Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τριτη 6 Ιουνιου 2017


Τις μαλακιες του Καζακου (περι προδοσιας οσων νεων επιστημονων φευγουν)  τις λεει και το ΚΚΕ.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7915754




--------------------------------------------------------------------------------------------




Σκληρή λογοκρισία με νόμο φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.....Ποινικοποίηση γνώμης και σκέψης φέρνει ο Κοντονής!
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Στην διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Μέτρα Θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής» και λοιπές διατάξεις"...Και πάνω που λέγαμε πολύ θετικό έπεσε το μάτι μας σε τροποποίηση ενός άλλου άρθρου στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης.. "Άρθρο 27 – Τροποποίηση άρθρου 187 Ποινικού Κώδικα", και διαβάζουμε τα παρακάτω:

1. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα προστίθενται παρ. 2α και 2β ως εξής:


«2α. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξη σε τέτοια, και προκαλεί κίνδυνο τέλεσης των εγκλημάτων αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
2β. Όποιος μέσω παροχής οδηγιών, πληροφοριών ή κατευθύνσεων, προκαλεί σε άλλον την απόφαση για συμμετοχή σε συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, τιμωρείται, αν δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή σύμφωνα με άλλη διάταξη, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»
2. Μετά την παρ. 3 του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα προστίθενται παρ. 3α, 3β και 3γ ως εξής:
«3α. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη των εγκλημάτων των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος, και προκαλεί κίνδυνο τέλεσής τους, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με άλλη διάταξη.
3β. Όποιος μέσω παροχής οδηγιών, πληροφοριών ή κατευθύνσεων, προκαλεί σε άλλον την απόφαση για συμμετοχή σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση ή για τέλεση ορισμένης τρομοκρατικής πράξης, τιμωρείται, αν δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή σύμφωνα με άλλη διάταξη, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών αν η προς εκτέλεση πράξη συνιστά κακούργημα και με φυλάκιση ως δύο έτη αν η προς εκτέλεση πράξη συνιστά πλημμέλημα.
3γ. Με τις ποινές της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται όποιος με οποιονδήποτε τρόπο εκπαιδεύει άλλον στην κατασκευή ή χρήση εκρηκτικών, πυροβόλων ή άλλων όπλων, επιβλαβών ή επικίνδυνων ουσιών ή άλλων ειδικών μεθόδων ή τεχνικών ενόψει της διάπραξης του εγκλήματος της παραγράφου 1 του παρόντος, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με άλλη διάταξη.».
ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ;;;;;

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΙΑΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ", ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ!
Θυμάστε την ιστορία με τον Παπαδήμο και τον Στουρνάρα πρόσφατα;;;;;; Που ΣΚΑΙ, Στουρνάεες ζήταγαν την δίωξη όσων εκφράστηκαν θετικά για την ενέργεια κατά του Παπαδήμου και της σωματικής ακεραιότητας Στουρνάρα;;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο Τσίπρας με τον Κοντονή κάνουν την απαίτηση της ολιγαρχίας που τρέμει την οργή του λαού, ΝΟΜΟ!

Αν κάποιος οργισμένο γράψει στο facebook: "Κάποιος να τιμωρήσει τον τάδε πολιτικό", δεν γίνει τίποτα αξιόποινο μετά, η παράγραφος 3, τον κλείνει επίσης στην φυλακή!

Και να που επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Κοντονέος του πάλαι ποτέ "ανανεωτή κομμουνιστή" γίνεται ακόμη πιο αυστηρή η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και μάλιστα ως "προς τα εγκλήματα σκέψης". Κοινώς έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κοντονής να καταλύσουν την ελευθερία του λόγου





------------------------------------------------------------------------------------------------




(χρωστας καποια κατοσταρικα η λιγα χιλιαρικα?βρισκεσαι αστεγος η στην φυλακη....χρωστας εκατομμυρια?το πιο πιθανο:θα απαλλαχθείς (και θα την πληρωσουμε τα κοροιδα εμεις)

''Είναι γνωστό ότι ο ΔΟΛ πέρασε στον εφοπλιστή Μαρινάκη καθώς κατέθεσε το υψηλότερο τίμημα σε σύγκριση με τους άλλους «μνηστήρες». Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος , οι επιπτώσεις και οι νόμιμες μεν αλλά σκανδαλώδεις διαδικασίες. Κάνοντας χρήση των αλλαγών που έχουν γίνει από το 2014 στο πτωχευτικό δίκαιο κυρίως του Νόμου Δένδια αλλά και τις νέες προ εβδομάδων ρυθμίσεις διαγράφεται το σύνολο των χρεών που είχε συσσωρεύσει τα προηγούμενα χρόνια ο απερχόμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος ουσιαστικά απαλλάσσεται απ αυτά.Έτσι, τα χρέη αυτά των εκατομμυρίων ευρώ μετατρέπονται αυτομάτως σε «τοξικά» για τις τράπεζες. Συνολικά τα χρέη που έχουν στις τράπεζες οι ΔΟΛ, Πήγασος και Mega ανέρχονται περίπου στο μισό δις ευρώ! Οι τράπεζες, προφανώς, ίσως και στο άμεσο μέλλον θα ζητήσουν νέο πακέτο διάσωσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έτσι όλοι μας κάποια στιγμή θα πληρώσουμε τα χρέη αυτά.
Επίσης, ο αγοραστής-επενδυτής αποκτά «καθαρούς» τους τίτλους, όπως και την κινητή και την ακίνητη περιουσία της εταιρίας, χωρίς δανειακό βάρος ή άλλη υποχρέωση που θα αφορά την τσέπη του ή κάποιου είδους νομικές συνέπειες.
Ως περιττό βάρος αντιμετωπίζονται και οι εργαζόμενοι καθώς ο νόμος προβλέπει ότι με τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο νέος ιδιοκτήτης δεν «κληρονομεί» τους παλιούς μισθωτούς και έχει τη δυνατότητα να μην συνεχίσει την εργασιακή τους σχέση.
Χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης, με τα δεδουλευμένα του παρελθόντος να μην βαρύνουν ούτε τον ίδιο, ούτε όμως και τον προηγούμενο.
Η διαπλοκή απέθανε, ζήτω η διαπλοκή!''




--------------------------------------------------------------------------------------------




Δικαστικό Σκάνδαλο: Στη φυλακή με 13 χρόνια κάθειρξη, μόνο με ένα έωλο δείγμα DNA
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Σε κάθειρξη δεκατριών ετών, για συμμετοχή στη ΣΠΦ και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων», καταδικάστηκαν την 1η Ιούνη δυο νέοι άνθρωποι, από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Πρόκειται για μια απόφαση-πρόκληση, όπως θα δούμε παρακάτω.

Δε δημοσιεύουμε τα ονόματα των καταδικασθέντων, που έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, κατόπιν δικής τους παράκλησης. Πρόκειται για έναν άνδρα, πτυχιούχο πανεπιστημίου, και μια γυναίκα, πτυχιούχο επίσης, που ήδη πραγματοποιεί το διδακτορικό της σε ελληνικό πανεπιστήμιο, οι οποίοι δεν είχαν καμιά σχέση με τη ΣΠΦ. Σημειώνουμε ότι και οι δύο, κατά τη φάση της ανάκρισης, δεν είχαν προφυλακιστεί, μολονότι ο ανακριτής Μόκας, που χειρίζεται τις υποθέσεις που σχετίζονται με τη ΣΠΦ, είναι ιδιαίτερα σκληρός έναντι όσων κατηγορούνται. Μάλιστα, η καταδικασθείσα κατάφερε να πετύχει (με δύο βουλεύματα) ακόμα και την άρση περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί και να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να συμμετάσχει σε συνέδρια σχετικά με την πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία.


Η συγκεκριμένη τρομοδίκη έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με επιλογή των κατηγορούμενων, των οικογενειών τους και των συνηγόρων τους. Εμείς, μολονότι γνωρίζαμε την υπόθεση, δε γνωρίζαμε ότι επίκειται τέτοια δίκη. Το πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων από δημοσίευμα της συναδέλφου Κατερίνας Κατή στην ιστοσελίδα documentonews.gr (δείτε εδώ).

Εκτιμούμε ότι η έλλειψη δημοσιότητας έπαιξε το ρόλο της στην καταδίκη και στην επιβολή της τρομοκρατικής ποινής των 13 ετών. Οι συγγενείς του καταδικασθέντα, με τους οποίους επικοινωνήσαμε, επιμένουν να μη δώσουμε συνέχεια, γι’ αυτό θα αναφερθούμε μόνο στην καταδίκη της υψηφήφιας διδάκτορος.

Η γυναίκα αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη ΣΠΦ, αλλά ούτε και με τον αναρχικό χώρο. Η μόνη «σχέση» που έχει είναι ότι είναι σύντροφος του Κώστα Παπαδόπουλου, που είναι φοιτητής στο πτυχίο στη Σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ. Ο Κ. Παπαδόπουλος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί το 2011 για ένταξη στη ΣΠΦ, όμως το τρομοδικείο, με πρόεδρο την Μ. Τζανακάκη και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα Σ. Μπάγια (έχει αποβιώσει), τον αθώωσε ομόφωνα. Αυτή η εξέλιξη, όμως, φαίνεται ότι άφησε παγερά αδιάφορη τη σύνθεση του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που λειτούργησε εκδικητικά σε βάρος του και σε βάρος  της συντρόφου του, καταδικάζοντάς την, επιβάλλοντάς της την εξοντωτική ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης και στέλνοντάς την στη φυλακή, απορρίπτοντας το αίτημα να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή της.

Με τι «στοιχεία» αποφάσισε το τρομοδικείο να την καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξη; Το μοναδικό «στοιχείο» ήταν ένα «μερικό» γενετικό προφίλ, που φέρεται να βρέθηκε σε γεμιστήρα εκτός όπλου (στα όπλα που βρέθηκαν θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη). Βάζουμε τις λέξεις «στοιχείο» και «μερικό» σε εισαγωγικά, γιατί ο όρος «μερικό γενετικό προφίλ» είναι αδόκιμος για τους επιστήμονες που ασχολούνται με το DNA. Οταν δε ρωτηθούν γιατί χαρακτηρίζουν αδόκιμο τον όρο «μερικό γενετικό προφίλ», απαντούν καταρχάς, ότι ταύτιση του γενετικού προφίλ ενός ατόμου και του γενετικού προφίλ ενός πειστηρίου υπάρχει μόνο όταν ταυτίζονται και οι 16 γενετικοί τόποι και όλα τα αλληλόμορφα. Παραπέρα, η ταύτιση δε σημαίνει ότι το άτομο του οποίου το γενετικό προφίλ ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ που βρέθηκε στο δείγμα του πειστηρίου, ήρθε οπωσδήποτε σε επαφή με το πειστήριο αυτό. Αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα και δεν μπορεί το οποιοδήποτε τρομοδικείο να το παρακάμπτει και να επιβάλλει βαριές καταδικαστικές ποινές.

Ενα δεύτερο, εξίσου σπουδαίο ζήτημα, είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που το γενετικό προφίλ κάποιου κατηγορούμενου ταυτίζεται με το γενετικό προφίλ του δείγματος του πειστηρίου, αυτό δεν αρκεί για να οδηγηθεί ένα δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση. Χρειάζονται και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή του.
Το ίδιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε στην 29χρονη κανένα ελαφρυντικό, ενώ της αρνήθηκε τον ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στέλνοντάς την στη φυλακή. Αρκεί μια απλή σύγκριση με σχετικά πρόσφατη απόφαση του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που εκδίκασε ένα σκάνδαλο το οποίο εμείς είχαμε αποκαλύψει. Πρόκειται για την υπόθεση του Ν. Φλαούνα που κατηγορείται για κατάχρηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 6 Δεκέμβρη του 2016, με προεδρεύουσα την εφέτη Σ. Πανουτσακοπούλου, μέλη τις εφέτες Πρωϊμάκη-Ηλία Μαρία και Βαμβακά Ελένη και εισαγγελέα τον Χαρ. Τζώνη. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταχραστή του δημοσίου (από το 1996 έως το 2009) το ελαφρυντικό της παρ. 2α του άρθρου 84 του ΠΚ (πρότερος έντιμος βίος) μόνο με την ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου! Ο κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά χάρη στο ελαφρυντικό η ποινή του έπεσε στα 12 χρόνια κάθειρξης. Στο τέλος, του έδωσαν και αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι συγκρίσεις είναι παραπάνω από προφανείς. Καταστρέφουν μια νέα γυναίκα, της στραπατσάρουν τη ζωή, καθαρά για λόγους εκδίκησης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Το ίδιο και οι κορυφές της αστικής Δικαιοσύνης. Και βέβαια, οφείλουν να πάρουν θέση ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας και όλοι οι επιστημονικοί φορείς (πανεπιστημιακοί κ.ά.). Στην πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που θα καταθέσει, η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας θα πρέπει ν’ αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

πηγή: eksegersi.gr




------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκάδες χιλιάδες Γερμανοί τουρίστες θα αποβιβαστούν στην Κέρκυρα Ιούλιο και Αύγουστο.
Η "χωριάτικη" εμπλουτίζεται με λουκάνικα Φραγκφούρτης, χοιρινά λίπη, καμμένα λάδια και βαρβολίνες Τοτάλ.
Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.




------------------------------------------------------------------------------------------




Διαδήλωση στη Θεσσαλονικη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ την Πεμπτη  15 Ιουνιου στις 7.00 μ.μ.   Αγαλμα Βενιζελου
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κεντρικης Μακεδονιας




---------------------------------------------------------------------------------------------




Σύντροφοι, χαλαρώστε λίγο!
Ο Καζάκος στα 1967-74 ήταν 32-39 χρονών. Δεν ήταν μικρούλης ο Καζάκος. Αλλά στην Αντίσταση δεν ήταν. Ο Καζάκος ουδέποτε πείνασε. Και ουδέποτε διώχτηκε για τις ιδέες του. Μην τον κάνετε και ήρωα!
Προσβάλλει όλο τον φτωχόκοσμο που τρέχει στη ξενιτιά για να ζήσει και αντί να του πείτε "βρε φίλε, τι λες τώρα;" ψάχνετε να βρείτε τι ενόχλησε μ΄αυτό που είπε; Την προσβολή στα παιδιά της ανεργίας και των 300 ευρώ δεν την καταλαβαίνετε;
Τι τίμημα πλήρωσε ο Καζάκος, για να χαρακτηρίζει "προδότες" τα παιδιά των φτωχών;




------------------------------------------------------------------------------------------------




Για 206 μέρες ασταμάτητα , στο πάρκο Yuksel της Άγκυρας, οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν τον αγώνα τους απαιτώντας να ξαναγυρίσουν στην δουλειά τους. Οι αστυνομία χτυπά με πλαστικές σφαίρες Οι φωτογραφίες είναι από τις σημερινές επιθέσεις υπό βροχή .
Οι εκπαιδευτικοί που ξεκίνησαν την αντίσταση είναι σε απεργία πείνας για 91 μέρες και στη φυλακή κι η υγεία τους σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το τελευταίο μήνυμα από την φυλακή λέει : " 91 μέρες... είμαι άρρωστος σήμερα, με το ζόρι στέκομαι. Δεν έχω παραδοθεί στους καταπιεστές , θα παραδοθώ σε μερικά βακτήρια;
Έχουμε δίκιο. Θα νικήσουμε!..."
Υ.Γ: 1.«Έβρεξε εντός μου καλοκαιρινή βροχή,
τη θλίψη μου δε μπόρεσε να δροσίσει.» - ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ"Καλοκαιρινή βροχή"
2. Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι." ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ – "Αυτό ειν’ όλο"




------------------------------------------------------------------------------------------




Προχθες   το ΚΚΕ μπλόκαρε φάλαγγα νατοϊκών στρατιωτικών αυτοκινήτων στον Πολύμυλο Κοζάνης, υποχρεώνοντάς την να επιστρέψει στην Αλβανία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------




γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Καλημέρα μαμάδες. Αν τυχόν είστε απ' αυτές που φοβούνται επειδή τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο (αλλά, προσέξτε!, μόνο αν δεν πάνε σχολείο επειδή θέλετε καλύτερη εκπαίδευση γι' αυτά ή επειδή το είδος της παρεχόμενης εκπαίδευσης προσκρούει στις πεποιθήσεις σας, όχι ότι κι ότι), δείτε τι μπορεί να γίνει, πόσες ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ έχουμε στο δικαιοδοτικό μας σύστημα:
μέσα Ιουνιου: γίνεται Αίτηση να σας αφαιρεθεί η επιμέλεια, όπου φέρεσθε ως γνωστής διαμονής (αν δεν κατοικείτε εκεί που λέει ο αντίδικός σας, δικό σας πρόβλημα)
αυθημερόν: προσδιορίζεται η υπόθεσή σας να δικαστεί μέσα σ' ένα μήνα
Αρχές Ιουλίου: μετατρέπεστε από γνωστής σε αγνώστου διαμονής -δηλαδή δε σας βρήκαν εκεί που νόμιζαν ότι κατοικείτε και λένε, χωρίς να ορκίζονται, ότι σας πήραν και τηλέφωνο. Αποτέλεσμα: δημοσιεύεται σε 2 αθηναϊκές εφημερίδες περίληψη του δικογράφου και καλύπτεται το "πρόβλημα" (Α! πρόβλημά σας αν δεν διαβάζετε τη "Γενική Δημοπρασιών" -θα 'πρεπε, αν θέλετε να λέγεστε καλή μάνα)
Τι; 90 μέρες προθεσμία όταν καλείστε ως αγνώστου διαμονής λέει ο νόμος; Κανονικά δεν θα 'πρεπε να γίνει η Δίκη τόσο γρήγορα; Δεν πειράζει, εδώ το θέμα είναι σοβαρό, αποφασίσατε να εκπαιδεύσετε το παιδί σας σύφωνα με τις πεποιθήσεις σας, αν παραβιάσουμε και λίγο τη δικονομία δεν πειράζει.
μερικές μέρες μετά: εκδικάζεται η υπόθεση χωρίς εσάς και το παιδί.
Τι; Ν' ακουστείτε, μια και το μεγαλώνατε μόνη επί 10 χρόνια και δεν είναι εξοικειωμένο με κανέναν άλλον; Σιγά, δεν είναι απαραίτητο, αφού μπορεί ν' ακουστεί (χωρίς όρκο) ο αιτών, τι να τους κάνουμε τους μάρτυρες, τι τη χρειαζόμαστε την άρθρωση των επιχειρημάτων σας; Τι νόημα έχει η γνώμη του παιδιού;
Τι; Έχετε δικαίωμα να Δικαστείτε από δικαστή που επιλέγεται τυχαία με κλήρωση; Τσ, τσ, τσ. Πολυτέλειες, εδώ έχουμε ειδική περίπτωση, τον Δικαστή σας μπορεί να τον διορίζει ειδικά άλλος Δικαστής, εδώ μιλάμε για μέσα Αυγούστου.
Παρασκευή πριν το Δεκαπενταύγουστο (ναι, υπάρχει Δικαστήριο που "δουλεύει"...): βγαίνει η απόφαση που σας αφαιρεί την επιμέλεια. Λέει και να το "παραδόσετε".
Τι; Δε διαβάζετε τη Γενική Δημοπρασιών; Ειλικρινά, την έχετε πατήσει.
Λοιπόν, μην τ' ακούτε αυτά που σας λένε ότι εδώ σ' αυτή τη χώρα τα πράγματα κινούνται αργά και βασανιστικά στη Δικαιοσύνη. ΟΡΙΣΤΕ τι γίνεται όταν η Πολιτεία αποφασίζει να σωθεί ένα παιδί από την αμάθεια. Αρκεί να μην είναι Ρομ, προσφυγόπουλο ή ΑμεΑ (εκεί δεν πειράζει, είναι "συνηθισμένο", εκεί όσο και να χτυπάτε πόρτες για εγγραφή στο σχολείο, ούτε ειδική προσοχή θα δείτε, ούτε εγγραφή -ούτε κανείς να τιμωρείται, είναι άλλωστε μυριάδες τα αιτήματα...)
Αυτή είναι η ΑΜΕΣΗ αντίδραση του συστήματος, όχι γενικά, αλλά επιλεκτικά, προς πάταξη της τεκμηριωμένης δικαιωματικά πολιτικής ανυπακοής.
Κατανοητό το ότι εσείς, μητέρα, δεν θα τολμήσετε ΠΟΤΕ ν' ασκήσετε τα δικαιώματά σας, ούτε καν να επιχειρήσετε ν' αρθρώσετε τα επιχειρήματά σας, μέσα σε τέτοιο κλίμα εκφοβισμού και απαξίωσης.
Αυτή η μαμά όμως το τόλμησε. Και ήδη το παιδί της και η ίδια έχουν υποστεί εξευτελιστική μεταχείριση και παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους και σειράς δικαιωμάτων τοςυ που προστατεύονται υπερνομοθετικά.
Εργάζομαι για να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερο το κακό.
Στο μεταξύ, όλες κι όλοι οι φέρουσες και φέροντες δημοκρατική συνείδηση, θα πρέπει να σταθούν στο πλάι της, ακόμα κι αν πρσωπικά διαφωνούν με την αποσχολειοποιημένη εκπαίδευση, γιατί πίσω και μέσα από την πολιτειακή μεταχείριση σε υποθέσεις όπως αυτή, επιχειρείται η φίμωση κάθε φωνής που φαντάζει "διαφορετική", επικαλούμενη δικαιώματα που έχει εγγυηθεί η θεωρία, ζητώντας να εφαρμοστούν στην πράξη.
Ο πολιτισμός μας, η πρόοδός μας ως κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τη διαφορετικότητα.''




--------------------------------------------------------------------------------------------




Φως στο πώς φτάσαμε ως εδώ ρίχνει μια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένη, απόρρητη έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2012, και η οποία προέβλεπε κατά παράδοξο τρόπο - και καλωσόριζε - την προοπτική ενός «Σαλαφιστικού Πριγκηπάτου» στην ανατολική Συρία και ενός Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, που θα ελεγχόταν από την Αλ Κάιντα.
Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν η Δύση εκείνο τον καιρό, το έγγραφο της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας καθιστά την Αλ Κάιντα στο Ιράκ (η οποία μετατράπηκε στο ISIS) και τους συντρόφους της, τους Σαλαφιστές, ως τις «κυριότερες δυνάμεις που ελέγχουν την επανάσταση στη Συρία» και επισημαίνει ότι «οι δυτικές χώρες, τα κράτη του Κόλπου και η Τουρκία» υποστήριζαν τις προσπάθειες της αντίστασης για την ανακατάληψη της ανατολικής Συρίας.
Ανεβάζοντας κατά πολύ «την πιθανότητα εγκαθίδρυσης ενός επίσημου ή ανεπίσημου Σαλαφιστικού Πριγκηπάτου», η έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου συνεχίζει: «αυτό ακριβώς είναι που επιθυμούν οι δυνάμεις που στηρίζουν τους αντάρτες, προκειμένου να απομονώσουν το συριακό καθεστώς, το οποίο θεωρείται ως το στρατηγικό βάθος της σιιτικής επέκτασης (Ιράκ και Ιράν)».
Η έκθεση αποτυπώνει ακριβώς αυτό που συνέβη δύο χρόνια αργότερα: Σε διάστημα μόλις ενός έτους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, όχι μόνον υποστήριζαν και εξόπλιζαν την αντίσταση, που γνώριζαν ότι διοικείται από ακραίες φανατικές ομάδες, αλλά ήταν προετοιμασμένες να ενθαρρύνουν τη δημιουργία ενός είδους «Ισλαμικού Κράτους» - παρά τον σοβαρό κίνδυνο για την ενότητα του Ιράκ -, σε ρόλο ενός σουνιτικού ρυθμιστή με σκοπό την αποδυνάμωση της Συρίας.
Αυτή η τακτική άλλαξε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής στο Ιράκ, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις υπό τη ηγεσία του Στρατηγού Πετρέους χρηματοδότησε έναν βρώμικο πόλεμο, τύπου Ελ Σαλβαδόρ, των φανατικών ταγμάτων θανάτου σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει την ιρακινή αντίσταση.
Και άλλαξε εκ νέου το 2011 στον ενορχηστρωμένο από το ΝΑΤΟ πόλεμο στη Λιβύη, όπου το ISIS κατέλαβε τον έλεγχο της γενέτειρας πόλης του Καντάφι, της Σύρτης.
Αυτό που καθίσταται ξεκάθαρο είναι ότι το ISIS και οι ωμότητές του δεν θα ηττηθούν από τις ίδιες δυνάμεις που τον έφεραν στο Ιράκ και τη Συρία ή που τον εξέθρεψαν χρόνια πριν.
Οι δίχως τέλος επεμβάσεις των δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή δεν έφεραν παρά μόνον την καταστροφή και τη διαίρεση. Συμπερασματικά, εκείνοι που μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένεια είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, κι όχι εκείνοι που επί χρόνια επώαζαν τον ιό της καταστροφής.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, από την Ελλάδα!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα πολυσήμαντο γεγονός έλαβε χώρα τις ημέρες που πέρασαν, αφού μετά από αίτημα της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας (Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, από την Ελλάδα, είναι γεγονός!), ένας επίσημος φορέας της χώρας μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με εισήγηση του προέδρου του κ. Γιώργου Πατούλη και απόφαση του Δ.Σ. απέστειλε υψηλού επιπέδου και αξίας εξειδικευμένων φαρμάκων, για τις ευάλωτες ομάδες του χειμαζόμενου από τον πόλεμο συριακού λαού. Μάλιστα η αποστολή του φορτίου πραγματοποιήθηκε με έξοδα του Ιατρικού Συλλόγου, κάτι που ο κ. Πατούλης προσφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία να το αιτηθεί από το Δ.Σ.
Η αποστολή, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Ζαναντάκη, Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με επιτυχία και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να παραθέσουμε περιγραφή για το δύσκολο οδοιπορικό της αποστολής.
Η Επιτροπή εκφράζει για ακόμη μια φοιρά τις ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη και διαβεβαιώνει πως αυτή η προσφορά προς τον λαό της Συρίας ενισχύει τις σχέσεις αιώνων μεταξύ των δύο λαών.
Η Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας δεν συγκεντρώνει χρήματα, ή γενικώς υλικό στα πλαίσια φιλανθρωπίας. ή δράσης ΜΚΟ, αλλά λειτουργεί στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών που αγωνίζονται και δέχονται επιθέσεις εναντίον της κυριαρχίας τους.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πραγματικός ρόλος των Διεθνών Επιτροπών και η μαύρη μοίρα της Βορείου Ηπείρου.
Σαν σήμερα το 1913, συλλαλητήριο στην Κορυτσά μπροστά στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής, μετά την απόφαση της 17/5/71913, να συμπεριληφεί η Βόρεια Ήπειρος εντός των συνόρων της αλβανίας.
Λίγες ημέρες πριν εκείνη την απόφαση, μια μαθητική διαδήλωση είχε περιζώσει τα Μέλη της Ειδικής Διεθνούς Επιτροπής και εμποδίζει την αναχώρησή τους από την Κορυτσά. Στόχος της μαθητιώσας νεολαίας, ήταν να δεχθούν τα παρακάλια τους και να παρατείνουν την παραμονή τους στην πόλη, έτσι ώστε να εξετασθεί ενδελεχώς το (Ελληνικό) εθνικό φρόνημα των κατοίκων της.





----------------------------------------------------------------------------------------------




  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ!
«Τι ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»! Οι μηχανισμοί του κράτους, το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα, οι αστυνομικοί και χαφιέδικοι μηχανισμοί, καλά κρατούν και προχθές και χθες και σήμερα! «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη (των μηχανισμών) μένει»! Ο λόγος για την προσπάθεια ψυχολογικής εξόντωσης του γιου μου Φοίβου Χαρίση.
Όπως αναλυτικά αναφέρει στο κείμενό του, ενώ δικαιούνταν τακτική άδεια από τον Αύγουστο του 2016, δεν του δόθηκε μέχρι σήμερα. Αρχικά γιατί κάποιος εισαγγελέας κρατούσε για 3,5 χρόνια στο συρτάρι του μια δικογραφία, την οποία δεν μπορούσαν ούτε οι δικηγόροι να ανακαλύψουν και για την οποία μετά από έξι μήνες τον Απρίλη του 2017, βγήκε απαλλακτικό βούλευμα.
Όμως η δουλειά τους έγινε! Πέρασε ένα εξάμηνο και η άδεια δεν δόθηκε!
Μόλις εξαντλήθηκε ο χρόνος και είχε δικαίωμα ο Φοίβος να υποβάλει νέα αίτηση για τη χορήγηση αδείας, ακολούθησαν παρόμοια τακτική. Επί ένα μήνα δεν συνεδρίαζε το συμβούλιο της φυλακής (για να μην εξεταστεί η αίτησή του;) μιας και θα έπρεπε να του δοθεί άδεια.
Το συμβούλιο συνεδρίασε τέσσερες μέρες μετά, στις 29 Μάη, αφότου ήρθε, άκουσον - άκουσον, έγγραφο στις φυλακές από τον Στ' ανακριτή του πρωτοδικείου Πειραιώς σύμφωνα με το οποίο ερευνάται η συμμετοχή του για μία υπόθεση η οποία συνέβη στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, με κατηγορίες ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, όταν είναι γνωστό ότι, από την ημέρα της σύλληψής του, τον Απρίλη του 2013 μέχρι σήμερα δεν πήρε καμιά άδεια! Ο συγκεκριμένος ανακριτής φαίνεται ότι είναι φανατικός αναγνώστης του Χάρι Πότερ και νομίζει ότι μπορεί να διακτυνίζεται κάποιος και στην πραγματική ζωή!
Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι αστυνομικές αρχές υποδεικνύουν τον Φοίβο ως πιθανό κατηγορούμενο για χρονική περίοδο που είναι έγκλειστος στις φυλακές και το πιο εξοργιστικό είναι ότι βρίσκεται μάρτυρας που τον αναγνωρίζει! Δηλαδή,  κκ της ΕΛΑΣ, έτσι λειτουργείτε; Με το σύστημα κατευθυνόμενων μαρτύρων - χαφιέδων;
Αν έτσι λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί τότε ποιός θα μας «προστατέψει» από τους «προστάτες»; Τι θα γίνει πχ αν πάρει την άδεια που δικαιούται; Με την κατηγορία της συμμετοχής του στη ληστεία του Βελβεντού, ο Φοίβος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο ότι, στη συζήτηση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό, στο Εφετείο, στις 11 Απρίλη 2017, ο  εισαγγελέας, στην αγόρευσή του, πρότεινε την αθώωσή του γι’ αυτή την υπόθεση. Από τότε, και εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, στις 27 Ιούνη, προσπαθούν να χαλκεύσουν νέα κατηγορία με προκλητικά, εξοργιστικά και κατάπτυστα στοιχεία που αποτελούν όνειδος για την ελληνική δικαιοσύνη.
Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που κάνουν πλάτες στους Χρυσαυγίτες, αποφυλακίζοντάς τους, για να δρουν ανενόχλητοι, που δεν τιμωρούν κανέναν για την μνημονιακή καταστροφή της χώρας μας και τις χιλιάδες αυτοκτονίες πολιτών, αλλά εξαντλούν την πυγμή τους, με περισσό ζήλο, σε νέους ανθρώπους που υπερασπίζονται με πάθος και προσωπικό κόστος τις ιδέες τους και τις μορφές πάλης που επιλέγουν, που πολλούς δε μας βρίσκουν σύμφωνους, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε να «τιμωρούνται» με τέτοιον τρόπο και να μη  μπορούν να ασκήσουν ένα νόμιμο δικαίωμά τους, όπως είναι οι άδειες.
Αθήνα 2/6/2017                                  Ο πατέρα του Φοίβου, Χαρίσης Γιώργος




----------------------------------------------------------------------------------------------




OHE: Να τερματιστεί η κατοχή από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017, 11:24
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν ζήτησε σήμερα να τερματιστεί η κατοχή από το Ισραήλ παλαιστινιακών εδαφών, επισημαίνοντας ότι αυτό θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές έπειτα από εχθρότητα 50 ετών.

Ο Χουσέιν, στην ομιλία του κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει περάσει «μισό αιώνα μεγάλων δεινών υπό την κατοχή που επιβάλλεται με στρατιωτική ισχύ».

Οι Ισραηλινοί επίσης έχουν δικαίωμα να απελευθερωθούν από τη βία, τόνισε, προσθέτοντας: «Αν διατηρηθεί η κατοχή, θα παραταθεί ο τεράστιος πόνος και των δύο λαών».




----------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν αντέχω πια , να διαβάζω για την Βενεζουέλα , από τους Μπογδανοποιημένους και πάντα «περήφανους » σαλιάρηδες της εξουσίας .
Αυτούς που ποτέ δεν τόλμησαν ποτέ δεν πίστεψαν , ποτέ δεν άπλωσαν το χέρι στον πεσμένο, μα πάντα είχαν ένα δάκτυλο να σου κουνάνε και να λένε μαλακίες του στύλ :
» Bενεζουέλα θέλετε να μας κάνετε».

Αναμνήσεις από τη Βενεζουέλα-Recuerdos desde Venezuela

Τον Αύγουστο του 2006, βρέθηκα στη μακρινή Βενεζουέλα για ένα μήνα. Ένα ταξίδι, πρόσκληση από τη Βενεζολάνα δασκάλα μου των ισπανικών, Janet.
Στο διάστημα που γύριζα τη χώρα, πέραν της φυσικής ομορφιάς που μου έκοψε την ανάσα με τρόπο που η Ευρώπη δεν το κατάφερε ποτέ, το μυαλό και η ματιά μου ήταν στον Chavez και στην αμφιλεγόμενη, για τους δυτικούς, πολιτική του.
https://lefterianews.wordpress.com/2016/06/06/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-recuerdos-desde-venezuela/





-----------------------------------------------------------------------------------------





6/6/2017    17.00
Χαμός πριν από λίγο στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Μέλη της πολιτικής γραμματείας φώναζαν αγανακτισμένοι
Μας ταπεινώνουν ο εξεφτελισμος που δεχόμαστε από τους δανειστές δεν έχει τέλος υποχωρουμε στα παντα
Μας έβαλαν να ψηφίσουμε 4 μνημονιο με την υπόσχεση ότι μέχρι 15 Ιουνίου θα πάρουμε μείωση του χρέους και μόλις ψηφίσαμε τα μέτρα μας είπαν το 2018 και βλέπουμε και μάθαμε πριν από λίγο ότι σε συνάντηση που είχαν Σόιμπλε - Γιούνκερ έγινε γνωστό ότι ο Σόιμπλε είπε ότι ούτε το 2018 θα γίνει μειωση του χρέους
Αλλά στο τέλος ήρθε να πρυτανεύσει η λογική
Πάνω από όλα είναι η καρέκλα και τα μισθα
Και αποχώρησαν αγκαλιασμενοι
Δηλαδή τώρα που Σόιμπλε - Λαγκάρντ πήραν απόφαση ότι δεν θα γίνει μείωση του χρέους ο προδοτακος θα πάρει πίσω το τέταρτο μνημόνιο όπως ο ίδιος είπε πριν λίγες μέρες η θα κάνει ακόμα μια κολοτουμπα θα κάτσει στα τέσσερα και θα το απολαύσει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Καζάκος μετά τις αντιδράσεις: «Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν»
«Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν να φύγουν»
06.06.2017 - 11:38
Στο twitter συνεχίζουν να ασχολούνται με την δήλωση του ηθοποιού Κώστα Καζάκου, ο οποίος χαρακτήρισε προδότες τους νέους που αποφάσιζαν να φύγουν από την Ελλάδα για να εργαστούν στο εξωτερικό. Όμως μετά τις αντιδράσεις ο γνωστός ηθοποιός τα «μαζεύει» και τώρα λέει ότι δεν ήταν αυτή η τοποθέτησή του.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα και τον Γ. Γεωργόπουλο ο Κώστας Καζάκος σήμερα υποστήριξε ότι «βυσσοδομούν» πάνω στη δήλωσή του. «Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να φύγουν».
«Πώς λέγεται αυτό το φαινόμενο; Εξανδραποδισμός δεν λέγεται; Όταν οι στατιστικές της Ευρώπης λένε ότι 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει για μεροκάματο στην Ευρώπη και έχουν κοστίσει στην Ελλάδα 12 δις ευρώ και οι χώρες υποδοχής έχουν επωφεληθεί με 65 δις ευρώ, αυτό δεν είναι εξανδραποδισμός για τον τόπο; Οι νέοι πρέπει να μένουν και να αγωνίζονται στον τόπο τους», τόνισε.
Πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Καζάκος μίλησε στο Happy Day και είχε πει «ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία».




-------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία: Επαναπροωθήθηκε στην Τουρκία δημοσιογράφος που ζητούσε άσυλο στον Έβρο
1.6.2017
«Οι άτυπες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα στην Τουρκία ατόμων που ενδεχομένως δικαιούνται διεθνούς προστασίας, όχι μόνο δεν έχουν τερματιστεί, αλλά φαίνεται ότι διενεργούνται συντεταγμένα παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου. Ένα πρόσφατο συμβάν με ονοματεπώνυμο αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της πρακτικής αυτής» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η  Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ)
Η καταγγελία αφορά την άτυπη επαναπροώθηση του Τούρκου δημοσιογράφου Μουρατ Τσαπάν, ο οποίος εργαζόταν στο περιοδικό Nokta, το οποίο έκλεισε από τον Ερντογάν τον Σεπτεμβριο του 2016.
 Σύμφωνα με καταγγελία που  έχει λάβει η ΕΕΔΑ ο Μουρατ Τσαπάν ήταν δημοσιογράφος στο περιοδικό Nokta. Υπέστη διώξεις και εν τέλει καταδικάστηκε ερήμην σε 22,5 χρόνια φυλακή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος. Πέρασε κρυφά με βάρκα από τον Έβρο στις 6 το πρωί της 24ης Μαΐου 2017 μαζί με δύο ακόμα φίλους του στην ελληνική πλευρά.
Περπατώντας έφτασαν στο Διδυμότειχο όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Τμήμα. Εκεί ζήτησαν να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Στο Α.Τ. ήταν επίσης μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά που είχαν περάσει τον Έβρο. Μετά από λίγο τους ανακοινώθηκε ότι θα τους μεταφέρουν στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους επιβίβασαν σε άσπρο βαν. Σε λίγο το βαν συναντήθηκε με άλλο αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε χωράφι. Ομάδα πέντε ένοπλων μασκοφόρων, με φόρμα παραλλαγής, χωρίς να μιλάνε καθόλου τους οδήγησε στο ποτάμι. Καθώς είδαν ότι υπήρχε εκεί φουσκωτή βάρκα οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν και επανέλαβαν έντονα ότι επιθυμούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου. Τους έδεσαν τα χέρια και τους επιβίβασαν όλους μαζί στην βάρκα την οποία οδήγησαν δύο μασκοφόροι στην απέναντι όχθη κοντά σε τουρκικό φυλάκιο, όπου και τους εγκατέλειψαν.
Εκεί, ύστερα από λίγο τους βρήκαν Τούρκοι αστυνομικοί. Ο Μουρατ Τσαπάν βρίσκεται ήδη στη φυλακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η οικογένεια επίσης βρίσκεται υπό κράτηση.
«Η επαναπροώθηση προς τις τουρκικές αρχές, ανθρώπων που κινδυνεύουν με βαρύτατες παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, εφόσον διαπιστωθεί ότι πράγματι συνέβη, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και ασφαλώς δεν έγινε με πρωτοβουλία των αστυνομικών της περιοχής. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και απαντήσεις για την τακτική που  ακολουθείται στα σύνορα από τους αρμόδιους Υπουργούς. Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ήδη απευθύνει αίτημα για τη διερεύνηση του περιστατικού και προς την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΑ.
Να σημειωθεί πως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της σύλληψης του Τσαπάν στις 26 Μαΐου από τις τουρκικές αρχές. Λίγα είναι τα μέσα εκείνα που αναφέρθηκαν στην Ελλάδα λέγοντας πως «ο Τσαπάν προσπαθούσε να διαφύγει στην Ελλάδα»




-----------------------------------------------------------------------------------------------





Τους καλουν να ακυρωσουν τη συναυλια τους στο ισραηλ για να μην ξεφτιλιστουν!!!


Radiohead: Μην δανείσετε τη φωνή και την τέχνη σας στην καταπίεση
5 του Μάρτη 2017
 / Απο 
Παλαιστινιακή Καμπάνια για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ
 / 
Ηνωμένο Βασίλειο
Παλαιστίνιοι παροτρύνουν Radiohead για να ακυρώσουν  συναυλία τους της 19ης  Ιουλίου στο Ισραήλ και να σέβενται την πολιτιστική γραμμή μποϊκοτάζ.

Παρακαλώ υπογράψτε την αίτησή:  https://actionsprout.io/ AFAD07




Αγαπητοί Radiohead,

cc: Thom Yorke, Jonny Greenwood, Ed O'Brien, Colin Greenwood, και  Phil Selway

Re: Συναυλία σας Ιούλιο στο Τελ Αβίβ


Μην δανείσετε τη φωνή και την τέχνη σας στην καταπίεση



Εμείς, ως Παλαιστινιοι καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα, κανουμε έκκληση σε σας  να ακυρώσετε την επερχόμενη συναυλία σας στο Τελ Αβίβ, τον Ιούλιο, καθώς μια τέτοια απόδοση, ανεξάρτητα από προθέσεις, θα βοηθήσει το καθεστώς του Ισραήλ της κατοχής και του απαρτχάιντ να καλύψει  μαζικές παραβιάσεις των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Ο δανεισμός μιας σελίδας από το βιβλίο προπαγάνδας του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, το Ισραήλ χωρις να κάνει κανένα μυστικό κανει χειραγώγηση του πολιτισμού για την προώθηση της εικόνας της «δημοκρατίας» και «πολιτιστική πολυμορφία».

Το 2009, Arye Mekel , από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ σημείωσε ότι «Θα στείλουμε  γνωστούς συγγραφείς  στο εξωτερικό,  εταιρείες του θεάτρου, εκθέματα. Με αυτό τον τρόπο, θα δείξουμε πιο όμορφο το πρόσωπό του Ισραήλ, έτσι δεν θα θεωρείται αμιγώς στο πλαίσιο του πολέμου.»

Ομοίως, Nissim Ben-Sheetrit  φωνητικά εξέφρασε την άποψη ότι ο πολιτισμός για το Ισραήλ είναι ένα εργαλείο προπαγάνδας δηλώνοντας: «Βλέπουμε τον πολιτισμό ως ένα εργαλείο hasbara [προπαγάνδας] του πρώτου βαθμού, και δεν κάνουν διάκριση μεταξύ hasbara και τον πολιτισμό»

Αναγνωρίζοντας την όχι και τόσο κρυφή ατζέντα του Ισραήλ πίσω από την πρόσκληση σε πολιτιστικά και αθλητικά στοιχεία, ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής Michael Bennett των Seattle Seahawks και πέντε άλλοι παίκτες NFL πρόσφατα ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην  ισραηλινή κυβέρνηση υπό την αιγίδα προπαγάνδα ταξίδι. Εκφραζοντας την υποστήριξή του για τους Παλαιστίνιους, Bennett αρνείται να «χρησιμοποιηθεί», όπως ο ίδιος το έθεσε. Ανέφερε το 1968 Ολυμπιονικη Τζον Κάρλος, ο οποίος είπε: «Δεν υπάρχει μερική δέσμευση για δικαιοσύνη. Είστε είτε εντός είτε είστε έξω.»Bennett έγραψε,“Λοιπόν, είμαι.”

Σας προτρέπουμε να είσται «μεσα» πάρα πολύ. Δεν δανείζουν το καλό όνομα και την ακεραιότητά σας σε μια περίπλοκη μηχανή προπαγάνδας του οποίου κύριος στόχος είναι να «δείξει πιο όμορφο το πρόσωπό του Ισραήλ.»

Ακριβώς όπως Νοτιοαφρικανοί εκαναν έκκληση για μποϊκοτάζ - συμπεριλαμβανομένης  πολιτιστικου - κατά τη διάρκεια της εποχής του απαρτχάιντ, οι Παλαιστίνιοι έχουν από το 2004 κάλεσει φήμης καλλιτέχνες όπως τον εαυτό σας να μην διασκεδάσει ακόμα ένα απαρτχάιντ στην εποχή μας.

Ακριβώς μια ημέρα πριν από τη βασανιστική δολοφονία του Παλαιστινίου έφηβου Μοχάμεντ Αμπού Khdeir , στη συνέχεια, η υπουργός Δικαιοσύνης ισραηλινή Ayalet Shaked δημοσιεύσε στο Facebook μια πρόσκληση για τη δολοφονία των Παλαιστινίων λέγοντας ότι «το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός» συνεχίζει να δηλώσει «συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και τις γυναίκες, οι πόλεις και τα χωριά του, την περιουσία του και τις υποδομές του.»

Το Παλαιστινιακό Δίκτυο Παραστατικών Τεχνών κυκλοφόρησε μια εκκληση το 2015 καλώντας τους καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν στον τερματισμό της κατοχης. Λενε ότι «Παρ 'όλες τις δυσκολίες, Παλαιστινιακές τέχνες και  πολιτιστικά ιδρύματα θα συνεχίσουν να εργάζονται στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χρησιμοποιώντας τις τέχνες για να κινητοποιήσουν και να εκπαιδεύσει.» Η συναυλια σας στο Τελ Αβίβ θα βοηθήσει μόνο στη διαιώνιση των ισραηλινών εγκλημάτων κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού γενικά και στους Παλαιστινιακή καλλιτέχνες συγκεκριμένα.

Πολλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες και συγγραφείς έχουν υποστηρίξει την πολιτιστική μας εκκληση μποϊκοτάζ συμπεριλαμβανομένων Ντάνι Γκλόβερ, Myriam Margolyes, Roger Waters, Gillian Slovo, Mike Leigh, στα τέλη του John Berger, Brian Eno, και Alice Walker.

Περισσότερα από 1.200 πολιτιστικά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πραγματικότητα, έχουν υπογράψει μια υπόσχεση «να μην αποδεχθούν ούτε  επαγγελματική προσκλήση για το Ισραήλ, ούτε χρηματοδότηση από ιδρυματα που συνδέονται με την κυβέρνηση της έως ότου συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τις οικουμενικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» Πολλές μπάντες και καλλιτέχνες έχουν επίσης ακυρωθεί παραστάσεις στο Τελ Αβίβ, όπως η Lauryn Hill και οι Massive Attack.

 Όπως λέει στο βίντεο του τραγουδιού σας All I Need «κάποια πράγματα που κοστίζουν περισσότερο από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει.» Η συναυλια σας στο Τελ Αβίβ θα μας κοστίσει ακριβά, καθώς θα βοηθήσει να παρατείνει το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες κατοχής, εποικισμού και ενισχυμένο σύστημα του απαρτχάιντ που μας αρνείται ίσα δικαιώματα  από το νόμο, όχι μόνο πολιτική.

Αμέσως μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επανέλαβε την έλλειψη νομιμότητας των ισραηλινών οικισμών με το ψήφισμα 2334, στις 23 Δεκεμβρίου 2016, το Ισραήλ   ψήφισε ένα νόμο που θα νομιμοποιήσει αναδρομικά την κλοπή της ιδιωτικής παλαιστινιακής γης για οικισμούς. Το Ισραήλ δεν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο της ποινικής ατιμωρησίας και την αποικιακή αλαζονεία, χωρίς την πρόσοψη της «δημοκρατίας» που η διεθνείς καλλιτέχνες βοηθάνε να γυαλίσει.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι θα πρέπει να επανεξετάσετε την απόδοσή σας και να συμμετέχετε στις αυξανόμενες τάξεις των καλλιτεχνών που στέκονται στη σωστη πλευρά της ιστορίας, μαζι με τους καταπιεσμένους στον αγώνα τους για τον τερματισμό της καταπίεσης.

Με εκτιμιση,

Η Παλαιστινιακή Καμπάνια για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ (PACBI)

https://bdsmovement.net/radiohead-letter





--------------------------------------------------------------------------------------------------





Πολιτική δηλωση-δεσμευση: Γενικά όπως έχετε δει δεν βρίζω στα κοινωνικά δικτυα, δεν γράφω απειλές κλπ. Αυτό δεν εχει να κανει με κανεναν καθωσπρεπισμο ή με ελλειψη λεξιλογιου (το χω πλουσιο). Έχει να κάνει με την ανάγνωση του γιατί και πως χρησιμοποιούνται τα κοινωνικά δικτυα και τι διαμορφωνουν -τη βιβλιογραφία την έχω ανεβασει κατα καιρούς και εδώ, γενικώς θεωρώ ότι καλό είναι.να επιβάλλεται ο χρήστης στο μέσον κι όχι το αναποδο, που αναπόφευκτα συμβαίνει.
Αν όμως περάσει αυτή η τροπολογία του Κοντονή, υπόσχομαι ότι θα ανοίξω το βρωμοστομα μου (το απιλωτον) και θα πετάω καθημερινά όλη την κοπρο του Αυγειου στα μούτρα κάθε κυβερνωντα και καθενός που ασκεί εξουσία, επιτηδες, μέχρι να ρθουν να με συλλάβουν. 
Η ελευθερία του λόγου -που περιλαμβάνει και την ελευθεροστομια- ειναι κατι μη διαπραγματευσιμο. Κερδήθηκε με φυλακές, εξοριες και συλλήψεις και θα το υπερασπιστούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Για να αρχίσω από τώρα, όπως λέει και το τραγούδι "μπάτσοι κλαστε μας τ'αρχιδια"'





---------------------------------------------------------------------------------------------------




Δημοσιογραφία: Διεθνής Εγκληματική οργάνωση!

Θυμάστε ή ξεχάσατε τον μικρό Ομράν, το τραγικό θύμα της "γενοκτονίας" του Χαλεπιού, από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ";
Ήταν 18 Αυγούστου 2016, όταν συγχρονισμένα και συντονισμένα όλα τα ΜΜΕ κι οι "λειτουργοί της δημοσιογραφίας" διέδωσαν σ' ολόκληρο τον πλανήτη φωτογραφίες και βίντεο του μικρού Ομράν, ενός θύματος της "γενοκτονίας" που επιτελούσε ο "χασάπης Άσαντ" κι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.
Μας ενημερώνει η σκατενια ναυαρχίδα της δημοσιοκαφρίας "Αυγή" και ακριβώς τα ίδια λόγια επαναλαμβάνουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ κι ΟΛΟΙ οι δημοσιοκάφροι: "Όλη η φρίκη του πολέμου της Συρίας αποτυπωμένη στην εικόνα του πεντάχρονου Ομράν Ντακνίς στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου. Σοκαριστική η εικόνα του μικρού παιδιού, το οποίο διεσώθη μετά από αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι... Από το κεφάλι ως τα δάχτυλα είναι καλυμμένο μέσα σε σκόνη, ζαλισμένο, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανοικτή πληγή στο μέτωπό του, ούτε τον παραλογισμό της βίας που τον περιβάλλει...".

Φυσικά τα εγχώρια ΜΜΕ κι οι εγχώριοι δημοσιογράφοι δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα περιγράφει από τη Νέα Υόρκη η Παλαιστινιακής καταγωγής με ισραηλινή και ιταλική υπηκοότητα Rula Jebrel, με σπουδές φυσιοθεραπείας στη Μπολόνια της Ιταλίας, αλλά την κέρδισε η δημοσιογραφία και το πάθος των αναλύσεων εξωτερικής πολιτικής.

Αυτός είναι σήμερα ο μικρός Ομράν κι η οικογένειά του αποφάσισε κι επέλεξε ελεύθερα να μείνει στο απελευθερωμένο Χαλέπι από τον "δικτάτορα Άσαντ", γιατί θα μπορούσε να εγκαταλείψει το Χαλέπι υπό την προστασία του ΟΗΕ.
Επέλεξαν να μείνουν στη γη τους, την ελεύθερη πατρίδα τους χωρίς φυλακές πολιτικών κρατουμένων -μόνον για εγκληματίες δολοφόνους-.

Τώρα ο πατέρας του μικρού Ομράν διηγείται (https://twitter.com/walid970721/status/871775006992281605) πως με χρήματα, ψυχολογικούς εκβιασμούς για αποκεφαλισμούς απαίτησαν να τους δώσει το παιδί του για να γυριστεί το βίντεο της Γκεμπελικής προπαγάνδας.

Όπως είναι απολύτως "φυσιολογικό" κανένα ΜΜΕ και κανένας δημοσιογράφος δεν θα ντραπεί και δεν θα μεταδώσει την αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι εγχώριοι "δημοσιογράφοι", η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ του Χαλεπιου Kinana Allouche, έχοντας στην αγκαλιά της τον μικρό Ομράν, από το μαρτυρικό Χαλέπι (η αρχαία αλεξανδρινή Βέροια) σας χαιρετούν!

Καλά... αυτός ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" έχει ανακαλύψει κάποιο φάρμακο και κατορθώνει να γιατρεύει τραύματα σαν αυτό στο μάγουλο του μικρού Ομράν;
Για τις ελληνόφωνες, φθηνές πόρνες της δημοσιογραφίας που σιτίζονται από τις γνωστές πρεσβείες




-------------------------------------------------------------------------------------------------



ο ανταγωνισμος ειναι ο νομος της ζουγκλας αλλα η συνεργασια ειναι ο νομος του πολιτισμου
Π.Κροποτκιν


2 σχόλια:

e-h είπε...


Μοιραστείτε το νέο μας βίντεο - και αναλάβετε δράση σήμερα!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
5 ΙΟΥΝΊΟΥ, 2017 - Ο χρόνος τελειώνει για να αναλάβετε δράση για δίκαιους ψήφους πριν από τη γενική εκλογή.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε www.makevotesmatter.org.uk και βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τις επείγουσες δράσεις: ζητώντας από τους υποψήφιους βουλευτές σας # pledge4PR, και την υπογραφή στην ανοικτή επιστολή μας προς τον Jeremy Corbyn και Theresa May.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να μοιραστείτε το νέο βίντεο μας για να εξαπλωθεί στον κοσμο για το κλεφτικο μας σύστημα ψηφοφορίας, και την επείγουσα ανάγκη μας για την αναλογική εκπροσώπηση στο Ηνωμένο Βασίλειο: https://www.youtube.com/watch?v=4lWKZTE2q_0

Έχουμε μεγάλη σχέδια για την περίοδο μετά τις εκλογές, οι οποίες θα πρέπει θα μοιραζόμασται μαζί σας σύντομα. Εν τω μεταξύ, ας βεβαιωθούμε ότι όλοι έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να θέσουμε τη δίκαιη ψηφοφορία στο χάρτη πριν έρθει την ημέρα των εκλογών.

Μπορείτε να συμβάλλετε στην crowdfunder μας; Για να δωρίσετε για την υποστήριξη της εκστρατείας - και να μαντέψετε τον αριθμό των χαμένων ψήφων σε αυτές τις εκλογές με την ευκαιρία να κερδίσετε ένα βραβείο - επισκεφθείτε: https://www.makevotesmatter.org.uk/donate/

e-h είπε...


Share our new video - and take action today!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 5, 2017 — Time is running out to take action for fair votes before the General Election.

Please visit www.makevotesmatter.org.uk and make sure you’ve taken both the urgent actions: asking your parliamentary candidates to #pledge4PR, and signing our open letter to Jeremy Corbyn and Theresa May.

Once you’re done, please share our new video to spread the word about our broken voting system, and our urgent need for Proportional Representation in the UK: https://www.youtube.com/watch?v=4lWKZTE2q_0

We have big plans for the post-election period, which we’ll be sharing with you shortly. In the meantime, let’s make sure we’ve all done everything we possibly can to put fair votes on the map before polling day comes.

Can you contribute to our crowdfunder? To donate to support the campaign - and to guess the number of wasted votes this election for the chance to win a prize - visit: https://www.makevotesmatter.org.uk/donate/