτιο του 2016 εφόσον ήδη τρία χρόνια είχα ξεκινήσει τον αγώνα για την ιατρική χρήση της κάνναβης και γνώριζαν ποιός είμαι. Όμως η νομοθεσία έλεγε άλλα και έτσι ακολούθησε και πάλι η τυπική διαδικασία του αυτοφώρου. Ήταν ημέρα δικαστηρίου και το γνώριζαν. Παρά ταύτα ήρθαν με ένταλμα ξανά στο σπίτι μου. Εγώ είχα ξεκινήσει ήδη για το δικαστήριο στο Ναύπλιο (για την πρώτη σύλληψη). Δεν έφτασα ποτέ καθώς γύρισα πίσω έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκα από την τρομοκρατημένη σύζυγο μου.
Εκείνη την μέρα παραδώθηκα στην ασφάλεια και οδηγήθηκα πάλι στον ανακριτή Κορίνθου όπου για δεύτερη φορά αφέθηκα ελεύθερος δίχως εγγύηση και μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος ο ανακριτής:»Τέτοια περιστατικά κάνναβης μη μου ξαναφέρετε εδώ». Γνώστης ο ίδιος για τις ιδιότητες της.
Την ίδια ώρα που στο δικαστικό μέγαρο Κορινθίας ήμουν ελεύθερος την ίδια ώρα στο δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου δικαζόμουν ερήμην που δεν εμφανίστηκα  στη δική.
Ευτυχώς δεν τους έγινε η χάρη και η αίτηση αναίρεσης της απόφασης έγινε δεκτή και η ποινή μηδενίστηκε στο Ναύπλιο. Από το 2013 ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας δρόμου για μένα ο οποίος δεν έχει τέλος και δεν θέλω να έχει στην τελική. Πήρα τα ηνία στα χέρια μου και αποφάσισα να «εκμεταλλευτώ» την σύλληψη μου θετικά.Δεν το έβαλα κάτω ενώ έπρεπε να δείξω τι προσέφερε το φυτό της κάνναβης σε μένα. Αυτό ήταν!Η αρχή έγινε. Η ιστορία μου δεν άργησε να μαθευτεί μέσω διαδικτύου και ΜΜΕ. Με προσέγγισαν ασθενείς που είχαν παρόμοια περιστατικά. Ξεκίνησα τις διαλέξεις ανα την Ελλάδα με τον αξιόλογο γιατρό Γιώργη Οικονομόπουλο. Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε από την αρχή του αγώνα μου. Με βοήθησε ηθικά.
Εφέτος πήγαμε μαζί και στο Ευρωκοινοβούλιο, έπειτα απο πρόσκληση του κ.Σ. Κούλογλου. Τον ευχαριστώ θερμά τον Γιώργη που είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα, στο υπουργείο δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο υπουργείο υγείας κ.α. Η κάνναβη μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές αρρώστιες. Πανάρχαιο φυτό και με αναγνωρίσιμες φαρμακευτικές ιδιότητες αρχαιοτάτων χρόνων και το βασικό χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων δίχως υπερβολή.
Πλέον έχουμε εδραιώσει σύλλογο που τα μέλη του είναι καρκινοπαθείς άνθρωποι με ΣΚΠ, παιδιά με επιληψίες κ.α. Εννοείται ότι η κάνναβη κάνει για παιδιά. Μια γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο θα σας δείξει. Αν δεν αρκεί αυτό μπορείτε να έρθετε σε επαφή με μητέρες που χορηγούν στα παιδιά τους το έλαιο της κάνναβης.
 Είμαι πρόεδρος του συλλόγου που κατάφερε να ιδρυθεί πρίν έναν μήνα με την διακριτική επωνυμία «ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ» με  νομική υπόσταση πλέον και στη χώρα μας.
Ως πρωτοπόρος ασθενής δεν θα σταματήσω τον αγώνα τούτο. Σημαίνει πολλά για μένα. Όλα μπορούν να γίνουν νομικά και νόμιμα ελεγχόμενα προς όλες τις κατευθύνσεις. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.
Δεν είμαστε εξωγήινοι εμείς που χρησιμοποιούμε την ιατρική κάνναβη. Ασθενείς είμαστε με δικαίωμα στη ζωή.
Η κάνναβη με έχει κάνει λειτουργικό μέλος στην κοινωνία. Είμαι οικογενειάρχης και επιχειρηματίας. Δεν αντιμετώπισα  προβλήματα μετά την σύλληψη μου εγώ και η οικογένεια μου. Οι δραστηριότητες μας ήταν και είναι φυσιολογικότατες. Δεν με στιγμάτισε αρνητικά η κάνναβη.
Απεναντίας μου έδωσε την δυνατότητα να μοιραστώ τη γνώση μου και να βρω συμμάχους. Ανθρώπους που παλεύουν με την ζωή τους και το σύστημα εθελοτυφλεί μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα.
Θα συνεχίσω τον αγώνα.Όλα τώρα άρχισαν.»

http://labelnews.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82/




--------------------------------------------------------------------------------




Στον Steven Seagal έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ουκρανία ως εθνικό μέτρο ασφαλείας...
5/5/2017
Η Ουκρανία έχει αποφασίσει να απαγορεύσει στον ηθοποιό Steven Seagal να εισέλθει στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια, ως εθνικό μέτρο ασφαλείας. Η απόφαση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα  και στη συνέχεια
επιβεβαιώθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση σε άλλους διεθνείς φορείς όπως γραφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian .
Στο έγγραφο, η κυβέρνηση του Κιέβου υποστηρίζει ότι ο Seagal είχε επικίνδυνες κοινωνικές συμπεριφορές ότι «σε αντίθεση με τα συμφέροντα της διατήρησης της ασφάλειας στην Ουκρανία». Ο ηθοποιός δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τη
 Ρωσία και μάλιστα έλαβε Ρωσική υπηκοότητα πριν από έξι μήνες από τα χέρια του δικου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.




------------------------------------------------------------------------------




Σε εξέλιξη πορεία μνήμης για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης
Δεκάδες Ρώσοι και Έλληνες είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, που θα πραγματοποιήσουν την «Αθάνατη Στρατιά», μία πορεία μνήμης και τιμής, με αφορμή την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

7 Μαΐου 2017

Η συγκέντρωση και η πορεία πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας των συλλόγων μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της: «72 χρόνια μετά, το τέρας του φασισμού σηκώνει κεφάλι. Οι νεοναζί σπέρνουν το μίσος και το ρατσισμό και δολοφονούν, από το Ντονμπάς μέχρι το Κερατσίνι. Όμως ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη θα νικήσει, η Μέρα της Νίκης θα γιορταστεί επικαιροποιημένη στους σύγχρονους αγώνες ενάντια στο φασισμό».
Στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία ζητούσε εκτός από τη συμμετοχή τους να φέρουν μαζί τους και τη φωτογραφία κάποιου συγγενικού προσώπου ή κάποιου επώνυμου που συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα 1940-1945. «Για να τιμήσουμε όσους πάλεψαν με το όπλο ή την προκήρυξη στο χέρι, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, τα σαμποτάζ, στα κρατητήρια ή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα».




--------------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη / Μαιος 2017
*Eκτέλεση από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής,ενος 16χρονου κοριτσιού απο την Παλαιστινη ,την Fatimeh Hajiji ,στην συνοικια Bab al Amoud στην Ιερουσαλήμ με τον ισχυρισμό ότι τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Κανείς από τους αστυνομικούς/στρατιώτες δεν τραυματίστηκε.
* Μάρτυρες είπαν οτι οι ισραηλινοί στρατιώτες εκαν κόσκινο το σώμα της με περισσότερες από 20 σφαίρες.(και μετα εξαφανισαν το πτωμα)
Οι εκτελέσεις εφήβων Παλαιστίνιων πρέπει να λάβουν τέλος, λέει η Διεθνής Αμνηστεία από πέρσι.



-----------------------------------------------------------------------------




71 shopping markets δεχτηκαν επίθεση από σαουδικές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη σκοτώνοντας 1000 s πολίτες μέσα στις αγορές. Τι είναι χειρότερο; Τίποτα δεν αναφέρθηκαν σε ΜΜΕ! .
#SaveYemen




---------------------------------------------------------------------------




Σήμερα Κυριακη έκανα μία βόλτα, περισσότερο από περιέργεια,για το ποιά s/m ήταν σε λειτουργία.Πέρασα από Προμηθευτική,My Market,Γαλαξία και Βασιλόπουλο.Ανοιχτός μόνον ο Βασιλόπουλος.Έχει όμως ο μπαγάσας, ωραίες διαφημίσεις για το πως προστατεύει, αξιολογεί και βοηθάει τους εργαζομένους του.Μην του επιτρέψετε να χρεοκοπήσει. Ένας ανθέλληνας παραπάνω τι πειράζει;Επίσης είναι ο πρώτος που τοποθέτησε ηλεκτρονικά ταμεία, και παρακινεί τους πελάτες να πηγαίνουν σε αυτά για καλύτερη εξυπηρέτηση.Το ότι αυτά τα ταμεία θα μειώσουν τους ταμείες, δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν.Πάλι ούτως ή άλλως θα παίξει το ρόλο του το χαζοκούτι.




----------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Πρώτο το CDU στις εκλογές του κρατίδιου Σλέσβιχ Χόλσταϊν
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, 09:48
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών του βορειότερου κρατιδίου της Γερμανίας Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) υπό τον Ντάνιελ Γκίντερ με 32% (+1,2 σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές του 2012) και δεύτερο το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) υπό τον Τόρστεν Αλμπιχ με 27,2% (-3,2%).

Ακολουθούν οι Πράσινοι (Die Grünen) με 12, 9% (-0,3%), oι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,5% (+3,3%), το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο τοπικό Κοινοβούλιο του Κιέλου, με 5,9% και τέλος το κόμμα της δανικής μειονότητας (SSW) με 3,3% (-1,3%), το οποίο αν και δεν ξεπερανά το 5% (όριο για την είσοδο στη Βουλή), εν τούτοις θα εκπροσωπείται. Η Αριστερά (Die Linke) 3,8 (+1,5) και το Κόμμα των Πειρατών 1,2% (-7%) δεν κατάφεραν περάσουν αυτό το όριο και μένουν εκτός.

Η σύνθεση της τοπικής Βουλής, επί συνόλου 73 βουλευτών, θα έχει ως εξής: CDU 25, SPD 21, Πράσινοι 10, FDP 9 , AfD 5 και το SSW 3 βουλευτές.

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου του θριαμβεύσαντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ντάνιελ Γκίντερ δεν έχει κρύψει την προτίμησή του να συγκυβερνήσει με τους Φιλελεύθερους δεδομένου ότι δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά δήλωσε πως είναι ανοικτός και για συζητήσεις και με του Πράσινους.

Η Άνγκελα Μέρκελ αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη τόσο δημοσκοπικά όσο και μετά τη νίκη της στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν (παραδοσιακό πολιτικό φέουδο των Σοσιαλδημοκρατών), ενώ αναμένει τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο άμεσο μέλλον.



--------------------------------------------------------------------------------



Παιδια στα αζητητα στην Ελλαδα της κρισης.
Ανεξελεκτο (πλεον) το φαινομενο της εγκαταλειψης.
Τουλαχιστον 2.000 αγορια και κοριτσια περιμενουν μια ζεστη αγγαλια.
Παραμενουν σε νοσοκομεια, η μεταφερονται σε ιδρυματα, που ηδη είναι κορεσμενα.
Τρεις ημερες μετα το Πασχα, ένα αγορα 3,5 χρονων και ένα κοριτσι 1,5 χρονων ρεθηκαν εγκαταλελειμενα εξω από την εκκλησια του Αγιου Παντελεημονα στην Καλαμαρια Θεσσαλονικης. Τα αφησε η φτωχη και εξαθλιωμενη αλλοδαπη θεια τους, η οποια πριν ειχε προσπαθησει, χωρις αποτελεσμα, να τους εξασφαλισει στεγη και φροντιδα σε καποια υπηρεσια προνοιας της Θεσσαλονικης, καθως η αδερφη της και ο γαμπρος της βρισκονταν στη φυλακη για ναρκωτικα. Το φαινομενο της εγκαταλειψης παιδιων παιρνει πλεον ανεξελεκτες διαστασεις, με την πολιτεια να επιδεικνυει ολιγωρια, όπως παντα, όλα τα χρονια.
Χθες βρεθηκε σε χαρτοκουτο μωρο με τον ομφαλιο λωρο του ακομα στη Ροδο.




--------------------------------------------------------------------------------



Νίκησε η Δημοκρατία!
7 Μαΐ, ’17 10:45 ΜΜ

Ο Εμανουέλ Μακρόν νίκησε την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και έγινε ο πρώτος τραπεζίτης Πρόεδρος της Γαλλίας.
Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο της εξουσίας και για άλλους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει και επίσημα τράπεζα.
Πάντως, δεν χρειάζεται να εκλέγονται οι τραπεζίτες, αφού, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δει τα δύσκολα, κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και διορίζει για πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη, όπως έγινε στην Ελλάδα με τον Παπαδήμο και στην Ιταλία με τον Μόντι.
Η νίκη του Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την πρωθυπουργία στον Γιάννη Στουρνάρα, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αίτηση να προσληφθεί στην Εθνική Τράπεζα, για να αποκτήσει τα απαραίτητα τραπεζικά προσόντα και να γίνει αυτός πρωθυπουργός.
Διάφοροι χαχόλοι πανηγυρίζουν για την νίκη του Μακρόν, λέγοντας πως είναι νίκη της Δημοκρατίας, αφού Δημοκρατία πια είναι να γίνεται πρόεδρος της Γαλλίας ο τραπεζίτης των Ρότσιλντ.
Δημοκρατία είναι να επιλέγεις πρόεδρο ανάμεσα σε έναν τραπεζίτη και μια ακροδεξιά.
Αυτό δεν είναι Δημοκρατία, είναι ο θάνατος.
Παράλληλα, είναι τόσο γκάου όλοι αυτοί που δεν βλέπουν (;) πως ο Μακρόν ανοίγει τον δρόμο για την προεδρία της Γαλλίας στη Λεπέν.
Ο Μακρόν δεν φέρνει την ελπίδα -όπως λέει ο ίδιος- αλλά τον φασισμό.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν απόλυτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανοίγουν ξανά τον δρόμο στους φασίστες.
Και κάποιοι πανηγυρίζουν για νίκη της Δημοκρατίας.
Ευτυχισμένο το 1936!

 https://pitsirikos.net/2017/05/%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1/#ixzz4gU9JtB15





------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: "Ψηφίζω με τα 2 χέρια κόψιμο συντάξεων-αφορολόγητου!"
5/08/2017 04:02:00 π.μ.
Απίστευτο! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  λέει μεταρρυθμίσεις το κόψιμο συντάξεων και αφορολόγητου, που μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει!
Ένα απόσπασμα που όσες φορές και να το ακούσεις δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις.
Όπως είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (o Nάσος Αθανασίου) "θα ψηφίσω και με τα 2 μου χέρια διότι νιώθω ότι σώζω τη χώρα μου". Για να συνεχίσει "αυτή η συμφωνία έχει 2 τομές που ζητούσε το ΔΝΤ, στις οποίες λόγω των αντίμετρων συμβιβαστήκαμε. Μία τομή είναι στους συνταξιούχους, μειώνεται η συνταξιοδοτική δαπάνη, η άλλη τομή είναι στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης".
Υποστήριξε μάλιστα ότι "αυτές τις 2 μεταρρυθμίσεις μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να τις κάνει, τέλος!"

Ολόκληρο το απόσπασμα
https://www.youtube.com/watch?v=jvAZKKAivuk




-----------------------------------------------------------------------------





Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη "Γασσάν Καναφάνι"

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στηρίζει και συμμετέχει σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία ,την Δευτέρα 15 Μαΐου στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 17.30.
Παίρνουμε τα μηχανάκια μας και δυναμώνουμε την φωνή μας

Το κείμενο του καλέσματος
Στον Παλαιστινιακό λαό και τους πολιτικούς κρατούμενους στις Ισραηλινές φυλακές που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου 2017.
Με την πορεία αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό που έχει υποστεί την 15 Μαΐου 1948 την καταστροφή της Νάκμπα και αγωνίζεται για την ελευθερία του, την επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και την ίδρυση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.
Να απαιτήσουμε τον σεβασμό και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ που αφορούν την Παλαιστίνη από μέρους του κράτους του Ισραήλ.
Να υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στις Ισραηλινές φυλακές που ζουν υπό απάνθρωπες συνθήκες κράτησης.
Την άμεση απελευθέρωση των γυναικών και των παιδιών που κρατούνται παράνομα από τις Ισραηλινές Κατοχικές Αρχές.
Άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Θα συγκεντρωθούμε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο στις 17:30 και θα αναχωρήσουμε στις 18:00 με τελικό προορισμό την Παλαιστινιακή Πρεσβεία.




-----------------------------------------------------------------------------




Έφαγαν, ήπιαν και δεν πλήρωσαν - Μαζικοί απλήρωτοι λογαριασμοί οπαδών σε καφέ και τσιπουράδικα του Βόλου
Σε περίπου 20 καταστήματα του Βόλου οι οπαδοί ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έφυγαν χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό
8.5.2017 | 12:42
Έφαγαν, ήπιαν και αποχώρησαν χωρίς να πληρώσουν δεκάδες οπαδοί που πέρασαν το Σαββατοκύριακο στο Βόλο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.   Το φαινόμενο των μαζικών απλήρωτων λογαριασμών σημειώθηκε σε περίπου 20 καφέ και τσιπουράδικα του Βόλου το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου.   Ο Γιάννης Γρηγορίου πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Εστίασης δήλωσε ότι από την Παρασκευή η κίνηση ήταν αυξημένη στα ξενοδοχεία και το Σάββατο και στα καταστήματα, λόγω του τελικού κυπέλλου και των φιλάθλων των δύο ομάδων που ήρθαν στην περιοχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καταστηματαρχών, το μεσημέρι του Σαββάτου πήγαν στο καφέ «Αχίλλειον» περίπου 20 οπαδοί του ΠΑΟΚ, μεγαλύτεροι σε ηλικία και περίπου 50-60 νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ σε διπλανό καφέ στη παραλία του Βόλου. Φασαρίες δεν έγιναν σε κανένα κατάστημα, μεταξύ των φιλάθλων και οι πρώτοι πλήρωσαν τον λογαριασμό τους και ζήτησαν πληροφορίες για τσιπουράδικα, ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.
Ο μεγαλύτερος όγκος φιλάθλων που πήγε σε άλλο καφέ της παραλίας έφυγαν όλοι χωρίς να πληρώσει κανείς, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ και Εστίασης. Όπως είπε, όλα έγιναν στις 2 το μεσημέρι περίπου, όταν συγκεντρώθηκαν και άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και στη συνέχεια όλοι μαζί αναχώρησαν για τα τσιπουράδικα. Ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι μεγάλες ομάδες φιλάθλων που πήγαν σε δύο τσιπουράδικα της παραλίας επίσης έφυγαν χωρίς να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Ο καταστηματάρχης εκτιμά ότι σε περίπου 20 καταστήματα του Βόλου οι οπαδοί έφυγαν χωρίς να πληρώσουν τον λογαριασμό.   Ο Γιάννης Γρηγορίου είπε ότι οι καταστηματάρχες έπρεπε να ενημερώνουν την Αστυνομία για τους απλήρωτους λογαριασμούς, ώστε να συλληφθούν μερικοί και να πάνε στο Αυτόφωρο, ώστε να κατονομάσουν και τους υπόλοιπους.   Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών κατήγγειλε ότι οργανωμένοι οπαδοί προκάλεσαν ζημιές σε κατάστημα ειδών μάρκετ στο τέρμα της οδού Ιάσονος.
Σχολιο.-  Η είδηση θα ήταν αν πληρώνανε...




-----------------------------------------------------------------------------



Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης, την Πέμπτη 11-5-2017 διοργανώνει αυτή την σημαντική εκδήλωση για του Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.
Πεμπτη 11/5/2017 στις 8.00 μμ – Δωρεαν εισοδος – Αλκυονις New Star Art Cinema (42-46, οδος Ιουλιανου, κοντα στην πλατεια Βικτωριας)
Ένα ντοκιμαντερ για τη ζωη του αγωνιστη Marwan Barghouti, Του Παλαιστινιου πολιτικου κρατουμενου στις φυλακες της ισραηλινης κατοχης από την νεαρη του ηλικια
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη "Γασάν Καναφάνι" στηρίζει αυτή την εκδήλωση και θα βρίσκεται εκεί



------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017
35 νεκρούς και 717 τραυματίες μέσα σε ένα μήνα άφησε στη χώρα η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Σε 35 νεκρούς και 717 τραυματίες έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων στη Βενεζουέλα, ως αποτέλεσμα της βίας που προκαλείται στις διαδηλώσεις από ακροδεξιές ομάδες της αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε σήμερα (5/7) η εισαγγελία της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 18 από τους θανάτους αναφέρθηκαν στην μητροπολιτική περιοχή του Καράκας, 6 στις περιφέρειες Καραμπόμπο, 5 στη Λάρα, 2 στην Μέριδα και στη Μιράντα και 1 στη Μπαρίνα και στην Τατσίρα.
Από αυτούς 4 ήταν ανήλικοι, 1 υπάλληλος της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς και ένας υπάλληλος της τοπικής αστυνομίας στην περιφέρεια Καραμπόμπο.

Από τους 717 τραυματίες, 357 αναφέρθηκαν για γεγονότα που σχετίζονται με το κοινό έγκλημα, 357 από την διεύθυνση Βασικών Δικαιωμάτων και 31 από την Διεύθυνση Οικογενειακής Προστασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, από αυτά τα γεγονότα 152 άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται και για 18 έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Η διαλεύκανση αυτών των εγκλημάτων έχει ανατεθεί στους περιφερειακούς εισαγγελείς του Καράκας και της περιφέρειας Λάρα, που συντονίζουν τη δράση των ερευνητών και ειδικών των εγκληματολογικών μονάδων ενάντια στην παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επίσης, συνεργάζονται οι διευθύνσεις του Ερευνητικού, Επιστημονικού, Ποινικού και Εγκληματολογικού Σώματος (CICPC).

Οι εισαγγελείς και οι ειδικοί έχουν μεταβεί στις περιοχές που έλαβαν χώρα τα γεγονότα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις έρευνες και να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία με σκοπό να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες.




------------------------------------------------------------------------------




8 Μαΐου 1821: Η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς Η ανέλπιστη νίκη του Οδυσσέα Ανδρούτσου Του Χρόνη Βάρσου Φιλολόγου-ιστορικού ερευνητή Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος (1790-1825) γιός του φημισμένου κλεφταρματολού Ανδρέα Βερούση ή Ανδρούτσου από τις Λιβανάτες, είχε γεννηθεί στην Ιθάκη το 1790. Τον βάφτισε στο νησί ο συμπολεμιστής του πατέρα του, ο ονομαστός Λάμπρος Κατσώνης από τη Λειβαδιά, αξιωματικός του ρωσικού στρατού που έδρασε την περίοδο του ρωσο-τουρκικού πολέμου 1787-1792 στο Αιγαίο αναπτύσσοντας εντυπωσιακή ναυτική δράση εναντίον του οθωμανικού στόλου.




-------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ! Επανασύνδεση κομμένου ρεύματος στα Πετράλωνα σε φτωχή οικογένεια με 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα χρήζει μηχανής οξυγόνου. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν εκεί!




---------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Νεκρή η 18χρονη Sıla Abalay μέλος του DHKP-C (του Tουρκικου Μετώπου της Επαναστατικής λαικής Απελευθέρωσης)
τα ξημερώματα του Σαββάτου από κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής το οποίο επιτέθηκε κοντά στη συνοικία Küçükçekmece της Κωνσταντινούπολης στα πλαίσια επιχείρησης κατά της οργάνωσης DHKP-C που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Η 18χρονη Sıla Abalay ηταν φίλη του 15χρονου Berkin που χτυπήθηκε από σφαίρα μπάτσου πηγαίνοντας να αγοράσει μια φρατζόλα ψωμί στις 16 Ιουνίου 2013.
Η Sıla είχε προφυλακισθεί πριν δύο χρόνια εξαιτίας της συμμετοχής σε μία εκδήλωση προς τιμήν της μνήμης του BERKIN ELVAN.



----------------------------------------------------------------------------




Πώς εκδηλώνεται σωματικά η κατάθλιψη: 9 συμπτώματα

Περισσότερο από απλά μια χρονική περίοδο μειωμένης ευδιαθεσίας, η κατάθλιψη δεν είναι αδυναμία, ούτε και κάτι που μπορεί ο ασθενής “απλά να την ξεπεράσει”. Η κατάθλιψη μπορεί να απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα με φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη ή και τα δύο.
Είναι, επίσης, σημαντικό, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον στενό κύκλο κάποιου ατόμου με συμπτώματα κατάθλιψης να μπορούν να τα αναγνωρίζουν εγκαίρως, για να τον βοηθήσουν και να τον στηρίξουν όσο τον δυνατόν περισσότερο.
Δείτε ποια είναι εκείνα τα συμπτώματα της κατάθλιψης που γίνονται εύκολα αντιληπτά, αρκεί να ξέρει κανείς τι “ψάχνει” στην συμπεριφορά κάποιου:

1. Προβλήματα ύπνου: Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια, αλλά μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας καθώς επίσης και το μυαλό σας. Τα προβλήματα ύπνου, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Η δυσκολία στο να αποκοιμηθεί κανείς, αλλά και τυχόν ανήσυχος ύπνος με πολλές διακοπές είναι συχνά συμπτώματα. Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να φτάσουν στο άλλο άκρο και να κοιμούνται πάρα πολλές ώρες την ημέρα.
2. Πόνος στο στήθος: Οι πόνοι στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος της καρδιάς, των πνευμόνων, ή και του στομάχου. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Αυτή η ψυχική κατάσταση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί.
3. Κόπωση και εξάντληση: Αν αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι, ώστε δεν έχετε ενέργεια για τις καθημερινές σας εργασίες (ακόμα και όταν κοιμάστε ή ξεκουράζεστε πολύ), αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε κατάθλιψη. Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ανεξήγητη κόπωση, ενώ τα άτομα με κόπωση είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να γίνουν καταθλιπτικά.
4. Μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις: Ο πόνος και η κατάθλιψη συνδέονται στενά. Η καθημερινή “πάλη” με έναν χρόνιο πόνο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Και η ψυχική ασθένεια η ίδια μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, επειδή οι δύο παθήσεις “μοιράζονται” τους χημικούς αγγελιοφόρους που μεταφέρουν σήματα στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι τρεις φορές περισσότερες πιθανό να αναπτύξουν χρόνιο πόνο.
5. Πεπτικά προβλήματα: Ο εγκέφαλος και το πεπτικό μας σύστημα είναι στενά συνδεδεμένοι και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν στομαχόπονους ή ναυτία, όταν είναι στρεσαρισμένοι ή ανήσυχοι. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα όπως ναυτία, δυσπεψία, διάρροια, ή δυσκοιλιότητα.
6. Πονοκέφαλοι: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν συχνά πονοκεφάλους. Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με μείζονα κατάσταση της νόσου είναι τρεις φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από ημικρανίες και τα άτομα με ημικρανίες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.
7. Αλλαγές στην όρεξη ή το σωματικό βάρος: Μερικοί άνθρωποι χάνουν την όρεξή τους, όταν αισθάνονται κατάθλιψη. Άλλοι, δεν μπορούν να σταματήσουν να τρώνε, αφού νιώθουν ότι αυτό καταπραΰνει την απογοήτευση ή τη δυστυχία τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απότομη απώλεια ή αύξηση του βάρους και, με την απώλεια βάρους, αντίστοιχη έλλειψη ενέργειας. Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, η ανορεξία και η υπερφαγία. Στις γυναίκες, η σχέση μεταξύ κατάθλιψης και ανορεξίας ή βουλιμίας είναι πιο ισχυρή.
8. Πόνος στην πλάτη: Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα. Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν πόνους στον αυχένα και την πλάτη.
9. Σεξουαλικά προβλήματα: Ένα άτομο με κατάθλιψη μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν αλκοόλ και άλλες ουσίες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική τους ορμή και διάθεση. Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τη θεραπεία της κατάθλιψης) μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο ενός καταθλιπτικού ατόμου.




-----------------------------------------------------------------------------




Πηξαμε στον αντιφασισμο απο τους φιλελεδες και τμημα της αριστεράς που εμφανίζεται ως αντικαπιταλιστικη. Ο Τραμπ στις ΗΠΑ και ο Ουρμπαν στην Ουγγαρία εχουν επιβάλλει στο εσωτερικο φασιστικο καθεστώς?? Τελικά οταν προσδιορίζουμε ενα κοινωνικο-πολιτικό φαινόμενο το κανουμε με αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια ή κανουμε εγκεφαλικές κατασκευές για να βολέψουμε τα σχηματα μας στα οποια θεωρουμε οτι πρεπει να υπακουει η ζωή ?Ειναι δυνατον να μην μπορει να ξεχωρισει ενας αριστερος που εχει ως εργαλειο αναλυσης τον μαρξισμο μια φασιστικη δυναμη απο ενα ακροδεξιο κομμα με ρατσιστικες θέσεις? Μαλλον οχι . Γι αυτο αυτοι οι συγκεκριμενοι αριστεροί δεν εχουν κατανοήσει οτι το μονο φασιστικό καθεστώς (που υπακουει στον επιστημονικο μαρξιστικο ορισμο) που υπάρχει στην Ευρώπη ειναι το καθεστώς του Κιεβου που συγκροτήθηκε και στηριζετε με τις ευλογίες των ''δημοκρατων'' τύπου Μακρον και το εχουν καταπιει αμασητο οι διαφοροι ''αντικαπιταλιστες'' μας.




----------------------------------------------------------------------------




Αθάνατη στρατιά. Бессмертный полк. Синтагма, Афины.
Πλατεία Συντάγματος. Ποτέ ξανά φασισμός! Τιμή στους βετεράνους του Κόκκινου στρατου και του ΕΛΑΣ! Συγχαρητήρια στους συντρόφους που οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. Συγκινητικές οι στιγμές.

Για τη συγκεντρωση της Αθανατης Στρατιας στη πλατεια Συνταγματος

Στις κάτωθι φωτο βλέπουμε μερικές εκατοντάδων ρωσοφωνων ακροδεξιων φιλοπουτινικων αλλα και οπαδων του ΑΑΔΜ να διαδηλώνουν χθες για να τιμήσουν την νικη των ιμπεριαλιστων της ΕΣΣΔ και του στρατου της. Ιδιαιτερο χαρακτηρστικο ο ακροδεξιος διεθνισμος. Οι συγκεκτρωμενοι εκτος απο την κοκκινη σημαια του πρωτου ουλαμου του ιμπεριαλιστικου κοκκινου στρατου που μπηκε στο Βερολινο , εκτος απο δικοχα με σφυροδρεπανο του ιμπεριαλιστικου στρατου της ΕΣΣΔ, εκτος απο κοκκινες σημαιες ειχαν και σημαιες της Ελλαδας ,της Ρωσιας , της Λευκορωσιας , της Αρμενίας ,της Γεωργίας ακομα και της Ουκρανιας με κορδελα του αη γιωργη (τι οπισθοδρομικοι ακροδεξιοι μπαναιμ). Επιπλεον στην εκδηλωση ενας ακροδεξιος ανταρτης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ τραγουδησε το ακροδεξιο εθνικιστικο μιλιταριστικο τραγουδι '' βρονταει ο ολυμπος''. Οι ομιλιες δε απιστευτα ακροδεξιες. Η εκδηλωση ξεκινησε με μια ακροδεξια ρωσιδα. Το ακροδεξιο-εθνικιστικο παραλληρημα της απιστευτο '' Ευχαριστουμε Ελλαδα , ευχαριστουμε ελληνικε λαε που με τον αγωνα σου καθυστερησες για πανω απο εξι μηνες την επιθεση του Χιτλερ στην χωρα μας'' δινοντας ενα δειγμα αλληλεγγυης μεταξυ ιμπεριαλιστων. . Την εκδηλωση την εκλεισε η ιδια βαμμενη εθνικιστρια λεγοντας. ''Ευχαριστουμε Ελλαδα . Εισαι η πατριδα μας. Για σενα ειμαστε εδω, Για ολους μας, για τους παππουδες σας και τους παππουδες μας που πολεμησαν το φασισμο'' (Εκ του ανωτατου σοβιετ του σιτυ πλαζα,, των αναρχικων της ΕΥΔΑΠ και του ΣΕΚ)




---------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα -Oταν Εταιρεία κινητής «έστελνε»εκατομμύρια μηνύματα εναντίον της κυβέρνησης»

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν το τελευταίο διάστημα (όψιμοι αναλυτές της πολιτικής στή Βενεζουέλα) οι τιμητές τών πάντων αρέσκονται σε εκφράσεις που παραπέμπουν σε δικτάτορες που διψούν γιά αίμα πόσες φορές διάβασα τό τελευταίο διάστημα τίτλους σε ειδησεογραφικά sites περί ¨αιμοσταγούς δικτάτορα Μαδούρο«
Δίχως να υπάρχει καμία πρόθεση  να ευλογήσω την κυβέρνηση πού αίφνης όλοι δαιμονοποίησαν ακόμη και πολιτικοί μας πού άν μη τί άλλο θά έπρεπε κανονικά να σιωπούν γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους Μητσοτάκης (π.χ και σκάνδαλο #siemens.)
Aυτοί οι όψιμοι ευαισθητούληδες λοιπόν κατηγορούν ώς δικτάτορα έναν εκλεγμένο πρόεδρο προσπαθώντας να δημιουργήσουν μιά αρνητική εικόνα γιά όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα,αυτοί πού τρομοκρατούσαν το λαό την περίοδο τού δημοψηφίσματος του 2015 παρουσιάζοντας μέχρι εικόνες από τη Νότιο Αφρική θέλοντας να αποδείξουν πώς η χώρα μας καταρρέει
Αυτοί λοιπόν και ο τύπος που τους «γλύφει»  έρχονται σήμερα να κατηγορήσουν έναν εκλεγμένο πρόεδρο ώς δικτάτορα ,για τα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής επανάστασης ούτε λόγος αυτού του είδους η ειδήσεις είναι «φτού κακά»
Η καταγγελία πώς  εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Ισπανικών συμφερόντων απέστειλε μαζικά sms σε συνδρομητές της προκειμένου να ξεσηκωθούν κατά της Μπολιβαριανής κυβέρνησης δέν είδα να δημοσιευτεί σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites
Δέν πουλάει η είδηση ,πουλά η καφρίλα και το ψεύδος,πουλά η αναλήθεια και η κατασκευασμένη είδηση
Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση ανακοίνωσε πρίν λίγο καιρό την διενέργεια εξεταστικής γιά την συγκεκριμένη υπόθεση και μιλώ γιά την εταιρεία Movistar θυγατρική της Ισπανικής Telefonica
Όπως αναφέρε το  Telesur μέσω sms  καλούσαν τους πελάτες της εταιρείας σέ  βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.«Κάθε δύο ώρες η εταιρεία έστελνε  εκατομμύρια μηνύματα σε κινητά και στο ίντερνετ» υποστηρίζοντας τη λεγόμενη «μητέρα όλων των συγκεντρώσεων» ανέφερε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
Κάτι ανάλογο έπραττε  στό παρελθόν τηλεφωνική εταιρεία στήν Αίγυπτο υπέρ του  δικτάτορα της χώρας  Μουμπάρακ
Ακόμη και οι ακτιβιστές του κυβερνοχώρου οι γνωστοί σε όλοι μας Anonymous στηρίζουν την αντιπολίτευση
Εικόνες σάν αυτές δέν θά δείτε να δημοσιευθούν στα ελληνικά ΜΜΕ,παρακρατικοί οπλισμένοι στα περίχωρα του Καράκας σκορπούν τόν τρόμο.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια όχι αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν
Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός. Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός.(Edward Murrow)




------------------------------------------------------------------------




Ο Πρόεδρος Maduro ζητά  τη σύνδεση της έρευνας με Movistar στο σχέδιο πραξικοπήματος
20 του Απριλίου, 2017
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε  τηλεφωνική εταιρεία ότι εντάχθηκε στην έκκληση για ένα πραξικόπημα εναντίον της χώρας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolás Maduro, δήλωσε την Πέμπτη ναι στο αίτημα της έρευνας στην εταιρεία τηλεφωνίας Movistar για φερόμενη συμμετοχή της στις δράσεις για πραξικόπημα που προωθούνται από δεξιούς τομείς της χώρας.
«Η εταιρεία Movistar Βενεζουέλα εντάχθηκε το πραξικόπημα έκκληση ενάντια στη χώρα εναντια στην λειτουργία της. Η εταιρεία Movistar πρέπει να γνωρίζετε. Κάλεσε για μια έρευνα για να διαλευκάνει τα πραγματικά περιστατικά «, δήλωσε ο πρόεδρος.

«Η εταιρεία Movistar κάθε δύο ώρες έστελνε εκατομμύρια μηνυματα προς τους χρήστες της Movistar. Τηλεφώνου, διαδικτύου. Περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει αυτό στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας της Barrio Adentro.
Πρόεδρος Maduro εξήγησε ότι οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός πολέμου στον κυβερνοχώρο κατά της εν λόγω χώρας. Ο στόχος τους είναι να αποσταθεροποιήσει και να δημιουργήσει χάος.
«Πήρατε στο Google για να ελέγξετε τα πάντα, για παράδειγμα, να βάλετε '19 Μαίου», έπαιξε και εμφανίστηκε σ 'αυτόν σε κάθε σελίδα στη διαβούλευση στις 19 Απριλίου ή για οποιοδήποτε θέμα της Βενεζουέλας και πήγε: πορεία, πορείας «, είπε.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι το Στρατηγικό Σχέδιο Zamora, σε πρώτη φάση, συνεχίζει να ενεργοποιήσετε τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στη χώρα πριν από τα σχέδια πραξικοπήματος του εθνικού δικαιώματος.




--------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι επρόκειτο για χρήση ατομικού όπλου, μιας «μίνι» ατομικής βόμβας νετρονίων, η ρίψη της οποίας πιθανότατα να εκτελέστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, ως της μόνης χώρας στην περιοχή η οποία κατέχει αποδεδειγμένα πυρηνικά όπλα, είναι η μόνη που κατασκευάζει βόμβες νετρονίων, διαθέτει τα ανάλογα πιστοποιημένα αεροσκάφη για να την εκτελέσουν, δραστηριοποιείται στην περιοχή εμπλεκόμενη στην ένοπλη επέμβαση στην Υεμένη, διατηρώντας ταυτόχρονα ανεπίσημες αλλά ιδιαίτερες σχέσεις με το βασίλειο των Σαούδ. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά που γίνεται χρήση της στην Υεμένη.

Πυρηνικός βομβαρδισμός στην Υεμένη;

H είδηση δεν είναι καινούργια. Ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα των βετεράνων των ΗΠΑ, τη vetaranstoday.com, όταν στις 21 Μαΐου του 2015 διερεύνησε το περιστατικό της ρίψης μιας πολύ ισχυρής βόμβας, που έλαβε χώρα στις 20 του ίδιου μήνα κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, στη Σανάα, μετά από φερόμενη Σαουδαραβική αεροπορική επιδρομή.
Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι επρόκειτο για χρήση ατομικού όπλου, μιας «μίνι» ατομικής βόμβας νετρονίων, η ρίψη της οποίας πιθανότατα να εκτελέστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, ως της μόνης χώρας στην περιοχή η οποία κατέχει αποδεδειγμένα πυρηνικά όπλα, είναι η μόνη που κατασκευάζει βόμβες νετρονίων, διαθέτει τα ανάλογα πιστοποιημένα αεροσκάφη για να την εκτελέσουν, δραστηριοποιείται στην περιοχή εμπλεκόμενη στην ένοπλη επέμβαση στην Υεμένη, διατηρώντας ταυτόχρονα ανεπίσημες αλλά ιδιαίτερες σχέσεις με το βασίλειο των Σαούδ. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά που γίνεται χρήση της στην Υεμένη.
Παρότι η εν λόγω καταγγελία ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, μια και υπογράφονταν από ένα πυρηνικό φυσικό, συνεργάτη της ιστοσελίδας vetaranstoday.com, και πρώην επιθεωρητή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και ενώ η είδηση αυτή αναμεταδόθηκε ταχύτατα σε πλειάδα αραβόφωνων ηλεκτρονικών μέσων, σε ιστοσελίδες που αντιτίθενται στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και από την Pravda, το Russia Today και την αραβική έκδοση του Sputnik, όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάποιο δημοσίευμα που να υποδηλώνει ότι αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης.




-----------------------------------------------------------------------------




Οι 45 αδικαίωτοι νεκροί
06.05.2017, 16:50
Στην 2η γιορτή Προφορικής Ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 28-30 Απριλίου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, οι Ομάδες Προφορικής Ιστορίας ξαναπιάνουν το νήμα της ιστορίας του τόπου διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη. Μια τέτοια ιστορία είναι αυτή που ακολουθεί.
Στα σύνορα του Δήμου Γαλατσίου με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εκεί που τελειώνουν η λ. Πρωτοπαπαδάκη από την πλευρά του Γαλατσίου και η 28ης Οκτωβρίου από την πλευρά του Ψυχικού, στον αυχένα των Τουρκοβουνίων, διακρίνονται τρεις σπασμένοι μαρμάρινοι σταυροί και ένα μικρό μεταλλικό εκκλησάκι-εικονοστάσι.
Στον έναν σταυρό αναγράφεται: Ομαδικός τάφος 45 πατριωτών εκτελεσθέντων υπό των Γερμανιών στις 29 Σεπτεμβρίου 1944.
Στους άλλους δύο σπασμένους σταυρούς αναγράφονται τα ονόματα: Δημήτρης Χρυσόγελος, ετών 17, Γιώργος Αλατσεράκης, ετών 24, ενώ στο εικονοστάσι αναγράφεται το όνομα του Νικόλαου Ασβεστά, ετών 16.
Κανένα μνημείο που να αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς δεν έχει αναγερθεί, ενώ μια ζοφερή σιωπή καλύπτει την ιστορία τους.
Από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τη μεταπολίτευση έως και σήμερα, ο αρχικός ξύλινος σταυρός και μετέπειτα οι μαρμάρινοι υπέστησαν αλλεπάλληλους βανδαλισμούς.
Ολοι συνέδραμαν σε αυτή την καταστροφή, οι ταγματασφαλίτες αρχικά και στη συνέχεια οι καταπατητές οικοπεδοφάγοι.
Η επέλαση της μπουλντόζας τη δεκαετία του '80 για τη διάνοιξη της λ. Πρωτοπαπαδάκη αποκάλυψε και τα κόκαλα των νεκρών.
«Τίποτα δεν υπολόγισαν... Ούτε τον τάφο ούτε τίποτα. Τι τα παιδιά, τα πτώματα και τα κόκαλα πεταμένα από δω κι από κει... και πήγε ο άντρας μου... έψαχνε και έσκαβε με τα χέρια του τα χώματα γιατί κοκαλάκι κοκαλάκι μαζεύτηκαν και φτιάξαμε αυτό το κενοτάφιο», θα διηγηθεί στην Κατερίνα Αρβανιτάκη από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας η Μαρία, αδελφή του 16χρονου εκτελεσθέντος Ν. Ασβεστά.
Το όνομα του Ν. Ασβεστά αναφέρεται στον τέταρτο τόμο της έκδοσης της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Επεσαν για τη ζωή».
Οπως υπογραμμίζεται, «οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και μετά στον ΕΛΑΣ Γκύζη-Αμπελοκήπων. Μετά τη μάχη που διεξήχθη στις 27-9-1944 με τους Γερμανούς, παγιδεύτηκε και πιάστηκε. Μεταφέρθηκε στη Γερμανική αστυνομία στο Ψυχικό όπου βασανίστηκε και εκτελέστηκε με άλλους πατριώτες στον αυχένα Ψυχικού-Γαλατσίου στα Τουρκοβούνια...».
Επίσης, στο βιβλίο του Ι. Χανδρινού «Το τιμωρό χέρι του λαού» (εκδ. Θεμέλιο 2012) τονίζεται πως «στις 27/9 το βράδυ νεαροί Ελασίτες του Γκύζη (3 τάγμα) αιχμαλωτίστηκαν από γερμανική περίπολο στα Τουρκοβούνια και εκτελέστηκαν... Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο...», ενώ ο συγγραφέας παραπέμπει και σε μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του παλαίμαχου κομμουνιστή Φοίβου Τσέκερη (της διμοιρίας του ΕΜΠ του λόχου σπουδαστών του ΕΛΑΣ, του θρυλικού λόχου «Λόρδος Μπάυρον»).
Ομως ο Ν. Χατζούδης (εκδ. Ταξιδευτής) στο βιβλίο του «Το Γαλάτσι και οι Γαλατσιώτες» αναφέρεται «σε σοβαρές αμφιβολίες που διατυπώθηκαν από Γαλατσιώτες της εποχής που συμμετείχαν στον αγώνα... για μαζικές εκτελέσεις αγωνιστών...», επικαλούμενος παράλληλα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στο οποίο «ανώνυμη Γαλατσιώτισσα αγωνίστρια υποστηρίζει πως οι νεκροί στον ομαδικό τάφο είναι κατά πάσα πιθανότητα συνεργάτες-διερμηνείς των Γερμανών...».
Υπόθεση που καταρρίπτεται από τη μαρτυρία του Φοίβου Τσέκερη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Αρβανιτάκη.
«Στο τέρμα της οδού Λαρίσης στην κορυφή του υψώματος που οι κάτοικοι της περιοχής ονόμαζαν Τουρκοβούνι, υπήρχε σκοπιά του ΕΛΑΣ. Εκεί φρουρούσαν την περιοχή. Δηλαδή για να μην περάσουν οι Γερμανοί μέσα στις περιοχές τις δικές μας. Και υπήρχαν πολλές σκοπιές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φ. Τσέκερης.
Η συγκεκριμένη σκοπιά προδόθηκε στους Γερμανούς θαμώνες του φούρνου του Καλαμπόκα στην οδό Βραστόβου, όπου σύχναζαν γερμανοτσολιάδες.
Ακολούθησε αιφνιδιασμός και μάχη που ήταν ορατή από τους κατοίκους της περιοχής.
Η αδελφή του Ν. Ασβεστά διηγείται:
❝Τα πρόδωσαν τα παιδιά ότι έχουν φυλάκιο και πήγαν γερμανοτσολιάδες μαζί με Γερμανούς και κάνανε μπλόκο. Εμείς βγήκαμε και φωνάζαμε “θα τα σκοτώσουν τα παιδιά... σκοτώνουν τα παιδιά... πιάνουν τα παιδιά...❞.
Πόσοι ήταν εν τέλει οι νεαροί Ελασίτες που πιάστηκαν;
«Η οργάνωση δεν ήθελε να πτοηθούμε. Μπορεί να ήταν πενήντα και να μας είπαν δέκα! Εμάς μας είπαν ότι είναι δέκα παιδιά, τα εκτέλεσαν, ότι δηλαδή τους αιφνιδίασαν οι Γερμανοί και τους έπιασαν. Γιατί ήταν οπλισμένοι και τα παιδιά τα δικά μας ήταν με όπλα» προσθέτει στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τον θάνατό του στην Κ. Αρβανιτάκη ο Φ. Τσέκερης.
Η ομάδα του Ν. Ασβεστά αποτελούνταν κυρίως από παιδιά έως 16 και 17 ετών.
Μετά τη μάχη οι Γερμανοί προβαίνουν σε συλλήψεις πολιτών στην περιοχή των Αμπελοκήπων γεμίζοντας ένα ή δύο καμιόνια.
Οι οικογένειες αγνοούν την τύχη των δικών τους ανθρώπων ώσπου ύστερα από μερικές ημέρες γίνεται γνωστό από έναν βοσκό το σημείο της εκτέλεσής τους στα Τουρκοβούνια, το νέο διαδίδεται και οι οικείοι των εκτελεσθέντων ανηφορίζουν στο νταμάρι:
«Από μακριά μας είδε αυτός ο άνθρωπος ότι κλαίγαμε, γινόταν χαμός, ήταν ο βοσκός με τα πρόβατα. Μας πλησίασε και λέει “εγώ ήμουν μάρτυρας εδώ, ήρθε ένα καμιόνι και ξεφόρτωσε και μια γυναίκα και παιδιά νέα και μεγαλύτερους, ένα μπουλούκι από πολλά άτομα. Με διώξαν εμένα... και πήρα τα πρόβατα και έφυγα για να μη με εκτελέσουν κι εμένα γιατί με φοβέριζαν και μιλούσαν ελληνικά, οι Ελληνες, οι γερμανοτσολιάδες: “φύγε, θα σε σκοτώσουν κι εσένα”. Εδώ τα έχουν εκτελέσει τα παιδιά...» συνεχίζει τη διήγησή της η Μαρία.
Η αδελφή του Δημήτρη Χρυσόγελου κάλεσε τη Σήμανση και μπροστά της ανοίχτηκε ο λάκκος.
Μια πένθιμη πομπή συντετριμμένων συγγενών σχηματίζεται που απεγνωσμένα αναζητεί σημάδια των δικών της ανθρώπων.
«Τα είδα, κοριτσάκι 12 χρόνων ήμουν. Θαμμένα παιδιά, δεκατριών χρόνων...» προσθέτει η Μαρία.
«Τα παιδιά της ΕΠΟΝ ερχόντουσαν έξω από το σπίτι μας και τραγουδούσαν “πέσατε θύματα” και γονάτιζαν έξω από το σπίτι μας. Κι εμείς μέσα να κλαίμε» διηγείται η αδελφή του Νικόλα Ασβεστά.
Η 90χρονη Μικρασιάτισσα γιαγιά του κάθε βδομάδα έφευγε περπατώντας από τον Βύρωνα όπου διέμενε έως την κορυφή των Τουρκοβουνίων για να ανάψει ένα κεράκι στη μνήμη του εγγονού της.
Κάθε βδομάδα εκτός από τη γιαγιά και για όλα τα χρόνια που ακολούθησαν η μητέρα του Νικόλα ανέβαινε από το σπίτι στους Αμπελοκήπους με τα πόδια ώς το σημείο της εκτέλεσης.
Η οικογένεια δεν συνήλθε ποτέ από τον θάνατό του.
Στα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους που ακολούθησαν ο πατέρας και ο αδελφός του Νικόλα υπέστησαν διώξεις ως αριστεροί.
Η αδελφή του, Μαρία, συνέχισε να επισκέπτεται το μνήμα μέχρι πρόσφατα.
Σήμερα πλέον δεν είναι σε θέση να το πράξει χωρίς τη βοήθεια τρίτου προσώπου.
Στη λήθη...
Στο μετεμφυλιακό κράτος η οικογένεια του Δημήτρη Χρυσόγελου δεν τολμά να αναγνωρίσει στο πρόσωπό του την ιδιότητα του Ελασίτη.
Η αδελφή του η Καλλιόπη έως σήμερα υποστηρίζει πως ο Δημητρός μαζί με τον Γιώργο Αλατσεράκη συνελήφθησαν στο μπλόκο επιστρέφοντας από τα Μεσόγεια.
«Οσοι απομείνανε», τονίζει η Ιωάννα, ανιψιά του Δημήτρη Χρυσόγελου, «τρέμανε και τη σκιά τους. Γιατί βέβαια οι συλλήψεις και οι βασανισμοί ήταν συνεχόμενοι. Και οι εκτοπίσεις. Επομένως ήταν πολύ λογικό να μην έχουν κάνει δήλωση ότι ο αδελφός τους ήταν αντάρτης. Από φόβο. Δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στη γειτονιά. Δεν το έβγαλε φλάμπουρο η οικογένεια ότι ο αδελφός μας ήταν στον ΕΛΑΣ...», λέει.
Ενώ η έτερη ανιψιά του Χρυσόγελου, η Ρίτσα, σημειώνει:
❝Η μητέρα μου η Μαρία αρνιόταν πεισματικά ότι ο αδελφός της ήταν αντάρτης γιατί φοβότανε... Και δεν ήθελε να μπούμε στο στόχαστρο εμείς.
Γιατί όταν γεννήθηκα εγώ το '47 υπήρχε κυνήγι μεγάλο των αριστερών και των οικογενειών τους.
Γι' αυτόν τον λόγο δεν μας έλεγε ποτέ την αλήθεια κι έλεγε πως ο Δημητρός πιάστηκε ενώ έπαιζε μπάλα στο βουνό...
Ο Δημητρός ήταν αντάρτης... Και είμαι υπερήφανη γι' αυτόν. Κι αν δεν τον γνώρισα ποτέ, τον λατρεύω❞.
Ο Κώστας, ο αδελφός του Δημητρού, λίγο πριν πέσει σε κώμα και πεθάνει, είπε στην κόρη του κοιτάζοντας προς το μέρος του μνημείου:
❝Ο Δημητρός με περιμένει. Είναι όλο το άγημα. Ολα τα παιδιά. Ο Δημητρός είναι πρώτος! Τον βλέπω.
Με τις μπότες του, αυτές τις γερμανικές μπότες που είχε πάρει από αυτόν τον Γερμανό και με περιμένουν κι εμένα. Εκεί πηγαίνω κι εγώ❞.
Για μερικά χρόνια η Εθνική Αντίσταση πραγματοποιούσε ετήσιο μνημόσυνο στο σημείο της εκτέλεσης.
Ομως σταμάτησε ξαφνικά χωρίς καμία αιτιολόγηση, ενώ μνημείο δεν ανεγέρθηκε ποτέ.
Οι προσπάθειες των συγγενών για την ανέγερσή του σκοντάφτουν στην αβελτηρία των δήμων.
«Δεν υπάγεται σε εμάς» η απάντηση που λαμβάνουν από Ψυχικό, Γαλάτσι, Πολύγωνο...
Στα σύνορα του Δήμου Γαλατσίου με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εκεί που τελειώνουν η λ. Πρωτοπαπαδάκη από την πλευρά του Γαλατσίου και η 28ης Οκτωβρίου από την πλευρά του Ψυχικού, στον αυχένα των Τουρκοβουνίων, διακρίνονται τρεις σπασμένοι μαρμάρινοι σταυροί και ένα μικρό μεταλλικό εκκλησάκι-εικονοστάσι.
Στον έναν σταυρό αναγράφεται: Ομαδικός τάφος 45 πατριωτών εκτελεσθέντων υπό των Γερμανιών στις 29 Σεπτεμβρίου 1944.
Οταν ο δρόμος σάς φέρει εκεί, στρέψτε το κεφάλι στη μνήμη των εκτελεσθέντων...





-----------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Η πρώτη διαδήλωση κατά Μακρόν
 Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, 18:15
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδηλώνουν σε κλίμα ηρεμίας στο Παρίσι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Κοινωνικό Μέτωπο», κινητοποίηση που πραγματοποιείται ώρες μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας, κατευθύνθηκαν κατόπιν στην Πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας: «αντικαπιταλιστές».

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κοινωνία και την οικολογία», «υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων εναντίον ενός γενικευμένου πρεκαριάτου» ή «En Marx», παραφράζοντας την ονομασία του κόμματος του Μακρόν «En Marche!», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παραρτημάτων των συνδικαλιστικών ενώσεων CGT, Sud ή Unef και οργανώσεων που δεν αποδέχθηκαν ποτέ ότι τελείωσε η μάχη εναντίον της εργατικής νομοθεσίας κι αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους όποιος κι αν εκλεγόταν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

Το «Κοινωνικό Μέτωπο» είχε προτρέψει το διάστημα μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών τους πολίτες «να δώσουν μάχη εναντίον των δύο υποψηφίων». Είχε καλέσει τους Γάλλους «να συμμετάσχουν στην πρώτη κινητοποίηση της πενταετούς θητείας (του νέου προέδρου), είτε ανερχόταν στην εξουσία η πανώλη ή η χολέρα».

«Αποφασίσαμε να μην κατεβάσουμε το κεφάλι τις πρώτες ημέρες της θητείας» (του Μακρόν), δήλωσε ο Ρομέν Αλτμάν, επικεφαλής του συνδικάτου Info'Com.

«Αυτά που μας περιμένουν είναι αρκετά σοβαρά, όπως ένα δεύτερο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες» επισήμανε ο ίδιος.

Μεταξύ των πρώτων μέτρων που εξήγγειλε, ο Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να μεταρρυθμίσει το εργατικό δίκαιο.

«Ελάχιστοι πολίτες ψήφισαν τον Μακρόν βάσει πεποίθησης» είπε ο 25χρονος Μισέλ Αντάμ, που δεν είναι συνδικαλιστής και που ψήφισε στον πρώτο γύρο τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.
«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε», συμπλήρωσε.




-----------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΥ: Τουλάχιστον 25 νεκροί, με την επιδημία χολέρας να αναζωπυρώνεται στην Υεμένη
Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, 18:09
Η νέα επιδημία χολέρας που πλήττει την Υεμένη στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους μέσα σε μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την ώρα που ο συνεχιζόμενος πόλεμος των αληταραδων σαουδαραβων και των σειχιδων του Κολπου δουλων των δυτικων αποικιοκρατων εναντια στην πάμπτωχη χώρα εξακολουθεί να φέρνει τον όλεθρο στο σύστημα υγείας και τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσής της.

Οι θάνατοι συμπεριλαμβάνονται στα τουλάχιστον 1.360 κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΠΟΥ, μέρος του συστήματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από την 27η Απριλίου.

Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις η χολέρα μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου που μολύνει μέσα σε ώρες αν δεν υπάρξει αντιμετώπισή της με ενδοφλέβιους ορούς κι αντιβιοτικά.

Η κατάσταση «είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε αντιμέτωποι με την αναζωπύρωση της επιδημίας χολέρας», τόνισε ο Νέβιο Τζαγκάρια, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Υεμένη, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Η αιτία είναι τα δύο (σ.σ. τελευταία) χρόνια του πολέμου στην Υεμένη. Οι συνέπειες για τις υποδομές είναι τεράστια, η ηλεκτροδότηση είναι σποραδική, οι σταθμοί άντλησης νερού δεν λειτουργούν κανονικά κι αυτό έχει επίπτωση στην ποιότητα του νερού».

Η προηγούμενη επιδημία που είχε ξεσπάσει καταλάγιασε τον περασμένο χειμώνα, διευκρίνισε ο Τζαγκάρια. Στην Υεμένη έχουν καταγραφεί περίπου 27.000 κρούσματα, ανάμεσά τους τουλάχιστον 130 θάνατοι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης της σύρραξης.




----------------------------------------------------------------------------------




Ο Μελανσόν στην κοσμαρα του: «Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή»
 Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017, 04:
«Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή» δήλωσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, κανοντας ονειρα,  μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, καλώντας «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ενωθούν» με την Ανυπότακτη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές.

«Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να δείξουν πως έπειτα από μια ψήφο άρνησης και φόβου είναι καιρός να κάνουμε μια θετική επιλογή» ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μελανσόν κάλεσε «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές την Ανυπότακτη Γαλλία» τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως η Γαλλία «δεν είναι καταδικασμένη [να ανήκει] ούτε στους πλούσιους ούτε στους μνησίκακους», στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη του υποψήφιου του En Marche! απέναντι στη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Η υποψήφια του FN «ήρθε τρίτη στον δεύτερο γύρο, μετά τον κ. Μακρόν και την αποχή και τα λευκά» ψηφοδέλτια, είπε.

«Απόψε τελειώνει η πιο θλιβερή προεδρία στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας που έχει καταστρέψει πρακτικά οποιαδήποτε εμπιστοσύνη την περιέβαλε (...) αλλά για μία ακόμη φορά, παρ' όλ' αυτά, με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια, όπως και με τις ψήφους στο όνομα του Μανουέλ Μακρόν, η χώρα μας απέρριψε μαζικά την Άκρα Δεξιά επειδή είναι ξένη προς τη δημοκρατική ταυτότητα της Γαλλίας» είπε ακόμη ο Μελανσόν.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τόνισε πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει έναν πόλεμο στο γαλλικό κοινωνικό σύστημα.

«Το πρόγραμμα του νέου μοναρχικού στιλ προέδρου είναι γνωστό ήδη. Είναι ένας πόλεμος εναντίον του γαλλικού κοινωνικού συστήματος και οικολογική ανευθυνότητα» είπε ο Μελανσόν.




--------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινά F-16 Πολεμικά αεροσκάφη Ενώθηκαν με τη Σαουδική Αραβία στην επιθετικότητα εναντια στους  πολίτες της Υεμένης
7η του Μάη 2017
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το Σαουδικο Υπουργείο Άμυνας Υποστράτηγο Γεν. Ahmed al-Asiri, τα πρώτα ισραηλινα F-16 πολεμικά αεροπλάνα έχουν βάλει στο στόχαστρο ένα κέντρο εκπαίδευσης των Χούτι στην επαρχία βόρεια της Υεμένης, Ταΐζ.
Τον Μάρτιο του 2015, η Σαουδική που εχει την ηγεσία του Αποικιοκρατικου Συνασπισμού ξεκίνησε μια επιχείρηση που ονομάζεται αποφασιστική Θύελλα κατά των Χούθι και ξεκίνησε χιλιάδες επιθέσεις σε μια προσπάθεια να τους νικήσουνε.
«... σε αυτή την κρίσιμη στιγμή βρισκόμαστε σε απόλυτη ανάγκη από την στρατιωτική ανδρεία του Τελ Αβίβ για τον περιορισμό τω Χουτι στην Υεμένη. Ελπίζω ότι αυτή η ευτυχής ισραηλινή επέμβαση στην Υεμένη θα είναι προάγγελος σε μια νέα εποχή στην αραβο-ισραηλινή συνεργασία και όλος ο κόσμος θα δει τη συντροφικότητα και φιλική σχέση μεταξύ των στρατών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Κράτους του Ισραήλ,»al-Okaz αναφέρεται Maj. Γεν Al-Asiri όπως λέει.
Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και οι Ισραηλινοί έχουν συνάψει μυστικές διαπραγματεύσεις με το τελευταίο παρέχει εναέρια βοήθεια στην «Σαουδική Αραβία που εχει  την ηγεσία του Αποικιοκρατικου Συνασπισμού» για να νικήσουμε τους αντι-ισραηλινους αντάρτες οι οποίοι έχουν παραμείνει αήττητη ενάντια σε όλες τις δυνάμεις εισβολής συμπεριλαμβανομένων των επίσημων ένοπλων δυνάμεων της Σαουδικής, των  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, το Σουδάν, καθώς και των ΗΠΑ και της Βρετανίας σύμβουλοι, εκτός από τους ιδιωτικους μισθοφορικους στρατους, όπως Blackwater και Dyna.
Την 1 ης Απριλίου «Δύο ισραηλινά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας 747 Boeing μεταφέρουν όπλα», πρόσθεσε Maj. Γεν Al-Asiri, «προσγειώθηκε στη βάση Khamis Mushait στην Asir στη Σαουδική Αραβία για να βοηθήσουν τον αποικιοκρατικο συνασπισμό στον πόλεμο εναντίον [των Χούθι]».




----------------------------------------------------------------------------




Μήνυμα του νεοταξίτη Κοτζιά: Ζήτω το Κόσοβο! Τώρα έχει άδικο ο Ερντογάν να ζητάει "λύση" (διχοτόμηση) στην Κύπρο μας με βάση το Κόσοβο;

Ακόμα και στα “ΝΕΑ” ο “μικροπολιτικός“ βγήκε από τα ρούχα του με το “φτύσιμο” του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά προς τον Σέρβο ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος ματαίως περιμένει συνάντηση με την αυτού εξοχότητα τον επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, ενώ ταχύτατα ο Νίκος Κοτζιάς σπεύδει, για δεύτερη φορά, να συναντήσει τον ΥΠΕΞ του παράνομου και εμφυτευμένου μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Βελιγράδι, Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάϊ.

Βλέπετε, όπως είπε, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt στο Βήμα της Κυριακής, η Ελλάδα αξίζει συγχαρητηρίων ως δύναμη αναχαίτισης της Ρώσικης επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια και της αντίστοιχης ενσωμάτωσης τους στην σφαίρα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Βλέπει, χαρακτηριστικά, την στήριξη της Αθήνας στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα, λοιπόν, για να παίρνει αιωνίως τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ, θα πρέπει ακάματη να ενισχύει την μεγάλη, υπό την αστερόεσσα, Αλβανία. Και αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό ευθέως, το κάνει εμμέσως και πλαγίως. Ζήτω το Κόσοβο!




---------------------------------------------------------------------------------




Από τη Δαμασκό: Μυστική δράση των ΗΠΑ στη Συρία με τον βετεράνο Ειδικών Δυνάμεων Jack Murphy




------------------------------------------------------------------------------




Δημοσιογραφικές πόρνες, αλήτες, ρουφιάνοι, ΑΠΕ, ΕΡΤ Τελ Αβιβ και Cia: ο "μπαμπάς"  Abdel Hameed Yusyf που πενθούσε δήθεν τα "δίδυμα" που σκότωσε ο "χασάπης Άσαντ", έπαιζε θέατρο κι είναι δολοφόνος της Αλ Κάιντα!




-------------------------------------------------------------------------------



Με 20 σφαίρες εκτέλεσαν οι Σιωνιστές Ναζί την 16χρονη Fatima...
Με 20 σφαίρες εκτέλεσαν οι Σιωνιστές Ναζί την 16χρονη Fatima Abd al-Rahman Hajji με καταγωγή από την Ραμάλα...
Οι Σιωνιστές την δολοφόνησαν στην Ιερουσαλήμ για την πλάκα τους



----------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Τι είναι η Συντακτική Συνέλευση που συγκάλεσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ;


Αυτή η Συντακτική Συνέλευση, όπως ακριβώς και το 1999, δεν θα διαλύσει τους υπάρχουσες εξουσίες αλλά θα συνυπάρχει μαζί τους.


Ο συνταγματολόγος Χέρμαν Εσκαρά εξηγεί στο Telesur ότι η Συντακτική Συνέλευση που ανακοινώθηκε από τον Βενεζολάνο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, δεν αποτελεί ένα νέο Σύνταγμα αλλά όπως αναφέρεται στα άρθρα 347-350 του Συντάγματος αποσκοπεί στην τροποποίηση του Κράτους και στην αλλαγή της νομοθεσίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αφορά “Βασικά, την προσθήκη των κοινωνικών προγραμμάτων, των κοινωνικών κατακτήσεων και την αναδιοργάνωση του Κράτους”.



Ο Εσκαρά επεσήμανε ότι αυτή η Συντακτική Συνέλευση, όπως ακριβώς και το 1999, με κανέναν τρόπο δεν θα διαλύσει τους υπάρχουσες εξουσίες αλλά θα συνυπάρχει μαζί τους.


“Αυτό το οποίο προτείνεται είναι ένας ανώτερος διάλογος εν μέσω μιας σοβαρότατης σύγκρουσης και βίας, μέσα στην οποία αρχίζει να ξετυλίγεται η κατάσταση στη Βενεζουέλα”, δήλωσε.

Μπροστά στη συνεχή άρνηση τμημάτων της βενεζολάνικης αντιπολίτευσης, τόσο στον διάλογο όσο και με το κάλεσμα για εκλογές, “ο μόνος δρόμος που μένει για να μην συμβεί στη Βενεζουέλα ένα σοβαρό γεγονός, είναι η σύγκληση της Συντακτικής Συνέλευσης”.


Πως θα συγκροτηθεί;

Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση θα αποτελείται από 500 αντιπροσώπους. Όλοι θα επιλεγούν μέσω ψηφοφορίας, άλλοι από τις (εδαφικές) εκλογικές περιφέρειες και άλλοι προτεινόμενοι θα παρουσιαστούν στο εκλογικό σώμα από τον παραγωγικό , επιχειρηματικό, αγροτικό, εκπαιδευτικό και άλλους κλάδους.

“Ο πολίτης θα έχει διπλή ψήφο, αυτό σημαίνει ότι κάποιος που ψηφίζει, για παράδειγμα, σε έναν παραγωγικό κλάδο, μπορεί επίσης να ψηφίσει και όποιον άλλο πολίτη αποφασίσει, που δεν συνδέεται με αυτόν ή άλλο κλάδο”, εξήγησε ο Εσκαρά, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία και για μια συντακτική συνέλευση αιρετή.

“Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για περισσότερο διάλογο, ανάμεσα σε τομείς που σήμερα δείχνουν ασυμβίβαστοι και να δώσει στη βενεζολάνικη οικογένεια περισσότερη ειρήνη και ησυχία, βεβαίως, όλο αυτό, μέσα από έναν πλουραλιστικό διάλογο.

Η Μαριά Αλεχάνδρα Ντιας, συνταγματολόγος, θεωρεί επίσης ότι η Συντακτική Εθνοσυνέλευση είναι μια πολιτική οπτική που πηγάζει από το Σύνταγμα για να επανιδρύσει το Κράτος και μια άσκηση της κυριαρχίας που παραμένει κατ ευθείαν στον λαό και σημειώνει:

“Καμιά δικτατορία δεν καλεί τον λαό να πάρει στα χέρια του την πρωτογενή συντακτική εξουσία και να επανιδρύσει το Κράτος. Έτσι καταρρίπτεται ο πυρήνας της άποψης της αντιπολίτευσης περί υποτιθέμενης δικτατορίας στη Βενεζουέλα”.




----------------------------------------------------------------------------




πάει πολύ κάτι αναρχοτίποτα του facebook να λοιδωρούν την ΕΣΣΔ που τσάκισε το Ναζισμό και να προσβάλλουν τη μνήμη των σχεδόν 30.000.000 νεκρών Σοβιετικών στρατιωτών και πολιτών, πάει πολύ....

σχολιο.-  Διασκεδάζω με τον ΠΑΣΟΚΟ τον Μπουρα της ΔΕΑ που συμφωνει με τον φασιστα Αγη Θεοδωριδη....Ο Μπουρας το αρχισιχαμα που ειχε το θρασος να με συκοφαντει ο μαλακας ,ενω τον ειχε διαγραψει ο πασοκος ο Πρωτοπαππας..Η καταντιά τους δεν εχει πατο

σχολιο.-  Ο γνωστος φασιστας που αντιγραφει anarchypress που ειναι παραλλαγη του Στοχου και ταυτιζει ΕΑΜ με ταγματασφαλιτες κλαιει για την νικη του Κοκκινου Στρατου..Ο Αγης Θεοδωριδης καλε ο 'αντεθνικιστής' που σπαραζει που δεν νικησε ο Αδολφος να ζουν σημερα μονο ξανθοί με γαλανα ματια

Άγις Θεοδωρίδης
Πόσο εμετικά σήμερα τα σταλινάκια και πόσο large η ματιά τους ώστε να χωρέσει τον μακελάρη Στάλιν και τον κόκκινο στο αίμα στρατό του στο χώρο του αντιφασισμού!
Η σημερινή μέρα όμως δεν είναι το άλλοθι του σταλινισμού, αν και ιστορικά υπήρξε η αφορμή για την επέκταση της κυριαρχίας και της βαρβαρότητάς του.




-----------------------------------------------------------------------------






Μονάδα 731 – Ένα φρικιαστικό έγκλημα χωρίς τιμωρία
ΚΥΡΙΑΚΉ, 7 ΜΑΪ́ΟΥ 2017

Οι Γερμανοί δεν ήταν οι μόνοι που εκτέλεσαν βιολογικά πειράματα σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλο και περισσότεροι Ιάπωνες βετεράνοι αποκαλύπτουν ιστορίες από τη δράση της διαβόητης Μονάδας 731, η οποία διεξήγαγε πειράματα σε χιλιάδες Κινέζους πολίτες, αλλά και Σοβιετικούς και Αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου.
Η Μονάδα 731 είχε επικεφαλής τον Δρ. Σίρο Ίσιι, ο οποίος και διεξήγαγε τα πειράματα αναζητώντας το απόλυτο βιολογικό όπλο που θα αφάνιζε τους εχθρούς της Ιαπωνίας.

Στα πειράματα περιλαμβάνονταν η εσκεμμένη προσβολή των ανθρώπινων πειραματόζωων από ιούς, αλλά και οι «ανοικτές» εγχειρήσεις , κατά τις οποίες το πειραματόζωο τεμαχίζονταν, κυριολεκτικά, ζωντανό και του αφαιρούνταν όργανα, ενώ ήταν εν ζωή και χωρίς νάρκωση.
Στα ανθρώπινα πειραματόζωα έκαναν ενέσεις με το βακτήριο της σίφυλης, ή τον ιό της πανώλης. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως και οι Γερμανοί, εξέθεταν τα θύματά τους γυμνά στο κρύο και κατέγραφαν τους χρόνους αντοχής τους, μέχρι τον θάνατό. Η Μονάδα εκτέλεσε και βιολογικές επιθέσεις.
Σε μια περίπτωση ιαπωνικά αεροσκάφη έριξαν σε περιοχές της Κίνας ρύζι μολυσμένο με τον ιό της πανώλης, το οποίο προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, στη νότια Κίνα.
Οι Ιάπωνες σκόπευαν να πλήξουν και τις ΗΠΑ με βιολογικά όπλα. Τη αποστολή θα εκτελούσε πιλότος καμικάζι, ο οποίος, μεταφέροντας φιαλίδια με τον ιό της πανώλης, θα συνέτριβε το αεροσκάφος του στο αμερικανικό έδαφος.
Όταν κατέστη φανερό ότι η Ιαπωνία έχανε τον πόλεμο ο Ισίι διάταξε την καταστροφή όλων των τεκμηρίων της δράσης της Μονάδας 731. Τελικά, με τη λήξη του πολέμου, μόνο 30 στελέχη της μονάδας προσήχθησαν σε δίκη, καθώς οι Αμερικανοί συμφώνησαν με τους πρώην αντιπάλους τους να μην τους καταδιώξουν, με αντάλλαγμα να τους δοθούν τα στοιχεία των ιαπωνικών ερευνών. Από τους 30 που δικάστηκαν μόνο οι πέντε εκτελέστηκαν και οι λοιποί κρατήθηκαν. Ο Ισίι δεν δικάστηκε καν, καθώς εργάστηκε για τους Αμερικανούς.
Βετεράνοι όμως της μονάδας, μη αντέχοντας το ψυχικό βάρος, μιλούν πλέον. Μια νεαρή, τότε, Ιαπωνέζα νοσοκόμα, δήλωσε πως είχε δει ανθρώπινα κομμάτια να ρίχνονται στα σκυλιά, ενώ ένα μέλος της μονάδας δήλωσε πως είχε δει το σώμα ενός δυτικού – μη Ασιάτη – κομμένο στα δύο να διατηρείται σε δεξαμενές με φορμόλη.
Σιγά – σιγά έρχονται στο φως και μαζικοί τάφοι. Στην Κίνα ένας τέτοιος τάφος ανακαλύφθηκε το 1989. Στον τάφο είχαν επίσης ταφεί και δοχεία με χημικά όπλα.




---------------------------------------------------------------------------




ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ/ Σύριος ΥΠΕΞ: απορρίπτουμε τις safe zones γιατί προυποθέτουν επιτήρηση τους από τον ΟΗΕ.Δεχόμαστε μόνο ζώνες αποκλιμάκωσης.Καμιά διεθνή δύναμη σε αυτές τις ζώνες.Δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία παρά μόνο Ρωσία Ιράν...

 »Θα συγκρουστούμε με Ιορδανία αν βάλει δυνάμεις της στη Συρία. »

Σημαντική παρέμβαση της Δαμασκού για τη συμφωνία των Άστανα.O YΠΕΞ της Συρίας ο Walid Mouallem προειδοποίησε ότι η Δαμασκός αρνείται ο ΟΗΕ ή άλλες «διεθνείς δυνάμεις » να συμμετέχoυν στην εφαρμογή των  «ζωνών αποκλιμάκωσης».
«Δεν θα υπάρξουν διεθνείς δυνάμεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Συρία.Δεν δεχόμαστε τον ΟΗΕ ή διεθνείς δυνάμεις να έχουν ένα ρόλο επιτήρησης στην εφαρμογή του μνημονίου », δήλωσε ο  Walid Mouallem σε συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό.
«Η Ρωσία ως κράτος εγγυητής διευκρίνισε ότι μονάδες στρατονομίας θα αναπτυχθούν και θα εγκατασταθούν κέντρα επιτήρησης », πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει αν οι λεγόμενες αστυνομικές δυνάμεις θα είναι ρωσικές ή συριακές.rt
O Walid al-Mouallem, ανέφερε την υποστήριξη της Συρίας στο μνημόνιο που όμως δεν το υπέγραψε για 4 ζώνες αποκλιμάκωσης με σκοπό να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία και να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του μέσου πολίτη.
«Η αποστολή των εγγυητών είναι να προσταεύσουν αυτές τις ζώνες κατά κάθε ξένης επέμβασης να συμβάλουν στην ασφάλεια και να μην επιτεθούν στο συριακό στρατό γιατί τ΄αντίποινα για κάθε επίθεση θα είναι νόμιμα », πρόσθεσε.
Εξέφρασε την ελπίδα ότι το μνημόνιο θα καταλήξει στο διαχωρισμό των οργανώσεων της  »αντιπολίτευσης » που υπέγραψαν τη συμφωνία για την εκεχειρία στις 30-12-2016 από τη μια , και της  «al Nosra», των οργανώσεων που έχουν διασύνδεση με αυτήν και της  «Daech» από την άλλη.
Υπογράμμισε ότι συμφιλίωση ξεκίνησε ήδη σε  Barzeh, Qaboun κια είναι σ΄εξέλιξη συζητήσεις για εκκένωση καταυλισμού  Yarmouk από ενόπλους.
Εκδήλωσε την έγνοια κι ανησυχία του για την εθνική ενότητακαι την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την διάθεσή της ν΄αναπτύξει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει κάθε ξένη παρέμβαση  στις υποθέσεις της.
Για το ρόλο της Ιορδανίας στο συριακό τόνισε ότι η Συρία δεν θέλει να μπει σε σύγκρουσε με την Ιορδανία προειδοποιώντας: «αν οι ιορδανικές δυνάμεις μπουν στη Συρία χωρίς συντονισμό με τη συριακή κυβέρνηση θα θεωρηθούν ως αντίπαλες δυνάμεις».
Για το ρόλο της Τουρκίας ο Mouallem διαβεβαίωσε ότι δεν είχε  εμπιστοσύνη στο ρόλο της από την αρχή της κρίσης για αυτός ο ρόλος ήταν αντίθετος με τα συμφέροντα του συριακού λαού  και συνέβαλε στην αιματοχυσία.
“…Έχουμε εμπιστοσύνη στους 2 εγγυητές στη Ρωσία και το Ιράν για να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους για τη διασφάλιση της εφαρμογής του mémorandum”, γνωστοποίησε.
Για το αν υπάρχει περίπτωση να μετασχηματισθούν προοδευτικά οι ζώνες αποκλιμάκωσης σε safe zones ο σύριος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι  Mouallem δήλωσε ότι πρόκειται για 2 διαφορετικές αντιλήψεις γιατί η τελευταία αφορά ζώνες ασφαλείς που θέτονται σ΄εφαρμογή και διατηρούνται από τον ΟΗΕ. «Αυτό σημαίνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια και την προσασία αυτών των ζωνών και αυτό είναι μη αποδεκτό από τη συριακή κυβέρνηση », είπε.sana 8.5.17
H Ρωσία ήδη κατέθεσε ωστόσο στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ για το Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο απόφασης που « καλεί όλα τα κράτη μέλη να συμβάλουν καλή τη πίστη στην εφαρμογή της συμφωνίας για δημιουργίας ζωνών αποκλιμάκωσης.Η Δύση ωστόσο είναι επιφυλακτική.Θέλει λεπτομέρειες και να δει χάρτες σύμφωνα με πηγή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Άλλοι διπλωμάτες έκριναν απίθανο τη ψήφιση του σχεδίου απόφασης τις επόμενες ημέρες αφού πρέπει ν΄αποκτηθούν περισσότερες πληροφορίες για να έχουν χρόνο προς μελέτεη οι δυτικοί.