Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κυριακη 16 Ιουλιου 2017




Ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε και ο Άρειος Πάγος!
Τον βλέπουμε και στις φωτογραφίες, άλλωστε, από το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ, τον Νοέμβρη του 1918, και το 3ο Έκτακτο Συνέδριο του 1924, όταν το κόμμα μετονομάστηκε σε ΚΚΕ. Είναι αυτός ο λεπτός με το μουστάκι.
Κι είναι και μορφωμένοι αθρώποι, πανάθεμά τους!
Σχολιο.- Τα περί ιδρυτικού μέλους είναι ένα φραστικό λάθος που δεν είναι ουσιαστικό στοιχείο της υπόθεσης. Μου κάνει εντύπωση που συντάσσεσαι έμμεσα με τον μακαρθισμό του ARB και του Βασιλάκη.
Σχολιο.-  Από πού προκύπτει το συμπέρασμα πως συντάσσομαι με τους απίθανους; Σχολίασα την υπόθεση που εκδικάστηκε; Τη γελοιότητα της συγκεκριμένης φράσης σχολιάζω. Τι θα πει φραστικό λάθος σε μια δικαστική απόφαση; Όση προχειρότητα κι αν διακρίνει κάποιον που το έγραψε, με εκπλήσσει το ότι ένας απ' αυτούς δεν βρέθηκε να πει, "τι γράφουμε εδώ, ρε συνάδελφοι; Αποκλείεται ο άνθρωπος να ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ".
Σχολιο.- Το αίσχος της συγκεκριμένης απόφασης (πέραν φυσικά της γελοιότητας που αναφέρεις στην ανάρτηση) είναι πως χαρακτηρίζει το καθεστώς της ΕΣΣΔ ως απολυταρχικό. Κι αυτό με τη βούλα του Αρείου Πάγου.
Σχολιο.- Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη Γερμανική Λ.Δ. Λες και υπάρχει κάποιος ελληνικός νόμος που να χαρακτηρίζει ολοκληρωτικό το καθεστώς της. Ο κ. Κοτζιάς δεν πήγε στη δίκη να υπερασπιστεί το δικαίωμα οποιουδήποτε να μιλάει θετικά για τα καθεστώτα του τότε "υπαρκτού σοσιαλισμού", αλλά προσβλήθηκε γιατί οι αντικομμουνιστές έγραψαν πως τα εκθείασε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ώστε μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων το 1971 ο μετέπειτα επιτελής του ΝΑΤΟ στη Νάπολι και μάλιστα σε θέματα πληροφοριών, και κατόπιν στο Γενικό Επιτελείο στις Βρυξέλες, Νίκος Τόσκας.
Τότε που για να μπεις σε στρατιωτική σχολή έπρεπε να αποδεικνύεις την εθνικοφροσύνη και υποστήριξη στην Εθνοσωτήρια Επανάσταση της 21ης Απριλίου, μέχρι και τρίτου βαθμού συγγένειας.
Το μάθαμε από την καταγγελία του Στάθη Παναγούλη, μετά την άρνηση του στρατηγού να του παραδώσει τον φάκελο της οικογένειάς του με την πλούσια αντιστασιακή δράση.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια γυναίκα απλήρωτη επί ενάμισι χρόνο πηδάει απ' την ταράτσα. Ένας συνταξιούχος, ανήμπορος πλέον να πληρώσει τους λογαριασμούς στο σπίτι που μένει, απαγχονίζεται. Ένας άλλος, άνεργος και άστεγος, πέφτει στις γραμμές του τρένου.
Κι εσύ έχεις κόψει την καλημέρα στον συνάδελφο στη δουλειά, γιατί σε κάθε ανάλογη περίπτωση μιλάει για την "κακιά στιγμή" και την "αδυναμία χαρακτήρα".
Όμως, τη Δευτέρα θα τα βρείτε πια και θα συμφωνήσετε πως ο Φίλης και ο Ξυδάκης δεν έχουν καμιά ευθύνη για όλ' αυτά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από το προσκλητήριο της μεγάλης Νίκης εναντίον του φασισμού, απουσίαζαν ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι (από τους οποίους 57 εκ. πολίτες). Μεταξύ αυτών 30.000.000 Σοβιετικοί, 17.500.000 Κινέζοι, 6.000.000 Εβραίοι, 2.500.000 Ινδοί, 1.000.000 Σέρβοι, 600.000 Έλληνες…
Tο τέρας του ναζισμού στρέφεται ανατολικά. Χίτλερ: «Θα εξοντώσουμε τη Ρωσία ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια να σηκωθεί». Οι Αμερικανοί ειδικοί προβλέπουν πως η ΕΣΣΔ θα αντέξει ένα έως τρεις μήνες.
Μπαρμπαρόσα. Ο τάφος των ναζί. Στο Σοβιετογερμανικό μέτωπο η χιτλερική Γερμανία έχασε το 80% της δύναμής της.
Λένινγκραντ, Στάλινγκραντ, Μόσχα, Οδησσός… Ασύλληπτος, απαράμιλλος ηρωισμός του Σοβιετικού Λαού και του Κόκκινου Στρατού. Οι νότες της συμφωνίας του Λένινγκραντ του Σοστακόβιτς, ηχούν ως απόκοσμη προφητεία θανάτου, στ’ αφτιά των γερμανών που πολιορκούν την πόλη. Στο Στάλινγκραντ σε μια ώρα ο νεοσύλλεκτος καθίσταται βετεράνος. Δρόμο με το δρόμο, σπίτι με το σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο. Να το κρατήσουν, να το χάσουν κι ύστερα πάλι να το κερδίσουν για να το ξαναχάσουν κι αργότερα να το καταλάβουν και πάλι. Κρατάνε και στη Μόσχα. Ακολουθεί το Κουρσκ. Εκατομμύρια νεκροί, χιλιάδες πόλεις και χωριά αφανίστηκαν, χιλιάδες βιομηχανίες ισοπεδώθηκαν.
Η ΕΣΣΔ αντέχει. Η τελική επίθεση του Κόκκινου Στρατού στις 12/1/1945. Οι αγγλικές εφημερίδες: «Είναι ίσως η πιο μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής δύναμης που έχει δει ποτέ ο κόσμος». Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων: «Ποτέ δεν έγινε στην πολεμική ιστορία μια τέτοια επίθεση».
Το τέρας του φασισμού εξολοθρεύεται. Η 1η Μάη του 1945 ξημερώνει με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο να κυματίζει στο Ράιχσταγκ
οχι τιποτα αλλο αλλα εχω πηξει απο φιλελο-αριστερα ποστ με αντι ρωσικη προπαγανδα και ''αμνησια''σχετικα με τον αντιναζιστικο αγωνα των Σοβιετικων αλλα και ολων αυτων που αντισταθηκανε με την ζωη τους στο Τερας




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




γινεται βιαια φτωχοποιηση και αυτοκτονουν ανθρωποι απο απογνωση?δεν τρεχει καστανο
Εθνοκαθαρση και απαρχαιντ στην Παλαιστινη? δεν τρεχει καστανο
παρανομοι βομβαρδισμοι σε αμαχους στοχους ,δολοφονικο εμπαργκο οπου ένας άνθρωπος πεθαίνει ανά μία ώρα στην Υεμένη από τη χολέρα που μεταδίδεται με το νερό και 20 εκ, υποσιτίζονται ? δεν τρεχει καστανο..
στην Ουκρανια εχει ναζιστες στην φιλοδυτικη κυβερνηση,εχει τεθει εκτος νομου ο κομμουνισμος και καψανε αντιφασιστες στην Οδησσο πριν 4 χρονια ? δεν τρεχει καστανο
κτλ κτλ κτλ
εεμμ θυμιστε μου σε τι ειναι ακριβως καλυτεροι οι μεσοαστοι της κουλτουρας απο τους αμορφωτους μικροαστους ? στην υποκρισια? στα κροκοδειλια δακρυα ? στο Iphone Ericson 5000?σε τσιτατα του Καστοριαδη ? σε ποιηματα του Νερουντα ?
σχολιο.-  Ασχολουνται με τα καστανα καποιων Χριστιανων και επαναπαυονται...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




#Αριστεία
Βγαίνει ο Ντάνος από το πλοίο και δεν τον περίμενε κανείς... είχε κατέβει στην Αλόννησο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για την ιστορία..ο πρώτος που έκραξε το Σαββόπουλο , στα 80s , ήταν ο Θανάσης Μάνθος από το περιοδικό του Αγκάθι..οι παλαιότεροι θα το θυμούνται..ο οποίος και διώχθηκε ''διότι παρουσίασε τον Διονύση Σαββόπουλο, με φωτομοντάζ σε δύο πόζες την μία στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, σαν θείο βρέφος και την άλλη ως τον Εσταυρωμένο..''
Τότε, κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία, και το δικαστήριο με μαρτυρα κατηγορίας, τον Ιωάννη Χατζηφώτη, άνθρωπο της εκκλησίας και σύμβουλο του τότε Αρχιεπίσκοπου, καταδίκασε τον Μάνθο σε 15 μήνες φυλάκιση...
Ο Μάνθος υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν είχε πρόθεση να αναφερθεί στον «καλό Θεό» αλλά στον «κακό», δηλαδή στον σατανά,  χωρίς καμία πρόθεση να θίξει το ορθόδοξο θρήσκευμα. Οι προθέσεις του ωστόσο δεν έγιναν πιστευτές από το δικαστήριο, το οποίο τον τιμώρησε..




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το παλιό δεν έχει ακόμα σαπίσει, το νέο έχει κλάσει και γενικώς μας έχει πάρει η μπόχα. Είναι η εποχή των πτωμάτων.
-Αντρόλιο Γκράμσι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να παροτρύνετε τους γιους σας να πηγαίνουν φαντάροι, διαφορετικά δε θα γεμίζουν ούτε μισό καλλιμάρμαρο με οπαδούς του Μένουμε Ευρώπη.
-Γέροντας Στρατολογήσιος ο Ρουφ-
Σχολιο.-  Οί περισσότεροι όπως μπαίνεις αριστερά,.. κάηκε ό κώλος-τους ,γιατί πήγαν πολύ-νωρίτερα,&' τά μάρμμαρα-ζεμάταγαν,*σήμερα,θάναι όλοι-τους,,μέ Φενιστίλλ,,ξεπούλησαν οί Φαρμμακοποιοί,*




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αθήνα 15 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κίνδυνοι για την Εθνική ασφάλεια από τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Με απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που εκδόθηκε στις 31 Μαϊου 2017, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που έφτασαν στα νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016, δηλαδή μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας, δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, ακόμα κι αν η αίτησή τους για άσυλο εξετάζεται από κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Συνεπώς, εγκλωβίζονται όλοι στα νησιά, που μετατρέπονται και επίσημα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, και προφανώς αναμένεται να γυρίσουν πίσω ακόμη κι αυτοί που είχαν απομακρυνθεί προς την Ηπειρωτική Ελλάδα!
Παράλληλα, με την μορφή του κατεπείγοντος, στα  ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προχωρά η δημιουργία Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) σε χώρους που παραχωρούνται από το Υπουργείο Άμυνας, συνήθως κοντά σε οικιστικούς ιστούς! Στην Κω, κοντά στο χωριό Πυλί, κατασκευάστηκε σε άμεση γειτνίαση με το υφιστάμενο hotspot  στο στρατόπεδο «καπετάν Λαζαρής». Στη Σάμο αποφασίστηκε να διαμορφωθεί εντός της υπάρχουσας ανοιχτής δομής hotspot, στο πρώην πεδίο βολής Βαθέος Σάμου, και σ’ απόσταση 2 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, το Βαθύ. Στη Χίο, μετά από απόρριψη της πρότασης του χώρου της ΒΙΑΛ, εξαιτίας έντονης αντίδρασης πολιτών και των δημοτικών συμβούλων, προτάθηκε από το Υπουργείο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Ολύμποι! Τόσο για την Χίο, όσο και για Λέσβο και Λέρο, αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις, όπως είχε προσυμφωνηθεί από τον Οκτώβριο του 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους των πέντε αυτών νησιών.
Τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (ΠΡΟΚΕΚΑ) συνιστούν κλειστές φυλακές για τους παραβατικούς μετανάστες αλλά και για όσους η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί. Και γι’ αυτό η δημιουργία τους, και δη στα ακριτικά νησιά, θεωρείται πρωτίστης σημασίας για την κυβέρνηση
Το ΕΠΑΜ έχει επανειλημμένως εκφράσει τις θέσεις του για το μεταναστευτικό. Ειδικότερα για τη δημιουργία των ΠΡΟΚΕΚΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου εκφράζει έντονα τις ανησυχίες του, ιδιαίτερα όταν αυτά φτιάχνονται μέσα σε στρατόπεδα:
Πρώτον, διότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Άλλωστε το υποδηλώνει κι ο φορέας χρηματοδότησης των έργων (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης), όπως και η παραχώρηση του στρατοπέδου στην  Κω για 12 χρόνια!
Δεύτερον, δεν δίνεται καμιά εγγύηση σχετικά με τον χρόνο κράτησης και τον αριθμό των κρατουμένων.
Τρίτον, η παρουσία τους πλησίον οικιστικών ιστών, κι ακόμα χειρότερα εντός υφιστάμενων δομών φιλοξενίας μεταναστών, απειλεί την κοινωνική ασφάλεια και συνοχή.
Τέταρτον, τα κοστολόγια κατασκευής και συντήρησης των κέντρων αυτών υπερβαίνουν τις δυνατότητες ενός πτωχευμένου κράτους, που δανείζεται με αντίτιμο την απαλλοτρίωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του λαού του και την εκχώρηση της εθνικής του ανεξαρτησίας.
Πέμπτον, για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων καταστρέφονται τα ακριτικά στρατόπεδα άμυνας της χώρας τη στιγμή μάλιστα που το καθεστώς Ερντογάν θέτει ευθέως θέμα αναθεώρησης συνθηκών κυριαρχίας στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας ως όπλο της αναθεωρητικής του πολιτικής τις μεταναστευτικές ροές και προωθώντας με κάθε μέσο πράκτορες της ΜΙΤ στη χώρα μας.
Το ΕΠΑΜ προειδοποιεί πως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας βρίσκεται υπό άμεση απειλή όσο η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως γεωστρατηγικό όπλο προώθησης της επεκτατικής της πολιτικής και δη με τις ευλογίες των «Εταίρων» μας στην Ε.Ε. και των «Συμμάχων» μας στο ΝΑΤΟ!
Το ΕΠΑΜ υποστηρίζει πως τα ακριτικά νησιά θα πρέπει να λειτουργούν μόνον ως προσωρινός σταθμός ολιγοήμερης διαμονής των μεταναστευτικών ροών. Όσοι ταυτοποιούνται, από τις ελληνικές αρχές και την Interpol, για παραβατικότητα ή συνιστούν οιωνεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να επιστρέφονται εντός ολίγων ημερών στην Τουρκία, ή στις χώρες προέλευσής τους, σύμφωνα με τη διεθνώς νόνιμα. Με τα σχέδια δημιουργίας νέων δομών  κι  αύξησης των εγκλωβισμένων μεταναστών στα νησιά η κυβέρνηση αποδέχεται και νομιμοποιεί τον ρόλο της Τουρκίας ως επίσημου δουλέμπορα της περιοχής, μονιμοποιεί την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ, επικυρώνει το γκριζάρισμα και την αμφισβήτηση του  Ανατολικού Αιγαίου θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική και εθνική ασφάλεια.
Το ΕΠΑΜ τονίζει : Το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μπορεί να επιλυθεί ουσιαστικά μόνο από μια πατριωτική-δημοκρατική εξουσία, που δεν λογοδοτεί στην Ε.Ε., αλλά αποκλειστικά στον ελληνικό λαό. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, προασπιζόμενη και προωθώντας τα συμφέροντα ενός κυρίαρχου λαού, μπορεί να εφαρμόσει έναν εθνικό σχεδιασμό επίλυσης του μεταναστευτικού με βάση τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα. Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια εθνική πολιτική φύλαξης των συνόρων από ίδιες, κρατικές –και όχι αλλότριες ή νατοϊκές- δυνάμεις. Μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση θα περιορίσει και θα θέσει υπό αυστηρό εθνικό έλεγχο την δράση των ΜΚΟ. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα καταγγείλει επισήμως στους Διεθνείς Οργανισμούς την Τουρκία για τις τακτικές ιδιοτελούς ρύθμισης των προσφυγικών ροών και την συνακόλουθη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΕΠΑΜ καλεί τον Ελληνικό λαό να παλέψει για την ανάδειξη μιας Πατριωτικής –Δημοκρατικής Εξουσίας που θα προασπίσει πραγματικά και αποτελεσματικά την εθνική του ανεξαρτησία και κυριαρχία.

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΕΠΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Ο πόλεμος που δεν υπάρχει ενώ συμβαίνει…
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, 12:40
Αυτό που συμβαίνει στην Υεμένη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ο «Αόρατος Πόλεμος», μια και υπάρχει ύποπτα «διακριτική παρακολούθηση» ή μάλλον αποσιώπηση από τα διεθνή ΜΜΕ.
Η φτωχότερη χώρα του Αραβικου κοσμου λιμοκτονεί και αντιμετωπίζει πλέον επιδημία χολέρας.
Ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη κάθε δέκα λεπτά της ώρας, ανακοίνωσε η UNICEF τον Ιούνιο.
Κι όμως ούτε ο ΟΗΕ αποφασίζει να στείλει τα απαραίτητα εμβόλια, επειδή συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις.
Έτσι 18,8 εκατομμύρια κάτοικοι αντιμετωπίζουν την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας, (δεν συγκρίνεται με της Συρίας) από τους οποίους τα 10,3 εκατομμύρια δεν διαθέτουν ούτε τα άκρως απαραίτητα προς το ζειν.

Αμερικάνικα κανόνια με Σαουδάραβες πυροβολητές

Ο πόλεμος διαρκεί χρόνια, με ιδιαίτερη ένταση μετά το Μέρτιο του 2015 οπότε αποφάσισε να αναμειχθεί η Σαουδική Αραβία με την ενίσχυση συμμαχικών της κρατών.
Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι δραματικά: Ξεπερνούν τις 13.000 οι άμαχοι νεκροί από τον πόλεμο , τα 3,2 εκατομμύρια που έχουν ξεσπιτωθεί από το Φεβρουάριο του 2014 και τα δύο εκατομμύρια παιδιά που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε σχολείο.
Στις 2 Ιουλίου ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας στην Υεμένη και ήδη τότε είχαν πεθάνει περί τους 1.500. Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έκρουε το κίνδυνο ότι η απειλή είναι πως ως το τέλος Αυγούστου τα θύματα της επιδημίας θα μπορούσαν να φτάσουν τις 300.000.
Διαρκεί μία παράξενη συνωμοσία σιωπής με σποραδικές μόνον εξαιρέσεις στα διεθνή Μέσα, όπως δημοσίευμα της βρετανικής The Independent στις 10 Ιουλίου: «Θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια να αποκατασταθούν κοινωνικές δομές, όπως υπηρεσίες υγείας και ηλεκτρική παροχή στη Σανάα. Χρειάζεται ο περισσότερος κόσμος να ενημερωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Υεμένη».
Η Σαουδική Αραβία, ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς της Υεμένης στις 23 Μαρτίου 2015, υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία –χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Αφαλείας του ΟΗΕ. Κάτι που είχε ξεκινήσει να αγνοείται επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, όταν αποφάσισε να βομβαρδίσει τη Σερβία το 199 με πρόφαση το Κοσσυφοπέδιο.
Η δικαιολογία της αμερικανο-βρετανικής υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο αυτό, είναι ότι στηρίζει την αποκατάσταση της ανατραπείσας από τους Σιίτες αντάρτες Χούθι υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης του προέδρου Abdrabbuh Mansour Hadi. Τους Χούθι κατηγορούν τόσο οι ΗΠΑ όπως και η Σ. Αραβία ως «υποχείρια του Ιράν».

Διεθνής ενοχή

Το μπερδεμένο διεθνές κουβάρι στην Υεμένη θυμίζει την «εξέγερση» στη Συρία που έχει ξεκινήσει το 2011 με ΗΠΑ, Σ. Aραβία και άλλα συμμαχικά «πρόθυμα» κράτη να υποστηρίζουν τους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τους συμμάχους τους της al-Qaeda και του ISIS.
Με πρόφαση ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό από το Ιράν στους Χούθι, η Σαουδική Αραβία έχει μπλοκάρει από αέρα και θάλασσα την Υεμένη, με πρώτα θύματα όμως τους αμάχους, μια και εμποδίζεται ο ανεφοδιασμός της χώρας με τρόφιμα και φάρμακα.
Οι σαουδαραβικοί βομβαρδισμοί, έχουν καταστρέψει σχολεία, νοσοκομεία και άλλες ζωτικής σημασίας δομές, όπως ηλεκτρικούς σταθμούς και αποθήκες νερού –κλασσικά εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
Από τα 27 εκατομμύρια κατοίκους στην Υεμένη τα 20 εκατομμύρια δυσκολεύονται στην εξεύρεση καθημερινής τροφής.
Αλλά οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι από τον πόλεμο αυτό, είναι οι ΗΠΑ , η Βρετανία και κάποιοι από τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους τους, με τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Μόνο τον Ιούνιο η αμερικάνικη Γερουσία ενέκρινε (με ψήφους 53 – 47) την προτεινόμενη από τον πρόεδρο Ντ. Τραμπ πώληση όπλων στη Σ. Αραβία ύψους $110 δισεκατομμυρίων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δώσει έγκριση για πωλήσεις ύψους £3.3 δισεκατομμυρίων στη Σ. Αραβία. Και αυτή τη στιγμή αμερικανικής κατασκευής μαχητικά που πετούν εκπαιδευμένοι στη Βρετανία Σαουδάραβες πιλότοι, βομβαρδίζουν με βόμβες “made in UK” την Υεμένη καθιστώντας την Βρετανία συμμέτοχη στο διεθνές έγκλημα που συντελείται. Και τις τελευταίες ημέρες το ανώτατο βρετανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα να σταματήσουν τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων στην Σ. Αραβία επειδή χρησιμοποιούνται στην Υεμένη.
Πάντως, δημοσκοπήσεις δείχνουν πς τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι αντίθετοι με την πώληση οπλικών συστημάτων στην Σ. Αραβία. Ο ηγέτης της Εργατικής Αντιπολίτευσης στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν, σε συνέντευξή του στο Al Jezeera, χαρακτηρίζει την σαουδαραβική επέμβαση στην Υεμένη «εισβολή».
Οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην Υεμένη θυμίζουν την ένοχη σιωπή των δυτικών Μέσων για την ανθρωπιστική καταστροφή που είχε προκαλέσει ο οικονομικός αποκλεισμός του Ιράκ, στην δεκαετία του 1990, με αποφάσεις των προέδρων Μπους και του κατοπινού Μπιλ Κλίντον, που είχε διαρκέσει δεκατρία χρόνια.
Θυμίζουμε την δήλωση στο CBS της τέως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Madeleine Albright, πως «άξιζαν τον κόπο» οι επιπτώσεις με θύματα 500.000 παιδιά στο Ιράκ, μετά από τους βομβαρδισμούς κοινωνικών δομών –ανάμεσά τους και αποθηκών νερού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




DW: Γυναίκες φυλακισμένων Τούρκων δημοσιογράφων εξομολογούνται
 Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017, 19:38
«Μόνο μια φορά την εβδομάδα μπορώ να επισκέπτομαι τον άνδρα μου και για μια ώρα», λέει η Γιόντσα Σικ. «Να του κρατώ το χέρι κάθε δεύτερη εβδομάδα. Δέκα φωτογραφίες επιτρέπεται να έχει στο κελί του. Κι όταν του φέρνω μια καινούργια από την κόρη μας, πρέπει να μου δίνει μια άλλη πίσω. Ήταν για δυο μέρες χωρίς νερό στον παμβρώμικο κελί του». Η σύζυγος του Αχμέτ Σικ περιγράφει το δράμα του φυλακισμένου δημοσιογράφου, αλλά και το δικό της.

Αλλοπρόσαλλες κατηγορίες

Η περίπτωση Σικ είναι ασυνήθιστη και παράλογη μαζί. Στην αρχή του αποδόθηκε η κατηγορία ότι βοήθησε το Κίνημα Γκιουλέν. Στην πραγματικότητα έγραψε ένα βιβλίο, όπου προσπαθούσε να διερευνήσει τις μηχανορραφίες του ιεροκήρυκα. Μετά τη δημοσίευσή του το 2011 με τον τίτλο «Ο Στρατός του Ιμάμη» οι οπαδοί του Γκιουλέν στη δικαιοσύνη τον συνέλαβαν. Εκείνο που ισχυρίζεται στο βιβλίο είναι ότι από καιρό ο Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, επεξεργαζόταν τρόπους συγκέντρωσης της εξουσίας στα χέρια του. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή του τον περασμένο Δεκέμβριο άλλαξε ξαφνικά το κατηγορητήριο.
Του επέρριψαν αυτήν τη φορά ότι στηρίζει το PKK. Η γυναίκα του πιστεύει ότι το παράπτωμα του Σικ ήταν άλλο, ότι ο Ερντογάν από δεκαετίες πριν, την εποχή που ήταν στενοί φίλοι με τον Γκιουλέν, του έδωσε ουσιαστικά τη δυνατότητα να υπονομεύσει την κρατική οντότητα της χώρας.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση πήρε τα ευρήματα της έρευνας Σικ ως απόδειξη για τις μηχανορραφίες του Γκιουλέν. Ο Αχμέτ Σικ μοιράζεται το ίδιο κελί με έναν από τους δικηγόρους του, ένας άλλος που είναι ελεύθερος, τον επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα. Να ανταλλάξουν έγγραφα δεν μπορούν.

150 δημοσιογράφοι στη φυλακή

«Πώς είναι δυνατόν κάτω από τέτοιες συνθήκες να προετοιμάζεται για την υπερασπιστική στρατηγική» αναρωτιέται η Γιόντζα Σικ. Χαρακτηρίζει τον σύζυγό της και πολλούς άλλους φυλακισμένους δημοσιογράφους «πολιτικούς κρατούμενους». Σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, 150 δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, περισσότεροι από ότι σε κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Αρκετοί, ανάμεσά τους και ο Σικ, εργάζονταν στην Τζουμχουριέτ, την παλαιότερη εφημερίδα της χώρας. Η εφημερίδα εξόργισε τον Ερντογάν επειδή δημοσίευσε ρεπορτάζ για εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών με τουρκικά όπλα. Ο πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Τζαν Ντουντάρ ζει στη Γερμανία αυτοεξόριστος. Οι τουρκικές αρχές έχουν αφαιρέσει το διαβατήριο της γυναίκας του, Ντιλέκ. Η ίδια συμβουλεύει τον γιο τους να μη φύγει από το Λονδίνο. Λέει ότι δεν θέλει να φύγει από την Τουρκία, όπως έκαναν άλλοι αντιφρονούντες, με καράβι σε ελληνικά νησιά. «Θέλω να μείνω για να θυμίζω στην Τουρκία και στην Ευρώπη το άδικο που γίνεται εδώ», τονίζει.
Η γυναίκα του τουρκικής καταγωγής ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις τουρκικές φυλακές, επέστρεψε από το Μόναχο στην Τουρκία. «Μου πήραν τον πιο πολύτιμο άνθρωπο που έχω στον κόσμο», λέει. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στη φυλακή. Παρά τις δυσκολίες η σύζυγος του Γιουτζέλ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Ξέρει από τώρα τι θα κάνουν την ημέρα που θα απελευθερωθεί: «Ένα ταξίδι στη θάλασσα».





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι στη συγκέντρωση
την Κυριακή 16/7 στις 11 π.μ. αρχή Ερμού στο Σύνταγμα
Ποτέ δουλειά την Κυριακή !!!

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο και στα πλαίσια αυτά έχει δρομολογηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 16/7.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αντιδρώντας στην απόφαση αυτή με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής 16/7 στις 11 π.μ.
Η ΛΑ.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Την Κυριακή κανένας εμποροϋπάλληλος στη δουλειά, κανένα κατάστημα να μην ανοίξει!
Στις 12 μ. στο Μοναστηράκι η απεργιακή συγκέντρωση στην Αττική - Στις 8.30 π.μ. στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Κανένας εμποροϋπάλληλος να μην πάει για δουλειά, να μην ανοίξει κανένα κατάστημα!»,επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,σύλλογοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Κυριακή 16 Ιούλη στο Εμπόριο, ενάντια στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, διεκδικώντας τη νομοθετική κατοχύρωσή της.
Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων κλάδων από όλη τη χώρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι η κυριακάτικη αργία είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, αφού τυχόν κατάργησή της στο Εμπόριο θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για όλους τους κλάδους.
Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη έχει οριστεί στο Μοναστηράκι, στις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων, καθώς και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση καλούν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους, για να φτάσει το απεργιακό μήνυμα παντού, σε κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα. Με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς, Γενικές Συνελεύσεις συλλόγων και σωματείων, παλεύουν για μαζική συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απεργιακές συγκεντρώσεις την Κυριακή σε όλη τη χώρα
Παράλληλα με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται για την απεργία στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη και οργανώνουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
-- Στη Χαλκίδα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 8.30 π.μ., στο κιόσκι των τσιμεντάδων.
-- Στα Γιάννενα, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στο Εμπόριο και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο μπροστά στη Βιβλιοθήκη, απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει οριστεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη συγκέντρωση καλεί αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ.
-- Στη Λάρισα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
-- Στον Βόλο, στην απεργία καλεί η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων, που έχει ορίσει απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού, στις 10 π.μ.
-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
-- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας απευθύνει κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
-- Στο Αγρίνιο, κάλεσμα στην απεργία του κλάδου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (στο δημαρχείο), στις 10 π.μ., απευθύνει στους εμποροϋπαλλήλους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
-- Στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργάκη, καλεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όρισε την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια.
-- Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων οργανώνουν κοινή απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στον Κάτολα.
-- Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία του κλάδου και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς, καλεί τους εργαζόμενους του νησιού η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.
-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους εμποροϋπαλλήλους του νησιού στην απεργιακή συγκέντρωση, στην είσοδο της Απλωταριάς, στις 10.30 π.μ.
-- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.
-- Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την αλληλεγγύη τους στις σημερινές διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς τής Βενεζουέλας και την καταδίκη τους απέναντι σε όλες τις αντιδημοκρατικές δυνάμεις εξέφρασαν οι κάτωθι:
- πυρήνας επαναστατικής Αριστεράς Μαϊάμι "Οι Γκουσάνος"
- αντιφασιστική - αντιμπααθική πρωτοβουλία Ιντλίμπ "Τακμπίρ"
- τοπικές επιτροπές Βολιβιανών εξόριστων αντικαθεστωτικών στις ΗΠΑ
- ο Ρώσος σκακιστής Γιούρι Κασπάροφ
- σύσσωμη η αριστερή πτέρυγα τού δημοκρατικού κόμματος [πάσης φύσεως και παντός φυράματος]
Μια σ. από την Αβάνα που σήμερα κατοικεί στο Μαϊάμι εξέφρασε το μίσος της για τα κουμούνια τού Κάστρο που έκλεψαν τη φυτεία τού πατέρα της. Συνέχισε λέγοντας πόσο σκληρά είχε κοπιάσει ο πατέρας της για τη φυτεία αυτή, καθώς και πόσο ακριβά είχε πληρώσει για όλους τούς σκλάβους που δούλευαν εκεί. Με τον πόνο της ταυτίστηκε και ένας σ. από το Ιντλίμπ, που έφτυσε κάτω, μουρμούρισε "κουφάρ" και εξήγησε πώς ο παππούς του έχασε τη γη του, που αντιστοιχούσε στην έκταση τής μισής Χάμα, στο όνομα μιας σατανικής μεταρρύθμισης τού Μπαάθ που αποτελούσε αποστασία απέναντι στον Αλλάχ. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο γιος τού CEO τής κόκα κόλα Βολιβίας και εξιστόρησε τη φριχτή καταπίεση που υπέστη η οικογένειά του όταν πήρε την κυβέρνηση ο Έβο και τρέχανε μες στα άγρια μεσάνυχτα να εγκαταλείψουν τη χώρα. Εκπρόσωπος τής αριστερής πτέρυγας τού δημοκρατικού κόμματος δήλωσε πως θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν άνευ όρων τα απανταχού κινήματα από τα κάτω. Ερωτώμενος αν τον αγχώνει καθόλου πως βρίσκεται παντού και πάντα στο πλευρό τού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μουρμούρισε κάτι για "τάνκις" και "πουτινικούς ψεκασμένους" και αποχώρησε εξοργισμένος.
Δε μπορεί παρ' όλα αυτά κανείς να μη σημειώσει με θλίψη το τρομακτικό έλλειμμα διεθνισμού που επιδεικνύεται τον τελευταίο καιρό. Η εκλογή Τραμπ και οι περικοπές δαπανών για τις ΜΚΟ [που αποτελούν "πολλαπλασιαστές δύναμης", σύμφωνα με τον Κ. Πάουελ] έχουν διαλύσει τα πάντα. Γίνεται μωρέ να αγωνίζεται τόσο σκληρά ο λαός τής Βενεζουέλας και να μη γίνονται παντού διαδηλώσεις αλληλεγγύης; Με 10 ευρώ το κεφάλι κατεβάζεις χαλαρά μερικές εκατοντάδες άτομα, βγάζεις κάμποσες φωτογραφίες και βίντεο και τσουπ! έτοιμη η διεθνής κατακραυγή από τα κάτω. Αχ... Αυτά άλλες εποχές ήταν αυτονόητα. Πώς θα πάμε μπροστά χωρίς διεθνή οπτική, κύριε Μητσοτάκη; Πού βαδίζει η φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη, κύριοι μενουμευρώπηδες; Γιατί δεν έχει βγει ακόμα καταγγελία ότι ο Μαδούρο έριξε Σαρίν στο λαό του, κύριοι τής Καθημερινής;





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ... ‼️ ‼️
15-7-1965: Βασιλικό πραξικόπημα. Ο Γ. Παπανδρέου αναγκάζεται σε παραίτηση. Κυβέρνηση αποστατών υπο τον Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα. Ο λαός ξεκινά ανένδοτο αγώνα για την τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας(114). Οι διαδηλώσεις οι πορείες και οι συγκρούσεις με την αστυνομία θα διαρκέσουν 70 ημέρες (16-7-1965/25-9-1965).




------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Δε θα περάσει ο φασισμός''τραγουδούσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Άρης Πορτοσάλτε στη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε», του ΣΚΑΪ δηλαδή, στο Καλλιμάρμαρο...
ομολογω οτι εχω κολλησει,η πραγματικοτητα εχει ξεπερασει την πιο τρελη σουρεαλιστικη φαντασια
μιλαμε για οργουελικο κοσμο κανονικα





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αργεντινή: άγρια επίθεση της αστυνομίας στους/στις απεργούς της PepsiCo
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 12:03
691 εργάτες του εργοστασίου PepsiCo στο Μπουένος Άιρες ξεκίνησαν απεργία εδώ και τρεις εβδομάδες διεκδικώντας να μην χάσουν τις δουλείες τους, ύστερα από την απόφαση της εταιρείας που στηρίχτηκε από τον προέδρο Μαουρίσιο Μάκρι και την κυβερνήτρια του Μπουένος Άιρες Μαρία Εουχένια Βιντάλ, να κλείσει η επιχείρηση και να απολυθούν οι εργαζόμενοι παίρνοντας τη μισή μόνο αποζημίωση (εκτός από 155 εργαζόμενους/ες οι οποίοι θα μεταφέρονταν σε άλλα τμήματα της εταιρείας). Το κύμα ιδιωτικοποιήσεων, κλεισιμάτων και απολύσεων έχει αυξηθεί από τότε που ο Μάκρι ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στα τέλη του 2015 και έχει οδηγήσει σε 179 χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και σε αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου η εταιρεία επικαλέστηκε την αύξηση του λειτουργικών εξόδων, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου σε άλλο μέρος, στο Μαρ ντελ Πλάτα, όπου θα εξασφάλιζε ευκολότερη, φθηνότερη και λιγότερο προστατευμένη εργασία και κυρίως, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Η PepsiCo είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κόσμο, και τα κέρδη της στην Αργεντινή αυξήθηκαν κατά 2% από το 2016.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της PepsiCo μαζί με αλληλέγγυους/ες είχαν καταλάβει τον χώρο του εργοστασίου από τις 20 Ιουνίου, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Η αργεντίνικη συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν στήριξε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της PepsiCo, όμως ο αγώνας τους έγινε γνωστός και υποστηρίχτηκε από τους/τις εργαζόμενους/ες της Αργεντινής και από πολλά κομμάτια του κινήματος σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική – ακόμα και από τις ΗΠΑ. Η πλειοψηφική δύναμη του σωματείου της PepsiCo είναι η La Lista Bordó, μια συνεργασία εργαζομένων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ανεξάρτητων εργαζομένων, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απεργιακή κινητοποίηση και στην οργάνωση της αλληλεγγύης. Είναι κι αυτός όμως ένας λόγος για να θέλει η εταιρεία να διαλύσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ύστερα από απόφαση δικαστή, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο του εργοστασίου και διέλυσαν βίαια την κατάληψη, χτυπώντας άγρια τους/τις καταληψίες και κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σπρέι πιπεριού και πλαστικών σφαιρών. Έγιναν επίσης συλλήψεις.
Οι εργαζόμενοι/ες αντιστάθηκαν για αρκετή ώρα στην επίθεση της αστυνομίας, καίγοντας ελαστικά για να διαλύσουν τα δακρυγόνα και στη συνέχεια αρκετοί/ες κατέφυγαν στο εσωτερικό του κτηρίου και μετά στη στέγη. Έξω από το εργοστάσιο, εργαζόμενοι/ες και αλληλέγγυοι/οι φοιτητ(ρι)ες έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την επίθεση της αστυνομίας.
Μετά την βίαιη έξωσή τους, οι απεργοί/ες και οι αλληλέγγυοι/ες πήγαν με πορεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, απαιτώντας την απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ύστερα από την βίαιη διάλυση της κατάληψης έχει ξεκινήσει μια καμπάνια αλληλεγγύης και καταδίκης της αστυνομικής βίας σ’ ολόκληρη τη χώρα, η οποία έχει βρει μαζική ανταπόκριση. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο εξάλλου, βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, η κάτοικοι της οποίας έχουν συμπαρασταθεί στους/στις απεργούς και κατά την επίθεση της αστυνομίας άρχισαν να χτυπούν κατσαρόλες και βοηθούσαν όσους/όσες είχαν τραυματιστεί από την αστυνομία.
Επίσης, στη γειτονική περιοχή Λα Πλάτα, εργαζόμενοι/ες και φοιτητ(ρι)ες προχώρησαν στο κλείσιμο ενός δρόμου σε ένδειξη συμπαράστασης στους/στις απεργούς της PepsiCo που χτυπιούνταν από την αστυνομία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουριστικά πακέτα στο Ισραήλ σε μαθαίνουν πως να σκοτώνεις Παλαιστίνιους
16/07/2017
Εδικά πακέτα για τουρίστες στα οποία ζεις προσομοιώσεις βομβιστικών επιθέσεων και μαθαίνεις πως να χρησιμοποιείς όπλα εναντίον Αράβων και συγκεκριμένα Παλαιστινίων, ξεφυτρώνουν συνεχώς σε όλο το Ισραήλ, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
«Σταματήστε να το παίζετε πολιτικά ορθοί και ανοίξτε πυρ» ουρλιάζει ένας εκπαιδευτής σε τουρίστες από τον Χονγκ Κονγκ, που πληρώνουν 115 δολάρια (85 για τα παιδιά) για να μπορούν να πυροβολούν με αληθινά πυρά φωτογραφίες και κούκλες που αντιπροσωπεύουν Παλαιστίνιους.
Η Caliber 3, που λειτουργεί στον ισραηλινό οικισμό Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, είναι μια από τις «πρωτοπόρες» εταιρείες, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη νέα αγορά για τουρίστες. Σύντομα όμως εμφανίστηκαν τουλάχιστον έξι ανταγωνιστές σε διάφορες περιοχές της χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




μπαίνω στο telesur να δω για Βενεζουέλα και πετυχαίνω σχόλιο κατά Μαδούρο από έλληνα γιατρό σπουδαγμένο στο Χάρβαρντ, αλίμονο....τα ηλίθια που δεν υπήρχε περίπτωση να εισαχθούν με εξετάσεις σε μια Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα και πήραν πτυχίο χάρη στα λεφτά του μπαμπά στις ΗΠΑ δεν περίμενα να έχουν άλλη στάση χοχο #γαμιέστε




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός Στρατός σκοτώνει τον υψηλόβαθμο διοικητή της FSA στο Daraa

Βηρυτός, Λίβανος (03.20 π.μ.) - O Συριακoς Αραβικoς Στρατος (ΣΑΣ) στοχεύει του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) μεταφορές, την Τετάρτη, που μετέφερε τον διοικητή του συντάγματος 107 στο Dara'a Κυβερνείο.
Χρησιμοποιώντας μια βόμβα, ο Συρίας Στρατος χρονικά απόλυτα εξαπελυσε την επίθεση που επρόκειτο να λάβει χώρα κατά μήκος του Sariyah οδικού δικτύου στα νότια προάστια της Inkhel.
Τα μεταφορικά του FSA τελικά θα πιάσουν στην άκρη του δρόμου στην βομβιστική επίθεση, η οποια σκοτωσε τον διοικητή του Συντάγματος 107, «Αντνάν Αλ-Wadi, και τον οδηγο του, Ra'ed Najm Αλ-Ουάντι.
Προσθετα
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην Ντάρα, ο Συριακος στρατός καταφερε να συγκεντρώσει πληροφοριες σχετικά με την τύχη του Αλ-Ουάντι μέσω μεγάλου δικτύου από τους κατασκόπους του στην Ντάρα Κυβερνείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ο Πούτιν είναι ένας κύριος που ξαναορθωσε τη Ρωσία στα πόδια της» - ειπε ο Κουστούριτσα για το γιατί σέβεται τον ρώσο ηγέτη
Κανένα ΜΜΕ με ευθύνη της δημοσιογραφικής πορνείας σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν μίλησε για το Φεστιβάλ των Καννών και τον Εμίρ Κουστουρίτσα, γνωστό στην Ελλάδα για το έργο του, αλλά και τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Απολύτως "φυσιολογικό" μιας κι ο Εμίρ Κουστουρίτσα δεν είναι μαριονέτα. Έτσι "διέφυγε" της... δημοσιογραφικής αντίληψης η μεγαλειώδης απλή αλλά συγκλονιστική δήλωση του.
Εμίρ Κουστουρίτσα: "Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Κι η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο. Και γι' αυτό [τις ιδέες μου] έπαιξα τις Κάννες".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Assad μπορει να παραμεινει ': Οι δυτικές δυνάμεις αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία ήταν σωστή  στη Συρία
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο Trump αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Macron δήλωσε ότι για την  Συρία η στάση του Παρισιού δεν περιλαμβάνει πλέον την
απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ από την εξουσία ως προτεραιότητα. Ρωσοι παρατηρητές λένε ότι η μεταστροφή είναι σημαντική, που χρησιμεύει ως πρώτη υποψία ενός νέου προτύπου για την γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Macron επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν επιμένει πλέον για την αποπομπή από τη Συρία του πρόεδρου Μπασάρ Ασάντ, και βλέπει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας πιο σημαντική προτεραιότητα ...
Η συνέχεια: "sputniknews"
https://sputniknews.com/politics/201707151055578617-france-syria-policy-shift-analysis/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν χαμπαριάζει ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε αυτό που αποφάσισε η κυβέρνηση…. Τα καταστήματά μου θα είναι ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… ΤΕΛΟΣ!