Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Δευτερα 1 Μαιου 2017Και οι διακόσιοι της Καισαριανης ήταν κομμουνιστές. Οι εκατόν ογδόντα οχτώ μέλη του ΚΚΕ, οι εφτά τροτσκιστές και οι πέντε αρχειομαρξιστές.
Τιμή και δόξα σε όλους!
-------------------------------------------------------------------------------------Τουρκία 1η Μαΐου, οι εργάτες κι ο απόπατος της ιστορίας ... !
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Τουρκία αιτούνται κάθε χρονιά να τους επιτραπεί η πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ ώστε να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά και τη μνήμη για 34 εργάτες και εργάτριες που δολοφονήθηκαν την Πρωτομαγιά του 1977. Ελεύθεροι σκοπευτές από ξενοδοχείο Intercontinental. και την ταράτσα της εταιρίας ύδρευσης έριχνα σε 500.000 διαδηλωτές . Στο ξενοδοχείο Marmara το οποίο ήταν κλειστό για το κοινό βρίσκονταν αστυνομικοί και Αμερικανοί σύμβουλοι . Οι τραυματίες 136, ενώ καταγράφηκαν επισήμως 470 συλλήψεις. 
Κάποιοι λένε ότι οι νεκροί ήταν 42. Το βέβαιο είναι τα περισσότερα θύματα τα προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας. 
Ο Εορτασμός της Πρωτομαγίας δεν απαγορεύτηκε μόνο από την χούντα του Εβρέν το 1980.
ΟΕρντογάν απαγορεύει συστηματικά τις συγκεντρώσεις από το 2013. 
Ματωμένες είναι όλες οι πρωτομαγιές στην Τουρκία.
Παρά τις απαγορεύσεις ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους τιμώντας τους αγώνες της τάξης του συνεχίζει να αγωνίζεται, 
από το 1910 που οργανώθηκαν οι πρώτες εργατικές πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη ως σήμερα. 
Τον Μάρτιο του 2015 το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο για την «εσωτερική ασφάλεια», που ενισχύσει τις εξουσίες της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών. 
Ένα χρόνο πριν 1 Μαΐου 2016 στην Τουρκία στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά ο 57χρονος Nail Mavuş. χτυπήθηκε από κανόνι νερού της αστυνομίας , μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Η πλατεία Ταξίμ έχει μια ιδιαίτερη θέση στον κόσμο των εργατικών αγώνων .
Όσοι υπέγραψαν το «ασφαλής χώρα η Τουρκία» έχουν μια θέση στο απόπατο της ιστορίας!
---------------------------------------------------------------------------Κάθε που θ' αναφερθώ σε κάποιον νικηφόρο αγώνα του χθες, ξέρω πως δεν θα λείψουν σχόλια για τη ματαιότητά του, καθώς τελικά σήμερα όλα χάθηκαν κ.λπ. κ.λπ.
Σκέφτομαι αυτούς που μετά την ήττα της Γαλλικής Επανάστασης και την κυριαρχία της Ιεράς Συμμαχίας, ήταν απολύτως βέβαιοι πως η μοναρχία και η φεουδαρχία αποτελούσαν το μέλλον της ανθρωπότητας.
Όπως κι εκείνους που όταν οι δυνάμεις του Άξονα είχαν κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή, διαβεβαίωναν ότι το μέλλον είναι ο φασισμός του Χίτλερ.
Μέχρι το Στάλινγκραντ ή και μέχρι τις 30 Απριλίου 1945, όταν η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο υψωνόταν πάνω στο ερειπωμένο Ράιχσταγ.----------------------------------------------------------------------------Ουκρανία... Η ντροπή επιστρέφει στην Ευρώπη..

Ουκρανία ανοίγει ποινική έρευνα εναντίον 94-χρονου εβραιου ήρωα Β 'Παγκοσμίου Πολέμου
Σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι ουκρανικές αρχές άνοιγουν ποινική έρευνα σε 94-χρονο εβραιο ήρωα Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, του συνταγματάρχη  Boris Steckler, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν συνεργάτη των Ναζί.
30/4/2017
Ο συνταγματάρχης Μπόρις Steckler εχει προειδοποιηθει ότι αναμένεται να δικαστεί για τη δολοφονία ενός ουκρανου εθνικιστή το 1952.
Steckler ήταν ένας ανώτερος αξιωματικός του σοβιετικού στρατού και μετά τον πόλεμο διορίστηκε ως αξιωματικός της KGB και ήταν υπεύθυνος για τη σύλληψη Ναζί και τους συνεργάτες τους στη δυτική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της μάχης στην Rivne Oblast στη δυτική Ουκρανία, Steckler είχε εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τους εθνικιστές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ένας άνδρας με το όνομα του Neil Hasiewicz, ο οποίος ήταν ένας προπαγανδιστής και περιφερειακός δικαστής κατά τη διάρκεια του πολέμου, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Οι τοπικές εθνικιστικές ομάδες κατέθεσαν πρόσφατα μια καταγγελία κατά Steckler, κατηγορώντας τον για την ευθύνη για τη δολοφονία του Hasiewicz-γεγονός που Steckler δεν αρνείται.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, αυτή είναι η πρώτη φορά ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να συλλάβουν ένα άτομο που εργάστηκε κατά των συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Steckler αναγνωρίστηκε ως τοπικός ήρωας πολέμου και καλείται τακτικά στις παρελάσεις για τον εορτασμό της νίκης επί των Ναζί. Πληγώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και έλαβε αμέτρητα μετάλλια για το θάρρος του.

Alex Tantzer, η οικογένεια του οποίου είχε δολοφονηθεί στο Ολοκαύτωμα στην περιοχή Rivne, είπε ότι δεν ειναι τίποτα λιγότερο από ένα σημάδι της πολιτιστικής παρακμής για τους Ουκρανούς.
«Δεν ξέρω αν αυτό είναι αντι-σημιτισμός ή όχι. Στην Ουκρανία, υπάρχουν περιστασιακές καταγγελίες από εθνικιστικές οργανώσεις, και είναι κρίμα που οι αρχές τις παίρνουν στα σοβαρά ... Είναι κρίμα που η κυβέρνηση στην Ουκρανία δεν σταματά αυτά τα τρομακτικα πράγματα. Τώρα,  θα γιορτάσει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας, οταν διώκει αυτή Εβραίους που πολέμησαν τους Ναζί.»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------1Μαη. Ημερα τιμης και αγωνα!
Διεθνης Ημερα των Εργατων
Εργατικη Πρωτομαγια------------------------------------------------------------------------------------------------------------Το να γιορταζεις την Εργατικη Πρωτομαγια στη χωρα που εχει 30% ανεργια , είναι το ιδιο με το να γιορταζεις τη παγκοσμια ημερα νερου στη Σαχαρα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sofia Lambiki
 Απ τη πρώτη στιγμή που έγινε η κατάληψη του ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ μίλησα με τον φωτογράφο Καλοδούκα,που τράβηξε τις πρώτες φωτό, στο ίνμποξ ενημερώνοντας τον ότι το ξενοδοχείο δεν ήταν έρημο αλλά προς ενοικίαση στον ΟΗΕ και να ενημερώσει τους καταληψίες για να το αδειάσουν,το ζώον πίστευα ότι δεν ήξεραν.
Την ίδια μέρα το απόγευμα απευθύνθηκα σε πολιτικά πρόσωπα της Χίου,αποχωρήσαντες απ το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εμπλεκόμενα με εκείνες τις ομαδοσυνιστώσες που δε θυμάμαι να κατονομάσω και ήταν εμπλεκόμενες σε αυτό που τότε έλεγα κατάληψη και τώρα αποκαλώ δήμευση.
Η έγνοια μου ΔΕΝ ήταν η Παπαχελά,την οποία ελάχιστα γνώριζα απ το φβ,κατόπιν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και γνωριστήκαμε,ακόμα δεν την γνωρίζω από κοντά.Η έγνοια μου ήταν ότι αυτή η κατάληψη εν αδίκω σε συμπολίτη μας χρεωμένο θα λέρωνε όλο το κίνημα των καταλήψεων σε δημόσια κτήρια και θα ντρόπιαζε όλους τους αλληλέγγυους.
Και με ένοιαζε και με νοιάζει γιατί ξέρω ανθρώπους στη Χίο,που κανείς δε ξέρει το όνομα τους στα κινηματικά σόσιαλ μήντια,και δουλεύουν δίπλα στους πρόσφυγες δέκα-δεκαπέντε χρόνια τώρα.
Γνωρίζω ανθρώπους που μαγειρεύουν ενάμιση χρόνο για τους πρόσφυγες.
Δεν εξαργύρωσαν κινηματική υπεραξία,δεν κόλλησαν ένσημα επαναστάτη,δεν πήραν γαλόνια "αλληλέγγυου".
Αυτούς λέρωσαν κι άλλους τόσους τα αληταριά του ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ.
Γιατί αν στην αρχή το έβλεπα σαν κινηματικό λάθος,σήμερα καταλαβαίνω ότι ήταν μια οργανωμένη κίνηση με σκοπό το κέρδος στη πλάτη προσφύγων.
Και ό,τι και να πείτε για μένα,ό,τι και να γράψετε,ό,τι και να ξεράσετε,το ήθος μου είναι αναμφισβήτητο,η ζωή μου διάφανη και η απέχθεια μου προς το χρήμα και τη κινηματική δόξα γνωστή.
Σκάστε τώρα.


Pantelis Vasileiou
Δεν υπαρχουν λογια για την καταντια ολων αυτων των δυναμεων της αριστερας που εδωσαν πολτικη νομιμοποιηση στην κυβερνητική κατάληψη του σιτυ πλαζα . Στο οικονομικο και ηθικο εγκλημα που διαπραττει η κυβερνηση και τα τσιρακια της στο σιτυ πλαζα εναντιον ανθρώπων μεσαιων στρωματων χρησιμοποιωντας αισχρα ως ασπιδα προστασιας τους προσφυγες (οπως οι τζιχαντιστες με τους αμαχους στο χαλεπι) για πολιτικους σκοπους εγχωριους και διεθνεις (Το σιτυ πλαζα ειναι ξεκαθαρα κεντρο νατοικης φιλοιμπεριαλιστικης προπαγανδας και οι αποδειξεις ειναι απειρες ). Δεν υπαρχουν λογια για ολους αυτους τους ασχετους και τους καραγκιοζηδες που ντυνουν ολο αυτο με λογυδρια περι ατομικης ιδιοκτησιας μπλεκοντας τον μαρξ με μια κυβερνητικη καταπατηση ιδιωτικου χωρου. Και απο εδω και με βαση το καλεσμα της Σοφιας(που δεν την ξερω καν) καλω τις πολιτικες οργανωσεις με τις οποιες σχετιζομαι πολιτικα και οι οποιες αυτη την περιοδο μαζι με ανενταχτους πολιτικα (οπως εγω και πολλοι αλλοι) βρισκονται σε διαδικασια συγκροτησης μιας νεας μετωπικης πολιτικης κινησης που στοχο εχει να κανει τη διαφορα να επανασυσπειρωσει το λαο και να δωσει πραγματικη ελπιδα, να αντιδρασουν . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ . Γνωριζω οτι ετσι θα κοψουμε οριστικα οτι τελευταιο μας συνδεει με τα χρεοκοπημενα μορφωματα της σημερινης αριστερας . . Οτι θα χαλασουμε και προσωπικες φιλιες . Δεν γινετε ομως αλλιως . Εκεινοι το επελεξαν οχι εμεις .
------------------------------------------------------------------------------------------

Βάλ ' τε το και αυτο την λιστα των εγκλημάτων πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.των ΗΠΑ
(που ναι οι κρετινοι με τον ''χασαπη τον Ασαντ''η με τον ''δικτατορα Μαδουρο''? μουγγα ,λουφα και καναπες ..
α ναι ξεχασα ,οι ΗΠΑ και ο ιμπεριαλισμος ειναι ντεμοντε συνθηματα ..να το πουμε στην Υεμενη που πεθαινει απο την πεινα απο το εμπαργκο ενω τους βομβαρδιζει η Σαουδικη Αραβια με βοηθεια απο ΗΠΑ-ΕΕ & ΝΑΤΟ
η μεγαλη μαφια του παγκοσμιου εγκληματος

ΗΠΑ βοηθά μια γενοκτονία από μαζική πείνα στην Υεμένη, MME σιωπή

António Guterres, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προέτρεψε τις χώρες σε όλο τον κόσμο για να δώσουν οικονομική βοήθεια στην Υεμένη κατά τη διάρκεια συνεδρίου την Τρίτη σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση της χώρας. «Είμαστε μάρτυρες για την πείνα και την παράλυση  μιας ολόκληρης γενιάς», δήλωσε ο Γκουτέρες. «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σώσουμε ζωές.» Η Washington Post ανέφερε ότι ερανικη προσπάθειά  έχει φτασει 1,1 δις $ μέχρι στιγμής από το 2,1 δισ $ που ζήτησε ο ΟΗΕ
Μια δήλωση από τη Unicef και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα κυκλοφορησε τη Δευτέρα υπογράμμισε την αυξανόμενη επιδημία της πείνας στην Υεμένη, με σχεδόν 2,2 εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδια και 7 εκατομμύρια άνθρωποι «δεν ξέρει αν το επόμενο γεύμα τους θα υπαρχει και είναι σε απελπιστική ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια.»
« Αν δράσουμε τώρα , πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν στην Υεμένη. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παράσχει μας επειγόντως επαρκή χρηματοδότηση και να μας βοηθήσουν να αποτρέψουν την πείνα σε ολόκληρη την Υεμένη», δήλωσε ΠΕΠ Muhannad Hadi, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σχόλιο: Αν ο ΟΗΕ είχε οποιαδήποτε δόντια καθόλου, θα μπορούσε να δράσει τώρα  και να σταματήσει η γενοκτονία που υπέστησαν οι Yεμενιτες από τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν  Σαουδάραβες. Μην κρατάτε την αναπνοή σας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και Donald Trump και Ivanka δεν πρόκειται να πάρει αναστατωμένος από τις εικόνες των μωρων των Υεμενιτων, είτε. Μόνο επιλεκτική φωτογραφία του μωρού τους αναστατώσει.

 https://www.sott.net/article/349509-US-aids-a-genocide-by-mass-starvation-in-Yemen-MSM-silence
-----------------------------------------------------------------------Ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία εκφράζει ο ΟΗΕ
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 13:04
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν εξέφρασε σήμερα βαθιά ανησυχία για τις μαζικές συλλήψεις και απολύσεις και για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία, λέγοντας πως η τρομοκρατία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

«Είναι πολύ απίθανο οι απολύσεις και οι φυλακίσεις να έγιναν με βάση τη νόμιμη διαδικασία», δήλωσε ο Ζέιντ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μετά τον τελευταίο γύρο απολύσεων δημοσίων λειτουργών και συλλήψεων αστυνομικών στην Τουρκία.

Αναφορικά με την προφυλάκιση τούρκων δημοσιογράφων, ο Ζέιντ δήλωσε: «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αυτό είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πολύ».
----------------------------------------------------------------------
Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη με δακρυγόνα και συλλήψεις
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 12:45
Χρήση δακρυγόνων έκανε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, παρά τη σχετική απαγόρευση των αρχών, έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία - κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων - κρατούσαν πλακάτ και πανό όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ και η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή που έχει εξελιχθεί σε σύμβολο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Τουρκία.

Πάντως πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν την ίδια ώρα στο Μπακίρκοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.----------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη για την εργατική Πρωτομαγιά
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 12:03
Με τρεις διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά σωματεία, παρατάξεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, στο άγαλμα Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης δια μέσου της Εγνατίας Οδού.
Το ΕΚΘ
Η κεντρική συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στις 10.30 μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη.
Εξωκοινοβουλευτικοί
Η τρίτη, ξεχωριστή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε από τη Λαϊκή Ενότητα, μαζί με την ΟΚΔΕ, το Ξεκίνημα και το ΣΕΚ, στην συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας, στις 10.00.
Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο ΟΑΣΘ, καθώς το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να συμμετέχει στις σημερινές κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κλειστά καταστήματα

Κλειστά φαίνεται να παραμένουν τα περισσότερα καταστήματα -κυρίως σίτισης, καφέ, φάστ φουντ, κ.λπ.- λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Αρκετοί επιχειρηματίες κατέβασαν ρολά, φοβούμενοι ενδεχόμενα επεισόδια. Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας σε κεντρικά σημεία της πόλης.
---------------------------------------------------------------------------
Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθηνα
 Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 13:50
«Όχι» στη λιτότητα, τα μνημόνια, τη φτώχεια. Το συγκεκριμένο σύνθημα κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας ανά την ελληνική επικράτεια για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς συντάξεις και μισθούς-πείνας. Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και τον καθορισμό των μέτρων που θα υλοποιηθούν από το 2019 και έπειτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα, καταγγέλλοντας την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση των πολιτών.

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι καρεκλοκενταυροι εργατοπατερες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσαν το δικό τους ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος.
Πορεία διαμαρτυρίας και από τους φοιτητές του ΜΑΣ του ΚΚΕ στη Σταδίου, οι οποίοι ζήτησαν «έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά», καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να σταματήσει με τις αποφάσεις της να υποθηκεύει το μέλλον τους.
Τα Πρωτοβαθμια Σωματεια τη εξωκοινοβουλευτικης αριστερας συγκεντρωθηκαν στο Πολεμικο Μουσειο.
Ισχυρή η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
-----------------------------------------------------------------------
Nein από τα γερμανικά συνδικάτα στην κυριακάτικη εργασία
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 12:00
«Mπορώ μόνο να χαιρετήσω τη δικαστική επιδίωξη του συνδικάτου εργαζομένων σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Verdi για απαγόρευση της κυριακάτικης εργασίας, διότι δεν χρειάζεται κανείς την απόλυτη παράταση των ωραρίων. Με την κυριακάτικη εργασία δεν θα πουληθεί ούτε ένα πουλόβερ παραπάνω, ο τζίρος απλώς θα κατανεμηθεί σε μεγαλύτερα ωράρια», είπε Ράινερ Xόφμαν, πρόεδρος της "Ένωσης Γερμανικών Συνδικάτων" (DGB), σε συνέντευξή του στην πρωτομαγιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Εσσεν «Westdeutsche Allgemeine Zeitung».

Στο θέμα αυτό το DGB «συντάσσεται απολύτως με τις εκκλησίες», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η Κυριακή πρέπει να είναι αργία -εκτός από τομείς όπως η υγεία ή η εσωτερική ασφάλεια, στους οποίους δεν είναι εφικτό- διότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται ανάπαυση. Δεν παρακολουθούμε τυχαία εδώ και χρόνια τις απουσίες λόγω ψυχικών νοσημάτων, συχνά από την υπερβολική εργασία. Δεν είναι επομένως σκόπιμο να συζητά κανείς για έβδομη ημέρα εργασίας», πρόσθεσε ο Γερμανός συνδικαλιστής.

«Είναι βέβαια κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ενδιαφέρονται να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω λόγω των κυριακάτικων προσαυξήσεων, αλλά η απάντηση μπορεί να είναι μόνο η κατάργηση της χαμηλά αμοιβόμενης εργασίας. Η Γερμανία είναι δεύτερη στο θέμα αυτό στην Ευρώπη μετά την Λιθουανία. Το 22% των εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 9,60 ευρώ την ώρα. Αυτό απασχολεί τους πολίτες», τόνισε ο Ράινερ Χόφμαν.
---------------------------------------------------------------------
Στρατιωτες του Σιωνιστικου φασιστορατσιστικου κρατους του Ισραηλ συλλαμβανουν παιδια.
Κανενα βομβαρδισμο απο το ΝΑΤΟ δεν,μπορει να κανει ο παγκοσμιος μπατσος των ΗΠΑ;
Ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης;
300 παιδιά στη ισραηλινές φυλακές.. Χάνουν τα παιδικά τους χρόνια στις κατοχικές φυλακές υπό πολύ κακές συνθήκες, μακριά από τις οικογένειές τους και μερικές φορές δεν μπορούν να δουν τους δικούς τους ή τους δικηγόρους τους!!!
---------------------------------------------------------------------
έπαιξα ένα διαδικτυακό παιχνίδι γεωγραφίας, έπρεπε να βρω τις πρωτεύουσες των ασιατικών χωρών, κάνεις κλικ σε κάθε χώρα πάνω στο χάρτη και επιλέγεις από έναν κατάλογο που εμφανίζεται την πρωτεύουσα, κάνω κλικ στο ''Ισραήλ'', ψάχνω να βρω ''Τελ Αβίβ'', πουθενά Τελ Αβίβ, υπήρχε ''Ιερουσαλήμ''...το 'κλεισα από τα νεύρα μου...σιωνιστική προπαγάνδα παντού, άντε γαμηθείτε!
http://poki.gr/g/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%AF%CE%B6-%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD
-------------------------------------------------------------------------Σα σήμερα το 1944 εκτελέστηκαν στην Καισαριανή 200 κομμουνιστές απο τους επίσημους κατακτητές και άγνωστος αριθμός στους δρόμους προς Σπάρτη. Αγνωστος επίσης αριθμός κομμουνιστών εκτελέστηκε απο "εθελοντές ημετέρων δoσιλογικών δυνάμεων", οι οποίοι εξακολουθούν και σήμερα να ζούν και να βασιλεύουν.
-----------------------------------------------------------------------
1η Mάη... Την εξουσία η εργατική τάξη δεν θα την πάρει ποτέ, με βελουδινα γαντια...! Ιωσηφ Σταλιν
-------------------------------------------------------------------------Ομάδα «Πολιτικής Ανυπακοής» αφαιρεί μετρητές νερού στην Ιρλανδία
«Ούτε ένας μετρτητής – Ούτε ένα σεντ.

Είμαστε μια κολεκτίβα γυναικών, που ενωθήκαμε με σκοπό την πολιτική ανυπακοή, και την άμεση δράση, στην απομάκρυνση των μετρητών του νερού, επειδή έχουμε ήδη πληρώσει για το νερό μας.

Αρνούμαστε να αφήσουμε το νερό μας να γίνει ένα αγαθό προς πώληση.

Η συνεχιζόμενη εγκατάσταση μετρητών νερού, επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, πως κάθε εγκατεστημένος μετρητής μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση.

Έχουμε προδοθεί από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, με ψεύτικες υποσχέσεις. Θα συνεχίσουμε με την απομάκρυνση των μετρητών, σύμφωνα με το δημοκρατικό μας δικαίωμα να υπάρξει δημοψήφισμα, ώστε να διαφυλαχθεί το νερό από το σύνταγμά μας, κάτι που το στερούν από το λαό της Ιρλανδίας.

Αφήστε τον λαό να αποφασίσει, διενεργείστε δημοψήφισμα».

Με αυτή τη δημοσίευση, μια ομάδα γυναικών στην Ιρλανδία ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Απριλίου, την άμεση απομάκρυνση εγκατεστημένων μετρητών νερού. Παρόλο που η απομάκρυνση, καταστροφή ή ζημιά ενός μετρητή νερού αποτελεί αδίκημα, η ομάδα συνεχίζει σχεδόν καθημερινά τη δράση της και ταυτόχρονα καλεί όλες τις γυναίκες της Ιρλανδίας να σταθούν αλληλέγγυες διευρύνοντας τη δράση.

Δηλώνουν μάλιστα πρόθυμες να δώσουν οδηγίες αλλά και να ανεβάσουν στη σελίδα τους τα βίντεο που τους στέλνουν με τους μετρητές που απομακρύνονται από όλη την Ιρλανδία.

-------------------------------------------------------------------------
Αύριο, δίνουμε μαζικό παρών έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση τους
Τριτη 2/5/2017 στις 18.00
Εξω από τη Σιωνιστικη Πρεσβεια
-Αμεση απελευθερωση των Παλαιστινιων κρατουμενων
----------------------------------------------------------------------------Το 13,6% των Ελλήνων σε ακραία φτώχεια
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 15:03
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της έρευνας της διαΝΕΟσις καθώς, όπως προκύπτει από αυτά, το 2016, 1.488.714 Έλληνες εξακολουθούσαν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό, σύμφωνα με την έρευνα, έχει μειωθεί συγκριτικά με το 2015.

Ειδικότερα, τα ποσοστά ακραίας φτώχειας μειώθηκαν για τρίτη χρονιά το 2016 και διαμορφώθηκαν στο 13,6% έναντι 15% το 2015, 15,7% το 2014 και 17,1% το 2013. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009, πριν η χώρα εισέλθει σε μνημόνιο, το ποσοστό διαμορφωνόταν μόλις στο 2,2%.

Επιπλέον, αυτή τη φορά οι ερευνητές κατέγραψαν και τη γεωγραφική κατανομή της φτώχειας. Προκύπτει, λοιπόν, ότι η ακραία φτώχεια είναι σταθερά χαμηλότερη στις αγροτικές (αραιοκατοικημένες) περιοχές από ό,τι στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις. Η Κρήτη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πλήττονται λιγότερο, ενώ η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα πλήττονται περισσότερο.
Ανεργία

Όπως είναι λογικό από την ακραία φτώχεια πλήττονται κυρίως οι άνεργοι, οι νέοι και οι οικογένειες με κανέναν εργαζόμενο.

Το πρόβλημα της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το μεγαλύτερο μέρος της «νέας» ακραίας φτώχειας οφείλεται στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας μέσα στην κρίση. Το 2016 πάνω από 584.000 άτομα ζούσαν σε οικογένειες με άνεργο «αρχηγό». Συνολικά το 2016, 1.131.000 πολίτες ήταν άνεργοι.

Γιατί όμως είναι τόσο πολλοί από αυτούς ακραία φτωχοί; Επειδή τo 2016 μόνο 127.000 άνεργοι ελάμβαναν τακτικό επίδομα ανεργίας, ένα ποσοστό κάλυψης μόλις 11,2%, που έχει συρρικνωθεί ραγδαία από το 35,1% του 2011.
Από αυτούς, το 68,5% είναι άνεργοι και το 20,6% αυτοαπασχολούμενοι, το 2,9% συνταξιούχοι ενώ το 0,6% είναι υπάλληλοι Δημοσίου/ΔΕΚΟ/Τραπεζών.
Εξ αυτών το 30,8% είναι ηλικίας από έως 17 ετών και από 45 έως 64, το 22,6% είναι ηλικίας 18 έως 29 ετών, το 14,2% από 30 έως 44 ετών και το 2,4% άνω των 65 ετών.

Οι προτάσεις της διαΝΕΟσις:

Οι ανανεωμένες προτάσεις της διαΝΕΟσις εστιάζουν κυρίως σε ένα σχέδιο ενδυνάμωσης του κοινωνικού δικτύου ασφαλείας και περιλαμβάνουν:

-Την επέκταση του τακτικού επιδόματος ανεργίας
-Την αναβάθμιση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και
-Την θεσμοθέτηση του επιδόματος ενοικίου για δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η αθροιστική επίδραση της προτεινόμενης, από τη διαΝΕΟσις, δέσμης μέτρων:
-Θα βοηθούσε 163.800 άτομα να υπερβούν το όριο της ακραίας φτώχειας
-Θα συνέβαλε στη μείωση του συνολικού χάσματος ακραίας φτώχειας κατά 14%
-Θα τετραπλασίαζε το ποσοστό των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
-Θα αύξανε κατά 50% το ποσό του επιδόματος τέκνων και
-Θα παρείχε πρόσθετη στήριξη σε ενοικιαστές πολύ χαμηλού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόσθετος αριθμός ωφελουμένων θα έφτανε τις 415.500 ανθρώπους ήτοι το 3,8% του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι οι λύσεις που προτείνει η διαΝΕΟσις έχουν δημοσιονομικό κόστος 830 εκατομμύρια ευρώ ή 0,47% του ΑΕΠ.
----------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Τεράστια διαδήλωση στη Μόσχα για την Εργατική Πρωτομαγιά
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 19:10
Περίπου ενάμισι εκατομμύριο Ρώσοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά, και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την αστυνομία στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν για την Πρωτομαγιά», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Κόκκινη Πλατεία, υψώνοντας σημαίες και μπαλόνια κάτω από τα τείχη του Κρεμλίνου. Το 2016 και το 2015, μόνο 100.000 άνθρωποι είχαν μετάσχει σε αυτή τη μεγάλη πορεία της Μόσχας, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

«Για μένα, αυτή είναι μια αιώνια γιορτή», δήλωσε στο AFP ο Βλαντίμιρ Νικολάγεβιτς, πρώην διοικητής του ρωσικού στρατού που πήγε ένστολος να μετάσχει στην πορεία.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν κομμουνιστικές σημαίες και πορτρέτα του Λένιν, υπό τον ήχο μπάντας. Καποιοι ελαχιστοι ελαχιστοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως ο Βλάντισλαβ Ριαζάντσεφ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος εναντιον του Πουτιν. «Είμαστε κατά του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, αλλά όχι εναντίον του ως ατόμου», είπε στο AFP.
Συνολικά, περίπου 2,6 εκατομμύρια Ρώσοι διαδήλωσαν γι` αυτή την παγκόσμια ημέρα των εργατών, που είναι αργία στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές.
-----------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Επεισόδια στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 17:45
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστων νεαρών κουκουλοφόρων και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο Παρίσι, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστες κουκουλοφόροι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η πορεία, την οποία οργάνωσαν τέσσερα συνδικάτα με το σύνθημα "Κατά της κοινωνικής οπισθοδρόμησης που τρέφει την ακροδεξιά" αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές. Οι αντιεξουσιαστες νεαροί, στο περιθώριό της, προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ρίχνοντας αυτοσχέδιες βόμβες και διάφορα αντικείμενα που έβρισκαν επί τόπου εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.
-------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ισπανίας
Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 17:04
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη με σκοπό να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταγγείλουν τη διαφθορά, στο πλαίσιο των εορτασμών της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ισπανία.

Η πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης οργανώθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου που πλήττει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και αφορά την κατάχρηση πόρων από μια δημόσια εταιρεία ύδρευσης.

Το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς όπως και η Izquierda Unida είχαν καλέσει τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν όχι μόνο για "αξιοπρεπείς δουλειές" αλλά και κατά της εργασιακής ανασφάλειας και της διαφθοράς. "Ο πιο διεφθαρμένος είναι ο Ραχόι", ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ, όπου κατέληξε η πορεία γύρω στις 15.00 το απόγευμα.

«Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της χώρας», εξήγησε ο Χοσέ Μαρτίν, 59 ετών, πρώην εργαζόμενος στην Bankia, τη δημόσια τράπεζα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών σκανδάλων τα τελευταία χρονια. «Αδειάζουν τα ταμεία του κράτους», πρόσθεσε η σύζυγός του, Κάρμεν Χουάρεθ, καταγγέλοντας από την πλευρά της τις περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

«Η διαφθορά που έχουμε σ' αυτήν τη χώρα είναι αφόρητη. Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Αν υπάρχει διαφθορά τα χρήματα εξανεμίζονται και δεν υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν αυτά που είναι σημαντικά», είπε από την πλευρά της μια 69χρονη, πρώην νοσοκόμα.
------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με αναρχικους διαδηλωτές στο Τορίνο
 Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 16:19
Συγκρούσεις αστυνομικών με αναρχικούς διαδηλωτές σημειώθηκαν στο Τορίνο, λίγο πριν την εκδήλωση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων για την Πρωτομαγιά. Οι διαδηλωτές ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία όπου είχε οργανωθεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς από τα τρία ιταλικά συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil.

Oι αστυνομικοί έκαναν χρήση γκλοπ, συνεχίζοντας να χτυπούν κάποιους διαδηλωτές και όταν έπεσαν στο έδαφος και δυσκολεύονταν να σηκωθούν, όπως δείχνουν εικόνες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Πηγές τις αστυνομίας, παράλληλα, κάνουν γνωστό ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να παρεκκλίνουν από την πορεία που είχε προσυμφωνηθεί, και ότι ένα μικρό μέρος απ' αυτούς κρατούσε ξύλινα μπαστούνια. Τελικά, μπόρεσαν να εισέλθουν στην πλατεία Σαν Κάρλο όπου είχε οργανωθεί ο εορτασμός της Πρωτομαγίας, όταν, όμως, οι εκπρόσωποι των κύριων συνδικάτων της χώρας είχαν πλέον ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις τους.
-------------------------------------------------------------------------
Βέλγιο: Επίθεση με μαχαίρι κατά αριστερου πολιτικού ενώ εκφωνούσε ομιλία για την Πρωτομαγιά
 Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, 16:12
Η επίθεση με μαχαίρι από έναν 50χρονο, κατά του Ραούλ Χεντεμπόου, ενός εκ των ηγετών του διαρκώς ανερχόμενου στις δημοσκοπήσεις Βελγικού Κόμματος της Εργασίας (PTB), σημάδεψε τον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βέλγιο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που ο Χεντεμπόου εκφωνούσε ομιλία στη Λιέγη και όπως έγινε γνωστό είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στη γάμπα. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο, υποσχέθηκε όμως στους συντρόφους του ότι θα επιστρέψει σύντομα στον χώρο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ο ακροδεξιος δράστης συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία και ανακρίνεται, ενώ το συμβάν καταδικάζεται από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ ο ακροδεξιος δράστης πριν επιτεθεί φώναξε "το PTB είναι ηλίθιο" ενώ ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και είχε επάνω του και ένα δακρυγόνο.
Το PTB είναι ένα κόμμα με αναφορές στον μαρξισμό- λενινισμό και με μαοϊκές ρίζες, που τα τελευταία χρόνια διαρκώς ανέρχεται στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, τη Βαλωνία. Στις εκλογες του 2014 ειχε παρει 3,7%.  Οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν με περίπου 20%, δεύτερη πολιτική δύναμη μεταξύ των γαλλόφωνων Βέλγων (που αντιστοιχούν στο 42% του πληθυσμού της χώρας), δηλαδή λίγο πίσω από το Φιλελεύθερο Κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, αλλά και λίγο μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του τέως πρωθυπουργού Έλιοτ Ντι Ρούπο, το οποίο επί δεκαετίες κυριαρχεί στη Βαλωνία, αλλά και το οποίο κλυδωνίζεται λόγω οικονομικών σκανδάλων στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη του.
-------------------------------------------------------------------------

" την πρωτομαγιά, εμείς οι  παλαιστινιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε με το συνδικαλιστικό κίνημα διεθνώς,"

Την Πρωτομαγιά, τα Παλαιστινιακά Συνδικάτα με πανο Προσκαλουν για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις κατά του Ισραήλ

Διαδηλωτές στο Παρίσι τυλιγμενοι με Παλαιστινιακες σημαιες διαδηλώνουν κατά την πρώτη επίσημη έγκριση νέου οικισμού της Δυτικής Όχθης του Ισραήλ σε περισσότερα από 25 χρόνια, την 1η Απριλίου 2017. |Φωτογραφία: AFP

«Την Πρωτομαγιά, τα Παλαιστινιακά συνδικάτα είναι περήφανα που στακονται με το συνδικαλιστικό κίνημα σε διεθνές επίπεδο», δήλωσαν τα συνδικάτα.
Την Παγκόσμια Ημέρα της εργαζομένου , που αναφέρεται επίσης ως Πρωτομαγιά, οι Παλαιστινιακες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν εντείνει τις εκκλήσεις τους προς τις κινήσεις, συνδικάτα και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις  πιέζουν το Ισραήλ να τερματίσει τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Σε κοινή δήλωση που τίθεται από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Παλαιστινιακή Νέα Ένωση, Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων και την Ένωση Εργαζομένων ταχυδρομική διεύθυνση, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τα συνδικάτα ζήτησαν μποϊκοτάζ των ισραηλινών και διεθνών εταιρειών, η εκποίηση των κεφαλαίων των συνδικάτων από τις επιχειρήσεις και τα ιδρύματα συνένοχοι στην κατοχή του Ισραήλ και αυξημένη πίεση στις κυβερνήσεις να μειώσουν τόσο τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ.
«Την Πρωτομαγιά, τα Παλαιστινιακα συνδικάτα είναι περήφανα να σταθουν με το συνδικαλιστικό κίνημα διεθνώς και συλλογικά να αποκρούσουν τις επιθέσεις στις συνθήκες εργασίας μας, περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες και απώλειες θέσεων εργασίας», έγραψαν.
«Θα συνεχίσουμε να αρνηθουμε το όραμα του Ισραήλ για κατοχικο δικτύο  Παλαιστινιακων Μπαντουστάν και συναφείς βιομηχανικές ζώνες, σύμφωνα με την οποίο θα παραιτηθουμε από τα δικαιώματά μας και να γίνουμε μια δεξαμενή φθηνού εργατικού δυναμικού για το κράτος του Ισραήλ», πρόσθεσαν.
Με τους αγώνες του υπερ των εργαζομένων  σε όλο τον κόσμο, Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας της μαρξιστικής-λενινιστικής κινησης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έστειλε ένα μήνυμααπό το κελί της φυλακής του, σηματοδοτώντας την αλληλεγγύη του PFLP μαζι με  κρατουμένους απεργους πείνας  καθώς και οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο.
«Χαιρετισμούς σε εσάς μέσα από τις φυλακές και τα κελια  του Σιωνισμού,» άρχισε ο Sa'adat στην επιστολή του. «Το μήνυμά μας σήμερα είναι με όλες τις επαναστατικές δυνάμεις στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, στις Φιλιππίνες, την Τουρκία και την Ελλάδα, στις ζώνες δυστυχίας και τις αγωνίζομενες πόλεις παντού: Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στέκεται μαζί σας την 1η Μαΐου, ανανεώνοντας τη δέσμευσή του για την αμείλικτη και άνευ όρων υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκμεταλλευόμενων, που αντιμετωπίζει την κυριαρχία της αποικιοκρατίας, τις δυνάμεις της εκμετάλλευσης και τα εργαλεία της τάξης και της κοινωνικής καταπίεσης.»
Οι απεργοι πείνας Παλαιστινίων κρατουμένων που εισέρχονται 15η ημέρα της απεργίας, με ισραηλινές αρχές ακόμα απρόθυμες να λάβουν σοβαρά υπόψη  οποιοδήποτε από τα αιτήματά τους.
Ενώ συλλαλητήρια σε αυτους για υποστήριξη που έλαβε χώρα σχεδόν καθημερινά στην Παλαιστίνη, δεδομένου ότι η απεργία άρχισε στις 17 Απριλίου, Παλαιστινιου φυλακισμένου ημέρα, Σάββατο είδε επίσης την πόλη της Ναζαρέτ  μαζικό συλλαλητήριο για τιμη της Πρωτομαγιάς.
Κάθε χρόνο, την 1η Μαΐου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι σε όλη τη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και εντός των συνόρων του απαρτχάιντ του Ισραήλ βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν τα δικαιώματά τους.
-----------------------------------------------------------------------
100 πολιτικά και κοινωνικά στελέχη: Άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Συρίας
Κείμενο - Πρόταση 100 πολιτικών και κοινω-νικών στελεχών για την ΣΥΡΙΑ

Να στηρίξουμε την Συριακή αντίσταση ενάντια στην επιβουλή ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκίας. Ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σημαίνει παραί-τηση απ΄ την αντίσταση και τον αγώνα στη χώρα μας! Απαιτούμε:

Ο πόλεμος ως ανάσα στην αναπαραγωγή του καπιταλισμού αποτελεί μια έσχατη αλλά ανα-γκαία διέξοδο. Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί την στρατιωτική βία και το κουρέλιασμα του διεθνούς δικαίου ως σφραγίδα της επίδοξης, νέας, εμβέλειάς του.

Το «δίκαιο του ισχυρού» λειτουργεί ωμά για την ενοποίηση του Δυτικού κόσμου με την «προς Ανατολάς» επέκτασή του.

Το ανοικτό στοίχημα των ΗΠΑ-Ισραήλ για πολεμικό κτύπημα στο Ιράν, ο εξορισμός της Ρωσίας από την Ανατολική Μεσόγειο και η ποινικοποίηση κάθε συμμαχίας μαζί της, και η διαφαινόμενη περικύκλωση της Κίνας συνδυάζονται με την εκτύλιξη του σχεδίου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής».

Η Αμερικανική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Απριλίου, η αναζωπύρωση του ψυχρού πολέμου με....
την συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής κ.ά. επιβεβαιώνουν ότι και στην περίοδο Τραμπ θα εντείνεται η ιμπεριαλιστική πολεμική επίθεση για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και τον εξανδραποδισμό των απείθαρχων λαών και χωρών.

-Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ και η «ισλαμοκεμαλική» Τουρκία λειτουργώντας ως παραρτήματα του ιμπεριαλισμού, χρησιμοποιούν τη ναζιστική πρακτική του «ζωτικού χώρου» κατά των λαών της περιοχής. Η δεύτερη διενεργεί ταυτόχρονα στρατιωτική εισβολή σε τρείς χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος) κάτι στο οποίο πλειοδοτούν οι ηγεσίες και των δύο πόλων που καταγράφηκαν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

-Με σκόπιμα «μηδενική» ή και ανοικτά υπέρ των ΗΠΑ θέση κινείται η Ε. Ένωση και η πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η εγκατάλειψη απ΄ τη τελευταία του αιτήματος της εθνικής ανεξαρτησίας την κατέστησε ουραγό των σχεδίων της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων και του Ευρωατλαντισμού.

-Ανάλογη στάση ακολουθεί και η χώρα μας με την Αμερικανική βάση στην Σούδα και την υποτελή προσαρμογή της εξωτερικής της πολιτικής, από τις επαίσχυντες συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι για το Αιγαίο μέχρι την πλήρη γεωπολιτική της ακύρωση και υποταγή στον άξονα ΗΠΑ – Ισραήλ – Τουρκία. Κάθε δυνάμει αντίβαρο της πολιτικής μας έναντι της μονομερούς προσήλωσής μας στην Δύση εξαφανίστηκε: Οι σχέσεις με την Ρωσία, το Ιράν, ακόμη και την… Αρμενία, απαγορεύθηκαν! Αποτελεί προσβολή για τον ελληνικό λαό και πλήγμα για τη χώρα η σπουδή Τσίπρα να ταχθεί υπέρ του Αμερικανικού βομβαρδισμού της Συρίας κατά την συνάντηση των εφτά μεσογειακών χωρών της Ε. Ένωσης στην Μαδρίτη!

Κοινός παρονομαστής αυτής της Ευρωατλαντικής στρατηγικής στην οποία συναινεί όλο το ευρωενωσιακό – μνημονιακό μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δ. Συμπαράταξη κ.λ.π.) είναι η κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και ο κατακερματισμός των χωρών κρατών με την χρησιμοποίηση των «μειονοτήτων» και των «ατομικών δικαιωμάτων» εναντίον των συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των λαών.

Πρόκειται για την με γεωπολιτικούς όρους εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου Θατσερικού δόγματος: «Δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα». Άτομα που διακινούνται ανέστια, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς θεσμική αναφορά σε «έθνος – κράτος», χωρίς ελευθερία συλλογικής αυτοδιάθεσης.

Αυτός ακριβώς είναι και ο αντιδραστικός κύκλος της νεοαποικιοκρατικής επέμβασης από το 2011 στην Συρία που συνεχίζεται με περισσότερα από 250.000 θύματα.

Για την αρπαγή του εθνικού πλούτου και την καταστροφή οικονομικών και κοινωνικών δομών που διασφάλιζαν σημαντικά το επίπεδο της λαϊκής διαβίωσης και την αυτοτέλεια αυτής της χώρας. Για το σβήσιμο από την συλλογική μνήμη των κοσμικών – αριστερών αραβικών κινημάτων που αποτελούσαν ανασχετική δύναμη στα σχέδια του Ισραήλ, και περιοριστικό παράγοντα του Τουρκικού σωβινισμού.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την δήλωση του Χαφέζ Άσαντ τον Μάρτιο του 1987: «Τούρκος στρατιώτης σε Ελληνικό έδαφος ισοδυναμεί με εισβολή στη Συρία», ούτε να ξεχάσουμε ότι στη Συρία φιλοξενούνταν χρόνια η ηγεσία του P.K.K. και μέχρι πρότινος Παλαιστίνιοι πρόσφυγες με ίσα δικαιώματα με τους Σύρους πολίτες.

Στην Συρία συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, με όπλο το ψέμα, μια διεθνής συνομωσία που εμφανίζει κοινούς εγκληματίες – μισθοφόρους, ως λαό που «εξεγείρεται»:

Το βασικό προπαγανδιστικό τους κέντρο βρίσκεται στο Λονδίνο. Η επιχειρησιακή τους προπαρασκευή οργανώθηκε στη Τουρκία. Η χρηματοδότηση εκπορεύθηκε απ΄ τα αντιδραστικά καθεστώτα του κόλπου και πλήθος ΜΚΟ… Δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε ασπίδα Σύρους πολίτες θανατώνοντας μάλιστα με ρατσιστικά κριτήρια. «Θυσίαζαν» κατά προτίμηση κοσμικούς- μέλη του Μπάαθ, αλεβίτες, χριστιανούς…

Είναι καιρός να υπάρξει μια πλατιά κινητοποίηση διεθνιστικής αλληλεγγύης υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και των συμμάχων της. Να απομονωθεί η στρατηγική του «ανήκουμε στη Δύση» καθώς και η λογική των «ίσων αποστάσεων» που λειτουργεί ως άλλοθι της ξένης επέμβασης.

Η υπόθεση της Συρίας αφορά και την τύχη της ίδιας της χώρας μας.

Η νίκη του Συριακού λαού θα είναι νίκη όλων των λαών της περιοχής!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ: Αγραφιώτη Δ. Αλεξοπούλου Ε. Αλεξόπουλος Π. Αντωνοπούλου Γ. Αποσκίτης Λ. Αργυρός Α. Ασβεστόπουλος Χ. Ασημακόπουλος Β. Ασημακόπουλος Π. Βασιλάκης Μ. Βενέτης Ν. Βουτυράκη Μ. Βερναρδάκης Α. Γαβριήλ Ε. Γεωργής Γ. Γιαννακοπούλου Σ. Γιανούτσου Ε. Γλέζου Ν. Γρανιτσιώτης Λ. Γρηγοριάδης Μ. Δάβρης Α. Δανόπουλος Π. Δάρας Γ. Δούλφης Γ. Ζαροτιάδης Γ. Ζαφείρης Α. Ιεροδιάκονος Γ. Ιωαννίδης Θ. Ιωαννίδης Κ. Καλεάδης Γ. Καλύβα Μ. Καλύμνιος Μ. Κανταράς Τ. Κάντζαρη Ζ. Καρρά Μ. Καραγιάννης Θ. Καραθανάσης Χ. Καραμπάτσος Θ. Καρούμπας Γ. Κατσάρη Κ. Κατσακούλης Β. Κατσιάπης Χ. Κατσούλας Χ. Κονταρίνης Π. Κοντός Μ. Κότσιας Σ. Κορμανός Ν. Κουμαρέλας Ο. Κουτσούκος Γ. Κρητικός Ε. Κριμιτζής Μ. Κριτσώνης Π. Κυπριώτης Δ. Κωνσταντάκης Α. Λαζάρου Α. Λιακάκου Ζ. Λιάρος Β. Λιολούσης Γ. Μαγγανιάρης Π. Μαγκλάρας Ν. Μακρής Γ. Μαντάς Π. Μαρινέλης Α. Μαύρος Γ. Ματθαίος Π. Μηλιαράκης Μ. Μητροπέτρος Γ. Μπάλτος Χ. Μπατρακούλης Θ. Μπούτρης Γ. Μπεκιάρης Μ. Νασοπούλου Σ. Νικηφόρου Μ. Ντίνος Χ. Ντούσας Δ. Παλαιολόγος Δ. Παναγιωτάτος Σ. Πανάγος Π. Παντίδας Γ. Παπαγιανόπουλος Γ. Παπαδόπουλος Γ. Παπαλουκάς Κ. Παπαμήτρος Δ. Παπαμιχαήλ Γ. Παπαμιχαλοπούλου Μ. Πριμικύρης Β. Ραχιώτης Γ. Ρήγος Γ. Σαμπάνης Τ. Σασσάνης Χ. Σιώζος Γ. Σκλαβούνος Μ. Σπάθας Δ. Σπαθάτου Α. Σπαθόπουλος Γ. Σπανός Μ. Σταθάς Γ. Σταθάς Η. Σταυρόπουλος Κ. Σταυρόπουλος Ν. Στέφος Γ. Στύλου Ε. Σχίζας Γ. Τουμανίδης Π. Τσιρωνίδης Γ. Φαρμάκης Χ. Φιλιππάκης Θ. Φλαμιάτος Δ. Φραγγιαδάκη Μ. Χαρακλιάς Β. Χατζηαντωνίου Γ. Χερουβής Γ.

http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2017/05/100.html
--------------------------------------------------------------------Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «κεντροαριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)

------------------------------------------------------------------------
Ψιτ, καταληψίες του City Plaza και υποστηρικτές τους...
Aliki Papachela
Ψιτ, καταληψίες του City Plaza και υποστηρικτές τους.
Σταματήστε να κατηγορείτε και να στοχοποιείτε ότι περπατάει, κολυμπάει, πετάει και είναι κατά αυτής της αθλιότητας. Δεν είναι οπαδοί της Παπαχελά, όπως θέλετε να τους παρουσιάσετε, πολλοί δεν είναι καν "φίλοι" μου ή φίλοι μου. Δεν τους ξέρω καν τους ανθρώπους. Είναι απλά άνθρωποι με κριτική σκέψη, κοινό νου, αίσθημα δικαίου, αρχές. Αν εσείς θέλετε να απειλείτε το σύμπαν δημόσια ή ιδιωτικά ότι δήθεν αυτοί σας στοχοποιούν κι "έχετε ράμματα για την γούνα τους" και θα τα "βρούμε στην δικαιοσύνη", αυτήν την αστική που κατηγορείτε εμένα ότι την χρησιμοποιώ και τώρα θα καταφύγετε σ αυτήν, και δεν καταλαβαίνετε ότι τραμπουκίζετε κι ότι πιάσει, αν παίρνετε ανθρώπους και τους κρεμάτε στα μανταλάκια επειδή τεκμηριωμένα δεν στηρίζουν αυτήν την αθλιότητα νομίζοντας ότι πες πες κάτι θα μείνει κι αυτή είναι η πολιτική σας, ο βούρκος τον οποίον μετέρχεστε θα σας καταπιεί πριν το καταλάβετε.
Εντάξει, εγώ είμαι το τέρας της υφηλίου, με τα 16 κεφάλια και τις 80 ουρές, ο σύντροφός μου κι οι άνθρωποί μου επίσης, η Σοφία είναι αυτή απ την Χίο που κουβαλάει μια Παπαχελά μέσα της, η Αριστέα θα κληθεί απ τον εισαγγελέα να απολογηθεί γιατί έχει συγγενή δικαστικό, ο Φώτης είναι αυτό το σούργελο με το ζελέ στα μαλλιά, ο Ονάσογλου ο πέφτουλας ανθοπώλης που παραπλανεί τον κόσμο, η Χρύσα παίρνει μηνύματα "δεν είσαι και τόσο αθώα", και ων ουκ έστιν αριθμός. Εσείς τι είστε;
Φωνάζει ο κλέφτης είστε κι ως γνωστόν ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται κι έχετε και τις δύο ιδιότητες. Παρήλθε ο χρόνος σας.
Μαζεύτε τα γιατί θα σας μαζέψουν οσονούπω. Κι όχι οι μπάτσοι κι η κυβέρνηση, αλλά οι άνθρωποι.
ΨΟΦΟ είπα;

---------------------------------------------------------------------------

Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα

Αντιπολίτευση, «αυταρχισμός», αόρατοι Τσαβίστας και άλλα παραμύθια

Η Βενεζουελάνικη οπερέτα δεν φαίνεται να έχει τέλος. Μεθοδευμένα ψέματα και μισές αλήθειες διαμορφώνουν ένα παράλληλο, πλην ανύπαρκτο, σύμπαν. Την ώρα που κάποιοι καταπίνουν την κάμηλον (σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τουρκία, Ουκρανία κ.λπ.), διυλίζουν τον κώνωπα στη Βενεζουέλα ξεπερνώντας τα όρια του θυμού και αγγίζοντας το γελοίο. Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία προσπερνάται διαρκώς ότι πρόκειται για απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία έχει ακόμη, όπως αποδεικνύουν οι μαζικές φιλο-κυβερνητικές διαδηλώσεις που ΔΕΝ βλέπουμε ποτέ, την πλειοψηφία του λαού με το μέρος της.

Ψέμα νούμερο 1
Ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους αντιδρώντας στο αυταρχικό καθεστώς Μαδούρο, που προσπάθησε να «καταργήσει» το εκλεγμένο κοινοβούλιο.
Η αλήθεια είναι ότι το νέο κύμα διαμαρτυριών (γιατί δεν είναι το πρώτο) είχε ως αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, στις 29 Μαρτίου, να αναλάβει το ίδιο τις νομοθετικές εξουσίες του Κοινοβουλίου, κατηγορώντας το για πλήρη περιφρόνηση της Δικαιοσύνης.  Αυτό που ονομάστηκε «πραξικόπημα» από την αντιπολίτευση και από τον γενικό γραμματέα της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών.
Από τον Δεκέμβριο του 2015, όταν εκλέχτηκε το νέο κοινοβούλιο που ελέγχεται, με ελάχιστες έδρες, από την αντιπολίτευση, αυτή έχει περιφρονήσει όλες τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αρχής γενομένης από την οδηγία για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο κρατίδιο Αμαζόνας όπου υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία (που και δόθηκαν στη δημοσιότητα και είναι στη διάθεση του όποιου ενδιαφερόμενου) ότι «αγοράστηκαν» σωρηδόν ψήφοι. Η απόφαση αφορά τόσο δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και έναν από το κόμμα του Μαδούρο PSUV και έναν από την λίστα των ιθαγενών (ο οποίος στηρίζει την αντιπολίτευση).  Το κοινοβούλιο δεν προχώρησε ποτέ σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς οι τρεις βουλευτές του κρατιδίου Αμαζόνας είναι αυτοί που δίνουν στην αντιπολίτευση την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Το άλλο πρόσχημα είναι η επιμονή της αντιπολιτευόμενης πλειοψηφίας του κοινοβουλίου να γίνει «πολιτική δίκη του Μαδούρο» γιατί έχει «γατζωθεί στην εξουσία» (βέβαια είναι εκλεγμένος κανονικά), ενώ ταυτόχρονα του ζητούσε να κηρυχθεί «έκπτωτος επειδή εγκατέλειψε το θώκο του» (το πώς συνδυάζονται ταυτόχρονα αυτά είναι ένα μείζον ερώτημα). Επίσης, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου ζήτησε ανοιχτά παρέμβαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που ελέγχονται πρακτικά από τις ΗΠΑ, παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον Οργανισμό λόγω της αντίδρασης άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Το τελευταίο πρόσχημα είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δηλώσει στις 29 Μαρτίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κυβέρνησης ότι δεν είναι υποχρεωμένη να περάσει από το κοινοβούλιο την απόφασή της για κοινοπραξίες στον πετρελαϊκό τομέα, δεδομένου ότι η αντιπολιτευόμενη πλειοψηφία  δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι το Δικαστήριο αναλαμβάνει τις νομοθετικές αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου και ότι εφόσον η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, ούτε το Δικαστήριο αναγνωρίζει βουλευτική ασυλία σε όλους τους βουλευτές.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για πρόσχημα, αφού η ίδια η κίνηση της αντιπολίτευσης κατά του Μαδούρο αποτελεί τυπικό παράδειγμα «κοινοβουλευτικού πραξικόπηματος» αλά Βραζιλία.

Ψέμα 2
Ευθύνεται η κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις οποίες βασανίζεται ο λαός της Βενεζουέλας.
Η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση τον πετρελαϊκό τομέα, οι τομείς κυρίως της εισαγωγής και της διανομής τροφίμων καθώς και των φαρμάκων και των αγαθών πρώτης ανάγκης, βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών και μεγάλων κονσόρτιουμ. Ετσι εξηγούνται όλες αυτές οι εικόνες που κυκλοφορούν με παιδιά που υποφέρουν στα νοσοκομεία. Πριν από την εκλογή του Ούγκο Τσάβες, το 1998, σχεδόν αποκλειστικά όλη η οικονομία της χώρας βρισκόταν στα χέρια μιας συντριπτικά μειοψηφούσας ελίτ, κατά κύριο λόγο, λευκής.  Ένας από τους βασικούς στόχους του Τσάβες ήταν να πάψει αυτή η ελίτ να έχει τον απόλυτο έλεγχο όλης της οικονομίας και να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου.
Το ποιος κρύβεται πίσω από τις ελλείψεις, είναι εξαιρετικά εμφανές γιατί αυτές «μειώνονται σημαντικά» κάθε φορά που πλησιάζει κάποια εκλογική αναμέτρηση και επανέρχονται κάθε φορά που η αναμέτρηση τελειώνει (με νίκη Τσάβες). Στις τελευταίες βουλευτικές, του 2015, η αντιπολίτευση κέρδισε, έστω και με αμφισβητούμενες έδρες, τις βουλευτικές εκλογές, και ξαφνικά όλα τα «εξαφανισμένα» προϊόντα εμφανίστηκαν στα ράφια και για αρκετές ημέρες. Μάλιστα με ημερομηνίες παραγωγής και λήξης τέτοιες που αποδείκνυαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην παραγωγή (όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση) αλλά στην διανομή. Η λογική «θα τους κάνουμε να πεινάσουν τόσο που να τα βάλουν με την κυβέρνηση» δεν είναι καινούργια: έχει εφαρμοστεί δεκαετίες στην Κούβα και υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εμπάργκο και στη Βενεζουέλα (από το 2014, με υπογραφή Ομπάμα την ώρα που «άπλωνε» το άλλο χέρι στην Κούβα).
Ναι, είναι αλήθεια ότι το κόστος για αγορά τροφίμων αυξήθηκε κατά 254,3% το 2015, και προφανώς αυτό δεν ισοσκελίζεται από καμία αύξηση μισθού. Εννοείται επίσης ότι βαρύνονται κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία όμως συνεχίζει να στηρίζει το κράτος με σειρά επιδομάτων και βοηθημάτων ενώ γίνεται προσπάθεια να έχουν σταθερά προϊόντα τα κρατικά σούπερ μάρκετ στα οποία εξυπηρετούνται περί τα 8 εκατομμύρια πολίτες και να παραμείνουν χαμηλότερες οι τιμές κατά 40%.

Ψέμα 3
Το καθεστώς Μαδούρο είναι αντιδημοκρατικό, η πλειοψηφία του λαού έχει ξεσηκωθεί εναντίον του και η λαϊκή θέληση καταστέλλεται δια της βίας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του έχουν εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά όπως είχε συμβεί παλιότερα στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις με τον Ούγκο Τσάβες, καθώς και στα δημοψηφίσματα που διεξήγαγε. Ποιος το λέει αυτό; Το Κέντρο Κάρτερ, του πρώην αμερικανού προέδρου, που παρακολουθεί εκλογές σε όλο τον κόσμο, και φιλοτσαβικό δεν το λες.
Κάτι που επίσης δεν αναφέρεται είναι ότι στις 19 Απριλίου δεν ήταν μόνο η  συγκέντρωση της αντιπολίτευσης αλλά οι τεράστιες συγκεντρώσεις των Τσαβίστας γιατί ήταν η 15ηεπέτειος από το αποτυχημένο πραξικόπημα, κατά του Τσάβες, το 2002. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν και στο Καράκας και αλλού, αλλά ουδείς τους είδε στις οθόνες, όπως ούτε την απόπειρα διαδηλωτών της αντιπολίτευσης να τους προκαλέσουν.

Ψέμα 4
Η πλειοψηφία του λαού θέλει ανατροπή του Μαδούρο
Μόλις στις 13 Απριλίου του 2017, μια τελευταία δημοσκόπηση από το ανεξάρτητο think tank Hinterlaces καταγράφει αύξηση της δημοτικότητας του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος – PSUV και της ευρύτερης συμμαχίας αριστερών δυνάμεων που το στηρίζουν, του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (GPP), από το 27% στο 35%. Μάλιστα, η συμμαχία παραμένει το πλέον δημοφιλές κόμμα στη χώρα με το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην ξεπερνά το 29%, ενώ κανένα από αυτά μόνο του δεν ξεπερνά το 7% (Democratic Action 7%, Popular Will 7%, Justice First 6%, MUD 6%). Για να είμαστε δίκαιοι καταγράφεται και ένα 36% που δηλώνει ότι δεν νιώθει να εκφράζεται από καμία από τις δύο συμμαχίες.
Αυτό που έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι σε εξίσου πρόσφατη έρευνα του Hinterlaces, το 76% των Βενεζουελάνων απορρίπτει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση σαν αυτήν που ζητά η αντιπολίτευση για ανατροπή του Μαδούρο, το 87% απορρίπτει οποιαδήποτε στρατιωτική ξένη παρέμβαση (σαν αυτή που ζητά η αντιπολίτευση και με την οποία απειλούν οι ΗΠΑ) ενώ 9 στους 10 διαφωνούν κάθετα με τις μεθόδους διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, την λογική δηλαδή των guarimbas, των βίαιων διαδηλώσεων και του αποκλεισμού δρόμων. Δύο στους τρεις, δε, δεν έχουν καλή γνώμη για τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.
Αντίθετα, το 84% τάσσεται υπέρ της οποιασδήποτε διαμεσολάβησης για να υπάρξει διάλογος κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και το 67% θεωρεί ότι αυτός ο διάλογος θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Μικρή υπενθύμιση: η κυβέρνηση Μαδούρο έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου και έχει δρομολογήσει κάποιες τέτοιες συναντήσεις. Μάλιστα, σε ορισμένες από αυτές, δεν πήγε η αντιπολίτευση αλλά πήγαν οι επικεφαλής Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, μέλη του Συνδέσμου Βιομηχάνων κ.λπ.
Επίσης, το κεντροδεξιό think tank Datanalisis, το οποίο επικαλείται η αντιπολίτευση, τον Μάρτιο, σε δική του δημοσκόπηση ανέδειξε, προς απογοήτευσή του, ότι ο Νικολάς Μαδούρο με δημοφιλία 24,1% παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις και με 6 μονάδες περισσότερο από τον Νοέμβριο του 2016.  Ας σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από του Μεξικανού Προέδρου Ενρίκε Πιένα Νιέτο (21%), του Βραζιλιάνου πραξικοπηματικά προέδρου Μισέλ Τεμέρ (10%) και της Χιλιανής Μισέλ Μπατσελέ (23%).

Ψέμα 5
Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μπορεί να είναι νεοφιλελεύθερη και δεξιά (το ηπιότερο που μπορεί κανείς να πει) αλλά είναι ανεξάρτητη.
Η αλήθεια είναι ότι και οι τέσσερις ηγετικές φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης είχαν άμεση εμπλοκή με το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ούγκο Τσάβες το 2002 (τι; Δεν είναι πρόβλημα που έγινε απόπειρα ανατροπής ενός εκλεγμένου άκρως δημοκρατικά προέδρου, τον οποίο αποκατέστησαν τα πλήθη του κόσμου που ξεχύθηκαν στους δρόμους;) και έχουν άμεση σχέση με σειρά ιδρυμάτων που χρησιμοποιούνται από την Ουάσινγκτον και τις μυστικές της υπηρεσίες για να χρηματοδοτούνται ημέτεροι σε όλον τον πλανήτη.  Όχι δεν τα λένε μόνο οι τσαβίστας αυτά. Αποδεικνύονται από σειρά τηλεγραφημάτων και επικοινωνιών που έχουν αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια από τα wikileaks.
Εντελώς ενδεικτικά και μόνο:
Ενρίκε Καπρίλες: Έχει υπάρξει προεδρικός υποψήφιος απέναντι σε Τσάβες και Μαδούρο και έχασε και από τους δύο. Στις αρχές Απριλίου κατήγγειλε ότι το «καθεστώς» του στέρησε τα πολιτικά του δικαιώματα για 15 χρόνια, παραλείποντας να διευκρινίσει ότι αυτό έγινε λόγω καταδίκης του για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από τη θέση του κυβερνήτη του κρατιδίου Μιράντα.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που επιβεβαιώνονται από τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το Wikileaks, ο Καπρίλες είχε αλλεπάλληλες επαφές με την αμερικανική πρεσβεία, καθώς και συναντήσεις με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον (αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα στο Στέητ Ντιπάρτμεντ) επανειλημμένως. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά, αποτυπώνεται η ανησυχία της Ουάσινγκτον για το αν είναι καλά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002, καθώς ο Καπρίλες ήταν μεταξύ αυτών που εισέβαλαν στην κουβανική πρεσβεία. Το κόμμα του Justice First δημιουργήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση της USAID, με το ποσό που έχει γίνει γνωστό να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια δολάρια.
Υπήρξε ένας από τους βασικούς υπόπτους της δολοφονίας της Εισαγγελέως Ντανίλο Άντερσον, που δολοφονήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Νοέμβριο του 2004, η οποία ερευνούσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002 και του είχε ήδη απαγγείλει κατηγορίες.
Λεοπόλντο Λόπες: επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Popular Will», με την, ψευδή κατά τον ίδιο, κατηγορία της «παρακίνησης και πρόκλησης βίας». Είχε ενεργή ανάμιξη και στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Τσάβες το 2002 και τις «κοινωνικές και πολιτικές του ανησυχίες» στηρίζουν οικονομικά το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy) και τα παρακλάδια του, Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (International Republican Institute) και Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιστούτο (National Democratic Institute).
Ο Λόπες πήρε πρώτο πτυχίο στο Kenyon College του Οχάιο (όπου η CIA χρηματοδοτεί υποτροφίες). Επίσης, αναφέρεται σε τουλάχιστον 77 έγγραφα από αυτά που αποκάλυψε το Wikileaks, μετά από ανάλυση των οποίων ο Τζέικ Τζόνστον, του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας (Center for Economic and Policy Research) εκτιμά ότι απεικονίζουν με σαφή τρόπο το πώς η αμερικανική διπλωματία χορηγεί διαρκώς χρήματα στην βενεζουελάνικη αντιπολίτευση, πέραν των επίσημων προϋπολογισμών του Κογκρέσου, δια μέσου διαφόρων «ιδρυμάτων, προγραμμάτων» κ.λπ. Σε άλλα έγγραφα του Wikileaks καταγράφονται επίσης τα σχόλια του επικεφαλής του ινστιτούτου γεωστρατηγικών μελετών Stratfor ως προς «τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης ν’ ανατρέψει τον Τσάβες».
Ο Λόπες ήταν εξέχων μέλος της κυβερνώσας ελίτ προ Τσάβες, και είχε διατελέσει βοηθός του οικονομικού διευθυντή της κρατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας PDVSA που ελεγχόταν από αυτήν την ελίτ, την οποία εθνικοποίησε ο Τσάβες. Ο Λόπες, ως δήμαρχος της  πλούσιας συνοικίας Τσακάο του Καράκας, το 2004, είναι αυτός που «εξέλιξε» την τακτική των guarimbas, των βίαιων διαδηλώσεων.
Αντόνιο Λεντέζμα: πρώην δήμαρχος Καράκας. Είναι επίσης φυλακισμένος από τον Φεβρουάριο του 2015 για εμπλοκή σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Μαδούρο. Ο Λεντέζμα και γενικότερα η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι πολύ αδύναμα και δεν αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας καμία εμπλοκή. Ο ίδιος συνδέεται άμεσα με τον ακροδεξιό Λορέντ Γκόμεζ Σάλεχ, που απελάθηκε από την Κολομβία και κατηγορείται για συνομωσία με παραστρατιωτικούς με στόχο την εξαπόλυση τρομοκρατικών επιθέσεων στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης υπό την μορφή «αντίστασης» ενάντια στην κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι για την φυλάκιση του Λεντέζμα, οι αντιδράσεις ήταν πολύ λιγότερες από ό,τι πολλοί θα πίστευαν καθώς εκτός της εμπλοκής του στο πραξικόπημα του 2002 κατά του Τσάβες, ως Κυβερνήτης θεωρείται υπεύθυνος για την εντολή αιματηρής καταστολής της λαϊκής εξέγερσης στο Καράκας το 1989 (Καρακάσο) που είχε ως αποτέλεσμα, τελικά, το θάνατο επισήμως 300, ανεπισήμως περισσοτέρων των 3.000 ανθρώπων από το στρατό και τις δυνάμεις καταστολής.  Ήταν η αποκορύφωση της λαϊκής οργής για τη δραματική κατάσταση που επέφερε στη χώρα το πρόγραμμα «προσαρμογής» που εφαρμόστηκε υπό το ΔΝΤ για να ελεγχθεί το χρέος που είχε δημιουργηθεί λόγω και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Μεταξύ 1984 – 1986, το νόμισμα είχε υποτιμηθεί 100 φορές, ποσοστό μεγαλύτερο του μισού πληθυσμού της χώρας ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας, λίγες εβδομάδες πριν την εξέγερση οι τιμές της βενζίνης, του ηλεκτρικού, των τηλεπικοινωνιών και του νερού είχαν αυξηθεί σχεδόν κατά 100%, οι δημόσιες μεταφορές κατά 30%. Η εξέγερση πνίγηκε στο αίμα με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες ακόμη και για φρικτά βασανιστήρια να διαδέχονται η μία την άλλη.
Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Η «κυρία» της αντιπολίτευσης είναι η πολυεκατομμυριούχος,  λόγω και των δεκάδων ΜΚΟ που ελέγχει. Η Ματσάδο είχε άμεσες επαφές με την αμερικανική ηγεσία ήδη από την εποχή Μπους του νεότερου.
Η γνωστότερη οργάνωσή της είναι η Sumate, γιατί τη δεκαετία του  ’90, παράλληλα με το ΔΝΤ, εργάστηκε στους δήμους για να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση των καταφυγίων για τους αστέγους.  Οι περισσότερες ΜΚΟ που διαθέτει βασικά ασχολούνται με την κυβέρνηση Τσάβες, πριν, και Μαδούρο σήμερα, καταγγέλλοντας διαρκώς την αντιδημοκρατικότητά τους και χρησιμοποιώντας ψεύτικα exit polls και άλλα συναφή τρικ, τα οποία έχει ανοιχτά καταδικάσει ..το Κέντρο Κάρτερ αλλά και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών.
Η Sumate της κ. Ματσάδο λαμβάνει χρηματοδοτήσεις από τη USAID και από το Εθνικό Ίδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy). Η ίδια δε, διατείνεται ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002 αλλά εμφανίζεται καθαρά στην τελετή ορκωμοσίας της σύντομης παράνομης κυβέρνησης του Πέδρο Καρμόνα..

Ψέμα 6
Η κυβερνητική καταστολή σπέρνει το θάνατο στους διαδηλωτές.
Η αλήθεια είναι ότι μεταδίδονται αριθμοί και καλλιεργείται κλίμα χωρίς κανείς  να αναφέρεται στο ποιοι είναι οι νεκροί και στο πώς ξεκινούν τα επεισόδια.  Να θυμίσουμε ότι και τώρα, όπως και το 2014, ακολουθείται η τακτική από την αντιπολίτευση του αποκλεισμού δρόμων και του μη σεβασμού της θέλησης όποιου θέλει να περάσει. Επίσης, έχουν αρχίσει και πάλι, όπως το 2014, να δένονται καλώδια που δεν τα βλέπει κανείς από μακριά από την μία στην άλλη άκρη του δρόμου.  Ορισμένοι ξεχνούν ότι στις αντίστοιχες διαδηλώσεις το 2014 είχαν αποκεφαλιστεί ανύποπτοι μοτοσυκλετιστές από τις «ειρηνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας» της αντιπολίτευσης.
Ο μεγαλύτερος αριθμός, μαζικά, απωλειών είναι από την τελευταία διαδήλωση στις 21 Απριλίου, όπου αναφέρονται 10 νεκροί.  Οι 8 σύμφωνα με ΜΜΕ της αντιπολίτευσης αλλά και το ισπανικό ABC είναι νεαροί που έκαναν πλιάτσικο σε 20 καταστήματα που έσπασαν στο Καράκας, μετά από το τέλος διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, και έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την αστυνομία.  Έχει ενδιαφέρον ότι την εκδοχή αυτή την δίνει η ίδια η αντιπολίτευση. Οι άλλοι δύο είναι δύο εκ των καταστηματαρχών που προσπάθησαν να σώσουν τα καταστήματά τους. Τα ονόματά τους μεταδίδονται ως Ramon Martinez – Kelvin Leon.
Επίσης, διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, περικύκλωσαν μαιευτήριο στο Καράκας που φέρει το όνομα του Τσάβες και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες μέχρι που δόθηκε εντολή εκκένωσής του προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν 50 νεογνά. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η εκκένωση έγινε γιατί έπεσαν δακρυγόνα, χωρίς να διαψεύδει ότι όντως είχε περικυκλώσει, για άγνωστο λόγο, το μαιευτήριο.
Τώρα έχει ενδιαφέρον να ρίξει κανείς μια ματιά στις ιδιότητες νεκρών των τελευταίων ημερών: ο λοχίας Νεϊμάρ Χοσέ Σανκελέμεντε (28 χρόνων) σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή εν μέσω διαδηλώσεων στο δήμο Λας Σαλιας στο κρατίδιο Μιράντα (του κυβερνήτη Καπρίλες). Δύο περαστικοί πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από ένοπλους διαδηλωτές στο Καράκας.  Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. Την Τετάρτη 19 Απριλίου, σκοτώθηκαν άλλα 3 άτομα σε διαφορετικά περιστατικά, που δεν σχετίζονταν με διαδηλώσεις, αλλά με κοινό ποινικό έγκλημα αν και στο ένα ο δράστης είναι ενεργός υποστηρικτής της κυρίας Ματσάδο της αντιπολίτευσης.
Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, έχασαν επίσης τη ζωή τους ο Ολιβέρ Βίγια Καμάργκο (29 χρόνων) που πυροβολήθηκε από υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στο Καράκας ενώ επιχειρούσε να περάσει από αποκλεισμένο δρόμο, οι Ντανιέλ Κελίζ Αράκα (20 χρόνων) και ο Μιγκέλ Ανγκέλ Κολμενάρες (36) των οποίων οι θάνατοι ερευνώνται,  καθώς επίσης και οι Μπριάν Πρενσιπάλ (13 χρόνων), Αντόνιο Γκρουσένι Κανελόν (32 χρόνων) που σκοτώθηκαν όταν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης εισέβαλαν σε κτίριο του δημοσίου που έχει παραχωρηθεί για στέγαση φτωχότερων οικογενειών στην πόλη Μπαρκισιμέτο. Σκοτώθηκε και ο Χάιρο Ορτίζ (19 χρόνων), εκτός διαδηλώσεων, αλλά διώκεται αστυνομικός γι αυτό.
Δεν είναι δύσκολο να κάνει κανείς μια πρόσθεση.
Επίσης, οι «ειρηνικοί» διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έχουν την «τάση» να επιτίθενται και να καταστρέφουν δημόσια κτίρια. Μόνο στις 19 Απριλίου στόχος σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής έγιναν στο Τσακάο (περιοχή του Λόπες) τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας καταναλωτών, της Εθνικής Υπηρεσίας Κοινωνικο-οικονομικών Δικαιωμάτων, όπου κλάπηκε όλος ο εξοπλισμός, η αεροπορική βάση General Francisco Miranda όπου καταστράφηκε όλος ο φράκτης, στην γειτονική γειτονιά Αλταμίρα, πυρπολήθηκε ο λεγόμενος Βρετανικός πύργος όπου στεγάζονται πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, στο Μαρακαΐμπο καταστράφηκε το εκεί γραφείο του υπουργείου Στέγασης.
Επίσης, στο Τσακάο, προ εβδομάδας, εκλάπησαν αρχεία και προκλήθηκαν καταστροφές από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στα γραφεία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Από την οργή της αντιπολίτευσης δεν έχουν γλιτώσει, στην περιοχή της Λάρα, επίσης κτηνιατρικές κλινικές, υπαίθρια κέντρα διανομής τροφίμων ενώ πυρπολήθηκαν κατοικίες που διαμένουν εθελοντές Κουβανοί γιατροί. Καθημερινές είναι οι καταστροφές στο μετρό και σε υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος επίσης, όπου για ώρες μετά εμποδίζονται οι τεχνικοί να πλησιάσουν.

Ψέμα 7
Το «καθεστώς»  της Βενεζουέλας ελέγχει την ενημέρωση και καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στη Βενεζουέλα ενημερώνεται από την τηλεόραση, όπως και παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι ότι επί δεκαετίες το τηλεοπτικό μονοπώλιο είχαν δύο μεγάλες οικογένειες: ο όμιλος Τσισνέρος και ο όμιλος Bottome & Granier. Μέχρι και σήμερα εξαιρετική ισχύ διαθέτει ο όμιλος Τσισνέρος με υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικές, δισκογραφικές με την πρώτη οικογένεια μάλιστα να διαθέτει 70 ΜΜΕ σε 39 χώρες, κυρίως της Λατινικής Αμερικής, αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής ποτών και τροφίμων καθώς και την ομάδα μπέηζμπολ Los Leones. Η Venenision της οικογένειας Τσισνέρος είναι το κανάλι που παρακολουθούν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.  Υπάρχουν επίσης άλλα 4 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, το κανάλι της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και 5 περιφερειακά ιδιωτικά δίκτυα.
Υπάρχουν επίσης 3 κρατικά κανάλια (Venezolana de Television, Vision Venezuela, Televisora Venezolana Social. Κοινώς, το 95% των τηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ και αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση.
Στον Τύπο, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση. Μόνο στο Καράκας υπάρχουν 21 εφημερίδες και 8 κυκλοφορούν σε εθνικό επίπεδο. Όπως αναφέρει το think tank Council of Hemispheric Affairs  – COHΑ, με έδρα την Ουάσινγκτον, 9 στις 10 μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας είναι σταθερά «αντι-Τσάβες» και παραμένουν. Άσε δε που παραμένουν και σε λειτουργία παρά την ενεργή εμπλοκή τους σε όλες τις απόπειρες ανατροπής  του «αυταρχικού καθεστώτος»!
Υπάρχει όμως και ένα κανάλι που δεν του ανανεώθηκε η άδεια: ένα από το μεγαλύτερα, το RCTV, το 2007, το οποίο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος του 2002 δεν είχε μεταδώσει απολύτως τίποτε από την αντίδραση των τσαβίστας τους οποίους κατηγορούσε για αιματοκύλισμα αν και άλλοι έκαναν πραξικόπημα.  Το RCTV έγινε στη συνέχεια καλωδιακό και ήρθε σε νέα ρήξη με την κυβέρνηση που διέκοψε, για τους ίδιους λόγους, την εκπομπή του το 2010.

Αλήθεια 1
Είναι αλήθεια ότι μετά την πολλοστή έκκληση της αντιπολίτευσης προς το στρατό να παρέμβει για ν’ ανατρέψει τον Μαδούρο αλλά και προς ξένες δυνάμεις, κυρίως τις ΗΠΑ, αλλά και την ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ που ουσιαστικά αναφέρεται σε ανάγκη ανατροπής της βενεζουελάνικης κυβέρνησης, ο Νικολάς Μαδούρο έθεσε σε ισχύ το «Σχέδιο Ζαμόρα», σχέδιο ενεργοποίησης λαϊκών πολιτοφυλακών απέναντι σε ενδεχόμενο πραξικόπημα.  Στο πλαίσιο του σχεδίου, 100.000 ημι-επαγγελματίες έφεδροι υπό το υπουργείο Άμυνας, αναπτύσσονται σε διάφορα νευραλγικά σημεία. Ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι το σώμα αυτό αυξάνεται σε 500.000 (προφανώς υπάρχει προσφορά γιατί  πρόκειται για εθελοντικό σώμα).

Αλήθεια 2
Οι ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή, της ανάδειξης του Τσάβες ξεκίνησαν τις προσπάθειες ανατροπής του.  Μέχρι το 2014 επισήμως, από τον αμερικανικό προϋπολογισμό, 100 εκατομμύρια δολάρια είχαν διατεθεί στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για να στηριχθούν οι προσπάθειες ανατροπής (δεν συμπεριλαμβάνονται οι χρηματοδότησης από ΜΚΟ, από άλλα ιδρύματα κ. λπ).  Όλες οι αμερικανικές ηγεσίες, Μπους, Ομπάμα και τώρα Τραμπ είχαν άμεση επαφή με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που συχνά περνούσαν και το κατώφλι του Λευκού Οίκου, με τελευταία τη σύζυγο του Λόπες, Λίλιαν Τεντόρι, η οποία έγινε δεκτή με τιμές προ ολίγων εβδομάδων και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Ουάσινγκτον θα κάνει τα πάντα για ν’ αλλάξει η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αλήθεια 3
Το τι μέλλει γενέσθαι στη Βενεζουέλα δεν αφορά μόνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που είχε μεγάλο πονοκέφαλο, τα προηγούμενα χρόνια, με την ταυτόχρονη επικράτηση σε σειρά χωρών αριστερόστροφων κυβερνήσεων που αμφισβητούσαν και αμφισβητούν, όσες έχουν απομείνει, την απόλυτη κυριαρχία του στην ήπειρο. Ο έλεγχος του «μαλακού υπογαστρίου» είναι εκ των ουκ άνευ ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κλιμακούμενος παγκόσμιος ανταγωνισμός που έχει ανοίξει πολεμικά μέτωπα σε τόσα σημεία του πλανήτη.
Η απειλή τού επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα προκάλεσε την άμεση αντίδραση Ρωσίας, Κίνας και Ιράν, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι αποστέλλουν στη Βενεζουέλα άνδρες και εξοπλισμό για να συμμετάσχουν σε «στρατιωτικά γυμνάσια» που θα διασφαλίσουν την κυριαρχία της χώρας.

Αλήθεια 4
Η οικονομία της Βενεζουέλας όντως βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς έχουν ελαχιστοποιηθεί τα έσοδα από το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των τιμών.  Πολλοί ασκούν κριτική στον Μαδούρο από την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι η αντιπολίτευση: τον επικρίνουν γιατί δεν προχώρησε αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις σοσιαλιστικού  χαρακτήρα στην οικονομία, γιατί δεν προχώρησε σε περαιτέρω κρατικοποιήσεις ερχόμενος σε ρήξη κυρίως στους κομβικούς τομείς της παραγωγής και διανομής τροφίμων, να περάσει πραγματικά η παραγωγή στον έλεγχο των εργαζομένων. Γιατί, ουσιαστικά, επιμένει να προσπαθεί να  πατήσει σε δύο βάρκες, διαβεβαιώνοντας προ ολίγων εβδομάδων στην Διεθνή Εμπορική Έκθεση της χώρας ότι κακώς κατηγορείται η κυβέρνησή του ότι είναι αντίθετη σε επενδύσεις και ιδιωτικοποίησης, ως κομμουνιστική, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε, ακόμη και σήμερα το 90% των επιχειρήσεων είναι ιδιωτικές στη  Βενεζουέλα.

Πριν το θάνατό του ο Τσάβες στα κείμενα «Golpe de Timon«  και στο «Σχέδιο για μια Σοσιαλιστική Πατρίδα», είχε θέσει δύο βασικούς άξονες συνέχισης της πολιτικής του:
1. Η οικονομία της Βενεζουέλας παραμένει καπιταλιστική και πρέπει να γίνουν βήματα προς το σοσιαλισμό και
2. Πρέπει να καταστραφεί το αστικό κράτος και ν’ αντικατασταθεί από ένα κοινοτικό.
Επί των θέσεων αυτών, ο καθείς μπορεί να έχει όποια άποψη έχει, το σίγουρο πάντως είναι ότι, μέχρι στιγμής, ο διάδοχός του δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς κάποια από τις δύο κατευθύνσεις.

Αλήθεια 5
Η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της ελεύθερης αγοράς, της απο-εθνικοποίησης της εταιρείας πετρελαίου και της όποιας άλλης εταιρείας έχει εθνικοποιηθεί, επαναφέροντας ουσιαστικά στο προσκήνιο το μοντέλο «προσαρμογής» που είχε εφαρμοστεί επί ΔΝΤ και έφερε καταστροφή στη χώρα.  Η φτώχεια προ το 1999 κυμαινόταν στο 42% και περίπου 17 χρόνια μετά στο 27,3%.
Η πολιτική «κληρονομιά» του Τσάβες δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί.  Μέσα στα 15 χρόνια της διακυβέρνησής του έδωσε τέλος στον αναλφαβητισμό, καθιέρωσε πλήρη πρόσβαση σε δημόσιες παροχές υγείας και στην εκπαίδευση με τη βοήθεια 46.000 Κουβανών γιατρών. Προ Τσάβες,  το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι.  Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.