Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σαββατο 6 Μαιου 2017


Μπόμπι Σαντς: Το «γελαστό παιδί» του IRA που έγινε μύθος…
05/05/2015

Στις 5 Μαϊου 1981 πέθανε ο ηρωϊκός απεργός πείνας Μπόμπι Σαντς
Μολονότι ήταν φυλακισμένος, εξελέγη βουλευτής με 30.942 ψήφους! Καταρρακώθηκε έτσι, πλήρως, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης Θάτσερ ότι οι απεργοί πείνας ήταν «περιθωριακοί» που «κανένα δεν εκπροσωπούσαν».

Χαράματα Τρίτης, 5 Μαΐου 1981, ένα δραματικό ηχητικό κράμα ξυπνά τους κατοίκους των καθολικών συνοικιών του Μπέλφαστ. Θρήνοι γυναικών, φωνές οργής αντρών, ρυθμικά κτυπήματα μεταλλικών σκουπιδοτενεκέδων. Η είδηση διαδίδεται τάχιστα: Πέθανε – ώρα 1.17- ο ηλικίας 27 ετών κοσμαγάπητος βουλευτής του IRA Ρόμπερτ (Μπόμπι) Σαντς, μετά από 66 ημέρες απεργίας πείνας στις φυλακές Μέιζ, κοντά στο Μπέλφαστ.

Ο «γελαστός Μπόμπι» είναι ο πρώτος από τους ιρλανδούς απεργούς πείνας του ‘81 που ξεψυχά. Πρώτος αυτός είχε αρχίσει, άλλωστε, απεργία πείνας στο διαβόητο μπλοκ «Η» των φυλακών Μέιζ που ονομάστηκε έτσι λόγω του σχήματός του. Από τις 12 Αυγούστου έως τον Μάιο, εννέα ακόμη απεργοί «λιώνουν». Φράνσις Χιούζ, Πάτσι Ο’ Χάρα, Ρέιμοντ Μακ Κρις, Τζόζεφ Μακ Ντόνελ, Μάρτιν Χάρσον, Κέβιν Λιντς, Κίραν Ντόχερτι, Τόμας Μακ Άλγουι, Μάικλ Ντέβιν. Ο μικρότερος (ο Άλγουι) ήταν ηλικίας 23 ετών, ο μεγαλύτερος (ο Ντέβιν) είχε μόλις φθάσει τα τριάντα.

Στις 3 Οκτωβρίου 1981, οι έξι τελευταίοι απεργοί πείνας θα διακόψουν αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας – διεκδίκησης, πιεσμένοι από μια προειδοποίηση των οικείων τους: Ότι θα ζητούσαν την υποχρεωτική σίτισή τους, εάν έπεφταν σε κώμα. Κεντρικό αντικείμενο διεκδίκησης των απεργών πείνας ήταν να τους αναγνωριστεί πάλι η ιδιότητα των πολιτικών κρατούμενων. Λέμε «πάλι», διότι την 1η Μαρτίου του 1976 το Λονδίνο κατάργησε το «στάτους» του πολιτικού κρατούμενου για όσους Βορειοϊρλανδούς θα καταδικάζονταν από τότε και στο εξής. Πέντε ήταν τα συγκεκριμένα αιτήματα των βορειοϊρλανδών απεργών πείνας. Το δικαίωμα να φορούν τα δικά τους ρούχα, η απαλλαγή τους από καταναγκαστικές εργασίες, η απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στους φυλακισμένους, το δικαίωμα να δέχονται επισκέψεις, δέματα και γράμματα από μια φορά την εβδομάδα, το «ελεύθερο» να διοργανώνουν ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Από την όλη «γκάμα» των αιτημάτων, τεράστια συμβολική σημασία είχε προσλάβει αυτό που αφορούσε στην ένδυση. Ήταν άλλωστε αίτημα με σχεδόν πενταετή ιστορία, στο μπλοκ Η: «Εάν θέλουν να φορέσω τη στολή του κατάδικου πρέπει να μου την καρφώσουν στην πλάτη», είχε πει τον Σεπτέμβριο του 1976 ο μαχητής του IRA, Κίραν Νάτζεντ. Αποφάσισε να φορέσει μια κουβέρτα, «εγκαινιάζοντας» έτσι τον «θεσμό» των «μπλάνκετ μεν» (των «κουβερτάνθρωπων»), οι οποίοι επέλεγαν να «ντυθούν» έτσι διακηρύσσοντας την κατηγορηματική τους άρνηση να δεχθούν την ειδική στολή του κατάδικου.
Ο Μπόμπι Σαντς άρχισε την απεργία πείνας την 1η Μαρτίου του 1981, ημέρα σημαδιακή: Ήταν η πέμπτη επέτειος της άρσης του «καθεστώτος» πολιτικού κρατουμένου για τους Βορειοϊρλανδούς.
«Όπλα και βόμβες δεν κερδίζουν τον πόλεμο».
Κακό μαντάτο λαμβάνουν οι επιτελείς της κυβέρνησης Θάτσερ, στις 9 Απριλίου 1981, ημέρα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών για τη θέση που άφησε κενή στην Βουλή των Κοινοτήτων ο θάνατος του ανεξάρτητου Βορειοϊρλανδού βουλευτή Φ. Μακουάιρ – από καρδιακή προσβολή. Για την ακρίβεια, η δυσάρεστη είδηση υποδιαιρείται σε μία κακή και μία… αβάσταχτη. Η κακή: Στις εκλογές απέτυχε προσωπικά ο Χάρι Γουέστ, αρχηγός των Ενωτικών (οπαδών της βρετανικής κυριαρχίας στη Β. Ιρλανδία) του Όλστερ. Η χειρότερη είδηση: Την έδρα κέρδισε, υποστηριζόμενος από όλους τους ριζοσπάστες Ρεπουμπλικάνους και τιμώμενος από 30.942 ανθρώπους ο Μπόμπι Σανς! Κι ας βρισκόταν σε απεργία πείνας από την 1η του προηγούμενου μήνα

Καταρρακώθηκε έτσι, πλήρως, ο ισχυρισμός της βρετανικής κυβέρνησης, ότι ο «γελαστός Μπόμπι» και οι άλλοι απεργοί πείνας ήταν «περιθωριακοί» που «κανένα δεν εκπροσωπούσαν». Ποιος ακριβώς ήταν όμως ο Μπόμπι;

Ανήσυχο πνεύμα, κοσμαγάπητος στην κοινωνία του Μπέλφαστ ως ποδοσφαιριστής, μουσικός και εξαίρετος δάσκαλος της ιρλανδικής γλώσσας, εργαζόταν ως (μαθητευόμενος) τεχνίτης αμαξωμάτων. Έχασε όμως τη δουλειά του στα 18 του χρόνια, όταν οι «Ενωτικοί» εκδίωξαν την οικογένειά του από το σπίτι της, στο Ράθκουλ του Βόρειου Μπέλφαστ. Τότε ακριβώς, το 1972, ο Μπόμπι προσχώρησε στον IRA και άρχισε να αναπτύσσει πολιτική δράση. Ένα μήνα αργότερα συνελήφθη, επειδή βρέθηκε όπλο σε σπίτι, στο οποίο ο ίδιος ήταν παρών. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση, στο Λονγκ Κες. Όταν αποφυλακίστηκε (1976) έκανε οικογένεια, απέκτησε παιδί και συνέχισε την πολιτική δραστηριότητα.
Το δεύτερο χτύπημα κατέφθασε όταν η βρετανική αστυνομία ανακάλυψε όπλο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και άλλα τρία άτομα. Επί έξι ημέρες βασανίστηκε για να «ομολογήσει» όσα ήθελαν να του χρεώσουν οι ανακριτές. Δεν κάμφθηκε. Τι και αν η οπλοφορία για τα στελέχη του IRA ήταν σχεδόν προϋπόθεση επιβίωσης στη Β. Ιρλανδία της εποχής εκείνης; Η… αιωνίως διασταλτική ερμηνεία της έννοιας «τρομοκράτης» υπαγόρευσε την ποινή: Για από κοινού οπλοκατοχή, φυλάκιση 14 ετών!

Η ειρωνεία είναι ότι ο Μπόμπι, αρθρογραφώντας σε τοπική εφημερίδα, εξέφραζε απόψεις, όπως: «Όπλα και βόμβες δεν κερδίζουν τον πόλεμο. Μπορούν να σκοτώσουν, αλλά όχι να δείξουν το δρόμο, ούτε να υποχρεώσουν τον άκαμπτο να λυγίσει».

Το 1981, στα δώδεκα χρόνια που παρήλθαν από τα αιματηρά γεγονότα του ‘69, είχε εξαπλασιαστεί ο αριθμός των βορειοϊρλανδών Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές Άρμαχ και Μέιζ. Αριθμούσαν πλέον 3.000. Οι περισσότεροι είχαν καταδικαστεί από ειδικά δικαστήρια, χωρίς ενόρκους. Εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας βεβαίωναν ότι οι καταδίκες κατά κανόνα βασίζονταν σε ομολογίες που είχαν αποσπαστεί με βασανιστήρια (πολλοί ασφαλώς θα θυμηθούν την ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλφορντ, που έγινε γνωστή χάρη στην κινηματογραφική ταινία Στο Όνομα του Πατρός). Στην πλειονότητά τους βρέθηκαν στο κελί επειδή υπεράσπισαν τις γειτονιές τους από επιθέσεις των «Ενωτικών» ή αντέταξαν πέτρες στα οχήματα του βρετανικού στρατού.

Από τη χαραυγή της δεκαετίας του ‘80 η κατάσταση στις φυλακές και ειδικά στο «μπλοκ Η» τέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής αριστερών βορειοϊρλανδικών οργανώσεων, κοινωνικών και πολιτικών. Η απεργία πείνας, όμως, είναι ένα άλμα που βρίσκει αντίθετο το Σιν Φέιν, το νόμιμο πολιτικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Το διευκρινίζει σε σημείωμα που στέλνει κρυφά στον Μπόμπι ο Τζέρι Άνταμς, εκ των ηγετών του Σιν Φέιν. Ο Άνταμς θεωρεί ότι η απεργία πείνας απειλεί να αποσπάσει την προσοχή των Ρεπουμπλικάνων από τα πολιτικά τους καθήκοντα, αλλά και να επιφέρει θυσίες που τελικά θα πλήξουν το ηθικό τους. Ο Μπόμπι, όμως, είναι αποφασισμένος και αμετάπειστος. Ομοίως και η Θάτσερ, της οποίας ο αρμόδιος για θέματα Β. Ιρλανδίας υπουργός, ο Χάμφρι Άτκινς, τονίζει (15 Απριλίου) ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τα αιτήματα των απεργών πείνας, ούτε θα ενδώσει στη «μορφή βίας που ασκούν»…
Τον Μπόμπι συνοδεύει στο νεκροταφείο πλήθος 100.000 ανθρώπων, ενώ οι πίπιζες παίζουν τη μελωδία του τραγουδιού που γράφτηκε για τους «μπλάνκετ μεν». «Δεν θα φορέσω τη στολή του κατάδικου, υποταγμένος δε θα εκτίσω την ποινή». Στις 6 Μαΐου, το διάσημο ροκ συγκρότημα των Γκρέτφουλ Ντεντ που δίνει συναυλία στη Ν. Υόρκη αφιερώνει στον νεκρό -και εφεξής μυθικό- μαχητή του ΙRA το τραγούδι He’s Gone. Δεν είναι όμως τόσο «λεπτές» οι υπόλοιπες αντιδράσεις που εκδηλώνονται ανά τον κόσμο, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόμπι…

Στο Μιλάνο, 5.000 διαδηλωτές πυρπολούν την αγγλική σημαία. Στο Όσλο όπου βρίσκεται, η Βασίλισσα Ελισάβετ κινδυνεύει να δεχθεί κατακέφαλα ντομάτα, η οποία όμως δεν την πετυχαίνει. Συλλαλητήρια γίνονται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ. Σε διάφορα λιμάνια του κόσμου διαδηλωτές ρίχνουν μαύρη μπογιά σε βρετανικά πλοία. Στο Νέο Δελχί οι ινδοί βουλευτές κρατούν ενός λεπτού σιγή. Αμερικανοί γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων κι ο Τεντ Κένεντι, στέλνουν επιστολή διαμαρτυρίας στη Θάτσερ. Ποτέ άλλοτε η πολιτική του Λονδίνου για τη Β. Ιρλανδία (ούτε καν στον απόηχο της «Ματωμένης Κυριακής» του ‘72) δεν προκάλεσε τέτοια κατακραυγή, διεθνώς.

Έκτοτε ο «γελαστός Μπόμπι», ο οποίος στη φυλακή πρόλαβε να γίνει και στιχουργός, βρέθηκε παντού… Έδωσε το όνομά του σε δρόμους γαλλικών πόλεων, έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών της σκοτσέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας της Σέλτικ, πρόσφερε έμπνευση σε καλλιτέχνες.

Στις 6 Οκτωβρίου 1981 η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι βορειοϊρλανδοί κρατούμενοι μπορούν να φορούν τα ρούχα της αρεσκείας τους. Σταδιακά άρχισαν να γίνονται δεκτά «ψήγματα» και άλλων αιτημάτων. Πολύ ακριβό υπήρξε, ασφαλώς, το αντίτιμο. Αλλά πότε στην Ιστορία η αξιοπρέπεια υπήρξε φθηνή; Ποτέ.




-------------------------------------------------------------------------------




To «Γελαστό Παιδί» του Μίκη Θεοδωράκη που έγινε συνώνυμο της αντίστασης δεν ήταν Έλληνας, αλλά ο Ιρλανδός επαναστάτης Μάικλ Κόλινς. Υπήρξε η ψυχή του αντάρτικου πόλης κατά των Βρετανών και σκοτώθηκε σε εμφύλια σύρραξη ... 

Το «Γελαστό παιδί» του Μίκη Θεοδωράκη δεν ήταν ελληνόπουλο, αλλά ένας επαναστάτης από την Ιρλανδία. Ήταν ο Michael Collins, ένας απ΄τους σημαντικότερους  ηγέτες του ιρλανδικού απελευθερωτικού κινήματος. Πρόκειται για ένα μελοποιημένο ποίημα του Ιρλανδού ποιητή Brendan Beham, το οποίο μεταφράστηκε από το Βασίλη Ρώτα και έγινε τραγούδι τον Οκτώβριο του 1961 για τις ανάγκες του έργου “Ένας Όμηρος”.... 

Τα τέσσερα τραγούδια του δίσκου όμως λογοκρίθηκαν, οι στίχοι απορρίφθηκαν και ο Μίκης Θεοδωράκης τα κατέγραψε αρχικά με τη δική του φωνή παίζοντας ο ίδιος τη μουσική στο πιάνο.
Επίσημα, το τραγούδι ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1966 με ερμηνεύτρια τη Ντόρα Γιαννακοπούλου, αλλά ευρύτατα γνωστό έγινε με την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη. Λόγω δικτατορίας όμως, κυκλοφόρησε επτά χρόνια αργότερα. O Ιρλανδός έγραψε το ποίημα για τον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Βρετανών και το αδικοχαμένο «Γελαστό Παιδί” ήταν ένα αθώο θύμα του εμφυλίου.
Οι αρχικοί στίχοι του 1961 έλεγαν “σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί». Στη θεατρική παράσταση «Μαγική Πόλη» που ανέβηκε το 1962, “οι δικοί μας” έγιναν “εχθροί” και πλέον όλοι τραγουδούσαν “σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί”. Μετά την πτώση της Χούντας οι “εχθροί” έγιναν “φασίστες”.
Η καταδίκη σε θάνατο και η δημιουργία του IRA... 

Η Ιρλανδία μετά από 700 χρόνια κατοχής  κέρδισε την αυτονομία της και οι Βρετανοί κράτησαν το 1/6 του εδάφους, που ήταν όμως και το πιο πλούσιο. Έτσι, ο αγώνας συνεχίστηκε οδηγώντας σε έναν αιματηρό εμφύλιο. Το «Γελαστό παιδί» πολέμησε δίπλα στον αρχηγό της εξέγερσης, Πάτρικ Πηρς στη διάρκεια της κατάληψης του Ταχυδρομείου του Δουβλίνου. Η εξέγερση απέτυχε. Ωστόσο, ήταν η αρχή για το απελευθερωτικό κίνημα. Ο Κόλινς καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά παρέμεινε ένα χρόνο σε φυλακές ασφαλείας. Όταν απελευθερώθηκε έγινε διοικητικό μέλος του Σιν Φέιν και διοικητής της οργάνωσης «Οι εθελοντές του  Βαλέρα», που εξελίχθηκε στον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό IRA. Εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 1918, αλλά αρνήθηκε τη θέση. Μόλις δημιουργήθηκε το πρώτο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο με πρόεδρο τον Βαλέρα όλοι οι βουλευτές συνελήφθησαν. Ο Κόλινς γλύτωσε και αμέσως οργάνωσε την απελευθέρωση του Βαλέρα και των άλλων βουλευτών. Η πράξη του αυτή εκτίναξε την πολιτική του καριέρα και έγινε Πρόεδρος της IRB και  Διευθυντής Πληροφοριών του IRA. Από τη συνθήκη ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας στον αιματηρό εμφύλιο Μετά την αγγλοϊρλανδική συνθήκη με την οποία η Ιρλανδία απέκτησε την ανεξαρτησία της, ο IRA διχάστηκε σ’ αυτούς που ήταν υπέρ της συνθήκης και σ’ αυτούς που ήταν κατά. Οι πρώτοι ήταν με τον Εθνικό Στρατό και οι δεύτεροι με τους Ατάκτους υπό τον Ντε Βαλέρα. Ο ηγέτης του στρατιωτικού σκέλους του απελευθερωτικού κινήματος Michael Collins, προσπάθησε να μη χυθεί αίμα, αλλά έπεσε νεκρός στην εμφύλια σύγκρουση στις 22 Αυγούστου 1922.... 

Η ελληνική εκδοχή των στίχων Οι αρχικοί στίχοι του 1961 έλεγαν “σκοτώσαν οι δικοί μας το Γελαστό Παιδί». Στη θεατρική παράσταση Μαγική Πόλη που ανέβηκε το 1962, “οι δικοί μας” έγιναν “εχθροί” και πλέον όλοι τραγουδούσαν “Σκοτώσαν οι εχθροί μας το γελαστό παιδί”. Στις συναυλίες μετά την πτώση της Χούντας οι “εχθροί” έγιναν “φασίστες”. Έτσι, η κάθε εποχή έχει το δικό της τραγούδι. Στην τελευταία εκδοχή έγινε ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της γενιάς του Πολυτεχνείου. Ίσως γιατί το «γελαστό παιδί» της Ιρλανδίας αν ζούσε στην Ελλάδα, σίγουρα θα ήταν ένας από τους εξεγερμένους νέους που αψήφησαν τη χούντα.... 

Δείτε την ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη στην πρώτη ιστορική συναυλία που έδωσε το 1974 ο Μίκης Θεοδωράκης μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. Κινηματογραφήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση. ... 

https://www.youtube.com/watch?v=QFEjhvuSNMc




------------------------------------------------------------------------------




Στις 5 του Μάη 1981 έσβησε για πάντα το χαμόγελο του Bobby, έκτοτε μας συντροφεύει η μνήμη της θυσίας του Sands και των Ιρλανδών συντρόφων του, απεργών πείνας για 66 μέρες, στα H-blocks της βρετανικής κατοχής, για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του ιρλανδικού λαού
Σήμερα, 36 χρόνια μετά, 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται στην 19 μέρα απεργία πείνας αγωνιζόμενοι για τις ίδιες αξίες
Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας, λευτεριά στην Παλαιστίνη και στην Ιρλανδία
Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του Ιρλανδού μαχητή του IRA και βουλευτή Μπόμπι Σαντς, που πέθανε σαν σήμερα το 1981 σε απεργία πείνας στις βρετανικές φυλακές, είναι η συμπαράσταση στην απεργία πείνας 1.500 Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων στα κάτεργα του ισραήλ (σήμερα 19η μέρα)




---------------------------------------------------------------------------




Μπόμπι Σάντς! Παρών!
Μαχητής του IRA
Πέθανε, πρώτος αυτός, στις 5 Μαΐου 1981 στο μπλόκ Η των φυλακών του Μέιζ , ύστερα από 66 ημέρες απεργία πείνας, που ξεκίνησε μαζί με άλλους συντρόφους του, προκειμένου να αναγνωρισθούν ως πολιτικοί κρατούμενοι και όχι ως κοινοί εγκληματίες.
Τον Μπόμπι συνοδεύει στο νεκροταφείο πλήθος 100.000 ανθρώπων, ενώ οι πίπιζες παίζουν τη μελωδία του τραγουδιού που γράφτηκε για τους «μπλάνκετ μεν»:
«Δεν θα φορέσω τη στολή του κατάδικου, υποταγμένος δε θα εκτίσω την ποινή»
Ήταν οι μαγικές εποχές, που οι άνθρωποι γινόντουσαν μύθοι και τραγούδια.
Το γελαστό του πρόσωπο θα στοιχειώνει πάντα τους καταπιεστές, όπου γης.




----------------------------------------------------------------------------




Στην εκπομπη που εκανε χθες το αναρχικο μπροκολο- ινδιανα Ανδριανου στην ερτ οπεν μαθαμε οτι εκτος απο τον Νατοικο ''αριστερο'' Κωσταντινου πηγε και ο Παυλος Αντωνοπουλος του ΝΑΡ νομιμοποιωντας μια τετοια εκπομπη . Αρα το συνολο της Ανταρσυα στηριζει και νομιμοποιει την καταληψη του σιτυ πλαζα μονο και μονο με την συμμετοχη σε μια τετοια εκπομπη και με αυτη την ''δημοσιοκαφρο'' . Στηριζει δηλαδη την καταληψη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ιδιωτικο χωρο με προσχημα τους προσφυγες . Σε οτι αφορα τους περιβοητους εργαζομενους που μας λεγανε οι ανταρσυοι (Κουτσούμπα , Κωσταντινου) που στηριξαν την καταληψη αυτοι που πηγαν στην αθλια εκπομπη απλως επλεκαν το εγκωμιο του εργοδοτη τους που τελικα βαρεσε κανονι και τους αφησε απληρωτους οπως και την ιδιοκτητρια του κτιριου . Τοσο ταξικοι αυτοι οι εργαζομενοι . Οσο και οι εργατες του μπομπολα στο χρυσορυχειο της χαλκιδικης που κανανε κατσαρολαδα με επικεφαλης τον Αδωνι. Τωρα την θεση του Αδωνι την πηρε ο Κωσταντινου.





----------------------------------------------------------------------




Αντρας : Γιατί βλέπεις εκπομπές μαγειρικής; Έτσι κι αλλιώς χάλια μαγειρεύεις.
Γυναίκα : εσύ γιατί βλέπεις τσόντες ;
- Βρε γυναίκα, άμα βγω γυμνός στο μπαλκόνι, λες να πουν τίποτα οι γείτονες;
- Ναι. Θα πουν ότι σε παντρεύτηκα για τα λεφτά σου ...!
- Μπαμπά, γιατί παντρεύτηκες την μαμά;
- Απορείς και συ παιδί μου ε;
- Ποια θεωρείται σήμερα καλή σύζυγος;
- Αυτή που βοηθάει τον άνδρα της στο πλύσιμο των πιάτων.
- Πως τρομάζεις έναν άντρα;
- Κρύβεσαι πίσω του και του πετάς ρύζι...!
- Έλα δω μωρή γυναίκα!! Έχει ζεστό νερό, ή να αρχίσω τα καντήλια???
- Έχει άντρα μου έχει...
- Πάλι καλά.. Γιατί εγώ πιάτα με κρύο νερό δεν ξαναπλένω!!





--------------------------------------------------------------------------




Απίστευτο: Τριχρονο Αγόρι Θυμάται Προηγούμενη Ζωή, Εντοπίζει τη Σορό του και Υποδεικνύει το Δολοφόνο (video)
25 Απριλίου 2017
Όλοι, κάποια στιγμή της ζωής μας, βιώσαμε κάποιο ανεξήγητο συμβάν, είτε πρόκειται για ντεζά βου ή κάποιου τύπου εξωσωματική εμπειρία.

Ωστόσο, συχνά ξεχνάμε όλα αυτά που θεωρούμε ασυνήθιστα στην πορεία κατά την ενηλικίωση μας, την ίδια στιγμή που δεκάδες περιπτώσεις παιδιών με μνήμες από προηγούμενες ζωές εμφανίζονται στη δημοσιότητα από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η ιστορία που πρόκειται να διαβάσετε είναι αληθινή, σύμφωνα με ιστοσελίδα των Anonymous.

Φανταστείτε ότι είστε οι γονείς ενός μικρού παιδιού που μαθαίνει να μιλάει και μέσα σε όλα όσα βλέπει και αισθάνεται, ξαφνικά αρχίσει να αναφέρεται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην προηγούμενη ζωή του. Πώς θα αντιδρούσατε;

Στην περίπτωση όμως αυτή ο μικρός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από μια απλή αναφορά σε λεπτομέρειες, καθώς οι περιγραφές αφορούσαν την ίδια του τη δολοφονία. Για να πείσει μάλιστα τους γονείς του, οδήγησε τους γονείς του σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια τους σόκαρε λέγοντας τους ότι σε εκείνο το σημείο είχε πεθάνει. Ήταν τόση μάλιστα η επιμονή του που οι γονείς αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να ενδώσουν και να αρχίσουν το σκάψιμο στο σημείο που υποδείκνυε.

Μπορείτε να μαντέψετε τι βρήκαν; Ναι, ένα πτώμα! Όμως η εκπληκτική αυτή ιστορία δεν τελειώνει εδώ, καθώς μετά το αγόρι οδήγησε τους γονείς του στο σημείο που βρισκόταν θαμμένο το τσεκούρι με το οποίο είχε δολοφονηθεί και σύμφωνα με εκείνους εξηγούσε το κόκκινο σημάδι με το οποίο είχε γεννηθεί στο μέτωπό του.

Τελικά το αγόρι αποκάλυψε στους έκπληκτους γονείς το όνομα του δολοφόνου και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος εντοπίστηκε και ώ του θαύματος ομολόγησε το έγκλημα.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

https://www.youtube.com/watch?v=ZWyHuN1G1vk




--------------------------------------------------------------------------------




ΚΚΕ: Απίστευτο! Ένα Συνέδριο αφιερωμένο στην τρομοκρατία για τη δραχμή
27/04/2017

Αναρωτιούνται πολλοί στον κομμουνιστικό αριστερό χώρο αν άξιζε τον κόπο να διεξάγει το ΚΚΕ ένα ολόκληρο Συνέδριο αφιερωμένο, περίπου, στη ”μάχη” ενάντια στους οπορτουνιστές (βλέπε ΛΑ.Ε) και ιδιαιτέρως στην κατατρομοκράτηση του λαού με το ενδεχόμενο εθνικού νομίσματος.

Διότι, δυστυχώς, σε αυτές τις δυο κατευθύνσεις αφιερώθηκε στην πραγματικότητα το 20ο Συνέδριο.

Α, και στο ατσάλωμα του κόμματος για την επίτευξη τους.

Όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και το μεγάλο εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο, πρώτα απ’ όλα το χρηματοπιστωτικό, το οποίο είναι και η αιχμή του δόρατος, έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και δικαίωσης, ακούγοντας τον Δημ. Κουτσούμπα να ισχυρίζεται με άνεση και περισσή αυτοπεποίθηση από το βήμα του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ότι ”στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας (παρατηρείστε ότι συνειδητά αποφεύγει να μιλήσει για εθνικό νόμισμα ή έστω για δραχμή και αναφέρει τη διφορούμενη φράση ”αλλαγή νομίσματος”), το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” (Ποια είναι αυτά τα τμήματα που ξέρει ο Δημ. Κουτσούμπας και η ηγεσία του ΚΚΕ και αγνοούμε όλοι εμείς οι αδαείς; Γιατί δεν μας τα λέει;).

Τέτοια τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό νόμισμα και είναι μόνο ενδεικτική των πολυάριθμων ανάλογων αναφορών της Εισήγησης στο 20ο Συνέδριο, ξεπερνάει, ίσως, και την τρομοκρατία που ασκούν και οι πλέον φανατικοί των ευρώπληκτων κύκλων της χώρας και θα την ζήλευαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μάνος, Ανδριανόπουλος και Τζήμερος.

Δεν ξέρουμε αν νομίζει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο πλήττει την ΛΑ.Ε, η οποία θέτει ως πρώτο μεγάλο βήμα την έξοδο από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, διεξόδου από την κρίση, ανασυγκρότησης της χώρας, δικαιοσύνης και μετάβασης σε μια σοσιαλιστική κοινωνία.

Αν θεωρεί κάτι τέτοιο η ηγεσία του ΚΚΕ, διαπράττει για άλλη μια φορά εγκληματικόλάθος.

Διότι, πλήττοντας και δυσφημώντας και μάλιστα με έναν τόσο τρομοκρατικό τρόπο, την έξοδο από την ευρωζώνη, δεν πλήττει με κανέναν τρόπο την ΛΑ.Ε ούτε απλώς την ιδέα του εθνικού νομίσματος, την οποία ταυτίζει με τον καπιταλισμό στην χειρότερη εκδοχή του.

Πλήττει ταυτόχρονα και την έξοδο από την ΕΕ και την ίδια την σοσιαλιστικήπροοπτική, όπως και να εννοεί την τελευταία κάθε αριστερή δύναμη.

Και αυτό, διότι για να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και πολύ περισσότερο για να ακολουθήσει ένα σοσιαλιστικό δρόμο, το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα είναι προφανώς αναπόφευκτο.

Και μάλιστα, ενώ η έξοδος από την ΕΕ – και εννοείται η μετάβαση στον σοσιαλισμό – απαιτούν κάποιες διαδικασίες για να ολοκληρωθούν και σχετικό χρόνο, η έξοδος από το ευρώ και η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα πρέπει να γίνουν από οποιαδήποτε ανατρεπτική εξουσία ακαριαία σε χρόνο dt, επί ποινή καταστροφής της οικονομίας και γενικευμένων φαινομένων οικονομικής και κοινωνικής αποδιοργάνωσης.

Η άμεση μετάβαση, λοιπόν, στο εθνικό νόμισμα συνιστά κατεπείγουσαπροτεραιότητα, προϋποθέτει καλό σχεδιασμό και συνιστά το αναγκαίο απαραίτητο έδαφος για την υλοποίηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών μετασχηματισμών.

Σε αυτήν την περίπτωση, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα γίνει, αρχικά, και ανεξαρτήτως της μορφής της κυβέρνησης και της εξουσίας, αναγκαστικά μέσα σε ένα καπιταλιστικό οικονομικό περιβάλλον, με ταυτόχρονο στόχο  τον ταχύτερο δυνατό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Επομένως, όσα τρομοκρατικά αναφέρει το ΚΚΕ για την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα (το άλλο, κατά ΚΚΕ, νόμισμα), θα ισχύσουν απολύτως ακόμα και αν έχει μεσολαβήσει σοσιαλιστική επανάσταση χιλίων καρατίων.

Το ΚΚΕ άθελα του, επιμένουμε να πιστεύουμε, συκοφαντώντας το εθνικό νόμισμα, κόβει το κλαδί που κάθεται και  συκοφαντεί ταυτόχρονα και τον όποιο σοσιαλισμό επαγγέλλεται, ισχυριζόμενο εκ των πραγμάτων πως, εξαιτίας του εθνικού νομίσματος, θα έχει ως αφετηριακή βάση την πείνα, την φτώχεια και την αισχροκέρδεια!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καλά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ με το Συνέδριο του για τον ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αν και χωράει πολύ συζήτηση ο χαρακτήρας του και η στάση της Αριστεράς.

Βλέπει, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ τον απίστευτο ιμπεριαλιστικό οικονομικό πόλεμο που δέχεται αυτήν την περίοδο η χώρας μας;

Καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ζουν κάτω από μια νέα κατοχή;

Καταλαβαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει ξεκινήσει ήδη με ”πειραματόζωο” την Ελλάδα και σε βάρος του λαού της;

Αν καταλαβαίνει αυτές τις τραγωδίες που βιώνουμε, τότε γιατί χρησιμοποιεί το εθνικό νόμισμα ως αφορμή για διχαστικές καταστάσεις στον αριστερό χώρο;

Γιατί, λοιπόν, δεν ενδιαφέρεται εδώ και τώρα για ένα νέο σύγχρονο πολιτικό – κοινωνικό – ταξικό ”ΕΑΜ”, όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων που αντιμάχονται την ξένη κηδεμονία, τα μνημόνια, την λιτότητα, το ευρώ, την ΕΕ και επιδιώκουν ένα νέο δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και ελπίδας για την χώρα με σοσιαλιστικό ορίζοντα;

Τι θέλει το ΚΚΕ;

Σοσιαλιστική επανάσταση ή τίποτα; Με την όποια σοσιαλιστική επανάσταση, μάλιστα, να την θάβει με την φαιά κινδυνολογία του ενάντια στο εθνικό νόμισμα;

Δεν βλέπει ότι με αυτήν την σπασμωδική τακτική βοηθάει να οδηγηθεί ο τόπος στο τίποτα;

Δεν βλέπει ότι έτσι προσφέρονται ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα και στην χειρότερη στιγμή για τον λαό μας;

Δεν βλέπει ότι έτσι η κατάληξη θα είναι ο Νίκος Μπελογιάννης από επαναστατικό σύμβολο, να μετατρέπεται σε αφορμή για εκδηλώσεις όπου θα χαιρετίζουν από κοινού ο Βούτσης, ο Τσίπρας και το άλλο ”μνημονιακό σκυλολόι” με τον Κουτσούμπα, λες και είναι το ίδιο οι θύτες του συστήματος, με τα θύματα του που θέλουν να το ανατρέψουν;

Συμπαράταξη, λοιπόν, όλων των ριζοσπαστικών δυνάμεων εδώ και τώρα και ας εγκαταλείψουμε την αφελή κινδυνολογία με το εθνικό νόμισμα.

Το εθνικό νόμισμα το θέλουμε όχι για να κάνουμε καλύτερο τον καπιταλισμό αλλά για να αλλάξουμε, να κάνουμε καλύτερη και πιο δίκαιη την κοινωνία μας.

Αυτή είναι η πρόταση και η λύση.

Νέο ”ΕΑΜ”, χωρίς Λίβανους και Βάρκιζες, για την πραγματική εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

http://www.iskra.gr/%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD/




----------------------------------------------------------------------------



Στην Αθήνα φτάνει σήμερα η τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ
 Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 13:37
Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα η τέως Προέδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ. Η κ. Κίρχνερ, που επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει στη χώρα μας έως τις 9 Μαϊου.

Αύριο Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί τη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη ξενάγησή της στο Μουσείο της Ακρόπολης και στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η τέως Πρόεδρος της Αργεντινής θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.00, η κ. Κίρχνερ θα είναι η ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Κρίση της δημοκρατίας και αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη: Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Megaron Plus».




------------------------------------------------------------------------------




Απεργίες ανεξαρτήτως αποτελέσματος προαναγγέλλουν τα γαλλικά συνδικάτα
 Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 11:27
Συνδικάτα εργαζομένων στη Γαλλία, τα οποία δεν δέχθηκαν ποτέ το τέλος της μάχης κατά του εργασιακού νομοσχεδίου σχεδιάζουν κινητοποιήσεις στο Παρίσι ήδη από τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανεξαρτήτως νικητή.

Ενωμένα υπό τη συλλογικότητα με όνομα «Κοινωνικό Μέτωπο», που είχε καλέσει σε «μάχη κατά των δύο υποψηφίων» μεταξύ των δύο γύρων των προεδρικών εκλογών, τα συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία της Δημοκρατίας στις 8 Μαΐου στις 14:00.

Το σύνθημά τους: «συμμετέχετε στην πρώτη κοινωνική κινητοποίηση της πενταετίας (σ.μ. της πενταετούς θητείας του νέου Γάλλου προέδρου), είτε κερδίσει η χολέρα είτε η πανούκλα».

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από τις προτάσεις που έχουν κάνει οι υποψήφιοι», ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, εξηγεί ο Φρεντερίκ Γκιγιό του τομέα των αστυνομικών στο συνδικάτο CGT, που είναι μέλος της συλλογικότητας αυτής η οποία δημιουργήθηκε στις 27 Απριλίου.

Στις 22 Απριλίου, μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, τα συνδικάτα που συμμετέχουν στο «Κοινωνικό Μέτωπο» διοργάνωσαν συγκέντρωση και διαδήλωση, επίσης στην πλατεία Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι.

Αυτό που ενώνει τα συνδικάτα είναι η αγανάκτηση για το τέλος των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου μετά τις εθνικές διαδηλώσεις της 15ης Σεπτεμβρίου.




---------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Έληξε η απεργία στο εργοστάσιο της Whirlpool
Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 10:48
Σταμάτησε η απεργία στο εργοστάσιο της Whirlpool στην Αμιέν της Γαλλίας, το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στην Πολωνία και είχε αναχθεί σε σύμβολο των αρνητικών της παγκοσμιοποίησης στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο αυτό στην Αμιέν, στο οποίο εργάζονται 290 άνθρωποι, τον Ιούνιο του 2018 και να το μεταφέρει στην Πολωνία.

Δύο ημέρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, που άρχισαν στις 24 Απριλίου, η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκαν το εργοστάσιο.

Η Λεπέν, που πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, έγινε δεκτή με χαμόγελα, ενώ οι εργαζόμενοι τράβηξαν selfies μαζί της. Αντίθετα ο Μακρόν αρχικά έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, προτού ξεκινήσει να συνομιλεί με τους εργαζόμενους του εργοστασίου που βρίσκεται σε μια περιοχή της Γαλλίας η οποία ήδη πλήττεται από υψηλή ανεργία εξαιτίας του κλεισίματος και άλλων βιομηχανικών μονάδων.

Με αφορμή την υπόθεση της Whirlpool οι δύο υποψήφιοι επισήμαναν τις διαφορετικές τους απόψεις για την παγκοσμιοποίηση: Η Λεπέν τάσσεται υπέρ του προστατευτισμού και δεσμεύθηκε να επαναφέρει τους τελωνιακούς φραγμούς. Ο Μακρόν επιθυμεί να ενισχύσει τις ελεύθερες συναλλαγές και να εμβαθύνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Οι εργαζόμενοι ψήφισαν χθες Παρασκευή υπέρ της λήξης της απεργίας, μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τη διοίκηση του εργοστασίου και η οποία αφορά ένα σχέδιο διάσωσης θέσεων εργασίας που υπεγράφη από όλα τα συνδικάτα και χαρακτηρίστηκε «ισορροπημένο».




-----------------------------------------------------------------------------




Ανακάλεσε την απόφαση για παραίτηση ο Τσέχος πρωθυπουργός γιατι ο προεδρος παραβιαζει το Συνταγμα
 Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 06:52
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σόμποτκα του Σοσιαλδημοκρατικου κομματος ανακάλεσε την Παρασκευή την απόφασή του να παραιτηθεί, λέγοντας ότι αντ`αυτού θα επιδιώξει την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις,  προκειμένου να δώσει τέλος στη διαμάχη εντός της  κυβέρνησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης Σόμποτκα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνησή του σε μια προσπάθεια να απομακρύνει από τη θέση του τον Μπάμπις, τον δισεκατομμυριούχο επικεφαλής του νεοφιλελευθερου κεντροδεξιου κόμματος ANO, οι επιχειρηματικές συναλλαγές του οποίου έχουν προκαλέσει ερωτήματα.

Ο Σόμποτκα άλλαξε γνώμη αφού ο πρόεδρος της χώρας Μίλος Ζέμαν διεμήνυσε ότι θα εκλάβει την παραίτηση του Σόμποτκα ως μεμονωμένη και όχι ως παραίτηση όλου του υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που θα σήμαινε ότι ο Μπάμπις θα παρέμενε στη θέση του.

Ο Σόμποτκα δήλωσε ότι ο πρόεδρος ερμηνεύει το σύνταγμα με πρωτόγνωρο τρόπο.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, η παραίτησή μου δεν έχει κανένα νόημα. Ο υπουργός Οικονομικών, που βαρύνεται από σοβαρά σκάνδαλα, θα παρέμενε στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Σόμποτκα σε δημοσιογράφους.

Ο Σόμποτκα δήλωσε ότι ο Μπάμπις δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις αναφορικά με τις υποψίες φοροαποφυγής που υπάρχουν για το πρόσωπό του.

Ο Μπάμπις δήλωσε ότι δεν έχει παραβιάσει τη νομοθεσία και αρνήθηκε να παραιτηθεί. Δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η πρόταση του Σόμποτκα να τον αποπέμψει παραβιάζει τη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού.




-------------------------------------------------------------------------------




Παρέμβαση Πούτιν για τις διώξεις των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία
 Σάββατο, 6 Μαΐου 2017, 02:11
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε την Παρασκευή στο Κρεμλίνο με την αρμόδια για τα Ανθρώπινα δικαιώματα παρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα, υποσχέθηκε ότι θα "συζητήσει" με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας και τον Υπουργό Εσωτερικών,το θέμα που έχει ανακύψει με τις διώξεις των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

«Φυσικά και θα συνομιλήσω με τον Γενικό Εισαγγελέα, τον υπουργό Εσωτερικών, ώστε να έχετε την στήριξη τους στο θέμα αυτό, το οποίο θέσατε τώρα και βασίζεται σε γνωστές πληροφορίες ή σε φήμες, μπορώ να πώ, για το ότι συμβαίνει στην Τσετσενία με τους ομοφυλόφιλους», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος στον διάλογο που είχε με την Τατιάνα Μοσκάλκοβα, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είναι αυτονόητο, Ελπίζω, ότι οι συνάδλεφοι θα ανταποκριθούν και θα σας στηρίξουν».

Η ίδια η Μοσκάλκοβα, είπε ότι ο έλεγχος των καταγγελιών που αφορούν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στον Βόρειο Καύκασο είναι δύσκολος, επειδή τα άτομα αυτά δεν είναι έτοιμα να αποκαλύψουν τ' όνομα τους. Παράλληλα επεσήμανε, ότι ο νόμος περί προστασίας μαρτύρων, που έχουν υποστεί αδικήματα, παρέχει την δυνατότητα στους κατααγγέλοντες να τηρήσουν την ανωνυμία τους και να τους δωθούν άλλα έγγραφα ταυτοποιήσης και, έτσι, εφόσον είναι έτοιμοι να προβούν σε καταγγελία θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι να τους υπερασπισθούμε ώστε να αποκατασταθούν τα δικαιώματα τους.

Τα πρακτικά του διαλόγου που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με την Τατιάνα Κοσκάλκοβα, δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Το ζήτημα της διώξης ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, είχε αναδείξει με δημοσιεύμα της στις αρχές Απριλίου η εφημερίδα "Νόβαγια Γκαζέτα". Σε άρθρο της με τίτλο "Δολοφονία Τιμής", επικαλούμενη πηγές στις αστυνομικές αρχές της Τσετσενίας που τήρησαν την ανωνυμία τους, αλλά και ομοφυλόφιλους που υπέστησαν διώξεις, τα ονόματα των οποίων επίσης δεν αποκάλυπτε, έγραφε ότι οι ομοφυλόφιλοι όχι μόνο διώκονται και βασανίζονται σε κρατητήρια αλλά κινδυνεύει και η ζωή τους καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν περιστατικά δολοφονιών ομοφυλοφίλων.

Το ζήτημα της διώξης των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, έθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Μόσχα, ενώ πέντε υπουργοί Εξωτερικών της Ευρώπης με επιστολή τους προς τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόβ, ζητούσαν να διερευνηθεί το θέμα των καταγγελιών αυτών.

Το Αρμόδιο Συμβούλιο της Τσετσενία για τα δικαιώματα των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχε δηλώσει ότι αφού διερεύνησε το δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν βρήκε καμμία, ούτε καν μια έμμεση έπιβεβαιώση των όσων αναφέρονταν σ' αυτό.




----------------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Ευρεία νίκη των Συντηρητικών της Μέι στις τοπικές εκλογές
Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 23:40
Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι πέτυχε μια ευρεία νίκη στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, επωφελούμενο από την υποχώρηση των ποσοστών του αντιπολιτεύομενουο Εργατικού Κόμματος αλλά και από τον καταποντισμό του ευρωφοβικού Ukip, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο PA.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, οι Συντηρητικοί κέρδισαν τα 28 από τα 88 τοπικά συμβούλια που κρίνονταν σε αυτές τις εκλογές σε όλη τη χώρα. Εξασφαλίζουν έτσι 1.900 έδρες, δηλαδή 558 περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες τοπικές εκλογές.

«Είναι ενθαρρυντικό» δήλωσε νωρίτερα η Τερέζα Μέι, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι δεν θεωρεί «τίποτα δεδομένο» ενόψει των βουλευτικών εκλογών, απ' όπου προσδοκά να βγει ενισχυμένη με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Οι Εργατικοί, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, υπέστησαν αντιθέτως μεγάλη ήττα, καθώς απώλεσαν 320 έδρες και επικράτησαν σε μόλις 9 τοπικά συμβούλια, μια επίδοση που αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω πίεση στον ηγέτη του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν αναγνώρισε ότι το κόμμα του έχασε «πάρα πολλούς» τοπικούς συμβούλους και απηύθυνε στα στελέχη των Εργατικών να κινητοποιηθούν την ώρα που οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές καταδεικνύουν ότι οι Εργατικοί βρίσκονται 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Συντηρητικούς.

Οι Τόρις επωφελήθηκαν και από την συντριβή του αντιευρωενωσιτικού Ukip (-114 έδρες), «θύματος της ίδιας του της επιτυχίας», σύμφωνα με τον ηγέτη του Πολ Νούταλ.

«Εάν το τίμημα που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να δούμε τη Βρετανία να αποχωρεί από την ΕΕ ισοδυναμεί με την ενίσχυση των Συντηρητικών που έχουν αποδεχθεί αυτόν τον πατριωτικό σκοπό, αυτό το τίμημα το Ukip είναι έτοιμο να το πληρώσει» τόνισε ο ίδιος.




--------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες μαθητές διαδηλώνουν στο Παρίσι κατά Μακρόν και Λεπέν
 Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 15:51
«Η επανάσταση γίνεται στον δρόμο, όχι στις κάλπες»: εκατοντάδες μαθητές Λυκείου διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, δηλώνοντας ότι δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται από τους δύο φιναλίστ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν.

Οι μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν πανό που έγραφαν «Στις 7 Μαΐου όλοι στους δρόμους», ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1:30 μ.μ. από την Πλας ντε λα Μπαστίγ (11ο διαμέρισμα) με την πρόθεση να κατευθυνθούν στην Πλας ντ' Ιταλί (13ο διαμέρισμα) για τη διαδήλωση αυτή που δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών. Η πορεία αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις της τάξης έπειτα από μερικές εκατοντάδες μέτρα.

«Ούτε η Λεπέν ούτε ο Μακρόν μας ικανοποιούν, αν και το FN είναι χειρότερο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστοφέρ, 18 ετών, μαθητής της τελευταίας τάξης του Λυκείου Κολμπέρ στο Παρίσι: «Κάθε πέντε χρόνια, προσπαθούν να μας φοβίσουν με το σκιάχτρο του Εθνικού Μετώπου, αλλά δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα του δημοκρατικού μετώπου που μας σερβίρουν κάθε φορά στις εκλογές.Κανένας υποψήφιος δεν έχει νομιμοποίηση, εμείς οι μαθητές Λυκείου δεν αισθανόμαστε ότι εκπροσωπούμαστε».




---------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Wikipedia να αρθεί το μπλοκάρισμα
 Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 15:04
Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα του ιδρύματος Wikimedia να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης των χρηστών που διαμένουν στην Τουρκία στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Η πρόσβαση στη Wikipedia, έναν από τους ιστότοπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλο τον κόσμο, έχει διακοπεί στην Τουρκία από το Σάββατο, καθώς οι τουρκικές αρχές ζητούν να διαγραφούν κάποια άρθρα που αναφέρουν ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ της Άγκυρας και εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Το ίδρυμα Wikimedia, που διαχειρίζεται πολλούς ιστότοπους, μεταξύ αυτών και τη Wikipedia, προσέφυγε την Τρίτη στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον ιστότοπο. Ωστόσο, το αίτημά της απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ελευθερία του λόγου αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, όμως μπορεί να περιοριστεί σε κάποιες περιπτώσεις «που κρίνεται απαραίτητο».




--------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός στρατός εξαπολύει δακρυγόνα χειροβομβίδες αερίου και αναισθητοποίησης στης Ραμάλα νοσοκομείο
4 Μαΐου του 2017
Οι ισραηλινές δυνάμεις πυρ δακρυγόνα, σφαίρες στο Παλαιστινιακό νοσοκομείο στη Ραμάλα
Ραμάλα (Ma'an) 4η Μαΐου - ισραηλινές δυνάμεις καουτσουκ σφαίρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα σε ένα παλαιστινιακό νοσοκομείο στο κεντρικό κατεχόμενη Δυτική Όχθη πόλη της Ραμάλα τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκαλώντας την καταδίκη της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ). Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ma'an ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυρ  σφαίρες και δακρυγόνα στο εσωτερικό του παλαιστινιακού Ιατρικού Συγκροτηματος  για περισσότερο από μία ώρα νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να υποφέρουν από δάκρυα αέριο για εισπνοή.
Ένας ισραηλινός στρατός εκπρόσωπος είπε Ma'an ότι κατά τη διάρκεια απροσδιόριστη «εν μία νυκτί επιχειρησιακές δραστηριότητες» στο κοντινό στρατόπεδο προσφύγων Qaddura , οι Παλαιστίνιοι που βρίσκονται μέσα στο χώρο του νοσοκομείου πέταξαν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν «μέσο ελέγχου του πλήθους» - που είπε περιλαμβάνονται σφαίρες από καουτσούκ επικαλυμμένο με χάλυβα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα - «διασκορπισμένα στο πλήθος» και εγκατέλειψαν την περιοχή μετά Πήγε για να πει ότι ο στρατός θα επανεξετάσει την υπόθεση, «όπως και τα περισσότερα ασυνήθιστα περιστατικά.»

http://mondoweiss.net/2017/05/grenades-ramallah-hospital/?utm_campaign=trueanthem&utm_content=590dc24204d3011a9ec86072&utm_medium=social&utm_source=facebook#sthash.7efq6XYY.dpuf




----------------------------------------------------------------------------



Νέο αρθρο του γεροξεκουτη πλεον παραπληγικου Μικη Θεοδωρακη με τιτλο «Ο Τσιπρας στηνει Μαδουρισμο  στην Ελλαδα», χειροκροτείτε από ακροδεξιους, δεξιους και φασιστες!



------------------------------------------------------------------------


Tο Ισραηλ «καλωσορισε» τις τουρκικες ερευνες στην κυπριακη ΑΟΖ προκαλωντας ηλεκτροσοκ σε Αθηνα και Λευκωσια.



------------------------------------------------------------------------


Από Πεμπτη μινι καυσωνας. Από Δευτερα μικρη πτωση της θερμοκρασιας και μετα … καλοκαιρι.




------------------------------------------------------------------------




Μήπως είναι πουλημένοι οι παλαιστίνιοι που βρίσκονται στην χώρα μας; Αυτοί συνομιλούν με την Λαε κ οχι με ανώνυμους του διαδικτύου.Το λαικο μετωπο για την απελευθέρωση της παλαιστίνης συνεργάζεται κ συνομιλεί με το Ναρ κ οχι με τους ανώνυμους του διαδικτύου.Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην συρια με αιτημα να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χωρών έχει δημιουργηθεί.Είδηση που επιμελώς δεν αναφέρετε.Εκεί συμμετεχουν με την φατσα τους κ οχι σαν κουκουλοφοροι του διαδικτυου μελη της λαε , του επαμ κ άλλοι.Αρα όσα διαδίδουν απο ιντερνετ δειλά ανθρωπάκια που δεν είναι πουθενά , εχουν μικρη αξια.Στο λαικό κινημα βγαινουν οι συλλογικότητες με το προσωπο τους και δέχονται κριτική για οτι κάνουν.Στοχοποίησεις από ανώνυμους είναι μαφιόζικες πρακτικές ξένες προς το κίνημα.Η Λαε η Ανταρσυα κλπ έχουν κάνει πολλές παπαρες κ χρειάζονται να δεχθούν κριτική.Οχι έτσι όμως....




-----------------------------------------------------------------------------



"Σύντροφε έκανα λάθος!!, μου λέει παίρνοντας ενα σοβαροφανές υφος, σύντροφος αγωνιστής του Πολυτεχνείου!. Στο πολυτεχνειο πήγα με το Κόμμα, ενω έπρεπε νάχω πάει με τους "αριστεριστές"!!.
και συνεχίζει ..."σ/φε δες τι λέει το Κόμμα σημερα, είχαμε λάθος Στρατηγική, έπρεπε να παλευουμε λέει για τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό και όχι για την αποκατάσταση της δημοκρατίας" ..
και κοιτώντας με με νόημα λέει: "ακομα στα Γιουρα θα ηταν οι σύντροφοι θαμμένοι όλοι βεβαια και δεν θαχει μείνει ρουθουνι Κομμουνιστη και οχι μόνο σοσιαλισμό- Κομμουνισμό θα είχαμε φέρει, αλλά ακόμα χούντα θάχαμε!!..
"σ/φε ... εμεις ξεραμε ότι αυτα τα συνθήματα που υιοθετούσαν υπερεπαναστατικά εκείνες οι ομαδούλες, τα έριχναν και οι ασφαλίτες ..
"βρε σύντροφε, ειναι δυνατόν να είχε δικιο τότε η ασφάλεια και μεις σημερα να υιοθετούμε τις θέσεις της"??




-------------------------------------------------------------------




Κατεχομενη Παλαιστινη
Οι Ισραηλινοι στρατιωτες πυροβολησαν Ισραηλινο εποικο με μαχαιρι..νεκρος
,τον περασανε για Παλαιστινιο /.θα τους βαλουν κανενα μεγαλο κιτρινα Π για να τους αναγνωριζουνε και να τους εκτελουν πιο ανετα ..εχει ξανασυμβει στην ιστορια




----------------------------------------------------------------




Η περίπτωση της Άννας Φράνκ
Το άρθρο αυτό βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε έρευνα που έκανε ο Δρ. Walter Semkiw ιδρυτής του ISSIS (Ινστιτούτο για την Ενσωμάτωση της Επιστήμης, της Διαίσθησης και του Πνεύματος ) και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Walter μου έδωσε πρόσβαση στις βασικές πληροφορίες και το δικαίωμα να
μεταφράσω τις βασικές ιδέες αυτής της περίπτωσης στα Ελληνικά.
Φαντάζομαι πως όλοι σας θα γνωρίζετε ποιό είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο; Σωστά απαντήσατε η Βίβλος από την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι σήμερα, η Βίβλος έχει τα πρωτεία στις πωλήσεις και εκτυπώσεις. Τώρα ποιό είναι το επόμενο βιβλίο σε πωλήσεις; Ποιός είπατε ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος; Μην κουράζεστε δύσκολα πάει το μυαλό. Είναι το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ… Το ημερολόγιο ενός ακόμη θύματος της φρικωδίας των Ναζί που ξεψύχησε στο στρατόπεδο Bergen-Belsen.
Κάποια στιγμή μετά την ήττα του Χίτλερ το ημερολόγιο αυτό βρέθηκε και εστάλη στον πατέρα της και λίγο αργότερα αυτός το έδωσε προς δημοσίευση. Κανείς δεν περίμενε πως αυτή η άτυχη Εβραιοπούλα θα γινόταν τόσο γνωστή μετά τον θάνατο της. Ομως εννέα χρόνια μετά στην Σουηδία γεννήθηκε ένα κοριτσάκι που το ονόμασαν Barbro. Όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις τριών χρονών δήλωσε στους γονείς της πως την έλεγαν Άννα Φράνκ και πως οι πραγματικοί γονείς της ήταν άλλοι και πως θα έρχονταν σε λίγο να την πάρουν και να την πάνε στο σπίτι της. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Σουηδία δεν είχε ακόμη εκδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο. Όσο ήταν ακόμη μικρή η Μπάμπρο έλεγε πάρα πολλές λεπτομέρειες από την προηγούμενη ζωή της που οι γονείς της θεωρούσαν παιδικές φαντασιώσεις. Επίσης η μικρή είχε συνεχείς και επαναλαμβανόμενους εφιάλτες, κατά τους οποίους άντρες με στολές έμπαιναν δια της βίας μέσα στο σπίτι της και ανέβαιναν στην σοφίτα όπου η οικογένεια της κρυβόταν.
Οι γονείς της ανησύχησαν ιδιαίτερα με τις εμμονές της και την πήγαν σ’ έναν ψυχίατρο όπου όμως η μικρή έπαιξε θέατρο μιάς και κατάλαβε πως δεν υπήρχε ελπίδα κανείς να την πάρει στα σοβαρά γι’ αυτά που έλεγε. Έτσι φυσικά ο ψυχίατρος την είδε με καλό μάτι και το θέμα έκλεισε εκεί.
Τότε κυκλοφόρησε το βιβλίο της Άννας Φράνκ στη Σουηδία. Και μία μέρα ο δάσκαλος στο δημοτικό άρχισε να μιλάει για την Άννα Φράνκ. Τότε η μικρή Μπάρμπρο συγχίστηκε και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο δάσκαλος αναφερόταν στην ίδια ενώ δεν απευθυνόταν σ’ αυτήν. Καταλαβαίνετε την σύγχιση στο μυαλό ενός μικρού κοριτσιού που είναι γεμάτο εφιαλτικές εικόνες, φοβίες και εφιάλτες.
Από μικρό κορίτσι η Μπάρμπρο φοβόταν τους άντρες με στολές. Ακόμη και όταν μεγάλωσε αν την σταματούσαν για μιά απλή κλήση ήθελε να το βάλει στα πόδια. Για να ξεπεράσει αυτήν την φοβία η Μπάρμπρο αλλά και για να έρθει πιό κοντά στα άλογα που τα λάτρευε, αποφάσισε να γίνει έφιππος αστυνομικός, ένα επάγγελμα που το εξάσκησε για μία δεκαετία. Επίσης η Μπάρμπρο είχε μία απέχθεια για τα φασόλια από πολύ μικρή μιας και η οικογένεια της Άννας Φράνκ έτρωγε σχεδόν μόνον φασόλια όσο κρυβόντουσαν στη σοφίτα. Επίσης η Μπάρμπρο δεν έκανε ποτέ ντούς αλλά μόνον μπάνιο στην μπανιέρα. Αν δεν πάει ο νους σας για ποιό λόγο το έκανε αυτό, τότε σας θυμίζω πως οι Ναζί έλεγαν στους κρατούμενους τους πως τους πάνε για ντούς αλλά αυτοί δεν γύριζαν ποτέ, μιάς και τους ραντίζαν με θανατηφόρα αέρια.
Όταν ήταν δέκα χρονών η Μπάρμπρο πήγε μαζί με τους γονείς της σε ένα τουρ μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Μία απ΄ αυτές τις πόλεις ήταν και το Άμστερνταμ, εκεί που ζούσε η οικογένεια της Φρανκ και που τότε είχε γίνει πλέον μουσείο. Όταν ο πατέρας της Μπάρμπρο κάλεσε ένα ταξί για να κατευθυνθούν προς το μουσείο η μικρή πετάχτηκε και είπε πως δεν χρειάζεται να έρθει το ταξί διότι γνωρίζει πολύ καλά που είναι το «σπίτι της». Οι γονείς ακολούθησαν μηχανικά και έκπληκτοι τη δεκάχρονη Μπάρμπρο η οποία με αφάνταστη ευκολία κινούνταν μες στους κυκλικούς δρόμους του ‘Αμστερνταμ. Σε δέκα λεπτά ήταν μπροστά την είσοδο του μουσείου. Οι γονείς της εμβρόντητοι κοιτούσαν άφωνοι ο ένας τον άλλον. Εκεί επισήμανε πως οι εξωτερικές σκάλες έχουν αλλάξει. Όταν εισήλθαν στο μουσείο η μικρή Μπάρμπρο άρχισε να ανεβαίνει την σκάλα για την σοφίτα όταν ξαφνικά έχασε το χρώμα της και πάγωσε. Η αναπνοή της κόπηκε και κόντεψε να την πιάσει κρίση πανικού. Όταν έφτασε σε ένα από τα μικρότερα δωμάτια στάθηκε ακίνητη και χαμογέλασε λιγάκι. Η μικρή Μπάρμπρο τότε είπε «τί ωραία οι φωτογραφίες μου με τα αστέρια του κινηματογράφου  είναι ακόμη εδώ» και η μάνα της της απάντησε «μα ποιές φωτογραφίες ο τοίχος είναι γυμνός». Τότε η μικρή συμφώνησε με την μαμά της. Η μαμά ρώτησε τότε την υπάλληλο που εργαζόταν εκεί αν υπήρχαν όντως κάποιες φωτογραφίες σ’αυτόν τον τοίχο, και εκείνη τους εξήγησε πως απλά τις έχουν κατεβάσει λίγο για συντήρηση και για να μπούν κάτω από γιαλί για να μην χαλάσουν η κλαπούν. Η μάνα της είχε μείνει εμβρόντητη και το μικρό κορίτσι λύγισε και κατελήφθη από τάσεις φυγής. Όταν έφυγε προς την έξοδο κατέρρευσε.
Από εκείνη την στιγμή και μετά οι γονείς της Μπάρμπρο παρά τα περιοριστικά τους πιστεύω αποδέχθηκαν πως η κόρη τους μάλλον πρέπει να είναι η μετενσάρκωση της Άννας Φράνκ. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει όλες αυτές τις συμπεριφορές της μικρής και πως θα μπορούσε να απαντήσει σ’αυτά τα πιεστικά ερωτήματα; Πως μπορούσε να φτάσει στο σπίτι της Άννας χωρίς οδηγίες και πως μπορούσε να πλοηγηθεί μέσα από τα διαδαλώδη δρομάκια της πόλης; Πως γνώριζε πως οι σκάλες είχαν ανακαινιστεί και πως ήξερε πως οι φωτογραφίες των αστέρων της εποχής της ήταν αναρτημένοι στον συγκεκριμένο τοίχο;
Αυτό που έκανε γνωστή την Άννα Φράνκ σ’ όλο τον πλανήτη δεν ήταν το γεγονός πως πέθανε βίαια σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά το ότι έγραφε υπέροχα και για την ηλικία της αυτό θεωρήθηκε σαν ένα ιδιοφυές χάρισμα. Για να δείτε πως πολλές φορές το ταλέντο εξακολουθεί να μεγαλουργεί και στις επόμενες ενσαρκώσεις ίσως θα σας βοηθούσε αν ξέρατε πως η μικρή Μπάρμπρο έγινε γνωστή στο Σουηδικό κοινό με την δημοσίευση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο Man on Earth, το οποίο πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην κατηγορία της πρόζας και της ποίησης στην ιστορία της Σουηδίας. Η μικρή έγινε ταχύτατα σελέμπριτι και μέχρι την ολοκλήρωση της εφηβείας της είχε γράψει εννέα βιβλία.
Μετά την εφηβεία της οι μνήμες της προηγούμενης ζωής άρχισαν να υποχωρούν και να επικαλύπτονται από τα βιώματα της στην σημερινή της ζωή. Όμως στα σαράντα της οι μνήμες αυτές άρχισαν να επανέρχονται και να την επισκιάζουν. Όλα ξεκίνησαν από την επαφή της μ’ έναν συνάδελφο της αστυνομικό με τον οποίο είχε συνεχώς κόντρες και αψιμαχίες. Τότε της ήρθαν σκηνές από το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν ήταν άλλος από την μετενσάρκωση ενός Ναζί που ήταν φύλακας στο Bergen-Belsen.
Τότε έγραψε ένα άλλο βιβλίο το And the Wolves Howled. Η Μπάρμπρο ήθελε μ’ αυτό το βιβλίο να δώσει κουράγιο στους κατατρεγμένους και να τους  δείξει πως αν και οι φύλακες, οι λύκοι δηλαδή επιμένουν, η ψυχή επιβιώνει του σωματικού θανάτου και μπορεί να φέρει ανατροπή στον φαύλο κύκλο θύτη/θύματος παρέχοντας έτσι παρηγοριά σ’ όσους υποφέρουν.
Τέλος άλλη μία επιβεβαίωση έρχεται από την συνάντηση που επιδίωξε με την Μπάρμπρο ο Buddy Elias, διευθυντής του ιδρύματος Άννας Φράνκ και ο τελευταίος επιζών συγγενής της Άννας Φράνκ με την οποία ήταν ξάδελφος. Ο Μπάντυ φρόντισε να την επισκεφθεί ινκόγκνιτο μεσολαβούντος του εκδότη της Μπάρμπρο και χωρίς αυτή να γνωρίζει ποιός είναι ο κύριος αυτός που θέλει να την γνωρίσει από κοντά. Όταν συναντηθήκανε από κοντά αγκαλιαστήκανε και κλαίγανε γοερά χωρίς να ξέρουν και οι δύο γιατί. Η Μπάρμπρο δεν τον αναγνώρισε ως τον ξαδελφό της αλλά ήξερε πως ήταν δικός της άνθρωπος από την προηγούμενη ζωή της. Από τότε ξανάγιναν κολλητοί και βρίσκονται με κάθε ευκαιρία.
Όπως είδατε για άλλη μία φορά έχουμε μία περίπτωση όπου χαρίσματα, φόβοι, επιθυμίες, ικανότητες ακόμη και σωματικά χαρακτηριστικά επιμένουν από ζωή σε ζωή. Καλό θα ήταν να το έχουμε στα υπόψη μας όπως τονίζει ο Dr Semkiw, πως η Άννα Φράνκ εκδιώχθηκε επειδή ήταν Εβραία. Σήμερα είναι Χριστιανή και ίσως σε μία επόμενη ζωή να γεννηθεί ως μουσουλμάνα. Αν αποδεχόμασταν αυτή την τόσο μικρή αλήθεια θα καταλαβαίναμε πως οι εμμονές,  οι αντιπαραθέσεις και οι πόλεμοι δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα στο βάθος του χρόνου και οι ζωές μας θα ήταν πολύ διαφορετικές.

http://www.hypnoscopesis.gr/i-periptosi-tis-annas-frank/




---------------------------------------------------------------------------





ΑΛΓΕΡΙ.-- Το κυβερνών Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FLN) αναδείχθηκε νικητής των προχτεσινών βουλευτικών εκλογών στην Αλγερία, στις οποίες η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες κυμάνθηκε μόλις στο 38,25% (από 43% που ήταν στις εκλογές του 2012). Το FLN πήρε 164 έδρες στο 462μελές κοινοβούλιο, με δεύτερο το κόμμα «Εθνική Εκστρατεία για τη Δημοκρατία» (RND), που πήρε 97 έδρες.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον ένας νεκρός άμαχος κι άλλοι 17 τραυματίες ήταν ο απολογισμός χτεσινής επίθεσης με πυροβολισμούς, που έγινε στην πακιστανική επαρχία Μπαλουχιστάν, με πυρά που προέρχονταν από την πλευρά του Αφγανιστάν. Το περιστατικό σημειώθηκε ελάχιστες μέρες μετά τις επαφές των δύο χωρών σχετικά με τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.


2 σχόλια:

e-h είπε...




Sign our open letter calling on Corbyn and May to back fair votes
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
https://www.youtube.com/watch?v=neyeAfSz6EA
MAY 6, 2017 — Sign here: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

We’ve had a breakthrough! Labour are now talking about supporting Proportional Representation in their election manifesto. If they did, it would mean every major party except the Conservatives are committed to fair votes.

However this is by no means a done deal. Help us push PR further up the political agenda by signing our cross-party letter to Jeremy Corbyn and Theresa May, calling on them both to back Proportional Representation.

As well as members of the public, we’re lining up political parties, organisations and well known figures to add their support to this letter. We’ll be revealing these in the coming days, so watch out for the news.

Sign the letter here: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Once you’ve signed, please share the letter with your friends on social media, by email or in person - let’s make it huge!

Labour’s return to the debate about the voting system was triggered by the publication of our joint report with the Labour Campaign for Electoral Reform, as well as polling we’ve released showing that an overwhelming majority of voters want PR. In fact, 76% of Labour voters said they think party should commit to PR - a tiny 5% were opposed.

e-h είπε...


Υπογράψτε την ανοικτή επιστολή μας που καλεί τον Corbyn και την May να επιτρέψουν τη δίκαιη ψήφο
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
https://www.youtube.com/watch?v=neyeAfSz6EA
6 ΤΟΥ ΜΆΗ ΤΟΥ 2017 - Yπογράψτε εδώ:www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Είχαμε μία σημαντική ανακάλυψη! Οι Εργατικοί τώρα μιλάνε για την υποστήριξη της αναλογικής εκπροσώπησης στο εκλογικό τους μανιφέστο. Αν το έκαναν, αυτό θα σήμαινε κάθε μεγάλο κόμμα, εκτός από τους Συντηρητικούς έχουν δεσμευθεί στους δίκαιους ψήφους.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου μια τελειωμένη υπόθεση. Βοηθήστε μας να ωθήσουμε PR πιο ψηλά στην πολιτική ατζέντα, υπογράφοντας διακομματική επιστολή μας στον Jeremy Corbyn και Theresa May, καλώντας τους δύο να στηρίξουν την αναλογική εκπροσώπηση.

Καθώς και τα μέλη του κοινού μας, είναι σε παράταξεις των πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και καλά γνωστές φιγούρες για να προσθέσετε την υποστήριξή τους στην εν λόγω επιστολή. Θα πρέπει να αποκαλύπτει αυτές τις επόμενες ημέρες, οπότε προσέξτε για τις ειδήσεις.

Υπογράψτε την επιστολή εδώ: www.makevotesmatter.org.uk/open-letter-2017

Μόλις υπογραφεί, παρακαλώ μοιραστείτε το γράμμα στους φίλους σας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως - ας το κάνουμε τεράστιο!

Η Επιστροφή των Εργατικών στη συζήτηση για το εκλογικό σύστημα πυροδοτήθηκε από τη δημοσίευση της κοινής έκθεσης μας με την εκστρατεία των Εργατικων για την εκλογική μεταρρύθμιση, καθώς και δημοσκοπήσεων που έχουμε κυκλοφόρησει δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων θέλουν PR. Στην πραγματικότητα, το 76% των ψηφοφόρων των Εργατικών είπε ότι σκέφτονται το κόμμα θα πρέπει να δεσμευτεί για PR - ένα μικρό 5% ήταν αντίθετοι.