Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Δευτερα 5 Ιουνιου 2017


Βενεζουέλας Νεολαία Καίγεται για το «Ειμαι με τον Τσάβες» και πεθαίνει από τραυματισμούς
4 του Ιούνη 2017
Ο Ορλάντο Χοσέ Figuera υπέστη εγκαύματα στο 80 τοις εκατό του σώματός του σε μια αποτρόπαια επίθεση που η κυβέρνηση έχει βαπτιστεί σαν ένα έγκλημα μίσους.
Η Βενεζουέλας νεολαία που ξυλοκοπήθηκε και πυρπολήθηκε από βίαιους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Καράκας πριν από δύο εβδομάδες  υπέκυψε στα τραύματά του, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν το Σάββατο το βράδυ
Ο Ορλάντο Χοσέ Figuera κάηκε ζωντανός στις 20 Μαΐου στην περιοχή Altamira του Καράκας, μία από τις εύπορες περιοχές της πρωτεύουσας, αφού οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης την υποψία ότι ο 21-χρονων μαύρος ήταν της κυβέρνησης υποστηρικτής.
Υπουργός της Βενεζουέλας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Ernesto Villegas, ανακοίνωσε την είδηση στο Twitter στο λογαριασμό του το Σάββατο το βράδυ.

«Ορλάντο Figuera, μαχαιρώθηκε και κάηκε ζωντανός από  μυαλά άρρωστα από το μίσος στο Altamira στις 20 Μαΐου, ακριβώς πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή», έγραψε Villegas, προσθέτοντας ότι  διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχισαν να ζωγραφίζουν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ως «ειρηνικές», παρά τις περιπτώσεις, όπως του Figuera.
Η μητέρα του Figuera, η Ines Esparragoza, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την τραγωδία και τον πόνο του γιου της πριν από το θάνατό του σε ένα βίντεο από κοινού για Villegas' στο Twitter, λέγοντας ότι η ίδια άρχισε να κλαίει όταν οι επιτιθέμενοι αντιμετωπίζαν το γιο της σαν ένα ζώο.
«Γιατί (ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης) Χούλιο Μπόρχες το επιτρέπει αυτό, και (ο ηγέτης της αντιπολίτευσης) Henrique Capriles επιτρέπει;» αυτή ρωτουσε.
«Ποιοι είναι αυτοι που κατηγορουν;», συνέχισε. «Η αντιπολίτευση. Επειδή είναι αυτοί που έριξαν βενζίνη στο γιο μου σαν σε ένα ζώο ... και αν δεν ήταν ο γιος μου θα ήταν κάποιος άλλος.»
Figuera υπέστη πρώτου και δευτέρου βαθμού εγκαύματα στο 80 τοις εκατό του σώματός του, καθώς και μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός του.
Διαμεσολαβητή της Βενεζουέλας, Tarek William Saab, καταδίκασε  βία της δεξιάς στο λογαριασμό του στο Twitter, αποκαλώντας τον Figuera «το τέταρτο θύμα στα ατιμώρητα  εγκλήματα μίσους» εν μέσω από συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου με την πρόθεση της ανατροπής της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Maduro.
«Ορλάντο Figuera ξυλοδαρμός, μαχαιρώθηκε και κάηκε ζωντανός από“διαδηλωτές”είναι το σύμβολο των εγκλημάτων μίσους στη Βενεζουέλα», έγραψε Saab. «Εφ 'όσον το σύστημα δικαιοσύνης της Βενεζουέλας δεν δώσουν τη μέγιστη ποινή που θα επεβλήθη στους δολοφονους φονεύων οχλοκρατικώς, τα εγκλήματα μίσους θα αυξηθούν.»
Ο Maduro είχε καταδικάσει την επίθεση μετά το περιστατικό στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα του πριν από δύο εβδομάδες.
«Ένα άτομο πυρπολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε, που τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές. Τον χτύπησαν και σχεδόν τον κατακρεούργησαν, μόνο και μόνο επειδή κάποιος φώναξε ότι ήταν“Τσαβίστας”... ή λόγω του χρώματος του δέρματός του,» ο Maduro είπε. «Είναι αυτό που λέμε αντιπολίτευση είναι  αυτό που ονομάζουμε δημοκρατία?;? Λέμε αυτό  πολιτική»
Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που συνδέονται με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες από την τακτική σε αντικυβερνητικές πορείες με στόχο την ανατροπή της  κυβέρνησης Maduro ξέσπασαν πριν από δύο μήνες, συχνά καταφευγει  σε περιστατικά βίας.

http://www.telesurtv.net/english/news/Venezuelan-Youth-Burned-for-Being-Chavista-Dies-from-Injuries-20170604-0011.html




------------------------------------------------------------------------------------------------




Επανέρχεται αμετανόητος ο κ. Καζάκος (ο ηθοποιος πρωην βουλευτης του ΚΚΕ, στην εκπομπη Η άλλη οψη της ΝΕΤ). Δεν ήταν λάθος τελικά, δεν είπε από επιπολαιότητα πως οι νέοι που μεταναστεύουν είναι προδότες.
Επαναλαμβάνει και αιτιολογεί αυτό που είπε, αναφέροντας ακόμη και τα "Ίτε παίδες Ελλήνων!". Εν τη αγνοία του, προφανώς, μιας και ακριβώς τότε, στην αρχαιότητα, ήταν που γέμισαν τα παράλια της Μεσογείου και του Εύξεινου με έλληνες μετανάστες.
Να μείνουν στην Ελλάδα οι άνεργοι, να παλέψουν, αλλιώς διαπράττουν προδοσία.
"Βρήκα μεροκάματο έξω!", λέει ο κάθε προδότης που δεν κάθεται να τρώει από τους σκουπιδοτενεκέδες. Και φεύγει.
Και ο Καζάκος, που φυσικά δεν είχε κανέναν λόγο να μεταναστεύσει καθώς ουδέποτε του έλειψαν τα προς το ζειν - και κάτι παραπάνω- μπορεί να φτύνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του πλανήτη ολόκληρου:
"Είστε προδότες!"
σχολιο.-  Επανέρχεται με μια συνέντευξη από τον Φεβρουάριο του 2013;;;;;;;;
Δεν τοποθετούμε στα λεγόμενα του. Αλλά το "επανέρχεται" είναι μάλλον άστοχο





----------------------------------------------------------------------------------------------




Να υποθέσω πως:
1. Έχει κατατεθεί ήδη μήνυση κατά του ναζί μπράβου των τραπεζών που τραυμάτισε χθες με το αυτοκίνητο σύντροφο μέλος της ΛΑΕ, την ώρα που γινόταν ενημέρωση για τους πλειστηριασμούς.
2. Σήμερα αντιπροσωπεία της ΛΑΕ θα επισκεφτεί τον Τόσκα για να απαιτήσει την πειθαρχική δίωξη των μπάτσων που ενώ ο κόσμος έπιασε τον επίδοξο δολοφόνο αυτοί τον άφησαν ελεύθερο.
3. Θα εξαγγελθεί μαζική λαϊκή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο, με παναττική κινητοποίηση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, για να δείξουμε πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
4. Θα ενημερωθεί με κάθε τρόπο όλη η Ελλάδα για τον ρόλο που παίζει η ναζιστική συμμορία, ως δύναμη κρούσης των τραπεζιτών που μας παίρνουν τα σπίτια.
Αν δεν γίνουν αυτά και η υπόθεση περιοριστεί στις χθεσινές καταγγελίες, με συγχωρείτε, αλλά θ' αρχίσω να ανησυχώ στα σοβαρά. Κι αν αύριο υπάρξει νέος Φύσσας, θα αναζητηθούν ευθύνες και στην Αριστερά και στο αντιφασιστικό κίνημα για ολιγωρία.

 Εγω δεν έθεσα καν ζήτημα παραίτησης Τόσκα. Να απαιτηθεί η παραπομπή των μπατσων στο πειθαρχικό, έστω, και να συλληφθει ο επίδοξος δολοφόνος. Αυτό υποχρεούται να κάνει η ΛΑΕ, στοιχειωδώς, επισκεπτόμενη τον Τόσκα.




--------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μείνουμε σε ένα σημείο στην υπόθεση της επίθεσης κατά του σ. Ιωνά Κωνσταντίνου στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Ο χρυσαυγίτης μπράβος των τραπεζιτών που του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με το αυτοκίνητο, την ώρα που μοίραζε υλικό για τους πλειστηριασμούς, πιάστηκε από τον κόσμο και παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία τον άφησε ελεύθερο!
Το ζήτημα προσλαμβάνει άλλη διάσταση και υποθέτω πως η ΛΑΕ (μέλος της οποίας είναι ο σύντροφος που τραυματίστηκε από τον ναζί μπράβο) θα θέσει στον Τόσκα, αύριο κιόλας, ζήτημα για παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη απόπειρας ανθρωποκτονίας από τους μπάτσους του Μαρκόπουλου.



------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκίνητο τραυματίζει τον σ. Ίωνα Κωνσταντίνου σε δράση κατά των πλειστηριασμών. Σοβαρές οι ενδείξεις για πολιτικά κίνητρα από ακροδεξιό
04/06/2017
Την ώρα που το στέλεχος της ΛΑ.Ε Ίωνας Κωνσταντίνου με άλλους συναγωνιστές του, στο πλαίσιο αγωνιστικής δραστηριότητας της Ενωτικής Κίνησης, διένειμε στον πεζόδρομο της πλατείας Μαρκοπούλου φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών, αυτοκίνητο ΙΧ τον χτύπησε και τον έριξε κάτω γεμάτο αίματα.
Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες αλλά και ο ίδιος ο Ίωνας, ο οδηγός του αυτοκινήτου «γκάζωσε» επικίνδυνα όταν τον πλησίαζε με προφανή σκοπό να τον χτυπήσει και αν ο Ίωνας γλίτωσε τα πολύ χειρότερα, είναι γιατί σε χρόνο dt πήδηξε προς τα πλάγια.
Παρόλα αυτά ο Ίωνας δεν μπόρεσε να αποφύγει τον τραυματισμό και μετακομίστηκε στο ΚΑΤ με ελαφρά διάσειση, αιμόφυρτο και τσακισμένο γεμάτο γυαλιά το δεξί του χέρι, με ραγισμένο το πλευρό και πόνους στον αυχένα.
Όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες του τραυματισμού κάνουν λόγο για εσκεμμένη από την πλευρά του οδηγού ενέργεια, η οποία έγινε με δόλο σε βάρος του Ίωνα, ενώ πολλοί αποδίδουν πολιτική εκφοβιστική σκοπιμότητα στον τραυματισμό, αφού ήταν φανερό ότι οι συναγωνιστές μοίραζαν πολιτικά φυλλάδια.
Ορισμένοι, μάλιστα, λένε πιο ανοιχτά ότι ο τραυματισμός του Ίωνα προήλθε από χρυσαυγίτικα στοιχεία τα οποία από καιρό ενοχλούσαν τις δραστηριότητες της αριστερής ομάδας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας αντί να συλλάβουν και να στείλουν στο αυτόφωρο τον οδηγό, έσπευσαν άρον – άρον, ως έτοιμοι από καιρό, παρά το ότι το γεγονός μπορεί να είχε σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, να τον αφήσουν ελεύθερο, λέγοντας ότι θα διεξάγουν εν καιρώ την προανάκριση.
Ο Ίωνας Κωνσταντίνου διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκαν η ελαφρά διάσειση, ο τραυματισμός του δεξιού χεριού, το ράγισμα στο πλευρό και οι πόνοι στον αυχένα και αφού νοσηλεύθηκε για πολλές ώρες, του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και του επιτράπηκε να πάει σπίτι του για ανάπαυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ίωνας Κωνσταντίνου προτίθεται να καταθέσει αμέσως μήνυση στον οδηγό, ενώ και ο ίδιος απορούσε πώς η Αστυνομία θεώρησε σκόπιμο να αφήσει ελεύθερο αυτόν που τον τραυμάτισε.
Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε και άλλα στελέχη της παράταξης, πήραν τηλέφωνο τον τραυματισθέντα, έμαθαν από πρώτο χέρι τα συμβάντα και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση και νέους ενωτικούς και ανιδιοτελείς αγώνες.

«Δολοφονική επίθεση στα Μεσόγεια κατά της συλλογικότητάς μας»
Ανακοίνωση των «Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια»
«Σήμερα, 4/6/2017 και ώρα 13:00 στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας (πεζόδρομο) πέριξ της πλατείας Μαρκοπούλου την ώρα που 15 περίπου μέλη της συλλογικότητας “Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια” προέβαιναν σε διανομή ενημερωτικού εντύπου της κίνησής μας, οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου νεαρής ηλικίας με πρόθεση τουλάχιστον πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών αν όχι ανθρωποκτονίας χτύπησε με το αριστερό μπρος τμήμα του ΙΧ του μέλος της συλλογικότητάς μας με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής δικηγόρος κος. Ι. Κ. να βρεθεί αιμόφυρτος στο πλακόστρωτο και να υποστεί: ράγισμα 11ου δεξιού πλευρού, κάκωση αριστερού γόνατος και αριστερού ποδιού, κάκωση – θλαστικό τραύμα στην πλάτη, κάκωση αυχένα, ελαφριά διάσειση και πολύ βαθιά τραύματα στο πίσω πλευρό ολόκληρου του δεξιού βραχίονα που προκλήθηκαν την ώρα που προσέκρουσε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου το οποίο και έσπασε απο την σφοδρότητα της σύγκρουσης του ΙΧ με τον πεζό συναγωνιστή. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει αλλά τον σταμάτησαν οι παριστάμενοι αυτόπτες μάρτυρες. Το μεν θύμα της άνανδρης επίθεσης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκαν τα ανωτέρω τραύματα, ο δε δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι οι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω και παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Αστυνομία που κατέφθασε να συλληφθεί ο οδηγός με την κατηγορία της βαριάς αποσκοπούμενης σωματικής βλάβης.»

http://www.iskra.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83-%CE%AF%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%89%CE%BD/



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σαουδική Αραβία, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν, διέκοψαν σήμερα τις σχέσεις με το Κατάρ, κορυφαίο παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τον εξτρεμισμό και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα.
Ακρως αντιφατικες ειδησεις... Το ΙΣΙΣ και οι Σιιτες βρισκονται σε πολεμο. Πως κατηγορει η Σαυδικη Αραβια που υποστηριζει τους ισλαμοφασιστες,  οτι υποστηριζει το Καταρ και τους ισλαμοφασιστες και το σιιτικο Ιραν? Κατι δεν κολαει εδω…




-----------------------------------------------------------------------------------------------




Aν μη τι άλλο με τους ΤΣΙΠΡΟ-ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ θα θυμηθούμε οτι πιο απεχθες εχει υπάρξει στην ελληνική ιστορία! μετα τον ακατανομαστο η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα τιμησει (!!) τον ...Γρίβα, τον ιδρυτή της οργάνωσης Χ σε εκδηλωση στην κυπρο. Το συνθημα "....., χιτες, ταγματασφαλιτες" ηταν ότι χειροτερο μπορουσε να πει ενας δημοκράτης για αυτον που αναφερόταν η πρωτη λεξη. Σημερα, εφτασαν να τα τιμουν τα καθαρματα της Χ οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ...
Υ.Γ. ελπιζω να μη μας πουν πως δεν εχουμε "πολιτικο πολιτισμο" επειδη χαρακτηριζουμε "καθαρματα" τους Χίτες...
Σχολιο.- Ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα από τη Μικρασιάτισσα γιαγια μου: μας κυνήγησαν οι Τούρκοι και οι Χιτες




-------------------------------------------------------------------------------------------------




"Το 1875, τρία μόλις χρόνια μετά την «λαϊκή πτώχευση» που ο ίδιος δημιούργησε, ο Ανδρέας Συγγρός θα γινόταν «εθνικός ευεργέτης» χρηματοδοτώντας την ανέγερση του πρώτου Πτωχοκομείου (!!) της Αθήνας."




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Έσφαξαν Κούρδο πατέρα δύο παιδιών στη Γερμανία επειδή κάπνιζε και έτρωγε παγωτό στο Ραμαζάνι
Μια ομάδα Αράβων δολοφόνησε έναν Κούρδο γιεζίντι πρόσφυγα στο Ολντενμπουργκ της Γερμανίας την Πέμπτη, επειδή αρνήθηκε να νηστεύσει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού όπως μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Basnews.
Οι ακτιβιστές των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν έναν άνθρωπο καλυμμένο με αίμα, με προσωπικό έκτακτης ανάγκης που προσπαθεί να τον σώσει.
Ένας Συροκούρδος πρόσφυγας στη Γερμανία, δήλωσε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι μια ομάδα Αράβων μαχαίρωσε τον Abed Hannan Yaghoub μέχρι θανάτου διότι τον βρήκαν να καπνίζει τσιγάρο και να τρώει παγωτό αρνούμενος να νηστεύσει.
Ο Yaghoub, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Κούρδος υπήκοος από το συροκουρδικό καντόνι του Αφρίν.
Έφυγε για να γλυτώσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό αλλά τελικά τον βρήκε μπροστά στη Γερμανία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο σιωνισμός δεν διεκδικούσε ελεύθερη πατρίδα για τους Εβραίους ως ανθρώπους αλλά —σύμφωνα με το ολέθριο μάθημα όλων των άλλων εθνικισμών που είχαν προηγηθεί— ως Εβραίους• έκανε σημαία του μια υποτιθέμενη «εβραϊκότητα», με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό που την χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο για την εξόντωση του εβραϊκών κοινοτήτων οι ναζί προπαγανδιστές.
Τα χρόνια λίγο πριν από τη μεγάλη καταστροφή, σιωνισμός και εθνικοσοσιαλισμός συναντήθηκαν σε ένα κοινό ιδεολογικό στρατήγημα: και οι δύο εξέλαβαν, παρά τις αντίθετες αξιολογικές τοποθετήσεις ως προς τους όρους, την «εβραϊκότητα» ως πάγια, κλειστή και υπεριστορική ουσία.
Η «εβραϊκότητα» (όπως άλλωστε η «ελληνικότητα», η «γερμανικότητα», κοκ.) δεν είναι βεβαίως ουσία, είναι κατασκευή• είναι το ιδεολογικό προϊόν στρατηγικών —τις οποίες σήμερα κατανοούμε υπό τη γενική έννοια του εθνικισμού— που επιδιώκουν την επιβολή της κυριαρχίας συγκεκριμένων ανθρώπινων ομάδων πάνω σε άλλες ομάδες αποσπώντας το μέγιστο δυνατό της συναίνεσης των κυριαρχουμένων, ή αντιστρόφως αποσκοπούν στη δικαιολόγηση της σχεδιασμένης απαξίωσης προσώπων και ομάδων για λόγους ιδίου ωφέλους. Στον βαθμό που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι απαξιώσιμος λόγω της εβραϊκότητάς του, για τον ίδιο λόγο δεν είναι και υπερασπίσιμος στο όνομα ειδικά της εβραϊκότητάς του.
Ο «Εβραίος» του αντισημιτισμού δεν αντιπροσωπεύει μία φυλή, ούτε μία θρησκεία, αλλά μια ορισμένη θέση στο πλέγμα των σχέσεων ισχύος – και είναι απεριόριστα υποκαταστάσιμος: Ινδιάνος, Νέγρος, Παλαιστίνιος, παράφρων, ομοφυλόφιλος, τρομοκράτης, κοκ.
Το μεγάλο αντισημιτικό έγκλημα του ναζισμού συνιστά ανεξαγόραστο έγκλημα κατά της ανθρώπινης υπόστασης, ανάμεσα σε αναρίθμητα άλλα παρόμοια εγκλήματα πριν και μετά, και η εναντίωση στο καθένα από αυτά εν ονόματι της πάσχουσας ανθρωπότητας (όχι λιγότερο απ’ όσο τής πάσχουσας φύσης) και εν ονόματι οιουδήποτε καταλαμβάνει τη θέση «Εβραίος» σε αντίστοιχες συνθήκες είναι η μόνη δυνατή εναντίωση στον αντισημιτισμό, σήμερα όσο και χθες.
Ο σιωνισμός, από τη στιγμή που έγινε κρατική ιδεολογία, κατέφυγε στο ύπουλο τέχνασμα που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαστρέφοντας τη λογική σχέση ανάμεσα στην ειδική και τη γενική έννοια του αντισημιτισμού.
Όταν ο αντισημιτισμός εκδηλώνεται κατά των Εβραίων ζητάει αυτό να προσγραφεί ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας• όταν όμως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εξισώνονται με τον αντισημιτισμό δυσανασχετεί και το καταγγέλλει ως προσπάθεια να υποβιβαστεί η μοναδική σημασία του αντισημιτισμού, άρα έμμεση υποστήριξή του.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Οπλικά συστήματα άνω των 3,5 δις πούλησε η Τερεζα Μέι(πρωθυπουργος του Ηνωμένου Βασιλείου)στη Σαουδική Αραβία στις 6 απρίλιου 2017
Έχει, άραγε, η Σαουδική Αραβία κάποια σχέση με τους τρομοκρατες?
[ ] ο Ντήαρλαβ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της MI6 μεταξύ 1999-2004, υπογράμμισε τη σημασία των λόγων του πρίγκιπα Μπαντάρ, λέγοντας ότι επρόκειτο για «ένα ανατριχιαστικό σχόλιο που θυμάμαι πάρα πολύ καλά».
Ο Ντήαρλαβ, δηλώνει ότι είναι σίγουρος πως, η ουσιαστική και σταθερή χρηματοδότηση από ιδιώτες στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, για την οποία οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια, έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αύξηση της δύναμης των ISIS, σε σουνιτικές περιοχές του Ιράκ.
Αυτό ακούγεται ρεαλιστικό, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των τοπικών ηγεσιών στις επαρχίες αποτελείται από σουνίτες, οι οποίοι είναι αρκετά εξαρτημένοι από τους χρηματοδότες της Σαουδικής Αραβίας και του Κόλπου και θα ήταν απίθανο να συνεργαστούν με τους ISIS χωρίς τη συγκατάθεσή τους.




------------------------------------------------------------------------------------------




Η συνεχιζόμενη φυγή των αραβων χριστιανών από τη Μέση Ανατολή ενεργοποιείται από τη δυτικη νεο-Αποικιοκρατία και τη σιωνιστική επέκταση που ταιριάζει με το στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα.




-------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σήμερα, το 1918, έγινε η Συμφωνία του Βατούμ.
Οι Γεωργιανοί, Αζέροι και Αρμένιοι, στο τέλος Μαῒου, ανακήρυξαν την ανεξαρτησία των χωρών τους από την ρωσική κυριαρχία, διαλύοντας την Υπερκαυκασιανή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Βρισκόμενες όμως σε αδυναμία υπερασπίσεως των εδαφών τους, αναγκάστηκαν αν έλθουν σε συμβιβασμό με τους αντιπάλους τους.
Στο Βατούμ η Γεωργία συνήψε συμμαχία με την Γερμανία, ενώ η Αρμενία υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με την τουρκία αναγνωρίζοντας τα σύνορα που προέβλεπε η συνθήκη του Μπρέστ Λιτόφσκ, παραχωρώντας στους τούρκους και άλλα εδάφη. Οι Αζέροι αφού δέχθηκαν την ρωσική κυριαρχία στην περιοχή του Μπακού, τέθηκαν υπό την προστασία των ομοφύλων τους τούρκων. Η απληστία της τουρκίας όμως συνεχίστηκε και μετά την συμφωνία του Βατούμ, υποδαυλιζόμενη και από την Γερμανία που θέλοντας τα πετρέλαια της Κασπίας, ενίσχυε τις τουρκικές δυνάμεις στον Καύκασο με αξιωματικούς, βαρύ οπλισμό και τεχνικά μέσα. Οι επιπτώσεις αυτού του πολέμου για τους Έλληνες του Πόντου ήταν τραγικές...




--------------------------------------------------------------------------------------------




«Η Ρωμανία κι αν επέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο».
Όσο υπάρχουν αρνητές γενοκτονιών και φιλοκεμαλικοί στην εξουσία της Ελλάδος, χρέος του απλού πολίτη είναι να αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό των Αλύτρωτων Πατρίδων μας.
(Βλέπε επίσης και το χρησιμότατο: http://ellinoistorin.gr/?p=3587)
[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο http://ellinoistorin.gr/]




---------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΎΤΙΝ: 95% ΤΩΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΕΠΙΘΈΣΕΩΝ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ CIA
Κυριακή 9 Απριλίου του 2017 - 17:00
Βλαντιμίρ Πούτιν είπε χθες ότι «το 95% των τρομοκρατικών επιθέσεων παγκοσμίως είναι ενορχηστρωμένο από τη CIA,» και οι βομβαρδισμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης πρέπει να διερευνηθεί «με αυτό το πνεύμα.»
Ο Πούτιν δήλωσε: «Αν η CIA έχει ρωσικο αίμα στα χέρια τους, θα μετανιώσετε για πάντα που ξυπνησατε τη ρωσική αρκούδα από τον ήσυχο ύπνο της.»
Όταν ρωτήθηκε από τον κορυφαιο βοηθό του  για το αν το ποσοστό 95% ήταν ακριβής, ο Πούτιν αναστέναξε βαριά και σταθερά τη συναρμολογημένη ομάδα με το εμπορικό σήμα του κοιτάζω πριν εξηγώντας ότι σε σχέση με το πώς λειτουργεί ο κόσμος, όλα δεν είναι το πώς φαίνεται.
Ο Πούτιν δηλώνει ότι η CIA είναι ένας αδίστακτο στοιχείο του βαθύ κράτους, και «μια έκφραση της βούλησης του κόσμου της ολιγαρχίας και το όραμά τους για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη.»
Ο claimes ότι η CIA υπάρχει σήμερα ως μέρος της Αμερικής - αλλά σίγουρα δεν είναι Αμερικανικη. «Η CIA δεν λειτουργεί για λογαριασμό του αμερικανικού λαού,  ενεργούν προς το συμφέρον τους».
Ερωτηθείς εάν πίστευε ότι η βόμβα της Αγίας Πετρούπολης ήταν η αρχή της για οικόπεδο της CIA να τον εκδιώξουν από την εξουσία, όπως έχει προταθεί στα μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν απάντησε: «Θα χρειαστεί περισσότερο από μια τσάντα με  κόλπα σε ένα υπόγειο για να με κάνει να αναβοσβήνω. «
Ο Πούτιν είπε επίσης: «η ανθρωπότητα έχει χειραγωγηθεί για να γίνει“ασυνείδητη”με τη χρήση του προγραμματισμού, των μέσων ενημέρωσης και την πολιτική.
https://www.geopolitica.ru/en/news/putin-95-world-terrorist-attacks-are-made-cia




---------------------------------------------------------------------------------------------




Οδυσσέας Ανδρούτσος: Παλικάρι και υπερασπιστής των δίκαιων του αγώνα του λαού
05-06-2017

Τα γράμματα του Ανδρούτσου, που σώζονται, στέκονται ανάμεσα στα καλύτερα κείμενα του Εικοσιένα. Ένα απ’ αυτά, που το απευθύνει στον μεγαλοκοτζαμπάση Αναστάσιο Λόντο στις 14 του Γενάρη του 1824 και που παρουσιάζει τον Ανδρούτσο τέτοιον όπως ήταν, παλικάρι και υπερασπιστή των δίκαιων του αγώνα, δημοσιεύουμε παρακάτω.
Σαν σήμερα, στις 5 του Ιούνη 1825, δολοφονήθηκε από Έλληνες στην Αθήνα, στο κελί όπου κρατούνταν φυλακισμένος πριν δικαστεί, ο Φιλικός επαναστάτης του 1821 Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν μια από τις έξοχες στρατιωτικές φυσιογνωμίες του Εικοσιένα, που με τη μάχη της Γραβιάς, στις 8 του Μάη του 1821 έσωσε στα πρώτα της βήματα την Επανάσταση. Βγαλμένος από το λαό και φλογερός υπερασπιστής του, κυνηγήθηκε από τους πολιτικάντηδες και τους κοτζαμπάσηδες και τέλος απαγχονίστηκε με κρυφή διαταγή της κυβέρνησής τους στον Πύργο της Ακρόπολης. Τον βάφτισαν κι αυτόν προδότη, όπως τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη, όπως και σήμερα οι απόγονοί τους βαφτίζουν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
Ο Ανδρούτσος αντιπροσωπεύει τη γνήσια εθνικολαϊκή συνείδηση του Εικοσιένα με τα δημοκρατικά αναγεννητικά της αιτήματα, που την προδοσία τους συμβολίζει και ο δικός του τραγικός θάνατος.
Τα γράμματα του Ανδρούτσου, που σώζονται, στέκονται ανάμεσα στα καλύτερα κείμενα του Εικοσιένα. Ένα απ’ αυτά, που το απευθύνει στον μεγαλοκοτζαμπάση Αναστάσιο Λόντο στις 14 του Γενάρη του 1824 και που παρουσιάζει τον Ανδρούτσο τέτοιον όπως ήταν, παλικάρι και υπερασπιστή των δίκαιων του αγώνα, δημοσιεύουμε παρακάτω.

«Εσύ έχεις πολλές δουλειές και καθώς ακούω καταγίνεσαι ημέρα και νύκτα. Δια τούτο δεν έπρεπε να σε εμποδίσω με τούτο το γράμμα, και μάλιστα οπού μαζί σου δεν έχω ανταπόκριση, όντας άλλη η δική μου δουλειά και άλλη η ιδική σου. Μολοντούτο, επειδή είδα εις ενός σου φίλου γράμμα ν’ αναφέρεις το όνομά μου, βιασμένος είμαι να σου κάνω πέντε εξ αράδες. Και αν έχουν κανένα καλό μέσα, άκουσέ το, ειδεμή κάψε τες.
Λέγεις του φίλου σου: Αν γράψεις σ’ εκείνο το διάβολο, τον Οδυσσέα, γράψε του από μέρους μου να βγάλει μερικούς διαβόλους από μέσα του. Του το λέγω μπέσα – με –μπέσα, και τότε θέλει γίνει χρήσιμος εις την πατρίδα, και θέλει λάβει αξίως το όνομα το οποίο φέρει.
Κύριε, καθώς λέτε σεις οι διαβασμένοι, δυο λογιών διαβόλοι εμβαίνουν μέσα εις ανθρώπους. Πρώτης λογής, ως έλεγε ο φιλόσοφος που απέθανε εδώ κάτου, είναι ο διάβολος που κάθε καλός άνθρωπος έχει μέσα του, ο διάβολος που ερμηνεύει και δείχνει τον καλόν δρόμο και εμποδίζει το δαιμονισμένο από του να πράξει το κακό. Η θρησκεία μας μας διδάσκει να πιστεύουμε, ότι κατά θεία παραχώρηση μπαίνει πολλές φορές ο διάβολος σ’ έναν άνθρωπο και τον ερμηνεύει να κάνει όλα τα κακά, και αυτός είναι ο δεύτερος διάβολος. Τώρα εγώ είμαι σε απορία, ποίος διάβολος σε σένα κατοικεί, ο πρώτος ή ο δεύτερος; Όσο δια λόγου μου, να ξεύρεις ότι αφήνω εσένα να μου πεις ποίο από τους δύο διαβόλους έχω μέσα μου. Ο πατέρας μου, εν καιρώ Τουρκίας, εγύριζε μέσα εις τα βουνά και εσκότωνε Τούρκους· έτρεχε εις τους κάμπους και εις τα όρη, και εθανάτωνε Τούρκους· ενυκτέρευε εις τα δάση, εκρύπτετο εις τα ποτάμια, εσκότωνε Τούρκους· όσες φορές ευρέθη εις τα βάθη της θαλάσσης, Τούρκους έπνιγε. Και εις ολιγολογία, αφού ερήμωσε πολλές επαρχίες των τυράνων, ως αληθινός δαιμονισμένος υπέρ της Πατρίδος, εμαρτύρησε εις αυτή την καθέδρα του τυράνου μας. Τι λογής διάβολο είχε μέσα του, του πρώτου είδους, ή του δεύτερου, εγώ δε μπορώ να το αποφασίσω και στέκει σε σένα να το γνωρίσεις.
Εγώ δε, χωρίς προσωπικώς να γνωρίζω από ποίο δαίμονα εσύρετο ο πατέρας μου, ήρχισα από παιδί ορφανό να γυρεύω τα χνάρια του ιδίου του διαβόλου. Τον περισσότερο καιρό της ζωής μου, πού τον επέρασα; Τον επέρασα σκοτώνοντας Τούρκους, κυνηγώντας τυράνους. Τον επέρασα εις τα σπήλαια και εις τα βουνά. Τα καρτέρια των δρόμων, οι λόγγοι και τα άγρια θηρία είναι μάρτυρες, ότι δυσκόλως έφευγεν ο Τούρκος από τα χέρια μου, αν εζύγωνε καμιά πενηνταριά οργιές.
Εγώ εσυναναστρεφόμουν με αυτούς τους τυράνους και ήμουν καλά πληρωμένος, δια να σέβομαι τους ομογενείς των, αλλά, κινούμενος από το διάβολό μου, Τούρκους εσκότωνα. Οι κρημνοί, τα ποτάμια, οι πάγοι, τα χιόνια και τα δάση, ήταν τ’ αγαπητά κατοικητήρια, το τουρκικό αίμα το προσφάγι μου.
Εσηκώθη η Επανάστασις και ευθύς, συρόμενος από το διάβολό μου, ελάτρευα τους αρχηγούς της, τη φωνή της άκουσα εις τα φυλλοκάρδια μου, εσεβάστηκα την απόφασή της και έτρεξα με όλους τους αρματολούς της Ελλάδος να σκοτώσω Τούρκους. Μολονότι εκέρδιζα εν καιρώ Τουρκίας, ο διάβολός μου μου αφήσερε αυτή την κλίση, αφού εσηκώσαμε τ’ άρματα. Και τι να πολυλογώ; Τόσο με εφώτισε ο διάβολός μου, ώστε να γεμίσω ψείρες, να λιμάξω ψωμί, να κείτομαι εις τα νερά, εις τα χιόνια και εις τη λάσπη, να δοκιμάζω κάθε στρατιωτική αχαριστία, να πίνω φαρμάκια από εχθρούς και φίλους, να κυνηγώμαι ως κατάδικος από αυτούς τους συγγενείς και φίλους της δικαιοσύνης, να επιθυμώ συνελεύσεις εθνικάς, να αγαπώ δικαίους διοικητάς, να είμαι λάτρις των εναρέτων και φίλος των σοφών, να διψώ την αυτονομία και ανεξαρτησία της Ελλάδος, επιθυμώντας μόνο κι μόνο Έλληνες να διοικούν και να βασιλεύουν εις τους Έλληνας. Εκ τούτων δάσκαλε ημπορείς να συμπεράνεις ποίος διάβολος ευρίσκεται μέσα μου.
Είναι ο διάβολος που έκανε το Σωκράτη να πιει το φαρμάκι δια τας ειλικρινείς εις την πατρίδα του εκδουλεύσεις ή πάλι είναι ο δαίμονας, όστις έκαμε τους ομογενείς να παραδώσουν την πατρίδα εις τους Μακεδόνας, εις τους Ρωμαίους και έπειτα εις τους Τούρκους; Εγώ για λόγου μου νομίζω ότι εσύ έχεις μέσα σου το διάβολο οπού είχε και ο Σωκράτης, που ξέρεις γράμματα και διαβάζεις τον Ξενοφώντα και τον Πλάτωνα. Είσαι νέος έως 22 χρονώ, και μολοντούτο είσαι βουλευτής. Χαίρεσαι υπόληψη, μολονότι λες πως και χωρίς ομόνοια δύνατε η Πατρίς να κυβερνηθεί, με τα γράμματα και τον Ξενοφώντα στο χέρι. Σχίζεις τη διοίκηση του Έθνους, διαφεντεύεις τους συγγενείς σου οπού καταξρατούν τα εθνικά εισοδήματα, σπείρεις ζιζάνια εις Μοριά και Ρούμελη, ανεβάζεις και κατεβάζεις από τα αξιώματα όποιο θέλεις.
Τέλος πάντων, δίνεις καλό παράδειγμα εις την επαρχία σου, της χρηστοηθείας, της εγκρατείας, της αφιλοκερδείας, της δικαιοσύνης. Ερμηνεύεις τους συγγενείς σου, ως μαθητάς του Σωκράτους, να μην αδικούς εις τη ζωή, εις την τιμή, εις την ιδιοκτησία όλους τους συνεπαρχιώτας των. Εις ολίγα λόγια, ερευνώντας και εγώ από το μέρος μου τίνες αι πράξεις του πατρός σου και αι ανδραγαθίαι του αδελφού σου, το φέρσιμο των προυχόντων συγγενών σου, ενθυμούμενος της διάλυση της Εθνικής Συνέλευσης εξ αιτίας σου, την προσκόλλησή σου εις ξένη Αυλή και όχι εις την απελευθέρωση της Ελλάδος, συμπεραίνω, δάσκαλε, μπέσα-με-μπέσα, ότι εσύ έχεις μέσα σου το δαίμονα του Σωκράτους.
Κοίταξε όμως καλά, ότι κάθε Έλληνας έχει μέσα του δώδεκα λεγεώνας διαβόλων. Και έπαρε τα μέτρα σου, διότι, ως λέγει η παροιμία, ένας διάβολος σκοτώνει τον άλλο. Κοίταξε καλά, διότι ή κοντεύει να χαθεί η Πατρίς, ή θα πέσει εις κανένα χειρότερο ζυγό από εκείνο, όπου βαστούσαν οι πατέρες μας…





----------------------------------------------------------------------------------------------------






Pancho Villa ο Μεξικανός αντάρτης – ήρωας του λαού γεννήθηκε σάν σήμερα

Ο Pancho Villa τό πραγματικό του όνομα ήταν ( José Doroteo Arango Arámbula)γεννήθηκε σάν σήμερα 5 Ιουνίου το 1878
Μαζί με τους  Emiliano Zapata και  Pascual Orozco υπήρξε ένας από τους πρώτους επαναστατημένους Μεξικανούς στρατηγούς που συντέλεσε στην πτώση του δικτάτορα Porfirio Díaz κατά την επανάσταση του 1910-1917.

Ο Villa σε ηλικία 16 ετών σκότωσε τον άνδρα που βίασε την αδερφή του και αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του σε  Francisco Villa προκειμένου να διαφύγει από το νόμο. Στη συνέχεια περιπλανήθηκε στο νότιο μέρος του Μεξικού και δούλεψε ως ανθρακωρύχος και έμπορος ζώων.
Ο Villa, στις αρχές του 1900, άρχισε να οργανώνει ομάδες ανταρτών που έκλεβαν ζώα από πλούσιους τσιφλικάδες και τα μοίραζαν σε φτωχούς εργάτες με αποτέλεσμα να επικηρυχθεί από τον δικτάτορα Diaz. Ο λαός αναγνώρισε τον Villa ως ήρωα και τον βοηθούσε να κρύβεται από τα κυβερνητικά στρατεύματα που τον καταδίωκαν. Η δράση των ανταρτών συνέχισε με χτυπήματα σε κρατικές τράπεζες. Απώτερος σκοπός τους ήταν η βοήθεια των τοπικών κοινωνιών να απαλλαγούν από την οικονομική εξουσία των Αμερικανών εποίκων που σκόπευαν να καταλάβουν όλο το Μεξικό.
Το 1910 ο Villa ένωσε τις δυνάμεις του με τον Φραντζέσκο Μαδέρο.
Ο Villa κατάφερε την επιστράτευση Μεξικανών και Αμερικανών για τους σκοπούς της επανάστασης και τη δημιουργία ολόκληρου τάγματος από Αμερικάνους αντάρτες με διοικητή τον Tracey Richardson, βετεράνο από επαναστατικούς στρατούς της Λατινικής Αμερικής.
Μετά τη δολοφονία του Francisco I. Madero και το πραξικόπημα του Jose Victoriano Huerta, ο Villa και οι σύντροφοί του συνέχισαν πιο δυναμικά, με απαλλοτριώσεις σε μεγάλες φάρμες και φυτείες προκειμένου να αποζημιώσουν τις χήρες και τα ορφανά των ανταρτών.
Η δράση αυτή του Villa τον έκανε γνωστό στις ΗΠΑ όπου ενέπνευσε με τη ζωή και τη δράση του τη δημιουργία ταινιών.
Η Μεξικανική επανάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1914 όταν ο στρατός του Villa ενώθηκε με αυτόν του Zapata.
Ο Villa βρέθηκε όμως αντιμέτωπος με τους παλιούς συντρόφους του  Obregon και Karantza , λόγω διαφωνιών. Επιτέθηκε στις συνοριακές πόλεις τρέποντας σε φυγή την αμερικανική εθνοφυλακή όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστήριξε την προεδρία του Karantza .
Ο Villa κατάφερε αναμφισβήτητα να γίνει ο τρόμος των Αμερικάνων και των Μεξικανών γαιοκτημόνων. Οι Αμερικάνοι σταμάτησαν να τον βλέπουν ως ήρωα λόγω των τελευταίων ενεργειών του εναντίον τους, αντίθετα με του Μεξικανούς που συνέχισαν να τον βλέπουν ως εκδικητή της καταπίεσης που υφίσταντο από τους μεγαλογαιοκτήμονες.
Κυβερνητικοί πράκτορες και Αμερικάνοι έστησαν ενέδρα στον επαναστάτη Villa και τον δολοφόνησαν καθώς επέστρεφε από την πόλη Paral στις 20 Ιουλίου του 1923 προκειμένου να γίνει ο Obregon πρόεδρος του Μεξικού.





-----------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Η διακοπή των σχέσεων με το Κατάρ ανοίγει τον δρόμο για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
 Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017, 20:42
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των μεγαλύτερων μοναρχιών του Κόλπου και της Αιγύπτου με το Κατάρ ανοίγει την πόρτα για μια συνεργασία με αυτές τις χώρες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό προσφέρει πολυάριθμες δυνατότητες συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν στο Κοινοβούλιο.

Η διπλωματική ρήξη με το Κατάρ «αποτελεί άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι ακόμα και τα αραβικά κράτη κατανοούν ότι ο πραγματικός κίνδυνος σε περιφερειακό επίπεδο δεν προέρχεται από το Ισραήλ, τους Εβραίους ή τον σιωνισμό αλλά από την τρομοκρατία».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία (στα τέλη Μαΐου), είδαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) να μιλάει πάνω απ’ όλα για έναν συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Ισραηλινός υπουργός.

«Το Κράτος του Ισραήλ είναι πραγματικά ανοικτό στη συνεργασία, η μπάλα βρίσκεται (αυτή τη στιγμή) στην πλευρά των άλλων» τόνισε ο Λίμπερμαν.




--------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑΤΟ: Το Μαυροβούνιο έγινε το 29ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
 Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017, 20:00

Το Μαυροβούνιο έγινε πλέον κι επίσημα το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Ουάσιγκτον, παρουσία του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον παρέλαβε το έγγραφο της προσχώρησης από τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------





Συρία: Ο στρατός απέσπασε από το ISIS πόλη στρατηγικής σημασίας
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017, 05:43
Ο στρατός της Συρίας εξεδίωξε χθες Κυριακή τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) από μια κοινότητα στρατηγικής σημασίας στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανακατάληψη της κοινότητας Μασκάνα, στη δυτική όχθη της λίμνης Άσαντ, εγγράφεται στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η συριακη δημοκρατια στα μέσα του Ιανουαρίου, με την υποστήριξη της Ρωσίας, για να απωθήσει το ΙΚ από την επαρχία του Χαλεπιού.

«Μονάδες του στρατού και λαικες στρατιωτικες ομαδες αυτοαμυνας συνεχίζουν την προέλασή τους στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού και καταδιώκουν ομάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά το οποιο αποτελει για τους τζιχαντοφασιστες προσβολη)», δήλωσε μια στρατιωτική πηγή σε συριακά κρατικά ΜΜΕ. Οι δυνάμεις αυτές «αποκατέστησαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη στρατηγικής σημασίας κοινότητα Μασκάνα και σε πολλά σημαντικά χωριά και περιοχές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Μασκάνα βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από τα διοικητικά όρια με την επαρχία της Ράκας, όπου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον και τους αλλους ευρωπαιους αποικιοκρατες, ετοιμάζεται να εξαπολύσει έφοδο για να καταλάβει την πόλη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ στη Συρία. Με βάση όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα δεν αναμένεται ο συριακός στρατός να πάρει μέρος σε αυτή τη μάχη.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, «η κοινότητα Μασκάνα είναι η τελευταία σημαντική πόλη στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού πριν από αυτή της Ράκας». Επιπλέον, «όποιος ελέγχει τη Μασκάνα ελέγχει τον άξονα που συνδέει το Χαλέπι με τη Ράκα», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η παρουσία του ΙΚ στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού «φθάνει στο τέλος της», σύμφωνα με την ίδια.

Από την έναρξη της επιχείρησης, ο στρατός έχει καταφέρει να ανακαταλάβει πάνω από 200 κοινότητες και χωριά.

Το ΙΚ δεν ελέγχει πλέον παρά μόνο «μερικά χωριά στην έρημο, των οποίων ο έλεγχος είναι εύκολο να ανακτηθεί, (σ.σ. καθώς είναι) διεσπαρμένα στο ανατολικό και στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού», σχολίασε ο ξεφτιλας χαφιες Ράμι Άμπντελ Ραχμάν από το Λονδινο, ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 με τις στημενες διαδηλώσεις από τους αποικιοκρατες υπέρ του δηθεν «εκδημοκρατισμού» της χώρας, στην ουσια για να επιβαλλουν τον ισλαμοφασισμο, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 320.000 ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες.




------------------------------------------------------------------------------------------------




Επανεξελέγη πρωθυπουργός της Μάλτας ο Τζόζεφ Μούσκατ
Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, 13:08

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ επανεξελέγη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα.
Ο Μούσκατ δήλωσε πως το Εργατικό Κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών.
Tο Εργατικο Κομμα πηρε 55,04%, ενώ η συμμαχια Εμπρος Εθνικιστες μεταξυ του Εθνικιστικου κομματος πηρε 42,12% και του Δημοκρατικου κομματος που πηρε 1,56% ηρθε δευτερη.






---------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ε.ΠΑ.Μ εντός Βουλής με τα ταμπούνια...

Άλλη μια ένδειξη ότι το Ε.ΠΑ.Μ. και ο Δ.Καζάκης βρίσκονται σε περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών, είναι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του διεξήγαγε το vmediagr.blogspot.gr με το ερώτημα: "Ποιο από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα θέλετε να μπει στη βουλή".
Το Ε.ΠΑ.Μ. με 332 ψήφους στους 1526 ψηφήσαντες , σχεδόν ισοψήφησε στην ΠΡΩΤΗ θέση (2 ψήφοι διαφορά) με 22,2% με την προβεβλημένη από τον skai και το vmediagr Πλεύση Ελευθερίας της κ.Κωνσταντοπούλου με 22,4%. Για του λόγου μου το αληθές κάντε ένα απλό test στην αυτόματη αναζήτηση του blog και μετρήστε τις αναρτήσεις που θα σας εμφανίσει.
Τα αλλα κομματα πηραν, Λαικη Ενοτητα 16,3% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 9,8% Ελλαδα-ο άλλος δρομος (Νοτης Μαριας) 7,2% Μετωπο Νικης (Παχηλ Μακρη) 7%, και οι υπολοιποι δεν καταμετριουνται όπως Αρδην (Καραμπελιας) , Κομμα Δραχμης (Χιονης-Καπερναρος-Κατσανεβας) , Ελληνικη Λυση (Βελοπουλος).
Ένα άλλο παράδοξο, σε σχέση με άλλες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις, είναι ότι μετά από λίγες ώρες από την έναρξη της σταμάτησε (προφανώς από επιλογή της διαχείρισης του blog) η ενημέρωση των ψηφοφόρων για τα μέχρι τότε αποτελέσματα... Στην πρώτη φωτό βλέπουμε τα τελευταία στοιχεία που επέτρεψε η δημοσκόπηση να δούμε πριν το τελικό αποτέλεσμα (δεύτερη φώτο)...
Παρόλα τα παραπάνω το Ε.ΠΑ.Μ. έλαβε ένα συντριπτικό ποσοστό από τους αναγνώστες μιας ιστοσελίδας που φιλοξένησε στα τόσα χρόνια λειτουργίας του ελάχιστες φορές τις θέσεις και τις απόψεις του Ε.ΠΑ.Μ.
Ψηλά η σημαία του μετώπου, η ώρα της λευτεριάς του Ελληνικού λάου είναι πολύ κοντά !!!

Σχολιο.- Αυτές οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις ξέρουμε πως δεν είναι και τόσο αξιόπιστες αλλά θα μπορούν να γίνουν εργαλείο για εμάς σε άτομα που λένε ότι δεν έχουμε καμία πιθανότητα και ότι δε μας ξέρει κανείς. Ετσι, ελπίζω, να μη πιστέψουν ότι η ψήφος στο Ε.Πα.Μ είναι χαμένη ψήφος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------




5 Ιούνη 1898... Φρεντερικο Γκαρθια Λορκα…. Γεννηθηκε… Αιώνιος...
«Εγώ ποτέ δεν θα γίνω πολιτικός. Είμαι επαναστάτης, γιατί δεν υπάρχει αληθινός ποιητής που να μην είναι επαναστάτης»...




----------------------------------------------------------------------------------------




Το δημοκρατικό καθήκον της φίμωσης του φασίστα και η αγωγή κατά του Δ. Δημητούλη
Την Τρίτη 06/06, στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, εκδικάζεται  αγωγή σε βάρος του εκπαιδευτικού!

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 19:02

Κάπου ανάμεσα στον καταιγισμό ειδήσεων για τον τρόμο που χτύπησε το Μάντσεστερ και το Λονδίνο, το δέμα στον Παπαδήμο, το πένθος για τον επίτιμο και τις επινοημένες ειδήσεις τύπου Φιλιππάκη, η μικρή περιπέτεια ενός ανθρώπου -στην περίπτωσή μας, πολύ δικού μας ανθρώπου- είναι μάλλον η πιο εύφορη για σκέψη, κινητοποίηση και προβληματισμό.

         
Προ ολίγων ημερών, κατατέθηκε αγωγή εναντίον του φίλου Δημήτρη Δημητούλη (κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί συχνά στο kommon) από μια ενήλικη -για την ακρίβεια μεσήλικη- μαθήτριά του στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, όπου ο Δημητούλης διδάσκει. Κατά την ώρα της παράδοσης, η μαθήτρια, η οποία προφανώς εμφορείται από απόψεις φασιστικές, διέκοψε το μάθημα επιδιδόμενη σε παραληρηματική υμνολογία της Χούντας (χρησιμοποιώντας φυσικά όλα τα επιχειρήματα των μικρόνοων και μικροαστικών αντανακλαστικών περί οδοποιίας, ανοιχτών παραθύρων και ασφάλειας) και ταυτόχρονα σε υποτίμηση κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένου λόγου.

Στην προσπάθεια δε του Δημητούλη να της αφαιρέσει το λόγο, θεωρώντας -απολύτως λογικά και σύννομα με το ρόλο που του έχει αναθέσει η πολιτεία- πως τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση στην αίθουσα ενός δημοκρατικού σχολείου, η μεσήλιξ δεν σταμάτησε την “αγόρευσή” της, παρά συνέχισε πιο εμφατικά. Ο καθηγητής την απέβαλε από το μάθημά του προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει την παράδοση.

Η κατάληξη: Την Τρίτη 06/06, στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, εκδικάζεται  αγωγή σε βάρος του εκπαιδευτικού!

            Πέρα από το γεγονός καθεαυτό, την αυτονόητη αλληλεγγύη όλων όσων ακόμη υπερασπίζονται το σχολείο ως χώρο που διαμορφώνει πολίτες με δημοκρατικό τρόπο, η περίπτωση -που δεν είναι μοναδική- αποτελεί αφορμή για βαθύτερο προβληματισμό.

            Οι φασιστικές, απάνθρωπες και μισαλλόδοξες απόψεις διατυπώνονται πλέον, ανεξαρτήτως πλαισίου, ανερυθρίαστα, είτε πρόκειται για την αίθουσα του Κοινοβουλίου, τους χώρους δουλειάς ακόμα και τις σχολικές αίθουσες. Σε μια εποχή, όπου κάθε άποψη θεωρείται ισότιμη και ισοβαρής, σε αυτή τη μεταμοντέρνα ισοπέδωση της κοινής λογικής, η εμπιστοσύνη στον επιστημονικά τεκμηριωμένο λόγο, στην άποψη που διατυπώνεται στη βάση αρχών της λογικής και της επιστήμης, δεν είναι πλέον αυτονόητη. Όχι, ο επιστημονικός λόγος δεν είναι λόγος-φορέας αυθεντίας, άρα και εξουσίας.

Είναι λόγος τεκμηριωμένος. Προέρχεται από τη μακρά περιπέτεια της ανθρωπότητας, τίθεται σε κριτική, αναθεωρείται, καταργείται και εμπλουτίζεται. Είναι η απάντηση του ανθρώπινου ιδρώτα στον σκοταδισμό και την άγνοια. Αντίπαλός του μπορεί να είναι μόνον ο εαυτός του. Στην επιστήμη απαντάς με επιστήμη. Αυτός είναι ο γνωσιολογικός και μεθοδολογικός προορισμός του σχολείου.

            Επιπλέον, το σχολείο, έστω και στο αστικό κράτος έστω και σε συνθήκες κρίσης και εξαθλίωσης, πρέπει να έχει ως κεντρικό προσανατολισμό του τη διαμόρφωση της δημοκρατικής συνείδησης. Το σχολείο προορίζεται να παραδίδει στην κοινωνία πολίτες. Επομένως, η πολιτική είναι πανταχού παρούσα στη σχολική ζωή, από την διδαχθείσα ύλη μέχρι την δυναμική διαδικασία της τάξης. Ο καθηγητής-καταχραστής της «εξουσίας» του όπως και ο «στενός» διεκπεραιωτής της ύλης είναι πρόσωπα-ιδιότητες αναντίστοιχα με τον προορισμό αυτόν.

Αντίστοιχα, ο καθηγητής που επιτρέπει να εκφράζονται στην τάξη φασιστικές απόψεις είναι ασυνεπής στο ρόλο του, διότι οι απόψεις αυτές εχθρεύονται την πολιτική, σκοπεύουν στην κατάργησή της. Υπεράσπιση της ελευθερίας λόγου είναι η φίμωση του φασίστα γιατί αυτός πρώτος εχθρεύεται την ελευθερία λόγου. Κοντολογίς, το σχολείο -όπως όλες οι πολιτικές σφαίρες- έχει κανόνες, κανόνες που θέτει η μακρά περιπέτεια, οι αγώνες της ανθρωπότητας. Αυτούς τους κανόνες υπερασπίστηκε, στο περιστατικό, ο Δημητούλης και υπερασπίζεται με όλη την παρουσία του ως λειτουργός της εκπαίδευσης, ως μαχόμενος αγωνιστής, ως πολιτικό ον.
Γι’ αυτό, η στήριξή μας την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να  είναι δεδομένη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------





Γκολεμά: Κύριε Καζάκο, μην πετροβολάτε τους νέους… Θέλατε, με 3 πτυχία, να κάνουν θελήματα;

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook η Ντέπυ Γκολεμά στέλνει ένα… μήνυμα στον Κώστα Καζάκο μετά την προκλητική δήλωση του ότι είναι προδότες οι νέοι που δε μένουν στη χώρα τους.

Η γνωστή τηλεκριτικός έγραψε χαρακτηριστικά:
Αντί να πετροβολαμε τους νέους που πήραν των ομματιών τους αρνούμενοι με τρία πτυχία να κάνουν θελήματα, μήπως να πάρουμε με τις πέτρες όσους με την πολιτική τους ανάγκασαν ένα ήδη κοστολογημένο κεφάλαιο να χαθεί στη ξενιτιά;
Ας μας πει επιτελους και αυτό το τιμημένο ΚΚΕ τι έκανε τόσα χρόνια για να μη φύγει η «περιουσία » της χώρας; Δυστυχώς οι νέοι που ‘φυγαν ούτε σε 20 χρόνια δε γυρνάνε πίσω.
Αφήστε κύριε Καζάκο δεν πρόκειται περί ατυχούς δηλώσεως. Πρόκειται περί ατυχούς περιπτώσεως…