Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Κυριακη 7 Μαιου 2017


Ξεσηκωμός στη Βραζιλία για εργασιακά και συντάξεις

Όποιος θέλει να δει τι ετοιμάζουν στη Βενεζουέλα η ντόπια οικονομική ελίτ και φυσικά οι Αμερικάνοι, που απεργάζονται την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δεν έχει παρά να σκύψει λίγο πιο προσεκτικά στις εξελίξεις στη Βραζιλία.

Η λαοθάλασσα που πλημμύρισε του δρόμους των περισσότερων πόλεων στην πολυπληθέστερη χώρα της Νότιας Αμερικής την Πέμπτη και Παρασκευή 27 και 28 Απριλίου δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου.
Η οργή των Βραζιλιάνων έβραζε επί μήνες και για την ακρίβεια επί ένα χρόνο. Από πέρυσι τέτοιες μέρες όταν ο δεξιός αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ, πρωταγωνίστησε σε ένα παλατιανό πραξικόπημα που οδήγησε στην καθαίρεση της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία κατηγορήθηκε για την παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων. (Καμιά φαντασία, καμιά δημιουργική προσαρμογή στις πρώτες πράξεις του σεναρίου για την επιβολή των θεραπειών σοκ…)
Τα πραγματικά επίδικα πίσω από το άδοξο τέλος της 13χρονης εξουσίας του (…μεταλλαγμένου εννοείται) Εργατικού Κόμματος της Βραζιλίας φάνηκαν μόλις πριν λίγες εβδομάδες όταν ο πραξικοπηματίας πρόεδρος έφερε στην Κάτω Βουλή μια πρωτοφανούς βαρβαρότητας οικονομική μεταρρύθμιση που θα τη ζήλευε και το ΔΝΤ. Εν συντομία, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος με μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας ακόμη και κατά 10 χρόνια, μείωση των μισθών, κατάργηση της πληρωμής συνδρομών στα συνδικάτα μέσω των μισθών, απαγόρευση οποιασδήποτε αύξησης στις δημόσιες δαπάνες για δύο σχεδόν δεκαετίες, με μοναδική εξαίρεση τις πολεμικές δαπάνες που θα αυξηθούν κατά 36%! Και για να μείνει καμμιά αμφιβολία για τις «πλάτες» του δοτού προέδρου, ο οποίος συναντά την αποδοκιμασία του 87% των Βραζιλιάνων, δημοσίως κάλεσε τις ΗΠΑ να συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο μεταξύ Βραζιλίας, Περού και Κολομβίας στα κοινά σύνορα των τριών χωρών. Μία άσκηση που ορίστηκε για να προκαλέσει (ακόμη και με την ονομασία της, «Επιχείρηση Ενωμένη Αμερική») καθώς η ενότητα της Νότιας Αμερικής, όπως την εμπνεύστηκε ο Σιμόν Μπολιβάρ και την προωθούν οι αριστερές κυβερνήσεις, στρέφεται κατά του βορειο-αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Η αντεργατική μεταρρύθμιση προκάλεσε την μεγαλύτερη γενική απεργία που έχει οργανωθεί στη Βραζιλία μετά το 1996, όταν οι Βραζιλιάνοι ξεσηκώθηκαν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις αντεργατικές αλλαγές του δεξιού Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο. Τώρα στην απεργία, σύμφωνα με το συνδικάτο CUT, συμμετείχαν περισσότεροι από 35 εκατομμύρια εργαζόμενοι μετά το κάλεσμα που απηύθυναν όχι μόνο συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις αλλά ακόμη και εκπρόσωποι της εκκλησίας. Οι απεργοί, που βγήκαν στου δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επίσης και για την ανεργία – ρεκόρ που φθάνει το 14%, ήρθαν αντιμέτωποι με τη βίαιη καταστολή της δοτής κυβέρνησης που απολαμβάνει ωστόσο της αμέριστης εύνοιας των διεθνών οργανισμών…




-------------------------------------------------------------------------



Οι μόνοι που δεν έχουν χρόνο για ψώνια και βόλτες είναι οι υπάλληλοι των καταστημάτων. Όσοι αύριο πάτε να ψωνίσετε δεν σας λείπει ο χρόνος αλλά λίγη ντροπή, όταν θα κοιτάτε την πωλήτρια και θα της λέτε, "μια ματιά θα ρίξω".
Μακάρι να μπορούσε και εκείνη να σας ρίξει τη ματιά που σας αξίζει.




--------------------------------------------------------------------------




4000 ΜΑΤ που σουλατσαρανε κανοντας τσιγαρο και τα οποια αφησαν ελευθερους τα χουλιγκανια να πλακωνονται στο ξυλο χωρις ουτε μια προσαγωγη ,ενω οταν γινονται μαχητικες διαδηλωσεις εναντιον των μνημονιων ,πεφτουν ξυλο,προσαγωγες,κανονια νερου,χημικα,γκλομπιες,και φυσουνιες ..




--------------------------------------------------------------------------




''Πιθανόν να φαντάζεται κάποιος, ότι η Τζάννα, αυτό το κοριτσάκι, κάτοικος του χωριού Ναμπί Σαλέχ, της Δυτικής Όχθης της Παλαιστίνης, διάλεξε να "μπλέξει". Αυτοί οι Παλαιστίνιοι, όλο σε κάποια διαδήλωση ή σε κάποια φασαρία βρίσκονται. Όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν διάλεξε αυτή να έχει στο χωριό της τον ισραηλινό στρατό, ούτε να βλέπει να της κλέβουν οι έποικοι τη γη, ούτε να ζει αποκλεισμένη απο το τοίχος και από τα τσεκπόϊντς, ούτε να συλλαμβάνουν την οικογένειά της και τους συγχωριανούς της ο στρατός. Εδώ, μεταδίδει τα τεκταινόμενα στο χωριό της, σε διαδήλωση συμπαράστασης στους φυλακισμένους και στέλνει το μήνυμα ότι οι Παλαιστίνιοι δε θα παραιτηθούν από τον αγώνα τους.
"We will not give up".




---------------------------------------------------------------------------




4.5.17
Κωνσταντοπούλου: Ο Βενιζέλος έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή..
.
Σκληρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, με αφορμή όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή “Αυτοψία” της τηλεόρασης του Alpha, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μέσα της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε τα εξής:

“Μιλάει ακόμη δημόσια και με τηλεοπτική προβολή ο Βενιζέλος. O πολιτικός και πραγματικός απατεώνας, που έβαλε στην τσέπη του τη Λίστα Λαγκάρντ.

Αυτός που απάλλαξε τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες για το PSI με ντροπολογία, αφού κατέστρεψε 15.000 μικροομολογιούχους.
Απάλλαξε τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες και για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με κλείσιμο της Βουλής.
Απάλλαξε τραπεζίτες για τα δάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Χάρισε στη Siemens τις αξιώσεις του Δημοσίου με άκυρο συμβιβασμό.
Μιλάει ο Βενιζέλος που με τη λίστα Λαγκάρντ στην τσέπη επέβαλε το χαράτσι στους πολίτες κι έβαλε τη ΔΕΗ να το εισπράττει, κόβοντας το ρεύμα στους αδύναμους και χαρίζοντας εκατομμύρια στα συμφέροντα της διαπλοκής.

Τη ΔΕΗ που σήμερα ξεπουλάνε τα μαθητούδια του πρώτου διδάξαντος, που κυβερνούν με τα ίδια κόλπα κι απατεωνιές και με δικής του εμπνεύσεως ντροπολογίες.
Και τολμάει ο Βενιζέλος να λέει ότι πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για τα χρέη που φόρτωσε στη χώρα, τρώγοντας και πίνοντας το αίμα του λαού, και να ζητάει να τα πληρώσουν οι πολίτες, οι πολίτες που τους οδήγησε στο θάνατο και την αυτοκτονία.
Τολμάει να ζητάει να απολογηθούμε και για την Επιτροπή που απέδειξε ότι το χρέος είναι παράνομο.

Ο Βενιζέλος έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή. Και τολμάει να μιλάει.
Αυτοί που του το επιτρέπουν, ας τον λουστούν.
Εγώ δεν θα νομιμοποιήσω ποτέ τον ίδιο και τους συνεργούς του στο έγκλημα κατά της πατρίδας μας και του λαού μας”...




--------------------------------------------------------------------------



Τιμολογιο Δροσης Γεωργιος Υπηρεσιες παροχης γευματων

ότι πάρεις 12,50€ το τεμάχιο (+ ΦΠΑ)
(από τα τιμολόγια του Αδώνιδα στο ΚΕΕΛΠΝΟ)

Ποιός όμως είναι ο εκδότης του τιμολογίου;
Φυσικά οικογενειακή υπόθεση.
Και τεχνική εταιρεία και μάγειιρος.
Ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ είναι ο Γεώργιος Δρόσης. Ποιος είναι; Σύζυγος της συμβούλου του Αδωνη Γεωργιάδη Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου και μπατζανάκης του Στ. Πουλή της επιτροπής, τη σωστή λειτουργία της οποίας ελέγχει η αδελφή της Ανδρονίκη.
Μήπως όμως η… οικογενειακή υπόθεση είναι κάτι τυχαίο και αξιοκρατικό; Η επιλογή της εταιρείας δεν γίνεται με διαγωνισμό αλλά με προσφορά. Την επόμενη χρονιά, το 2014, και πάλι χωρίς διαγωνισμό, με εισήγηση του μπατζανάκη του Σταμάτη Πουλή, στην οποία δηλώνει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ευχαριστημένο από την εταιρεία, γίνεται και νέα σύμβαση με τον μεγαλεπήβολο τίτλο «συντήρηση κτιρίου», με την οποία η εταιρεία του Δρόση παίρνει 150.000 ευρώ αυτήν τη φορά για τις γνωστές συντηρήσεις και μάλιστα με την καταβολή 12.500 ευρώ μηνιαίως. Σε δύο χρόνια η εταιρεία του συζύγου της συνεργάτιδας του Αδωνη Γεωργιάδη παίρνει περίπου 300.000 ευρώ για να κάνει ό,τι κάνουν όλες οι πολυκατοικίες για συντήρηση, χωρίς να δίνουν φυσικά 12.500 τον μήνα.
12,5 ευρώ το κρέας, 12,5 ευρώ και οι φακές
Τον Φεβρουάριο του 2014, με εισήγηση του Πουλή, η εταιρεία του Δρόση, ενώ είναι υπεύθυνη για κάθε είδους ηλεκτρολογική συντήρηση του κτιρίου, υπογράφεται άλλη, «μικρή» σύμβαση προκειμένου η ίδια εταιρεία να κάνει έργο για το οποίο ήδη πληρώνεται: να παρέμβει ηλεκτρολογικά στο κτίριο. Η διαδικασία ανάθεσης είναι η ίδια. Παίρνονται προσφορές από τρεις ηλεκτρολόγους. Ο πρώτος δίνει συνολικό κόστος έργου 20.200 ευρώ, ο δεύτερος 21.000 και ο γνωστός μπατζανάκης Δρόσης 19.800 ευρώ και παίρνει τη δουλειά.
Είναι ενδιαφέρον το ότι ο Πουλής κατά την εισήγησή του στον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για το έργο είναι προφητικός, ενημερώνοντας πως το «έργο δεν θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ». Προτού δοθούν οι προσφορές, ο Πουλής ξέρει το κόστος με ακρίβεια.
Η οικογενειακή δραστηριότητα όμως δεν σταματά εκεί. Ο Δρόσης, μέσω άλλης εταιρείας του, της Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ, αναλαμβάνει με ανάθεση πάλι μέσω του υπεύθυνου της Δομής Προστατευόμενων Διαμερισμάτων Σταμάτη Πουλή την τροφοδοσία για 21 φιλοξενούμενα άτομα. Η εταιρεία του παραδίδει 50 μερίδες φαγητού ημερησίως με κόστος ανά μερίδα 12,5 ευρώ.
Από τα τιμολόγια της εταιρείας του Δρόση, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι το μοσχάρι κοκκινιστό τιμολογείται 12,5 ευρώ, δηλαδή με τον ΦΠΑ 14,2 ευρώ. Την ίδια τιμή, 14,2 ευρώ, έχουν και ο αρακάς και το μπριάμ αλλά και το σπανακόρυζο και οι φακές.




-----------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση και Συναυλία για την Δημοκρατία στη Νέα Φιλαδέλφεια 15 ΜΑΙΟΥ

Δευτέρα, 15 Μαΐου στις 7 μ.μ. - 10 μ.μ.

πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια
Στις 15 Μάη, 7.00  μ.μ. πλατεια Πατριαρχου, όλοι μαζί για να υπερασπίσουμε τη Δημοκρατία στην πόλη μας!

Υπερασπιζόμαστε:

Τη δημοκρατία στην πόλη

Την ελευθερία έκφρασης

Τους δημόσιους χώρους

Είναι υποθεση ολων!

Ζούμε μια ιδιαίτερη κατάσταση στην πόλη μας. Με αφορμή ένα αμφιλεγόμενο έργο μεγάλης κλίμακας ο Δήμος μας έχει στοχοποιηθεί και δέχεται καθημερινά την πίεση ομάδων που προσπαθούν να επιβάλλουν δια της βίας την άποψή τους. Το έργο είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και η άποψη είναι η επιβολή άκρας σιωπής για τις συνέπειες που θα δεχτεί η πόλη και οι κάτοικοί της.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, το κέντρο της πόλης έχει υποστεί μια ιδιότυπη κατάληψη από δήθεν οπαδούς που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να επιτίθενται σε συλλογικότητες, να βανδαλίζουν δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια και χώρους, να ασχημονούν σε εθνικές επετείους, να απειλούν και να προπηλακίζουν αιρετούς και εργαζόμενους, να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στους κατοίκους.
Η Δημοτική Αρχή έχει εξ αρχής σταθερές θέσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων της πόλης με επίκεντρο το άλσος και έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο γήπεδο σε μια βιώσιμη πόλη και αιτήματα που αφορούν την αρμονική συμβίωση του έργου με τους κατοίκους.
Κανένα αίτημα το Δήμου δεν έγινε δεκτό και καμιά θέση του Δήμου δεν έχει εισακουστεί!
Αντ’ αυτού επιλέχτηκε ο δρόμος της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης ότι δήθεν ο Δήμος «δεν θέλει το γήπεδο γενικώς», ότι «θέλουμε να διώξουμε την ΑΕΚ από την πόλη». Επιλέχτηκε ο δρόμος της τρομοκρατίας με πιέσεις, διαρκείς απειλές, μηνύσεις στο Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και εργαζόμενους.
• Έχουν κάθε δικαίωμα οι κάτοικοι αυτής της πόλης να ανησυχούν όταν ένας τεράστιας σημασίας πνεύμονας - το άλσος, διατηρείται σε ένα ασαφές καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται όταν δημόσιοι χώροι και δημόσια χρηματοδότηση, κατευθύνονται σε επενδύσεις επιχειρηματιών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καμία από τις ανάγκες της πόλης.
• Έχουν κάθε δικαίωμα οι πολίτες να αγανακτούν όταν βλέπουν κυβερνήσεις να υιοθετούν φωτογραφικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να προσαρμόσουν τους νόμους στα σχέδια επιχειρηματιών, με πρόφατο δείγμα την ψήφιση τροπολογίας για παράκαμψη των δυο βαθμών Αυτοδιοίκησης από κάθε εμπλοκή τους με την αδειοδότηση του γηπέδου. Όταν μάλιστα επιδεικνύουν πρωτοφανή αδιαφορία για χρόνια προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.
Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας δεν δέχεται κανένα ειδικό καθεστώς στην πόλη. Καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν το δικαίωμα του καθένα να εκφράζει την άποψή του. Καλεί τους κατοίκους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ζουν σε μια πόλη με βιώσιμους όρους. Καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.

Η πόλη μας είναι και θα παραμείνει ελεύθερη και δημοκρατική

Πάρτε όλοι μέρος στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (Πλ. Πατριάρχου) της Ν. Φιλαδέλφειας, την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 7.00μ.μ

ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ




---------------------------------------------------------------------------




Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) με τις ψευτιες της από καιρό είναι το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό δώρο για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αν δεν υπήρχε, η κυβέρνηση θα την είχε εφεύρει.




-----------------------------------------------------------------------



Πως γινεται και ενώ το Λουξεμβουργο η Αγγλια, η Ελβετια, το Βελγιο, η Γαλλια η Δανια η Αυστρια, εχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστο χρεους από εμας, αυτοι να μην χρειαζονται σωσιμο, αλλα να ερχονται να σωσουν εμας?



-------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ




-----------------------------------------------------------------------



Απηγανος. Το φυτο που διωχνει τη γρουσουζια τη γλωσσοφαγια και το κακο ματι.



--------------------------------------------------------------------------



Είναι πολύ συνηθισμένο να αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο, αγνοώντας όμως τους υπαρκτούς κινδύνους για την υγεία μας. Η φύλαξη των αυγών σε χαμηλές θερμοκρασίες συντελεί στη δημιουργία βακτηρίων, τα οποία μολύνουν το κέλυφος προκειμένου να μείνουν ζωντανά. Μεταξύ αυτών των βακτηρίων είναι και η σαλμονέλα, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία.
Μελέτες έδειξαν ότι τα αυγά που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου περιέχουν μικρότερο ποσοστό βακτηριδίων από αυτά που φυλάσσονται στο ψυγείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τα αυγά μολύνονται αυτόματα κατά τη γέννησή τους, αυτή η μόλυνση διατηρείται στη συνέχεια με τη φύλαξή τους στο ψυγείο.
Η σαλμονέλα τείνει να πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς σε κρύες θερμοκρασίες, μολύνοντας τα πάντα μέσα στο ψυγείο.
Μάλιστα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η αποθήκευση αυγών στο ψυγείο.




--------------------------------------------------------------------------



Ψυχιατρος Γεωργιος Λουκας στην εκπομπη του ASTRA TV (Βολος)
«Ειχα φερει  παλια με έναν Ινδο συνεργατη μου στα μπουζουκια το βραδυ για να τον διασκεδασω. Τοτε στα μπουζουκια σπαγανε πιατα. Μολις το ειδε αυτό, ενθουσιαστικε.
Μου λεει εξαιρετικο φανταστικο, το σπασιμο του κακου ματιου η  απελευθερωση του ανθρωπου, κατι που εγω ποτε δεν το ειχα σκεφτει. Πιθανον αυτό να είναι καποιο αρχαιο εθιμο.»




-----------------------------------------------------------------------





Συγκεντρώσεις και πορείες κατά της απελευθέρωσης των Κυριακών
 Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 13:01
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και του Συντονισμού Δράσεων Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας έκλεισαν συμβολικά τις εισόδους καταστημάτων που ανέβασαν σήμερα ρολά, και ανήρτησαν πανό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε καλέσει τους εμπόρους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους σήμερα συμμετέχοντας στην απεργία που γίνεται πανελλαδικά.


«Ζητήσαμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα σήμερα και το ίδιο θα κάνουμε κάθε φορά που θα γίνεται μια επέμβαση για τις Κυριακές σε ένδειξη διαμαρτυρίας» είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης.

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντέδρασαν έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο κέντρο της Πάτρας.
Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, «σήμερα γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο και δίνουμε μία απάντηση σε αυτούς που επιχειρούν να πάρουν την Κυριακή». Όπως υποστήριξε, «αυτό είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό, διότι πίσω από το άνοιγμα της αγοράς, αυτό που θέλουν, είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα, ώστε το μεγάλο μερίδιο να το πάρουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα».

Διαμαρτυρία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι λίγα καταστήματα άνοιξαν σήμερα το πρωί στην Πάτρα, όπου και αυτά έκλεισαν μετά τις κινητοποιήσεις.

Στα Χανιά η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική, με τους καταναλωτές να επιλέγουν μάλλον τις παραλίες από τα ψώνια.

Τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις που άνοιξαν βρίσκονται στο κέντρο και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι.

Ανοικτά ήταν τα καταστήματα στις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου, Τζανακάκη, Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη ενώ άνοιξαν και καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες.

Το πρωί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο του Κάτωλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το Κυριακάτικο άνοιγμα, είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Βουρλάκης.

«Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τους καλούμε να διαφυλάξουν την κυριακάτικη αργία», τόνισε από την πλευρά του το μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φώτης Ριγανάκος.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες καθώς και σε καταστήματα που άνοιξαν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τάχθηκε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων το οποίο με ανακοίνωσή του καλούσε τους πολίτες να μην κατέβουν για ψώνια στην αγορά.




-------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Πάνω από 200 κρούσματα χολέρας τις τελευταίες ημέρες
Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 12:15
Πάνω από 200 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, καθώς το μολυσμένο νερό και οι κακές συνθήκες υγιεινής έχουν οδηγήσει στη ραγδαία αύξηση της μετάδοσης της θανατηφόρας ασθένειας.

Η χολέρα είναι ένας από τους πολλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στην Υεμένη, όμως μια γρήγορη εξάπλωση της επιδημίας ενδέχεται να προσθέσει μια νέα διάσταση στην ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στην σπαρασσόμενη από πόλεμο χώρα.

«Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκαμε περισσότερους από 200 ασθενείς με χολέρα», δήλωσε μια νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Τζουμχούρι στη Σανάα. «Δύο ασθενείς υπέκυψαν διότι ήταν σε κακή κατάσταση και έφτασαν εδώ πολύ αργά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπος Khabar, το Σάββατο καταγράφηκαν 10 θάνατοι σε όλη την Υεμένη.

Ο Αμπντούλ Χακίμ Χαχλάνι εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε στον ιστότοπο ότι έχουν υπάρχουν τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι στη Σανάα, τρεις ακόμη στην επαρχία Ιμπ και τέσσερις στη Χοντέιντα.

Η Υεμένη είναι αντιμέτωπη με επιδημία χολέρας από τα μέσα Οκτωβρίου 2016. Από τα συνολικά 23.506 ύποπτα κρούσματα, τα 108 ήταν θανατηφόρα.

Από τον πόλεμο των γουρουνιων ισλαμοφασιστων σαουδαραβων και των σειχιδων του Κολπου που ειναι δουλοι των δυτικων αποικιοκρατων, στην Υεμένη, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, ενώ 7,4 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας, σχεδόν 2,2 εκατομμύρια είναι υποσιτισμένα και περίπου 462.000 κινδυνεύουν από οξύ υποσιτισμό, σύμφωνα με τη Unicef.




-----------------------------------------------------------------------------




Η απελευθέρωση των κοριτσιών που απήχθησαν από τους ισλαμογουρουνα τζιχαντοφασιστες της Μπόκο Χαράμ έγινε με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση μελών της συμμοριας
Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 04:15
Οι ενοπλοι αληταραδες της ισλαμοφασιστικής συμμοριας των γουρουνιων της  Μπόκο Χαράμ απελευθέρωσαν 82 μαθήτριες που είχαν απαγάγει πριν τρία χρόνια, με αντάλλαγμα φερόμενα γουρουνομέλη της συμμοριας, που τελούσαν υπό κράτηση από τις αρχές, ανακοίνωσε η προεδρία της Νιγηρίας χθες.

Οι μαθήτριες βρίσκονταν σε μια ομάδα 200 και πλέον κοριτσιών, που είχαν απαγάγει οι ενοπλοι ισλαμοφασιστες γουρουνοαληταραδες  από το χωριό Τσιμπόκ τον Απρίλιο του 2014.

«Σήμερα, 82 κορίτσια από το Τσιμπόκ αφέθηκαν ελεύθερα. . . με αντάλλαγμα φερόμενα μέλη της Μπόκο Χαράμ που κρατούνταν από τις αρχές», ανέφερε η προεδρία της χώρας με ανάρτησή της στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, προσθέτοντας πως η Νιγηρία ευχαριστεί την Ελβετία και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για την βοήθεια που παρείχαν στην απελευθέρωση των κοριτσιών μέσα από «µακρές διαπραγµατεύσεις»

Όπως τονίζεται, ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι θα υποδεχθεί τα κορίτσια στην πρωτεύουσα Αμπούζα σήμερα Κυριακή.

Δεν διευκρινίστηκε πόσα γουρουνομέλη της ισλαμοφασιστικης συμμοριας Μπόκο Χαράμ θα απελευθερωθούν βάσει της συμφωνίας ανταλλαγής.




-----------------------------------------------------------------------------




Tα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να ρυμουλκήσουν παγόβουνο από την Ανταρκτική
Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, 05:24
Τι κάνεις αν ζεις στην έρημο και βαρέθηκες να εισάγεις συνέχεια εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό; Μεταφέρεις ένα ολόκληρο παγόβουνο από την Ανταρκτική, ρυμουλκώντας το δια θαλάσσης, προκειμένου να έχεις πλέον άφθονο νερό να πιεις και να ποτίσεις. Αυτό ακριβώς είναι το φιλόδοξο -αν όχι ανήκουστο- σχέδιο μιας εταιρείας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία σχεδιάζει να κουβαλήσει όχι ένα αλλά περισσότερα παγόβουνα στην ακτή της χώρας, κάτι που -αν όντως γίνει- θα τροφοδοτήσει τους διψασμένους κατοίκους της χώρας με δισεκατομμύρια λίτρα φρέσκου νερού.

Ένα μέσο παγόβουνο περιέχει περίπου 80 δισεκατομμύρια λίτρα νερού. Ένα μόνο παγόβουνο εκτιμάται ότι θα ήταν αρκετό για να έχουν νερό ένα εκατομμύριο άνθρωποι επί πέντε χρόνια. Χρειάζεται αρκετό χρόνο να λιώσει, καθώς το 80% βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενώ το επιφανειακό τμήμα του αντανακλά πίσω στο διάστημα τις ακτίνες του ήλιου.

Τα Εμιράτα είναι μία από τις πιο άνυδρες χώρες στον κόσμο, καθώς δέχεται λιγότερα από δέκα εκατοστά βροχής ετησίως. Από την άλλη, καταναλώνουν υπερδιπλάσιο νερό από τον μέσο παγκόσμιο όρο κατανάλωσης.

Οι επιστημονες βεβαια εχουν προειδοποιησει ότι τα παγοβουνα του Βορειου Πολου κρυβουν παγιδευμενους ιους δισεκατομμυριων χρονων, που αν απελευθερωθουν μπορει να μολυνουν ολη την ανθρωποτητα με καινουριες αρρωστιες που δεν θα αντιμετωπιζονται.




-----------------------------------------------------------------------------





Τα σουπερ μαρκετ ΑΒ Βασιλοπουλος, τα ακριβοτερα στην Ελλαδα, που πουλανε ότι σαπιλα εχουνε, σημερα Κυριακη, ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ! Που ειχαν το θρασσος να το αρνηθουν χτες! Και ολες οι κονομιμενες κωλογριες, πανε σημερα Κυριακη και ψωνιζουν. Που να είναι η τελευταια τους μερα!  




--------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Το καθεστως Ερντογαν δολοφονησε 18χρονη μελος του DHKP-C

H αστυνομία του καθεστώτος Erdogan εκτέλεσε εν ψυχρώ μια 18χρονη την Sıla Abalay, μέλος της αριστεράς.Ο καθεστωτικός τύπος την αναφέρει ως διευθυντικό στέλεχος του DHKP-C του Μετώπου της Επανασταστικής λαικής Απελευθέρωσης  και ως τρομοκράτη.Της χρεώνουν δε ότι μετείχε στην επίθεση κατά εισαγγελέα το Δεκέμβρη.
Η πολιτική δολοφονία της 18χρονης συντελέστηκε το πρωί του Σαββάτου.
Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής επιτέθηκε σε διεύθυσνη στη συνοικία Küçükçekmece της Κωνσταντινούπολης στα πλαίσια μαι επιχείρησης κατά της οργάνωσης  DHKP-C που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική.
Κατά την επιχείρηση το μέλος του DHKP-C αρνήθηκε να παραδοθεί και να κατθέσει τα όπλα και άνοιξε πυρ αναφέρει η sabah.
Η  Sıla Abalay, σκοτώθηκε από τα πυρά απάντησης των αστυνομικών σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εκδοχή. Θεωρείται ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη και ως ύποπτη για την επίθεση κατά  του εισαγγελέα Evliya Çalışkan που διερευνούσε σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία κλπ.
Δύο άτομα που εντοπίστηκαν στην ίδια διεύθυνση συνελήφθηκαν κατά την επιχείρηση.




----------------------------------------------------------------------------




Πριν από λίγες μέρες, εκπρόσωπος της λεγόμενης «Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ» επικοινώνησε με το διαφημιστικό τμήμα του Ριζοσπαστη για την καταχώριση διαφημιστικού για τη συγκέντρωση που διοργανώνει ο εν λόγω φορέας την Κυριακή στο Σύνταγμα, προς τιμήν - όπως λέει - της 9ης Μάη, Μέρας Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Ως εκπρόσωπος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Ζαφείρης, στέλεχος της ΛΑΕ και τακτικός αρθρογράφος της ιστοσελίδας «iskra».

Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια διαφήμιση με πολιτικό περιεχόμενο, ο Ριζοσπαστης χωρις καν να διερευνήσει το ποια είναι αυτή η Ομοσπονδία, ποιοι την αποτελούν κ.λπ., καθώς και τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει η καταχώριση (στάλθηκε με τη μορφή αφίσας, που δεν συνηθίζεται), αρνηθηκε την καταχωρηση, γιατι προφανως γνωριζε  τον εκπροσωπο.
Μετα την επιστολη διαμαρτυριας της Ομοσπονδιας που δημοσιευθηκε στο διαδικτυο και το σουσουρο που ξεσπασε ο Ριζοσπαστης προτεινε να δημοσιευτεί η είδηση της εν λόγω εκδήλωσης στις Ξένες Δημοσιεύσεις της εφημερίδας, με τον όρο βέβαια τη διευκρίνιση από μέρους τους ότι η αρχική επιστολή ήταν αποτέλεσμα παρεξήγησης, μη κατανόησης, διαφορετικά θα το εκλάβανε ως κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα.
Παραμενει ετσι η καταγγελια της Ομοσπονδιας ότι το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» δεν τιμούν την 9η Μάη και την Αντιφασιστική Νίκη, επειδή δεν δημοσιεύουν το κάλεσμα σε μια κινητοποίηση που διοργανώνει ένας φορέας.
Oλοι στη συγκεντρωση στη πλατεια Συνταγματος στις 19.00 για να τιμηθει η Αντιφασιστικη Νικη εναντια στα χιτλερικα ναζιστικα στρατευματα.




----------------------------------------------------------------------------


Δημητρης Καλτσωνης, πανεπιστημιακος. «Ο Μαδουρο προσφερει δημοκρατικη διεξοδο»




--------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκλογές αύριο Κυριακη στο κρατίδιο Σλέσβιγκ - Χόλσταϊν

Εκλογές για τις 69 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου στο κρατίδιο Σλέσβιγκ - Χόλσταϊν πραγματοποιούνται αύριο Κυριακη στη Γερμανία. Πρόκειται για τις δεύτερες τοπικές εκλογές που διεξάγονται πριν τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές στις 24 Σεπτέμβρη, και ακολουθούν οι τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στις 14 Μάη, αναμετρήσεις που θεωρούνται «βαρόμετρο» για το αποτέλεσμα για την καγκελαρία. Θυμίζουμε ότι στις τοπικές εκλογές στο Ζάαρλαντ οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) βγήκαν πρώτοι και πριν λίγες μέρες σχημάτισαν - ξανά - «μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό» με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Για το Σλέσβιγκ - Χόλσταϊν μικρό προβάδισμα δίνει προχτεσινή δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ZDF (Politbarometer Extra)  στον υποψήφιο των Χριστιανοδημοκράτών (CDU), Ντάνιελ Γκιούντερ, με 32%, (το 2012 οι Χριστιανοδημοκρατες ειχαν 30,8%), έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 29% (το 2012 ειχαν 30,4%).  Σύμφωνα με αυτά τα προγνωστικά, ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός του κρατιδίου (SPD - Πράσινοι (το 2012 ειχαν 13,2%)- Σύλλογος Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ SSW (το 2012 ειχαν 4,6%)) υπό τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό, Τόρστεν Αλμπιγκ, δεν θα έχει πια την πλειοψηφία. (Το 2012 τα αλλα κομματα ειχαν οι Φιλελευθεροι Δημοκρατες 8,2% οι Πειρατες 8,2% ενώ η Αριστερα 2,2%)
Για τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, το μεγαλύτερο από τα 16 κρατίδια, με 18 εκατ. πληθυσμό, οι δημοσκοπήσεις, με τελευταία αυτή του Ινστιτούτου «Dimap» για το ARD, δείχνουν σχεδόν ισοψηφία CDU - SPD, με 31% και 32% αντίστοιχα. Αυτό το ποσοστό, αν τελικά επιβεβαιωθεί στην πράξη, αποτελεί «νίκη» των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), καθώς στις προηγούμενες εκλογές είχαν πάρει 26,3%.
(Το 2012 ειχαν οι Σοσιαλδημοκρατες 39,1% οι Χριστιανοδημοκρατες 26,3% οι Πρασινοι 11,3% οι Φιλελευθεροι Δημοκρατες 8,6% οι Πειρατες 7,8% και η Αριστερα 2,5%).




--------------------------------------------------------------------------------




Την κινητοποίηση της ερευνητικής και ιατρικής κοινότητας ζητούν εσπευσμένα επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο, καθώς το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, εξαιτίας της αύξησης του μέσου όρου θερμοκρασίας της Γης και του φαινομένου του Θερμοκηπίου, είναι πιθανόν να «ξυπνήσει» ιούς και βακτήρια που έδρασαν στον πλανήτη πριν από εκατομμύρια χρόνια, για τα οποία δεν υπάρχουν αντιβιοτικά, ούτε ο σημερινός ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει αντισώματα για να τα αντιμετωπίσει.

Οι επιστήμονες μελέτησαν προσεκτικά τα στοιχεία τους, πριν προχωρήσουν σε ένα είδος παγκόσμιου alert, απευθυνόμενοι κυρίως στις μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν τη δύναμη και τα οικονομικά μεγέθη να προετοιμάσουν τον πλανήτη για μία ενδεχόμενη καταστροφική, δίχως προηγούμενο, επιδημία.

Όπως αναφέρει η επιστημονική κοινότητα, το μόνιμα παγωμένο έδαφος είναι το καλύτερο σημείο διατήρησης για μακρά περίοδο των βακτηρίων και των ιών, οι οποίοι παραμένουν σε κατάσταση «χειμερίας νάρκης». Το λιώσιμο των πάγων θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα νέων ιώσεων, για τις οποίες ο άνθρωπος και η επιστημονική κοινότητα είναι παντελώς απροετοίμαστη, καθώς δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τη δράση και τη λειτουργία τους.

Ειδικοί βιολόγοι συνέλεξαν το 2014 δείγματα από πάγους που θα λιώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και αποκαλύφθηκε πως ένας σημαντικός αριθμός από τα βακτήρια και τους ιούς που «κρύβονταν» στον πάγο, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον άνθρωπο και την επιβίωσή του στον πλανήτη.

«Οι παθογόνοι ιοί που μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους ή τα ζώα διατηρούνται σε παλαιά στρώματα στον πάγο. Ορισμένα από αυτά είχαν προκαλέσει παγκόσμιες επιδημίες κατά το παρελθόν. Αυτά τα αρχαία στρώματα θα μπορούσαν να εκτεθούν», τόνισε μία βιολόγος και πρόσθεσε ότι η αίσθηση που υπάρχει ότι έχουν εξαλειφθεί είναι εσφαλμένη, καθώς μολυσματικοί ιοί «γίγαντες» θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να σηματοδοτήσουν έναν ανεξέλεγκτο κίνδυνο.

Όπως αναφέρει η επιστημονική κοινότητα, το μόνιμα παγωμένο έδαφος είναι το καλύτερο σημείο διατήρησης για μακρά περίοδο των βακτηρίων και των ιών, οι οποίοι παραμένουν σε κατάσταση «χειμερίας νάρκης». Το λιώσιμο των πάγων θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα νέων ιώσεων, για τις οποίες ο άνθρωπος και η επιστημονική κοινότητα είναι παντελώς απροετοίμαστη, καθώς δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τη δράση και τη λειτουργία τους.

Ειδικοί βιολόγοι συνέλεξαν το 2014 δείγματα από πάγους που θα λιώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και αποκαλύφθηκε πως ένας σημαντικός αριθμός από τα βακτήρια και τους ιούς που «κρύβονταν» στον πάγο, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον άνθρωπο και την επιβίωσή του στον πλανήτη.

«Οι παθογόνοι ιοί που μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους ή τα ζώα διατηρούνται σε παλαιά στρώματα στον πάγο. Ορισμένα από αυτά είχαν προκαλέσει παγκόσμιες επιδημίες κατά το παρελθόν. Αυτά τα αρχαία στρώματα θα μπορούσαν να εκτεθούν», τόνισε μία βιολόγος και πρόσθεσε ότι η αίσθηση που υπάρχει ότι έχουν εξαλειφθεί είναι εσφαλμένη, καθώς μολυσματικοί ιοί «γίγαντες» θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να σηματοδοτήσουν έναν ανεξέλεγκτο κίνδυνο.

«Οι περισσότεροι ιοί απενεργοποιούνται ταχέως εκτός των κυττάρων-ξενιστών, λόγω του φωτός, της αποξήρανσης ή της αυθόρμητης βιοχημικής αποικοδόμησης. Όχι όμως όλοι και όχι εκείνοι που έχουν διατηρηθεί στα βαθιά στρώματα πάγου που αρχίζουν να λιώνουν», πρόσθεσε.

«Η πιθανότητα να μολυνθούμε από έναν ιό που έπληξε τους ανθρώπους του Νεάντερταλ είναι σημαντική και αποδεικνύει ότι δεν είμαστε όσο ασφαλείς πιστεύουμε. Εάν ένας παθογόνος παράγοντας, που έχει να εκδηλωθεί για χρόνια, έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν θα είναι έτοιμο να αντιδράσει», τόνισε η εκπρόσωπος των βιολόγων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.




------------------------------------------------------------------------------




ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Να σκιζονται η να καιγονται?
Αποκαΐδια ή σκουπίδια; Ιδού το δίλημμα! Μοιάζει παραπειστικό και ευτράπελο, με εύκολη και εύλογη την απάντηση, ούτε να σκίζονται, ούτε φυσικά να καίγονται. Κυνικότερα, όμως, μήπως το κάψιμο μας βολεύει περισσότερο; Πάντως, η σχολική τραγωδία των βιβλίων είναι η μία από τις δύο όψεις του ιδίου κίβδηλου και αχρείου κοινωνικού και πολιτικού νομίσματος. Η άλλη είναι η πλήρης ανυπαρξία σχολικών αναγνωστικών βιβλιοθηκών.
Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, τα σχολικά βιβλία χορηγούνται δωρεάν, αλλά οι μαθητές και οι σπουδαστές έχουν στο σχολείο τις ίδιες υποχρεώσεις με τη δανειστική βιβλιοθήκη: δανείζονται τα βιβλία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα σέβονται και τα επιστρέφουν στην ίδια κατάσταση που τα δανείστηκαν, διαφορετικά υποχρεώνονται να τα αντικαθιστούν με το ανάλογο πρόστιμο. Για παράδειγμα, στο Σικάγο, η καταστροφή σχολικού βιβλίου, εκτός από την αντικατάστασή του, επιφέρει πρόστιμο από πενήντα μέχρι ογδόντα (50-80) δολάρια! Εφαρμόζεται η προληπτική και αποτελεσματική μέθοδος του δωρεάν χρησιδανεισμού (gratis leasing) των βιβλίων στα σχολεία όλων των βαθμίδων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο, με διοικητικούς σκοπούς και στόχους να εξασφαλίζονται αφενός η βιωσιμότητα, η μακροβιότητα, η ποιότητα, η ερευνητική χρησιμότητά τους και αφετέρου η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία των αναγνωστικών και δανειστικών βιβλιοθηκών (Media Center), τόσο στα Σχολεία όσο και τους Δήμους. Εχουν και τα βιβλία τη δική τους μοίρα, «habent sua fata libelli», που εξαρτάται όχι μόνο από την αξία ή τη χρησιμότητά τους αλλά και από τη χρήση τους, δηλαδή από ποιους, πότε, πού και πώς χρησιμοποιούνται.
Στα ελληνικά χέρια δασκάλων και μαθητών δεινοπαθούν, συστημικά και «μεθοδικά», σύμφωνα με την «παραδοσιακή» μέθοδο της παπαγαλίας: υπογραμμίζονται, υποσημειώνονται, ζωγραφίζονται, διπλώνονται και ενίοτε σε κανονικές ενδοσχολικές βιβλιομαχίες εκσφενδονίζονται είτε εναντίον αλλήλων είτε ομοθυμαδόν, χάριν παιδιάς, από τα παράθυρα! Ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη ποινική ευθύνη για τη σχολική, οικολογική και οικονομική, καταστροφή βιβλίων και βιβλιοθηκών, οι φυσικοί ή μήπως οι ηθικοί διοικητικοί αυτουργοί; Τον περασμένο μήνα από μεγάλο σωρό σχολικών βιβλίων σε κάδο απορριμμάτων, miserabile visu απόβλητου πλούτου, τράβηξα στην τύχη το βιβλίο που διδάσκεται στην Γ΄ τάξη Ενιαίου Λυκείου, «Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος», ο πασίγνωστος πολιτικός ύμνος για την αθηναϊκή δημοκρατία της αρχαίας εποχής. Το βιβλίο, καλοδιατηρημένο, ένα από τα πενήντα χιλιάδες (50.000) αντίτυπα της πέμπτης έκδοσης του 2004, θα μπορούσε κάλλιστα να ξαναχρησιμοποιηθεί, εάν είχε προγραμματιστεί γι’ αυτό τον σκοπό με ευθύνη φυσικά του κοινωνικού κράτους. Προφανώς, ο άγνωστος κάτοχός του, αφού το κράτησε μαζί
με πολλά άλλα στην αποθήκη επί εννιά χρόνια, ως άχρηστο πλέον, το πέταξε στα σκουπίδια. Στο κεφ. 40 του διάσημου πολιτικού λόγου, διατυπώνεται η γνωστή ρήση του πολιτικού ηγέτη, «φιλοκαλούμε χωρίς πολυτέλεια και φιλοσοφούμε χωρίς νωθρότητα». Αξίζει «άνευ αστειότητος» ν’ αναρωτηθούμε για τις κοινωνικές, δημοκρατικές, οικολογικές, πολιτιστικές και διοικητικές συνέπειες από την αλόγιστη σπατάλη αφενός φυσικών και ανθρώπινων πόρων, αφετέρου ιερών εκπαιδευτικών δαπανών:
1.Με δεδομένο ότι το χαρτί προέρχεται από την επεξεργασία του ξύλου, πόσα δέντρα αντιστοιχούν στα πενήντα χιλιάδες αντίτυπα της Ε΄ έκδοσης 2004 και στις υπόλοιπες εκδόσεις του συγκεκριμένου βιβλίου από το 1999 μέχρι το 2005, δηλαδή τριακόσιες χιλιάδες (300.000 = 6 χ 50.000); Με δεδομένο ότι χωρίς να έχει αλλάξει ούτε το Πρόγραμμα Σπουδών, ούτε η μέθοδος διδασκαλίας από το 2005, το μάθημα επεκτάθηκε σε όλες τις κατευθύνσεις της Γ΄ Λυκείου ως μάθημα Γενικής Παιδείας, πόσα αντίτυπα έγιναν σκουπίδια «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ»;
  2.Σε πόσα τ.μ. δάσους αντιστοιχεί η συνολική οικολογική καταστροφή δεκάδων εκατομμυρίων σχολικών φωτοαντιτύπων κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της ελληνικής υπουργικής προχειρότητας «ανατυπώστε, μοιράστε, τελειώσατε»; Πραγματικά είναι μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο αυτή η εγκληματική, κοινωνική και πολιτική, ασυνειδησία.
3.Γιατί δεν δημιουργούνται αναγνωστικές σχολικές βιβλιοθήκες σε όλα τα σχολεία ανά πεντακόσιους (500) μαθητές, χωρίς πρόσθετη δαπάνη των φορολογουμένων, με μόνη την καθιέρωση της δωρεάν πενταετούς δανειστικής, οικολογικής, πολιτισμένης, παιδαγωγικής ερευνητικής μεταχείρισης των βιβλίων και τη συνακόλουθη εξοικονόμηση εκατομμυρίων κονδυλίων, τα οποία μάλιστα δεν μας περισσεύουν, αλλά είτε είναι δανεικά και πρέπει να επιστραφούν με τόκο, είτε μας παρέχονται ως ενίσχυση από τους άλλους λαούς της Ευρώπης στο πλαίσιο ευρωπαϊκών αναπτυξιακών (!) προγραμμάτων ΕΣΠΑ; Η αμήχανη προσπάθεια για τη λύση του προβλήματος με φρονηματιστικά ευχολόγια και εγκυκλίους προκαλεί δικαιολογημένες υπόνοιες ότι η συνέχιση της απαράδεκτης αυτής σχολικής αθλιότητας μόνο πελατειακούς και εμπορευματικούς σκοπούς εξυπηρετεί. Η απλή και δοκιμασμένη στην πράξη ενιαία πενταετής διαχείριση σχολικών βιβλίων και σχολικής βιβλιοθήκης εφαρμόστηκε στο 65ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Οικολογία και βιβλιοφιλία».
Τα συμπεράσματα του οικολογικού και δημοκρατικού αγώνα των μαθητών, γονέων και καθηγητών εμπεριέχονται στην έκδοση «Παιδεία και κοινωνία». Εκπαίδευση χωρίς οργάνωση και ποιότητα, χωρίς βιβλιοκαλία και φιλοσοφία, χωρίς ευφυΐα και ευστροφία, ευνοεί παρακμιακές πολιτικές συμπεριφορές, διαμορφώνει πολίτες ασυγκίνητους και αδιάφορους για τα δημόσια ζητήματα, οδηγεί το κοινωνικό κράτος σε μόνιμη χρεοκοπία! Και καθιστά δύσκολη ακόμα και τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι σαν να παίρνει φωτιά το σπίτι μας, όταν τα διδακτικά βιβλία στα σχολεία μας, για λόγους εμπορευματικούς και πελατειακούς, δεν μετατρέπονται σε αναγνωστικές βιβλιοθήκες, αλλά γίνονται ή σκουπίδια ή/και αποκαΐδια!




----------------------------------------------------------------------------------




Δόγμα Κίσσινγκερ: “Ως το 2018 δεν θα υπάρχει Ελλάδα…”


Έλληνας Φοιτητής που έτυχε να σπουδάζει προ δεκαετιών στις ΗΠΑ, έμεινε εμβρόντητος όταν ο Καθηγητής του στο Χάρβαρντ, του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην απορία του φοιτητή μας «μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει ποτέ στην ΕΟΚ;», η απάντηση ήταν περίπου «άκουσε εμένα που σου το λέω»…

Ο Καθηγητής εκείνος ήταν ο ίδιος ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μετέπειτα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και θιασώτης της άνανδρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ…

Πράγματι, ξαφνικά, το 1979 η Ελλάδα μπαίνει κυριολεκτικά χατηρικά στην ΕΟΚ, οπότε και αρχίζει η καταστροφή της εσωτερικής παραγωγής και στις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1980 μεγάλες και πασίγνωστες, μεγάλες, ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ( εργοστάσια παραγωγής όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Αιγαίον, αλλά και ελληνικές αλυσίδες λιανικής όπως Μινιόν, Ατενέ, Κλαουδάτος, Δραγώνας, Λαμπρόπουλος κα ), αφού τα εισαγόμενα προϊόντα δεν είχαν πια δασμούς και φραγμούς, αλλά και οι ξένες επιχειρήσεις μπορούσαν να απλωθούν πλέον εύκολα στην λιανική αγορά της Ελλάδας με πολλά εισαγόμενα…

Έτσι το πραγματικό ΑΕΠ αδυνάτισε σοβαρά και άρχισε να μεγαλώνει το ΧΡΕΟΣ και οι περίφημες αγροτικές επιδοτήσεις…
Το μεγάλο δόλωμα, μιας μεγάλης αράχνης που ύφαινε συστηματικά τον ιστό της…
Και τότε είναι που στενός συνεργάτης Καθηγητής του Κίσσινγκερ, ζητά μια νέα εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ !

Ο φοιτητής μας και πάλι απόρησε: «στο ευρώ η Ελλάδα;
Από πού κι ως πού»;
Και η απάντηση ήταν εφιάλτης:
«Αγαπητέ μου, μην απορείς. Η Ελλάδα θα μπει στο ευρώ και θα καταστραφεί οικονομικά. Μέχρι το 2018 δεν θα υπάρχει τίποτα δικό της! Δεν θα έχει μείνει τίποτα στην Ελλάδα»
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ…

Πράγματι και πάλι, προς μεγάλη έκπληξη του Έλληνα Φοιτητή, που είχε γίνει στο μεταξύ ένα σημαντικό στέλεχος στις ΗΠΑ, η Ελλάδα της δυνατής και παμβαλκανικής τότε δραχμής, μπήκε ξαφνικά και απρόσμενα επί Σημίτη στο ευρώ το 2001, με το τρυκ του αμερικανικού σουέπ της Goldman Sachs, που έκρυψε μέρος του Χρέους και συγκεκριμένα 2,8 δισ.,τα οποία θα τα πληρώσουμε εντόκως 16 δισ…

Οι Καθηγητές της παρέας Κίσσινγκερ ήταν λοιπόν πολύ καλά ενημερωμένοι, γνωρίζοντας χρόνια πριν αυτά που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.

Διότι όχι μόνο μπήκαμε στο Ευρώ, αλλά πραγματικά καταστραφήκαμε οικονομικά, αφού στερηθήκαμε το εθνικό νόμισμα, που αντί περικοπής μισθών, έκανε απλά μια διόρθωση ισοτιμίας, κρατώντας ανταγωνιστικά τα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα (όσα είχαν μείνει) και κυρίως τις δημοφιλείς ελληνικές υπηρεσίες (Τουρισμός)…

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σήμερα, στα 2016, η καταστροφή είναι πια τραγική, τα λουκέτα χιλιάδες, οι άνεργοι 1,5 εκατομμύριο, οι νεόπτωχοι εκατομμύρια και ο εθνικός πλούτος μπαίνει στο Ταμείο Ξεπουλήματος, έναντι πινακίου φακής! Αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Μετοχές, Οικόπεδα και Ακίνητα, Υποδομές, ξεπουλιούνται κυριολεκτικά στο ελάχιστο της πραγματικής τους αξίας, «λόγω ανάγκης» ή καλύτερα «λόγω βλακείας», για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…

Και σε λίγο, πραγματικά δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει καν Ελλάδα, με χιλιάδες πρόσφυγες και απεσταλμένους παράλληλα ισλαμιστές μετανάστες, να τους έχουν φέρει «για να μας λύσουν το Δημογραφικό», την τρομακτική υπογεννητικότητα που μας αφανίζει πια σαν Έθνος…
Όλα λοιπόν ήταν στο Σχέδιο…
Ένα Σχέδιο όχι καθαρά Αμερικανικό, αλλά βαθιά Σιωνιστικό, που αποσκοπεί δηλαδή στηνπαγκόσμια κυριαρχία μιας συγκεκριμένης οικονομικής ελίτ των ΗΠΑ που οραματίζεται τον «Ναό του Σολομώντα» και βρίσκεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Ομπάμα, στα σχέδια της οποίας ακόμη και οι απλοί και εν πολλοίς φιλέλληνες πολίτες του Ισραήλ, στέκονται βαρύ εμπόδιο…

ΚΙΣΣΙΓΝΚΕΡ: ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ – ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ίδιος ο Χένρι Κίσσινγκερ, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου, είχε από το 1983, εκμυστηρευτεί σε εκπροσώπους Εβραϊκών Συναγωγών στη Γερμανία, το τι θα συμβεί σε αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής ( βλέπε Συρία, Αίγυπτος κ.α. ), αλλά και σε Ελλάδα και Κύπρο !
Στις πρώτες . . . εμφύλιος, σε εμάς . . . «δρομολογημένη οικονομική κρίση» που άρχισε χάρη στην ένταξη Ελλάδας και Κύπρου στο ευρώ… Και όλα αυτά για ποιο λόγο;
Για να ελέγξει το Ισραήλ και κυρίως το Σιωνιστικό υπερλόμπυ των ΗΠΑ, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.
Αυτά που ξεπήδησαν ξαφνικά στο λεξιλόγιό μας μαζί με την «ΑΟΖ»:
ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.
Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση»…




------------------------------------------------------------------------------



 Ισραηλινοί κατοχικοί πυροβόλησαν μια Παλαιστίνια γυναίκα στη Πύλη της Δαμασκού  στην κατεχόμενη #Ιερουσαλήμ




------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ!

- Σκλαβενίτης
- Γαλαξίας
- Bazaar
- ΕΛΟΜΑΣ
- Ασπίδα
- Αστέρας
- Προμηθευτική
- Κρητικός
- Χαλκιαδάκης και Φαιστός στην Κρήτη




-------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες χιλιάδες “φεμινίστριες” στο Καράκας διαδηλώνουν εναντίον του αιμοσταγούς δικτάτορα Μαδούρο!

Κεντρικό σύνθημα: "Θέλουμε ελευθερία, ιδιωτική παιδεία κι ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό σύστημα, να πεθαίνουν οι νέγρες στη γέννα... όχι στον κομμουνισμό!"