Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τριτη 2 Μαιου 2017



3 χρόνια από την οδησσό τραγωδία που σκότωσε 48, ακόμα δε βρέθηκε ένοχος

Η ανιχνευση της σφαγής της Οδησσού τραβά σε μάκρος 3ετών για τους  πάνω από 40 ακτιβιστές εναντια στο πραξικόπημα που κάηκαν ζωντανοί στην ουκρανική πόλη

https://www.rt.com/news/386785-odessa-massacre-three-years-on/

Τα σχεδόν 50 θύματα της βίας το Μάιο του 2014 στην Οδησσό, στην Ουκρανία - οι περισσότεροι από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους σε ένα κτίριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά την επίθεση από φιλο-Κίεβο ναζιστες -  θυμίζουν σε όλο τον κόσμο τρία χρόνια μετά, ενώ δεν ετυμηγορία έχει παραδοθεί στην υπόθεση .
Στις 2 Μαΐου, Οδησσό σηματοδοτεί την επέτειο της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 48 άτομα, μεταξύ των οποίων επτά γυναίκες, και τον τραυματισμό 250 άλλων, στη χειρότερη πράξη βίας εναντίον αμάχων στο ουκρανικό λιμάνι της πόλης μετα τις σφαγές του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου . Παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό γυρίστηκε και μεταδόθηκε σε ροή, η τραγωδία, συμπεριλαμβανομένων τα μακάβρια  επακόλουθά της, έχει γίνει το θέμα για συνωμοσίες και για κερδοσκοπία, ενώ τα δικαστήρια δεν έχουν βρει κανέναν υπεύθυνο για την οργάνωση ή τη συμμετοχή στη βία.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια σειρά ποινικών υποθέσεων σε σχέση με αυτό που έχει γίνει γνωστό ως η νέα «σφαγή της Οδησσού,» αλλά η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε επανειλημμένως. Το 2015, μια έρευνα για τα γεγονότα απότομα αναστέλλεται όταν η ομάδα έρευνας απολύθηκε λόγω της αναδιάρθρωσης της ουκρανικής αστυνομίας.

Μια έρευνα σχετικά με τον εικαζόμενο ρόλο του πρώην αρχηγού της Οδησσού, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για αμέλεια και κατάχρηση εξουσίας, έχει βαλτώσει .

Αν και δεν έχει παραδοθεί η ετυμηγορία στη συνεχώς διευρυνόμενη ποινική υπόθεση, ο αριθμός των ατόμων που διατίθενται στην επιθυμητή λίστα συνεχίζει να αυξάνεται.

Ένα κυνήγι έχει ξεκινήσει για 18 άτομα, ύποπτα για διοργάνωση και συμμετοχή σε μαζικές ταραχές και τη διάπραξη άλλων αξιόποινων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, το γραφείο του εισαγγελέα της Οδησσού, δήλωσαν τον Απρίλιο. Μέχρι στιγμής, οι 26 άνθρωποι έχουν χρεωθεί , αν και οι υποθέσεις τους εκκρεμούν για πάνω από δύο χρόνια.  

Μόνιμος αντιπρόσωπος του ΟΑΣΕ Ρωσίας, Ντμίτρι Balakin, μίλησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την απροθυμία των ουκρανικών αρχών να διεξάγουν έρευνα για τα γεγονότα.

«Ειδική αποστολή επιθεώρησης του ΟΑΣΕ ανέφερε μια άλλη διαταραχή στην περίπτωση ενός από τους υπόπτους λόγω της πίεσης από κεντρο που εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου στις 19 Απριλίου, όπου ούτε ένας αστυνομικός ήταν παρών,» ο ίδιος είπε .
Περισσότεροι από 3.000 ουκρανικής αστυνομίας και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Οδησσό αυτή την εβδομάδα, καθώς τα σημάδια της πόλης στην τριετία από την αντιπαράθεση μεταξύ των θετικών και των αρνητικών στην κυβέρνηση από ακτιβιστές.
Μετά το 2014 το ένοπλο πραξικόπημα στο Κίεβο, οι άνθρωποι στην Οδησσό συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Κουλίκοβο Πόλε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά ενάντια σε αυτό που θεωρείται ενα παράνομο, πραξικόπημα, που επέβαλε την κυβέρνηση, τη δημιουργία σκηνές και συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα καλώντας για την ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας και η νομική αναγνώριση της ρωσικής γλώσσας στη χώρα.
Στις 2 Μαΐου, μια ομάδα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου και ρίζες από Δεξιό Τομέα (μέλη μιας ναζιστικής ομάδας, που απαγορευτικε στη Ρωσία για τον εξτρεμισμό της) επιτέθηκαν στους ακτιβιστές που ηταν εναντια στο πραξικόπημα και έβαλαν φωτιά στο στρατόπεδό τους στην κεντρική πλατεία.

Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο συνδικαλιστικής οργάνωσης, σε μια προσπάθεια να κρυφτουν από τους ναζι, οι οποίοι είχαν το πλεονέκτημα σε αριθμούς. Οι ναζι, όμως, εβαλαν στο κτίριο φωτιά με βόμβες μολότοφ, ενώ τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους γυρίστηκε σε γυρίσματα με άτομα με πιστόλι. Μερικοί από αυτούς που επέζησαν της πυρκαγιάς ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου με ρόπαλα, με καμια  αιτιολογία, αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν .

Πολλά βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνουν ότι ορισμένα από τα θύματα της σφαγής της Οδησσού ειχαν τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την αιματοχυσία, ένας επιζών της σφαγής είπε στο RT .Η πυροσβεστική υπηρεσία, επίσης, δεν εσπευσε να διασώσει τους ανθρώπους, η γυναίκα ισχυρίστηκε. «Όταν οι πυροσβέστες έφθασαν, ήταν πολύ αργά - πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν ήδη πεθάνει, παρά το γεγονός ότι ο πιο κοντινός πυροσβεστικός σταθμός είναι 700 μέτρα μακριά από την περιοχή,» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «η αστυνομία ήταν σε αδράνεια.»
Τα εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το φλεγόμενο κτίριο εμπόδισαν τους πυροσβέστες από το να πάνε κοντά στο κτίριο εδώ και αρκετό καιρό, ένας άλλος μάρτυρας - ο επικεφαλής του τμήματος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Οδησσού, Βλαντιμίρ Bodelan - υποστήριξε.

Μια επίσημη έκθεση από το Κίεβο, δήλωσε ότι 32 άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία ή έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά, 10 έπεσαν στο θάνατό τους, και άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα από πυροβολισμούς. Μερικές ανεξάρτητες ομάδες ισχυρίζονται ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερα από τα επίσημα που κυκλοφορουν αριθμούς. Πέρυσι, ο τοπικος ιστορικός και πολιτικός αρθρογράφος Αλεξέι Ivakin, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια τη διερεύνηση της τραγωδίας, ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν τόσο πολλοί όπως 397 θύματα .
Την περασμένη εβδομάδα, μια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής της Οδησσού και απαιτώντας την τιμωρία για εκείνους που σκότωσαν αθώους πολίτες,  επίσης, με στόχο να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση στην Ουκρανία, TASS ανέφερε.

«Δεν θέλουμε Οδησσό [αιματοχυσία]  να ξεχαστεί. Μέχρι δικαιοσύνη αποδωθει στην Οδησσό, μέχρι να τιμωρούν κακοποιούς, θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρομασται και να επιστήσουμε  την προσοχή σε ό, τι συνέβη στην πόλη «, διοργανωτής της εκδήλωσης, Ντμίτρι Πισάρεφ, είπε στο TASS, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη διαμαρτυρία «είναι μια ακόμη προσπάθεια να σπάσει ένας αποκλεισμός των πληροφοριών.»
https://www.rt.com/news/386785-odessa-massacre-three-years-on/





----------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα οι Ουκρανοί φασίστες δολοφονούν τους συντρόφους μας στα Συνδικάτα στην Οδησσό.
Το χέρι των Ναζί όπλισαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τους χρησιμοποίησαν σαν μπροστάρηδες, για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία.
Ολοκληρωτική στήριξη παρείχε η Νατοϊκή "Αριστερά" η οποία φρόντισε να κάνει τις απαραίτητες πλάτες στου Ναζί και με τόνους προπαγάνδας να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες της στην Δυτική Αυτοκρατορία.
Εκεί ακριβώς ξεκίνησε και ο πόλεμος, με αυτό που εγώ έχω χαρακτηρίσει ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. Ένας πόλεμος που κρατάει μέχρι και σήμερα και δεν πρόκειται να τελειώσει μέχρι να εξαφανιστούν όλα αυτά τα κατακάθια
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!




------------------------------------------------------------------------




θρίαμβος!!!!!
έκλεισε η συμφωνία με τους τοκογλ...εεεε τους δανειστές!
πάνε οι συντάξεις των ''πλουσίων'' συνταξιούχων, όσων παίρνουν το τιτανοτεράστιο ποσό των 700+ ευρώ το μήνα!
αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ! δεν θα πληρώνουν φόρο δλδ μόνο όσοι λιμοκτονούν!
περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων κλπ!
τι τα θέλετε τα παιδιά? αφού θα σας αφήσουν για να πάνε στο εξωτερικό μπας και επιβιώσουν...
κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες!
είμαστε ελεύθεροι να πεθαίνουμε ησύχως και αθορύβως...
ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές αφού με τόσα λεφτά που τρέχουν από τα μπατζάκια μας δεν μας φτάνουν 6 μέρες για να ψωνίζουμε!
αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει η συμφωνία των ''θεσμών'' με την κυβέρνηση συριζα που ως γνωστόν θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και σε ένα άρθρο!
#όπου_βρίσκετε_συριζίδια_βαράτε_τα



--------------------------------------------------------------------



Από κάθε εργαζόμενο σε κατάστημα και από κάθε μικρομαγαζάτορα, κάθε Κυριακή, και μια κατάρα σε Τσίπρα, Τσακαλώτο, Αχτσίδου και σε όλους όσοι θα ψηφίσουν την καταδίκη αυτού του κόσμου να μη χαίρεται τη μέρα αυτή.
Πόσο παλιάνθρωπος μπορεί να 'ναι ο άλλος όταν τσαλαπατάει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων με μια υπογραφή, με μια ψήφο!
Πόση κακοψυχιά! Πόσο ψυχικό βούρκο κουβαλάει μέσα του!




------------------------------------------------------------------------



Η λαοπροβλητος κυβέρνησις έκανε αργία την Πρωτομαγιά και μετά χρησιμοποιησε την αργία για να κλείσει με τους "θεσμους" τις νέες μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητου, κατάργηση αργίας Κυριακης και διάλυσης του κοινωνικού κράτους.




----------------------------------------------------------------------------



Ανοικτά 30 Κυριακές το χρόνο θα είναι τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, απο το Σούνιο μέχρι τον Πειραιά και, δώστε βάση, γύρω από το αεροδρόμιο στα Σπάτα, όπου στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα ΙΚΕΑ, κάτι χερσα χωράφια κ ω τι περίεργο το εκπτωτικο πάρκο ΜακΑρθουρ Γκλεν, το οποίο καθημερινές βαράει μύγες κ έχει δουλειά ΜΌΝΟ ΣΆΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
Καθότι είναι γνωστό πόσο πολύ τουριστικό μέρος είναι τα Σπάτα,Λούτσα,Κορωπί το καλύτερο παπί κ οι ορδές των ξένων τουριστών που κατακλύζουν την περιοχή.




----------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 2/5, 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/05/01/oi-palaistinioi-apergoi-peinas-ua-nikisoun-ked-1-mai/
Ρουβίκωνας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση 2/5 18:00, στην πρεσβεία του Ισραήλ





--------------------------------------------------------------------------



Παραμένει στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος - Δεν έβρισκαν το διαβατήριό του
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 16:33
Ούτε την Τρίτη θα αποφυλακιστεί τελικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Η γραφειοκρατία τον κρατάει ακόμα στη φυλακή καθώς το διαβατήριό του ήταν άφαντο.

Σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και έτσι ο πρώην υπουργός έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό του αλλά αυτό δεν βρίσκονταν στην κατοχή της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα συγγενικά του πρόσωπα το διαβατήριο έχει παρακρατήσει με παλαιότερη δικαστική απόφαση.

Μπορεί η κινητοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισής του, οι οποίοι όλη την ημέρα αναζητούσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες το διαβατήριο του πρώην υπουργού, να ήταν άμεση αλλά όταν κατάφεραν να το πάρουν στα χέρια τους είχε παρέλθει το χρονικό περιθώριο για να μπορέσει να αποφυλακιστεί εντός της ημέρας, αφού οι υπηρεσίες κλείνουν στις 15:00.

Η αποφυλάκισή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο την Τετάρτη.




--------------------------------------------------------------------------




Απεργία για την Κυριακή 7 Μαΐου προγραμματίζουν οι έμποροι
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 16:52
Απεργία στο εμπόριο προγραμματίζει την Κυριακή 7 Μαΐου η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με αφορμή την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές‬, που ευνοει μονο τις μεγαλες ξενες αλυσιδες εμποριου.

‭Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «μία προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Επίσης διερωτάται η συνομοσπονδία αν συνιστά συνταγματική εκτροπή η συνύπαρξη νομοθετικών κειμένων λειτουργίας τις Κυριακές με την ουσιαστική απαγόρευση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ερμηνεύει πρωτογενώς το Σύνταγμα.




-------------------------------------------------------------------------------




Ο Πούτιν ζητά αμερόληπτη έρευνα για τη χρήση χημικών στη Συρία
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 16:48
Η Ρωσία καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων, από οποιονδήποτε και αν γίνεται, κι επιθυμεί τη διεξαγωγή μιας πλήρους και αμερόληπτης έρευνας γύρω από την επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στη συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν, τόνισε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν», είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. «Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από μια αμερόληπτη έρευνα», πρόσθεσε.

«Μια λύση για τη Συρία μπορεί να βρεθεί μόνο με ειρηνικά μέσα και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε εξάλλου ο Ρώσος ηγέτης.




-------------------------------------------------------------------------------




ΓΣΕΕ: Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου και επίθεση στην Κυβέρνηση για τη νέα συμφωνία και τα νέα μέτρα
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 16:38
Σκληρό και βάρβαρο το νέο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, επιδόματα και εργασιακές σχέσεις αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της έπειτα από την τελική συμφωνία Κυβέρνησης και δανειστών.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ επικυρώθηκε η συμφωνία της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της επιτίθεται στη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και επισημαίνει σχετικά με τη νέα συμφωνία ότι εμπεριέχει την πρωτοτυπία ότι ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το 4ο Μνημόνιο τα νέα μέτρα δεν θα ακολουθούνται από νέα χρηματοδότηση.

«Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011. Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα».

Η ΓΣΕΕ "ξεκαθαρίζει" ότι θα σταθεί απέναντι στην Κυβέρνηση και σημειώνει ότι στο πλευρό των Ελληνικών Συνδικάτων είναι και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα. Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ παρουσιάζει τη συνολική δράση της τα τελευταία χρόνια και τονίζει ότι έχει τη δύναμη το συνδικαλιστικό κίνημα να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.




----------------------------------------------------------------------




Στη δημοσιότητα έκθεση της CIA του 1985 για την επιρροή των Νέων Φιλοσόφων στην πολιτιστική και πολιτική ζωή της Γαλλίας
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 16:13
Με τον τίτλο «Γαλλία: η αποστασία των διανοουμένων της Αριστεράς», η CIA είχε συντάξει το 1985 μία έκθεση στην οποία ανέλυε την αντι-μαρξιστική πορεία των Γάλλων διανοούμενων στη διάρκεια των δεκαετιών '70 και '80 και τις επιπτώσεις που είχε στην πολιτιστική και πολιτική ζωή της χώρας. Η έκθεση δόθηκε αυτές τις μέρες στη δημοσιότητα στη Γαλλία χάρις σε έναν αμερικανικό νόμο για τον αποχαρακτηρισμό των φακέλων της CIA και την αναδημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le nouvel Observateur.

Διαβάζοντας την έκθεση γίνεται εμφανές οτι η CIA παρακολουθούσε στενά την λογοτεχνική και πνευματική ζωή της Γαλλίας, με τους Γάλλους μάλιστα να αναρωτιώνται μήπως συνεχίζει να το κάνει.

Οι Αμερικανοί κατάσκοποι που συνέταξαν την έκθεση φαίνεται να διάβασαν πολλά βιβλία, να πέρασαν πολλά βράδια Παρασκευής παρακολουθώντας την ιδιαίτερα δημοφιλή λογοτεχνική εκπομπή «Αποστροφές» και να «έσυραν» τις μαύρες τους καπαρντίνες στους διαδρόμους των πανεπιστημίων, κυρίως της Ναντέρ όπου, όπως γράφουν, « ο ελίτ μαρξισμός ήταν ο υπέρτατος κανόνας στα μέσα της δεκαετίας του 1970».

Είναι όμως γνωστό τοις πάσι ότι η κατασκοπεία των γάλλων διανοουμένων αποτελούσε μία παλιά συνήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ηδη από το 1945 το FBI παρακολουθούσε τον γάλλο φιλόσοφο Σαν -Πωλ Σαρτρ, από τον οποίο μάλιστα έκλεψαν τα τετράδια των πρόχειρων σημειώσεών του. Ο Καμί βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών. Σε κάποιες αναφορές μάλιστα τον ονόμαζαν «Αλμπέρ Κανί». Το 2013 ο άγγλος ερευνητής Αντι Μάρτιν μπόρεσε να συμβουλευθεί τα αρχεία των «ανθρώπων της σκιάς», οι οποίοι προφανώς έσπαγαν το κεφάλι τους μπροστά στο «Είναι και το Μηδέν» ή στο «Μύθο του Σίσυφου» προσπαθώντας να κατανοήσουν εάν «πίσω από τον υπαρξισμό και το παράλογο κρύβεται ο κομμουνισμός».
Η CIA προφανώς ανησυχούσε να μάθει εάν στην Ευρώπη η πνευματική αστική τάξη είχε στραφεί μαζικά προς τον μαρξισμό. Η Γαλλία, κατά την CIA, ήταν η μήτρα του παγκόσμιου αριστερισμού. Στην έκθεση του 1985 διαβάζουμε οτι « την μεταπολεμική περίοδο οι γάλλοι διανοούμενοι συνέβαλαν σημαντικά στο να δημιουργεί μία διεθνής εχθρότητα στην Ευρώπη και τον τρίτο Κόσμο κατά της αμερικανικής πολιτικής. Από τη Βηρυτό έως τη Λισαβόνα και την Πόλη του Μεξικού, η πνευματική ελίτ άκουγε και επαναλάμβανε στα καφέ την σκέψη και την φιλοσοφία στοχαστών, όπως του Ρεζίς Ντεμπρέ».

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, η CIA χρηματοδοτούσε κρυφά το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία, μια οργάνωση με έδρα το Παρίσι, η οποία ιδρύθηκε το 1950 με απόλυτη μυστικότητα με στόχο να αποσπάσει τους διανοούμενους από την επιρροή του Μαρξισμού και να τους φέρει πλησιέστερα στο αμερικάνικο μοντέλο σκέψης και έκφρασης. Το Κογκρέσο για την Πολιτιστική Ελευθερία βασίσθηκε στην ιδέα οτι η πολιτιστική ήττα του μαρξισμού θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας νέας αριστεράς, παρά μία τυχόν υποστήριξη της δεξιάς.
Η κύρια θέση της έκθεσης του 1985 είναι ότι η γαλλική μάχη κερδήθηκε. Ένα «νέο παριζιάνικο πνευματικό κλίμα» το οποίο χαρακτηρίζεται από τον αντι-ολοκληρωτισμό και ενσαρκώνεται από τον φιλόσοφο Μπερνάρ Ανρί-Λεβί, εφεξής θα λειτουργεί χωρίς να το γνωρίζει, για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η CIA χαιρετίζει το γεγονός οτι η διανοουμενίστικη αριστερά που κυβερνούσε το Παρίσι είναι πλέον νεκρή «εγκαταλελειμένη στους γηράσκοντες μανδαρίνους» ενώ χαρακτηρίζει τους Σαρτρ, Μπαρτ, Λακάν και Αλτουσέρ ως «την τελευταία ομάδα των μελετητών του κομμουνισμού». Σύμφωνα με την έκθεση, πρόκειται για ένα κακώς κρατημένο μυστικό του κόλπους του Γαλλικού Κομμουιστικού Κόμματος οτι « όλοι οι σημαντικοί κομμουνιστές έχουν πεθάνει ή εγκαταλείψει το κόμμα».

Οι αμερικανοί κατάσκοποι στρέφουν την προσοχή τους σε «μία κλίκα νέων ταραχοποιών οι οποίοι εδώ και μία δεκαετία έχουν εισέλθει με μεγάλο θόρυβο στους μαχητικούς κύκλους, επιτιθέμενοι στην γαλλική αριστερά, χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη και εγγενώς ολοκληρωτική»: την κλίκα των Νέων Φιλοσόφων.

Πρόκειται για πρώην κομμουνιστές οι οποίοι αποκήρυξαν «τις σταλινικές σοφιστείες» με επικεφαλής τους Μπερνάρ -Ενρί Λεβί και Αντρέ Γκλάκσμαν, οι οποίοι γίνονται δημοφιλείς «αντισταθμίζοντας την δυσνόητη πρόζα τους με το να γίνουν προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης.

Στην έκθεση διαβάζουμε οτι η CIA χάρηκε για το οτι : «ο Λεβί έγινε διευθυντής της συλλογής των νέων φιλοσόφων στον Grasset - έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Γαλλίας - θέση από όπου θα μπορούσε να διασφαλίσει οτι οι απόψεις των Νέων Φιλοσόφων θα έβρισκαν εύκολη πρόσβαση στο κοινό». Η ανάπτυξη των απόψεών τους, κατά την έκθεση, κατέστη δυνατή λόγω μίας «γενικής παρακμής της πνευματικής ζωής στη Γαλλία η οποία υπονόμευσε την πολιτική επιρροή των στοχαστών της αριστεράς».

Σύμφωνα με την CIA, το έργο της «νέας αυτής αριστεράς» είναι να «υποστηρίξει τους μετριοπαθείς σοσιαλιστές που αγωνίζονται να δημιουργήσουν μια ευρεία συμμαχία της κεντροαριστεράς» και παράλληλα «να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια των εξτρεμιστών σοσιαλιστών να αναστήσουν την «ένωση της αριστεράς» από κοινού με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Κυρίως όμως, σύμφωνα με την έκθεση της CIA, «πρέπει να επιτείνει τις διαφορές μεταξύ των αριστερών κομμάτων και στο εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβάλλει στην μεγαλύτερη αποστασία των Σοσιαλιστών ψηφοφόρων και των κομμουνιστών» . Στην ουσία, η CIA προφητεύει την έλευση-δημιουργία των ασυμβίβαστων αριστερών και της « μη-μόνιμης επανάστασης» -όρος που που αποδίδεται σε έναν ερωτώμενο γάλλο μαθητή.

Η μεγάλη όμως συμβολή των Νέων Φιλοσόφων είναι πολιτιστική: «Στη Γαλλία, ο αντι-αμερικανισμός που κάποτε στους κύκλους των πλουσίων θεωρείτο μία απόδειξη καλής εκπαίδευσης δεν είναι πλέον στη μόδα.Τώρα, συμβαίνει το αντίθετο. Εφεξής θεωρείται αγένεια το να κατηγορείς ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιθέτως, το να βρίσκεις αρετές στην Αμερική-ακόμα και να εντοπίζεις τα καλά πράγματα στην αμερικανική πολιτική, θεωρείται στοιχείο ενός διορατικού μυαλού».
Έτσι, χάρις σε αυτό το «κλίμα» «δύσκολα θα κινητοποιηθεί μία σημαντική αντίθεση στις αμερικανικές επιχειρήσεις εκείνη τη εποχή στην Κεντρική Αμερική». (Η έκθεση θυμίζει εδώ την υποστήριξη της αντι-κομμουνιστικής δικτατορίας στη Νικαράγουα.) Σύμφωνα με τις μυστικές εκθέσεις, τότε ο αντι-μαρξισμός έχει γίνει ένα τόσο σημαντικό μέρος της «γαλλικής πνευματικής ορθοδοξία» που οι «Νέοι φιλόσοφοι φαίνεται να μην έχουν πια να πουν τίποτα».

Σύμφωνα με το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας, η CIA ήταν είναι τόσο ευχαριστημένη να βλέπει τον Αρνί Λεβί να παίρνει τη θέση του Σάρτρ, που δεν αντιλήφθηκε οτι η «σκληρή γραμμή» της αριστεράς δεν είχε εξαφανιστεί. Δεν κατάφερε να προφητέψει την απήχηση στο κοινό του φιλοσόφου Πιέρ Μπουρντιέ, τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του 1995, τα περιβαλλοντικά κινήματα και εκείνα κατά της παγκοσμιοποίησης.

Ωστόσο, η CIA διαισθάνθηκε ότι δεν θα αργούσε να «ξυπνήσει» η δεξιά. Στην έκθεση διαφαίνεται η «πνευματική αναγέννηση της δεξιάς», ενώ για τον « γαλλικό συντηρητισμό» η έκθεση υποστηρίζει οτι βρέθηκε «απαξιωμένος από τον ξενοφοβικό εθνικισμό του, την αντι-ισονομία του και την εγγύτητά με τον φασισμό» .

Στη έκθεση διαβάζουμε επίσης οτι η γνωστή λέσχη Club de l'Horloge -ιδρύθηκε το 1974 και δραστηριοποιήθηκε έως το 2014- προσέλαβε πολλούς «νέους διπλωματούχους από την γνωστή σχολή δημόσιας διοίκησης ENA». Ότι το «Figaro Magazine» έγινε η πλατφόρμα έκφρασης στοχαστών με χριστιανικές ρίζες-ακόμα και προ-χριστιανικές, με στόχο την πολιστική ανανέωση με την πεποίθηση οτι «η γαλλική κουλτούρα έχει διαβρωθεί από εξωτερικές επιρροές». Εχουν ήδη περάσει τριάντα δύο χρόνια.




------------------------------------------------------------------------------




Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 15:45
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σόμποτκα ανακοίνωσε την Τρίτη την παραίτησή του καθώς και την παραίτηση του υπουργικού του συμβουλίου, ύστερα από διαμάχη με τον υπουργό του επί των Οικονομικών, τον δισεκατομμυριούχο Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος είναι ύποπτος για φορολογική απάτη.  Οι προηγουμενες εκλογες τον Οκτωβριο του 2013, οποτε σε λιγους μηνες θα γινόντουσαν παλι εκλογες, αφου πλεον εχει φτασει η τετραετια.

«Θα υποβάλω συντομα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν. Είναι απαράδεκτο ο Αντρέι Μπάμπις να παραμένει στη θέση του υπουργού Οικονομικών», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός. Ο Μπάμπις, επικεφαλής της νεοφιλελευθερης κεντροδεξιας παράταξης ΑΝΟ (Δραση Δυσαρεστημένων), αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.




---------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πορείες για την Πρωτομαγιά
Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 11:04
Οι διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στις ΗΠΑ αμαυρώθηκαν από βίαιες συγκρούσεις, με επεισόδια να ξεσπούν στο Πόρτλαντ στην Πολιτεία του Όρεγκον και μια αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Στο Πόρτλαντ η πορεία στην οποία συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι εξελίχθηκε σε επεισόδια όταν αναρχικοί έριξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ, αλλά και κουτάκια αναψυκτικών εναντίον των αστυνομικών. Βανδαλισμοί έγιναν σε πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ενώ τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.
Η αστυνομία της πόλης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο, επισημαίνοντας στον λογαριασμό της στο Twitter ότι στη διαδήλωση έχουν ξεσπάσει «ταραχές».
Στη Νέα Υόρκη η διαδήλωση που έγινε κυρίως προς υποστήριξη των παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ πραγματοποιήθηκε ειρηνικά στην Φόλεϊ Σκουέρ στο νότιο Μανχάταν. Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο έκανε μια σύντομη εμφάνιση.

Όμως αργά το απόγευμα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ενώθηκε με τη διαδήλωση αυτή μια άλλη ομάδα διαδηλωτών από τη Γιούνιον Σκουέρ.
Διαδηλωτές υποστηρικτές του Τραμπ που κρατούσαν αμερικανικές σημαίες και κονκάρδες που έγραφαν: «Κάντε την Αμερική και πάλι μεγάλη»- το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ- βρέθηκαν στη μέση του πλήθους.

Την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνισή τους μια ομάδα αντιπάλων του Τραμπ, ντυμένοι στα μαύρα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα και κρατώντας μαύρες σημαίες.

Οι δύο ομάδες άρχισαν να συγκρούονται, ενώ αμέσως επενέβη η αστυνομία για να τις χωρίσει. Λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα η διαδήλωση άρχισε να διαλύεται.

Νωρίτερα χθες 12 διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά στην έδρα της τράπεζας JP Morgan, όπου είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τη χρηματοδότηση από κάποιες τράπεζες κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών.

Διαδηλώσεις κατά του Τραμπ πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως το Σικάγο, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά κρατώντας αμερικανικές σημαίες, μεξικανικές και σημαίες με το ουράνιο τόξο της κοινότητας των ομοφυλόφιλων.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στο Λος Άντζελες έπειτα από έκκληση οργανώσεων με το σύνθημα «Λος Άντζελες αντιστάσου».




----------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο προτείνει νέα συνέλευση σε ομιλία του σε συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
 Τρίτη, 2 Μαΐου 2017, 04:48
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την ψηφοφορία για μια νέα λαϊκή συνέλευση που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το σύνταγμα.

"Δεν θέλω έναν εμφύλιο", είπε ο Μαδούρο σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο κέντρο του Καράκας.

Ο Μαδούρο έχει ενεργοποιήσει ένα συνταγματικό άρθρο που επιτρέπει τη μεταρρύθμιση όλων των δημόσιων ρόλων, όπως έκανε ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες το 1999 σε μικρό διάστημα αφότου κέρδισε την εξουσία στην νοτιοαμερικανική χώρα που αποτελεί μέλος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (OPEC).
Ο Μαδούρο ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ συνδράμουν σε πραξικόπημα εναντίον του.
Στο κεντρικό Καράκας, οι εκατονταδες χιλιαδες υποστηρικτές του Μαδούρο χαιρέτιζαν ένα τεράστιο μπαλόνι που απεικόνιζε τον Τσάβες και καταφέρονταν εναντίον των ακροδεξιών πληρωμενων από την Ουασινγκτον, τους οποίους αποκαλούσαν "τρομοκράτες", επειδη καταστρεφουν νοσοκομεια και δημοσια κτιρια.




--------------------------------------------------------------------------------




Αργεντινή: Οι «Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου» είναι ακόμη εδώ
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 21:31
Οι «Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου», που απαιτούν ακούραστα την αλήθεια για την τύχη των παιδιών τους, τα οποία εξαφανίσθηκαν στη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή, γιόρτασαν χθες Κυριακή στο Μπουένος Άιρες την 40η επέτειο από την πρώτη συγκέντρωσή τους.

Στις 30 Απριλίου 1977 ήταν 14 οι μητέρες που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο είχαν καταλάβει οι στρατιωτικοί μετά το πραξικόπημα του Μαρτίου 1976. Νοικοκυρές οι περισσότερες, οι γυναίκες αυτές της Αργεντινής είχαν τολμήσει να προσβάλουν τη χούντα την ώρα που η καταστολή βρισκόταν στο απόγειο.

Οι στρατιωτικοί τις βάφτισαν περιφρονητικά «οι τρελές της πλατείας του Μαΐου» και τις υποχρέωναν να περπατούν γύρω από το άγαλμα στο κέντρο της πλατείας, καθώς οι στατικές συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων απαγορεύονταν.

Τριάντα χιλιάδες αντιπολιτευόμενοι εξοντώθηκαν από την ακροδεξιά πολιτοφυλακή Τριπλό Α ή από τη δικτατορία, που κυβέρνησε την Αργεντινή από το 1976 έως το 1983.

«Τριάντα χιλιάδες λόγοι για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» έγραφε χθες ένα πανό σ' αυτή την επετειακή πορεία.

«Ας παραμείνουμε σε επιφυλακή, ας παραμείνουμε σε επιφυλακή. Ζουν ... τα ιδανικά των εξαφανισμένων» που θεωρούνται νεκροί, φώναξαν επίσης χθες εκατοντάδες πολίτες. Επικεφαλής τους πάντα η ιδρύτρια του κινήματος των «Μητέρων», η Χέμπε ντε Μποναφίνι, ηλικίας πλέον 88 ετών, στην αναπηρική καρέκλα της, αλλά πάντα εξίσου δημοφιλής με την άψογη λευκή μαντίλα.

Ογδοντάρες οι πιο νέες, θα μπορούσαν να έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα ή να περιορίσουν τις διαδηλώσεις, όμως ο χρόνος δεν μείωσε την αποφασιστικότητά τους. Συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κάθε Πέμπτη στις 15:30.

Το 2003, η έλευση στην εξουσία του Νέστορ Κίρτσνερ είχε τονώσει τις ελπίδες τους. Εκατοντάδες στρατιωτικοί δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν για την καταπίεση που ασκούσαν στους αντιπάλους της χούντας.



---------------------------------------------------------------------------




Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα εξηγεί τι συμβαίνει στη χώρα του

Δεκάδες συναγωνιστές παρακολούθησαν την εκδήλωση – συζήτηση με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανελλαδικής Ανεξάρτητης  Ταξικής Εργατικής Κίνησης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Χοσέ Μαρτί” την Τετάρτη 28 Απρίλη 2017.

Ο πρέσβης αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση  που αντιμετωπίζει η χώρα του από τον συνεχιζόμενο για χρόνια οικονομικό πόλεμο και την συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική παρέμβαση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή και γενικότερα, αναφέρθηκε στην όξυνση των τελευταίων ημερών.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο κέντρο της μιντιακής επίθεσης. Μπορεί να περάσουν κάποιες εβδομάδες χωρίς ειδήσεις για τη Βενεζουέλα – είπε - πράγμα που σημαίνει ότι εκείνο το διάστημα τα πράγματα πάνε καλά,  υπάρχουν όμως και διαστήματα που τα διεθνή ΜΜΕ κατακλύζονται από ειδήσεις για τη χώρα του, κατά κανόνα αρνητικές.

Τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζεται μια όξυνση της δράσης της φασιστικής αντιπολίτευσης, με βίαιες ενέργειες, δολοφονίες, ανοιχτή βία στους δρόμους, επιθέσεις σε δημόσια κτίρια, ακόμα και σε ένα μαιευτήριο τις τελευταίες μέρες. Η στοχευμένη αυτή δράση, έχει κοστίσει μέχρι τώρα 27 νεκρούς στη χώρα του.
Ο πρέσβης επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί ο κίνδυνος για την Μπολιβαριανή Επανάσταση και την χώρα, είναι κυρίως από το εξωτερικό και έχει αυξηθεί με τις τελευταίες κινήσεις. Συγκεκριμένα, το διάταγμα Ομπάμα που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να κάνει στρατιωτική επέμβαση χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου και σε αυτό το πνεύμα κινούνται και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Διοίκησης του Νότου του Στρατού των ΗΠΑ. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από ποτέ, τόνισε, για άμεση ή έμμεση στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

Αναφερόμενος στους λόγους που η Βενεζουέλα είναι μόνιμα στο στόχαστρο των ΗΠΑ, πέρα από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τα μεγάλα πετρελαϊκά της αποθέματα, τόνισε:
Παρότι δεν θελήσαμε ποτέ να είμαστε πρότυπο για κανέναν, γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα έχουμε υπάρξει ένα παράδειγμα, γιατί αποδείξαμε ότι υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό. Ευχαριστώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί που με κάλεσε σήμερα εδώ, γιατί σήμερα μπορώ να σας πω ότι αυτό το παράδειγμα που δώσαμε σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να αφανιστεί. «Τα πιόνια έχουν στηθεί πια στην σκακιέρα» και σήμερα όσο ποτέ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.

Με κάθε ταπεινότητα ζητώ την αλληλεγγύη σας, την αλληλεγγύη σας με την Επανάστασή μας και την διαδικασία αλλαγών, την αλληλεγγύη σας με τους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Γιατί  ήδη στη Βενεζουέλα έχουν πεθάνει την τελευταία εβδομάδα 27 άτομα, εξ αιτίας της φασιστικής βίας και εμείς θέλουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουν να αυξηθούν οι θάνατοι στη χώρα μας και σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου. Απέναντι στις μεγάλες αυτοκρατορίες, οι λαοί πάντα είχαν φωνή. Γι αυτό ζητάμε σήμερα την υποστήριξη του Ελληνικού λαού, του ζητάμε να σταθεί αλληλέγγυος  δίπλα στη Βενεζουέλα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και μικρές τοποθετήσεις και για πάνω από 2 ώρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον, τον προβληματισμό τους και την αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο λαό της Βενεζουέλας. Αρκετοί πρότειναν διάφορες ιδέες και τρόπους για την οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης, που είναι υπό συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Βενεζουέλα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ και οι αγωνιστές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε επιφυλακή.




--------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
H Βενεζουέλα αποχωρεί από τον ΟΑΚ και έρχεται σε ρήξη με τον ιμπεριαλιστικό παρεμβατισμό

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) για να δώσει τέλος στις καταχρηστικές παρεμβάσεις και στην παραβίαση της νομιμότητας.

“Έκανα ένα γιγαντιαίο βήμα για να σπάσουμε τον ιμπεριαλιστικό παρεμβατισμό”, δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, αναφερόμενος στην αποχώρηση της χώρας του από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών μπροστά στην συνεχιζόμενη επιθετικότητα και τις παρεμβάσεις.

Αυτή η 26η Απριλίου , δήλωσε ο πρόεδρος, είναι μια ημέρα αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας για την Βενεζουέλα, το λίκνο των Απελευθερωτών θα νικήσει τα σχέδια παρέμβασης και αυτό θα γίνει σεβαστό.

Ο Μαδούρο επανέλαβε την ανακοίνωση που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσυ Ροντρίγκες, για την έναρξη από αυτή την Πέμπτη της διαδικασίας αποχώρησης από τον ΟΑΚ, με μια επιστολή – καταγγελία που κατέθεσε στον οργανισμό.
Η απόφαση της αποχώρησης πάρθηκε λόγω της σύγκλησης την Πέμπτη του Μόνιμου Συμβουλίου με θέμα συζήτησης την Βενεζουέλα, χωρίς την έγκριση της χώρας.

“Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια εξαναγκασμού ενάντια στα Κράτη και παραβιάζει τα άρθρα 1, 19 & 20 της Χάρτας του ΟΑΚ”, δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στον οργανισμό Σαμουέλ Μονκάδα.

Στην συνάντηση, πάρθηκε επιπλέον η απόφαση να συγκληθεί συμβουλευτική σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών για να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας.

“Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το παρεμβατικό και παράνομο ψήφισμα. Η κυριαρχία της Βενεζουέλας περιφρουρείται σε όλες τις περιστάσεις”, δήλωσε ο Μονκάδα.

“Η Μπολιβαριανή Επαναστατική Βενεζουέλα του Τσάβες, θα συνεχίσει την πορεία της προς την πραγματική ανεξαρτησία και κανείς δεν θα μας σταματήσει”, δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, ο Νικολάς Μαδούρο.




---------------------------------------------------------------------------


Σωζουν τους τραπεζιτες με εντολη Σοιμπλε-ΔΝΤ. Κατατιθεται  (εντος του Μαιου) τροπολογια-σκανδαλο με την οποια δεν θα διωκονται για τις αποφασεις τους.



--------------------------------------------------------------------------



1,5 εκατ Ελληνες σε κατασταση ακραιας φτωχειας. Τα Μνημονια εφεραν τη δυστυχια και  ισοπεδωσαν τα νοικοκυρια. Το 13,6% του πληθυσμου σε ακραια φτωχεια.



-------------------------------------------------------------------------



Οι απαιτησεις της Fraport διωχνουν την αερολεσχη στα Χανια.




---------------------------------------------------------------------



Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης στον βενεζουελάνικο λαό
Εκδήλωση με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Αναλυτικός στις απαντήσεις του με σειρά στοιχείων, ειλικρινής ως προς τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις του και έκπληκτος για το γεγονός ότι «ναι, υπάρχουν πολλά ΜΜΕ, σε πολλές χώρες του κόσμου, και στην Ελλάδα που συνειδητά μεταδίδουν ψευδή στοιχεία και διαμορφώνουν, αντί να καλύπτουν, την πραγματικότητα», (ίσως δεν έχει παρακολουθήσει τόσο πολύ τον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων όλα τα τελευταία χρόνια από τα μεγάλα ΜΜΕ και στην Ελλάδα) ήταν ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερντάντεζ, κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα που διοργανώθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί».

Σημείωσε επίσης ότι παρά την κρίση και τις δυσκολίες, οι λαϊκές επιτροπές συνεχίζουν να διανέμουν τρόφιμα κανονικά σε περίπου 6 εκατομμύρια οικογένειες, δηλαδή σε αριθμό μεγαλύτερο του μισού του συνολικού πληθυσμού των 30 εκατομμυρίων της χώρας), συνεχίζεται η παράδοση κατοικιών σε φτωχές οικογένειες (μόλις την τελευταία 3ετία, παραδόθηκαν 1,5 εκατομμύριο σπίτια), και δεν έχουν περικοπεί στο παραμικρό τα κοινωνικά προγράμματα που διασφαλίζουν δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδιά και διανομή τροφίμων στους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο Φαρίντ Φερνάντεζ ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι άλλο πράγμα η ηγεσία της αντιπολίτευσης η οποία έχει αποδεδειγμένα και με στοιχεία στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και χρηματοδοτείται από σειρά τόσο απευθείας από την Ουάσινγκτον όσο και από σειρά άλλων ιδρυμάτων που ελέγχονται από αυτήν, είναι άλλο πράγμα τα εγκληματικά στοιχεία που προκαλούν θανάτους πολιτών και τσαβίστας και εμπλέκονται σε επιθέσεις σε καταστήματα, σε δημόσια κτίρια, σε καταστροφές εξοπλισμού και πλιάτσικο, και είναι άλλο πράγμα οι απλοί πολίτες που δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος αλλά έχουν διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση. Όπως είπε με τους τελευταίους, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα και σέβεται πλήρως τη διαφωνία τους.
Παρουσίασε επίσης στοιχεία, απαντώντας σε όλους όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για αυταρχισμό και βία, που αποδεικνύουν την ταυτότητα των, μέχρι σήμερα, νεκρών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης καθώς και σειρά καταστροφών που έχουν προκαλέσει σε δημόσια κτίρια που παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Κατήγγειλε, δε, ότι ως επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Ελλάδα έχει προσπαθήσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες να έρθει σε επικοινωνία με ελληνικά ΜΜΕ, προκειμένου και να τους παραδώσει στοιχεία αλλά και να ακουστεί και η άποψη της κυβέρνησης της χώρας, εκτός από αυτήν πχ του CNN, (στο πλαίσιο, ας πούμε, της δήθεν αντικειμενικότητας που ευαγγελίζονται τα ίδια αυτά ΜΜΕ), και σχεδόν ουδείς ανταποκρίθηκε έστω και στο τυπικό καθήκον της «στεγνής» παρουσίασης της άποψής του.
Ο Φαρίντ Φερντάντεζ έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έχει επιτευχθεί αλλά και για το τι δεν έχει ακόμη γίνει στη Βενεζουέλα,  σημειώνοντας ότι μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια δεν είναι εύκολο να αλλάξει ριζικά μια αποικιοκρατούμενη, επί εκατονταετίες, οικονομία. Είπε ότι έχουν εθνικοποιηθεί οι τομείς της ενέργειας, του αλουμινίου, της σιδηρουργίας, των τηλεπικοινωνιών, καθώς και μέρος του τραπεζικού τομέα, αλλά όχι πχ η διανομή αγαθών και η αγροτική βιομηχανία, ή η εισαγωγή και διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων. Πάνω ακριβώς σε αυτούς τους τομείς στηρίζεται κυρίως  το οικονομικό σαμποτάζ που η αντιπολίτευση κάνει για να πυροδοτήσει ένταση και να δημιουργήσει κοινωνικό χάος προκειμένου να πετύχει το στόχο της για ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου και της κυβέρνησής του.
Αφού εξήγησε ότι πολλές ξένες εταιρείες διαφορετικών εθνικοτήτων δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς στη Βενεζουέλα, με το κράτος να διατηρεί τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών στις περισσότερες περιπτώσεις, θύμισε, επίσης, ότι έγινε και αγροτική μεταρρύθμιση όπου διανεμήθηκε γη που είχαν μεγαλοακτήμονες, όμως η βελτίωση του επιπέδου ζωής και η δραματική μείωση του επιπέδου της φτώχειας, αύξησε και τη ζήτηση οπότε δεν κατέστη δυνατό να μπορέσουν να καλυφθούν, παρά τα βήματα αυτά, όλες οι ανάγκες. Γι αυτό και συνεχίστηκαν και οι εισαγωγές σε πολλά προϊόντα αλλά και η εξάρτηση από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
«Ναι, ανησυχούμε! Ανησυχούμε γιατί η εξόφθαλμη προπαγάνδα και τα χονδροειδή ψέματα παρουσιάζονται με τέτοια επίμονη και καταιγιστική μορφή που αντιλαμβανόμαστε ότι σε επίπεδο παγκόσμιας κοινής γνώμης έχουν αρχίσει να «αφήνουν κάτι». Ανησυχούμε γιατί όταν ο επικεφαλής της διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Νότια Αμερική κάνει λόγο για «γενικευμένη (στρατιωτική) απάντηση» στην περιοχή λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα και αυτό έρχεται να προστεθεί στο χαρακτηρισμό της χώρας μας ως «απειλή για τις ΓΠΑ» από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε διάταγμα που μπορεί ο ίδιος να μην εφάρμοσε ποτέ αλλά παραμένει ενεργό, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.  Ανησυχούμε, δηλαδή, για τα εκτός των συνόρων μας,  όχι για το εσωτερικό. Γιατί εντός, η πλειοψηφία του λαού της Βενεζουέλας έχει επωφεληθεί από τις διαδοχικές κυβερνήσεις  Τσάβες και σήμερα Μαδούρο, η πλειοψηφία του λαού είναι μαζί μας. Και το βέβαιο είναι ότι αν υπάρχει κάποια στιγμή πιο κρίσιμη που θα έπρεπε να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τον λαό της Βενεζουέλας, αυτή είναι τώρα. Γιατί οι λαοί είχαν πάντα λόγο και φωνή απέναντι στις αυτοκρατορίες.»



---------------------------------------------------------------------------



Στη συγκεντρωση εξω απο την σιωνιστικη πρεσβεια στην Αθηνα, βρεθηκαν περιπου 100 ατομα, οι μισοι Παλαιστινιοι.
μαθαίνω ότι κάποιοι "αντιεξουσιαστες" ενοχλήθηκαν από τη συριακή σημαία που υπήρχε σήμερα στη συγκέντρωση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας...οκ παίδες, την επόμενη φορά θα φέρουμε τη σημαία της Αλ Νούσρα να είστε ευχαριστημένοι

Ένα τεράστιο μπράβο στον Σάββα Μιχαήλ που συμμετειχε στη συγκεντρωση ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα πως δεν είναι όλοι το ίδιο
Ο μόνος σοβαρός τροτσκιστής. Και τον σέβονται όλοι ανεξαρτήτως των ιδεολογικων διαφορών.



--------------------------------------------------------------------------



Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «κεντροαριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)
Δε μάς έφταναν τα χριστιανοταλιμπανέζικα έθιμα είπαμε να επιτρέψουμε κι άλλα μην μας πουν απολίτιστους
Ο βασανισμός των ζώων και με νόμο τώρα

Τι είναι ουσιαστικά η τελετουργική - θρησκευτική σφαγή Χαλάλ, Κοσέρ;
Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη. Αυτή η μέθοδος σφαγής ζώων βασίζεται στα όσα ορίζει ο Ισλαμισμός και η Σαρία και εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά σφαγεία καθώς και κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα εβραϊκά σφαγεία (με την μέθοδο σφαγής Κοσέρ).

Ο τρόπος σφαγής του ζώου πρέπει να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία και επίκληση του θεού (προσευχή) από ιερωμένους (ιμάμηδες και ραββίνους αντίστοιχα) της κάθε θρησκείας. Η σφαγή γίνεται με κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα από τις φλέβες πρέπει να αποστραγγίζεται.

Επειδή τα ζώα σύμφωνα με τους μουσουλμάνους δεν πρέπει να σφάζονται αν δεν στέκονται στα πόδια τους και αν δεν έχουν πλήρως τις αισθήσεις τους γι’ αυτό και δεν προηγείται η αναισθητοποίηση μέσω ηλεκτρικού πιστολιού με αποτέλεσμα η σφαγή να είναι ιδιαιτέρως πιο οδυνηρή αφού δεν μιλάμε για ακαριαίο θάνατο του ζώου, το οποίο τελικά πεθαίνει από την αφαίμαξη είτε κρεμασμένο ανάποδα (Κοσέρ) είτε ενώ κείτεται στο έδαφος (Χαλάλ)…

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στον περαιτέρω βασανισμό των ζώων με σκοπό το κέρδος





---------------------------------------------------------------------------------



Με εντολή του νεοταξίτη Κοτζιά & Τσίπρα... η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα της UNESCO για την Ιερουσαλήμ κι εναντίον του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος...

Η UNESCO, οργάνωση Πολιτισμού του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα που αρνείται δικαιώματα του κατοχικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος στην Ιερουσαλήμ...

Το ψήφισμα δηλώνει ότι «όλα τα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα και ενέργειες που έλαβε το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη και που έχουν αλλάξει ή έχουν σκοπό να αλλάξουν το χαρακτήρα και το καθεστώς της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ... είναι ΑΚΥΡΑ και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως».
Πρωτεύουσα της Παλαιστίνης είναι η Ιερουσαλήμ!




-------------------------------------------------------------------




Η τέχνη των σιωνιστών γίνεται με το αίμα των παλαιστίνιων. Συγκέντρωση έξω από τη Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48), Πέμπτη, 4 Μάη. Ώρα 6μμ.

Μετά το ίδρυμα Κακογιάννη, το ίδρυμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας σπεύδει να δηλώσει και αυτό υποταγή στα κελεύσματα στρατηγικής συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Διοργανώνει αυτή τη βδομάδα πενθήμερο αφιέρωμα ισραηλινών ταινιών προκειμένου να γνωρίσει το ελληνικό κοινό τη προπαγάνδα του σιωνιστικού κινηματογράφου.
Η ενέργεια αυτή είναι προκλητική, ειδικά όταν από τις 17 Απριλίου περισσότεροι από 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχουν στην επ' αόριστον μαζική απεργία πείνας "Για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια" ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των 6500 κρατουμένων.
Στην αφίσα του αφιερώματος της Ταινιοθήκης, εμφανίζεται και το σήμα της σιωνιστικής πρεσβείας, η οποία προφανώς συνεργάζεται με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας για την πραγματοποίηση του αφιερώματος στη σιωνιστική κινηματογραφική προπαγάνδα.
Στο δελτίο τύπου της Ταινιοθήκης διαβάζουμε τα εξής προκλητικά:
Οι «Ημέρες Ισραηλινού Κινηματογράφου» προσφέρουν στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικές πτυχές της κοινωνίας και της καθημερινότητας του Ισραήλ, πέρα από αυτές που προβάλλει η επικαιρότητα.
Δεν ξέρουμε που ακριβώς διαφαίνεται η ελπίδα στους ιθύνοντες της Ταινιοθήκης. Γνωρίζουμε όμως ότι η λεπίδα του σιωνισμού ξεσπιτώνει καθημερινά δεκάδες παλαιστίνιους από τις πατρογονικές τους εστίες στη Δυτική Οχθη, ασκεί ασφυκτική πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας που αντιστέκεται με νύχια και με δόντια στο μαρτύριο της πείνας που της έχει επιβληθεί από το σιωνιστικό στρατό.
Δεκαετίες η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ σπέρνει τον όλεθρο σε ένα λαό προκειμένου να τον εξαφανίσει από προσώπου γης. Ο λαός αυτός, όμως, κάτω από τις χειρότερες συνθήκες βάρβαρης κατοχής συνεχίζει να αντιστέκεται. Ολοι οι ισχυροί της γης σήμερα, οι ιμπεριαλιστές και οι παρατρεχάμενοί τους (βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) συνεργάζονται με τους κατακτητές σιωνιστές. Όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης απλώνουν πέπλο σιωπής για τα ειδεχθή κατοχικά εγκλήματα του κράτους-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.
Το χρέος το δικό μας είναι να σπάσουμε τη σιωπή.
Να τερματίσουμε κάθε συνεργασία με τους σιωνιστές ναζί.
Ολοι και όλες έξω από τη Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Πέμπτη, 4 Μάη. Ώρα 6μμ.




------------------------------------------------------------------------------




Συρία... 1η Μάη... η Υπόσχεση...
...των Εργαζομένων της Συρίας: "Μια Πατρίδα που οικοδομήθηκε με τον Ιδρώτα μας, την υπερασπιζόμαστε με το Αίμα μας"!




-------------------------------------------------------------------------




Σιγά να απουσίαζε από το προσκλητήριο της Μέρκελ ο "ριζοσπάστης αριστερός" Ζαν-Λυκ Μελανσόν...

Το προσκλητήριο είναι σαφές Πρώτη η Μέρκελ και μετά ΟΛΟΙ ζητωκραυγάζουν: Εμπρός Εμμανουέλ Μακρόν!
Έτσι μετά από λίγες ημέρες "υπέκυψε" κι ο "αριστερός" Μελανσόν, που λες κι ψηφοφόροι του είναι πρόβατα σε μαντρί τους προειδοποίησε για το "φρικτό λάθος" μιας ψήφου υπέρ της Λεπέν...
Δεν κάλεσε ανοικτά υπέρ του Μακρόν με τον οποίο διαφωνεί ουσιαστικά στο εργασιακό και με τον οποίο έχουν κοινές ΝΑΤΟϊκές θέσεις για τη μεγάλη αποικιοκρατική Γαλλία -όπως την επίθεση εναντίον της Συρίας-, ούτε κάλεσε σε αποχή, αλλά συντάχθηκε με την κυρία Μέρκελ για την "Ευρώπη".
Όταν ζητάς να καταψηφιστεί ο ένας από τους δύο μονομάχους για την προεδρία, τι άλλο μπορεί να σημαίνει από υπερψήφιση της επιλογής του Διευθυντηρίου;
Είπαμε... το αίμα νερό δεν γίνεται για τον πρώην σοσιαλιστή Γερουσιαστή Μελανσόν και πως να δυσαρεστήσεις τον κύριο Ολάντ, την κυρία Μέρκελ και πρωτίστως τη γαλλική πολεμική βιομηχανία που ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι; Κι όμως... ο Jean-Luc Melenchon είναι ένας Τσίπρας!



-----------------------------------------------------------------



Τρίτη, 2 Μαΐου 2017
35 εκατομμύρια απεργοί στη Βραζιλία ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Τέμερ

Η κυβέρνηση του πραξικοπηματία επιχειρεί να επιβάλει μια μεταρρύθμιση στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό σύστημα που επιτίθεται στα βασικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Στις μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις μεγάλες πόλεις, η ντε φάκτο κυβέρνηση απάντησε με βίαιη καταστολή.

Η κυβέρνηση του πραξικοπηματία Μισέλ Τέμερ αντιμετώπισε μια επιβλητική γενική απεργία κατά την οποία οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες προσαρμογές που υλοποιεί ο ντε φάκτο πρόεδρος και πολλοί αναλυτές την χαρακτήρισαν ως ιστορική.

Οι προωθούμενες προσαρμογές περιλαμβάνουν μια μεταρρύθμιση στο εργασιακό και το συνταξιοδοτικό που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 65 χρόνια. Αυτά τα μέτρα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων, αύξησης της ανεργίας, πάγωμα των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση, αυξάνοντας την φτώχεια και την ανέχεια.

Η απεργία παρέλυσε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας (Σαν Πάολο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Μπραζίλια κλπ) και αγκάλιασε τις επίγειες και εναέριες μεταφορές, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους κλάδους, οι εργαζόμενοι των οποίων απέρριψαν τις νεοφιλελεύθερη πολιτική του πραξικοπηματία προέδρου.

Ο διεθνής πολιτικός αναλυτής Χόρχε Κρεγιένες, δήλωσε ότι “οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάριο και η γενική απεργία στις 6 Απρίλη στην Αργεντινή, μαζί με αυτήν την γενική απεργία στη Βραζιλία και τους άλλους αγώνες που πραγματοποιούνται στην ήπειρο, είναι το σημάδι μιας πολύ ισχυρής λαϊκής αφύπνισης. Αφύπνισης που πραγματοποιείται για να αντιμετωπιστεί η επάνοδος της δεξιάς και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλει να επιβάλει η αυτοκρατορία στην περιοχή. Πρόκειται για μια επαναφορά στο προσκήνιο του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης”.

Ο Κρεγιένες επεσήμανε ότι “αυτή η μαζική απεργία αποτελεί αναμφισβήτητα, μεγάλο πρόβλημα για την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο Τέμερ κατάφερε κάτι που δεν είχε επιτευχθεί εδώ και πολλά χρόνια, να ενώσει όλα τα συνδικάτα, τα ένωσε όμως εναντίον του”.

Τέλος, όσον αφορά το προφίλ του πρώην προέδρου Λουίς Ιγνάσιο “Λούλα” ντα Σίλβα, ο Κρεγιένες σημείωσε ότι “είναι αναπόφευκτο, ο Λούλα να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, και η δεξιά να προσπαθεί να τον αποκλείσει. Ο Λούλα έχει μεγάλη επιρροή στο εργατικό και λαϊκό κίνημα της Βραζιλίας, και σε συνδυασμό με την απαξίωση του Τέμερ και την αδυναμία της κυβέρνησης της Βραζιλίας, τη στιγμή που δείχνει πιθανό ένα νέο κύμα λαϊκών κυβερνήσεων, όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή”.




-----------------------------------------------------------------------




Νότια Κορέα
Ενώ η Κορεατική Χερσόνησος βρίσκεται στο επίκεντρο των ραγδαίων εξελιξεων, στη Νότια Κορέα χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι διαδήλωσαν καταδικάζοντας τη σταθερή πλέον τακτική των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων να απασχολούν εργαζόμενους με προσωρινές σχέσεις εργασίας.




----------------------------------------------------------------------



Ινδία
Μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές επαρχίες και της Ινδίας, όπου μεταξύ άλλων ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή εργαζομένων γυναικών.



----------------------------------------------------------------------------



Φιλιππίνες
Μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν και στις Φιλιππίνες, όπου πολλά συνδικάτα ξεχώρισαν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη κατά της «εργολαβοποίησης», φαινομένου που επεκτείνεται ραγδαία, αφού μειώνει το λεγόμενο «εργατικό κόστος». Στη Μανίλα, ένα αστυνομικό «φράγμα» εμπόδισε τους διαδηλωτές να φτάσουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------



Ινδονησία
Στην Ινδονησία, εκτιμήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων ανέβαζαν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 500.000 σε όλη τη χώρα, ενώ στις διαδηλώσεις που έγιναν ξεχώρισαν συνθήματα ενάντια στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε εργολάβους και οι μαθητευόμενοι, που πολλοί χαρακτηρίζουν «σύγχρονη σκλαβιά».




---------------------------------------------------------------------------



Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εκατομμύρια εργάτες γιόρτασαν την Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που χτυπάνε τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης. Μαζικές ήταν φέτος οι διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές χώρες της Ασίας, ειδικά στη Νότια Κορέα λόγω της κρίσιμης κατάστασης με τις συνεχόμενες απειλές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ενώ για άλλη μια φορά στην Τουρκία απαγορεύτηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου τα συνδικάτα κάθε χρόνο διεκδικούν την πρόσβαση, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της Πρωτομαγιάς του 1977, τότε που είχαν δολοφονηθεί 34 διαδηλωτές. Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν και στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, όπου οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα αντεργατικά μέτρα που έφερε η καπιταλιστική παλινόρθωση.



---------------------------------------------------------------------------



Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις χιλιάδων νεαρών εργαζομένων και ανέργων στην υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο, ο λαός του οποίου ζει τα τελευταία χρόνια βουτηγμένος στην ανέχεια από τις πολιτικές της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων που χρεοκόπησαν τα δημόσια ταμεία και απομυζούν τον πλούτο του.




---------------------------------------------------------------------------




ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αγώνες για περισσότερα δικαιώματα...
«Κοκκίνισαν» οι κεντρικοί δρόμοι μεγάλων αστικών κέντρων της Νότιας Αφρικής, όπως αυτά του Κέιπ Τάουν και του Γιοχάνεσμπουργκ και του Ντέρμπαν, από πολλές χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς για τα λαϊκά νοικοκυριά. Στις εκδηλώσεις απ' το Κογκρέσο Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων (COSATU) εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, λόγω της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που δεν άλλαξε παρά την κατάργηση του απαρτχάιντ και την άνοδο στην εξουσία του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, και ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.
Ο γενικός γραμματέας του COSATU Ζουελινζίμα Βάβι επισήμανε ότι ο καπιταλισμός οξύνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και υποβαθμίζει τις συνθήκες ζωής, φέρνοντας περίπου 14.000.000 Νοτιοαφρικανούς αντιμέτωπους με την πείνα και 9.000.000 ανέργους αντιμέτωπους με τη φτώχεια. «Θέλουμε το ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού να πέσει» πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη, όπως είπε, «να διατηρηθεί η κληρονομιά των εργατών που όρθωσαν το ανάστημά τους το 1886 και απαίτησαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο...».




---------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Επιδεινώνεται η κατάσταση των εργαζομένων
Διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και διαγκωνισμός των κομμάτων του κεφαλαίου για να καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στις εκλογές
Η κατάσταση των εργαζομένων στη Γερμανία συνεχώς επιδεινώνεται, καθώς στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης και μία από τις πιο ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, αντεργατικά μέτρα, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και άλλες «μεταρρυθμίσεις» για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες. Μπροστά στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές στις 24 Σεπτέμβρη, η προσπάθεια πόλωσης εντείνεται ώστε οι ψηφοφόροι να εγκλωβιστούν ανάμεσα στους δύο βασικούς εκπροσώπους του γερμανικού κεφαλαίου (που σήμερα συγκυβερνούν), άσχετα ποιος θα ηγηθεί ενός κυβερνητικού συνασπισμού, και σε άλλες ανώδυνες «εναλλακτικές», την ώρα που αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια που μαστίζει ακόμη και τους εργαζόμενους στη Γερμανία.
Ενδεικτικά:
Το 9,7% των Γερμανών εργαζομένων απειλούνται από τη φτώχεια (το εισόδημά τους είναι κάτω από το 60% του μέσου εθνικού μισθού).
Μπορεί ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία να αυξάνεται (η ανεργία δεν ξεπερνά το 6%), όμως έχουν μειωθεί ραγδαία οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εργαζομένων με μερική απασχόληση έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και 4 στους 10 είναι ημιαπασχολούμενοι. Πέρυσι απασχολούνταν μερικώς 15,3 εκατομμύρια, ενώ πριν από 20 χρόνια 8,3 εκατ. (στοιχεία Ινστιτούτου Αγοράς Εργασίας και Ερευνών Απασχόλησης της Νυρεμβέργης - ΙΑΒ).
Εκλογές σε δύο κρατίδια τον Μάη
Η επόμενη «πρόθεση ψήφου» θα καταγραφεί στις τοπικές εκλογές για τα κοινοβούλια των κρατιδίων Σλέσβιγκ - Χόλσταϊν (7 Μάη) και Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (14 Μάη).




-------------------------------------------------------------------------



Εργατική συγκέντρωση στη Σρι Λάνκα
Με μια μεγάλη μαζική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων εργατών της Σρι Λάνκα, γιόρτασε την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP). 131 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, συγκεντρώθηκαν σε μεγάλο πάρκο του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα.




---------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΒΑ
Με τη μεγάλη συγκέντρωση και παρέλαση των εργαζομένων στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και σε πολλές ακόμα πόλεις γιορτάστηκε στην Κούβα η Εργατική Πρωτομαγιά, χρονιά που συμπίπτει με τα 56 χρόνια της νίκης στην Παραλία Χιρόν, τα 55 χρόνια από την ίδρυση της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, και τα 50 χρόνια από το θάνατο στη μάχη του Τσε. Παρών στην Αβάνα ήταν και ο Πρόεδρος της χώρας και Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, ΓΓ της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Κούβας. Στην τιμητική εξέδρα βρισκόταν 1.630 εκπρόσωποι 300 οργανώσεων του εξωτερικού από 86 χώρες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
Ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κούβας αναφέρθηκε στην προσπάθεια συνολικά του κουβανικού λαού, της ηγεσίας του και του ΚΚ Κούβας, να διατηρηθούν τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί. Στη μεγάλη πορεία χιλιάδων εργαζομένων που ακολούθησε, επικεφαλής τέθηκαν συμβολικά 50.000 μέλη και στελέχη της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, ενώ «παρών» μέσα από πολλά πλακάτ ήταν ο ιστορικός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο.




--------------------------------------------------------------------------------



 Ο υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» στον α' γύρο Ζαν-Λικ Μελανσόν (που στήριξε και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας) δήλωσε την Παρασκευή ότι «δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο, όλοι το ξέρουν», ενώ απαντώντας σε επικρίσεις που δέχεται για το ότι δεν έδωσε «καθαρή γραμμή» κατά του FN, είπε: «Αυτό που μας ζήτησαν δεν είναι ψήφος κατά της άκρας δεξιάς, ζήτησαν ψήφο (υπέρ του Μακρόν) με την ιδιότητα του μέλους (του "Εμπρός"!)». Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει τι θα ψηφίσει ο ίδιος προσωπικά, ώστε όσοι τον ψήφισαν στον α' γύρο «να μπορέσουν να ανασυνταχθούν, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει, για να παραμείνουν σε συνοχή με την απόφαση να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα για την προεδρία».