Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πεμπτη 20 Ιουλιου 2017



Θύελλα στη δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ – Φωνές για προδότες και κρεμάλα
18 Ιουλιου
 18/07/2017 19:40
Ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη το νόμο, έχοντας "άμεσο δόλο...με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος". Αυτό υποστήριξε η Ζωή Γεωργαντά κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όπου συνεχίζεται η δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η κ. Γεωργαντά, πρώην μέλος της Αρχής, ήταν αυτή που πρώτη κατήγγειλε τον Ανδρέα Γεωργίου δίνοντας το έναυσμα ώστε να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα το 2011 για το εάν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 προκειμένου να μπει η χώρα στα μνημόνια.
Αναφερόμενη στο ότι ο κ. Γεωργίου διατήρησε για διάστημα μερικών μηνών, παραλλήλως με τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, και τη θέση του υπαλλήλου υπαλληλικής στο Δ.Ν.Τ, η κυρία Γεωργαντά διερωτήθηκε : "Έχει διαφορά αν το κανείς για 11 μήνες ή δέκα χρόνια; Ο Γεωργίου ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία. Ήθελε να πάρει θέση μετά στη Γκόλντεν Σάκς. Αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δε θα επιλεγόταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αλλά ούτε καν ως μέλος διότι δεν είχε θέση καθηγητού".
"ΠΡΟΔΟΤΕΣ"
Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όταν η κυρία Γεωργαντά ανέφερε πως από τα λίγα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κατέληξε πως το έλλειμμα του 2009 ήταν γύρω στο 4 με 5%.
Τότε από το ακροατήριο άρχισαν να ακούγονται εκφράσεις όπως: "Προδότες", "κρεμάλα στο Σύνταγμα", "όλοι μέσα" .
Κατά τη μάρτυρα "Είχαμε ένα από χαμηλότερα ελλείμματα το 2009. Είχαμε χρέη αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου μας οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση μεγάλης διάρκειας" σημείωσε η κυρία Γεωργαντά με το κοινό να αντιδρά εκ νέου και τη πρόεδρο να ζητά από κάποιους να εξέλθουν της δικαστικής αίθουσας.
Κοινό : Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!
Πρόεδρος : Αυτό που το λέτε; Στο δικαστήριο;
Κοινό : Όχι το λέω στον πρώην πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου.
Πρόεδρος : Περάστε έξω!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:"ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"
Εκτός της κα. Γεωργαντά, στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης πρώην στελέχη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ.
Μεταξύ αυτών ο οικονομολόγος και πρώην διευθυντής της ΤτΕ Γεώργιος Συμιγιάννης, ο οποίος ρωτήθηκε επιμόνως από την έδρα για το εάν υπήρξε μελέτη προκειμένου να ενταχθούν οι 17 ΔΕΚΟ στο έλλειμμα του 2009.
Πρόεδρος : Τις μελέτες τις είδατε; Ξέρετε αν ολοκληρώθηκαν; Μπορεί και να δικαίωναν τον κ. Γεωργίου.
Μάρτυρας : Όχι, δεν είχαμε την δυνατότητα.
Πρόεδρος : Ποια δυνατότητα; Μέλη του ΔΣ ήσασταν όχι διακοσμητικά στοιχεία. Να πάτε στα γραφεία των υπαλλήλων και να τα ζητήσετε! Μήπως δεν είχατε την αρμοδιότητα και την είχε μόνο ο Πρόεδρος; Λέτε δηλαδή ότι είχανε τα στοιχεία οι υπάλληλοι και δεν τα είχατε εσείς;
Ο κ. Συμιγιάννης τόνισε πάντως στη κατάθεση του ότι "είμαι επαναπαυμένος ότι δόθηκαν τα σωστά στοιχεία γιατί και ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία".
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κωνσταντίνος Σκορδάς απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου για το εάν τα στοιχεία για το έλλειμμα έπρεπε να περάσουν από το ΔΣ, είπε πως "σαφέστατα έπρεπε! Πουθενά δεν ανέφερε ο νόμος ότι ο πρόεδρος αποφασίζει μόνος του και χωρίς το επταμελές συμβούλιο". Παράλληλα, επισήμανε πως ποτέ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσει εάν η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν σωστή.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Ιουλίου ενώ αύριο λήγει η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο όσο αφορά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου κι άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που βαρύνονταν με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σοκ στη Βενεζουέλα: Οι Ακροδεξιοι «διαδηλωτές» έκαψαν ζωντανά δύο άτομα

19|07|2017 14:57
Δύο άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στη Βενεζουέλα καθώς η ένταση κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του Έκτορ Ανουέλ στο Πουέρτο ντε λα Κρούζ σε ανατολική περιοχή της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα, που προσπάθησε να περάσει από μπλόκο οπαδών της φασιστικης αντιπολίτευσης. Οι τελευταίοι φέρονται να απείλησαν να τον κάψουν ζωντανό μαζί με τον οδηγό, ο οποίος επιτάχυνε με αποτέλεσμα ο Ανουέλ να πέσει στο οδόστρωμα. Οι ακροδεξιοι «διαδηλωτές» τον έδειραν και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το teleSur.
Το ίδιο δίκτυο μεταδίδει ότι ακροδεξιοι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και σ’ έναν άλλο άνδρα σε σταθμό του μετρό στο Καράκας κι ότι παραμένει άγνωστη η τύχη του.
 Η κατάσταση στη Βενεζουέλα απειλεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Σε μια άλλη περιοχή του Καράκας, το Καρικουάο οπαδοί της ακροδεξιας αντιπολίτευσης κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε περίπτερο που ανήκε σε οικογένεια οπαδών του Ούγο Τσάβεζ.

σχολιο.-  Καίνε, σπάνε και σκοτώνουν τα φασισταριά της λεγόμενης "αντιπολίτευσης" στη Βενεζουέλα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρενόχληση Φωτογράφου από εποίκους της Χεβρώνας,
Στις 12 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της Εβραϊκής εορτής του Πουρίμ (συνηθίζεται να εορτάζεται με μεταμφιέσεις), ένας εθελοντής της οργάνωσης B’Tselem, ενώ βιντεοσκοπούσε τον σωματικό έλεγχο ενός νέου Παλαιστινίου, κάτοικου της Χεβρώνας, κρατήθηκε για αρκετή ώρα.Στη συνέχεια παρενοχλήθηκε από έποικους ενώ οι στρατιώτες των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής στέκονταν και δεν έκαναν τίποτα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
20 Ιουλίου 2017
Είναι καταπληκτικό το γεγονός όπως αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο ότι τελευταία παρουσιάζονται ορισμένoι ραβίνοι που εκδηλώνονται δημόσια ομολογώντας ότι ίσως η εβραϊκή φυλή έκανε μοιραίο λάθος που δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού τον λυτρωτή Μεσσία.
Στο επόμενο βίντεο
ο συγκεκριμένος ραβίνος Rabbi Yitzhak Kaduri
ο οποίος έχει πεθάνει και τον είχαν για μεγάλη μορφή του ιουδαϊσμού,
είχε παραδεχτεί πως ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Θεός και ο Μεσσίας που περίμεναν οι Εβραίοι.
Στο τελευταίο βίντεο ένας Εβραίος μελετητής των γραφών ομολογεί πως αποκάλυψε μέσω της μελέτης εβραϊκών κειμένων ότι πράγματι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ!
Τα τελευταία χρόνια ο Εβραϊκός λαός έχει αρχίζει και αυτός να αφυπνίζεται οσον αφορά τα θρησκευτικά θέματα και συμβαίνει το καταπληκτικό φαινόμενο όλο και περισσότεροι Εβραίοι να οδηγούνται κοντά στον Ιησού Χριστό.
Αυτό συμβαίνει χαρη σε ορισμένες Εβραϊκές θρησκευτικές ομάδες οι οποίες έχοντας ανακαλύψει την πραγματκή αλήθεια θέλουν να την διαδώσουν σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η λεγόμενη, «Tree of Life», που καθοδηγείται από ένα φωτισμένο ζευγάρι, τον Ariel και τη Shayla Hyde, που προσπαθούν να μεταδώσουν στον κόσμο την αλήθεια του Ευαγγελίου.
Ο Ariel Hyde κάνει κήρυγμα στο δρόμο μιλώντας στους συμπατριώτες του για το απαγορευμένο για τους Εβραίους κεφάλαιο, δηλαδή το κεφάλαιο 53 του προφήτη Ησαϊα. Τους εξηγεί πως ενώ παλιά διαβαζόταν από τις συναγωγές αυτό το κεφάλαιο, εδώ και αρκετά χρόνια έχει εξαιρεθεί από το κήρυγμα ενώ περιέχει μια πολύ σημαντική προφητεία για τον Μεσσία.
Ο προφήτης Ησαϊας έγγραψε αυτό το κεφάλαιο πριν 1700 χρόνια και σχεδόν όλοι οι ραβίνοι πιστεύουν ότι ομιλεί για τον Ιησού Χριστό. Ακόμα και διάφοροι Εβραίοι σχολαστικοί, όπως ο Jalkut Scimoni, το τεκμηριώνουν αυτό. Ας παραθέσουμε, λέει, μερικούς στίχους για να δούμε τι αφηγείται και ύστερα τους αφήνει να διαβάσουν στίχους από από το κεφάλαιο 53 στίχους προς σκέψη όπως για παράδειγμα οι ακόλουθοι:
Αλλα το πρόσωπόν του ήτο καταφρονημένον, χωρίς τιμήν και δόξαν. Υπελείπετο ως προς την ωραιότητα και την ευπρεπή εμφάνισιν μεταξύ όλων των ανθρώπων. Αυτός ήτο άνθρωπος πληγωμένος, άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει να βαστάζη και να υπομέντη ταλαιπωρίας και πόνους. Αντικείμενον αποστροφής έγινε το πρόσωπον του, εδέχθη εξευτελισμούς και ταπεινώσεις εκ μέρους των ανθρώπων. Τον ελογάριασαν σαν να μη υπήρχεν. Ησ. 53,3
Αυτός όμως φέρει επάνω του το βαρύ φορτίον των αμαρτιών μας. Εβυθίσθη στον πόνον και την οδύνην, και ημείς εν τη πλάνη μας ενομίσαμεν, ότι αυτός ευρίσκετο εις την οδυνηράν αυτήν πληγήν και συμφοράν, επειδή ετιμωρείτο εκ μέρους του Θεού δι’ ίδικάς του αμαρτίας. Αυτός όμώς ετραυματίσθη δια τας ιδικάς μας αμαρτίας, εταλαιπωρήθη και υπέφερε δια τας ανομίας μας. Παιδευτική τιμωρία έπεσεν επάνω του δια την ιδικήν μας ειρήνην και σωτηρίαν. Χαρις δε εις την πληγήν εκείνου ημείς εθεραπεύθημεν. Ησ. 53,45
Όλοι συνειδητοποιούν πως ο Ένας ο οποίος κουβάλησε όλο το βάρος των αμαρτιών τους και έκανε τόσα θαυμαστά σημεία, βασανίστηκε άδικα και καταδιώχτηκε σαν να ήταν εγκληματίας ενώ δεν ήταν. «Άρα λοιπόν τον κατήγγειλαν και τον τιμώρησαν για πράγματα τα οποία δεν διέπραξε καν. Ενδιαφέρον. Πέθανε αλλά δεν ήταν ένας έντιμος θάνατος», λέει ένας από αυτούς.
Στη συνέχεια τους λέει πως ενώ στο παρελθόν οι άνθρωποι πρόσφεραν εξιλαστήριες θυσίες για τις αμαρτίες τους, ο Θεός αποφάσισε και έστειλε Έναν ο οποίος θυσιάστηκε για όλη την ανθωπότητα, τον λεγόμενο Μεσσία.
Όταν τους ρωτάει, συμφωνα με την περιγραφή του Ησαϊα και την Εβραϊκή Βίβλο Τανάκ, ποιος ταιριάζει στην περιγραφή αυτή, σε ποιον αναφέρεται ο μεγάλος προφήτης, συνειδητοποιούν όλοι με έκπληξη ότι δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιάννενα Οκτώβριος 1944. Σκηνή από αρχαία Ελληνική τραγωδία.
Η Μάνα του Μπάμπη Τσιάρα οδυρόμενη πάνω απ΄τον τόπο που εκτέλεσαν τον γιό της, "στους άμμους του αεροδρομίου κάτω από μιά κερασιά" στην περιοχή της Λεμονιάς ...
Φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα.
Ο φοιτητής Μπάμπης Τσιάρας μαζί με τους Γιάννη Τάτση και Γιάννη Φίλιο, όλοι τους Επονίτες, συνελήφθησαν από τους γερμανούς με την βοήθεια ντόπιων χαφιέδων στη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην πείνα, στο σταυροδρόμι των οδών Αβέρωφ και Ανεξαρτησίας. Βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν τον Απρίλιο του '44, αφού καταδικάστηκαν από το γερμανικό στρατοδικείο, γιατί υπήρχαν υποψίες ότι κατέβασαν τη γερμανική σβάστικα από το ρολόϊ της πλατείας στα Γιάννενα.
"Οι τρεις νέοι ένα χρόνο πρίν, λίγες μέρες μετά το ρήμαγμα των Λυγγιάδων από την σατανική μεραρχία Εντελβάϊς, με τους 82 καμμένους, αφού στα κρυφά μάζεψαν ότι μπόρεσαν, ρούχα, τρόφιμα, τα έβαλαν σε σακκίδια και παρ' όλη την τρομοκρατία που επικρατούσε τις ημέρες εκείνες, πέρασαν κρυφά στο Μιτσικέλι και πήγαν στους Μογγλιούς (Καρυές) στην ανατολική πλαγιά του βουνού. Εκεί "εν υπαίθρω" διαβιούσαν οι επιζήσαντες κάτοικοι των Λυγγιάδων, οι περισσότεροι τους χαροκαμένοι. Τα μοίρασαν σαν δείγμα αλληλεγύης των κατοίκων των Ιωαννίνων και εμψύχωσαν τους Λυγγιαδίτες ..."




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οπαδοί της ΑΕΚ – Λευτεριά στην Ηριάννα
20-07-2017

Λένε πως στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ, αλλά και τα καλύτερα πανό, με τα πιο εύστοχα συνθήματα κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού στις επίσημες αναμετρήσεις, οι διοργανώτριες αρχές έχουν αλλεργία σε οποιοδήποτε κοινωνικό ή πολιτικό μήνυμα δεν τυγχάνει της έγκρισής τους.
Λένε πως στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ, αλλά εδώ το πράγμα αλλάζει. Στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα πανό, με τα πιο εύστοχα συνθήματα -κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού στις επίσημες αναμετρήσεις οι διοργανώτριες αρχές έχουν αλλεργία σε οποιοδήποτε κοινωνικό ή πολιτικό μήνυμα δεν τυγχάνει της έγκρισής τους.
Χτες στο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Γάνδη, στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι οπαδοί της Ένωσης κρέμασαν ένα πανό με το γλαφυρό κι εύστοχο σύνθημα: οι δολοφόνοι έξω, οι αγωνιστές μέσα – λευτεριά στην Ηριάννα. Σημειωτέον πως δε μιλάμε καν για μια κοπέλα με συστηματική παρουσία στο ευρύτερο κίνημα και αγωνιστική δράση, αλλά για κάποια που μπλέχτηκε στον ιστό των αρχών και της αστικής δικαιοσύνης, επειδή έκανε κακές παρέες… Ούτε καν δηλ για τις πολιτικές της ιδέες -που είναι η ουσία του τρομονόμου.
Όταν τα μυαλά των οπαδών δεν μπλέκουν με μεγαλοπαράγοντες και επιχειρηματικά συμφέροντα, μπορούν να εκφράσουν το λαϊκό αίσθημα και να πουν μεγάλες αλήθειες. Κι αυτό το έχουν αποδείξει οι οπαδοί της ΑΕΚ, κι από τις δύο πλευρές δυστυχώς (θετικά κι αρνητικά).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μακροχρόνια άνεργος με συνολικό εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους θα πληρώσει φόρο 4.447 ευρώ
Μακροχρόνια άνεργος με συνολικό εισόδημα 0,24 ευρώ από τόκους θα κληθεί να πληρώσει φόρο 4.447,30 ευρώ.
Την εξωφρενική αυτή περίπτωση αναφέρει ο οικονομολόγος - λογιστής, Νεκτάριος Ζορμπάκος ο οποίος περιγράφει για ποιο λόγο ο παραλογισμός του φορολογικού συστήματος καλεί έναν άνεργο να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό.
Δείτε τι αναφέρει ο κ. Ζορμπάκος:
"Φορολογούμενος έκανε φέτος δήλωση εισοδήματος και δήλωσε ως εισόδημα από τόκους καταθέσεων 0,24 ευρώ! Διέμενε σε οικία 70 τμ,που του έχει παραχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ, η μητέρα του, και έχει στην κατοχή του ένα Ι.Χ 1756 κε, με ετήσια αντικειμενική δαπάνη 3.800 ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω καλείται να πληρώσει 4.470,30 ευρώ ( δείτε τη σχετική εικόνα από την εκκαθάριση της δήλωσης).
Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τον Ν. 4172/2013 άρθρο 34 παρ. 1. Η διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματος κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 30, η οποία προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα, προσδιορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση κατά το ίδιο φορολογικό έτος σύμφωνα με τα οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους και φορολογείται:
α) σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από μισθωτή εργασία ή/και συντάξεις ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις ή "δεν υπάρχει εισόδημα από καμία κατηγορία ή"[1] "έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ ή
β) σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 29, εφόσον ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα ή εφόσον το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία και συντάξεις.
Στην περίπτωσή μας έχει μεγαλύτερο εισόδημα από κεφάλαιο ύψους 0,24 ευρώ από ότι από μισθωτή εργασία ή συντάξεις όντας άνεργος η φορολογική αρχή, τον φορολογεί σαν να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υπολογίζοντας κύριο φόρο 2.235,15 ευρώ και προκαταβολή φόρου 2.235,15 ευρώ, δηλαδή το συνολικό ποσό φόρου που καλείται να πληρώσει είναι 4.470,30 ευρώ.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προσοχή: Ένα «φάντασμα» σας καταγράφει από το κινητό σας και μπορεί να το κλειδώσει

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στους χρήστες του Android κακόβουλο λογισμικό το οποίο προσβάλλει κινητά τηλέφωνα και καταγράφει ήχο και βίντεο των χρηστών
Το λογισμικό αυτό ονομάζεται «GhostCtrl» (κυριολεκτικά, «Φάντασμα Ελέγχου»), «παριστάνει» άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Pokemno Go και, αφ’ ης στιγμής εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει το κακόβουλο έργο του.
Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφαλείας λογισμικού και διαδικτύου Trent Micro, ήδη έχουν εντοπιστεί τρεις εκδόσεις του λογισμικού και οι ερευνητές της εταιρείας εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει πιο σύνθετο και δύσκολο στην ανίχνευσή του.
Το GhostCtrl αφού εγκατασταθεί στο κινητό, αρχίζει να καταγράφει ήχο και βίντεο του χρήστη, κλέβει φωτογραφίες και άλλα αρχεία από τη συσκευή, και, τελικά, μπορεί να την κλειδώσει, ζητώντας λύτρα για να την ξεκλειδώσει.
Οι ειδικοί ανησυχούν ότι το συγκεκριμένο λογισμικό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης που σχεδιάζεται κατά κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets, κλπ), μέσω ransomware, αλλά και κλοπής προσωπικών δεδομένων των χρηστών





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





“Τους πολίτες, ποιος θα τους προστατέψει;”: 15 συμβολαιογράφοι και αρκετοί αστυνομικοί στο Ειρηνοδικείο Χανίων για 4 πλειστηριασμούς!
15 συμβολαιογράφοι, 4 αστυνομικοί για 4 πλειστηριασμούς στα Χανιά.

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Χανιά στις 4 έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων έμειναν έκπληκτοι από την εικόνα που αντίκρυσαν. 15 συμβολαιογράφοι μαζί με αστυνομικούς βρισκόταν στο σημείο, για 4 όλους κι όλους πλειστηριασμούς!
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν πολίτες στην εφημερίδα μας αν και ζητήθηκε να εκφωνηθούν οι πλειστηριασμοί, οι συμβολαιογράφοι δεν ανταποκρίθηκαν. Σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους πολίτες, δεν τηρήθηκε η διαδικασία κι αυτό είναι παράνομο γιατί εφόσον υπήρχε κάποιος που ενδιαφερόταν να συμμετέχει στη διαδικασία, δεν του δόθηκε αυτή η ευκαιρία.
Δύο από τα ακίνητα κατοχυρώθηκαν σε τράπεζες.
Να σημειώσουμε ότι δεν επιτράπηκε από την αστυνομία στους πολίτες να τραβήξουν φωτογραφίες, συντελώντας έτσι στη δημιουργία μεγαλύτερης έντασης.
Νωρίτερα, οι πολίτες είχαν διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία για τη στάση που τήρησε την προηγούμενη εβδομάδα αφού επέτρεψαν την τέλεση πλειστηριασμού έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων.
Όπως μας είπε πολίτης που συμμετείχε: “Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν ένα χαστούκι για τους Χανιώτες”, ενώ αναρωτήθηκε “τους πολίτες, ποιος θα τους προστατέψει;”




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ… Σέβομαι Τους Υπάλληλους Μου Σέβομαι Τους Πελάτες Μου ΑΛΛΑ…. Δεν Χαμπαριάζω!

Δεν χαμπαριάζει ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε αυτό που αποφάσισε η κυβέρνηση…. Τα καταστήματά μου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… ΤΕΛΟΣ!
ΜΑΚΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Είμαι χριστιανός ορθόδοξος σέβομαι τους υπάλληλους μου σέβομαι τους πελάτες μου…. ΑΛΛΑ η Κυριακή  είναι όμως για την οικογένεια….!!!
Ο Σκλαβενίτης ανατρέπει τα δεδομένα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή
Μεγάλες αντιδράσεις φαίνεται πως συναντά η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να συναινέσει στο αίτημα των δανειστών για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Μετά τις πρώτες… δειλές Κυριακές των εορτών, που έσπασαν το «ταμπού» της κυριακάτικης αργίας, σιγά-σιγά αυτές έγιναν 8 και τώρα αποτελεί νόμο του κράτους η λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Πλέον θα κοιτάμε ποιες Κυριακές είναι… κλειστά τα καταστήματα.
Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που τις εργάσιμες Κυριακές, όπως και η ερχόμενη στις 16 Ιουλίου, αποφάσισε και πάλι να παραμείνει κλειστή, ανατρέποντας διάφορες φήμες και εκτιμήσεις ότι τελικά θα λύγιζε υπό το βάρος του ανταγωνισμού και θα έσπαγε την γνωστή τακτική της για “ποτέ την Κυριακή”.
Σε όλα της τα καταστήματα έγκαιρα, ήδη από χθες Τετάρτη, έχει αναρτήσει ταμπέλα με την οποία ενημέρωνε τους πελάτες της ότι δε θα λειτουργήσει κανένα κατάστημά της.
Ειδικά στον κλάδο σούπερ μάρκετ είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που κάνει τέτοια επιλογή «σπάζοντας» στην πράξη το νόμο που έχει καθιερώσει τις 32 εργάσιμες Κυριακές σε όλο το χρόνο.
Η μόνη Κυριακή που λειτουργούν τα καταστήματα Σκλαβενίτης είναι η τελευταία του χρόνου.
Το ερώτημα είναι γιατί η Σκλαβενίτης κάνει αυτή την επιλογή;
Όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτό σχετίζεται με τον τρόπο που έχει αποφασίσει να πορευτεί η οικογένεια επιχειρηματικά.
Η επιχείρηση μέσα στην κρίση ΔΕΝ απέλυσε κανέναν, ΔΕΝ μείωσε μισθούς, ΑΛΛΑ… αντίθετα άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα, εξαγοράζοντας πάνω από 300 σε όλη την Ελλάδα της πρώην Μαρινόπουλος…  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ…  έδωσε αυξήσεις στους χαμηλόμισθους της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας και διέσωσε δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τι λέει η ΓΣΕΕ
Η πλεινότητα των καταστημάτων φυσικά θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή, ημέρα κατά την οποία πλήθος σωματείων και η ομοσπονδία ΟΙΥΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία καλώντας τους καταναλωτές να μην ψωνίσουν.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας & η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας κορυφώνουν στο πλαίσιο αυτό την εκστρατεία που ξεκίνησαν στις 16 Ιουνίου 2017 και καλούν εργαζόμενους και καταναλωτές να συνταχθούν με το σύνθημά μας:
«Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!»
Μέσα από αυτή τη δράση εκφράζουμε για πολλοστή φορά την εναντίωση μας στη θεσμοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για τη βιωσιμότητα πλήθους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της Κυριακάτικης λειτουργίας τους.
Το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από την Κυριακή 16 Ιουλίου κατόπιν επιθυμίας των δανειστών και απόλυτης υπακοής της κυβέρνησης, επιφέρει σειρά αρνητικών επιπτώσεων ενάντια στις οποίες υπάρχει ανάγκη να αντιδράσουμε και να αμυνθούμε:
• Τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τρίβοντας τα χέρια τους για τους αναμενόμενους τζίρους της ημέρας εκείνης, θα υποχρεώσουν τους εργαζόμενους τους σε ένα ατελείωτο-συνεχές 12ωρο εργασίας, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δε θα ανταμειφθεί σύμφωνα με το νόμο (χρηματική απολαβή ή παροχή άδειας).
• Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, φοβούμενοι την κατεύθυνση του αγοραστικού κοινού στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, θα επιλέξουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό να εργαστούν οι ίδιοι προσωπικά, αφιερώνοντας το λιγοστό προσωπικό χρόνο που τους έχει απομείνει, διεκδικώντας έστω ένα μικρό μερίδιο συμμετοχής στην αγορά απέναντι στο δημιουργούμενο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων –κολοσσών.
• Οι εμποροϋπάλληλοι, σκλάβοι και έρμαια ενός συστήματος εκφοβισμού θα θυσιάσουν αναγκαστικά τη μοναδική ημέρα ανάπαυσης και μαζί την κοινωνική και οικογενειακή ζωή τους, προκειμένου να μη ρισκάρουν την απόλυσή τους.
Θέση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών είναι ότι ο Καταναλωτής, ως ο τελευταίος και πιο καθοριστικός “παίχτης” , του οποίου η κάθε κίνηση θα χαράξει τη στρατηγική πορεία των υπολοίπων, είναι ο “παίχτης” που αλλάζει τα δεδομένα.
Η Κυριακή 16 Ιουλίου είναι η πρώτη από τις 32 Κυριακές στην οποία οι Καταναλωτές πρέπει να δείξουν ότι δεν τους λείπουν οι ημέρες, αλλά τα χρήματα που θα μπορούσαν να ξοδέψουν, ψωνίζοντας μέσα στα νόμιμα ωράρια όλων των υπολοίπων ημερών του χρόνου.
Ο Καταναλωτής είναι ο μόνος που μπορεί να ακυρώσει στην πράξη την αναχρονιστική «μεταρρύθμιση» του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, γυρνώντας την πλάτη σε όσους επιχειρήσουν να την εφαρμόσουν.
Οι μελέτες και οι έρευνες που έχουμε εμείς στα χέρια μας, δείχνουν ότι το – ισχύον από το 2013 – μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, έχει αποτύχει και έχει επιβαρύνει τόσο τις ζωές των εργαζομένων όσο και τα ταμεία των επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα:
• Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση νέες θέσεις εργασίας. Αντίθετα, επιβαρύνει τους επιχειρηματίες με την εισφορά της προσωπικής τους εργασίας τις Κυριακές.
• Κανένα ψήφισμα και καμία νομοθετική μεταρρύθμιση δεν ήταν απαραίτητη για τη λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές αφού είχαν ούτως ή άλλως την ευχέρεια αυτή, μετά από απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη.
• Ο τζίρος των μικρών –κυρίως- καταστημάτων, δεν επαρκεί ώστε να αντισταθμίσει τα λειτουργικά κόστη που προκύπτουν από τη λειτουργία τους 7 ημέρες την εβδομάδα.
• Ποσοστό που ξεπερνά το 80% των εμποροϋπαλλήλων, δηλώνεται από τον εργοδότη για ωράριο πλασματικά περιορισμένο σε σχέση με το πραγματικό Κυριακάτικο, χωρίς φυσικά να δικαιούται πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό.
Θα κλείσουμε υπενθυμίζοντας ότι η κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας έχει πίσω της βαριά ιστορία.
Με συλλογικούς επίμονους αγώνες και θυσίες, οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν πρώτη φορά το 1909, αυτό που μέχρι τότε φάνταζε ίσως αστείο: την καθιέρωση μιας έστω περιορισμένης κυριακάτικης αργίας.
Πέρασαν δεκαετίες ως την πλήρη δικαίωση των αγώνων αυτών, καθώς μόλις το 1975 καθιερώθηκε η πενθήμερη εργασία, η οποία σήμερα είναι σχεδόν ο κανόνας για τους περισσότερους εργασιακούς τομείς.
Στις μέρες μας οι κυβερνητικές αποφάσεις έφεραν την κοινωνία στο δυσάρεστο σημείο να διεκδικεί από την αρχή τα κεκτημένα της, διαγράφοντας συλλογικούς αγώνες για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και ελευθερίας του εργαζόμενου.
Καλούμε τους εργαζόμενους – καταναλωτές να μην αφήσουν αναπάντητη αυτή την πρόκληση.
«Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!».





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εικόνες ντροπής στην Κνωσό: Οι ουρές ατελείωτης ταλαιπωρίας - Τραγελαφική σκηνή με οδηγό λεωφορείου
- Οι εικόνες έξω από το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού πολιτισμού κάνουν ξανά το γύρο του διαδικτύου
- Εκατοντάδες άτομα περιμένουν σε ατελείωτες ουρές επειδή υπάρχει μόνο ένα ταμείο για να κόψουν εισιτήριο
- Τα πεζοδρόμια δεν είναι αρκετά για όλους και έτσι πολλοί κατεβαίνουν στο δρόμο όπου κινούνται αυτοκίνητα
- ''Μετανιώσαμε την ώρα και τη στιγμή που ήρθαμε'' λέει μητέρα δύο παιδιών που αναγκάστηκε να φύγει
- Το θέμα έφτασε προ ημερών και στη βουλή αλλά λύση δεν δόθηκε όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες
Ουρές ατελείωτης ταλαιπωρίας. Τουρίστες κάθε ηλικίας πήγαν να θαυμάσουν το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού Πολιτισμού και η εικόνα που συνάντησαν τους έβαλε σε σκέψεις. Άτομα κάθε ηλικίας να περιμένουν καρτερικά στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο, με την αναμονή να προκαλεί σε πολλούς έντονο εκνευρισμό.
Για ακόμα μία μέρα λοιπόν εκατοντάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρές περιμένοντας τη σειρά τους μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστορικό μνημείο που σίγουρα ήταν ένας επιπλέον λόγο για να επισκεφθούν την Κρήτη.
Με το πέρασμα της ώρας δεν άλλαζε τίποτα. Τουρίστες περίμεναν υπομονετικά πολλά μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο για ένα πολυπόθητο εισιτήριο, αφού και πάλι μόνο ένα ταμείο ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε τον κόσμο. Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν εμφανής και πολλοί όπως ηλικιωμένοι και μητέρες με μικρά παιδιά αποχωρούσαν.
Οι τουρίστες είναι μεν συνηθισμένοι στο να περιμένουν σε μεγάλες ουρές έξω από διάσημα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα οποία όμως διαθέτουν και τις κατάλληλές υποδομές για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση και κυρίως για την ασφάλειά τους.
Αντίθετα, οι εικόνες έξω από το Παλάτι του Μίνωα είναι ντροπιαστικές, διότι η τεράστια ουρά από τουρίστες ξεκινάει μέτρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, με τους τουρίστες να είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και κυρίως στους κινδύνους που ενέχουν τα διερχόμενα οχήματα.
Χαρακτηριστική εικόνα είναι αυτή ενός οδηγού τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος κατέβηκε από το όχημα για να απομακρύνει τους τουρίστες - κυριολεκτικά - από τη μέση του δρόμου, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ωστόσο η απόφαση αυτή δημιουργεί μάλλον "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση.

Αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απάλλασσε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και ακόμη δύο στελέχη της Αρχής από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στα μνημόνια, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Είναι η δεύτερη φορά που η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ασκεί αναίρεση σε απαλλακτικό βούλευμα που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι έχει νομικά σφάλματα.
Ωστόσο η απόφαση αυτή δημιουργεί μάλλον "πονοκέφαλο" στην κυβέρνηση.
Η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα που έχει καταβάλλει για νομική κάλυψη σε δικηγόρους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγες μέρες μετά το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα αποβιβάζονται στο νησί και πραγματοποιείται, επιτέλους, το νατοϊκό σχέδιο της διχοτόμησης.
Η απόβαση γίνεται χωρίς καμιά αντίσταση τις πρώτες ώρες, καθώς ο διοικούμενος από τη Χούντα της Αθήνας στρατός (κυπριακές και ελλαδίτικες δυνάμεις) ασχολείται με τις διώξεις μακαριακών και αριστερών.
Τέσσερις δεκαετίες μετά επιδιώκεται η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής, που απορρίφθηκε με την καταψήφιση από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνοκυπριακού λαού, στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν. Συνάμα, επιχειρείται το ξαναγράψιμο της ιστορίας:
- Με την καταδίκη του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα κατά των βρετανών αποικιοκρατών.
- Με την επανεκτίμηση των καταδικασμένων τότε από την Αριστερά σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και από το σύνολο των αντιιμπεριαλιστικών χωρών της εποχής (από την ΕΣΣΔ και τη Λαϊκή Κίνα, μέχρι τις νεοαπελευθερωμένες από τον αποικιοκρατικό ζυγό χώρες της Ασίας και της Αφρικής), συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου.
- Με τη δικαίωση της τουρκικής επιθετικότητας στα 1963-64, αυτής που αποδοκίμασε το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, με αποκορύφωμα την ομιλία του Τσε Γκεβάρα στον ΟΗΕ, στις 11 Δεκεμβρίου 1964.
- Με το ξέπλυμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, που ουδέποτε έπαψαν να προωθούν τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.
Μάταιος κόπος! Κανένας δεν ξεχνά! Τίποτα δεν ξεχνιέται!


Το απόσπασμα της ομιλίας του Τσε Γκεβάρα που, μεταξύ άλλων, εστιάζει στην Κύπρο έχει ως εξής:
«[…] Η Σοβιετική Ένωση και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχουν απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι μόνο η παγκόσμια ειρήνη που βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά και οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτήν την περιοχή της Ασίας (σημ.: Βιετνάμ) που απειλούνται διαρκώς και υφίστανται τα καπρίτσια του Αμερικανού εισβολέα.
Η ειρηνική συμβίωση δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους.
Σε όλα αυτά τα μέρη της υφηλίου, ο ιμπεριαλισμός επιχειρεί να επιβάλει τη δική του εκδοχή για το τι πρέπει να είναι η συμβίωση. Είναι όμως οι καταπιεσμένοι λαοί, σε συμμαχία με το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, που οφείλουν να του δείξουν το νόημα της αληθινής συμβίωσης και είναι υποχρέωση των Ηνωμένων Εθνών να τους στηρίξουν σε αυτό.
Δηλώνουμε επίσης ότι η έννοια της ειρηνικής συμβίωσης πρέπει να οριστεί με σαφήνεια όχι μόνο σε επίπεδο σχέσεων ανάμεσα σε κυρίαρχα κράτη. Ως μαρξιστές, έχουμε υποστηρίξει ότι η ειρηνική συμβίωση μεταξύ των εθνών δεν ταυτίζεται με τη συμβίωση μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων, καταπιεστών και καταπιεζόμενων […]»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σε έναν πληθυσμό που ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια στη Βενεζουελα, μπορεί να ψήφισαν 13.700. 000 στις τελευταίες εκλογές, αλλά οι ψηφοφόροι είναι πάνω από 20 εκατομμύρια. Άρα, καθώς τα 7,5 εκατομμύρια των υπογραφών μαζεύτηκαν (αν μαζεύτηκαν) από το σύνολο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, σίγουρα δεν αποτελούν την πλειοψηφία. Επιπλέον, στη Βενεζουέλα ισχύει το καθεστώς της προεδρικής δημοκρατίας, όπως σε όλες τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου, με εξαίρεση τον Καναδά. Και ουδέποτε γίνονται προεδρικές εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του προέδρου, όπως αξιώνει η αντιπολίτευση. Στις ΗΠΑ δεν έγιναν ούτε όταν δολοφονήθηκε ο Κένεντι ούτε όταν παραιτήθηκε λόγω Γουοτεργκέιτ ο Νίξον. Απλώς και στις δύο περιπτώσεις ανέλαβε πρόεδρος ο αντιπρόεδρος. Μόνο στη Βραζιλία ανατράπηκε η Ρούσεφ με δικαστικό πραξικόπημα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χθες παραυρεθήκαμε στο Τριμελές Εφετείο Αθήνας για την συνέχεια της δίκης του Γεωργίου τ. Διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ. Δυστυχώς τα μνμτ από τους πληκτρολογούντες καθημερινά θεωρητικά μανιφέστα, τσιτάτα και διάφορα άλλα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα με την παρουσία τους. Την πρακτική αυτή δυστυχώς την βιώνουμε κοντά στα 7 χρόνια. Μην γράφετε λοιπόν εσείς οι απόντες για γεγονότα στα οποία δεν συμμετέχετε και δεν γνωρίζετε. Η δίκη- παρωδία συνεχίστηκε λοιπόν χθες, το σώμα των δικαστών προφανέστατα έχει λάβει εντολή και η απόφαση είναι προειλλημμένη.ωστόσο, και η κ. Γεωργαντά και ο κ. Λογοθέτης, κατέθεταν επί ώρες με στοιχεία αδιάψευστα, για ανάμειξη του Τόμσεν, του Κουρουπλή Παπακωνσταντίνου για το πως διαμόρφωσαν ένα έλλειμμα 3, 9% σε 15,9 πως και με ποιον τρόπο πρόσθεσαν ΔΕΚΟ που έκαναν πανηγύρι μίζας, κατάχρησης εκατομμυρίων ευρώ.Για την πρόεδρο η οποία δεν ήθελε με κανένα τρόπο να ακουστούν στο ακροατήριο τα ΑΙΣΧΗ, που με κάθε τρόπο προσπαθούσε να φιμώσει τους μάρτυρες, και τον εισαγγελέα που με ύφος παγωμένου ρομπότ έθιγε ακρωθιγώς την κορυφή του παγόβουνου. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ (ελλείψει καμερών και δημοσιότητας η αιτία) ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ εναντιον αυτού του ατόμου που συνέβαλλε καθοριστικά στην κατάσταση της Πατρίδας μας. Κια για να μην γράφετε ψέμματα....η δίκη διεκόπη, συνεχίζεται 31, Ιουλίου 2017. Κρίμα, κρίμα για όλους που δηλώσατε οτι θα έλθετε, αλλά μείνατε στα σπίτι σας, στην παραλία, στην καφετέρια, στην θαλπωρή της άνεσής σας, με τα δάκτυλα πάνω στο πληκτρολόγιο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Παλαιστινιακό ίδρυμα Jafra στην Ελλάδα προσκαλεί όλους να αναλάβουν δράση και να καθίσουν μπροστά στη Σιωνιστική πρεσβεία σε διαμαρτυρία ενάνατια στις επαναλαμβανόμενες βιοπραγίες εναντίον των Παλαιστινίων γενικώς και συγκεκριμένα των Ιερουσαλημιτών , το κλείσιμο του Τέμνους Αλ-Άκσα μπροστά στους πιστούς και την παρεμπόδιση τους από το να ασκούν τα βασικά του θρησκευτικά δικαιώματα . Αυτές οι βιοπραγίες έρχονται στο πλαίσιο της εκτόπισης των ιθαγενών απο την επικράτειας τους . Ελευθερία στο σύνολο των Παλαιστινίων απο το ποτάμι έως τη θάλασσα . Μέρος και ώρα: Παρασκευή στις 6 μμ και συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάντως, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ένας κάποιος υποτιθεμενος "διεθνισμός" που δικαιολογεί την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο με το χουντικό πραξικόπημα. Λέγοντας ακριβώς αυτό που υποστηρίζει η Τουρκία, ανεξαρτήτως του ότι όλες οι χώρες του ΟΗΕ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) καταδίκασαν την εισβολή και κατοχή, και γι' αυτό, άλλωστε, δεν αναγνωρίζουν και το τουρκικό κρατίδιο στα κατεχόμενα.
Εγώ επιμένω στη θέση ότι ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό της δικής μας αστικής τάξης σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει και υποστήριξη του εθνικισμού της αστικής τάξης μιας άλλης ανταγωνιστικής χώρας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο λαός του Αγρινίου απέτρεψε πλειστηριασμούς!
Μεγάλη ένταση επικράτησε στα δικαστήρια Αγρινίου κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών.
Μέλη κινημάτων αλλά και οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα για να μην επιτρέψουν να γίνουν οι πλειστηριασμοί φωνάζοντας συνθήματα κατά των τραπεζών και των συμβολαιογράφων.
Τρεις πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης κατοίκων του Αγρίνιου, ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα το μεσημέρι στα Δικαστήρια Αγρινίου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σας μεταφέρουμε τα λόγια της Ηριάννας από τη φυλακή:
Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που "στηρίχτηκε" σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.
Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.
Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος.
Ηριάννα Β.Λ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο εισαγγελέας που απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας, είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου-Παππά και εμπλέκεται στην υπόθεση Siemens

Ο Ιωάννης Προβατάρης, ο εισαγγελέας που έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφυλακιστεί προσωρινά η Ηριάννα, είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των Μιχολαλιάκου – Παππά!
Παράλληλα ήταν εκείνος που είχε καθυστερήσει την αποστολή προς μετάφραση της δικογραφίας της Siemens με αποτέλεσμα για 14 αλλοδαπούς κατηγορούμενους, η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστον.
O εισαγγελέας Ι. Προβατάρης όπως αναφέρεται, το 2015 –λόγω παρέλευσης του 18μηνου- πρότεινε για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση», Νίκο Μιχαλολιάκο και τον επίσης προφυλακισμένο Χρήστο Παππά, να αποφυλακιστούν με καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος που προέβλεπε κράτηση κατ” οίκον. Να σημειωθεί πως ήταν προφυλακισμένοι και δικάζονται τώρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πλήθος δολοφονικών επιθέσεων κατά συνδικαλιστών και εργατών.
Το όνομα του Εισαγγελέα Ι. Προβατάρη το συναντάμε επίσης στην υπόθεση της Siemens, καθώς όπως αναφέρεται αντί να στείλει όλα τα έγγραφα προς μετάφραση, κάτι που απαιτείται για να προχωρήσει η δίκη, τα στέλνει τμηματικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν, τον Ιούλιο του 2016, η αναβολή της δίκης διότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε νομίμως επιδοθεί μεταφρασμένο το βούλευμα (κατηγορητήριο) στους αλλοδαπούς που κάθονται στο εδώλιο.
Η καθυστέρηση της μετάφρασης υποχρέωσε το δικαστήριο να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα που προβλήθηκε από την υπεράσπιση των 13 Γερμανών υπηκόων που δικάζονται στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας, όπως και του Γαλλοελβετού Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ, καθώς το σύνολο του βουλεύματος (της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών που τους παρέπεμψε σε δίκη) δεν είχε εγκαίρως μεταφραστεί και επιδοθεί στους ενδιαφερόμενους κατηγορουμένους.
Η μη μετάφραση και η μη επίδοσή του θεωρούνται κατά την ελληνική αλλά και διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα ουσιώδη στοιχεία προκειμένου να δικαστεί ένας άνθρωπος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο υιός Σκουρλέτη συνελήφθη σε διαδήλωση εναντίον ΧΑ, που ως γνωστόν είναι πρώην παιδιά της ΟΝΝΕΔ. Μακάρι όλοι οι υιοί έτσι

15.07.2016
Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη
Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο γιος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και τρία ακόμα άτομα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης και για άρνηση δακτυλοσκόπησης, ενώ, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και διακεκριμένης φθοράς.
Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και τόνισαν ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με αφορμή πρόσφατη εξόρμησης των μελών του εν λόγω κόμματος που μοίραζαν το υλικό το οποίο περιέχει ρατσιστικά σχόλια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολόκληρη Αθήνα και έχει μόνο 2 συλλόγους σκπ..τί μπορεί λοιπόν να κάνει ένας άνθρωπος με πολλαπλή σκλήρυνση ο οποίος έχει μειωμένη κινητικότητα;
Απαντηση.-  δοκίμασε με αυτά τα μέσα ή επικοινώνησε με τον σύλλογο ΣΑμΣΚΠ
Μεταφορά στην Αθήνα
Tαξί: Στην Αθήνα υπάρχουν τέσσερα ταξί για τη μεταφορά των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά:
1. Αδέρφια Κατσώνη: (+30) 210 9351757, (+30) 6944 535762 και (+30) 6945 781854
2. Αθηναϊκές Λιμουζίνες: (+30) 210 3233957 ή (+30) 210 3237942
Τα ταξί που σταθμεύουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεν είναι εφοδιασμένα με τον ειδικό εξοπλισμό για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ραντεβού με κάποιο από τα ειδικά ταξί πρέπει να ορίζεται προκαταβολικά.
Ειδικά Οχήματα προς Ενοικίαση: Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Ελλάδος (ΟΑΣΑ) προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στα άτομα με αναπηρίες σε ειδικά φορτηγάκια 3 έως 7 ατόμων και 3 έως 4 θέσεων για αναπηρικές καρέκλες και ενός συνοδού.
H παροχή αυτή προσφέρεται αποκλειστικά με ραντεβού και δεδομένης της διαθεσιμότητας των θέσεων.
Τηλέφωνο: 1130
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 22:00




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οργή και Αντιδράσεις κατά Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ζητούν την Καθαίρεση του Πατριάρχη Θεόφιλου!!
15.7.17    
Και να λοιπόν που τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και όπως φαίνεται θα είναι η απαρχή δυσμενών εξελίξεων. Η πώληση ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ , που είχαμε αναφερθεί λίγες μέρες πριν(1),   εξόργισε την Ιορδανία,  την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ),  και την ηγεσία των Αράβων Χριστιανών  του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Οι αντιδράσεις  άρχισαν, όταν οι Άραβες
ορθόδοξοι χριστιανοί σε Παλαιστίνη και Ιορδανία πληροφορήθηκαν  μια μυστική συμφωνία πώλησης, περισσότερων  από  200 οικοπέδων  στις συνοικίες Talbiya και Nayot, στην Ιερουσαλήμ, σε έναν μυστηριώδη Ισραηλινό επενδυτικό όμιλο. ‘Έτσι την 11/7/17 δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της οικονομικής Ισραηλινής εφημερίδας Calcalist(2), άρθρο του Doron Peskin {Αναλυτής θεμάτων Μέσης Ανατολής και Διευθυντής της εταιρείας Concord MENA ,   αρθρογραφεί στην  ε/φ Calcalist και στα ειδησεογραφικά  Ynet και Al-Monitor},  με τίτλο «Οι Ιορδανοί και οι Παλαιστίνιοι ενεργούν για να τορπιλίσουν την πώληση ακινήτων στην Ιερουσαλήμ» και υπότιτλο «Είναι εξοργισμένοι με τον Πατριάρχη που ενέκρινε τη συναλλαγή για την πώληση ακινήτων σε εβραίους επενδυτές. Οι πιστοί ξεκίνησαν να τον μποϋκοτάρουν και να διαδηλώνουν εναντίον του. Εάν η Ιορδανία και η  ΠΑ δηλώσουν ότι δεν τον αναγνωρίζουν, θα καθαιρεθεί και η συναλλαγή κινδυνεύει να ακυρωθεί».
Σύμφωνα με το άρθρο, την 10/7/17, έγιναν δυο διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του γεγονότος,   που χαρακτηρίστηκε  ως "πώληση ακινήτων στον σιωνιστή κατακτητή". Η μία διαδήλωση έγινε απέναντι από τον Ναό του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ και η δεύτερη απέναντι από τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις, οι οργανωτές  κατήγγειλαν τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ', για την πώληση της περιουσίας του Πατριαρχείου.
Οι διαδηλώσεις, όπως αναφέρεται στο άρθρο, οργανώθηκαν από ορθόδοξα παλαιστινιακά ιδρύματα και πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας της  παλαιστινιακής  Φατάχ, το κόμμα του προέδρου της ΠΑ Μαχμούντ Αμπάς. Η Φατάχ έχει ως στόχο να αναδείξει, ότι η πώληση γης από το Πατριαρχείο αποτελεί βασικά εθνικό  παλαιστινιακό πρόβλημα και όχι μόνο πρόβλημα της χριστιανικής κοινότητας. Για αυτό τον λόγο, ο Γενικός Γραμματέας της Φατάχ στη Βηθλεέμ, Muhammad el-Masri, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης απέναντι από τον Ναό της Γεννήσεως, απεύθυνε έκκληση για συμμετοχή όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μεταξύ άλλων, οι Παλαιστίνιοι απαιτούν να αναλάβουν τον έλεγχο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας και των εδαφών που αυτή έχει στην ιδιοκτησία της.  Για τα γεγονότα που άρχισαν και εξελίσσονται ραγδαία και δραματικά, αναφέρονται ακόμη και  σε δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Al-Monitor(3) και του παλαιστινιακού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ma'an(4). Στα δημοσιεύματα  αποκαλύπτεται, ότι  «τελικός στόχος του αγώνα των Παλαιστινίων είναι η απομάκρυνση του Πατριάρχη», ενώ επίσης, από τότε που δημοσιοποιήθηκε η πώληση της ακίνητης περιουσίας στην Ιερουσαλήμ, έχουν αρχίσει να ακούγονται ακραίες φωνές για «ποινική δίωξη του Πατριάρχη, για διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων»!! Παλαιστινιακοί Ορθόδοξοι φορείς  ίδρυσαν επιτροπή που θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση. Μάλιστα  φρόντισαν να διαρρεύσει στα αραβικά ΜΜΕ, ότι όλοι οι επικεφαλής των Εκκλησιών στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή , όπως και 14  τοπικά εκκλησιαστικά συμβούλια, αποφάσισαν στις 3 Ιουλίου 2017  «να ζητήσουν να μην μνημονεύεται το όνομα του Πατριάρχη Θεόφιλου, καθώς επίσης να μην γίνεται δεκτός ο ίδιος και άνθρωποί του σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του έτους και να ανακηρυχθεί ως ανεπιθύμητη προσωπικότητα». Οι ίδιοι παράγοντες απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Πατριάρχη για οικονομική δυσχέρεια και για έλλειψη βοήθειας εκ μέρους των αραβικών χωρών.
 Μετά τις παραπάνω  αντιδράσεις, σύμφωνα με τον  Doron Peskin, μερικοί φορείς – μεταξύ των οποίων και το Ορθόδοξο Συμβούλιο της πόλης  Άκρας,  ξεκίνησαν ήδη να υιοθετούν την πολιτική του μποϊκοτάζ στον Πατριάρχη. Εκκλησιαστικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι η τελευταία συναλλαγή που έγινε γνωστή, αποτελεί μόνο «την κορυφή του παγόβουνου» και ότι «ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ είναι αναμεμιγμένος και σε άλλες  υποθέσεις πώλησης ακινήτων σε ισραηλινούς αξιωματούχους».
Οι Παλαιστίνιοι φορείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και το Ορθόδοξο Ιορδανο-Παλαιστινιακό Συμβούλιο ασκούν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση της Ιορδανίας και της ΠΑ,  να ανακηρύξουν παύση αναγνώρισης του Πατριάρχη. Μάλιστα,  112 ιορδανοί βουλευτές υπέγραψαν διαμαρτυρία, που  εστάλη στον Π/Θ της Ιορδανίας. Μια τέτοια ενέργεια, όπως ισχυρίζονται, θα οδηγήσει υποχρεωτικά στην απομάκρυνση του Θεόφιλου Γ', δεδομένου ότι, για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, απαιτείται αποδοχή του από τα τρία κράτη,  Ισραήλ, Ιορδανία και ΠΑ, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Ακόμη στο ειδησεογραφικό portal The Times of Israel  σε άρθρο αναφέρονται και τα εξής: «Οι επικριτές σε Ιορδανία και Δυτική Όχθη καταλογίζουν επίσης αδράνεια στον Αμπάς όσον αφορά τις συμφωνίες [πώλησης] στη δυτική Ιερουσαλήμ και θέλουν να αντικατασταθούν οι Έλληνες από Παλαιστινίους στην ιεραρχία της Εκκλησίας»(5).  Μέχρι τώρα, οι Αρχές στο Αμάν και την Ραμάλα απέφυγαν, τουλάχιστον δημόσια, να προβούν σε επίσημες δηλώσεις που θα διευκρινίζουν τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό καταδεικνύει την πολιτική ευαισθησία του θέματος.
Η καθαίρεση Πατριάρχη δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά αποτελεί σπάνιο  γεγονός και  έχει συμβεί μόνο μια φορά. Και η ειρωνεία της τύχης είναι  ότι έγινε ακριβώς πριν 12 χρόνια με τον προκάτοχο του νυν Πατριάρχη Θεόφιλου, τον Πατριάρχη και νυν μοναχό Ειρηναίο. Τότε, το 2005, το  Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συγκλονίστηκε  από ένα σκάνδαλο διαχείρισης  της περιουσίας του, παρόμοιο με το σημερινό, αλλά μικρότερης έκτασης. Μέσα από δραματικές διεργασίες,  ο Πατριάρχης  Ειρηναίος Α', καθαιρέθηκε,  όταν αποκαλύφθηκε  ότι «ενεπλάκη σε συναλλαγή», κατά την οποίαν   πουλήθηκε ή έγινε προσπάθεια να πουληθεί ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου (τα ξενοδοχεία Πέτρα και Ιμπέριαλ), εντός της παλαιάς πόλη της Ιερουσαλήμ και μάλιστα  στην δεξιά εθνικιστική Εβραϊκή  οργάνωση Ateret Hakohanim. Και ενώ ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄, ανήλθε στον θρόνο του Πατριαρχείου, μετά από το πρωτοφανές αυτό γεγονός, εν τούτοις ευρίσκεται και αυτός στο μέσον ενός μεγάλου και ενδεχομένως επικίνδυνου για τα εθνικά μας θέματα κλυδωνισμού του Πατριαρχείου για παρόμοιο θέμα διαχείρισης της περιουσίας του Πατριαρχείου.
Όπως παρουσιάζονται τα γεγονότα, φαίνεται ότι η αγοραπωλησία έγινε και ο Πατριάρχης συνηγόρησε στο θέμα, για οικονομικούς ή και άλλους λόγους που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Το ζήτημα  όμως είναι πολύ πιο σοβαρό και ακόμη πιο επικίνδυνο για τα εθνικά μας θέματα. Το Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων  αποτελεί την Ελληνική ιστορική συνέχεια στην περιοχή, ως κληρονόμος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, αλλά  και την σύγχρονη «soft power», του Ελληνισμού και την προβολή ισχύος της εθνικής μας κυριαρχίας στην ιστορική περιοχή της Μέσης Ανατολής. Απαιτείται σοβαρός και υπεύθυνος χειρισμός του όλου θέματος, από όλους όσους εμπλέκονται και είναι αρμόδιοι (Πατριαρχείο, Εκκλησία της Ελλάδος, Πατριαρχείο Κων-λεως, Ελληνική κυβέρνηση),  γιατί όπως αποκαλύπτεται με απόλυτη σαφήνεια από την αρθρογραφία τόσο στον Ισραηλινό, όσο και Παλαιστινιακό τύπο, καθώς και εκτιμήσεις πολλών εκ των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ»,  σκοπός των παλαιστινιακών εθνικιστικών κύκλων, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις  είναι η «υφαρπαγή» του Πατριαρχείου, με το γνωστό και παλαιό επιχείρημα ότι το ορθόδοξο ποίμνιο είναι Παλαιστίνιοι, η δε ηγεσία του Πατριαρχείου είναι Έλληνες και ότι αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει!! Και δυστυχώς  σε αυτό πρωτοστατούν στελέχη της Φατάχ, του κυβερνώντος παλαιστινιακού κόμματος του προέδρου της ΠΑ, Μαχμούτ Αμπάς. Ξεχνώντας βέβαια την ιστορική συνέχεια και προσφορά του Ελληνισμού επί αιώνες τώρα, διαφυλάττοντας το Πατριαρχείο από την ίδρυσή του, δια μέσου των αιώνων, μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι Παλαιστινιακοί εθνικιστικοί κύκλοι που πρωταγωνίστησαν το 2005 και είχαμε τα τραγικά γεγονότα με την καθαίρεση Πατριάρχη,  βλέπουμε να πρωταγωνιστούν ξανά με το ίδιο ακριβώς σενάριο: Πώληση περιουσίας του Πατριαρχείου σε «ακραίες  ή ύποπτες Εβραϊκές οργανώσεις ή εταιρείες»   και «διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» από την ηγεσία του Πατριαρχείου!! Τελικός σκοπός των, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, εκτιμάται ότι είναι η καθαίρεση ξανά του  Πατριάρχη, κατόπιν ο έλεγχος και  η άλωση του Πατριαρχείου με τελική επιδίωξη την εκδίωξη  της Ελληνικής του ηγεσίας ,  με την κατηγορία της αναξιότητας και της διαφθοράς.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε, για το καλό του Ελληνισμού,  η παρούσα κρίση να ξεπεραστεί και  οι εκτιμήσεις να παραμείνουν μόνο εκτιμήσεις, αν και οι ενδείξεις  και οι πληροφορίες είναι ανησυχητικές, πολύ ανησυχητικές!!
Σχολιο.-  ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΠΑΜ
Αθήνα 20 Ιουλίου 2017

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Πλήρης επιβεβαίωση του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό

Τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου, με τις καταστροφές των εξεγερμένων μεταναστών, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αφενός τα όσα είχε επισημάνει λίγα 24ωρα πριν το ΕΠΑΜ και αφετέρου τους φόβους και τις ανησυχίες των κατοίκων των νησιών μας. Συνέπεια αυτών, να καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας που οδηγεί σε διχαστικές καταστάσεις και να εμποτίζεται με μισαλλοδοξία ο ελληνικός λαός, γεγονός που εξυπηρετεί βεβαίως, το κατοχικό καθεστώς.
Είναι ξεκάθαρο ότι, όσο η χώρα μας δεσμεύεται από τις Συνθήκες του Δουβλίνου θα λειτουργεί ως αποθήκη μεταναστών, θα υποτάσσεται στην μη εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας, και θα υποχρεώνεται όχι μόνο να εμποδίζει την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως είχε συμφωνηθεί από τον Ιούνιο του 2015, αλλά να αποδέχεται την προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, από τις χώρες των «εταίρων» και δανειστών μας.
Με την πολιτική αύξησης των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά η κυβέρνηση όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ασφάλεια μονιμοποιώντας την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, αλλά ουσιαστικά μετατρέπεται σε εταίρο δουλεμπορικών συμφερόντων που εντοπίζονται στην γείτονα.
Με τη δημιουργία νέων δομών εντός στρατοπέδων, όχι μόνο εξασθενεί η στρατιωτική άμυνα της παραμεθορίου, αλλά κυρίως μπαίνει σε κίνδυνο η εθνική ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το "γκριζάρισμα" του Ανατολικού Αιγαίου.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ότι έχουν μετατρέψει τα σύνορά μας σε ανοιχτές πύλες εισροών αλλά ερμητικά κλειστών στις εκροές των μεταναστευτικών ροών! Γι αυτό και παραχώρησαν την φύλαξη των εθνικών συνόρων, την επιχειρησιακή διαχείριση του Αιγαίου και της άμυνάς του, σε υπερεθνικές δομές (Frontex, NATO, ευρωστρατός)!

Το ΕΠΑΜ υπενθυμίζει πως τα ακριτικά νησιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνον ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστών.
Το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί και μόνον από μια πατριωτική - δημοκρατική Κυβέρνηση, η οποία θα λογοδοτεί αποκλειστικά στον ελληνικό λαό κι όχι στην ΕΕ! Που δεν θα αναγνωρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου.
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, που θα προασπίζεται και θα προωθεί τα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού, μπορεί να εφαρμόσει εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα. Οι δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας, να προμηθεύονται τάχιστα τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να μεταβαίνουν άμεσα στις χώρες προορισμού τους υπό την άμεση συνδρομή και αποκλειστική εποπτεία του ΟΗΕ. Αντιθέτως, όσοι ταυτοποιούνται, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα, ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφουν στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με τα διεθνώς νόμιμα!
Μόνον μια πατριωτική, δημοκρατική κυβέρνηση πορεί ν΄ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, όχι κλείνοντας πρεσβείες όπως της Συρίας κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρώντας διπλωματικές επαφές με χώρες επ´ ωφελεία των εθνικών  μας συμφερόντων, των οποίων οι κυβερνήσεις τους να διευκολύνουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των αλλοδαπών.
Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές – και όχι αλλότριες ή νατοϊκές - δυνάμεις.
Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα περιορίσει και θα θέσει υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο την δράση των ΜΚΟ.
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα καταγγείλει  επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς την Τουρκία για τις τακτικές ιδιοτελούς ρύθμισης των προσφυγικών ροών και την συνακόλουθη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την ανάδειξη μιας Πατριωτικής –Δημοκρατικής Εξουσίας που θα προασπίσει πραγματικά και αποτελεσματικά την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας!
                       
 ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΑΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Στηρίζουμε τις οικογένειες της Κοινωνικής Πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας 36 στο δίκαιο αίτημά τους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Εναντιονόμαστε στη βραχυχρόνια παραχώρηση στέγης που το μόνο που "προσφέρει" είναι να δημιουργεί το άγχος της έξωσης ξανά και ξανά στις οικογένειες που έχουν εξαθλιωθεί λόγω της κρίσης .
-Η κυβέρνηση επιβάλλεται να πάρει μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη, για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλιστεί στέγη, ρεύμα και νερό και να  βρουν δουλειά οι άνθρωποι αξιοποιώντας κοινωνικά προγράμματα για ανέργους.
Η Κυβέρνηση και ο Δήμος πρέπει να απολογηθούν για το πάρτυ των ΜΚΟ σε όλο το φάσμα εφαρμογής της  κοινωνικής πολιτικής, και επιτέλους να το σταματήσουν. 
Όλοι κι όλες σήμερα στις 14.30 έξω από το Δήμο Αθηναίων
Συμπαρταστεκόμαστε στις οικογένειες και διεκδικούμε:
ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακνής σε Μητσοτάκη: Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών
 Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 17:37
«Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015 Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών» απαντά ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του από τη Λακωνία, δεσμεύτηκε να περικόψει το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό, χαρακτηρίζοντάς την παράλληλα ως «όργανο προπαγάνδας που δεν σέβεται τα χρήματα των πολιτών».
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ στην απάντησή του επισημαίνει επίσης ότι το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, «προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ - ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο)». Επίσης, ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος, ενώ είναι πλεονασματική συνεισφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό, με το ύψος της προσφοράς της για το 2016, να κυμαίνεται στα 71 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της σημειώνει ότι «ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει εμμονικά - παρά τις τεκμηριωμένες κάθε φορά απαντήσεις μας - να επιτίθεται στην ΕΡΤ, αποκρύπτοντας τα δικά του μεγάλα και τραγικά λάθη, καθώς και της Ν.Δ. στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη, έχει δόση αυτοκριτικής ή αναπαράγετε φαιδρότητες, ότι τα 3 ευρώ είναι πλέον πολλά για τη σημερινή ΕΡΤ, όταν και εσείς ο ίδιος τα καθιερώσατε ως απαραίτητα για ανταποδοτικό τέλος στην Αθηνοκεντρική ΥΠΟδεκαπλάσια ΝΕΡΙΤ ;
Όσο εσείς κ. Μητσοτάκη και οι λογογράφοι σας επιμένουν στα ψεύδη και στις αοριστίες εμείς θα επιμένουμε να σας το υπενθυμίζουμε.
Αν όπως λέτε θα μειώσετε το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ 1,5 ευρώ το μήνα ώστε να μπορεί να βιοποριστεί! μια οικογένεια 4μελής, (την οποία βέβαια εσείς έχετε φέρει σε αυτή την κατάσταση ανάγκης) πού θα βρείτε αντίστοιχο ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου για να καλύψετε το έλλειμμα που δημιουργείται στον κρατικό προϋπολογισμό; Ποιους φόρους θα αυξήσετε ή ποιους νέους θα επιβάλλετε;
Αν έχετε θάρρος και έχετε κάτι να πείτε κ. Μητσοτάκη, ζητήστε εξεταστική επιτροπή για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Για το πόσο κόστισε αυτό το λουκέτο στο ελληνικό δημόσιο.
Επίσης κ. Μητσοτάκη όσο αποκρύπτετε εσείς, εμείς θα σας ρωτάμε:
Για τα μεγάλα σκάνδαλα που έγιναν επί Ν.Δ. στην ΕΡΤ, όπως τη διασπάθιση - κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τα μεγάλα μπόνους, τους υπέρογκους μισθούς στους εκλεκτούς, τις απλήρωτες - γκρίζες διαφημίσεις, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τις προσλήψεις συγγενών και κομματικών στελεχών της κυβέρνησης που ενώ πληρώνονταν από την ΕΡΤ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεν πατούσαν το πόδι τους στην ΕΡΤ. Για όλα αυτά κ. Μητσοτάκη και πολλά άλλα για τα οποία ευθυνόσαστε, κατηγορήσατε την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της ώστε να την κλείσετε.
Για την αφαίμαξη των “φιλέτων” της περιουσίας της ΕΡΤ.
Για τον διαγωνισμό της Digea που είχε σαν προαπαιτούμενο το “μαύρο” στην ΕΡΤ.
Για τη συμπόρευσή σας με την Digea και την ΕΙΤΗΣΕΕ, ώστε να συνεχιστεί η ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο εις βάρος της ΕΡΤ, ακολουθείτε ακόμα και την ίδια τακτική συκοφάντησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με σκοπό το νέο “μαύρο».
«Κύριε Μητσοτάκη, ο κατάλογος είναι μακρύς. Αν μπορείτε απαντήστε έστω και μόνο σ' αυτά. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε» καταλήγει η ΠΟΣΠΕΡΤ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον τουρισμό έξω από το Υπ. Εργασίας
 Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 11:59
Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού-ξενοδόχων Νομού Αττικής, αντιδρώντας στην «ελαστική μορφή εργασίας του κλάδου και στους πενιχρούς μισθούς».
Το συνδικάτο, το οποίο πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, διεκδικεί κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας, και μέτρα προστασίας των ανέργων.
Επίσης, έχει οργανώσει παρεμβάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, βγάζοντας, όπως υποστηρίζει, την πραγματική εικόνα «πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, των πολυτελών ξενοδοχείων και των αλυσίδων καφέ και φαγητού».
Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, «καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας, γι' αυτό και εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα».
Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΤΕ, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«SOS» από τους αστέγους που μένουν στα κτήρια του ιδρύματος Χατζηκώστα
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 14:09
Φωνή απόγνωσης από δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, που διαμένουν σε κτήρια του ιδρύματος Χατζηκώστα.
Ο Δήμος Αθηναίων μέχρι και σήμερα κατέβαλλε ενοίκιο για τη διαμονή 28 και πλέον ατόμων στο κτήριο επί της οδού Μπουμπουλίνας 36.
Η καταβολή του ενοικίου διακόπηκε ξαφνικά και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί κινδυνεύουν να μείνουν και πάλι στον δρόμο.
Πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αστέγους, ανέργους με ανήλικα παιδιά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με γερουσιαστές, εάν αποσυρθεί το Obamacare 32 εκατ. Αμερικάνοι θα χάσουν την περίθαλψή τους
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 01:50
Τριανταδύο εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την περίθαλψή τους έως το 2026 εάν, σύμφωνα με ένα σχέδιο των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αποσυρθεί ο ασφαλιστικός νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστός ως "Obamacare"), ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου χθες.
Η υπηρεσία, που υπολογίζει τις οικονομικές επιπτώσεις νομοσχεδίων στον προϋπολογισμό, υπολόγισε ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων Αμερικανών θα αυξηθεί κατά 17 εκατομμύρια αποκλειστικά και μόνο για το 2018, εάν ο νόμος της κυβέρνησης Ομπάμα (Νόμος Προσιτής Περίθαλψης) ακυρωθεί χωρίς να ψηφιστεί νέο πρόγραμμα υγείας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Τουλάχιστον είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των αληταραδων ισλαμοφασιστων σαουδαραβων
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 23:30
Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός καταυλισμού εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της κατακαημενης Υεμένης, που δεχεται την επιθεση των καθυστερημενων σαουδαραβων, σύμφωνα τόσο με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ όσο και αυτόπτες μάρτυρες.
Η επίθεση, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, έπληξε δύο καλύβες όπου είχαν βρει στέγη πολίτες εκτοπισμένοι από τον πόλεμο στην περιοχή Μάουζα, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Επικαλούμενη έναν πρώτο απολογισμό, η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε ότι η επιδρομή αυτή είχε συνέπεια «τουλάχιστον 20» άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, «ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι «η πλειονότητα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ανήκε στην ίδια οικογένεια».
Η UNHCR εξέφρασε «σοκ και βαθιά θλίψη» για την επιδρομή αυτή, η οποία έπληξε οικογένειες που κατάγονται από τη Μόχα, ένα λιμάνι που απέσπασαν πέρυσι οι δοσιλογικές προδοτικες δυνάμεις που δρουν με την υποστήριξη της ισλαμοφασιστικης  στρατιωτικής συμμαχίας των εμιριδων του Αραβικου Κολπου υπό την ηγεσία της αλητικης καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας από τα χέρια των Υεμενιτων και των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι.
Τουλάχιστον επτά γυναίκες και παιδιά ήσαν ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τους οποίους υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.
Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της προδοτικης διορισμενης δοσιλογικης  «κυβέρνησης» της Υεμένης, ο Μοχάμεντ Άσκαρ κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα για το «ατυχές συμβάν» αυτό, ενώ ένας εκπρόσωπος των Χούτι, ο Μοχάμεντ Άμπντουλ Σαλάμ, καταδίκασε ένα «τερατώδες έγκλημα» από μέρους της ισλαμοφασιστικης συμμαχίας των εμιριδων υπό την ηγεσία του Ριάντ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Δημοσιο πηρε τον ΟΑΣΘ από τους κρατικοδιαιτους ιδιωτες.
Τιτλοι τελους για το σκανδαλο 60 ετων που «καταπινε» δημοσιο χρημα, πλουτιζε  μετοχους, και «ετρωγε» ακομη και τα ρεστα των πολιτων από τα εισιτηρια.   53%  ακριβοτερος ο ΟΑΣΘ από τις συγκοινωνιες της Αθηνας, με το μισο συγκοινωνιακο εργο!
Νομος του κρατους το νομοσχεδιο με τις ψηφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα την ακατανοητη αποφαση  της Eurobank να δεσμευσει ολους τους εταιρικους λογαριασμους της ΑΕΠΙ δεν πληρωνονται οι δημιουργοι.
Η κόρη του Ρασούλη στρέφεται κατά της ΑΕΠΙ: Δεν πληρώνουν δικαιώματα, θα γίνει χαμός!
 Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 17:21
Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, τραγουδίστρια και στιχουργός, ανέβασε το εξής μήνυμα στο Twitter:
Μολις γυρισα από την ΑΕΠΙ δεσμευτηκαν οι λογαριασμοι της. Δεν πληρωνεται κανεις δημιουργος. Ο ΧΑΜΟΣ είναι λιγη λεξη να περιγραψει τι θα συμβει.
Σε ανακοίνωσή προς τα μέλη της, η ΑΕΠΙ επισημαίνει αναλυτικά:
«Επιπλέον της υφιστάμενης δέσμευσης των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ από τη ΦΑΕ (που έγινε για «προληπτικούς» – και μόνον – λόγους υπέρ του Δημοσίου), σήμερα προέκυψε αιφνιδίως πρόσθετη δέσμευση από την Eurobank των υπολοίπων διαθέσιμων στους εταιρικούς λογαριασμούς της ΑΕΠΙ, σε όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες.
Η ενέργεια αυτή της Eurobank έλαβε χώρα χωρίς καμμία προειδοποίηση της ΑΕΠΙ και παρά την ύπαρξη υπέρ της τράπεζας πρώτης προσημείωσης ακίνητης περιουσίας, η οποία και διασφαλίζει πλήρως την αξία του δανείου, που έχει χορηγήσει προς την ΑΕΠΙ.
Αυτή η άκρως επιθετική, και εξαιρετικά αμφίβολης νομιμότητας, κίνηση της Eurobank μας προκαλεί τεράστια έκπληξη και, σοβαρές επιπλοκές στην ομαλή καταβολή των δικαιωμάτων, που η ΑΕΠΙ διανέμει αυτήν την περίοδο.
Λόγω αυτής της απρόβλεπτης και εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης, οι πληρωμές δικαιωμάτων θα συνεχιστούν αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ομαλή πρόσβαση στα τραπεζικά διαθέσιμα της ΑΕΠΙ.
Η ΑΕΠΙ προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και ομαλότητα των πληρωμών».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ρωσια. Στην Αλβανια διωκεται συστηματικα η Ορθοδοξια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξανεμιστηκε το 40% της περιουσιας των Ελληνων σε μια πενταετια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δραματικη μελετη της Τραπεζας της Ελλαδας. Με 6 ευρω την ημερα τρεφεται μια οικογενεια. Μειωθηκαν τα εισιδηματα των Ελληνων κατά 26% ενώ η περιουσια των Ελληνων κατά 40%.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
Νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας!
Τώρα που η "αραβική άνοιξη" με στόχο την ανατροπή του προέδρου Άσαντ απέτυχε παταγωδώς με τη νίκη του Συριακού λαού εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης...
Τώρα που ο αγωγός του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας (σήμερα και σε μεταξύ τους σύγκρουση) για τη μεταφορά ενέργειας στην Ευρώπη μέσω Δαμασκού απέτυχε...
Τώρα το μοναδικό όπλο στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ παραμένουν οι κυρώσεις εναντίον του λαού της Συρίας, που υπερασπίστηκε την πατρίδα του κι επανεξέλεξε δημοκρατικά τον πρόεδρο Άσαντ και την κυβέρνησή του από την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μισθοφόρων, δολοφόνων από περισσότερες από 80 χώρες του πλανήτη...
Τώρα το διευθυντήριο των Βρυξελλών που δεν διαθέτει καν αστική εκλογική νομιμοποίηση ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας. Κυρώσεις εναντίον 16 Σύρων πολιτών "για το ρόλο τους στην ανάπτυξη και χρήση χημικών όπλων εναντίον άμαχων πολιτών", όπως επισημαίνει η... Φεντερίκα Μογκερίνη, μια ανεπάγγελτη εκπρόσωπος άμυνας και εξωτερικών μια Ευρώπης που μπροστά της ωχριά η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.
Αυτή η πολιτική, ηθική και πολιτιστική χρεοκοπία των γραφειοκρατών της Ευρώπης με την υπογραφή της Μογκερίνι, εκπροσώπου των υπουργών των Εξωτερικών της Ε.Ε., ή σωστότερα η επιβλέπουσα τους ευρωπαίους υπουργούς των Εξωτερικών για λογαριασμό του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου, δεν αξίζει ανάλυσης ή σχολιασμό. Δεν βρέθηκε ένας/μία υπουργός των Εξωτερικών της Ε.Ε. να ψιθυρίσει κι όχι ν' αντισταθεί ή να υψώσει άλλη φωνή διαφορετική της αφέντρας του Φεντερίκας Μογκερίνι. Ούτε καν η "αποχή" μια χώρας από αυτή τη δολοφονική πολιτική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε να το σκέφτεστε! Όχι στα Διχοτομικά Σχέδια! Κάτω τα βρωμόχερά σας από την Κύπρο! Όλοι σας! 20 Ιούλη '74... Αττίλας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ιράν, και  η Κίνα υπογράφουν συμφωνία για την ενίσχυση της αμυντικής-στρατιωτικής συνεργασίας

Ιρανός υπουργός Άμυνας Ταξίαρχος Hossein Dehqan (R) με  τον Κινέζο ομόλογό του Στρατηγού Chang Wanquan ειχαν υπογράψει μια συμφωνία στην Τεχεράνη στις 14 Νοεμβρίου 2016 για να ενισχύσουν την αμυντική συνεργασία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Το Ιράν και η Κίνα υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της άμυνας στρατιωτική συνεργασία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η συμφωνία υπεγράφη από τον
Ιρανό υπουργό Άμυνας Ταξίαρχο Hossein Dehqan και τον Κινέζο ομόλογό του Στρατηγού Chang Wanquan στην Τεχεράνη τη Δευτέρα στο τέλος της προηγούμενη συνεδρίαση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η ανάπτυξη μακροπρόθεσμων σχέσεων και της συνεργασίας με την Κίνα άμυνας των στρατιωτικών [Ιράν] είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων της Ισλαμικής Δημοκρατίας της άμυνας διπλωματίας του Ιράν», δήλωσε ο Dehqan στη συνάντηση.
Πρόσθεσε ότι η άμυνα-στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών θα μπορούσε να εγγυηθεί την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
Ο ίδιος τόνισε ότι όλες οι χώρες στην Ασία και την Ωκεανία να επωμιστούν την ευθύνη για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

«Σήμερα, οι ξένοι ανάμιξη και την έλλειψη σεβασμού για την εθνική κυριαρχία των χωρών έχουν μετατρέψει την περιοχή της Μέσης Ανατολής σε ένα φυτώριο της κρίσης και της ανασφάλειας στον κόσμο και οδήγησε  [την εμφάνιση] της τρομοκρατίας και της εξάπλωσης της σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Dehqan .
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και ορισμένες περιφερειακές χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατία και η μάστιγα ξεχειλίζει στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, καθώς και σε άλλες περιοχές.
«Σήμερα, η απειλή της Daesh και της τρομοκρατίας έχει μετατραπεί σε μια σημαντική περιφερειακή και διεθνής πρόκληση», δήλωσε ο υπουργός ιρανική άμυνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μήπως θέλουν να ξεχάσουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κυπρου, με την υποστήριξη των ΗΠΑ; 20 Ιούλη 1974...
20 Ιούλη 1974: Η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κυπρο!
20 Ιούλη 1974 - 20 Ιούλη 2017: 43 χρόνια Κατοχής, 43 χρόνια Αντίστασης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ διακόπτουν το πρόγραμμα της Cia για εξοπλισμό της Αλ Κάιντα!
Ο Trump τελειώνει το συγκεκαλυμμένο πρόγραμμα της CIA για να οπλίσει τους ισλαμοφασιστες εναντιον  του Assad στην Συρία, μια κίνηση που επιδιωκε η Μόσχα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Σήμερα Πεμπτη στις 7 το απόγευμα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης προχωρούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), σήμερα Πεμπτη στις 7 το απόγευμα.
Για την καλύτερη οργάνωση της καθόδου των οικογενειών στο υπουργείο έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ., με βάση τα παραρτήματα των φορέων: Για τα Νότια στο μετρό της Δάφνης. Τα Δυτικά στο μετρό Αγ. Αντώνιος. Τα Βόρεια στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας. Από τον Πειραιά στο σταθμό του Ηλεκτρικού. Κεντρική προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.
Οι φορείς που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση διεκδικούν: Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους. Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - Αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αμεση δημιουργία κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Οι φορείς προειδοποιούν την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου για σήμερα ότι «δεν θα φύγουμε από το υπουργείο αν δεν αποσπάσουμε συγκεκριμένη δέσμευση για άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καταβληθούν τώρα τα οφειλόμενα προς τους γονείς, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να συνεχίσουν τις θεραπείες τους».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντιδράσεις της Ρωσίας για το «νέο κράτος»
«Προσωπική πρωτοβουλία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, την ιδέα για τη δημιουργία στην Ουκρανία νέου κράτους, της «Μικρής Ρωσίας» (Malorossiya), που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο. Θυμίζουμε ότι η κίνηση παρουσιάστηκε στις 18/7, ως συμφωνία εκπροσώπων 16 περιφερειών της Ουκρανίας (και από τις δυτικές περιοχές), που συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Ντονέτσκ και αποφάσισαν να ιδρυθεί το νέο ανεξάρτητο κράτος, γιατί η σημερινή μορφή της Ουκρανίας και ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Ο Πεσκόφ είπε ότι πληροφορήθηκαν την πρωτοβουλία από τον Τύπο και ότι η Ρωσία μένει δεσμευμένη στη συμφωνία του Μινσκ. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο «Ιταρ Τας», η  ΛΔ του Λουγκάνσκ, διά του επικεφαλής της, Ιγκόρ Πλοτνίσκι, έχει επιφυλαχτεί να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία και σύμφωνα με δήλωσή του «μένει δεσμευμένη στη συμφωνία του Μινσκ και θα συνεχίσει να επιμένει στην τήρησή της και από την ουκρανική πλευρά».
Ενδιαφέρον όμως έχουν και δύο ακόμα δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής στη λεγόμενη Ομάδα Επαφής για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, Μπορίς Γκρισλόφ, αναφερόμενος στο νέο κράτος, έκανε λόγο για κίνηση «που δεν πρέπει να θεωρηθεί ως διατύπωση πραγματικής πολιτικής. Αντιβαίνει τις συμφωνίες του Μινσκ και είναι περισσότερο μια πρόταση συζήτησης χωρίς νομικά αποτελέσματα». Από την άλλη ο σύμβουλος του Πούτιν, Βλαντισλάβ Σουρκόφ, φέρεται σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ντονμπάς (των Λαϊκών Δημοκρατιών) να δήλωσε ότι η «πρωτοβουλία αναδεικνύει την πάλη του Ντονμπάς όχι μόνο για το ίδιο, όχι για την απόσχιση αλλά για την ενότητα της Ουκρανίας, και αυτό είναι το "κλειδί" αυτού που ονομάζεται κράτος της "Μικρής Ρωσίας"». Εμφανίζεται δε να χαρακτηρίζει την όλη ιδέα χρήσιμη, γιατί «κάθε πόλεμος έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο, τα σλόγκαν και τις ουτοπίες του. Το Κίεβο έχει την ευρω-ουτοπία του και το Ντονέσκ απαντάει με την ιδέα της Μικρής Ρωσίας».
Υπενθυμίζουμε ότι ο προτεινόμενος σχεδιασμός του νέου κράτους, που απέρριψε η ουκρανική πλευρά, κάνει λόγο για 3χρονη μεταβατική περίοδο έως την εγκαθίδρυσή του, κατά την οποία θα χρειαστεί να εγκριθεί νέο Σύνταγμα και να υπάρξει «κράτος δικαίου», πάντα φυσικά στο πλαίσιο του καπιταλισμού.
Κατά τα άλλα, και χτες συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου σε κατοικημένες περιοχές στα ανατολικά της χώρας, με έναν πολιτοφύλακα στο Ντονέτσκ νεκρό, και αρκετές υλικές ζημιές σε πάνω από 40 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ, που έχει μείνει στα χαρτιά από τότε που υπογράφηκε, το Φλεβάρη του 2015.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κλήση για διαμαρτυρία του Τούρκου πρέσβη
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκιση έξι ακτιβιστών, εκ των οποίων ένας είναι Γερμανός. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ, είπε ότι ο υπουργός Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διέκοψε τις θερινές διακοπές του και επιστρέφει στο Βερολίνο, όπου θα έχει κατεπείγουσες διαβουλεύσεις «για τις ενέργειες και τα μέτρα» που μπορούν να ληφθούν με αφορμή «τη δραματική επίταση των τουρκικών πράξεων» καταστολής, συνέχισε. Ο Σέφερ χαρακτήρισε «παράλογο» το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές διέταξαν την κράτηση του Γερμανού ακτιβιστή με την υποψία ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του ακτιβιστή, τονίζοντας - σύμφωνα με την «Ντόιτσε Βέλε» - ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει άμεσα και απευθείας να «ακούσει» την οργή της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και τις «κρυστάλλινες προσδοκίες» της, αυτή τη φορά «χωρίς διπλωματικές ευγένειες». Μάλιστα, ο Σέφερ πρόσθεσε ότι «δυστυχώς έχουμε διαρκώς αιτίες για να συζητάμε την κατάσταση των πολιτικών ελευθεριών και της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Τουρκία» και ότι «θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να επαναθεωρήσουμε τη βοήθεια (της ΕΕ) υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων».
Οι γερμανο-τουρκικές τριβές δυνάμωσαν τον τελευταίο καιρό, με αφορμή και την παρεμπόδιση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, απ' όπου τελικά τα γερμανικά στρατεύματα αποχώρησαν για να πάνε στην Ιορδανία. Αντίστοιχη «εμπλοκή» προέκυψε και με σχεδιαζόμενη επίσκεψη Γερμανών βουλευτών στη βάση στο Ικόνιο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ ΣΤO ΠEKINO
Η Κίνα ανακοίνωσε πρωτοβουλίες και για το Παλαιστινιακό
ΠΕΚΙΝΟ.--
Η Κίνα θα φιλοξενήσει ένα συμπόσιο για την ειρήνη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ αργότερα μέσα στο 2017, για να συμβάλλει στη «σοφία» που απαιτείται για την επίλυση του Παλαιστινιακού, τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, που συνάντησε χτες στο Πεκίνο τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.
Ο Αμπάς ολοκληρώνει σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα, ενώ το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι διεργασίες για το Παλαιστινιακό (βλέπε πρόσφατες επαφές Αμπάς αλλά και Νετανιάχου στη Γαλλία, πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τραμπ για το ίδιο ζήτημα κ.τ.λ.).
Μάλιστα, ο Σι πρόσθεσε ότι η Κίνα έχει τη βούληση να πάρει μέρος και να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τις προσπάθειες για μια πολιτική διευθέτηση του Παλαιστινιακού, γι' αυτό και «η Κίνα προτείνει την έναρξη ενός τριμερούς μηχανισμού διαλόγου με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, για να προχωρήσουν μεγάλα σχέδια που θα στηρίξουν την παλαιστινιακή πλευρά».
Ο Σι ανέφερε και ότι το Πεκίνο στηρίζει την επίλυση του Παλαιστινιακού στη βάση της δημιουργίας δύο κρατών, χωρίς να ξεχάσει να επικαλεστεί αποφάσεις του ΟΗΕ που βέβαια αξιοποιούνται κατά το δοκούν στην ανάπτυξη ευρύτερων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Την ίδια στιγμή, ο Κινέζος ηγέτης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η χώρα του θεωρεί Παλαιστίνη και Ισραήλ βασικούς «εταίρους» της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη - Ενας Δρόμος», δηλαδή των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών σύνδεσης Ανατολής - Δύσης, όπου τα ανερχόμενα κινεζικά κεφάλαια προσδοκούν να ενισχύσουν τη θέση τους διεθνώς. «Η Κίνα θα στηρίξει ικανές και προικισμένες εταιρείες που θα διεξάγουν κοινές επενδύσεις με την Παλαιστίνη για αποτελέσματα αμοιβαίου οφέλους», υπογράμμισε ο Σι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιδράσεις στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Οι νέες οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στο Ιράν είναι αντίθετες με τη συμφωνία για τα πυρηνικά που υπογράφτηκε το 2015, υποστήριξε χτες ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, τονίζοντας ότι η χώρα του θα «αντισταθεί» σε αυτές.
«Μερικές από τις ενέργειες των Αμερικανών είναι εναντίον του πνεύματος και ακόμη και του γράμματος της πυρηνικής συμφωνίας. Θα αντισταθούμε σε αυτά τα σχέδια και στις ενέργειες», τόνισε ο Ροχανί.
Μάλιστα, προχτές, το ιρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε να συζητήσει τη λήψη μέτρων ως αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ. Ενα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η αυξημένη χρηματοδότηση του βαλλιστικού προγράμματος.
Επίσης, ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, είπε ότι είναι οι ΗΠΑ που παραβιάζουν τη διεθνή συμφωνία (Joint Comprehensive Plan of Action - JCPOA) και ότι αν αυτό συνεχιστεί, «το Ιράν έχει (και) άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης από τη συμφωνία». Υποστήριξε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν είναι από τη φύση του αμυντικό και ότι η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ζαρίφ έκανε παρέμβαση για το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, χαρακτηρίζοντάς το «λάθος επιλογή». Εκφράζοντας την ανησυχία της Τεχεράνης για πιθανό ευρύτερο «ντόμινο» αποσχιστικών τάσεων (και στο Ιράν υπάρχει μεγάλη κοινότητα Κούρδων), είπε ότι ο αντίκτυπος του δημοψηφίσματος στην ασφάλεια του Ιράκ και όλης της περιοχής θα είναι καταστροφικός. «Εμείς τους λέμε (στους Κούρδους του Ιράκ) ότι είναι λανθασμένη απόφαση και νομίζω ότι όλες οι χώρες της περιοχής συναινούν στο θέμα αυτό».

Μιλώντας σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης «Εξωτερικές Σχέσεις» στη Νέα Υόρκη και απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Ιράν - Σ. Αραβίας, ο Ζαρίφ είπε: «Δεν πρέπει να υπάρχει διαμάχη, δεν χρειάζεται να υπάρχει διαμάχη. Δεν χρειάζεται να προσπαθεί ο ένας να αποκλείσει τον άλλο από το (ευρύτερο γεωπολιτικό) πεδίο στη Μέση Ανατολή... Ελπίζουμε ότι αν δεν συμφωνήσουμε μεταξύ μας για την κατάσταση στην Υεμένη ή για την κατάσταση στη Συρία, μπορούμε ακόμα να εργαστούμε από κοινού για να τερματιστούν αυτές οι καταστάσεις... Το Ιράν αποτελεί ένα σοβαρό εταίρο για όλες αυτές τις χώρες (σ.σ. Σ. Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Αίγυπτος κ.τ.λ.) όσον αφορά τον πόλεμο ενάντια σε έναν κοινό εχθρό...».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017
Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες σε διαδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς της PEPSICO 

1 σχόλιο:

e-h είπε...


La revista de cultura cubana La Jiribilla nos propone esta semana el
Especial titulado De traspasos, teatros y convivencias, a propósito de
la reciente celebración del Laboratorio Internacional de Verano
Traspasos Escénicos. Destacan aquí una entrevista al crítico, profesor y
gestor del evento, Eberto García Abreu; un extenso diálogo con dos
figuras fundamentales dentro del pensamiento escénico mundial: José
(Pepe) Bablé y Jorge Dubatti; así como valoraciones de Rubén Darío
Salazar, Vivian Martínez Tabares y otros exponentes del teatro cubano
actual. En esta edición, La Jiribilla continúa su acercamiento a la
realidad política y social en Venezuela, con la publicación de los
textos “Lo que no debe olvidar (otra vez) la izquierda latinoamericana”,
de Harold Bertot Triana y “A no callar los actos de terrorismo”, de Juan
Carlos Monedero. Con motivo del 95 aniversario del natalicio de la
poetisa Carilda Oliver Labra, se incluye también una selección de su
obra; mientras la sección El Libro propone una reseña sobre Kenoma, de
Toni Armenteros, a quien se dedica también el espacio El Cuento.
Completan esta entrega una aproximación a la expo Mírame así. Habaneras
y guajiros de Servando Cabrera Moreno, un artículo sobre el músico
cubano Mario Daly, y el texto “Con devoción, para Piñera”, a propósito
del estreno en Pinar del Río de una pieza inédita de su autoría y la
inauguración de una sala-teatro con su nombre.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu

Κούβας περιοδικό για τον πολιτισμό Jiribilla προτείνει αυτή την εβδομάδα
Ειδική τίτλο μεταφοράς, θέατρα και Συνύπαρξη, επίκαιρο από
την πρόσφατη γιορτή του Διεθνούς Εργαστηρίου Καλοκαίρι
Μεταφορές Performing Arts. Σταθείτε εδώ για μια συνέντευξη με τον κριτικό, καθηγητής και
διευθυντής της εκδήλωσης, Eberto García Abreu? εκτενή διάλογο με τα δύο
βασικά στοιχεία στο εσωτερικό της σκέψης παγκόσμια σκηνή: José
(Πέπε) Bablé και Jorge Dubatti? και οι αξιολογήσεις των Rubén Darío
Salazar, Βίβιαν Martínez Tabares και άλλους υποστηρικτές της Κούβας θεάτρου
σήμερα. Σε αυτή την έκδοση, η Jiribilla συνεχίζει την προσέγγισή της για την
πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στη Βενεζουέλα, με τη δημοσίευση των
κειμένων «Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε (και πάλι) η Λατινικής Αμερικής αριστερά , »
Χάρολντ Bertot Triana και «Α δεν παραμένει σιωπηλός σε πράξεις τρομοκρατίας «από τον Juan
Carlos MONEDERO. Για να σηματοδοτήσει την 95η επέτειο από τη γέννηση του
ποιητή Carilda Oliver Labra, και περιλαμβάνει μια επιλογή από το
έργο? ενώ το τμήμα Βιβλίο προτείνει την επανεξέταση των Kenoma του
Toni Armenteros, ο οποίος Tale χώρος είναι επίσης αφιερωμένο.
Η ολοκλήρωση αυτή δίνει μια ένδειξη για την εμφάνιση και expo. Habaneras
και guajiros της Servando Cabrera Moreno, ένα άρθρο για το μουσικό
Κούβας Mario Daly, και το κείμενο «Με αφοσίωση στην Πινιέρα», επίκαιρος
της Pinar del Río πρεμιέρα ανέκδοτο κομμάτι της δικής του και το
άνοιγμα ενός σάλα θέατρο με το όνομά του.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu