Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τεταρτη 19 Ιουλιου 2017


ΗΠΑ εκει πετυχανε αλλη μια νικη στον αμερικανικο καννιβαλισμο ..αφου εχει ποινικοποιηθει το να δινεις φαγητο και νερο στους αστεγους,τωρα φτιαξανε ειδικες φυλακες για αστεγους ...
λαμπρα,σε λιγο και μεις στην Ευρωπη των ανθρωπινων δικαιωματων θα απολαυσουμε τον αγνο καννιβαλιστικο Αμερικανικο καπιταλισμο
χαιλ Τραμπ !

Πόλη Ανεγείρει Φυλακή Στρατόπεδο για να Εξετάσει Αστέγους - Κόβοντας τους Τροφή Και Νερό
15 ΦΛΕΒΆΡΗ, 2017
Santa Ana, CA - Η πόλη της Santa Ana έχει καταλήξει σε ενα καινοτόμο και δεσποτικό τρόπο διατήρησης άστεγου πληθυσμού τους υπό έλεγχο - φυλακίζουν τους. Η πόλη είναι τώρα το κόμματι σε μια ομοσπονδιακή μήνυση κατά παράλογο κατάσχεση, παράνομη φυλάκιση, καθώς και  παραβιάσεις στην εν λόγω διαδικασία.
Ανηφορίζοντας την αγωγή για λογαριασμό του Μιχαήλ Diehl, ο οποίος έχει ζήσει στον καταυλισμό για τρία χρόνια, είναι η ACLU της Νότιας Καλιφόρνιας. Η αγωγή απαιτεί την άμεση απομάκρυνση των περιφράξεων 6-πόδι-ψηλό αλυσίδα-σύνδεση περίφραξη σε 75-100 άτομα και τα υπάρχοντά τους.
«Δράσεις Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν μόνο περιοριστει παράνομα την ελευθερία των αστέγων που ζουν στον καταυλισμό, αλλά τους έχουν επίσης  κόψει το ρεύμα και την πρόσβαση σε τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη απειλώντας έτσι την υγεία τους και την ευημερία», η μήνυση στο κράτος .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπογραφες!!!
Προστατεύστε τις ελληνικές θάλασσες

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Ο Κορινθιακός πνίγεται στις τσούχτρες. Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Με αυτούς τους ρυθμούς υπεραλίευσης και μόλυνσης, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν νεκρές θάλασσες.

Υπάρχει όμως ελπίδα: Αυτήν τη στιγμή, το Υπουργείο εξετάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και άλλων 60 θαλάσσιων περιοχών που, αν εγκριθεί, θα τριπλασιάσει τη προστατευόμενη θαλάσσια έκταση της Ελλάδας!

Όμως μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αντιδρούν στο ζωτικό σχέδιο. Είναι στο χέρι όλων μας να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις τους!

Η διαβούλευση κλείνει σε λίγες μέρες. Βοήθησε να πλημμυρίσουμε το Υπουργείο με χιλιάδες φωνές στήριξης, για να δώσουμε στις ελληνικές θάλασσες μια ευκαιρία να γεμίσουν ξανά ζωή.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/save_the_greek_seas_11/
Προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη:
Ως πολίτες, στηρίζουμε το σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και των υπόλοιπων περιοχών που προτείνονται για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με επιστήμονες, τοπικές κοινότητες και αρχές για την αποτελεσματική εφαρμογή, φύλαξη και περαιτέρω επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών. Η θάλασσα είναι ο εθνικός μας θησαυρός. Δώστε της μια ευκαιρία να γεμίσει ξανά ζωή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για το Ισραήλ υπάρχει η Ελλάδα και τα νησιά, αφού τα νησιά δεν είναι Ελληνικά.
Επίσης το Ισραήλ φρόντισε και μας έφτιαξε μία καινούρια σημαία με τρεις πολύ όμορφες κυμματιστές γραμμές.
Περαστικά μας
https://www.facebook.com/greeceislands/?pnref=story.unseen-section
Αγόρασε και εσύ ένα νησί τώρα που προλαβαίνεις.
Ξεπουλάμε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ"
Κι όμως! Όλα τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα για τα οποία περηφανεύεται η Αριστερά σ' αυτόν τον τόπο, από τη δεκαετία του 1960 και μετά, συνδέονται άμεσα με πρωτοβουλίες αυτών που χαρακτηρίζονται "αριστεριστές". Για να επικριθούν ως τυχοδιώκτες και εκτός πραγματικότητας.
- Τα Ιουλιανά του 1965 πήραν τον χαρακτήρα της εξέγερσης ακριβώς λόγω της απείθειας της πλειονότητας των διαδηλωτών στην κατεύθυνση της ΕΔΑ για ειρηνικές κινητοποιήσεις. Και την απείθεια αυτή καλλιεργούσαν συνειδητά οι τότε "Κινέζοι" της "Αναγέννησης" και των ΦΝΧ του Ψυρούκη, οι τροτσκιστές, οι λαμπράκηδες σύντροφοι του Πέτρουλα που ίδρυσαν την ΠΑΝΔΗΚ, και άλλοι διαφωνούντες, κυρίως από τις οργανώσεις οικοδόμων της ΕΔΑ.
- Η εξέγερση του Νοέμβρη του '73 έγινε κόντρα στις κατευθύνσεις του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσ., όταν οι μικρές δυνάμεις των παράνομων ακροαριστερών οργανώσεων συναντήθηκαν με το νεολαιίστικο και λαϊκό αυθόρμητο. Συμπαρασύροντας και τους αγωνιστές των δύο Κ.Κ. και κυρίως τις νεολαίες τους, και υποχρεώνοντάς τα να στηρίξουν την εξέγερση.
- Το επικό κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού έγινε σε αντίθεση με το ΚΚΕ, ενώ το ΚΚΕ εσ. προσπαθούσε να το κρατήσει στο πλαίσιο της ασφυκτικής νομιμότητας που επέτρεπε ο καραμανλισμός.
- Η πρώτη μεγάλη νίκη του μεταδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, με τις καταλήψεις του 1979, πραγματοποιήθηκε και πάλι σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις των δύο ΚΚΕ. Και στο κίνημα αυτό πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις της τότε εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
- Αλλά και στις μέρες της ντροπής, όταν η επίσημη Αριστερά, ως ενιαίος Συνασπισμός, συμμετείχε στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα, ήταν η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά που έσωσε την τιμή του αριστερού κινήματος αυτού του τόπου. Στην οποία είχαν προστεθεί πια και η αριστερά του διαλυμένου ΚΚΕ εσ. (το ΚΚΕ Εσ. / Ανανεωτική Αριστερά) και οι σύντροφοι που αποχώρησαν από το ΚΚΕ και συγκρότησαν το ΝΑΡ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεχίζουμε...
31.05.2017, 21:04
Η Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας καθιερώθηκε το 2009, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF), την τελευταία Τετάρτη κάθε Μαΐου. Δεν μπορεί να μην τρομάζεις στο άκουσμά της. Τρόμαξα, φοβήθηκα όταν μου ανακοινώθηκε ότι πάσχω.
Θυμίζουμε στους υγιείς φίλους ότι υπάρχει και αυτή η πάθηση με τα χίλια πρόσωπα, θυμίζουμε σε μας που πάσχουμε ότι παλεύουμε, ότι νικάμε, ότι μάθαμε να ζούμε μαζί της. Προσπαθούμε, περπατάμε, γελάμε, «χορεύοντας» με τη μοίρα μας, σε ένα σύστημα υγείας που μας απορρίπτει, που μας αγνοεί. Γινόμαστε κάθε μέρα πιο σοφοί πιο δυνατοί... Εκτιμάμε, αγαπάμε πιο πολύ τη ζωή.
ΥΓ. Στηριζόμαστε (ακόμα) στο ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ. Το προσωπικό εκεί παλεύει με τις αντίξοες συνθήκες της εποχής. Περικοπές παντού. Οσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στη Χρύσα Χρυσοβιτσάνου. Ειδική νοσηλεύτρια. Με την ψυχή της βοηθάει όποιον βρεθεί σε ανάγκη. Μια γυναίκα που στηρίζει τους ασθενείς, που τους δίνει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία, χαμόγελο. Συνεχίζουμε...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΡΣΙ στο Χαλέπι/Συρία: αποκεφαλισμός παιδιού από μέλη οργάνωσης ανταρτών
ΠΕΡΣΙ 19 Ιουλίου 2016 σχολιαζε
''Κυκλοφορεί στο twitter ένα ανατριχιαστικό βίντεο όπου φαίνονται αντάρτες της Nour al-Din al-Zenki που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ και το Free Syrian Army, να αποκεφαλίζουν έναν μικρό μαχητή της αλεβίτικης πολιτοφυλακής Al Quds στο Χαλέπι της Συρίας ο οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 13 χρονών, αφού πρώτα τράβηξαν βίντεο από την σύλληψη του..
Εύχομαι ολόψυχα ο Άσσαντ να τους λιώσει και να πα να γαμηθεί το political correct''
*Ο μικρος μαχητης ηταν Παλαιστινιος (το αγόρι αποκεφαλίστηκε από μέλη της οργάνωσης ανταρτών Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι που στηριζουν και χρηματοδοτουν οι ΗΠΑ , σε δημόσιο δρόμο, στη συνοικία αλ Μάσαντ, στο Χαλεπι ,συνοικια την οποία ελέγχουν οι ''μετριοπαθεις''αντάρτες.
Στο βίντεο οι αντάρτες κατηγορούν το παιδί ότι ανήκει στις Ταξιαρχίες αλ Κουντς (σ.σ. της Ιερουσαλήμ), μια παλαιστινιακή οργάνωση της Συρίας που πρόσκειται στον  Άσαντ, και λένε πως αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών βόρεια του Χαλεπιού, στις οποίες αναμετρήθηκαν αντάρτες με μαχητές πιστούς στο καθεστώς.
Όμως οι Ταξιαρχίες αλ Κουντς διέψευσαν κατηγορηματικά ότι το παιδί αυτό ανήκε στο κίνημα και τόνισαν ότι επρόκειτο για ένα προσφυγόπουλο από την Παλαιστίνη ηλικίας 12 ετών.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σολωμός Σολωμού, δολοφονήθηκε, επειδή τόλμησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία, λίγο έξω από την Αμμόχωστο, που είναι το σπίτι του. Ο γυαλλάκιας που τον πυροβόλησε είναι σήμερα ένας από τους συνεργάτες και συμβούλους του "ειρηνοποιού" Ακκιντζί. Ο Κενάν Ακίν.
Τόσο τυφλοί και επικίνδυνοι είστε λοιπόν, που τον φιλοφασισμό σας δεν τον κρύβετε καν, μισθωτοί του Ερτογάν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ !
Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι μεταξύ άλλων να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, όπως και τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και παραχώρησή της σε ιδιώτες, το οποίο σημαίνει απολύσεις εργαζομένων συμβασιούχων.
Ασφαλώς καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη γραμμή των ''συνεργαζόμενων'' είναι και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τις βλέψεις όλων όσοι τόσο καιρό προωθούσαν τη δήθεν «ελληνογερμανική φιλία» και διοργάνωναν φιέστες με τον κ. Φούχτελ. Ποιος τους πιστεύει πια, όταν διατείνονται ότι θα υπερασπιστούν τους πολίτες, τις δημόσιες δομές, τα κοινωνικά αγαθά και, κυρίως, την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
Η Βενεζουέλα θα αναθεωρήσει σε βάθος τις σχέσεις με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ

Καράκας, 18 Ιουλίου. AVN. Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Σαμουέλ Μονκάδα, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα αναθεωρήσει σε βάθος τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η βορειοαμερικανική χώρα απείλησε να επιβάλει «ισχυρές και άμεσες» οικονομικές κυρώσεις ενάντια στη χώρα αν προχωρήσει η Συντακτική Εθνοσυνέλευση, της οποίας οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου.
«Σύμφωνα με οδηγία του Προέδρου Μαδούρο θα αναθεωρήσουμε σε βάθος τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δεν θα επιτρέψουμε να μας ταπεινώνουν ξένες χώρες» σημείωσε από το Υπουργείο Εξωτερικών, στο Καράκας, αφού διάβασε μία ανακοίνωση στην οποία η Βενεζουέλα απορρίπτει την παρέμβαση του Λευκού Οίκου.Ο Μονκάδα υπογράμμισε ότι αυτή η απειλή αποτελεί «μία μαύρη μέρα στις σχέσεις» μεταξύ όχι μόνο των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας, αλλά και με τη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, κατηγόρησε την Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη ενός ακόμη σταδίου οικονομικών και μονoμερών κυρώσεων ενάντια στη χώρα.
«Η Κυβέρνηση Τραμπ υπερβαίνει το διεθνές δίκαιο εξ ολοκλήρου και πράττει μονομερώς ενάντια στη φωνή ενός λαού που συμμετείχε μαζικά στην εκλογική δοκιμασία. Αυτό είναι δείγμα της απόλυτης μεροληψίας της με κύκλους της βίαιης βενεζουελάνικης δεξιάς» δήλωσε, και παράλληλα κάλεσε τον λαό και τους Βενεζουελάνους διπλωμάτες ανά τον κόσμο να ενωθούν στην υπεράσπιση της πατρίδας.
Λεπτά πριν από αυτές τις δηλώσεις, ο Μονκάδα διάβασε την ανακοίνωση στην οποία η βενεζουελάνικη Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ, με την απειλή να επιβάλουν κυρώσεις, δείχνουν προκλητικά «την απόλυτή τους μεροληψία με βίαιους και ακραίους κύκλους της βενεζουελάνικης πολιτικής, οι οποίοι υποστηρίζουν την χρήση της τρομοκρατίας για τη ρήξη μίας λαϊκής και δημοκρατικής Κυβέρνησης».«Η ηθική μικρότητα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης παρέσυρε τον πρόεδρο Τραμπ να επιτίθεται ανοιχτά ενάντια μίας λατινοαμερικάνικης χώρας. Δεν ξέρουμε ποιος μπόρεσε να συντάξει, πόσο μάλλον να επιτρέψει, μια ανακοίνωση με τόση εννοιολογική και ηθική πενία», λέει το κείμενο.
Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι το «λεπτό δημοκρατικό πέπλο της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης έπεσε» και αποκάλυψε επίσης «τη θηριώδη παρεμβατική δύναμη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία ήταν πίσω από τη βία που υποφέρει ο λαός της Βενεζουέλας τους τελευταίους τέσσερις μήνες».
Γι’ αυτό έκανε έκκληση στους λαούς της περιοχής και του κόσμου «να καταλάβουν το μέγεθος της βάναυσης απειλής που περιέχει η αυτοκρατορική ανακοίνωση και να υπερασπιστούν την κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία».
Η εθνική Κυβέρνηση επανέλαβε ότι η προκήρυξη της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης προβλέπεται από το Σύνταγμα και αφορά μόνο τον λαό της Βενεζουέλας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
Eκτεταμένη απάτη στο λεγόμενο “δημοψήφισμα” της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

O επικεφαλής της Εκλογικής Καμπάνιας “Ζamora 200” (για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση) στη Βενεζουέλα κατήγγειλε σωρεία παρατυπιών κατά την διεξαγωγή του αντισυνταγματικού λεγόμενου δημοψηφίσματος που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση.
«Υπήρχαν άνθρωποι που ψήφισαν πολλές φορές και σε διαφορετικά μέρη, μόνο ένα άτομο ψήφισε 17 φορές. Ψήφισαν παιδιά 10 ετών, ψήφισαν χιλιάδες αλλοδαποί, Αυστριακοί, Βραζιλιάνοι, Αμερικανοί. Στο εξωτερικό, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 101.000 ψηφοφόροι, η αντιπολίτευση δήλωσε ότι ψήφισαν 693.000”
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης στρατηγικής και προπαγάνδας της Καμπάνιας “Ζamora 200” για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση, Χόρχε Ροντρίγκες, κατήγγειλε την Δευτέρα την χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την βενεζολάνικη δεξιά κατά την διάρκεια του αντισυνταγματικού αυτού “δημοψηφίσματος”.
“Υπήρξαν άνθρωποι που ψήφισαν πολλές φορές και σε διαφορετικά μέρη. Μόνο ένα άτομο, ψήφισε 17 φορές”, κατήγγειλε ο Ροντρίγκες, σημειώνοντας ότι με αυτά τα ψέματα η δεξιά προσπάθησε να συνεχίσει την πρόκληση βίας στη Βενεζουέλα.
Επεσήμανε επίσης ότι στη διαβούλευση της αυτοαποκαλούμενης “Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας” (MUD)ψήφισαν παιδιά 10 ετών καθώς και άτομα που δεν είχαν την βενεζολάνικη υπηκοότητα, “ψήφισαν Αυστριακοί, Βραζιλιάνοι, Αμερικάνοι, χιλιάδες ανήλικοι, ενώ στο εξωτερικό, που είναι εγγεγραμμένοι 101.000 στους εκλογικούς καταλόγους, η αντιπολίτευση δήλωσε ότι ψήφισαν 693.000 άτομα. Χωρίς εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, δεν μπορούν να ξέρουν πόση ήταν η συμμετοχή […] Πως μπορούν να ξέρουν ότι είναι διαφορετικά πρόσωπα; Από τον αριθμό της κάρτας; Aπό το όνομα; Aπό το αποτύπωμα;”, αναρωτήθηκε ο Ροντρίγκες.
Παρ' όλα αυτά είπε - οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εσωτερική διαβούλευση του κόμματος MUD, έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ειρήνης, μόνο που οι ηγέτες τους δεν θέλουν να το αποδεχτούν.
Τέλος, σημείωσε ότι κάθε εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα, από την εκλογή της “Βασίλισσας του Καρναβαλιού” μέχρι τις προεδρικές εκλογές, έχει 5 συγκεκριμένα βήματα, από τα οποία σε αυτό το “δημοψήφισμα” η MUD δεν ακολούθησε κανένα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποινική δίωξη κατά του γνωστού Κλεομένη για βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 17:44
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου «πατέρα Κλεομένη» και άλλων τριών ατόμων για την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες την Δευτέρα το μεσημέρι επικόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ στην συνέχεια επικόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν στη ρίψη αυγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτοί είναι οι εξωπραγματικοί μισθοί του BBC
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 18:01
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των μισθών των τηλεπαρουσιαστών του BBC, η οποία ήρθε έπειτα από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της διαφάνειας και τη σχέση ποιότητας-τιμής στον βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το BBC χρηματοδοτείται από έναν ειδικό φόρο, κάτι σαν το «τέλος ΕΡΤ».
Τα ποσά που ανακοινώθηκαν... ζαλίζουν! Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το ίδιο το BBC, υπάρχει δημοσιογράφος που αμείβεται με 2,25 εκατ. λίρες ετησίως, δηλαδή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ!
H λίστα με τους καλύτερους αμειβόμενους στο BBC έχει ως εξής:
1. Κρις Έβανς, πρώτος στη λίστα, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, αμείβεται με 2,25 εκατ. λίρες ετησίως (δηλαδή περίπου 2,5 εκατ. ευρώ).
2. Γκάρι Λίνεκερ, δεύτερος στη λίστα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, με ετήσιο μισθό 1,8 εκατ. λιρών (2 εκατ. ευρώ). Ο Λίνεκερ παρουσιάζει την εκπομπή «Match of the Day».
3. Γκράχαμ Νόρτον, τρίτος, αρκετά πιο πίσω σε μισθό, ο γνωστός παρουσιαστής talk show, με απολαβές 900.000 λιρών (1 εκατ. ευρώ) ετησίως. Ο Νόρτον παρουσιάζει και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για το BBC.
Ακολουθούν:
4. Τζέρεμι Βάιν 750.000
5. Τζον Χάμφρις 650.000
6. Χιου Έντουαρντς 600.000
7. Στιβ Ράιτ 550.000
8. Κλαούντια Βίνκλεμαν 500.000
- Ματ Μπέικερ 500.000
9. Νίκι Κάμπελ 450.000
- Άντριου Μαρ 450.000
- Στίβεν Νόλαν 450.000
- Άλαν Σίρερ 450.000
- Άλεξ Τζόουνς 450.000
10. Φιόνα Μπρους 400.000
Συνολικά, 96 υπάλληλοι του BBC λαμβάνουν πάνω από 150.000 λίρες τον χρόνο για τη δουλειά τους, ποσό μεγαλύτερο δηλαδή από αυτό που εισπράττει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας απαιτεί εξηγήσεις για τη δολοφονία γυναίκας από αστυνομικούς στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 02:15
Ο θάνατος μιας Αυστραλής από τα πυρά ενός αστυνομικού στη Μινεάπολις το Σαββατοκύριακο είναι «συγκλονιστικός και ανεξήγητος», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ χθες, προσθέτοντας ότι οι Αυστραλοί διπλωμάτες ζητούν εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές.
Η Τζαστίν Νταμόντ, με καταγωγή από το Σίδνεϋ, πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό τα μεσάνυχτα περίπου του Σαββάτου (τοπικής ώρας) αφότου είχε καλέσει η ίδια την αστυνομία για έναν πιθανό βιασμό πίσω από το σπίτι της σε μια ήσυχη γειτονιά στην πολιτεία Μινεσότα.
Ο Τέρνμπουλ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή χθες το πρωί στην Αυστραλία (Τρίτη βράδυ στις ΗΠΑ) ότι ο ίδιος και ο γενικός πρόξενος της Αυστραλίας στο Σικάγο "ζητούν απαντήσεις".
«Πώς μπορεί μια γυναίκα που ζητά βοήθεια στον δρόμο, φορώντας τις πυτζάμες της, να δεχθεί πυροβολισμούς κατ' αυτόν τον τρόπο»; ρώτησε σε συνέντευξη με τον σταθμό Nine Network. «Αποτελεί συγκλονιστικό φόνο, και, ναί, απαιτούμε απαντήσεις, εκ μέρους της οικογενείας της», είπε.
Το Γραφείο Εγκληματικών Συλλήψεων της Μινεσότα, υπεύθυνο για την αξιολόγηση επεισοδίων με πυροβολισμούς που αφορούν την αστυνομία στην πολιτεία, έκανε έκκληση στο κοινό για τυχόν βίντεο του επεισοδίου και είπε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη γυναίκα - τον οποίο τα τοπικά μέσα κατονομάζουν ως Μοχάμεντ Νουρ - και άλλος ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο περιπολικό μαζί του έχουν τεθεί σε αναγκαστική άδεια.
Η Νταμόντ, η οποία ήταν αρραβωνιασμένη με Αμερικανό τον οποίο θα παντρευόταν τον Σεπτέμβριο, πέθανε από τραύμα που προκλήθηκε από πυροβολισμό στην κοιλιά, είπε το γραφείο του ιατροδικαστή της περιοχής, το οποίο χαρακτήρισε τον θάνατό της φόνο.
Η δήμαρχος της Μινεάπολις, Μπέτσι Χόντζες, και το παράρτημα της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών της Αμερικής (ACLU) στην πόλη εξέφρασαν δημόσια την απορία γιατί δεν ήταν ανοιχτές οι φορητές κάμερες των αστυνομικών και η κάμερα στο ταμπλό του περιπολικού.
Η διοικητής της αστυνομίας της πόλης χαρακτήρισε τον θάνατο της Νταμόντ "τραγικό" και υποσχέθηκε έρευνα με πλήρη διαφάνεια, ενώ ο δικηγόρος του Νουρ, Τομ Πλάνκετ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Νουρ στην οικογένεια, μέσω γραπτής δήλωσης. Η δήλωση δεν περιγράφει τον ρόλο του Νουρ στον πυροβολισμό, ενώ οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τις ταυτότητες των αστυνομικών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ
 Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017, 00:30
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών σήμερα κοντά στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μετά την εγκατάσταση από το Ισραήλ μηχανημάτων ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στις εισόδους του ιερού τόπου.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών, που νωρίτερα προσευχήθηκαν μπροστά από την Πύλη των Λεόντων στην Παλιά Πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, μετέδωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι ισραηλινές αρχές εγκατέστησαν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας των Τεμενών, του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ, μετά την επίθεση που στοίχισε την ζωή δύο αστυνομικών, τους οποίους σκότωσαν την Παρασκευή τρεις Άραβες Ισραηλινοί.
Η αστυνομία λέει ότι οι ένοπλοι δράστες ήρθαν από την Πλατεία των Τεμενών.
Για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων, οι μουσουλμάνοι πιστοί δεν πηγαίνουν να προσευχηθούν στην Πλατεία από την Κυριακή και οι παλαιστινιακές θρησκευτικές αρχές απηύθυναν σχετική έκκληση.
Σήμερα και για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δεκάδες μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν έξω από αυτόν τον χώρο.
Η ισραηλινή αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε ότι μουσουλμάνοι πήγαν να προσευχηθούν σήμερα στην Πλατεία, χωρίς να προβεί σε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό τους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πολιτική διακήρυξη για νέο κράτος «Μικρής Ρωσίας»
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Εν μέσω έντασης των βομβαρδισμών από την πλευρά της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου σε κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική Ουκρανία, τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο  Πρόεδρος  Αλεξάντερ Ζαχρατσένκο ανακοίνωσε την πολιτική απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου κράτους που θα αντικαταστήσει την Ουκρανία.
Το όνομά του ανακοινώθηκε ότι θα είναι Malorossiya (Μικρή Ρωσία) και δηλώθηκε ότι είναι η συμφωνία εκπροσώπων 16 περιφερειών της Ουκρανίας, που συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Ντονέτσκ (η οποία θα είναι και η νέα πρωτεύουσα), όπου αποφάσισαν να ιδρυθεί το νέο ανεξάρτητο κράτος, γιατί η σημερινή μορφή της Ουκρανίας και ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος δεν μπορούν να συνεχιστούν.
Χαρακτηριστικά, σημειώνεται στην πολιτική διακήρυξη που δόθηκε στην δημοσιότητα: «Η κατάσταση έχει δείξει ότι η Ουκρανία είναι ένα αποτυχημένο κράτος, ανίκανο να εξασφαλίσει στους κατοίκους της ένα παρόν και μέλλον ειρήνης και ευημερίας. Οι σημερινές αρχές, ο "Πρόεδρος" Ποροσένκο και η Βουλή, που έχουν εκλεγεί μετά το πραξικόπημα και σε κλίμα τρομοκρατίας και απουσία εκλογών στην Κριμαία και το Ντονμπάς, είναι παράνομες. Η κατάσταση της Ουκρανίας οδηγεί στην οικονομική καταστροφή και τη μείωση του πληθυσμού». Επίσης γίνεται λόγος για τους υπερεθνικιστές και φασίστες που προκαλούν τη διάλυση της χώρας, και την «ιδεολογία του ουκρανισμού, που προωθεί το μίσος στον άνθρωπο, τον νεοναζισμό, την ξενοφοβία (ρωσοφοβία, πολωνοφοβία), τα εγκλήματα πολέμου και τη μαζική τρομοκρατία και γενοκτονία του λαού της». Επίσης καλούν σε «καταδίκη όλων των εγκληματιών πολέμου που οδήγησαν τη χώρα στη διάλυση και τον εμφύλιο πόλεμο: Του πρώην Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς (με αίτηση για έκδοσή του από τη Ρωσία) και του Ποροσένκο και της κλίκας του Τουρτσίνοφ, Γιάτσενιουκ, Κολομοΐσκι, Πάρουμπι και άλλων».
Το Ντομπας πρεπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ειπε, και πρόκειται να θεσπιστεί απαγόρευση των δραστηριοτήτων των πολιτικών κομμάτων και των ξένων κεφαλαίων, ενώ θα πρέπει να αυξηθούν οι ποινές για ποινικά αδικήματα, ειδικά κατά του ατόμου. Ο αγώνας κατά της διαφθοράς θα αυξηθει, καθώς και οι κυρώσεις γι ' αυτό. Η αορατη αγορά όπλων πρέπει να εξαλειφθεί, μεταξύ άλλων και με την εγγραφή όπλων σύμφωνα με το νέο νόμο.
Προτείνουν τη μετονομασία και όπως αναφέρουν «η Μαλορωσία είναι ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος με νέο όνομα, νέα σημαία, νέο Σύνταγμα, νέα κρατική δομή, νέες αρχές της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, και νέες ιστορικές προοπτικές» και προσθέτουν «αλλά αυτό δεν είναι μια επανάσταση! Είναι μια επιστροφή στην Ιστορία. Αυτή είναι μια καινοτομία που αποκαθιστά, δεν καταστρέφει». Επίσης δίνουν ένα περιθώριο 3χρονης μεταβατικής περιόδου «για την έγκριση νέου Συντάγματος και την ολοκλήρωση του κράτους δικαίου».
Πάντα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην πολιτική αυτή διακήρυξη συμμετείχαν αντιπρόσωποι, πέρα από το Ντονμπάς και από το Χάρκοβο, από Ντεπροπετρόφσκ, Οδησσό, Κέρσον, Ζαπορόζιγιε, Νικολάγιεφ, Σούμι, Πόλταβα, Τσερνίγκοβ, Κιρόβογκραντ, Κίεβο και περιφέρεια του Κιέβου, Ιβανο-Φρανκόφσκ, Λβοφ, Τσερκάσι, Ρόβνο, Βολίν, Τερνοπόλ (περιλαμβάνει δηλαδή και περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας).
Οπως αναμενόταν, άμεση ήταν η απάντηση της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, με τον Πρόεδρο Π. Ποροσένκο, που πραγματοποιούσε χτες επίσκεψη στη Γεωργία, να δηλώνει ότι αν προχωρήσει μια τέτοια απόφαση «τινάζεται στον αέρα» η λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, την οποία θεωρεί μόνη προοπτική. Επίσης σημείωσε ότι Κριμαία και Ντονμπάς θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Η Ρωσία ή άλλες χώρες δεν είχαν άμεσα κάποια τοποθέτηση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τη Δευτέρα,  το ΚΚ Βενεζουέλας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Οσβάλντο Ράμος, υπογράμμισε την ανάγκη συσπείρωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια σε ενδεχόμενη ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση και χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στη δοκιμή για την εκλογική διαδικασία, που αναμένεται «να είναι πιο μαζική στις 30 Ιούλη», με στόχο να δυναμώσουν η επαναστατική γραμμή και η προοπτική του σοσιαλισμού. Το ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε, επίσης, την ύπουλη και βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή το πρωί στο Καράκας η Φάνυ Κανσαδίγια, μέλος του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, από ομάδα οπαδών της αντιπολίτευσης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο συριακός στρατός στη γειτονική από τη Ρακα τη λεγομενη πρωτευουσα του Ισλαμοφασιστικου κρατουςστη Συρια, επαρχία Ντεΐρ Εζόρ πλήττει όπως ανακοίνωσε θέσεις των τζιχαντοφασιστών, προκαλώντας τους σημαντικές απώλειες σε άνδρες και εξοπλισμό. Επίσης, το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ ανέφερε ότι ο στρατός ανακάλυψε στην πόλη Αλ Μαϊντέν, 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ντεΐρ Εζόρ, ένα σκλαβοπάζαρο των τζιχαντοφασιστών, όπου πουλάνε κορίτσια και γυναίκες που έχουν απαγάγει από διάφορες περιοχές της επαρχίας.
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι άρχισε η επιστροφή των εκτοπισμένων από την επαρχία Χάμα, καθώς η περιοχή έχει ανακαταληφθεί. Γίνεται λόγος για αρκετές εκατοντάδες που γυρίζουν στα χωριά τους, όπου ωστόσο απαιτείται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
Νέες κυρώσεις από την ναζιστικη αμερικανική κυβέρνηση
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--
Νέες κυρώσεις απέναντι στο Ιράν ανακοίνωσε χτες η ναζιστικη αμερικανική κυβέρνηση, με τη δικαιολογια  της ανάπτυξης του πυραυλικού του προγράμματος, ενώ ειπε υποκριτικα ότι εχει ανησυχίες και για «κακόβουλες δραστηριότητες» της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολη. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα νέα μέτρα αφορούν 18 πρόσωπα και οντότητες που σχετίζονται με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και τους «Φρουρούς της Επανάστασης».
Πάντως, χρειάζεται να σημειωθεί ότι προχτές, εκπρόσωποι της ναζιστικης αμερικανικής κυβέρνησης είχαν πει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας, ωστόσο ισχυριζοντουσαν οι ναζιστοαμερικανοι ότι υπήρχε «έλλειμμα» σε σχέση με το «πνεύμα της συμφωνίας», και γι' αυτό η Ουάσιγκτον ήταν σε επιφυλακή για την επιτήρησή της. Μάλιστα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ σημείωναν ότι «το Ιράν παραμένει μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Να σημειωθεί πάντως ότι την περασμένη βδομάδα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι είχε πει ότι η ΕΕ σέβεται την επανεξέταση της συμφωνίας από τις ΗΠΑ, και τόνισε: «Η συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης δεν ανήκει σε μια χώρα, ανήκει στη διεθνή κοινότητα... Εχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Συνάντηση για τις κατασχέσεις διπλωματικών οικημάτων
Συνάντηση στην Ουάσιγκτον είχαν τη Δευτέρα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον, σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει από την απόφαση της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, στα τέλη του περασμένου έτους, όταν απελάθηκαν 35 Ρώσοι διπλωμάτες. Η κίνηση αυτή έγινε με την υπόνοια ότι ήταν κατάσκοποι, ενώ υπήρξε και κατάσχεση δύο διπλωματικών οικημάτων, με το αιτιολογικό ότι συνδέονταν με την ηλεκτρονική πειρατεία κομμάτων στις ΗΠΑ στη διάρκεια της εκστρατείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Η ρωσική κυβέρνηση βρισκόταν έως τώρα σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, και δεν είχε προχωρήσει σε αντίποινα. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε διαμηνύσει ότι «ο χρόνος τελειώνει». Ετσι, από τη συνάντηση της Δευτέρας φαίνεται ότι υπήρξε μια πρώτη προσέγγιση για συνέχιση του διαλόγου, χωρίς ακόμα να υπάρχει συμφωνία.
Η ρωσική πλευρά, όπως δηλώθηκε μετά τη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, περιμένει να γίνουν «δύσκολα άλλα σταθερά βήματα» και ξεκαθάρισε πως προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα υπάρξουν ανάλογα αντίμετρα. Ο Αμερικανός υφυπουργός επιφυλάχτηκε να δημοσιοποιήσει την άποψή του, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις.