Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Σαββατο 15 Ιουλιου 2017



Ουρές πιστών για να προσκυνήσουν ένα κάστανο, χαμός απο κόσμο στην υποδοχή του νικητή ενός ριάλιτυ και ο πρόεδρος της δημοκρατίας υποδέχεται στο μέγαρο τον ρουβά με την σύζυγό του. Λες οι πρόσφυγες να χαλάσουν τον πολισμό μας και να μην γίνουμε Ευρώπη;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




πλακα εχουν οι κουλτουρε σελφι..οι απλοι ματαιοδοξοι/ες (συνηθως γυναικες)βαζουν φωτο με μαγιο απλα..
οι ψαγμενες περσονες βαζουν σελφι με μαγιο σε φασεις ''κοιταω την θαλασσα διοτι με εμπνεει'',''με βρεχει ο καταρραχτης της αγριας φυσης'',''ειμαι ατιθαση και ομορφη σαν το κυμα που σκαει στα βραχια''  :P..εννοειται οτι οι σελφις ειναι συνηθως γυναικες αδυνατες,με ωραιο μπουστο ,καλλιγραμες,με ωραια μακρυα ποδια κτλ ..300 λαικ φυσικα ..
τωρα αν εμφανιστει καμια γυναικα που εχει παραπανω κιλα η κυταριτιδα η γενικως δεν ανταποκρινεται στα προτυπα ''ομορφιας''εκει να δειτε τι θα πεσει σε ανθρωποφαγια ..
δεν εχει καμια σημασια αν απολαμβανεις απλα την φυση και ποσο ομορφη και απλη ειναι η γυμνια του σωματος ,σημασια εχει να προβληθει ξανα και ξανα το φορμαρισμενο προτυπο ''ομορφιας''του στυλ cosmopolitan και να τονωθει η ματαιοδοξια και ο ναρκισσισμος ..
απλα αλλαζει το αμπαλαζ καθε φορα ..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άλλοι προσκυνάν τα κάστανα κι άλλοι τρέχουν στις καστανιές στις πλαγιές της κατοικίας των δώδεκα Θεών.
Γαμώ τον καύσωνα, γαμώ! Κάνα μελτέμι, ρεεε!

σχολιο.-  Χα χα χα χα δεν υπάρχει ελπίδα
σχολιο.- πάει.............δε σωνόμαστε!!!!
Σχολιο.-  Και ειμαστε στη μεση του καλοκαιριου ακομα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Δεν κουνιέται φύλλο", έγραψε πάλι ο άλλος χθες το βράδυ, αραχτός στον καναπέ του.
Την ώρα ακριβώς που κάποιες χιλιάδες διαδηλώναμε στο Σύνταγμα για την απελευθέρωση της Ηριάννας. Τη μέρα της μεγάλης πορείας των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στον Πειραιά, που βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μια μέρα μετά τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά της παρουσίας του Γιούνκερ. Δυο μέρες μετά την κινητοποίηση των εργατικών σωματείων στην Κοζάνη κατά την επίσκεψη Τσίπρα.
Ε, ναι! Ακούνητος αυτός ο καναπές...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1965 - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974
Στις 15 Ιουλίου 1965 ο βασιλιάς εξανάγκασε σε παραίτηση την εκλεγμένη μόλις πριν ενάμισι χρόνο με το 53% των ψήφων του ελληνικού λαού, κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου.
Αιτία ήταν οι έστω και άτολμες απόπειρες της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου προς την κατεύθυνση ενός περιορισμένου εκδημοκρατισμού του καθεστώτος που επέβαλαν οι νικητές του Εμφυλίου, αλλά και η άρνησή της ν' αποδεχθεί τα αμερικανονατοϊκά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.
Το βασιλικό πραξικόπημα που οδήγησε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με αποστάτες της Ένωσης Κέντρου, ξεσήκωσε ένα γιγάντιο κίνημα λαϊκής διαμαρτυρίας, που έχει μείνει στην ιστορία ως η εξέγερση των Ιουλιανών. Ένα κίνημα που βρέθηκε αντιμέτωπο με την άγρια καταστολή, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της Αριστεράς Σωτήρη Πέτρουλα.
Η υποχώρηση του λαϊκού κινήματος, με ευθύνη και της ηγεσίας της ΕΔΑ και του παράνομου ΚΚΕ, επέτρεψε, δύο χρόνια αργότερα, την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.
Έχοντας ως έναν από τους κύριους στόχους της την κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υλοποίηση των αμερικανονατοϊκών σχεδίων διχοτόμησης, η στρατιωτική Χούντα, σε συνεργασία με την προδοτική ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ Β, πραγματοποίησε στις 15 Ιουλίου 1974 πραξικόπημα για την ανατροπή του πρόεδρου Μακάριου, δίνοντας στην Τουρκία το πρόσχημα για την εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 του νησιού.
Η 15η Ιουλίου 1965 και η 15η Ιουλίου 1974 αποτέλεσαν δυο μαύρες ημερομηνίες, ανεξίτηλα στίγματα στην ιστορία της "εθνικοφροσύνης", εκείνης της παράταξης που συνέχισε επάξια την παράδοση της συνεργασίας με τους κατακτητές στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής.
Σχολιο.-  σημερα και στις 20 που εγινε η εισβολη,ηχουν οι σηρεινες ξημερωματα..ανατριχιαστικο οσα χρονια εζησα εκει ποτε μου δεν τις συνηθισα,...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιωργος Αλεξατος
Με τον Φοίβο Χαρίση που μετά από τέσσερα χρόνια είναι και πάλι ελεύθερος. Τέσσερα χρόνια που με την ανυποχώρητη στάση του δίδαξε αξιοπρέπεια και αδιαλλαξία απέναντι στους διωκτικούς μηχανισμούς ενός κράτους που στέκεται αμείλικτο σε όσους αμφισβητούν έμπρακτα το δικαίωμα των από πάνω να τσακίζουν τη ζωή των από κάτω.
Ο Φοίβος, ένα δικό μας παιδί, δοκιμάστηκε και νίκησε. Και θα συνεχίσει τον αγώνα για μια ζωή άξια να τη ζουν οι άνθρωποι. Πώς το ΄λεγε ο Νικόλας Άσιμος;
"Θέλεις, το λες κομμουνισμό. Δεν θέλεις; Αναρχία!"
Φοίβο, καλώς σε δεχτήκαμε!





------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Κούβα: Ο Κάστρο καταγγέλλει τον «πολιτικό διωγμό» εναντίον του Λούλα στη Βραζιλία
 Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017, 06:46
Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο κατήγγειλε χθες τον «πολιτικό διωγμό» τον οποίο υφίσταται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του το 2018 παρά την εξωφθαλμα πολιτικα στοχευμενη παρανομη καταδίκη του σε 9,5 χρόνια κάθειρξη για δηθεν ντε και καλα δωροληψία.
«Στον σύντροφο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, θύμα ενός πολιτικού διωγμού και ελιγμών των πραξικοπηματιών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας μπροστά στην απόπειρα να εμποδιστεί η υποψηφιότητά του στις εκλογές λόγω ακαταλληλότητας», δήλωσε ο Ραούλ Κάστρο σε μια ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών της ολομέλειας του κοινοβουλίου της Κούβας, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
«Ο Λούλα, η Ντίλμα Ρουσέφ (σ.σ. η πρώην πρόεδρος η οποία καθαιρέθηκε αντισυνταγματικα από το αξίωμα της το 2016), το Κόμμα των Εργαζομένων και ο λαός της Βραζιλίας θα έχουν πάντα την Κούβα στο πλευρό τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κούβας.
Ο Λούλα, 71 ετών, ιδρυτής του Κόμματος Εργαζομένων (PT) τη δεκαετία του 1980 και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010), παρατυπα καταδικάστηκε από πληρωμενοτυς ακροδεξιους μασονους δικαστακους σε πρώτο βαθμό σε εννιά χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παραμένει ελεύθερος και έχει υποβάλει έφεση, η εκδίκαση της οποίας αναμένεται.
Εμβληματική μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς, ο Λούλα, ο οποίος είναι επίσης στόχος άλλων τεσσάρων δικαστικών ερευνών, διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και κάνει λόγο περί μιας συνωμοσίας για να εμποδιστεί να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παραμένει ακόμη «στο παιχνίδι» και θέλει να είναι υποψήφιος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ραούλ Κάστρο καταγγέλλει την πολιτική του Τραμπ έναντι της Κούβας
 Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017, 03:02
Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο επέκρινε έντονα χθες το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην ακύρωση μέρους των μέτρων που προώθησε η Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκλιμάκωσης της έντασης, τονίζοντας ότι ο ρεπουμπλικάνος αψηφά την ευρεία υποστήριξη των δύο λαών στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και θα ικανοποιήσει απλά και μόνο μερικούς σκληροπυρηνικούς Κουβανοαμερικανούς.
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τη νέα πολιτική του Τραμπ που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, ο Κάστρο σημείωσε ενώπιον της εθνοσυνέλευσης ότι κάθε προσπάθεια για την ανατροπή της κυβέρνησης της επανάστασης θα αποτύχει, όπως συνέβη κι επί των ημερών των 11 προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ.
«Απορρίπτουμε τη χειραγώγηση του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον της Κούβας, η οποία μπορεί να είναι υπερήφανη για πολλά ως προς αυτό το θέμα και δεν χρειάζεται μαθήματα από τις ΗΠΑ ή από οποιονδήποτε άλλον», τόνισε ο Κάστρο, σύμφωνα με τον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Cubadebate.
Τα ξένα ΜΜΕ δεν έχουν πρόσβαση στις εργασίες της ολομέλειας της εθνοσυνέλευσης, που συνέρχεται δυο φορές τον χρόνο.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ακυρώνει τη «φρικτή συμφωνία» στην οποία είχε καταλήξει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με την κομμουνιστική κυβέρνηση της Κούβας. Στην πραγματικότητα άφησε άθικτες πολλές από τις αλλαγές που προώθησε ο Ομπάμα: για παράδειγμα, δεν έκλεισε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα.
Όμως διέταξε να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στα ταξίδια Αμερικανών στην Κούβα και να περισταλούν οι συναλλαγές επιχειρήσεων με τον στρατό της Κούβας.
Ο Ραούλ Κάστρο επισήμανε ότι η Αβάνα παραμένει ανοικτή στη διαπραγμάτευση για διμερή θέματα με τις ΗΠΑ, διατηρώντας τον συμφιλιωτικό τόνο που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.
«Η Κούβα και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν πλάι-πλάι, σεβόμενες τις διαφορές τους», είπε. «Αλλά δεν μπορεί να περιμένει κάποιος ότι γι' αυτό το ένα μέρος θα κάνει παραχωρήσεις όσον αφορά την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία του.»
Ακόμη, ο Κάστρο είπε πως ο Τραμπ φαίνεται πως έχει παραπληροφορηθεί όσον αφορά την ιστορία των διμερών σχέσεων αλλά και για τον πατριωτισμό των Κουβανών.
Η υπαναχώρηση της Ουάσινγκτον κατάφερε πλήγμα στη διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων την ώρα που η Κούβα ήδη βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων.
Στον Κάστρο απομένουν επτά μήνες πριν αποχωρήσει από την προεδρία, αν και θα παραμείνει επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, του μοναδικού στην πραγματικότητα φορέα πολιτικής δύναμης στην Κούβα. Η γενιά του Ραούλ Κάστρο, τα πρόσωπα που κυβέρνησαν την Κούβα αφού συμμετείχαν στην επανάσταση του 1959, σταδιακά φεύγει από τη ζωή.
Στο μεταξύ, ο βασικός σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Κούβας, η Βενεζουέλα, έχει βυθιστεί σε κατευθυνομενη κρίση από των οικονομικο πολεμο των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων, με τον πληθωρισμό κατά ακροδεξιους πληρωμενους αναλυτές να είναι πλέον τριψήφιος, οι οποιοι μιλανε για ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και συνεχείς βίαιες φασιστικες «διαδηλώσεις» οργανωμενες από την CIA εναντίον της κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Ο Κάστρο διαβεβαίωσε ξανά χθες ότι η Κούβα στέκει αλληλεγγύη στο πλευρό της Βενεζουέλας, καταγγέλλοντας ότι η χώρα αυτή αντιμετωπίζει έναν «ανορθόδοξο πόλεμο» ο οποίος «της επιβλήθηκε από τον ιμπεριαλισμό και τομείς της ολιγαρχίας», που πυροδοτούν την πολιτική βία στους δρόμους.
Παρά τη μείωση των ποσοτήτων πετρελαίου που της στέλνει η Βενεζουέλα, η οικονομία της Κούβας κατέγραψε ανάπτυξη 1,1% το πρώτο εξάμηνο του έτους, βγαίνοντας από την ύφεση του 2016, σημείωσε ο Κάστρο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Ακόμα 7.000 στοχευμενες απολύσεις δηθεν λόγω του «αποτυχημένου» πραξικοπήματος σχεδιασμενου από τον Ερντογαν
 Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017, 21:36
Η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε σήμερα περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και πανεπιστημιακούς, παραμονή της πρώτης επετείου από το «αποτυχημένο» πραξικόπημα σχεδιασμενο απο τον προεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα εντάσσεται στα μέτρα καταστολής που υιοθετήθηκαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ο σουλτανος – δικτατορας Ερντογαν  κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχο του Ερντογάν που σήμερα ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.
Συνολικά έχουν απολυθεί ή τεθεί σε υποχρεωτική αργία περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί 50.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, καθηγητές και άλλοι.
Με βάση το τελευταίο διάταγμα απολύονται 2.303 αστυνομικοί (μεταξύ αυτών και ορισμένοι υψηλόβαθμοι) και 302 πανεπιστημιακοί καθηγητές. Επίσης, χάνουν τον βαθμό τους 342 απόστρατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί.
Περισσότεροι από 240 άνθρωποι, οι περισσότεροι πολίτες, σκοτώθηκαν πέρσι τον Ιούλιο, όταν 30 ατομα απο το στρατο αφεθηκαν να επιχειρησουν δηθεν «πραξικοπημα», ενώ μπορουσαν να ταειχαν συλλαβει αμεσως. Αλλα τοτε ο σουλτανος Ερντογαν δεν θα μπορουσε να απολυσει τοσο κοσμο για να θεσει υπο τον αμεσο ελεγχο του στρατο αστυνομια δικαστες καθηγητες πανεπιστημιου, βιομηχανους, δημοσιογραφους, τους οποιους πλεον κατηγορει για συμμετοχη στο «πραξικοπημα» που ειχε σχεδιασει, τους απολυει, και τους φυλακιζει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελεύθερος αφέθηκε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ που είχε συλληφθεί
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017, 20:07
Ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Μοχάμεντ Χουσέιν δήλωσε σήμερα το απόγευμα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι αφέθηκε ελεύθερος από την ισραηλινή αστυνομία που τον είχε συλλάβει νωρίτερα, μετά την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί.
«Με άφησαν ελεύθερο» είπε λακωνικά ο μουφτής μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφο του πρακτορείου.
Ένας από τους γιους του, ο Άχμαντ, επιβεβαίωσε ότι ο Χουσέιν αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους και διευκρίνισε ότι η αστυνομία περιορίστηκε μόνο να τον ανακρίνει κατά τη διάρκεια της κράτησής του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017
Στη Νικαράγουα η 23η συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο

Πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα της αριστεράς από 33 χώρες δίνουν ραντεβού στη Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί η 23η Συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο κατά την οποία θα αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για την κρίση του καπιταλισμού και τις επιπτώσεις του στην πολιτική και την κοινωνία, όπως μετέδωσε το Telesur.
Η συνάντηση αυτών των οργανώσεων πραγματοποιείται από το 1990 με στόχο να συζητήσουν προς όφελος των λαών και με αυτήν την ευκαιρία θα συζητήσουν θέματα όπως η διαφθορά, η αποδιάρθρωση των κρατικών δομών και η λειτουργία της οικονομίας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.
Επιπλέον, θα προσεγγιστεί το ζήτημα των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο, με βάση τη θέση ότι αυτή αποτελεί επαναστατική τάξη.
Εν τω μεταξύ στην Νικαράγουα γίνονται οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της 38ης επετείου της Σαντινιστικής Επανάστασης που οδήγησε στην πτώση της δικτατορίας του Αναστάσιο Σομόζα.
Αυτή είναι η όγδοη φορά που το Φόρουμ του Σάο Πάολο δίνει ραντεβού στην Κεντρική Αμερική και η τέταρτη στη Νικαράγουα, υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Σαντινίστας, υπό την ηγεσία του Ντανιέλ Ορτέγκα.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση καταδίκης του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, το Φόρουμ του Σάο Πάολο εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια ως “επίθεση στη δημοκρατία και το Ομοσπονδιακό Σύνταγμα”.
“Πρόκειται για ένα αυθαίρετο και παράνομο μέτρο” – αναφέρει η ανακοίνωση – που καταγγέλλει επίσης ότι οι καταδίκη του Λούλα βασίζεται σε κατηγορίες δεδηλωμένων εγκληματιών χωρίς την παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων”.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/07/23.html





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



43 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιούλη 1974 και την υπονόμευση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να προωθήσει τα μακροχρόνια στρατηγικά της σχέδια για υποδούλωση της πατρίδας μας...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 Ιούλη 1965: να μην ξεχνάμε την αποσταCia, τους αποστάτες και τον εφιάλτη της δημοκρατίας




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η φτηνή εργασία και οι περικοπές στις παροχές «εκτόξευσαν» την ανταγωνιστικότητα
Παρουσιάζονται στοιχεία από μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων
Η φτηνή εργατική δύναμη, σε συνδυασμό με το «άνοιγμα» αναδυόμενων αγορών στην Ασία και άλλους παράγοντες, «εκτόξευσαν» τη γερμανική καπιταλιστική οικονομία, όπως δείχνει πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων με τίτλο «Ο μύθος Χαρτζ: Μια προσεκτική ματιά στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στη Γερμανία».
Το 2003, επί καγκελαρίας του σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, άρχισε να εφαρμόζεται στη Γερμανία η λεγόμενη «Ατζέντα 2010», με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας και να μετατρέψει τον «ασθενή της Ευρώπης» στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης. Μέρος της «ατζέντας» ήταν και οι «μεταρρυθμίσεις Χαρτζ» (Hartz IV), παίρνοντας το όνομά τους από τον Πέτερ Χαρτζ, πρόεδρο της Επιτροπής Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σρέντερ.
Ενδεικτικά, τα μέτρα αυτά εισήγαγαν αντικίνητρα για «πρόωρη συνταξιοδότηση», μείωσαν τις συντάξεις και άνοιξαν το δρόμο για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιδότησαν τις ήδη υπάρχουσες χαμηλόμισθες και συνήθως ανασφάλιστες θέσεις εργασίας (μίνι τζομπς), διευκόλυναν την πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου και μέσω εργολαβικών συνεργείων, έγιναν ευκολότερες και φτηνότερες για τις επιχειρήσεις οι απολύσεις. Ενδεικτικά, οι εργολαβικοί εργάτες αυξήθηκαν από περίπου 300.000 το 2003 σε 1 εκατ. το 2016. Το ποσοστό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ήταν ήδη υψηλό και αυξήθηκε περαιτέρω από 40% το 2003 στο 45% το 2015.
Επίσης, μέσω του «Hartz IV», «συγχώνευσαν» τα επιδόματα ανεργίας και πρόνοιας και οδήγησαν σε περιορισμό τους. Π.χ. η διάρκεια των επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε από 32 σε 12 μήνες. Οι περικοπές στις παροχές ανεργίας πίεσαν μεγάλα τμήματα των εργαζομένων να δέχονται κακοπληρωμένες, προσωρινές και ελαστικές θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα, «όποια δουλειά είναι διαθέσιμη πρέπει να γίνεται δεχτή, και μάλιστα αυτό έπρεπε αυστηρά να επιβληθεί».
Το 2002, λέει η μελέτη, οι εργαζόμενοι με μισθούς 400 - 450 ευρώ (μίνι τζομπς) ανέρχονταν σε 4,1 εκατ. και μόλις το 2005 είχαν αυξηθεί σε 5,1%. Η αύξηση παρατηρείται κυρίως σε άντρες που βρίσκονταν σε μαθητεία ή είχαν υψηλότερη εξειδίκευση, αυτοί άλλωστε ήταν και ο βασικός «στόχος» των μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι τα μίνι τζομπς αντικατέστησαν θέσεις πλήρους εργασίας σε νοσοκομεία και στο λιανεμπόριο. Πάντως, σημειώνεται ότι στη Γερμανία ο διευρυμένος τομέας χαμηλόμισθων θέσεων εργασίας - ο μεγαλύτερος στην ΕΕ μετά τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και τη Ρουμανία - προϋπήρχε των μεταρρυθμίσεων της «Ατζέντας 2010».
Μειώθηκε, ακόμη, το ποσό του επιδόματος ανεργίας, που ήταν στο 50% του καθαρού μισθού που έπαιρνε πριν ο άνεργος. Σήμερα το επίδομα «Hartz IV» των ικανών προς εργασία ανέρχεται σε μόλις 409 ευρώ. Μάλιστα, ο άνεργος, για να λάβει το επίδομα, θα πρέπει αρχικά να συντηρείται από τον/την σύζυγό του και να εξαντλήσει τις οικονομίες της οικογένειας για να λάβει τη βοήθεια. Γι' αυτόν το λόγο, οι Γερμανοί τα αποκαλούν «επιδόματα ξεγυμνώματος», επειδή πρέπει να μην έχει κανείς «στον ήλιο μοίρα» για να τα ...«δικαιούται».
«Ενας τεράστιος αριθμός ανθρώπων επηρεάστηκε», σημειώνει η μελέτη. Πριν τις μεταρρυθμίσεις, περίπου 4 εκατ. άνθρωποι είχαν παροχές (ανεργίας, πρόνοιας) που παρέπεμπαν στο προηγούμενο βιοτικό τους επίπεδο. Το 2008, ήταν λιγότεροι από 1 εκατ.
Επίσης, η μελέτη υπογραμμίζει ότι η προθυμία των εργατικών συνδικάτων και των συμβουλίων επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στις αντεργατικές απαιτήσεις ήταν καθοριστική για την καπιταλιστική ανάπτυξη της Γερμανίας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Τα συμβιβασμένα και εργοδοτικά συνδικάτα συναίνεσαν στο όνομα της ταξικής συνεργασίας και «κοινωνικής ειρήνης» και έπαψαν να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------





Κατάμεστη η πλατεία για την Ηριάννα
Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα
14.07.2017, 21:14
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο Σύνταγμα για την Ηριάννα, τρεις ημέρες πριν την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της, που θα κρίνει αν θα της επιτραπεί να βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.
Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε όταν μέρος των συγκεντρωμένων στράφηκε εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και Νίκου Ξυδάκη χωρίς όμως να πάρει μεγάλη έκταση το περιστατικό.
Η Ηριάννα Β. Λ. καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και για οπλοκατοχή. Μοναδικό «στοιχείο» ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα.

To litlepost.blogspot  στο πλευρό της Ηριάννας
To litlepost.blogspot ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή την άδικη καταδίκη της Ηριάννας, όπως αντίστοιχα έχουν κάνει και για άλλους καταδικασμένους που εμφανώς πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο την ιδεολογική τους τοποθέτηση, τις φιλικές τους σχέσεις αλλά και μια ιδιαίτερη επιμονή των διωκτικών αρχών που, κάτω από την πίεση να εξαρθρώσουν οργανώσεις ένοπλης βίας, καταφεύγουν συχνά σε εύκολα θύματα.