Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Τεταρτη 26 Ιουλιου 2017



Ο Σεβάν Νισιανάν (Nisanyan) είναι συγγραφέας, Αρμενικής καταγωγής φυλακίστηκε στην Τουρκία, το εσκασε στις 14 Ιουλιου, και είναι ήδη Αθήνα. Αύριο Τετάρτη θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Θα είναι τουλάχιστον ντροπή εάν δεν του το δώσουν...
Υ.Γ :Κάποιους τους απασχολούν οι «αγορές». Εμάς οι άνθρωποι !




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν καιρο ειχα κανει μια αναρτηση δημοσια για λογο αναζητησης εργασιας , τοτε ειχε βρεθει κατι αλλα καποια θεματα υγειας μου με πηγανε πισω, καποια τα ξεπερασα καποια αλλα οχι, αλλα ομως αντεχω και με το παραπανω και εχω δυναμη να εργαστω , παρα το βαρος μου γιατι και οσο ρωτησα εψαξα για δουλεια ,
εμεις οι παχυσαρκοι ως γνωστων για τους περισσοτερους νομιζουν ( οτι θα μεινουμε απο καρδια το βαρος μας δεν θα αντεξει , οτι ειμαστε δυσκολα στην ακινησια και μη ευκινητοι ) και γενικα καθε οτι θελει και σκεφτεται ο καθενας για εμας αρνητικο...
Εγω Ανθρωποι οπως το εχετε καταλαβει καποιοι και σε αλλους που εχω εξηγησει και απο κοντα , οτι το ρεζιλικι μου και η ντροπη μου επι καθε μηνα γραφοντας εκκλησεις για την καθε αναγκη μας της οικογενειας μου δεν μπορει να συνεχιστει αλλο και θελω επιτελους να σταματησει αυτο το βιολι της ζητιανιας μου... Που η λεξη αυτη δεν μ'αρεσει καθολου να την ακουω και να την λενε γενικα σε καθε απορο και ανεργο συνανθρωπο μου....
Οχι ζητιανοι δεν ειμαστε !!!
Πολλες φορες εχουν ερθει σε δυσκολη θεση αιτιας μου Ανθρωποι γραφοντας στο τοιχο τους και για μενα για να υπαρξει βοηθεια για την οικογενεια μου... Μεχρι ποσο εξαιτιας μου θα ερχονται σε δυσκολη θεση ;;; Οχι δεν παει αλλο !!
Σημερα μιλησα με δυο ανθρωπους και τους λεω αυτο :
" θελω τρια πραγματα να γραψω τοιχο μου 1) Παθολογο για να ρθει να εξετασει την γιαγια μου γιατι ουτε εμεις ουτε και εκείνη εχει να πληρωσουμε την επισκεψη....
2) Ορθοπεδικα εμπλαστρα που τελειωσαν και δεν εχω την δυνατοτητα να τα παρω και η φαρμακοποιος χαρες δεν κανει..
3) φτανοντας παλι στο σημειο το ιδιο αναθεματισμενο για οικονομικη ενισχυση, πραγμα που εχει καταντησει αηδια...) "
Ναι μου λενε γραψε τα και να μη ντρεπομαι γιατι δεν φταιω εγω και κανεις μας δεν φταιει... Ναι ξερω φιλοι μου αυτοι που κυριαρχουν την θεση της σαπιας Εξουσιας τους μας φερανε σε αυτο το σημειο που φτασαμε...
Αλλα εγω ομως ξανα και ξανα και παλι ξανα μπορω να γραψω να ζητησω ; και λεω σημερα στο τηλεφωνο που μιλησα με συντροφο
" πως να γραψω και τα τρια ;; και γενικα αυτο θα γινεται καθε φορα καθε μηνα και μεχρι ποσο ;;; "
συντροφος : " ξερω οτι ειναι δυσκολο και οχι ευκολο για σενα να γραφεις παλι τοιχο σου"....
Και επειδη εγω προσωπικα κουραστηκα να φτανω στο ιδιο ρημαδι σημειο να ζηταω καθε φορα βοηθεια , και μπορει να αντιμετωπιζω καποια προβληματα υγειας αλλα επειδη ομως και αντεχω και εχω δυναμη κανω Εκλληση παλι λεγοντας :
αν ενδιαφερεται καποιος να ερθω για σιγυρισμα,σιδερωμα κτλ και επισης μπορω να βοηθαω να προσεχω και να φροντιζω ηλικιωμενους ανθρωπους
να μαγειρευω,να τους καθαριζω το σπιτι και να τους βοηθαω στα ψωνια τους
Πειραια , Αθηνα αλλα και για εκτος Αθηνα σε νησι η επαρχια (αν καποιος μπορει να μου βρει και μερος να μεινω)
(οποιος/α ενδιαφερεται ας μου στειλει μηνυμα στο ινποξ)
Συγνωμη για αλλη χιλιοστη ποσοστη φορα που σας κουρασα....
Συγνωμη για αλλη χιλιοστη ποσοστη φορα για την ντροπη μου και για το ρεζιλικι μου...
Οποιος/οια θελει Κοινοποιει
https://www.facebook.com/profile.php?id=100014424134333&hc_ref=ARRGdC5pjjO-8K5rKw_WQLSo_erhFv201AL8F94Xx2G6q_mKi7sNf8pONDL-RF4QQYw&pnref=story




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΩΛΗΣΗ ΤΡΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ
Προεδράρα του ΣτΕ, για ποια "επικράτηση του οικονομικού έναντι του θεσμικού παράγοντα" και για ποια "πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους" μιλάς παιδάκι μου, όταν μου έβγαλες όλα τα μνημόνια (νάτος ο οικονομικός παράγοντας) συνταγματικά;;
Καλά, έτοιμα σας τα δίνουν να τα απαγγείλετε και δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε;;
Ενώ εσείς βγάλατε αντισυνταγματικές μόνο τις μειώσεις των παχυλών μισθών σας, νομολογήσατε ( ο ΑΠ) ότι αυτοί που δουλεύουν για ένα 500ρικο το μήνα, δεν βλάπτονται αν δεν το πάρουν, καθώς και ότι αν απεργήσουν γι αυτό, μπορεί να συνιστά οικειοθελή αποχώρησή τους και να μη δικαιούνται ούτε αποζημίωση.
Η κατάργηση όλου του εργατικού δικαίου του τελευταίου αιώνα, που κατακτήθηκε με αίμα, στην οποία εσείς προβήκατε, δεν συνιστά αυτήν την ίδια την "υποχώρηση του κράτους δικαίου και ιδίως του κοινωνικού κράτους", για την οποία μιλάς;;
Καταγγέλλεις τον εαυτό σου, ή μου φαίνεται;  Κάντου και μήνυση!
Προκαλείτε! Δεν το καταλαβαίνετε;;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αμερικανική εταιρεία τοποθετεί τσιπ στους υπαλλήλους της
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 00:07
Εμφυτεύματα μικροτσίπ πρόκειται να προσφέρει από την 1η Αυγούστου στους εργαζομένους της η αμερικανική εταιρεία Three Square Market (32M). Τα εμφυτεύματα αυτά θα διαθέτουν τσιπ RFID που θα δίνει τη δυνατότητα αγορών σε micro markets (συστήματα αυτόματων πωλήσεων σε χώρους διαλείμματος σε εταιρείες), login στους υπολογιστές της, χρήσης του φωτοτυπικού κτλ.
Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα είναι προαιρετικό για όλους  τους  εργαζομένους, με την εταιρεία ωστόσο να εκτιμά ότι πάνω από 50 θα είναι αυτοί που θα δεχτούν να «τσιπαριστούν» εθελοντικά. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η 32Μ συνεργάζεται με τη σουηδική BioHax International.
Η τεχνολογία RFID χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την ταυτοποίηση πληροφοριών που έχουν αποθηκευτεί ηλεκτρονικά. Το συγκεκριμένο τσιπ εμφυτεύεται στο σημείο του χεριού ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.
«Προβλέπουμε πως η χρήση της τεχνολογίας RFID θα βρίσκεται παντού, από αγορές σε micro markets στα γραφεία μας, άνοιγμα πορτών, χρήση φωτοτυπικών, είσοδο στους υπολογιστές μας, ξεκλείδωμα τηλεφώνων, αποθήκευση ιατρικών δεδομένων και χρήση για πληρωμές σε άλλα τερματικά RFID. Μακροπρόθεσμα, η τεχνολογία αυτή θα καθιερωθεί, επιτρέποντάς σας να τη χρησιμοποιείτε ως διαβατήριο, κάρτα διαδρομών κ.α.» σχολίασε ο Τοντ Γουέστμπι, διευθύνων σύμβουλος της 32Μ (η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία micro market).
«Βλέπουμε την τεχνολογία τσιπ ως την επόμενη εξέλιξη σε συστήματα πληρωμών, όπως τα micro markets σταθερά αντικαθιστούν τους αυτόματους πωλητές. Ως ηγέτιδα στην τεχνολογία micro market, είναι σημαντικό η 32Μ να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή, με εξελίξεις όπως εμφυτεύματα- τσιπ» συμπληρώνει ο Γουέστμπι.
Η 32Μ φιλοδοξεί να εξελίξει την τεχνολογία αυτή για χρήση και σε πολλούς άλλους τομείς, ως μέθοδο «self-checkout». Όσον αφορά στο αρχικό «τσιπάρισμα» των εργαζομένων που το επιθυμούν, θα γίνει σε ένα «chip party» στα κεντρικά της εταιρείας την 1η Αυγούστου.
H είδηση ήδη κάνει τον γύρο των ιστοσελίδων του ειδικού Τύπου, με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι παραπέμπει σε δυστοπικά οράματα σχετικά με το κοντινό μέλλον, όπου οι πολίτες (προαιρετικά ή αναγκαστικά) φέρουν εμφυτευμένα τσιπ, που χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους δραστηριότητες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τέλος (προσωρινό;) για το Obamacare
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 13:26
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, οριακά ψήφισαν να ανοίξει η διαδικασία αντικατάστασης του νόμου -όπως έχει ονομασθεί Obamacare- της προηγούμενης διακυβέρνησης, για την Υγεία στις ΗΠΑ.
Για να περάσει το νομοσχέδιο (που θα χρειασθεί και την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων) με ψήφους 51-50 (στην 100μελή Γερουσία) ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς (αριστίδην πρόεδρος της Γερουσίας) έκανε χρήση της διπλής του ψήφου.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που είχε σημαία στην προεκλογική του εκστρατεία την κατάργηση του νόμου «επειδή αποτελούσε αριστερό πείραμα» έσπευσε να πανηγυρίσει διοργανώνοντας μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του στο θεωρούμενο προπύργιο των Δημοκρατικών, Οχάιο χτες (Τρίτη) βράδυ.
Το παράδοξο -για όσους δεν γνωρίζουν την πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ- είναι πως σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο δεν έχει υποβληθεί εντός 20ημέρου, τότε επανέρχεται σε ισχύ ο προηγούμενος (καταργηθείς;) νόμος.
Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ, δήλωσε χτες: «Είμαι έτοιμος να υπογράψω το νέο νόμο», χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με το «Ρolitico» η ψηφοφορία αποτελεί προσωπική επιτυχία του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Mitch McConnell, ο οποίος πρωτοστατεί εδώ και επτά χρόνια στην προσπάθεια κατάργησης του περιβόητου Obamacare.
Για να υπάρξει πλειοψηφία, επιστρατεύθηκε και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John McCain ο οποίος υφίσταται ειδική θεραπεία για καρκίνο του εγκεφάλου και κατέφθασε στην αίθουσα καταχειροκροτούμενος.
«Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν θεωρώ πως κάποιος μπορεί να εκλάβει ότι η νίκη είναι δεδομένη» δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής John Thune «πριν ολοκληρωθεί η έγκριση κάποιου άλλου νομοσχέδιου από την Βουλή».
Το Obamacare αποτέλεσε επίμαχο νόμο της προηγούμενης διακυβέρνησης ο οποιος ειχε  προσφερει  ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε  50 εκατομμυρια απορους αμερικανους. Να  σημειωθει ότι το ασφαλιστικο συστημα της Αμερικης είναι ιδιωτικο, και όχι κρατικο όπως της Ευρωπης. Εάν δεν εχεις δουλεια λογω ανεργιας, πεθανες. Αλλα ακομα και αν εχεις καποια βαρια αρρωστια, και δεν εχεις λεφτα, παλι πεθανες, γιατι οι ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες σου δινουν ένα εφαπαξ ποσο, και από εκει και περα  πρεπει να τα βγαλεις περα μονος σου με τα λεφτα σου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Κύπρος: Νομιμοποιείται η καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 14:54
Νομοσχέδιο, που επιτρέπει την καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης επισήμανε ότι στόχος και σκοπός είναι «η προσέλκυση διεθνών επενδυτών για την έκφραση ενδιαφέροντος για τις δύο άδειες, που θα δοθούν για την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο». Πρόσθεσε ότι αυτό θα φέρει και ανθρώπινο κεφάλαιο στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «καινοτόμο» το νομοσχέδιο και εξέφρασε την ελπίδα να τύχει της απαραίτητης θετικής υποδοχής από τη Βουλή και «σύντομα να υπάρξει το νομικό πλαίσιο που απαιτείται για την προσέλκυση αυτής της σημαντικής επένδυσης στη χώρα μας».
Σε ερώτηση, γιατί χρειάζονται διεθνείς επενδυτές και εάν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια, ο υπουργός απάντησε ότι χρειάζεται τεχνογνωσία, εμπειρογνωμοσύνη, επιστημοσύνη και σημαντικά κεφάλαια.
«Εμείς εκτός από τα προφανή οφέλη προσδοκούμε και στην προσέλκυση ξένης επένδυσης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ως αναπτυξιακό μέτρο», είπε.
Ωστόσο, ο υπουργός απάντησε αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσο έγινε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνελήφθη (ξανά) ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς που καλλιεργούσε κάνναβη ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο φάρμακό του

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Τσιπρα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλαδα μας, την ημέρα μάλιστα που δια στόματος Προέδρου του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών ακούμε την επιβεβαίωση ότι η πολιτική της καταστολής απέναντι στα ναρκωτικά απέτυχε παταγωδώς, ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς συνελήφθη στην Κέρκυρα όπου κατοικεί. Δεν πρόκειται για την πρώτη του σύλληψη αλλά για μια ακόμη.
Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα αστυνομικής φύσης μέτρα εναντίον ασθενών που αντί της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών επέλεξαν να καλλιεργούν μόνοι τους το φυτό ώστε να έχουν άμεση και προσιτή οικονομικά πρόσβαση στο φάρμακό τους είναι εκκωφαντικός…
Οι κινήσεις συμπαράστασης στον Χρήστο Ριγανά που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συνελήφθη εχθές και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ τα φυτά που καλλιεργούσε ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, κατακλύζουν ήδη το ελληνικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης .
Η σύλληψη έγινε εχθές το μεσημέρι και τα φυτά-φάρμακα του κ. Ριγανά ξεριζώθηκαν με ευθύνη του Προϊσταμένου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ριγανάς στον συναγωνιστή και επίσης ασθενή κ. Σύρο. «Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η αναπληρώτρια Εισαγγελέας που βρέθηκαν στο σημείο δε δέχονταν αρχικά να αναλάβουν την ευθύνη της καταστροφής του φαρμάκου μέσω του ξεριζώματος των δέντρων, τελικά την ευθύνη ανέλαβε ο Προϊστάμενος της Δίωξης», είπε ο κ. Ριγανάς ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να δικαστεί σε λίγες ώρες.
Τον Χρήστο Ριγανά τον γνωρίζω καιρό τώρα –ήδη από τον προπερασμένο Σεπτέμβριο όταν ανέβηκα στο νησί του, την Κέρκυρα, για να μου μιλήσει δια ζώσης για το όνειρό του που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας λέσχης φαρμακευτικής κάνναβης για Έλληνες ασθενείς. Κατά την παραμονή μου στο νησί με ξενάγησε στους χώρους όπου ευελπιστεί να φιλοξενηθεί το κλαμπ ασθενών –αν και εφόσον ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα με τα οποία ασχολείται η δικηγόρος Ηλέκτρα Λήδα-Κούτρα – ενώ με οδήγησε και στην καλλιέργεια των 17 δέντρων που είχε βάλει εκείνη την εποχή σε μια πλαγιά κάτω από το σπίτι του. «Λίγα είναι τώρα, έπρεπε να ήσουν εδώ όταν είχα βάλει τα 159.
Δεν μπορούσες να περάσεις…», μου ‘χε πει. Ο Χρήστος είναι ένας επίμονος «ακτιβιστής της κάνναβης» από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 διεξάγει έναν προσωπικό αγώνα με αλλεπάλληλες προφυλακίσεις και φυλακίσεις προκειμένου να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να καλλιεργεί νόμιμα και να κάνει χρήση ως ασθενής (είναι φορέας του HIV).
Τα 159 δέντρα τα είχε βάλει σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το νόμο και να ανοίξει ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος για ένα ζήτημα που ως τις μέρες μας παραμένει ταμπού. «Δεν πρόκειται να σταματήσω να καλλιεργώ ποτέ», μου λέει σήμερα. «Πλέον ακόμα και οι δικαστές ή μάλλον κάποιοι δικαστές, με αντιμετωπίζουν με κατανόηση. Για παράδειγμα δεν προφυλακίστηκα για τα 159 δενδρύλλια που έβαλα, αλλά από την άλλη έχω κάνει φυλακή για 15 γραμμάρια». Τον ρωτώ για την ασθένειά του.
«Διαγνώστηκα το ’95 με τον ιό -οι γιατροί μου έλεγαν τότε ότι μέχρι το 2004 θα έχω πεθάνει. Φοβόμουν πως αυτό ήταν, τελείωσα. Μικρός πέρασα απ’ όλα τα χημικά ναρκωτικά, ενώ μέσα στη φυλακή έκανα και ηρωίνη. Με το που έμαθα όμως για την ασθένεια αποφάσισα πως μέχρι το τέλος της ζωής μου το μόνο που θέλω να καπνίζω είναι κάνναβη και τίποτα άλλο.
Καθώς μιλάει ο Χρήστος, ο Α. δίπλα του κουνά καταφατικά το κεφάλι, κρατώντας σφιχτά στα χέρια ένα μάτσο χαρτιά. Ο ίδιος είναι καρκινοπαθής και κάνει χρήση λαδιού κάνναβης εδώ και αρκετά χρόνια. Μου ζητά τα μη δημοσιοποιήσω τα στοιχεία του, διότι λόγω επαγγέλματος ουδείς -πέρα από τη γυναίκα και τα παιδιά του- γνωρίζει ότι κάνει φαρμακευτική χρήση. «Δυστυχώς, ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφθεί την ιατρική εφαρμογή του φυτού. Νομίζει ότι το κάνεις για ψυχαγωγικούς λόγους.
Κοίτα όμως τι λένε ένα σωρό έρευνες…», λέει και αφήνει στο τραπέζι ένα πάκο χαρτιά από διάφορα μεγάλα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες έχουν ενδείξεις για τη φαρμακευτική δράση κάποιων ουσιών της κάνναβης σε μια σειρά από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το γλαύκωμα, η επιληψία, το AIDS και διάφορες άλλες.
Πλέον σε πολλές χώρες της Δύσης σκευάσματα ουσιών της κάνναβης συνταγραφούνται νόμιμα –όχι όμως στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Ριγανάς ισχυρίζεται πως «Μαίνεται ένας αόρατος πόλεμος με τις μεγάλες φαρμοβιομηχανίες. Μιλάμε για τζίρους δισεκατομμυρίων. Εκτιμώ πάντως ότι η νομιμοποίηση του φυτού -το οποίο παρεμπιπτόντως τέθηκε εκτός νόμου τη δεκαετία του ’30 για οικονομικούς και μόνο λόγους- είναι θέμα χρόνου και στην Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από την πείνα στην Υεμένη
 Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 14:05
Σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από «οξύ υποσιτισμό» στην Υεμένη, εξαιτίας «του φαύλου συνδυασμού» του πολέμου, της φτώχειας και της χολέρας, που έχει ωθήσει τη χώρα «στα πρόθυρα λιμού», προειδοποίησε την Τετάρτη ο ΟΗΕ.
Την προειδοποίηση αυτή έκανε μια υψηλόβαθμη αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της Unicef και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) έπειτα από τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Υεμένη, η οποία σπαράσσεται από τον πόλεμο εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια και πλήττεται από επιδημία χολέρας που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.900 ανθρώπων, με καταγεγραμμένα 400.000 κρούσματα.
«Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, με περισσότερο από το 60% του πληθυσμού να μη γνωρίζει από πού θα προέλθει το επόμενό του γεύμα» επισημαίνουν οι διευθυντές του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρέισους, του PAM Ντέβιντ Μπίζλεϊ και της Unicef Άντονι Λέικ σε κοινή τους ανακοίνωση.
«Σχεδόν το 80% των παιδιών στην Υεμένη έχει άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας» προσθέτουν, διευκρινίζοντας ότι «περίπου δύο εκατομμύρια από αυτά τα παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό».
«Ο υποσιτισμός καθιστά τα παιδιά πιο ευαίσθητα στη χολέρα και οι ασθένειες προκαλούν μεγαλύτερο υποσιτισμό: ένας φαύλος συνδυασμός» τονίζουν οι ειδικοί των τριών οργανώσεων που επισκέφθηκαν το Άντεν, προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, και τη Σανάα, πρωτεύουσα της Υεμένης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι.
Στον πόλεμο στην Υεμένη επιτιθενται ένας αραβικό συνασπισμό σειχιδων υπό τη Σαουδική Αραβία μαζι με κατι πουλημενους δοσιλογους αληταραδες προδοτες , με τους σιίτες αντάρτες Χούτι που είναι πιστοί στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και κατηγορούνται ότι στηρίζονται από το Ιράν.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω στα τέλη Απριλίου με το ξέσπασμα επιδημίας χολέρας. Έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι μπορεί να καταγραφούν περισσότερα από 600.000 κρούσματα, όπως προειδοποίησε την Κυριακή η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), o πρόεδρος της οποίας Πέτερ Μάουρερ επίσης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Υεμένη.
Υπογραμμίζοντας ότι το 99% των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια «μπορεί να επιβιώσει εάν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», ο ΠΟΥ, η Unicef και το PAM κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα «να διπλασιάσει τις προσπάθειές της» ώστε να βοηθήσει την Υεμένη να «βρει μια ειρηνική λύση στη σύγκρουση».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kολομβία: Οι FARC κατήγγειλαν σήμερα σχέδιο δολοφονίας εννέα μελών
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 23:07
Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) κατήγγειλαν σήμερα τα σχέδια μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσέφερε αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη δολοφονία του καθενός από τα ηγετικά στελέχη της μεγαλύτερης οργάνωσης ανταρτών της λατινοαμερικάνικης χώρας, η οποία πλέον αποπειράται να ενταχθεί στο πολιτικό σκηνικό ως κόμμα και τα μέλη της να επανενταχθούν στην κοινωνία.
«Πληροφορηθήκαμε ότι μια εγκληματική οργάνωση (...) προσφέρει έως και ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε μέλος (...) της γραμματείας των FARC που θα δολοφονηθεί», δήλωσε ο Ενρίκε Σαντιάγο, νομικός σύμβουλος της παλιότερης οργάνωσης ανταρτών στην ήπειρο, που υπέγραψε τον Νοέμβριο μια συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, έπειτα από μισό αιώνα και πλέον εμφυλίου πολέμου. «Επτά πρώην μέλη των FARC έχουν δολοφονηθεί», δήλωσε ο δικηγόρος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol. Τα θύματα είναι 16 αν συμπεριληφθούν τα μέλη των οικογενειών τους, πρόσθεσε ο Σαντιάγο.
Στελέχη των FARC έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι θα γίνουν στόχος μιας εκστρατείας εξόντωσης, όπως είχε συμβεί τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 όταν περίπου 3.000 μέλη της Πατριωτικής Ένωσης δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικούς με τη συνέργεια των μελών των δυνάμεων επιβολής της τάξης, αφού μια προηγούμενη ειρηνευτική διαδικασία εγκαταλείφθηκε.
«Είναι προφανές ότι αυτό απορρέει από ανθρώπους που έχουν τα οικονομικά μέσα να προσφέρουν όχι ένα εκατομμύριο δολάρια, αλλά εννιά, αφού τα μέλη της γραμματείας είναι εννιά», είπε ο ίδιος δικηγόρος, διευκρινίζοντας ότι οι απειλές και οι δολοφονίες άρχισαν τον Απρίλιο.
Ο Ενρίκε Σαντιάγο εξάλλου κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων από τις αρχές για την προστασία των γκεριγέρος που κατέθεσαν τα όπλα τους στα τέλη του Ιουνίου, σε μια διαδικασία υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ. «Δεν έχω ενημερωθεί ότι ελήφθησαν μέτρα ώστε τουλάχιστον να προληφθούν αυτά τα εγκλήματα», σημείωσε.
Μετά την αποχώρηση των ανταρτών των FARC από τα ως πρότινος προπύργιά τους και τη συγκέντρωσή τους σε 26 καταυλισμούς στο πλαίσιο της διαδικασίας αφοπλισμού τους, συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος της Κολομβίας άρχισαν να δρουν σε 74 δήμους, σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση, μια ΜΚΟ που ειδικεύεται σε έρευνες για τον πόλεμο στην Κολομβία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μπαχτσελί προκαλει παλι: Η Ελλάδα έχει 15 νησιά στο Αιγαίο παράνομα
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, 22:52
Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάνοντας αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα δεν δίστασε να εκτοξεύσει και απειλές κατά της Ελλάδας.
Ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» φέρεται μεταξύ άλλων να υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου και πως «παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «προκλητική» την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε νησιά του Αιγαίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου, η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης είναι προκλητική. 15 νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονίας».
«Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας, ας μην παρεξηγούν την ωριμότητα και τη σοβαρότητά μας. Αν κάποιοι θέλουν να τους ρίξουμε πάλι στη θάλασσα θα το κάνουμε με χαρά, αν κάποιοι θέλουν να τους κυνηγήσουμε, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι όπου θα χρειαστεί» πρόσθεσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνηση επιμενει στη φορολογηση επιδοματων αναπηρων.

Επιμένουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην άποψη ότι τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80%, καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω τα οποία δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα, πρέπει να επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης!
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θεωρούν τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα, απαλλασσόμενα μεν από το φόρο εισοδήματος, αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης! Έτσι, χιλιάδες ΑμεΑ καλούνται να πληρώνουν άδικα την εισφορά αυτή.
Ταυτόχρονα, επειδή τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων θεωρούνται «εισόδημα», προσαυξάνουν τεχνητά τα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να χάνουν απαλλαγές κι εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και άλλα κοινωνικά επιδόματα, που χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος!
Θέμα… ονομασίας
Ο Ελεύθερος Τύπος έχει ήδη αποκαλύψει το ιστορικό των μεθοδεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (η οποία μετονομάσθηκε πλέον σε ΑΑΔΕ), για την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων αναπήρων, λόγω του χαρακτηρισμού τους ως «εισοδημάτων».
Σε νεότερη εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα η ΑΑΔΕ (την υπ’ αριθμόν ΔΕΑΦ Α 1099109 ΕΞ 2017) εμμένει στην αυθαίρετη άποψη ότι τα επιδόματα αυτά θεωρούνται εισόδημα απαλλασσόμενο μεν από το φόρο εισοδήματος, αλλά υπαγόμενο σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Για το λόγο αυτό, αξίζει να υπενθυμίσουμε το ιστορικό των μεθοδεύσεων υπουργείου Οικονομικών και ΓΓΔΕ (νυν ΑΑΔΕ) προκειμένου να υπαχθούν τα επιδόματα αυτά σε εισφορά αλληλεγγύης:
1. Στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 των φορολογικών δηλώσεων τα οποία αναρτήθηκαν την άνοιξη του 2016 στους λογαριασμούς που είχαν στο ΤΑXISnet χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80% και άτομα με αναπηρία 80% και άνω μη τυφλά και μη κινητικά ανάπηρα, η ΓΓΔΕ, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, προσυμπλήρωσε τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο ποσά εισοδημάτων, απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ή φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, τα οποία όμως επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Στον Σαββίδη το Έθνος και η Ημερησία!
Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, 5:18μμ
Εκπρόσωπος της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε προσφορά για την Ημερησία και το Έθνος.
Ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της εταιρείας Πήγασος έγινε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας και τελικά το Έθνος και η Ημερησία πέρασαν στον Ιβάν Σαββίδη. Το Έθνος πέρασε τελικά στα χέρια του Σαββίδη για τρία εκατομμύρια ευρώ για και η Ημερησία για  580.000.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια εταιρεία μηχανημάτων αυτόματης πώλησης στην πολιτεία Ουισκόνσιν προσφέρει στο προσωπικό της τη δυνατότητα εμφύτευσης ενός ηλεκτρονικού μικροτσίπ στα χέρια τους για την αγορά φαγητού, την είσοδό τους σε υπολογιστές ή τη χρήση του φωτοτυπικού.
Περίπου 50 υπάλληλοι της εταιρείας Three Square Market συμφώνησαν στο προαιρετικό βήμα της εμφύτευσης των τσιπ, τα οποία μοιάζουν σε μέγεθος και σχήμα με έναν κόκκο ρυζιού, είπε ο Τόνι Ντάνα, αντιπρόεδρος διεθνών πωλήσεων στην εταιρεία, η οποία εδρεύσει στο Ρίβερ Φολς.
Η εταιρεία των 85 υπαλλήλων είπε ότι είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει στο προσωπικό της την τεχνολογία, η οποία είναι συγκρίσιμη με εκείνη που χρησιμοποιούν οι πιστωτικές κάρτες αφής και τα τσιπ που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα με στοιχεία αναγνώρισης.
Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από την σουηδική εταιρεία BioHax International και αποτελούν μέρος μιας μακροχρόνιας δοκιμασίας για να διαπιστωθεί εάν τα τσιπ που λειτουργούν με ραδιοσυχνική αναγνώριση (RFID) μπορεί να έχουν ευρύτερες εμπορικές εφαρμογές, είπε ο Ντάνα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεγαλώνουν ξανά οι μεταναστευτικές ροές σε Αιγαίο και Έβρο
Αυξημένες είναι οι μεταναστευτικές ροές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την Τουρκία σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ευρωπαϊκών οργάνων, τον Μάιο έφτασαν στην Ελλάδα 2.018 πρόσφυγες και μετανάστες όταν τον ακριβώς προηγούμενο μήνα τα στοιχεία έδειξαν 1.444 αφίξεις. Και τον Ιούνιο οι εισροές από Τουρκία ήταν πάνω από 2.000 άτομα.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι μετανάστες στα hotspots των νησιών έσπασαν το φράγμα των 15.000 και στην υπόλοιπη ενδοχώρα τα 62.327 άτομα. Χίος και Λέσβος είναι τα νησιά με τις περισσότερες αφίξεις, ενώ αποτέλεσμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών του τελευταίου διαστήματος ήταν και τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια.
Εκτός από τον καλό καιρό, ο οποίος είναι σύμμαχος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, οι εντάσεις που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία μεταξύ προσφύγων/μεταναστών με τοπικές κοινωνίες είναι ένας ακόμη πρόσθετος λόγος για τις νέες αυξημένες αφίξεις. Ανοιχτός ακόμα παραμένει δρόμος του Εβρου για τους πρόσφυγες. Οπως σημειώνει η έκθεση, τον Ιούνιο ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Εβρου 194 μετανάστες.
Τον Ιούνιο, συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 12 μέχρι και τις 18 του μηνός, καταγράφηκαν οι περισσότερες αφίξεις προσφύγων για το 2017. Συνολικά μόνο εκείνο το χρονικό διάστημα 855 άτομα έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τα τούρκικα παράλια, ενώ την εβδομάδα 10 με 16 Ιουλίου παραλίγο να επαναληφθεί το ρεκόρ του Ιουνίου με 848 αφίξεις.
Οπως περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο ο δήμαρχος της Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, οι νέες αυξημένες αφίξεις του νησιού έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές μέσα στα κέντρα κράτησης, με τους υπεράριθμους μετανάστες να εξεγείρονται. «Και τον Μάιο και τον Ιούνιο έχουμε μία αυξητική τάση.
Οι άνθρωποι δεν χωράνε στα κέντρα κράτησης. Είναι όλα υπεράριθμα και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλοι. Τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών ήταν ακριβώς λόγω αυτού.
Δεν χωράνε οι άνθρωποι και συνεχώς προστίθενται κι άλλοι. Τα βαρκάκια πλέον είναι καθημερινά». Χθες μία ακόμα βάρκα έφτασε στη Σάμο από την Τουρκία. Το μεσημέρι εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Frontex 58 άτομα να βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυξηθηκαν τα αγριογουρουνα και καταστρεφουν καλλιεργειες.  Αγροτες στηνουν καραουλι  με οπλα στα χωραφια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις γύρισα από την εφορία λοιπόν. Θα θυμάστε όλη την ιστορία με τα ανασφάλιστα οχήματα. Είμαι από τους περίπου 6000 ''μαλάκες'' που πλήρωσαν το πρόστιμο για να ασφαλίσω το Ι.Χ μου (από δικό μου λάθος έμεινε ανασφάλιστο). Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση κάτω και από την κατακραυγή ανακοίνωσε παράταση και ότι όσοι πληρώσαμε το πρόστιμο και το ασφαλίσαμε θα έχουμε συμψηφισμό. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε και πήγα σήμερα να κάνω τον συμψηφισμό. Απάντηση: Δεν έχουμε καμιάδιαταγή . Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση των εισπρακτόρων των δανειστών πάει να μας κλέψει τα συγκεκριμένα χρήματα αξιοποιώντας μάλλον ότι είμαστε λίγοι και το θέμα θα ξεχαστεί. Διαδόστε το όσοι μπορείτε μπας και κάτω από την κατακραυγή υλοποιήσουν την υπόσχεση τους. YΓ Αν δεν τον το κάνουν θα τον κάνω από μονός μου φυσικά. Θα πάρουν 250 λιγότερα και δεν θα βρουν σεντ σε τραπεζικό λογαριασμό να πάρουν




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξοδος απο ΕΕ κι ευρώ
με παράλληλη διαγραφή του χρέους , σημαίνει :
Διαγραφή των χρεών μας σε τράπεζες, εφορία , ασφαλιστικά ταμεία ...
Κόψιμο ελληνικού χρήματος για να δοθεί ρευστότητα στους πολίτες , όχι μέσω τραπεζών, αλλά άμεσα με ραγδαία αύξηση μισθών και συντάξεων ..
Άτοκο χρήμα σε επιχειρήσεις για να μείνουν ζωντανές και ν ανοίξουν πάλι οι μεγάλες ή μικρές μονάδες που έκλεισαν ...
Χρηματοδότηση ΕΣΥ, δωρεάν υγεία σε όλους
Χρηματοδότηση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέες θέσεις εργασίας
Ραγδαία αύξηση των εξαγωγών μας
Εκτόξευση του τουριστικού προιόντος μας
ΣΚΕΨΟΥ , ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !!!
H  ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Στο πόδι» η ΛΑΡΚΟ για την απεργία – συγκέντρωση στη Λαμία στις 27/7
Σεαδιεξοδο βρισκεται η ΛΑΡΚΟ καθως λογω της μειωσης της τιμης του νικελιου καταγραφει ζημιες 200.000 ευρωτην ημερα. Η διοικηση παρουσιασε σεναρια που περιλαμβανουν διαθεσιμοτητες εργαζομενων και περικοπες επιδοματων. Οι εργαζομενοι προκηρυξαν απεργια.
Στην προετοιμασία της 24ωρης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ και της συγκέντρωσης στη Λαμία, με στόχο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των σωματείων εργαζομένων στην επιχείρηση.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία: «Μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας που είχαμε όλα τα συνδικάτα η Διοίκηση μας ανακοίνωσε έξι σενάρια τα οποία αναφέρουν διαθεσιμότητες με μείωση παραγωγής και την περικοπή του πριμ παραγωγικότητας.
Η Διοίκηση εξήγησε ένα – ένα τα έξι σενάρια τα οποία μας είπε πρέπει να υλοποιηθούν η μείωση της παραγωγής με τις διαθεσιμότητες γιατί δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην εταιρία.
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε όλα όσα έχουμε γράψει στις ανακοινώσεις μας κατά καιρούς για τις επιλογές της Διοίκησης και για τον τρόπο που διοικεί την εταιρία.
Δεν αποδεχόμαστε κανένα σενάριο από τα έξι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε για το κατάντημα της εταιρίας».
Yπενθυμίζεται ότι η απεργία γίνεται με αποφάσεις εργατικών κέντρων στις περιοχές ευθύνης των οποίων υπάρχουν τμήματα της ΛΑΡΚΟ, η ημερομηνία της 24ωρης απεργίας είναι η Πέμπτη 27 Ιουλίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεταισ τη Λαμία, πόλη που επέλεξαν οι εργαζόμενοι για να καλέσουν τη συγκέντρωσή τους.
Στην ίδια ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται ότι: «Το θέμα πλέον για τα παραπάνω είναι καθαρά πολιτικό. Όπως η Διοίκηση έτσι και η κυβέρνηση έχει τις ευθύνες της για τη ΛΑΡΚΟ.
Η κυβέρνηση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού , θα πρέπει να δώσει λύσεις στα μεγάλα αυτά ζητήματα και να δώσει την οικονομική στήριξη που χρειάζεται η εταιρία τώρα που είναι στα δύσκολα».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «48ώρη Απεργιακή κινητοποίηση σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.»
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. υλοποιώντας απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, έχει προκηρύξει 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο, Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων, για το Σαββάτο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στο νομό Αττικής.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τα προβλήματα γιγαντώνονται και οι λύσεις αγνοούνται!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. :
Α) Την άμεση διευθέτηση, με τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της Υπουργού, όλων των εκκρεμοτήτων (πλαίσιο λειτουργίας, χρηματοδότηση, τακτοποίηση του συνόλου του προσωπικού και του Παιδικού Σταθμού) που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης τα μέσα Σεπτεμβρίου και την εν συνεχεία έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης.
Β) Την άμεση προκήρυξη, με τον ορισμό συγκεκριμένων ημερομηνιών όσον αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης, των θέσεων 33 αρχαιολόγων και 200 αρχαιοφυλάκων, κάτι που άλλωστε αποτελεί διακηρυγμένη πρωθυπουργική εξαγγελία εδώ και μήνες και αποτελεί την κατ’ ελάχιστο κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί από τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, ζητάμε την άμεση έκδοσης της απαραίτητης υπουργικής απόφασης για το σύνολο των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. που εμπίπτουν στο άρθρο 47 του νόμου 4440/2016.
Γ) Την άμεση σύσταση ομάδος εργασίας με συμμετοχή του Υπουργείου, της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. και του οικείου Σωματείου Εργαζομένων για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς αιφνιδιασμούς, αναφορικά με το νέο Οργανικό Πλαίσιο Λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. και με δέσμευση ώστε να περιλαμβάνεται ειδική ρύθμιση για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων για την απρόσκοπτη καταβολή των αμοιβών για την εργασία που παρέχει τις αργίες και τις εξαιρέσιμες ημέρες, ούτως ώστε να μην έχουμε εκ των πραγμάτων κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες αυτές.
Δ) Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α. με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο Αρχαιολογικό έργο, στη βάση της ρύθμισης που εφαρμόστηκε για τους Ο.Τ.Α.
Στ) Αντιμετώπιση του ζητήματος μεταστέγασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γιατί η μεταφορά στο κτίριο του Ρέντη δεν είναι λύση, είναι πρόσχημα.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αγωνιζόμαστε καθημερινά για να είναι ανοιχτά τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι με ασφάλεια, ευπρέπεια και υπηρεσίες αντάξιες του ελληνικού Πολιτισμού. Ωστόσο, έφτασε η στιγμή που η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση στα θέματα που οδήγησαν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.
Η Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουμε μαζικά στην 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση, να δώσουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις και όλοι μαζί να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας και την πίστη μας στο δίκαιο του αγώνα μας.
Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Αλβανοι απειλουν να ριξουν στον πρωθυπουργο Ζαεφ στα Σκοπια, επειδη δεν αναγνωριζει το Κοσοβο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας της Κυπρου φανερώνουν πως οι εξουσιαστές παραμένουν αμετανόητοι στην επιμονή τους για κερδοσκοπική ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των ασθενών μέσω της Ιατρικής Κάνναβης, και σε υπερβολικά αυστηρούς περιορισμούς που θα καταστήσουν την φροντίδα των ασθενών ανέφικτη και ανελεύθερη.
Στις ανωμαλίες και παρανομίες που προτείνει το νομοσχέδιο του κου Υπουργού, αντιπροτάσσουμε τα εξής:
 Ενθάρρυνση και υποστήριξη της καλλιέργειας Κάνναβης από μικρομεσαίους παραγωγούς σε συνεργασία με αδειοδοτημένες μονάδες μεταποίησης για διάθεση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά αλλά και για εξαγωγή σε άλλες χώρες με ιατρικά προγράμματα. Σε αυτόν τον γοργά αναπτυσσόμενο κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας η Κύπρος θα μπορούσε να λάβει πολύ σημαντική θέση. Κατέχουμε την ηλιοφάνεια, το χώμα, την τεχνογνωσία και την παράδοση στις καλλιέργειες Κάνναβης. Η Κάνναβις που ήδη καλλιεργείται σήμερα στην Κύπρο - και μάλιστα υπό τις αντίξοες συνθήκες της παρανομίας - είναι εξαιρετικά καλής ποιότητος και είναι από τις καλύτερες στον κόσμο!
Αντί αυτού, η Κυβέρνηση επιμένει να θεσμοθετήσει την παράνομη μονοπωλιακή αδειοδότηση μόνον ΔΥΟ εταιρειών.
 Υποστηρίζουμε το δικαίωμα για την καλλιέργεια Κάνναβης από τους ίδιους τους ασθενείς για τις ανάγκες τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει πολύ απλά, ακόμα και με την βοήθεια της Αστυνομίας αν χρειάζεται, ώστε να μην προκύπτει θέμα παράνομης αγοραπωλησίας.
Υπενθυμίζουμε ότι σε άλλες χώρες και πολιτείες ΟΛΟΙ οι απλοί πολίτες - όχι μόνον οι ασθενείς! - επιτρέπεται δια νόμου να καλλιεργούν αριθμό φυτών στο σπίτι τους για προσωπική χρήση. Για παράδειγμα στην Ολλανδία επιτρέπεται σε όλους η καλλιέργεια 5 φυτών Κάνναβης ανά άτομο, πράξη που έχει καταστρέψει εντελώς τον έλεγχο και εκμετάλλευση της Κάνναβης από την Μαφία.
Το νομοσχέδιο στην Κύπρο όμως δεν επιτρέπει την καλλιέργεια ούτε καν σε εγγεγραμμένους και ειδικά αδειοδοτημένους ασθενείς.
Μπορείτε να μελετήσετε την κριτική μας για το νομοσχέδιο στην ιστοσελίδα όπου παραπέμπουμε στο τέλος του άρθρου.
Η Ελευθερία είναι Θεραπευτική!
Σωματείον Φίλοι της Κάνναβης στην Κυπρο




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο εκπρόσωπος τύπου των Syrian Defence Forces(Koύρδοι για συντομία) ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ΛΟΑΤ μονάδες που πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων.
Μάλλον δεν είναι καλά πληροφορημένος, γιατί οι "δικοί μας" εδώ μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.Πρόλαβαν να μεταφράσουν από το άρθρο του Newsweek και το άρθρο στο infowar έχει τίτλο "Αυτοί οι πούστηδες σκοτώνουν φασίστες http://info-war.gr/afti-i-poustides-skotonoun-fasistes/.
Στο Συριακό Κουρδιστάν και στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη δεν διεξάγεται πόλεμος γύρω από τις έμφυλες ταυτότητες ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι η δεύτερη φάση του πολέμου στη Συρία, με τους Κούρδους αυτή τη φορά στη θέση του εντεταλμένου στρατού της αυτοκρατορίας. Αν κάτι "παίζεται" με τα όπλα, είναι το μέλλον της Συρίας-αν θα διαμελιστεί ή όχι-και οι προοπτικές του κουρδικού εθνικού ζητήματος για όλη την περιοχή.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που οι "συγκεκριμένοι" γίνονται "ρόμπες ξεκούμπωτες". Να είσαι η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος(σε οποιαδήποτε χώρα) δεν είναι δα και παράσημο.


Σχολιο.- Τι μας λέτε κύριε, σοβαρά. Ώστε δεν ισχύει η είδηση, λέτε... Και σχολιάζετε σκωπτικά και στελέχη τής επαναστατικής αριστεράς. Και οι αποδείξεις σας πού είναι, αγαπητέ; Στο αλ-μασντάρ. Στο αλ-μασντάρ!! Προσοχή, μιλάμε για το σάιτ ενός δικτάτορα - ο οποίος όλοι ξέρουμε πόσο εχθρεύεται τη ΛΟΑΤ απελευθέρωση. Γι' αυτό δεν έκανε και το Ολοκαύτωμα στο Χαλέπι, άλλωστε; Γιατί ακριβώς ήταν γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη με από τα κάτω αυτοοργανωμένες lgbt*ia+ κομμούνες, η ύπαρξη των οποίων τον εξόργιζε.
Τι να πει κανείς... Δεν υπάρχει πάτος για τους υποστηρικτές τού δικτάτορα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έφτασε στ’ αφτιά μου η πληροφορία - και τη μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη - πως κλιμάκιο αξιωματικών της ΕΛΑΣ βρίσκεται στην Ισπανία προκειμένου να εκπαιδευθεί από εξειδικευμένα τμήματα των ισπανικών υπηρεσιών ασφαλείας πάνω στο αντικείμενο της καταστολής που εκεί αντιμετώπισε το λεγόμενο «κίνημα κατά των εξώσεων». Επαναλαμβάνω ότι η πληροφορία δεν είναι διασταυρωμένη. Αν οι σύντροφοι που ασχολούνται με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς ξέρουν κάτι εγκυρότερο, καλό είναι να υπάρξει σχετική πληροφόρηση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Deir Ezzor των 125.000 χιλιάδων κατοίκων, των Ελεύθερων Πολιορκημένων στη Συρια που είναι αποκλεισμένοι εδώ και 4 χρόνια...
Εκεί που ο υπερασπιστής της πόλης είναι ο Μυθικός Κομαντάντε Issam Zahreddine, ο ήρωας της Αντίστασης στην πολιορκημένη Deir Ezzor και προσφάτως στη λίστα των κυρώσεων της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης διοτι Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζούμε την εποχή της "ανανέωσης" και του "εκσυγχρονισμού"...
Κυριαρχεί η ετεροφοβία κι έχουμε "αντιρατσιστικούς δημοκρατικούς" νόμους για την...
προστασία της της σύγχρονης κοινωνίας σε μια παγκοσμιοποιημένη "πολιτική"...
Νέες "πολιτικές" με "αντιρατσιστικό περιεχόμενο... ομοφοβία, παιδοφοβία, φοβία προς τους κτηνοβάτες και πάει λέγοντας...
...και φυσικά έχουμε το ευρώ, φόρους για να πληρώνονται οι τόκοι στους "δανειστές", σου κλέβουν το σπίτι που παππού σου, του πατέρα σου, κατάσχεση μισθού αν δεν είσαι άνεργος, ανεργία, εξαθλίωση, αυτοκτονίες, 500.000 νέους επιστήμονες μετανάστες
Τι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος... και φυσικά προοδευτικός!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνέχιση βομβαρδισμών και διαβουλεύσεις ιμπεριαλιστών
Με εξάρσεις και υφέσεις συνεχίζονται καθημερινά οι παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, κυρίως από τις δυνάμεις του φασιστικου ουκρανικού στρατού και των ναζιστικών ταγμάτων που βάλλουν κατά θέσεων των πολιτοφυλάκων αλλά και κατά κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, των  Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς). Μόνο χτες σημειώθηκαν πάνω από 40 παραβιάσεις στο Ντονέτσκ, με χρήση βαρέων όπλων που υποτίθεται ότι θα έπρεπε με βάση τη συμφωνία να έχουν απομακρυνθεί. Στην περιοχή Σοκόλνικι του Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν 2 πολιτοφύλακες, ενώ σε σχετικά κοντινή περιοχή υπό τον έλεγχο των φασιστικων ουκρανικών δυνάμεων πραγματοποιούσε επίσκεψη ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την φασιστικη Ουκρανία, Κερτ Βόλκερ.
Πάντως οι επικεφαλής διαπραγματευτές στη λεγόμενη «Ομάδα Επαφής» των Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, Ντένις Πουσίλινκαι Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο, εμφανίστηκαν να δηλώνουν με βάση το τοπικό πρακτορείο «DoniNews» ότι θα ήθελαν επαφή με τον Αμερικανό αξιωματούχο Κ. Βόλκερ, «σε μια προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Λουγκάνσκ εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο θα θελήσει να συναντηθεί μαζί τους ο Αμερικανός απεσταλμένος.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών του λεγόμενου «Σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανίας, Γαλλίας, Ουκρανίας, Ρωσίας), που συγκατάθεσαν για τη συμφωνία του Μινσκ. Οι Α. Μέρκελ, Εμ. Μακρόν, Π. Ποροσένκο, Βλ. Πούτιν, φέρονται να συμφώνησαν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, μέσω της επιτήρησης από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), και την αποχώρηση των βαρέων όπλων από συγκεκριμένα σημεία στη γραμμή αντιπαράθεσης. Ωστόσο η κάθε πλευρά ερμηνεύει διαφορετικά τα συμφωνηθέντα, όπως είχε γίνει από την αρχή του προσωρινού συμβιβασμού που αντιπροσώπευε η συμφωνία εκεχειρίας. Πάντως κατέληξαν ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία θα εξεταστεί στις 2 Αυγούστου σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής και πιθανά θα ακολουθήσει και συνάντηση κορυφής του Σχήματος.
Ταυτόχρονα, η ρωσική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι η συνεχής τροφοδότηση της ουκρανικής κυβέρνησης με οπλικά συστήματα δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αναποτελεσματικό και επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το πρόγραμμα της CIA, εξοπλισμού και εκπαίδευσης ομάδων Σύρων αντικαθεστωτικών, που προώθησε η κυβέρνηση του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, και το οποίο αποφάσισε προσφάτως να καταργήσει ο ίδιος, επιλέγοντας να προωθήσει τα μονοπωλιακά συμφέροντα με άλλους τρόπους, όπως κάνουν και άλλες δυνάμεις για την «επόμενη μέρα» στη Συρία.
Πάντως, πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ»,αναφερόμενο σε αυτές τις εξελίξεις, εκτίμησε ότι «η συνεργασία της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα αποκτά κεντρική θέση στη στρατηγική του Τραμπ στη Συρία». Το ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπ. Ασαντ έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, με την οποία απαιτεί να αποζημιωθεί για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και τις τεράστιες υλικές καταστροφές στις υποδομές της Συρίας που προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η αμερικανική εταιρεία πωλήσεων «Three Square Market» ζήτησε από τους υπαλλήλους της να βάλουν υποδόρια μικροεπεξεργαστή δεδομένων «τσιπ», τάχα για διευκόλυνση εργασιών ρουτίνας, όπως χρήση εξοπλισμού γραφείου, άνοιγμα θυρών, αγορά καφέ και πρόχειρου φαγητού από το κυλικείο της εταιρείας.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε πως το σχέδιο αυτό θα είναι «εθελοντικό» και πως ήδη τουλάχιστον 50 από τους υπαλλήλους της έχουν υπογράψει αίτηση, προκειμένου να δεχτούν την τοποθέτηση του τσιπ στους αντίχειρες και τους δείκτες των χεριών τους. Το φακέλωμα και ο έλεγχος των εργαζομένων στο απόλυτο «μεγαλείο» τους. Εικόνες από το μέλλον της ακόμα μεγαλύτερης καπιταλιστικής βαρβαρότητας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΕΔΔΑ
Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη
Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, κλείνουν τα μάτια σε κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια των στρατοκρατών του Ισραήλ και, με την ολόπλευρη στήριξη που τους παρέχουν, τους αποθρασύνουν για να συνεχίζουν ανενόχλητοι τα αποτρόπαια εγκλήματά τους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Κάθε τους ενέργεια αποδείχνει περίτρανα αυτήν τη βοήθεια που παρέχουν αφειδώλευτα στο Ισραήλ. Από την απόφαση της αμερικανικής ηγεσίας για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας το αίτημα των Παλαιστινίων για να κηρυχτεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους τους, έως τις εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες που υπογράφουν με το Ισραήλ αλλά και τις κοινές τους στρατιωτικές ασκήσεις».
Η ΕΕΔΔΑ καλεί, τέλος, τον ελληνικό λαό να δείξει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στην επιθετικότητα του Ισραήλ και «να κάνει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη ασπίδα προστασίας όχι μόνο των Παλαιστινίων από κάθε ισραηλινή επίθεση αλλά και όλων των λαών της περιοχής από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που τίποτα καλό δεν σημαίνουν παρά μόνο πόλεμο, προσφυγιά και δυστυχία για όλους».

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Hoy compartimos con usted la revista de cultura cubana La Jiribilla, que
esta semana nos propone el dossier titulado LCB: la otra guerra, la otra
serie. Periodistas, actores y otros miembros del equipo de realización
comparten sus apreciaciones sobre el proceso de rodaje y los valores de
la serie, desde el punto de vista estético y temático. Destacan aquí las
entrevistas al director Alberto Luberta, al realizador audiovisual Roly
Peña, y a Osvaldo Doimeadiós, quien interpretó el personaje de Mongo
Castillo, inspirado en la historia de Ramón Treto, uno de los
protagonistas de la lucha contra bandidos en El Escambray a inicios de
la década del 60. En su edición 831, La Jiribilla publica también el
texto “Fernando Martínez Heredia, hijo de Yaguay”, del escritor
espirituano Julio M. Llanes; así como la primera parte del ensayo
“Diversidad cultural e identidad cultural: un binomio interactivo”, de
Julio César Guache y el artículo “Del triunfo rebelde a la Crisis de
Octubre: Patria o Muerte”, de la autoría de Ernesto Limia. Completan
esta entrega un análisis sobre la programación cultural preparada en
Matanzas para la presente temporada estival, con el cual la revista
inicia la publicación de una serie de materiales que evaluarán durante
julio y agosto la programación de verano en algunas provincias del país.

A todos estos contenidos usted puede acceder desde intranet e internet,
mediante el sitio web www.lajiribilla.cu

Σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας το κουβανικό περιοδικό πολιτισμού La Jiribilla, που
αυτή την εβδομάδα μας προσφέρει το φάκελο με τίτλο LCB: ο άλλος πόλεμο, η άλλη
σειρά. Οι δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και άλλοι παραγωγής μέλη της ομάδας
μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με τη διαδικασία της λήψης και τις αξίες της
σειράς, από την αισθητική και θεματικά. Σταθείτε εδώ
συνεντεύξεις με τον διευθυντή Αλμπέρτο Luberta, των οπτικοακουστικών μέσων παραγωγής Roly
Peña όπως Osvaldo Doimeadiós, ο οποίος έπαιξε το χαρακτήρα Mongo
Καστίγιο, εμπνευσμένο από την ιστορία του Ramón Treto, ένας από τους
πρωταγωνιστές του αγώνα κατά ληστών στην Escambray στις αρχές του
στην έκδοση 60 831, La Jiribilla δημοσιεύει επίσης το
κείμενο «Fernando Martínez Heredia, ο γιος του Yaguay» συγγραφέας
espirituano Julio Μ Llanes? και το πρώτο μέρος του δοκιμίου
«Πολιτιστική πολυμορφία και πολιτιστική ταυτότητα: ένα διαδραστικό ντουέτο» από
Julio César Guache και το άρθρο «Rebel κρίση νίκη
Οκτώβριος: Patria o Muerte», έχει συγγράψει ο Ernesto Limia. Συμπληρώστε
αυτό παρέχει μια ανάλυση του πολιτιστικού προγράμματος που παρασκευάζεται σε
Matanzas για αυτό το καλοκαίρι, με την οποία το περιοδικό
αρχίζει τη δημοσίευση σειρά των υλικών που αξιολογήθηκαν κατά τη διάρκεια του
καλοκαιριού Ιούλιο και τον Αύγουστο του προγράμματος σε ορισμένες επαρχίες.

Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και internet
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu