Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τεταρτη 3 Μαιου 2017



Παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι υψώνουν Ισραηλινές σημαίες στο Τέμενος του Ιμπραήμ, στη Χεβρώνα, ενόψει της αποκαλούμενης "ημέρας της Ανεξαρτησίας". Ουσιαστικά, πρόκειται για την επέτειο του διωγμού 750.000 Παλαιστινίων από τη γη τους. 
Σύμφωνα με τον δ/ντή του τεμένους, Sheikh Hifthi Abu Sneineh, οι Ισραηλινοί υψώνουν τις σημαίες τους, προκειμένου να καταλάβουν το τέμενος και να το μετατρέψουν σε συναγωγή.
Ο Abu Sneineh δήλωσε ότι "είναι συνηθισμένη πρακτική των ισραηλινών να προσπαθούν να επιβάλουν την κυριαρχία τους με αφορμή τις θρησκευτικές γιορτές τους, αλλά ότι οι Παλαιστίνιοι πάντα θα εκθέτουν και θα δημοσιοποιούν τις παράνομες πρακτικές τους. Το Τέμενος του Ιμπραήμ ανήκει σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο." 
Ο Abu Sneineh είπε επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής απαγόρευσαν το αντνάν (το κάλεσμα για προσευχή των μουσουλμάνων στο τέμενος) 66 φορές μέσα στον Απρίλιο και έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το Ισραήλ. 
Το Τέμενος του Ιμπραήμ ήταν ο τόπος στον οποίο το 1994 ο Baruch Goldstein, ισραηλινός έποικος εξ Αμερικής, άνοιξε πυρ και δολοφόνησε 29 Παλαιστίνιους κατά την πρωινή προσευχή.





--------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιας και τελείωσε η σημερινή συγκέντρωση της Τριτης, εξω από τη σιωνιστικη πρεσβεια στην Αθηνα, θέλω να πω δυο λογάκια και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Ο πρώτος και ουσιαστικός λόγος που υποστηρίζουμε την Παλαιστινιακή αντίσταση και τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για απελευθέρωση, είναι γιατί η διεθνιστική μας θέση, μας προτάσσει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και την κοινή μας πάλη.
Για εμάς δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά ούτε και κάνουμε εξαιρέσεις.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο στεκόμαστε απέναντι σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης τρίτων χωρών, για αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των λαών και των ηγεσιών τους, που "τολμάνε" και αντιστέκονται στον Ιμπεριαλισμό που κατά κανόνα είναι ο Δυτικός.
Λυπάμαι αλλά όλο το παραπάνω κομμάτι, για εμάς δεν σηκώνει εκπτώσεις αλλά ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί.
Η σημαία της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Κούβας, της Β. Κορέας, των ΛΔ του Ντονμπάς και όλων των υπόλοιπων λαών που αντιστέκονται, είναι και κομμάτι μας.
Ζήτω η κοινή πάλη των λαών, ζήτω η Αντιιμπεριαλιστική πάλη




------------------------------------------------------------------------------------------




μαθαίνω ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη συριακή σημαία που υπήρχε σήμερα Τριτη στη συγκέντρωση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας εξω από τη σιωνιστικη πρεσβεια στην Αθηνα...οκ παίδες, την επόμενη φορά θα φέρουμε τη σημαία της Αλ Νούσρα να είστε ευχαριστημένοι 

σχολιο.- αυτό ακριβώς έλεγαν. ο δικτάτορας άσαντ, ο χασάπης άσαντ και ήταν αναρχικοί

σχολιο.- το προβλημα δεν ειναι αυτο ουτε ωρα για ιδεολογικη συζητηση . Το παιδι που ηρθε ως εκπροσωπος της συνελευσης λεγοντας οτι ειναι αναρχικος ουσιαστικα μας ειπε οτι ειναι ιδιοκτητης της κινητοποιησης και δεν επιτρεπεται αλλη αποψη εκτος απο την δικη τους. Απαιτησε να φυγει η συριακη σημαια και στο τελος σηκωσε χερι τραυματιζοντας ελαφρα ενα νεο παιδι 24 ετων . Να χαρω εγω αναρχια . Ρωτω λοιπον . Ας υποθεσουμε οτι το ΚΚΕ ελεγε. Παιδια πολυ ωραια η προωτοβουλια σας θα ερθουμε και εμεις . Ας πουμε λοιπον οτι ερχοταν με 4-5000 κοσμο( εχει ανετα την δυνατοτητα) και τα μελη του κρατουσαν και συριακες σημαιες. ή ας πουμε οτι ο χριστοφορος ως φιλος του ΚΚΕ πηγαινε στα μπλοκ τους κρατωντας της συριακη σημαια. Θα τολμαγε το συγκεκριμενο παιδι να το κανει??? Αν το εκανε μαγκια του αλλα δυστυχως θα τον εκλαιγε η μανουλα του. Ευτυχως πολλα παιδια απο την συνλελευση ειπαν οτι ηταν λαθος αυτο που εγινε που σηκωθηκε χερι.





-----------------------------------------------------------------------------------------




.''Αυτοί που έζησαν λοιπόν τα γεγονότα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου αναγνώριζαν το ρόλο της πρώην ΕΣΣΔ. Οι επόμενες γενιές που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές ταινίες και τους αναθεωρητές της ιστορίας είχαν διαφορετική άποψη.
Είχαν μεσολαβήσει 50 χρόνια αντισοβιετικής αλλά κυρίως αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, η οποία έφτασε σε σημεία παροξυσμού όχι μόνο στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου αλλά πολύ περισσότερο στα χρόνια του «τέλους της ιστορίας» με την κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού.
Το Χόλιγουντ είχε δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στο ξαναγράψιμμο της ιστορίας ενώ ακόμη και η ΕΕ είχε μπουκώσει με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα στόματα και τις γραφίδες πανεπιστημιακών, ιστορικών και συγγραφέων που ήταν πρόθυμοι να συγκρίνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό.''




-----------------------------------------------------------------------------------------



Να μην ξεχναμε επισης το δικτυο Γκελεν 
Το αμερικάνικο λίφτινγκ των Ναζί
.[ ] Ο λόγος για την εκτεταμένη μεταπολεμική στρατολόγηση ενός μεγάλου αριθμού στελεχών του χιτλερικού καθεστώτος -και μάλιστα του σκληρού πυρήνα του (μυστικές υπηρεσίες και μηχανισμοί ασφαλείας)- από τις ΗΠΑ, για να συνδράμουν την εκστρατεία του "ελεύθερου κόσμου" ενάντια στον "κομμουνιστικό κίνδυνο".
Κεντρικός πυρήνας αυτής της πολιτικής υπήρξε η "Οργάνωση Γκέλεν" (από το όνομα του επικεφαλής της, στρατηγού Ράινχαρτ φον Γκέλεν), που μετά την είσοδο της ΟΔΓ στο ΝΑΤΟ μετασχηματίστηκε στην επίσημη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (Bundesnachrichtendienst ή BND), τη σημερινή δηλαδή γερμανική ΕΥΠ.




---------------------------------------------------------------------------




Λυπάμαι ,αλλά έχω μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με προσκλήσεις για αγωνιστικές απαντήσεις στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.Μόνο αν απέναντι σ' αυτή την πολιτική τοποθετήσουμε και όσους στήριξαν με τα μπούνια τις ιδεολογικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ,και ιδιαίτερα ενός συγκεκριμένου τμήματός του, σε μια σειρά θέματα,μπορεί να υπάρχει αποτελεσματική τακτική.Να το κάνω λιανά.Μαζί πχ.με την Σία Αναγνωστοπούλου να βάλουμε και τα στελέχη της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,που ταυτίζονται μαζί της στις αναλύσεις της για τα γεωπολιτικά ζητήματα. Μαζί με τους ιδεολογικούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο αίσχος της κατάληψης του CITY PLAZA , να βάλουμε και όσους από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή συμμετέχουν σ΄αυτό το επιδοτούμενο σκηνικό ,δήθεν αλληλεγγύης ή δεν το καταδικάζουν ,Μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που γράφει ότι η Ελληνική σημαία είναι ένα πανί, να έχουμε ως αντιπάλους και αντιεθνικιστές δήθεν της αριστεράς που δικαιολογούν με ταξικά ,τρομάρα τους, κριτήρια , κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας ..Μαζί με τους Συριζαίους της "δικαιωματιστικής" αριστεράς να βάλουμε και όσους συναγωνίζονται μαζί τους ποιος είναι πιο συνεπής σ΄αυτή την κατεύθυνση.Μαζί με τους "αντιρατσιστές", του ΣΥΡΙΖΑ που την ίδια ώρα συναινούν σε ρατσιστικές πολιτικές σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του λαού μας ,να έχουμε ως αντιπάλους και όσους έχουν επιλέξει να έχουν ως αποκλειστικό σχεδόν προσανατολισμό στις "πρωτοβουλίες" τους ακριβώς αυτή τον προσανατολισμό. Μαζί με τους "διεθνιστές" του ΣΥΡΙΖΑ που ταυτίζονται με τις Νατοϊκές επιλογές σε μια σειρά περιοχές , να βάλουμε απέναντι και τους υποστηρικτές από την άλλη Νατοϊκή αριστερά...Γιατί το "κίνημα" δεν είναι το παν ,δεν ήταν ποτέ, ή μάλλον δεν έπρεπε να είναι ποτέ το "παν", πόσο μάλλον ένα κίνημα που υλοποιεί ή δεν αντιδρά στις ιδεολογικές επιλογές αυτών που δηλώνει ότι αντιστρατεύεται...



------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή μια φωτογραφία με μαγιό της Ουρανίας Μιχαλολιάκου που κυκλοφορεί από χτες στα σοσιαλ, παρατηρείται ξανά το φαινόμενο ακραία σεξιστικών σχολίων που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας.
Λίγο πολύ όλοι έχουμε μπει σ'αυτό το τρυπάκι της δήθεν αποδόμησης του φασιστικού λόγου και χαρακτήρα κάποιου χρησιμοποιώντας την σεξουαλική ταυτότητα του.
Και καλα κανουμε!!!  Δεν ντρεπεται αυτή για τα χαλια της, θα ντραπουμε εμεις?
Και τολμανε να συγκρινουνε καποιοι την Μαριον Λεπεν, (την εγγονη του Λεπεν),  με την Ουρανια, και να ρωτησουν τι θα λεγαμε για αυτην. Καταρχην η Μαριον Λεπεν δεν είναι ναζιστρια! Και δευτερον είναι μοντελο! Αι παρατατε μας!!




------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο ανακοίνωσε την Πρωτομαγιά ότι συγκαλεί συντακτική συνέλευση για την κατάρτιση νέου Συντάγματος που θα αντικαταστήσει το Σύνταγμα του 1999. Όπως τόνισε, θα πρόκειται για μία συντακτική συνέλευση «λαϊκή, των πολιτών και των εργατών», «μία συνέλευση του λαού και όχι των πολιτικών κομμάτων».



--------------------------------------------------------------------------------




Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ μας ωθούν σε πυρηνικό πόλεμο
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 22:57
Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα η οποία τις κατηγόρησε ευθέως πως «σπρώχνουν» την Κορεατική Χερσόνησο συνεχώς πιο κοντά «στα πρόθυρα του πυρηνικού πολέμου».

Όπως όλα δείχνουν αφορμή για τη νέα ένταση την οποία σημειώθηκε μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ φέρεται να ήταν η πτήση δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών B-1B πάνω από την Χερσόνησο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία της Νοτίου Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων «KCNA» υπογράμμισε σε σχετικό του δημοσίευμα πως τα αμερικανικά μαχητικά πραγματοποίησαν «άσκηση για ρίψη πυρηνικής βόμβας» εναντίον μεγάλων στόχων.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «οι υπερπτήσεις έγιναν τη στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι πολεμοχαρείς στις ΗΠΑ ζητούν προληπτική πυρηνική επίθεση εναντίον του Βορρά»

Επίσης, το KCNA εξήγησε πως η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί επισταμένα τις ενέργειες των Αμερικανών «ιμπεριαλιστών» και ανέφερε ότι «μπορεί να αντιδράσει με τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Η προειδοποίηση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας έγινε στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της Αμερικής πως θα ήταν «τιμή» του να συναντήσει τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, υπό τις κατάλληλες συνθήκες.





------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Μεγάλο ποσοστό των υποστηρικτών του Μελανσόν θα απόσχουν
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 19:36
Τα δύο τρίτα των υποστηρικτών του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν θα απόσχουν ή θα ψηφίσουν λευκό στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τη στιγμή που σχεδόν το 35% του συνόλου θα ψηφίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μέσω διαδικτύου.

Μεταξύ των περίπου 243.000 προσώπων που είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του κινήματός του, της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και ψήφισαν στην ανεπίσημη αυτή έρευνα, το 36% επέλεξε λευκό ή άκυρο και το 29% την αποχή. Η επιλογή της ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας της άκρας δεξιάς, δεν δινόταν σε αυτή τη δημοσκόπηση. Τον Μακρόν απάντησε ότι θα ψηφίσει ένα 34,8%.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μακρόν να κερδίζει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή συγκεντρώνοντας το 60% των ψήφων.

Αλλά για να το επιτύχει αυτό, εκτιμάται ότι ο πρώην τραπεζίτης θα χρειαστεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 20% των ψήφων του Μελανσόν.

Συνολικά, περίπου 7 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν τον Μελανσόν στον πρώτο γύρο.

Ο ίδιος ο Μελανσόν έχει καταστήσει σαφές ότι φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Λεπέν, ούτε περιμένει κανένας από τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το δίκτυο BFMTV και το περιοδικό L'Express κατέγραψε μεγάλο προβάδισμα του Μακρόν επί της Λεπέν, 59% έναντι 41%, αλλά με τον κεντρώο πρώην υπουργό Οικονομίας του απερχόμενου προέδρου Φρανσουά Ολάντ να χάνει 5 μονάδες και την υποψήφια της ακροδεξιάς να κερδίζει 5 μονάδες εν σχέση με την 24η Απριλίου, μία ημέρα μετά τον πρώτο γύρο.




---------------------------------------------------------------------------




Βέλγιο: Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του αριστερου πολιτικού είναι Τουρκικής καταγωγής και με ιστορικό ανάλογων επιθέσεων
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 18:40
Το αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε σε κεντρική πλατεία της Λιέγης κατά την διάρκεια των χτεσινών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, με θύμα τον εκπρόσωπο Τύπου του αριστερού Εργατικού κόμματος Ραούλ Χεντεμπόου -που μαχαιρώθηκε πισώπλατα στο πόδι από περαστικό, χωρίς ευτυχώς να τεθεί η ζωή του σε κίνδυνο- προβάλλει ο σημερινός βέλγικος Τύπος.

Δράστης ήταν ένας τουρκικής καταγωγής μεσήλικας με ιστορικό παρόμοιων επιθέσεων, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.





---------------------------------------------------------------------------





Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατηύθηνε χιλιάδες λαού σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά του 2017, την ημέρα που κυβέρνηση και «θεσμοί» υπέγραφαν την θανατική καταδίκη του Ελληνικού λαού! Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά κοιταξε το όφελος του Ελληνικού λαού και απέκοψε χιλιάδες λαού από τις συγκεντρώσεις των υπολοίπων εργατοπατερικών δυνάμεων, δείχνοντας σε κυβέρνηση και «θεσμούς» ότι δεν μπορούν να «αλωνίζουν» ανενόχλητοι!
Σκεφτείτε τι θα γινόταν εάν το ΠΑΜΕ δεν κρατούσε αυτήν την στάση της απομόνωσης και κατέβαινε στις χθεσινές συγκεντρώσεις μαζί με τις υπόλοιπες εργατοπετερικές δυνάμεις! Και η εικόνα των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς θα άλλαζε και η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» δεν θα τολμούσαν να φτάσουν σε συμφωνία! Απλά σκεφτείτε!
Εάν το ΠΑΜΕ κατηύθυνε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους του στις συγκεντρώσεις των εργατοπετερων καρεκλοκενταυρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων υποτιθεται λενε οι καρεκλοκενταυροι και οι υποστηριχτες τους θα κήρυσσαν απεργία διαρκείας, για να μην πούμε πόλεμο, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα! Οι ηγεσίες τωνν εργατοπατερων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τη χαρά τους που για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια στις συγκεντρώσεις τους οι ομιλητές δεν θα ήταν περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους, θα εγκατέλειπαν υποτιθεται τους κοινωνικούς διαλόγους και θα σήκωναν την σημαία της επανάστασης!
Το ΠΑΜΕ εξωθηθηκε σε αυτό απο τις αγωνιστικές αριστερές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις που δεν πηγαινανε από την αρχη στις συγκεντρωσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Από την αρχη η εξωκοινοβουλευτική αριστερά δεν ειχε δεχτει να γινει ουρά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και εκανε ξεχωριστές συγκεντρώσεις με αποτέλεσμα και στις συγκεντρώσεις  της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να είναι τρεις και ο κούκος!
Εάν η τακτική του ΠΑΜΕ συνεχιζε να είναι θετικη προς τους εργατοπετερες τις δύο αυτές  δυνάμεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις συγκεντρώσεις τους θα ήταν έξι και δύο κούκοι! Εάν πήγαινε και το ΠΑΜΕ με τους χιλιάδες διαδηλωτές του τότε η ενιαία συγκέντρωση θα είχε τους έξι, τους δύο κούκους και τους χιλιάδες του ΠΑΜΕ! Αλλά το ΠΑΜΕ επέλεξε για μία ακόμα φορά τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, λενε οι υποστηριχτες των καρεκλοκενταυρων!
Όχι όπως τώρα που το ΠΑΜΕ επειδή διαθέτει μερικές δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους και ενίοτε εκατοντάδες χιλιάδες, διασπά το κίνημα όπως λενε οι οψιμοι υποστηριχτες των καρεκλοκενταυρων και δεν πηγαίνει τους συγκεντρωμένους του σε μια ενιαία συγκέντρωση με τους τρεις νοματαίους και τον έναν κούκο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η στενόμυαλη ηγεσία του ΠΑΜΕ δεν καταλαβαίνει ότι άλλο να είσαι εκατό χιλιάδες κι άλλο να είσαι εκατό χιλιάδες συν 9 νοματέοι, δύο κούκοι!




------------------------------------------------------------------------------




Οι δυσκολες εποχες του 1886 περασαν ανεπιστρεπτι. Σημερα ο εργαζομενος  είναι ελευθερος να απασχολειται 12ωρο  για 400 ευρω και ανασφαλιστος.


---------------------------------------------------------------------------


«Ανοιξε» η γη στα χωρια της Χαλκιδικης λογω των εξορυξεων. Μετα τις σοβαρες επιπτωσεις στις Σκουριες, και η Στρατονικη μοιαζει σα να χτυπηθηκε από σεισμο!




---------------------------------------------------------------------------


Aπειλει με πολεμο ο Ερντογαν. Για τα πετρελαια της Κυπρου, και δηλωνει ότι το «οικοπεδο 6» νοτια της Κυπρου, μεταξυ Κυπρου και Αιγυπτου, ανηκει στην τουρρκικη υφαλοκρηπιδα!


Η Τουρκια απειλει τη Λευκωσια με πολεμο! Εστειλε και εγγραφο-προκληση στον ΟΗΕ.  Η Αγκυρα διεκδικει το οικοπεδο 6 της κυπριακης ΑΟΖ   νοτια της Κυπρου και ζητα να διακοπουν οι ερευνες.



------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε! Οι φρικαλεότητες στην Οδησσό στις 2 Μάη 2014...
https://www.youtube.com/watch?v=YWJ4DzXUH-M



--------------------------------------------------------------------------



Το μήνυμα από το Ντονμπάς... στη Συρία!
Ο Alexei Markov, ο πολιτικός κομισάριος της θρυλικής Ταξιαρχίας Prizrak (Бригада «Призрак») (Ταξιαρχια Φαντασμα, η κομμουνιστικη ταξιαρχια) στο Ντονμπάς στέλνει το μήνυμα του στην Αδέσποτη κι Αδούλωτη Συρία: "we support Syria"!
Αυτός είναι προλεταριακός διεθνισμός!




-----------------------------------------------------------------------------




Τρία χρόνια από την τραγωδία στο Σπίτι των Συνδικάτων

Η Οδησσός δεν ξεχνά - Δεν συγχωρεί

Tρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στις 2 Μάη του 2014 στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού, όπου παίχτηκε η δεύτερη «φάση» του δράματος που ξεκίνησε με τα γεγονότα του «Μαϊντάν» τον Φλεβάρη του ίδιου χρόνου στο Κίεβο, επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες προβλέψεις για το μέλλον του λαού της Ουκρανίας.

Σκηνικό τρόμου είχε στήσει σήμερα το καθεστώς του Κιέβου στην Οδησσό, τρία χρόνια μετά το φασιστικό έγκλημα στο Σπίτι των Συνδικάτων. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κυριολεκτικά περικυκλώσει ασφυκτικά την πλατεία Κουλικόβο Πόλιε ακριβώς μπροστά από το κτίριο, ενώ, όλες οι οδικές προσβάσεις προς τα εκεί ήταν μπλοκαρισμένες, ενώ είχε διακοπεί και η συγκοινωνία, με στόχο να αποτραπούν με κάθε τρόπο συγκεντρώσεις μνήμης και καταδίκης της σφαγής.

Τίποτα από αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει μακριά τον κόσμο. Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι αψήφισαν τις απαγορεύσεις – μεταξύ άλλων και των μικροφωνικών εγκατάστασεων – και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο – μνημείο του «μαϊντανικού» εγκλήματος, φωνάζοντας το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε», «Οδησσός, πόλη – Ηρωας» και «Εξω από την Οδησσό μπαντερικοί δαίμονες» (σσ. από το όνομα του γνωστού Ουκρανού ναζί και συνεργάτη των Γερμανών κατά την φασιστική κατοχή της Σοβιετικής Ουκρανίας, Στεπάν Μπαντέρα)!

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι μητέρες των νεκρών άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια, την ώρα που ακούγονταν τα ονόματα των παιδιών τους από τους συγκεντρωμένους.

Εκείνη την μέρα, η αιχμή του «δόρατος» του τμήματος της ουκρανικής αστικής τάξης που κυριάρχησε μέσω του «Μαϊντάν», δηλαδή οι φασιστικές – νεοναζιστικές συμμορίες, οι οποίες λίγο αργότερα θα έπαιρναν την μορφή συγκροτημένων ένοπλων ταγμάτων και θα ματοκυλούσαν το Ντονμπάς, εισβάλλουν στην Οδησσό μασκαρεμένες ως «φανατικοί οπαδοί» ποδοσφαιρικής ομάδας και κατευθύνονται προς το Σπίτι των Συνδικάτων το οποίο αποτελούσε την άτυπη «έδρα» των αντιφασιστικών κινημάτων, του κινήματος ενάντια στο «Μαϊντάν» και άλλων αριστερών και προοδευτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αλλά και ανθρώπων που απλά διέβλεπαν τον άμεσο κίνδυνο για τον λαό.
Στο διάβα τους, οι φασίστες, οι οποίοι από ένα σημείο και μετά δεν έβλεπαν κανέναν λόγο να κρύψουν ότι ήταν μέλη του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» και της λεγόμενης «Αυτοάμυνας του Μαϊντάν» – ουσιαστικά η «ομπρέλα» των μικρότερων φασιστικών ομάδων – έσπασαν κιόσκια οργανώσεων που μάζευαν υπογραφές υπέρ του να γίνει δημοψήφισμα για την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας και κατά του «Μαϊντάν» και κυνήγησαν τον κόσμο προς την πλατεία του Σπιτού των Συνδικάτων.

Αυτό που ακολούθησε έχει καταγραφεί και τεκμηριωθεί πλήρως από το οπτικό υλικό που έκανε τον γύρο του κόσμου: Οι φασίστες πυρπόλησαν το κτίριο και σκότωναν όποιος προσπαθούσε να γλιτώσει πηδώντας από τα παράθυρα. Ο επίσημος απολογισμός ήταν 48 νεκροί – ανάμεσά τους επτά γυναίκες και ένα παιδί – και 247 τραυματίες.

Οι αρχές προχώρησαν σε «έρευνα» της τραγωδίας, η οποία τυπικά δεν έχει κλείσει. Ουσιαστικά, όμως, τα μέχρι τώρα «ευρήματά» της είναι ότι… οι άνθρωποι στο Σπίτι των Συνδικάτων κάηκαν μόνοι τους! Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι μισοί από τους συλληφθέντες για την τραγωδία ήταν μέλη του κινήματος του «αντι-Μαϊντάν», δηλαδή οι στόχοι των φασιστών!

Επιπλέον, η αστυνομία «δεν» βρήκε αποδείξεις εσκεμμένου εμπρησμού του Σπιτιού των Συνδικάτων, παρά και ενάντια σε ό,τι είδε όλος ο πλανήτης! Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι η εισαγγελία της Οδησσού αποκλείστηκε εξαρχής από την συμμετοχή στις «έρευνες» οι οποίες «διεξάγονται» κεντρικά, από την εισαγγελία του Κιέβου.

Η Επιτροπή των Μητέρων της Οδησσού, των οποίων τα παιδιά δολοφονήθηκαν στις 2 Μάη του 2014 κατέθεσε αποδείξεις για τους εκτελεστές στα γραφεία του ΟΗΕ στην Γενεύη απαιτώντας διεθνή έρευνα της τραγωδίας.




------------------------------------------------------------------------------




Τεράστια διαδήλωση στο Μαρόκο... Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους στην Παλαιστίνη, από το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς




---------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος Μαδούρο συγκάλεσε Συντακτική Eθνοσυνέλευση

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, υποδεχόμενος την Δευτέρα  την πορεία της εργατικής τάξης για την Διεθνή Μέρα των Εργαζόμενων, συγκάλεσε Συντακτική Εθνοσυνέλευση για την ειρήνη και τον διάλογο στη χώρα.

“Σήμερα 1η Μάη ανακοινώνω, ότι κάνοντας χρήση των προεδρικών αρμοδιοτήτων μου ως αρχηγός του Κράτους, με βάσει τις διατάξεις του άρθρου 347 του Συντάγματος, καλώ την Άμεση Συντακτική Εξουσία, για να συγκαλέσει η εργατική τάξη και ο λαός Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Με άμεση ψήφο του λαού, θα επιλεγούν τα 500 μέλη της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης”,  που θα δημιουργήσουν το νέο Σύνταγμα και κάλεσε να επιλεγούν οι καλύτεροι υποψήφιοι.


Ο Μαδούρο δήλωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας το Υπουργικό Συμβούλιο θα υπογράψει την σύγκληση της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και μέσα στις επόμενες μέρες θα την παραδώσει στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

Η απόφαση για την σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, πάρθηκε μετά την απόρριψη από την αντιπολίτευση της πρότασης για διάλογο, που είχε επανειλημμένα απευθύνει ο πρόεδρος Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε:

“Είστε μάρτυρες ότι έχω καλέσει σε πολιτικό διάλογο τομείς της δεξιάς πολλές φορές, και σε κάποιες περιπτώσεις κατορθώσαμε να τους φέρουμε στον διάλογο, αλλά στην τελευταία φάση αποχώρησαν από αυτόν και αυτό κόστισε τόσο”.

“16 εβδομάδες τους καλούμε, 16 εβδομάδες τους ψάχνουμε, για να αναζητήσουμε μέσα από συνομιλίες την ειρήνη στη χώρα, αρνήθηκαν και εγώ το έχω πλέον καθαρό ότι δεν θα εγκαταλείψουν το φασιστικό τους σχέδιο και πέφτει σε μας να τους νικήσουμε με τους Νόμους, με το Σύνταγμα, με την Πολιτική-στρατιωτική ενότητα”.

O πρόεδρος δήλωσε ότι η αντιπολίτευση απέρριψε τον διάλογο και επέλεξε το διαρκές πραξικόπημα για να πνίξει στη βία τη χώρα.

“Τον μήνα Απρίλιο, ο λαός αντιστάθηκε ηρωικά στη φασιστική επίθεση και βγήκαμε από αυτήν νικηφόρα”.

Ο αρχηγός του Κράτους κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους για να νικήσουν τον οικονομικό πόλεμο που επιβάλει η δεξιά. Επεσήμανε ότι για να παγώσουν οι τιμές, χρειάζεται να βρίσκεται ο λαός στο δρόμο. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξηθεί η “Οικιακή Κάρτα της Πατρίδας” (προμήθειας τροφίμων) από 50.000 μπολιβάρες σε 70.000 και τόνισε:

“Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ισχυροποιηθούν οι CLAP (Tοπικές Επιτροπές Εφοδιασμού και Παραγωγής), πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για να νικήσουμε στον πόλεμο των τιμών, τις εγκληματικές τιμές που έχουν επιβληθεί στο λαό, σαν μέρος του οικονομικού πολέμου”.




---------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διάταγμα για Συντακτική Συνέλευση
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, της  κυβέρνησης του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, προχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ στην έγκριση ενός διατάγματος που ενεργοποιεί τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος του 1999 που αφορούν στη σύγκληση Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης που θα το τροποποιήσει. Η κίνηση παρουσιάζεται ως κίνηση συναίνεσης για την «αποφυγή εμφύλιου πολέμου» και ως ενισχυτική της «συμμετοχικής δημοκρατίας». Ηδη συστάθηκε μια προεδρική επιτροπή, που θα αναλάβει την προώθηση της πρότασης, η οποία θα καταλήξει στην εκλογή 500 μελών της συνέλευσης, τμήμα των οποίων θα εκλεγεί απευθείας από το λαό, με λαϊκές συνελεύσεις και εκπροσωπώντας τις διάφορες οργανώσεις, κοινωνικές, συνδικαλιστικές, εθνοτικές και όχι πολιτικές, με στόχο να είναι «συνέλευση των πολιτών και των εργατών». Το Σύνταγμα του 1999 της αρχής της διακυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες είχε δημιουργηθεί από 131 μέλη της συντακτικής συνέλευσης και στη συνέχεια εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα.
Οπως είπαν ο Ν. Μαδούρο και κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι να προσέλθουν στη συζήτηση για τη συντακτική συνέλευση όλοι, και η αντιπολίτευση, και να απομονωθούν όσοι καταφεύγουν στη βία. Προσδιορίστηκαν 9 τομείς που προτείνεται να γίνει η συζήτηση και αφορούν: την επίτευξη της ειρήνης και δικαιοσύνης σε έναν εθνικό διάλογο, τη βελτίωση του οικονομικού συστήματος που να υπερβεί την εποχή του πετρελαίου, την καθιέρωση των λεγόμενων «αποστολών» που καθιέρωσε ο Τσάβες, δηλαδή προγράμματα βοήθειας σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, τη βελτίωση της ασφάλειας και του συστήματος δικαιοσύνης, τις νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας, την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα, την πολιτιστική, πολυπολιτισμική και εθνική ταυτότητα, τη θέση της νεολαίας, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη.
Είναι φανερό ότι γίνεται μια προσπάθεια κοινωνικής συναίνεσης και για βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, με το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση στη θέση της.
Την πρόταση Μαδούρο έσπευσαν να απορρίψουν οι εκπρόσωποι της φασιστικής αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν τις βίαιες ενέργειες και το σχέδιο για ανατροπή της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Αξιοποιούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ έχουν και τη στήριξη ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιδιώκουν στη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής για ανακτήσουν γεωστρατηγικά στηρίγματα και αγορές που είχαν στο παρελθόν.


1 σχόλιο:

e-h είπε...



Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone un dossier dedicado al 55 aniversario de La
Gaceta de Cuba. Bajo el título Revisitar la cultura, se incluyen
diversas apreciaciones sobre la importancia de esta publicación, y un
espacio para el análisis y el debate de múltiples temas de la realidad
cultural cubana. Destacan aquí textos de Norberto Codina, Adelaida de
Juan, Marilyn Bobes y Julio García Espinosa; así como una selección de
poemas de varios autores premiados por la revista, incluidos los
ganadores del Premio 2017, recién concedido. En su edición 825, La
Jiribilla también publica un artículo con motivo de la reciente
temporada de Acosta Danza en el Gran Teatro de La Habana, y un
acercamiento al disco AfroRazones, proyecto compilatorio de nuevas voces
de la escena urbana en Cuba. Completan esta entrega una aproximación de
Pedro de la Hoz a los vínculos entre Ella Fitzgerald y Mario Bauzá; un
análisis sobre la comunicación y la manipulación de las subjetividades y
un sustancioso texto de Víctor Fowler dedicado a Santiago de Cuba.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu


Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το Jiribilla το περιοδικό για τη κουβανική κουλτούρα που
αυτή την εβδομάδα προτείνει ένα φάκελο αφιερωμένο στην 55η επέτειο της
Gaceta de Cuba. Δικαιούχοι του πολιτισμού επανεξετάσουμε, που περιλαμβάνουν
διάφορες εκτιμήσεις για τη σημασία αυτής της έκδοσης, και
χώρος για ανάλυση και συζήτηση των πολλών θεμάτων της πραγματικότητας
για τη Κουβανέζικη κουλτούρα. Από την ιδιαίτερη σημείωση εδώ κείμενα Norberto Codina, Αδελαΐδα
John, Marilyn Bobes και Julio García Espinosa? και μια επιλογή απο
ποιήματα από διάφορους συγγραφείς που απονέμεται από το περιοδικό, συμπεριλαμβανομένης της
Οι νικητές των βραβείων 2017 νέα δεδομένα. Στο θέμα του 825, La
Jiribilla δημοσίευσε ένα άρθρο με την ευκαιρία της πρόσφατης
Acosta Χορού σεζόν στο Gran Teatro de La Habana, και
AfroRazones προσέγγιση στο δίσκο, compilatorio συντάξει νέες φωνές
αστική σκηνή στην Κούβα. Ολοκληρώνοντας αυτό δίνει μια ένδειξη της
Pedro de la Hoz συνδέσεις μεταξύ Ella Fitzgerald και Mario Bauza? ένα
Ανάλυση της επικοινωνίας και της χειραγώγησης των θεμάτων και
ένα σημαντικό κείμενο Víctor Fowler αφιερωμένη στο Σαντιάγο ντε Κούβα.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet,
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu