Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Παρασκευη 28 Ιουλιου 2017



Πλάκα έχουν οι φίλοι μας οι Πολωνοί και η ΕΕ. Οταν πέρσι ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα υπέγραψε την ποινικοποίηση του κομμουνισμού, μόνο παράσημο δεν πήρε απ την ΕΕ. Φέτος που ο ίδιος πρόεδρος το προχώρησε σ αυτό που εξ αρχής "ήθελε να πει", δηλαδή την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, ο λαός διαμαρτύρεται , ομοίως και η ΕΕ. Μετά λένε να εμπιστευθούμε την "αμερόληπτη" κρίση τους για τη σφαγή στο Κατίν! ..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και να μην ξεχνάμε ότι το φασιστοειδές (Ορμπαν)  είναι φυσικά ο ίδιος που έκλεισε, την ίδια εποχή πέρσι, το αρχείο του πιο σημαντικού συμπατριώτη του, απομάκρυνε το άγαλμά του και σχεδόν ποινικοποίησε την αναφορά του σ αυτόν (κ για την ΕΕ πάλι "δεν έτρεχε κάστανο"): τον σημαντικό μαρξιστή φιλόσοφο και κριτικό λογοτεχνίας Γκιόργκι Λούκατς.
Το χω ξαναπεί και το ξαναλέω: Εμπρος για την Ευρώπη των Λαγών!
Σχολιο.- Την ίδια ώρα και εκεί κ στις χώρες της Βαλτικής, οι πορείες με σβάστικες και σήματα των SS και "τα πάντα όλα" επιτρέπονται κανονικά.
Σχολιο.-  κατα τα αλλα η ΕΕ εχει προβλημα με τον ερντογαν




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του 4ου Ράιχ
Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων για το κοινό συμφέρον
27/7/2017    23.00
Απόφαση του ΕΔΔΑ έκρινε την Πέμπτη νόμιμες τις περικοπές συντάξεων στη Λιθουανία λόγω κρίσης, κάτι που αφορά και την Ελλάδα, επισημαίνουν γερμανόφωνα ΜΜΕ.
Σε μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (EΔΔΑ) του Στρασβούργου που αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις χώρες που τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν να επιβάλλουν ευρείας κλίμακας προγράμματα λιτότητας, αναφέρονται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου όπως και η αυστριακή Die Presse.
Η απόφαση αυτή αφορά εν πρώτοις τη Λιθουανία, από όπου και προέρχεται η επίμαχη προσφυγή, και έχει να κάνει με το μείζον θέμα της νομιμότητας των περικοπών σε συντάξεις λόγω οικονομικής κρίσης.
Η Die Presse ειδικότερα σε άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: οι συντάξεις θα μπορούσαν να περικοπούν» αναφέρει: «Μια χώρα θα μπορούσε εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης να προβεί σε περικοπές συντάξεων. Ένα τέτοιο μέτρο δεν θίγει τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών της, έκρινε σε απόφασή του το ΕΔΔΑ την Πέμπτη. Οι δικαστές απέρριψαν προσφυγή μιας Λιθουανής, η οποία προσέφυγε στο ΕΔΔΑ κατά του λιθουανικού δημοσίου επειδή οι σύνταξή της μειώθηκε κατά 15% κατά την περίοδο 2010-2013».
Όπως σημειώνει η Die Presse αλλά και η SZ κατά την περίοδο αυτή η Λιθουανία πέρασε μια βαθιά δημοσιονομική κρίση και αναγκάστηκε να επιβάλλει ευρείες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, απολύσεις στο δημόσιο και μεγάλες αυξήσεις φόρων προκειμένου να επιστρέψει σε θετική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το δικαστήριο του Στρασβούργου οι περικοπές στη σύνταξη της προσφεύγουσας είναι νόμιμες επειδή ήταν επιβεβλημένες από το «κοινό συμφέρον».
Όπως σημειώνουν και οι δύο εφημερίδες, με την ίδια αιτιολογία έχουν απορριφθεί προσφυγές και από την Ελλάδα και την Πορτογαλία. (Σσ: Ας σημειωθεί ότι παρότι οι αποφάσεις του ΕΣΔΑ δεσμεύουν καταρχήν τους διαδίκους, λαμβάνονται υπόψη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις από τα εθνικά δικαστήρια.)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τον Βαρουφάκη-στα σοβαρά
Όσοι προσπερνάτε εύκολα τον Βαρουφάκη πλανάστε πλάνην οικτράν.
Πρώτα από όλα, ανήκει στο παγκόσμιο νεο-μεταρρυθμιστικό ρεύμα του ''μετα-καπιταλισμού'', όπως ο Mason, o Rifkin κ.α, το οποίο θεωρεί ότι ο ιστορικός βιομηχανικός καπιταλισμός βρίσκεται σε οριστική κρίση, αναλύει το αναδυόμενο τεχνολογικό υπόδειγμα, τη τεχνητή νοημοσύνη, κλπ, και ζητά, μεταξύ άλλων, ''ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα'' για όλους, είτε δουλεύουν, είτε όχι. Επίσης, το ρεύμα αυτό, και ο Βαρουφάκης, αναγνωρίζει την ''εκμετάλλευση των εργαζομένων'' με την ''άντληση υπεραξίας'', δηλαδή τον Μάρξ, αλλά θέλει ένα ''μείγμα φιλελευθερισμού, κευνσιανισμού, μαρξισμού'', πράγμα που ακριβώς έχει επιτρέψει στον Βαρουφάκη να ισχυρίζεται, λ.χ, ότι από τη κρίση ειδικά στην Ελλάδα πλήττονται και οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες οπότε χρειάζεται μια πατριωτική αντεπίθεση μεταρρύθμισης της Ε.Ε κλπ.
Μιλάμε δλδ για έναν προπαγανδιστή και απατεώνα, που έρχεται όμως από το μέλλον, και ΔΕΝ γελοίος.
Επίσης, πρόκειται για κάποιον ο οποίος αποδομεί εκ των έσω και την κυρίαρχη οικονομική θεωρία και τη θεωρία των παιγνίων.
Η τακτική αυτή, να βγάζουμε ''γελοίο'' έναν σοβαρό αντίπαλο, ξεφτιλίστηκε από όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης δικαιώθηκε έναντι όλων εκείνων των αφελών στρατευμένων χάχανων που λύσαγαν να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα Μνημόνια, στρώνοντας το δρόμο, με την ακλόνητή τους ''πίστη'' και ''ελπίδα'', στη συνέχιση της επίθεσης ενάντια στις ζωές μας.
Τέλος, σαν τον Ζίζεκ (τον οποίο γνωρίζει προσωπικά και συνεργάζεται μαζί του), ο Βαρουφάκης αντιλαμβάνεται άψογα τη σύγχρονη κατάσταση του υποκειμένου, τις επιθυμίες του και πώς αυτό θέλει να ακούει επιστημονικό λόγο με απλά, σαφή λόγια + να βλέπει εξαιρετική περφόρμανς



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσια βαζει παρατηρητες στα ισραηλινα σημεια ελεγχου στο Γκολαν
να θυμησουμε οτι τον ιουνιο 2017
Στον αέρα βρίσκονταν ισραηλινά F-15 και F-16 και ρωσικά Su-34, Su-35 ενώ κατά μήκος της μεθορίου με το Ιράκ επιχειρουσαν και ρωσικά ελικόπτερα
Η Ρωσική Αεροπορία προχωρουσε τοτε σε βομβαρδισμούς κατά θέσεων των τρομοκρατών του ΙΣΙΣ στην πόλη Quneitra στο Golan με τουλάχιστον τρεις νεκρούς.
Η Ισραηλινή Αεροπορία απο την αλλη ειχε ξεκινησει βομβαρδισμούς στο Golan στην περιοχή της Al-Quneitra, έχοντας στόχο τον συριακό Στρατό που προχωρούσαν προς Al-Samdaniyah Al-Sharqiyah.
Οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν τις μονάδες προέλασης του Συριακου σρατου στην περιοχη
Η Ρωσία ειπε αρκετά με τις μαλακίες του Ισραήλ.

Η ΡΩΣΙΚΉ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΠΡΟΩΘΗΤΑΙ ΚΟΝΤΆ ΣΤΑ ΌΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΆΝ, ΑΝΗΣΥΧΕΊ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ
26/7/2017
Η Ρωσική Στρατιωτική Αστυνομία έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου και παρατηρητήρια στη νοτιοδυτική ζώνη κλιμάκωσης καθώς και ένα που καλύπτει τα Υψώματα του Γκολάν.
Σύμφωνα με τον στρατ.  Σεργκέι Ρούνσκοϊ, επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διευθύνσεως του ρωσικού γενικού επιτελείου, κατάρτισε δύο ρωσικές δυνάμεις και 10 θέσεις παρακολούθησης στις 21 Ιουλίου και στις 22 Ιουλίου "κατά μήκος των εγκεκριμένων περιοχών των γραμμών επαφής" μεταξύ ισλαμοφασιστών και κυβερνητικών δυνάμεων.
"Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η πλησιέστερη θέση παρακολούθησης είναι 13 χιλιόμετρα από τη ζώνη διαχωρισμού μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, κοντά στα Όρη του Γκολάν . Η ζώνη έχει εγκριθεί σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, "δήλωσε ο Rudskoy κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τη Δευτέρα.
Ο Ρώσος στρατηγός πρόσθεσε ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιορδανία για την προωθηση.
Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ έχει δείξει την ανησυχία του για τις ρωσικές ενέργειες στην περιοχή.
Ο  πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπιντζαμιν  Νετανιάχου, δήλωσε νωριτερα ότι το Ισραήλ αντιτάσσεται σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία έχει δεσμευθεί να φρουρει τις ασφαλείς ζώνες στη νότια Συρία. Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχτεί την παρουσία του Ιράν ή της Χεζμπολάχ στην παραμεθόρια περιοχή.
Με άλλα λόγια, το Τελ Αβίβ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε διακοπή των εχθροπραξιών που μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρή καρκινοπαθής κρατούμενη του Κορυδαλλού που της αρνήθηκαν να παραμείνει για νοσηλεία - Ταραχές και στάση από τις συγκρατούμενές της
***γραφει ο Γιώργος Αλεξάτος
Μια ακόμη φυλακισμένη γυναίκα πέθανε, γιατί της αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη.
Όπως καταγγέλλουν οι γυναίκες κρατούμενες, "η Βασιλική Σταθοπούλου ήταν καρκινοπαθής.
Βρισκόταν στη φυλακή και για πάνω από δύο μήνες, ενώ η υγεία της ήταν σε άθλια κατάσταση, η υπηρεσία και οι γιατροί του Κορυδαλλού έλεγαν ότι παίζει θέατρο και ότι δεν έχει τίποτα . Τελικά, και αφού κατέρρευσε, την πήγαν στο νοσοκομείο μετά από 2 μήνες εμπαιγμών".
Ο Κοντονής που αδιαφορεί παγερά για τις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων εδώ και δύο μήνες, μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος από το έργο του. Και κυρίως από την ευαισθησία του''
Φασαριες  και αναταραχή δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από θάνατο καρκινοπαθούς γυναίκας την οποία αρνήθηκαν να κρατήσουν για νοσηλεία και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο κελί της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συγκρατούμενές της, η γυναίκα διαγνώστηκε με τρεις όγκους στο κεφάλι οι οποίοι ωστόσο δεν φάνηκαν αρκετοί για να πείσουν τους ιατρούς πως χρήζει άμεσης νοσηλείας και την υποχρέωσαν να επιστρέψει στο κελί της όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.
Μετά το τραγικό συμβάν οι κρατούμενες πραγματοποίησαν στάση αρνούμενες να επιστρέψουν στους θαλάμους τους μέχρι την επέμβαση δυνάμεων από πτέρυγα των ανδρών.
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΦΥΛΑΚΕΣ
ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας καταργεί την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.
Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς…
Τι χρειάζεται η πρωινή προσευχή, και, στο σχολείο; Οι χριστιανοί μαθητές, δεν προλαβαίνουν να κάνουν την προσευχή τους από το σπίτι τους;
Σχολιο.- Μπορούν να διαβάζουν και στο σπίτι μετά την προσευχή..και να καμαρώνουμε τους μουσουλμάνους να προσεύχονται παντού! Ας μαζευτούμε σπίτια μας.! Να μην ενοχλούμε.
Σχολιο.- Η προσευχή γινόταν τόσα χρόνια κ θα γίνεται γιατί Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι κ θα κάνουμε πάντα τον σταυρό μάς βρέξει χιονίσει....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΣΥΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός προελαύνει εναντίον του ΙΚ.
Η σκληρή αντίσταση του ΙΚ ανατολικά της Παλμύρας φαίνεται ότι κάμπτεται. Ο Συριακός στρατός πλησιάζει το ΝτέιρΕζζόρ από τρεις κατευθύνσεις:
Βόρεια οι Τίγρεις προχωρούν κατά μήκος του Ευφράτη. Απέχουν μόνο 50 χλμ από την πολιορκημένη πόλη. Δυτικότερα βρίσκονται περίπου 10 χλμ βόρεια της πόλης Σουκχνα που αποτελεί οχυρό του ΙΚ στο δρόμο Παλμύρα - ΝτέιρΕζζόρ απειλώντας άμεσα την όαση Ελ Κόουν.
Στον κεντρικό άξονα οι δυνάμεις που εξόρμησαν από την Παλμύρα ελέγχουν τα περισσότερα υψώματα γύρω από την Σούκχνα και μάχονται ήδη σε ένα πεδίο αερίου αμέσως δυτικά της στα 2 χλμ. Ακολουθεί η είσοδος στην πόλη. Μετά απ αυτή υπάρχουν εκατό χιλιόμετρα δρόμου μέσα στην έρημο ως το ΝτέιρΕζζόρ, όπου δύσκολα θα αμυνθούν οι τζιχαντιστές.
Η συνάντηση στη Σούκχνα με τις Τίγρεις, απομονώνει ε΄να θύλακα του ΙΚ που βρίσκεται ΒΔ και βόρεια της Παλμύρας σε δύσβατη ορεινή περιοχή, ο οποίος αναπόφευκτα θα υποκύψει.
Τέλος, στο νότιο άξονα ο στρατός αποκτά τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Τ2 κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Από εκεί η κοιλάδα του Ευφράτη βρίσκεται σε απόσταση βολής πυροβολικού και η πόλη- είσοδος Μπουκανά απέχει λίγο περισσότερο από 20 χλμ . Από την περιοχή αυτή επίσης δημιουργείται απειλή απο ΝΔ προς την πολιορκημένη πόλη. Φαίνεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα η πολιορκία θα αρθεί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να μη δέχονται τα ανάπηρα παιδιά. Και να μην έχει καεί ακόμη κανένα ιδιωτικό σχολείο! Και να μην έχει βγει ακόμη κανένας αριστερός γονιός να δημοσιοποιήσει επιστολή προς τον ναζί σχολάρχη, με την οποία να του λέει πως καλό το πάρκινγκ για το παιδί του, αλλά δεν θέλει να του βγει και ναζιστάκι.
Σχολιο.-   Εγώ επικοινώνησα με το σχολείο του γιού μου και μου αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι υφίσταται τέτοιο πράγμα. Μάλιστα με παρεμπεψαν στην επίσημη σελίδα του ΣΙΣ στην οποία διάβασα πράγματά πού είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με της κατηγορίες του Υπουργείου. Γιώργο επειδή αυτοί που κυβερνούν εκτός των άλλων είναι επιστήμονες στην προπαγάνδα και στην απάτη, στην οργανωμένη εξαπάτηση ( της οποίας πέσαμε αμφότεροι θύματα ) Έχω μεγάλες αμφιβολίες ότι υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Αν υπάρχει κάτι αξιόπιστο πειστήριο ότι έχει γίνει τέτοια ναζιστικού τύπου δήλωση παρακαλώ να την βρεις εσύ ή κάποιος φίλος ώστε Εγώ τουλάχιστον να μην στείλω το παιδί σε τέτοιο σχολείο
Σχολιο.- Τι μας λες? Εδώ η επιμαχη ανακοινωση!!
http://www.privateschools.gr/gr/announcements-greek/item/530-ypomnima-tou-syndesmou-idiotikon-sxoleion-gia-to-sxedio-nomou
σχολιο.- Το διάβασα προσεκτικά ,έχει και συνέχεια , (που μάλλον αναιρεί) την ουσία (?) .Δεν ξέρω. Εχει εκδοθεί και ανακοίνωση μετά (Δελτίο Τύπου) Αυτό διάβασα. Πάντως στο σχολείο του γιού μου πάει ΑΜΕΑ .Σε κάθε περίπτωση πάντως θα ζητήσω να μου απαντήσουν εγγράφως αν υιοθετούν την ναζιστικού τύπου λογική της παραγράφου και αναλόγως θα πράξω
σχολιο.-  Πάντως αυτή είναι η θέση τους και αυτή σχολιάζω
σχολιο.- η προσπαθεια των ναζιστων σχολαρχων να απαντησουν μετα το σαλο που εγινε
http://www.privateschools.gr/gr/announcements-greek/item/531-anakoinosi-sis
σχολιο.- Προστυχιά καραμπινάτη! Αν ήταν έντιμοι θα σε παρέπεμπαν στην ανακοίνωση που υποχρέωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία να αντιδράσουν. Και επειδή δεν αντέδρασαν μόνο οι γονείς, σου παραθέτω και την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία που επίσης καταγγέλλουν τον ρατσισμό των σχολαρχών.
http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/oiele-sovietia-i-mpanania-idoy-i-aporia-kyrioi-toy-syndesmoy-idioktiton




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τελικά, ο μαλάκας της υπόθεσης ήταν ο Άρης Βασιλόπουλος και οι αριστεροί που πάλευαν να μην καταπατηθεί το Άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι ωραίοι τύποι είναι οι Τσίπρας, Σαμαράς, Σπίρτζης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Δούρου και μερικοί άλλοι που τους εκθειάζει ο μεγαλοαπατεώνας Μελισσανίδης.
Τελικά, η μαγκιά σ' αυτή τη ζωή είναι να πηγαίνεις με τον δυνατό.
Βρε, δίκιο είχε ο παλιός που ΄λεγε πως του φρόνιμου η μάνα δεν κλαίει ποτέ! Κι ο άλλος, που λέει, "δεν γαμιέται, καημένε! Τσιμέντο να γίνει! Εγώ να 'μαι καλά και να κονομάω! Και να με κάνουν κέφι οι έξυπνοι τύποι, οι απατεώνες".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Ποιοι είν' αυτοί που διαλύουν τις συγκοινωνίες, υποβάλλοντας σε αφάνταστη ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό;
Ποιοι αποφάσισαν να καταργηθεί η γραμμή του προαστιακού που ένωνε τα Άνω Λιόσια με το μετρό και τον ηλεκτρικό, εξυπηρετώντας χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά; Ποιοι είν' αυτοί που εφαρμόζουν πολιτικές κοινωνικού δαρβινισμού σε βάρος του κόσμου που ζει στις δυτικές συνοικίες;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
"Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της μητέρας και 4 ατόμων που βίαζαν και κακοποιούσαν ανήλικα αδέλφια", γράφει η βρώμικη Lifo, που φυσικά δημοσιεύει τις φωτογραφίες και μάλιστα με το ονοματεπώνυμο της μητέρας.
Οι φωτογραφίες της και τα στοιχεία δόθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με εντολή εισαγγελέα.
Έχουν υπόψη τους το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος αυτών των παιδιών, ως συνέχεια του εγκλήματος της μητέρας τους; Αντιλαμβάνονται, εισαγγελέας, αρχιμπάτσοι και δημοσιογράφοι, ότι δίνουν στη φόρα τα στοιχεία των ίδιων των παιδιών, μέσα από τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της μητέρας τους; Και ότι αυτό θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή ως κοινωνικό στίγμα, με όλες τις ψυχολογικές συνέπειες που συνεπάγεται;
Πόσο εγκληματίες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. υπόσχεται ότι θα αποκαταστήσει όλες τις παράνομες κατασχέσεις όλων των κατοχικών κυβερνήσεων, επιστρέφοντας τις περιουσίες στους Νόμιμους ιδιοκτήτες τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




‘’Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σε μία τετραετία η ιδιωτική περιουσία θα έχει αλλάξει χέρια’’

Σαρώνουν οι καταγγελίες δανειοληπτών για την παρακράτηση της δόσης του δανείου από το μισθό ή τη σύνταξη τους ακόμα και κάτω από τα 500 ευρώ, αν και δεν υπάρχει εγκύκλιος που να καταργεί το όριο των 1.250 ευρώ.
Πανικός κι από την επίκληση ότι, ο μισθός ή η σύνταξη, είναι ακατάσχετα μέχρι την επόμενη ημέρα της καταθέσεως, εφόσον δεν έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία περί του ακατάσχετου.
‘’Παράνομες και καταχρηστικές οι κινήσεις αυτές’’ λέει στο Ράδιο 9,84 ο Βαγγέλης Κρητικός καθώς εκτός των πιέσεων των δανειστών να κατέβει το όριο προς τα κάτω οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν έχουν αλλάξει και καλεί τους δανειολήπτες να απευθύνονται στην Ομοσπονδία για βοήθεια χωρίς κόστος.
Σαρώνουν και οι πλειστηριασμοί. Ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα και σε τέσσερα μόνο Ειρηνοδικεία των Αθηνών ο αριθμός τους ανερχόταν σε 800ους , συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της πρώτης κατοικίας.
‘’Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σε μία τετραετία η ιδιωτική περιουσία θα έχει αλλάξει χέρια’’ επαναλαμβάνει.
‘’Πολιτική ντροπή της Σύγχρονης Ιστορίας της Αριστεράς’’ αποκάλεσε τις θέσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές που θυμίζει περισσότερο τη Θάτσερ όπως λέει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιερουσαλήμ
Οι ισραηλινές αρχές κατοχής, αφαιρέσανε τους μεταλλικούς ανιχνευτές και όλες τις κάμερες από το Τέμενος Αλ Ακσά στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.
Θρίαμβος για τους Παλαιστίνιους.
Εδώ σηκώνουν την παλαιστινιακή σημαία, κάτι που σύμφωνα με εντολή των δυνάμεων κατοχής, απαγορεύεται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμενη
Τρομοκρατία από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη - Επιτέθηκε σε πλοιάριο γεμάτο πρόσφυγες τον μαρτιο /
Η επίθεση εναντίον ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Υεμένης τον Μάρτιο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 42 ανθρώπων και εξαπολύθηκε από τον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν κανά δυο χρόνια ο γιος μου είχε στην τάξη του ένα παιδάκι με αυτισμό, αρκετοί γονείς της τάξης έκαναν παράπονα στον διευθυντή του σχολείου γιατί όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, ένα "καθυστερημένο" δεν αφήνει την τάξη να προχωρήσει.
Μιλάμε για πρώτη δημοτικού παιδιά.
Πολλοί γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ επιλέγουν, αν μπορούν, ιδιωτικό σχολείο δουλεύοντας και δυο και τρεις δουλειές με την ελπίδα ότι το παιδί εκεί δεν θα αντιμετωπιστεί με σκληρότητα και το περιβάλλον υποτίθεται ότι είναι πιο προστατευμένο. Αλλά η επιχείρηση είναι επιχείρηση και ζυγιάζει το κέρδος βάζοντάς το πάνω από τους ανθρώπους.
Η ανακοίνωση των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθρεφτίζει δυστυχώς την επιθυμία πολλών γονιών είτε δημόσιων είτε ιδιωτικών σχολείων.Είναι η επιθυμία τα "τέλεια" παιδιά τους να μην έχουν επαφή με παιδιά ΑΜΕΑ. Για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι σα να μην υπάρχουν. Τους φαντάζουν από άλλο κόσμο.
Τα περισσότερα παιδιά σπάνια έρχονται σε επαφή με άτομα ΑΜΕΑ είτε σε παιδικές χαρές είτε στο σχολείο είτε έξω γι'αυτό και συνήθως κοιτούν περίεργα αν δουν κάποιο παιδί ΑΜΕΑ, τους είναι ξένη εικόνα.
Οι επιχειρηματίες είναι επιχειρηματίες, οφείλουν οι εκπαιδευτικοί οι γονείς και τα παιδιά τους να φτύσουν και ν'αντιδράσουν σε τέτοιες συμπεριφορές.

Σχολιο.-  o δικός μου έχει τρεις συμμαθήτριες που ανήκουν σε ''μειονότητες'', ένα κοριτσάκι με αυτισμό και δύο κοριτσάκια Ρομά, στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς που μας μαζεύει η δασκάλα για ενημέρωση μία μαμά που είναι παμίτισσα κι εγώ κόβουμε το βήχα σε κάποιους γονείς πριν αρχίσουν τα μα μου και μαλακίες  γενικώς έχω καταλάβει ότι αν υπάρχουν 2-3 γονείς να φτιάξουν κλίμα υπέρ των παιδιών οι υπόλοιποι το βουλώνουν, αν και γενικώς είμαι ευχαριστημένη, δεν έχουμε κορυφαίους καραγκιόζηδες στο σύλλογο γονέων, παλεύονται οι περισσότεροι, σε μια δε θεατρική παράσταση της τάξης του γιου μου που κάποιοι γονείς γκρίνιαζαν με τη μικρούλα που έχει αυτισμό γιατί έκανε τα δικά της πάνω στη σκηνή και τους ''χαλούσε'' το θέαμα σηκώνεται η άλλη η παμίτισσα και τους λέει '' ε δεν είναι και καμιά παράσταση του μπροντγουέι, χαλαρώστε πια''




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο Τύπου
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλες και όλους στη συγκέντρωση που διοργανώνει η «Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων», την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ., στο Σύνταγμα, για να καταδικάσουμε την ισραηλινή βαρβαρότητα και κατοχή.
Η ΛΑ.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό. Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Ισραήλ δεν θα περάσουν.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
27/7/2017



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Ηριάννα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
 Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 12:22
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα της Ηριάννας για την άμεση αποφυλάκισή της εκφράζει, με ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο γεγονός σε ένα κράτος δικαίου την ποινικοποίηση των κοινωνικών συναναστροφών».
Ειδικότερα, στο ψήφισμα σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η καταδίκη της 29χρονης Ηριάννας Β.Λ. σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων και κριτική σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης» λόγω του γεγονότος ότι «στηρίχτηκε σε ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία, όπως αυτό προβλήθηκε από την υπεράσπισή της. Ουσιαστικά τιμωρήθηκε για τις κοινωνικές της συναναστροφές, οι οποίες είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου που σέβεται τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».
Τέλος, το Σώμα εκφράζει την πεποίθηση ότι «το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει, θα σταθμίσει και επαναξιολογήσει όλα τα στοιχεία».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στάση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού εξαιτίας θανάτου κρατούμενης
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 01:19
Αναταραχή δημιουργήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές Κορυδαλλού έπειτα από το θάνατο κρατούμενης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, καρκινοπαθής κρατούμενη (σ.σ.: διαγνώστηκε με τρεις όγκους) αντί να κρατηθεί για νοσηλεία οδηγήθηκε πάλι στο κελί της όπου και κατέληξε.
Οι κρατούμενες πραγματοποίησαν στάση αρνούμενες να μπουν στα κελιά τους και στους θαλάμους.
Στο σημείο επενέβησαν δυνάμεις από την πτέρυγα των ανδρών και οι κρατούμενες επέστρεψαν στα κελιά τους.

Η ανακοίνωση των Κρατουμένων των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού:

Σήμερα Πέμπτη 27/7, οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού πήραμε τη φυλακή προκειμένου να την κρατήσουμε ανοιχτή όλο το βράδυ, ως απάντηση στο θάνατο της συγκρατούμενης μας Σταθοπούλου Βασιλικής. Η Σταθοπούλου ήταν καρκινοπαθής. Βρισκόταν στη φυλακή και για πάνω από δύο μήνες, ενώ η υγεία της ήταν σε άθλια κατάσταση, η υπηρεσία και οι γιατροί του Κορυδαλλού έλεγαν ότι παίζει θέατρο και ότι δεν έχει τίποτα. Τελικά, και αφού κατέρρευσε την πήγαν στο νοσοκομείο μετά από 2 μήνες εμπαιγμών. Η Σταθοπούλου πέθανε χτες, στις 26/7/2017. Στη φυλακή το πληροφορηθήκαμε σήμερα, 27/7/2017. Έπειτα από συνέλευση αποφασίσαμε να αντιδράσουμε στο θάνατο της συγκρατούμενης μας και στην κοροϊδία που είχε υποβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα κρατώντας τη φυλακή ανοιχτή όλο το βράδυ. Στις 22.30 μπήκε ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Νικολούπουλος, μαζί με 10 άντρες από τις αντρικές φυλακές οι οποίοι εισέβαλαν στη φυλακή και έκλεισαν, με το ζόρι, στους θαλάμους τις κρατούμενες, εκτός από όσες βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος. Σε αρκετές περιπτώσεις έσπρωχναν βίαια τις γυναίκες που αντιστάθηκαν και στη συνέχεια, όσες ζήτησαν να βγουν έξω, παρεμποδίστηκαν εντελώς. Η αντίδραση μας, στο θάνατο της συγκρατούμενης μας, είναι η ελάχιστη πράξη που θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσο σε απάντηση στο θάνατό της και στον εμπαιγμό που υπέστη, όσο και για να δείξουμε ότι οι κρατούμενες με σοβαρά προβλήματα υγείας -πολλές εξ ημών- δεν έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση και την αντίστοιχη περίθαλψη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Εισαγγελέας και η υπηρεσία της φυλακής, κατέστειλαν με βία την κινητοποίηση μας. Αυτή η κατασταλτική επιχείρηση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού είναι μία πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης Σύριζα - ΑΝΕΛ.
Κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έκαναν έξωση σε τρίτεκνη οικογένεια - Κοιμήθηκαν στον… δρόμο
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 11:26
Πριν από τρεις μέρες ο Ηλίας Ζαχαριουδάκης από το Ηρακλειο Κρητης μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης έκανε έκκληση σε γνωστούς και φίλους να του συμπαρασταθούν, ενώ ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να του δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρει σπίτι και να μετακομίσει. Είναι και οι δύο άνεργοι, με τρια παιδια, ενώ η γυναίκα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Όπως γράφει το cretapost, η «Κίτρινη Αποστολή» δημοσίευσε στη σελίδα της ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε και η οικογένειά του διανυκτέρευσε στην ύπαιθρο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απερρίφθη από τη Γερουσία η κατάργηση του Obamacare
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 08:53
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία απέτυχαν να καταργήσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως Obamacare.
Πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι πρόκειται για άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που σημαίνει και τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, από το 2010.
Τρεις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς κι έτσι το νομοσχέδιο κατάργησης προβλέψεων του Obamacare καταψηφίστηκε με ψήφους 49-51.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία απέτυχαν να συναινέσουν, με συνέπεια την κατάρρευσή του.
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης» δήλωσε ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απαγορεύτηκε σήμερα η πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών στους άνδρες κάτω των 50 ετών
Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017, 09:48
Την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών για την προσευχή της Παρασκευής στους άνδρες κάτω των 50 ετών απαγόρευσε η ισραηλινή αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την επιστροφή των Παλαιστινίων στην πλατεία.
«Έγιναν εκτιμήσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας και υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία θα σημειωθούν επεισόδια και διαδηλώσεις» αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
«Μόνο οι άνδρες άνω των 50 ετών και οι γυναίκες όλων των ηλικιών θα έχουν άδεια (να εισέλθουν στην Πλατεία), ενώ περιορισμένη θα είναι η πρόσβαση και σε κάποιους δρόμους γύρω από την Παλιά Πόλη» προσθέτει.
«Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να εμποδιστεί και να δοθεί απάντηση σε οποιοδήποτε ξέσπασμα βίας» υπογραμμίζει η αστυνομία.
Οι μουσουλμάνοι επρόκειτο να επιστρέψουν στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ για την προσευχή της Παρασκευής, έπειτα από 15 ημέρες μποϊκοτάζ εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας που έχουν θέσει σε ισχύ οι Ισραηλινοί.
Στο μεταξύ, ένας 25χρονος Παλαιστίνιος διαδηλωτής υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για τον πέμπτο Παλαιστίνιο που σκοτώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται γύρω από το τέμενος αλ Άκσα.
Ο Μουχαμάντ Κάναν, ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι πριν από τρεις ημέρες, πέθανε αργά χθες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στη Ραμάλα, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έμβρυα κατά ναζιστικη παραγγελία
 Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 21:25
Ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο με «μωρά κατά παραγγελία» βρίσκεται η ανθρωπότητα, με Αμερικανούς ερευνητές να είναι πλέον σε θέση να τροποποιήσουν γενετικά το DNA ενός εμβρύου. Θελουν μωρα ξανθα και γαλανοματικα. Όπως τα ηθελε ο Χιτλερ....
Η έρευνα των επιστημόνων του Oregon Health and Science University στο Πόρτλαντ δείχνει ότι είναι τεχνικά εφικτό -και ασφαλές- να παρέμβει κάποιος στο ανθρώπινο γονιδίωμα εμβρύων που έχουν δημιουργηθεί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί ερευνητές είναι σε θέση να «διορθώσουν» ανωμαλίες και να εξαλείψουν κληρονομικές ασθένειες στα πρώτα στάδια της ζωής ενός εμβρύου.
Αυτό κατέστη δυνατό με τη βοήθεια του Crispr-Cas9, μιας τεχνικής που θυμίζει τη διαδικασία «αντιγραφής και επικόλλησης» (copy paste), αλλά εφαρμόζεται σε γονίδια.
Οι ερευνητές ανέπτυξαν τα έμβρυα για μερικές μόλις ημέρες -μέχρι να αποδείξουν ότι μπορούν να τροποποιήσουν το DNA αποτελεσματικά- και στη συνέχεια τα κατέστρεψαν. Μέχρι σήμερα η Κίνα ήταν η μοναδική χώρα που είχε καταφέρει να αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία. Μπορούσε, όμως, να κάνει αλλαγές μόνο σε μικρό αριθμό κυττάρων.
Ενδιαφέρον και προβληματισμός
Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθεια των ειδικών από τις ΗΠΑ, αλλά αρκετά μέλη της έχουν ήδη σπεύσει να εγείρουν ηθικά διλήμματα.
Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και θρησκευτικές ομάδες, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και απλοί πολίτες που στο παρελθόν έχουν εκφράσει προβληματισμό για την ανάπτυξη τεχνικών που θα επιτρέπουν τη γέννηση μωρών «κατά παραγγελία».
Και αυτό επειδή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και για να επιλεχθεί το χρώμα των ματιών, των μαλλιών ή κι άλλων σωματικών χαρακτηριστικών των βρεφών.
Πέρυσι, η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ χαρακτήρισε το Crispr εν δυνάμει «όπλο μαζικής καταστροφής».
Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από την επιστημονική ομάδα.
Ήρθαν, όμως, στο φως από το έγκυρο περιοδικό «MIT Review» και πλέον απασχολούν εκτενώς τον διεθνή Τύπο.
Επικεφαλής της ερευνητικής προσπάθειας είναι ο βιολόγος Shoukhrat Mitalipov. Το περιοδικό επικοινώνησε μαζί του μέσω Skype, αλλά ο ερευνητής αρνήθηκε να σχολιάσει, καθώς αναμένεται να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τα αποτελέσματα σε επιστημονικό περιοδικό τον Αύγουστο.
Πηγή προσκείμενη στην έρευνα αναφέρει ότι για τις ανάγκες της μελέτης δημιουργήθηκαν δεκάδες έμβρυα, τα οποία γονιμοποιήθηκαν με σπέρμα ανδρών που έφεραν κληρονομικές μεταλλάξεις ασθενειών. Στη φάση που πραγματοποιήθηκε η γενετική τροποποίηση, τα έμβρυα ήταν απλώς μικροσκοπικές δέσμες κυττάρων, αόρατες στο γυμνό μάτι.
Το άρθρο του περιοδικού τονίζει ότι οι πηγές του αρνήθηκαν να σχολιάσουν ποιες γενετικές ασθένειες επιλέχθηκαν για τη μελέτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νυστερι στους μισθους στις ιδιωτικες κλινικες  και με το νομο.
Νομιμες και συνταγματικες κριθηκαν από το Εφετειο οι μειωσεις μισθων στους εργαζομενους στις ιδιωτικες κλινικες , που αγγιζουν το 45%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμανουελ Μακρον. Ζητα hotspot  στη Λιβυη.
Προτεραιοτητα για τη Γαλλια  η ανακοπη των προσφυγικων ροων στη Μεσογειο με τη δημιουργια κεντρων ελεγχου στο λιβυκο εδαφος. «Θα προχωρησουμε ακομα και χωρις τους αλλους Ευρωπαιους» ειπε ο Μακρον, επικαλουμενος ανθρωπιστικους λογους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν παραιτούμαι» διαβεβαιώνει ο σοσιαλδημοκρατης πρωθυπουργός της Σουηδίας
 Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 17:44
Τα ακροδεξια και τα δεξια κόμματα της αντιπολίτευσης στη Σουηδία θα προχωρήσουν σε πρόταση μομφής σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, με αφορμή ένα σκάνδαλο που αφορά τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας.
Ο σοσιαλδημοκρατης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, που νωρίτερα ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του ακόμη και αν ο Χούλτκβιστ δεν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
Ο Λεβέν αποδέχτηκε σήμερα τις παραιτήσεις των υπουργών Εσωτερικών και Υποδομών αλλά κράτησε τον υπουργό Άμυνας στην κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατων και Πρασινων με υποστηριξη του Αριστερουκομματος, μολονότι η ακροδεξια  ναζιστικη και νεοφιλελε αντιπολίτευση απειλούσε να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον και των τριών υπουργών.
«Θα χειριστούμε και αυτήν την κατάσταση. Είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας και θα την χειριστώ και αυτήν», είπε ο Λεβέν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Dagens Nyheter.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τα Σκοπια ολοι να τα πουν Μακεδονια, αν δεν τα πουμε εμεις, δεν θα γινουν ποτε!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "αριστερή" εφημερίδα "Il Manifesto" λογόκρινε τη χρυσή πένα της για τη Βενεζουέλα!
Geraldina Colotti... η ιστορική πένα της ιταλικής αριστερής δημοσιογραφίας για θέματα εξωτερικής πολιτικής κι ειδικότερα η πρύτανης για τη Λατινική Αμερική δέχθηκε κόκκινη κάρτα από την ιστορική εφημερίδα Il Manifesto, της πάλαι ποτέ επαναστατικής αριστεράς και σήμερα -όσο κι αν πονάει όσους έζησαν συγκλονιστικά γεγονότα και αγώνες τη δεκαετία του '70 κι έχουν βαθείς συναισθηματικούς δεσμούς- μια Εφημερίδα των Συντακτών στην υπηρεσία του Σόρος.
Η Geraldina Colotti, δημοσιογράφος, συγγραφέας, διανοούμενη, απεσταλμένη της εφημερίδας Il Manifesto στη Βενεζουέλα, δεν δέχθηκε να διαστρεβλώσει την αλήθεια κι έδωσε η ίδια με... περίσσια γενναιότητα και θάρος το τέλος, εμείς θα λέγαμε τη χαριστική βολή στη δήθεν αριστερή Il Manifesto, επιλέγοντας να μην υπηρετήσει το δουλικό καθεστώς των ΜΜΕ, τη δημοσιογραφική πορνεία:
«Προς όλες και όλους. Βρίσκομαι στη Βενεζουέλα όπου η δεξιά ετοιμάζεται για την "ώρα μηδέν" ώστε να εμποδίσει τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση  που θα μπορούσε να φέρει μια κατάσταση παρόμοια με τα Σοβιέτ. Θα βάζω εδώ τα άρθρα που δεν θα βλέπετε πλέον στο Il Manifesto και μπορείτε να τα διαδίδετε...
Ο Μαδούρο στο στόχαστρο της Cia
GERALDINA COLOTTI
Καράκας». Κι όταν στη διάδοση του ψέματος και της παραπληροφόρησης εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο βρίσκεται μια συνεργατική "εφημερίδα των συντακτών", που μάλιστα επιμένει ότι είναι "κομμουνιστική εφημερίδα", ας σκεφτούμε τι συμβαίνει με τα άλλα ΜΜΕ και πως κυριαρχεί, ή σωστότερα εξαγοράστηκε το σύνολο των δημοσιογράφων. Η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία στο μεγαλείο της!
Η Geraldina που εκδιώχθηκε από την Il Manifesto γιατί ήταν πολύ αριστερή η πένα της και γιατί δεν αποδέχθηκε να στρογγυλέψει την επίθεση της Cia εναντίον του Μαδούρο, όπως δεν δίστασε να το κάνει υπέρ της Συρίας και να συνταχθεί με τους "μετριοπαθείς" εξεγερμένους του "ελεύθερου συριακού στρατού", ή τους δήθεν "προοδευτικούς" Κούρδους, ή με τους νεοναζί του Ντονμπάς, αξίζει τη δική μας αλληλεγγύη.
«Δυστυχώς  αποφάσισαν να με λογοκρίνουν» επισημαίνει η Geraldina Colotti... όμως δεν συμβιβάζεται και δεν υποκύπτει... η εφημερίδα που ψευδώς διακηρύσσει ότι είναι "κομμουνιστική" ξεβρακώνεται... Για τις απαιτήσεις της Cia "Il Manifesto" χάνει τη "χρυσή υπογραφή", την χωρίς διακοπή 20χρονη μαχητική δημοσιογραφική συνεργασία με την Geraldina Colotti.
Την Κυριακή 30 Ιούλη ψηφίζουν στη Βενεζουέλα, εκλέγουν τους αντιπροσώπους για τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, που διεξάγονται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Ο προεκλογικός αγώνας κι οι μαζικές συγκεντρώσεις του λαού έδειξαν πως ο Τσάβες ΖΕΙ. Τα ΜΜΕ, "αριστερά" και δεξιά, στρατευμένα από τις μυστικές υπηρεσίες αποσιωπούν την τεράστια λαϊκή θέληση να μην επιστρέψει η Μπολιβαριανή Δημοκρατία στις αγκάλες του ΔΝΤ και των πολυεθνικών.
Ο Πρόεδρος Μαδούρο ήδη απάντησε στην ανεπάγγελτη υπάλληλο του 4ου Ράιχ, την Φεντερίκα Μογκερίνι: Ηχηρό χαστούκι στη Μογκερίνι και Ε.Ε.!
Το μήνυμα που έστειλε σήμερα στους ιμπεριαλιστές η συντρόφισσα Maria Iris Varela, πρώην υπουργός σωφρονιστικού συστήματος κι υποψήφια για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC), τα λέει ΟΛΑ: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όπως είπε ο Τσάβες: Να πάτε να γαμηθείτε, Γιάνκηδες σκατιάρηδες!».
Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την εξέλιξη στη γειτονική χώρα, είναι τα νέα όπλα του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου σήμερα που καταδυναστεύουν τους λαούς:
1. Ο ρόλος των "Radical chic"... Των πολιτικών κομμάτων της "ανανεωτικής, δικαιωματικής, μεταρρυθμιστικής αριστεράς" σε όλες τους τις μεταμορφώσεις και "διαφοροποιήσεις. Πρόκειται για εκείνα τα πολιτικά κόμματα που προσφέρουν υπηρεσίες στη νέα τάξη. Τα εντοπίζουμε από τους "αγώνες" τους για "ανοιχτά σύνορα", την υπεράσπιση της "αραβικής άνοιξης" και των "πολύχρωμων επαναστάσεων", τη στήριξη και συνεργασία με το σιωνιστικό-ναζιστικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή, τα "δικαιώματα των ομοφυλόφιλων" στο ίδιο επίπεδο αγώνα με τις εξαθλιώσεις των λαών, η στήριξη της παράνομης μετανάστευσης κι όλα όσα μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ.
2. Η δημοσιογραφική πορνεία με αιχμή την "αριστερή" δημοσιογραφία.
Η εξαγορά όλων των πάλαι ποτέ ιστορικών εφημερίδων της πάλαι ποτέ αριστεράς, όπως η γαλλική "Libération", η ιταλική "Il Manifesto", αλλά κι η αγγλική "Guardian" (ιστορική εφημερίδα της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών).
Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή του "φιλάνθρωπου" Σόρος η προβολή των θέσεων του από την αγγλική Guardian (Φλεβάρης του 2016) όπου επισημαίνει πως η απειλή για την Ευρώπη δεν είναι η ISIS, αλλά ο Πούτιν.

Υ.Γ. Τη Geraldina Colotti συναντάμε:
Προσωπική σελίδα! ΕΔΩ  http://www.geraldinacolotti.it/
F/B: ΕΔΩ  https://m.facebook.com/geraldina.colotti




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλική "κoμμουνιστική" εφημερίδα του Σόρος και της CIA ... "Il Manifesto"
Η αυτοαποκαλούμενη "κομμουνιστική εφημερίδα" Το Μανιφέστο ( Οπως ο Υπάλληλος ΤΟΥ 4ου Ράιχ Κατρούγκαλος πουαυτοαποκαλείται κομμουνιστής ) ανακοίνωσε προς την επί 20 χρόνια δημοσιογράφο της εφημερίδας Geraldina Colotti, που βρίσκεται απεσταλμένη της ...
"Κομμουνιστικής" εφημερίδας στη Βενεζουέλα, ότι " Τα Άρθρα σου ΓΙΑ ΤΗΝ Κατάσταση ΣΤΗ Βενεζουέλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ Γραμμή ΜΕ τους εκδοτικούς Κανόνες Της εφημερίδας ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ δημοσιευτούν "!
Ποιο ήταν το άρθρο που προκάλεσε το ξεβράκωμα της εφημερίδας που στηρίζεται στις πολιτικές του "φιλάνθρωπου" Σόρος?
"Ο Μαδούρο στο στόχαστρο της CIA" (Maduro στο στόχαστρο της CIA)
Στην Ιταλία ιστοσελίδες, μπλογκς, ηλεκτρονικές εφημερίδες, αριστερές οργανώσεις που δεν ελέγχονται από την κοσμοπολίτικη "αριστερά" του Σόρος μεταφέρουν το λογοκριμένο άρθρο.
Το δημοσιοποιούμε κι εδώ, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί αμειβόμενος που θα το κάνει και δεν θα περιμένουν όλοι να κλέψουν τη δουλειά των άλλων:

Καράκας
«Έλα μαζί μου για να αποφευχθεί η καταστροφή.» Από την τελετή για τη γέννηση του Σιμόν Μπολιβάρ, που άνοιξε την πολιτιστική και ιστορική εβδομάδα για την 450η επέτειο του Καράκας, ο Πρόεδρος Nicolas Maduro απευθύνεται επισήμως στην αντιπολίτευση. Στη σκηνή, οι ηγέτες της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων. Χειρονομίες, ομιλίες και μηνύματα αφορούν την ανεξαρτησία και την αποφασιστικότητα να την υπερασπιστεί σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για την Μπολιβαριανή Δημοκρατία. «Δεν είμαστε πλέον οι μέρες της αποικιοκρατίας», λέει Maduro ακόμα καταγγέλλοντας ότι «η CIA ετοιμάζει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με τη βοήθεια του Μεξικού και της Κολομβίας,» και ζητώντας από τις δύο κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής να σχολιάσει. Η καταγγελία βασίζεται σε δηλώσεις του Mike Pompeo, διευθυντής της CIA, καθώς και προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του «72 ώρες» στο Καράκας. «Ήμουν στην Μπογκοτά και το Μεξικό πριν από δύο εβδομάδες - είπε ο Πομπήιος κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ για την ασφάλεια στο Aspen στις 20 Ιουλίου - και έχω θέσει το ζήτημα της πολιτικής μετάβασης στη Βενεζουέλα, προσπαθώντας να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τι θα μπορούσαν να κάνουν για να πάρει τα αποτελέσματα καλύτερα σε αυτή τη γωνιά του κόσμου. "
Στη συνέχεια ήρθε η άρνηση από το Μεξικό και την Κολομβία, αλλά τα λόγια του Πομπήιου δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη, ούτε στη Βενεζουέλα, ούτε έξω. Η αντιπολίτευση απέρριψε εντελώς την πρόταση Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC) χαρακτηρίζοντάς την «ένα prostituente» και κάλεσε 48 ώρες γενική απεργία, απειλώντας να εμποδίσει διά της βίας τους πολίτες να πάνε και να ψηφίσουν. Το Consejo Nacional Εκλογική (CNE) έχει διατάξει μέτρα ασφάλειας για να εξασφαλίσει ότι οι πολίτες που ζουν στις γειτονιές, όπου η αντιπολίτευση είναι ισχυρότερη της βίας (19 οπαδών του Τσάβες κάηκαν ζωντανοί από εξτρεμιστές) να ψηφίσει σε άλλα εκλογικά κέντρα. Στα δεξιά - που υποστηρίζεται από Trump, η «διεθνής κοινότητα» και την εκκλησιαστική ιεραρχία που φοβούνται τη δημιουργία «της Κούβας σοσιαλισμού» - ο δρόμος είναι άλλο: ότι μια παράλληλη κυβέρνηση να ξεκινήσει σε υπερ, για την κατανάλωση η διεθνής σενάριο. Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη ορίσει άλλους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου de Justicia (TSJ), ο αναπληρωτής παράδειγμα, η ισορροπία των πέντε δυνάμεις που απαρτίζουν την προεδρική δημοκρατία. Το κριτήριο είναι ότι το μόνο χρώμα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τον διόρισε διαδρομή «από κάτω» που ισχύει στη Βενεζουέλα. Ένας από τους δικαστές έχει ήδη συλληφθεί, άλλοι έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργούν από τις κρυψώνες τους. Η Λάσπη (Mesa de la Unidad Demoratica) παρουσίασε ένα είδος κυβερνητικού προγράμματος «μετάβασης» που έχει ήδη προκαλέσει συμπλοκές μέσα στο εριστική συνασπισμού και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει η κύρια για να ορίσετε το όνομα του «προέδρου ».
Η κυβέρνηση καταγγέλλει τις απειλές των Ηνωμένων Εθνών Trump και Φεντερίκα Μογκερίνι για την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε περίπτωση βαριάς Maduro δεν υποχωρούν από το ANC. Σήμερα και αύριο, το ιταλικό κοινοβούλιο και, κατόπιν αιτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος, παίρνει και πάλι μια στάση υπέρ της «παράλληλης κυβέρνησης.» Στην τηλεδιάσκεψη, οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, με την πλειοψηφία των αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου 2015. Το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει «έντονα για την πρόταση για διαμεσολάβηση από τον πρωθυπουργό, Paolo Gentiloni με την ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, με την προϋπόθεση ότι όλες οι Διεθνείς οργανισμοί θεωρούν απαραίτητη: άμεση απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, ανοίγοντας ένα κανάλι για την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τις συνταγματικές προνομίες του Κοινοβουλίου και διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών με καθολική ψηφοφορία ". Ένα χρονοδιάγραμμα των εκλογών έχει ήδη οριστεί, επίσης, ο ηγέτης της δεξιάς, Leopoldo Lopez (Voluntad Popular) αποχώρησε από την φυλακή για την κατ 'οίκον περιορισμό. Το δικαίωμα και οι υποστηρικτές τους, όμως, είναι πρόθυμοι να απαλλαγούμε από το Σύνταγμα Μπολιβαριανής για να επιστρέψετε στην νεοφιλελεύθερη πορεία. Μετά από μια περίοδο δέσμευσης του πιο ταραχώδη σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι ΗΠΑ Trump και το λάδι εταιρείες έχουν αποφασίσει να βάλει το χέρι του στην «πίσω αυλή». Ο πρώτος στόχος είναι η έκτακτη πόρων της Βενεζουέλας, του πετρελαίου, του χρυσού, αλλά υπάρχει επίσης μια ενδεχόμενη λόγο Trump: να αποσπάσει την προσοχή από πολλά εσωτερικά πονοκεφάλους της, συσσωρεύονται επάνω «εθνικής ενότητας» εναντίον " κόκκινο κίνδυνο». «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το διάλογο και την αναζήτηση συναίνεσης. Όποια και αν είναι εναλλακτική λύση οδηγεί σε μια σοβαρή σύγκρουση, πολύ σοβαρή «, δήλωσε ο πρώην ισπανική Πρόεδρο Zapatero, επικεφαλής των μεσολαβητών μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. «Δεν μπορώ να είμαι πιο σαφής - πρόσθεσε ο Θαπατέρο - αλλά ο διάλογος μεταξύ των μερών υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, παρά τα όσα συμβαίνουν», και καθόρισε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών θα πρέπει να τηρούνται.
Στις 30 Ιουλίου, θα ψηφίσει για την Εθνική Συνέλευση Συντακτική, προτείνει Maduro την επανέναρξη ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη πέραν των τριών μηνών από την επίθεση των εξτρεμιστών ομάδες, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει 100 θανάτους και ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων προς τις δομές και τη γη. Αύριο τελειώνει μια καμπάνια που έχει ξαναρχίσει τις πιο εύφορες ενέργειες της κοινωνίας της Βενεζουέλας. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιοι προτείνονται από τη βάση και όχι από τα μέρη παρουσίασε τις προτάσεις τους για την προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας, την πλήρωση των καθυστερήσεων, της γραφειοκρατίας, λάθη, και αξιοποιώντας τις μακροχρόνιες πτυχές. Οι προτάσεις  αφορούν την οικονομία, την κοινωνική οργάνωση, τη δικαιοσύνη και κοινωνικά δικαιώματα -





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γιος που κάνει πλειστηριασμούς...
 Ο Τζαμακλής Γεώργιος του Χαριλάου είναι ο συμβολαιογράφος της Πιερίας και γιος του Τζαμακλή Χαριλάου του Γεωργίου που είναι βουλευτής Πιερίας με τον Συριζα.
Ο Τζαμακλής Γεώργιος ήταν o... συμβολαιογράφος ο οποίος έβγαζε στο σφυρί, για λογαριασμό της Eurobank του διεθνούς κόρακα Prem Watsa και σια, ένα χωράφι και ένα μαγαζί, στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης.
Ο Τζαμακλής Χαρίλαος, βουλευτής Σύριζα και δικηγόρος, στο βιογραφικό που διατηρεί στην προσωπική του πολιτική ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: "Είναι ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης. Συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές και εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στην πόλη και στο νομό (διόδια, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, αγανακτισμένοι, πλειστηριασμοί κ.λ.π.).
Μαζί με άλλους δικηγόρους παρέχει αφιλοκερδώς δικηγορικές υπηρεσίες για οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα, όπως το χαράτσι της ΔΕΗ."
Όπως αντιλαμβανόμαστε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν αφειδώς και αφιλοκερδώς οι Συριζαίοι, αυτά τα λιγούργια της εξουσίας που έχουν πέσει με τα μούτρα στην κατσαρόλα, και μασαμπουκώνουν από όπου βρουν, είναι άνευ προηγουμένου.
Χαμηλού, μεσαίου και υψηλού βαθμού κομματικά λαμόγια που "πουλάνε" την πρώην ψευτο-αγωνιστικότητά τους προκειμένου να την εξαργυρώσουν εξασφαλίζοντας ένα πρώτο τραπέζι πίστα στη μάσα, ρεφάροντας τις δεκαετίες που βρίσκονταν στην "πολιτική απ'έξω"...
Από Σεπτέμβρη, θα φροντίσουμε όλοι να γνωριζόμαστε αναμεταξύ μας...
Ο Λαός δεν ξεχνά τόσο εύκολα τους προδότες...


Στον  πίνακα πλειστηριασμων της Τεταρτης του Νομού Πιερίας με επισπεύδοντα την Eurobank, κάποιος συμβολαιογράφος ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Νομού πλειστηριάζει ένα μαγαζί και ένα χωράφι κάποιου επαγγελματία! Προφανώς η κρίση, η υπερφορολόγηση τον τσάκισε!
Το θέμα μας είναι ότι ο εν λόγω συμβολαιογράφος έχει το ίδιο επώνυμο με τον βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Τζαμακλή. Και δεν είναι συνωνυμία!
ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ!
Ο συμβολαιογράφος Τζαμακλής μαζί με τον πατέρα του ξέχασε το άδικο των πλειστηριασμών.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλοδαπός κλεφτρόνι στο μετρό της Αθήνας γίνεται αντιληπτό από νεαρό άντρα – Δείτε τι ακολουθεί στο βίντεο…
Ιούλιος 28, 2017
Ο Βασίλης καταγράφει με το κινητό τις κινήσεις του ύποπτου αλλοδαπού μέσα στο μετρό. Έχει ωστόσο ειδοποιήσει από πριν τον σεκιουριτά ότι αυτός παρέα με έναν ακόμα είναι ύποπτοι.
Δείτε πως προσπαθεί να κλέψει τον ανυποψίαστο επιβάτη στο βίντεο που ακολουθεί…
https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=udM8B2WBFRk



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενώ χθες αναγγέλθηκε νέα επιδότηση απ την ΕΕ ύψους 209.000.000 για την στέγαση και ένταξη προσφύγων στον αστικό ιστό, με στόχο εννοείται ν αδειάσουν τα hot spots, σήμερα άνοιξαν 1539 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους στα....hot spot.
Ααααα, δεν θα με απολωλάνουν αυτοί, μπορώ και μόνη μου!
Ε ρε μύρια που θα φαγωθούν πάλι εις βάρος των προσφύγων....

Σχολιο.- Είναι οκτάμηνες συμβάσεις πάνω σε αυτές που λήγουν

Σχολιο.- Οι "πρόσφυγες" από το Πακιστάν ας πούμε θα ενταχθούν στον αστικό ιστό...
Θα τους πληρώνει η ΕΕ ενοίκιο εξαγοράζοντας τον Έλληνα ιδιοκτήτη, αφού πρώτα έκανε την περιουσία του μη βιωσιμη, και ο Έλληνας άστεγος θα παραμένει φεσομένος και να κόψει τον λαιμό του να επιβιώσει.
Ο συνιδιοκτητης όλων των δημοσιων χωρων της χώρας, των δημοσιων υποδομων κλπ να κόψει τον λαιμό του και ο παρανομος οικονομικός μετανάστης επιδοτούμενος βαφτισμενος πρόσφυγας.
ΥΓ μετά τον πρώτο καιρό σταμάτησαν να τους λενε πρόσφυγες γιατί είχαν γίνει ρόμπα. Εδώ και πολύ καιρό είναι "παρατυποι μετανάστες".
Ως πρόσφυγες αναφέρονται από κάτι οργανώσεις που θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Σχολιο.-  Πρόσφυγας είναι κάποιος που αναγκαστικά φεύγει από την πατρίδα του και γενικά θέλει να γυρίσει εκεί.
Αυτός που θέλει να φύγει για μια καλύτερη ζωή είναι οικονονικος μετανάστης.
Αυτός που κάνει το ίδιο αλλά δεν ζητάει την άδεια του κράτους στο οποίο πάει είναι παράνομος μετανάστης. Λαθρομεταναστης δηλαδη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- 8 χρόνια με αναστολή στον (πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ) Τάσο Μαντέλη, 12 χρόνια επίσης με αναστολή στο πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου και 40 μήνες (και πάλι) με αναστολή στον πρώην συνεργάτη του Μαντέλη Αριστείδη Μαντά.
- Όλοι καταδικασθέντες για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αποτέλεσμα δωροδοκίας από την Siemens (γνωστή και ως... Μίζενς!!!)...
- Δηλαδή, σε ό,τι αφορά στους δύο πρώτους τουλάχιστον, μιλάμε για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ πράξεις, οι οποίες «τιμωρούνται» με ποινές - «χάδια»...
- Την ίδια ώρα, άνθρωποι όπως η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται ΜΕΣΑ στη φυλακή για εγκλήματα που ΔΕΝ έκαναν, ενώ άλλοι, όπως ο Τάσος Θεοφίλου, δικαιώθηκαν μεν δικαστικά, αφού όμως παρέμειναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη φυλακή για σεβαστό χρονικό διάστημα (ο Τάσος, εν προκειμένω, για 5 ολόκληρα χρόνια)!...
- Κάθε φορά που γίνεται λόγος για την ελληνική «Δικαιοσύνη», κάτι νιώθω να στριφογυρίζει στο στομάχι μου και ψάχνω για σακούλα ή κουβά...''




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαφαζάνης, Καλομοίρης στην εκδήλωση των Παλαιστινίων ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα

28/07/2017
Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν 25 Παλαιστίνιοι και 5 αλληλέγγυοι Έλληνες πολίτες σε μια αγωνιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κλιμακούμενη θηριωδία των γερακιών του Ισραήλ που αμαυρώνουν ιερούς τόπους του παλαιστινιακού λαού και του μουσουλμανικού κόσμου, δολοφονούν Παλαιστινίους και εποικίζουν όλο και σε μεγαλύτερη έκταση τα κατεχόμενα εδάφη τους.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, έδωσαν το παρόν εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) ο Παν. Λαφαζάνης και ο Γρ. Καλομοίρης.
Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του κατήγγειλε την δορυφορική και υποτακτική στο Ισραήλ πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα – Κοτζιά και το γεγονός ότι δεν έχει βρει ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας των προκλητικών ενεργειών και της θηριωδίας της ισραηλινής κυβέρνησης στα κατεχόμενα.
Το δυστύχημα είναι ότι η ελληνική νεολαία που πάντοτε πρωτοστατούσε στους αγώνες για δικαιοσύνη και ελευθερία τώρα δεν αντιδρά μαζικά και δυναμικά όχι μόνο για την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης, αλλά ούτε για την σκληρή κατοχή που υφίσταται η πατρίδα μας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βαρελι του αντικομμουνισμού δεν έχει πατο. Ενδοαστική συγκρουση ως εκφραση ενδοιμπεριαλιστικων αντιθεσεων βλέπουν στην Βενεζουέλα οι ψευτοηγετες του σημερινού ΚΚΕ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στην τελική ευθεία για τη Συντακτική Συνέλευση

Την τελευταία μεγάλη συγκέντρωση προγραμμάτιζε για χτες το απόγευμα η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV), μπροστά στην εκλογή την Κυριακή των 545 αντιπροσώπων της Συντακτικής Συνέλευσης που έχει καλέσει ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, και την οποία εμφανίζει ως τον μόνο τρόπο για να υπάρξει «ειρήνη και εθνική συμφιλίωση». Χτες, από νωρίς συγκεντρώνονταν χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης στη λεωφόρο Μπολίβαρ στο κέντρο του Καράκας, όπου θα γινόταν η συγκέντρωση, ενώ η αντιδραστική αντιπολίτευση που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) συνέχιζε τους αποκλεισμούς δρόμων στις πλούσιες συνοικίες της πρωτεύουσας και άλλες πόλεις, και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της 48ωρης λεγόμενης «γενικής απεργίας». Μια απεργία για την οποία η αντιπολίτευση εμφάνιζε συμμετοχή πάνω από 90%, όταν ήταν φανερό ότι δεν επηρέασε ουσιαστικά την παραγωγική διαδικασία και τις δημόσιες μεταφορές, παρά μόνο κάποιους τομείς του Εμπορίου και επιχειρήσεις που έκλεισαν οι ιδιοκτήτες τους.
Επίσης χτες, οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο 3 ακόμα ανθρώπων σε συγκρούσεις με την αστυνομία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 105 από τις αρχές Απρίλη, όπου περιλαμβάνονται και θύματα των ταγμάτων κρούσης της αντιπολίτευσης (ακόμα και πυρπολημένοι νεαροί), θύματα της αστυνομικής καταστολής, νέοι που πέθαναν από ηλεκτροπληξία καθώς λεηλατούσαν φούρνο και κάποιοι άνδρες των μονάδων ασφαλείας.
Την ίδια ώρα ο Μαδούρο, απαντώντας στις κυρώσεις κατά 13 αξιωματούχων που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις απειλές για εμπορικό αποκλεισμό, μίλησε για «ανήθικη και προκλητική πολιτική», ενώ συμβολικά δώρισε στους θιγόμενους αξιωματούχους (ανάμεσά τους υπουργούς και επικεφαλής στρατού και αστυνομίας) αντίγραφα του σπαθιού του Μπολίβαρ. Μιλώντας επίσης από το προεδρικό μέγαρο «Μιραφλόρες» στο ρωσικό δίκτυο «Russia Today», κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ «να σταματήσει τις επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας», λέγοντας ότι η χώρα του «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε μέτρο αποκλεισμού». Αναφέρθηκε στο «μεγαλύτερο λάθος του», που ήταν «να υποτιμήσει την αντιπολίτευση, ότι μπορούσε να προκαλέσει τόση καταστροφή και να έχει τόσο μίσος». Ακόμα εξήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες η Βενεζουέλα θα προχωρήσει σε νέες συμφωνίες με τη Ρωσία στον τομέα της Ενέργειας.
Σε ετοιμότητα να απαντήσει στο υπαρκτό ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικής επέμβασης καλεί το λαό το ΚΚ Βενεζουέλας, το οποίο καλεί επίσης σε ένταση της ταξική πάλης, σε ήττα των τάσεων συμβιβασμού. Θεωρεί τη συμμετοχή στην εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης την Κυριακή ως δυνατότητα για την αλλαγή συσχετισμών υπέρ των πιο συνεπών επαναστατικών δυνάμεων και δεν συμμετέχει στην κυβερνητική πλατφόρμα, αλλά με άλλες δυνάμεις έχει συγκροτήσει την πλατφόρμα «Ενότητα για να προχωρήσουμε 2017».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛINONAZI ΣTHN  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Δεκάδες τραυματίες από νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Στα ύψη παρέμενε και χτες το «θερμόμετρο» της έντασης γύρω από το τέμενος Αλ Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, εξαιτίας των προσχηματικών εμποδίων που συνεχίζουν να επιβάλλουν αυθαίρετα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές, μολονότι είχαν αναγκαστεί από αργά το βράδυ της Τετάρτης να αφαιρέσουν όλους τους μηχανισμούς και τις κάμερες «ασφαλείας» που είχαν τοποθετήσει από τις 14 Ιούλη. Μέχρι νωρίς χτες το βράδυ, είχαν τραυματιστεί στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και μουσουλμάνων προσκυνητών ή από την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης πάνω από 45 άτομα.
Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές εμπόδισαν χτες το μεσημέρι την είσοδο των φρουρών του Αλ Ακσα. Οταν ο επικεφαλής των φρουρών του Αλ Ακσα απαίτησε να συναντηθεί με ανώτερο αξιωματούχο των Ισραηλινών αστυνομικών, εκείνοι αρνήθηκαν, παρουσιάζοντάς τους μάλιστα και «μαύρη λίστα» με ονόματα φρουρών του τεμένους αλ Ακσα που «απαγορεύεται» εφεξής να αναλάβουν καθήκοντα φύλαξης του χώρου...
Η εξέλιξη αυτή ανέτρεψε τα αρχικά σχέδια της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισλαμικού Βακουφίου φύλαξης του τεμένους Αλ Ακσα (Waqf) για άρση του μποϊκοτάζ προσέλευσης και προσευχής των μουσουλμάνων στο χώρο. Πρακτική που ξεκίνησε πριν από δυο βδομάδες ως αντίδραση στα αυθαίρετα μέτρα «ασφαλείας» των ισραηλινών κατοχικών αρχών στο χώρο (π.χ. μεταλλικά κιγκλιδώματα, ανιχνευτές μετάλλου κ.α), με απώτερο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος που επικρατεί εδώ και δεκαετίες, θέτοντας την Ιορδανία τοποτηρητή.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιορδανίας αντέδρασε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον Ισραηλινό φρουρό ασφαλείας που δολοφόνησε την περασμένη Κυριακή έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Αμάν δύο νεαρούς Ιορδανούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν 16χρονος παλαιστινιακής καταγωγής. Ο Νετανιάχου, ως γνωστόν, υποδέχτηκε τον Ισραηλινό σεκιουριτά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ως «ήρωα», αξιοποιώντας πολιτικά μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου και ενώ προηγουμένως είχε διαπραγματευτεί με τις ιορδανικές αρχές την ασφαλή μετάβαση του προσωπικού της ισραηλινής πρεσβείας στην Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένου και του σεκιουριτά δράστη της διπλής δολοφονίας.
Η ιορδανική κυβέρνηση, λοιπόν, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή των Ισραηλινών στην πρεσβεία τους στο Αμάν εφόσον ο δράστης δεν δικαστεί, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες της υπόθεσης θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις. Ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β' σε μήνυμά του στο «twitter» σημείωσε ότι «η συμπεριφορά του Ισραηλινού πρωθυπουργού απορρίπτεται ως προκλητική. Μας θυμώνει όλους και απειλεί την περιφερειακή ασφάλεια και πυροδοτεί τον εξτρεμισμό».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Συμφωνία 49 χρόνων για τη ρωσική βάση στη Λαττάκεια
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
«Ο τερματισμός της αιματοχυσίας και η εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είναι το υπ' αριθμόν 1 ζήτημα για τη Συρία σήμερα», δήλωσε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μερικές ώρες αφότου υπέγραψε νόμο που επικυρώνει το ρωσο-συριακό πρωτόκολλο για χρήση της στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στο Χμέιμιμ της επαρχίας Λαττάκειας στη Συρία για τα επόμενα 49 χρόνια με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για τουλάχιστον άλλα 25. Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε πως στη συνέχεια ο συριακός λαός θα μπορέσει να αποφασίσει, μέσω ευρύτερου διαλόγου, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και στη βάση της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας «σε τι είδος χώρας θέλει να ζήσει». Βεβαίως, η Ρωσία και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν νοιάζονται για τον συριακό λαό αλλά για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους στην περιοχή.
Το ίδιο 24ωρο, στελέχη των Κούρδων και Αράβων μαχητών των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF), που χρηματοδοτούνται, εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν το 50% της πόλης Ράκα, που θεωρούνταν «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», ενάμιση μήνα από την έναρξη της επιχείρησης για ανακατάληψη της πόλης (6 Ιούνη).
Η Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην οργάνωση SDF, δήλωσε στο πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ότι τις τελευταίες μέρες οι ανακαταλήψεις συνοικιών της πόλης επιβραδύνονται εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων εκρηκτικών με τις οποίες τις έχουν παγιδέψει οι τζιχαντοφασιστες. Κατηγόρησε μάλιστα τους τελευταίους πως χρησιμοποιούν τους αμάχους της πόλης ως ανθρώπινες ασπίδες και κινούνται χρησιμοποιώντας ένα ευρύ δίκτυο σηράγγων που βρίσκεται σε βάθος πολλών δεκάδων μέτρων από την επιφάνεια.
Από την άλλη, το «Αποικιακο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για την Συρια, που εδρεύει στο Λονδίνο, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές εντός της Ράκα, κατήγγειλε πως καθημερινά σημειώνονται θάνατοι αρκετών δεκάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά, εξαιτίας των βομβαρδισμών που πραγματοποιούν στην πόλη οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Μόνο την Τετάρτη σκοτώθηκαν σε τέτοιους βομβαρδισμούς 29 άνθρωποι (εκ των οποίων οκτώ παιδιά) και τραυματίστηκαν πάνω από 50.
Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε νωρίτερα η εφαρμογή εκεχειρίας στην ορεινή περιοχή των συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, κοντά στην πόλη Αρσάλ, όπου η οργάνωση «Χεζμπολάχ» μάχεται κατά τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους». Η εκεχειρία εφαρμόζεται από τις 6 το πρωί (τοπική ώρα) στην περιοχή Τζαρούντ Αρσάλ σε όλα τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγέλλουν μαζικές εκτελέσεις στη Μοσούλη του Ιρακ
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνοπτικές εκτελέσεις αιχμαλώτων στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ από μονάδα του ιρακινού στρατού έκαναν χτες εκπρόσωποι του αλλου αποικιακου «Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όπως τις αποκαλουν οι αποικιοκρατες τις ΜΚΟ τους,  με έδρα τη Ν. Υόρκη). Η εκτέλεση αιχμαλώτων, που συνιστά έγκλημα πολέμου σύμφωνα και με τις διεθνείς συνθήκες της Γενεύης, φέρεται πως έγινε από τη 16η μεραρχία του ιρακινού στρατού η οποία είχε εκπαιδευτεί από τις αμερικανικές δυνάμεις. Η οργάνωση υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μεραρχία εκτέλεσε δεκάδες κρατούμενους στην παλιά πόλη της Μοσούλης και κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να διασφαλίσει πως δεν θα παρέχει πλέον βοήθεια σε ιρακινές μονάδες που είναι υπεύθυνες για τέτοιες εκτελέσεις.
Προ βδομάδων, ένας Ιρακινός δημοσιογράφος που είχε ενσωματωθεί σε δύναμη επέμβασης του στρατού στη διάρκεια επιχειρήσεων στη Μοσούλη, είχε καταγγείλει πως μέλη της συγκεκριμένης επίλεκτης μονάδας επιδόθηκαν σε βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες κρατουμένων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μηνύματα Ερντογάν και η εγκατάσταση των «S-400»

Ο Τούρκος Σουλτανος - "πρόεδρος" διαμήνυσε ξανά πως «δεν μας έμεινε καθόλου εμπιστοσύνη απέναντι στους συμμάχους μας», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «δεν σκοπεύουμε να τσακωθούμε. Ωστόσο, δε μπορούμε να σιωπήσουμε ενώ αντιμετωπίζουμε απειλές», και συνέχισε: «Πρέπει να μετατρέψουμε τις εξελίξεις στη Συρία σε πλεονέκτημα για μας. Χωρίς να βρισκόμαστε εντός πεδίου, δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις. Εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε στα παιχνίδια... Οι πολίτες μας γνωρίζουν ότι αυτός ο αγώνας αποτελεί το δεύτερο πόλεμο για την ανεξαρτησία μας...».
Τα παραπάνω αφορούν και την πορεία αναβάθμισης των Κούρδων, που η Αγκυρα θεωρεί απειλή και για τη δική της εδαφική ακεραιότητα, αλλά και ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορεί να επιταχύνει η «απομάκρυνση» του «Ισλαμικού Κράτους» από Συρία και Ιράκ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αγκυρα μελετά και τις προτεραιότητες στις συμμαχίες της, όπως και την τακτική με την οποία θα υπερασπιστεί τα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Μόλις προχτές, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έκλεισε η συμφωνία για την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων «S-400», η οποία - σημειωτέον - προκαλεί ανησυχία σε πολλούς «εταίρους» της, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Χτες, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» μετέδιδε στην ιστοσελίδα της ότι η πρώτη φάση της αγοράς θα αφορά την αποστολή με πλοίο δύο πυραύλων «S-400» από τη Ρωσία στην Τουρκία. «Ενα σύστημα θα αναπτυχθεί στα ανατολικά, ενάντια σε κάθε απειλή που μπορεί να προκύψει από τη Συρία και το Ιράν, και το άλλο στα δυτικά, ενάντια σε μια ελληνική απειλή. Οι νέοι «S-400» θα κατασκευαστούν στην Τουρκία». Το ίδιο δημοσίευμα σημείωνε ότι «η Τουρκία, στην απαίτησή της για ένα εναέριο αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας, έθεσε μπροστά ένα διμερές μοντέλο εξαιτίας της ανάγκης πολιτικών ισορροπιών». Εκεί εξηγούνταν ότι με τα μέλη του ΝΑΤΟ, Γαλλία και Ιταλία, υπογράφηκε συμφωνία που θα αφορά την εγχώρια κατασκευή τέτοιων συστημάτων, ενώ η Τουρκία κατέληξε σε συμφωνία και με τη Ρωσία για την απευθείας απόκτηση δύο «S-400» και την κατασκευή άλλων δύο με τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Ρωσία.


3 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
It's been quite a week.
This past Sunday, five members of the interfaith delegation to Israel/Palestine we co-sponsored along with American Muslims for Palestine and the Presbyterian Peace Fellowship were stopped at the airport and told the Israeli government had instructed the airline not to let them board-- seemingly the first time Israel's four-month-old Activist Travel Ban has been enforced against Jews supporting boycott, divestment and sanctions. (Of course, Palestinians and Muslims have already been periodically banned.)
At the same time, AIPAC is sponsoring an unconstitutional bill in Congress that would prohibit persons engaged in commerce or trade in the US from complying with a boycott of Israel or Israeli settlements called for by an international governmental organization.
These are not isolated incidents. BDS is gaining ground and both the Israeli state and American lawmakers are cracking down on popular resistance against Israeli apartheid. The very nature of the US/Israel relationship is repressive and collusive. But by building relationships between people, communities, and movements for justice, we can change that.
Read more below about the Activist Travel Ban and Anti-Israel Boycott Bill, as well as the electricity crisis in Gaza, and violent crackdowns by Israeli forces on peaceful protests this week at Al-Aqsa in Jerusalem.
THE FIRST JEW BANNED FROM ISRAEL FOR SUPPORTING BDS
Watch and share video of Rabbi Alissa Wise at Dulles International Airport after being prevented from boarding a plane to Israel along with four other Jewish, Muslim, and Christian members of the interfaith delegation on Sunday, and read her op-ed in the Forward here.
Alissa will also be live on our facebook page today at 2pm ET with Palestinian-American Rani Allan, who was prevented from visiting his ancestral home at the same time that Alissa and her fellow delegation members were stopped from boarding their plane.
MOMENTUM BUILDS AGAINST THE ISRAEL ANTI-BOYCOTT BILL
Click here to watch video of JVPer Steve Siegelbaum speaking out at a Town Hall last Saturday with Sen. Kirsten Gillibrand of New York, and send a message to your Members of Congress asking them to oppose this unconstitutional legislation.
And click here to read the ACLU's analysis of the bill.
SHINE A LIGHT ON GAZA
With all this going on, it's easy to forget that Gaza is still under siege and still without power or drinking water. Gaza has electricity for just two to four hours a day on average, and sometimes none at all.
We can't leave Gaza in the dark. Click here to sign our petition (https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action4/common/public/?action_KEY=22124) to the New York Times and Washington Post to give the Gaza power crisis the coverage it deserves, and share our #GazaBlackout page. (https://gazablackout.org/)
ISSA AMRO ON THE AL AQSA PROTESTS
Despite violent crackdowns, protests outside the Al Aqsa Mosque in Jerusalem and throughout West Bank have continued for two weeks in response to closures and bans on prayer at Al Aqsa, and Israel's installation of metal detectors and security cameras, a serious violation of the status quo at the site. Israel has now removed some security installations from the entrance, but just yesterday Israeli forces attacked peaceful crowds of Palestinians gathered at the mosque. (Read Amnesty International's statement here.) The situation in Jerusalem is shifting constantly, and our hearts and thoughts are with everyone there.
Click here to read activist Issa Amro's op-ed in The Forward on the victories and aspirations of this nonviolent resistance. (And if you'd like some more context on Al Aqsa and its significance, these pieces from Al Jazeera and +972 Magazine provide some background.)
Until next time, until we win...
- JVP


e-h είπε...



Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Έχει περάσει αρκετή εβδομάδα.
Την περασμένη Κυριακή, πέντε μέλη της διαθρησκειακής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ / Παλαιστίνη που συγχρηματοδοτήσαμε μαζί με τους Αμερικανούς Μουσουλμάνους για την Παλαιστίνη και την Πρεσβυτεριανή Ειρήνη, τα σταμάτησαν στο αεροδρόμιο και είπαν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στην αεροπορική εταιρεία να μην τους αφήσει να επιβιβαστούν - Φαινομενικά η πρώτη φορά που ο ισραηλινός αποκλεισμός Ακτιβιστών Ταξιδιών τεσσάρων μηνών έχει επιβληθεί εναντίον Εβραίων που υποστηρίζουν μποϊκοτάζ, εκποίηση και κυρώσεις. (Φυσικά, οι Παλαιστίνιοι και οι Μουσουλμάνοι έχουν ήδη απαγορευτεί περιοδικά).
Ταυτόχρονα, η AIPAC χορηγεί ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που θα απαγόρευε σε άτομα που ασχολούνται με το εμπόριο ή το εμπόριο στις ΗΠΑ να συμμορφωθούν με το μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή των ισραηλινών οικισμών που ζητεί ένας διεθνής κυβερνητικός οργανισμός.
Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Το BDS κερδίζει έδαφος και τόσο το Ισραηλινό κρατος όσο και οι αμερικανοί νομοθέτες χτυπουν τη λαϊκή αντίσταση εναντίον του ισραηλινού απαρτχάιντ. Η ίδια η φύση της σχέσης ΗΠΑ-Ισραήλ είναι καταπιεστική και συμπαιγνιακή. Αλλά οικοδομώντας σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, κοινοτήτων και κινήσεων για τη δικαιοσύνη, μπορούμε να το αλλάξουμε.
Διαβάστε παρακάτω σχετικά με την Απαγόρευση Ταξιδιωτικών Ακτιβιστών και τον Αντι-Ισραηλινό Μποϊκοτάζ Bill, καθώς και την κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα και τις βίαιες καταστολές ισραηλινών δυνάμεων στις ειρηνικές διαμαρτυρίες αυτή την εβδομάδα στο Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ BDS
Παρακολουθήστε και μοιραστείτε βίντεο με τον ραβίνο Alissa Wise στο Διεθνή Αερολιμένα του Dulles, αφού είχε εμποδιστεί από την επιβίβαση σε αεροπλάνο στο Ισραήλ μαζί με τέσσερα άλλα εβραϊκά, μουσουλμανικά και χριστιανικά μέλη της διαθρησκειακής αντιπροσωπείας την Κυριακή και διαβάσαμε την πρότασή της στην Προώθηση εδώ.
Η Alissa θα είναι επίσης ζωντανή στη σελίδα του facebook σήμερα στις 2 μ.μ. με τον Παλαιστινιο-Αμερικανό Rani Allan, ο οποίος είχε εμποδιστεί από την επίσκεψη στο προγονικό σπίτι του την ίδια στιγμή που η Alissa και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας της είχαν σταματήσει να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους.
Η MOMENTUM ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΤΙ-ΜΠΟΙΚΟΤ
Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε βίντεο του JVPer Steve Siegelbaum μιλώντας στο Δημαρχείο το περασμένο Σάββατο με τον Γερουσιαστή Kirsten Gillibrand της Νέας Υόρκης και να στείλετε ένα μήνυμα στα μέλη του Κογκρέσου σας ζητώντας να αντιταχθούν σε αυτή την αντισυνταγματική νομοθεσία.
Και κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την ανάλυση του λογαριασμού ACLU.

e-h είπε...

ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Με όλα αυτά τα πράγματα, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι η Γάζα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πολιορκία και ακόμα χωρίς ισχύ ή πόσιμο νερό. Η Γάζα διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια για δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο και μερικές φορές καθόλου.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Γάζα στο σκοτάδι. Κάντε κλικ εδώ για να υπογράψετε την αίτησή μας προς τους New York Times και την Washington Post για να δώσετε στην κρίση της Γάζας την κάλυψη που αξίζει και μοιραστείτε τη σελίδα #GazaBlackout. (https://gazablackout.org/)
ISSA AMRO ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ AL AQSA
Παρά τις βίαιες καταστολές, οι διαμαρτυρίες έξω από το τζαμί του Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ και σε όλη τη Δυτική Όχθη συνεχίστηκαν για δύο εβδομάδες σε απάντηση στα κλεισίματα και απαγορεύσεις στην προσευχή στο Al Aqsa και στην εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων και κάμερες ασφαλείας από το Ισραήλ, Στο χώρο. Το Ισραήλ έχει αφαιρέσει τώρα ορισμένες εγκαταστάσεις ασφαλείας από την είσοδο, αλλά μόλις χθες ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ειρηνικά πλήθη Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν στο τζαμί. (Διαβάστε τη δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ). Η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετατοπίζεται συνεχώς, και οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκεί.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τον ακτιβιστή Issa Amro op-ed στο The Forward για τις νίκες και τις φιλοδοξίες αυτής της μη βίαιης αντίστασης. (Και αν θέλατε κάποιο άλλο πλαίσιο για το Al Aqsa και τη σημασία του, αυτά τα κομμάτια από το Al Jazeera και το περιοδικό +972 παρέχουν κάποιο υπόβαθρο.)
Μέχρι την επόμενη φορά, μέχρι να κερδίσουμε ...
- JVP