Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Σαββατο 22 Ιουλιου 2017


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!Μπαμπά θα μου πάρεις ένα καλαμπόκι; -Δεν έχω λεφτά κοριτσάκι μου, άλλωστε το συμφωνήσαμε, θα πάμε μία βόλτα και θα γυρίσουμε στο σπίτι για να κοιμηθείς νωρίς
20/7/2017
Το παιδάκι δεν αντιμίλησε. Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε μαζί κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα. Σα να ήξερε από την αρχή ότι η επιθυμία του δεν θα είχε αντίκρισμα. Απλά την εξέφρασε σαν να πίστευε ότι ακόμη και η διατύπωσή της
θα ισοδυναμούσε με την υλοποίηση αυτού του απλού παιδικού ονείρου
Ο διάλογος μεταξύ του πατέρα και της μικρής του κόρης αφοπλιστικός το απόγευμα της Δευτέρας. Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αλλά δίνει από μόνη της η στιχομυθία «τροφή» στον δημοσιογράφο που ακούει συνοδεύοντας την δική του κόρη για σκέψεις  μετά από την γερή γροθιά που έφαγε στο στομάχι.
Πόσο κάνει ένα καλαμπόκι; 1,5 ευρώ κόστιζε το όνειρο του μικρού κοριτσιού. Και όμως, ο πατέρας δεν είχε λεφτά. Η ματιά του πέρασε φευγαλέα από το πρόσωπο του δημοσιογράφου που τον κοιτούσε. Και μέσα σε αυτά τα κλάσματα του δευτερολέπτου, φάνηκε σαν να άνοιξε το βιβλίο της ζωής του. Του «είπε» πολλά  και  τον «ρώτησε» περισσότερα.
«Δεν με ενδιαφέρει κύριε να μου μιλάς συνέχεια για ανάπτυξη. Δεν με νοιάζει να μου λες συνέχεια για το πότε θα έρθει το τρένο ή το φυσικό αέριο στην Πάτρα, ή πότε θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας Πύργου. Ναι. Μπορεί όλα αυτά να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να έλθει το πλήρωμα του χρόνου που κι εγώ θα απολαύσω το ξεχασμένο εδώ και χρόνια αγαθό της δουλειάς. Όμως μπούχτισα να τα ακούω και να τα διαβάζω όλα αυτά. Χωρίς να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητά μου, χωρίς να μπορώ ακόμη και σήμερα να αγοράσω ένα καλαμπόκι στο παιδί μου. Δεν με νοιάζει ποιος Κυβερνά ή ποιος θα κυβερνήσει. Ποιος είναι Δήμαρχος ή ποιος θα γίνει. Αυτό μπορεί να «καίει» λίγους. Εκείνους που έμαθαν καλά τόσα χρόνια το αλισβερίσι με την εξουσία. Ούτε ψάχνομαι για το ποιός παντρεύτηκε το Σαββατοκύριακο, ή ποιός χόρεψε στα πανηγύρια καίγοντας τραπέζια μουσκεμένα με αλκοόλ.Έπαψα να νοιάζομαι για το τι θα γίνει αύριο. Με νοιάζει το τώρα. Και σε ρωτώ κύριε δημοσιογράφε: Ποιος μπορεί να με βοηθήσει για να πάρω με αξιοπρέπεια ένα καλαμπόκι στο παιδί μου;»
Κι έτσι όπως τον ρώτησε, έσφιξε το χέρι της κόρης του και συνέχισαν τον περίπατό τους. Με τα κεφάλια ψηλά, γεμάτα αξιοπρέπεια. Κι έμεινε πίσω ο δημοσιογράφος να τους κοιτά και να αναρωτιέται:
Πόσες κοινωνίες υπάρχουν και πόσες από αυτές δεν έχω γνωρίσει ακόμα;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άρθρο-παρέμβαση του συντρόφου της Ηριάννας
14.06.2017, 11:51
Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με άρθρο-παρέμβαση που εστάλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της πανεπιστημιακού που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία της εμπλοκής της με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».
Περιγράφει τα γεγονότα από το Μάρτιο του 2011 μέχρι και την καταδίκη της Ηριάννας «ως μέλος της ΣΠΦ» επειδή είχε σχέση μαζί του και ενώ «σύμφωνα με τα δικά τους δικαστήρια δεν είμαι μέλος…».
Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
«14 Μαρτίου 2011. ΕΚΑΜ εισβάλουν στο σπίτι που νοίκιαζα στο Χολαργό και με συλλαμβάνουν ως ύποπτο για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Ηριάννα έχει την ατυχία εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί μαζί μου. Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση, οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
Εγώ θα αφεθώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 3 μέρες μετά.
18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
Η Ηριάννα αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αυτή τη φορά, χωρίς ο ειδικός εφέτης ανακριτής να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της. Θα το κάνει λίγες μέρες αργότερα με non paper ο τότε υπουργός Προ.Πο. Νίκος Δένδιας.
Όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της δίκης μου , με ότι μπορούσε να σημαίνει αυτό για την εξέλιξή της. Το δικαστήριο τελειώνει με αθωωτική και αμετάκλητη απόφαση για μένα που είχε και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αφού αποδέχεται ότι μόνο φιλική σχέση υπάρχει με ορισμένα μέλη της ΣΠΦ στα πλαίσια του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάτι που δεν αρνήθηκα ποτέ.
Η Ηριάννα δεν απομακρύνεται από εμένα παρ’ όλη τη στοχοποίηση. Μένει, αγνοεί επιδεικτικά τον φόβο και συνεχίζει τη ζωή της. Δουλεύει παθιασμένα, συνεχίζει να εξελίσσεται επαγγελματικά, να έχει φίλους , να ονειρεύεται, να ζει. Κι εγώ πάντα δίπλα της.
Αν δεν έζησε κάποιος από μέσα τη δίκη της στο ακροατήριο, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει τι συνέβη. Η εισαγγελέας από την αρχή αναφερόταν σε εμένα σαν να είμαι ξανά κατηγορούμενος, δεν μπορούσε να χωνέψει πως, ένα άλλο, ομοιόβαθμο με το δικό τους δικαστήριο, αθώωσε αμετάκλητα έναν άνθρωπο που δήλωνε φίλος με μέλη της ΣΠΦ. Δεν το χωρούσε το μυαλό της. Ρωτούσε προκατειλημμένη την Ηριάννα γιατί δεν χωρίζαμε. Ενέπλεξε στην υπόθεση άσχετα με οποιαδήποτε δικογραφία άτομα. Παιδικοί μας φίλοι που αναφέρθηκαν από την Ηριάννα σαν επισκέπτες του σπιτιού μου συκοφαντήθηκαν και έγιναν στα χείλη της επιχείρημα ενοχής. Έφτασε στο σημείο να τους αναφέρει και στην εισαγγελική της πρόταση.
Μια πρόεδρος που δεν βρήκε μισό επιχείρημα να ψελλίσει για να στηρίξει την καταδικαστική απόφαση. Μια λέξη μόνο, ένοχη.
Η Ηριάννα καταδικάστηκε από αυτές τις λίγες σε 13 χρόνια φυλακής.
Η Ηριάννα καταδικάστηκε ως μέλος της ΣΠΦ επειδή είχε σχέση μαζί μου. Εγώ όμως σύμφωνα με τα δικά τους δικαστήρια δεν είμαι μέλος…
Η Ηριάννα καταδικάστηκε για οπλοκατοχή με μόνο στοιχείο ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA, το οποίο όταν ζητήθηκε από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι «τελείωσε». Μια και έξω. Και θα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά. Αυτούς που είχαν και τα ευρήματα και το DNA της Ηριάννας και έκαναν ενάμισι χρόνο να βγάλουν αποτέλεσμα.
ΠΑΡΑΝΟΙΑ;ΑΝΟΗΣΙΑ;ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ;ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ;
Δε με αφορά. Μ’ αυτό το σκεπτικό οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…
Μια συλλογική ευθύνη που απειλεί να εγκληματοποιήσει όχι μόνο έναν πολιτικό χώρο αλλά οποιαδήποτε σχέση επιλέγουν να πλήξουν για τους δικούς τους λόγους.
Καταδικάζοντας την Ηριάννα, καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο.
Η Ηριάννα δε δέχτηκε να της υποδείξουν ποιους θα συμπαθεί, ποιους θα αγαπάει, με ποιους θα ζήσει».
Έχει και η ψυχή τον δικό της κονιορτό που εάν σηκωθεί μέσα μας αέρας, αλίμονο
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή και βεβήλωση! Άφησαν τους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στους νεκρούς της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Μου φαίνεται ότι έχουν παραφρονήσει οι Κύπριοι αδελφοί. Επέτρεψαν στη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να καταθέσει στεφάνι στους νεκρούς της κυπριακής τραγωδίας…
Πρόκειται για θύματα της άνανδρης τουρκικής εισβολής, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την προδοσία της χούντας, την οποία η ναζιστική οργάνωση υποστηρίζει. Την απόλυτη ευθύνη για την κυπριακή τραγωδία φέρουν οι χουντικοί που συνεργάστηκαν με την Αμερική του Χένρι Κίσιγκερ. Μέγα λάθος Κύπριοι αδελφοί… Ο αντιπρόσωπος της Χ.Α. ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συνοδινός κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της ναζιστικής οργάνωσης. Συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο του θνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδη Γεάδη, και τον εκπρόσωπο του άλλου ευρωβουλευτή Γεώργιου Επιτήδειου, τον επιστημονικό του συνεργάτη Ανδρέα Γιαλλουρίδη.
Σχολιο.- Ολοι έχουν το δικαίωμα,, εκτός η φάρα των μπάσταρδων των Ες Ες....
Σχολιο.-  Οι ηπαιτιοι της καταστροφής της Κύπρου να κατάθετουν και Στεφάνια ο θεεμου.
Σχολιο.- gia gelia einai !!
Σχολιο.-  ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΣΟΥ
Σχολιο.- Αν είσαι μπερδεμένος φίλε να διαβάσεις ιστορία,, για οτι αξιόλογο χάθηκε σε ολη την ιστορία της χώρας,, για όσες φορές πτωχεύσαμε,, ή αλληλοσκοτωθηκαμε,, πάντα μα πάντα αυτη η μπασταρδορατσα φταίει...
Σχολιο.-  Για όλα τα δινα της χώρας μόνο αυτη η ράτσα φταίει,, τώρα το ποσο ανοιχτά έχει ο καθένας τα μάτια του? είναι μιά άλλη ιστορία..
Αφου οι προδότες του γένους μας καταθέτουν στεφάνια,, βαδίζουμε σε δρόμο χωρίς γυρισμό....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ! Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ
Νέες λεπτομέρειες για το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργαζόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ, αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5»  ο  πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Προχώρησε και πιο πέρα παραδεχόμενος πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο Νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.
Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως η δέσμευση του κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν «όχι ευρώ πάση θυσία», κάτι που σήμαινε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα και όχι να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αυτό ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, το οποίο όμως τελικά δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως το εναλλακτικό σχέδιο περιελάμβανε ανάμειξη του στρατού για την δημόσια τάξη ή την διανομή τροφίμων και χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες «κινδυνολογικές», ενώ αναφέρεται με σκληρά λόγια στον Γιάνη Βαρουφάκη.
Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδέχθηκε πως το «εναλλακτικό σχέδιο» που ο ίδιος είχε εκπονήσει και γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιαλάμβανε εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εκτύπωση της νέας δραχμής.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και γω που νόμιζα ότι οι φιλελεύθεροι δεν είναι φασίστες! Γουάου!
Διάλογος με φιλελέ :
- 'Εγινε ταυτοποίηση του DNA ρε άπλυτε?
- 'Οχι
- Ναι, αλλά είναι εξαδέλφη υπουργού
- Δεν είναι, το διέψευσε
- Είναι αναρχικιά όμως
- Στο είπε?
- 'Οχι αλλά οι φίλοι της καίνε την Ερμού
- 'Εβγαλε ανακοίνωση ότι δεν συμφωνεί με τα επεισόδια
- ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ
Σχολιο.- ο φιλελευθερισμός είναι μισό σκαλοπάτι πριν τον φασισμό ..

Σχολιο.- Παρατηρησούλα: Η ορολογία συχνά κρύβει παγίδες. Πχ στις ΗΠΑ ο όρος "φιλελεύθερος" ("liberal") είναι συνώνυμος με το "αριστερός".
Γενικά, άλλο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και άλλο ο οικονομικός φιλελευθερισμός - από τον οποίο επίσης διαφέρει ο (οικονομικός) νεοφιλελευθερισμός. Δεν είναι άνευ λόγου η ύπαρξη τού τελευταίου όρου.

Σχολιο.-  Εννοείται  ότι οι ωρυόμενοι ενάντια σε κάθε κατάκτηση δικαιωμάτων του δυτικού κόσμου απλά δεν είναι φιλελεύθεροι. Έχουν κάνει κατάληψη του όρου τύποι που πριν 200 χρόνια θα ήταν φανατικοί εχθροί κάθε διαφωτισμού και τώρα μας πουλάνε δήθεν διαφωτισμό και δικαιώματα του ανθρώπου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ...
Με δεκαπέντε νεκρούς, διακόσιους τραυματίες και πεντακόσιες συλλήψεις απέτρεψε το ΕΑΜ την επέκταση της βουλγαρικής κατοχής στην κεντρική Μακεδονία, με μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του αθηναϊκού λαού, στις 22 Ιουλίου 1943.
Κορυφαίες ηρωικές μορφές, δύο επονίτισσες. Η 17χρονη Παναγιώτα Σταθοπούλου, που σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να πάρει τη σημαία από τον επονίτη που έπεσε από τα γερμανικά πυρά, και η 19χρονη Κούλα Λίλη, που σκαρφάλωσε στο τανκς και πυροβολήθηκε, ενώ χτυπούσε τον γερμανό τανκίστα που είχε σκοτώσει τη Σταθοπούλου.
Η επέκταση της βουλγαρικής κατοχής δεν πέρασε. Αυτοί, όμως, που αγωνίστηκαν και πέτυχαν τη ματαίωσή της, θα στηθούν αργότερα στα εκτελεστικά αποσπάσματα, θα βασανιστούν, θα φυλακιστούν και θα εξοριστούν, χαρακτηριζόμενοι "Βούλγαροι". Από τους εθνικόφρονες συνεργάτες των γερμανών, ιταλών και βουλγάρων κατακτητών...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα έγραφα πως όταν δολοφονήθηκε ο Σωτήρης Πέτρουλας εκκρεμούσε σε βάρος του μομφή για φραξιονισμό και είχε ξεκινήσει διαδικασία διαγραφής του από τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, όπως είχαν διαγραφεί οι φίλοι του της ομάδας Σοσιαλιστική Συνειδητοποίηση (ΣΟ.ΣΥΝ.) που αμέσως μετά τη δολοφονία του ίδρυσαν την Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση (ΠΑΝΔΗΚ) "Σωτήρης Πέτρουλας".
Θα δημοσίευα και την αλληλογραφία του με τον Γιώργο Χατζόπουλο, στην οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στη σοβιετική πολιτική της "ειρηνικής συνύπαρξης" και στον "ειρηνικό δρόμο για τον σοσιαλισμό" του ΚΚΕ και της ΕΔΑ.
Αλλά ποιος ακούει εκείνους που, όταν αναφέρεσαι σε ιστορικά γεγονότα που δεν τους αρέσουν, νομίζουν πως έχεις ύποπτα και ακατονόμαστα σχέδια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου το θύμισε πριν λίγο η A K. Γραμμένο για τον Σωτήρη Πέτρουλα από τη λαμπράκισσα Παυλίνα Παμπούδη. Και το τραγουδησε η Αρλετα.
Δύσκολο να το ακούσω χωρίς να συγκινηθώ, ήδη από τα εφηβικά μου χρόνια. Το τραγουδούσε η τότε δεκαπεντάχρονη πρώτη μου αγάπη, μετά την καταστολή της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Τι έχουμε ζήσει σ' αυτό τον τόπο!...
https://www.youtube.com/watch?v=j1eeYB6yX9c




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάποια παλιά δημοσίευσή μου -που δεν θυμάμαι καν πότε γράφτηκε- ειρωνευόμουν εκείνους που, στο όνομα της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, καταφέρονται συνολικά εναντίον των Εβραίων, φτάνοντας μέχρι και στη δικαιολόγηση των ναζιστικών εγκλημάτων.
Να το ξεκαθαρισουμε για άλλη μια φορα. Άλλο αντισημιτισμος που είναι ναζισμος, και άλλο αντισιωνισμος. Γιατι ο σιωνισμος δεν εχει καμια σχεση με τους Εβραιους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα
 20/7/2017

“Εάν το καθεστώς Μαδούρο επιβάλλει τη Συντακτική Συνέλευσή του στις 30 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δυναμική και άμεση οικονομική δράση”, είπε ο Τραμπ. Τι εννοεί άραγε; είπα να ρωτήσω ένα φίλο μου που ασχολείται με τη Λατινική Αμερική. Αλλά τελικά δεν το έκανα. Γιατί η απάντηση είναι μάλλον πολύ απλή.
Με λίγα λόγια: αν ο λαός της Βενεζουέλας ψηφίσει για την ανάδειξη αντιπροσώπων του που θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν νέο Σύνταγμα το οποίο στη συνέχεια θα υποβάλλουν στο λαό σε δημοψήφισμα για επικύρωση ή απόρριψη, τότε οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις παρεμβάσεις τους στη χώρα αυτή. Για όποιον ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, η παρέμβαση δεν θα είναι μόνο οικονομική, ούτε μόνο έμμεση όπως είναι μέχρι τώρα.
Γιατί; γιατί απλώς στις ΗΠΑ δεν αρέσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Προτιμούν το καλπονοθευτικό εκλογικό τους σύστημα το οποίο βγάζει πρόεδρο (βλ. Τραμπ) παρότι πήρε 3 εκατομμύρια ψήφους λιγότερες από την αντίπαλό του. Αυτή είναι γνήσια δημοκρατία! Αυτή θέλουν οι ΗΠΑ να επιβάλλουν στη Βενεζουέλα. Όχι συνέχεια εκλογές και εκλογές! Που τα βρήκαν αυτά οι κακομαθημένοι Βενεζολάνοι;
Α, και μια λεπτομέρεια. Παρά την τεράστια κινητοποίηση, το άφθονο χρήμα, τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και τη διεθνή καμπάνια, στο άτυπο δημοψήφισμα που οργάνωσε η δεξιά αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, συμμετείχαν μισό εκατομμύριο λιγότεροι από όσους την είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές. Άσε που υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν ότι κάποιοι διπλο(τριπλο)ψήφισαν σε διαφορετικές “κάλπες” για να αυξηθεί τεχνητά ο αριθμός των συμμετεχόντων. Μήπως αυτό εξηγεί γιατί οι αντιδραστικές δυνάμεις φοβούνται τις εκλογές για Συντακτική Συνέλευση; Μήπως επίσης εξηγεί γιατί στο ψευτοδημοψήφισμα (με βάση το ερώτημα) καλούσαν τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν πραξικόπημα; Ετοιμάζουν καινούργιο Πινοσέτ;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιερουσαλήμ :Τέμενος Αλ Ακσα και το αίμα των Μουσουλμάνων
Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες στην Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ)
..[ ] Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ακόμα χτες, αυξάνοντας την οργή των Παλαιστινίων, ότι απαγορεύει στους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «η είσοδος στην Παλιά Πόλη και το Ορος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών.
Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών».
Ετσι, χτες το μεσημέρι, μέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, ξέσπασαν επεισόδια γύρω από την περιοχή της πλατείας των Τεμενών και, σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, υπήρξαν 3 νεκροί (ο ένας 17χρονος), 41 νοσηλεύονται και πάνω από 150 δέχτηκαν πρώτες βοήθειες χτυπημένοι από δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, πάνω από 3.000 διαδηλώσεις έγιναν σε διάφορα σημεία σε όλη τη Δυτική Οχθη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ακης Τσελέντης: «Οι έρευνες για πετρέλαιο θα προκαλέσουν ενεργοποίηση ρηγμάτων» (VIDEO)
**Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής σεισμολογίας για τις γεωτρήσεις στο Κατάκολο

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για τις γεωτρήσεις στο Κατάκολο που ξεκινούν άμεσα. Αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων αλλά και καταστροφής του περιβάλλοντος.....
https://www.youtube.com/watch?v=Ylld9j9rxag
ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ 28/4/17
Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είπε στο "Ράδιο Γαμμα" ότι δεν αποκλείει φαινόμενο blowout, όπως έγινε στον κόλπο του Μεξικού, ενώ αναφέρει πως στην Πολιτεία της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ στην οποία δεν γίνονται ποτέ σεισμοί, άρχισε η γη να τρέμει με 5,7 Ρίχτερ.
Ο Άκης Τσελέντης ξεκαθάρισε από την αρχή πως δεν είναι αντίθετος με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Ελλάδος. Όμως ζητά αυτή η εκμετάλλευση να γίνει σωστά, και όχι όπως πάνε. "Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο σεισμική περιοχή της Ευρώπης και μία από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές του κόσμου. Να μην ξεχάσουμε επίσης πως το βασικό μας προϊόν είναι το τουριστικό προϊόν"...
Ο καθηγητής σεισμολογίας θεωρεί πως το εγχείρημα που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες στο Κατάκολο είναι "μαύρη κατάρα". Λέει χαρακτηριστικά: "Θεωρώ πως αυτό που πάει να γίνει δεν είναι να βρουν τον μαύρο χρυσό, αλλά το όλο εγχείρημα θα είναι μαύρη κατάρα, γιατί στην εποχή των εναλλακτικών ενεργειών θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού και όχι στην πίσσα! Αλλά αυτό είναι πολιτική.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να ξέρει η εταιρεία που να βάλει το τρυπάνι.
Εδώ ένα Νοσοκομείο φτιάχνεις και κάνεις την λεγόμενη μελέτη σεισμικής επικινδυνότητας. Κάνεις μία επέκταση σχεδίου πόλεως και λες στον Δήμρχο πρόσεξε εδώ δεν θα επεκταθείς. Και αυτό στο δείχνει η μικροζωνική μελέτη" λέει ο καθηγητής επισημαίνοντας πως τιποτα από τα παραπάνω δεν έχει γίνει.
Για να ξεδιπλώσει στην συνέχεια την επιχειρηματολογία του, που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους…
Κίνδυνος ενεργοποίησης ρηγμάτων! Θα κόψει την γεώτρηση σαν … καρότο!
Ο καθηγητής σεισμολογίας είναι κατηγορηματικός ως προς την πρόκληση σεισμών από τις γεωτρήσεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας "Κόσμος της Πάτρας" τόνισε: "Η άντληση του πετρελαίου προκαλεί δευτερογενή γέννηση σεισμών, προκαλεί ενεργοποίηση ρηγμάτων. Αυτό είναι δεδομένο. Έχω χίλια παραδείγματα. Κλασικό παράδειγμα το παράδειγμα της Οκλαχόμα.
Μία περιοχή εντελώς ασεισμική, στην οποία η άντληση προκάλεσε σεισμό κοντά στα 5,7 Ρίχτερ. Και με τεράστια σεισμική αλληλουχία
. Εκεί δεν γίνονταν καθόλου σεισμό.
Και δεν λέω να προκαλέσει σεισμό στο Ιόνιο και να καταστραφούν τα νησιά μας γιατί τα νησιά είναι θωρακισμένα.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο σεισμός μπορεί να κόψει την γεώτρηση… σαν καρότο!
Και επειδή μιλάμε για κοιτάσματα υψηλών πιέσεων τότε θα έχουμε το φαινόμενο blowout. Δεν μπορεί να δουλέψει και το πετρέλαιο βγαίνει πάνω. Και καταλαβαίνετε αυτό, τι σημαίνει! Ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση… όπως στο Μεξικό! «Το φαινόμενο blowout συνέβη στον Κόλπο του Μέξικο" συνεχίζει ο καθηγητής.
"Εκεί είχαμε 4 εκατομμύρια βαρέλια αργό πετρέλαιο που βγήκαν στις ακτές και καταστράφηκαν ολόκληρες κοινωνίες. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν. Το οποίο δεν υπάρχει στην πραγματικά γελοία περιβαλλοντική μελέτη που κατατέθηκε. Πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μία λεπτομερής μικροζωνική μελέτη του βυθού. Πρέπει με τεχνικές να δούμε που είναι τα σεισμογόνα ρήγματα, και δεύτερον εφόσον τοποθετηθεί η γεώτρηση και αρχίσει η πρώτη φάση της άντλησης να υπάρχουν δίκτυα τοπικά, υπάρχουν σήμερα τέτοιες τεχνικές με συστοιχία σεισμικών ραντάρ, με τα οποία εντοπίζουμε πολύ μικρούς σεισμούς. Για παράδειγμα βλέπω σήμερα σεισμούς στην Κεφαλλονιά, της τάξης του 0,2 Ρίχτερ στα 200 χιλιόμετρα.
Επομένως πρέπει κατά τη διάρκεια της άντλησης να παρακολουθούμε, μήπως έχουμε ενεργοποίηση κάποιου κοντινού ρήγματος και μήπως έχουμε μετατόπιση επικέντρου προς την περιοχή της γεώτρησης.
Και αυτό το γελοίο επιχείρημα που ακούω από τους ανθρώπους κάποιων εταιρειών, τα παπαγαλάκια τα λεγόμενα, ότι επειδή έχουν εύκαμπτα στελέχη γεωτρήσεων, δεν πρόκειται να σπάσουν, μα δεν μιλάω εγώ για σπάσιμο του σωλήνα της γεώτρησης, μιλάω για αστοχίες στον περιβάλλοντα χώρο".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην βενεζουελα φιλελευθεροι (και υποκινουμενοι απο τις ΗΠΑ (*βλεπε Μαινταν στην Ουκρανια)εκαψαν ζωντανο ανθρωπο κ μετα τον μαχαιρωσαν με στιλαρια (αυτο επαναληφθηκε πολλες φορες)
αλλα ο Μαδουρο ''ειναι δικτατορας''
εχω την αισθηση οτι βλεπω το ιδιο σεναριο παντου
ειδικοι τρομονομοι στις δυτικες μητροπολεις για τους απειθαρχους που αντιστεκονται και ενα σωρο αστικες και υποκινουμενες ''αντεπαναστασεις''σε χωρες στοχοποιημενες απο τον αμερικανικο ιμπεριαλισμο ,αντεπαναστασεις που παρουσιαζονται παντα ως ''αυτοαμυνα''απεναντι σε εναν δαιμονοποιημενο προεδρο,ενα ειδος μανιακου δολοφόνου που ξαφνικα τρελαθηκε




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύντομα θα είναι καθεστώς και μάλιστα νόμιμο.
Εταιρεία η οποία έχει έδρα την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS.
Ουσιαστικά πρόκειται για παρακολούθηση ακόμα και την ώρα που πηγαίνουν στην τουαλέτα , ενώ εάν ο εργαζόμενος που έχει αναλάβει την διανομή του υλικού σε συγκεκριμένη έκταση τολμήσει να καθίσει έστω και ένα λεπτό για να ξεκουραστεί, αμέσως το ανακαλούν την τάξη καθώς το σύστημα παρακολούθησης τους ενημερώνει πως σταμάτησε να περπατά.

Πάτρα: «Tσιπάρουν» εργαζόμενους όπως τα σκυλιά
Μεσαίωνας στην Πάτρα για να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους

Στην Πάτρα την τρίτη πόλη της χώρας ο εργασιακός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει. Ενδεικτικό των όσων συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο εργασίας το γεγονός, ότι εταιρεία η οποία έχει έδρα την Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται και σε όμορους νομούς, ειδικευόμενη στην διανομή διαφημιστικών εντύπων, κυριολεκτικά παρακολουθεί σε κάθε βήμα τους εργαζόμενους σε αυτή, φορώντας τους GPS.
Ουσιαστικά πρόκειται για παρακολούθηση ακόμα και την ώρα που πηγαίνουν στην τουαλέτα , ενώ εάν ο εργαζόμενος που έχει αναλάβει την διανομή του υλικού σε συγκεκριμένη έκταση τολμήσει να καθίσει έστω και ένα λεπτό για να ξεκουραστεί, αμέσως το ανακαλούν την τάξη καθώς το σύστημα παρακολούθησης τους ενημερώνει πως σταμάτησε να περπατά.
Οι συνθήκες εργασίας παραπέμπουν σε εποχές γαλέρας , καθώς όταν γίνεται η πρόσληψη η συμφωνία περιλαμβάνει εργασία 5 ωρών έναντι 17.5 ευρώ μεροκάματο, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, με τους εργαζόμενους να υποχρεώνονται σε δουλειά από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 με 9.30 το βράδυ.
Ο κάθε ένας από τους εργαζόμενους υποχρεώνεται να διανύει καθημερινά μία απόσταση 42 χιλιομέτρων χωρίς δικαίωμα για ξεκούραση ενώ δεν του διατίθεται ούτε ένα μπουκάλι νερό. Ουσιαστικά όποιος αντέξει και παραμείνει στη συγκεκριμένη δουλειά διανύει καθημερινά κυριολεκτικά ένα μαραθώνιο.

«Μήπως είσαι παλιοκουμούνι….»;

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι απειλές και προσβολές προς παραδειγματισμό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των όσων εισέπραξε ένας από τους εργαζόμενους όταν κατά τις ημέρες του καύσωνα ζήτησε από την εταιρεία να τους χορηγεί μερικά μπουκάλια νερό.
Η απάντηση ενός εκ των υπευθύνων είναι αποκαλυπτική του κλίματος που επικρατεί καθώς απευθυνόμενος στον εργαζόμενο του είπε σε έντονο ύφος:
« Να σου πω ρε μάγκα μήπως είσαι κρυφοκουμούνι; Λες και ακούω να μιλάει ο Πελετίδης», για να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα αναφέροντάς του « αύριο που θα πηγαίνουμε για διανομή στον Πύργο, θα δεις στα φραουλοχώραφα πώς και πόσες ώρες δουλεύουν οι πακιστανοί και άμα λάχει τους ρίχνουν καμιά τουφεκιά και δεν τρέχει και τίποτα…»!!!
Να σημειωθεί πως το λιγότερο που υποχρεώνεται να περπατήσει ο κάθε ένας υπάλληλος είναι 14 ώρες ενώ για πληρωμή υπερωριών – η συμφωνία είναι για 5 ώρες εργασία την ημέρα – ούτε λόγος. Παράλληλα όποιος δεν αντέξει και δηλώσει πως σταματάει η πληρωμή των δεδουλευμένων του γίνεται ένα με δύο μήνες μετά!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις Παλαιστίνιοι διαδηλωτες νεκροί από σφαίρες σιωναζιστων στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη
 Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 18:34
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις κατοχης  και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ένας δεύτερος δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο ενός άλλου Παλαιστίνιου, που χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε μια άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όμως οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από την Παλιά Πόλη αφού οι ισραηλινοναζιστικές αρχές απαγόρευσαν στους Παλαιστίνιους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο χώρο για τους μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Σάραφ, 17 ετών, ο Μοχάμεντ Λάφι, 18 ετών και ο Μοχάμαντ Χάσαν Άμπου Γάναμ, άγνωστης ηλικίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τον θάνατο του Σάραφ ευθύνεται ένας Ισραηλινοναζιστης σιωναζι  έποικος.
Να σημειωθεί επίσης ότι το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 του Ισραήλ μετέδωσε πως ένα 8χρονο παιδί πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινοναζιστικής αστυνομίας κατοχης Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι τέσσερις σιωναζι κατοχικοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 377 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων από τα δακρυγόνα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατός συνέλαβε τον αδελφό του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 12:23
Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνα τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο σπίτι του Παλαιστίνιου που σκότωσε τρεις σιωναζι  εποίκους στη Δυτική Όχθη και συνέλαβαν τον αδελφό του, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του στρατού.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισραηλινές δυνάμεις υπολόγισαν το μέγεθος του σπιτιού του δράστη (εν όψει της κατεδάφισής του) στο χωριό Κουμπάρ, έκαναν έρευνες για όπλα και κατάσχεσαν χρήματα που χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς», είπε η εκπρόσωπος.
Ο δράστης, ηλικίας 19 ετών, διείσδυσε το βράδυ της Παρασκευής στον οικισμό Νέβε Τσουφ, στα βορειοδυτικά της Ραμάλας, μπήκε σε ένα σπίτι και σκότωσε με μαχαίρι τρεις ισραηλινούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.
Ένας γείτονας των θυμάτων άκουσε τις κραυγές τους, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον νεαρό Παλαιστίνιο ο οποίος έχει μεταφερθεί σε ισραηλινό νοσοκομείο.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μετά από μια ημέρα γεμάτη από ένταση και συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.
Το κλίμα είναι τεταμένο την τελευταία εβδομάδα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν Παλαιστίνιοι εναντίον δύο ισραηλινοναζιστών κατοχικων αστυνομικών στις 14 Ιουλίου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικες αρχές υποστηρίζουν ότι οι δράστες είχαν κρύψει τα όπλα τους στην Πλατεία των Τεμενών και αποφάσισαν να τοποθετήσουν ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους αυτού του ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου.
Το μέτρο αυτό με τη σειρά του προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων και αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» οι επαφές με το Ισραήλ μέχρι να αρθούν τα μέτρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τον θάνατο 40χρονης λευκης Αυστραλης από πυρά αστυνομικών
 Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 07:00
Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.
Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.
Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί.
«Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης», τόνισε στην ανακοίνωσή της.
Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. «Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια» ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. «Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου», συνεχίζει ο άνδρας αυτός.
Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.
Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.
Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.
Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία εκφράζει ο Αντόνιο Γκουτέρες για την κλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 02:44
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε χθες την ανησυχία του για τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ με αφορμή την πρόσβαση στους ιερούς τόπους της Παλιάς Πόλης, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που διένειμε εκπρόσωπός του.
«Ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο τριών Παλαιστινίων σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και καλεί αυτά τα συμβάντα να ερευνηθούν πλήρως», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού κάλεσε τις δύο πλευρές να απόσχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση.
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, 200 ως 400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η ένταση ανεβαίνει συνεχώς μετά την απόφαση των ισραηλινών αρχών να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στο Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Αξά, ένας από τους ιερότερους τόπους των μουσουλμάνων. Το Ισραήλ απαγορεύει πλέον την είσοδο σε άνδρες κάτω των 50 ετών, ενώ εγκαθιστά ανιχνευτές μετάλλων στην πύλη που οδηγεί στον χώρο λατρείας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εντάλματα σύλληψης για 4 υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία
Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 21:01
Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 4 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι την 18η Ιουλίου έπειτα από κράτηση δύο εβδομάδων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι τέσσερις ακτιβιστές ήταν μεταξύ των 10 προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου ενώ παρακολουθούσαν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση των δεδομένων στη νήσο Μπουγιούκαντα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Έξι εξ αυτών, μεταξύ τους η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κωνσταντινούπολη Ιντίλ Εσέρ, τέθηκαν επίσημα υπό κράτηση όπως απεφάνθη τουρκικό δικαστήριο την 18η Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Οι ακτιβιστές κατηγορούνται ότι «διέπραξαν έγκλημα για λογαριασμό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να είναι μέλη της» σύμφωνα με τον Άντριου Γκάρντνερ, το ειδικό ερευνητή της Αμνηστίας για την Τουρκία.
Ωστόσο, σήμερα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων ακτιβιστών που αποφυλακίστηκαν, έπειτα από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Ανατολή.
Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τα εντάλματα σύλληψης έχουν εκτελεστεί.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mια πολύ περίεργη υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την μαρτυρία της κυρίας Ελπινίκης Καλμάντη, κάτοικος Αράχωβας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος Αράχωβας κ. Γιάννης Γεωργακός της απαγόρευσε να ταίζει τα αδέσποτα ζώα! Μάλιστα οι κάτοικοι της Αράχωβας καταγγέλλουν πώς στο παρελθόν υπάλληλοι του Δήμου χτυπούσαν με ξύλα τα αδέσποτα και τα πετούσαν ζωντανά στα απορριμματοφόρα! Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη όταν σήμερα το πρωί βρέθηκαν νεκρά από φόλες αδέσποτα ζώα. Οι φόλες είχαν τοποθετηθεί μέσα στις ταίστρες του Δήμου Αράχωβας από αγνώστους!
Όπως δηλώνει η κυρία Ελπινική Καλμάντη στο LABEL NEWS ο Δήμαρχος Αράχωβας της επιτέθηκε φραστικά λέγοντας της: «Πέρσι σου την χάρισα, φέτος αν ξανά ταίσεις τα αδέσποτα θα δεις τι θα πάθεις!»
Ο Χρήστος Πετρίδης ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ δηλώνει στο LABEL NEWS:
«ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4235/2014 ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΛΗΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΣ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΓΚΥΜΩΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΑΠ ΌΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΚΑΛΜΑΝΤΗ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ( ΟΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ) Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΜΑΝΤΗ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΞΥΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΦΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η Μιραντα Ξαφα υπερ του Ανδρεα Γεωργιου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Κώστας, ένα παιδί 20-21 ετών γεννημένο και μεγαλωμένο στην Ελλάδα, με γονείς από τη Νιγηρία, αναγκάστηκε να μετακομίσει στην πατρίδα των γονιών του (η δική ΤΟΥ πατρίδα είναι η Ελλάδα ΦΥΣΙΚΑ) και τώρα που θέλει να επαναπατριστεί το ελληνικό κράτος ΔΕΝ του το επιτρέπει! Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές ανάλογες ιστορίες αλλά το παιδί αυτό έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ που προπονούσε ο πρώην άντρας μου στην Κέρκυρα και ήθελα να μεταφέρω το παράπονό του για αυτήν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ!

Η περίπτωση του ANTETOKOUMBO ήταν διαφορετική, ήταν τόσο καλός που δεν ήθελαν να τον χάσουν με τπτ και του έδωσαν ελληνική Υπηκοότητα αμέσως....... Αποκαλώντας τον THE GREEK FREAK.. εγώ όμως που δεν παίζω μπάσκετ? Εγώ που έχω πάρει μέρος σε παρελάσεις γιορτάζοντας με την ελλαδα... Ε έμαθα τα γράμματα και εδειξα σεβασμό στην χώρα, δεν το αξίζω?. Η γονείς μου που τοσα χρόνια πλήρωναν φόρους για τα χαρτιά έτσι ώστε να είμαστε νόμιμα στή χώρα και δειξανε σεβασμό στη χώρα δεν το αξίζουν? Πραγματικά είναι τεράστια αδικία αν μετά από τόσα χρόνια κόπο με δουλειά, η χώρα η οποία αγαπώ με όλη μου την καρδιά με απορρίπτει επειδη είμαι μαύρος... είναι ντροπή




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





''Τον 7χρονο πρόσφυγα Νουργιάντ Μοχαμάντ τον βρήκαν νεκρό στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της προβλήτας του χώρου προσωρινής διαμονής προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Αυτό λέει το δελτίο τύπου της αρμόδιας αρχής.
Συνέλαβαν τους γονείς του με τις κατηγορίες της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και έκθεσης σε κίνδυνο.
Δεν φτάνει δηλαδή που έφτιαξαν την "προσωρινή διαμονή" προσφύγων (ανάμεσα στους οποίους είναι και παιδιά) δίπλα σε προβλήτα εκθέτοντας οι ίδιοι τα παιδιά σε κίνδυνο, κατηγορούν τους γονείς ότι έφυγε από την προσοχή τους και βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα ο γιος τους.
Με αυτή την λογική όποιο παιδί ΜΗ πρόσφυγα πνίγεται σε πισίνα, θάλασσα, πηγάδι, λίμνη, στέρνα, ποτάμι, πέφτει από γέφυρα, από φαράγγι (ειδικά σε περίοδο διακοπών) οι γονείς τους πρέπει να συλλαμβάνονται για τον ίδιο λόγο που συνελήφθησαν και οι γονείς του Νουργιάντ.
Και για να μην αφήνουμε καμία χαραμάδα ακάλυπτη διότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια θανάτου του 7χρονου, οι γονείς όλων των παιδιών που βιάζονται ή που δολοφονούνται από τον οποιονδήποτε τρίτο πρέπει να συλλαμβάνονται για τον ίδιο λόγο που συνέλαβαν και τους γονείς του προσφυγόπουλου.
Εκτός να πρέπει να συλληφθούν όλοι οι υπεύθυνοι που μάντρωσαν ανθρώπους σε κολαστήρια σε περιοχές θανατηφόρες με την κατηγορία παραμέλησης φροντίδας προσφύγων πολέμου και έκθεσής τους σε κίνδυνο.''




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λευτέρης Αυγενάκης: Να θανατώνονται τα αδέσποτα ζώα, που σχηματίζουν αγέλες και δημιουργούν ανεξέλεγκτη κατάσταση.
Λευτέρης Αυγενάκης, αυτός ο ίδιος που, στην κηδεία του Κ. Μητσοτάκη, ηγείτο αγέλης των αδέσποτων κουμπουροφόρων, δημιουργώντας ανεξέλεγκτη κατάσταση...

Είναι εκείνος που έστησε την κατηγορία στη Νάντια Βαλαβάνη για τα χρηματα της μητερας της στην τράπεζα. Στη Βουλή δεν γίνεται να ξεγελάσεις πολλούς για μεγάλο διάστημα. Κάπως θα σε καταλάβουν τι κουμάσι είσαι. Ασε που αυτόν τον είχαμε καταλάβει απο χρόνια.

Θανάτωση αδέσποτων ζητάει ο Λ. Αυγενάκης;
Με ερώτηση που απευθύνει σε τρεις υπουργούς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης θέτει το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και ζητάει εμμέσως την θανάτωση των σκυλιών που δεν υιοθετούνται
Με ερώτηση που απευθύνει σε τρεις υπουργούς (Εσωτερικών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αρχικά θέτει το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και δευτερευόντως ζητάει εμμέσως την θανάτωση των σκυλιών που δεν υιοθετούνται, αναφέροντας τι ισχύει αλλού ή τι έχει προτείνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενώ παράλληλα περιμένει να ακούσει και τι θα κάνουν οι αρμόδιοι για την επίλυση του ζητήματος.
Ο κ. Αυγενάκης στην «τρομολαγνική» ερώτηση του περιγράφει πόσο επικίνδυνα είναι τα αδέσποτα ζώα, που σχηματίζουν αγέλες και πόσο ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά δεν θέτει καθόλου ενώπιον των ευθυνών τους, τους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης που εγκαταλείπουν τα δικά τους ζώα ή δεν στειρώνουν τα δικά τους ζώα με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των πλασμάτων που καθίστανται αδέσποτα να είναι μη διαχειρίσιμος.
Εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
Εργάτες ορυχείων στο Περού απεργούν κατά εργασιακής μεταρρύθμισης

Συνδικάτα μεταλλωρύχων του Περού, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού χαλκού στον κόσμο, συνεχίζουν απεργία διαρκείας για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και μειώνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Οι εργάτες στα ορυχεία, που έχουν κατέβει σε απεργία απροσδιόριστης διαρκείας από την προηγούμενη Τετάρτη, συνεχίζουν σε διάφορες περιοχές να διαδηλώνουν και ζητούν να μην εφαρμοστούν ρυθμίσεις που καταργούν εργατικούς νόμους.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Εθνικής Ομοσπονδίας Εργατών Ορυχείων, Μεταλλουργών και Σιδηρουργών του Περού, Ρικάρντο Χουάρες, 50 συνδικάτα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για απεργία, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού της χώρας.
Ο Χουάρες δήλωσε επίσης ότι οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση μόνο θα διευκολύνουν τις απολύσεις, θα περιορίσουν την εργασιακή ασφάλεια, θα καταργήσουν την αποζημίωση για χρόνο υπηρεσίας που πληρώνουν οι εταιρίες και, στη θέση της, θα βάλουν μια ασφάλιση ανεργίας που θα παρακρατείται από τον εργαζόμενο.
Η εργατική παράταξη διακηρύσσει ότι θέλουν να περάσουν νεοφιλελεύθερα μέτρα που αποτελούν συνέχεια όσων έχουν κάνει άλλες κυβερνήσεις, με στόχο να μειώσουν τα δικαιώματα αυτού του εργατικού κλάδου.
Άλλα συνδικάτα επίσης, όπως των δασκάλων και των γιατρών του δημοσίου, καθώς και οι κλάδοι των δικαστικών και των οικοδόμων, πραγματοποιούν διαμαρτυρίες ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


send Israel in the international court for war crimes
στειλτε το ισραηλ σε διεθνες δικαστηριο για τα εγκληματα πολεμου


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Πρώτη νίκη για τους απεργούς πείνας κρατούμενους αντάρτες
Μετά από την πίεση που άσκησε η απεργία πείνας των πάνω από 1.200 πολιτικών κρατουμένων ανταρτών των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC - EP), στους οποίους συμπαραστάθηκε έμπρακτα με απεργία πείνας και ο Χεσούς Σάντριχ, μέλος της Γραμματείας της Οργάνωσης, με την απαίτηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων στη συμφωνία ειρήνης, τελικά η κυβέρνηση της χώρας με το διάταγμα 1252 της 19ης του Ιούλη 2017 αναγκάστηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες για την απελευθέρωσή τους.
Ετσι, χτες ανακοινώθηκε ότι σταματάει η απεργία πείνας, αλλά όχι και η κινητοποίηση στις φυλακές της Κολομβίας, για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας. Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, οι δικαστές δεν μπορούν να καθυστερήσουν περισσότερο από 10 μέρες την απελευθέρωση των ανταρτών.
Ο Χεσούς Σάντριχ, με χτεσινή επιστολή του, χαιρέτισε την εξέλιξη ως νίκη του αγώνα και του κινήματος αλληλεγγύης και μέσα και έξω από τη χώρα, που οδήγησε στο διάταγμα που αίρει τα εμπόδια για την απελευθέρωση.
Περίπου 1.900 πολιτικοί κρατούμενοι περιμένουν να τηρηθεί η συμφωνία και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις λεγόμενες προσωρινές ζώνες συγκέντρωσης σε διάφορες αγροτικές περιοχές της χώρας όπου περιμένουν την ένταξή τους στην πολιτική ζωή. Εχει, επίσης, ανακοινωθεί ότι τον Αύγουστο θα γίνει το συνέδριο, όπου οι FARC θα μετατραπούν σε νόμιμο πολιτικό κίνημα ή κόμμα.
Ταυτόχρονα, το Συντονιστικό, που έχουν συγκροτήσει οι φυλακισμένοι αντάρτες σε πολλές φυλακές της χώρας, ευχαρίστησε με επιστολή του όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων στην Κολομβία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κορυφώνεται η σύγκρουση
Κλιμακώνει η φασιστική αντιπολίτευση, που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) στη Βενεζουέλα, τις βίαιες ενέργειες ενάντια στη αριστερή κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, επιχειρώντας να ακυρώσει την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης στις 30 Ιούλη και προβάλλοντας τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών. Η πολύ κατώτερη των προσδοκιών της MUD ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμά της στην προχτεσινή 24ωρη γενική απεργία, λόγω και των συγκρούσεων σε οδοφράγματα με την αστυνομία, όπου αναφέρονται δύο νεκροί, αξιοποιείται και από τα διεθνή ΜΜΕ για άσκηση μεγαλύτερων πιέσεων.
Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι δύο διαδηλωτές, ηλικίας 24 και 23 ετών, σκοτώθηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν σε προάστιο του δυτικού Καράκας και στη Βαλέντσια στη βόρεια Βενεζουέλα, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις για το ποιος ευθύνεται για το θάνατό τους. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 24χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα, ενώ περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια σε αυτές τις δύο περιοχές. Με αυτούς τους δύο νέους θανάτους, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Απρίλη με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα έχει φτάσει τους 100, ωστόσο παρότι ντόπια και ξένα φασιστικα αστικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για θύματα της «δικτατορίας Μαδούρο», αποκρύπτουν ότι πρόκειται για θύματα και οπαδών της κυβέρνησης, οπαδών της φασιστικης αντιπολίτευσης και ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Οπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας, πολλοί από τους φερόμενους «ειρηνικούς διαδηλωτές» της φασιστικης αντιπολιτευσης οπλοφορούν. Επίσης, έχει ανακοινωθεί ότι διεξάγεται έρευνα για την απόπειρα κουκουλοφόρων να εισβάλουν στα κεντρικά γραφεία της κρατικής τηλεόρασης.
Μόνο το ΚΚ Βενεζουέλαςσημειώνει ότι η αναγκαία απάντηση στην υπαρκτή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση της ταξικής πάλης για τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του ενάντια στις τάσεις συμβιβασμού, ώστε να μπορέσει να ανοίξει μια πραγματικά σοσιαλιστική προοπτική. Γι' αυτό και συμμετέχει με δική του πλατφόρμα με άλλες δυνάμεις στην εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, ώστε να δυναμώσει αυτό το ρεύμα μέσα στην κοινωνία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συγκρούσεις για τα μέτρα στο Αλ Ακσα
Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες
Εκρηκτική ήταν χτες η κατάσταση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, μετά τα μέτρα ασφαλείας και την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλων από τις ισραηλινοναζιστικές κατοχικες αρχές στην πλατεία των Τεμενών και το τέμενος Αλ Ακσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την ένοπλη επίθεση με αποτέλεσμα δύο νεκρούς ισραηλινοναζιστες κατοχικούς  αστυνομικούς, την περασμένη βδομάδα.
Η ισραηλινοναζιστική κατοχικη αστυνομία ανακοίνωσε ακόμα χτες, αυξάνοντας την οργή των Παλαιστινίων, ότι απαγορεύει στους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «η είσοδος στην Παλιά Πόλη και το Ορος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών». Ετσι, χτες το μεσημέρι, μέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, ξέσπασαν επεισόδια γύρω από την περιοχή της πλατείας των Τεμενών και, σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, υπήρξαν 3 νεκροί (ο ένας 17χρονος), 41 νοσηλεύονται και πάνω από 150 δέχτηκαν πρώτες βοήθειες χτυπημένοι από δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ. Σύμφωνα με τις ισραηλινοναζιστικές κατοχικες αρχές, πάνω από 3.000 διαδηλώσεις έγιναν σε διάφορα σημεία σε όλη τη Δυτική Οχθη.
Για την τεταμένη κατάσταση, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε επικοινωνία με τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, και ζήτησε παρέμβαση από την αμερικανική κυβέρνηση προς αυτή του ισραήλ, ώστε να παρθούν πίσω τα μέτρα που αποφάσισε και να επανέλθει το παλιότερο καθεστώς στους θρησκευτικούς χώρους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Στην επικοινωνία αυτή μίλησε για «επικίνδυνο σπιράλ που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου».
Τα νέα μέτρα ασφαλείας αναζωπύρωσαν τους φόβους των Παλαιστίνιων ότι το ισραήλ θα αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο της πλατείας των Τεμενών, τρίτο πιο ιερό τόπο για το Ισλάμ.
Ωστόσο, το ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει τους σιωπηλούς κανονισμούς που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην πλατεία και στους Εβραίους κάποιες ώρες, χωρίς να μπορούν να προσευχηθούν.
Πάντως, χτες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση στην Ραμάλα υπό τον Πρόεδρο Αμπας με στελέχη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της «Φατάχ», για να εξεταστεί η κρίσιμη κατάσταση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Συντονισμένη επιχείρηση «Χεζμπολάχ» και στρατού
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Επιχείρηση εναντίον ενόπλων ομάδων τζιχαντοφασιστών που μάχονται την συριακή κυβέρνηση, ανακοίνωσε χτες ότι ξεκίνησε η λιβανέζικη σιιτική πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση «Χεζμπολάχ», προκειμένου σε συνεργασία με τον συριακό στρατό να τους εκδιώξει από μια περιοχή στα σύνορα με τη Συρία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο της «Χεζμπολάχ», το «al Manar», μετέδωσε «την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης για την εκκαθάριση των περιοχών Τζούρουντ Ααρσαλ και Κάλαμουν από ένοπλους τρομοκράτες».
Η Τζούρουντ Ααρσαλ, που βρίσκεται στον ανατολικό Λίβανο, είναι μια ορεινή περιοχή γύρω από την πόλη Ααρσαλ. Εκεί ζουν χιλιάδες πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία, οι οποίοι διαβιούν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Η Κάλαμουν βρίσκεται στη δυτική Συρία κοντά στον Λίβανο.
Την Τρίτη, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι είχε ανακοινώσει την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης κοντά στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς των προσφύγων στην Τζούρουντ Ααρσαλ, όπου ο λιβανέζικος στρατός δέχτηκε επιθέσεις πρόσφατα.
Ωστόσο, έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία για μια τέτοια επιχείρηση στην περιοχή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Λίβανος, μια χώρα τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, που έχουν φύγει από τη Συρία μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση και το φούντωμα των ισλαμοφασιστικών συμμοριων και ιδιαίτερα του τελευταίου κατασκευάσματος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Τουρκίας, πετρελαιομοναρχιών του Κόλπου, του «Ισλαμικού Κράτους». Η συγκεκριμένη παραμεθόρια περιοχή και η παρουσία ενόπλων ομάδων από τη Συρία στην περιοχή προκαλούν ανησυχία στη λιβανέζικη πλευρά.
Το 2014 τζιχαντοφασιστες είχαν απαγάγει 30 στρατιώτες και αστυνομικούς έπειτα από συγκρούσεις στην περιοχή. Τέσσερις από τους ομήρους είχαν σκοτωθεί και ένας πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του. Δεκαέξι απελευθερώθηκαν το 2015, ενώ εννέα εξακολουθούν να κρατούνται.
Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, είχε προειδοποιήσει κατά των εχθρικών ενεργειών εις βάρος των Σύρων προσφύγων μετά την επίθεση που δέχτηκαν Λιβανέζοι στρατιώτες στο τέλος Ιούνη, στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν σε δύο καταυλισμούς στην περιοχή Ααρσαλ. Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, πέντε βομβιστές αυτοκτονίας είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφεραν, σκοτώνοντας ένα μικρό κορίτσι και τραυματίζοντας επτά στρατιώτες. Δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί μετά το επεισόδιο.

Παραβιάσεις και συγκλίσεις για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης»
Σε μια άλλη εξέλιξη στο πεδίο των μαχών, ένοπλες ομάδες επιτέθηκαν στη νότια περιοχή της επαρχίας Χάμα στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Αλ-Ζάρα, μια περιοχή που περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν συμφωνήσει Ρωσία, Ιράν και Τουρκία, αλλά και με τη στήριξη του ισραήλ και της Ιορδανίας και με πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20 στο Αμβούργο στις αρχές του μήνα. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη μονάδα παραγωγής, που όμως αντιμετωπίστηκαν, ώστε να μη διαταραχθούν η υπάρχουσα κατάσταση και οι ώρες που υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Πάντως, για την υπόθεση των «ζωνών αποκλιμάκωσης» στις νότιες περιοχές, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ,δήλωσε χτες ότι ο πλήρης καθορισμός τους θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Είπε ότι μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, «να υπάρξει κατάπαυση πυρός με τον συριακό κυβερνητικό στρατό και τις ένοπλες ομάδες, να εξασφαλιστεί το πέρασμα ανθρωπιστικής βοήθειας».
Βεβαίως, όλα αυτά, που εμφανίζονται ως βήματα προόδου, έχουν άμεση σχέση με την «επόμενη μέρα» στη ρημαγμένη Συρία και τον καθορισμό και των μελλοντικών ζωνών επιρροής των διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο ενδιαφέρεται και η καπιταλιστική Ρωσία να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή και πρωτίστως τη ναυτική βάση στην Ταρτούς και την αεροπορική στη Λατάκεια.



2 σχόλια:

e-h είπε...



Open University bans Cuban students – take action now
One of Britain’s biggest educational institutions, The Open University, is operating a policy that bans applications from Cuban students. The OU cites fear of prosecution from United States' anti-Cuba blockade laws as justification.
Please take action to end this discriminatory policy today.
The Cuba Solidarity Campaign believes that the Open University’s action is unethical and illegal under UK law, and is asking supporters to take action to overturn it now.
TAKE ACTION

By barring applications from a group of students based on their Cuban nationality, the OU is breaking anti-discrimination legislation laid down by the 2010 Equality Act.
By complying with the extraterritorial aspects of the blockade, it is also in contravention of legislation which prevents British companies and organisations ignoring UK laws in favour of the US.
Such cases highlight the global reach of the blockade and its impact on the Cuban people.
In June, President Trump further reinforced the anachronistic US policy by rolling back many of the limited openings for trade with the US that the Obama administration had started. In doing so he has sent a message to international companies and organisations that they can still be penalised for working with Cuba.
The Cuba Solidarity Campaign has written to the British government calling on them to intervene and force the OU to back down. We have asked them to invoke the powers enshrined in antidote legislation, the ‘Protection of Trading Interests law’ passed in 1996, to protect British interests against any such US bullying.
If the Open University refuses to abide by UK law then necessary action should be taken against them.
We need your help to make sure this happens.
Please write to your MP today and ask them to intervene in this case today.
In 2007, CSC led a huge campaign together with MPs, trade unions and supporters which forced Hilton to back down from a similar ban on Cuban guests. We are confident that with your support, the Open University will reverse their discriminatory policy too.
Thank you for your support.
The Cuba Solidarity Campaign team

e-h είπε...


Ανοικτό Πανεπιστήμιο απαγορεύει Κούβας φοιτητές - να αναλάβουν δράση τώρα
Eνα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βρετανίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, λειτουργεί μια πολιτική που απαγορεύει τις εφαρμογές από τους κουβανικους φοιτητές. Το OU αναφέρει ο φόβος δίωξης από τους νόμους αντι-Κούβας του αποκλεισμου των Ηνωμένων Πολιτειών ως δικαιολογία.
Παρακαλούμε να λάβετε μέτρα για να τερματιστεί αυτή η διάκριση της πολιτικής σήμερα.
Η Εκστρατείας Αλληλεγγύης της Κούβας πιστεύει ότι η δράση του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι ανήθικη και παράνομη σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, και ζητά από τους υποστηρικτές να αναλάβει δράση για την ανατροπή τώρα.
ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

Με φραγή εφαρμογές από μια ομάδα φοιτητών με βάση την κουβανική υπηκοότητα τους, το OU είναι το σπάσιμο της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων που προβλέπει η Πράξη Ισότητας του 2010.
Με την τήρηση των ετεροδικίας σε πτυχές του αποκλεισμού, είναι επίσης κατά παράβαση της νομοθεσίας που εμποδίζει βρετανικές εταιρείες και οργανισμούς αγνοώντας τους νόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι υπέρ των ΗΠΑ.
Τέτοιες περιπτώσεις τονίζουν την παγκόσμια εμβέλεια του αποκλεισμού και των επιπτώσεών της στον κουβανικό λαό.
Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος Trump ενίσχυσε περαιτέρω την αναχρονιστική πολιτική των ΗΠΑ κυλώντας πίσω πολλά από τα περιορισμένα ανοίγματα για το εμπόριο με τις ΗΠΑ ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο έστειλε ένα μήνυμα σε διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς οτι μπορούν ακόμα να τιμωρηθουν για την εργασία με την Κούβα.
Η εκστρατεία Αλληλεγγύης της Κούβας έχει γράψει στη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας τους να παρέμβουν και να αναγκάσει το OU να υποχωρήσει. Τους ζητήσαμε να επικαλεσθεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στη αντίδοτο νομοθεσία, η «προστασία των εμπορικά συμφέροντα δικαίου» που ψηφίστηκε το 1996, για την προστασία στα βρετανικά συμφέροντα ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια εκφοβισμο από τις ΗΠΑ.
Αν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο αρνείται να συμμορφωθεί με νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, στη συνέχεια, θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα εναντίον τους.
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να βεβαιωθουμε ότι αυτό θα συμβει.
Παρακαλούμε γράψτε στο βουλευτή σας σήμερα και να τους ζητήσετε να παρέμβει στην παρούσα υπόθεση και σήμερα.
Το 2007, CSC οδήγησε μια τεράστια εκστρατεία μαζί με τους βουλευτές, τα συνδικάτα και οι οπαδοί που ανάγκασαν Hilton να υποχωρήσει από μια παρόμοια απαγόρευση της Κούβας επισκέπτες. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη στήριξή σας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα αντιστρέψει τις διακρίσεις στην πολιτική του πάρα πολύ.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα