Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πεμπτη 4 Μαιου 2017






Περι  Ουρανιας Μιχαλολιακου
Αυτονόητο: Αίσχος να κράζεις κάποιον για την σωματοδομή του.Υποχρέωσή σου (αναγκαιότητα) όταν το παίζει σωματοφυλετικά ανώτερος.
Σχολιο.- Για καποιους που ομνύουν για την «πολιτικη ορθότητα», και λενε ότι δεν είναι πολιτικα ορθο να λεμε την Ουρανια χοντρη η και φαλαινα, γιατι υπαρχουν και αλλοι χοντροι που θα πληγωθουν. Καταρχην μια ερωτηση. Ολοι οι χοντροι είναι ναζιστες σαν την Ουρανια?
Και αν πω το γεγονος, ότι ο Νικος Μιχαλολιακος, τοτε που η χρυση αυγη ηταν στο 0,010%, ειχε παει στη Γερμανια, στο συνεδριο του ναζιστικου κομματος, και δεν τον αφησανε να περασει μεσα και του χαρισανε και δυο τρια χαστουκακια, γιατι του ειπανε, για ποια αρια φυλη μιλας εσυ, αφου εισαι κατιμαυρος σαν Πακιστανος, αυτό με κανει ρατσιστη, και θα πρεπει να διαμαρτυρηθουν ολοι οι Πακιστανοί που το διαβαζουν?
Αχ αυτή η πολιτικη ορθοτητα! Η συντηρητικη νεοφιλελευθερη πολιτικη ορθοτητα! Γιατι από τους ακροδεξιους νεοφιλελε ανακαληφθηκε η πολιτικη ορθοτητα! Και αυτή είναι η αληθεια!
Όπως ειχε πει ο Μπρεχτ. «Το κακο με το φασισμο, δεν είναι ότι υπαρχει μονο. Αλλα και ότι σε αναγκαζει να πεσεις στο επιπεδο του για να τον αντιμετωπισεις». Και αυτό παραμενει παντα η μοναδικη αληθεια!




---------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
35 εκατομμύρια απεργοί στη Βραζιλία ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Τέμερ

Η κυβέρνηση του πραξικοπηματία επιχειρεί να επιβάλει μια μεταρρύθμιση στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό σύστημα που επιτίθεται στα βασικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Στις μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις μεγάλες πόλεις, η ντε φάκτο κυβέρνηση απάντησε με βίαιη καταστολή.

Η κυβέρνηση του πραξικοπηματία Μισέλ Τέμερ αντιμετώπισε μια επιβλητική γενική απεργία κατά την οποία οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες προσαρμογές που υλοποιεί ο ντε φάκτο πρόεδρος και πολλοί αναλυτές την χαρακτήρισαν ως ιστορική.

Οι προωθούμενες προσαρμογές περιλαμβάνουν μια μεταρρύθμιση στο εργασιακό και το συνταξιοδοτικό που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 65 χρόνια. Αυτά τα μέτρα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων, αύξησης της ανεργίας, πάγωμα των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση, αυξάνοντας την φτώχεια και την ανέχεια.

Η απεργία παρέλυσε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας (Σαν Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπραζίλια κλπ) και αγκάλιασε τις επίγειες και εναέριες μεταφορές, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους κλάδους, οι εργαζόμενοι των οποίων απέρριψαν τις νεοφιλελεύθερη πολιτική του πραξικοπηματία προέδρου.

Ο διεθνής πολιτικός αναλυτής Χόρχε Κρεγιένες, δήλωσε ότι “οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο και η γενική απεργία στις 6 Απρίλη στην Αργεντινή, μαζί με αυτήν την γενική απεργία στη Βραζιλία στις 28 Απριλη και τους άλλους αγώνες που πραγματοποιούνται στην ήπειρο, είναι το σημάδι μιας πολύ ισχυρής λαϊκής αφύπνισης. Αφύπνισης που πραγματοποιείται για να αντιμετωπιστεί η επάνοδος της δεξιάς και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλει να επιβάλει η αυτοκρατορία στην περιοχή. Πρόκειται για μια επαναφορά στο προσκήνιο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης”.

Ο Κρεγιένες επεσήμανε ότι “αυτή η μαζική απεργία αποτελεί αναμφισβήτητα, μεγάλο πρόβλημα για την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο Τέμερ κατάφερε κάτι που δεν είχε επιτευχθεί εδώ και πολλά χρόνια, να ενώσει όλα τα συνδικάτα, τα ένωσε όμως εναντίον του”.

Τέλος, όσον αφορά το προφίλ του πρώην προέδρου Λουίς Ιγνάσιο “Λούλα” ντα Σίλβα, ο Κρεγιένες σημείωσε ότι “είναι αναπόφευκτο, ο Λούλα να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, και η δεξιά να προσπαθεί να τον αποκλείσει. Ο Λούλα έχει μεγάλη επιρροή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της Βραζιλίας, και σε συνδυασμό με την απαξίωση του Τέμερ και την αδυναμία της κυβέρνησης της Βραζιλίας, τη στιγμή που δείχνει πιθανό ένα νέο κύμα λαϊκών κυβερνήσεων, όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή”.




----------------------------------------------------------------------------




Φαινόμενο Johatsu: Άνθρωποι στην Ιαπωνία εξαφανίζονται

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι εξαφανίζονται. Δεν πεθαίνουν. Δεν αυτοκτονούν. Δεν απάγονται. Απλώς σκόπιμα εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα, χωρίς εξηγήσεις. Κοινώς γίνονται καπνός.
Κλονισμένοι από την απώλεια μιας δουλειάς ή από έναν αποτυχημένο γάμο, στιγματισμένοι από χρέη ή εξαντλημένοι από το στρες και την υπερβολική εργασία, χιλιάδες Ιάπωνες έχουν αρχίσει να αφήνουν πίσω τους την επίσημη ταυτότητά τους και να αναζητούν καταφύγιο στον ανώνυμο κόσμο ενός άλλου κοινωνικού δικτύου.
Η πράξη αυτή που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά φαινομένου λέγεται johatsu, που στα ιαπωνικά σημαίνει «άνθρωπος που εξατμίζεται», αυτό που εμείς λέμε «έγινε καπνός».
Τα μυστηριώδη περιστατικά δεν είναι μοναδικά, καθώς ο αριθμός των εξαφανισμένων ολοένα και αυξάνεται.
Το φαινόμενο αυτό επιβεβαίωσε και η έρευνα που έκανε ένα ζευγάρι Γάλλων δημοσιογράφων - η Léna Mauger και ο Stéphane Remael - και κατέγραψε στο βιβλίο με τίτλο «The Vanished: The 'Evaporated People' of Japan in Stories and Photographs», που δημοσιεύθηκε και κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ΗΠΑ. Το βιβλίο περιλαμβάνει μια συλλογή από ιστορίες ανθρώπων που εγκατέλειψαν τη σύγχρονη κοινωνία, αναζητώντας μια πιο μυστική, λιγότερο πιεστική και στιγματισμένη ζωή. Άνθρωποι που για το κράτος είναι άφαντοι.
Όλα ξεκίνησαν σε ένα μπαρ στο Παρίσι, το 2008, όταν μια φίλη είπε στην Lena Mauger μια ιστορία για ένα γνωστό της ζευγάρι Ιαπώνων που είχε εξαφανιστεί. Και όπως της εξήγησε αυτό δεν ήταν μόνο ένα μοναδικό, μυστηριώδες περιστατικό αλλά σύμφωνα με την φίλη της Mauger, ήταν ένα φαινόμενο.
Οι Mauger και Remael εντυπωσιάστηκαν και αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία. Όταν έφτασαν για πρώτη φορά στο Τόκιο, η αποστολή τούς φάνηκε αδύνατη. «Αναρωτιόμουνα, πώς μπορώ να βρω σκιές σε μια τόσο μεγάλη και πολυσύχναστη πόλη;» λέει η Mauger. «Και στην Ιαπωνία, το θέμα είναι τόσο ταμπού όσο η αυτοκτονία. Πολλοί άνθρωποι και φορείς αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί μας. Όταν αναφέραμε τη λέξη «johatsu», μας λέγανε ότι ήταν πολύ απασχολημένοι για να μας βοηθήσουν».
Τελικά το ζευγάρι των Γάλλων δημοσιογράφων πέρασε πέντε χρόνια ταξιδεύοντας στην χώρα, κερδίζοντας σταδιακά την εμπιστοσύνη των ντόπιων ώστε να μάθουν για την ανησυχητική τάση, τεκμηριώνοντας το johatsu και τα υπόγεια δίκτυα που το στηρίζουν. Συνάντησαν επίσης πολλούς αγαπημένους αυτών που εξαφανίστηκαν: εγκαταλελειμμένοι πατέρες, σύζυγοι και εραστές. Δεν υπάρχουν επίσημα κυβερνητικά δεδομένα σχετικά με την τάση, αλλά από την έρευνα του ζεύγους περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι «εξαφανίζονται» ετησίως.
Κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν εξαφανίζεται φυσικά. Η «εξάτμιση» είναι περισσότερο μια διοικητική εξαφάνιση. Με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του Προγράμματος προστασίας των μαρτύρων στις ΗΠΑ, ο johatsu επιλέγει να αλλάξει όνομα, διεύθυνση και προσωπικά στοιχεία. Μπορούν ουσιαστικά να σκουπίσουν το προφίλ τους.
Στην Ιαπωνία, αυτή η εξαφάνιση ευνοείται, γιατί οι ιαπωνικοί νόμοι περί ιδιωτικού απορρήτου δίνουν στους πολίτες μεγάλη ελευθερία ώστε να το διατηρούν πράγματι το απόρρητο, περιγράφει η Léna Mauger στο Public Radio International reports. Μόνο στις ποινικές υποθέσεις η αστυνομία μπορεί να προβαίνει σε προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων ενώ οι συγγενείς δεν μπορούν να αναζητήσουν οικονομικά αρχεία.
Κάθε χώρα έχει τους δραπέτες και τα αγνοούμενα πρόσωπα, αλλά οι νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ιαπωνίας καθιστούν σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό του johatsu. Για παράδειγμα, αν ένα άτομο δεν καταχωρίσει τη διεύθυνσή του στο δημαρχείο, ακόμη και η κυβέρνηση δεν ξέρει πού βρίσκονται, λέει ο Goro Koyama, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ στην Ιαπωνία.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, είναι σχεδόν αδύνατο να έχει κανείς πρόσβαση στα δημόσια αρχεία στην Ιαπωνία. Τα προσωπικά δεδομένα είναι προσπελάσιμα από την αστυνομία και μόνο σε ποινικές υποθέσεις. Οι περισσότεροι johatsu είναι αστικές υποθέσεις, που σημαίνει ότι τα μέλη της οικογένειας που ελπίζουν να εντοπίσουν έναν συγγενή, ας πούμε, εντοπίζοντας τις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες τους, δεν έχουν τύχη.
Όπως ανέφερε η Mauger στο The New York Post «Το johatsu είναι τόσο ταμπού, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί εύκολα να μιλήσει κάποιος, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να εξαφανιστούν επειδή υπάρχει και μπορούν να βρουν μια άλλη κοινωνία κάτω από την κοινωνία της Ιαπωνίας. Όταν οι άνθρωποι εξαφανίζονται, ξέρουν ότι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν. Εξαφανίζονται σε ένα “διοικητικό κενό”».




-------------------------------------------------------------------------







ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ? ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ Ο ΠΟΥTΙΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?



ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ!!!ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!![ΒΙΝΤΕΟ]
 Τρίτη, Μαΐου 02, 2017
Ένας τολμηρός πιλότος κατάφερε και πέταξε δίπλα σε ένα αεροπλάνο που έκανε αεροψεκασμό και το τράβηξε βίντεο την ώρα που άφηνε τις ουσίες στην ατμόσφαιρα.

Ένας άλλος κύριος, ο οποίος είναι ειδικός μηχανικός αεροσκαφών που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα των αεροψεκασμών, βγήκε δημόσια στην Γερμανία και αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο γίνονται αυτοί οι αεροψεκασμοί.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Your Newswire, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στους αεροψεκασμούς που γίνονται σε πολλές χώρες της ΕΕ υποστηρίζοντας πως είναι ενάντια στη φύση, καταστρέφουν το περιβάλλον και το πιο σημαντικό, επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των ανθρώπων.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε έντονα τα προγράμματα επέμβασης στις κλιματολογικές συνθήκες που εφαρμόζουν διάφορες δυτικές εταιρίες, λέγοντας πως αυτό είναι διαστροφή της φύσης και ουσιαστικά απειλή για τους ζώντες οργανισμούς του πλανήτη.

Όλα αυτά σύμφωνα με τις απόψεις του προέδρου της Ρωσίας που για πρώτη φορά έθιξε αυτό το σημαντικό θέμα, έχουν σκοπό με τη διασπορά διαφόρων ουσιών να ελέγχουν τον πληθυσμό του πλανήτη και τελικά όπως φαίνεται να εξυπηρετούν τους σκοπούς της Νέας Τάξης.

Οι δηλώσεις αυτές γι αυτό το θέμα των αεροψεκασμών και των ανθρωπίνων επεμβάσεων στο κλίμα του πλανήτη έχουν ιδιαίτερη σημασία να το δηλώνει απροκάλυπτα ο ίδιος ο πρόεδρος μιας μεγάλης υπερδύναμης όπως είναι η Ρωσική Ομοσπονδία.

Με αυτές τις δηλώσεις ο Πούτιν κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς αυτών που ισχυρίζονται προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον κόσμο ότι οι αεροψεκασμοί είναι κάτι το ακίνδυνο και γίνονται προς όφελος της παραγωγής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, έχει πλέον αποδειχτεί ότι οι αεροψεκασμοί που επεμβαίνουν κλιματολογικά, συμβάλλουν στο φαινόμενο θερμοκηπίου προκαλώντας αύξηση της θερμότητας με όλες τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Το χαρακτηριστικό είναι πως σκόπιμα έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο μυστικότητας για όλη αυτή την υπόθεση καθώς τα αεροπλάνα που επιχειρούν είναι στρατιωτικά και απροσπέλαστα από δημοσιογραφική έρευνα.

Αυτό και μόνο δημιουργεί πολλές υπόνοιες για το σκοπό των αεροψεκασμών, οι οποίες μετά από κάποιες διαρροές και τολμηρές έρευνες έχουν επαληθεύσει τις υπόνοιες αυτές.


Καπάκι σε όλα αυτά ήρθε και η επιβεβαίωση από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό από μια περιοχή των ΗΠΑ, όπου έγιναν έντονοι αεροψεκασμοί και μετά από λίγη ώρα βρέθηκαν στην περιοχή αυτή δεκάδες νεκρές κουκουβάγιες. Οι αρχές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν το φαινόμενο αυτό ισχυριζόμενες ότι οι κουκουβάγιες σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα.

Ο ισχυρισμός όμως αυτός κατέπεσε μετά από επί τόπου έρευνα κάποιων δημοσιογράφων που διαπίστωσαν ότι οι νεκρές κουκουβάγιες δεν εμφάνιζαν κανένα σημάδι από χτύπημα. Επομένως ήταν ξεκάθαρο ότι τα πουλιά πέθαναν από κάτι που είχαν αναπνεύσει μετά τους αεροψεκασμούς.
Σύμφωνα με έρευνες, 100.000 άνθρωποι ήδη έχουν προσβληθεί στην Ευρώπη και στην Αμερική από αυτήν την καινούργια ασθένεια που λέγεται Morgellons.
https://www.youtube.com/watch?v=WA92iKu-u_o
https://www.youtube.com/watch?v=cggVK3M0HoQ





-----------------------------------------------------------------------------




Κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ
Συγκέντρωση για τους 2.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους των ισραηλινών φυλακών
02/05/2017    18:57

Στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί, ενώ η ισραηλινή πρεσβεία  έχει... ζωστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου πι διαδηλωτές να μην φτάσουν σε απόσταση αναπνοής απο το κτίριο της διπλωματικής αποστολής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους 2000 Παλαιστινίους κρατούμενους, οι οποίοι βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές και ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες απεργία πείνας πραγματοποιούν έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ, 100 ατομα, Παλαιστίνιοι, αλληλέγγυοι και μέλη συλλογικοτήτων.
Από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 2000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας με σύνθημα " Ελευθερία και Αξιοπρέπεια". Οι κρατούμενοι όπως καταγγέλλουν απαιτούν να καταργηθεί το δικαστικό απαρτχάιντ της επ’ αόριστον κράτησης χωρίς δίκη που έχει επιβληθεί από το κράτος του Ισραήλ, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους (κατάργηση απομόνωσης, επικοινωνία με συγγενείς, ιατρική περίθαλψη κ.α.).
Αυτή τη στιγμή στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί, ενώ η ισραηλινή πρεσβεία  έχει... ζωστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου οι διαδηλωτές να μην φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από το κτίριο της διπλωματικής αποστολής.




----------------------------------------------------------------------------




η Ελλάδα καταψήφισε ψήφισμα της UNESCO που επικρίνει το Ισραήλ για τις ενέργειές του σε Ιερουσαλήμ και Γάζα.
ως προς τη Γάζα το ψήφισμα αναφέρεται στην τεράστια καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις και στη συνεχή παρεμπόδιση της ανοικοδόμησης λόγω του αποκλεισμού.
αλλά και στις λοιπές επιπτώσεις που έχει στον ντόπιο πληθυσμό ο 10ετής αποκλεισμός.
ως προς την Ιερουσαλήμ το ψήφισμα αναφέρεται στις εκτεταμένες ''ανασκαφικές'' δραστηριότητες και σε άλλες ενέργειες που αλλοιώνουν τον πολιτιστικό και δημογραφικό χαρακτήρα της πόλης. και για όποιον αναρωτηθεί τι κακό έχουν οι ανασκαφές? επειδή το έχω μελετήσει το θέμα να σας πω ότι στην Ιερουσαλήμ, την πιο εκετεταμένα ανεσκαμμένη περιοχή της Μ. Ανατολής, διάφοροι αρχαιολόγοι που λειτουργούν εντελώς αντιεπιστημονικά, δλδ με τη Βίβλο στο χέρι ό,τι βρουν το συνδέουν με το ζόρι με κάποιο βιβλικό πρόσωπο, κυρίως με τον Δαβίδ, ακόμη και κτίρια της ρωμαϊκής εποχής τα έχουν ερμηνεύσει ως ανήκοντα στο ''ανακτορικό συγκρότημα του βασιλιά Δαβίδ'', δλδ έλεος, και φυσικά για να βρουν πχ το πήλινο γιογιό στο όποιο έκανε τα κακά του ο Δαβίδ όταν ήταν νήπιο καταστρέφουν ολοσχερώς ευρήματα άλλων εποχών και πολιτισμών, ελληνιστικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά, ισλαμικά κλπ...και όχι μόνο αυτό αλλά λόγω αυτών των δραστηριοτήτων ολόκληρα κτίρια όπου ζουν οικογένειες κινδυνεύουν να καταρρεύσουν αφού η γη από κάτω τους είναι σκαμμένη και όσα δεν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν απειλούνται από τις συνεχείς εισβολές εποίκων που εκδιώκουν τους Παλαιστίνιους από τα σπίτια τους για να εγκατασταθούν οι ίδιοι γιατί πρέπει να ''εβραιοποιηθεί'' η πόλη, αυτά τα καραγκιοζιλίκια επέκρινε η UNESCO χαρακτηρίζοντας ολόσωστα την Ιερουσαλήμ ''κατεχόμενη πόλη'' και η χώρα του γελοιωδέστατου Τσίπρα που αποκάλεσε την Ιερουσαλήμ ''πρωτεύουσα του Ισραήλ'' - πρώτος αυτός από τους ηγέτες όλου του κόσμου - φυσικά καταψήφισε γιατί η Ελλάδα έχει καταντήσει πλέον η πιο φιλοσιωνιστική χώρα στην Ευρώπη, θυμάμαι τον μαλάκα να διαδηλώνει το 2014 φορώντας παλαιστινιακή μαντίλα και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω.




-------------------------------------------------------------------------------




$ 1 Καρκίνο του Πνεύμονα εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Κούβα ... αλλά δεν μπορειτε να το έχετε
http://humansarefree.com/2015/10/1-lung-cancer-vaccine-developed-in-cuba.html?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκπλαγείτε αρκετά αν μάθετε ότι υπάρχει εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα ,  το οποίο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε πάνω από 25 χρόνια εντατικής έρευνας και αρκετά χρόνια κλινική χρήση. Γιατί, λοιπόν, είναι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου  μαθαίνουν γι 'αυτό τώρα;

Η απάντηση είναι πολύπλοκη από συναλλαγές στο πίσω δωμάτιο στο σκοτάδι στις εσοχές της κυβέρνησης, καθώς και από την ανθυγιεινή επίδραση που οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν από τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων που σώζουν ζωές.

Κούβα έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα για τη δημόσια υγεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, μία από τις σοβαρότερες  που σχετίζονται με τις  πιο διάσημες εξαγωγές της χώρας, τον καπνό.
Η αύξηση των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα ζητηθεί αυτό το μικρό έθνος να αναπτύξει ένα φάρμακο που ονομάζεται CimaVax ΕΤΠ, το οποίο είναι πλέον ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που υπάρχουν για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.

Η θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα που λειτουργεί πραγματικά

Το εμβόλιο δρα περιορίζοντας την ικανότητα του ασθενούς να παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται ΕΤΠ. Αυτή η ορμόνη έχει δειχθεί ότι παίζει έναν κεντρικό ρόλο στην κυτταρική διαίρεση και την ανάπτυξη των κακοηθών κυττάρων.

Καθώς ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των κυττάρων διαίρεση ξανά και ξανά για να δημιουργήσουν όγκους, το εμβόλιο μειώνει αυτή την ανάπτυξη με την ανάσχεση της παραγωγής EGF, σταματώντας έτσι την ανάπτυξη του όγκου.

CimaVax EGF έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε τουλάχιστον δύο κλινικές δοκιμές στην Κούβα, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το  εμβολιο βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης σε αυτούς που υποφέρουν από τις αργότερα, συνήθως τερματικό, τα στάδια του καρκίνου του πνεύμονα.

Έχει διατυπωθεί η υπόθεση ότι τα ποσοστά επιβίωσης μπορεί να αυξηθουν περαιτέρω ακόμα και αν το εμβόλιο χορηγείται σε προηγούμενα στάδια της εξέλιξης της νόσου.

Δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι τα εμβόλια λειτουργούν, και δεν είναι προληπτική, αλλά όταν ο ασθενής πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα το φάρμακο μετατρέπει την ποινή του θανάτου σε μια διαχειρίσιμη χρόνια πάθηση.

Επιπλέον, ανέφεραν παρενέργειες του εμβολίου είναι ήπιες, αλλά τίποτα σαν τις επώδυνες και εξουθενωτικες συμβατικές θεραπείες, όπως χημειοθεραπεία και ακτινοβολία , που μπορεί να σκοτώσουν τον ασθενή.

Απίστευτα, το εμβόλιο κοστίζει μόνο $ 1 για να παραχθεί, και η Κούβα το έχει καταστήσει διαθέσιμο δωρεάν στους ασθενείς από το 2011, παρά το γεγονός ότι το νησιωτικό έθνος είναι μια πολύ φτωχότερη χώρα από τις ΗΠΑ και την πλούσια Δύση.

Έτσι, ποιο είναι το μεγάλο θέμα, στη συνέχεια, και γιατί  αυτή η θεραπεία δεν είναι διαθέσιμη αλλού;

Κέρδη και Ιατρική: Μια Terminal Συνδυασμός

Πρόσφατα, των ΗΠΑ και της Κούβας σχέσεις έχουν αποψυχθεί κάπως και διπλωματικές οδοί έχουν ανοίξει μεταξύ των δύο χωρών, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960.

Στο πλαίσιο αυτής της θετικής εξέλιξης, η Κούβα έχει προσφέρει το εμβόλιο του καρκίνου του πνεύμονα στις ΗΠΑ, και οι ερευνητές του όγκου Ανοσολογίας Roswell Park και ανοσοθεραπεία του προγράμματος έχουν ήδη αρχίσει τις δικές τους δοκιμές του φαρμάκου, όμως βρίσκει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά των ΗΠΑ.

Το πρόβλημα έρχεται με την ύπαρξη των δύο άλλων πιθανών φαρμάκων, BLP 25 και GVAX , τα οποία είναι και τα δύο αναπτύσσονται ως πιθανοί θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα από τις ιδιωτικές εταιρείες, Ono Φαρμακευτικά και Aduro Biotech, αντίστοιχα.

Και τα δύο φάρμακα ήταν στο στάδιο της έρευνας και της δίκης από τη δεκαετία του 1990 και έχουν πιθανότατα συσσωρεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κόστος ανάπτυξης. Η προοπτική υπονομεύεται από μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση γενικά δεν κάθεται καλά απο παρασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων.

Το πιο σημαντικό, οι φαρμακευτικές εταιρείες  τώρα κάνουν ό, τι μπορούν για να αυξήσουν τις τιμές των φαρμάκων , με γεωμετρική πρόοδο, φαίνεται. Το κοινό  πρόσφατα εξοργίστηκε όταν ένας διαχειριστής κεφαλαίων εκ των hedge αγόρασε τα δικαιώματα για το φάρμακο της θεραπείας του AIDS , Daraprim, και αύξησε την τιμή από $ 13 έως πάνω από $ 700 δόση.

Και ποιος είναι ο νούμερο ένα λόγος που από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις αυξήσεις των τιμών;- Οι κλινικές δοκιμές και την έρευνα, φυσικά.

CimaVax ΕΤΠ είναι διαθέσιμο για μόλις $ 1 ανά θεραπεία, αλλά τώρα, με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες πάρουν στα χέρια τους το φάρμακο για την έρευνα, που ωθείται στην κλινική καθαρτήριο.

Μπορεί να γίνει διαθέσιμη αφού έχει διατηρείται τεχνητά από το κοινό εδώ και χρόνια, αλλά, αυτό θα είναι σίγουρα στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε υπέρογκες τιμές, έτσι ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να μπορούν να εχουν τόσο μεγάλο κέρδος όσο το δυνατόν.

Δεν τέλος για την επιδημία

Υπήρξε αυξανόμενη έμφαση  ασφυκτική στις φαρμακευτικές εταιρείες να έχουν σε νέες θεραπείες να δουν το φως της ημέρας. Είναι ανάλογο με αυτό που οι πετρελαϊκές εταιρείες κάνουν - αγοράζουν νέες τεχνολογίες και στη συνέχεια να τις θάβουν μέχρι να εχουν το μεγαλύτερο κέρδος.

Στις ΗΠΑ μόνο , πάνω από 200.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, με 150.000 πάσχοντες να πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του πνεύμονα, έτσι ώστε να φαίνεται σαν κοινή λογική για τη σύγχρονη ιατρική για να ρίξει τα πάντα σε αυτό.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο μορφωμένοι από τις απατηλές πρακτικές των μεγάλων, φαρμακευτικών και να συνεχίσουν να τους πιέζουν να αλλάξουν τις πρακτικές τους.




---------------------------------------------------------------------------




Μέρκελ σπεύδει να ικανοποιήσει τον Πούτιν Όπως 150.000 Ρωσικά στρατευματα με εντολή να προστατεύσουν τη Σερβία «με κάθε κόστος»
https://www.youtube.com/watch?v=LOrh7S1phfM&feature=share




-----------------------------------------------------------------------------




 Για να το πουμε απλα ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΑΤΕ ''Αντικαπιταλιστικη αριστερα''. . ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΤΕΣ. . ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΤΕΣ . Τραβατε να ψηφισετε κανα σημιτη . Τραβατε να στηριξετε τους φασιστες της πλατειας μεινταν και την ''επανασταση '' στη λιβυη και των τζιχαντιων στη συρια.
χαχαχαχα. Απο το σιτυ πλαζα ξεκινα η νεα σοσιαλιστικη επανασταση των ΣΕΚιτων ενας νεος οκτωβρης μια νεα κομμουνα . Ζητω το σοβιετ του σιτυ πλαζα. Παιδια την ΕΥΔΑΠ την ειδοποιησατε να μετρησει το ρολοι?
Κάτω τα χέρια από την κατάληψη προσφύγων City Plaza
Εργατική Αλληλεγγύη03/05/2017, No 1272




--------------------------------------------------------------------------------




Με απεργια υποδεχονται οι εμποροι το ανοιγμα των  καταστηματων τις  Κυριακες
 3/5/2017   11.17 π.μ.
Είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν αυτή την Κυριακή στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Με απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα καταστήματα, 

στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, απαντά η  Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στην πρόβλεψη για λειτουργία περίπου τριάντα Κυριακές, σύμφωνα με την αναμόρφωση της νομοθεσίας.

Η ΕΣΕΕ απευθύνει για το θέμα επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως όσα «φέρονται» να έχουν συμφωνηθεί επικεντρώνονται φωτογραφικά «στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας σε συγκεκριμένες περιοχές και ειδικά «στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν περίπου 30 Κυριακές σε τουριστικές περιοχές, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον επόμενο μήνα.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ο υπουργός και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Αυτή την Κυριακή πάντως τα καταστήματα προβλεπόταν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τος 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου.



------------------------------------------------------------------------------



Την παλαιστινιακή καφίγια να μην ξεχάσεις να φορέσεις Αλέξη.

"Η καταψήφιση από ελληνικής πλευράς της απόφασης της Unesco γίνεται ακόμη πιο απεχθής καθώς συμπίπτει με την τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας περισσοτέρων των 1.500 Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι διεκδικούν στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και σεβασμό των βασικών τους δικαιωμάτων (πρόσβαση σε γιατρό, επικοινωνία με συνηγόρους και την οικογένειά τους, να μην βασανίζονται). Η ελληνική κυβέρνηση, λοιπόν, αποφάσισε να εκφράσει τη στήριξή της προς τον αγώνα αυτόν, καταψηφίζοντας τα αυτονόητα και το διεθνές δίκαιο! "

Όχι της Αθήνας σε καταδίκη των κατοχικών μεθοδεύσεων στην Ιερουσαλήμ
Ενώ συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η απεργία πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων
4/5/2017

Δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το Παλαιστινιακό. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την καταψήφιση εκ μέρους της Ελλάδας ψηφίσματος που υιοθετήθηκε από την Unesco και καταδικάζει «όλα τα νομικά και διοικητικά μέτρα και πράξεις που γίνονται από το Ισραήλ, την κατοχική δύναμη, τα οποία έχουν αλλάξει ή αποσκοπούν ν’ αλλάξουν το χαρακτήρα και το καθεστώς της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ, και ειδικότερα τον «βασικό νόμο» (σειρά κανόνων) όσον αφορά την Ιερουσαλήμ», χαρακτηρίζοντάς τα «κενά » και ζητώντας την άμεση απόσυρσή τους;
Κατά την ψηφοφορία, 22 κράτη ψήφισαν υπέρ, 23 απείχαν και 10 καταψήφισαν. Εκτός της Ελλάδας, καταψήφισαν ΗΠΑ, Ιταλία, Βρετανία, Ολλανδία, Λιθουανία, Παραγουάη, Ουκρανία, Γερμανία και Τόγκο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική διπλωματία υιοθετεί αρνητική στάση απέναντι στην Παλαιστίνη. Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε να κυματίζει πλέον και η παλαιστινιακή σημαία στον ΟΗΕ, η Ελλάδα απείχε. Ήταν η πρώτη επίσημη πράξη αποστασιοποίησης από τη διπλωματική θέση που επί δεκαετίες τηρούσε η Αθήνα, η οποία συχνά, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, κατέληγε σε υιοθέτηση ίσων αποστάσεων απέναντι στο θύτη και στο θύμα αλλά τουλάχιστον δεν ήταν εχθρική απέναντι στο θύμα.




-----------------------------------------------------------------------------




Χειρουργείται σήμερα ο συνεργάτης μας που δέχθηκε επίθεση τραμπούκων στη Ν.Φιλαδέλφεια
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017
Σε επιτυχή επέμβαση γα την αποκατάσταση της περιμετρικής του όρασης υποβλήθηκε ο συνεργάτης μας Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 27 Απριλίου, όταν δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από φερόμενους οπαδούς της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Ο Σταύρος κάλυπτε την εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το γήπεδο της Ν.Φιλαδέλφειας στην οποία επιχείρησε να εισβάλλει ομάδα τραμπούκων. Όταν απωθήθηκαν από την ομάδα περιφρούρησης και λόγω της καθυστερημένης εμφάνισης της αστυνομίας, κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν καλώντας και ενισχύσεις.

Ο Σταύρος Παπαϊωάννου εντοπίστηκε ενώ αποχωρούσε από την εκδήλωση και δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους τραμπούκους που τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν αν τον κλωτσάνε στο κεφάλι.


 info-war.gr




------------------------------------------------------------------------------




Περι  Ουρανιας Μιχαλολιακου
Αυτονόητο: Αίσχος να κράζεις κάποιον για την σωματοδομή του.Υποχρέωσή σου (αναγκαιότητα) όταν το παίζει σωτοφυλετικά ανώτερος.
Σχολιο.- Για καποιους που ομνύουν για την «πολιτικη ορθότητα», και λενε ότι δεν είναι πολιτικα ορθο να λεμε την Ουρανια χοντρη η και φαλαινα, γιατι υπαρχουν και αλλοι χοντροι που θα πληγωθουν. Καταρχην μια ερωτηση. Ολοι οι χοντροι είναι ναζιστες σαν την Ουρανια?
Και αν πω το γεγονος, ότι ο Νικος Μιχαλολιακος, τοτε που η χρυση αυγη ηταν στο 0,010%, ειχε παει στη Γερμανια, στο συνεδριο του ναζιστικου κομματος, και δεν τον αφησανε να περασει μεσα και του χαρισανε και δυο τρια χαστουκακια, γιατι του ειπανε, για ποια αρια φυλη μιλας εσυ, αφου εισαι κατιμαυρος σαν Πακιστανος, αυτό με κανει ρατσιστη, και θα πρεπει να διαμαρτυρηθουν ολοι οι Πακιστανοί που το διαβαζουν?
Αχ αυτή η πολιτικη ορθοτητα! Η συντηρητικη νεοφιλελευθερη πολιτικη ορθοτητα! Γιατι από τους ακροδεξιους νεοφιλελε ανακαληφθηκε η πολιτικη ορθοτητα! Και αυτή είναι η αληθεια!
Όπως ειχε πει ο Μπρεχτ. «Το κακο με το φασισμο, δεν είναι ότι υπαρχει μονο. Αλλα και ότι σε αναγκαζει να πεσεις στο επιπεδο του για να τον αντιμετωπισεις». Και αυτό παραμενει παντα η μοναδικη αληθεια!




------------------------------------------------------------------------------




Τα ΜΜΕ λένε ψέματα για το γαλλικό αεροπλανοφόρο: Που το είδαν ότι πάει Κύπρο, στο ναυπηγείο είναι!
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο πρόστυχος ρόλος των ΜΜΕ και των μιλιταριστικών σαιτ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
Όλη τη μέρα χθες διαδίδουν ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΤΟΤΑL.
Μόνο που το Charles de Gaulle συνεχίζει τις εργασίες αναβάθμισης!

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ο πρόστυχος ρόλος των ΜΜΕ και των μιλιταριστικών σαιτ που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
Όλη τη μέρα χθες διαδίδουν ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΤΟΤΑL.

Μόνο που το Charles de Gaulle συνεχίζει τις εργασίες αναβάθμισης!

Στο ναυπηγείο της γαλλικής πόλης Τουλόν και της κρατικής εταιρίας DCNS, βρίσκεται από τις αρχές Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, όπου υφίσταται εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης και προγραμματισμένης συντήρησης, μια διαδικασία που θα το θέσει ξανά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ουσιαστικά αποκαλύπτεται ότι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να καλλιεργήσουν κλίμα πολεμοκαπηλείας και εθνικής ανασφάλειας.

Ο βασικός στόχος όλων είναι να περάσει, να επιβληθεί το νέο Μνημόνιο, να μεγαλώσουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, να μας κάνουν σκλάβους για μια ζωή.





------------------------------------------------------------------------------------




Έμποροι και υπάλληλοι στους δρόμους για τις Κυριακές
 Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, 08:27

Το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και έντονη αποδοκιμασία από ενώσεις και συνομοσπονδίες εμπόρων, οι οποίοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Έμποροι και ιδιωτικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ήδη τις δράσεις στις οποίες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να αποτρέψουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του προσχεδίου τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα σε δανειστές και κυβέρνηση.

Ειδικότερα προβλέπεται:

- προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εάν γίνει νομοθέτηση επί της εν λόγω ρύθμισης
- λήψη ασφαλιστικών μέτρων
- απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση, θα κλείνει μία άλλη από τις ήδη θεσμοθετημένες.

ΕΣΕΕ: Η απελευθέρωση θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση

«Η κυβέρνηση και η τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου» αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες μας και η ΕΣΕΕ δεν παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα, ώστε να τα παρατήσουμε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες -μεγάλες- περιοχές θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και η εξαγωγή κεφαλαίων που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ αποφάσισε στο πλαίσιο αυτό πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς. Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας να λάβει σαφή θέση απέναντι στην απελευθέρωση των Κυριακών! Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους μας και τους εχθρούς μας».

Αποστάσεις τηρεί η ΑΒ Βασιλόπουλος

Οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, κ.κ. Βασίλης Κορκίδης και Γιώργος Καββαθάς, έκαναν λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα που οδήγησαν στην απόφαση για την οποία οι θεσμοί έπαιξαν τον ρόλο των «διαμεσολαβητών».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις διαχωρίζοντας τη θέση της από την απόφαση. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως διαφωνεί με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. «Συνεπώς», επισημαίνει, «οποιαδήποτε συσχέτιση της ΑΒ Βασιλόπουλος με άλλου είδους τοποθετήσεις επί του θέματος αποτελεί παραφιλολογία και είναι ανυπόστατη».

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία σημειώνει ότι θεωρεί πως η όποια συζήτηση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο, έχει νόημα μόνο σε τουριστικές περιοχές.




--------------------------------------------------------------------------------




Η κόρη του Ραούλ Κάστρο δήλωσε πως δεν επιθυμεί να γίνει η νέα πρόεδρος της Κούβας
 Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 23:31

Η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του Κουβανού ηγέτη Ραούλ Κάστρο, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία τον Φεβρουάριο του 2018, δήλωσε σήμερα πως δεν θέλει να τεθεί υποψήφια για τον προεδρικό θώκο, αν και τόνισε πως υπάρχει χώρος για εκπλήξεις κατά την διαδικασία διαδοχής.

Ο άμεσος διάδοχος του 85χρονου Κάστρο είναι ο 57χρονος πρώτος αντιπρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι διάδοχοι του Κάστρο είναι ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του νυν προέδρου και ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες του Κουβανού προέδρου, ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες.

Η 54χρονη Μαριέλα Κάστρο, βουλευτής και διευθύντρια του Κουβανέζικου Εθνικού Κέντρου για την Σεξουαλική Αγωγή (CENESEX) απέφυγε να δώσει σήμερα σαφή απάντηση όταν ρωτήθηκε για το θέμα σε μια συνέντευξη Τύπου του Κέντρου.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της Κούβας είναι υποψήφιοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Δεν λέω .Είμαστε, καθώς δεν θα επιτρέψω ποτέ στον εαυτό μου να τεθώ υποψήφια για ένα τέτοιο μεγάλο καθήκον», τόνισε.

«Κάποιες φορές προσανατολίζεσαι προς μια κατεύθυνση και τότε ξαφνικά, κοιτάς αλλού και λες: ?Πόσο ενδιαφέρον είναι αυτός ο άνθρωπος τον οποίο δεν είχα προσέξει, δήλωσε. «Υπάρχουν πάντα εκπλήξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Κουβανοί ειδικοί τονίζουν πως ο Ντίας-Κανέλ έχει ένα σαφές προβάδισμα για την διαδοχή στην προεδρία της χώρας, καθώς η κυβέρνηση φαντάζει απίθανο να θελήσει να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα, διορίζοντας κάποιον άλλο στον προεδρικό θώκο με μικρότερη νομιμοποίηση.




---------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ δοκίμασαν πύραυλο που μπορεί να πλήξει τη Β. Κορέα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, 20:26

Το δικό της σαφές μήνυμα με αποδέκτη την Πιονγκγιάνγκ έστειλε τα ξημερώματα της Τετάρτης η στρατιωτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών προχωρώντας στη δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα.
Ο πύραυλος ο οποίος φέρει την ονομασία, Minuteman 3 intercontinental, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, εκτοξεύθηκε από το σιλό της βάσης Vandenberg και πριν καταπέσει στην Kwajalein του Ειρηνικού διάνυσε απόσταση 6.800 χιλιομέτρων.
Ο εν λόγω πύραυλος μπορεί να οπλιστεί με οποιαδήποτε μορφής κεφαλή, ακόμη και με πυρηνικά και να πλήξει στόχο σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, ο σχεδιασμός για την επιτυχή, όπως τη χαρακτήρισαν, εκτόξευση του πυραύλου, είχε διάρκεια 10 μήνες. Μάλιστα, τονίζεται πως αποτελεί το τελευταίο «απόκτημα» του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Η εμβέλειά του, σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιτελείς, φτάνει στα 12.900 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ διαθέτουν στο οπλοστάσιο τους 450 πυραύλους Minuteman 3 intercontinental.





------------------------------------------------------------------------------



Αν το δηλωσεις θα το οργωσεις. Για να μην επιστραφουν εκατ ευρω αγροτικων επιδοτησεων. Δημοι θα υποβαλουν δωρεαν ενστασεις για διορθωσεις στους δασικους χαρτες. Εκπτωση που μπορει να φτασει το 83% προβλεπει η υπουργικη αποφαση για εξαγορα δασικων εκτασεων, δημοσιων η ιδιωτικων, που εχουν εκχερσωθει μεχρι το 2007. Καλυπτει πανω από 2 εκατ στρεματα που λαμβανουν κοινοτικες επιδοτησεις.Οσοι δεν ενταχθουν στο μετρο κινδυνευουν με αποβολη από τα δαασαρχεια.




----------------------------------------------------------------------------




Επικινδυνες μπιζνες μεταξυ  Πουτιν-Ερντογαν.  Ενεργειακη συμφωνια 22 δισεκατ δολαριων για πυρηνικο εργοστασιο στο Ακουγιου απεναντι από τη Κυπρο. Όλα «μελι-γαλα» στις σχεσεις τους μετα την αποφαση να «ξεπαγωσει» ο αγωγος  Turkish Stream.  Η Τουρκια ετοιμη να αγορασει και τους πυραυλους  S-400. Η Ελλαδα εχει κάθε λογο να ανησυχει.




---------------------------------------------------------------------------




Αφού οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά πραγματοποιηθήκαν χωρίς απρόοπτα και αφού τελικά οι υποστηρικτές του δικαιώματος στην ιδιοκτησία σε Καπιταλιστικό Περιβάλλον, δεν συγκρούστηκαν με τους πολέμιους της ιδιοκτησίας σε Καπιταλιστικό Περιβάλλον, περνάμε σε βαρυσήμαντες τοποθετήσεις.
Οι άξιοι αγωνιστές της Εργατικής Τάξης που πολεμούν σθεναρά το δικαιώμα στην ιδιοκτησία στον Καπιταλισμό ορθώνουν το ανάστημα τους απένατι στους μικροαστούς.
Τέτοιος είναι και ο σύντροφος προλετάριος Πάνος Γκαργάνας του ΣΕΚ, με την αναπαραγωγή των δηλώσεων του υπαλλήλου του Πέτρου Κωνσταντίνου, παίρνει θέση και το φωνάζει..
"Κάτω η πλουτοκρατία, κάτω τα συμφέροντα της Αστικής Τάξης, το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων"
Ο Πάνος Γκαργκάνας κύριοι,ο αρχηγός του ΣΕΚ... Ο αδερφός του μεγαλοτραπεζίτη και ενός από τους ανθρώπους του Σημίτη, Νίκου Γκαργάνα και γιος του Μεγαλοβιομήχανου Χρήστου Γκαργκάνα, ο οποίος κατά τύχη έχει μία αδερφή που έχει μαζί με τον σύζυγό της, τους Μύλους Θράκης.
Θα σέβεστε!




---------------------------------------------------------------------------




ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΓΗ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑΙ,ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ;ΣΙΩΠΗ ΑΚΟΜΗ=ΣΥΝΕΝΟΧΗ.




--------------------------------------------------------------------------------




Λοιπόν, αυτό είναι φάουλ που σηκώνει κόκκινη κάρτα και άμεση αποβολή για τον ανόητο(?...). Δυστυχώς όπως φαίνεται, με το Μητσοτακέικο, ο τόπος, πρέπει να προετοιμάζεται ξανά για περίοδο πολιτικής ανωμαλίας και εθνικής μειοδοσίας(Βαλκάνια, FYROM, Κυπριακό) ακόμη χειρότερα κι από τον Τζίφρα..., έστω και αν καταφέρει να κρατηθεί στην εξουσία για ελάχιστο διάστημα...Θα τα κάνει εντελώς μαντάρα! Ο Κούλης!

Εθνική Μειοδοσία: Ο Μητσοτάκης είπε σε Τούρκους, Βαλκάνιους και ΗΠΑ ότι «δεν είμαστε δύναμη σταθερότητας»

4 Μαΐου 2017, 13:42

«Δεν είναι όμως μόνο η Τουρκία το πρόβλημα σήμερα. Έχουμε τα Βαλκάνια τα οποία είναι στη μεγαλύτερη αστάθεια που έχουμε δει τα τελευταία 20 χρόνια. Η Ελλάδα δεν αισθάνομαι ότι είναι σήμερα παρούσα στα Βαλκάνια, όπως ήταν παρούσα στο παρελθόν. [Η Ελλάδα] Δεν είναι μια δύναμη σταθερότητας που θα μπορεί με κάποιον τρόπο να εκτονώσει εντάσεις σε μια ταραγμένη περιοχή».
Την πρωτοφανή δήλωση αμφισβήτησης του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας και της στρατιωτικής της ισχύος έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεσμένος στο πλατό του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ.
Μια δήλωση που επιχειρεί να μαχαιρώσει πισώπλατα το έθνος και την εξωτερική μας πολιτική στον ευρύτερο ζωτικό μας χώρο (Δούναβης-Ευφράτης), όταν το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη με ανακοίνωσή του δηλώσει ότι:

«Η Ελλάδα που διαχρονικά και σταθερά υποστηρίζει την αρχή της μη παρέμβασης στα εσωτερικά γειτονικών χωρών, είναι διατεθειμένη όποτε της ζητηθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πΓΔΜ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ως άλλος «εφιάλτης», υποστήριξε ότι η χώρα μας «δεν είναι μια δύναμη σταθερότητας».

Και δυστυχώς το μήνυμά του αποστέλλεται προς όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή τόσο προς Ουάσιγκτον όσο και Άγκυρα, αλλά και προς τους κλεφτοκοτάδες των Βαλκανίων (βλέπε Έντι Ράμα).



----------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Λεχώνα ζει με τα μωρά της χωρίς ρεύμα και τρόφιμα - Έκκληση για βοήθεια
 04.05.2017 | 12:49
Μια 22χρονη γυναίκα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας...
Σε μια παράγκα, ξεχασμένοι από το Θεό ζουν ένα μικρό μωρό μόλις 11 ημερών και ένα μεγαλύτερο αγοράκι 14 μηνών μαζί με τη μητέρα τους. Χωρίς ζεστό νερό και δίχως ρεύμα, η 22χρονη μητέρα σκέφτεται δυο και τρεις φορές πόσο συχνά ν’ αλλάζει πάνες στα μωρά, αφού η βοήθεια των τελευταίων ημερών έφερε στην πόρτα της μόλις ένα πακέτο. Ο χώρος στον οποίο μένει η μονογονεϊκή οικογένεια είναι του θείου της 22χρονης μητέρας, ο οποίος μένει και αυτός μαζί τους και δεν πληροί καμία συνθήκη υγιεινής για την ίδια και τα μωρά της.
Το γάλα σε σκόνη, στο κουτί του και σε πρώτο πλάνο πάνω από μια ηλεκτρική κουζίνα που λειτουργεί μόνο ως αποθηκευτικός χώρος, το σαπούνι ελάχιστο και η κρέμα για το μωρό από διαφημιστικό δείγμα. Αυτή είναι η καθημερινότητα για την 22χρονη Μ., τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας Εμπρός για όσους ιδιώτες, αρχές και φορείς μπορούν να βοηθήσουν και να τη στηρίξουν.
Η ίδια ζήτησε τρόφιμα και ρουχισμό: «Ό,τι είναι εφικτό, ό,τι μπορεί ο καθένας θα μας χρειαστεί». Ζήτησε να μπει στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του Δήμου, αλλά ενημερώθηκε ότι έχασε τις σχετικές προθεσμίες και σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να είναι δικαιούχος. Θεωρεί ότι η τύχη της χαμογέλασε γιατί, πριν κλείσει μια εβδομάδα το νεογνό της, ούσα η ίδια με ράμματα, πήγε σε ένα σπίτι να καθαρίσει και πήρε ένα μικρό χαρτζιλίκι.
Άμεση ανάγκη για βρεφικό γάλα, πάνες, μωρομάντιλα, ρούχα και παπούτσια για την ίδια, το 11 ημερών κοριτσάκι και το 14 μηνών αγοράκι, σερβιέτες, είδη μαναβικής και τρόφιμα. Τηλ επικοινωνίας: 6970-460284.
http://www.emprosnet.gr/koinonia/ksexasmenoi-ap-to-theo




-----------------------------------------------------------------------


"Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του 2ου γύρου, η Γαλλία θα κυβερνηθεί από γυναίκα. Από εμένα ή από την Μέρκελ"... δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν κι έχει δίκιο.



----------------------------------------------------------------------------




Απεργία πείνας και δεκάδων Παλαιστινίων πολιτικών
Χθες, στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε απεργία πείνας πάνω από 50 Παλαιστίνιοι πολιτικοί αξιωματούχοι και στελέχη κομμάτων, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους εκατοντάδες συμπατριώτες τους πολιτικούς κρατούμενους, που πραγματοποιούν εδώ και 18 μέρες αποχή από κάθε τροφή στις ισραηλινές φυλακές. Ανάμεσα τους είναι και ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) Αχμαντ Σααντάτ.