Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Δευτερα 24 Ιουλιου 2017


ΛΟΑΤΚΙΑ+-φοβικός ξυλοδαρμός και αστυνομική του υπόθαλψη στην Πάρο. Βούκινο κι ούτε βήμα πίσω, μέχρι τη μέρα που θα τρέμουν ακόμα και να σκεφτούν ότι θ' απλώσουν το χεράκι.
Εγώ επειδή είμαι ακραίος, θα σχολιάσω: "τουρίστες, η νέα σύφιλη"

Ο ξυλοδαρμός μου στην Πάρο
"Και το περιπολικό που δεν ήρθε ποτέ"
23/7/2017
Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στην Πάρο, το νησί που μεγάλωσα, και όπου εργάζομαι καθημερινά 12 ώρες. Παρασκευή βράδυ, λοιπόν, αφού τελειώνω από τη δουλειά αποφασίζω να βγω με την παρέα μου σε κλαμπ. Χορεύουμε και περνάμε ωραία μέχρι που αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σπίτι. Στο δρόμο συναντάμε μια παρέα τριών Ιταλών: δυο αγόρια που έκαναν φασαρία και ρωτούσαν περαστικούς που μπορούν να βρουν χόρτο και μια κοπέλα που φαινόταν ξενερωμενη με τη συμπεριφορά τους. Όταν μας είδαν άρχισαν να γελάνε μαζί μου και να μας βρίζουν στα ιταλικά. Δεν δώσαμε σημασία. Τότε τους άκουσα να με βρίζουν προσωπικά και στα αγγλικά όπου και κατάλαβα οτι με έκραζαν για το ντύσιμο μου. Εγώ συνέχισα να περπατάω αδιάφορος , οι φίλες μου είχαν νευριάσει αλλά πάντως κανείς μας δεν τους απάντησε. Ξέραμε και οι τρεις οτι δεν αξίζει.
Είμαι τόσο συνηθισμένος σε σχόλια για την εμφάνιση μου που μου δεν μου έκανε αίσθηση. Περπατάμε φυσιολογικά παρόλα αυτά ενώ εκείνοι πλέον είχαν χαθεί από το δρόμο μας, εμείς αποχαιρετάμε τη φίλη μας και συνεχίζουμε οι δυο μας από τον συνηθισμένο δρόμο.
Κατόπιν όμως, εμφανίζονται στη στροφή πίσω μας και αρχίζουν με μεγαλύτερη ένταση και … μίσος θα έλεγα να με βρίζουν. Συνεχίζουμε να περπατάμε χωρίς να απαντάμε ενώ μας ακολουθούσαν. Μετά από καμιά εικοσαριά μέτρα τους νιώθουμε πλέον ακριβώς πίσω μας και για αυτό επιταχύνουμε. Το σπίτι της φίλης μου ήταν πολύ κοντά. Πίστευα οτι θα βρισκόμασταν σπίτι σε 3 λεπτά και ακόμη ένα bullying θα τελείωνε. Αν και αυτή τη φορά ήταν ομολογουμένως πολύ χειρότερο. Έκανα όμως λάθος.
Ο Ξυλοδαρμός
Ξαφνικά δέχομαι μπουνιά στο πλάι και δύο χέρια πισώπλατα με πετάνε στον τοίχο. Πάγωσα. Αμέσως γυρίζω και τους βλέπω να έρχονται κατά πάνω μου. "Μαλάκα τρέξεεε" φωνάζω στη φίλη μου και γυρίζω και ρίχνω ένα μπουκέτο σε αυτόν που με χτύπησε και φεύγει ένα δυο βήματα πίσω. Και εκεί αρχίζει το ξύλο. Μου επιτέθηκαν και οι δύο: παίζω μπουνιές με τον έναν ενώ ο άλλος πιάνει το backpack μου, με τραβάει από αυτό και με ρίχνει κάτω. Ορμάνε και οι δυο από πάνω μου. Δεν μπορώ να ακούσω τι συμβαίνει γύρω μου, το μόνο που νιώθω είναι το σώμα μου να ξυλοκοπείται. Δεν βλέπω τη φίλη μου πουθενά.
Ξαφνικά αισθάνομαι ένα σώμα να πέφτει πάνω μου. Ήταν η φίλη των Ιταλών, που βασικά υποθέτω οτί πρέπει να πήραν η αδερφή του ενός εκ των δυο και η οποία είχε μείνει πιο πίσω. Προσπαθεί να με καλύψει και να τους σταματήσει, αλλά το κεφάλι μου ειναι ακάλυπτο και δέχομαι χτυπήματα. Η μπλούζα μου έχει σκίσει ή μου την βγάζουν εντελώς. Δεν μπορώ να καταλάβω. Το πρόσωπό μου εχει ήδη ματώσει αλλά δεν το έχω καταλάβει. Συνεχίζουν να με βαράνε. Καταφέρνω να ξεφορτωθώ την τσάντα μου στην οποία έχω μπλεχτεί και σηκώνομαι. Ορμάω σε αυτόν που μου χτυπούσε το κεφάλι, τον έχω σχεδόν ρίξει κάτω αλλά ο άλλος με γρονθοκοπεί ανενόχλητος καθώς και τα δυο μου χέρια ήταν απασχολημένα. Αφήνω στιγμίαια τον έναν με το αριστερό μου χέρι του και του πιέζω το κεφάλι προς τα κάτω για να τον κρατήσω σκυμμένο. Με το δεξί μου προσπαθώ να αμυνθώ από τις γροθιές του άλλου. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω για να με προστατέψω από το μίσος δύο μεθυσμένων κομπλεξικών.
Συνέχιζα να μην νιώθω τι συμβαίνει γύρω μου. Σε όλα αυτά τα λεπτά δεν θυμάμαι καμιά φωνή, απολύτως κανέναν ήχο.
Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, αλλά καποια στιγμή βλέπω δύο άντρες να πιάνουν τους Ιταλούς και να τους απομακρύνουν από εμένα. Η φίλη μου είχε τρέξει σε ένα φούρνο πιο διπλά και είχε φωνάξει για βοήθεια, όπως έμαθα κατόπιν. Εκείνη την στιγμή βλέπω τι συμβαίνει διπλα μου. Όλη η γειτονιά είχε ξυπνήσει, οι άντρες είχαν βγει από τα σπίτια τους και οι γυναίκες με τις νυχτικές τους κοιτούσαν από το κατώφλι της πόρτας τους. Επικρατούσε ακόμη πανικός. Νέοι που γύριζαν από τα μπαρ κοιτούσαν σαστισμένοι.
Μόλις είχα αρχίσει να βρίσκω ξανά την αναπνοή μου και ήμουν ήρεμος. Οι Ιταλοί όμως ήταν ακόμα εξοργισμένοι και μετά το πρώτο σοκ των αντρών που μας χώρισαν άρχιζαν να με ξανά βρίζουν. Ούρλιαζαν. Ωρίοταν χωρίς υπερβολή και συνέχιζαν να με βρίζουν στα ιταλικά και στα αγγλικά. "Κάτσο, πουτάνα, fucking gay", ητάν μερικές λέξεις που έπιανα. Οι άντρες συνέχιζαν να τους κρατάνε μακριά μου. Ο ένας τους ξεφεύγει και έρχεται προς τα εμένα απειλητικά. Σηκώνω το δάχτυλο μου. "Don't dare to touch me", του λέω. Συνεχίζει να με βρίζει. Θέλει να μου ξαναορμήσει αλλά κάνει ένα βήμα πίσω και κλωτσάει την τσάντα μου που βρίσκεται ακόμα κάτω. Πιάνει το καπέλο μου το σχίζει, το φτύνει, και το πετάει βρίζοντάς με. Δεν μπορούσα να πιστέψω το μίσος που έβλεπα.
Επιτέλους βλέπω τη φίλη μου. Ευτυχώς είναι καλά και αυτή ήταν η μεγαλύτερη μου έγνοια. Εκείνη τη στιγμή φτάνει και η φίλη που είχαμε αποχαιρετήσει και μολις με βλέπει ξεσπάει σε κλάμματα. Μόνο τότε από την αντιδράση της κατάλαβα οτι αιμορραγούσα. " Σου έχει σκίσει το φρύδι", ακούω ένα παιδάκι να μου λέει. Δεν απαντάω. Βλέπω την Ιταλίδα σοκαρισμένη να κλαίει και να παρακαλάει να μην καλέσουμε την αστυνομία. Εγώ λέω στις φίλες μου να την καλέσουν. Μια γειτόνισσα, γνωστή μου, μου φωνάζει ότι την έχει καλέσει ήδη από την αρχή και οτι της είπαν οτι θα στείλουν περιπολικό. Με οδηγούν στον κοντινό φούρνο για να μου βάλουν πάγο και να μου καθαρίσουν τα αίματα. Οι Ιταλοί δεν έχουν ηρεμήσει αλλά οι άντρες τους κρατάνε πίσω…
Στο φούρνο μου έβαλαν πάγο και αλόη.. Είχα ένα βαθύ σκίσιμο πάνω από το φρύδι και όπως μου είπε η φαρμακοποιός γλύτωσα τα ράμματα επειδή δράσαμε έγκαιρα, διαφορετικά αν είχα πάει στο κέντρο υγείας θα μου το είχαν ράψει σίγουρα.
Ακόμα και τώρα, νίωθω το σώμα μου να πονάει ειδικά στην πλάτη, στα χέρια και στο σβέρκο μου. Παρόλα αυτά αισθάνομαι σχετικά καλά σωματικά αλλά δεν μπορεί το μυαλό μου να χωρέσει την αιτία της επίθεσης. Είμαι σοκαρισμένος.
Εκείνη τη στιγμή, έπαψα να αισθάνομαι ελεύθερος. Εκείνη τη στιγμή, ένιωσα ότι κάποιοι προσπάθησαν να μου στερήσουν το αυτονόητο δικαίωμα να ειμαι αυτός που θέλω να είμαι, να ντύνομαι όπως θέλω. Να βγαίνω με την παρέα μου, να περνάω καλά και να επιστρέφω ασφαλής σπίτι μου. Εκείνη τη στιγμή η ελευθερία μου δεν ήταν αυτονόητη, εκείνη τη στιγμή έπρεπε να παλέψω και να ματώσω για να συνεχίσω να μπορώ να έχω κάτι αυτονόητο.
Κάποιοι μου είπαν να μην το πάρω προσωπικά, οτι ήταν απλά δυο "μικροί" μεθυσμένοι άνθρωποι και ότι απλά είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ ως τέτοιο.
Έχω δεχτεί αμέτρητες φορές bullying για την εμφάνιση μου από άτομα σαν και αυτούς. Σπάνια αντιδράω πλέον σε τέτοιες συμπεριφορές γιατί πλέον το έχω συνηθίσει. Θυμάμαι την τελευταία φορά που βγήκα βράδυ στην Αθήνα οπού είχα ντυθεί παρόμοια, δέχτηκα φραστικές επιθέσεις, αλλά η μοναδική κίνηση μου ήταν να δυναμώσω τη μουσική στα ακουστικά μου.
Αυτοί που με τραμπούκισαν τότε ήταν νημφάλιοι. Δηλαδή αν ήταν και αυτοί υπό επήρεια αλκοόλ θα μπορούσε η λεκτική επίθεση να γίνει σωματική;
Και αυτό ειναι το χειρότερο που αισθάνομαι, οτι πλέον μπορεί να κινδυνεύω μόνο και μόνο επειδή μπορεί να τύχει να μην αρέσω ξανά σε κάτι μεθυσμένους κομπλεξικούς. Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ανασφαλή ανθρωπάκια που φοβούνται. Και ναι φοβούνται.
Το έχω δει στα μάτια τους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Μια φορά περπατούσα προς μια στάση λεωφορείου και τρεις 18άρηδες αρχίζουν να με κοροϊδεύουν και να με δείχνουν. Από τη συζήτηση καταλαβαίνω οτι περιμένουμε το ίδιο λεωφορείο. Όταν εμφανίστηκε το λεωφορείο τους άφησα να ανέβουν πρώτοι και μετά πήγα και στάθηκα ακριβώς δίπλα τους. Σταμάτησαν να μιλάνε μεταξύ τους, αισθανόντουσαν άβολα και απέφευγαν το βλέμμα μου. Δεν είναι αυτό φόβος;
Η αδιαφορία της Αστυνομίας
Όσον αφορά την αστυνόμια, καθίσαμε στο φούρνο πάνω απο μισή ώρα μέχρι να σταματήσω να ζαλίζομαι και περιμέναμε το περιπολικό να εμφανιστεί. Θα πρέπει να είχε περάσει πάνω από μια ώρα από τότε που την είχαν καλέσει. Εν τέλει; Κανένα περιπολικό δεν εμφανίστηκε ποτέ!!!
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κάλεσα το αστυνομικό τμήμα. Περιέγραψα το περιστατικό και ο αστυνομικός, ο οποίος αρχικά μου είπε δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να κάνεις, μου είπε οτι θα χρειαστεί παράβολο 100€ για να κάνω μήνυση προς αγνώστους. Δηλαδη να πληρώσω μια υπηρεσία η οποία δεν με εξυπηρετεί; που δεν με προστατεύει; Να πληρώσω 100€ για να κάνω μήνυση σε αγνώστους όταν θα μπορούσαν να έρθουν και να τους οδηγήσουν στο τμήμα την ίδια κιόλας στιγμή; Γιατί δεν πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό που ξεκίνησε απο λεκτικό τσακωμό και κατέληξε σε ξύλο όποτε και αναρωτιέσαι ποιος πραγματικά φταίει. Αλλά για ένα περιστατικό που σε χτυπάω επειδή έτσι θέλω, επειδή δεν μου αρέσεις.
Και όλα αυτά σε ένα νησί που το καλοκαίρι του 2012 ένας συμπολίτης μου έπεσε νεκρός από πυρά ληστή και που μια κοπέλα, η μικρή Μυρτώ, κακοποιήθηκε από εναν ανώμαλο και τώρα δεν μπορεί να μιλήσει; Είναι δυνατόν να έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα και όχι απλά να αδιαφορούν αλλά να στη λένε και από πάνω; Του είπα οτι ξυλοκοπηθήκα και μου απάντησε "γιατί πήγες στο κέντρο υγείας;". Δηλαδή έπρεπε να με αφήσουν αναπήρο για να έχει σημασία το περιστατικό μου ; Του ανέφερα επίσης οτι μια γνωστή μου τους κάλεσε την ώρα που με χτυπούσαν
και δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ξέρετε τι μου απάντησε; Ότι δεν κάλεσα εγώ ο ίδιος(!) Του ειπα να σοβαρευτεί (πώς ειναι δυνατόν να τηλεφωνήσω στην κατάσταση που βρισκόμουν;) και άρχιζε να μου φώναζει. Του το έκλεισα στη μούρη.
Ένας αστυνομικός, ένας δημόσιος υπάλληλος δηλαδή που πληρώνεται με χρήματα μου και δικά σας, τον καλείς για να σε προστάτεψει, για να κάνει το καθήκον του και εκείνος σου την μπαίνει. Για εμένα αυτός ο ανθρωπάκος με την απραγία του είναι συνένοχος. Γιατί τύποι σαν αυτούς που μένουν ατιμώρητοι λόγω της βαρεμάρας σας (κύριοι αστυνομικοί) στο επόμενο νησί, στο επόμενο περιστατικό θα καταστρέψουν τη ζωή κάποιου επειδή απλά δεν τους αρέσει. Και θα φταίτε εσείς. Και όλα αυτά σε ένα νησί που το καλοκαίρι του 2012 ένας συμπολίτης μου έπεσε νεκρός από πυρά ληστή και που μια κοπέλα, η μικρή Μυρτώ, κακοποιήθηκε από εναν ανώμαλο και τώρα δεν μπορεί καν να μιλήσει. Και μόνο τότε, κατόπιν εορτής, αφού πρέπει να έχει καταστραφεί η ζωή σου θα δράσει η αστυνομία. Και απορώ… είναι δυνατόν να έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα στο νησί και όχι απλά να συνεχίζουν αδιαφορούν αλλά να στη λένε και από πάνω;
Και ξανά καταλήγω, ότι τέτοιου είδους αστυνομικοί είστε συνένοχοι και θα είμαι εκεί να σας κατηγορώ για την απραγία σας όταν ένας ακόμη συμπολίτης μου θα χάσει τη ζώη του ενώ τα κανάλια θα σας δίνουν παράσημα επειδή απλά πιάσατε τον δράστη.
Μπράβο σας Αστυνομικοί της Πάρου.
Μπράβο σας Κομπλεξικοί του Κόσμου.
Note: Έγραφα αυτό το κείμενο σε μια αγαπημένη μου καφετέρια όταν βλέπω να πέρναει μια κοπέλα που το t-shirt της έγραφε το εξής quote του Oscar Wilde (τον οποίο θαυμάζω): "Be yourself everyone else is taken". Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
https://thevirginer.com/2017/07/23/%CE%BF-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF/





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




23 Ιουλίου 2015 • Όταν λέμε ΟΧΙ εννοούμε ΟΧΙ
Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο στο μνημόνιο Τσίπρα,έχασαν παχυλούς βουλευτικούς μισθούς και προνόμια,δεν παζάρεψαν υπουργεία,αλλά τίμησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τους ψήφισαν και πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για την στάση τους.
ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ
-Οι: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Κώστας Λαπαβίτσας, Θωμάς Κώτσιας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Στέφανος Σαμοίλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος, Ελένη Ψαρρέα, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης και Αλεξάνδρα Τσανάκα ψήφισαν "όχι¨.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προσπάθησα να γίνω άνθρωπος για να μπορέσω να γίνω κομμουνίστρια
26.04.2016, 20:00
Πάντα αναρωτιόμουν πώς νιώθουν οι άνθρωποι που έχουν βασανιστεί σκληρά, που έχουν χάσει με στυγερό δολοφονικό τρόπο γονείς κι αδέρφια, για τους βασανιστές και τους δολοφόνους τους.
Στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας τέτοια περιστατικά είναι χιλιάδες.
Ο Εμφύλιος, τα μετεμφυλιακά χρόνια και η δικτατορία των συνταγματαρχών έχουν αφήσει πληγές χαίνουσες σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια και όσο κι αν θέλουμε να λέμε πως όλα αυτά ανήκουν σε ένα μακρινό, σκοτεινό παρελθόν, δυστυχώς, το αίμα δεν μπορεί να ξεχαστεί.
Και καθώς δεν είναι δυνατόν για μας τους νεότερους να μπούμε στη θέση ανθρώπων που έζησαν τότε, όσο κι αν το θέλουμε ή το νιώθουμε, όσες γνώσεις κι αν έχουμε λάβει κι όσα βιβλία κι αν έχουμε διαβάσει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στεκόμαστε με σεβασμό και με μία δυναμική σιωπή απέναντί τους και να τους ακούμε.
Αν είμαστε τυχεροί και θέλουν να μιλήσουν για όλα τούτα.
Η Δήμητρα Πέτρουλα θα μπορούσε να είναι μία πανέμορφη γυναίκα, χαρούμενη με την οικογένειά της, ήρεμη στην καθημερινότητά της, αξιοπρεπής στους αγώνες της.
Η Δήμητρα Πέτρουλα είναι μια πανέμορφη γυναίκα, είναι χαρούμενη με την οικογένειά της, ήρεμη στην καθημερινότητά της και αξιοπρεπέστατη στους αγώνες της.
Είναι όμως και παιδί της Μαριγώς και του Σωτήρη Πέτρουλα, αδερφή του Βασίλη (του Βάσου της), του Πέτρου, του Αντώνη, της Καλλιόπης και της Φιλίτσας Πέτρουλα και θεία (κι ας γεννήθηκαν μόνο μ' ένα χρόνο διαφορά) του Σωτήρη Πέτρουλα.
Ολοι Μανιάτες. Ολοι, με εξαίρεση τους Πέτρο και Αντώνη, δολοφονήθηκαν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο είτε από τους Χίτες (Ελληνες συνεργάτες των Γερμανών) είτε από την αστυνομία μετεμφυλιακά.
Οι δολοφόνοι ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους. Ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες, παρακράτος της Δεξιάς και απομεινάρια κατοχικών ναζιστών.
«Δεν είναι αυτοί που σκέφτομαι» μας εκπλήσσει η κ. Πέτρουλα. «Δεν μισώ κανέναν. Μόνον τους φανατικούς, τους αγενείς και τους ημιμαθείς δεν αντέχω».
Οι Χίτες
Λέει αλήθεια. Κανέναν δεν μισεί. Και στα δύο της βιβλία, «Πού ΄ναι η μάνα σου μωρή;»(εκδ. Σύγχρονη Εποχή) και «Θρύλοι της Αραβίας - η ξένη» (προσωπική έκδοση), το φως, η αλήθεια και μια βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στην Ιστορία και στον αγώνα που έχει γίνει βίωμα κυριαρχούν.
Η Δήμητρα Πέτρουλα έζησε τη σφαγή της οικογένειάς της, σε ηλικία τριών ετών, στην αυλή του σπιτιού τους, στην τοποθεσία Μοναστήρι, στη Μάνη:
«Ο πατέρας μου, ο Σωτήρακάς μου, ήταν καπετάνιος του εφεδρικού ΕΛΑΣ, μεγάλος πατριώτης. Ξεχώριζε από την οικογένειά του, αν και αστός, έγινε αντάρτης. Είχε υψηλό αίσθημα δικαιοσύνης μέσα του. Μίσος καθόλου, αλλά αστείρευτη αγάπη για την ελευθεριά και τη δικαιοσύνη. Να φανταστείς όταν ήταν φρούραρχος στο Γύθειο, φυλούσε στο νησί Κρανάη τους περίπου 800 χίτες της Πελοποννήσου που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των Γερμανών.
»Τον παρακαλούσαν οι Μανιάτες να τους παραδώσει για να τους τελειώσουν, αλλά αυτός ανένδοτος. Πίστευε στα λόγια των κυβερνώντων πως μετά την Κατοχή, θα πήγαιναν στην Αθήνα να δικαστούν για τα εγκλήματά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να μας σφάξουν όλους και ο ίδιος με τον αδερφό μου Βασίλη να ξαναβγούν στα βουνά. Ο Σωτήρακας, κρίνοντας και μετρώντας από τον εαυτό του, πίστεψε και εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά «αυτούς» και πήγε και παραδόθηκε, αν και είχε παραδώσει τα όπλα ήδη από το ΄44.
»Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί αμνηστία στους ΕΛΑΣίτες που θα παραδίδονταν. Τον δολοφόνησαν στη φυλακή του Γυθείου. "Οργισμένοι εθνικόφρονες πολίτες ακινητοποίησαν τους φύλακες και εκτέλεσαν ορισμένους συμμορίτες", γράψανε τότε οι εφημερίδες. Ηταν 14 Απριλίου 1948».
»Οσο για τον Βάσο μου, αφού προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί για να είμαι εγώ κάπως καλύτερα, βγήκε πάλι στο βουνό με τον Δημοκρατικό Στρατό. Ηταν μικρό παιδί, στα μάτια του ο κόσμος όλος.
»Πληγώθηκε στη μάχη των Καλαβρύτων. Πληγωμένο τον πιάσανε στον Χελμό και τον σκοτώσανε. Ηταν Ανοιξη του '48», εξηγεί η Δήμητρα, η «Μπεμπέκα» όπως την έλεγαν, καθώς ήταν το στερνοπαίδι της οικογένειας.
Ανάμεσα στα πτώματα
Τον πατέρα της τον είδε τελευταία φορά Γενάρη του 1946, όταν κοριτσάκι τριάμισι ετών, πέρασε δύο μέρες τριγυρίζοντας μόνη και νηστική ανάμεσα στα πτώματα της μάνας, των αδελφών της και άλλων τεσσάρων συγγενών που είχαν βασανιστεί και δολοφονηθεί μπροστά της από ντόπιους χίτες.
Τον Βάσο της, δυο -τρεις φορές αργότερα. Ο Πέτρος ζει μέχρι σήμερα. Ο Αντώνης πέθανε πριν από λίγα χρόνια.
Η ιστορία της οικογένειάς της έγινε βιβλίο και θεατρικό. Η δική της ιστορία είναι παντού γύρω της.
Στις φωτογραφίες στο σπίτι της (του πατέρα της δεν έχει καμία. Μέχρι και αγγελία είχε βάλει, μήπως κάποιος είχε διασώσει κάποια, αλλά μάταια), στα λουλούδια στον κήπο της, στο χαμόγελό της, στα μάτια της που δεν κλαίνε ποτέ εδώ και χρόνια. Αλλά κυρίως στα λόγια της.
«Οταν ήρθε και η σειρά μου να με σκοτώσουν οι χίτες, γυρίζει ένας και λέει "ασ' το το κακόμοιρο". Τον μίσησα. Γι' αυτό το "κακόμοιρο", που καθόλου δεν ήμουν!» μας λέει.
«Δεν ήμουν ποτέ παιδί. Δεν έπαιξα, έτρεξα. Να γλιτώσω εμένα, τους δικούς μου, ό,τι μπορούσα. Ακόμα μέχρι σήμερα, όταν βλέπω μικρά παιδιά να θαλασσοπνίγονται, μπορώ ν' αντέξω. Ισως που τα πέρασα κι εγώ και ξέρω πως είναι να χάνεσαι, να είσαι μόνος, σχεδόν νεκρός. Να μη ζεις παιδική ηλικία. Αυτό που δεν αντέχω είναι να βλέπω να βασανίζουν ζώα. Εκεί σπαράζω. Στ' άλλα είμαι δυνατή».
Μας λέει πως ακόμα πριν από λίγα χρόνια που κατέβηκε στο Μοναστήρι, μιλούσαν γι' αυτήν «την μπεμπέκα που έμεινε με τους νεκρούς», χωρίς να την αναγνωρίζουν.
Μα κι ένας παλιός που του είπε ποια είναι, την κοίταξε με το βλέμμα του «εχθρού».
«Τίποτα δεν έχει ξεχαστεί. Ομως, μην μπερδευόμαστε. Οι φασίστες δεν είναι Ελληνες. Οι φασίστες δεν έχουν πατρίδα. Είναι ειδική ράτσα».
Η επιθυμία της
Ακόμη μέχρι σήμερα είναι κομμουνίστρια, αν και η ίδια ποτέ δεν θα το πει:
«Εχω πει στην κόρη μου τη Μαρία, μια υπέροχη κοπέλα, πως στον τάφο μου θέλω να γραφτεί: "Προσπαθούσε να γίνει άνθρωπος, μήπως τα καταφέρει και γίνει κομμουνίστρια"».
Είναι πιστή στις αρχές που έλαβε από την οικογένειά της, τις κρατάει σαν φυλαχτό.
Μας ξαφνιάζει όταν λέει: «Φαντάζεσαι να ζούσαν οι δικοί μου; Τι σκατόπαιδο θα είχα γίνει, έτσι καλομαθημένο που θα μεγάλωνα;».
Θυμάται τα πάντα, κάθε μικρή λεπτομέρεια: «Οποιος διαβάζει το "Πού΄ναι η μάνα σου μωρή;" με ρωτάει πώς γίνεται να τα θυμάμαι τόσο καλά. Μα αυτά είχα μόνο. Τις εικόνες μου. Πώς να τα ξεχάσω;».
Οσο για το δεύτερο βιβλίο της, «Θρύλοι της Αραβίας», εκεί περιγράφει μυθιστορηματικά τη ζωή της, από τα δεκαπέντε της χρόνια και μετά.
Δεν ξέρω πόσο απέχει το 1946 από το 2016. Δεν ξέρω πώς μετράται ο χρόνος ή η έλλειψη ή η διεκδίκηση ή το αγωνιστικό φρόνημα.
Ακούω όμως με προσοχή τα λόγια της Δήμητρας:
«Πόσο πονάει η καρδιά μου για το κατάντημα ορισμένων που πριν προλάβουν να γίνουν άνθρωποι, τους έκαναν θηρία. Κάποιοι τους σπρώξανε συστηματικά στην αμάθεια, με πείσμα τους κρατάγανε φανατισμένους και άξεστους. Τότε και τώρα.
Δεν είναι η ίδια εποχή, αλλά οι μηχανισμοί απανθρωποποίησης ίδιοι παραμένουν. Ας τους αναγνωρίσουμε, ας τους μελετήσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε όταν σταθούμε απέναντί τους».
Για τον Σωτήρη Πέτρουλα
Ο μόνος που θάψαμε
«Την επταετία 1943-1950 συνολικά 31 μέλη της οικογένειας Πέτρουλα δολοφονήθηκαν. Τελευταίος νεκρός, ο φοιτητής και μέλος της ΕΔΑ Σωτήρης Πέτρουλας, δολοφονήθηκε από την αστυνομία τον Ιούλιο του 1965 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
Ημασταν σχεδόν ίδια ηλικία. Δεν τον ήξερα, οι δικοί μας δεν ήταν κοντά. Το παιδί το χτύπησαν και χτυπημένο τον στραγγάλισαν. Ηταν ανιψιός μου. Ο μόνος Πέτρουλας που κατορθώσαμε να θάψουμε εμείς οι ίδιοι, οι άλλοι χώθηκαν σε λάκκους.
Ο αδελφός μου, ελεύθερος πια από φυλακές και εξορίες, έδωσε μάχη για να πάρουμε τη σορό του, κάτι που αρνιόταν η αστυνομία... Κατά κάποιον τρόπο, ο Σωτήρης, μας εξιλέωσε όλους».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τσέχοι έκαναν παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο των Χανίων με πλήρη εξοπλισμό
Δύο Τσέχοι, 33 και 35 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από φύλακα της Aρχαιολογικής Υπηρεσίας να έχουν πραγματοποιήσει εσκαφή σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου.
Στη συνέχεια, σε έλεγχο που έκαναν oi αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρήκαν και κατέσχεσαν πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία «Περί προστασίας Αρχαιοτήτων» και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο εντοπίστηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση όλων των ευρημάτων, καθώς και του αυτοκινήτου των δύο αλλοδαπών.
Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
"Ράλληδες, ταγματαλήτες, μπουραντάδες, Γερμανοί
τα κεφάλια σας θα πέσουν απ' τ' αντάρτικο σπαθί".
Επέτειος του ολοκαυτώματος των δέκα επονιτών και της Μάχης της Καλλιθέας αυτές τις μέρες (22-24 Ιουλίου 1944) και θυμήθηκα τον επικεφαλής του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Αστυνομίας, που συμμετείχε στο πλευρό των Γερμανών. Όπως έκανε τόσες και τόσες άλλες φορές, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.
Διοικητής από την ίδρυση του Τμήματος από τη δικτατορία Μεταξά το 1939, ο Νίκος Μπουραντάς -που με το όνομά του έχουν μείνει γνωστοί οι δολοφόνοι υφιστάμενοί του- θα το συγκροτήσει ως ένα απροκάλυπτα φασιστικό όργανο καταστολής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ενώ από τους 3.500 άντρες της Αστυνομίας Πόλεων στην Αθήνα οι 1.700 είχαν προσχωρήσει στο ΕΑΜ, δεν υπήρξε ούτε μία προσχώρηση από τους 700 μπουραντάδες.
Έχοντας συλληφθεί και φυλακιστεί τη μέρα της Απελευθέρωσης, στις 12 Οκτωβρίου 1944, θα περάσει από δίκη ως δωσίλογος και θα αθωωθεί. Θ' αναλάβει στη συνέχεια στελεχική θέση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, το 1950 θα εκλεγεί βουλευτής του ακροδεξιού συνασπισμού των Μανιαδάκη-Τουρκοβασίλη και στα 1959-64 θα διατελέσει αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει σ' αυτόν τον τόπο.
Ένα σινάφι χορτάτων διαπλεκόμενων, που χαρακτηρίζεται από μίσος προς τους απλούς ανθρώπους, ανάλογο των ναζί της Χρυσής Αυγής, από γλοιώδη επίδειξη δύναμης, ανάλογη μ' αυτήν των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών και μεγαλοεργολάβων, και από εγκληματική προδιάθεση, ανάλογη μ' αυτή των συμμοριών των ΜΑΤ.
Ένας κλάδος που υπηρέτησε με αφοσίωση κατακτητές και χούντες, χωρίς ποτέ να γίνει η ελάχιστη κάθαρση στις γραμμές του.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταγγελία Συντονιστικού Αγώνα για μεταγωγή Μάριου Σεισίδη
20/07/2017 6:23 μμ.
Άλλο μεταγωγή, άλλο απαγωγή...
Την Τρίτη 18/7 στην Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έλαβε χώρα ένα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε να επαναληφθεί.
Στις 7 η ώρα το πρωί ενώ ο συγκρατούμενος Μάριος Σεισίδης δεν είχε την παραμικρή ειδοποίηση για την επικείμενη μεταγωγή του, -όπως γίνεται συνήθως από το προηγούμενο βραδύ-, ενημερώθηκε από τον αρχιφύλακα της φυλακης πως έχει διορία 10 λεπτά να μαζέψει τα πράγματα του και να εξέλθει της ακτίνας. Ο συγκρατούμενος μας σαστισμένος από την έτσι κ αλλιώς βίαιη αφύπνιση του ανθρωποφυλακα που είχε εισέλθει στο κελί του, ανοίγοντας την πόρτα προκειμένου να εξέλθει απ’αυτό, ήρθε αντιμέτωπος με τη θέα περίπου δέκα ατόμων εκ των οποίων οι περισσότεροι φοράγανε πολιτικά ρούχα, φέρανε τσαντάκια και είχανε καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα τους με κουκούλες. Διαμαρτυρόμενος για την εικόνα αυτή που αντίκρισε και απαιτώντας κάποιο χρόνο προκειμένου να ετοιμάσει τα πράγματα του, αντιμετωπίστηκε με έλλειψη σεβασμού και με τρόπο που δεν αναλογεί σε κρατούμενο αλλά σε απαχθέντα. Ο συγκρατούμενος μας, παρόλο που του δόθηκε ελάχιστος χρόνος προκειμένου να ετοιμαστεί για την μεταγωγή ουδέποτε αρνήθηκε την πραγματοποίηση της και δεν υπήρξε η παραμικρή συμπεριφορά που να μπορεί να δικαιολογήσει την εικόνα αυτή. Η κουστωδία αστυνομικών κουκουλοφόρων χωρίς διακριτικά αλλά και το όλο ύφος του αρχιφύλακα είναι προφανές πως αποσκοπούσε στον προληπτικό τραμπουκισμό του συγκρατούμενου μας από την υπηρεσία.
Οι περισσότεροι από μας έχουμε δεχτεί την βία των μπάτσων κατά τη σύλληψη μας, βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα, προσβλητικές και ρατσιστικές συμπεριφορές... Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε ξανά την είσοδο αστυνομικών στο εσωτερικό της φυλακης για κανένα λόγο, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται σε μια λογικη επίδειξη ισχύος.
Ας λάβει υπόψιν της η διεύθυνση, η εισαγγελέας της φυλακης αλλά και το υπουργείο, πως τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και να είναι σίγουροι πως αν επαναληφθούν η αντίδραση μας δεν θα περιοριστεί στην καταγγελία τους.
Συντονιστικό Αγώνα
(φυλακές Κορυδαλλού)
ενημερώστε
21/07/2017 12:16 μμ.
πού μετήγαγαν τον σύντροφο; έγινε γνωστό πού τον μετέφεραν;
Απαντηση
στις φυλακές Μαλανδρινου είναι πλέον ο σύντροφος,στην συγκεκριμένη φυλακή ήταν "χρεωμένος" ο μαριος από την πρωτη μέρα σύλληψης του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κι επειδής από τη Γυάρο πέρασαν καμιά εικοσαριά χιλιάδες εξόριστοι και μερικές εκατοντάδες άφησαν εκεί και τα κόκαλά τους, απαγορεύεται να βγούνε και τίποτις φράγκα;
Είπε ο χλιμίτζουρας, βγαίνοντας από τη τζιπούρα, γιατί δεν κρατιότανε άλλο. Και μιας κι ακριβώς πίσω απ' τη μάντρα ήταν ο τάφος του πατέρα του, κατούρησε πάνω του και ανακουφισμένος συνέχισε το ταξίδι του.

«Χαρακτηρίζουμε ως ιστορικό τόπο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1469/50, τη νήσο Γυάρο ή Γιούρα (...) διότι αποτελεί σημαντικό χώρο ιστορικής μνήμης που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Αποτελεί ζωντανή μαρτυρία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία, σύμβολο καταδίκης των βασανιστηρίων και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. Επίσης χαρακτηρίζονται ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία το κτίριο των φυλακών και όλα τα κτίρια, εγκαταστάσεις και κατασκευές, που βρίσκονται στις περιοχές των πέντε (5) όρμων στη νήσο Γυάρο».
Η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας έχουν προσυπογράψει την απόφαση για το χαρακτηρισμό της Γυάρου ως ιστορικού τόπου, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτός ο χαρακτηρισμός. Κι όμως, η μία μετά την άλλη, οι αποφάσεις παραμένουν κενό γράμμα στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων. Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο που περνά, γίνονται στην πράξη βήματα αποχαρακτηρισμού του νησιού ως ιστορικού τόπου. Τελευταίο κρούσμα η απόφαση ορισμένων οικονομικών κύκλων, που καλύπτονται πίσω από δήθεν περιβαλλοντικές οργανώσεις να προωθήσουν το χαρακτηρισμό της Γυάρου ως «θαλάσσια προστατευμένη περιοχή» για να -κι εδώ είναι το ζουμί- «διασφαλιστεί ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της περιοχής», δηλαδή να βγούνε φράγκα από την εκμετάλλευσή της. Το θέμα προβλήθηκε με τυμπανοκρουσίες το βράδυ της Τετάρτης από έναν εφοπλιστικό τηλεσταθμό και, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, έχει έρθει η ώρα η Γυάρος να αναδειχθεί σε «περιπατητικό», «καταδυτικό» προορισμό, με ανάδειξη του φυσικού της κάλλους. Σύμφωνα με τους οργανωτές της σχετικής παρέμβασης, έχουν βρεθεί και τα σχετικά κονδύλια που μπορούν να ξεκοκαλιστούν και προέρχονται από το πρόγραμμα της ΕΕ «Κυκλάδες Life».
Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα από τέτοια «ρεπορτάζ» ασκείται ουσιαστικά πίεση για αποχαρακτηρισμό του νησιού ως ιστορικού τόπου, ώστε να γίνει δυνατή η εκμετάλλευσή του εμπορικά. Προηγούμενο παράδειγμα ήταν η απόπειρα μεγάλης εταιρείας να εξασφαλίσει άδεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ενώ παραμένει το πρόβλημα με μεγαλοκτηνοτρόφο που λυμαίνεται το νησί εδώ και δεκαετίες. Το πρώτο πρακτικό αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας, που συναντά την ανοχή της κρατικής μηχανής και των εκάστοτε κυβερνήσεων, είναι τα ιστορικά κτίρια των φυλακών και των άλλων εγκαταστάσεων στους πέντε όρμους να ρημάζουν. Ήδη το κεντρικό κτίριο των φυλακών λειτουργεί ως γιγάντιος στάβλος, για τη διευκόλυνση μάλιστα της κυκλοφορίας των ζώων έχουν γκρεμιστεί και μεσοτοιχίες. Στον πρώτο όρμο τείνουν να εξαφανιστούν όλες οι βάσεις του καταυλισμού των φυλακισμένων, ενώ ρημάζει και το νεκροταφείο των κρατουμένων.
Σε αντίθεση με όσους μεθοδεύουν την εμπορική χρήση του νησιού, να υπενθυμίσουμε ότι η Ειδική Επιτροπή, που είχε συγκροτηθεί πριν από 15 χρόνια, για να προσδιορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε η Γυάρος να αναδειχτεί πράγματι ως ιστορικός τόπος, είχε τονίσει στο σχετικό πρακτικό της ότι πρέπει «να μην υπάρχει στο νησί οποιαδήποτε επιχειρηματική - οικονομική εκμετάλλευση», «αποφυγή κάθε "εξωραϊσμού" του χώρου. Διατήρηση μόνο της τοπικής πανίδας και χλωρίδας και διατήρηση της αγριότητας του τοπίου». Η Επιτροπή πρότεινε και μια σειρά έργα που να αναδεικνύουν το μαρτυρικό χαρακτήρα του νησιού, από το οποίο πέρασαν περισσότεροι από 20.000 κρατούμενοι και εκ των οποίων εκατοντάδες άφησαν τα κόκαλά τους εκεί.
Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 21 Ιούλη 2017.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρωθυπουργός Ελλάδας Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής : Δώστε επιτέλους τη βοήθεια ετέρου προσώπου. Και οι γονείς μεγαλώνουν!
82 υπογραφές
Υπάρχουν παιδιά αλλά και ενήλικες με δύσκολες παθήσεις που όταν περνούν από τις επιτροπές ΚΕΠΑ ο πιο επίσημος κρατικός φορέας που κρίνει το ποσοστό αναπηρίας) εκτός από το ποσοστό αναπηρίας λαμβάνουν γνωμάτευση ότι χρήζουν βοήθειας ετέρου προσώπου. Τα άτομα με τις δύσκολες αυτές παθήσεις και ειδικά όσα από ανήλικα έχουν την πάθηση δεν έχουν εργαστεί ποτέ και είναι έμμεσα ασφαλισμένα. Όταν είτε οι γονείς, είτε οι κηδεμόνες απευθύνονται στα ασφαλιστικά ταμεία για να λάβουν την παροχή τους απαντούν ότι υπάρχει νόμος βάση του οποίου τα έμμεσα ασφαλισμένα άτομα δεν την δικαιούνται την παροχή!!! Άδικο!!! Οξύμωρο!!! Ειρωνικό!! Και εκτός αυτού να ξυπνήσει η πολιτεία και να καταλάβει επιτέλους ότι και οι γονείς και κηδεμόνες μεγαλώνουν!!! Και οι αντοχές μειώνονται!!! Και ούτε είναι πάντα υγιείς και οι ίδιοι. Οι γονείς αυτοί και κηδεμόνες που δεν έχουν πετάξει τα παιδιά σε ιδρύματα και με πολύ αγάπη προσπαθούν για τα παιδιά τους!! Σε επίσημο ερώτημα στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας ο διευθυντής απάντησε ότι θέλει πολιτική βούληση για να αλλάξει ο νόμος! Επιτέλους βοηθήστε τους γονείς, κηδεμόνες αλλά και ασθενείς να αποκτήσουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής!! Επίσης, ενήλικες που δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί χάνουν την παροχή!! Πολλοί όμως από τους ενήλικες μένουν μόνοι και πληρώνουν ακόμα και τον αέρα που αναπνέουν!!Και το έσοδο τους?? Το προνοιακό ή εξωϊδρυματικό επίδομα!! Χρήζουν όμως βοήθεια ετέρου προσώπου και μεγαλώνουν και αυτοί ηλικιακά μόνοι τους!!Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια μας και να υπογράψει για να μας βοηθήσει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα... !!!
https://secure.avaaz.org/el/petition/Prothypoyrgos_Elladas_Ypoyrgeio_Ergasias_Koinonikis_Asfalisis_Koinonikis_Doste_epiteloys_ti_voitheia_eteroy_prosopoy_Kai/?aDWSQeb




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΜΕΝΑ αληθινος αγωνας ειναι να διαδωσουμε ενα κομμα δημοκρατικο,χωρις βρωμοπολιτικους ,μονο με ανθρωπους μεσα απο το λαο !!
και ολοι να ριξουμε μια ψηφο σε αυτο .
Θεωρω οτι ειναι το πιο γρηγορο και αποτελεσματικο ,χωρις να ψυχοπεθανουμε .
ΑΛΛΩΣΤΕ με αυτοδυναμιες μας φτασαν εδω που μας φτασαν.
ΑΡΑ μια ακομη αυτοδυναμια και ναι
αν θες τελευταια μας ελπιδα
και αυτο θα γινει μεσα απο το ΕΠΑΜ
ελληνα προβληματισου και αποφασισε για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
για την ζωη των παιδιων μας ,του εαυτου μας !!
εχουμε υποχρεωση !!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΣΑΜΑΡΑ-ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΙΣΟΒΙΤΗ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ!! ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ «ΖΩΟ»
Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα θυμήθηκε ο Τύπος να «αποκαλύψει» τα λεγόμενα Βαρουφάκη από το βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικούς μήνες. Τελείως τυχαία σήμερα ο κακός Βαξεβάνης αποκαλύπτει τον άθλιο Αθανασίου, δεξί χέρι Σαμαρά που έδωσε ΧΑΡΗ σε Καναδό έμπορο ναρκωτικών. Το καθήκι είχε φάει ΙΣΟΒΙΑ, την κοπάνησε από την Ελλάδα (είχε πάρει άδεια από την φυλακή), συνελήφθη πάλι και τον έστειλαν οι Καναδοί πίσω και ΤΟΤΕ Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ Αθανασίου (βλ. ΣΑΜΑΡΑΣ) του έδωσε ΧΑΡΗ, μειώνοντας τα ισόβια σε 20 έτη, οπότε και ελευθερώθηκε ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ (βλ. NOOR1). Δηλώνω ένα από τα «ζώα» (όπως δηλώνουν ορισμένοι «δημοκράτες» για αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη) που θα ασχοληθώ με τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και όχι με τον Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που «αποκαλύπτει» με αμοιβή (έσοδα από το βιβλίο του) και ο οποίος ηχογραφεί φίλους και εχθρούς για να τους «ξεσκεπάσει», «εκβιάσει», ότι θέλει μπορεί να πει ο καθένας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απέχθεια, αηδία, απογοήτευση,
γι' αυτούς που σε πρόδωσαν.
Όμως, υπάρχει το ΕΠΑΜ,
χωρίς επαγγελματίες "πολιτικους".
Με εφαρμόσιμο πρόγραμμα.
Μαθε αυτό που σου κρύβουν : www.epamhellas.gr




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παλαιστινιακό αίμα δεν έχει θρησκεία.
Ο Αραβας Ορθοδοξος Χριστιανος Επισκοπος, γιος της Γαλιλαίας, atallah χάνα, επισκέπτεται τα παλαιστινιακά θύματα που τραυματίστηκαν από τις σιωνιστικές αστυνομικές σφαίρες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεσποινα Σπανου.- Πληροφορώ, λοιπόν, τη ΝΔ και την ηγεσία της, για να μη ψάχνουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως φαντάσματα, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρουφάκης διέθεταν σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, προκειμένου να αποφύγουν μια συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Ο Λαφαζάνης επιτίθεται σε ΝΔ για σχόλιο στα λεγόμενά του
22/7/2017
Ο Παν. Λαφαζάνης απάντησε σκληρά και τεκμηριωμένα σε σχόλιο της ΝΔ για την συνέντευξη του στο Βήμα FM.
Το σχόλιο της ΝΔ και η απάντηση του Παναγ. Λαφαζάνη έχουν ως εξής:
Σχόλιο της ΝΔ
«Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη που υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο κοινός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην πραγματικότητα η έξοδος από την ευρωζώνη.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει όλη την αλήθεια για όσα συνέβηκαν εκείνο το διάστημα, που έγιναν αιτία να πληρώνει για πολλά χρόνια βαρύτατο κόστος.
Και θα την μάθει»!
Απάντηση του Παν. Λαφαζάνη
Παν Λαφαζάνης: Οι μόνοι που είχαμε πρόταση εξόδου από το ευρώ ήμουν εγώ, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ
Να γίνουν όχι μια αλλά χίλιες Εξεταστικές Επιτροπές και τότε θα καθίσουν στο σκαμνί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησε το ”ΟΧΙ”, και οι ηγεσίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που συνήργησαν στην παραβίαση του Συντάγματος
”Η ΝΔ, επειδή δεν έχει καμιά διαφορά με την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν άλλωστε εφάρμοσε και ο σημερινός αρχηγός της ως υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί με φτηνάπροπαγανδιστικά παιχνίδια παραπλάνησης να εμφανισθεί ματαίως ότι κάνει αντιπολίτευση.
Πληροφορώ, λοιπόν, τη ΝΔ και την ηγεσία της, για να μη ψάχνουν αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως φαντάσματα, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρουφάκης διέθεταν σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, προκειμένου να αποφύγουν μια συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Τα μόνα σχέδια που διέθεταν και επ’ αυτών εργάζονταν στο παρασκήνιο ήταν πως να αθετήσουν τις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του τότε ΣΥΡΙΖΑ, για να κρατήσουν την χώρα στο ευρώ.
Μακάρι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας να είχαν ένα σχέδιο εξόδου από το ευρώ και να το εφάρμοζαν, για να μην ρίξουν τη χώρα στην καταστροφική περιπέτεια που διανύουμε και η οποία, όπως φαίνεται, δεν θα τελειώσει ούτε το 2060!
Οι μόνοι, όμως, οι οποίοι, στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέταμε πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη, που ήταν και ο μόνος δρόμος για να απαλλαγούμε από την μνημονιακή υποδούλωση, ήταν η αφεντιά μου, το Αριστερό Ρεύμα και η Αριστερή Πλατφόρμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό δεχόμαστε, ως, τάχα, αναχρονιστικά βαρίδια, ένα ανηλεή κοινό πόλεμο από την ομάδα Τσίπρα, τη ΝΔ, το εγχώριο και το ευρωατλαντικό οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο.
Δυστυχώς και λυπάμαι που η ΝΔ στο κυνήγι της ”καρέκλας” της εξουσίας κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή νεομνημονιακή ηγεσία του ήταν και είναι εξίσου φανατικά ευρώπληκτοι με την ίδια, κάτι που από πρώτο χέρι και με ομηρικές μάχες έζησα, ιδιαίτερα την επίμαχη περίοδο του Ιουλίου του 2015.
Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Αλ. Τσίπρας, με την αγαστή βοήθεια της ΝΔ, πρόδωσε και ξεπούλησε το περήφανο ”ΌΧΙ” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, μόνο και μόνο για να κρατήσει την χώρα μέσα στο ευρώ.
Βλέπετε, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοιάζετε, πλέον, ως μια σταγόνα νερό: θυσιάζετε τη δημοκρατία, την λαϊκή βούληση, την εθνική κυριαρχία και παραδίδετε το λαό και τη νεολαία στη λεηλασία, την ανεργία και τον ξενιτεμό, μόνο και μόνο για να κρατήσετε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προασπίσετε τα σκληρά εγχώρια και ξένα συμφέροντα που επωφελούνται από αυτήν την παραμονή.
Όσον αφορά τις απειλές της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την περίοδο, δεν μας αγγίζουν.
Το αντίθετο, υποστηρίζω και εγώ και η ΛΑ.Ε να γίνουν όχι μια αλλά χίλιες Εξεταστικές Επιτροπές και να διερευνηθούν τα πάντα και προς πάσαν κατεύθυνση εκείνη την περίοδο και όποια άλλη θέλετε.
Μόνο που οι απειλούντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μόνοι που θα βγουν στο τέλος κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες είναι όλα τα μνημονιακάσυνεταιράκια (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που από κοινού, λειτουργώντας ως παρακράτος, κουρέλιασαν το Σύνταγμα, ξεπούλησαν την λαϊκή εντολή και συνήργησαν για να μετατρέψουν ένα περήφανο ”ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα, σε ένα υποδουλωτικό ”ΝΑΙ”.”




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sold Out η Επιδαυρος για τον Τζιμη Πανουση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηγαν να συλλαβουν στο Βολο τον τυφλο τραγουδιστη του «Voice» που τραγουδουσε στο λιμανι του Βολου.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ύπουλο κόλπο των Σκοπιανών
Πώς οι γείτονες προσπαθούν να μπουν σε Ε.Ε.- ΝΑΤΟ πριν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα!
Παίζουν βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, ελπίζοντας στη στήριξη της Γερμανίας, των χωρών της ομάδας Βίσεγκραντ και της Τουρκίας
Ο ύποπτος ρόλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και η παράλογη απαίτηση προς τον Πάνο Καμμένο. Παιζει παιχνιδια ο Τζακ Λιου πισω απο την πλατη του Τραμπ. Συνεδριο ελληνικη απαντηση στον αμερικανο υφυπουργο.  Δεν χαριζουμε σε κανενα το ονομα της Μακεδονιας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκοινωνουντα δοχεια  ΝΔ και Ενωση Δικαστων και Εισαγγελεων. Οι δικαστες διεκδικουν πολιτικο ρολο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφακιαδα… σε επαναληψη. Τρεις δεξιες κυριακατικες εφημεριδες αναδημοσιευσαν σε πληρη συντονισμο αποσπασματα του βιβλιου του Βαρουφακη που κυκλοφορησε πριν τρεις μηνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερευνα του Εθνικου Κεντρου Κοινωνικων Ερευνων (ΕΚΚΕ). Φτωχεια για τους πολλους, πλουτος για λιγους. Η φτωχεια αποκτα πλεον διαρκη και μονιμα χαρακτηριστικα, απλωνοντας τα διχτυα της σε μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όμως, η Ελλαδα εισαγει το 66% των ψαριων που καταναλωνει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Αρχιεπίσκοπος Ατάλαχ Χάννα ζήτησε να κλείσουν σήμερα οι Χριστιανικές εκκλησίες στην Παλαιστίνη και οι Χριστιανοί να πάνε, στο αποκλεισμένο από τους Ισραηλινούς, Τέμενος Αλ-Άκσα, για να συμπαρασταθούν στους Μουσουλμάνους αδερφούς τους.
Αν κάποιος πρέπει να γίνει Πατριάρχης Ιεροσολύμων, αυτός είναι σίγουρα ο Αρχιεπίσκοπος Ατάλαχ Χάννα

Αρχιεπίσκοπος Θεόδοσιος Ατάλαχ Χάννα. 'Ενας ζωντανός θρύλος της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος(Ατάλαχ Χάνα) είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Σεβαστείας υπό το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,ο οποίος με την έντονη φιλοπαλαιστινιακή του δραστηριότητα έχει καταφέρει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Ιερέα στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη που μας κάνει πραγματικά πολύ υπερήφανους.
Το κανονικό του όνομα είναι Νιζάρ Χάνα και γεννήθηκε το 1965 στο χωριό Ράμα στην Άνω Γαλιλαία της Κατεχόμενης Παλαιστίνης. Σπούδασε Ελληνικά στην Αλ Κουντς(Ιερουσαλήμ) και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Θεολογική Σχολή οπού πήρε και το δίπλωμα Θεολογίας το 1991. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ και χειροτονήθηκε σαν Διάκονος με το όνομα Θεοδόσιος, επίσης εξελέγη μέλος της Αδελφότητας του Αγίου Τάφου και το 1992 χειροτονήθηκε Ιερέας της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου. Λίγες μέρες αργότερα προήχθη στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη και τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής του Αραβικού τμήματος του Πατριαρχείου.
Έντονα δραστήριος στην δημόσια ζωή, έχει διατελέσει εκπρόσωπος και διευθυντής του Αραβικού τμήματος του Πατριαρχείου, έχει διδάξει τον Χριστιανισμό σε τοπικά σχολεία όπως και στο Αραβικό Κολέγιο της Χάιφα. Για την αφοσίωσή του και την δράση του στους Αγίους Τόπους του απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση του Διδάκτορα της Θεολογίας από το Θεολογικό Ινστιτούτο της Σόφιας στην Βουλγαρία.
Το 2001 διορίστηκε, από τον μακαρίτη πλέον Διόδωρο, ως επίσημος εκπρόσωπος τύπου του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα και το 2005 μετά την εκθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου και την αντικατάστασή του από τον Πατριάρχη Θεόφιλο, χειροτονήθηκε ως Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος απέκτησε μεγάλη αναγνώριση στον Αραβικό κόσμο λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας αλλά και του ακτιβισμού ενάντια στην Σιωνιστική Κατοχή και για τους ίδιους λόγους έχει συλληφθεί πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος από τις Ισραηλινές Αρχές οι οποίες τον έχουν ανακρίνει περισσότερο από μία φορά για «υποκίνηση». Ο Θεοδόσιος έχει διατελέσει επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Συνταγματικής Επιτροπής που εργάστηκε για την δημιουργία του τρίτου σχεδίου του Παλαιστινιακού Συντάγματος τον Μάρτιο 2003 και του απονεμήθηκε το βραβείο της Αλ Κουντς από το Υπουργείο Πολιτισμού της Παλαιστινιακής Αρχής. Είναι επίσης ένας εκ’των συντακτών του Kairos Palestine  (http://www.kairospalestine.ps/)  από την ομώνυμη Οργάνωση Παλαιστίνιων και μη, Χριστιανών ενάντια στην Σιωνιστική Κατοχή.
Κατά την διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα
Ο Θεοδόσιος εκπροσωπώντας τον Ελληνοορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο, ως μέλος μίας Παλαιστινιακής Οικουμενικής αντιπροσωπείας προσκαλέστηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και αυτό με την σειρά του να παρέμβει στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στο ΠΣΕ που έχει έδρα την Γενεύη στις 19 Οκτωβρίου 2000 τόνισε πως οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί υποφέρουν από την Κατοχή για τον λόγο πως είναι Παλαιστίνιοι και θέλουν να μείνουν στην πατρίδα τους την Παλαιστίνη. Ο Θεοδόσιος κατηγόρησε το Ισραήλ για εθνοκάθαρση εναντίων των Αράβων Μουσουλμάνων και Χριστιανών και τόνισε πως το πρόβλημα είναι η Κατοχή.
«Ο καθένας σκέφτεται πως υπάρχει μία σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων, δεν συμβαίνει όμως αυτό, είναι μία Κατοχή από το Ισραήλ»
Κάλεσε όλες τις Εκκλησίες να προσευχηθούν για τους Παλαιστινίους και δήλωσε πως «πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τις υπόλοιπες εθνότητες, την ανεξαρτησία τους στο δικό τους κράτος που πρωτεύουσά του είναι η Αλ Κουντς(Ιερουσαλήμ)». Αργότερα τον ίδιο μήνα ο Θεοδόσιος απέστειλε μήνυμα στον ΟΗΕ και ζήτησε την άμεση και ταχεία παρέμβασή του για να σώσει τον Παλαιστινιακό λαό από τις τρομερές σφαγές που προκαλούσαν οι δυνάμεις Κατοχής. Στην ίδια επιστολή ζητούσε από τον ΟΗΕ να πιέσει το Ισραήλ για να άρει τον αποκλεισμό πόλεων και χωριών.
Οι πρώτες επιπτώσεις για την δράση του ήρθαν τον Ιανουάριο του 2002 με το Ισραήλ να ζητάει από το Πατριαρχείο να λάβει σωφρονιστικά μέτρα κατά του Αρχιμανδρίτη Ατάλαχ Χάννα για την κριτική του στην πολιτική του Ισραήλ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Τον Μάρτιο του 2002 το Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδίκαζε την επιλογή του Ισραήλ να συλλάβει στην Γέφυρα του Βασιλιά Χουσεΐν, που βρίσκεται ανάμεσα στην Δυτική Όχθη και την Ιορδανία, τον Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο τον οποίο κράτησαν και τον ανέκριναν με πολύ ρατσιστικό και προβοκατόρικο τρόπο για πέντε ώρες. Η Πατριαρχία επίσης εξέφρασε την λύπη της για το αίτημα της Ισραηλινής Κυβέρνησης να καθαιρεθεί ο Αρχιμανδρίτης από εκπρόσωπος της Εκκλησίας και το κατήγγειλε σαν μία πολύ σοβαρή προσπάθεια παραβίασης και επέμβασης στα εσωτερικά της ζητήματα.
Πέρασαν δύο χρόνια από την έναρξη της Δεύτερης Ιντιφάντα και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος που διαδέχθηκε τον Διόδωρο άλλαξε τελείως στάση απέναντι στον Ατάλαχ Χάνα. Καταδίκασε την δραστηριότητα του και τον κατηγόρησε πως υποστηρίζει την «Παλαιστινιακή Τρομοκρατία» αφού αρνήθηκε να υπογράψει κείμενο που καταδίκαζε όλες τις απελευθερωτικές δράσεις των Παλαιστινίων με αποτέλεσμα να τον καθαιρέσει από εκπρόσωπο τύπου της Εκκλησίας. Η Όρθοδοξη Αραβική Κοινότητα αντέδρασε άμεσα ζητώντας από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει, τονίζοντας πως ο Θεοδόσιος θα παραμείνει στην θέση του με την Ελληνική ή όχι αποδοχή. Για τον ίδιο λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Χριστιανικών Αραβικών Κοινοτήτων σε Παλαιστίνη και Ιορδανία που ξεκίνησαν άμεσα μποϊκοτάζ κατά του νέου Έλληνα Πατριάρχη.
Σύλληψη και κατάσχεση εγγράφων
Τον Αύγουστο του 2002 ο Θεοδόσιος συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ από τον Κατοχικό Στρατό. Ο λόγος της σύλληψής του ήταν «υποψίες για σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις» , «παράνομη είσοδο σε εχθρική χώρα(Συρία και Λίβανο)» και «υποκίνηση». Τα ΜΜΕ ήταν παρών κατά την 5ωρη ανάκρισή του στην οποία δικαιολογήθηκε πως ο λόγος που επισκέπτονταν τακτικά αυτές τις δύο χώρες ήταν Θρησκευτικές υποχρεώσεις χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Βατικανού. Για αυτό τον λόγο του κατάσχεσαν τα διαβατήρια του, του Ισραήλ και του Βατικανού.
Μετά την απελευθέρωσή του ο Θεοδόσιος υποστήριξε πως η σύλληψή του είναι αδικαιολόγητη δεδομένου πως είχε εκφράσει μόνο την αντίθεσή του στην Σιωνιστική Κατοχή των εδαφών που έχουν ζητηθεί από τους Παλαιστίνιους.
«Είναι η πρώτη φορά που ένας Χριστιανός θρησκευτικός ηγέτης συλλαμβάνεται με τέτοιον τρόπο από τις επίσημες αρχές με απάνθρωπη και μη αποδεκτή συμπεριφορά που στερείται κάθε ανθρώπινη ηθική και χωρίς να έχει προϋπάρξει καμία ειδοποίηση»
Ο ίδιος στην εξήγηση που δίνει για όλα όσα έχουν συμβεί εναντίων του, όπως την καθαίρεσή του από επίσημος εκπρόσωπος της Εκκλησίας, αναφέρει πως υπάρχει μία πίεση και ένας εκβιασμός που ασκείται για τις πολιτικές θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς. Όσο για την επίσκεψή του στην Συρία και στον Λίβανο επισημαίνει πως υπάρχουν πάνω από 1.5 εκατομμύριο Χριστιανοί στις δύο χώρες και πως το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίζει τις όποιες επισκέψεις και τις συναντήσεις με τους Θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες. Επίσης το Ισραήλ δεν μπορεί να λέει πως διατηρούμε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις αφού οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από Αγωνιστές της Ελευθερίας.
Συριακό ζήτημα
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεόφιλος όμως δεν περιορίζει το έργο του και την δράση του μόνο στα Κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης και κατά της Σιωνιστικής Κατοχής. Έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και από την πρώτη στιγμή υπέρ της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και κατά της επέμβασης που έγινε στα εσωτερικά της, την οποία αναφέρει σαν μία Σιωνιστική Διεθνή Συνωμοσία και υπεραμύνεται του Ισλάμ και της σημαντικότητας της Χριστιανομουσουλμανικής ενότητας που κινδυνεύει από το φαινόμενο του Τακφιρισμού.
«Σκοπός των Σιωνιστών είναι να καταστρέψουν την εθνική ενότητα και να κατακερματίσουν τις Αραβικές κοινωνίες στην Συρία λόγω των θέσεων που έχει πάρει η χώρα για το Παλαιστινιακό ζήτημα»
Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος Ατάλλα Χάνα παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή όλων των διεκδικήσεων των Παλαιστίνιων και ένας σημαντικός άνθρωπος που με την δράση του έχει καταφέρει να αναδείξει τα εγκλήματα των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη αλλά και στις γείτονες χώρες. Πρόσφατο παράδειγμα η συμμετοχή του στο κάλεσμα για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων από την Σιωνιστική Κατοχή.
Έχει καθαιρεθεί από την θέση του για τις πολιτικές του δραστηριότητες, έχει εκβιαστεί και έχει καθαιρεθεί από την θέση του σαν εκπρόσωπος τύπου.Για του ίδιους λόγους και λόγω των θέσεων του για το Συριακό ζήτημα,στον Δυτικό κόσμο υποβαθμίζεται ο ρόλος του και η δράση του. Για αυτό δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτόν κάτι σημαντικό τόσο καιρό και για αυτό ακόμα και αυτό το άρθρο,κάποιοι που μιλάνε εξ'ονοματος της Παλαιστίνης και μεταφέρουν τα νέα από αυτήν,θα το θάψουν.
http://tillthehalt.blogspot.gr/2016/08/blog-post_10.html




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει πασίγνωστος Ελληνας καναλάρχης
23/7/2017
Μαχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει πασίγνωστος Ελληνας καναλάρχης ο οποίος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της παραλιακής ζώνης.
Ο καναλάρχης αισθάνθηκε έντονους πόνους στο στήθος στην διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης με την νεαρή συνοδό του σε σουίτα ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης.
Η κοπέλα όταν συνήλθε από το σοκ προσπάθησε να τον συνεφέρει δίνοντάς του απανωτά χαστούκια και κάνοντας του μαλάξεις αλλά ο ηλικιωμένος καναλάρχης δεν αντιδρούσε.
Εντρομη τηλεφώνησε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κι εκείνοι με την σειρά τους κάλεσαν ιδιωτικό ασθενοφόρο. Η νεαρή συνοδός του καναλάρχη άθελά της και στην προσπάθεια να του προσφέρει η ίδια τις πρώτες βοήθειες έχασε χρόνο που μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή. Ο καναλάρχης ακόμη δεν έχει συνέλθει και όσο περνάνε οι ώρες οι γιατροί δίνουν όλο και πιο λίγες πιθανότητες στο καλό σενάριο.
Σύμφωνα με κάποιους από τους θεράποντες ιατρούς ο ασθενής ενδέχεται να παραμείνει για μήνες φυτό, χωρίς καμμία επαφή με το περιβάλλον…Aν τελικά καταλήξει θα είναι ο 2ος καναλάρχης μετά τον Μίνωα Κυριακού που θα έχει χαιρετίσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…

Σχολιο.- Μαλλον ο Κοντομηνας, και μαλλον ειχε παρει Viagra….




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή και αίμα στην Ιερουσαλήμ
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, 20:07
Δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδία μάχης και πλημμύρισαν στο αίμα, καπνογόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας φρόντισαν να «διαφημίσουν» την παρουσία τους. Η οργή ξεχείλισε για ακόμη μια φορά στην Ιερουσαλήμ, με τον τραγικό απολογισμό των επεισοδίων να ανέρχεται πλέον σε έξι νεκρούς και 400 τραυματίες.
Το Σαββατοκύριακο σημαδεύτηκε από βίαιες συγκρούσεις και διαμαρτυρίες μετά την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να τοποθετήσει  ανιχνευτές μετάλλων στο Τέμενος Αλ-Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο για το Ισλάμ που βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο χώρος όπου βρίσκεται το τέμενος αλλά και ο Θόλος του Βράχου ( αλ-Χαράμ ασ-Σαρίφ)  είναι το Όρος του  Ναού – ο ιερότερος τόπος για τον Ιουδαϊσμό.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και οι Παλαιστίνιοι ηγέτες έχουν προετοιμαστεί για εβδομάδες έντασης και συγκρούσεων, με το Ισραήλ να έχει ήδη ενισχύσει τα στρατεύματά της στη Δυτική Όχθη.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχουν σημάδια που συνηγορούν στην εμφάνιση μιας νέας ιντιφάντας – την εξέγερση των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Γάζας από το Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 1987.
ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και Ηνωμένα Έθνη προέτρεψαν όλες τις πλευρές να δείξουν «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».
Το ιστορικό των ταραχών
Την Παρασκευή, αρκετές χιλιάδες Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά των μέτρων ασφαλείας που προωθεί το Ισραήλ.
Επέλεξαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους την ώρα των μεσημβρινών προσευχών. Οι Ισραηλινοί «απάντησαν» με πλαστικές σφαίρες αλλά και πραγματικά πυρά. Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων σκοτώθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι.
Ως «αντίποινα», ο 20χρονος Παλαιστίνιος Omar al-Abed πήδηξε πάνω από τη μάντρα της οικισμό Νέβε Τσουφ, γνωστό επίσης ως Χαλάμις, εισέβαλε σε ένα σπίτι και μαχαίρωσε μια τετραμελή οικογένεια, σκοτώνοντας τους τρεις.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου ορκίστηκε να ισοπεδώσει το πατρικό σπίτι του Abed: «Το σπίτι αυτού του αηδιαστικού τρομοκράτη θα κατεδαφιστεί το συντομότερο δυνατό. Θα κινηθούμε και εναντίον όλων όσων υποκινούν δολοφονίες».
Σε ανάρτησή του στο Facebook πριν από την ειδεχθή επίθεση, ο Abed έγραψε ότι γνώριζε πως θα πεθάνει και ο πατέρας του δήλωσε αργότερα ότι το χέρι του όπλισε η βία στην Ιερουσαλήμ.
Ο στρατός δήλωσε ότι το πατρικό σπίτι του Abed έχει ήδη ερευνηθεί και πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την κατεδάφισή του. Κάτοικοι της γειτονιάς αποκάλυψαν σε εφημερίδες ότι η οικογένεια του Abed μάζεψε τα τιμαλφή της…
Πίσω από τις συγκρούσεις αυτές κρύβονται δύο πηγές έντασης. Η πρώτη είναι η πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ στο ζήτημα, η οποία κάνει τον Νετανιάχου και το υπουργικό συμβούλιο να αγνοούν τις προειδοποιήσεις ανώτατων αξιωματούχων ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει έγκαιρα ότι η εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων θα πυροδοτούσε εντάσεις.
Το δεύτερο ζήτημα είναι οι Παλαιστινιακές θρησκευτικές, εθνικές και πολιτισμικές ευαισθησίες που περιβάλλουν την περιοχή. Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν υπολόγισε ότι η προτεινόμενη ημερομηνία εγκατάστασης των ανιχνευτών μετάλλων ήταν πολύ κοντά στην επίθεση της 14ης Ιουλίου.
Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα
Μετά από σχετικά αιτήματα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συγκληθεί επειγόντως τη Δευτέρα για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ.
«Η συνεδρίαση αυτή θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε επειγόντως για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί η αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Σουηδός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Καρλ Σκάου.
Το Ισραήλ αρνείται να απομακρύνει τους ανιχνευτές μετάλλων έξω από το επίμαχο τέμενος
Παράλληλα, το Ισραήλ δεν θα απομακρύνει τους ανιχνευτές μετάλλων, αλλά ενδέχεται τελικά να περιορίσει τη χρήση τους, δήλωσαν σήμερα ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Με τους ισραηλινούς στρατηγούς να προειδοποιούν ότι η βία μπορεί να κλιμακωθεί περαιτέρω, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για τις πύλες που τοποθετήθηκαν στις εισόδους στο συγκρότημα του τεμένους αλ Άκσα μετά τον θάνατο δύο αστυνομικών από πυροβολισμούς εκεί στις 14 Ιουλίου.
Ωστόσο η δεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου δεν θέλει να θεωρηθεί πως συνθηκολογεί στην πίεση που ασκούν οι Παλαιστίνιοι για την τοποθεσία αυτή, όπου βρίσκονται τα ερείπια δύο αρχαίων εβραϊκών ναών και η οποία ήταν από τις περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 και προσάρτησε ως πρωτεύουσά του -- μια κίνηση που δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
«Οι ανιχνευτές μετάλλου θα παραμείνουν. Δεν θα μας πουν ποτέ οι δολοφόνοι πώς να κάνουμε έρευνα στους δολοφόνους», δήλωσε ο Τζάτσι Χανέγκμπι, ο ισραηλινός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ, στον ραδιοφωνικό σταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
«Αν εκείνοι (οι Παλαιστίνιοι) δεν θέλουν να εισέρχονται στο τέμενος, ας μην εισέρχονται στο τέμενος.»
Εξοργισμένοι για αυτό που θεωρούν ως παραβίαση ευαίσθητων διευθετήσεων που είχαν γίνει πριν από δεκαετίες στον τρίτο ιερό τόπο του Ισλάμ, πολλοί Παλαιστίνιοι αρνούνται να περάσουν από τους ανιχνευτές μετάλλου, κάνοντας τις προσευχές τους στον δρόμο και πραγματοποιώντας διαδηλώσεις που καταλήγουν συχνά στη βία.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του στρατού, ο Έρνταν είπε πως το Ισραήλ μπορεί να καταργήσει τους ελέγχους με ανιχνευτές μετάλλων όλων των μουσουλμάνων που εισέρχονται στην περιοχή του αλ Άκσα υιοθετώντας εναλλακτικές διευθετήσεις οι οποίες εξετάζονται. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ενίσχυση της ισραηλινής αστυνομίας στις εισόδους και την τοποθέτηση καμερών CCTV με τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου.
«Υπάρχουν, στο τέλος τέλος, πολλοί πιστοί τους οποίους γνωρίζει η αστυνομία, τακτικοί, και πολύ ηλικιωμένοι και ούτω καθεξής και προτείνεται να μην περνάνε όλοι αυτοί από ανιχνευτές μετάλλων», είπε ο Ερνταν στο ραδιόφωνο του στρατού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνον πιθανοί ταραχοποιοί θα υπόκεινται σε ειδικό σκρίνινγκ. Αυτές οι εναλλακτικές διευθετήσεις δεν είναι έτοιμες, πρόσθεσε.
Οι μουσουλμανικές αρχές που επιτηρούν το αλ Άκσα δήλωσαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν να αντιτίθενται σε οποιαδήποτε νέα μέτρα επιβάλουν οι Ισραηλινοί.
«Τονίζουμε την απόλυτη άρνησή μας στις ηλεκτρονικές πύλες και σε όλα τα μέτρα της Κατοχής (του Ισραήλ) που θα άλλαζαν το ιστορικό και θρησκευτικό καθεστώς στην Ιερουσαλήμ και στους ιερούς τόπους της, κυρίως στο ευλογημένο τέμενος Άκσα», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο μεγάλος μουφτής των Παλαιστινίων, ο ασκών χρέη επικεφαλής της παλαιστινιακής δικαιοσύνης και το θρησκευτικό ίδρυμα Waqf που χρηματοδοτείται από την Ιορδανία.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έδωσε εντολή την Παρασκευή για αναστολή όλων των επίσημων επαφών με το Ισραήλ. Δεν επεκτάθηκε. Με τις συνομιλίες για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος να έχουν διακοπεί εδώ και καιρό οι επαφές μέχρι τώρα περιορίζονταν κυρίως σε θέματα συνεργασίας για την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη.
Η Ιορδανία και η Τουρκία, μεταξύ των λίγων μουσουλμανικών χωρών που συνομιλούν με το Ισραήλ, έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει αύριο συνεδρίαση για την κρίση.
«Το χειριζόμαστε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά πριν από τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας θα αποφασιστούν ανάλογα με την κατάσταση επί του πεδίου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκτάριος Μαλλάς: Παραλίγο να συλληφθεί στην παραλία του Βόλου...επειδή τραγουδούσε!
 Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 18:43
O Nεκτάριος Μαλλάς που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο δεύτερο «The Voice» παραλίγο να συλληφθεί στην παραλία του Βόλου...επειδή τραγουδούσε!
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος σε βίντεο που ανέβασε στα social media, τον πλησίασαν άνδρες του λιμεναρχείου και του ζήτησαν να απομακρυνθεί από την παραλία του Βόλου, μετά από καταγγελία που δέχτηκαν από καταστηματάρχη της περιοχής. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο τραγουδιστής τον απείλησαν ότι θα τον συλλάβουν.
«Σήμερα το λιμεναρχείο Βόλου ήρθε και μου είπε ότι κάποιο μαγαζί έκανε καταγγελία για την ''εγκληματική πράξη'' που διαπράττω παίζοντας μουσική και προωθώντας τη δουλειά μου στον Βόλο και με ανάγκασαν να φύγω από το σημείο που βρισκόμουν.
 Διαφορετικά μου είπαν ότι θα με συλλάβουν. Είμαι ''εγκληματίας''. Κάνω μία πολύ άσχημη πράξη, προσβάλλοντας τον κόσμο, όπως φαίνεται», δήλωσε ο Νεκτάριος Μαλλάς.
https://www.facebook.com/Greekmusictothemax/videos/1411958055520460/





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δικάζεται η Cumhuriyet στην Τουρκία
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 11:46
Δικάζονται από σήμερα 17 δημοσιογράφοι της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, στο 27ο Ποινικό Δικαστήριο βαρέων αδικημάτων στην Κωνσταντινούπολη και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «hurriyetdailynews.com» αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ημέρες.
Από τα μεγαλύτερα ονόματα της τουρκικής δημοσιογραφίας που βρίσκονται κατηγορούμενοι ως «τρομοκράτες» μεταξύ άλλων είναι οι Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel και Musa Kart, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον επειδή αποτελεί μεταξύ άλλων κόλαφο για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον αντιπολιτευόμενο Τύπο το καθεστώς Ερντογάν.
Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται της «συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και της «βοήθειας σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να είναι μέλος της». Συνολικά οι 17 κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι, διευθυντικά στελέχη και συνεργάτες νυν ή πρώην της Cumhuriyet - εφημερίδας που ιδρύθηκε το 1924 - κατηγορούνται μεταξύ άλλων ότι υποστήριξαν διάφορες «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις». Αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν ακόμη έως και με 43 χρόνια κάθειρξη.
Ο πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Can Dündar, (θα δικαστεί ερήμην του αφού έχει διαφύγει στη Γερμανία), κατονομάζεται ως ο κύριος ύποπτος στο κατηγορητήριο που ετοίμασε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Επίσης κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας Ακίν Αταλάι και ο διευθυντής σύνταξης Μουράτ Σαμπουντσού. Το κατηγορητήριο ζητεί να καταδικασθεί σε κάθειρξη ανάμεσα σε 7,5 και 15 χρόνια οι Dündar, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Aydın Engin (μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Ινστιτούτου Τλυπου-IPI) , Bülent Yener και Günseli Özaltay.
Με τις ίδιες κατηγορίες για τον γελοιογράφο Musa Kart, τους Bülent Utku, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör και Hikmet Aslan Çetinkaya το κατηγορητήριο ζητεί κάθειρξη μεταξύ 9,5 και 29 χρόνων. Ενώ για τους Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç και Önder Çelik μεταξύ 11,5 και 43 χρόνων.
Για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτή η υπόθεση αποτελεί σύμβολο του πλήγματος της ελευθερίας που παρατηρείται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου. Το οποίο ακολούθησαν μαζικές διώξεις Κούρδων βουλευτών, δημοσιογράφων που επέκριναν την πολιτική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Η δίκη διεξάγεται σε τεταμένη ατμόσφαιρα μετά την όξυνση την προηγούμενη εβδομάδα των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως της Γερμανίας, μετά τη σύλληψη πολλών υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάμεσά τους και της διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία και ενός Γερμανού ακτιβιστή.
Η Cumhuriyet (Δημοκρατία), από τις πιο παλιές τουρκικές εφημερίδες, η οποία έχει αποκτήσει τη φήμη ότι κάνει πολλές αποκαλύψεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις, καταγγέλλει ότι πρόκειται για πολιτική δίκη με στόχο να παταχθεί ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα Μέσα της χώρας.
«Η δίκη της Cumhuriyet είναι η δίκη της δημοσιογραφίας στην Τουρκία» δήλωσε ο Κριστόφ Ντελουάρ γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (RSF). «Δημοσιογράφοι αντιμετωπίζονται ως τρομοκράτες επειδή έκαναν τη δουλειά τους» κατήγγειλε.
Από τους κατηγορούμενους οι έντεκα βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, οι περισσότεροι εκ των οποίων για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών.
Μετά τη σύλληψη των δημοσιογράφων της, η εφημερίδα αφήνει κενό το κομμάτι της σελίδας όπου θα έπρεπε να φιλοξενούνται τα άρθρα τους.
Το 2014 είχε προκαλέσει την οργή του Ερντογάν όταν σε άρθρο του είχε καταγγείλει ότι η Άγκυρα δίνει όπλα στους ισλαμιστές στη Συρία.
Οι συνεργάτες της Cumhuriyet κατηγορούνται ότι βοήθησαν μία ή πολλές «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο αναφέρεται στους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες του PKK, μια ακροαριστερή ομάδα, την DHKP-C, και το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο P24, που ειδικεύεται στην ελευθερία του Τύπου, 167 δημοσιογράφοι κρατούνται στην Τουρκία, οι περισσότεροι από τους οποίους στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Η Τουρκία βρίσκεται για το 2017 στην 155η θέση σε σύνολο 180 χωρών αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τους Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα-RSF.
Σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή του η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τις Αυθαίρετες Κρατήσεις ζήτησε από την Άγκυρα να απελευθερώσει «αμέσως» τους συνεργάτες της Cumhuriyet.
Δύο ακτιβίστριες συνελήφθησαν αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους
Δύο δραστήριες ακτιβίστριες προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Nalan Erkem και η İlknur Üstün που κρατούντο αλλά είχαν αφεθεί ελεύθερες υπό περιοριστικούς όρους συνελήφθησαν και πάλι, όπως γράφει η ιστοσελίδα hurriyetdailynews.
Η Erkem της «Συνέλευσης Πολιτών» και η Üstün από τον «Συνασπισμό Γυναικών» βρίσκονταν ανάμεσα στους 10 ακτιβιστές που είχαν συλληφθεί στις αρχές του μήνα σε αστυνομική επιδρομή κατά την διάρκεια σύσκεψης για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε νησί νότια της Κωνσταντινούπολης.
Τουρκικό Δικαστήριο στις 18 Ιουλίου είχε διατάξει την προφυλάκιση έξι από τους συλληφθέντες - συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή του παραρτήματος Τουρκίας της Διεθνούς Αμνηστίας İdil Eser, κατηγορούμενων ως «βοηθών τρομοκρατών».
Άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στις 21 Ιουλίου εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης για τους τέσσερις Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan και Üstün, κάνοντας δεκτή εισαγγελική προσφυγή.
Ο John Dalhuisen, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη νέα απόφαση «βάναυση και αναδρομική που αναγορεύει την ανοησία σε νέα ύψη».





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Χεζμπολάχ ανακατέλαβε μια στρατηγικής σημασίας κοιλάδα από το ISIS στη μεθόριο με τη Συρία
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 12:59
Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε μια στρατηγικής σημασίας κοιλάδα από τους αληταραδες ενοπλους καθυστερημενους ισλαμοφασιστες  του πρώην σουνιτικού παρακλαδιού των καθυστερημενων ισλαμοφασιστων της αλ Κάιντα, σημειώνοντας ακόμη μία επιτυχία στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει για την εκδίωξη των τζιχαντοφασιστών από το τελευταίο τους προπύργιο στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.
Η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι σημείωσε προόδους από πολλές κατευθύνσεις στην κοιλάδα Ουάντι αλ Χάιλ στην Τζούρουντ Άρσαλ, μια ορεινή περιοχή στη μεθόριο την οποία χρησιμοποιούν ως βάση το πρώην ισλαμοφασιστικο Μέτωπο αλ Νόσρα και το Ισλαμοφασιστικό κράτος.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε την Παρασκευή από τη Χεζμπολάχ σε συνεργασία με τον συριακό στρατό και μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί στους ενοπλους καθυστερημενους αληταραδες του πρώην παρακλαδιού της αλ Κάιντα στη Συρία.
Την Κυριακή ο συριακός στρατός και το λιβανέζικο κίνημα ανακατέλαβαν την περιοχή γύρω από την πόλη Φλέιτα στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.
Μέχρι στιγμής 19 μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί καθώς και περισσότεροι από 130 σουνίτες ενοπλοι καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Oι Πολωνοί δεν αντιστέκονται μαζικά στην κυβέρνησή τους
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017, 09:02
Η χλιαρή αντίδραση της πολωνικής κοινής γνώμης στην ριζική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης που προωθεί η κυβέρνηση της Βαρσοβίας, προκαλεί εύλογα απορία. Τι απέγινε το πολωνικό πνεύμα αντίστασης που συνέβαλε στην πτώση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου κομμουνιστικού συστήματος στην ανατολική Ευρώπη; Παρά το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά χιλιάδες Πολωνοί κατεβαίνουν στους δρόμους σε μεγάλες, αλλά και μικρές πόλεις της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τα κυβερνητικά σχέδια ελέγχου του ανώτατου δικαστηρίου η πλειοψηφία μοιάζει να έχει καταθέσει τα όπλα.
Αν ρωτήσει κανείς εκείνους που δεν διαδηλώνουν τότε ακούει συνήθως απαντήσεις του τύπου «δεν έχει νόημα, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς». Κάποιοι μάλιστα εκφράζουν ακόμα και φόβους για τη θέση εργασίας τους ή άλλες επιπτώσεις, μιλώντας ακόμα και για λίστες με αντιφρονούντες.
Δύσπιστοι οι Πολωνοί απέναντι στους πολιτικούς
Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότεροι Πολωνοί γυρνούν την πλάτη στα κοινά, λέει η Μαρσελίνα Ζάβισα, επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος Razem (Μαζί), που δημιουργήθηκε το 2015 μέσα από μια ΜΚΟ. Το κόμμα στηρίζει πότε τη μια και πότε την άλλη πρόταση ή ιδέα, ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από πολιτικούς αντιπάλους ή όχι. Η στρατηγική αυτή όμως δεν βρίσκει την απαραίτητη ανταπόκριση. Στις εκλογές το Razem παραμένει καθηλωμένο στο 3,62%. «Είναι δύσκολο να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι απέναντι στην κοινωνία και ακόμα πιο δύσπιστος έναντι των πολιτικών», συμπληρώνει η Μαρσελίνα Ζάβισα.
H Ενωμενη Αριστερα στις εκλογες του 2015 πηρε 7,55% και δεν εχει κανενα βουλευτη λογωεκλογικου συστηματος, ενώ η δεξια Πλατφορμα Πολιτων, το 3ο κομμα που αντιστεκεται στο φασισμο της φασιστικης πολωνικης κυβερνησης πηρε 24,09%.
Δυστυχώς η δικαιοσύνη στην Πολωνία δεν κατάφερε να κερδίσει, από την κατάρρευση του κομμουνισμού μέχρι σήμερα, την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αρκετοί Πολωνοί ήλπιζαν σε μια απόφαση σε βάρος των ηγετών του κομμουνιστικού καθεστώτος, οι οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Όμως και στην καθημερινότητα οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης επειδή οι δίκες διαρκούν υπερβολικά και οι δικαστικοί έχουν συχνά υπεροπτική συμπεριφορά.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
6 νεκρούς άφησε η αποτυχημένη γενική απεργία – πραξικόπημα της δεξιάς στη Βενεζουέλα

Η άκρα δεξιά της Βενεζουέλας επέλεξε και πάλι την βία ως προπέτασμα καπνού για την αποτυχία της απεργίας που προκήρυξε την Πέμπτη 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας Εσωτερικών, Δικαιοσύνης & Ειρήνης, ο 23χρονος Αντρές Ουσγκατέκι έχασε τη ζωή του στην συνοικία Ισαμπελίτα της περιφέρειας Καραμπόμπο, από αυτοσχέδιο εκρηκτικού μηχανισμό στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης της Βενεζολάνικης δεξιάς.
Ο νεαρός άνδρας σκοτώθηκε κατά την προσπάθειά του να εκτοξεύσει εκρηκτικό μηχανισμό κατά των ανδρών της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς (GNB), όταν τραυματίστηκε στο στήθος και και πέθανε αμέσως μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η δεξιά επιχείρησε και χθες να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά μεγάλους οδικούς άξονες στήνοντας οδοφράγματα. Σε αυτή την διαδικασία έχασαν τη ζωή τους οι Ρόνει Τεχέρα, 24 ετών και Έουρι Ουρτάδο, 34 ετών, σε ένα οδόφραγμα στην Σάντα Εουάλια της περιοχής Λος Τέκες, όταν χτυπήθηκαν από πυροβόλο όπλο κάτω από ανώμαλες συνθήκες, γεγονός που διερευνάται από τις αρχές.
Ο Μανουέλ Κεμάδο, υπουργός Οικισμού της Λαϊκής Εξουσίας, ανέφερε ότι ο Βίκτωρ Μάρκες, 35 ετών,σκοτώθηκε όταν μια ομάδα βίαιων διαδηλωτών επιτέθηκε στην έδρα του υπουργείου στη Ζούλια, προκαλώντας ζημιές στον πρώτο και δεύτερο όροφο της έδρας του υπουργείου. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και τον καπνό και πήδηξε στο κενό και όπως έδειξε η νεκροψία, πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι αρχές ερευνούν επίσης τον θάνατο ενός ανήλικου 15 ετών, στη διάρκεια διαδήλωσης της δεξιάς στις 20 Ιουλίου στην συνοικία Παλόμα της περιφέρειας Ζούλια. Ο νεαρός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ο γραμματέας δημόσιας τάξης της περιφέρειας Ζούλια, Μπιάγιο Παρίσι, ανακοίνωσε επίσης ότι 2 γυναίκες πέθαναν από ηλεκτροπληξία βόρεια της πρωτεύουσας της περιφέρειας, κατά την διάρκεια λεηλασίας σούπερ μάρκετ, όταν ήρθαν σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης μέσα στο σούπερ μάρκετ.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΚ εγκληματίας συνελήφθη ευτυχώς για την Ελλάδα ο άνεργος με 3 παιδιά και μεγάλος εγκληματίας είχε έτοιμα 12 πεπόνια για να τα πουλήσει χωρίς άδεια
Ένας 49χρονος πλανόδιος πωλητής συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλμυρού.
Ο 49χρονος εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση 12 πεπόνια και 20 καρπούζια χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια άσκησης πλανόδιου εμπορίου και συνελήφθη ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ψάχνω να βρω έστω και μία λέξη του που να μην είναι δίκαια. Μάταια. Κάνει επίσης καλύτερη γεωπολιτική ανάλυση από το 90% τής αριστεράς, και της τα ρίχνει και στο κομμάτι τού διεθνισμού. Κυρίες και κύριοι, ένας ισλαμιστής παππάς από την Υεμένη.

Sayyed Al-Houthi: Οι Υεμένες είναι έτοιμοι να ενταχθούν στη Χεζμπολάχ για την Καταπολέμηση του «Ισραήλ»

Ο αρχηγός του κινήματος Ansarullah της Υεμένης Sayyed Abdul-Malik Badreddin al-Houthi τόνισε την Πέμπτη ότι οι Υεμένες είναι έτοιμοι να στηρίξουν την αντίσταση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη κατά της σιωνιστικής οντότητας κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε νέας στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
21-07-2017 | 10:29
Απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah, ο Sayyed Houthi είπε: "Το στοίχημα σας για τους Υεμένους είναι σωστό." Το Ισραήλ πρέπει να προσέξει τη συμμετοχή της Υεμένης σε οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ ή την παλαιστινιακή αντίσταση.
Ο Sayyed Houthi καταδίκασε την αποκαλούμενη εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας της Ουάσιγκτον ως πλοκή αμερικανών πολιτικών για να ασκήσει τον πλήρη έλεγχο των χωρών της Μέσης Ανατολής και να επιτύχει τους στόχους τους εκεί.
Σε μια τηλεοπτική ομιλία, ο Sayyed al-Houthi δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ασχοληθούν με τα περιφερειακά έθνη στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να στοχεύσουν όσους αγωνίζονται για να σπάσουν την ηγεμονία της Ουάσιγκτον στην Υεμένη, τη Συρία και αλλού στην περιοχή.
Η Υεμένη βρισκεται από τον Μάρτιο του 2015 υπό μια βίαιη επιθετικότητα από το συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Δεκάδες χιλιάδες Υεμένη τραυματίστηκαν και μαρτύρησαν σε βομβαρδισμους που πραγματοποιήθηκαν από τη Σαουδική Αραβία, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να είναι πολίτες.
Ο συνασπισμός επιβάλλει επίσης έναν αποκλεισμό στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της φτωχής χώρας ως μέρος της επιθετικότητάς του που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της εξουσίας του πρώην προέδρου Abd Rabbu Mansour Hadi.
Ωστόσο, οι συμμαχικές δυνάμεις του στρατού και οι επιτροπές αντιμετώπισαν ηρωικά την επιθετικότητα με όλα τα μέσα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




24 Ιούλη 1953... αρχίζει στο διαρκές στρατοδικείο Αθηνών η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη
«Η υπόθεσις που δικάζεται δεν είναι υπόθεσις κοινή. Δεν είναι υπόθεσις κατασκοπίας, αλλά υπόθεσις πολιτική. Είναι υπόθεσις ιδεολογική. Δεν δικάζετε τον Πλουμπίδη σαν δράστη του άλφα ή βήτα εγκλήματος, αλλά τον δικάζετε σαν...
κομμουνιστή ηγέτη...
Κατά την προετοιμασία της δίκης, οι αντικομμουνιστικοί κύκλοι και οι εχθροί του Λαού προσεπάθησαν με κάθε μέσο να δυσφημίσουν το ΚΚΕ και τους ηγέτες του...
Επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του ΚΚ, πάνε να βρουν στοιχεία για να το μειώσουν στα μάτια του Λαού και να το συκοφαντήσουν. Γι’ αυτό γίνεται η σημερινή δίκη...
Οι κομμουνισταί δεν είναι κατάσκοποι, γιατί οι κατάσκοποι αγοράζονται και πωλούνται, ενώ οι κομμουνισταί, ενώ μπορούν με μια δήλωση να σωθούν, δεν προδίδουν την ιδεολογία τους...
Σήμερα, κύριοι, δε δικάζετε άτομα. Δικάζετε το ΚΚΕ. Και επ' αυτού δηλώνω, παρόλο ότι σήμερα όχι μόνο δεν έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Κόμμα μου, αλλά έχω και πολεμική εναντίον μου, δηλώνω, ότι αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για την πολιτική του Κόμματός μου...
Ματαιοπονείτε, αν πιστεύετε ότι θα με κάνετε να στραφώ ενάντια στο Κόμμα μου».
«δις εις θάνατον» θα εκτελεστεί στις 14 Αυγούστου 1954...