Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δευτερα 17 Ιουλιου 2017



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ οι ξένες πολυεθνικές, στις οποίες περιλαμβάνονται κολοσσοί όπως η «Exxon Mobil»(αλλα και η η «Total Fina Elf» και η «Conoco Phillips»)χρηματοδοτουνε τις διαδηλωσεις κατα του Μαδουρο
TeleSUR




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ :ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

 Stop The War On Yemen.

Κανείς στην Υεμένη δεν μπορεί να υπολογίζει σε μια δουλειά.
Κανείς δεν έχει φαγητό.
Ή χρήματα για να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΙΓΥΠΤΟΣ /Κ.Π. Καβάφης: «Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις...»
*Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής. Γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια και σε ποιήματά του μιλά γι' αυτήν, γι' αυτό και αναφέρεται συχνά ως «ο Αλεξανδρινός».
Τα ποιήματα του είναι ιστορικά, φιλοσοφικά, ερωτικά και πολιτικά. Γοητεύεται από το κάλλος της νιότης, την ιστορία των ελληνιστικών χρόνων και τις σκοτεινές προσωπικότητες που έμειναν στην αφάνεια. Η πόλη που αγάπησε και που τον ενέπνευσε είναι αναμφιβήτητα η Αλεξάνδρεια. Μέσα από τα ποιήματα του όμως, ζωντανεύουν και άλλες χαμένες πόλεις, η Τροία, η Συρία, η Σπάρτη

Στην Αρχαία ιστορία, η Αλεξάνδρεια ήταν η τοποθεσία των great δουλεύει της Ελληνικής Λογοτεχνίας και φιλοσοφίας. Στις αρχές του 20 ου αιώνα, η αιγυπτιακή πόλη ήταν και πάλι ένα κέντρο Διεθνούς Πολιτισμού.
Αίγυπτος: Η άλλη πατρίδα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




meanwhile,με λεφτά των ΗΠΑ νεοναζί στην Ουκρανία εκπαιδεύουν παιδιά – εκτελεστές
Πρόκειται για κατασκήνωση που λειτουργεί υπό το «Τάγμα της Αζοφικής» (Батальйон Азов) που στο επίσημο έμβλημά του περιέχει το σήμα των SS και περιγράφεται από το καθεστώς του Κιέβου ως «εθελοντικό τάγμα εδαφικής άμυνας». Πρόκειται για ένα τάγμα της Εθνικής Φρουράς που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το τάγμα Αζοφική που υποστηρίζεται από τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας, δεν εμπλέκεται μόνο σε παρα-στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα σε άλλα και στην έγκυρη ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post, το τάγμα λειτουργεί και ένα Summer Camp για μικρά παιδιά, ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος κατάρτισης και κατήχησης''.
Η κατασκήνωση βρίσκεται στην περιοχή Vodytsya έξω από το Κίεβο ενώ δυτικά μέσα επιβεβαιώνουν ότι σε αυτή συμμετέχουν παιδιά ακόμη και έξι ετών,,,,,,,,,Όπως παραδέχεται και η ουκρανική εφημερίδα τα παιδιά δεν «παίζουν τους στρατιώτες» αλλά λαμβάνουν πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση από στρατιώτες που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας.
Αν και το καθεστώς του Κίεβο αρνείται ότι το Τάγμα της Αζοφικής είναι μια νεοναζιστική οργάνωση, τα λογότυπα και του Τάγματος, αλλά και της κατασκήνωσης Avovets (που εμφανίζεται στα πουκάμισα των εκπαιδευτών) φέρουν το σύμβολο της ναζιστικής SS Wolfsangel με τις σκιές του «μαύρου ήλιου» των Ναζί στο φόντο. Οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές είναι μέρος της παραστρατιωτικής ομάδας με απόσπαση στην κατασκήνωση.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!
Αξίζει να το διαβάσετε! Για να έχετε μια σαφή και ξεκάθαρη άποψη για το ιδεολόγημα των δύο άκρων. Αυτό που -όσο κι αν παραξενεύει όσους νομίζουν πως η Χούντα εξυμνούσε τον φασισμό που εφάρμοζε, ενώ στην προπαγάνδα της έλεγε πως αντιμάχεται- μας δίδασκαν στα σχολεία μέσα από την "Πολιτική Αγωγή" του πάλαι ποτέ μαρξιστή Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου.
Ο κόκκινος και ο μαύρος φασισμός, το ολοκληρωτικό κράτος, η θρησκευτική πίστη φασιστών και κομμουνιστών κ.λπ. κ.λπ.
Διαβάστε το! Στην "Αυγή"! Με τον ιστορικό τίτλο μιας εφημερίδας που χιλιάδες αναγνώστες της πλήρωσαν ακριβά την τόλμη τους να τη διαβάζουν. Με άγριους ξυλοδαρμούς στα κρατητήρια και με εξορίες ακόμη. Ως οπαδοί ακριβώς της "άκρας Αριστεράς" και του "κόκκινου φασισμού".

Οι ακραίες ιδεολογίες ονειρεύονται μεγάλο, όχι ανεπτυγμένο κράτος
Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2017 14:20
ο μίσος που χωρίζει τις ιδεολογίες της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς δεν είναι μίσος πολιτικό, ούτε ταξικό. Είναι μίσος θρησκευτικό. Προκύπτει μάλιστα περισσότερο από τις ομοιότητες και λιγότερο από τις διαφορές τους. Οι ιδεολογίες τους στην πραγματικότητα είναι "κοσμικές" θρησκείες. Οι παλιές θρησκείες είχαν στο κέντρο τους τον Θεό, οι νέες θρησκείες του φασισμού και του σταλινικού κομμουνισμού είχαν στο κέντρο τους το κράτος.
http://www.avgi.gr/article/10811/8299210/oi-akraies-ideologies-oneireuontai-megalo-ochi-aneptygmeno-kratos

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ
"Άρνησιν των θεμελιωδών αρχών, επί των οποίων στηρίζεται η δημοκρατία, αποτελεί ο ολοκληρωτισμός (...) Ο ολοκληρωτισμός υπό την σύγχρονον μορφήν ενεφανίσθη μετά τον Πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον και επεκράτησεν εις την Ρωσίαν (1917) ως μπολσεβικισμός (κομμουνισμός), εις την Ιταλίαν (1922) ως φασισμός και εις την Γερμανίαν (1933) ως εθνικοσοσιαλισμός (νατσισμός)".
Όχι! Δεν είναι απόσπασμα άρθρου της "Αυγής". Πρόκειται για απόσπασμα από το βιβλίο του πάλαι ποτέ μαρξιστή, κατοπινού δεξιού αντικομμουνιστή σοσιαλδημοκράτη και τελικά χουντικού υπουργού, Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου, "Πολιτική Αγωγή", που εκδόθηκε το 1970 και διδασκόταν και στα σχολεία μέχρι που έπεσε η Χούντα





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηρώ Κωνσταντοπούλου: 17 σφαίρες για έναν άγγελο
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
«Υπομονή κι υπομονή, καρτέρι και καρτέρι, και τούτος ο Σεπτέμβρης την Λευτεριά θα φέρει».
Ήταν το τελευταίο τετράστιχο της μικρής Ηρούς λίγο πριν οδηγηθεί στον τοίχο της Καισαριανής και εκτελεστεί από τους Γερμανούς μαζί με άλλους 49 αντιστασιακούς. Ήταν μόλις 17 χρονών και ήταν 5 Σεπτεμβρίου του 1944.
Η Ηρώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα ήταν μόνο 13 χρονών.
Παρότι μικρή σε ηλικία αναπτύσσει έντονη αντιστασιακή δράση κατά τη διάρκεια της κατοχής και οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Είναι πολύ καλή μαθήτρια και μιλά τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει και πρώτη μέρος σε κάθε αντιστασιακή πράξη.
Η Ηρώ συλλαμβάνεται δυο φορές. Και τις δύο ξυλοκοπείται και βασανίζεται, ο πατέρας της προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να την γλιτώσει. Η Ηρώ όμως δεν πτοείται συνεχίζει την αντιστασιακή της δράση και συμμετέχει στην ανατίναξη ενός γερμανικού τρένου γεμάτο με πυρομαχικά και εφόδια. Η τρίτη σύλληψή της, στις 31 Ιουλίου του ΄44, θα είναι και η τελευταία της. Είχε μόλις τελειώσει τις απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου. Θα την οδηγήσουν στο αρχηγείο της Κομαντατούρ στην οδό Μέρλιν όπου και θα την βασανίσουν επί τέσσερα μερόνυχτα για να μιλήσει. Η Ηρώ δεν έβγαλε άχνα, αντίθετα μάλιστα έβριζε τους χιτλερικούς στην γλώσσα τους αλλά και τους Έλληνες βοηθούς τους -προδότες φώναζε. Οδηγήθηκε έτσι στην απομόνωση του Χαϊδαρίου και στην συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθάνατων. Εκεί ακούγεται πως συνάντησε και μια άλλη αγωνίστρια της Αντίστασης, την Λέλα Καραγιάννη.
Το ξημέρωμα της 5ης Σεπτεμβρίου μαζί με 49 άλλους η Ηρώ μεταφέρεται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί οι χιτλερικοί την γαζώνουν με 17 σφαίρες όσες και η ηλικία της -για παραδειγματισμό- η ίδια λίγο πριν οι εκτελεστές της ανοίξουν πυρ σκίζει το φόρεμά της και φωνάζει: «Χτυπάτε!»
Η Ηρώ δεν ήταν ένα παιδί με πάθος και τρέλα, ήταν μια αγωνίστρια με συνείδηση και με ιδέες, μια αντιφασίστρια που πολέμησε τον φασισμό, μια πραγματική πατριώτισσα, που σήμερα από την πλατεία Τερψιθέας που βρίσκεται το άγαλμά της βλέπει τον φασισμό να αλωνίζει, να μπαίνει στα έδρανα της Βουλής και τους φασίστες που αυτοαποκαλούνται πατριώτες να βεβηλώνουν το μνημείο της.
Η ζωή της έγινε ταινία το 1981 με τίτλο 17 Σφαίρες για έναν άγγελο.
https://www.youtube.com/watch?v=8wyZ8Ul3tlo




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ω, τι κόσμος, μπαμπά!", "Σιγά, η πατρίδα κοιμάται", "Εκείνος κι εκείνος", "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" και τόσα και τόσα άλλα...
Ο Κώστας Μουρσελάς, ο δημοκράτης, ο αριστερός συγγραφέας, δεν είναι πια μαζί μας. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε στην πολιτιστική ζωή αυτού του τόπου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 'χουμε ξαναπεί επανειλημμένα και δεν θα πάψουμε να το επαναλαμβάνουμε:
Η κυριακάτικη αργία καθιερώθηκε ήδη από το 1910 και αποτέλεσε μια από τις μεγάλες κατακτήσεις του νεαρού, τότε, εργατικού μας κινήματος.
Η απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να την καταργήσει, κάνοντας την αρχή από τον κλάδο του εμπορίου, αποτελεί στίγμα ανεξίτηλο και ένα από τα πιο φανερά στοιχεία που μας επιτρέπουν να λέμε ξεκάθαρα ότι στον ταξικό ανταγωνισμό εργασίας-κεφαλαίου έχει πάρει σαφή θέση στο πλευρό του κεφαλαίου. Και μάλιστα του μεγάλου κεφαλαίου, καθώς στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αντιτάσσονται εκτός από τους εμποροϋπάλληλους και οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων καταστημάτων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος του θανάτου του Ηλία Τσιριμώκου. Πέθανε στις 13 Ιουλίου 1968, τρία χρόνια αφότου είχε γίνει πρωθυπουργός στη δεύτερη κυβέρνηση αποστατών, με τον λαό να τον αποδοκιμάζει κι ο ίδιος ν' αντιμετωπίζει τις αποδοκιμασίες με άγρια αστυνομική καταστολή.
Θυμάμαι ένα Σάββατο του 1966, απόγιομα, στην αγορά του Πειραιά, εκατοντάδες ανθρώπους (χασάπηδες, μανάβηδες, ψαράδες και πελάτες) να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδάνε στον ρυθμό του εαμίτικου "Τίνοςείναι, βρε γυναίκα, τα παιδιά":
"Η ιστορία σου αρχίζει απ' τα βουνά
κι ύστερα πήγες στο Κέντρο κι από κει στη Δεξιά
Τσιριμώκο-Τσιριμώκο, μασκαρά!"
Θυμάμαι κι αυτό που μου 'πε, δεκαετίες μετά, ο Μίμης Λιβιεράτος:
"Παρά τις παλινωδίες του, ήταν ένας απ' αυτούς που πάντα αγωνίζονταν για τη δημοκρατία και τις λαϊκές ελευθερίες. Τώρα θα 'χαμε άγαλμά του στο κέντρο της Αθήνας. Τα γκρέμισε όλα μέσα σε μια μέρα, με την αποστασία. Προτίμησε να γίνει πρωθυπουργός του βασιλιά και να περάσει στην ιστορία με τη ρετσινιά του προδότη".
Ναι! Και κάτι χειρότερο. Στην επέτειο του θανάτου του και τις επόμενες μέρες, μάταια έψαχνα να βρω κάποια αναφορά στο πρόσωπό του στο διαδίκτυο.
Στα αζήτητα της ιστορίας. Ούτε ο πρώτος ήταν ούτε θα 'ναι κι ο τελευταίος...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




16-7-2011
Ιδρύθηκε το ΕΠΑΜ
Ενιαίο
Παλλαϊκό
Μέτωπο
www.epamhellas.gr

Από το 2010 η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, εχοντας χάσει την κυριαρχία της και με οικονομική κατάρρευση.
16 Ιουλίου 2011 ιδρύεται το Ενιαίο Παλλα'ι'κό Μέτωπο.
Το Ε.ΠΑ.Μ. όλα αυτά τα χρόνια, είχε συνέχεια και συνέπεια σε όσα ελεγε και λεει. Αμφισβήτησε την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ με επιχειρήματα και τεκμηρίωση, κατηγορήθηκε για ''ΟΥΤΟΠΙΑ'' , ''ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ'' και ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ'' .
Δυστυχώς για τη χώρα μας, η χειροπιαστή πραγματικότητα, δικαιώνει το Ε.ΠΑ.Μ. και τις θέσεις του.
Με συναίσθημα ευθύνης, το Ε.ΠΑ.Μ. συνεχίζει να αγωνίζεται και να ενημερώνει το λαό για την πρότασή του. Με προοπτική, αυτοοργάνωση, συνέπεια και επιχειρήματα !
Γεννέθλια του ΕΠΑΜ !!!
Κι όσο γράφει το κοντέρ, εμείς σταθεροί, στον στόχο μας : η πατρίδα μας να κυβερνιέται απο ανθρώπους που την αγαπάνε, την πονάνε, τη νοιάζονται.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η εμπειρία διδάσκει.

Οι του ΟΗΕ πληροφορούσαν τους Τούρκους το 1974. Οι ίδιοι τους συγκαλύπτουν ως σήμερα. ΟΗΕ : πρακτοράκια...
Ανμ συμβει κατι στην Κυπρο με τους Τουρκους, οι πρωτες τουφεκιες στους ΟΗΕδες...
Και μετα όλα θα είναι πιο ευκολα!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ (γι'αυτο η ''Αριστερα''στην Δυση χανει παντου και ανεβαινουν οι φασιστες με αστικο προσωπειο παντου)
Η εκκωφαντική σιωπή της Αριστεράς στην κρίση της Βενεζουέλας
Prev
Η Βενεζουέλα οδηγείται σε μια όλο και πιο επικίνδυνη κατάσταση, όπου το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ανοιχτός εμφύλιος πόλεμος στη χώρα είναι πλέον πολύ πιθανό, καθώς τα διεθνή ΜΜΕ ρίχνουν όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση και η αριστερά διεθνώς παραμένει στο περιθώριο αυτής της σύγκρουσης, που μετρά μέχρι στιγμής, πάνω από 100 νεκρούς.
Μια νοσοκόμα ηλικίας 61 ετών σκοτώθηκε χθες ενώ περίμενε να ψηφίσει στο ανεπίσημο δημοψήφισμα που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας.
venezuela_trucks_-_reuters_xax.jpg_1718483346
Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες έβαλαν φωτιά σε μια ουρά από ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τη γυναίκα και να τραυματίσουν τρεις άλλους.
Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν την Κυριακή, στο ανεπίσημο δημοψήφισμα που οργάνωσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης του αριστερού προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς που επέβλεψαν την διαδικασία της διεξαγωγής του.
Οι επικριτές του Μαδούρο, προσδίδουν στο αποτέλεσμα χαρακτήρα ουσιαστικής λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης.
Όμως από τα διεθνή ΜΜΕ κανείς δεν μαθαίνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι των ταραχών και ποιοι ευθύνονται για τα δεκάδες θύματα από τον περασμένο Απρίλιο.170708140052-venezuela-crisis-opposition-lopez-house-arrest-full-169
Επίσης, είναι άγνωστο στους περισσότερους αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές των διεθνών μέσων ενημέρωσης ότι οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης πυροδότησαν μια βόμβα στην καρδιά του Καράκας στις 11 Ιουλίου τραυματίζοντας επτά στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς ή ότι ένα κτίριο που ανήκε στο Ανώτατο Δικαστήριο κάηκε από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στις 12 Ιουνίου ή ότι οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε ένα μαιευτήριο στις 17 Μαΐου.
Με άλλα λόγια, είναι πιθανό ότι ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς αριστεράς έχει παραπλανηθεί για τη βία στη Βενεζουέλα. Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη και ότι ο πρόεδρος Μαδούρο θέλει να γίνει ισόβιος (αν και έχει επιβεβαιώσει ότι οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018 θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί) τηρεί εκκωφαντική σιωπή.
Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους αριστερούς να βρίσκονται σε μια ψυχρή συναισθηματική απόσταση από την τύχη των φτωχών στη Βενεζουέλα και παραβλέπει τον ρόλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ τη συνεργασία της με τους ολιγάρχες της χώρας.
Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού κατά της Βενεζουέλας βοηθούνται και συντηρούνται από τη σιωπή της αριστεράς ή από την φευγαλέα ανάλυση που ελαχιστοποιεί τις πράξεις του δράστη, εστιάζοντας αρνητικά την προσοχή στο θύμα, ακριβώς την στιγμή της επίθεσης.
Όλα τα παραπάνω δεν έρχονται σε αντίθεση με την ύπαρξη πολλών θέσεων για τις οποίες κάποιος θα μπορούσε να επικρίνει την κυβέρνηση Μαδούρο επειδή έκανε λάθη σχετικά με το πώς χειρίστηκε την τρέχουσα κατάσταση, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.
Ωστόσο, οι επικρίσεις δεν δικαιολογούν τη λήψη είτε ουδέτερης στάσης είτε στάσης υπέρ της αντιπολίτευσης σε αυτή τη σημαντική σύγκρουση. Όπως δήλωσε κάποτε ο ακτιβιστής της Νότιας Αφρικής κατά του απαρτχάιντ, ο Ντέσμοντ Τούτου: «Αν είστε ουδέτεροι σε καταστάσεις αδικίας, έχετε επιλέξει την πλευρά του καταπιεστή».
Πολύ περισσότερο μια διεθνιστική αριστερά, δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι ουδέτερη και μπερδεμένη.
img-20170714-wa0003.jpg_1718483346
Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που ξεκίνησε από τη Βενεζουέλα ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να δημιουργηθεί ένα καινούργιο κέντρο βαρύτητας στη Λατινική Αμερική, το οποίο αποτίναξε για πρώτη φορά σχεδόν εδώ και εκατό χρόνια τον αμερικανικό ζυγό.
Αυτό το ιστορικό επίτευγμα εξακολουθεί να ελαχιστοποιείται από ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς.
Ίσως ορισμένοι αριστεροί να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Μαδούρο έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμότητα και γι ‘αυτό δεν μπορούν να την υποστηρίξουν. Σύμφωνα με την κυρίαρχη κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Μαδούρο ακύρωσε τις περιφερειακές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2016, εμπόδισε να συμβεί το δημοψήφισμα ανάκλησης και να εξουδετερωθεί η Εθνοσυνέλευση.
Ας ρίξουμε όμως μια σύντομη ματιά σε καθεμία από αυτές τις αιτιάσεις.
Πρώτον, οι περιφερειακές εκλογές (για κυβερνήτες και δημάρχους) όντως έπρεπε να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2016, αλλά το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) τις ανέβαλε με το επιχείρημα ότι τα πολιτικά κόμματα έπρεπε να επανεγγραφούν πρώτα.
Ανεξάρτητα από την εγκυρότητα αυτού του επιχειρήματος, το CNE προκήρυξε τις εκλογές για το Δεκέμβριο του 2017. Αυτή η αναβολή προγραμματισμένων εκλογών δεν είναι πρωτοφανής στη Βενεζουέλα, επειδή συνέβη και πριν από το 2004, όταν οι τοπικές εκλογές αναβλήθηκαν για ένα ολόκληρο έτος. Τότε, στην εξουσία όμως βρισκόταν ο Ούγκο Τσάβες.
Με άλλα λόγια, κανένα από τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατικής νομιμότητας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας δεν έχει βάση. Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επανειλημμένα ότι παρόλο που ο Μαδούρο δεν είναι αρκετά δημοφιλής, η πλειοψηφία των πολιτών της Βενεζουέλας θέλει να τελειώσει την θητεία του, η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2019.
Αντί, λοιπόν, της σιωπής, της ουδετερότητας ή της αναποφασιστικότητας από τη διεθνιστική αριστερά στην τρέχουσα σύγκρουση στη Βενεζουέλα, αυτό που χρειάζεται είναι η ενεργός αλληλεγγύη στο μπολιβαριανό σοσιαλιστικό κίνημα.
Αυτή η αλληλεγγύη σημαίνει έντονη αντίδραση σε όλες τις προσπάθειες για την ανατροπή της κυβέρνησης, που θα ήταν κυριολεκτικά ένα θανατηφόρο πλήγμα για το σοσιαλιστικό κίνημα της Βενεζουέλας και για την κληρονομιά του Τσάβες.
Η διεθνής αριστερά δεν χρειάζεται καν να λάβει θέση σχετικά με το αν η προτεινόμενη συνταγματική συνέλευση ή οι διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης. Αυτό είναι πραγματικά ζήτημα για τους πολίτες της Βενεζουέλας να αποφασίσουν. Αντίθετα, η παρέμβαση και η διάδοση πληροφοριών σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα είναι τα δύο πράγματα στα οποία οι μη πολίτες της Βενεζουέλας μπορούν να διαδραματίσουν έναν εποικοδομητικό ρόλο.
Και ενώ είναι απαραίτητο να επικρίνουμε βαθιά την κυβέρνηση Μαδούρο, η σημερινή κατάσταση απαιτεί πολιτική σαφήνεια και μια τολμηρή και αταλάντευτη στάση εναντίον της υποκινούμενης από τις ΗΠΑ αντιπολίτευσης.
Καθώς η αντεπαναστατική επίθεση συνεχίζεται, η πολιτική προτεραιότητα πρέπει να είναι κατά της ολιγαρχίας και όχι του Μαδούρο.
Παραμένει και υφίσταται ένα μαζικό κίνημα επαναστατών στη Βενεζουέλα αφιερωμένο στον Chavismo και η υπεράσπιση της κυβέρνησης ενάντια στις βίαιες τακτικές είναι επιβεβλημένη.
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έγιναν πολλά λάθη από τον Μαδούρο, είναι οι πλούσιοι που επαναστατούν σήμερα στη Βενεζουέλα και εάν πετύχουν τα σχέδιά τους τότε η μοίρα των εργατών και των φτωχών της χώρας θα γίνει και πάλι τραγική.
Μια ανάλυση της Βενεζουέλας που αγνοεί αυτό το βασικό γεγονός εμφανίζεται στις εφημερίδες της ολιγαρχίας και τα ΜΜΕ. Η σύγχυση των ταξικών συμφερόντων ή η ανάρμοστη αντίστροφη επανάσταση είναι τόσο αποπροσανατολιστική που θολώνει την κρίση, πολλές φορές.
Ωστόσο, το ζήτημα παραμένει το ίδιο από τότε που ξέσπασε η επανάσταση της Βενεζουέλας στην εξέγερση του Καρακάζο το 1989, η οποία ξεκίνησε ένα επαναστατικό κίνημα εργατών και φτωχών. Πώς απάντησε η ολιγαρχία της Βενεζουέλας στις διαμαρτυρίες του 1989; Με τη δολοφονία εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων ανθρώπων. Η επιστροφή τους στην εξουσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρόμοιες, αν όχι χειρότερες συνέπειες.
Ο Μαδούρο δεν είναι Τσάβες, είναι αλήθεια, αλλά έχει κρατήσει τις περισσότερες από τις νίκες του Τσάβες άθικτες, διατηρώντας κοινωνικά προγράμματα σε μια περίοδο συντριβής των τιμών του πετρελαίου, ενώ η ολιγαρχία απαιτεί «μεταρρυθμίσεις για την αγορά», οι οποίες αν γίνουν θα καταστρέψουν την εργατική τάξη της Βενεζουέλας.
photo1
Η ολιγαρχία δεν δέχτηκε την ισορροπία που κλίνει μετά τον Τσάβες υπέρ της εργατικής τάξης. Όμως, τα επίπεδα φτώχειας, τα οποία εξακολουθούσαν να μειώνονται σήμερα απειλούν να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από το 2012.
Ο πληθωρισμός έχει ήδη ξεπεράσει το 700% και η πραγματική αξία των μισθών μειώνεται.
Η έλλειψη ακόμη και των πιο βασικών φαρμάκων, πόσο μάλλον πόρων για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βενεζουέλας έχουν κάνει πλέον καθημερινές τις εκκλήσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση για βοήθεια σε νοσοκομεία και αρρώστους.
Ο Τσάβες υποσχέθηκε να επενδύσει το πλεόνασμα για το μέλλον, διαφοροποιώντας την οικονομία και ξεφεύγοντας από την παγίδα της εξάρτησης από το πετρέλαιο, όμως δεν πρόλαβε.
Σήμερα, το 95% του εξωτερικού εισοδήματος της Βενεζουέλας προέρχεται από το πετρέλαιο, σε αντίθεση με το 67% πριν από 20 χρόνια.
Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 18%, καθώς η βιομηχανική και γεωργική παραγωγή κατέρρευσε σε πολλούς τομείς. Τα κρατικά αποθέματα μειώθηκαν στο 40% των επιπέδων του 2012. Σχεδόν το 90% του πληθυσμού δεν μπορεί να αγοράσει αρκετό φαγητό, γεγονός που εξηγεί τη μέση απώλεια βάρους οκτώ κιλών στον πληθυσμό ενώ η κατανάλωση γάλακτος μειώθηκε κατά το ήμισυ.
Η αριστερά έξω από τη Βενεζουέλα μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του κινήματος συμμετέχοντας σε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι πήγε στραβά. Οι σοσιαλιστές και οι προοδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να επιλέγουν το μικρότερο κακό. Αντίθετα, πρέπει να στηρίξουν όσους αγωνίζονται για την ανοικοδόμηση μιας βάσης για μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιαγιά που πουλάει στυλό για να ζήσει -γνωστή φάτσα στο Παγκράτι- κάθεται στη γαλαρία του μισοαδειου τρόλεϊ και μετράει τα ψιλά της μερας. Κάπως τα κέρματα γλιστράνε απο τα χερια της, πέφτουν κατω, η γιαγιά πανικοβαλεται, παει να σηκωθεί να τα πιασει.Μετανάστης, σκυβει, τα μαζεύει όλα και της τα δίνει πίσω. Σκαλωνει λιγο, τον κοιτάει και του λέει σε αυτή την παγκοσμια διάλεκτο, αυτη που οι μεγάλες γυναίκες θεωρουν οτι αν μιλήσεις ΔΥΝΑΤΑ και συλλαβιστα ο αλλος θα καταλαβει (και με εναν μαγικο τροπο συνήθως καταλαβαίνει):
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΚΡΑΤΑ ΤΑ.."

/''Αν έχεις πρόβλημα, είσαι πληγωμένος ή έχεις ανάγκη, πήγαινε στους φτωχούς ανθρώπους. Είναι οι μόνοι που θα βοηθήσουν, οι μόνοι.''
(Τζων Στάινμπεκ)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Εκτελεσαν με 5 σφαιρες υποψηφιο βουλευτη της Ακρας Αριστερας. Ο γιος του ειχε σκοτωσει για ναρκωτικα τον 20χρονο φοιτητη στην Πεντελη.
Από τους πλέον αγαπημένους συντρόφους, αν και σε άλλο ιδεολογικό ρεύμα, ο Μανούσος Ριτζάκης δεν ζει πια.
Γράφω συγκλονισμένος από την είδηση του τραγικού του θανάτου. Τον γνώριζα από το 1974, όταν αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας συμμετείχαμε στην ανασύσταση του κινήματος των εργαζόμενων μαθητών. Οικοδόμος κι αυτός, στα δεκατέσσερά του τότε, μαθητής νυχτερινού γυμνασίου.
Αγωνιστής της ΠΜΣΠ και κατόπιν -και μέχρι το τέλος της ζωής του- στο Μ-Λ ΚΚΕ, ο Μανούσος ήταν από τους πιο γλυκούς και καλόκαρδους ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
Ελαφρύ το χώμα, σύντροφε!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηριάννα Β. Λ: Παραμένει στη φυλακή - Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής σημερα (ε βεβαια ελευθερωθηκε (μετα απο 5 χρονια)ο αθωος αναρχικος κομμουνιστης Τασος Θεοφιλου,σιγα μην αφηνανε και αλλον αθωο ελευθερο εξω)

''Γι'αυτό φάνταζαν όαση που μπορεί να μην είναι αληθινή, οι τρεις γυναίκες εφέτες στην δίκη του Θεοφίλου, γιατί σα να ξεχώριζαν με τη στάση τους σε όλη τη δίκη από το βαρέλι με τα σκατά της αστικής δικαιοσύνης.
Ο τρομονόμος είναι εδώ και δεν κάνει εξαιρέσεις, κι ας τον ανακάλυψαν κάποιοι τώρα ξαφνικά.
Με βάση αυτόν απορρίπτονται και οι αιτήσεις αναστολής, με βάση αυτόν, χωρίς στοιχεία σου κλέβουν χρόνια από τη ζωή σου κι αν είσαι τυχερός και πέσεις σε έδρα που ακόμη έχει έστω την ελάχιστη αίσθηση δικαιοσύνης μπορεί ν'αθωωθείς.
Τον χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν χρόνια από τις ζωές ανθρώπων, να λυγίσουν, να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποίησουν σχέσεις, φιλίες και πολιτικές ιδέες επικίνδυνες για το σύστημα.
Μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι η κατάργησή του.'

Υ.Γ Ο εισαγγελέας που προτείνει την συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας Ιωάννης Προβατάρης,το 2015 είχε προτείνει αποφυλάκιση για στελέχη της Χρυσής Αυγής
καταλαβατε?Αφεθηκανε ανεξέλεγκτοι δικαστές & εισαγγελείς της χολερας αστικης ''δικαιοσυνης''να στηρίζουν φασιστες ,να αθωώνουν λαμόγια και να καταδικάζουν αθώους για τις ιδέες τους
ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άμεση αντίδραση για Ηριάννα - Περικλή: Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι στις 21:00!
Λίγες ώρες μετά την απόφαση που τους κρατάει στη φυλακή
Μια πρωτοφανής και εκδικητική απόφαση εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας σήμερα.  Με ψήφους 3-2 απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. (οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν είχαν την άποψη να αντικατασταθεί η έκτιση της ποινής με περιοριστικούς όρους). Και δυο τους οδηγούνται πίσω στις φυλακές.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, Ιωάννης Προβατάρης, υποστήριξε ότι δεν στηρίζεται η υπέρμετρη – ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή και κρίνεται πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων. Έτσι πρότεινε τη μη αναστολή της ποινής μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης. Αξίζει αν σημειωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που είχε προτείνει αναστολή των ποινών στις υποθέσεις: για τα δομημένα ομόλογα, για το «noor1», ενώ δεν δίστασε -το 2015- να εισηγηθεί την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.
Η οργή ήταν εμφανής στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Σημειώθηκαν συγκρούσεις μικρής έντασης με δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρετεγμένες.
Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση – πρωτοβουλία δεν άργησε να παρθεί. Και έτσι λίγες ώρες μετά την απόφαση καλείται μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Στις 21:00 στο Μοναστηράκι.
Διαβάστε αναλυτικά την σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αλληλέγγυοι που κινητοποιούνται:
Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα το μεσημέρι το αίτημα αναστολής της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή.
Ως άμεση απάντηση στη φασιστική αυτή απόφαση, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ.
Να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την Ηριάννα και τον Περικλή. Όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον.
Πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήσαμε και αυτό
Τσίπρας - Αχτσιογλου αναπαγγελτοι και οι δύο δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους συναντήθηκαν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
Αποκαλύφτηκε σχέδιο επίθεσης στην έδρα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας
Η πληροφορία προέρχεται από έρευνες των δυνάμεων Κρατικής Ασφάλειας μετά την επίθεση που πραγματοποίησε με ελικόπτερο στις 27 Ιουνίου ο Όσκαρ Πέρες.
Ο βενεζολάνος δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνχελ αποκάλυψε στην εκπομπή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ότι ο τρομοκράτης Όσκαρ Πέρες σχεδίαζε να επιτεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που διεξάγονταν σε αυτό μια επίσημη τελετή.  Σύμφωνα με τον Ράνχελ, η πληροφορία προέρχεται από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, μετά την επίθεση που πραγματοποίησε στις 27 Ιουνίου με ελικόπτερο ο Πέρες στην έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Υπουργείου Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης στο Καράκας.
“Ο πρώην αξιωματικός του Σώματος Επιστημονικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC) διατηρεί στενές σχέσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα με μέλη του κόμματος Λαϊκή Θέληση του Λεοπόλδο Λόπες”, επεσήμανε ο Ράνχελ.
Στο υλικό που κατασχέθηκε από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, βρέθηκε μια αναφορά για μια επιχείρηση σε φάση προετοιμασίας με πολλές ομοιότητες με αυτήν που πραγματοποίησε ο Πέρες σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις.
Οι αρχές ερευνούν πως εισήλθε στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις ο τρομοκράτης, αφού είχε αποταχτεί εδώ και δύο χρόνια από το CICPC, όταν εξακριβώθηκε ότι είναι πράκτορας της CΙΑ και άλλων υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Ο Ράνχελ τόνισε ότι επαληθεύονται οι προβλέψεις του διοικητή της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (GNB), ναυάρχου Ρεμίχιο Σεμπάγιος, ότι “η ηγεσία της αντιπολίτευσης θα κλιμακώσει την βία, προκειμένου να εμποδίσει τις εκλογές για την Συντακτική Συνέλευση στις 30 Ιουλίου”.
Προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αυξάνει τις βίαιες ενέργειες στους δρόμους τόσο στο Καράκας όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις και επιτίθεται σε στρατιωτικές μονάδες και εγκαταστάσεις, καθώς και σε εγκαταστάσεις κρατικών οργανισμών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
Ολοι στο Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως),την Τρίτη, 18 Ιουλίου ώρα 09.00 π.μ.
Στο.3ο Τριμελές 2ος όροφος συνεχίζεται η δίκη του Α. Γεωργίου  πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Η κ. Ζωή Γεωργαντά όπως γνωρίζουμε καταθέτει  ως μάρτυρας στην συγκεκριμένη δίκη.
Ο κατηγορούμενος Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παράλληλα εργαζόταν για το  με το ΔΝΤ . Ζήτησε βοήθεια από τον Πολ Τόμσεν, στέλεχος του ΔΝΤ. για να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ ώστε "να μπορεί να αποφασίζει μόνος του".
Θυμόμαστε όλοι ότι κ. Γεωργαντά, πρώην Μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας, καταγγέλλει ότι το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο, ότι ο Γεωργίου σκόπιμα το διόγκωσε, παραποίησε επιπλέον και άλλους συντελεστές, ζήτησε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με επιστολή του να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ ώστε «να μπορεί να αποφασίζει μόνος του.
Πρέπει όλοι  την Τρίτη το πρωί δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν στο Εφετείο, να δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στην .κ. Ζωή Γεωργαντά η οποία είναι από τους λίγους δημόσιους λειτουργούς που έχει καταγγείλει τις παράνομες, καταχρηστικές μεθόδους των δωσίλογων υπαλλήλων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασυρμός Τσίπρα - Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση Τσίπρα και Τσακαλώτου κατέληξε στο να ζητούν οι δανειστές να πληρώσουμε τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επεισόδια στην Ερμού στην πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 23:00
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Ερμού καθώς πραγματοποιήθηκε πορεία από ομάδες νεαρών που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι σε προγραμματισμένη διαδήλωση υποστήριξης για την Ηριάννα.
Οι νεαροί από την πλατεία Μοναστηρακίου επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με πέτρες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και στη συνέχεια η ομάδα των νεαρών, ανεβαίνοντας την Ερμού προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και σε σταθμευμένα οχήματα.
Μετά τις επιθέσεις επέστρεψαν στην πλατεία Μοναστηρακίου. Λίγα λεπτά μετά τις 11 αποχώρησαν και η πορεία διαλύθηκε.