Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τριτη 18 Ιουλιου 2017



ζουμε στην εποχη οπου λιγες σπασμενες βιτρινες ειναι πιο σημαντικες απο σπασμενες ζωες
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΗΤΑΝΕ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυπτική η χθεσινή κατάθεση του σ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στη δίκη της ναζιστικής συμμορίας στον Κορυδαλλό.
Τα ναζιστικά Τάγματα Εφόδου ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες στη μαρτυρική Κοκκινιά, εκείνα τα δυόμισι χρόνια που μπόρεσαν ν' αναπτύξουν κι εκεί την εγκληματική τους δραστηριότητα. Από τις αρχές του 2011 μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα, μετά από την οποία ξανακρύφτηκαν στα λαγούμια τους.
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η αισχρή συμπεριφορά των συνηγόρων της εγκληματικής συμμορίας που ειρωνεύονταν συστηματικά τους μάρτυρες, χωρίς να αντιδρούν οι δικαστές. Που τους άκουγαν πολύ καλύτερα απ' όσο εμείς που καθόμασταν σε μεγαλύτερη απόσταση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ., αναφέρει:
«Η επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, είναι απαράδεκτη, προκλητική, απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα κι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες.
Σοβαρές ευθύνες επωμίζεται και η κυβέρνηση που, όχι μόνο διατηρεί άθικτο το αυταρχικό-κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τυλίγει ανθρώπους σε μια "κόλλα χαρτί" και αποτελεί τη βάση τέτοιων απαράδεκτων δικαστικών αποφάσεων, αλλά και το εμπλουτίζει συνεχώς, στο πλαίσιο και της προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αντιδραστικές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις.
Εσχάτως μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ -μέσω του δημοσιογραφικού του οργάνου- υιοθετεί όλο το αντιδραστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο, μέχρι και τη θεωρία των δύο άκρων, ενισχύοντας το γενικότερο κλίμα καταστολής κι αυταρχισμού.
Κατά συνέπεια, οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης γύρω απ’ τη "δικαιοσύνη", ενώ περιέχουν κι αρκετή δόση υποκρισίας, όσο δεν ακουμπούν το αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της λεγόμενης "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας"».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ!
Ναι! Μέγιστο το θράσος του Κοντονή που ενώ διατήρησε και ενίσχυσε πρόσφατα τον τρομονόμο με βάση τον οποίο έχει καταδικαστεί η νεαρή κοπέλα, δήλωσε στη Βουλή "έκπληκτος" για την απόφαση!Συμπληρώνοντας, σε μια τυπική εκδήλωση της αλήτικης νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει, πως καταδικάζει τις ενέργειες και τις λεκτικές επιθέσεις κατά των δικαστών που ακολούθησαν την απόφαση, που τις χαρακτήρισε "απαράδεκτες".

Γλείψιμο και κάλυψη μέχρι τέλους στη δικαστική σαπίλα.

Κι από κοντά το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια ανακοίνωση που δεν περιλαμβάνει ούτε μια φράση καταδίκης της κυβέρνησης Τσίπρα και του αλητάμπουρα υπουργού Δικαιοσύνης, για τη διατήρηση και ενίσχυση του τρομονόμου.

Χωρίς ίχνος ντροπής! Χωρίς την ελάχιστη τσίπα!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ!

Σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, απαντάμε με μαζικές κινητοποιήσεις στην απόφαση να μην αποφυλακιστεί η Ηριάννα, απαιτώντας συνάμα από την κυβέρνηση να δεσμευτεί για την κατάργηση του τρομονόμου. Τώρα! Χωρίς μισόλογα και καθυστερήσεις.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 7 το απόγευμα.
Στα Προπύλαια στην Αθήνα.
Στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Και μη γελαστεί η κυβέρνηση να αντιπαρατάξει τους φονιάδες ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ απέναντί μας. Ανοχή τέλος! Η συσσωρευμένη οργή θα ξεσπάσει πάνω της! Παιχνίδια με τα δημοκρατικά δικαιώματά μας δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ!
Του Γιώργου Αλεξατου
Απέφευγα να πω δημοσίως τη γνώμη μου, γιατί δεν αποθαρρύνεις κόσμο την ώρα που αγωνίζεται. Μόνο σε ιδιωτικές συζητήσεις μπορούσα να πω ότι η εντιμότητα τριών από τους πέντε δικαστές στην υπόθεση Θεοφίλου δεν άλλαζε κάτι σ' αυτό το βρώμικο δικαστικό σώμα. Που υπηρέτησε δικτατορίες και κατακτητές, χωρίς ποτέ να τεθεί ζήτημα κάθαρσής του. Και συνεχίζει τον πρόστυχο ρόλο του, ως ένας από τους πιο ισχυρούς στυλοβάτες του ταξικού καθεστώτος της αδικίας σε βάρος των από κάτω και του τσαλαπατήματος των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δεν περίμενα αποφυλάκιση της Ηριάννας και γι' αυτό δεν έγραφα παρά μόνο για τα καλέσματα στις κινητοποιήσεις.
Τώρα τον λόγο τον έχει για μια ακόμη φορά το κίνημα:

- Με μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.
- Με ξεκάθαρο στιγματισμό της κυβέρνησης που όχι μόνο διατήρησε τρομονόμους, αλλά ψήφισε και την περαιτέρω ενίσχυσή τους.
- Με τη συγκρότηση κινήσεων που να θέσουν υπό καθημερινό έλεγχο το βρώμικο δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας πρόσωπα και πράγματα. Χρηματισμούς, αδικαιολόγητους πλουτισμούς, διασυνδέσεις με διάφορα νόμιμα και παράνομα κέντρα, δοσοληψίες με επιχειρηματίες και κύκλους του υπόκοσμου πολυτελείας. Χωρίς κυριλίκια και μικροαστικές επιφυλάξεις. Όλα στη φόρα!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιος φίλος συριζαίος γράφει πως δεν έχουμε το δικαίωμα να του απαγορεύσουμε να υπερασπιστεί την Ηριάννα.
Περίεργο! Ζήτησε κανένας από μας να μην απαιτήσει την παραίτηση του Κοντονή που δεν κατάργησε τον τρομονόμο με βάση τον οποίο έχει φυλακιστεί η κοπέλα; Του είπαμε να μην απαιτήσει από τον Τσίπρα να δεσμευτεί πως από αύριο ξεκινάει διαδικασία κατάργησης του τρομονόμου;
Σε τι τον εμποδίσαμε τον άνθρωπο;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλούμε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια 18/7 στις 19:30
Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΡ.ΑΝ– τομέας νεολαίας. , ΑΡ.Α.Σ. – τομέας νεολαίας , Α.ΡΙ.Σ. – τομέας νεολαίας, Αριστερό Ρεύμα Νεολαίας, Α.Ρ.Κ., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - επιτροπή νεολαίας, Δ.Ε.Α , Ε.Π.Π.Δ., νέοι/νέες ΛΑ.Ε., νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ο.Ε.Ν.-νεολαία ΕΕΚ, νεολαία Ο.Κ.Δ.Ε. Σπάρτακος, Ξεκίνημα, Παρέμβαση, νέοι/ νέες Σ.Ε.Κ., Συσπείρωση νεολαίων Ε.Κ.Κ.Ε
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΡ. Β.Λ. & ΤΟΥ ΠΕΡ. Μ.
Η απόρριψη αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Μετά από σειρά άθλιων, σαθρών δικαστικών αποφάσεων-σκευωριών σε βάρος αθώων ανθρώπων, η δικαστική εξουσία επιχειρεί να μετρήσει ένα πολύ σοβαρό βήμα στην ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής κοινωνικής δράσης, ενώ στο στόχαστρό της μπαίνουν πλέον ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις. Σε πλήρη αντιδιαστολή βρίσκεται η περίσσεια ευκολία με την οποία η ίδια εξουσία αποφυλάκισε τους υπόδικους φασίστες της Χ.Α. ή τους ρίχνει στα «μαλακά». Το μήνυμα είναι σαφές: Οι φτωχοί και οι αγωνιζόμενοι «μέσα» - οι πλούσιοι, οι καταπιεστές και τα μαντρόσκυλα τους «έξω».
Ας μην κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης. Η κεντρική πολιτική της ευθύνη εδράζεται στο ότι άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι είτε το θες είτε όχι, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών. Η κατάργηση της τροπολογίας της Κυβέρνησης Σαμαρά για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, η οποία θεμελίωσε ακόμα πιο βαθιά όχι μόνο το γενικό τρομονόμο (187 του Π.Κ.), αλλά και τον ειδικό τρομονόμο (187Α του Π.Κ.), σύμφωνα με τους οποίους τιμωρούνται με κάθειρξη τρομοκρατικές πράξεις ή «επιδιώξεις», η κατάργηση των ίδιων των τρομονόμων αποτελούν αυτονόητα αιτήματα του μαχόμενου κινήματοςώστε ποτέ ξανά κανείς να μη βρεθεί στη φυλακή για τις ιδέες και τις σχέσεις του.
Είναι λοιπόν προφανές ότι δε χωράνε εδώ παιχνίδια «καλής αριστερής κυβέρνησης» και «κακών δικαστών».
Λίγες μέρες πριν πήραμε πίσω τον Τάσο, μετά από 5 χρόνια άδικου εγκλεισμού. Δε θα αφήσουμε το ίδιο να συμβεί σε άλλους δύο νέους ανθρώπους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Ο αγώνας ενός μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης στα θύματα της κρατικής και δικαστικής σκευωρίας μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς αυταρχισμού, ασφυξίας και ανελευθερίας! Η νεολαία θα ζήσει ελεύθερη!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στις 19:30 στα Προπύλαια! Κάτω το καθεστώς εξαίρεσης!

..[ ] Η αθώωση του Τάσου Θεοφίλου και η απελευθέρωσή του μετά από πέντε χρόνια άδικου εγκλεισμού εξόργισε την αντιτρομοκρατική. Το σάιτ του γνωστού για τους δεσμούς του με το βαθύ κράτος, Καραϊβάζ, έγραψε τα εξής:
«[Γ]ια πρώτη φορά μετά το 2002 και την εξάρθρωση της 17 Ν, καταρρίπτεται δικογραφία της αντιτρομοκρατικής [ ..] προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό [στην ΕΛΑΣ] ο ένθερμος ενθουσιασμός που επικράτησε στην αντιεξουσιαστική κοινότητα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αθώωσης.
Εκτός από το πανδαιμόνιο που κυριάρχησε στην αίθουσα, σχεδόν αμέσως αναγγέλθηκαν πάνω από 2 πάρτι στην Αθήνα για ν' ακολουθήσουν κι άλλα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις. […] η απόφαση ερμηνεύεται ότι δίνει αέρα νίκης στο αντίπαλο στρατόπεδο.»
'' Η αντιτρομοκρατική δε μασάει τα λόγια της και μιλάει κανονικά για «αντίπαλο στρατόπεδο». Το κράτος, πετώντας από πάνω του κάθε πρόσχημα ουδετερότητας, ξεχωρίζει δημόσια ανάμεσα σε «εχθρούς» και «φίλους». *Εξυπακούεται πως οι ναζίδες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι.
*Στην κατηγορία των «εχθρών» ανήκουν η Ηριάννα και ο Περικλής. Μετά τη βρώμικη κρατική σκευωρία που οδήγησε στην καταδίκη τους χωρίς κανένα στοιχείο, χθες το δικαστήριο απέρριψε και την αίτηση αναστολής της ποινής που είχαν καταθέσει. Το βαθύ κράτος δείχνει τα δόντια του στους υποτελείς, ποινικοποιώντας μάλιστα ακόμα και τις προσωπικές σχέσεις.''

Η δίωξη της Ηριάννας και του Περικλή είναι μια πολιτική σκευωρία με πολλαπλούς αποδέκτες. Το κίνημα δεν πρέπει να αφήσει κανένα περιθώριο να περάσει αυτή η σκευωρία.
Άμεση αθώωση και απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή!
Ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και το καθεστώς εξαίρεσης!
Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στις 19:30 στα Προπύλαια!

https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/07/18/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-1930-%CF%83/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέο κρεσέντο χυδαιότητας από τον Πάτερ Κλεομένη – Βανδάλισε μνημείο Ολοκαυτώματος
18-07-2017 - 11:42πμ
Σταματημό δεν έχει η θρασύτητα του αυτοαποκαλούμενου ως «Πατήρ Κλεομένης», καθώς αφού βανδάλισε γλυπτό στη Βουλιαγμένης , επιτέθηκε με αυγά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο «Πατήρ Κλεομένης βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα και βιντεοσκόπησε την επίσκεψή του στο μνημείο όπου χυδαιολογούσε, έφτυνε, ενώ δε δίστασε να πετάξει κι ένα αυγό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για το σύντροφο Μανούσο από τους συντρόφους του Μ-Λ ΚΚΕ
Ζούμε σε μια εποχή που λυσσομανάει η αντιδραστική προπαγάνδα, με την αμαύρωση, τη συκοφαντία και τη σπίλωση των αγωνιστών.
Αυτό ξαναβγάζουν τώρα, κάποιοι, μ’ αφορμή τον τραγικό θάνατο του Μανούσου Ριτζάκη, ώστε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στους αγωνιστές και τα κοινωνικά κινήματα.
Προσπαθούν να συνδέσουν το σ. Μανούσο με υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές και με λαβυρίνθους του υποκόσμου και του περιθωρίου.
Αλλά η ζωή του σ. Μανούσου τους διαψεύδει ολοκάθαρα. 45 χρόνια μαχητής, αγωνιστής, στενά δεμένος με τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους. Στο σωματείο του και στο δρόμο, στο Κόμμα του και την απεργία. Ταπεινός, γελαστός, κοινωνικός. Όρθιος και ορθούμενος βαδίζοντας με τους εργαζόμενους και με τη σκέψη σε μια κοινωνία ανθρωπινότερη.
Η ζωή και η δράση του σ. Μανούσου περιγελά κατάμουτρα όσους συκοφαντούν αυτόν, τη ζωή του, το κίνημα και το κόμμα που τον γαλούχησε. Οι ορίζοντες και οι πράξεις του σ. Μανούσου είναι πολύ μεγάλες για να χωρέσουν στις διαβολές και τη μετά θάνατο λάσπη.
Όλοι εμείς, που γνωρίσαμε από κοντά τον εργάτη Μανούσο, τον άνθρωπο Μανούσο και το σύντροφο Μανούσο, δεν θ’ αφήσουμε στην ανθρωποφάγα χωματερή να σπιλώσει μισό αιώνα καθαρής και τίμιας διαδρομής, και ένα ολάκερο κίνημα με φωτεινή διαδρομή και φωτεινότερο πρόσωπο.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Η κηδεία του σύντροφου Μανούσου, με απόφαση της οικογένειάς του, θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 5:00 μ.μ. , στο Γέρακα, στην Εκκλησία Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την Ηριάννα
 Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 17:33
«Η απόφαση της μη αναστολής φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι στη χώρα δεν υπάρχει ανεξάρτητη δημοκρατική δικαιοσύνη, παρά τις εξαιρετικές φωνές και στάσεις στο εσωτερικό της, όπως οι δύο δικαστές που μειοψήφισαν στην απαράδεκτη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζανης.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ, καταλογίζει υποκρισία στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας, «δυστυχώς, πάνω στην απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή δικαστική απόφαση βλέπουμε να εξελίσσεται αφενός μια επιχείρηση υποκρισίας και χαμελαιοντισμού εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ένα βρώμικο παιχνίδι με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ, η οποία, στο όνομα της υπεράσπισης της Δικαιοσύνης, στηρίζει και καλύπτει την δικαστική αυθαιρεσία και τη δικαστική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα».
Προσθέτει δε πως η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί στη ζωή όλο το αντιδημοκρατικό- αντισυνταγματικό πλέγμα των κατάπτυστων τρομονόμων, τους οποίους ως αντιπολίτευση στηλίτευε αλλά και συνεχώς τους "εμπλουτίζει" και τους ενισχύει στο πλαίσιο μιας ευρωενωσιακής τρομοϋστερίας, με επιδίωξη τον αυταρχισμό και αστυνομικό έλεγχο κάθε ενοχλητικής αντισυστημικής φωνής.
Στη γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζανης καταγγέλλει τη ΝΔ ότι χειροκροτεί και ενισχύει το κράτος της καταστολής, της αυθαιρεσίας, και των αντιδημοκρατικών διώξεων, και στηρίζει τη δικαστική επίθεση ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται και την δικαστική συγκάλυψη όλων των μεγάλων σκανδάλων που προκαλούν την κοινή γνώμη.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ τονίζει επίσης «αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, αντί να κρατάει στη φυλακή για πολλά χρόνια την Ηριάννα και τον Περικλή, θα έπρεπε να είχε στείλει στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες και ποινές, και ανεξάρτητα από υψηλές θέσεις και παχιές τσέπες, όλους όσοι έχουν κατακλέψει την χώρα, έχουν πνίξει τη δημοκρατία, έχουν προδώσει το λαό και υποθηκεύσει και αποικιοποιήσει την πατρίδα μας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογραφουμε!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
31.225 υπογραφές

Η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής και επιστημονική συνεργάτις σε διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα.
Την 1η Ιουνίου 2017 η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13χρόνια κάθειρξη και βρίσκεται σήμερα στις φυλακές της Θήβας ,αποτέλεσμα μιας δίκης η οποία σε κανένα σημείο της δεν απέδειξε την ενοχή της!
Με ανύπαρκτους μάρτυρες, με ανύπαρκτα στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές ,ένας συνάνθρωπος μας ,αυτή τη στιγμή ,χάνει τα πιο δημιουργικά του χρόνια ,κλεισμένος σε ένα κελί ,μετά από μια κατάφωρα άδικη απόφαση δικαστηρίου.

Το χρονικό.
Στις 14 Μαρτίου 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου.
Στο σπίτι κοιμόταν ,εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής.
Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση , οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ.
Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο.
Η φοιτήτρια αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα αίρονται και έτσι η κοπέλα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της.
Ο ,σύντροφός της, Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων.
Με πρόταση του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Κωνσταντίνος αθωώνεται αμετάκλητα.
Κι ενώ λοιπόν ο σύντροφος της Ηριάννας ,αθωώνεται αμετάκλητα ,η ίδια οδηγείτε σε δίκη ,στην οποία δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίων της ,κανένας μάρτυρας κατηγορίας και το μόνο στοιχείο είναι ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Το δείγμα αυτό του DNA όταν ζητήθηκε ,από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης, για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη (ανατέθηκε σε ειδικό γενετιστή καθηγητή, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας γαλλικού πανεπιστημίου αλλά και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA) η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι « τελείωσε». Δεν υπήρχε δηλαδή άλλο ,για να γίνει επανεξέτασή του!
Ο καθηγητής δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα.
Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων ούτε από την πραγματογνωμοσύνη του ειδικού ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από τίποτα και αποφάσισε την 1η Ιουνίου 2017 να καταδικάσει την κοπέλα σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με δεδομένη τη βασιμότητα του βουλεύματος και με μόνο στοιχείο το αμφιλεγόμενο δείγμα.
Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα όχι μόνο με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων, δεν μπορεί η καταδίκη να βασίζεται σε ένα και μάλιστα μερικό δείγμα DNA. Η έφεσή της δεν είχε καν ανασταλτικό χαρακτήρα!
Μ’ αυτό το σκεπτικό ,με όρους συλλογικής ευθύνης, οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.
Η Ηριάννα είναι κάποιος από εμάς.
Να μην την αφήσουμε μόνη της
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA/?pv=9




------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ρουπακιάς έξω, Μιχαλολιάκος έξω, Κασιδιάρης έξω, Noor 1 γελάνε και οι σαρδέλες...."
Ηριαννα – Περικλης μεσα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Κακοκαιρία Μέδουσα» Ένα όνομα που ξεκίνησε από μια φάρσα.Πως δόθηκε το όνομα "Μέδουσα" και διαδόθηκε από τους επαγγελματίες της ενημέρωσης.
Τώρα που πέρασε η έντονη καλοκαιρινή κακοκαιρία, ας μάθουμε με ποιον «επιστημονικό» τρόπο βγήκε το όνομα «Μέδουσα» που το αναφέρουν ακόμη και στην κρατική τηλεόραση.
Όλη η ιστορία είναι μια πολύ πετυχημένη φάρσα, μπορείτε να το πείτε και «τρολιά» αν θέλετε. Το όνομα «Μέδουσα» διαδόθηκε από ιστοσελίδες και blogs και πέρασε σε επαγγελματίες της ενημέρωσης. Το εντυπωσιακό είναι, πως το όνομα «Μέδουσα» χρησιμοποιήθηκε  ακόμη και στην κρατική τηλεόραση.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
ΑΝΤ1: Στο έλεος της “Μέδουσας” η χώρα (βίντεο)
ΑΝΤ1: “Σαρώνει” στο πέρασμά της η “Μέδουσα”(φωτο)
STAR: Η Μέδουσα έρχεται και στην Αττική! Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες- Ένας νεκρός κι απίστευτες καταστροφές
Και μερικά παραδείγματα από τη σελίδα της κρατικής τηλεόρασης:
Σάρωσε στο πέρασμά της η «Μέδουσα» (video)
Προβλήματα από την «Μέδουσα» – Ενδείξεις για νεκρό από κεραυνό – Εγκλωβισμοί (video)
Σάρωσε η «Μέδουσα» το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας (video)
Φυσικά υπήρχαν και αναφορές όπως «Τα πλοκάμια της μέδουσας» ή «Το ένα πλοκάμι της μέδουσας χτύπησε τη Χαλκιδική» και άλλα παραπλήσια.
Όπως αναφέραμε παραπάνω το όνομα «Μέδουσα» είναι μια πολύ πετυχημένη φάρσα, που δείχνει την δύναμη του διαδικτύου και το μέγεθος της παραπληροφόρησης. Πως όμως ξεκίνησε αυτή η φάρσα;
Στην ομάδα του facebook «Ο κακός μας ο καιρός» που απαρτίζεται από χομπίστες «μετερεωλόγους», τα μέλη χιουμοριστικά αποφάσισαν να δώσουν όνομα στο καλοκαιρινό κύμα κακοκαιρίας. Στο «τραπέζι¨της χιουμοριστικής συζήτησης έπεσαν διάφορα ονόματα όπως, ¨Αγλαΐα, Αριάδνη, Νηρηίδα, Τσούχτρα, Κρυσταλία λίμνη και Pamela Aderson».
Επικράτησε το «Μέδουσα» και ο νονός το μετέφερε στο blog του, το northmeteo.gr. Από εκεί τη σκυτάλη πήραν οι αναδημοσιεύσεις από blog και ενημερωτικές σελίδες, με αποτέλεσμα η φάρσα να φτάσει στους επαγγελματίες της ενημέρωσης, τα κανάλια της χώρας, ακόμη και στην κρατική τηλεόραση.
Τα μέλη της ομάδας το διασκέδασαν, αλλά παράλληλα προβληματίστηκαν για το μεγάλο πρόβλημα της διάδοσης χωρίς κανένα έλεγχο.
Με αυτό τον τρόπο ένα όνομα που δόθηκε από τα μέλη μιας ομάδας του facebook που αστειεύτηκαν μεταξύ τους, έφτασε να γίνει επίσημο όνομα καταιγίδας (λες και είναι κάποια τροπική καταιγίδα ή τυφώνας) μέχρι και την κρατική τηλεόραση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει το μεγάλο πρόβλημα της παραπληροφόρησης και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής δημοσιευμάτων.
Περιμένουμε να δούμε τον καύσωνα με όνομα «Καψούρας» και την χιονοθύελλα «Αφρούλα». Όλα είναι πιθανά σε αυτή τη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ερευνα – σοκ. Έναν στους δυο 40ρηδες τον ζουν οι γονεις του!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κωστας Μουρσελας. Ιχνογραφησε την εποχη του. Ο σημαντικος θεατρικος συγγραφεας και πεζογραφος κηδευεται σημερα Τριτη στις 5.30 στο νεκροταφειο Κηφισιας.

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1932. Το 1951, πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, συλλαμβάνεται ως στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής (υπόθεση Μπελογιάννη).
Για χρόνια σπούδαζε βιολί, που το διέκοψε όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο. Σπούδασε νομικά, αλλά λίγο πριν πάρει την άδεια δικηγόρου εγκατέλειψε τη δικηγορία και διορίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε τον απέλυσε η Χούντα. Έκτοτε αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά -και επαγγελματικά πια- στο γράψιμο.
Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, από το Θέατρο Τέχνης, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και από θιάσους του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος). Μερικοί τίτλοι γνωστών θεατρικών έργων του είναι: «Ενυδρείο», «Μαχαίρι στο κόκαλο», «Οι φίλοι», «Το αυτί του Αλέξανδρου», «Η κυρία δεν πενθεί», «Επικίνδυνο φορτίο», «Ω! τι κόσμος μπαμπά!», «Το δίκανο», «Ημιτελής συνουσία», κ.ά.
Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παρουσιάσεις έργων του(«Μικρές αγγελίες», «Σιγά η πατρίδα κοιμάται», «Το ρολόι») και από την περίφημη σατιρική σειρά του «Εκείνος και... Εκείνος», με πρωταγωνιστές τους Β. Διαμαντόπουλο και Γ. Μιχαλακόπουλο (130 θεατρικά μονόπρακτα).

Το 1990 επανήλθε στην πεζογραφία εκδίδοντας το μυθιστόρημα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» (εκδ. «Κέδρος», νέα οριστική έκδοση «Ελληνικά Γράμματα», 2006), που οι πωλήσεις του ξεπέρασαν, συνολικά, τις διακόσιες χιλιάδες αντίτυπα και μεταφράστηκε στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και εβραϊκά.
Αργότερα, 1992-1993, ο συγγραφέας είχε την τύχη να δει το βιβλίο του να μεταφέρεται στην τηλεόραση, σε σιριαλ από τον ΑΝΤ1, γοητεύοντας και το τηλεοπτικό κοινό.

Ακολούθησαν διηγήματα, νουβέλες, καθώς και το μυθιστόρημα «Το παιχνίδι των τεσσάρων» που το συνέγραψε με τους Π. Τατσόπουλο, Γ. Σκούρτη και Α. Σουρούνη.
Το 2000 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Κλειστόν λόγω μελαγχολίας», που ξεπέρασε τις σαράντα χιλιάδες αντίτυπα και μεταφράστηκε στα τουρκικά. Τελευταίο του βιβλίο είναι η συλλογή διηγημάτων «Ο πόθος καίει τα σωθικά» («Κέδρος», 2004). Έχει γράψει, ακόμη, αισθητικά δοκίμια, καθώς και πολλές επιφυλλίδες δημοσιευμένες στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη στήλη «Κουβεντιάζοντας».

Ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης γράφει, για τον φίλο του Κώστα Μουρσελά. Ένας αποχαιρετισμός σε έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο
Θυμάμαι ένα από τα σπάνια βράδια που έβγαινε στα μπαρ μου είχε πει πολύ ειλικρινά και τρυφερά «Γιώργο, είσαι ο μόνος από το σινάφι μας που έχω εμπιστοσύνη και που πράγματι πιστεύω ότι εκτιμάς και αγαπάς το μέχρι τώρα έργο μου.» Κάθε μεσημέρι σχεδόν πίναμε τον καφέ μας στη Λυκόβρυση, μαζί με την υπόλοιπη παλιοπαρέα, οι περισσότεροι έχουν πάει καλιά τους. (Χριστοδούλου, Γκούφας, Κουτσομύτης…άλλοι γεράσανε, άλλοι κάνανε εγγόνια, άλλοι σκάβουν τον λάκκο τους… ) Αλλά τότε έμενε λίγο παραπάνω , μετά που κονόμισε απ΄το μυθιστόρημα και ξαναπαντρεύτηκε, θέλησε να χτίσει βίλλα! Και του το΄λεγα «πας κι εσύ, σε χάσαμε.» Κι ανέβηκε πολύ ψηλά ο μπαγάσας, δεν πήγα ποτέ, χαθήκαμε, πώς να κάνουμε παρέα αυτός στην Κηφισιά κι εγώ στα Εξάρχεια; Τελευταία δεν ήθελε κανέναν, ούτε στο τηλέφωνο απαντούσε. Και  τι να πούμε;
Ο Μουρσελάς ήταν εξαίρετος άνθρωπος και διακεκριμένος συγγραφέας σε ό,τι κι αν έγραψε. Θεατρικά, πεζά, δοκιμιακά. Εγραψε μερικά απ΄τα καλύτερα – δραματουργικά – θεατρικά έργα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Αντε να παίχτηκαν μια φορά το καθένα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΛΑΕ καλεί στη σημερινή κινητοποίηση (7 μ.μ.) για την Ηριάννα και τον Περικλή
Ιούλιος 18, 2017
Δελτίο Τύπου
Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, φορείς και συλλογικότητες, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, ενάντια στην απόφαση – αίσχος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή, προκειμένου να συνεχίσουν να εκτίουν την -ολοφάνερα άδικη- ποινή που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.
Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών έχει κοινό παρονομαστή με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που καταστρατηγούν εργατικά δικαιώματα και μεταβάλλουν το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο, με την αθώωση αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα,με την άδικη παραμονή του Τάσου Θεοφίλου στη φυλακή επί πέντε χρόνια, με την αυθαίρετη άρνηση της χορήγησης άδειας εξόδου από τις φυλακές σε κρατούμενους που έχουν θεμελιώσει το σχετικό δικαίωμα, λόγω της πολιτικής υφής των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν. Την ίδια, μάλιστα, ώρα που οι Χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Έχει κοινό παρονομαστή με την επαύξηση της έντασης των «τρομονόμων» και την κατασκευή ενός «εσωτερικού εχθρού», στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας» των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ένταση των πολιτικών καταστολής και την συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συμμετέχει σε αυτήν την «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη.
Ο αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία, αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!
Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
18/7/2017



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ(προς τα δεξιά)!
Από τότε που άφησα τη δικηγορία δεν πολυασχολούμαι με τα δικαστηριακά, γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κ επιδεινώνεται η ροπή μου προς εγκεφαλικό. Χθες που έγραφα για το κουλό να προτείνεται απ τον ίδιο εισαγγελέα η αποφυλάκιση των ναζί και όχι της Ηριάννας, και έψαχνα κι άλλα παρόμοια κουλά, είδα ότι ο εισαγγελέας των φιλελέδων της υπόθεσης Energa -Hellas Power (Πως; Η αόρατος χειρ του ανταγωνισμού της αγοράς δεν έριξε τις τιμές;;... αλλά μας έβαλε κωλοδάχτυλο;;) πρότεινε την αποφυλάκιση της κας Σκλαβάκη. `Ητο αυτή που έβγαλε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης κ το σκασε! (Αχχ! και να τόχε κάνει κανας αναρχικός αυτό!!).
Λέω, εγώ ο έξυπνος, ο της νομικής, οι "πτωχοί" δημοσιογραφίσκοι δεν γνωρίζουν ότι ο Εισαγγελέας απλώς προτείνει κ αποκλείεται το δικαστήριο να δεχτεί κάτι τέτοιο, μετά από την κατάφωρη παραβίαση των όρων από την κα Σκλαβάκη.
Πάει! Τό'σκισα το πτυχίο! `Εξω η Σκλαβάκη, μέσα η Ηριάννα!
Υ.Γ: Διάβασα κ ένα άρθρο για τις δικαστικές πλάνες στις οποίες έχει οδηγήσει η μονολιθικότητα στην προσκόλληση ευρήματος DNA. Το DNA είχε "δείξει" ότι τον φόνο τον είχε διαπράξει, λέει, ο Χ. Ο Χ όμως βρισκόταν την ώρα του φόνου στην εντατική, απ την οποία είχε μεταφερθεί το DNA στον τόπο του εγκλήματος, μέσω ενός νοσοκόμου! Συμπέρασμα: Μην "τα φτιάχνετε" με νοσοκόμους και αναρχικούς, μόνο με χρυσαυγίτες! Χαίρετε!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιος φίλος μου επισήμανε πως αυτά που γράφεις εκπίπτουν στο τρομονόμο που και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε... ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κ αυτός που τώρα εχει την ΛΑΕ.
Ε καλώς την να ρθει , ευτυχώς είμαι πολύ μακριά απο το κέντρο των εξελίξεων για να βρεθεί σε κανένα κινητό σημείο DNA μου.
Σε κάθε περίπτωση θα μαι ο δεύτερος ΑμεΑ τρομοκράτης , ο πρώτος με 98% αναπηρία - ο Σ. ΞΗΡΟΣ- σαπίζει στο κορυδαλλο , οχι γιατι σκότωσε , αλλά γιατι εκτέλεσε ρουφιάνους της ΛΜΑΤ και ανθρώπους την ΛΜΑΤ, αν είχε σκοτώσει απλούς άνθρωπους για λογαριασμό της τώρα θα ταν έξω





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο σκεπτικό της απόφασης για τον συγκατηγορούμενο της Ηριαννας, Περικλή Μπ., ποινικοποιειται το ταξίδι του Περικλή μαζί με τον σύντροφο της Ηριαννας Κωνσταντίνο στην Βαρκελώνη πριν λίγα χρόνια.
“Γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, όπως στη Βαρκελώνη του Περικλή Μπ. και του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, αδικαιολόγητα, όχι για αναψυχή, ήτοι σε πόλη της Ισπανίας που είναι γνωστή για την εκεί δράση ανάλογων τρομοκρατικών οργανώσεων”.
Επαναλάμβανω οτι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, σύντροφος της Ηριαννας Β.Λ. κ συγκάτοικος του Περικλή Μπ. έχει αθωωθεί πρωτόδικα κ αμετάκλητα με ομόφωνη απόφαση της έδρας κ μάλιστα με αθωωτική πρόταση κ απο τον εισαγγελέα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ε. Σνόουντεν πριν παει στη Μοσχα: «Ο φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας»
17/07/2017
Ο πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε ότι η αμερικανική υπηρεσία κρατικής ασφάλειας παρακολουθούσε 38 πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές, περιγράφοντάς τις σαν «στόχους», είναι το πλέον καταζητούμενο πρόσωπο στον πλανήτη. Όταν αυτός ο άνθρωπος λέει ότι έχει στα χέρια του «βόμβες» από την παρακολούθηση ελληνικών «στόχων», δεν είναι απλό πράγμα…
Στο Χονγκ Κονγκ, λίγο πριν αναχωρήσει για Μόσχα, ο Έντουαρντ Σνόουντεν είπε σε αναλυτή (ο αναλυτής γράφει στην Sydney Morning Herald και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) ότι ο «φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από αυτούς της Γερμανίας και της Κίνας». Τι έχει άραγε στα χέρια του ο υπερπράκτορας;
Μια πρώτη «γεύση»…
Τα όσα γνωρίζει το βαθύ λαρύγγι της NSA και καλό θα είναι πολλοί σε Ελλάδα-Γερμανία και σε ΕΕ να μην κοιμούνται ήσυχοι, γιατί οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν πολλά μα παρά πολλά… Να ηρεμήσει λίγο ο Σνόουντεν, και το υλικό είναι τεράστιο… Τα wikileaks είναι ελάχιστα μπροστά στον υπερπρακτορα….
Ο πρώην πράκτορας των Αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, Έντουαρντ Σνόουντεν έχει υποκλέψει αναφορικά με την Ελλάδα από τους εξής χώρους:
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο νάτο.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*Τη πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*Τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*Την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
*Την αντιπροσωπεία της Ελλάδος σε ειδικές επιτροπές της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου …καθώς και από 7 άλλες πρεσβείες μας που καθημερινά και συνεχώς υπέκλεπτε…και υποκλέπτει…
*Βασικά σημειώνονται 38 πρεσβείες χώρων συμμάχων των ΗΠΑ …και 64 πρεσβείες χώρων φιλά-διακείμενων με τις ΗΠΑ….
Τι ξέρουν
Πληροφορίες από κύκλους που έχουν γνώση των όσων έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν κάνουν λόγο ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τα κάτωθι….και αν αρχίσουν να κυκλοφορούν….τότε…
Οι Αμερικανοί λοιπόν, μέσα από τις από τις παρακολουθήσεις του Σνόουντεν, κατέληξαν να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά:
*Με τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς σταυρώθηκε η Ελλάδα…
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ…
*Τι είπε ο Στρος Καν στην Ελλάδα για να αποφύγει το κρέμασμα και γιατί δεν τον ακολουθήσαμε….
*Όλες οι συζητήσεις στα γραφεία μας στην ΕΕ, τα όσα έλεγαν δικοί μας τραπεζίτες, την δυναμικότατη αντίσταση μας στα μνημόνια της παράδοσης κλπ…
*Τι είχε προτείνει η αμερικανική πλευρά για να αγοράσει μεγάλο μέρος του χρέους μας…και γιατί δεν έγινε…πως θα μπορούσαμε να σωθούμε…ποιοι οι άνθρωποι της ΕΕ-ΕΚΤ στην χωρά μας….αυτοί που δεν φαίνονται…
*Τις αναφορές σε ΑΟΖ σε ΕΕ και στο ΝΑΤΟ…και θέματα που αφορούν μυστικές συζητήσεις με Ισραήλ /ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στη νότια Ευρώπη….
*Τις λεπτομέρειες για την παρουσία-ενέργειες ξένων αεροπορικών απόστολων την περίοδο των βομβαρδισμών στην Λιβύη.
*Τις λεπτομέρειες σχετικά με τα γερμανικά όπλα στην χωρά μας…και οι εκβιασμοί του Βερολίνου.
*Όλο το παρασκήνιο και οι συνομιλίες για το τρίτο μνημόνιο. οι επαφές με Μέρκελ-Σόιμπλε και τα διάφορα ανώτατα στελέχη με την δικομματική κυβέρνηση. Πώς η Μέρκελ έβριζε την χωρά μας….τι έλεγε διευθυντικό στέλεχος του Σόιμπλε, κατηγορώντας την Ελλάδα στους Αμερικανούς…/όλη η ιστορία περί Ρωσίας-κινάς κλπ για δάνεια….
*Τις επαφές του εδώ γραφείου της ΕΕ με τις ελληνικές αρχές/υπεξ-υποικ κλπ.
*Την πλήρη αναφορά των πεπραγμένων των συνόδων της ΕΕ της τελευταίας τριετίας για όλα τα ζητήματα, επίσης των g-8, g-20, της πυρηνικής διάσκεψης, των συνόδων του ΝΑΤΟ σε Βουκουρέστι. Στρασβούργο, Σικάγο…
*Όλες οι διαφορές μεταξύ Γερμανών και γάλλων για το ελληνικό ζήτημα…επίσης για Ισπανία και Πορτογαλία. απαξιώθηκα σχόλια της Μάρκε, του Ράστερ, του Σόιμπλε για τις οικονομίες του νότου…και καμία αντίδραση από πλευράς των αρμόδιων των κρατών της νότιας Ευρώπης!!!
*Το τι συμβαίνει με τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα /τακτικά/σε πέντε χώρες του νάτο.
*Όλο το πακέτο της Siemens…..
*Όλες τις λεπτομέρειες από τις συζητήσεις του eurogroup επί Γιούνκερ….καθώς και 4 ειδικές διασκέψεις της εκτ επί προεδρίας Ντράγκι…για το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδος.
*Ποιος είναι ο διεθνής τραπεζίτης που θέλει να βγάλει καυτό βιβλίο για την οικονομική ομηρία των λαών της Ελλάδος και Πορτογαλίας….
*Όλες τις λεπτομέρειες για 6 εκθέσεις σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην μεσόγειο…και τις διαφωνίες ελλήνων και λοιπών σχετικά με το τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει.
*Πολλά στοιχειά μέσω υποκλοπών από το σύστημα κωδικός ονομασίας perdido….για Ελλάδα-βαλκάνια -θέσεις της ΕΕ για τρομοκρατία κλπ…/το dropmine για Ελλάδα…και τι είχαν ετοιμάσει με 3 κορυφαία ινστιτούτα οι Αμερικανοί για να κουρέψουν σαρωτικά το ελληνικό χρέος…και πως οι Γερμανοί αντέδρασαν. Η σκληρή αντιπαράθεση Γκάιντνερ με Σόιμπλε…και η θέση των ΗΠΑ ότι δεν εκδικούνται και δεν συμπεριφέρονται έτσι σε συμμάχους!!! Γιατί δεν μίλησαν οι δικοί μας τότε….».
*Το τι είπε η τότε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ράις…στον Γερμανό πρέσβη στον ΟΗΕ για το θέμα της Ελλάδος…η σφοδρή αντιπαράθεση….
Στο Χονγκ Κονγκ, πριν αναχωρήσει για Μόσχα είχε πει σε αναλυτή στη νότια Ασία (ο αναλυτής γράφει στην Sydney Morning Herald) ότι ο» φάκελος Ελλάδα είναι ο τρίτος πιο καυτός μετά από Γερμανία και Κίνα….
Μετά από το σκάνδαλο των υποκλοπών της Vodafone, αυτό που κυκλοφορούσε ως «αστικός μύθος» (και) στην Ελλάδα και ήθελε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να γνωρίζουν τα πάντα ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για τη χώρα μας, επιβεβαιώνεται.
Ο «μύθος» ότι οι Αμερικανοί έχουν πράκτορες και συστήματα που μπορούν να «δουν» και να «ακούσουν» τα πάντα, έπαψε έγινε πραγματικότητα… Λεπτομέρειες για τους τρόπους με τους οποίους γίνονταν οι παρακολουθήσεις και των ελληνικών «στόχων» από την NSA προκύπτουν από τα στοιχεία που δίνει στο φως ο πρώην, πλέον, πράκτοράς της, Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.
Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο αποσκιρτήσας πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείς και διπλωματικές αντιπροσωπείες.
Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Μεταξύ των 38 στόχων βρίσκεται η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, μαζί με τις ευρωπαϊκές αποστολές και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, κλπ
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατασκοπεία των ευρωπαϊκών επιτροπών γίνεται για την απόκτηση εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις πολιτικές διαφωνίες για τα διεθνή ζητήματα μεταξύ των κρατών-μελών. Το κωδικό όνομα της επιχείρησης κατασκοπείας στην Ευρώπη φέρει το όνομα «Perdido» και το σχέδιο περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικών κοριών και την πλήρη αντιγραφή ολόκληρων σκληρών δίσκων.
Ο 30χρονος Σνόουντεν, που διέφυγε από το Hong Kong, εδώ και μία εβδομάδα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο transit του αεροδρομίου της Μόσχας και περιμένει την απόφαση του Ισημερινού για τη χορήγηση ασύλου αφού το διαβατήριό του έχει ήδη ακυρωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.
Υποβαθμίζουν
Βέβαια τότε οι Αμερικανοί επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism». Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανιζόταν τότε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Βέβαια στις αρχές του μήνα (Μάρτιος 2017) αποκαλύφθηκαν και άλλα στοιχεία, σχετικά με τους τρόπους που μπορεί η υπηρεσία των ΗΠΑ να παρακολουθεί τους πολίτες.
Η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων της CIA σχετικά με τα υψηλής τεχνολογίας εργαλεία λογισμικού και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία για να παραβιάζει την ασφάλεια των spartphones, των computers, αλλά και των συνδεδεμένων με το Ιντερντ τηλεοράσεων από τον ιστότοπο WikiLeaks δημιουργεί ενόχληση, φόβο και ορισμένα ερωτηματικά.
Ενόχληση για το γεγονός ότι μία υπηρεσία που αποστολή της είναι να κλέβει τα μυστικά άλλων δεν μπόρεσε να φυλάξει τα δικά της μυστικά.
Φόβο για το έλλειμμα κάλυψης από την αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών στόχων, οι οποίοι, γνωρίζοντας πλέον τι μπορούν να κάνουν οι πράκτορες, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και να διαφύγουν της παρακολούθησης.
Ερωτηματικά γεννούνται σχετικά με το πώς λειτουργεί η ισορροπία ανάμεσα στην κάλυψη των κενών της τεχνολογίας σε είδη κατανάλωσης και την εκμετάλλευσή τους για τη συλλογή πληροφοριών;
Όταν, δηλαδή, μία υπηρεσία εντοπίζει ένα κενό ασφαλείας σε μία τεχνολογική εφαρμογή και πρέπει να αποφασίσει αν θα ειδοποιήσει τον κατασκευαστή για να το κλείσει, βελτιώνοντας την ασφάλεια της εφαρμογής, ή αν θα αποσιωπήσει το γεγονός ώστε να μπορεί να το εκμεταλλευθεί για να συλλέγει πληροφορίες, γράφει ο ειδικός συντάκτης σε θέματα ασφαλείας του BBC Γκόρντον Κορέρα.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Αυγή και η θεωρία των δύο άκρων
16-07-2017
Θα μπορούσε να είναι μια ανάλυση της Σώτης στη Lifo, το Protagon, κοκ. Δημοσιεύτηκε όμως στην Αυγή και μας πλασάρει με “αριστερό” περιτύλιγμα τη θεωρία των δύο άκρων: Φασισμός=Σταλινικός κομμουνισμός
Αν δεν το πρόδιδε ο τίτλος μας, θα μπορούσε να γίνει και κουίζ. Μαντέψτε σε ποιο έντυπο μπορείτε να διαβάσετε αυτά τα αποσπάσματα.
Το μίσος που χωρίζει τις ιδεολογίες της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς δεν είναι μίσος πολιτικό, ούτε ταξικό. Είναι μίσος θρησκευτικό. Προκύπτει μάλιστα περισσότερο από τις ομοιότητες και λιγότερο από τις διαφορές τους. Οι παλιές θρησκείες είχαν στο κέντρο τους τον Θεό, οι νέες θρησκείες του φασισμού και του σταλινικού κομμουνισμού είχαν στο κέντρο τους το κράτος.
Η Άκρα Αριστερά υποκαθιστά τον Θεό στην ιδεολογία της με το κράτος που θα εφαρμόσει την κοινωνική (ταξική) δικαιοσύνη. (…) Έτσι οδήγησαν τη Σοβιετική Ένωση στη διάλυση, ενώ πρόσθεσαν στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού και του ιμπεριαλισμού και τα εκατομμύρια θύματα του σταλινισμού.
Το μεγάλο και δυνατό κράτος που ονειρεύτηκαν όλοι οι βασιλιάδες και οι αυτοκράτορες του κόσμου, όλοι οι δικτάτορες και οι τύραννοι, έγινε ιδανικό και μοντέλο των ιδεολογιών τόσο της Άκρας Δεξιάς όσο και της Άκρας Αριστεράς. Επειδή λίγο – πολύ είχαν και έχουν τους ίδιους σκοπούς και στόχους.
Η έχθρα για τη δημοκρατία μάλιστα μπολιάστηκε από τις θεωρίες (σχεδόν πανομοιότυπες) για τη νομιμότητα της βίας, όταν αυτή έχει… δίκαιο ή εθνικό σκοπό! Έτσι, οι δεξιοί και αριστεροί απολογητές των μεγάλων κρατών προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν εισβολές και πολέμους από τη Λατινική Αμερική έως το Βιετνάμ και από την Τσεχοσλοβακία έως το Αφγανιστάν.
Η Άκρα Αριστερά στη Ρωσία πίστευε στην εργατική τάξη, στο κομμουνιστικό κόμμα, στον Στάλιν, και στην Ελλάδα στο ΚΚΕ και στον Ζαχαριάδη. Αυτή η τυφλή πίστη είναι κατάλοιπο της θρησκευτικής πίστης.
Μαύρος και κόκκινος φασισμός, φαιοκόκκινοι τύραννοι και δικτάρορες, ναζισμός=σταλινισμός, Άκρα Αριστερά κι Άκρα Δεξιά, Βιετνάμ κι Αφγανιστάν -όλα μαζί στο μπλέντερ.
Θα μπορούσε να είναι ανάλυση της Σώτης, άρθρο στη Lifo, το Πρόταγκον, τα Νέα ή σε κάποιον άλλο δημοσιογραφικό ναό του (πάλαι ποτέ) εκσυγχρονισμού. Αλλά μια μεγάλη μερίδα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ έχει βρει εδώ και καιρό στέγη στο κυβερνών κόμμα του Σύριζα. Και το παραπάνω άρθροδημοσιεύτηκε στην… αριστερή Αυγ(ιαν)ή. Που κάνει γαργάρα τις δικομματικές ομοιότητες κι ασχολείται με την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού.
Μετά από το άρθρο που έλεγε πως η απεργία πρέπει να είναι έσχατο μέσο και όχι ψωμοτύρι, που στρέφεται ενάντια στους άλλους κλάδους, τώρα έρχεται κι η θεωρία των δύο άκρων σε “αριστερό” περιτύλιγμα. Αν συνεχίσει έτσι, ίσως δούμε στην Αυγή και κάποιο άρθρο που να εξηγεί γιατί είμαστε η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης, και γιατί πρέπει να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία (σύμφωνα με τον αρθρογράφο εξάλλου δεν πρέπει να θέλουμε μεγάλο αλλά ανεπτυγμένο κράτος…).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απάντηση σε φίλο (το όνομα δεν έχει σημασία).

Εσείς κρίνετε για το τί θα κρύψετε και τί όχι.
Σελίδα σας είναι.
Όμως, ΔΕΝ έχει κανένας δικαίωμα ν' αποδίδει χαρακτηρισμούς στον άλλον.
Απαντάω με επιχειρήματα σε λεγόμενα.
Δεν χαρακτηρίζω τον εκφραζόμενο.
Ιδιαίτερα για την λεξη που μου αποδώσατε, εθνικισμός, είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να ακούσω...
Υπαρχει η ιστορία, αυτή που δεν μας δίδαξαν στα σχολεία, υπαρχουν οι ορισμοί των εννοιων που χρησιμοποιούμε.
Δεν είναι υπόδειξη, μα παρώτρυνση.
Προτροπή.
Μετά το 2008 κ τα της Λήμαν Μπράδερς, ακούγοντας τον άγνωστο, περίεργο κλπ Δημήτρη Καζάκη, μα και ψάχνοντας τα λεγόμενά του για να δω αν αληθεύουν, βρήκα πράγματα εκπληκτικά.
Ιδού λοιπόν η δυνατότητά σας, αν θέλετε να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε τα λεγόμενά μου : βρείτε στο YouTube ομιλίες του για την ιστορία, ορισμούς επιστημονικούς για εθνος, πατρίδα κλπ.
Κατι σαν μαθήματα επιμόρφωσης, για όσα δεν μας έμαθαν στα σχολειά μας.
Στην διάθεσή σας γι' αυτά.
Όσο για τα ίδια βιβλία, που γράφετε, ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε πως ανάλογα το υπόβαθρο του αναγνώστη, είναι και τα προσλαμβανόμενα.
Δεν γράφω παρα κάτι κοινά αποδεκτό.
Τέλος,
η διαφορετική άποψη ή η τεκμηριωμένη αντίρρηση, είναι θετικά, σε έναν ψύχραιμο διάλογο.
Σας εύχομαι καλό απόγευμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017
Ο Ραούλ Κάστρο επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη του προς τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία
Ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο επανέλαβε την προηγούμενη Παρασκευή την αλληλεγγύη προς το λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, καθώς και προς τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, απέναντι στις προσπάθειες να τον εξοντώσουν πολιτικά.
Στην ομιλία του στους παριστάμενους βουλευτές στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Κούβας κάλεσε να σταματήσει η επιλεκτική χειραγώγηση κατά της Βενεζουέλας εκ μέρους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και του γενικού γραμματέα του, Λουίς Αλμάγκρο.
«Πρέπει να γίνει σεβαστό το νόμιμο δικαίωμα της Βενεζουέλας να επιλύει τα εσωτερικά της προβλήματα χωρίς ξένη παρέμβαση», υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους στους κουβανούς βουλευτές.
Ανέφερε ακόμα ότι η επιθετικότητα και η πραξικοπηματική βία που ασκείται από την αντιπολίτευση στον βενεζουελάνο πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, ζημιώνει ολόκληρη τη Δική μας Αμερική και ωφελεί μόνο τα συμφέροντα αυτών που επιχειρούν να τη διαιρέσουν.
Σε αυτή την αντιπολίτευση της επιτρέπεται να προακλέσει μια σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες σε διάφορα μέρη του κόσμου, προειδοποίησε ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος ξεχώρισε την πολιτικοστρατιωτική ενότητα που ισχύει σ’ αυτή τη χώρα.
Προειδοποίησε ακόμα ότι αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν με τρόπους αντισυνταγματικούς, βίαιους και πραξικοπηματικούς την διαδικασία που ξεκίνησε ο μπολιβαριανός ηγέτης Ούγκο Τσάβες το 1998 θα αναλάβουν την ευθύνη απέναντι στην ιστορία.
Σχετικά με την πολιτική κρίση στη Βραζιλία, ο κουβανός πρόεδρος κατήγγειλε την πολιτική δίωξη κατά του Λούλα, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννιάμιση χρόνια για υποτιθέμενη διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.
Ανέφερε πάνω σ’ αυτό ότι πρόκειται για μια απόπειρα να εμποδίσει την υποψηφιότητα του πρώην μεταλλουργού ηγέτη στις εκλογές του Οκτώβρη του 2018.
«Η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ – η οποία παύθηκε από το αξίωμα μετά από μια διαδικασία αποπομπής – ο Λούλα, το Κόμμα των Εργατών και ο βραζιλιάνικος λαός θα έχουν πάντα την Κούβα δίπλα τους».
Η συνέλευση της ολομέλειας της Ένατης Τακτικής Περιόδου της Όγδοης Νομοθετικής του κουβανικού κοινοβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Μέγαρο της πρωτεύουσας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα Προβαταρη ο Περικλής και η Ηριαννα είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων
Να θυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας Προβαταρης είναι ο ίδιος εισαγγελέας που το 2015 είχε προτείνει την αποφυλάκιση για τους χρυσαυγιτες Μιχαλολιάκο - Παππά καθώς έκρινε ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτογραφική ματιά στην Ιστορία – 18 Ιουλίου 1936: Ισπανικός εμφύλιος / Ο πόλεμος – εργαστήριο
Ισπανία 1936-1939: Ο πόλεμος-εργαστήριο
Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Ισπανίας είναι ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία των “συμμαχοαντιμαχιών” στο στρατόπεδο του ιμπεριαλισμού στη δεκαετία του ’30.
Αν η “καθαρά πολεμική” πλευρά του αρχίζει στις 17 του Ιούλη 1936, με τη φασιστική εξέγερση που εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και επικρατεί στην Αφρική, η ανάμειξη του ιμπεριαλισμού είναι φανερή από πρώτα. Δεν είναι, π.χ., και ούτε τότε ήταν μυστικό για κανέναν το ότι η άρνηση του Λουίς Μπλάνκο (Λ. Μ.) να πάρει οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο οφειλόταν στη, λίγο-πολύ, τελεσιγραφική απαίτηση της Βρετανίας και της Γαλλίας. Από την άλλη μεριά, η φασιστική εξέγερση ενισχύεται όχι μόνον από τη Ρώμη και το Βερολίνο, αλλά και από το Λονδίνο, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον.
Η έκρηξη της εξέγερσης θα αποδείξει ξαφνικά το μέγεθος, την έκταση και, ας το πούμε έτσι, το “είδος” της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
Το πιο θεαματικό στοιχείο της τελευταίας ήταν η επέμβαση της Ιταλίας, που θα στείλει ένα ολόκληρο εκστρατευτικό σώμα τουλάχιστον 100.000 ανδρών και της Γερμανίας, που θα καλύψει το αεροπορικό κυρίως μέρος και τον εφοδιασμό σε άμεσα απαραίτητο πολεμικό υλικό. Από επιχειρησιακή άποψη, η επέμβαση της Γερμανίας ήταν αποφασιστική. Και όχι μόνο γιατί η αεροπορία της θα εξασφαλίσει στους φρανκικούς την υπεροχή στον αέρα (η ισπανικήπολεμική αεροπορία πέρασε ολόκληρη στο πλευρό της κυβέρνησης, αλλά αποτελούνταν από αεροπλάνα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου) αλλά και γιατί θα εξασφαλίσει τη μεταφορά των δυνάμεων των στασιαστών από την Αφρική, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες αλλά απομονωμένες, στην Ισπανία. Χωρίς αυτή τη μεταφορά, είναι πολύ πιθανό ότι οι δυνάμεις των στασιαστών θα είχαν ηττηθεί σε όλη την ηπειρωτική Ισπανία. Ηταν μια, χωρίς υπερβολή, “ιστορική επιχείρηση”: Ηταν η πρώτη φορά στη στρατιωτική ιστορία (και στην Ιστορία, γενικά) που γινόταν αεροπορική μεταφορά μάχιμων δυνάμεων από τις βάσεις τους στο χώρο των επιχειρήσεων.
Επικίνδυνες συμπάθειες
Ωστόσο, σχεδόν αμέσως φαίνεται και κάτι άλλο εξαιρετικά επικίνδυνο. Η συμπάθεια και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την ανταρσία. Κατ’ αρχήν, η επέμβαση των ναζιστικών αεροπορικών μονάδων για τη μεταφορά των φρανκικών στρατευμάτων από την Αφρική στην Ισπανία δεν είναι η μόνη αεροπορική επέμβαση. Υπάρχει και μια άλλη, όχι λιγότερο σημαντική ή θεαματική, και σήμερα ξεχασμένη: Η μεταφορά στην Ισπανία του ίδιου τον στρατηγού Φ. Φράνκο από τα Κανάρια Νησιά, όπου έχει μετατεθεί. Η μεταφορά έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί έγινε με ένα μυθιστορηματικό αεροπορικό ταξίδι και με την προκλητική βοήθεια και άμεση συμμετοχή επιφανών μελών της βρετανικής high society.
Μια ομάδα Βρετανών και Ισπανών συνωμοτών νοικιάζει ένα αεροπλάνο (το Dragon Rapid της Olley Airways) και ξεκινά από το αεροδρόμιο Κρόιντον, το μεγαλύτερο της προπολεμικής Βρετανίας, στις 11 του Ιούλη του 1936, δηλαδή μια βδομάδα πριν από την εξέγερση. Το αεροπλάνο απογειώνεται από το αεροδρόμιο Κρόιντον και συνεχίζει την πτήση του μέσα από πολλά άλλα, παρόλο που δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Παραλαμβάνει τον Φράνκο, τη γυναίκα του και την κόρη του από τα Κανάρια και τους μεταφέρει στην αφρικανική βάση του Πετουάν (19 του Ιούλη ), όπου το πραξικόπημα έχει ήδη επικρατήσει. Σε συνέχεια, τον μεταφέρει στην Ισπανία, όπου προσγειώνεται κοντά στη Σεβίλλη, στις 6 του Αυγούστου.
Τα γεγονότα τρέχουν
Στο αεροπλάνο επέβαιναν μια σειρά από αινιγματικά άτομα, μερικά από τα οποία γυναίκες, μέλη του βρετανικού jet-set. To ταξίδι περιέγραψε με κάθε, όπως ισχυρίστηκε, λεπτομέρεια, ο πιλότος του, σμηναγός Μπεμπ, στην εφημερίδα News Cronide στις 7 του Νοέμβρη του 1936.
Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση δείχνει το ενδιαφέρον του βρετανικού ιμπεριαλισμού για τις εξελίξεις στην Ισπανία. Ισως εξηγεί και γιατί συνωμοτικά στελέχη τόσο φανερά και σχεδόν προκλητικά εκτεθειμένα, όπως οι στρατηγοί Φ. Φράνκο και Ε. Μόλα, δε θίχτηκαν από την κυβέρνηση του Λ. Μ. μετά το Φλεβάρη.
Στο μεταξύ, τα γεγονότα τρέχουν.
Ενώ οι στασιαστές φαίνεται να έχουν εφοδιασμό (και, μάλιστα, πλουσιοπάροχο) από παντού, η ΙσπανικήΔημοκρατία βρίσκεται ξαφνικά χωρίς καμιά πηγή. Οι πρεσβευτές της γίνονται παντού εχθρικά δεκτοί. Στο Λονδίνο, ο Πάμπλο ντε Αγάρατε, που αναλαμβάνει την πρεσβεία αντικαθιστώντας το συνωμότη Λόπες Ολιβάν, ακούει από τον σερ Σίντνεϊ Κλάιβ, αρχηγό του διπλωματικού πρωτοκόλλου, να του λέει τι να κάνει αν νικήσει ο Φράνκο, ενώ ο υφυπουργός και γγ του Φόρεϊν Οφις, σερ Ρόμπερτ Βάνσιταρτ, τον υποδέχεται ψυχρότατα και απορρίπτει κοφτά το αίτημά του για εκπαίδευση Ισπανών πιλότων στη Βρετανία. Στο Παρίσι, είναι ολοφάνερη η συνεργασία ανάμεσα στις αρχές και αποστάτες υπαλλήλους της ισπανικής πρεσβείας για να βρεθούν προσχήματα που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να μην εκτελέσει τις ισπανικές πολεμικές παραγγελίες. Στην Ουάσιγκτον, ο πρέσβης Φερνάντο ντε λος Ρίος, όχι μόνο γίνεται δεκτός σχεδόν εξευτελιστικά από τον υπουργό Εξωτερικών, Κόρντελ Χολ, αλλά γίνεται στόχος ακόμα και προκλήσεων, ενώ οι τράπεζες αρνούνται να ανοίξουν τους λογαριασμούς που παραγγέλλει. Ολα τα διαβατήρια που εκδίδει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου έχουν τη σφραγίδα Not Valid for Spain (“Δεν ισχύει για την Ισπανία”).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισπανικός «Εμφύλιος», ένας διεθνής, πολιτικός πόλεμος
«Θα σώσω την Ισπανία από το μαρξισμό με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει να εκτελέσω τη μισή»
Αυτό δηλώνει ο στρατηγός Φραντσίσκο Φράνκο σε συνέντευξή του σε αμερικάνικο περιοδικό λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του στρατιωτικού πραξικοπήματος του οποίου ηγείται. Είναι 18 Ιουλίου του 1936. Μια καλοκαιριάτικη μέρα, σαν τη σημερινή, πριν από 81 χρόνια. Εκείνο το πρωί «…η Ισπανία ξύπνησε αλαφιασμένη. Οι πρώτες κανονιές της εξέγερσης ακούστηκαν στο Μαρόκο. Ο αντίλαλος των πυροβολισμών απλώθηκε τρομακτικός σε όλη την Ισπανία. Από στόμα σε στόμα, από σπίτι σε σπίτι, από δρόμο σε δρόμο δίνονταν ο συναγερμός “οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Μαρόκο ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Δημοκρατία”… ». (Ντολόρες Ιμπαρούρι-Πασιονάρια, Απομνημονεύματα)
Τα ισπανικά αποικιακά στρατεύματα που εδρεύουν στο Μαρόκο, οι Αφρικανιστές, στασιάζουν απέναντι στην ισπανική κυβέρνηση των Δημοκρατικών. Οι επαρχιακές στρατιωτικές φρουρές που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα εξεγείρονται. Το κράτος παραλύει. Η διοικητική διάρθρωση του στρατού διαλύεται και η νεαρή κυβέρνηση της Μαδρίτης μένει χωρίς στρατιώτες και χωρίς να γνωρίζει ποιους αξιωματικούς μπορεί να εμπιστευθεί.
Οι Δημοκρατικοί βρίσκονται λίγο καιρό στην εξουσία, λιγότερο από πέντε μήνες. Η κυβέρνησή τους έχει προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου του 1936 που τις έχει κερδίσει το Λαϊκό Μέτωπο, ένας πολιτικός φορέας που συγκροτήθηκε από τα αριστερά κόμματα. Το Λαϊκό Μέτωπο είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Δημοκρατικής Ένωσης, της Καταλονικής Αριστεράς, της Γενικής Ένωσης Εργαζομένων και άλλων. Η νίκη τους στις εκλογές είναι ξεκάθαρη με 268 έδρες, έναντι 205 που είχαν συγκεντρώσει από κοινού οι Δεξιοί με τους Κεντρώους. Ωστόσο, η νίκη αυτή σπέρνει την ανησυχία στην άρχουσα αστική τάξη, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά συνολικά της Ευρώπης που ζει στη σκιά του τρόμου της πολιτικής αφύπνισης και της διεκδίκησης των λαών, ως αποτέλεσμα του ιστορικού παραδείγματος της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Η κυβέρνηση είναι νόμιμη, η εκλογική διαδικασία ξεκάθαρη, το ίδιο και το αποτέλεσμά της. Όμως, οι συντηρητικοί της Ευρώπης δεν ανέχονται έναν λαό που εκλέγει μια ριζοσπαστική κυβέρνηση. Στα Απομνημονεύματά του ο Τσόρτσιλ γράφει για τη νόμιμη κυβέρνηση της Ισπανίας: «…Στα τέλη του Ιουλίου του 1936 ο αυξανόμενος εκφυλισμός του κοινοβουλευτικού καθεστώτος στην Ισπανία και οι δυναμικές ενέργειες για μια εναλλασσόμενη κομμουνιστική ή αναρχική επανάσταση, έφερε σε μια στρατιωτική στάση που ετοιμάζονταν από καιρό… στην Ισπανία ελάμβανε χώρα μια τέλεια αναπαράσταση της περιόδου Κερένσκυ στη Ρωσία». (Winston Churchil, Απομνημονεύματα του Β’ Π. Π.)
Η διαίρεση της χώρας, όπως προκύπτει από την πρώτη φάση του πραξικοπήματος, είναι, αρχικά, ευνοϊκή για τη Δημοκρατία. Έχει κρατήσει την πρωτεύουσα, η οποία αποτελεί επικοινωνιακό κόμβο και χώρο αποθήκευσης όλων των αποθεμάτων χρυσού της χώρας. Επίσης, τα περισσότερα αστικά κέντρα παραμένουν Δημοκρατικά, οπότε η βιομηχανική παραγωγή είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Η αρχική διαίρεση, μεταξύ Δημοκρατικών και στασιαστών, είναι αντίστοιχη με τη γεωγραφική κατανομή των πολιτικών τους δυνάμεων. Οι πόλεις, που χαρακτηρίζονται από υψηλή συγκέντρωση εργατών οργανωμένων σε κινήματα και σωματεία, παραμένουν υπέρ των Δημοκρατικών. Οι περιοχές που περνούν αμέσως στον έλεγχο των στρατιωτικών είναι εκείνες στις οποίες πλειοψηφούν οι συντηρητικοί, μαζί με τις αγροτικές περιοχές της Κεντρικής, Βόρειας και Βορειοδυτικής Ισπανίας. Η διαίρεση αυτή σκιαγραφεί την ταξική και ιδεολογική συγκρότηση των δύο αντιπάλων, ενώ αποκαλύπτει τον αμιγή πολιτικό χαρακτήρα της σύγκρουσής τους. Τα αστικά κέντρα, χώροι δουλειάς των εργατών, χώροι συγκέντρωσης και δράσης ενός πληθυσμού που παλεύει για την επιβίωση σε μια εποχή που η ανεργία και η οικονομική κρίση του 1929-’30 καταβυθίζει κάθε ελπίδα. Η επαρχία, κυρίως, στα Κεντρικά και Βόρειο-δυτικά της χώρας ανήκει στην τάξη των γαιοκτημόνων, σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τις συνθήκες της κρίσης και κερδοσκοπούν εις βάρος των άκληρων συμπατριωτών τους.
Το «αγροτικό ζήτημα», που σχετίζεται με τις συνθήκες ζωής και εργασίας των άκληρων εργατών γης και τις αχανείς γαιοκτησίες των γαιοκτημόνων, βασανίζει την ισπανική κοινωνία επί δεκαετίες, πολύ πριν το ξέσπασμα του εθνικιστικού πραξικοπήματος του Φράνκο. Για τους Ισπανούς γαιοκτήμονες αποτελεί παράδοση η προώθηση των παιδιών τους σε δύο, κυρίως, κατευθύνσεις. Όσοι δεν κληρονομούν τις γονικές γαιοκτησίες προωθούνται στο στράτευμα και στον κλήρο, επισφραγίζοντας με σχέσεις συγγένειας την συμπόρευση της τάξης τους με κρατική εξουσία.
Την εποχή που ξεσπά το πραξικόπημα, η πλειοψηφία των μεσαίων και ανώτερων στελεχών του στρατεύματος συνδέεται με σχέσεις στενής συγγένειας με την τάξη των γαιοκτημόνων. Το ίδιο ισχύει και για τον καθολικό κλήρο, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά την εδραίωση του Φράνκο στην εξουσία, λειτουργώντας σαν μηχανισμός κατασκοπίας και ελέγχου των πολιτών. Ιερείς και στρατιωτικοί αναλαμβάνουν χρέη λογοκριτή όπου υπάρχει πνευματική και πολιτιστική διαδικασία. Πανεπιστήμια, σχολεία, βιβλιοθήκες, θέατρα, παντού τα βιβλία λογοκρίνονται και οι εκπαιδευτικοί εκκαθαρίζονται, ενώ η παρουσία των πολιτών στην κυριακάτικη λειτουργία καθίσταται υποχρεωτική. Οι ιερείς αναλαμβάνουν να καταγγέλλουν στις αρχές όσους δεν επιτελούν με συνέπεια τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ο επίσκοπος του Vic, απευθυνόμενος στο ποίμνιο ζητά «ένα νυστέρι προκειμένου να αφαιρεθεί μια για πάντα το πύον από τη ραχοκοκαλιά της Ισπανίας» (ως «πύον» εννοεί τον κομμουνισμό).
Οι πρώτες μέρες, μετά τις 18 Ιουλίου, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της Ισπανίας. Ο Φράνκο και το επιτελείο του το γνωρίζουν αυτό και ζητούν άμεσα διεθνή παρέμβαση, από τους ιδεολογικούς και στρατιωτικούς τους συμμάχους, τον Χίτλερ και τον Μουσσολίνι. Μόλις μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα του πραξικοπήματος, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ιστορία η αερομεταφορά στρατού, από το Μαρόκο στην ισπανική ενδοχώρα. Γερμανικά και ιταλικά μεταγωγικά αεροπλάνα μεταφέρουν τα “Tercios de la Bandera” (συντάγματα της ισπανικής εκδοχής της Λεγεώνας των Ξένων) και την Αφρικανική Στρατιά, παρέχοντας στον Φράνκο τη μοναδική ευκαιρία να προλάβει να επιβάλλει το καθεστώς του πριν συνταχθούν οι Δημοκρατικοί.
Η πλευρά των Δημοκρατικών είχε από την αρχή γνώση των δυσκολιών που θα προέκυπταν, γι’ αυτό έσπευσε άμεσα να ζητήσει τη βοήθεια των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών. Ήδη, τη δεύτερη μέρα μετά το ξέσπασμα του πραξικοπήματος, στις 19 Ιουλίου του 1939, η κυβέρνηση των Δημοκρατικών απευθύνεται στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γαλλία προσπαθώντας να εξασφαλίσει στρατιωτική υποστήριξη.
Οι ελπίδες των Δημοκρατικών, ότι η συντηρητική Βρετανία και η σοσιαλιστική Γαλλία θα αντιτάσσονταν στον εθνικιστή Φράνκο, και μέσω αυτού στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, αποδεικνύονται φρούδες. Αμφότερες οι κυβερνήσεις επιλέγουν τη στάση της ουδετερότητας, αφήνοντας τους Δημοκρατικούς να διολισθήσουν σταθερά προς την ήττα. Στην αυτοβιογραφία του ο Τσόρτσιλ γράφει χαρακτηριστικά : «Όταν ο στρατηγός Franco ύψωσε τη σημαία της επαναστάσεως είχε την υποστήριξη ολόκληρου του στρατού, αξιωματικών και ανδρών. Η Εκκλησία καθώς και όλα σχεδόν τα στοιχεία της Δεξιάς και του Κέντρου προσχώρησαν σ’ αυτόν και ο στρατηγός Franco έγινε αμέσως κύριος αρκετών σημαντικών επαρχιών… Στη διένεξη αυτή ήμουν ουδέτερος. Φυσικά δεν ήμουν υπέρ των κομμουνιστών. Πώς ήταν δυνατόν αυτό;… η ισπανική κυβέρνηση βρέθηκε στη θέση να μην έχει το δικαίωμα ούτε να αγοράσει εκείνα τα όπλα που είχε παραγγείλει και που θα πλήρωνε με το χρυσό που είχε στα θησαυροφυλάκιά της». (Winston Churchil, Απομνημονεύματα του Β’ Π. Π.)
Είναι προφανές, ότι αυτό που προείχε ήταν η αντιμετώπιση του κομμουνισμού και όχι η ενίσχυση της Δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας. Αυτό που προείχε ήταν η εκρίζωση κάθε κομμουνιστικής, κάθε ριζοσπαστικής δράσης. Στο βωμό αυτού του σκοπού, η αντιμετώπιση του ανερχόμενου ναζισμού φαινόταν να μην αποτελεί κυρίαρχη απειλή. Προς επίρρωση αυτού, αναφέρει ο Τσόρτσιλ ότι:
«Στις 25 Νοεμβρίου 1936 οι πρεσβευτές όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που βρίσκονταν στο Βερολίνο εκλήθησαν στο υπουργείο των εξωτερικών όπου ο Χερρ φον Νόυρατ (ναζιστής υπουργός του Χίτλερ) τους αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του αντικομμουνιστικού συμφώνου το οποίο είχε διαπραγματευθεί με την Ιαπωνική Κυβέρνηση. Σκοπός του συμφώνου αυτού ήταν η κοινή δράση εναντίον των διεθνών ενεργειών της Κομιντέρν, είτε εντός των συνόρων των συμβαλλομένων χωρών είτε εκτός αυτών». (Winston Churchil, Απομνημονεύματα του Β’ Π. Π.)
Η εξέλιξη της Ιστορίας αποδεικνύει ότι η επιλογή της μη επέμβασης λειτούργησε ως μια αποτελεσματική ενεργή ουδετερότητα, αφού στέρησε τη δυνατότητα της Δημοκρατικής Ισπανίας για εφοδιασμό με ό,τι ήταν απαραίτητο από το εξωτερικό, ενώ αντίθετα οι πραξικοπηματίες δέχονταν ανεμπόδιστα από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς κάθε δυνατή βοήθεια. Στο πλευρό των Δημοκρατικών στάθηκε έμπρακτα μόνο η Σοβιετική Ένωση. Η πρώτη σοβιετική ενίσχυση έφτασε στη χώρα το Νοέμβριο του 1936 και συνέβαλε καθοριστικά στις νίκες των επόμενων μηνών, όπως ήταν τον Φεβρουάριο του 1937 στη Χαράμα και στη Γουαδαλαχάρα.
Ο Ισπανικός Εμφύλιος μπορεί να ειδωθεί ως το πρώτο θερμό επεισόδιο του πολέμου, μεταξύ της εθνικιστικής-φασιστικής και της κομμουνιστικής ιδεολογίας που ακολούθησε λίγο μετά, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ισπανική σύγκρουση σύμφωνα με την επίσημη ιστοριογραφία, χαρακτηρίζεται ως «Εμφύλιος» πόλεμος και μελετάται ξεχωριστά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ωστόσο, για εκείνους που έλαβαν μέρος σε αυτόν τον «εμφύλιο», οι μάχες που έδωσαν απέναντι στο ναζισμό του Χίτλερ και στον φασισμό του Μουσολίνι ήταν η συνέχεια των μαχών που είχαν δώσει νωρίτερα απέναντι στον εθνικιστή Φράνκο. Για εκείνους τους Ισπανούς που στελέχωσαν το γαλλικό αντάρτικο απέναντι στο ναζισμό, ο πόλεμος ξεκίνησε στην Ισπανία και συνεχίστηκε στην Γαλλία. Γι’ αυτό πολλά από τα γαλλικά άρματα των ανταρτών έφεραν ονόματα ισπανικών πόλεων, τοπωνύμια περιοχών όπου οι ίδιοι άνθρωποι είχαν δώσει λίγους μήνες πριν μεγάλες μάχες έναντι του φασισμού.
Πίσω από τον όρο «Ισπανικός Εμφύλιος» κρύβονται οι 40 διαφορετικές εθνικότητες εκείνων των μαχητών που συνέτρεξαν τον αντιφασιστικό αγώνα των Ισπανών δημιουργώντας τις Διεθνείς Ταξιαρχίες, μια δύναμη που έφτασε συνολικά τους 35.000 ανθρώπους. Οι Ταξιαρχίτες, όπως και οι Ισπανοί, είδαν αυτόν τον πόλεμο ως ένα επεισόδιο ενός μακρόχρονου ευρωπαϊκού εμφυλίου, ενός πολιτικού πολέμου, μεταξύ του φασισμού και του κομμουνισμού. Πολεμώντας το φασισμό στην Ισπανία, αντιστάθηκαν ταυτόχρονα σε πολλές μορφές βίαιων κοινωνικών και πολιτικών αποκλεισμών. Γι’ αυτό και πολλοί προήλθαν από τα πρώτα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχτηκαν το 1933. Η ίδια η ετερογένεια των Ταξιαρχιών αποτελούσε, με όρους φυλετικούς ή κουλτούρας, την προσωποποίηση της αντίστασης στον φασισμό.
Πίσω από τον όρο «Ισπανικός Εμφύλιος» κρύβεται ο καθαρός ιδεολογικός και πολιτικός χαρακτήρας της ισπανικής σύγκρουσης. Πίσω από αυτόν τον όρο κρύβονται οι πρωτοβουλίες όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, είτε εκείνων που παρενέβησαν ενεργά λαμβάνοντας μέρος στις μάχες, είτε εκείνων που φρόντισαν να περιορίσουν τη δυνατότητα των Δημοκρατικών να κερδίσουν τις μάχες που έδιναν.
Πίσω από τον όρο «Ισπανικός Εμφύλιος» κρύβονται τα 1.650 αεροπλάνα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα 1.150 τανκς και τεθωρακισμένα των ναζιστών, τα 2.630 κανόνια, τα 8.800 βαριά και ελαφρά πολυβόλα, οι 1.430 όλμοι, τα πάνω από μισό εκατομμύριο ντουφέκια και οι ατελείωτες ποσότητες πυρομαχικών.
Πίσω από τον όρο «Ισπανικός Εμφύλιος» κρύβεται, κυρίως, η ανάγκη του ισπανικού λαού να φτιάξει έναν κόσμο δίκαιο, έναν κόσμο ελεύθερο, έναν κόσμο ανθρώπινο.
«Εμείς είμαστε … οι ηττημένοι. Αλλά τι είναι αυτό που μας κρατά; Είναι η καθαρή μας συνείδηση, διότι εμείς είμαστε αυτοί που υπερασπίστηκαν τη νόμιμη συνταγματική κυβέρνηση των Δημοκρατικών, εμείς υπερασπιστήκαμε την Ισπανία μας μέχρι την τελευταία της στιγμή» (Jaime Camarasa Lluelas, ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς Δημοκρατικούς που ακολούθησαν το δρόμο της προσφυγιάς το 1939, Rosy Rickett, Refugees of the Spanish Civil War and those they left behind)
http://www.imerodromos.gr/ispanikos-emfylios-enas-diethnis-politikos-polemos/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ Δωρεάν σπόροι Ελληνικών ποικιλιών!!! Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα!!!ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!
Με αφορμή το  άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την... καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων Ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον Ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει Ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.
Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινότητας “Πελίτι” http//peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και Ελληνικό…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηχηρό χαστούκι στη Μογκερίνι και Ε.Ε.!
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος την απάντηση του Μαδούρο στη Φεντερίκα Μογκερίνι,
«Η Φεντερίκα Μογκερίνι λάθεψε χώρα. Νομίζει ότι βρισκόμαστε στο 1809; Όταν λαμβάναμε εντολές από τις ευρωπαίκές αυτοκρατορίες; Η Βενεζουέλα δεν είναι ευρωπαϊκή αποικία. Εδώ κυβερνούν οι Βενεζουελάνοι κι η Βενεζουελάνες»!
Έτσι απάντησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο κάλεσμα της Μογκερίνι προς τη Βενεζουέλα για να διακόψει τις εκλογές αντιπροσώπων για τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, που διεξάγονται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Η Φεντερίκα Μογκερίνη, η ανεπάγγελτη υπάλληλος του 4ου Ράιχ νόμισε ότι... απευθύνεται στους δουλικούς υπουργούς των Εξωτερικών της Ε.Ε., που μόλις σήμερα πρόσθεσαν 8 Σύρους επιστήμονες στη λίστα ντροπής του φονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας και δεν βρέθηκε ένας να διαφωνήσει σ' αυτή την εντολή του 4ου Ράιχ. Ξαναζεσταίνουν τα "χημικά όπλα Άσαντ", γελάει και το παρδαλό κατσίκι αφού ο Άσαντ τους καλεί να διαπιστώσουν οι δυτικές Επιτροπές ποιοι χρησιμοποιούν απαγορευμένα χημικά όπλα. Ευρωπαίοι υπουργοί που θα έπρεπε να δικαστούν ως κοινοί ποινικοί εγκληματίες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το θέμα είναι ότι αυτή η βρώμικη δικαστικη σαπίλα της συντεχνιας των μασοκων αληταρδων δικαστακων δεν "ενόχλησε" όταν έκρινε "νόμιμη" και "Συνταγματική" την κατοχή της πατρίδας μας, όταν τσάκισε ως εγκληματική οργάνωση το λαό...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανοικτά το "παιχνίδι" και το Youtube... Λογοκρίνει...
το επίσημο κανάλι του Αραβικού στρατού της Συρίας!
Όταν προβάλει με όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες τους δολοφόνους της "αραβικής άνοιξης made in USA"...
Αναγκαιότητα της νέας τάξης... Να μην φθάνουν ειδήσεις, εικόνες από την εξολόθρευση των φονιάδων στη Συριακή γη!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, 18 Ιουλίου 1918, γεννήθηκε ο Νέλσον Μαντέλα (1918 -2013), σύμβολο του αγώνα του νοτιοαφρικανικού λαού κατά του  ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ.
Ο Μαντέλα απελευθερώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1990. Είχε καταδικαστεί στις 12 Ιουνίου του 1964, μαζί με άλλους συναγωνιστές του, σε ισόβια. Έμεινε στις φυλακές του νησιού Ρόμπεν ως το 1982 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές του Πόλσμουρ μέχρι το 1990.  Είχε ενταχθεί στο Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ΑΝC), το οποίο το 1960 κηρύχθηκε  παράνομο. Ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής (1994-1999).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017
Δολοφονήθηκε και τρίτο μέλος των FARC-EP, το έκτο σε τρεις μήνες

Παρά την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφτηκε και την διαδικασία εγκατάλειψης των όπλων από πλευράς των ανταρτών, μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες έξι μέλη των FARC-EP έχουν δολοφονηθεί στην Κολομβία.
Ένα ακόμα μέλος των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) έχασε τη ζωή του στον δήμο Ιτουάνγκο της περιφέρειας Αντιόχεια, ανεβάζοντας σε έξι τα μέλη των ανταρτών που έχουν δολοφονηθεί τους τρεις τελευταίους μήνες.
Ο Χουάν Αρμάντο Αμάγια, βρισκόταν σε διαδικασία επανένταξης, καθώς είχε επιστρέψει στην πόλη του, επωφελούμενος από την απονομή χάριτος της 12ης Δεκέμβρη 2016 στα πλαίσια της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφτηκε. Ο Αμάγια προστέθηκε στους εννέα συγγενείς του, μέλη των FARC-EP που έχουν δολοφονηθεί.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Ιτουάνγκο Χέρμαν Ντάριο Αλβάρες Ουρίμπε, οι αρχές ερευνούν τις αιτίες της δολοφονίας, που έγινε στις 8 το βράδυ καθώς επίσης και την δολοφονία ενός ακόμα προσώπου που συνέβη πριν 15 μέρες στον ίδιο δήμο.
Το γεγονός επιδεινώνει την κατάσταση, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή, όπου πρόσφατα το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιτουάνγκο προειδοποίησε ότι “οι παραστρατιωτικοί επιχειρούν να γυρίσουν την περιοχή 13 χρόνια πίσω” , ενώ ομάδα 238 μελών του Μετώπου 18 των FARC-EP βρίσκονται στην μεταβατική Ζώνη Ταυτοποίησης του Αγίου Λουκά, όπου εκπληρώνουν την διαδικασία επανένταξης στην πολιτική ζωή.
Από τον Δεκέμβρη του 2016 ένοπλοι άνδρες υποχρέωσαν τους ανθρώπους των κοινοτήτων να συνέλθουν και να εγκαθιδρύσουν κοινοτικούς κανόνες, ζητώντας από τα Συμβούλια Κοινοτικής Δράσης πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες, σύμφωνα με καταγγελία του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Συνήγορος του Λαού της Κολομβίας Κάρλος Αλφόνσο Νεγκρέτ, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις στοχευμένες δολοφονίες πρώην μελών των FARC-EP, κατά την διαδικασία εγκατάλειψης των όπλων και επανένταξης και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των στελεχών κοινωνικών οργανώσεων που δολοφονήθηκαν από τον Γενάρη του 2016, ανέρχεται σε 182 ενώ 52 από αυτές τις δολοφονίες έγιναν μέσα στο 2017.
Τέλος, επεσήμανε ότι πάνω από 500 ηγέτες και ακτιβιστές των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν απειληθεί από τον Γενάρη του προηγούμενου χρόνου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους
Συνεχίζουν την απεργία πείνας πάνω από 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι, αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC - EP), ενώ τους συμπαραστέκεται επίσης με απεργία πείνας, εδώ και 18 μέρες, και ο Χεσούς Σάντριχ, μέλος της Γραμματείας της Οργάνωσης (που συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις στην Αβάνα), ο οποίος το Σάββατο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα υπογλυκαιμίας. Στόχος της απεργίας είναι να ασκηθεί πίεση ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η αμνηστία για τους 2.577 κρατούμενους αντάρτες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ειρήνης. Η κυβέρνηση του Μανουέλ Σάντος συνεχίζει να κωλυσιεργεί εδώ και πάνω από 6 μήνες και περισσότεροι από 1.200 αντάρτες παραμένουν στις φυλακές.
Τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα των απεργών εξέφρασε το Συνέδριο του ΚΚ Κολομβίας, που έγινε στην Μπογκοτά από τις 13 έως τις 17 Ιούλη.
Συνεχίζονται οι δολοφονίες αγωνιστών
Πάντως στην Κολομβία συνεχίζονται οι δολοφονίες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, όπως την Παρασκευή το πρωί, του Εκτορ Γουίλιαμ Μίνα, στελέχους του κινήματος «Πατριωτική Πορεία» στην επαρχία Κάουκα, που πυροβολήθηκε από τέσσερις ενόπλους μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Γκουατσένε. Η δολοφονία έγινε μόλις εκατό μέτρα από το αστυνομικό τμήμα, οι ένοπλοι κατέβηκαν από μια μοτοσικλέτα, «γάζωσαν» τον αγωνιστή (που κατέληξε στη μεταφορά του προς το νοσοκομείο) και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. Ο Εκτορ Μίνα, Αφροκολομβιανός, πατέρας 4 παιδιών, υπήρξε γνωστός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που πρωτοστατούσε στην καταγγελία των παραστρατιωτικών ομάδων.
Η «Πατριωτική Πορεία», το ΚΚ Κολομβίας, οι FARC και άλλες μαζικές οργανώσεις κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνία ειρήνευσης και δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για να σταματήσει την παραστρατιωτική δράση. Συνολικά από την 1η Γενάρη του 2016 έχουν δολοφονηθεί 186 αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, 52 φέτος (ανάμεσά τους και αντάρτες μετά την εγκατάλειψη των όπλων).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Οπως μετέδωσε χτες το κρατικό πρακτορείο της Συρίας «SANA», ο συριακός στρατός έπληξε οχυρά και στρατεύματα του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) σε περίχωρα της πόλης Ντέιρ Εζόρ. Ακόμα, η ίδια πηγή έκανε λόγο για ισχυρά πλήγματα που δέχτηκε το ΙΚ και στα νότια της επαρχίας Ράκα, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις φέρονται να ανέκτησαν και τον έλεγχο σε σταθμό άντλησης πετρελαίου στην περιοχή αλ Ζάμλα, πετρελαιοπηγές και σημεία εξορύξεων αερίου στην ίδια περιοχή.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Από Ελενα Ακριτα

Η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Δεν επιτρέπεται να περάσει στα ψιλά. Οφείλουμε να την κρατάμε ζωντανή κι επίκαιρη, οφείλουμε να την θυμίζουμε, οφείλουμε να «ενοχλούμε» όσους την ξεχνούν.
Γιατί η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. θα μπορούσε ωραιότατα να εμπνεύσει τον Κάφκα. Σε αυτήν τη «Δίκη 2 The sequel» μια 29χρονη κοπέλα καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη. Ο λόγος; Ο σύντροφός της θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο άνθρωπος αυτός συλλαμβάνεται, κατηγορείται και πρωτοδίκως - με το καλημέρα σας δηλαδή - αθωώνεται. Συνεπώς. Η Ηριάννα καταδικάζεται και φυλακίζεται γιατί έχει δεσμό με κάποιον αθώο. This a true story.
Τα δημοσιεύματα στον Τύπο προτάσσουν τα πανεπιστημιακά εύσημα - η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ. Καλή η πρόθεση, αμφιλεγόμενο το αποτέλεσμα: η ανομία δεν έχει ακαδημαϊκό πρόσημο. Ο,τι και να ήταν η γυναίκα αυτή, καθηγήτρια ή καθαρίστρια, το άδικο είναι άδικο και το δίκιο δίκιο. Τελεία και παύλα.
Δηλαδή. Η γυναίκα εκτίει στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα ποινή 13 χρόνων γιατί ερωτεύτηκε κάποιον που τελικά αποδείχτηκε αθώος. Καλά, δεν υπάρχει αυτό που συνέβη στο κορίτσι, δεν το χωράει ανθρώπου νους. Εχεις εσύ έναν σύντροφο που κρίνεται ύποπτος, δικάζεται ο σύντροφος, αθωώνεται ο σύντροφος και μπαίνεις φυλακή εσύ. Εδώ ο υπερρεαλισμός αποκτά νέο νόημα: ο Αντρέ Μπρετόν παίρνει τον Κάφκα από το χέρι και μαζί πορεύονται στο ηλιοβασίλεμα.
Το ταξίδι της Ηριάννας μέσα στη νύχτα ξεκινά πριν 6 χρόνια. Στο σπίτι του συντρόφου της κάνει έφοδο η Αντιτρομοκρατική και τους συλλαμβάνει και τους δύο. Εκείνος κατηγορείται, δικάζεται και τελικά αθωώνεται αμετάκλητα, ενώ η κοπέλα στο μεταξύ έχει δώσει οικειοθελώς DNA .
Κι εδώ αρχίζει ο γολγοθάς της. Ενας αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει πως είδε κάποιον να κρύβει ένα κουτί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη. Η Ηριάννα συνδέεται με την υπόθεση με μοναδικό στοιχείο το ελάχιστο κι επιστημονικά ανεπαρκές - για βάσιμα συμπεράσματα - δείγμα DNA. Κι ας επιμένει ο αυτόπτης (πάντα) μάρτυρας πως είδε άντρα να τοποθετεί το κουτί στο συγκεκριμένο σημείο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ενώ τα πυρομαχικά βρέθηκαν το 2011, εκείνην την συνέλαβαν το 2013, ενάμισι χρόνο μετά.
Ο συνήγορός της ζητά το δείγμα DNA ώστε να ελεγχθεί από ειδικό πραγματογνώμονα, διδάκτορα της Γενετικής, σε ελληνικό εξειδικευμένο κέντρο. Ο ανακριτής διαβιβάζει το αίτημα της υπεράσπισης, όμως η Αστυνομία απαντά πως το δείγμα ήταν ελάχιστο και δεν υπάρχει πια. Κι όμως όλοι οι γενετιστές γνωρίζουν πως για να είναι έγκυρο το δείγμα πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσοτικό πλαφόν. Αρα, εδώ με τη διαδικασία της ταυτοποίησης ασφαλές συμπέρασμα δεν προκύπτει. Και το κερασάκι στην τούρτα; Για την Ηριάννα Β.Λ. δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο.
Στην ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. ευθύνη πρωτίστως έχουν όλοι όσοι την στείλανε στις φυλακές. Ομως ευθύνη έχουμε κι όλοι εμείς. Μέσα από τη λήθη, την αδιαφορία, την αδράνεια συναινούμε σ' αυτή την τραγωδία. Συνυπογράφουμε όλα τα αλόγιστα και τα ακαταλόγιστα που μας περικυκλώνουν. Αν δεν κινητοποιηθούμε, αν δεν υψώσουμε το μπόι και τη φωνή μας, τότε νομιμοποιούμε το άδικο. Κι επιτρέπουμε στην ανομία να επικυρώσει τη συλλογική μας κατάθλιψη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Έλενα Ακρίτα ξέσπασε για την 29χρονη Ηριάννα, που οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή μετά από την απόρριψη της αίτησής της για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής.
«Δεν θα βγει από τη φυλακή η Ηριάννα ας κοιμόμαστε ήσυχοι όλοι εμείς οι νομοταγείς πολίτες: δεν θα μας σφάξει στον ύπνο μας. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!», έγραψε η Έλενα Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook τη Δευτερα.