Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Παρασκευη 5 Μαιου 2017




ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΑ
Στις 5 Μαΐου 1818 γεννήθηκε ο Καρλ Μαρξ, ο άνθρωπος που με το έργο του ανέτρεψε κάθε προηγούμενη αντίληψη για την ιστορία και την κοινωνική συγκρότηση. Ο άνθρωπος που μας έμαθε ότι κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η πάλη των τάξεων, και ότι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός δεν αποτελούν απλώς οραματισμούς καλοπροαίρετων ανθρώπων, αλλά μπορεί να προκύψουν μέσα από πραγματικές υλικές καταστάσεις: από τον αγώνα των εκμεταλλευομένων κατά των εκμεταλλευτών τους.
Ο Καρλ Μαρξ μας δίδαξε ότι πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικού μετασχηματισμού είναι η εργατική τάξη, ακριβώς γιατί αυτή αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, και η απελευθέρωσή της αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε πως δεν είναι η κοινωνική συνείδηση που διαμορφώνει το κοινωνικό Είναι, αλλά το κοινωνικό Είναι -οι πραγματικοί όροι ζωής και κοινωνικών σχέσεων- καθορίζει την κοινωνική συνείδηση. Γι' αυτό και η εργατική τάξη είναι η εν δυνάμει πλέον επαναστατική τάξη. Είναι οι όροι ζωής της που της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική τάξη την αναγκαιότητα του κοινωνικού μετασχηματισμού.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε να σκεφτόμαστε με βάση την ταξική ανάλυση της κοινωνικής πραγματικότητας, αν θέλουμε να συμβάλλουμε στον μετασχηματισμό της.




-----------------------------------------------------------------------




Κριστινα Κιρχνερ και από την άλλη Αλεξης Τσιπρας

Αυτή η κυρία, πήρε ένα λαό από κάτω και τον σήκωσε όρθιο. Αυτός ο κύριος, πήρε ένα λαό γονατισμένο και τον ισοπεδώνει.

Αυτή η κυρία, πήρε ένα λαό από κάτω και τον σήκωσε όρθιο.
Αυτός ο κύριος, πήρε ένα λαό γονατισμένο και τον ισοπεδώνει.
Αυτή η κυρία, δουλεύει για το λαό της και μόνο
Αυτός ο κύριος για τα αφεντικά του και μόνο
Αυτή η κυρία, πήγε ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ κι επέστρεψε γεμάτη γιατί ήταν ειλικρινής
Αυτός ο κύριος επέστρεψε άδειος γιατί ήταν ψεύτης




--------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα, 5 Μαΐου του 1981, πέθανε, στα 27 του χρόνια, ο Gerard Robert «Bobby» Sands, μέλος του ΙRΑ αλλά και εκλεγμένος στο βρετανικό κοινοβούλιο, μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας στη φυλακή Maze με αίτημα να αναγνωριστούν αυτός και οι συγκρατούμενοι σύντροφοί του ως πολιτικοί κρατούμενοι και με καθεστώς αιχμαλώτων πολέμου. Στη φωτό, άγημα του IRA αποδίδει τιμές στη σορό του νεκρού. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού παραβρέθηκαν στην κηδεία του Μπόμπι Σαντς, που είναι για πάντα σύμβολο αγώνα.




-----------------------------------------------------------------------------




Ημέρα 19 της  παλαιστινιακής απεργίας πείνας: Οι ηγέτες στην απομονωση ο αγώνας συνεχίζεται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία
5 του Μαΐου του 2017
Την 19η ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων της απεργίας πείνας, η απεργία για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια συνέχισε μία ημέρα μετά που η  ομάδα επιφανών ηγετών στις ισραηλινές φυλακές προσχώρησαν στην απεργία. Ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, Ημέρα Παλαιστινίων κρατουμένων, από 1500 Παλαιστινίων κρατουμένων , η απεργία απαιτεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου ένα τέλος στην άρνηση επισκέψεων της οικογένειας, για κατάλληλη φροντίδα υγείας και  ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τέρμα στην απομόνωση και τη διοικητική κράτηση, η φυλάκιση χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.
Ένας αριθμός από τα εξέχοντα παλαιστινιοι φυλακισμένοι ηγέτες που προσχώρησαν στην απεργία της Πέμπτης μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως στην απομόνωση. Ahmad Sa'adat , ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μεταφέρθηκε στην απομόνωση στην φυλακή Ραμόν, τους συναδέλφους ηγέτης του PFLP Ahed Αμπού Ghoulmeh και ο ηγέτης των κρατουμένων της Χαμάς, Αμπάς αλ-Σαγιέντ, δύο από τους οποίους προσχώρησαν στην απεργία μαζί με Sa'adat χθες, απομονώθηκαν επίσης . Said Tubasi, 34, από Τζενίν καταυλισμό, μεταφέρθηκε από Ohli Kedar φυλακών να απομόνωση σε Ramon φυλακή . Μεταξύ των ηγετών που προσχώρησαν στην απεργία την Πέμπτη ήταν Ibrahim Hamed, Ghassan Zawahreh, Χασάν Σαλάμι, Zaid Bseiso, Nael Barghouthi και Mohammed al-Qeeq . Ο κλάδος των φυλακών του PFLP εξέδωσε μια δήλωση , λέγοντας ότι η απεργία είναι «το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του κινήματος των κρατουμένων για την προστασία του πολιτισμού και τη διαδρομή της αντίστασης ... το jining ηγέτες η απεργία είναι ένα βήμα για να κλείσει τη βια και να ανακοψη  όλες τις προσπάθειες από τη διοίκηση κατοχής να παρακάμψει ή να υπονομεύσει την απεργία.»
Πιο μεγάλη μερίδα των Παλαιστινίων κρατουμένων συνέχισαν να συμμετέχουν στην απεργία, 1000 κρατούμενοι στην έρημο Νεγκέβ φυλακές ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν τα γεύματα για τρεις ημέρες ως μέρος μιας σειράς βημάτων διαμαρτυρίας και για τη στήριξη της απεργίας.
Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν συνεχιζόμενη καταστολή στα χέρια των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, συμπεριλαμβανομένων των συχνών και βίαιων νυχτερινές επιδρομές, επίπονη και δύσκολη μεταφορές από φυλακή σε φυλακή, η άρνηση επίσκεψης της οικογένειας, άρνηση της νομικής επισκέψεις, ακόμα και δήμευση του αλατιού, που κρατουμένων που εξαρτώνται μαζί με το νερό για να συντηρήσουν τη ζωή και την υγεία τους. Μετά από προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ την Τετάρτη 3 Μαΐου οι νομικές επισκέψεις αρχίζουν τελικά για τους απεργούς πείνας.  Ωστόσο, η ισραηλινή Υπηρεσία Φυλακών προσπαθεί ναεντοπίσει και να επιλέξει ποιοι δικηγόροι θα μπορούν να επισκέπτονται τους απεργούς πείνας,απορρίπτοντας τις επισκέψεις κάποιων δικηγόρων , και συνεχίζει να παρεμβαίνει και να αποτρέψει νομικές επισκέψεις.
Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απειλούνται με αναγκαστική σίτιση . Μετά την ψήφιση νόμου για να αναγκάσει τους απεργούς πείνας να τραφουν βιαια, η ισραηλινή Ιατρικού Συλλόγου έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει σε ρινογαστρικού αναγκαστική σίτιση, αν Παλαιστινιοι απεργοί πείνας  δια της βίας αντιμετωπίζονται κατά παράβαση της διεθνούς ιατρικής δεοντολογίας. Quds News ανέφερε ότι το ισραηλινό Κανάλι Δύο ανέφερε ότι οι γιατροί μπορεί να κλιθουν από το εξωτερικό για να τροφοδοτήσει με τη βία Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στο «νοσοκομείο εκστρατείας» που δημιουργούνται στην έρημο Νεγκέβ φυλακή.
Καθ 'όλη την Παλαιστίνη, μεγάλες διαδηλώσεις συνέχιζουν να υποστηρίζουν τους απεργούς, την Παρασκευή, May 5, οι πολυάριθμες πορείες εχουν προγραμματιστεί μετα την ακόλουθη προσευχή της Παρασκευής για την υποστήριξη τους σε σκηνές, πλατείες, και του Ισραήλ σημεία ελέγχου. Μεταξύ άλλων χωριά, πόλεις και προσφυγικούς καταυλισμούς, εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στη Βηθλεέμ, τη Ραμάλα και el-Bireh, Ναμπλούς (Huwarra), al-Khalil, Καλκίλια, Tulkarem, Ιεριχώ, Salfit, Tubas και Τζενίν, σε όλες τις επαρχίες της Δυτικής Όχθης . Αυτές οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίστηκαν με καταστολή, δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινά δακρυγόνα, καουτσούκ-επικαλυμμένο μέταλλο σφαίρες και άλλα όπλα που τροφοδοτούνται από τις δυνάμεις κατοχής. Παλαιστινιος ακτιβιστή Γιασίν Sbeih από την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ παραμένει στη φυλακή μετά τη σύλληψή του, ενώ διαμαρτύρονταν για τους φυλακισμένους, και η κράτησή του παρατάθηκε μέχρι τη Δευτέρα 8 του Μάη.
Οι διεθνείς διαμαρτυρίες εχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο για την Παρασκευή, 5 Μαΐου για να υποστηρίξουν τους απεργούς. Samidoun Παλαιστινιακή Αιχμάλωτος του Δικτύου Αλληλεγγύης θα παει μαζί με τους Αμερικανούς μουσουλμάνους για την Παλαιστίνη-NJ νασυσπειρώσει στη Νέα Υόρκη στις 5:30 μ.μ. έξω από την Best Buy στην πλατεία Union Square, περαιτέρω κινητοποιήσεις θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, το Ρότερνταμ, το Δουβλίνο, το Μάντσεστερ, Waterford, το Εδιμβούργο, το Τορόντο και το Fort Lauderdale. Διαμαρτυρίες θα συνεχίσουν όλο το Σαββατοκύριακο, στην Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Whitstable, Γλασκόβη, το Εδιμβούργο, Dundee, Ουψάλα, Στουτγάρδη, το Δουβλίνο, Newry, Βερολίνο, Κολωνία, το Παρίσι, Limerick, Ώκλαντ, το Μπρίστολ, το Σίδνεϊ, το Άμστερνταμ, Κίτο και Fremantle, ανάμεσα σε άλλα μέρη. Ακολουθήστε τα γεγονότα και να προσθέσετε τα δικά σας στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων Samidoun του.

http://samidoun.net/2017/05/day-19-of-mass-palestinian-hunger-strike-leaders-isolated-as-struggle-continues-for-dignity-and-freedom/




----------------------------------------------------------------------




Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
 Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, 16:35

Ύστερα από συνεχείς αναβολές και γραφειοκρατικά εμπόδια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε στις 16:20 το απομεσήμερο της Πέμπτης.
Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρισκόταν και η Βίκη Σταμάτη, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για την αποφυλάκιση του συζύγου της.
«Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας» είπε η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενη στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού.
Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχουν επιβληθεί μεταξύ άλλων, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Οι πρώτες δηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την έξοδό του από τη φυλακή:
Εμφανώς καταβεβλημένος μετά και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα τόνισε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για εμένα γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός μου και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές Κορυδαλλού, με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου, το οποίο σε δύο εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετούς διάρκειας. Έρχεται η ώρα να συζητηθούν και να ειπωθούν όλα».

Ειπε οτι θα τα πει ολα για Σημιτη και Γιωργακη. Μαλλον λογω ηλικιας ξεχναει οτι επιχειρησε να μιλησει και στη δικη του, και οι μιλημένοι δικαστες του απαγορευσαν το λογο. Εκτος κι αν δεν εχει καταλαβει ακομα, οτι ολα ηταν στημενα, μια στημενη δικη, για να τον βγαλουν αυτον σαν υπευθυνο για ολα.

Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχουν επιβληθεί μεταξύ άλλων, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Υπογράμμισε ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος πλήρωσε την εγγύηση και χαρακτήρισε το ζήτημα των χρημάτων «τεχνικά πράγματα».
Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του τόνισε πως δεν είναι η καλύτερη καθώς εγχειρίστηκε πρόσφατα ενώ εξήγησε πως το μόνο το οποίο επιθυμεί είναι να δει τον γιο του.

Η αληθεια είναι πως ο Τζοχατζοπουλος πληρωσε για τις αμαρτιες του πολιτικου συστηματος, ενώ οι πραγματικα υπευθυνη όπως ο Σημιτης ο Γιωργακης Τσαντ-Παπανδρεου, ο Παπαντωνιου, ο Γιανιτσης, ο Λαλιωτης, κυκλοφορουν μεχρι σημερα ελευθεροι. Και όχι μονον. Απολαμβανουν και την αιγλη μεγαλων ηγετων. Μη χεσω! Οι δολοφονοι του ελληνικου λαου.




------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Οι Συντηρητικοί της Μέι νικητές στις τοπικές εκλογές
Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 10:52
Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία απέσπασαν περισσότερες από 100 έδρες στα τοπικά συμβούλια σε Αγγλία και Ουαλία, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, γεγονός που αυξάνει τη δυναμική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εν όψει των εθνικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν την Πέμπτη να αναδείξουν χιλιάδες εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων για την ανανέωση 5.000 εδρών στη Σκωτία και σε τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και για λιγοστές νεοδημιουργηθείσες περιφερειακές έδρες.

Οι Τόρις της Μέι έχουν ήδη λάβει τον έλεγχο πέντε τοπικών συμβουλίων και έχουν κερδίσει τη μάχη για τη δημαρχία που έδωσαν με το αντιευρωενωσιτικό, αντιλαθρομεταναστευτικό UKIP, το οποίο παρακμάζει. Το UKIP πριν από μία τετραετία, οπότε κρίνονταν πάλι πολλές έδρες, είχε σημειώσει επιτυχία.

Το βασικό κεντροαριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, το οποίο ακολουθεί τους Τόρις σε πολλές δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών του Ιουνίου, αναμένεται να μειώσει τις δυνάμεις του στη Σκωτία, ένα παραδοσιακό του προπύργιο, όπου τώρα κυριαρχεί το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.




------------------------------------------------------------------------


Ο Παύλος Πολάκης θα χειρουργήσει στη Ζακυνθο
4 Μαΐ, ’17 11:03 ΠΜ

(Ο Παύλος Πολάκης δεν έχει καμιά διαφορά από τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ψήφισε τα πάντα και αποδείχτηκε κι αυτός πολιτικός απατεώνας- αλλά μόνο ένας χαζός δεν έχει αντιληφθεί πως όλη αυτή η λύσσα των καθεστωτικών ΜΜΕ εναντίον του οφείλεται στο ότι φέρνει στο φως τις λαμογιές στο χώρο της Υγείας και όχι μόνο. Επίσης, μόνο ένας χαζός θεωρεί συμπτωματικό πως Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης έγιναν υπουργοί Υγείας.)




-------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαντέλα στη Ραμάλα την Τετάρτη για να υποστηρίξουν τους περισσότερους από 1,000 παλαιστινίους πολιτικούς κρατουμένους που κάνουν απεργία πείνας για 17 ημέρες στις φυλακές του Ισραήλ. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους ενώ ο Μαχμούντ Αμπάς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ηaaretz, ο Τραμπ  έχει ζητήσει ο Αμπάς να τελειώσει η κυβέρνηση του τις πληρωμές προς τις οικογένειες των κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι  απορρίπτουν κατηγορηματικά αν Μαχμούντ Αμπάς  ενδίδει στο αίτημα του Τραμπ. Αχμάντ Αλ Akra, ένας διαδηλωτής στη Ραμάλα, είπε, "[abbas] επηρεάζει περισσότερο την ελευθερία μας και μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι."




------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή 05/05/2017 - 15:47
ΠΑΜΕ
Αθλιες συκοφαντίες της Εφημερίδας των Συντακτών
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αναφέρει:
«Με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα των Συντακτών αναπαράγονται άθλιες συκοφαντικές και προβοκατόρικες για το κίνημά μας αναφορές, που χαρακτηρίζουν το ΠΑΜΕ ως αντισημιτική δύναμη και φτάνουν στην αθλιότητα να γράφουν ότι το ΠΑΜΕ "βεβηλώνει μνημεία του ολοκαυτώματος".
Η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των Ελλήνων εργαζομένων στους πάνω από χίλιους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές του Ισραήλ. Η αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αντισημιτισμός. Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που εντάσσει το ΠΑΜΕ στις δυνάμεις του αντισημιτισμού μας προκαλεί οργή.
Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η Εφημερίδα των Συντακτών σε αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύοντας την έντονη διαμαρτυρία μας».




------------------------------------------------------------------------------




Να στηρίξουμε τη Συριακή αντίσταση ενάντια στην επιβουλή ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκίας
03.05.2017 | από Δρομο της Αριστερας
Δημοσίευση: 29/4/2017 – Φύλλο 357

Ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει παραίτηση απ’ την αντίσταση και τον αγώνα στη χώρα μας! – Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Συρίας

Περισσότερου από 100 πολίτες συνυπογράφουν ένα κείμενο καταγγελίας της πρόσφατης αμερικάνικης επίθεσης στη Συρία αλλά και την στάση των περιφερειακών δυνάμεων Τουρκίας και Ισραήλ που συνεχίζουν τις επεμβάσεις τους, παρατείνοντας το πόλεμο και την καταστροφή σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή. Παραθέτουμε αποσπάσματα Του κειμένου, το οποίο δημοσιεύεται ολόκληρο στην ηλεκτρονική σελίδα του Δρόμου, καθώς και το κάλεσμα για μάζεμα υπογραφών.

Η Aμερικανική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Απριλίου, η αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου με τη συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής κ.ά., επιβεβαιώνουν ότι και στην περίοδο Τραμπ θα εντείνεται η ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και τον εξανδραποδισμό των απείθαρχων λαών και χωρών.
– Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και η «ισλαμοκεμαλική» Τουρκία λειτουργώντας ως παραρτήματα του ιμπεριαλισμού, χρησιμοποιούν τη ναζιστική πρακτική του «ζωτικού χώρου» κατά των λαών της περιοχής. Η δεύτερη διενεργεί ταυτόχρονα στρατιωτική εισβολή σε τρεις χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος), κάτι στο οποίο πλειοδοτούν οι ηγεσίες και των δύο πόλων που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
– Με σκόπιμα «μηδενική» ή και ανοικτά υπέρ των ΗΠΑ θέση κινείται η Ε.Ε. και η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.(…)
– Ανάλογη στάση ακολουθεί και η χώρα μας με την Αμερικανική βάση στην Σούδα και την υποτελή προσαρμογή της εξωτερικής της πολιτικής, από τις επαίσχυντες συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι για το Αιγαίο, μέχρι την πλήρη γεωπολιτική της ακύρωση και υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκία. (…) Αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό και πλήγμα για τη χώρα η σπουδή Τσίπρα να ταχθεί υπέρ του Αμερικανικού βομβαρδισμού της Συρίας κατά την συνάντηση των εφτά μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. στη Μαδρίτη!
(…) Στη Συρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με όπλο το ψέμα, μια διεθνής συνωμοσία που εμφανίζει κοινούς εγκληματίες – μισθοφόρους, ως λαό που «εξεγείρεται»:
Το βασικό προπαγανδιστικό τους κέντρο βρίσκεται στο Λονδίνο. Η επιχειρησιακή τους προπαρασκευή οργανώθηκε στην Τουρκία. Η χρηματοδότησή τους εκπορεύθηκε απ’ τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και πλήθος ΜΚΟ… Δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε ασπίδα Σύρους πολίτες θανατώνοντας μάλιστα με ρατσιστικά κριτήρια. «Θυσίαζαν» κατά προτίμηση κοσμικούς- μέλη του Μπάαθ, αλεβίτες, χριστιανούς…
Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της.
Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ξένης επέμβασης.
Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.
Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

Μεταξύ άλλων ενδεικτικά υπογράφουν
Ραχιώτης Γιάννης, Φραγγιαδάκη Μαρία, Κανταράς Τάσος, Μαντάς Παναγιώτης, Καλεάδης Γιώργος, Πριμικύρης Βασίλης, Σχίζας Γιάννης, Τουμανίδης Παύλος, Μπούτρης Γιώργος, Σταθάς Γιάννης, Ζαροτιάδης Γρηγόρης

INFO
Υπογράψτε-δηλώστε συμμετοχή στο: epitropi.syria@gmail.com




-----------------------------------------------------------------------




Στην εκπομπη που εκανε σημερα το αναρχικο μπροκολο- ινδιανα Ανδριανου στην ερτ οπεν μαθαμε οτι εκτος απο τον Νατοικο ''αριστερο'' Κωσταντινου πηγε και ο Παυλος Αντωνοπουλος του ΝΑΡ νομιμοποιωντας μια τετοια εκπομπη . Αρα το συνολο της Ανταρσυα στηριζει και νομιμοποιει την καταληψη του σιτυ πλαζα μονο και μονο με την συμμετοχη σε μια τετοια εκπομπη και με αυτη την ''δημοσιοκαφρο'' . Στηριζει δηλαδη την καταληψη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ιδιωτικο χωρο με προσχημα τους προσφυγες . Σε οτι αφορα τους περιβοητους εργαζομενους που μας λεγανε οι ανταρσυοι (Κουτσούμπα , Κωσταντινου) που στηριξαν την καταληψη αυτοι που πηγαν στην αθλια εκπομπη απλως επλεκαν το εγκωμιο του εργοδοτη τους που τελικα βαρεσε κανονι και τους αφησε απληρωτους οπως και την ιδιοκτητρια του κτιριου . Τοσο ταξικοι αυτοι οι εργαζομενοι . Οσο και οι εργατες του μπομπολα στο χρυσορυχειο της χαλκιδικης που κανανε κατσαρολαδα με επικεφαλης τον Αδωνι. Τωρα την θεση του Αδωνι την πηρε ο Κωσταντινου.

Σχολιο.-  Εχω εντυπωσιαστεί απο το γεγονός...αμυντικός γενικά ήταν ο Αντωνόπουλος αλλα καταπιε τη συμμετοχή των ΜΚΟ εκεί ...το μπούλινγκ του ΣΕΚ είχε αποτελέσματα ...πολυ κρίμα ....στη συζήτηση μετα μια κυρία που μιλούσε σαν Συντονισμός για το προσφυγικό μίλησε σωστα για τη ΜΚΟ ποίηση αλλα τι να το κάνεις όταν μπροστα στα μα΄τια σου τοχεις και κάνεις τουμπεκί.

Σχολιο.-   κανενα κριμα . Καθαριζει η ηρα απο το σταρι . Η εκπομπη αυτου του βληματος ειχε στοχο συγκεκριμενο . και μονο η παρουσια εκει εδωσε εκ νεου πολιτικη νομιμοποιηση . Ειδικα απο τη στιγμη που κανενας τους δεν εβαλε ζητημα να τελειωνει αυτη η κατασταση του πλαζα που ξεφτιλιζει ολη την αριστερα. Που κανενας δεν εκανε μια συγκεκριμενη προταση πως να γινει αυτο.



------------------------------------------------------------------------------


Κλιμακωνει την ενταση η Τουρκια. Οι Τουρκοι στηνουν σκηνικο στην ΑΟΖ της Κυπρου. Θελουν να στησουν θαλασσια εξεδρα εξορυξεων. Βαπτιζουν τουρκικο το οικοπεδο 6 και απειλουν τις ξενες εταιρειες να μην προχωρησουν σε γεωτρησεις.




-----------------------------------------------------------------



Σας καλούμε τη Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα. Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις...
Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ


-----------------------------------------------------------------------------



ZEI αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων!
Bobby Sands...
9 Μάρτη 1954 - 5 Μάη 1981



------------------------------------------------------------------------------




Για τον Bobby Sands (1954 - 1981)... σαν σήμερα

«Ήμουν μόνο ένα αγόρι εργατικής τάξης από ένα εθνικιστικό γκέτο, αλλά είναι η καταστολή που δημιουργεί το επαναστατικό πνεύμα ελευθερίας. Δεν θα εγκατασταθώ μέχρι να επιτύχω την απελευθέρωση της χώρας μου, έως ότου η Ιρλανδία γίνει μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη σοσιαλιστική δημοκρατία ».
Bobby Sands

Γεννήθηκα σε έναν δρόμο του Δουβλίνου όπου τα βασιλικά τύμπανα εχουν το
Ρυθμό
Και τα αγαπημένα αγγλικά πόδια που έτρεχαν γυρω μας,
Και κάθε βράδυ, όταν ο πατέρας μου έφτασε στο σπίτι
Θα προσκαλέσει τους γείτονες έξω με αυτή τη χορωδία:

Ω, βγες μαύρο και μαυρισμένο,
Ελάτε έξω και πολεμήστε με σαν άντρες
Δείξτε στις γυναίκες σας πώς κερδίσατε τα μετάλλια στη Φλάνδρα
Πείτε τους πώς ο ΙΡΑ σας έκανε να τρέξετε στην κόλαση μακριά,
Από τις καταπράσινες και όμορφες λωρίδες της Killashandra.

Ελάτε να με ακούσετε να λέτε
Πώς χτύπησατε τον μεγάλο Pernell,
Όταν τους πολεμήσατε καλά και πραγματικά διωκόταν,
Πού είναι τα smears και τα jerry
Ότι με θαρρος ας ακούσουμε
Όταν εκτελέστηκαν οι δεκαέξι ήρωες μας.

Ελάτε να μας πείτε πώς σκοτώσατε
Αυτοί οι γενναίοι Άραβες δύο με δύο
Όπως και ο Zulus είχαν λόγχες και τόξα και βέλη,
Πώς με θαρρος έκλεψαν το  καθένα
Με το δεκαεξασφαιρο όπλο σου
Και τους φοβήσατε τους φτωχούς ντόπιους στο μυαλό τους.

Η μέρα έρχεται γρήγορα
Και ο χρόνος είναι εδώ επιτέλους,
Όταν κάθε γαιοκτήμονας θα παραμεριστεί μπροστά μας,
Και αν υπάρχει ανάγκη
Σίγουρα τα παιδιά μου θα τραγουδήσουν, "Godspeed!"
Με ένα ή δύο στίχους της χορωδίας του Steven Beehan.




-----------------------------------------------------------------------




Τιμή στον Bobby Sands! 5 Μάη 1981... μετά από 66 μέρες απεργία πείνας

Αν δεν μπορέσουν να καταστρέψουν τον πόθο σου για ελευθερία δεν θα σε λυγίσουν ποτέ.
Δε θα με λυγίσουν γιατί ο πόθος μου για ελευθερία, και την ελευθερία του ιρλανδικού λαού είναι στη καρδιά μου.
Θα ξημερώσει η μέρα που όλος ο λαός της Ιρλανδίας θα φανερώσει το πόθο του για ελευθερία.
Τότε θα δούμε τη σελήνη να ανατέλλει...




----------------------------------------------------------------------------





ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Κατέπλευσε στη Σούδα άλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ φορτωμενο με αποβατικα Hovercraft

Αλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έδεσε στην αεροναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, το μεταγωγικό «USS Mesa Verde», προσθέτοντας στη διαρκή κινητικότητα των Αμερικανών γύρω από τη βάση το τελευταίο διάστημα, και στην προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να στηρίξει την υλοποίηση των επικίνδυνων για το λαό σχεδιασμών τους.
Το αμερικανικό μεταγωγικό κατέπλευσε στη Σούδα την 1η Μάη για «προγραμματισμένη επίσκεψη», όπως αναφέρεται αρμοδίως από το αμερικανικό Ναυτικό. Το πλοίο είναι ενταγμένο, στην παρούσα φάση, στη δύναμη του αμερικανικού 6ου στόλου που περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική. Είναι κομμάτι αρμάδας πλοίων με αποστολή τις αμφίβιες επιχειρήσεις, εξ ου και η αρμάδα, εκτός από πλοία, έχει στις τάξεις της και ελικόπτερα και πάνω από 2.000 πεζοναύτες. Το δε «USS Mesa Verde» μετέφερε στη βάση της Σούδας, στο Μαράθι, και αποβατικά σκάφη τύπου «Hovercraft» (αερόστρωμνα), τα οποία τοποθετήθηκαν στην ξηρά για επισκευές και συντήρηση. Η βάση, άλλωστε, έχει αυξημένες τέτοιες δυνατότητες, παίζοντας κρίσιμο ρόλο για τη διασφάλιση του ετοιμοπόλεμου των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και ακόμα παραπέρα.




----------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΑΑΡ
Συνέχεια στον «μεγάλο συνασπισμό»
Από τον μεγάλο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών (CDU) - Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα συνεχίσει να κυβερνάται το κρατίδιο του Σάαρ, μετά τις τοπικές εκλογές που έγιναν στα τέλη Μάρτη, όπως ανακοίνωσαν προχτές η σημερινή κυβερνήτης του κρατιδίου, Ανεγκρετ Κραμπ - Κάρρενμπαουερ (CDU) και η Ανκε Ρέλινγκερ (SPD). Αποδεικνύεται ότι αυτά που ενώνουν τα δύο βασικά κόμματα του γερμανικού κεφαλαίου είναι πολλά, άλλωστε συγκυβερνούν και σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Οι δύο εκπρόσωποι των κομμάτων σημείωσαν πως «έφτασαν σε συμφωνία μετά από έντονες διαπραγματεύσεις» και είναι πεπεισμένοι ότι έχουν «μια καλή βάση για τα επόμενα 5 χρόνια».
Θυμίζουμε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες βγήκαν πρώτοι και ενισχυμένοι παίρνοντας το 40,7% των ψήφων (από 35,2% το 2012) και 24 έδρες στην τοπική Βουλή και οι Σοσιαλδημοκράτες το 29,6% (από 30,6% το 2012) και 17 έδρες. Ετσι, τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 41 από τις 51 έδρες του τοπικού κοινοβουλίου. Η Αριστερα πηρε 12,9% και 7 εδρες και η Εναλλακτικη για τη Γερμανια 6,2% και 3 εδρες.




------------------------------------------------------------------------------




ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους
Η πλειοψηφία των νέων (16 - 26 χρονών) Ευρωπαίων πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Welt» (yougov για το ίδρυμα TUI). Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει στο 82%, αλλά υψηλό είναι και άλλες χώρες όπως στην Ιταλία (58%), στη Μεγάλη Βρετανία (58%), στη Γαλλία (55%) και στην Ισπανία (54%). Αλλά και στη Γερμανία, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη καπιταλιστική ανάπτυξη, το 33% των νέων πιστεύουν ότι δεν θα φτάσουν το επίπεδο ζωής των γονιών τους.
Επίσης, το 72% των νέων στην Ελλάδα πιστεύει ότι η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί. Σχετικά με τα αίτια της κρίσης, οι παραπάνω και άλλοι λαοί εμφανίζονται να συμφωνούν: Πάνω απ' όλα για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι τράπεζες, η ιδιωτική οικονομία και οι επιχειρήσεις. Επίσης, το 56% των νέων στην Ελλάδα θεωρεί ότι η ΕΕ επιδρά αρνητικά στο ξεπέρασμα της κρίσης - το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στους νέων των χωρών της ΕΕ.




-----------------------------------------------------------------------------




ΑΛΓΕΡΙ.-- Με φόντο την αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, λόγω της συνεχιζόμενης χαμηλής διεθνούς τιμής πώλησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου (βασικοί πόροι εσόδων για την αλγερινή οικονομία), και την αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στη νεολαία, κλήθηκαν χτες στις κάλπες πάνω από 20.000.000 εγγεγραμμένοι Αλγερινοί ψηφοφόροι για να εκλέξουν τη νέα 462μελή βουλή. Στις εκλογές συμμετείχαν χιλιάδες υποψήφιοι από 63 κόμματα.

ΣΟΦΙΑ.-- Εγκρίθηκε χτες με 133 ψήφους υπέρ και 100 κατά η νέα βουλγαρική κυβέρνηση που συγκρότησε την Τετάρτη ο αρχηγός του δεξιού κόμματος GERΒ, Μπόικο Μπορίσοφ, με τη συμμετοχή των ακροδεξιών «Ενωμένων Πατριωτών» οι οποιοι εχουν βαλει νερο στο κρασι τους και ειναι τωρα υπερ της ευρωενωσης και του ΝΑΤΟ. Υπέρ της νέας κυβέρνησης ψήφισαν οι βουλευτές του ρωσοφιλου κόμματος VOLYA και κατά οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, της τουρκόφωνης μειονότητας.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Σε αναδιάρθρωση χρέους τουλάχιστον 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε προχτές βράδυ η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο, αναμένοντας πλέον την έγκριση της απόφασης αυτής από αμερικανικό, ομοσπονδιακό δικαστήριο. Είναι η πρώτη υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ που μπαίνει σε τροχιά συντεταγμένης χρεοκοπίας.




-----------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αμερικανικες προπαγανδιστικες φημες υποδαυλιζουν τις συγκρουσεις
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα ανάμεσα στη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και την φασιστική αντιπολίτευση, ειδικά μετά το διάταγμα για τη διεξαγωγή νέας Συντακτικής Συνέλευσης που θα τροποποιήσει το υπάρχον Σύνταγμα του 1999. Η δεύτερη κατηγορεί την πρώτη ότι η κίνηση αυτή είναι ελιγμός που θέλει να παρατείνει την παραμονή του Μαδούρο στην πολιτική εξουσία και να καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο τις προεδρικές εκλογές. Η κυβέρνηση από την πλευρά της απαντά ότι θέλει την κοινωνική συναίνεση, για να απομονωθούν όσοι καταφεύγουν στη βία, και ταυτόχρονα ότι θέλει να διευρύνει τη «συμμετοχική δημοκρατία». Μέρος της αντιπαράθεσης είναι ο λεγόμενος «επικοινωνιακός πόλεμος» στον οποίο επιδίδεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως η αντιπολίτευση. Ετσι, την Τετάρτη βγήκαν φήμες ότι ο φυλακισμένος με 14 σχεδόν χρόνια κάθειρξης Λεοπόλντο Λόπες, πρώην επικεφαλής του κόμματος «Λαϊκή Βούληση», μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, με κίνδυνο της ζωής του. Την πληροφορία αυτή υιοθέτησε και αναπαρήγε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο. Για το λόγο αυτό ασκήθηκε αυστηρή κριτική από την υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, που τον κατηγόρησε «για εγκληματική συμπεριφορά κατά του λαού της Βενεζουέλας».
Η κυβέρνηση, σε ζωντανή εκπομπή που έχει ο αντιπρόεδρος της χώρας, Ντιοσντάδο Καμπέγιο, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο ίδιος ο Λόπες δηλώνει την ίδια μέρα από το κελί του στη φυλακή ότι είναι καλά στην υγεία του. Το βίντεο αυτό αμφισβήτησε ως κατασκευασμένο η σύζυγός του, Λιλιάν Τιντόρι, που επέμεινε να έχει συνάντηση μαζί του. Επίσης, η φασιστική αντιπολίτευση ανακοίνωνε τη διοργάνωση διαδήλωσης έξω από τη φυλακή όπου κρατείται ο Λόπες, ενώ και σε άλλες συγκεντρώσεις υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις και γίνεται λόγος για 3 νεκρούς, όταν ανατράπηκε λεωφορείο προσπαθώντας να αποφύγει οδόφραγμα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης.
Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω πολιτικός, αφού παραδόθηκε ο ίδιος, συνελήφθη το 2014, με την κατηγορία της προτροπής και στήριξης των βιαιοτήτων που οδήγησαν σε δολοφονίες 43 ανθρώπων και παγίδες θανάτου σε οδοφράγματα που έστηναν οπαδοί της αντιπολίτευσης.



----------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ. Αντικατάσταση του Οbamacare
Το ίδιο 24ωρο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο αντικατάστασης του μεγαλύτερου μέρους του συστήματος Υγείας και Ασφάλισης του πρώην Προέδρου Ομπάμα (Obamacare) με 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά (όλοι οι Δημοκρατικοί και περίπου 20 Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν). Η συζήτηση μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία, όπου αναμένεται πως το κείμενο θα τροποποιηθεί σημαντικά τις επόμενες βδομάδες.
Η εξέλιξη θεωρείται «ρεβάνς» για τον Πρόεδρο Τραμπ, του οποίου το αρχικό νομοσχέδιο δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία γιατί ήταν ολοφάνερη η απόρριψή του από την πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Για το λόγο αυτό χτες βράδυ καθυστέρησε τη μετάβασή του στη Ν. Υόρκη, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει: Αρση της αύξησης της φορολογίας σε άτομα που δεν αγοράζουν ατομικά προγράμματα Υγείας και φαρμακευτικής κάλυψης και σε μεγάλες εταιρείες που δεν ασφαλίζουν τους υπαλλήλους τους. Ανάσχεση έξτρα χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις πολιτείες για διεύρυνση των υπηρεσιών Υγείας (Medicaid) που αφορούν τους φτωχότερους Αμερικανούς. Τερματισμό της επιδότησης που προέβλεπε το σύστημα Obamacare σε ανθρώπους που αγόραζαν υπηρεσίες, με εισοδηματικά κριτήρια. Αρση φορολογίας σε υψηλόμισθους, ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες, σε εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων και υπηρεσίες σολάριουμ. Επιτρέπεται στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν όσο θέλουν τα ασφάλιστρα σε ηλικιωμένους πελάτες. Διατήρηση της χρηματοδότησης των πολιτειών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των πιο αδύναμων Αμερικανών με 8 δισεκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια.




-------------------------------------------------------------------------------




ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
«Συνωστισμός» ενεργειακών μονοπωλίων
Διχοτομική «φόρμουλα» για το Κυπριακό φέρεται να προτείνει ο ηγέτης του ψευδοκράτους με «δύο διακυβερνήσεις στο εσωτερικό και κοινή εκπροσώπηση στο εξωτερικό»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--
Την ώρα που μαίνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο την Ενέργεια, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδίδοντας απανωτές NOTAM και NAVTEX, προχωρώντας σε στρατιωτικές ασκήσεις αλλά και έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έκανε λόγο χτες για νέες NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία «δεσμεύοντας» και πάλι, παράνομα, τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ για στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν προγραμματιστεί χτες και σήμερα. Οι δεσμεύσεις αφορούσαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα «οικόπεδα» 6, 7 και 10.
Πρόκειται για την περιοχή όπου αναμένεται να κατευθυνθεί και το κυπριακό νεότευκτο σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Hyperion», που χτες απέπλευσε από τη Λεμεσό και κινήθηκε προς τα νότεια, συγκεκριμένα τα «οικόπεδα» 10 και 6, που εκμεταλλεύονται η αμερικανική «Exxon Mobil» και η καταριανή «Qatar Petroleum» καθώς η γαλλική «Total» και η ιταλική ENI, αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα, χτεσινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής Κύπρου» εμφάνιζε στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό να εξετάζεται μια «ενδιάμεση φόρμουλα», που φέρεται να πρότεινε ο Μ. Ακιντζί, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει κεντρική ομόσπονδη κυβέρνηση. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν ξεχωριστές διακυβερνήσεις και στο εξωτερικό η Κύπρος θα έχει μια κοινή εκπροσώπηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την πρόταση κατέθεσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους επιμένοντας ότι πρέπει να βρεθεί «εναλλακτική» πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις τον Ιούλη, ενώ αν αυτή γίνει δεκτή λέγεται ότι μπορεί η Αγκυρα να δεχτεί «μείωση των στρατευμάτων».

Το Ισραήλ στο «παιχνίδι» της Ενέργειας
Ενδιαφέρον στο φόντο αυτών των σύνθετων εξελίξεων έχουν και τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή του υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενεργειακών και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, Σαούλ Μεριντόρ, που σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού» σχολίασε για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο αέριο υπάρχει στην περιοχή, είναι καλό για το Ισραήλ και καλό για όλους, γιατί αυτό καθιστά τη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη πηγή αερίου. Αρα, πρέπει να είμαστε υπέρ των ερευνών των Νότιων Κυπρίων, των Αιγυπτίων και των δικών σας».
Πρόσθεσε ακόμα: «Πρέπει να διαθέτουμε διαδρόμους. Ενας από αυτούς είναι (αυτός που σχεδιάζουμε) με την Τουρκία και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τον αγωγό "East Med" ή με τις αιγυπτιακές μονάδες LNG. Ολα αυτά αποτελούν διαδρόμους και όλοι οι διάδρομοι είναι σημαντικοί για την εξαγωγική στρατηγική του Ισραήλ, από τη στιγμή που διαθέτουμε πολύ αέριο και έχουμε πολύ περισσότερο ακόμα να ανακαλύψουμε».
Ενώ σχετικά με το Κυπριακό είπε: «Το Ισραήλ δεν μπορεί να πάρει θέση σε αυτό το σύνθετο θέμα, εξαιτίας των εξαγωγών αερίου (του). Μπορώ να πω ότι φυσικά θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν το θέμα λυνόταν. Δεν είμαι βέβαιος ότι (σ.σ. μια λύση του Κυπριακού) αποτελεί προϋπόθεση για τον αγωγό μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν τρόπο ο αγωγός να περάσει από τα ανατολικά της Κύπρου».
Οι δηλώσεις Μεριντόρ είναι αποκαλυπτικές της συνθετότητας και της οξύτητας των  ανταγωνισμών, δεδομένου του ότι το Ισραήλ έχει ανακηρυχθεί σε έναν από τους «στρατηγικούς εταίρους» της Κύπρου. Μάλιστα, η κυπριακή κυβέρνηση επιμένει να προβάλλει την εντελως λανθασμενη ισραηλινο-κυπριακή συνεργασία ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και διασφάλισης των «εθνικών συμφερόντων» της Κύπρου. Ομως, η αλήθεια είναι ότι για τους εκπροσώπους του κεφαλαίου μόνος γνώμονας είναι η διασφάλιση του μέγιστου δυνατού κέρδους και πάνω εκεί μπορούν να χτιστούν ή και να ανασταλούν οποιεσδήποτε συνεργασίες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του (κυβερνητικού κόμματος) ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, συνάντησε χτες την πρέσβειρα των ΗΠΑ, Καθλίν Ντόχερτι, από την οποία - όπως είπε ο ίδιος - ζήτησε τη στήριξη των ΗΠΑ όσον αφορά τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. «Θεωρούμε σημαντική χώρα τις ΗΠΑ και σημαντική τη συνδρομή τους στο να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα βρεθεί στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την Ενέργεια.
Σχετικά με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Νεοφύτου είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα «ο διεθνής παράγοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα», αλλά χρειάζεται «πρώτα η πολιτική βούληση που πρέπει να επιδειχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», όχι «μέσα από γενικά και αόριστα ευχολόγια».
Τέλος, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε χτες «κρίσιμες» τις επόμενες δύο συναντήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί, εκτιμώντας ότι είναι σημαντικό η διαδικασία να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την τελευταία μέρα της Διάσκεψης της Γενεύης, όταν υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της προόδου που είχε σημειωθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή», το κυπριακό ΥΠΕΞ ανέθεσε στη βρετανική εταιρεία «LSE Consulting» μελέτη για να υπολογιστούν «οι επιπτώσεις των τουρκικών εμπορικών περιορισμών στη Δημοκρατία». Πρόκειται για περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον Απρίλη του 1987. Το ίδιο δημοσίευμα κατέγραφε εκτιμήσεις του ΥΠΕΞ ότι μία πιθανή άρση του τουρκικού εμπάργκο θα έχει «πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την Κύπρο».




--------------------------------------------------------------------------------




Όταν ήρθαν να πάρουν τη Σώτη δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν ψυχάκιας.
Όταν ήρθαν να πάρουν το Σταύρο δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Ποτάμι.
Όταν ήρθαν να πάρουν τον Τζήμερο δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν μαλάκας.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
είχα πεθάνει στα γέλια…




------------------------------------------------------------------------------




Και καπως ετσι η ηγεσια της Ανταρσυα καλει το γαλλικο λαο στη πραξη να ψηφισει τον Μακρον. Αν λοιπον η ΛΕΠΕΝ ειναι φασιστικη δυναμη αυτο σημαινει οτι την επομενη της εκλογης της θα εγκαθιδρυσει εστω και σταδιακα φασιστικο καθεστως .Αυτο σημαινει οτι την επομενη μερα ξεκινα η διαδικασια για τα παρακατω 1) καταργηση του κοινοβουλιου, 2) καταργηση του συνταγματος 3) καταργηση της νομιμης πολτικης δρασης των πολιτικων κομμτων και διαλυση τους 4) Καταργηση και διαλυση καθε εργατικής και λαικής οργανωσης . Φασιστικο καθεστως που να μην προχωρησει σε τετοιες ενεργειες δεν υπαρχει . Αν δεν το κανει δεν ειναι φασιστικο . Αν ισχυει κατι τετοιο θα αναρωτηθει ο απλος εργαζομενος που δεν καταλαβαινει απο την ιδεολογικη αρλουμπολογια της Ανταρσυα και του αδελφου του κομματος στη Γαλλια (NPA). Γιατι να μην ψηφισουμε Μακρον??? Δεν ειναι καλυτερο να εχουμε αστικη δημοκρατια και αρα μεγαλυτερες δυνατοτητες αναπτυξης των αγωνων και της πολιτικης δρασης απο ενα φασιστικο καθεστως που θα διαλυσει καθε εργατικο-λαικο οργανισμο??? τι θα του απαντησετε βρε ? με τι επιχειρηματα ? Ειστε τοσο ''αριστερο δεξιοι'' οπορτουνιστες που δεν καταλαβαινετε το στοιχειωδες . Οτι αλλο φασιστικο κομμα και αλλο ακροδεξιο με ρατσιστικες θεσεις. Απο την αλλη εχεις το σημερινο ΚΚΕ που χαρακτηριζει το κομμα της Λεπεν απλως ευρωσκεπτικιστικο χαριζοντας το αντι-ΕΕ μισος των λαων στην ακροδεξια. Μπλεξαμε . Μπλεξαμε με ανθρωπους που τα εχουν διαλυσει ολα που οι μεν κανουν κομμουνιστικη επαναθεμελιωση εδω και 30 χρονια(ΝΑΡ) και οι δε (σημερινο ΚΚΕ) ''αποκαθιστουν'' τα επαναστατικα χαρακτηριστικα του κομματος λεγοντας οτι μεχρι να ελθουν αυτοι στη βασιλεια τους το ΚΚΕ ηταν οπορτουνιστικο.. Και το αποτελεσμα μετα απο κοντα 10 χρονια κρισης και μνημονιων στην Ελλαδα? Καθηλωση των αγωνων.




----------------------------------------------------------------------------




H δήλωση της Σώτης (που την αποδίδει στον Μάρκο Πόλο-) είναι  βλακώδης. Πολύ πιο βλακώδης από τη δήλωσή της είναι η δίωξη, θα το κάνουν και ηρωίδα το τσόλι.
Δικάζεται η Σώτη Τριανταφύλλου για ρατσιστικά μηνύματα σε αρθρογραφία

Για τις 21 Ιουλίου 2017 προσδιορίστηκε η δίκη της γνωστής συγγραφέως και αρθρογράφου της A.V. κ. Σώτης Τριανταφύλλου, κατηγορούμενης για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Λεπτομερέστερα,  σε άρθρο της σ΄αυτή την εφημερίδα στις 15.11.2015, αμέσως μετά την σφαγή στο παρισινό θέατρο - χώρο συναυλιών  "Bataclan", η κ. Τριανταφύλλου είχε γράψει, μεταξύ άλλων: "ο Μάρκο Πόλο [είχε γράψει:] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι". Αυτό ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, διαχειριστής του blog "Racist Crimes Watch", το θεώρησε ψευδές και επίμεμπτο, και της έκανε μήνυση.

Η δίκη θα γίνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών




----------------------------------------------------------------------------------





Ποιός δεν σε σεβάστηκε ρε Πύρρο;Ψήφισες μνημόνια και ζητάς και τα ρέστα;
- Τρίτη, Μαΐου 02, 2017

Για την αντιμετώπιση που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μου δείχνουν την έξοδο με κάθε τρόπο», μιλάει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη» και στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα ο «θρύλος» ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας.

«Εδώ δεν με θέλουν. Γιατί δεν είμαι δικός τους. Γιατί πολιτικά στάθηκα απέναντί τους. Γιατί πρέπει να βγω από τη μέση», λέει με έντονο το συναίσθημα της λύπης ο Πύρρος Δήμας.
Αναφερόμενος στη μεγαλύτερη πίκρα που του προσέφερε η Ελλάδα, κάνει λόγο για το «τεράστιο κακό που γίνεται στη χώρα». «Ο Έλληνας γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο φτωχός και ζει ένα δράμα δίχως ορατό τέλος. Ο κόσμος με αγαπάει. Με σέβεται και μου το δείχνει στο δρόμο. Άλλοι όμως δεν με σεβάστηκαν και με διώχνουν από την πατρίδα μου», τόνισε ο ίδιος.
Σχετικά με τη θρυλική ομάδα της άρσης βαρών είναι ιδιαίτερα καυστικός: «Τίποτα δεν έμεινε. Ο Βαλέριος Λεωνίδης δουλεύει ως προπονητής της Εθνικής χωρίς να πληρώνεται. Ο Κόκκας και ο Τζελίλης έχουν αποσυρθεί εντελώς. Ούτε ξέρω τι κάνουν. Όλοι οι άλλοι χάθηκαν».
«Θα μπορούσαμε να ξαναζήσουμε το όνειρο εάν άλλαζαν εντελώς οι συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα. Υπάρχουν πολλά παιδιά στην Ελλάδα, μεγάλα ταλέντα στην άρση βαρών, αλλά παλεύουν ολομόναχα και αβοήθητα. Δεν τα στηρίζει κανένας. Μόνο οι γονείς τους», επισήμανε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι από το 2012 οι Αμερικανοί κυνηγούν τον Πύρρο για να τον κάνουν δικό τους. Εκείνη τη χρονιά ο ίδιος, καλεσμένος των Ελλήνων ομογενών των ΗΠΑ, τιμήθηκε με μεγάλες τελετές και ο Αμερικανός παράγοντας και προπονητής της άρσης βαρών, Μάικ Γκατόνε που πλέον θα είναι συνεργάτης του, έκανε για πρώτη φορά την πρόταση στον Πύρρο. «Δεν είπα τότε το ναι», θυμάται εκείνος και συνεχίζει: «Τα παιδιά ήταν όλα μικρότερα κατά πέντε χρόνια, υπήρχε και η πρόταση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλω και τη δική μου πλάτη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και δεν ένιωθα έτοιμος να κάνω το αποφασιστικό βήμα για την Αμερική».
Στο ερώτημα πώς θα νιώσει όταν χρειαστεί να αγωνιστεί εναντίον της Ελλάδας, απαντάει ότι «η άρση βαρών δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε αντιπαλότητα μεταξύ μας ούτε οι αθλητές ούτε οι προπονητές. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα κιλά που πρέπει να σηκώσουμε. Θα αφηγηθώ ένα γεγονός που έζησα πριν από λίγο καιρό. Ήταν στη διάρκεια των Διεθνών Αγώνων άρσης βαρών στην Ταϊλάνδη. Στα 91 κιλά αγωνιζόταν πρώτος ο Αμερικανός αθλητής, δηλαδή της δικής μας ομάδας. Και δεύτερος ήταν ο Έλληνας, ο Βαγγέλλης Γαλιατσάτος. Λίγο πριν ανέβει τον πλησίασα και του έδωσα κάποιες οδηγίες. Του είπα πώς να σηκώσει τα βάρη. Να είναι ήρεμος, χαλαρός, συγκεντρωμένος».


Σχόλιο:  Ποιός δεν σε σεβάστηκε ρε Πύρρο ; Σε κάναμε Αξιωματικό .Σε κάναμε Βουλευτή .Σου δώσαμε μια άνετη και πλουσιοπάροχη ζωή μαζί με την μεγάλη αγάπη για τα μετάλλια που έφερες στην χώρα μας .Και χαλάλι σου !
ΚΙ ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΣ ;;;
Μας καταδίκασες εις θάνατον ,ψηφίζοντας Μνημόνια και Κατάργηση της Δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε και που σε τίμησε .
ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΘΕΩΣΕ .
Και τώρα που έχεις εξασφαλίσει δια παντός και τις αποζημιώσεις σου και την σύνταξη σου από αυτή την πατρίδα που λιμοκτόνησες με τις ψήφους σου . αλλά δεν βλέπεις άλλο μέλλον ως βουλευτής ,την κοπανάς για τις ΗΠΑ και λες και το ...ευχαριστώ της αχαριστίας ρίχνοντας μαύρη πέτρα σ αυτό τον λαό ,αλλά όχι στα χρήματα και στις αποζημιώσεις από τις πλάτες αυτού του πτωχευμένου ΚΑΙ από το χεράκι σου λαού .
Ε μην ζητάς και τα ρέστα !
Υπήρξες ΜΕΓΑΣ αθλητής ,αλλά πολύ ,πολύ μικρούλης ως άνθρωπος Πύρρο .....





--------------------------------------------------------------------------------




Ανοιχτή Επιστολή προς τον Ριζοσπάστη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ
Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017
Αγαπητοί φίλοι,

Στις 3 Μαΐου 2017 απευθυνθήκαμε τηλεφωνικά στο διαφημιστικό τμήμα της εφημερίδας σας, με σκοπό να ζητήσουμε να δημοσιευθεί ως διαφήμιση (έναντι της προβλεπόμενης αμοιβής) η ανακοίνωσή μας και η αφίσα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση Μνήμης και Τιμής που διοργανώνουμε στο Σύνταγμα, τη Κυριακή 7/5, για να τιμήσουμε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

Μας ζητήθηκε το κείμενο της ανακοίνωσης και η αφίσα (ο κόκκινος στρατιώτης και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, με υπότιτλο «Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις»)

Με μεγάλη μας έκπληξη και απορία η απάντηση ήταν αρνητική και λακωνική: «δεν είναι προς δημοσίευση όποτε ας το αφήσουμε» .
Καμία άλλη εξήγηση ή ερμηνεία αυτής της απόφασης.

Αγαπητοί φίλοι,

Ο σοβιετικός λαός και ο Κόκκινος Στρατός πολέμησαν μαζί με τα αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, όπως το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, που εμπνευστής τους ήταν το ΚΚΕ.

Στον αγώνα αυτό 25 εκ σοβιετικοί πολίτες και 700.000 Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους. Δίπλα δίπλα. Από το Στάλινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο. Η Ηλέκτρα μαζί με τη Ζόγια. Γι αυτό και η απόφασή σας ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εμάς.

Η Ομοσπονδία μας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την πορεία μνήμης Αθάνατη Στρατιά, με τη συμμετοχή βετεράνων και απογόνων τους του Μεγάλου Αντιφασιστικού Αγώνα. Θεωρούμε ότι η απόφασή σας ήταν προϊόν παρεξήγησης ή παρερμηνείας και σας ζητούμε να την αναθεωρήσετε.

Σας καλούμε τη Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 19.00 στο Σύνταγμα. Ποτέ ξανά Φασισμός. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.


Με τιμή και εκτίμηση Ομοσπονδία Συλλόγων Μεταναστών από Χώρες της πρώην ΕΣΣΔ