Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πεμπτη 27 Ιουλιου 2017




Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!
Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.
Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.
Ποσοστά από την τράπεζα
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αν δεν το έβλεπα γραμμένο, δεν θα το πίστευα. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αρνούνται να γράψουν παιδιά ΑΜΕΑ στις τάξεις τους. Το δηλώνουν γραπτώς σε επιστολή τους προς τον Γαβρόγλου.
Ευτυχώς που επεστράφη, ως απαράδεκτη!
Σχολιο.- Από την ΑΥΓΗ "Οι σχολάρχες αντιτίθενται σφοδρά στη φοίτηση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ιδιωτικά σχολεία...." Αρα δεν αφορά η αντίρρησή τους σε ΑΜΕΑ (δηλ. σε παιδιά με αναπηρίες) αλλά σε αυτά με μαθησιακά προβλήματα. Επειδή πολύ δικός μου άνθρωπος δουλεύει ακριβώς με τέτοιες περιπτώσεις -σε δημόσιο σχολείο- δεν είναι εύκολο θέμα. Τι ακριβώς θα χρεώσεις σε παιδί όταν πρέπει σε κάθε του βήμα στο σχολείο να υπάρχει συνοδός -όχι εκπαιδευτικός- για τις βασικές του ανάγκες;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Η ΚΕΔΕ μαζί με τον ΣΚΑΙ καλούν τους έλληνες να "τρέξουν όλοι μαζί για ένα πιάτο φαι", λες και δεν τρέχουμε κάθε μερα σαν τρελοι για το μεροκάματο...
- στην Κρήτη η Ένωση Ξενοδόχων ζητά να μπει εισιτήριο (!!!) στο Λαφονησι και στον Μπάλο, δεν μπορέι όλοι να πηγαίνουμε σε όλες τις παραλίες, αφεντικά και δούλοι...
- Οι ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών Σχολείων (της αριστείας ντε...) ζητούν να μην παίρνουν μαθητές ΑΜΕΑ. Εντάξει, για Καιάδα δεν είπαν τίποτα αλλά οχι και στην ίδια ταξη με τους αυριανους ηγήτορες...
- στην Πάτρα, GPS σε εργαζόμενους που μοιραζουν φυλλαδια για να ...μη χαζέυουν! Μην ρωτησει κανας ηλίθιος "γιατί το δεχτηκαν;"
- Στην ΕΡΤ ετοιμαζεται να παει ο ...Λάλας! Δεν τον θυμαμαι τις νυχτες και τις μερες που δινόταν η μαχη να πέρασε έστω μια φορα...
Ο "φιλελευθερισμός" και η "αγορά" δείχνουν το πραγματικό τους προσωπο, εκμεταλλευονται τα τραγικά που κανουν οι διοικούντες στο όνομα της "αριστεράς" και αποθρασσύνονται. Φωνες σαν του Πελετίδη πρέπει να στηριχτούν απο ολους, να μεταφερθύν σε κάθε χώρο, ο κοινωνικός Καιαδας ειναι εδω, μην αφήσουμε να ερθει και ο φυσικος...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκυρο έριξε ο Κώστας Πελετίδης στον Πατούλη για φιλανθρωπική δράση με τον ΣΚΑΪ
Ο δήμαρχος Πάτρας απέρριψε διοργανώσεις τύπου «όλοι μαζί μπορούμε» λέγοντας «Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event»
Άκυρο έριξε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην πρόταση του χρυσού δημάρχου και πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργου Πατούλη για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. O χρυσός δήμαρχος Αμαρουσίου έστειλε επιστολή στο δήμαρχο της Πάτρας για την από κοινού διοργάνωση μιας δράσης με όνομα «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», στην οποία θα συμμετείχαν 52 Δήμοι αλλά το σχέδιο του απορρίφθηκε από τον κ. Πελετίδη.
Στα πλαίσια των αγώνων δρόμου, οι συμμετέχοντες θα προσέφεραν τρόφιμα στα διάφορα ανά τη χώρα κοινωνικά παντοπωλεία. Η αιτία της άρνησης του δημάρχου Πάτρας ήταν ότι η όλη διοργάνωση θα γινόταν σε συνεργασία με το φορέα που λέγεται «όλοι μαζί μπορούμε» ο οποίος σχετίζεται με τον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Πελετίδης διευκρίνισε πως ενώ ο Δήμος έχει ενεργή δράση για να βοηθήσει τους άπορους της Πάτρας και με τη συμβολή του κοινού, δεν προκρίνει διοργανώσεις με χορηγίες και διαφημίσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχουν ήδη πρωτοβουλίες «που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί» και συνέχισε υπογραμμίζοντας με νόημα πως «Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις κλιμακούμενες απειλές κατά της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και εκφράζει την αγωνιστική του αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας, τις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς την Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI) .
Οι πρόσφατες προκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Trump, συντονισμένες με την ντόπια ολιγαρχία και την αντιδραστική αντιπολίτευση, συνιστούν μια καταφανή παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και μια ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας».
Επίσης αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις που πυροδοτούν και προωθούν μέσα και έξω από τη χώρα, το χάος, την καταστροφή και την τρομοκρατία. Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις ίδιες αντιδραστικές δυνάμεις όπως έκαναν στο πραξικόπημα τον Απρίλιο του 2002, ενώ παράλληλα τολμούν να θέσουν "δημοκρατικά πρότυπα" για το λαό της Βενεζουέλας.
Ενώνουμε τις φωνές μας και τον αγώνα μας με το λαό της Βενεζουέλας και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής που έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης, ώστε να γίνουν κυρίαρχοι της τύχης τους και του πλούτου των χωρών τους.
Ζήτω η Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη με το λαό της Βενεζουέλας!».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha για την ασφάλεια στην Αθήνα.
26|07|2017 21:33
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως ειδική περίπτωση τα Εξάρχεια, ενώ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το μπαράζ επεισοδίων στο κέντρο απάντησε: «Εχετε ξεχάσει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2008 με τα επεισόδια. Είμαστε μια πολύ ασφαλής πόλη, είμαστε πυλώνας ασφάλειας. Υπάρχει και μητροπολιτική βία και βία στα γήπεδα».
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα προσκάλεσε τον δημοσιογράφο να βγουν μια βόλτα μαζί στην πρωτεύουσα. «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές», είπε ο κ. Τσίπρας, κάτι που έκανε τον Αντώνη Σρόιτερ να επισημάνει «Αν πάμε όμως έξω από το Πολυτεχνείο στις 12 το βράδυ δεν ξέρω αν θα φύγουμε...».
Ερωτηθείς για την περιοχή των Εξαρχείων την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως «άβατο» ο πρωθυπουργός είπε: «Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις». Για να συνεχίσει με την γενικότητα: «Είμαστε μια πολύ ασφαλής στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας. Έχουμε μείνει έξω από αυτό εμείς».

σχολιο.-  θα υπερασπιστώ τον Τσίπρα!
Ναι! Σε συνέντευξή του, απαντώντας σε ερωτήσεις τρομολαγνικού χαρακτήρα, αναφέρεται σε κόσμο χαμογελαστό όχι λόγω βιοτικού επιπέδου, αλλά γιατί -παρά τα όσα λένε αυτοί που θα 'θελαν την Αθήνα αστυνομοκρατούμενη- ο κόσμος δεν νιώθει να απειλείται από την τρομοκρατία κ.λπ.
Κάποιοι φίλοι του επιτίθενται. Υποθέτω γιατί αναδημοσιεύουν το ρεπορτάζ, έχοντας διαβάσει μόνο τον τίτλο.
Ε! Δεν θα τον επικρίνουμε και γιατί δεν συναινεί με τους τρομολάγνους!





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έδωσε, λέει, δέκα στρέμματα από τον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού στον δήμο και δώσ' του τα εγκώμια από συριζαίους προς τον Κοντονή. Και πόσο ευαίσθητος είναι,  και πόσο καλά κάνει τη δουλειά του!
Εγώ, διαβάζοντάς τα, ανατριχιάζω στη σκέψη ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που πέρασε αυτός ο αλητάμπουρας, για να μπορέσουν οι τράπεζες να βάλουν στο χέρι τα σπίτια του κόσμου. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν!
Όπως ανατριχιάζω με την πλήρη αδιαφορία τους για τη δίμηνη κινητοποίηση των κολασμένων των φυλακών. Που ο αλητάμπουρας αυτός αντιμετωπίζει με αδιαφορία ανάλογη με τη δικιά τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σταματάνε λόγω καλοκαιριού οι πλειστηριασμοί -που ούτως ή άλλως το κίνημα δεν επέτρεπε να γίνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν οι καναπεδάτοι του "φύλλο δεν κουνιέται"- και από Σεπτέμβρη ηλεκτρονικοί.
Και ν' αποφασίσουμε, λέει, να μπούμε μερικές εκατοντάδες αποφασισμένοι (και χιλιάδες να 'μαστε δεν μας χαλάει) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καταλαμβάνοντάς το επ' αόριστο. Μέχρι που να υποχρεωθεί ο αλητάμπουρας Κοντονής που εισηγήθηκε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να τους πάρει πίσω. Μπορεί και να πειστεί και να το κάνει αβίαστα, καθώς θα είναι εκεί μαζί μας μέχρι να το πάρει απόφαση.
"Κλιμάκωση του αγώνα" λέγεται αυτό στο κινηματικό ιδίωμα. Οι προσκυνημένοι το λένε "τσάμπα φασαρία", οι χορτάτοι "εξτρεμισμό" και τα φασιστοειδή "αντιδημοκρατική άσκηση βίας".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάθε μέρα κι ένα ανδραγάθημα από την αστυνομία των Τσίπρα-Τόσκα. Έτσι, χθες τα ένστολα ανθρωποειδή του αμόρφωτου και του καραβανά, επιτέθηκαν μαζί με μπράβους της επιχείρησης στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφείων Ζούρα στο Μαντούδι της Εύβοιας, που έχουν να πληρωθούν εδώ κι ένα οχτάμηνο. Συνέλαβαν, μάλιστα, και δύο μέλη της Διοίκησης του σωματείου, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.
Προκαλούν οι Τσίπρας και Τόσκας και σωπαίνουν οι συριζαίοι. Και όταν σωπαίνεις ακόμη και σε περιπτώσεις που οι χορτάτοι τσαλαπατάνε τους ανθρώπους του μόχθου και της ανάγκης, ξαναψάξου, φίλε. Πάει πολύ να ενοχλείσαι, όταν λέμε πως έπαψες να 'σαι αριστερός.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟ;
Ξυλοκοπήθηκε στη Σύρο εργαζόμενος της ΔΕΗ που πήγε να κόψει το ρεύμα λόγω οφειλής και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταδικάζει τον δράστη και ζητάει την παραδειγματική του τιμωρία.
Δεν μπορώ να ξέρω αν επρόκειτο για κατοικία φτωχών ή όχι ανθρώπων ή για επιχείρηση μεγάλη ή μικρή, γιατί έχει σημασία ποιος δεν πληρώνει και γιατί. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι πως τέτοια περιστατικά θα συμβαίνουν, πλέον, όλο και πιο συχνά.
Και αντί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να καταγγέλλει οποιονδήποτε υπερασπίζεται το δικαίωμά του να μη στερηθεί ένα στοιχειώδες κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, θα ήταν καλύτερα να ενώσει τη φωνή της μ' αυτήν του φτωχόκοσμου για δραστική μείωση της τιμής και για απαγόρευση της διακοπής σε άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Βγάζοντας και εγκύκλιο στα μέλη της να αρνούνται να κόβουν το ρεύμα σ' αυτές τις κατηγορίες. Και αναλαμβάνοντας η ίδια την υπεράσπισή τους, έχοντας εξασφαλισμένη τη συναίνεση από τη μεγάλη πλειονότητα του λαού μας.
Ή με τον Σόιμπλε και τον Τσίπρα ή με τον φτωχόκοσμο. Ας διαλέξει!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ
Δεν ξέρω αν επαληθεύεται η είδηση πως αστυνομικοί στάλθηκαν στην Ισπανία για να εκπαιδευτούν στις εξώσεις από σπίτια που έχουν κατασχεθεί, αλλά, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κυβέρνηση και τράπεζες ας μην ονειρεύονται πως θα κάνουν περίπατο.
Εδώ και χρόνια δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς, ακριβώς γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με το κίνημα που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τους. Υποχρεώνονται να τους κάνουν στα μουλωχτά, ηλεκτρονικά, μετά τη ρύθμιση που προώθησε ο φασίστας Κοντονής. Ελπίζοντας πως θα καταφέρουν τελικά να βουτήξουν τα σπίτια του κόσμου.
Εντελώς ξεκομμένοι από τις γειτονιές του μόχθου και της ανάγκης, δεν υποψιάζονται πως η όποια απόπειρα έξωσης θα μετατρέψει συνοικίες ολόκληρες σε πεδίο μάχης. Και σε συνθήκες τόσο οξυμένων κοινωνικών αντιθέσεων και συσσωρευμένης οργής, μια σπίθα αρκεί για να βάλει φωτιά παντού.
Ας κοπιάσουν και τα λέμε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θελουν να κλεψουν τον πλουτο της χωρας  και να την ξαναγυρισουν στην εποχή που το 60% ζουσε κατω απο το οριο της φτωχειας, 1 στους 2 ήταν αγράμματος, ολόκληρες επαρχίες δεν είχαν δει ποτέ γιατρό και δάσκαλο...Πολλά, πάρα πολλα που θα μπορούσαν και μπορούν να γίνουν αλλα το πρώτο ζητούμενο είναι η υπεράσπιση των λαικών κατακτησεων από τους πράκτορες της CIA...Και σε αυτήν τη μαχη δεν υπάρχουν ουδέτεροι, ειδικά αριστεροί άνθρωποι!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για τους πλειστηριασμούς
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Αυλαία για τους πλειστηριασμούς η Τετάρτη 26/7/17 λόγω καλοκαιρινής περιόδου. Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα δεν επετράπη καμία σχετική διαδικασία από Ε.ΠΑ.Μ.ίτες και απλούς πολίτες που βρισκόταν μπροστά στις πόρτες του Ειρηνοδικείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανέναν συμβολαιογράφο.
Από τους 264 πλειστηριασμούς περισσότεροι από τους 200 σε όλη την Ελλάδα  απετράπησαν Αθήνα,  Βόλος, Γιάννενα, Ρέθυμνο, Αγρίνιο, Πάτρα και σε πολλές άλλες πόλεις  εμποδίστηκε η είσοδο στους συμβολαιογράφους Ενώ στην Θεσσαλονίκη και το  Αίγιο δεν εμφανίστηκαν καθόλου.
Φυσικά δεν υπάρχει εφησυχασμός. Ο πόλεμος που δέχεται η Πατρίδα μας απαιτεί  απελευθερωτικό αγώνα από το σύνολο του λαού με κάθε μέσο με κάθε τρόπο. Μόνο ένα Δημοκρατικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο μπορεί να δώσει την εξουσία σε μια Πατριωτική κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει έξω από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και τον ζουρλομανδύα του ευρώ  υπηρετώντας τον λαό και όχι τους σφετεριστές της εξουσίας.
Οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα είναι στις 6/9/17 όπου αναμένουμε  την έναρξη των ηλεκτρονικών μέσα από την πλατφόρμα που πλήρωσαν και οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι εκτός της Θεσσαλονίκης και της Κέρκυρας. Η διαδικασία θα συνεχίσει να διεξάγεται στους χώρους των Ειρηνοδικείων για όσους έχουν ήδη αναρτηθεί εκτός και εάν είναι επιθυμία του επισπεύδοντος για διεξαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι νέοι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 σε μέρος που θα επιλέγει ο συμβολαιογράφος.  Μην ξεχνάμε πως για το 2017 έχει προγραμματιστεί η λεηλασία 10.000 ακινήτων ενώ για το 2018 15.000 ακίνητα.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο υπόσχεται στους συμπολίτες μας πως θα είμαστε ξανά το Σεπτέμβριο αντιμέτωποι με την υφαρπαγή της  περιουσίας του λαού όποια μορφή κι αν έχει  ηλεκτρονική ή ανοιχτής διαδικασίας . Δεσμευόμαστε  πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των πολιτών που αντιστέκονται στην κατοχή που μας έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων από τους δυνάστες μας στο όνομα του χρέους. Υπογράφουμε την απελευθέρωση της Πατρίδος και την επιστροφή των περιουσιών όσων έχουν χάσει τις περιουσίες τους από το 2010 και για όσο θα διαρκέσει η κατοχή .
Αθήνα 26 Ιουλίου 2017
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάλεσμα για την Βενεζουελα
Μπροστά στην εντεινόμενη προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και πρώτα από όλα των ΗΠΑ, και των αστικών δυνάμεων στην Βενεζουέλα, να ανατρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο, για να καταστρέψουν τις λαϊκές κατακτήσεις βυθίζοντας τον λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία, να αρπάξουν το φυσικό πλούτο της χώρας και να επιβάλλουν την πιο αιματηρή αντεπανάσταση, εκφράζουμε την διεθνιστική και αντιιμπεριαλιστική μας αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τοΝ λαό της Βενεζουέλας, ενόψει και του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Υπερασπίζουμε τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, την προοπτική της αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής ρήξης στον δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

"... Καλούμε μαζικές οργανώσεις και λαϊκούς φορείς, σε παράσταση αλληλεγγύης, την Πέμπτη 27/7 στις 7:00 μ.μ., στην πρεσβεία της Βενεζουέλας (Χάρητος 8, Κολωνάκι)."
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το αφεντικό πληρώνει τις καθαρίστριες 800 στην τράπεζα και τα ζητά πίσω «στο χέρι»
Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ. Ν. Α.
Φαίνεται να πληρώνονται 800 ευρώ αλλά τελικά στο «χέρι» τους μένουν πολύ λιγότερα καθώς υποχρεώνονται να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος τους μετρητοίς στο αφεντικό τους. Μια τακτική που έχει, κι άλλες φορές, κάνει την εμφάνισή της. Όμως τώρα η καταγγελία είναι σαφής και έρχεται από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Ψ. Ν. Α. και έχει, ήδη κοινοποιηθεί τόσο στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς (υπουργείο Υγείας), στην επιθεώρηση Εργασίας και στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στα Νοσοκομεία φαίνεται ότι εγκαινιάζουν μια νέα τακτική οικονομικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων τους και την απόκτηση επιπλέον οικονομικού οφέλους για τους ιδιοκτήτες τους.
Το Σωματείο Εργαζομένων έχει δεχτεί σωρεία καταγγελιών των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας στων οποίων τους τραπεζικούς λογαριασμούς πιστώνονται 800€ από το Ιδιωτικό Συνεργείο Καθαρισμού. Η εταιρεία προφασίζετε ΄΄ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ΄΄ και μάλιστα απαιτεί από τους εργαζόμενους να τα επιστρέψουν με την μορφή μετρητών και  με την συνοδεία υπαλλήλων της είτε στα ΑΤΜ είτε στα κατά τόπους τραπεζικά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.
Επειδή:
Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία των καθαριστριών να εναντιωθούν στις πρωτοφανείς ενέργειες της εργοδοσίας τους υπό την απειλή της απόλυσης
Η τακτική αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως διακίνηση «μαύρου χρήματος»
Συνεχίζεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων του Ιδιωτικού συνεργείου που για χρόνια αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα
Η Σύμβαση με αριθμ. 48.10 έχει λήξει από τις 22/10/2014 και ανανεώνεται συνεχώς με απευθείας αναθέσεις μέχρι και σήμερα.
Το Σωματείο εργαζομένων καλεί την Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 2η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια Υπουργεία, την επιθεώρηση εργασίας, το ΙΚΑ και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν :
Αν τηρούνται οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δηλαδή η καταβολή των νομίμων αποδοχών οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των προβλεπομένων από την οικεία ΣΣΕ.
Τι αφορούν τα 800€ που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των καθαριστριών και είναι άμεσα απαιτητά από την εταιρεία;
Οι 6 ώρες Χ 26 ημέρες εργασίας, δηλαδή 11,5€ την ημέρα, ή τα 300€ μηνιαίως που λαμβάνουν οι καθαρίστριες, είναι τα νόμιμα σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας(ΣΣΕ); »
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση εκδίωξη των εργολάβων και των ιδιωτικών συνεργείων από τα δημόσια νοσοκομεία και άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και σε όλους τους κλάδους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέταξαν στον δρόμο μητέρα με 4 παιδιά στον Τύρναβο
Ιούλιος 26, 2017
Το δικό της δράμα ζει από σήμερα μία πολύτεκνη μητέρα επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας εργαζόμενη με σύμβαση στο δήμο Τυρνάβου, αφού της έγινε έξωση από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο έμενε επειδή δεν πλήρωσε κάποια ενοίκια.
Η γυναίκα που έμεινε λόγω των τελευταίων προβλημάτων με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους απλήρωτη για μήνες, αδυνατεί να βρει σπίτι και με δεδομένο ότι σήμερα ο ιδιοκτήτης με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή και αστυνομικών ενεργοποίησε δικαστική απόφαση για έξωση, έχει οδηγηθεί σε πλήρη αδιέξοδο μη ξέροντας που να πάει με τα τέσσερα παιδιά της από τα οποία το ένα είναι στην κούνια.
Στο πλευρό της μητέρας είναι από το πρωί σήμερα ο δήμος που βοήθησε με δημοτικό όχημα στη μεταφορά της οικοσκευής και των υπόλοιπων αντικειμένων της μητέρας από το σπίτι, σε σπίτι συγγενικού της προσώπου ενώ όπως γράφει το onlarissa.gr, ήδη η δημοτική αρχή και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε αναζήτηση σπιτιού, ενώ έχει γίνει και σχετική κρούση στην τοπική εκκλησία μήπως και βρεθεί κάποιος χώρος για να φιλοξενηθεί.
Αν μη τί άλλο θα πρέπει να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση όλων και ειδικά της εκκλησίας για να μην ταλαιπωρηθεί και μείνει στο δρόμο η μητέρα και τα 4 παιδιά της.
Πάντως μέσα στη μεγάλη της ατυχία υπάρχει και ένα θετικό σημείο αφού αύριο όπως μας ενημέρωσαν θα πληρωθεί έναν μήνα από αυτούς που της οφείλει ο δήμος για την εργασία που συνεχίζει να προσφέρει μετά την ανανέωση της σύμβασής της.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΣΤΑΤ

Αγαπητοί  φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ.

Στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη του πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ (μέλος στο ΔΝΤ) Ανδρέα Γεωργίου.
όπως γνωρίζετε όσοι είχατε παραστεί  στις 18 Ιουλίου, το σώμα των δικαστών διαπιστώσατε τις προθέσεις του σώματος των δικαστών, ακούσατε πως προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τα ντοκουμέντα τα οποία παρουσίασαν οι μάρτυρες πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ κ.κ Ζωή Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη.
Σας καλούμε να υποστηρίξετε με την παρουσία σας την συνέχεια αυτής της δίκης την Δευτέρα, 31 Ιουλίου, ώρα 09.00 πμ στο 3ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Οδός Κυρίλλου Λουκάρεως).

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να είναι απαγορευτικό θέμα για τους δημοσιογράφους και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που ως γνωστό προσπαθούν να φιμώσουν κι αυτοί με την σειρά τους  όποια φωνή αντιστέκεται κι εκθέτει το καθεστώς
Ο Ανδρέας Γεωργίου θεωρείται αυτουργός στα παραποιημένο, πλαστογραφημένο  έλλειμμα το οποίο όπως γνωρίζετε οδήγησε στην πρώτη Μνημονιακή συνθήκη δηλαδή στο πρώτο και καθοριστικό βήμα για το ξεπούλημα της Ελλάδας και την φτωχοποίηση μας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κατοχικη σιωναζιστικη αστυνομία ήρε όλα τα μέτρα ασφαλείας από την Πλατεία των Τζαμιών
 Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 10:52
Η ισραηλινοναζιστική κατοχικη αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε κατά τη διάρκεια της νύχτας όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί στην Πλατεία των Τζαμιών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά και την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλου από τις εισόδους της.
Ήδη από το πρωί οι Παλαιστίνιοι είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις, αν και η ένταση παραμένει εν όψει της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πιστοί μουσουλμάνοι, που μέχρι χθες αρνούνταν να εισέλθουν στην πλατεία και προσεύχονταν στους γύρω δρόμους όπως έκαναν μετά την 14η Ιουλίου, θα λάβουν άδεια να εισέλθουν στον ιερό αυτό τόπο.
Θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες των Παλαιστινίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η τελευταία κίνηση του Ισραήλ.
Το Waqf, η Αρχή που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, είχε εκφράσει την έγκρισή του μετά την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων, όμως δεν είχε προσθέσει ότι οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στην Πλατεία των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του Ισλάμ, και θα προσεύχονται στους γύρω δρόμους.
Εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο αν η στήριξη του Waqf, εφόσον δοθεί, θα αρκέσει για να αποκλιμακώσει την ένταση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Συμφωνία για άμεση ψήφιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 09:55
Σε συμφωνία κατέληξαν τα μέλη της Γερουσίας στις ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ψήφιση από το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, ακόμη και εντός της εβδομάδας, του νομοσχεδίου για την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, απαγορεύοντας στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οποιαδήποτε χαλάρωσή τους πριν από τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου.
Την Τετάρτη η Ρωσία προειδοποίησε ότι θα αντιδράσει με αντίμετρα κατά της Ουάσινγκτον μετά την καθολική υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στο νομοσχέδιο με τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκδήλωσε την ανησυχία της για την ανάληψη μονομερούς δράσης από τις ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες στην ενεργειακή της ασφάλεια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, επίσης, ανάληψης δράσης από μέρους της κατά των ΗΠΑ.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, η οποία θα μας επιτρέψει να στείλουμε τη νομοθεσία των κυρώσεων στο γραφείο του προέδρου» δήλωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στη Γερουσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερουσία θα κινηθεί προκειμένου να εγκρίνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Ιράν, που είχαν ήδη ψηφιστεί στα μέσα Ιουνίου, ενώ θα ψηφιστούν και οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Τις κυρώσεις αυτές συνέταξε η Βουλή των Αντιπροσώπων ενσωματώνοντάς τες στο συνολικό νομοσχέδιο που ψήφισε, με το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, αλλά και στον περιορισμό της ελευθερίας λήψης απόφασης για το θέμα, από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, αρκετοί γερουσιαστές ήταν αντίθετοι στην επιβολή των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, ενώ διαφαινόταν η πιθανότητα σοβαρής χρονικής καθυστέρησης στην ψήφιση του νομοσχεδίου, που θα μπορούσε να μετατεθεί για ψηφοφορία τον Σεπτέμβριο.
Την Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με 419 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αποδέχτηκαν την πρόβλεψη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε κίνηση χαλάρωσης των κυρώσεων από τον Τραμπ πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τη συγκατάθεση του Κογκρέσου.
«Πρόκειται για μία λυπηρή είδηση, υπό την οπτική των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ. Μιλάμε για μία δραστικά μη φιλική ενέργεια» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Παράλληλα, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει τον τρόπο, αλλά και τον χρόνο της αντίδρασης από τη μεριά της Μόσχας μόλις τα μέτρα λάβουν τη μορφή νόμου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε ότι η εξέλιξη αυτή θέτει το πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ σε αχαρτογράφητα νερά, εξουδετερώνοντας κάθε ελπίδα βελτίωσής τους, στο άμεσο μέλλον.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος 13 αξιωματούχων στη Βενεζουέλα επιβάλλει η Ουάσινγκτον
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 20:58
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέβαλε σήμερα στοχευμένες κυρώσεις εναντίον 13 εν ενεργεία και πρώην ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας, μερικές ημέρες πριν από τη διαδικασία εκλογής των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης που επιθυμεί ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσινγκτον.
Ο οργανισμός του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ο οποίος είναι αρμόδιος για την επιβολή κυρώσεων ανέφερε σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι τα τιμωρητικά μέτρα στοχοθετούν «αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και άλλους που υπονομεύουν τη δημοκρατία» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι αντιμέτωπη με μια  οικονομική και πολιτική κρίση οργανωμενη από την ακροδεξια και βίαιες διαδηλώσεις οργανωμενες από την CIA οι νεκροί στις οποίες από τις αρχές Απριλίου ξεπερνούν τους 100.
Εξάλλου ένας αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κρατάει ανοικτές όλες τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα, αν ο Μαδούρο προχωρήσει στο σχέδιό του να εκλεγεί Συντακτική Συνέλευση για να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.
Όμως ακόμη και ορισμένοι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Μαδούρο έχουν προειδοποιήσει ότι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ ενδέχεται να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του και να ωθήσει κάποιους να ταχθούν υπέρ του.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που στοχοθετούν οι κυρώσεις που επέβαλε σήμερα η Ουάσινγκτον είναι ο επικεφαλής του στρατού Χεσούς Σουάρες, ο επικεφαλής της αστυνομίας Κάρλος Πέρες, η επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα και ο αντιπρόεδρος της PDVSA Σιμόν Σέρπα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομοκρατημένος ταύρος αυτοκτονεί - Το σκληρό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Συγκλονίζει το βίντεο με τον ταύρο που αυτοκτονεί σε αρένα αφού τα κέρατα του έπιασαν φωτιά.
 Το περιστατικό έλαβε χώρα στη μικρή πόλη Φόιος της Βαλένθια, στην Ισπανία.
Το στιγμιότυπο δείχνει το ζώο αφηνιασμένο και φοβισμένο πριν αρχίσει να τρέχει μία μικρή απόσταση γύρω από την αρένα και στη συνέχεια να χτυπά το κεφάλι του στο στύλο.
Το ζώο, που σκοτώθηκε ακαριαία, ήταν δεμένο στον στύλο μπροστά στο πλήθος κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Bulls in the Street», το οποίο είναι «αδερφάκι» των διάσημων ταυροδρομιών της Παμπλόνα.
Ο ταύρος φέρεται να τραυμάτισε έναν άνδρα στο πόδι νωρίτερα, αλλά είναι άγνωστο αν ήταν αυτός ο λόγος που τον επέλεξαν για να τον δέσουν στον στύλο. Στο βίντεο που περιήλθε στην κατοχή της φιλοζωικής ομάδας Bulls Defenders United και αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook, δείχνει την έκσταση του πλήθους να μετατρέπεται σε σοκ όταν το ζώο αυτοκτονεί, κάτι που δείχνει ότι ο θάνατός του δεν ήταν προσχεδιασμένος.
Σε ένα σχόλιο στο βίντεο, η φιλοζωική οργάνωση αναφέρει: «Ένας ταύρος με τα κέρατά του να έχουν πάρει φωτιά χτυπά πάνω στον πάσσαλο που τον είχαν δέσει. Πόσες ακόμη ζωές  θα χαθούν στο όνομα μιας παράδοσης που δεν είναι τίποτα άλλο παρά βαρβαρότητα;».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=bBsi69T2Sws


σχολιο.- Δεν είναι ταυρομαχια αυτό είναι αλλού είδους έθιμο από το περιοχές του "παλαιού στέμματος της Αραγονιας" (Καταλονία, Βαλένθια) και ονομάζεται νομίζω bou embolat. Βάζουν λάσπη στο λαιμό και το κεφάλι του ταύρου "για προστασία" και βάζουν φωτιά στα κέρατα ώστε να τρελαθεί κυριολεκτικά και να αρχίσει να τρέχει με μανία ενάντια στο πλήθος.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σχολάρχες, δηλαδή οι κουστουμαρισμένοι ναζιστές του νεοφιλελευθερισμού, αντιτίθενται σφοδρά στη φοίτηση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα ιδιωτικά σχολεία και κάνουν λόγο για «σοβιετικού τύπου νομοθέτηση” που “δεν μπορούσε να λείψει”, και “μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού”.
Αναφέρουν στην απαράδεκτη ρατσιστική ανακοίνωσή τους:
«Τέλος, σε όλη αυτήν την σοβιετικού τύπου νομοθέτηση δεν μπορούσε να λείψει και μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού..."




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περι ''queer ''batallion
κυκλοφορησε σε διαφορα καθεστωτικα ΜΜΕ (με πρωτο το Newsweek αλλα και αλλα) τωρα το βλεπω και σε σαιτ/σελιδες αντιπληροφορησης που αναπαραγουν αυτην την ψευδη ειδηση περι μιας ''ΛΟΑΤ αλλα και αναρχικιας διεθνης ταξιαρχιας που πολεμαει στο πλευρο των Κουρδων(που υποστηριζονται ανοιχτα απο τις ΗΠΑ)
οι ιδιοι οι Κουρδοι το διαψευδουνε
Ο εκπρόσωπος τύπου των Syrian Defence Forces(Koύρδοι για συντομία) ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ΛΟΑΤ μονάδες που πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων.
No homosexual unit fighting ISIS in Raqqa: SDF media center
https://www.almasdarnews.com/…/no-homosexual-unit-fighting…/
Στην τεραστια καλοκουρδισμενη νατοικη μηχανη προπαγανδας εμφανιστηκε και αυτο / επικοινωνιακα θελουν να ''κερδισουν' 'μεγαλα κομματια της Αριστερας,της κοινοτητας queer και του αναρχικου χωρου
Σχολιο.- Ντάνιελ τζόνστον για να το ξεκαθαρίσουμε, οι  TqILA είναι στη Ράκα, στο πίσω μέρος του  IRPGF, όχι για να πολεμούν. Είναι αρκετά άχρηστοι (ως εκ τούτου το μόνο που κάνουν είναι να δημοσιεύουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο), το YPG προσπαθεί να τους ξεφορτωθεί από τότε που είναι μαζί. Συνήθως τους δίνουν φρουρά και ο μόνος λόγος που βρίσκονται στη Ράκα είναι επειδή δεν θα το κρατουσαν κλειστό για το ότι δεν ήταν στο πεδίο. Δεν έχουν πάρει εξιτήριο ακόμα, καθώς θα ήταν τρομερό να τους πετάξουν έξω.
Σχολιο.-  Αυτό με τις ψευτικες ειδήσεις ,πρεπει καπως να το αντιμετωπίσουμε .Γιατι καποια στιγμη μπορει να γινει η στραβη
Σχολιο.- δεν ειναι ακριβως ''ψευτικη'',πραγματι υπαρχει μια μοναδα τετοια εκει ,η TQILA οπως αναφερει το σχολιο στα αγγλικα αλλα δεν κανουν τιποτα μονο ποσταρουν στο ιντερνετ και οι Κουρδοι δεν τους πετανε εξω λογω επικοινωνιακου   ...απλα τωρα διογκωνεται και παρουσιαζεται ως ''ταξιαρχια ΛΟΑΤ''ωστε να δημιουργησει μια εσφαλμενη εικονα ,επικοινωνιακα ισχυρη φυσικα
Σχολιο.- όπως ήταν "εκεί" η ταξιαρχία Λέον Σέντοφ. ένα laptop σε μια ευρωπαική πρωτεύουσα. πάντως όλες οι ανακοινώσεις αυτού του τύπου είναι ίδιες, λες και τις έγραψε ο ίδιος άνθρωπος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χαμός στον ΣΚΑΪ για τον διασυρμό του σταθμού -Έσπασαν τα τηλέφωνα για τον Πορτοσάλτε που άκουγε τον Πάγκαλο να λέει τον πρωθυπουργό «μ@λ@κ@»
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 15:59
Νωρίτερα γράψαμε για τον εμετό που ξέρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε βάρος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Ακούστε τώρα ολόκληρο το ηχητικό με τον εντελώς ανύπαρκτο και ανεπαρκή δημοσιογράφο του ραδιοφωνου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, να ακούει χωρίς να κάνει τίποτα, χωρίς να παρεμβαίνει για να διακόψει τη ροή του αίσχους και τις ασταμάτητες ύβρεις που βγήκαν από το στόμα ενός ξεπεσμένου πολιτικού. Ο Άρης Πορτοσάλτε άφησε απλά τον Πάγκαλο να υβρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι για παρόμοιες αθλιότητες απολύθηκε ο Μπογδάνος από τον ίδιο σταθμό. Ο Πορτοσάλτε δεν έβγαλε κιχ και η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά και τον σταθμό για όσα άκουσαν σήμερα οι ακροατές.
Σύμφωνα με πληροφορίες έσπασαν τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΪ, από αγανακτισμένους ακροατές, κατά του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος ανέχτηκε στην εκπομπή του τον οχετό. Και φυσικά ο ΣΚΑΪ για άλλη μία φορά διασύρθηκε, αφού οι ακροατές έγιναν μάρτυρες της πρωτοφανούς αθλιότητας και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είναι γνωστό τσογλάνι, μαλ@κας είναι, μαλ@κίες λέει» - Ο Πάγκαλος LIVE στον βούρκο του Πορτοσάλτε
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 12:30
Απίστευτες χυδαιότητες πρωί - πρωί. Που αλλού; Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Πορτοσάλτε. Με ποιον πρωταγωνιστή; Με τον Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος ξεπέρασε τον χειρότερο ευατό του εξαπολύοντας απίστευτες χυδαιότητες σε βάρος του πρωθυπουργού, Αλέξης Τσίπρα με εκφράσεις όπως «είναι γνωστό τσογλάνι», «μαλάκας είναι, μαλακίες λέει».
Ο Άρης Πορτοσάλτε ρωτούσε παραθέτοντας ηχητικά αποσπάσματα από τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ και από τοποθέτησή του στη Βουλή. Στη συνέχεια, χωρίς να τον ενοχλεί και χωρίς να παρεμβαίνει,  άφηνε τον Θεόδωρο Πάγκαλο να ξερνάει απίστευτες ύβρεις. Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ ο Πορτοσάλτε ενώ γνώριζε πως ο Πάγκαλος είναι γνωστός υβρεολόγος, τον κάλεσε στην εκπομπή του, προφανώς για να ξεστομίσει τα όσα ξεστόμισε.
Ο Πάγκαλος ξεκίνησε τους χυδαίους χαρακτηρισμούς για τη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τη διάκριση των εξουσιών και τη δικαιοσύνη, μίλησε για χούντα και εκτόξευσε απειλές για διώξεις των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.
Ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος είναι και διευθυντής του σταθμού άφησε τον εμετό του Πάγκαλου να κυλά στους διαδρόμους του σταθμού.
Ο Πάγκαλος δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει, επίσης, ότι μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε έξω από τη Μαρφίν «έτσι πεθαίνουν οι απεργοσπάστες».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθώς ο τρισκατάρατος κομμουνισμός υποχρέωνε τα αρτιμελή παιδιά να πηγαίνουν στα ίδια σχολεία με τα ανάπηρα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων χαρακτηρίζουν "σοβιετικού τύπου νομοθέτηση" την υποχρέωσή τους να εγγράφουν και ανάπηρα παιδιά στα μαγαζιά τους.
Πού 'σαι, ρε Αδόλφε, που τα εξόντωνες στα κρεματόρια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΟΠΥΥ Πειραιάς. Ζέστη. Καύσωνας. Πρέπει να προμηθευτώ τα φάρμακα. Το καθημερινό παρεακι πια. Η ουρά στα σκαλιά. Στα σκαλιά και η ζέστη πιο έντονη και πιο κουραστικη.
Ασθενείς κουρασμένοι απ όλα. Χωρίς διάθεση για διαμαρτυρία για γκρίνια. Ελλάδα 2017 που παλεύει να κρατηθεί στην Ευρώπη.
Ελληνες συμβιβασμενοι πια με το λίγο με το άδικο. Όταν δεν ζήσεις το άδικο τον πόνο δεν καταλαβαίνεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Eνημέρωση 15:30, 26/7/2017
Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγο ο Χρήστος Ριγανάς με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
«Δεν πρόκειται να φύγω από τη χώρα πριν νομιμοποιηθεί η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους με τον λογικό εκείνο τρόπο που να μας καλύπτει όλους, ακόμη και εμάς που είμαστε αναγκασμένοι να καλλιεργούμε μόνοι το φάρμακό μας για να μην καταφεύγουμε στην μαύρη αγορά», δήλωσε ο κ. Ρηγανάς προς τις Αρχές.
«Ευχαριστώ όλους τους φίλους που αμέσως ενδιαφέρθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημά μου» δήλωσε στο Cannabis News μέσω του φίλου του και επίσης ασθενή κ. Σύρου. «Είμαι αρκετά ταλαιπωρημένος και μην ξεχνάμε ότι μου πήραν 33 φυτά, άρα βρίσκομαι ξανά χωρίς το φάρμακό μου. Ελπίζω το 2017 η χώρα να αντιμετωπίσει πλέον με σοβαρότητα το πρόβλημά μας. Αισθάνομαι ότι έχουν γίνει τα πρώτα αναγκαία και σωστά βήματα για την πλήρη νομιμοποίηση της θεραπευτικής κάνναβης. Ας ελπίσουμε όλοι για το καλύτερο κι ας συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να γίνει αυτό πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Ριγανάς.
Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, την ημέρα μάλιστα που δια στόματος Προέδρου του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών ακούμε την επιβεβαίωση ότι η πολιτική της καταστολής απέναντι στα ναρκωτικά απέτυχε παταγωδώς, ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς συνελήφθη στην Κέρκυρα όπου κατοικεί. Δεν πρόκειται για την πρώτη του σύλληψη αλλά για μια ακόμη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




SHRINKFLATION: ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
25/07/2017
Τo shrinkflation είναι η… νέα καυτή τάση των κατασκευαστών τροφίμων και παραλίγο να μας διαφύγει.
Ο όρος shrinkflation (σύνθεση των λέξεων συρρίκνωση και πληθωρισμός) αναφέρεται στην μείωση του βάρους ή του μεγέθους ενός προϊόντος με την τιμή του να παραμένει σταθερή. Αν η τιμή της αγαπημένης σας σοκολάτας αυξάνονταν θα παίρνατε ανάλογα την απόφαση να συνεχίσετε ή να πάψετε να την αγοράζετε. Όταν, όμως, η εταιρεία παραγωγής της σοκολάτας μειώνει την ποσότητα της χρόνο με το χρόνο, χωρίς να αλλάζει την τιμή θα πρέπει κανείς να είναι πολύ παρατηρητικός για να το αντιληφθεί.
Το shrinkflation λοιπόν, είναι πιο απλά ένας ακόμη τρόπος που οι μεγάλες εταιρείες εξαπατούν τους καταναλωτές.
Το Βρετανικό Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) αναφέρει ότι περίπου 2.529 προϊόντα έχουν συρρικνωθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ συνεχίζουν να πωλούνται στις ίδιες τιμές. Αυτή η τακτική δεν περιορίζεται μόνο στις σοκολάτες, αλλά σε πολλά ακόμη προϊόντα όπως το χαρτί υγείας και οι χυμοί.
Τα μικρότερα μεγέθη προϊόντων έγιναν η ελκυστική εναλλακτική στην άμεση αύξηση των τιμών κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, όταν οι καταναλωτές έγιναν ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην τιμή των προϊόντων που επιλέγουν. Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να παρατηρήσετε τα μικρά γράμματα στην γωνία της συσκευασίας όταν πηγαίνετε στο ταμείο.
Με βάση την παρακάτω εικόνα, ποιος θα παρατηρούσε ότι το χαρτί κουζινας Bounty στα δεξιά έχει 10 φύλλα λιγότερα από αυτό στα αριστερά; Φυσικά, αν υποτεθεί ότι και τα δύο πακέτα πωλούνται στην ίδια τιμή, αυτή η ελάχιστη μείωση του μεγέθους ισοδυναμεί με αύξηση της τιμής κατά 9% ανά φύλλο.
H διάσημη σοκολάτα Toblerone επίσης συρρικνώθηκε κατά 40 γραμμάρια, ενώ η τιμή της παρέμεινε απαράλλαχτη κάτι που σημαίνει πως στην ουσία η αξία του προϊόντος αυξήθηκε κατα 10.1%.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάκυνθος: Του έκοψαν το ρεύμα και έδειρε υπάλληλο της ΔΕΗ με σιδερογροθιά!
Ένα  περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Ζάκυνθο όταν υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ επιχείρησε να κόψει το ρεύμα σε επιχειρηματία που είχε οφειλές προς τη ΔΕΗ.
Όπως αναφέρετε, ο υπάλληλος αντί να διακόψει την παροχή στο σπίτι του οφειλέτη έκοψε το ρεύμα στην επιχείρησή του.
Όταν κατάλαβε το λάθος του επέστρεψε για να επανορθώσει αλλά αντιμετώπισε την οργή του επιχειρηματία ο οποίος μαζί με άλλο άτομο του επιτέθηκε προκαλώντας του τραύματα στο πρόσωπο με σιδερογροθιά!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χωρις σπιτι μητερα με τεσσερα παιδια στον Τυρναβο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟ ΤΕΠ & ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟ !

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά,      27/7/2017

Ένα πρωτοφανές συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα σήμερα γύρω στις 1.30 πμ στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Αστυνομικός του τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα ενάντια σε ειδικευόμενη γιατρό της εφημερεύουσας Χειρουργικής κλινικής με χειροδικίες και ύβρεις. Ο λόγος ήταν ότι απλούστατα η γιατρός εκείνη την ώρα προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία ασθενή, ενώ ο αστυνομικός είχε την απαίτηση να διακοπεί άμεσα η παροχή πρώτων βοηθειών (!) για να ανακρίνει τον τραυματία (!!) και για να ληφθούν δείγματα αίματος για αλκοόλ κλπ (!!!) πριν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες ιατρικές ενέργειες παροχής πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, η γιατρός εκείνη την στιγμή ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ελλείψει τραυματιοφορέα …) τον ασθενή στον διάδρομο με το φορείο από ιατρείο σε ιατρείο, άρα δεν μπορούσε να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για την ενεργή της ενασχόληση με την παροχή των αναγκαίων πρώτων βοηθειών και συνοδών αρχικών ιατρικών εκτιμήσεων. «Μωρή», «θα σε συλλάβω για παρεμπόδιση του ανακριτικού έργου» είναι τα απαλότερα από όσα ξεστόμισε ο αστυνομικός αμέσως πριν αρχίσει να χειροδικεί εναντίον της γιατρού. Χαρακτηριστικό είναι 1. πως ο εν λόγω «κύριος» (αφού άμεσα επενέβησαν άλλοι γιατροί και τον πέταξαν έξω από το ΤΕΠ) αρνήθηκε να δώσει το όνομά του και τα λοιπά στοιχεία του και 2. ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος όχι μόνο απάντησε με ιταμότατο ύφος σε ανθρώπους του νοσοκομείου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά εκείνη την ώρα για να αναφέρουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά αρνήθηκε να δώσει το όνομα του εν λόγω αστυνομικού, και 3. πως ως σήμερα το μεσημέρι (12 ώρες μετά το συμβάν) οι αρμόδιοι του Τμήματος Τροχαίας Αιγάλεω εξακολουθούσαν επίσης να «παίζουν το κρυφτούλι».
Τα παραπάνω δείχνουν πως εδώ δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με μια ηλίθια μεμονωμένη συμπεριφορά κάποιου μεμονωμένου αστοιχείωτου ανόητου που δεν αντιλαμβάνεται ότι η παροχή πρώτων βοηθειών σε έναν τραυματία έχει προτεραιότητα συγκριτικά με την δική του βολή και την δική του επιθυμία να «ξεμπερδέψει» γρήγορα με το «υπηρεσιακό του καθήκον» ώστε να πάει για καφέ δέκα λεπτά νωρίτερα. Η ιταμή συμπεριφορά ΚΑΙ των προϊσταμένων του καθώς και η «κάλυψη» που παρέχουν στον «συνάδελφό» τους, δείχνει πως εδώ αντιμετωπίζουμε μια βαθειά ριζωμένη γενική νοοτροπία : του αστυνομικού «μπάτσου – ράμπο – τραμπούκου» που θεωρεί πως «είναι το κράτος» και γι αυτό έχει το «δικαίωμα» να μπουκάρει στο ΤΕΠ με το έτσι θέλω, να διακόπτει την παροχή πρώτων βοηθειών, να βρίζει και να προπηλακίζει γιατρούς και νοσηλευτές, να θεωρεί πως το νοσοκομείο όχι μόνο είναι «ιδιοκτησία» του αλλά είναι κάτι σαν καμπαρέ όπου «πουλάει προστασία». Είναι δυστυχώς η νοοτροπία που τόσα χρόνια θρέφει και συντηρεί θύλακες ανομίας αλλά και θύλακες νεοναζιστικής ακροδεξιάς μέσα στην ΕΛΑΣ.
Απαιτούμε :
-          Η διοίκηση του νοσοκομείου να υποβάλλει άμεσα μηνυτήρια αναφορά. Να υποβάλλει επίσης πλήρη υπηρεσιακή αναφορά προς την 2η ΥΠΕ και προς το Υπ. Υγείας. Να δώσει εντολή στο προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου να μην ξαναεπιτραπεί το «σουλατσάρισμα» αστυνομικών της Τροχαίας μέσα στο ΤΕΠ.

-          Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις επείγουσες απαιτούμενες ενέργειες προς τον αρμόδιο Αν. Υπουργό «Προστασίας Πολίτη» και να ενημερώσει δημόσια για τις ενέργειες αυτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Η ισραηλινη αστυνομια πεταξε χειροβομβίδες κροτου και λάμψης σε εγκλωβισμενο πληθος πιστων Μουσουλμανων που πηγαιναν στο Τζαμι Αλ Ακσα ..115 ατομα τραυματιστηκαν




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Φωτίου με τα γεμιστά... Νομοθετεί για το στεγαστικό των Ρομά χωρίς τους Ρομά...
Δελτίο Τύπου
Πάλι μια από τα ίδια: Προκλητική εκτροπή της Θεανούς Φωτίου από τις ευρωπαϊκές οδηγίες
Νομοθετεί για το στεγαστικό των Ρομά χωρίς τους Ρομά
Ως Έλληνες Ρομά διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τις απαράδεκτες ενέργειες της Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου σχετικά με την...
εκπρόθεσμη τροπολογία, η οποία αφορά την «προσωρινή» μετεγκατάσταση των Ρομά.
Η ως άνω τροπολογία ψηφίστηκε εχθές βεβιασμένα, χωρίς να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη Βουλή να λειτουργήσει θεσμικά με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης των θέσεων και των απόψεων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και των φορέων μελών της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά «διευθετήθηκε» ένα πολύ σημαντικό θέμα, με μια εκπρόθεσμη τροπολογία.
Είναι επιβεβλημένο να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της στέγασης των Ρομά, διότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσβάλουν την ατομική αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της χώρας μας, ωστόσο αυτές οι λύσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές.
Από την πρόταση της Αν. Υπουργού εντελώς προκλητικά και αδικαιολόγητα έχουν αγνοηθεί οι ίδιοι οι Ρομά. Δεν προβλέπεται η θεσμική εκπροσώπησή τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.
Ζητούμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης προκειμένου να πραγματοποιηθεί διακομματική συζήτηση στη Βουλή με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ρομά, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο όποιος σχεδιασμός να λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα και να μην παραμείνει για μια ακόμη φορά άσκηση επί χάρτου.
Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nouri al-Maliki: Οι κούρδοι καθόρισαν τη μοίρα τους όταν ψήφισαν για το Σύνταγμα και αποφάσισαν ότι το Ιράκ είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος...
Ο Νούρι αλ Μαλίκι, αντιπρόεδρος του Ιράκ και πρώην πρωθυπουργός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωνισμός: Ο νέος φασισμός
Πόστερ της Σοβιετικής Ένωσης


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολλαπλά «ξεκρέμαστοι» οι ανασφαλιστοι «ευέλικτοι» (8μηνιτες) εργαζόμενοι σε δήμους και νοσοκομεία
Χαρακτηριστικά παραδείγματα από το δήμο Ν. Ιωνίας Αττικής, το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Συνεχίζουν την απεργία κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας
Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Μαντούδι - Κύμα συμπαράστασης από συνδικάτα και φορείς της περιοχής
Για έβδομη μέρα οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία συμφερόντων «Ζούρα»,κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που επιστράτευσε μπράβους» και στις συλλήψεις εκλεγμένων συνδικαλιστών του σωματείου προχτές από την αστυνομία με εντολή εισαγγελέα, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, με πρώτο και κύριο την καταβολή των δεδουλευμένων τους για 8 και πλέον μήνες που τους οφείλει η επιχείρηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Βέλτιστη πρακτική» και το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας
Υπέρ της «πλήρους απελευθέρωσης» επιχειρηματολογεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το γεγονός ότι και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αντεργατικών «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕεπιβεβαιώνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, απαντώντας  για το παραπέρα «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ικανοποιώντας τις χρόνιες απαιτήσεις επιχειρηματικών ομίλων.
Μάλιστα, στην απάντησή του εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Π. Μοσκοβισί τάσσεται ανοιχτά υπέρ της «πλήρους απελευθέρωσης», επιβεβαιώνοντας ότι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος: Η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου, για να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους όσο, όποτε και όπως θέλουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ
Εντονες αντιδράσεις σε νομοσχέδιο νέων κυρώσεων
Ρωσία, ΕΕ και ιδιαίτερα Γαλλία και Γερμανία αντέδρασαν έντονα στο νέο σχέδιο αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, καθώς βλέπουν να θίγονται τα δικά τους μονοπωλιακά συμφέροντα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- ΜΟΣΧΑ.- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
«Ομοβροντία» αρνητικών αντιδράσεων και επιφυλάξεων σε Μόσχα, Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο προκάλεσε χτες νομοσχέδιο που ψήφισε με 419 ψήφους υπέρ και μόλις 3 κατά η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων. Το επίμαχο νομοσχέδιο επιδιώκει να προωθήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως η Ενέργεια, η ναυτιλία, η μεταλλουργία, ο κατασκευαστικός και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, και αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από εκείνα χωρών της ΕΕ και της Ρωσίας.

Αντιδράσεις σε Παρίσι και Βερολίνο
Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από τα υπουργεία Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας.
Ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει «έκνομες» επιπτώσεις σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πληγούν ευρωπαϊκές εταιρείες.
Παράλληλα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικώνδήλωσε ότι το Βερολίνο επιθυμεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις, αλλά «δεν μπορεί να αποδεχτεί» την πρακτική της άσκησης βιομηχανικής πολιτικής υπό την κάλυψη των κυρώσεων. Ας σημειωθεί επίσης η δήλωση του Μάριο Μίρεν, διευθύνοντα συμβούλου της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρίας παραγωγής Ενέργειας, «Wintershall», πως «τρίτα μέρη δεν πρέπει να επιβάλλουν τις πολιτικές τους αποφάσεις σε βάρος της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας, αφού θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλήγμα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια».

Συγκρούσεις στο Κογκρέσο και για το «Obamacare»
Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν ασχολήθηκε μόνο με το νομοσχέδιο των νέων κυρώσεων, αλλά και με πρόταση νόμου που ζητούσε την απόσυρση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστό ως «Obamacare»). Το νομοσχέδιο δεν ενεκρίθη, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν. Ανάμεσα σε άλλους, το καταψήφισαν εννιά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.
Στην τελική ψηφοφορία για την απόσυρση συνολικά του «Obamacare», 57 γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον και 43 υπέρ. Ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα έπαιξαν οι αντιδράσεις σε σημαντικό μέρος των Αμερικανών, που θεώρησαν βασιμα ότι τα σχέδια των Ρεπουμπλικάνων θα έκαναν ακόμη πιο ακριβό εμπόρευμα την ασφαλιστική κάλυψη των συνταξιούχων και των φτωχότερων στρωμάτων.
Αποφασίστηκε ωστόσο η συνέχιση της συζήτησης για τις πιθανές αλλαγές στο χώρο της ασφαλιστικής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των Αμερικανών, στον οποίο «αλωνίζουν» τεράστια μονοπώλια κλινικών, νοσοκομείων, ασφαλιστικών εταιρειών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κινητοποιήσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Μόλις 4 μέρες πριν τη διαδικασία της εκλογής Συντακτικής Συνέλευσης την ερχόμενη Κυριακή, ξεκίνησε χτες η λεγόμενη 48ωρη γενική απεργία υπό την οργάνωση της φασιστικής αντιπολίτευσης, που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD). Το τελευταίο αντιτίθεται στην πρόταση του  Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος από την μεριά του την παρουσιάζει ως μέσο για την «επίτευξη της ειρήνης και της εθνικής συμφιλίωσης». Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό των αποκλεισμών δρόμων από ομάδες κρούσης και των συγκρούσεων με τις αρχές ασφαλείας, όσο δε για τη συμμετοχή στην απεργία, ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί η πραγματική εικόνα, ωστόσο ο κλάδος του πετρελαίου και του Δημοσίου, που ελέγχει η κυβέρνηση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο.
Επίσης ο Πρόεδρος Μαδούρο έχει καλέσει σε λαϊκή κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη, για το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, στην κεντρική λεωφόρο Μπολίβαρ στην πρωτεύουσα Καράκας, και κατηγορεί τη CIA ότι μαζί με τις κυβερνήσεις της Κολομβίας και του Μεξικού οργανώνουν απόπειρα ανατροπής του. Από την πλευρά της, η φασιστική αντιπολίτευση κλιμακώνει με συγκέντρωση την Παρασκευή, επίσης στο Καράκας, και καλεί σε μποϊκοτάζ της εκλογής της Κυριακής, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και τη λεγόμενη «παράλληλη κυβέρνηση» με διάφορες κινήσεις, όπως τον διορισμό δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου από τη Βουλή, που ελέγχει, ή την ενεργοποίηση αστών πολιτικών που εμφανίζονται να μιλάνε για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».
Απειλές ΗΠΑ και ΕΕ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου «Ρόιτερς», η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε 13 ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, του στρατού και της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας PDVSA, ως μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση Μαδούρο και μπροστά στην εκλογή της νέας Συντακτικής Συνέλευσης. Το σκεπτικό εμφανίζεται να είναι να καταστεί πραγματικότητα η πρόσφατη απειλή του Ντ. Τραμπ για λήψη «ισχυρών και ταχειών οικονομικών ενεργειών».
Αντίστοιχες απειλές κατά της κυβέρνησης Μαδούρο διατύπωσε, με δήλωσή της χτες, και η καραπουταναρα εκπρόσωπος Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΕΕ σκατοκαριολα Φεντερίκα Μογκερίνι. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται δηθεν να «διαμεσολαβεί» υπέρ του «διαλόγου» κυβέρνησης και φασιστικης πληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης, με δημιουργία «ομάδας φίλων για ειρηνική, δημοκρατική και χωρίς αποκλεισμούς λύση στην κρίση που διέρχεται η χώρα».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Νέες απειλές του αληταρα Τραμπ εναντιον του Ασαντ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες περί «τρομερών εγκλημάτων» σε βάρος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε προχτές βράδυ στην Ουάσιγκτον με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό, Σαάντ Χαρίρι.
Ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης, που έχει αιματοκυλήσει τον πλανήτη, κατηγόρησε τον Σύρο ομόλογό του ότι «έχει διαπράξει στη χώρα του και στην ανθρωπότητα τρομερά εγκλήματα». Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να τα ξεχάσει και ότι ο Σύρος ηγέτης «δεν θα γλιτώσει» ούτε θα μείνει ατιμώρητος. Ισχυρίστηκε ότι «η Συρία σήμερα θα ήταν διαφορετική» εάν ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, είχε αναλάβει δράση, πριν από μερικά χρόνια, κατά του Ασαντ, μετά τη χρήση χημικών όπλων, λέγοντας: «Εάν ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε κάνει ό,τι έπρεπε να είχε κάνει, δεν πιστεύω πως θα είχατε τη Ρωσία, ή το Ιράν, ίσως καθόλου, σήμερα στη Συρία».
Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει μύδρους και κατά της «Χεζμπολάχ», την οποία χαρακτήρισε «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» προκαλώντας αμηχανία στον Λιβανέζο πρωθυπουργό, δεδομένου ότι η πολιτική πτέρυγα της οργάνωσης εκλέγει βουλευτές στο Κοινοβούλιο της χώρας.
Παράλληλα, αργά προχτές βράδυ, σε συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Σύρος πρέσβης, Μπασάρ αλ Τζααφάρι, κατήγγειλε το Ισραήλ πως συνεχίζει να δίνει καταφύγιο στις τρομοκρατικές ισλαμοφασιστικες ένοπλες ομάδες που δρουν στη μεθόριο των δύο χωρών. Κατήγγειλε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Νικολάι Μλαντένοφ, πως κλείνει τα μάτια στην κατοχή των Υψωμάτων του Γκολάν από τις ισραηλινές δυνάμεις, στις επιθέσεις της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κατά θέσεων του συριακού στρατού και πως αγνοεί τη διεξαγωγή παράνομων εκλογών στα Κατεχόμενα του Γκολάν από τις κατοχικές αρχές, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε χτες το θάνατο του 25χρονου, πρώην πεζοναύτη, Ντέιβιντ Τέιλορ, στη Συρία, ο οποίος συμμετείχε στις λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», όπου δρουν Κούρδοι και Αραβες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αλληλεγγύη στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Βενεζουέλας
Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) σχετικά με την κατάσταση στη Βενεζουέλα σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα:
«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη έντονη αντίθεσή του στις κλιμακούμενες απειλές κατά της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και την αγωνιστική του αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας, τις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς την Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης (COSI).
Οι πρόσφατες προκλήσεις του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, συντονισμένες με την ντόπια ολιγαρχία και την αντιδραστική αντιπολίτευση, συνιστούν μια καταφανή παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και μια ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας».
Επίσης, αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις που πυροδοτούν και προωθούν, μέσα και έξω από τη χώρα, το χάος, την καταστροφή και την τρομοκρατία. Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεών της, που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις ίδιες αντιδραστικές δυνάμεις όπως έκαναν στο πραξικόπημα τον Απρίλη του 2002, ενώ παράλληλα τολμούν να θέσουν "δημοκρατικά πρότυπα" για το λαό της Βενεζουέλας.
Ενώνουμε τις φωνές μας και τον αγώνα μας με το λαό της Βενεζουέλας και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, που έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης ώστε να γίνουν κυρίαρχοι της τύχης τους και του πλούτου των χωρών τους.
Ζήτω η αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας!».


2 σχόλια:

e-h είπε...


Open University faces mounting pressure over Cuba ban
Cuba Update Campaign Action
In just 3 days, more than 1,000 people have written to their MPs about the Open University’s ban on Cuban students.
Can you help increase this number by writing to your MP too? It just takes a few seconds to take the action but will make a massive difference to the impact of the campaign if you can.
WRITE NOW

The campaign has received great press coverage with features in the Telegraph, Morning Star, and a letter in the Guardian.
Several university lecturers have also taken action on the issue, and the University and College Union (UCU) has written to the OU and the British government.
But we need to keep up the pressure on the Open University
We need the OU to feel the full disgust of public opinion on this policy, and if they refuse to back down we need the British government to intervene to force the OU to act in accordance with UK equalities law. This would send a clear message to the United States that the UK will not bow down to US threats or be complicit in the US blockade against Cuba.
Please write to your MP today, and if you’re able, make a donation to our campaigning work.
WRITE TO YOUR MP

Donate to the campaign to end the US blockade and OU ban
Further reading
• ‘Open' University Blacklists Cubans from its courses - Morning Star front page
• Ban on students from Cuba is a sign of changes at the Open University - Guardian letter
• UCU writes to Open University and Jo Johnson in protest at Cuban student ban – UCU statement
• Britain's Open University Bows to US Pressure over Cuba - Telesur feature
• Open University under investigation after it emerges that Cuban students are banned from institution - Telegraph report
Thank you for your support.
The Cuba Solidarity Campaign team


e-h είπε...

Ανοικτό Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση για την απαγόρευση της Κούβας
Κούβα Καμπάνια Ενημέρωσης δράσης
Σε μόλις 3 ημέρες, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν γράψει στους βουλευτές τους για την απαγόρευση του Ανοικτού Πανεπιστημίου για της Κούβας φοιτητές.
Μπορεί να μας βοηθήσετε να αυξήσετε τον αριθμό αυτό με το γράψιμο σε βουλευτή σας πάρα πολύ; Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αναλάβεις δράση, αλλά θα κάνει μια τεράστια διαφορά στην επίπτωση της εκστρατείας, αν μπορείτε.

ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ

Η εκστρατεία έχει λάβει μεγάλη κάλυψη από τον Τύπο με χαρακτηριστικά τις Telegraph, Morning Star , και μια επιστολή στηνGuardian .
Αρκετοί καθηγητές πανεπιστημίου έχουν επίσης λάβει μέτρα για το θέμα, και το Πανεπιστήμιο και το κολέγιο Ένωσης (UCU) έχει γράψει στο OU και τη βρετανική κυβέρνηση.
Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Χρειαζόμαστε το OU να αισθάνονται την πλήρη αποστροφή της κοινής γνώμης σχετικά με αυτήν την πολιτική, και αν αρνηθεί να υποχωρήσει χρειαζόμαστε τη βρετανική κυβέρνηση να παρέμβει για να αναγκάσει το OU να ενεργήσει σύμφωνα με του Ηνωμένο Βασίλειο ισότητας νόμο. Αυτό θα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποταχθεί στις απειλές των ΗΠΑ ή να είναι συνένοχοι στον αποκλεισμό των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.
Παρακαλούμε γράψτε στον βουλευτή σας σήμερα, και εάν είστε σε θέση, να κάνετε μια δωρεά για το έργο της εκστρατείας μας.
ΓΡΑΨΤΕ MP ΣΑΣ

Δωρεά στην εκστρατεία για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ και της απαγόρευσης OU
Περαιτέρω ανάγνωση
• «Ανοικτό» του Πανεπιστημίου Μαύρες λίστες Κουβανοί από τα μαθήματα της - Morning Star πρώτη σελίδα
• Απαγόρευση φοιτητές από την Κούβα είναι ένα σημάδι των αλλαγών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Guardian-mail
• UCU γράφει στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Jo Johnson σε ένδειξη διαμαρτυρίας για Κούβας απαγόρευση των φοιτητών - δήλωση UCU
• Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας στις ΗΠΑ πίεσης πάνω από την Κούβα - χαρακτηριστικό Telesur
• Ανοίξτε Πανεπιστήμιο υπό έρευνα μετά προκύπτει ότι οι κουβανοι φοιτητές εχουν απαγορευτεί από ίδρυμα - έκθεση Telegraph
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα