Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σαββατο 1 Ιουλιου 2017



Ανοιχτή Επιστολή 121 Ασθενών για την χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γειά σας!
Κατ’ αρχήν ας γνωριστούμε :
Οι τρείς (3) που ψηφιστήκαμε να κινούμαστε δημόσια, από τους συνολικά εικοσιένα (21) της Συλλογικότητας Ασθενών Υπερ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης αυτήν τη στιγμή (30/11/2015), είμαστε οι εξής σοβαρά ασθενείς:

1. Ριγανάς Χρήστος, Κέρκυρα, άγαμος, ετών 48, οροθετικός ασθενής, επιχειρηματίας, ποσοστό αναπηρίας ΚΕΠΑ 67%, τηλ. 6957528312, Facebook: Ασθενεις Υπερ της Xρήσης Φαρμακευτικης Κανναβης , http://ασθενεις-υπερ-φαρμακευτικης-κανναβης.gr/
Σχετικά με τη Φαρμακευτική Κάνναβη, το HIV/AIDS και τα Συμπτώματά του :
http://www.cmcr.ucsd.edu/index.php?option=com_content&view=article&id=147%3Acannabis-for-treatment-of-hiv-related-peripheral-neuropathy&catid=41%3Aresearch-studies&Itemid=135
2. Σύρος Κωσταντίνος, Ξυλόκαστρο, έγγαμος, πατέρας τεσσάρων (4) κοριτσιών, ετών 43, συνταξιούχος , πάσχων από εξελκυσμό βραχιονίου πλέγματος από το 1989,ποσοστό αναπηρίας ΚΕΠΑ 67%-80%, τηλ. 6978543208, Facebook : Syros Constantinos, Ασθενεις Υπερ της Χρήσης Φαρμακευτικης Κανναβης, http://ασθενεις-υπερ-φαρμακευτικης-κανναβης.gr
Σχετικά με τη Φαρμακευτική Κάνναβη, τον Εξελκυσμό Βραχιονίου Πλέγματος και τα Συμπτώματά του :
http://www.cannabisinternational.org/info/Neuropathic-Pain.pdf
3. Προκόπης Γεωργακόπουλος κάτοικος Τρίπολης, έγγαμος, ηλικία 42 ετών, τεχνικός Η/Υ και συστημάτων ασφαλείας. Πάσχει από αθροιστική κεφαλαλγία (cluster headache). Η αναπηρία του ύψους 67% τουλάχιστον (σε περίοδο κρίσης φτάνει το 90%) δεν αναγνωρίζεται ακόμα από το Ελληνικό Κράτος, τηλ 6972853314 Facebook : Charly H. Fox http://ασθενεις-υπερ-φαρμακευτικης-κανναβης.gr
Ντοκυμαντέρ του Αντ1 για τη Φαρμακευτική Κάνναβη (28/11/2015):
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=n7_d_g_ep_qdg_r_q%3D
Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις,Ν. 4139 (2013):
http://www.ministryofjustice.gr/site/LinkClick.aspx?fileticket=YTYbJcYuEkI%3D&tabid=132
(όπου στην 1η σελίδα, άρθρο 1, παρ. 3 λέει έμμεσα για τη νομιμότητα της Κανναβιδιόλης:
«3. Στις παραπάνω ουσίες δεν περιλαμβάνονται τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα που προκύπτουν από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%»)
Οι εικοσιένα (21) σοβαρά ασθενείς με Αναπηρίες προερχόμαστε από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από Καθηγητή Πανεπιστημίου, Συνταξιούχο Αστυνομικό και εν Ενεργεία Γιατρούς μέχρι Οικοδόμο και Καπετάνιο(σκίπερ). Οι παθήσεις περιλαμβάνουν, σήμερα 30/11/2015, με αλφαβητική σειρά παθήσεων : Αθροιστική Κεφαλαλγία (Cluster Headache) [ Ένας (1) ασθενής ], Γλαύκωμα [Ένας (1) ασθενής ], Εξελκυσμό Βραχιονίου Πλέγματος [Τέσσερεις (4) Ασθενείς ], Επιληψία Παιδική [Μία (1) ασθενής ], Ερυθηματώδη Λύκο [Δύο (2) ασθενείς] , Καρκίνο του Μαστού [Δύο (2) ασθενείς], Καρκίνο του Προστάτη [Δύο (2) ασθενείς], HIV/AIDS [Τρεις (3) ασθενείς], Παραπληγία [ Ένας (1) ασθενής ], Σκλήρυνση Κατά Πλάκας [Τέσσερεις (4) ασθενείς].
Μαζί μας συντάσσεται και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ και Αυτοάνοσων «Ο Ήφαιστος», που έχει 100 μέλη και εδρεύει στη Νίκαια Αττικής.
1)https://ameaifestos.wordpress.com/
2)https://www.facebook.com/karagiorgou
3)http://www.newsitamea.gr/%CF%83%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%89%CE%BD-%CE%BF-%CE%AE%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82
Όλοι χρησιμοποιήσαμε ή χρησιμοποιούμε ή θέλουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τη Φαρμακευτική Κάνναβη, ο καθένας σε διαφορετική μορφή και με διαφορετικούς τρόπους., ανάλογα με την πάθηση και τις ιδιαίτερες ανάγκες και ελλείψεις του κάθε οργανισμού. Όλοι όσοι την χρησιμοποιούμε έχουμε δει σημαντικότατη βελτίωση στην Υγεία μας και εννοείται ότι όλοι ξεκινήσαμε την προσπάθεια αποκατάστασης της Υγείας μας με τους παραδοσιακούς τρόπους φαρμακευτικής, κάτι που αποδεικνύεται από τα ιατρικά ιστορικά μας, αλλά δυστυχώς ή δεν απέδωσαν αυτοί οι τρόποι ή δημιούργησαν σοβαρότατες παρενέργειες με αποτέλεσμα να απορριφθούν από εμάς τους ασθενείς ως ανασφαλείς τρόποι θεραπείας. Η απόγνωση και το αδιέξοδο στη βελτίωση της υγείας μας με τους παραδοσιακούς τρόπους, μας οδήγησε στην αναζήτηση άλλων εναλλακτικών τρόπων θεραπείας.
Η ανακάλυψη της Φαρμακευτικής Κάνναβης ήταν μία έκπληξη για εμάς, αλλά και μία πολύ δύσκολη απόφαση η εφαρμογή της, καθώς κατά πρώτον υπάρχουν προς το παρόν , εξαιτίας της απαγορευτικής πολιτικής, πολύ λίγες έρευνες πάνω σε ανθρώπους και κατά δεύτερον υπάρχει αυτό το αρνητικό κλίμα και η σκιά της παρανομίας ακόμα και στην υποτιθέμενα νόμιμη στην Ελλάδα, Κανναβιδιόλη (η οποία υπενθυμίζουμε ότι περιέχει το νόμιμο 0,2% ποσοστό Τετραϋδροκανναβινόλης, σύμφωνα με το Νόμο 4139/2013).
Η αρχικά πειραματική εφαρμογή της Φαρμακευτικής Κάνναβης μας απέδωσε σε διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, και σε περιπτώσεις χρονίων νευροπαθητικών πόνων και σπαστικότητας μέσα σε δύο το πολύ ημέρες!
Έτσι λοιπόν συνεχίσαμε, περιμένοντας να δούμε και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ο καθένας ανάλογα με την ασθένειά του και είναι προφανές ότι συνεχίσαμε τελικά τη χρήση της Φαρμακευτικής Κάνναβης, επειδή οι εξετάσεις μας ήταν προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο! Το ίδιο και η ψυχολογία μας η οποία, είτε με όλο το εκχύλυσμα του φυτού [ δηλαδή συμπεριλαμβανόμενης και της παράνομης στην Ελλάδα Τετραϋδροκανναβινόλης (THC) ], είτε με τη χρήση μόνο της μη ψυχότροπης και νόμιμης και σε 50 περίπου χώρες Κανναβιδιόλης (CBD), επιτέλους κατάφερε να βρει την πιο φυσιολογική της ισορροπία από την έναρξη της όποιας ασθένειάς μας, κάτι που ΟΛΟΙ οι ασθενείς ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ότι δεν ήταν εφικτό με κανένα από όσα άλλα σκευάσματα χρησιμοποιήσαμε, πολλά από τα οποία, ειδικά για τους χρόνιους πόνους, μας μετέτρεπαν σιγά-σιγά σε άψυχα ζόμπι με αμέτρητες επιβαρυντικές συνέπειες και παρενέργειες για τον οργανισμό μας.
Όλοι λοιπόν που χρησιμοποιήσαμε ή χρησιμοποιούμε τη Φαρμακευτική Κάνναβη, σε διαφορετικές μορφές και με διαφορετικούς τρόπους, με τον πιο δραστικό και αποτελεσματικό τρόπο, που αποφεύγει τη μαστούρα, ειδικά αν πρόκειται για τη χρήση της παράνομης Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), να είναι η μορφή του υποθέτου.
Σαν απλό παράδειγμα να αναφέρουμε ότι στους τρείς που εμφανίζονται δημόσια, προς το παρόν, η Φαρμακευτική Κάνναβη έχει τρεις μορφές :
στον Χρήστο δουλεύει πιο καλά το μαγείρεμά της, αλλά υπάρχουν και άλλες πιο ενδεδειγμένες μορφές όπως το υπόθετο, το άτμισμα ή το υπογλώσσιο λάδι , που προτιμά ο Κωνσταντίνος. Ο Άγγελος χρειάζεται σε λάδι μόνο την ουσία του φυτού που λέγεται Καννα-βιδιόλη(CBD), η οποία περιέχει λιγότερο από 0,2% Τετραϋδροκανναβινόλης (THC), και άρα είναι νόμιμη σε σχεδόν 50 χώρες του κόσμου (αναλυτικά πιο κάτω).
Οι τρείς αυτοί τρόποι χρησιμοποίησης αναφέρθηκαν για να αναδειχθεί πόσο ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ φαρμακευτική θεραπευτική είναι η Φαρμακευτική Κάνναβη, καθώς κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες λόγω της έλλειψης των κανναβινοειδών στον οργανισμό του και διαφορετικούς τρόπους χρήσης, περιεκτικότητες κλπ. Το γεγονός αυτό οδηγεί αναγκαστικά στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας και προσαρμογής του ασθενούς με το περιβάλλον του, ειδικά το θεράποντα ιατρό. Γίνεται λοιπόν αμέσως κατανοητό το επόμενο πρόβλημα, δηλ. της έλλειψης του χρόνου που όλοι βιώνουμε, πόσο μάλλον οι θεράποντες ιατροί μας, δεδομένης της κρίσης και της πίεσης της κοινωνίας μας.
Αυτό το κενό καλύπτουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κάνναβης (700 σε όλη την Ευρώπη και 400 μόνο στην Ισπανία ), καθώς ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ τους, αλλά και εκ των πραγμάτων που προαναφέρθηκαν, οδηγούν τα μέλη σε μία αμεσότατη συνεργασία μεταξύ τους προκειμένου η ενημέρωση σχετικά με τη Φαρμακευτική δράση του φυτού να διαδίδεται, να διασταυρώνεται και να επιβεβαιώνεται επιστημονικά μέσω της καταγραφής της εξέλιξης ΟΛΩΝ των ιατρικών περιστατικών του Συλλόγου (βλ. Παράρτημα Α και Β στο τέλος της επιστολής ).
Η εξάπλωση του μοντέλου του Κοινωνικής Συλλόγου Κάνναβης.
Ο συνολικός αριθμός των ΚΣΚ στην Ισπανία είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια, καθώς πολλοί σύλλογοι δεν παραμένουν σε λειτουργία για πολύ καιρό. (8)
Ωστόσο, πιστεύεται ότι είναι περίπου 400 ΚΣΚ ή παρόμοιοι σύλλογοι στην Ισπανία,(9) οι περισσότερoi από τους οποίους βρίσκονται στην Καταλωνία και στη Χώρα των Βάσκων. Πέρα από την Ισπανία, πλέον πολλές άλλες χώρες επίσης επιτρέπουν (ή
τουλάχιστον ανέχονται), τέτοιους συλλόγους.
Η Ουρουγουάη έκανε τους ΚΣΚ ένα βασικό στοιχείο της εθνικής της, νομοθετικά θεσμοθετημένης, αγοράς της κάνναβης, (10) και άτυποι ΚΣΚ έχουν φιλοξενηθεί στις εγχώριες νομοθεσίες περί ναρκωτικών στην Αργεντινή, την Κολομβία και τη Χιλή. Το Βέλγιο έχει, επίσης, πέντε ΚΣΚ, (11) ενώ η τοπική κυβέρνηση της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, σκοπεύει να καθιερώσει το σύλλογο ως μέσο για την επίλυση του λεγόμενου «προβλήματος της πίσω πόρτας » (του παράνομου, λαθραίου εφοδιασμού των κανναβο- καφετεριών της πόλης). (12) (13)
Το ελβετικό καντόνι της Γενεύης έχει επίσης συστήσει μια επιτροπή για να
διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας συλλόγων χρηστών κάνναβης
που είναι παρόμοια με τους ΚΣΚ της Ισπανίας. (14)
Τα οφέλη μιας μη-εμπορικής προσέγγισης
Σε μια εμπορική αγορά, ο πρωταρχικός στόχος των παραγωγών κάνναβης και των προμηθευτών θα είναι συνήθως τα υψηλότερα δυνατά κέρδη. Αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα με τη μεγιστοποίηση της κατανάλωσης, τόσο στο σύνολο του πληθυσμού όσο και με κατά κεφαλήν όρους, και ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων χρηστών. Δημόσια
προβλήματα υγείας, θα γίνουν θέμα μόνο όταν αρχίζουν να επηρρεάζονται οι πωλήσεις. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να σχεδιαστεί ένα ρυθμιστικό σύστημα που να αφαιρεί ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιεί το κίνητρο του κέρδους, που αυξάνει τη χρήση
ή δημιουργεί χρήση. Το μοντέλο ΚΣΚ- καθώς και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως τα κρατικά καταστήματα και η οικιακή καλλιέργεια – πληρούν το στόχο αυτό. Ειδικότερα, το σχετικά κλειστό σύστημα των μελών και της καλλιέργειας για άμεση χρήση στους ΚΣΚ βοηθά να περιοριστεί η διαθεσιμότητα και να μειωθεί η πιθανότητα για νέους (και συνήθως έφηβους) χρήστες που αρχίζουν τη χρήση κάνναβης.
Οι ΚΣΚ έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να μην προσελκύουν τις επικρίσεις από οποιονδήποτε από τους πρωτογενείς φορείς ελέγχου των ναρκωτικών, το INCB ή το UNODC. Δεδομένου ότι αντιμετωπίζονται ως προέκταση των πολιτικών αποποινικοποίησης της κάνναβης, oι ΚΣΚ προσφέρουν έναν πιο απλό, προσεκτικό και εναλλακτικό τρόπο ολοκληρωμένων αγορών λιανικής πώλησης της κάνναβης χωρίς αυτό να υπάγεται στην παραβίαση συνθηκών περί εμπορίου ναρκωτικών, πράγμα το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να συμβάλει στην τροποποίηση του νόμου όσον αφορά την αποποινικοποίηση της κάνναβης.
Οι ΚΣΚ θα μπορούσαν να είναι ένα μεταβατικό μοντέλο που βοηθά στη δημιουργία υγιών κοινωνικών δομών γύρω από την κατανάλωση κάνναβης , στοχεύοντας εκ των προτέρων σε πιο εκτεταμένα μέτρα νομιμοποίησης στο μέλλον. Επίσης, οι ΚΣΚ
θα μπορούσαν να είναι η μόνη νόμιμη μορφή προσφοράς κάνναβης, ή να λειτουργούν παράλληλα με την οργανωμένη λιανική αγορά κάνναβης εφόσον αυτή δημιουργηθεί. Αυτή η τελευταία προσέγγιση χρησιμοποιείται στην Ουρουγουάη.
Η δυσκολία ανάμεσα στην εποπτεία και την εμπορευματοποίηση
Παρά το γεγονός ότι η κερδοφορία από τους ΚΣΚ είναι έγκλημα, ο πολλαπλασιασμός των συλλόγων στην Ισπανία οδήγησε σε ανησυχίες ότι ορισμένοι θα στραφούν μακριά από το μη-εμπορικό ήθος με βάση το οποίο ιδρύθηκαν. Μερικοί σύλλογοι,
ιδίως εκείνοι της Βαρκελώνης, έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχουν πλέον χιλιάδες μέλη, κυρίως ως αποτέλεσμα της θέσπισης λιγότερο αυστηρών πολιτικών ένταξης από τους συλλόγους και της αποδοχής των τουριστών. (15)
Η τυπική ρύθμιση των ΚΣΚ θα διασφάλιζε από το ενδεχόμενο υπερ-εμπορευ- ματοποίησης, και πολλοί σύλλογοι έχουν από καιρό ζητήσει μεγαλύτερη εποπτεία των δραστηριοτήτων τους. Η φιλοδοξία γίνεται τώρα πραγματικότητα σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας: το 2014, τόσο το Κοινοβούλιο της περιοχής Ναβάρα (16) όσο και η
πόλη του Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων (17) ψήφισαν την χορήγηση επίσημης άδειας και εποπτείας των ΚΣΚ, με βάση τους εθελοντικούς κώδικες συμπεριφοράς που έχουν ακολουθήσει οι σύλλογοι μέχρι τώρα. Ενώ πολλοί ΚΣΚ σε όλη την Ισπανία εξακολουθούν να υπόκεινται σε επιδρομές και έρευνες από την αστυνομία, οι περιφερειακές πρωτοβουλίες όπως αυτές θα πρέπει να παρέχουν μια πιο στέρεη νομική
βάση για τις λειτουργίες των συλλόγων.
Επιτυγχάνοντας τη σωστή ισορροπία
Υπάρχει, ωστόσο, ανάγκη να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία: εάν το σύστημα των συλλόγων είναι υπερβολικά περιοριστικό, τότε οι καταναλωτές απλά θα στραφούν προς το παράνομο εμπόριο, πράγμα που σημαίνει ότι ένας από τους κύριους στόχους της νομιμοποίησης – το να μειωθεί το μέγεθος της εγκληματικής αγοράς – δε θα επιτευχθεί.
Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι αναγκαίο να χαλαρώσουν τα κριτήρια για την ένταξη σε σύλλογο. Η αποδοχή ενηλίκων που δεν είναι ήδη χρήστες κάνναβης θα ήταν μια προφανής αφετηρία. Αλλά δεν υπάρχει τέλεια λύση. Είναι θέμα της εξισορρόπησης των προτεραιοτήτων, να φανεί τι γίνεται, και κάνοντας υπεύθυνες, τεκμηριωμένες επιλογές με βάση τη συνεχή αξιολόγηση του κόστους και των οφελών.
Με άλλα λόγια, αυτό απαιτεί μια ορθολογική, ρεαλιστική προσέγγιση – κάτι που δεν έχει υπάρξει χαρακτηριστικό των κανονισμών που αφορούν τα ναρκωτικά υπό απαγόρευση.

http://xn------nxccabajwabd2aectgrcc0bqqa7d2ac0cfoiuxk3a.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-121-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD-2/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νομιμοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτικούς και ιατρικούς λόγους

40.548 υπογραφές.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Η αποποινικοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτική, ερευνητική και ιατρική χρήση προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ευρώπη περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε 14 χώρες έχουν νόμιμη πρόσβαση σε κάνναβη για ιατρικούς- θεραπευτικούς σκοπούς. Οι “ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης” στην Ελλάδα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει ο νόμος που στερεί από τους ασθενείς το δικαίωμα στην επιλογή της θεραπείας τους με ένα φυτό που έχει αποδεδειγμένη θετική επίδραση και ελάχιστες παρενέργειες.
Για το λόγο αυτό ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να εκπονηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ιατρική Κάνναβη που να δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να προμηθεύονται κάνναβη σε όλες της τις μορφές (λάδι, αποξηραμένο φυτό, φαρμακευτικά σκευάσματα, βάμματα, κλπ) από την πηγή που θα επιλέγουν οι ίδιοι και με πλήρη κάλυψη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πιο συγκεκριμένα ζητάμε:
•  Την δυνατότητα αυτοκαλλιέργειας με ειδική άδεια του Υπουργείου Υγείας στον κάθε ασθενή για ένα ορισμένο αριθμό (πχ 6) φυτών για ιδία χρήση.
•  Την δημιουργία λεσχών/συλλόγων κάνναβης στα πρότυπα της Ισπανίας και της Ουρουγουάης, οι οποίες θα καλλιεργούν ποιοτική και οργανική κάνναβη σε ελεγχόμενο περιβάλλον με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη και την παροχή συγκεκριμένης ποσότητας προϊόντων αποκλειστικά στα μέλη της λέσχης, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν γνωμάτευση γιατρού και αποδεικτικά της πάθησής τους, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά, τα μέλη των λεσχών θα αποδίδουν στο κράτος τον επιβαλλόμενο φόρο επί του προϊόντος που θα αγοράζουν, ενώ οι λέσχες θα αποδίδουν έμμεση φορολογία και εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζόμενούς τους.
•  Την δυνατότητα πιστοποίησης και ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων της λέσχης από το χημείο του κράτους ή από άλλο πιστοποιημένο εργαστήριο.
•  Την δυνατότητα παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη (σε οικιακό, οικοτεχνικό ή βιομηχανικό επίπεδο) στη χώρα μας, ώστε να υποκατασταθούν οι εισαγωγές που μέχρι σήμερα γίνονται παράνομα ή ημι-νόμιμα, κοστίζουν πολύ και αφορούν σκευάσματα με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής- θεραπευτικής ουσίας.
•  Τη νομιμοποίηση της εισαγωγής θεραπευτικών σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης με αποδεδειγμένα θετική δράση, μέσω αντιπροσώπων και κατόπιν ιατρικής συνταγογράφησης.
•  Την απελευθέρωση και ενθάρρυνση της ιατρικής έρευνας πάνω στα Κανναβινοειδή, καθώς και στις θεραπευτικές ποικιλίες κάνναβης που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες παθήσεις.
•  Να μπορούν οι ιατροί να συνταγογραφούν νόμιμα την κάνναβη ή παράγωγά της, κατόπιν θεσμικής παρότρυνσης τους από τους Ιατρικούς Συλλόγους και το Υπουργείο Υγείας που θα πρέπει να αναλάβει και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ιατρών και των ασθενών για τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης.
•  Την επικαιροποίηση των Νόμων 3459/2006 και 4139/2013, για την αφαίρεση του φυτού της κάνναβης από τη λίστα των παράνομων ουσιών και τη δυνατότητα όσων σκευασμάτων εμπεριέχουν THC (τετραϋδροκανναβινόλη) να μπορούν να συνταγογραφούνται.
•  Διευκρινιστικό έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας όπου ξακαθαρίζεται ότι τα σκευάσματα λαδιού με υψηλή συγκέντρωση σε κανναβιδιόλη (CBD) και με μικρότερη από 0.2% συγκέντρωση σε THC μπορούν να κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νόμο 4139/2013.
Θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να προχωρήσουμε στις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αντλήσουμε τα οφέλη που ήδη αντλούν πολλές χώρες που προχώρησαν σε αυτές. Εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης και χιλιάδες έχουν σώσει κυριολεκτικά τη ζωή τους. Η θεραπευτική της αξία υποστηρίζεται πλέον, πέρα από τη ζωντανή απόδειξη των ίδιων των πασχόντων που βρήκαν το φάρμακό τους, και από μία ογκώδη ιατρική και φαρμακευτική βιβλιογραφία την οποία για λόγους διευκόλυνσης σας επισυνάπτουμε. Τα οικονομικά δε οφέλη από την καλλιέργεια εντός της χώρας μας της ινδικής κάνναβης για ιατρική/ θεραπευτική και ερευνητική χρήση θα είναι πολλαπλά (αναζωογόννηση της αγροτικής μας οικονομίας, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, επανέναρξη εξαγωγών προϊόντων κάνναβης ύστερα από πολλές δεκαετίες παύσης, ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων που θα γλυτώσουν την επιβάρυνση από τα ακριβά συνταγογραφούμενα προϊόντα της φαρμακοβιομηχανίας, κλπ). Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια επιπρόσθετη πληροφορία χρειαστείτε και προσβλέπουμε στην κατανόηση και τις αποτελεσματικές ενέργειές σας, ώστε να πάψουμε να είμαστε παράνομοι μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να ζήσουμε.

Με εκτίμηση.

Σύλλογος “Ασθενείς υπέρ της Φαρμακευτικής Χρήσης Κάνναβης”
Σύλλογος “ΚΙΝΕΙΚΑΝ το Ίαμα”
Ένωση πολιτών “ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη”
Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης
Δίκτυο Ηλιόσποροι

https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeia_YgeiasDikaiosynis_Diafaneias_kai_Anthropinon_Diaiomaton_Apopoinikopoiisi_tis_kannavis_gia_farmakeytikoys_kai_i/?rc=fb&pv=24&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-358857-Ypoyrgeia_YgeiasDikaiosynis_Diafaneias_kai_Anthropinon_Diaiomaton_Apopoinikopoiisi_tis_kannavis_gia_farmakeytikoys_kai_i&utm_term=gpekeb%2Bel




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Επεισόδια στις χθεσινές κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Τέμερ
Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 09:3
Επεισόδια μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης της Βραζιλίας, στις οποίες πάντως η συμμετοχή ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν.
Τα μεγαλύτερα συνδικάτα είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι θα προκήρυσσαν γενική απεργία για την Παρασκευή, αλλά τελικά την ακύρωσαν πριν από μία εβδομάδα λόγω του ότι η συμμετοχή προοιωνιζόταν μικρή.
Αντίθετα με την προηγούμενη ευρεία κινητοποίηση, την 28η Απριλίου, οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτούργησαν κανονικά στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας πλην της πρωτεύουσας Μπραζίλιας. Η κυκλοφορία στους δρόμους ωστόσο διεξαγόταν μετ' εμποδίων καθώς διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, κυρίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λάστιχα καίγονταν στις μεγαλύτερες λεωφόρους, προκαλώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα που κάποια στιγμή είχαν φθάσει ακόμη και τα 70 χιλιόμετρα μήκος την ώρα αιχμής.
Στο Σάο Πάολο την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μια ομάδα περίπου είκοσι ανθρώπων προσπάθησε να στήσει ένα οδόφραγμα στο κέντρο της πόλης, αλλά διαλύθηκε από μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές άλλες πόλεις αργότερα μέσα στην ημέρα.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις διαμαρτύρονταν εναντίον δύο πακέτων μέτρων που προώθησε η κυβέρνηση του Τέμερ: των μεταρρυθμίσεων στις συντάξεις και των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, για τις οποίες αναμένεται να ψηφίσει η Γερουσία προσεχώς.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Μισέλ Τέμερ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για διαφθορά.
Το κατηγορητήριο διαβιβάστηκε την Πέμπτη στο Κογκρέσο, που θα αποφασίσει εάν θα πρέπει ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη ή η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο. Για να συμβεί το πρώτο, θα πρέπει να το δώσουν τη συγκατάθεσή τους τα δύο τρίτα των μελών της Βουλής, ώστε να μπορέσει το Ανώτατο Δικαστήριο να αρχίσει τη διαδικασία. Πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία στην ολομέλεια, μια επιτροπή θα πρέπει να δώσει τη γνωμοδότησή της, η οποία δεν είναι δεσμευτική.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε το αξίωμά του για να αποσπάσει δωροδοκίες από τη γιγαντιαία εταιρεία βοδινού κρέατος JBS, με τη μεσολάβηση του πρώην βουλευτή Χοντρίγκου Ρόσα Λούρες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σχεδόν μισό εκατομμύριο Σύροι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις αρχές του χρόνου
 Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017, 05:08
Σχεδόν μισό εκατομμύριο Σύροι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις αρχές του χρόνου, περιλαμβανομένων 440.000 εσωτερικά εκτοπισμένων και περισσότερων από 31.000 που επέστρεψαν από γειτονικές χώρες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.
Οι περισσότεροι επέστρεψαν στο Χαλέπι, τη Χάμα, τη Χομς και τη Δαμασκό, ανέφερε η υπηρεσία, με δεδομένο ότι σε ορισμένα τμήματα της χώρας η κατάσταση στο θέμα της ασφάλειας έχει βελτιωθεί.
«Αυτή είναι μια σημαντική τάση και ένας αξιοσημείωτος αριθμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Αντρέι Μαχέτσικ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους επιστρέφουν για να ελέγξουν τις περιουσίες τους, να μάθουν νέα για συγγενείς τους...Έχουν τις δικές τους αντιλήψεις σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας, μια αληθινή ή εικονική βελτίωση της ασφάλειας στις περιοχές στις οποίες επιστρέφουν».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Ηριάννα στην «Εφ.Συν.»: Τι έχουν να εκδικηθούν στο πρόσωπό μου;
Το κύμα αλληλεγγύης στην Ηριάννα έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα. Συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές εκείνων που ζητάνε από τη Δικαιοσύνη να σκύψει ξανά στην υπόθεση και να της δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει ελεύθερη την επόμενη δίκη, αλλά και να προχωρήσει στην επιστημονική της καριέρα που τόσο πετυχημένα έχει μέχρι τώρα χαράξει.
Η «Εφ.Συν.» ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την άδικη καταδίκη της Ηριάννας, όπως αντίστοιχα έχει κάνει και για άλλους καταδικασμένους που εμφανώς πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο την ιδεολογική τους τοποθέτηση, τις φιλικές τους σχέσεις αλλά και μια ιδιαίτερη επιμονή των διωκτικών αρχών που, κάτω από την πίεση να εξαρθρώσουν οργανώσεις ένοπλης βίας, καταφεύγουν συχνά σε εύκολα θύματα.
Η Ηριάννα μιλάει στην «Εφ.Συν.» μέσα από τη φυλακή.
• Καταδικάστηκες σε 13 χρόνια κάθειρξη με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Πιστεύεις ότι η συγκατάθεσή σου να δώσεις DNA στην αστυνομία το 2011 έπαιξε κάποιο ρόλο;
Πράγματι, το 2011, μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του συντρόφου μου, χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσα DNA και αποτυπώματα. Δεν φαντάστηκα ότι αυτό θα μπορούσε να στραφεί με τον οποιονδήποτε τρόπο εναντίον μου. Εφόσον ποτέ δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη σε παράνομες πράξεις, γιατί να μη δώσω;
Αλλωστε θεώρησα ότι αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οταν δύο χρόνια μετά με συνέλαβαν και έμαθα ότι μία από τις δύο σε βάρος μου κατηγορίες αφορά την «ανεύρεση» γενετικού μου υλικού σε όπλα, μετά το πρώτο σοκ, η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου ήρθε εκείνη η μέρα, η μέρα της σύλληψης του συντρόφου μου, και το γεγονός ότι η αστυνομία ήδη από καιρό είχε το DNA μου.
Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό... μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω – περιορισμένες σε αριθμό μεν, υποθέσεις δε. Αλλά και να μην είχα δώσει δείγμα εγώ τότε, το DNA μου υπήρχε παντού στο σπίτι του συντρόφου μου, το οποίο η αστυνομία είχε κάνει φύλλο και φτερό το '11.
• Ολόκληρη η συνέντευξη της Ηριάννας στην «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα, Σάββατο 1 Ιουλίου.
Στο πλευρό της, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Σήμερα μιλούν: Ιωάννα Καρυστιάνη, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Ελένη Καραμαλέγκου, Αναστασία Μαγγανά, Νίκος Φίλης, Ζέφη Δημαδάμα, Εφη Παγκάλου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καζαριάν – Φελντ: Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας μετά το 2015, δεν υπερβαίνει το 91%!
Posted  Ιουνίου 1, 2017
Το ελληνικό χρέος έχει υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και είναι πολύ μικρότερο από αυτό το επίσημα υπολογιζόμενο. Έπειτα από έξι αναδιαρθρώσεις θα πρέπει να υπολογισθεί εκ νέου, σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, τον μεγαλύτερο Aμερικανό επενδυτή ελληνικών ομολόγων, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners.
«Αυτό το οποίο συζητούν σήμερα οι θεσμοί είναι μια πολιτική επινόηση» τονίζει στη «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου ο Αμερικανός επενδυτής, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό «Economist» και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο χθες στη Φρανκφούρτη.
«Αν το ελληνικό χρέος υπολογιστεί βάσει των διεθνών στάνταρ, τότε δεν φθάνει το 180, αλλά μόλις το 91% του ΑΕΠ. Ο υπολογισμός δεν πρέπει να γίνεται πλέον με βάση την ονομαστική αξία του δημόσιου χρέους, αλλά με βάση τη χρονική αξία των δανείων, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν οι μέχρι τώρα ελαφρύνσεις, δηλαδή τα χαμηλότερα επιτόκια, η μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης του χρέους και η μετάθεση του χρόνου έναρξης της αποπληρωμής των δανείων. Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα να τα καταφέρει μόνη» είπε δυνατά στην αίθουσα του συνεδρίου, μεταδίδει η εφημερίδα του Μονάχου.
Παρόμοια άποψη υποστήριξε στο συνέδριο και ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, μέλος της επιτροπής των Πέντε Σοφών της Γερμανίας. Εάν υπολογιστεί η χρονική αξία των δανείων, τότε η κατάσταση είναι λιγότερο δραματική. «Με το να επικεντρώνουμε στα υψηλά ποσοστά του χρέους, το πρόβλημα δραματοποιείται στη δημόσια συζήτηση. Η Γερμανία θα επωφελούνταν από έναν τέτοιο υπολογισμό του ελληνικού χρέους, διότι εάν βρισκόταν σε τόσο πολύ καλύτερη κατάσταση, η πολιτική σωτηρίας της Ελλάδας θα μπορούσε να μπει σαφώς ταχύτερα στο αρχείο» εκτίμησε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λανθασμενος υπολογισμος κρατησεων από το 2010 εως το 2016 για 1.000.000 συνταξιουχους δικαιουχους. Εκλεψαν 250.000.000 ευρω από τους συνταξιουχους. Η παρακρατηση υπερ του ΕΟΠΥΥ γινοταν επι των ακαθαριστων ποσων και όχι επι των καθαρων, όπως θα επρεπε. Γολγοθας για την επιστροφη των κλεμενων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια ΕΦΚΑ. Με 330 ευρω μεσω μισθο 600.000 μισθωτοι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ξηρος καταγγελλει ξυλοδαρμο στις φυλακες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Μια γυναικα 62 χρονων, υπαλληλος καθαριοτητας του δημου Ζωγραφου, επαθε ανακοπη καρδιας την ωρα της βαρδιας της με το απορριμματοφορο του δημου. Ηταν 00.30 χτες βραδυ, την ωρα που οι περισσοτεροι διασκεδαζαμε ή προσπαθουσαμε να να ανακουφιστουμε καπως απο την ζεστη, εκεινη μαζευε τα σκουπιδια. Στα 62 της. Για να ζησει.
Ο φιλελες θα πει "τι να κανουμε, γινονται αυτα". Εμεις ομως, επειδη ειμαστε ανθρωποι και οχι φιλελεδες, την επομενη φορα που εργαζομενοι θα απεργουν για τα 490ε μηνιατικο και ο φιλελες θα τους βριζει, οφειλουμε να παιρνουμε θεση. Οφειλουμε να στηριζουμε τον αγωνα των συνανθρωπων μας για ζωη.
Η σιωπη ειναι συνενοχη''

Νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου
1 Ιουλίου 2017
Μια 60χρονη εργαζόμενη στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου, άφησε την τελευταία της πνοή εν ώρα εργασίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο αμαξοστάσιο του δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 60χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, είχε πάει στο αμαξοστάσιο του δήμου και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία.
Οι συνάδελφοί της ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε σε νοσοκομείο. Ωστόσο όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη αργά και οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.
Η άτυχη γυναίκα ήταν πρώην συμβασιούχος και μετά από δικαστική απόφαση είχε μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.
 ''Θρήνος για τους νεκρούς μας και μίσος ταξικό για τους δολοφόνους τους...

"Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών μεταξύ των οποίων ενός ΑΜΕΑ και μιας ανήλικης, πρώην συμβασιούχος, που είχε γίνει αορίστου χρόνου στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου μετά από δικαστική απόφαση.
62 χρονών, μεσάνυχτα περασμένα στο δρόμο πίσω από το απορριμματοφόρο... νεκρή από ανακοπή.
Δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία!
(να βγουν οι εργάτες καθαριότητας από τα βαρέα κ ανθυγιεινά, έτσι δε λέει η εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ που έχετε ευαγγέλιο; )"


Χτες τη νύχτα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια εργάτρια καθαριότητας, 62 χρονών, στον Δήμο Ζωγράφου (με δήμαρχο τη συριζοπασόκα Καφατσάκη), άφησε την τελευταία της πνοή, την ώρα που πάλευε με τους συναδέλφους της να μαζέψει τα σκουπίδια. Μάλλον από ανακοπή καρδιάς, σε ακραίες συνθήκες, κι όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Χαρίσης, καταγγέλλει πως οι 10.000 συμβασιούχοι που βγήκαν να μαζέψουν τα σκουπίδια, δεν καλύπτονται από καμία σύμβαση και όχι μόνο είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν, αλλά θα είναι και εντελώς ακάλυπτοι σε τυχόν εργατικό ατύχημα.
«Τώρα τρέχουν να προλάβουν» έγραφε χαιρέκακα στο χθεσινό της φύλλο το σκουπίδι η «Αυγή» και οι έμμισθοι παπαγάλοι του μορφώματος λοιδωρούσαν τους «σκουπιδιαραίους» και τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους. Οι τηλεοπτικοί κροκόδειλοι, δεν πρόκειται να την κλάψουν στα δελτία ειδήσεών τους, ούτε να «επενδύσουν» την είδηση με καμία ανατριχιαστική μουσική υπόκρουση, σαν κι αυτές που βάζουν πουλώντας τρόμο και κοινωνικό αυτοματισμό.
Η γυναίκα, η εργάτρια αυτή, είναι δικό μας θύμα στον ανελέητο ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει το μνημονιακό καθεστώς, με εμπροσθοφυλακή του αυτή την κυβέρνηση που υλοποιεί χωρίς καμία αναστολή το πιο εγκληματικό πρόγραμμα εξόντωσης των υποτελών τάξεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




10 Συμβουλές για τη Θεραπευτική Κάνναβη. Του Γιώργη Οικονομόπουλου
08/09/15 16:54
Αγαπητέ ασθενή και άνθρωποι της οικογενείας του,

Είναι απαραίτητες ορισμένες πληροφορίες για τη χρήση των σκευασμάτων θεραπευτικής κάνναβης:

1) Η χρήση τους στην Ελλάδα είναι παράνομη! Αυτό σε αντίθεση με 25 πολιτείες των ΗΠΑ, 15 χώρες της Ευρώπης, χώρες της Λατ. Αμερικής (Ουρουγουάη, Χιλή, Αργεντινή, κ.α.), το Ισραήλ, κ.α., όπου είναι εγκεκριμένη από τα ιατρικά σωματεία και τις πολιτικές αρχές, η ΝΟΜΙΜΗ θεραπευτική εφαρμογή της κάνναβης. Ως εκ τούτου, λαμβάνετε την ευθύνη χρήσης ενός παράνομου –ακόμη-σην Ελλάδα σκευάσματος.
2) Δεν υπάρχει αντένδειξη με χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, ή άλλες συμβατικές φαρμακευτικές αγωγές.
3) Ενημερωθείτε λεπτομερώς από το Διαδίκτυο για τη θεραπευτική δράση της κάνναβης στην ασθένεια σας π.χ. MS (ΣΚΠ) και κάνναβη, ή Cancer and Cannabinoids, ή Epilepsy and Cannabis κλπ.
4) Να γνωρίζετε ότι ελάχιστοι Έλληνες ιατροί γνωρίζουν τη θεραπευτική δράση της κάνναβης και οι υπόλοιποι ενδεχόμενα αν το πληροφορηθούν να έχουν αντιδράσεις, αντιρρήσεις ή και επιθετική στάση ακόμη!
5) Οι μόνες ‘‘παρενέργειες’’ της κάνναβης είναι μια τάση υπνηλίας και χαλάρωσης και η αυξημένη όρεξη, ή σε μεγάλες δόσεις η λεγόμενη ‘‘μαστούρα’’ που συνιστάται ανάλογα με την περίπτωση σε παροδική ‘‘ζαλάδα’’ και παροδικές ‘‘παραισθήσεις’’. Αυτά, παρέρχονται γρήγορα, εφ’ όσον ο-η ασθενής τα αντιμετωπίσει ήρεμα και χωρίς άγχος ή πανικό! Αυτές οι ‘‘παρενέργειες’’ της κάνναβης είναι ασύγκριτα μικρότερες από τις παρενέργειες της συμβατικής αγωγής (Χημειοθεραπεία, Ακτινοβολίες, Φάρμακα) και δεν έχουν αρνητική βιολογική επίδραση. Ας σημειωθεί ότι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν την κάνναβη μόνο και μόνο για τις ‘‘παρενέργειες’’ της!
6) Η θεραπευτική δράση της κάνναβης είναι αποτέλεσμα της μίμησης και ενίσχυσης της λειτουργίας του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος (του Συστήματος στο κορμί μας που παράγοντας ενδο-κανναβινοειδή είναι υπεύθυνο για την Ομοιόσταση- δηλ. την διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος). Βλ. διαδίκτυο: Endocannabinoid System- ECS ή το βιβλίο «Το Ίαμα Κάνναβη», Γιωργης Οικονομοπουλος, Το κυνηγημενο βοτανι και οι εντυπωσιακες θεραπευτικες εφαρμογες του, εκδ. ΚΕΔΡΟΣ.
7) Οι παθήσεις που –μέχρι τώρα- αντιμετωπίζονται ανακουφιστικά ή θεραπευτικά με την κάνναβη είναι: Καρκίνος, Γλαύκωμα, HIV/AIDS, Καχεξία, Πόνοι, Ναυτία-Έμετοι, Επιληπτικές Κρίσεις, Μυϊκοί Σπασμοί, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Ανορεξία, Αρθρίτις, Ημικρανίες, PTSD, Νόσος του Crohn, Parkinson, Ηπατήτις C, ALS, Alzheimer, Νεύροοινωμάτωση-Ινομυαλγία, Ερυθρ. Λύκος και IBD (βλ. σχετικές έρευνες)

8) Στις διάφορες ασθένειες χρησιμοποιούνται διαφορετικά σκευάσματα με άλλοτε διαφορετική περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή (THC/CBD) π.χ. στις Επιληψίες και ιδιαίτερα τις παιδικές, χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά CBD (κανναβιδιόλη) που δεν έχει καθόλου ψυχοτρόπα επίδραση, σε αντίθεση με τους Καρκίνους ή την ΣΚΠ που είναι αναγκαίο και το THC.
H καπνιστή κάνναβη είναι αποτελεσματική σε λίγες διαταραχές όπως ΣΚΠ, Γλαύκωμα, Πόνους, ενώ η φαγωτή (P.O.) είναι απαραίτητη για Καρκίνους και τις περισσότερες από τις άλλες διαταραχές (Νόσος του Crohn, Δερματοπάθειες, κ.α.). Το αποτελεσματικότερο σκεύασμα θεωρείται το Λάδι Rick Simpson (RSO). Σε ασθενείς χωρίς προηγούμενη εμπειρία κάνναβης είναι απαραίτητο η λήψη του σκευάσματος να γίνεται 10΄ πριν τον ύπνο.
9) Η θεραπεία με κάνναβη είναι εξαρτημένη από διάφορους παράγοντες που ευνοούν ή δυσκολεύουν την αποτελεσματικότητα της. Αυτοί οι παράγοντες είναι:
α) Η ηλικία: Όσο πιο νέος-α είναι ο ασθενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση του Ενδοκ. Σ. και η πορεία της ίασης.
β) Το στάδιο της νόσου: Όσο πιο προχωρημένο είναι το στάδιο της νόσου, τόσο πιο αναγκαίο είναι η αγωγή να αυξηθεί σε δοσολογία και διάρκεια.
γ) Η δοσολογία: Ενώ σε ορισμένες διαταραχές (ΣΚΠ, Επιληψία, κ.α.) είναι αποτελεσματική και μικρή δοσολογία, στους Καρκίνους θέλουμε δόσεις εφόδου, ώστε γρήγορα να φτάσουμε το 1gr RSO την ημέρα. Σε ηλικιωμένους και ψυχικά αντιστεκόμενους καρκινοπαθείς μπορούμε να κρατήσουμε και μικρή δοσολογία, που δεν θα έχει πια θεραπευτική σκοπιμότητα, αλλά ανακουφιστική από τις παρενέργειες της συμβατικής αγωγής τους.
δ) Η ποιότητα του προϊόντος: Αναγκαία η απουσία φυτοφαρμάκων και η αυθεντική παρουσία δραστικών κανναβινοειδών που τα εγγυάται η ειλικρίνεια του προμηθευτή (καλλιεργητή ή εταιρίας) και το είδους του σπόρου.
10) Τα εμπόδια (στην Ελλάδα) για τη θεραπευτική χρήση της κάνναβης είναι:
Πρώτον: η παρανομία και η δυσκολία προμήθειας! Οι κίνδυνοι της σύλληψης, της ανάκρισης, της δίκης και καταδίκης, από τη μια, και το ανεξέλεγκτο της ποιότητας του θεραπευτικού προϊόντος, από την άλλη, που, από φυτοφάρμακα ή νοθεία μπορεί να έχει αλλοιωθεί, εμποδίζουν την πλατεία και ασφαλή θεραπευτική χρήση.
Δεύτερον: η Προκατάληψη. Μετά από έναν αιώνα τρομοκρατικής και συκοφαντικής δυσφήμισης, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν την κάνναβη ναρκωτικό, αν όχι σαν την ηρωίνη, τουλάχιστον βλαπτικότερο από το αλκοόλ. Αυτή η κατασκευασμένη ψεύτικη αντίληψη, επηρεάζει και τους ασθενείς, που αναπτύσσοντας ψυχική αντίσταση και φόβο, μειώνουν τις θεραπευτικές επιδράσεις, αν δεν διακόψουν από προκατάληψη («είναι παράνομο επειδή είναι βλαβερό», «φοβάμαι»!)
Για την μείωση ή άρση της προκατάληψης αρκεί η επανειλημμένη θέαση video με περιγραφές ασθενών που θεραπεύτηκαν με το ‘‘Ίαμα’’!

Με τις ευχές μας για Ίαση!

Γιώργης Οικονομόπουλος – Ιατρός




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία σοκ για το θάνατο εργαζόμενης στου Ζωγράφου: Δούλεψε δυο φορές την ίδια μέρα!
 01.07.2017 | 15:38

Η καταγγελία γίνεται από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που κατηγορεί τον δήμο Ζωγράφου πως έβαλε την 60χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα να δουλέψει δυο φορές σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 60χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου είχε κάνει βάρδια και το πρωί της Παρασκευής!
Σοκάρουν οι καταγγελίες του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής για το θάνατο της 60χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν πήγε στο αμαξοστάσιο για να πιάσει δουλειά. Όμως, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών και μάλιστα υπό συνθήκες καύσωνα.

Όλη η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της συνάδελφου που κόπηκε το νήμα της ζωής της την ώρα που προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο. Η συναδέλφισσα έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Η συγκεκριμένη ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), αγωνίστρια της ζωής, αντιπάλευε τις πολιτικές που της στερούσαν το δικαίωμα σε μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια.
Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων.
Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Σκοπός και στόχος τους είναι η υλοποίηση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουν να καταργήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ήδη έχουν αποφασίσει και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάνε στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι εμείς θα πεθάνουμε στα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια μας. Η υγεία και η ασφάλεια μας αφορά όλους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει για ακόμα μια φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mικης Θεοδωρακης, «όχι στο νέο εγκλημα!».
Εσβησαν από το χαρτη ολοκληρες χωρες και λαους για να πλουτισουν οι δηθεν πολιτισμενοι της Δυσης.
Στη Γενευη οι Αμερικανοι μαζευουν τους υπακουους υπηκοους τους  για να στραγγαλισουν τους απειθαρχους ελληνοκυπριους.
Νέο γεωπολιτικο πειραμα εις βαρος της Κυπρου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πραγματικο αβατο
Αβατο ηταν ο ιερος τοπος οπου απαγορευοταν η εισοδος για ένα μερος η για το συνολο των ανθρωπων.
Μετα την απαγορευση της συγκεντρωσης των αστυνομικων στη πλατεια Εξαρχειων φουντωσε παλι η συζητηση για το «αβατο» της περιοχης.
Λιγες μερες μετα το τραγικο περιστατικο στο Μενιδι αντιστοιχη συζητηση εγινε για την «αδυναμια του κρατους» να παρεμβει.
Είναι αληθεια ότι οι χωροι παραβατικοτητας, συμμοριτισμου, και μαφιοζικων δραστηριοτητων πολλαπλασιαζονται σε συνθηκες κρισης και σηψης.
Φυσικα δημιουργουνται η θα μπορουσαν να δημιουργηθουν και θυλακες αντιστασης ελευθεριας και αλληλεγγυης.
Είναι υποκριτικη η αδυναμια της κεντρικης εξουσιας να παρεμβει. Συχνα μαλιστα η δηθεν αποσυρση της συμβαινει σε πληρη  αρμονια με την γενικη διαλυση που επιβαλλεται. Με μια μονο εννοια ένα μονο αβατο υπαρχει σε καθεστως αποικιας. Βρισκεται στις σουιτες του 11ου και 12ου οροφου του Χιλτον. Σε άλλες εποχες ηταν η Μεγαλη Βρετανια η τα ανακτορα. Σημερα στο Χιλτον δινονται οι τελικες οδηγιες προς τις υπηρεσιακες κυβερνησεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ - ΑΜΟΙΒΕΣ
Με 330 ευρώ μέσο μισθό 600.000 μισθωτοί
Νέα αύξηση κατά 14,37% μέσα σε ένα χρόνο για τη μερική απασχόληση

Την καταβαράθρωση των μισθών και τη δραματική αύξηση της υποαπασχόλησης επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της απασχόλησης και για τον μήνα Σεπτέμβρη του 2016, τα οποία δημοσιοποίησε πρόσφατα ο ΕΦΚΑ.
Οπως προκύπτει από τις περιοδικές δηλώσεις των επιχειρήσεων, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με μερική απασχόληση εργάζονται 604.513 μισθωτοί, ποσοστό 29,1% του συνόλου των μισθωτών, με το μέσο μισθό να είναι μόλις 394,8 ευρώ μεικτά! Δηλαδή, τρεις στους δέκα μισθωτούς, επιβιώνουν με περίπου 330 ευρώ το μήνα, αφού αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις.
Η μέση απασχόληση σε αυτήν την ομάδα μισθωτών είναι 16,85 μέρες εργασίας.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η όποια αύξηση της απασχόλησης καταγράφεται οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μερικής απασχόλησης, αντίθετα με τους ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ενισχύεται η πλήρης απασχόληση έναντι της μερικής.
Ετσι, συγκρίνοντας τον Σεπτέμβρη του 2016 με τον Σεπτέμβρη του 2015, προκύπτει πως, ενώ ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 5,54%, η πλήρης απασχόληση αυξήθηκε μόλις κατά 3,91%, ενώ η μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 14,37% (!). Δηλαδή, η εμφανιζόμενη αύξηση της απασχόλησης οφείλεται κυρίως στην αύξηση της μερικής απασχόλησης, η οποία, στο πλαίσιο του συνολικότερου χτυπήματος των μισθών από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, οδηγεί σε αμοιβές με τις οποίες δεν καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες του εργαζόμενου.

Νέα υποχώρηση στον μέσο μισθό και τη μέση απασχόληση
Επιπλέον, καθώς στην πλήρη απασχόληση δεν καταγράφεται ξεχωριστά η εκ περιτροπής εργασία, η οποία διευρύνεται όπως διευρύνεται και η μερική απασχόληση, τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τη γενική αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων μισθωτών, η μέση απασχόληση, δηλαδή οι μέρες ασφάλισης στις κοινές επιχειρήσεις - συγκρίνοντας Σεπτέμβρη του 2015 και του 2016 - υποχωρεί κατά 1,25%, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε και ο μέσος μισθός κατά 2,71%. Αυτή είναι η... «επιστροφή στην κανονικότητα» που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντεργατική επίθεση των προκατόχων της.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, με πλήρη απασχόληση το Σεπτέμβρη του 2016 δούλευαν 1.476.303 μισθωτοί, με τον μέσο μισθό να ανέρχεται στα 1.162,1 ευρώ μεικτά και την μέση απασχόληση να φτάνει τις 23,19 μέρες ασφάλισης. Σημειώνεται ότι μέσα σε αυτούς τους εργαζόμενους περιλαμβάνονται και αυτοί που, ενώ δουλεύουν πλήρες ωράριο, μπορεί να εργάζονται με εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή στην πράξη να υποαπασχολούνται, γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ποσοστό των μισθωτών με υποαπασχόληση και ευέλικτη σχέση εργασίας.
Ο μέσος μισθός συνολικά για τους 2.078.649 μισθωτούς ήταν 940,19 ευρώ μεικτά, δηλαδή αν αφαιρέσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόμενου (περίπου 16%), ο μέσος μισθός για το σύνολο των μισθωτών της χώρας διαμορφώνεται στα 850 ευρώ και αυτά προ φόρων. Η μεγαλύτερη απασχόληση καταγράφεται στο Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο (21,29% του συνόλου των μισθωτών), στα Ξενοδοχεία και Εστιατόρια (20,13%) και στη Μεταποιητική Βιομηχανία (13,29%).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΛΓΙΟ
Προτείνεται «εσπευσμένη» συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Να εφαρμοστούν μέτρα που παρατείνουν τον εργάσιμο βίο «χωρίς καθυστέρηση» καλεί την κυβέρνηση του Βελγίου το Ανώτατο Συμβούλιο Απασχόλησης (CSE) στην ετήσια έκθεσή του και συγκεκριμένα: Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να αυξηθεί στα 67 έτη από το 2020 αντί για το 2030 που έχει αποφασιστεί και τον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι εργαζόμενοι στον εργάσιμο βίο τους. Το τελευταίο παρατείνει τον εργάσιμο βίο λόγω των διαστημάτων ανεργίας, αλλά και των ελαστικών μορφών εργασίας που πλέον κυριαρχούν.
Ολοένα και περισσότερα κράτη προχωρούν σε «ξήλωμα» συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για χάρη της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας. Μάλιστα, το Συμβούλιο συγκρίνει το Βέλγιο με χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές και υπογραμμίζει τη γήρανση του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, παρατηρείται η εξής αντίφαση: Την ώρα που αποφασίζεται οι άνθρωποι να δουλεύουν σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες, μόλις το 67,7% των νέων 20 - 24 ετών εργάζονται, πολύ λιγότεροι κι από το 73,2% που θέτει ως στόχο η κυβέρνηση έως το 2020.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αύξηση στα επίπεδα ακτινοβολίας στο Τσέρνομπιλ λογω δασικης πυρκαγιας
Την ανίχνευση υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ουκρανίας, στη ζώνη αποκλεισμού του Τσέρνομπιλ (όπου είχε γίνει το μεγάλο πυρηνικό ατύχημα του 1986). Συγκεκριμένα, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που πλησιάζει, βρέθηκαν πάνω από 2,5 φορές υψηλότερα επίπεδα σε μια εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στην εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων «Βεκτόρ» το μεσημέρι της Πέμπτης έχει εξαπλωθεί σε μια έκταση περίπου 25 στρεμμάτων και στην κατάσβεσή της συμμετέχουν 100 πυροσβέστες, δεκάδες οχήματα, ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα 30 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mνημείο "αλυτρωτικών λίθων"στα Τίρανα

Η κυβέρνηση της Αλβανίας, με αφορμή την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας των Τιράνων, χρησιμοποίησε λίθους που προέρχονται από περιοχές όμορων με την Αλβανία κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι λίθοι έχουν χαραγμένα τα ονόματα των περιοχών προέλευσής τους, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Το εν λόγω μνημείο στα Τίρανα συμβολίζει την ενότητα των Αλβανικών εδαφών, ενώ η εν λόγω πρωτοβουλία είναι μια καθαρή πράξη αλυτρωτικού χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό καθεαυτό παραβιάζει τις αρχές καλής γειτονίας και δημιουργεί αδικαιολόγητη ένταση στην περιοχή.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει την ενέργεια της αλβανικής κυβέρνησης για την ανέγερση μνημείου «αλυτρωτικών λίθων» στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Το ΕΠΑΜ ζητεί την άμεση απόσυρση του εν λόγω μνημείου προκειμένου να διαφυλαχθεί η σταθερότητα  σε μια περιοχή που έχει υποστεί τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό.
Η διατήρηση της ειρήνης αποτελεί και επιθυμία των λαών της περιοχής που πρέπει να γίνει σεβαστή.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)





-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Αθήνα 29 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  Καζάκης: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση
Μαζική, αποτελεσματική και δυναμική ήταν η παρουσία του ΕΠΑΜ στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας παρόντος του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Καζάκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα ειδικά στην Αθήνα, την ματαίωση των 14 προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Συνέπεια αυτού, να πάρουν μια βαθιά ανάσα και εύλογο χρόνο για να οργανώσουν την αντίδρασή τους, οι ιδιοκτήτες των οποίων οι περιουσίες τους έβγαιναν στο σφυρί, “βορά” στα νύχια αρπακτικών. Σε δηλώσεις του προς τους παρόντες εκπροσώπους τηλεοπτικών σταθμών, Ant1, Alpha, Star, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ ήταν ξεκάθαρος ως προς την θέση του κόμματος στο ζήτημα των πλειστηριασμών: “Ο αγώνας, θα συνεχιστεί και το ΕΠΑΜ θα απαιτήσει να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους όλα τα ακίνητα που έχουν πλειστηριαστεί στην περίοδο αυτή της κατοχής που έχουν επιβάλλει στο λαό μας”. Ο κ. Καζάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των συμβολαιογράφων, λέγοντας ότι “ένα μέρος των συμβολαιογράφων τάχθηκε εναντίον των Ελλήνων πολιτών με σκοπό μόνο το κέρδος, αφού οι σύλλογοί τους με δικά τους χρήματα αγόρασαν την πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς”.
Τέλος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι θα βρίσκεται ο ίδιος σ' αυτό τον αγώνα κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.
Να σημειωθεί ότι, εκτός της μαζικής παρουσίας του ΕΠΑΜ, στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, παραυρέθηκαν μέλη του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” και η Πλευση Ελευθεριας με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέλη της ΛΑΕ με επικεφαλης τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μάλιστα οι δύο επικεφαλής Δ. Καζάκης και Π. Λαφαζάνης, ΕΠΑΜ και ΛΑΕ αντίστοιχα, είχαν και θερμή και σύντομη συνομιλία, δηλωτικό του κλίματος που υπάρχει στους δύο πολιτικούς χώρους.

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)