Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κυριακη 23 Ιουλιου 2017


More news from the devil
Σαουδικη Αραβια: ετοιμαζεται να αποκεφαλισει 6 μαθητριες διοτι''συνπεριφερονταν αναρμοστα με τα αγορια τους''
Να θυμισω οτι η Σαουδικη Αραβια,η χορηγος των τζιχαντιστικων τμοκρατικων ομαδων οπως η ΙΣΙΣ ,ειναι μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Η εκλογή της Σαουδικής Αραβίας στην συγκεκριμένη επιτροπή έγινε έπειτα από μια μυστική ψηφοφορία στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ
(μιλαμε για το πιο ισχυρο πλυντηριο εγκληματων ...μπραβο ΟΗΕ !)

Σαουδικη Αραβια
Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Μέλος της Επιτροπής δικαιωμάτων των γυναικών του ΟΗΕ.
"φίλος" των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης, του Καναδά και της Αυστραλίας.
Ο πελάτης των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
" Η fathima al kwaini και οι φίλοι της που περιελάμβαναν τρεις άνδρες φίλους  γιορτάζαν τα γενέθλια της kwaini σε ένα σπίτι φίλων. Ένας γείτονας που υποτίθεται ότι είναι βοηθός  ενός σε τζαμί  κοντά  αναφέρει αυτό στη θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας. Όταν η αστυνομία έφτασε τα κορίτσια χόρευαν με τους άντρες φίλους τους και τους συνέλαβαν αμέσως."





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




7/21/17: τρεις παλαιστίνιοι νέοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων γύρω από την άμυνα του al aqsa. - Μωάμεθ σαράφ 18, Μωάμεθ khalaf 17, και Μωάμεθ abu ghanam, 20.
Ο Μοχάμεντ σαράφ, από το silwan, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν ισραηλινό αποίκο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ γειτονιά του ρας αλ-Amoud.
Αργότερα την Παρασκευή το απόγευμα, το Υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης δήλωσε ότι ο μοχάμεντ khalaf υπέκυψε στις πληγές του σε νοσοκομείο στη ραμάλα, αφού πυροβολήθηκε στο στήθος από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης τους  στο χωριό της Ιερουσαλήμ του αμπού dis
Ο Μοχάμεντ Αμπού Ghanam, υπέκυψε στις πληγές του στο νοσοκομείο αλ-Makassed, αφού πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη γειτονιά της Ιερουσαλήμ του Αλ-Γαλ. Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι ο αμπού ghanam ήταν ένας 20 χρονος κάτοικος του Αλ-Γαλ και μια δεύτερη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο birzeit.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιωργος   Αλεξατος
Πόσοι ήμασταν εκείνοι που βγαίνοντας είτε μέσα από το αντιδικτατορικό κίνημα είτε από τους μεταπολιτευτικούς αγώνες, βρεθήκαμε εκείνα τα χρόνια σε κεντρικά καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ, του Ρήγα και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς; Υπολογίζω πως θα ΄μασταν κάπου 300.
Απ' αυτόν τον κόσμο, πόσοι εξαργύρωσαν αργότερα, με καλά αμειβόμενες θέσεις σε κομματικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς, στη μεγαλοδημοσιογραφία, στη στελέχωση επιχειρήσεων μεγάλων συμφερόντων κ.λπ.; Συνυπολογίζοντας και όσους παραμένουν σε θέσεις υπουργικές, βουλευτικές κ.ά. στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη μνημονιακή του στροφή. Όσο κι αν ψάξεις δεν θα βρεις πάνω από 100 ονόματα.
Οι άλλοι τι απογίνανε; Κάποιοι συνεχίζουμε, άλλοι ιδιωτεύουν εδώ και χρόνια. Χωρίς να εξαργυρώνουν τίποτα. Αλλά μιας και δεν εξαργυρώσαμε, τα ονόματα λίγων από μας είναι ευρύτερα γνωστά. Και είναι λογικό να μιλάει ο κόσμος για γενιά πουλημένη. Αφού γνωρίζεις τους 100, παίρνει η μπάλα και τους άλλους 200 που δεν γνωρίζεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα…
"Στη σημερινή συγκυρία η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να νομιμοποιήσει κοινωνικά τα θεμέλια της εγκυρότητάς του έχει οδηγήσει στο να καταστεί ο φόβος το πρωτεύον ενοποιητικό στοιχείο της κοινωνικής συνοχής. Η υπεράσπιση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια δεν σημαίνει την αποδοχή των επιλογών του. Αυτές δεν θα αξιολογηθούν ούτε στα δικαστήρια ούτε στις στήλες των εφημερίδων αλλά μόνο μέσα στις κοινωνικές διεργασίες. Όμως, σε μια περίοδο που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τείνει να καταστεί ο κανόνας άσκησης της πολιτικής, σε μια περίοδο που η διακυβέρνηση γίνεται με διατάγματα, η περιφρούρηση έστω και των στοιχειωδών δικαιωμάτων απέναντι στη βαρβαρότητα του κυρίαρχου συστήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη όσων αγωνίζονται για μια πιο ελεύθερη κοινωνία. Διότι η οκνηρία απέναντι στο δικαίωμα της ελευθερίας σήμερα θα γίνει αύριο ένας εφιάλτης από τον οποίο θα δυσκολευτούμε αρκετά για να αποδράσουμε".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κούβα μεταρρυθμίζεται. Σε ποιά κατεύθυνση;
2014-06-01 08:29
Διαβάστε περισσότερα: http://alexatosgiorgos.webnode.gr/news/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7%3b/
Πολύς θόρυβος συνόδευσε την ανακοίνωση μεταρρυθμίσεων από την κουβανική κυβέρνηση για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης και την αναγνώριση του δικαιώματος λειτουργίας μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το ερώτημα που επιχειρείται να απαντηθεί, είναι κατά πόσο οι μεταρρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στον προσανατολισμό της σοσιαλιστικής οικοδόμησης ή συνιστούν βήμα εγκατάλειψής του. Παράλληλα εξετάζεται το ερώτημα κατά πόσο σε έναν σοσιαλιστικό κοινωνικό σχηματισμό μπορεί να υπάρχουν και μορφές ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας.
Η ανακοίνωση των μεταρρυθμίσεων έγινε την 1η Αυγούστου, όταν ο Ραούλ Κάστρο γνωστοποίησε πως 500.000 εργαζόμενοι (το 10% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού) θα αποσπαστούν από τον κρατικό τομέα για να στραφούν στον ιδιωτικό. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να τους στηρίξει οικονομικά για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων αυτοαπασχόλησης, ενώ αναγνωρίζεται, αν και με σαφή περιορισμό, το δικαίωμα απασχόλησης προσωπικού.
«Καληνύχτα Κούβα!» ήταν η αντίδραση εκ μέρους κάποιων αριστερών αναλυτών, ενώ τα αστικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το πρώτο βήμα προς την απομάκρυνση από το «δογματικό σοσιαλισμό» και το άνοιγμα στην οικονομία της αγοράς. Καθώς η συζήτηση αποκορυφωνόταν, ο υπουργός Οικονομικών της Κούβας, Μαρίνο Μουρίγιο, δήλωνε ότι οι μεταρρυθμίσεις στηρίζονται στη νέα αντίληψη πως «το κράτος θα πρέπει να αποσυρθεί από κάποιες οικονομικές δραστηριότητες -δεν χρειάζεται να αναλαμβάνει τα πάντα». Αποσαφήνιζε, εντούτοις, πως «προχωράμε σε μια ανανέωση του οικονομικού μοντέλου, όπου οι οικονομικές κατηγορίες του σοσιαλισμού, και όχι η αγορά, θα έχουν την προτεραιότητα».
Σοσιαλιστική μετάβαση, μικροϊδιοκτησία και οι πραγματικοί κίνδυνοι
Πίσω από την ανησυχία των καλοπροαίρετων αριστερών φίλων της Κούβας για το μέλλον του κουβανικού σοσιαλισμού (για να μη μιλήσουμε βέβαια για τις θριαμβολογίες των κακοπροαίρετων…) κρύβονται βαθιά λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τα ζητήματα της σοσιαλιστικής μετάβασης. Πρώτα και κύρια, η αντίληψη πως ο σοσιαλισμός ταυτίζεται με την κρατική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, που θαυμάσια μπορεί να συνιστά μορφή κρατικού καπιταλισμού, στο βαθμό που από τον έλεγχο της διαχείρισής της αποκλείεται η εργατική τάξη, καθώς και η παραγνώριση της συνάρθρωσης περισσότερων του ενός τρόπων παραγωγής σε έναν κοινωνικό σχηματισμό, είτε καπιταλιστικό είτε σοσιαλιστικό.
Το αν και στην Κούβα θα δρομολογηθούν διαδικασίες καπιταλιστικής παλινόρθωσης, εξαρτάται από το συσχετισμό των ταξικών δυνάμεων στην ίδια την κουβανική κοινωνία. Ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται στην ανάπτυξη μιας παράλληλης ζώνης οικονομικών δραστηριοτήτων, κυρίως στον τουριστικό τομέα, όπου κυριαρχούν οι συναλλαγές σε δολάρια και όπου ενδιαφέρονται να επενδύσουν δυτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Επίσης, στη διεύρυνση του χάσματος του βιοτικού επιπέδου ανάμεσα σε τμήματα της κομματικής και κρατικής γραφειοκρατίας και στη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων. Η μαζική επανεμφάνιση της πορνείας αποτελεί δείκτη της επιδείνωσης των συνθηκών για μεγάλο μέρος του κουβανικού λαού.
Αυτά τα ζητήματα προκαλούν βάσιμες ανησυχίες. Όμως, η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης, από μόνη της, σίγουρα δεν συνιστά βήμα προς την «καπιταλιστική παλινόρθωση».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια θεωρητική προσέγγιση της κινέζικης Πολιτιστικής Επανάστασης από τον Λουί Αλτουσέρ, σε ένα λιγοσέλιδο βιβλιαράκι από τις εκδόσεις Εκτός Γραμμής, που αξίζει να διαβαστεί. Για να ξέρουμε, τουλάχιστον, για τι ακριβώς μιλάμε, κάθε που αναφερόμαστε σ' αυτήν. Το βιβλιο λεγεται Louis Althusser, Για την Πολιτιστικη Επανασταση, Μεταφραση Τασος Μπετζελος, Δευτερη Εκδοση.
Δεν το συνιστώ σε όσους έμαθαν για την Πολιτιστική Επανάσταση από τα προπαγανδιστικά κείμενα της μπρεζνιεφικής ορθοδοξίας και τα αναπαράγουν, νομίζοντας πως μιλάνε για μαρξισμό. Ούτε σε όσους βολεύτηκαν, καταπίνοντας αμάσητη τη δυτική προπαγάνδα και τις συκοφαντίες εκείνων που αφού νίκησαν τους "μαοϊκούς εξτρεμιστές" καμαρώνουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη της μεταμαοϊκής Κίνας. Και για τα πακέτα των μετοχών που κατέχουν οι ίδιοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΒΑΦΤΙΖΕΙ» ΔΑΣΗ 1.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ 1945!!! ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ!
Δασικοί χάρτες: – Τι πρέπει να κάνετε
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ…ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ !!! Δασικοί χάρτες: – Τι πρέπει να κάνετε
Οι δανειστές έδωσαν εντολή στην κυβέρνηση Τσίπρα: "βρες τρόπο και πάρε από τα χέρια των Ελλήνων τα χωράφια και τις καλλιέργειές τους"!
Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αρπάξει πάνω από1,5 εκατομμύρια στρέμματα από...τους αγρότες μέσω των λεγόμενων δασικών χατών!
Χρησιμοποιώντας χάρτες του 1945 θεωρεί δάση τεράστιες εκτάσεις, με συνέπεια ο λαός να χάσει τις περιουσίες του οι οποίες έρχονται από τους προγόνους τους.,
Έτσι, εκεί που επί δεκαετίες καλλιεργούσαν διάφορα προϊόντα, τώρα (από τις 27 Ιουλίου) περνάνε στα χέρια των τοκογλύφων μέσω των δασικών χαρτών!


Δασικοί χάρτες: Το Κράτος αρπάζει 1.500.000 στρέμματα – Τι πρέπει να κάνετε
Ακούγεται απίστευτο, όμως με τους δασικούς χάρτες το Κράτος επιχειρεί να πάρει από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες περίπου 1.500.000 στρέμματα.
Μάλιστα οι πολίτες κινδυνεύουν και να χάσουν (επί της ουσίας) την περιουσία τους αλλά και να πληρώσουν για το χωράφι που ως σήμερα τους ανήκει.
Αυτό το οποίο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αντιληφθεί είναι ότι σε όλη τη χώρα το κράτος με βάση χάρτες του 1945 αρπάζει περιουσίες και ζητά από τους έως σήμερα ιδιοκτήτες να πληρώσουν για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την έκταση.
Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Γιώργος Λωρίτης η μεγάλη παγίδα βρίσκεται στο γεγονός ότι, ενώ ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει για το μέχρι σήμερα δικό του χωράφι, δεν θα γίνει και ιδιοκτήτης της έκτασης. Η κυριότητα θα παραμείνει στο Κράτος.
Μάλιστα ενώ υπάρχουν νομικά επιχειρήματα με τα οποία ο πολίτης μπορεί να δώσει τη μάχη για να σώσει την περιουσία του το Κράτος επικαλούμενο μνημονιακές υποχρεώσεις βάζει το μαχαίρι στο λαιμό δίνοντας ελάχιστα χρονικά περιθώρια.

Η ανάλυση του Γ. Λωρίτη για το θέμα των δασικών χαρτών:
Την ώρα που ολοκληρώνεται το δασολόγιο και η προστασία των δασών με τους δασικούς χάρτες , την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αλλά και άλλοι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τις περιουσίες τους.
Το δίκαιο ή άδικο , το νόμιμο ή παράνομο αυτής της απώλειας , δεν είναι τόσο απλό να κριθεί με βάση μόνο όσα ακούονται μέχρι σήμερα και με βάση μόνο ένα μέρος της νομολογίας.
Όμως αυτό γίνεται μέχρι τώρα , δηλ. αναπαράγονται οι ίδιες νομικές θέσεις του δημοσίου και μέρος της παγίας νομολογίας κυρίως του Συμβουλίου της Επικρατείας, που παραγνωρίζουν και δεν προστατεύουν και τα δικαιώματα των θιγομένων πολιτών.
Αντιθέτως μια εξειδικευμένη και πολύπλευρη νομική προσέγγιση αναδεικνύει, και αντίθετη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, και παράνομο θέσεων του δημοσίου, και αντισυνταγματικότητα νόμων, και δίκια των αγροτών μή ακουσθέντα ακόμη κλπ. ώστε να είναι δυνατή μια νομική άμυνα των θιγομένων αγροτών.
Περιέργως όμως οι αγρότες έχουν επιλέξει την άμυνα των πολιτικών παρασκηνίων για την επίτευξη τροποποιήσεων και την προσμονή του «από μηχανής θεού» , και όχι την νομική αντιπαράθεση (που είναι δυνατή).
Κανείς δεν ενημερώνει όμως τους αγρότες ότι με αυτές τις τροπολογίες , πρώτα ο αγρότης χαρίζει τα χωράφια του στο κράτος , δεχόμενος
Α) ότι τα χωράφια του είναι δάση και
Β) ότι ανήκουν στην ιδιοκτησία του κράτους , και ύστερα για αυτά τα (πλέον) δημόσια δάση ουσιαστικά τρέχει να πληρώσει για να αγοράσει από το κράτος μόνο κάποια δικαιώματα , τα οποία όμως είναι τέτοιας φύσης ώστε το ίδιο το Σύνταγμα αλλά και η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας απαγορεύουν , όπως δηλαδή το να πωλούνται δημόσια δάση σε ιδιώτες και να καλλιεργούνται.
Όπως κάθε νόμος που ψηφίζεται από την Βουλή είναι ουσιαστικά άκυρος εάν είναι αντίθετος με το Σύνταγμα , έτσι και αυτές οι σχετικές τροπολογίες είναι ουσιαστικά άκυρες και αποτελούν νομικές παγίδες και όχι λύσεις.
Η ωμή αλήθεια για τους δασικούς χάρτες είναι η ακόλουθη :
1. Οι δασικοί χάρτες είναι το εργαλείο για να δημιουργηθεί το δασολόγιο και θα παραμείνουν ως το βασικό του στοιχείο.
2. Στο δασολόγιο θα καταγραφούν ως δασικές οι εκτάσεις που εμφανίζονται στους δασικούς χάρτες ως τέτοιες (δηλ. «Δ») στις αεροφωτογραφίες του 1945 (κι’ άς εμφανίζονται αργότερα ως «Α» δηλ. «άλλης» χρήσης και συνήθως καλλιεργήσιμες).
3. Στο κτηματολόγιο που ακολουθεί και θα ολοκληρωθεί τάχιστα (εξ ού και η βιασύνη τώρα για τους δασικούς χάρτες) ως μνημονιακή υποχρέωση , θα καταγραφούν ως ιδιοκτησία του δημοσίου , όλες αυτές οι εκτάσεις που εμφανίζονται στους δασικούς χάρτες ως δασικές.
4. Συνεπώς είναι ψευδές ότι οι δασικοί χάρτες δεν αφορούν την κυριότητα των εκτάσεων , αφού , ναι μεν προς το παρόν αφορούν μόνο το δασικό ή μή χαρακτήρα των εκτάσεων , αύριο όμως (στο κτηματολόγιο) αυτός ο δασικός χαρακτήρας θα αποτελεί την αιτία (ουσιαστικά τον «τίτλο») εγγραφής των εκτάσεων ως ιδιοκτησία του δημοσίου , και τα όρια των δασικών χαρτών θα αποτελούν τα όρια της ιδιοκτησίας του δημοσίου.
5. Ο χαρακτηρισμός μιας εκτάσεως ως δάσους έχει λοιπόν 2 σοβαρότατες συνέπειες ,
• η 1η έγκειται στο ότι το ίδιο το Σύνταγμα περιορίζει τον τρόπο χρήσεως της έκτασης (έστω κι’ άν θα κερδηθεί ως ιδιωτική) και έτσι π.χ. απαγορεύεται να καλλιεργηθεί (να επιδοτηθεί….) , πρέπει υποχρεωτικά να κηρυχθεί αναδασωτέα κλπ.
• η 2η έγκειται στην απώλεια της ιδιοκτησίας επί της εκτάσεως , αφού μια έκταση που σύμφωνα με τον δασικό χάρτη θα χαρακτηρισθεί ως δάσος θα εγγραφεί (λόγω του – μαχητού - τεκμηρίου κυριότητος του δημοσίου επί όλων των δασών) στο κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του δημοσίου.
Αυτό το «μαχητόν» του τεκμηρίου του Ελλ. Δημοσίου «μάχεται» δηλ. νικιέται (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ακουσθέντα) μόνο εάν ο πολίτης καταφέρει να αποδείξει , π.χ. για την Θεσσαλία (που απελευθερώθηκε το 1881) , κτήση κυριότητος μόνο με χρησικτησία , η οποία όμως χρησικτησία θα πρέπει να έχει συντελεσθεί πριν το 1915 και σύμφωνα με το Βυζαντινο-Ρωμαϊκό Δίκαιο.
Δηλ. ο πολίτης θα πρέπει να αποδείξει ότι οι προκτήτορές του ασκούσαν πράξεις νομής επί 30 έτη μετά την απελευθέρωση και πριν το 1915 , δηλ. μεταξύ 1881-1915. Τούτο δε διότι , μετά το 1915 απαγορεύεται η χρησικτησία κατά του Ελλ. Δημοσίου , και πριν την απελευθέρωση (1881) όλα τα δάση , κατά το Οθωμανικό Δίκαιο , ανήκαν στον Σουλτάνο δηλ. στο Οθωμανικό Κράτος και δεν ήταν δυνατή η κυριότης επί αυτών από ιδιώτη δηλ. Οθωμανό πολίτη , και έτσι ούτε η ακόλουθη μεταβίβαση από Οθωμανό πολίτη σε Έλληνα πολίτη ήταν δυνατή.
Για τις «νέες χώρες» (Μακεδονία κλπ.) και για την Νότια Ελλάδα υπάρχουν παρόμοια θέματα.
6. 1.500.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα εμφανίζονται το 1945 ως δασικές εκτάσεις («Δ» στον δασικό χάρτη ) , και σήμερα ως άλλης χρήσης («Α» στον δασικό χάρτη – κυρίως καλλιεργημένες - ). Αυτά τα 1.500.000 στρέμματα που οι αγρότες τα θεωρούν «περιουσία των πατεράδων τους» , οι υπόλοιποι πολίτες και το Σύνταγμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας τα θεωρούν «καταπατημένα» δάση (και τους αγρότες-καλλιεργητές τους «καταπατητές δασών»)
7. Εάν δεν ασκηθούν αντιρρήσεις ο δασικός χάρτης οριστικοποιείται και όσες εκτάσεις εμφανίζονται ως δασικές αποκτούν οριστικά τον δασικό χαρακτήρα και αυτομάτως οδεύουν προς το κτηματολόγιο για να εγγραφούν ως ιδιοκτησία του δημοσίου.
8. Εάν ασκηθούν αντιρρήσεις και απορριφθούν , και πάλι οριστικοποιείται ο δασικός χαρακτήρας, και τότε απομένει μόνο η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση ακυρώσεως
9. Όμως οι λόγοι ακυρώσεως που θα προβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (κατά του δασικού χαρακτήρα) θα είναι απαράδεκτοι (δηλ. θα απορριφθούν χωρίς να κριθούν στην ουσία τους) εάν δεν έχουν ήδη προβληθεί ως λόγοι αντιρρήσεων.
10. Συνεπώς είναι μεγάλο σφάλμα η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι αντιρρήσεις όπου όλοι νομίζουν ότι «αρκεί να κάνεις αντιρρήσεις λέγοντας «κάτι - ό,τι νά’ναι».
11. Τα «γραφεία» που ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά και αναλαμβάνουν να ασκήσουν αντιρρήσεις για λογαριασμό των θιγομένων (κυρίως αγροτών) , συνήθως ασχολούνται μόνο με την «διαδικασία υποβολής» των αντιρρήσεων και δεν έχουν ιδέα για το ποιο πρέπει να είναι το σωστό (νομικά) περιεχόμενο των λόγων των αντιρρήσεων ώστε να υπάρχει ελπίδα να γίνουν αυτοί οι λόγοι δεκτοί , και ιδίως αργότερα να επιτρέπεται να προβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα κριθούν πραγματικά τα θέματα (αφού προβλέπεται ότι οι αντιρρήσεις θα απορρίπτονται «σωρηδόν»).
12. Οι ήδη περιρρέοντες και ήδη ακουσθέντες λόγοι αντιρρήσεων (που προβάλλουν συνήθως και τα «γραφεία» αυτά) είναι επιφανειακοί και πρόχειροι και άρα καταδικασμένοι, αφού , είτε αποτελούν ανούσια φληναφήματα χωρίς νομική βάση , είτε αναπαράγουν νομικά επιχειρήματα που ολοφάνερα προσκρούουν στο Σύνταγμα και στην πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας , ικανοποιούν όμως τον τυφλό εγωισμό του αγρότη και τον αποκοιμίζουν «ότι έκανε αντιρρήσεις»……
13. Δεν έχεις καμμία ελπίδα να νικήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας προβάλλοντας για χιλιοστή φορά τους ίδιους λόγους που ήδη χίλιες φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας τους έχει απορρίψει. Την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας , μόνο με αντίθετη νομολογία του ίδιου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχεις ελπίδες να την αντιμετωπίσεις. Όμως αυτή η αντίθετη νομολογία είναι ακόμη αφανής και μη συσχετισμένη με το προκείμενο θέμα (αλλιώς δεν θα ήταν «πάγια» η φανερή νομολογία).
14. Μόνο μια εξειδικευμένη και πολύπλευρη νομική προσέγγιση αναδεικνύει αυτή την αντίθετη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, και το παράνομο θέσεων του δημοσίου , και αντισυνταγματικότητα νόμων, και δίκαια των αγροτών που δεν ακούγονται ακόμη κλπ. ώστε να είναι δυνατή η νομική άμυνα των θιγομένων αγροτών (βλ. αναλυτικότερα στο http://loritis.com/ ).
15. Τέλος, η εξαγορά των χωραφιών που προβάλλεται με την τελευταία τροπολογία (N. 4467/2017) ως λύση , σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα καθώς ο πολίτης εξαγοράζοντας την περιουσία του στο 1/4 της αντικειμενικής ουσιαστικά (και νομικά) αναγνωρίζει ότι τα χωράφια του :
- Α) είναι δάση και
- Β) ανήκουν στην ιδιοκτησία του κράτους
Περαιτέρω γι’ αυτά τα (πλέον) δημόσια δάση , ο αγρότης τρέχει να πληρώσει και να (εξ)αγοράσει δικαίωμα , οποίο ψευδεπίγραφα βαφτίζεται ως δικαίωμα κυριότητας , ενώ η αλήθεια είναι ότι ουσιαστικά αποκτά μόνο το δικαίωμα γεωργικής καλλιέργειας (επί δημοσίου δάσους και όχι αληθινά ιδιόκτητης έκτασης). Απλώς αυτό το δικαίωμα καλλιέργειας είναι μεταβιβάσιμο.
16. Αυτά αποκαλύπτονται ολοφάνερα με τις κάτωθι επισημάνσεις (που άλλοι τις αγνοούν και άλλοι τις αποκρύπτουν από τους αγρότες) :
• Το δικαίωμα της «κυριότητος» δίνει στον κύριο-ιδιοκτήτη «όλες» τις εξουσίες επί του ακινήτου
• Η «εξαγορά» από τον αγρότη μιας έκτασης δεν του δίνει «όλες» τις εξουσίες του ιδιοκτήτη , αλλά μόνο περιορισμένο δικαίωμα γεωργικής καλλιέργειας (δηλ. μόνο γεωργικής χρήσης).
• Καμία άλλη χρήση δεν επιτρέπεται (π.χ. να γίνει μια βιοτεχνία ή να κτισθεί ένα εξοχικό σπίτι κλπ.). Εάν οποτεδήποτε (στο διηνεκές) γίνει άλλη διαφορετική χρήση του εξαγορασθέντος (εκτός από την αποκλειστικά αγροτική) , τότε ο αγρότης χάνει το χωράφι του , αφού ακυρώνεται αυτοδικαίως η εξαγορά και η έκταση επανέρχεται στις δεσμεύσεις του δάσους (δηλ. απαγορεύεται και η γεωργική καλλιέργεια) και επίσης επανέρχεται και στην κυριότητα του δημοσίου.
• Αυτό το ιδιάζων «δικαίωμα γεωργικής καλλιέργειας» μοιάζει πολύ με τον Οθωμανικό τίτλο «Ταπί» που αφορούσε δημόσια (δηλ. του Σουλτάνου) δάση , και δεν έδινε κυριότητα επί των δασών , αλλά «τεσσαρούφ» , δηλ. δικαίωμα «διηνεκούς εξουσιάσεως» (εκμετάλλευσης) , κάτι σαν διαρκή μίσθωση δηλαδή.
• Για την εξαγορά αυτού του «τεσσαρούφ» λοιπόν , ο αγρότης θα πρέπει να καταβάλλει:
- εκτός από το τίμημα του 1/4 της αντικειμενικής αξίας
- επιπλέον και χρηματικό αντάλλαγμα για την δαπάνη (ανα)δάσωσης άλλης αντίστοιχης έκτασης (πόση είναι άραγε αυτή η δαπάνη ; ).
Η καταβολή αυτού του χρηματικού ανταλλάγματος είναι προϋπόθεση για την εξαγορά
• Μέχρι την εξόφληση του τιμήματος εξαγοράς και του χρηματικού ανταλλάγματος για την δάσωση απαγορεύεται η μεταβίβαση της εξαγορασθείσης εκτάσεως
• Η εμπορική αξία ενός τέτοιου «χωραφιού» (που δεν είναι κανονικό χωράφι αλλά δικαίωμα «τεσσαρούφ» επί δημοσίου δάσους) θα είναι ανάλογα μειωμένη λόγω των ανωτέρω δεσμεύσεων και νομικών κινδύνων.
• Είναι ένα ερώτημα εάν το σύνολο των χρημάτων του τιμήματος εξαγοράς και του χρηματικού ανταλλάγματος για την δάσωση , ενδεχομένως ξεπερνάει την εμπορική αξία ενός τέτοιου «ψευδο-χωραφιού» , ώστε ουσιαστικά ο αγρότης να αγοράζει πανάκριβα το απομεινάρι του δικού του κανονικού χωραφιού (που το χάρισε ο ίδιος στο κράτος αναγνωρίζοντάς το ως δάσος και μάλιστα δημόσιο) ;
• Η εξαγορά αυτή που προτείνει ο νόμος θα είναι ουσιαστικά άκυρη αφού το Σύνταγμα (και η συναφής νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας) απαγορεύει τέτοιες εκποιήσεις και επίσης απαγορεύει την αλλαγή χρήσης των δασών. Όποτε οδηγηθεί κάποια τέτοια υπόθεση (έστω και τυχαία) στο Συμβούλιο της Επικρατείας , αναμένεται να ακυρωθούν αυτές οι εξαγορές (σύμφωνα με την μέχρι τώρα νομολογία του).
Το συμπέρασμα από όλα τα ανωτέρω είναι προφανές. Εάν ο θιγόμενος αγρότης ή γενικότερα πολίτης θέλει να προστατεύσει την έκτασή του που εμφανίζεται ως δασική , θα πρέπει απαραιτήτως να κάνει τα ακόλουθα :
• Να κάνει οπωσδήποτε αντιρρήσεις εντός της νόμιμης προθεσμίας
• Να φροντίσει ώστε οι λόγοι των αντιρρήσεων να μην είναι τυχαίοι και πρόχειροι από ανθρώπους που απλώς ασχολούνται με τις αντιρρήσεις αλλά δεν γνωρίζουν πραγματικά τα σχετικά νομικά θέματα , αλλά να είναι λόγοι με νομική εξειδίκευση και να καλύπτουν όλα τα επιχειρήματα που θα πρέπει αργότερα να προβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και που μπορεί να έχουν ελπίδες νομικής βασιμότητας.
• Να παρακολουθεί το θέμα του ώστε μόλις βγει η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής επί των αντιρρήσεών του , καταφύγει σε δικηγόρο που να μπορεί να υποστηρίξει το θέμα του στο Συμβούλιο Επικρατείας ασκώντας την κατάλληλη Αίτηση Ακυρώσεως.
• Να ψάξει στα σεντούκια του να βρει οποιοδήποτε «παλιό χαρτί» αφορά με οποιονδήποτε τρόπο τα χωράφια του και κυρίως που δείχνει την καλλιέργεια των χωραφιών του (παλαιά συμβόλαια , έγγραφα του δασαρχείου , άδειες εκχερσώσεως , μισθωτήρια , πληρωμές φόρων , προστίμων , κλπ.)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πολιτική του Ισραήλ έχει φυλετικά & θρησκευτικα χαρακτηριστικά,φυσικα δεν είναι 3ο Ραιχ αλλά ειναι πολυ σκληρο, εκσυγχρονισμένο βιοπολιτικό απαρτχάιντ και εχει πολιτικη εθνοκαθαρσης απεναντι σε αλλες εθνοτητες ,φυσικα τους Παλαιστινιους αλλα και τους Βεδουινους η τους Αφρικανους μεταναστες
Το Ισραήλ είχε δυνατες σχέσεις με το καθεστώς στη Ν. Αφρική πούλαγε όπλα όταν ολες οι άλλες χώρες έκαναν εμπάργκο.
Η σχεση τους προχωρησε με την τεχνογνωσία της καταστολης που εφαρμοζε η Νοτια Αφρικη σε γηγενεις πλυθυσμους ..Αυτο εφαρμοζει ακριβως το Ισραηλ
**Το απαρτχάιντ (apartheid, απάρτχαϊντ ) είναι όρος που προέρχεται από τη γλώσσα Αφρικάανς και τα ολλανδικά και σημαίνει διάκριση.
Το απαρτχάιντ ήταν μια πολιτική των Λευκών που καθόριζε και επέβαλλε τη διάκριση των ανθρώπινων ομάδων μέσα σε ένα κράτος βάσει φυλετικών κριτηρίων σε καθορισμένες γεωγραφικές περιοχές.
Ως επίσημη κρατική πολιτική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Νότιο Αφρική από το Εθνικό Κόμμα το 1948 και καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου 1991.[1] Ο όρος απαρτχάιντ χρησιμοποιείται πλέον για να υποδηλώσει κάθε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.
ΔΕν χρειαζονται σχολια ...ολα σε λιγες σκηνες /
#Israel_is_an_apartheid_state
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10155616170827533&id=741127532




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αλήθεια είναι με την πλευρά του καταπιεσμένου.
Malcolm X




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει κάτι μαγικό στην αντίσταση και τον αγώνα. Όσοι αντιστέκονται υπερβαίνουν τον χρόνο και τον τόπο και βρίσκουν νόημα και σθένος μέσα από αυτό που είναι το φυσικό και που μας οδηγεί όλους - να είμαστε ελεύθεροι να καθορίζουμε το ρόλο της ζωής μας.
"Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι πόλεμοι εθνικής απελευθέρωσης έχουν εγκριθεί ρητά με την υιοθέτηση του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου Ι στις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949 (pdf) ως ουσιαστικό δικαίωμα για την προστασία όλων των κατεχόμενων λαών".
Στην Παλαιστίνη δεν υπάρχει τέτοια ελευθερία.
Στην Παλαιστίνη, το διεθνές δίκαιο (αλλα οχι το κρατος του Ισραηλ)αναγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την ανεξαρτησία των κατεχομένων. Στην Παλαιστίνη, αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα, αν είναι απαραίτητο
https://omniatv.com/blog/6242-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάτμος: Πλάκωσαν στα χαστούκια ελεγκτή της ΑΑΔΕ!
εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στην Πάτμο.
Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετέβαινε σε κατάστημα για την πραγματοποίηση ελέγχου. Ένας άνδρας αντιλήφθηκε την παρουσία τους και με επιθετική διάθεση ρωτά ένα από τα μέλη του κλιμακίου: «Είσαι ελεγκτής;». Εκείνος «τόλμησε» να απαντήσει καταφατικά και αυτό που ακολούθησε είναι πρωτόγνωρο: Ο άνδρας έπιασε τον ελεγκτή, τον ακινητοποίησε στη μέση του δρόμου και μπροστά στα μάτια έκπληκτων περαστικών, άρχισε να τον γρονθοκοπεί με μανία, προκαλώντας του σοβαρότατα τραύματα!
Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο παρέμειναν απλοί θεατές στο  θέαμα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους. Τα υπόλοιπα δύο μέλη του κλιμακίου τους ζήτησαν να παρέμβουν κι εκείνοι τους απάντησαν, πως δεν είναι αρμόδιοι επί του θέματος! Αντίθετα είπαν απλώς πως αρμόδια είναι η λιμενική Αρχή.
Οι ελεγκτές συνομίλησαν με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή για να τον ενημερώσουν για το συμβάν. Ο κ. Πιτσιλής τηλεφώνησε στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Μετά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνομίλησε με στελέχη της τοπικής λιμενικής αρχής προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Ο ανθρωπος της Πάτμου εθεάθη να πίνει ήρεμος τον καφέ του μετά το βίαιο περιστατικό και τελικά συνελήφθη.
Καλή αρχή !!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κατοχικές δυνάμεις τις τελευταίες ήμερες έχουν στείλει στην πόλη του Ρεθύμνου το εκτελεστικό απόσμαμα .
Προσπάθησαν να αφαιρέσουν τον αγώνα μιας ζωής από συμπολίτες μας .
Στον ένα συμπολίτη μας ήθελαν να του πάρουν το μαγαζί στον άλλον να του αφαιρέσουν τα μηχανήματα επεξεργασίας .
Η κατοχική περίοδο που περνάει η πατρίδα μας δυστυχώς μεταξύ των πολλών άλλων έχει φέρει σε δυσκολία εξυπηρέτησης των δανείων τους δύο αυτούς συμπολίτες μας.
Γνωστοί στην πόλη Ρεθύμνου εδώ και δεκαετίες για την άψογη παρουσία τους τόσο επαγγελματικά αλλά και σαν άτομα σαν πολίτες .
Καλοί οικογενειάρχες καλοί πολίτες ποτέ δεν αδίκησαν κανέναν ποτέ δεν ήταν κακοπληρωτές στο προσωπικό τους στις υποχρεώσεις τους γενικά.
Βοήθησαν στην τοπική κοινωνία έδωσαν πνοή με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα όπως έχουν δώσει εδώ και χρόνια δουλειά σε πολύ κόσμο ΠΟΛΛΟΙ άλλοι επιχειρηματίες .
Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια τους είχε σαν υπόδειγμα τους επαινούσε και ήταν χαρούμενη που υπήρχαν όλοι αυτοί και μείωναν την ανεργία έφερναν έσοδα στο κράτος.
Δυστυχώς τώρα η πολιτεία έχει γυρίσει την πλατη σε αυτούς τους ανθρώπους και τους έχει παραδώσει στην πυρά του κατακτητή .
Δεν έκανε τίποτα να εμποδίσει τον κατακτητή να μην έρχεται να τους εκτελέσει.
Ευτυχώς δεν είναι όλοι παραδομενοι και συνεργάτες των κατακτητών .
Πολίτες του Ρεθύμνου μαζί με τον σύλλογο αλληλοβοηθείας ΣΑΟΡ ήταν παρόντες απέτρεψαν την εκτέλεση των συμπολιτών μας .Εισαστε ΗΡΩΕΣ και ΗΡΩΙΔΕΣ
Ο αγωνας απεναντι στον κατακτητη ο κοινωνικος σας αγωνας αθλος.
Εκτος την περιουσία που θα εχαναν οι συμπολίτες απ τους κατακτητες
θα έμεναν εκτελεσμένοι Άνεργοι πολλοί. Θα εχαναν την δουλειά τους αρκετοί συμπολίτες μας.
Ρεθυμνιώτες Ρεθυμνιώτισσες η παρουσία σας στον αγώνα αυτό ήταν καθοριστική για ό λες αυτές τις οικογένειες που σήμερα θα ήταν στην ανεργία και στα συσσίτια .
Δεν θα αφήσουμε να κλείνουν τα μαγαζιά τα σπίτια κανενός .
Δεν θα αφήσουμε να μείνουν άνεργοι άστεγοι συμπολιτες μας .
Στον αγώνα αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μπροστά γιατί σήμερα είμαι εγώ αύριο εσύ θα μας πανε ολους στο σφαγειο.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΜ
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
ΑΛΛΟΣ ΔΕΞιΟΣ,
ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,
ΑΛΛΟΣ ΚΕΝΤΡΩΟΣ.
ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ
ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ,
ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.
ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μονο σεβασμος για τους τ/κυπριους που αντιστεκονται οπως μπορουν στην κατοχη και αγωνιζονται για επανενωση της πατριδας τους για την ειρηνη καιτην φιλια με τους ελληνκυριους συμπατριωτες τους εχοντας τον στρατο του ερντογαν και τους γκριζους λυκους πανω απο τα κεφαλια τους.

«Ο πόνος δεν γιορτάζεται» φώναξαν Τ/κ σε εκδήλωση για την 20η Ιουλίου
21.07.2017
«Οι κοινότητες που ζουν στο νησί υπέφεραν πολύ σε αυτά τα σκοτεινά χρόνια, αλλά αργότερα κανένας δεν παραδέχτηκε αυτά τα εγκλήματα»
Οι ακτιβιστές της τουρκοκυπριακής πλατφόρμας «Dayanışma» («Αλληλεγγύη»), εμφανίστηκαν χθες βράδυ σε τελετή που διοργάνωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 με πανό που έγραφε «Ο πόνος δεν έχει γιορτάζεται, αναμέτρηση με το παρελθόν».
Οι ακτιβιστές εμφανίστηκαν την ώρα που ο κ. Ακιντζί δεχόταν συγχαρητήρια. Ανέφεραν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της δημοκρατικής διαμαρτυρίας και εξέφρασαν την επιθυμία να διαβάσουν ανακοίνωση Τύπου, ωστόσο δυνάμεις ασφαλείας τους απομάκρυναν με το ζόρι από τον χώρο.
Η ανακοίνωση της πλατφόρμας
«Ο πόνος δεν γιορτάζεται!
Κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, στο όνομα της "Γιορτής της Ειρήνης και της Ελευθερίας", μας περιτριγυρίζουν με αφίσες, με τανκ, με σημαίες και με ένα σωρό σοβινιστικά συνθήματα και ομιλίες.
Στις 20 Ιουλίου 1974, όταν γίνονταν τα πρώτα βήματα της μόνιμης διχοτόμησης, όπως και πριν έτσι και μετά, με εγκλήματα πολέμου οι άνθρωποι που ζούσαν στο νησί έγιναν πρόσφυγες, δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν και οι δυο κοινότητες απομακρύνθηκαν η μια από την άλλη. Οι αγνοούμενοι συμπατριώτες μας αναζητούνται ακόμη.
Οι κοινότητες που ζουν στο νησί υπέφεραν πολύ σε αυτά τα σκοτεινά χρόνια, αλλά αργότερα κανένας δεν παραδέχτηκε αυτά τα εγκλήματα, ούτε έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες τιμωρίας και αποκατάστασης τους.
Επικράτησε μια αδιαφορία για τον πόνο και τα βιώματα των ανθρώπων. Όχι μόνο δεν έγινε ποτέ μια αναμέτρηση με το παρελθόν, αλλά οι δυο πλευρές επιδόθηκαν στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών, με αποτέλεσμα ο εθνικισμός να επικρατήσει παντού στο νησί.
Και αυτοί που μας επέβαλαν την 20η Ιούλιου ως "Γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας" είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού. Αυτή η μέρα που αποτελεί ημέρα πόνου και θλίψης για τους Ελληνοκύπριους, με τους οποίους μοιραζόμαστε αυτό το νησί, μας την παρουσιάζουν σαν μέρα γιορτής.
Ο ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ!
Η οικοδόμηση της ειρήνης θα ξεκινήσει την μέρα που θα κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και θα δείξουμε σεβασμό στον πόνο ο ένας του άλλου, και όχι σε τραπέζια συνομιλιών με μπαγιάτικες μεθόδους και σε κλειστά δωμάτια».
Η συγγνώμη μιας Τουρκοκύπριας
Η Τουρκοκύπρια Φατμά Τουνά αναρτά άρθρο το οποίο αναφέρεται στην είδηση στα τουρκικά γράφοντας στα ελληνικά:
"Αγαπητοί Ε/κ φίλοι και συνοδοιπόροι, θλίβομαι βαθιά για όλο τον πόνο που ζήσατε το 1974 και για τους αγαπημένους σας που χάσατε ή που αγνοούνται. Το ίδιο θλίβομαι και για το ότι σας θυμίζουμε αυτό τον πόνο ξανά και ξανά με τους "εορασμούς" αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης που ονομάζουν "ειρήνη".




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλόκο Ε.Ε. σε εργοδότες που ελέγχουν το προφίλ εργαζομένων στο Facebook
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, 04:49
Νέα οδηγία, που προωθούν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., απαγορεύει στους εργοδότες να αναζητούν πληροφορίες για τους υποψήφιους εργαζομένους, μέσω των προσωπικών λογαριασμών των τελευταίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, οι εργοδότες που ελέγχουν το προφίλ ενός υποψήφιου εργαζομένου στο Facebook ή στο Twitter, πριν λάβουν κάποια τελική απόφαση για την πρόσληψή του, ενδέχεται να παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
Για να περιοριστεί αυτός ο τρόπος επιλογής υποψήφιων εργαζομένων, η Ε.Ε. αποφάσισε να προχωρήσει στην ενίσχυση του πλαισίου προστασίας δεδομένων.
Σύμφωνα με σχετική οδηγία που εκδόθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι εργοδότες εφ’ εξής πρέπει να έχουν αυστηρά έννομο συμφέρον προτού ελέγξουν τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτουν οι εργαζόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, οι αρμόδιες Αρχές επισήμαναν ότι τα δεδομένα που προκύπτουν από μια έρευνα θα πρέπει να έχουν σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμπεριφορά του υποψηφίου στην εργασία του.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η διαδικτυακή εταιρεία εύρεσης εργασίας και προσλήψεων CarrerBuilder, στην οποία συμμετείχαν 2.000 εργοδότες, περίπου το 60% εξ αυτών εξετάζει εξονυχιστικά τους προσωπικούς λογαριασμούς των υποψήφιων εργαζόμενων για την εξεύρεση πληροφοριών, πριν προχωρήσει σε προσλήψεις.
Επίσης, οι εργοδότες δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τα αιτήματα φιλίας τους. Η ομάδα εργασίας που επιμελήθηκε τη συγγραφή της εν λόγω οδηγίας ενδέχεται να πάρει μέρος στη δημιουργία ενός νέου και αυστηρότερου ευρωπαϊκού νόμου, γνωστού ως Ρύθμιση Προστασίας Γενικών Δεδομένων (GDPR), που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάιο του 2018.
Η νέα νομοθεσία θα απαιτεί από τις εταιρείες να ορίζουν ένα πρόσωπο υπεύθυνο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτός θα ελέγχει αν η εταιρεία συμμορφώνεται με τον νόμο, επιβάλλοντας ακόμα και πρόστιμα που αντιπροσωπεύουν το 4% του παγκόσμιου τζίρου της ή 20 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η συγκεκριμένη οδηγία αφορά «όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει σχέση εργασίας», κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία προστατεύει ακόμη και εργαζόμενους που δεν έχουν επίσημη σύμβαση εργασίας, δηλαδή δεν έχουν προσληφθεί σε μόνιμη βάση.
Επιπλέον, η ευρωπαϊκή οδηγία επεκτείνει το πλαίσιο των προσωπικών δεδομένων και σε άλλους τομείς απασχόλησης. Η ομάδα εργασίας στοχοποίησε και τα λογισμικά που χρησιμοποιούν εταιρείες για να ελέγχουν τις κινήσεις των υπαλλήλων ή τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες όταν εργάζονται στο σπίτι. Επίσης, οι κανονισμοί απαγορεύουν στους εργοδότες να μοιράζονται με πελάτες πληροφορίες ήσσονος σημασίας που αφορούν τους υπαλλήλους τους.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, 06:55
Δύο Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο χθες Σάββατο σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Ιερουσαλήμ, μία ημέρα μετά τα αιματηρά βίαια επεισόδια που πυροδότησαν τα νέα μέτρα ασφαλείας που επέβαλαν οι αρχές του Ισραήλ στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών.
Η αναζωπύρωση της βίας θα είναι το θέμα της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε κατεπειγόντως κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου.
Επί μία εβδομάδα οι συγκρούσεις είναι καθημερινές ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και παλαιστίνιους διαδηλωτές που καταγγέλλουν την εγκατάσταση από το Ισραήλ ανιχνευτών μετάλλων στην είσοδο του τρίτου σημαντικότερου ιερού τόπου του ισλάμ, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Όμως ως την Παρασκευή, δεν είχαν αναφερθεί θάνατοι, παρά μόνο τραυματισμοί.
Χθες Σάββατο ένας 17χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε λίγες ώρες αφού τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην αλ Αζαρία, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Σε μικρή απόσταση από εκεί, στην Αμπού Ντις, ένας άλλος έφηβος Παλαιστίνιος, 18 ετών, πέθανε όταν ένα κοκτέιλ μολότοφ, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που ήθελε να πετάξει στους ισραηλινούς στρατιώτες, έσκασε στα χέρια του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Την προηγουμένη, τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη, ενώ τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο μέσα στο σπίτι τους, σε έναν οικισμό εποίκων κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ — η προσάρτηση της οποίας από το Ισραήλ δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ από την διεθνή κοινότητα —η Παλιά Πόλη τέθηκε χθες υπό αστυνομικό κλοιό.
Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Πύλη των Λεόντων, κοντά στην Πλατεία των Τεμενών.
Πολλές δεκάδες Παλαιστίνιων με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων επιβολής της τάξης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και κοντινά παλαιστινιακά χωριά, δήλωσε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Στο σημείο ελέγχου στην Καλάντια, ανάμεσα στη Ραμάλα και στην Ιερουσαλήμ, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους και ισραηλινούς αστυνομικούς, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




23 Ιουλίου 2017
¨Οι παρανησυχούντες (για) την Αβάνα”

“Οι εξελίξεις στην οικονομία στην Κούβα δημιουργούν εύλογα προβληματισμό, καθώς ενισχύουν την παρουσία του κεφαλαίου και αδυνατίζουν τη σοσιαλιστική ιδιοκτησία, τις σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής. Γνωστή  είναι η αρνητική εμπειρία των «μεταρρυθμίσεων» που είχαν εφαρμοστεί τις δεκαετίες του 1960 και 1970 στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες και το πως αυτές συνέβαλαν στις αντεπαναστατικές ανατροπές της δεκαετίας του 1990, όπως και της ισχυροποίησης των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στην Κίνα, που δημιούργησε τεράστιες κοινωνικές ανισότητες.”,  αναφέρει η προτελευταία παράγραφος ανυπόγραφου κειμένου του Ριζοσπάστη με τον κατά τα άλλα αθώο τίτλο “Κούβα – Εθνοσυνέλευση: Έλεγχος και απολογισμός του πρώτου εξαμήνου”. Υπό αυτή την έννοια, ήταν συνεπέστερος - ως προς το περιεχόμενο - ο τίτλος που χρησιμοποίησαν ορισμένα μπλογκ και σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα (Οι εξελίξεις στην οικονομία στην Κούβα δημιουργούν εύλογα προβληματισμό) αναπαράγοντας το άρθρο του “Ρ”.
Το εν λόγω εμβόλιμο σχόλιο λοιπόν, σε μόλις 75 λέξεις, επαναλαμβάνει την γνωστή θέση για τον κίνδυνο του επερχόμενου καπιταλισμού στην Κούβα (θέση που υιοθέτησε και το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ), μας περνάει από τις δεκαετίες του 60-70 στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, μας φτάνει στην πτώση του τη δεκαετία του 90 και καταλήγει στην Κίνα του σήμερα. Πρόκειται για το πιο γρήγορο διεθνές πολιτικό "100αρι" που δεν εξυπηρετεί βέβαια καμιά ανάγκη ανάλυσης ή απόδειξης, αλλά αποκλειστικά την ανάγκη της παρεμπιπτόντως ζύμωσης.
Η αλήθεια είναι ότι γύρω από αυτά τα ζητήματα διεξάγεται μεγάλη συζήτηση εδώ και δεκαετίες. Κανείς εδώ όμως δεν ασχολήθηκε με τις κουβανικές θέσεις σε αυτήν,π.χ την δεκαετία του 60 -70, που αναφέρει το άρθρο. Αντίθετα, η Κούβα μπήκε ορμητικά στη συζήτηση της ευρωπαϊκής αριστεράς όχι όταν πάρθηκαν στην Κούβα τα πρώτα μέτρα τέτοιου χαρακτήρα, την δεκαετία του 90 στην "Ειδική Περίοδο", αλλά όταν η κρίση επικαιροποίησε τα δικά της αδιέξοδα, ανεπάρκειες, αποτυχίες και ήττες.
Τότε επιλέχτηκε το οχυρό της ιδεολογίας και η αναζήτηση των αιτιών της εσωτερικής κατάρρευσης εστιάστηκε αποκλειστικά στα προβλήματα των άλλων, εν προκειμένω στην πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και στην συνέχεια στην επικείμενη πτώση των χωρών που επέζησαν. Κάτι σαν τη γνωστή διαφήμιση "παστίλιες για τον πόνο του άλλου".
Παρ' όλα αυτά, η συζήτηση και η ανησυχία ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν, αντίθετα, η καταστολή της, όπως έχει δείξει η πλούσια εμπειρία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (ΔΚΚ) υπήρξε πηγή πολλών δεινών, αν όχι όλων. Εξ άλλου, αυτή διεξάγεται τα τελευταία χρόνια - έστω με τη μορφή “διαρροών” και “ανησυχίας”, όσο αφορά την Κούβα - και από την ηγεσία του ΚΚΕ. Σε αυτή την συζήτηση λοιπόν έχουν γραφτεί πολλά, έχουν ειπωθεί πολύ περισσότερα, έχουν υπονοηθεί ακόμα πιο πολλά και κάποιοι έχουν πάρει καθαρή θέση.
Όμως, ας μη γελιόμαστε. Η κριτική δεν αφορά το ένα ή το άλλο οικονομικό μέτρο. Εξ άλλου, μέσα στην ίδια την Κούβα, απολύτως λογικά, αυτά συζητιόνται πολύ περισσότερο και πιο ουσιαστικά. Αντίθετα, η πραγματική θέση που τεχνηέντως ζυμώνεται μέσω της “εύλογης ανησυχίας” είναι ότι η κουβανική ηγεσία, έχει κυλίσει στον οπορτουνισμό, έχει συμβιβαστεί με τον ιμπεριαλισμό και διολισθαίνει σε μια σταδιακή κινεζοποίηση της Κούβας, τόσο στην οικονομία, όσο και στην ιδεολογία.
Αυτό όμως δεν έχει τα κότσια να το διατυπώσει καθαρά κανένας από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ , όπως βλέπουμε να κάνει όσοι στοιχειωδώς παρακολουθούμε το ΔΚΚ, σε πολλές άλλες περιπτώσεις ΚΚ άλλων χωρών. Τους λόγους γι αυτό μπορούμε να τους φανταστούμε. Τόσο η κουβανική, όσο και η ελληνική ηγεσία έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, το οποίο προσθέτει το ειδικό του βάρος στην όποια θέση διατυπώνεται.
Ας μείνουμε όμως εδώ, γιατί και αυτή η συζήτηση έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η θέση που διατυπώνεται για την Κούβα δεν είναι απλά λάθος εκτίμηση, συνδέεται διαλεκτικά με το σύνολο της στρατηγικής και της τακτικής, την θέση για τον ιμπεριαλισμό, την κρίση, την πολιτική τακτική κ.α.
Όσο αφορά το μέλλον του σοσιαλισμού στην Κούβα, τα επιχειρήματα έχουν χιλιοειπωθεί εκατέρωθεν και είναι σίγουρο ότι θα ξαναειπωθούν. Εδώ θα αρκεστούμε σε κάτι που είπε κάποιος σε μια αντίστοιχη συζήτηση - και είχε δίκιο - ότι “με 75% του προϋπολογισμού σε παιδεία, υγεία και κοινωνικές δαπάνες, καπιταλισμός δεν χτίζεται πουθενά”.
http://cubaniagriega.blogspot.gr/2017/07/blog-post_23.html?spref=fb





-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η λιμοκτονία ως γενοκτονία -δεν είναι αδίκημα-
22.07.2017, 15:48
Συντάκτης:
Περικλής Κοροβέσης στην Εφημεριδα των Συντακτων
Το 1947, σε μία από τις δίκες της Νυρεμβέργης, κατατέθηκε ένα επίσημο έγγραφο του Γ’ Ράιχ που αφορούσε τη λύση του επισιτισμού των χιτλερικών στρατευμάτων. Το σχέδιο ήταν απλό. Ολη η παραγωγή της Ουκρανίας και της Ν. Ρωσίας θα πήγαινε στους ναζί σύμφωνα με την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα».
Το μόνο πρόβλημα ήταν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, αυτά τα «άχρηστα στόματα», που έτρωγαν την παραγωγή. Παράσιτα, δηλαδή. Και εδώ βρέθηκε η «οριστική λύση».
Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι έπρεπε να πεθάνουν από πείνα. Το σχέδιο δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί, γιατί ο πόλεμος πήρε άλλη τροπή από αυτήν που περίμεναν οι ναζί. Αλλά αυτό το όπλο της μαζικής καταστροφής, η λιμοκτονία, ανέξοδη και αποτελεσματική, είχε ήδη εφαρμοστεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ρώσων αιχμαλώτων που τους εξολόθρευαν μαζικά με αυτήν τη μέθοδο.
Τα θύματα έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα θύματα της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Και όποιος προσπαθούσε να φύγει από την πόλη-μαρτύριο τον εκτελούσαν επί τόπου.
Η πείνα ήταν ο εσωτερικός πολιορκητής της πόλης και οι ναζί πίστευαν πως ήταν ο καλύτερός τους σύμμαχος. Αλλά για άλλη μια φορά έπεσαν έξω.
Οι ναζί είχαν μελετήσει καλά τη λιμοκτονία σαν όπλο μαζικής καταστροφής. Οι ναζί είχαν δικαίωμα να καταναλώνουν υδατάνθρακες 100%. Για τους Ελληνες ήταν 38%, για δε τους Εβραίους μόλις 27%.
Από τα 3 εκατομμύρια του Αουσβιτς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο στρατόπεδο εξόντωσης, οι 500.000 πέθαναν από πείνα. Ο λόγος που ανάγκασε τους ναζί να χρησιμοποιήσουν τους δαπανηρούς θαλάμους αερίων ήταν γιατί είχαν άμεσα αποτελέσματα, ενώ η θανατική ποινή διά της λιμοκτονίας έχει χρόνο αναμονής.
Ενας από τους υπουργούς του Γ’ Ράιχ, υπεύθυνος για τη «Γεωργία και Διατροφή» και από τους σκληρούς θεωρητικούς τού «Γη και Αίμα» (θεωρία και της Χ.Α.) και υπεύθυνος για τις λιμοκτονίες, ο Βάλτερ Νταρέ, καταδικάστηκε για ληστείες και λεηλασίες, αλλά όχι για λιμοκτονία. Πήρε εφτά χρονάκια -τα μισά από όσα πήραν η Ηριάννα και ο Περικλής- και σε δύο χρόνια βγήκε από τη φυλακή και συνέχισε την καριέρα του.
Αλλά δεν είναι ο μόνος που τη σκαπούλαρε. Ο στρατηγός Φον Λιμπ, ένας από τους υπεύθυνους της πολιορκίας του Λένινγκραντ που οδήγησε στον μαρτυρικό θάνατο αμάχους, αθωώθηκε γιατί εκτελούσε διαταγές του σχεδίου «Μπαρμπαρόσα». Οι σύμμαχοι δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να καταδικάσουν τους λιμοκτόνους ισχυριζόμενοι πως εδώ υπάρχει ένα κενό στο Διεθνές Δίκαιο.
Οντως η λιμοκτονία (εκ του λιμός και κτείνω που σημαίνει φονεύω διά λιμού, πείνα δηλαδή) δεν θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και είναι απλό. Ολοι οι πόλεμοι, ακόμα και αυτοί των συμμάχων έχουν στη φαρέτρα τους τον λιμό.
Π.χ. μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου οι Βρετανοί απέκλεισαν τη Γερμανία από κάθε ανεφοδιασμό για οχτώ μήνες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 750.000 αμάχων. Ηταν μια κίνηση πίεσης για την υπογραφή της εξευτελιστικής για τους Γερμανούς Συνθήκης των Βερσαλλιών, που κυοφόρησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Οι ισχυροί της Γης κάτι θα έπρεπε να είχαν μάθει από το παρελθόν. Ομως η παγκόσμια ελίτ δεν κινείται με τη λογική, αλλά με τα συμφέροντά της και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, φέτος αναμένονται τέσσερις με πέντε λιμοκτονίες ταυτόχρονα.
Ο Νίγηρας, η Σομαλία, το Ν. Σουδάν και η Υεμένη. Η βασική αιτία είναι ο πόλεμος που έχει καταστρέψει καλλιέργειες, αποθήκες τροφίμων, αγορές και υποδομές. Στη Νιγηρία, που δραστηριοποιείται η Μπόκο Χαράμ, αδερφή οργάνωση του ISIS που συναγωνίζονται σε φρικαλεότητες, η λιμοκτονία είναι ένα βασικό της όπλο. Οπου ο στρατός ανακατέλαβε μικρές πόλεις, οι νεκροί από την πείνα ήταν πολλές χιλιάδες.
Στην Υεμένη εφτά εκατομμύρια άνθρωποι είναι στα πρόθυρα της λιμοκτονίας. Η στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέστρεψε τα πάντα. Το 2011 η Σομαλία κηρύχθηκε επισήμως από τον ΟΗΕ σε κατάσταση λιμοκτονίας.
Αλλά οι ΗΠΑ, με τον «Πατριωτικό Νόμο» του 2001, απαγόρευσε κάθε ανθρωπιστική βοήθεια, με το πρόσχημα πως ενισχύονται οι τρομοκράτες. Κάθε ανθρωπιστική βοήθεια ποινικοποιείται. Ακόμα και ο Ερυθρός Σταυρός μπορεί να βρεθεί υπόδικος στις ΗΠΑ ως συνεργάτης των τρομοκρατών.
Αφήσαμε τελευταία την Παλαιστίνη. Το 70% του πληθυσμού της Γάζας (1,3 εκατομμύρια) ζει από ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό. Η ανεργία φτάνει στο 42% και είναι αδύνατον να βρεθεί δουλειά. Ανάμεσα στους νέους το ποσοστό φτάνει στο 60%.
Ζητιανιά, πορνεία έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτοκτονίες με κάθε τρόπο. Το κράτος του Ισραήλ έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε ένα στρατόπεδο εξόντωσης. Οσοι είναι κάτω από τριάντα χρονών, απαγορεύεται να βγουν από τη χώρα.
Οι ναζί ανέλπιστα βρήκαν καλούς μιμητές. Και επιπλέον ΗΠΑ και Ε.Ε. εγκρίνουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν ξεπουλήσουν όλον τον δημόσιο πλούτο σου..
Όταν σου πάρουν την εκμετάλλευση του Ορυκτού σου πλούτου..
Όταν σου πάρουν τα νησιά σου..
Τι θα σου έχει απομείνει ρε φοβισμένε κακομοίρη, για να τους ξεχρεώσεις ένα χρέος που ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΣ;
Τι κόσμο αφήνεις στα παιδιά σου ρε φοβισμένε ανθρωπάκο;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι περιπτώσεις της Ηριάννας και του Κουφοντίνα
[του Θανάση Σκαμνάκη στο Πριν]
Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή αποτελεί μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση για τη Δικαιοσύνη στις μέρες μας. (Η περίπτωση Θεοφίλου, που κρίθηκε αθώος, είναι απλώς η ευχάριστη παρεκτροπή-εξαίρεση αυτού του κανόνα και η επιβεβαίωση πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.) Η αγόρευση του εισαγγελέα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών πρέπει να κρατηθεί στη σκέψη και τη μνήμη μας. Σηματοδοτεί την είσοδό μας σε σκοτεινές εποχές και την προσπάθεια διάλυσης του νομικού πολιτισμού όπως τον κατακτήσαμε και τον γνωρίσαμε μετά τα στρατοδικεία της χούντας: αν δεν υπάρχει κίνδυνος ανήκεστης βλάβης, δεν υπάρχει λόγος να αφεθείς ελεύθερος μέχρι τη δίκη σου, ακόμα κι αν δεν κρίνεσαι ύποπτος φυγής. Το επόμενο βήμα είναι η φυλάκιση χωρίς δίκη, με μόνη την υποψία τέλεσης κάποιου αδικήματος. Και μιλάμε πάντα για την πολιτική δράση. Καθότι τα λοιπά, Noor 1, εγκληματικές συμμορίες κλπ. αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα επιείκεια και τη αναλογούσα «ψυχραιμία». Η περίπτωση της Ηριάννας είναι εκκωφαντική, οπότε δίνεται και η ευκαιρία στους κυβερνητικούς παράγοντες να εξασκήσουν τα αριστερά τους αντανακλαστικά.
Υπάρχει όμως και η άλλη, εξ ίσου ανατριχιαστική, περίπτωση, του Δημ. Κουφοντίνα, για την οποία οι ευαίσθητες ψυχές της αριστεράς της κυβέρνησης δεν λένε λέξη. Σε έναν άνθρωπο που εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης, οι δικαστές αρνούνται να δώσουν ολιγοήμερη άδεια, αν και τη δικαιούται, στην αρχή γιατί δεν κάνει δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης, και τώρα γιατί «ουδόλως έχει διαφοροποιηθεί το συνειδησιακό του υπόβαθρο» και «ευθυγραμμίζεται με στρεβλές ιδεολογίες». Αν δεν μετανοήσει, αν δεν αποδειχθεί (ποιο ιατρο-πολιτικο-δικαστικό επιτελείο θα το διαγνώσει; Καλωσορίσατε στην Ιερά Εξέταση του 21ου αιώνα!) ότι έχει «διαφοροποιηθεί το στρεβλό συνειδησιακό και ιδεολογικό του υπόβαθρο», άδεια δεν πρόκειται να πάρει.
Οι δύο αποφάσεις μπορούν να συνθέσουν την εικόνα της νέας εποχής του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Οι κρατούντες δεν νοιώθουν αρκετά ασφαλείς και θέλουν να αποστείλουν προληπτικά μήνυμα, καμιά ανοχή και δικαιοσύνη για όσους αμφισβητούν την κυριαρχία τους.
Στη Νότια Αφρική την εποχή του απαρτχάιντ και της εξέγερσης των μαύρων, ένας από τους ιερείς που τάχθηκαν με το λαό, είχε πει πως η Δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι, δαγκώνει όσους είναι ξυπόλητοι. Προσοχή, τα φίδια γίνονται επικίνδυνα όταν νοιώθουν στριμωγμένα (ακόμα κι όταν εκείνοι που προορίζονται να τα στριμώξουν εξαντλούνται σε ρητορείες)!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύσκολο ζήτημα μα σίγουρα πρέπει να το δούμε πέρα απο τις τερατολογίες του συστήματος

Πολ Ποτ. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ αυτή που μας σερβίρουν τα φερέφωνα του συστήματος

Το ζήτημα της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος έχει πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες. Η κύρια δυσκολία στην αναζήτηση της πραγματικότητας, έχει να κάνει με την ήττα του κινήματος, με την επικράτηση ακόμη και στις γραμμές του απόψεων που τελικά στόχος τους δεν είναι να δουν τα πραγματικά γεγονότα, δεν αναζητούν τι και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά, τι εκφράζουν οι απόψεις και οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν όπου επικράτησε το κίνημα, ποιο είναι το ταξικό τους υπόβαθρο και ποιοι οι στόχοι τους ως προς το προχώρημα της επανάστασης, ώστε με σοβαρή κριτική ματιά και με ταξική θεώρηση της ιστορίας να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα για το σήμερα και το μέλλον. Αυτό που έχει επικρατήσει, σε ότι έχει απομείνει να λέγεται κομμουνιστικό κίνημα και αριστερά,  είναι κατά κύριο λόγο η αταξική θεώρηση της ιστορίας με στόχο την απολογία στο σύστημα. Για να φτάσουμε σε αρκετές περιπτώσεις "αριστερών" και "κομμουνιστών" να γίνονται πιο αντικομμουνιστές και από τον αντίπαλο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα βεβαίως είναι η περίπτωση του Στάλιν και της περιόδου όπου ηγούνταν της προσπάθειας στη Σοβιετική Ένωση. Κανένας άλλος ηγέτης, καμιά άλλη περίοδος της ύπαρξης της ΕΣΣΔ δεν έχει απασχολήσει τόσο πολύ και τόσο αρνητικά. Έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο να δυσκολευόμαστε να ξεχωρίζουμε την αστική προπαγάνδα από την "αριστερή" κριτική, έχουμε φτάσει στο σημείο το όνομα του Στάλιν να αποτελεί μεγαλύτερο φόβητρο ακόμη και από αυτό του Χίτλερ. Και για αριστερούς!
Μια άλλη τέτοια περίπτωση όπου η επικράτηση της αστικής προπαγάνδας είναι πλήρης και η διερεύνησή της συναντά πολλές δυσκολίες είναι αυτή της Καμπότζης και του Πολ Ποτ. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε ιδιαίτερα και η ΕΣΣΔ, όπως και τα κόμματα που στοιχήθηκαν με αυτή, των ρεβιζιονιστών. Για να μη γράφουμε πολλά προχωράμε στην αναδημοσίευση από το blog Η ιστορία διδάσκει και εμπνέει ένα παλαιότερο άρθρο της Προλεταριακής Σημαίας (φυλ. 360, στις 30/5/1998) για τη Καμπότζη. Γιατί πράγματι η ιστορία δεν είναι αυτή που μας σερβίρουν τα φερέφωνα του συστήματος αλλά δεν είναι και αυτή που μας σερβίρουν όσοι πλέον την έχουν καταπιεί αμάσητη από τα "αριστερά" και ..."κομμουνιστικά"!

Ο τίτλος του άρθρου είναι αυτός της ανάρτησης:
Τα τελευταία χρόνια, κατά τακτά διαστήματα η αντιδραστική προπαγάνδα (και όχι μόνο) αναφέρεται στα «εγκλήματα» του Πολ Ποτ και των Κόκκινων Χμερ στην Καμπότζη. Με τον πρόσφατο θάνατο του Πολ Ποτ αναζωπυρώθηκε η σχετική προπαγάνδα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (όχι τυχαία) την προσωποποίηση της ευθύνης, την απόδοσή της εξ ολοκλήρου σχεδόν στον Πολ Ποτ και μόνο. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η ευκολία με την οποία διάφοροι «αριστεροί» όχι μόνο καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρει η αντιδραστική προπαγάνδα, αλλά και το αναπαράγουν προσδίδοντάς του και «αριστερή» επικύρωση.
Προς τι όλη αυτή η πρεμούρα; Πρόκειται άραγε για απαίτηση της Ιστορίας; Για την αναγκαιότητα να φωτιστούν κάποιες πτυχές της και να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες; Όχι, καθόλου. Πρόκειται για ζήτημα «σημερινό», που εντάσσεται στις ανάγκες και τους στόχους της αντιδραστικής προπαγάνδας.
Όσο μας αφορά, είμαστε όχι απλώς δύσπιστοι, άλλο αρνητικοί σε ό,τι σερβίρει η αντίδραση.
Τα παραδείγματα είναι άπειρα, κι αν θέλουν ας διδαχτούν κάποιοι από τα σχετικά πρόσφατα γεγονότα της Ρουμανίας. (Πώς πλασαρίστηκαν, πώς τα κατάπιαν κάποιοι και τι αποκαλύφτηκε ένα χρόνο αργότερα). Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουμε ότι ένας βασικός άξονας σήμερα της αντιδραστικής προπαγάνδας κινείται στην κατεύθυνση να καταδείξει πως η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος δεν είναι παρά μια ιστορία «εγκλημάτων». Πρόσφατη είναι η επιχείρηση της «Μαύρης Βίβλου των εγκλημάτων του κομμουνισμού», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρείται η εξομοίωση του κομμουνισμού με το ναζισμό. Χρηματοδότης της εκστρατείας τα ταμεία του συστήματος και διεκπεραιωτές (με το αζημίωτο βέβαια) διάφοροι «επιφανείς» και πρώην «αριστεροί». Πρόκειται για δοκιμασμένες μέθοδες του συστήματος που ούτε πρώτη φορά τις βλέπουμε (ας ανατρέξουν λ.χ. κάποιοι σε περιγραφές των «εγκλημάτων» των κομμουνάρων απ’ τα αστικά φύλλα της εποχής) ούτε βέβαια τελευταία. Όσο θα αναπτύσσεται η πάλη των λαών τόσο περισσότερο θα αναπαράγεται η αντίστοιχη προπαγάνδα, αλλά και τόσο περισσότερο θα ξεφτίζει στα μάτια των εργαζομένων σαν πολυμεταχειρισμένο εμπόρευμα που πλασάρεται από εκείνους που θέλουν να φράξουν το δρόμο της διεκδίκησης αυτών που τους ανήκουν και ακριβώς με αυτό το στόχο.
Όπως αναφέραμε, λοιπόν, είμαστε δύσπιστοι και αρνητικοί σε όλα αυτά, ακόμη και όταν δεν ξέρουμε, πολύ περισσότερο μάλιστα που γνωρίζουμε κάποια πράγματα και βλέπουμε να σερβίρονται εντελώς αναποδογυρισμένα. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο συγκεκριμένα.
Αυτό που καταρχήν θα 'πρεπε να 'ναι αυτονόητο είναι πως το ζήτημα αφορά το κίνημα των Κόκκινων Χμερ και όχι απλά του Πολ Ποτ (πέρα από τις όποιες ιδιαίτερες ευθύνες του ως ηγέτη αυτού του κινήματος). Το κίνημα των Χμερ έχει μια μακρά διαδρομή στην ιστορία της Καμπότζης (και της Ινδοκίνας γενικότερα) και ο ίδιος ο Πολ Ποτ ηγέτης του επί δεκαετίες. Σημαντικός και αποφασιστικός ο ρόλος του στην πάλη των λαών της Ινδοκίνας ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ας θυμίσουμε κάποια πράγματα.
Ενώ μαίνεται η αμερικανική επιδρομή στο Βιετνάμ, η Καμπότζη υπό τον προοδευτικό (για εστεμμένο) βασιλιά της Νοροντόμ Σιχανούκ κρατάει ουδέτερη στάση. Ωστόσο μέσα από το βόρειο τμήμα της Καμπότζης περνάει μια γραμμή ανεφοδιασμού των Βιετ Κονγκ, η γνωστή ως «οδός Χο Τσι Μινχ». Οι Χμερ λειτουργούσαν ως δύναμη στήριξης αυτής της γραμμής, κρατώντας ταυτόχρονα μια διακριτική στάση απέναντι στον Σιχανούκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες ήττες των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν όταν επιχείρησαν να αποκόψουν την «οδό Χο Τσι Μινχ», εισβάλλοντας στην Καμπότζη, και όπου η συνδυασμένη πάλη Βιετναμέζων και Χμερ τους πήρε παραμάζωμα και τους κυνήγησε μέχρι τις βάσεις εξόρμησής τους. Απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα οι Αμερικάνοι οργανώνουν πραξικόπημα στην Καμπότζη, ανατρέπουν τον Σιχανούκ και επιβάλουν ως δικτάτορα τον Λου Νολ που συμπαρατάσσεται στον πλευρό τους στον πόλεμο. Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που προσδοκούσαν οι ΕΠΑ. Το αντάρτικο φουντώνει, απλώνεται σ’ όλη τη χώρα και τελικά… νικάει.
Αναφερόμαστε εδώ σε ένα γεγονός που μάλλον αγνοούν οι νεότεροι. Ότι δηλαδή οι Αμερικάνοι νικήθηκαν και διώχτηκαν πρώτα από την Καμπότζη, ότι οι Κόκκινοι Χμερ, μπήκαν στην Πνομ Πενχ ένα χρόνο νωρίτερα πριν την πανωλεθρία των ΕΠΑ στο Βιετνάμ. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που δεν «συγχώρεσαν» οι ΕΠΑ στους Χμερ και τον Πολ Ποτ.
Λίγο διάστημα μετά αρχίζει η καμπάνια των ΕΠΑ και γενικότερα των Δυτικών για τα «εγκλήματα» των Χμερ. Χαρακτηριστικό τότε υπήρξε ένα σχόλιο του «Ριζοσπάστη» που αναρωτιόταν μήπως τα αστικά φύλλα και οι δημοσιογράφοι τους μετρούν τα «θύματα των Χμερ ανάλογα με τα δολάρια που παίρνουν». Μόνο που μετά από 1-2 χρόνια ο ίδιος ο «Ριζοσπάστης» υιοθέτησε κι αυτός τις αντίστοιχες απόψεις και συμπαρατάχθηκε με την δυτική προπαγάνδα. Οπότε εύλογα αναρωτηθήκαμε κι εμείς σε ανάλογο -τότε δικό μας σχόλιο, σε ποιο νόμισμα εξαργυρώνει ο «Ρ» τον αριθμό των θυμάτων που προβάλλει. (Υποθέσαμε πως μάλλον σε ρούβλια θα 'πρεπε να ήταν). Τι έγινε και τι μεσολάβησε ωστόσο στο μεταξύ διάστημα;
Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα επαναστατική κυβέρνηση της Καμπότζης ήταν η ερήμωση και η καταστροφή της χώρας από την ιμπεριαλιστική επιδρομή και τον πόλεμο. Μια ειδικότερη έκφραση του προβλήματος ήταν η συγκέντρωση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού (σχεδόν το μισό) στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Οι αιτίες βρίσκονταν όχι μόνο στο ότι ένας κόσμος στη διάρκεια του πολέμου κατέφυγε στην πρωτεύουσα, αλλά και σε συγκεκριμένη πολιτική των Αμερικανών που έδιωχναν τον κόσμο από τα χωριά (πάγια τακτική αντιμετώπισης του ανταρτοπόλεμου) μιας κι αυτά αποτελούσαν βάση του επαναστατικού αντάρτικου στρατού.
Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και μια από τις βασικές αποφάσεις της επαναστατικής κυβέρνησης ήταν να επιστρέψει ο κόσμος στα χωριά του για να αποσυμφορηθεί η Πνομ Πενχ (όπου ο κίνδυνος πείνας και επιδημιών ήταν μεγαλύτερος), αλλά και κύρια για να καλλιεργηθεί η γη που είχε εγκαταλειφθεί και ερημώσει και να τραφεί ο πληθυσμός. Αναμφισβήτητα επρόκειτο για σωστή απόφαση. Όσον αφορά τώρα τον τρόπο με τον οποίο αυτή εφαρμόστηκε, οι πληροφορίες (οι δικές μας τουλάχιστον) είναι ελλιπείς και αντιφατικές.
Ότι θα υπήρξαν υπερβολές, χρήση βίας, λαθεμένες κινήσεις αυτού ή εκείνου του χαρακτήρα και έκτασης είναι πάντα μέσα στις πιθανότητες, αλλά άλλο αυτό και άλλο οι τερατολογίες στις οποίες επιδίδεται ο αστικός -και όχι μόνο- Τύπος.
Η επόμενη σημαντική εξέλιξη συνδέεται με την εισβολή του ...Βιετνάμ στην Καμπότζη. Όσοι σήμερα «ενημερώνονται» από τον αστικό Τύπο σχηματίζουν την εντύπωση πως περίπου η Καμπότζη επιτέθηκε στο Βιετνάμ και το τελευταίο «αναγκάστηκε» να εισβάλει.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πασίγνωστη. (Ακόμη και σ’ αυτούς που συνειδητά τη διαστρεβλώνουν). Στο Βιετνάμ μετά τη νίκη επί των ΕΠΑ αναπτύχθηκαν τάσεις ηγεμονισμού απέναντι στους λαούς και τις χώρες της περιοχής (Λάος, Καμπότζη). Ταυτόχρονα τις τάσεις αυτές υπέθαλπε και ο σοβιετικός τότε σοσιαλιμπεριαλισμός που ήθελε το χτύπημα της Καμπότζης η οποία πρόσκεινταν στην Κίνα Οι εξελίξεις υπήρξαν δραματικές και τραυματικές για το σύνολο τότε του αριστερού κόσμου από όποια πλευρά και αν τις δει κανείς.
Γιατί την εισβολή του Βιετνάμ στην Καμπότζη ακολούθησε η επίθεση της Κίνας στα βόρεια σύνορα του Βιετνάμ, που αποκρούστηκε από το βιετναμικό στρατό. Το αποτέλεσμα όσο αφορά την Καμπότζη υπήρξε η εγκαθίδρυση από τους Βιετναμέζους μιας κυβέρνησης ανδρεικέλων στην Πνομ Πενχ και η επιστροφή των Κόκκινων Χμερ στη ζούγκλα και το αντάρτικα. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων παρ’ όλη τη στρατιωτική παρουσία των Βιετναμέζων, την ανοιχτή υποστήριξη της Μόσχας και τη «διακριτική» αρχικά, στάση της Δύσης, δεν μπόρεσε να σταθεί. (Τώρα, το πώς το κατόρθωσαν αυτό οι Χμερ έχοντας «εξοντώσει» το μισό περίπου πληθυσμό της Καμπότζης, θα περιμένουμε να μας το «εξηγήσουν» κάποιοι).
Σ' όλα αυτά τα χρόνια εξελίσσεται μια συνεχής αντιπαράθεση, αιματηρή πολλές φορές, όπου εμπλέκονται ντόπιες αστικές πολιτικές δυνάμεις διαφόρων τάσεων, αποκλίσεων και εξαρτήσεων, ο Σιχανούκ, που επέστρεψε από το Πεκίνο όπου είχε καταφύγει, το Βιετνάμ, η ΣΕ (παλιότερα), η Κίνα και όλο και πιο ενεργά από ένα σημείο και πέρα η Δύση, είτε μέσω του ΟΗΕ και των «διαμεσολαβήσεών» του είτε χωρίς αυτόν. Και από την άλλη μεριά οι Χμερ.
Στο ίδιο διάστημα επιχειρήθηκαν διαφόρων ειδών και διασταυρώσεων συνασπισμοί και συμβιβασμοί ενάντια στους Χμερ ή ακόμη και με τους ίδιους τους Χμερ (!) κατά κανόνα εφήμεροι και ασταθείς. Εξελίξεις που επέτειναν στο έπακρο τις αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και το λαό της, την ερήμωση, την καταστροφή. Σήμερα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Καμπότζη παραμένει μια ανοιχτή πληγή.
Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Αν δεχτούμε την άποψη των ιμπεριαλιστών και των φερεφώνων τους, δεν φέρει καμιά ευθύνη η αποικιοκρατία (παλιότερα).
Αθώος ο ιμπεριαλισμός που τη διαδέχτηκε στην επικυριαρχία της περιοχής. Λευκές ως περιστέρες οι ΕΠΑ που επέδραμαν στη χώρα, άσπιλη και αμόλυντη η δικτατορία που εγκαθίδρυσαν. Κατά συνθήκην απαλλάσσονται των ευθυνών τους ο σοβιετικός σοσιαλιμπεριαλισμός, ο ηγεμονισμός της Κίνας, του Βιετνάμ. Όχι μόνο δεν ευθύνεται αλλά είναι και «ευεργετικός» ο ρόλος των ιμπεριαλιστών που στα πλαίσια του συνεχιζόμενου ανταγωνισμού τους συνεχίζουν μέσω των ανδρεικέλων τους, ή και επεμβαίνοντας άμεσα να ταλανίζουν τη χώρα. Όλοι αυτοί είναι αθώοι και το μόνο που ευθύνεται είναι το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της χώρας με τα λάθη και τα «εγκλήματά» του. Συγνώμη αλλά εμείς αυτό το φαγητό δεν θα το φάμε.
Από κει και πέρα και όπως ήδη αναφέραμε, το κίνημα των Χμερ και ο Πολ Ποτ ως ηγέτης του είναι πιθανό να διέπραξαν έως και μεγάλα λάθη, πολύ περισσότερο αν πάρουμε υπόψη τις πολλαπλές πιέσεις και τον άκρως δυσμενή συσχετισμό τον οποίο αντιμετώπιζαν.
Οι πληροφορίες μας (και δεν δεχόμαστε σαν τέτοιες αυτές που μας σερβίρει το σύστημα) δεν μας επιτρέπουν ολοκληρωμένη άποψη. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν ως προς αυτό, μέχρις ότου μπορέσουμε να αποκτήσουμε έγκυρη πληροφόρηση και κυρίως τις απαντήσεις που θα δώσει στο ζήτημα το ίδιο το κίνημα της Καμπότζης.
https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/07/blog-post_72.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Αυγούστου
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 21:37
Τις επόμενες μέρες ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου στους δικαιούχους των ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ.
Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα να καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους από την Παρασκευή 28 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Αν φοράς ένα μπλουζάκι που γράφει «ήρωας», μάλλον σε περιμένει η φυλακή
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, 04:12
Τουλάχιστον δεκαπέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στην Τουρκία την εβδομάδα που πέρασε επειδή φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το σύνθημα «ήρωας», κάτι που για τις αρχές αποτελεί μια ένδειξη υποστήριξης προς τους δράστες του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της περασμένης χρονιάς.
Πιο πρόσφατες συλλήψεις, αυτές ενός ζευγαριού χθες Σάββατο στην Αττάλεια (Αντάλια, νότια) και ενός εφήβου στο Τσανάκαλε (νοτιοδυτικά), διότι φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τη λέξη Hero (ήρωας, στα αγγλικά), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.
Οι τουρκικές αρχές βλέπουν σε αυτή την εκ πρώτης όψεως άκακη ενδυματολογική επιλογή ένα κρυφό μήνυμα υποστήριξης προς τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατά την Άγκυρα ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, κάτι που ο ενδιαφερόμενος διαψεύδει κατηγορηματικά.
Όλα ξεκίνησαν τη 13η Ιουλίου, όταν ένα από τα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης προς τη 16η Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «ήρωας».
Αντιδρώντας, ο Ερντογάν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα οι κρατούμενοι που δικάζονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα να φορούν μία τυποποιημένη στολή, όπως οι πορτοκαλί φόρμες των κρατούμενων στη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο του Γουαντάναμο.
Συνυπολογίζοντας τις τρεις συλλήψεις που έγιναν το πρωί του Σαββάτου, τα πρακτορεία ειδήσεων Doğan και Ανατολή έκαναν λόγο για συνολικά 15 προσαγωγές αυτού του είδους την περασμένη εβδομάδα.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν βρισκόταν ένας συγγενής του προσώπου που δικαζόταν στην Άγκυρα και φόρεσε πρώτος το μπλουζάκι με τη λέξη «ήρωας». Όμως οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι φοιτητές και εργαζόμενοι που είπαν ότι δεν γνώριζαν την κρυφή σημασία που αποδίδουν οι αρχές στη λέξη.
Τουλάχιστον δύο από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν προφυλακίστηκαν και θα προσαχθούν σε δίκη για «τρομοκρατική προπαγάνδα».
Ο έφηβος που συνελήφθη χθες στο Τσανάκαλε καταγγέλθηκε στην αστυνομία από διερχόμενους. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ανάγκασαν να φορέσει ένα κόκκινο μπλουζάκι πριν τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Doğan.
«Πολίτες καρφώνουν ανθρώπους που φορούν ένα μπλουζάκι με τη λέξη “ήρωας” κι η αστυνομία τους συλλαμβάνει», συνόψισε χθες ένας τούρκος χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter πριν προσθέσει: «Η κοινωνία μας έχει χάσει το μυαλό της τελείως».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία - Σουηδία - Αίγυπτος ζητούν επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας
 Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 21:40
Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν και σήμερα ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη , μία ημέρα μετά τις αιματηρές ταραχές που προκλήθηκαν από τα νέα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο της Πλατείας των Τζαμιών.
Παράλληλα, από διπλωματικές πηγές έγινε γνωστό ότι η Γαλλία, η Σουηδία και η Αίγυπτος ζήτησαν την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς η ένταση αυξάνεται ανησυχητικά.
Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν εδώ και μία εβδομάδα την εγκατάσταση από τις ισραηλινές αρχές συσκευών ανίχνευσης μετάλλων στην είσοδο του τρίτου ιερότερου τόπου του ισλάμ έπειτα από την φονική επίθεση κατά ισραηλινών αστυνομικών στις 14 Ιουλίου.
Η κατάσταση οξύνθηκε χθες όταν τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη, ενώ τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιο στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην Ραμάλα.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν σήμερα πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα γειτονικά παλαιστινιακά χωριά, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επιδοματα. Ερχεται ψαλιδι, χιλιαδες πολιτες θα περασουν από «ιερα εξεταση».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποψη των ειδικων. Για 2 εως 3 χρονια θα μεινουν οι τσουχτρες στον Κορινθιακο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η πληρωμένη απάντηση του Έκτωρα Κουφοντίνα στις υποκριτικές δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη!
«Θα ήθελα ο γιος μου να μπορέσει κάποια στιγμή να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα», δήλωσε σε μια συνέντευξή εφ’ όλης της ύλης ο Κώστας Μπακογιάννης στο Athens Voice.
Δεν έμεινε ασχολίαστη η παραπάνω δήλωση από τον Έκτωρα Κουφοντίνα, γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα, και πως θα έμενε όταν η δήλωση εμπεριέχει τόση υποκρισία. Συγκεκριμένα ο Έκτωρας Κουφοντίνας έγραψε:
Κώστα αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ. Κενά και υποκριτικά ευχολόγια, την στιγμή που αυτή η οικογένεια παρεμβαίνει στην «δικαιοσύνη» δηλώνοντας ευθαρσώς: «Κανένας νόμος δεν θα βγάλει έξω τον Κουφοντίνα».
Αυτά επί της βεντέτας. Πολιτικά μιλώντας, θα μας χωρίζει πάντα ούτως ή άλλως η άβυσσος των ταξικών μας θέσεων. Διδαχθείτε τουλάχιστον όμως λιγάκι τακτ από τους παραδοσιακούς εσωκομματικούς σας αντιπάλους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ημουν και εγω  στη Βαρκελωνη. Συλλαβετε κι εμενα». Η κοινωνια συμπονα την Ηριαννα. Εκπληκτικο το κυμα συμπαραστασης υπερ της. Είναι  η κοπελα που ξανακατεβασε  τους Ελληνες  στους δρομους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η  μαχη των spreads. Μια φορα και ένα καιρο…  η ΝΔ θα μας εβγαζε  στις αγορες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεταλλαγμενα. Η συνενωση της αγροτικης με την χημικη βιομηχανια απειλουν το ανθρωπινο ειδος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και δικαζεται  ο  Ανδρεας Γεωργιου  της ΕΛΣΤΑΤ, τους ξεφτιλισαν ολους οι ξενοι τοκογλυφοι της ΕΕ και του ΔΝΤ… την κυβερνηση που κοπτεται για τα  δικαστικα του εξοδα που συρθηκε σε συμβιβασμο για να κλεισει η αξιολογηση. Τους δικαστες που τη μια «αθωωνουν» και την άλλη δικαζουν τον «πρακτορα» του ΔΝΤ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικροζυθοποιιες. Κάθε πολη στην Ελλαδα φτιαχνει τη μπιρα της. Από το Καστελι Κισσαμου εως τις Σερρες και από την Κεφαλονια εως την Ευβοια και την Σαντορινη  τη Ροδο τη Χιο την Τηνο τα Ιωαννινα το Αργος  τη Σαμοθρακη, 50 μικρες ζυθοποιιες  παρασκευαζουν 116 ελληνικες μπιρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανναβη. Ενας «δαιμονας» με χιλιαδες χρησεις καλλιεργειται στην  Ελλαδα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Evo Morales διακήρυξε "πλήρη ανεξαρτησία" της Βολιβίας από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα!
23/7/2017 08:13:00 μ.μ.
22 Ιούλη 1944 στο Μπρέττον Γουντς των ΗΠΑ αποφασίστηκε η δημιουργία του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας και η υιοθέτηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών στο διεθνές εμπόριο, θέτωντας στο περιθώριο τον "κανόνα του χρυσού" για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Την ημέρα της περιβόητης Διάσκεψης του Μπρέττον Γουντς επέλεξε ο πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales να διακηρύξει «ΠΛΗΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η διακήρυξη του Έβο μέσω του Προεδρικού tweet ανατρέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καπιταλιστικό σύστημα και σηματοδοτεί νέες προοπτικές για χώρες που διαθέτουν πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις, εκφραστών λαϊκών εθνικών συμφερόντων: «Αυτές οι οργανώσεις υπαγόρευσαν την οικονομική μοίρα της Βολιβίας κι όλου του κόσμου. Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε την πλήρη ανεξαρτησία από αυτές».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 Ιούλη 1905
Γεννιέται ο Σοβιετικός αεροναυπηγός Αρτιόμ Μικογιάν, σχεδιαστής, μεταξύ άλλων, των αεροσκαφών τύπου MIG. Ανάμεσα στις πολλές του διακρίσεις, ο Μικογιάν τιμήθηκε δύο φορές με τον τίτλο του «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης» καθώς και με το Βραβείο Στάλιν (Κρατικό Βραβείο). Αναδείχθηκε 6 φορές βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελλαδάρα!
Το καλύτερο μέρος στον κόσμο, για λαμόγια που θέλουν να πλουτίσουν εύκολα!
Την Θυμάστε τη Μαρία Σκλαβάκη, που είχε φυλακιστεί μαζί με τους Μηλιώνη - Φλώρο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa-Hellas;

(υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από πολίτες για υποτιθέμενη πληρωμή του...
χαρατσιού της ΔΕΗ).
Στους λογαριασμούς της κυπριακής της offshore κατατέθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2012, 2,8 και 1,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του συζύγου της.
Ο τελευταίος φυγοδικεί στο εξωτερικό (σίγουρα όχι στη Βαρκελώνη )
Αυτή είχε καταφέρει να δραπετεύσει σε μια έξοδό της από τις φυλακές κόβοντας το ηλεκτρονικό της «βραχιολάκι» και πετώντας το σε κάδο απορριμμάτων.
Η 43χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει τη φυλακή καθώς ήδη ο Βασίλης Μηλιώνης, ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων είναι ελεύθερος.
Με δικηγόρο το Μάκη Βορίδη γίνονται θαύματα.
Αφέθηκε και αυτή ελεύθερη (!) την Δευτέρα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, προφανώς ως μη ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων — και για να μην αναγκαστεί να ξαναδραπετεύσει, βρε αδερφέ...
Να κάνει και μία βόλτα μέχρι την Μύκονο που διασκεδάζουν τ'άλλα ελεύθερα παιδιά που μάσησαν καμμιά 250αριά εκατομμυριάκια από το κοσμάκη .
"Μικρή" λεπτομέρεια: Είναι το ίδιο ακριβώς Εφετείο που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας.
Έλληνα βλάκα φορολογούμενε, δούλευε γιατί αυτοί που ψηφίζεις και οι κολλητοί τους, έχουν γεννηθεί για μεγάλη ζωή!
Α! Και βγάλε το σκασμό, γιατί αν λάχει σε βαφτίζουμε και «τρομοκράτη»!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιτέλους έφθασαν από την Τουρκία τα βιβλία για τη Σχολική Χρονιά 2017-2018... Για τα Ελληνικά Σχολεία της Θράκης!
Χιλιάδες βιβλία για τα σχολεία της Θράκης μας, για τη μουσουλμανική μειονότητα ξεφορτώθηκαν από τεράστιες νταλίκες προερχόμενες από το τουρκικό φασιστικό καθεστώς Ερντογάν!
Ο σύντροφος Ταγίπ κατανοεί τις αδυναμίες του συντρόφου Αλέξη, ώστε να τυπωθούν τα βιβλία στη φίλη και σύμμαχο Τουρκία και να μην επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό μας!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας ζητούν και οπαδοί από 13 ομάδες

Στο δρόμο που χάραξαν πρόσωπα του αθλητισμού με την υπογραφή κοινής δήλωσης για την απελεύθερωση της Ηριάννας, αποφάσισαν να βαδίσουν σύνδεσμοι από 13 ομάδες και οι Radical Fans United, που είναι ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες.
Στην ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύτηκε πρώτα στη σελίδα Πέταλο από Μέταλο. αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τους ενέπνευση «η στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους».

Η συνείδηση μας και η οργή μας ,ήταν αυτές που μας ώθησαν στην πρωτοβουλία να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις φωνές των οπαδών σε ένα κείμενο αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ηριάννα και τον Περικλή.
Χαρήκαμε για την ανταπόκριση και ελπίζουμε και σε μεγαλύτερη....η γραμμή μένει ανοιχτή και το κάλεσμα ενεργό.
"Άμεση Απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή
Εμείς οι οπαδοί, έχοντας το αρνητικό προνόμιο της άμεσης βιωματικής εμπειρίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις κακομεταχειρίσεις του δικαστικού συστήματος και του εκτελεστικού του βραχίονα, δηλαδή της αστυνομίας.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών περιπτώσεων, όπου παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής δεχόταν τα χάδια των δικαστών, παρά τα αίσχη που προξενούσαν. Είδαμε υπόδικους για στημένα ματς να βγαίνουν ως δια μαγείας από τις δικογραφίες ή να συνεχίζουν να κατέχουν τη φίλαθλη ιδιότητα και την κυριότητα των πακέτων των μετοχών. Άλλους -αποδεδειγμένα ένοχους- να βγαίνουν για λόγους υγείας από τη φυλακή και να αναλαμβάνουν τα ηνία ομάδων ή ακόμα και δήμων. Παρακολουθήσαμε να εισβάλουν σε αποδυτήρια ή αγωνιστικά τερέν με όπλα και φουσκωτούς και κανείς να μην τους ακουμπάει. Είδαμε να βιαιοπραγούν και να ασχημονούν κατά οπαδών, δημοσιογράφων, άλλων παραγόντων και αθλητών –ακόμα και της ομάδας τους- και δεν κουνήθηκε φύλλο. Διάφορους να εμπλέκονται στα πιο μεγάλα σκάνδαλα λαθρεμπορίας και ναρκωτικών, κι εν τούτοις κανένας εισαγγελέας να μη τους διώκει.
Από την άλλη, είδαμε οπαδούς να καταλήγουν στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, μιας και ο αντισυνταγματικός νόμος Ορφανού μας αφαιρούσε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναστολής. Άλλη φυλακίστηκε για βλασφημία, άλλος για ένα πανό, άλλος γιατί πάτησε το χορτάρι, άλλος γιατί άναψε ένα καπνογόνο, σαν και αυτά που ανάβουν σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση. Μας στέρησαν το δικαίωμα στην εκδρομή, εξαιρώντας μας από το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Μας αντιμετώπισαν ως εκ προοιμίου δράστες εγκληματικών πράξεων, αφαιρώντας μας το τεκμήριο της αθωότητας. Τσαλαπατώντας βασικές κατακτήσεις τους νομικού πολιτισμού, μας λοιδόρησαν, μας «εγκληματοποίησαν», μας φακέλωσαν, μας κατέστειλαν.
Εμπνεόμενοι από τη στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους. Αυτό το Δίκαιο που καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι.
Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή.
Χωρίς χρονοτριβές!"
Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά)
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10- Ηρακλής
Σ.Φ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 1- Λεβαδειακός
Σ.Φ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ 1983- Πανιώνιος
BASSO RANGO ULTRAS- Απόλλων Αθηνών
BLOG.1925.GR- Ολυμπιακός
BLUE ANGELS- Νίκη Βόλου
CHE GUEVARA CLUB- Πανσερρα'ι'κός
GREEN GHETTO CLUB- Αγροτικός Αστέρας
MALAVETAS- Ολυμπιακός Βόλου
NAVAJO ANTIFA- Παναχα'ι'κή
ORIGINAL 21 PERISTERI CLUB 1987- A.E.K.
RADICAL FANS UNITED
RED BOYS CLUB- Πανηλειακός
ULTRAS GATE 3- Αναγέννηση Καρδίτσας.
ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ- Οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή