Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Δευτερα 31 Ιουλιου 2017



Βενεζουελα ,ενταξει ,η καλυτερη προπαγανδα υπερ του Μαδουρο ειναι ολες οι copy paste ειδησεις των ντοπιων και διεθνων καθεστωτικων ΜΜΕ ..
μιλαμε η ιδια ειδηση παντου,κασετα ..''ο δικτατορας Μαδουρο και η γενναια αντιπολιτευση που πολεμα''(ναι ωραια η αμερικανοκρατούμενη αντιπολιτευση παιδια,φασιστες και αστοι που καινε ζωντανους διαδηλωτες και χτες δολοφονησαν εν ψυχρώ τον υποψηφιο Pineda υποστηριχτή του Μαδούρο)
Ακροδεξια τάγματα εφόδου και κει οπως ειχε γινει στην Ουκρανια με την περιφημη πλατεια Μαινταν(θα μου πεις και τοτε ηταν αρκετοι που νομιζαν οτι γινεται καμια επανασταση ..επανασταση φασιστων του Δεξιου Τομεα εγινε με τις ευλογιες των ΗΠΑ & ΕΕ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017
Τούρκοι επιχείρησαν να ανοίξουν τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη
Την προσπάθεια τους εμπόδισαν η ασφάλεια του Λευκού Πύργου και μια δημοσιογράφος μαζί με την φίλη της, που κάλυψαν την σιδερένια σκάλα, για να μην ανέβουν στην κορυφή του Πύργου, που κυματίζει η Ελληνική σημαία.

Μια παρέα Τούρκων σήμερα το πρωί, προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη τη. Κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν την συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα, στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, εκεί που κυματίζει η Ελληνική Σημαία και να απλώσουν την Τούρκικη σημαία, ώστε να φωτογραφηθούν.
H Ράνια Αγγελακούδη μιλάει στο Seleo για το περιστατικό και περιγράφει ο,τι συνέβη σήμερα γύρω στις 11:00, στο Λευκό Πύργο:
«Αφού τελείωσε η βόλτα και οι φωτογραφίες στο «μπαλκόνι» του Λευκού Πύργου πήραμε την κάθοδο… Κατεβαίνοντας τις σκάλες, στον 4ο όροφο είδαμε μια ομάδα 6-7 ατόμων να ανεβαίνουν προς τον 5ο όροφο ενώ ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του την Τουρκική σημαία. Η φίλη μου κατάλαβε αμέσως τι θα συμβεί και απευθυνόμενη σε εμένα μου λέει: «Να δεις που θα πάνε επάνω να ανοίξουν τη σημαία και να βγουν φωτογραφίες». Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο της λέω: «Γυρνάμε πίσω» περιγράφει.
Σύμφωνα με την ίδια, η παρέα των Τούρκων, είχε από την αρχή μια συμπεριφορά γεμάτη θράσος και όλα έδειχναν πως η επίσκεψη τους στον Λευκό Πύργο ήταν στοχευμένη.
«Αφού λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο περιμέναμε να δούμε πως θα κινηθούν» αναφέρει η Ράνια Αγγελακούδη στο Seleo και συνεχίζει λέγοντας πως «στο μεταξύ ενημερώσαμε το προσωπικό ασφαλείας του Πύργου και έφτασε αμέσως. Εκείνη την ώρα ένας εξ αυτών είχε ανοίξει τη σημαία και οι άλλοι τον κύκλωσαν για προστασία...Τους πλησίασα με προσοχή να μη με αντιληφθούν κι έβγαλα τη φωτογραφία, ενώ το προσωπικό ασφαλείας τους έκανε συστάσεις να μαζέψουν τη σημαία. Χωρίς να δημιουργήσουν ένταση, μάζεψαν την σημαία και αποχώρησαν».
«Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!»
Η Ράνια Αγγελακούδη, μαζί με την φίλη της έμεινε στο σημείο και με το ίδιο της το σώμα κάλυψε την σκάλα που οδηγούσε στο τελευταίο επίπεδο, όπου κυματίζει η γαλανόλευκη. «Μείναμε αρκετή ώρα με τη φίλη μου να παρέμβουμε αν χρειαστεί και να βοηθήσουμε το προσωπικό ασφαλείας που ήταν κοπέλες...Έμεινα να καλύπτω τη σκάλα με το σώμα μου που οδηγούσε στην Ελληνική σημαία, ήμουν αποφασισμένη για όλα... Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην κυρία Αγγελακούδη, έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ειρήνης “ICON of Word Peace”, ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στον κόσμο. «Ως Πρέσβειρα για την Ειρήνης» σημειώνει η δημοσιογράφος «οφείλω να συμβάλλω για την Ειρήνη στον κόσμο μα και να απαιτώ το σεβασμό και στον τόπο μου. Είναι ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας, σε καμία περίπτωση εθνικιστικής. Άλλωστε ως καλλιτέχνης, είμαι πολίτης του κόσμου και σέβομαι την κουλτούρα των λαών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ε.ΠΑ.Μ. για την επιδείνωση των σχέσεων Η.Π.Α. – Ρωσίας
30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
Το Ε.ΠΑ.Μ καταδικάζει την απόφαση που έλαβε η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. με την οποία επιβάλλονται νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Οι κυρώσεις αυτές δεν συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την κυριαρχία των “γερακιών” στην πολιτική ηγεσία των Η.Π.Α.
Τα αντίμετρα που έλαβε στις 28/7 Μόσχα κατά των ΗΠΑ, έρχονται σε απάντηση των μέτρων που έλαβε ο Ομπάμα πέρυσι τον Δεκέμβριο και είναι αντιστοίχως ισοδύναμα εκείνων. Το Ε.ΠΑ.Μ . υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Μόσχα περίμενε επτά ολόκληρους μήνες για να λάβει αντίμετρα έτσι, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον νέο Πρόεδρο των Η.Π.Α. να βελτιώσει τις διμερείς τους σχέσεις.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να συστρατευθούν ενάντια στην πολεμοκάπηλη πολιτική του ηγεμονισμού των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους. Ιδιαίτερα σημειώνουμε την υποτελή στάση όλων των μέχρι τα σήμερα ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων να συμβάλουν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε αντίθεση με κάθε  έννοια εθνικού συμφέροντος και σε βάρος της χειμαζόμενης εθνικής οικονομίας!
Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει ένα νέο γαϊτανάκι κυρώσεων υπονόμευσης της ειρήνης! Καλούμε όλους όσους αγαπούν την πατρίδα και το λαό τους να αγωνιστούν για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών της αυτοδιάθεσης των εθνών και της ανεξαρτησίας των λαών.
Καλούμε όλους τους πατριώτες όπου γης, όλα τα ανεξάρτητα έθνη,  να πιέσουν τις μεγάλες δυνάμεις να εργασθούν για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία προς όφελος της ανθρωπότητας.
 29/7/2017




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ FAKE NEWS ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
30/07/2017
Μια εντελώς διαφορετική εικόνα, από τις σκηνές «αιματοχυσίας» που περιγράφουν τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναπαράγουν άκριτα τα ελληνικά ΜΜΕ, δίνουν φωτογραφίες και βίντεο από την ειρηνική προσέλευση χιλιάδων ψηφοφόρων στις εκλογές για την συντακτική συνέλευση στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με τις αρχές της Βενεζουέλας οι λίγες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκλογικά κέντρα από οπαδούς της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές αποκαλούνται από το σύνολο σχεδόν των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ σαν «αμφιλεγόμενες» παρά το γεγονός ότι ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την αντιπολίτευση να σεβαστεί τη διαδικασία και καταδίκασαν κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης των ψηφοφόρων να προσέλθουν στις κάλπες.
Τη διαδικασία αμαύρωσε πάντως η εν ψυχρώ εκτέλεση από αγνώστους του υποψηφίου Jose Felix Pineda μέσα στο σπίτι του. Αρχικά η βρετανική εφημερίδα METRO παρουσίασε τον Pineda σαν «υποψήφιο της αντιπολίτευσης» αλλά αναγκάστηκε να διορθώσει το κείμενο ύστερα από έντονες αντιδράσεις.
Η φωτογραφία του νεκρού υποψηφίου, διπλα σε ποστερ του Τσαβες με υψωμενη τη γροθια του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την πολιτική του ταυτότητα.
Μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη στην πρωτεύουσα Καράκας.
Κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας, που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση με στόχο την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα. Διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και το αστυνομικό τμήμα στην πόλη Τιμοτές ενώ αρκετοί αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς – ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του όταν διαδηλωτές τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (για τη ταυτότητα των θυμάτων του τελευταίου 48ωρου διαβάστε εδώ στα αγγλικα  https://venezuelanalysis.com/news/13268 )
Φωτογραφίες και βίντεο από τις ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν λυσσάξει τα διεθνή Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης να μιλάνε για δολοφονία υποψήφιου της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα. Σε ρεπορτάζ όπου σαφώς αναφέρουν πως η αντιπολίτευση απείχε από τις εκλογές, άρα δεν είχε υποψήφιους!
Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον 39χρονο τσαβίστα δικηγόρο Χοσέ Φέλιξ Πινέντα, που δολοφονήθηκε από δεξιά συμμορία στο σπίτι του τη νύχτα του Σαββάτου.
Σχολιο.-  Τέτοια διαστρέβλωση των γεγονότων μόνο χουντικά καθεστωτικά ΜΜΕ μπορεί να κάνουν.!!!
Σχολιο.-  και το BBC!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωσήφ Μάτσας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ, από την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων, και οργανωτής του "Θεάτρου των βουνών". Θείος του σ. Σάββα Μιχαήλ (Μάτσα).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης
Γαλλική ταινία
Η Τζο είναι μια αδέξια αστυνομικός που έχει σαν όνειρο να γίνει μέλος των Ειδικών Δυνάμεων. Αποτυγχάνει σε κάθε προσπάθειά της, αλλά ως κόρη υπουργού καταφέρνει να γίνει τελικά δεκτή. Τώρα, ο αυστηρός και μισογύνης Οζέν πρέπει να την εκπαιδεύσει…
Ποιος ειπε ότι οι Γάλλοι δεν μπορούν να γυρίσουν αμερικανιές?? Και μάλιστα του χειρίστου είδους!! Τρισχειρότερες ταινίες από τους ίδιους τους αμερικάνους! Η ταινία είναι άνευρη, δεν προκαλεί γέλιο παρότι αυτοδιαφημίζεται ως κωμωδία, και γενικώς ειναι  χάσιμο χρόνου να πάει κάποιος να τη δει, ακόμα και τώρα το καλοκαίρι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός στις Βορειες χώρες της Ευρώπης 2.000 ευρω. Στις νοτιες χωρες 1.500.  Στην Ελλάδα λεει, γύρω στα 700. Που ηταν παλια. Τωρα είναι 400 και 300 ευρω. Εντάξει, δεν μας έφτασαν ακόμα στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, που υποθετικα είναι 300 και 600 ευρω αντιστοιχα, ενώ στην πραγματικοτητα είναι 100 και 300, αλλά ο στόχος τους εκεί είναι. Για την "ανάπτυξη", για την "ανταγωνιστικότητα". ( Δέκα χρόνια πριν, το 2007, ποτάμια δάκρυα κυλούσαν για την γενιά των 700 ευρώ στην Ελλάδα. Το θυμόμαστε άραγε;)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτός από τα κυβερνητικά και γενικώς συστημικά σκουπίδια, τώρα αρχίζουν και οι απειλές από κάτι αλητοπαρέες, που καλούν σε δήθεν δημοκρατικές συνάξεις και τα α@@@@@α του Καράμπελα! Κάτι σχιζοφρενικά πρεζόνια τελευταίας διαλογής, πιο φασισταριά και από τον τελευταίο μόγγολο χρυσαυγίτη. Κάτι σάπια λουμπεναριά της κατώτατης ανθρώπινης υποστάθμης που την έχουν δει και αρχηγοί, καλούν άκουσον άκουσον τον κόσμο σε δημοκρατικές συνελεύσεις! Ένα από αυτά τα υπο-όντα με το όνομα Κυριάκος Μιχαλόπουλος, αφού πρώτα ξεκίνησε χαλαρά συζήτηση σε κάποια κοινοποίηση, στο τέλος κατέληξε να παραληρεί κατά συναγωνιστών, με ασυναρτησίες και υπονοούμενα που άρχισαν να μας εκνευρίζουν όλους. Όταν κάποιοι από εμάς του απαντήσαμε καταλλήλως, μας απάντησε inbox, με άψογο δημοκρατικό και πάνω απ' όλα συγκαταβατικό λόγο. Το μήνυμα που μου έστειλε, αυτή η νηφάλια, δημοκρατική και πάνω απ' όλα γνήσια ανθρωπισμού φωνή, ήταν το εξής:
Κυριάκος Μιχαλοπουλος
2:19 Π.Μ.
Κυριάκος Μιχαλοπουλος
Κυριάκος
ΤΟΛΜΗΣΕς ΡΕ ΜΟΥΝΑΡΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΝΑΝΑΣ ΣΟΥ .ΕΝΩ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΜΙΑ !!! Ε ΚΑΡΙΟΛΗ ΤΙΘ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ;;; ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ;; ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙς ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΑΜΟΥΣΕ ΜΟΝΟ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ .ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ.
Κάτι τέτοιοι παράφρονες, αρχηγοί ομάδων, γκρουπούσκουλων, συλλογικοτήτων και πάσης φύσεως βορβορωδών γουρουνοκούμασιών, με βοηθούς ανάλογου ταλέντου, ύφους και ήθους, υπάρχουν σε αφθονία γύρω μας, σταβλίζοντας ανυποψίαστους αγωνιστές στα αλητομάγαζά τους. Κάτι βρωμιάρηδες μαστούρηδες που αν τους ρίξεις κανένα ψιλό, είναι ικανοί να φτιάξουν ζάρια από τα κόκκαλα της μάνας τους, που έλεγε και ο Χάρρυ! Κάτι πληρωμένα μαγαζάκια, κατασκευασμένα μόνο για αναχώματα, μόνο και μόνο να διαλύουν υγιείς δυνάμεις, πότε από απέναντι, πότε από μέσα. Και δεν είναι τυχαίο πως την επταετία των μνημονίων, φτιάχτηκαν περίπου 500 κόμματα, οργανώσεις, κινήματα κτλ. και τα περισσότερα από αυτά δεν αριθμούν πάνω από 40 ενεργά μέλη.
Κάτι ανάλογο με ότι συνέβαινε στην παλιά κατοχή, με μεγάλο αριθμό αντιστασιακών οργανώσεων, πάνω από 100 εάν θυμάμαι καλά. Επίσης δεν είναι τυχαίο, πως τη μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη επίθεση τη δέχεται ίσως η πιο συνεπής δύναμη αυτά τα χρόνια, το ΕΠΑΜ. Ψάξτε το και αν υπάρχει κάτι που έχει προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα στον αγώνα και είναι αποτελεσματικότερο, εδώ είμαστε να το δούμε! Μέχρι τότε όμως, το να χτυπιέται αυτή η δύναμη, είναι τουλάχιστον εγκληματικό. Ένας φορέας που έχει μπαρουτοκαπνιστεί εδώ και 6 χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φόβου και τρομοκρατίας, με δομή και ανακλαστικά που δε βρίσκεις εύκολα σε οποιονδήποτε άλλο φορέα, που προσανατολίζεται με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι οι δημιουργοί του ... αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της Μικράς Ασίας (και νήσων).... ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος (τον κάνανε Ομέρ) κ.λπ.
Ας διαβάσουν λοιπόν τις επιγραφές του ωραίου αυτού ψηφιδωτού, αφού ...οι πρόγονοί τους το φιλοτέχνησαν!
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΩΣΑΪΚΟ 1.800 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΗ!
29/7/2017
Η γη της Ανατολίας, εκεί που για αιώνες άκμασαν οι κοινότητες των Ελλήνων, είναι γεμάτη από αρχαιολογικούς θησαυρούς που εξακολουθούν να έρχονται στο φως. Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και δεν είναι άλλος από την Πέργη, την πρωτεύουσα της Παμφυλίας.
Το τελευταίο εύρημα είναι ένα μωσαϊκό 1.800 ετών, μέρος του δαπέδου καταστήματος στη δυτική λεωφόρο της αρχαίας πόλης.
Απεικονίζει τη σκηνή της θυσίας της Ιφιγένειας, και σύμφωνα με τον διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αττάλειας Μουσταφά Ντεμιρέλ είναι μοναδικής τεχνοτροπίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο από όσα έχουν βρεθεί στην Πέργη.
Πλέον οι ανασκαφές στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο γίνονται στη δυτική πλευρά της πόλης, και, όπως αναφέρει ο Μουσταφά Ντεμιρέλ, είναι πολύ πιθανό η αρχαιολογική σκαπάνη βγάλει από τη λήθη και άλλα αριστουργήματα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έλληνας επιχειρηματίας με εργοστάσιο 710 ατόμων παραγωγής επίπλων στην Βουλγαρία, σε μια προσωπική συζήτηση δηλώνει γιατί έφυγε από την Ελλάδα και λέει,
""αν αλλάξουν αυτά εγώ αύριο κλείνω το εργοστάσιο μου στην Βουλγαρία και τα φέρνω όλα στην Ελλάδα:
6. Το παραμύθι ότι η Βουλγαρία έχει φθηνό προσωπικό δεν ισχύει, γιατί και εκεί για να βρεις ικανούς εργαζόμενους πρέπει να πληρώσεις 500 και 600 και 1000 ευρώ τον μήνα, αν θέλεις ότι να ναι θα βρεις με 300 ευρώ αλλά αυτοί δεν μπορούν να σου βγάλουν παραγωγή και να λειτουργήσουν το εργοστάσιο, για αυτό αν άλλαζαν αυτά που λέμε εγώ σε μια νύχτα έρχομαι πίσω στην Ελλάδα !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ" ΑΥΤΟ, ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ...
"ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΉ ΜΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟ ΛΕΝΕ!
ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚΑΡΑΔΕΞΙΑΣ, ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ....""




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΣΤΑΤ
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ.
Στις 31 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη του πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ (μέλος στο ΔΝΤ) Ανδρέα Γεωργίου.
όπως γνωρίζετε όσοι είχατε παραστεί στις 18 Ιουλίου, το σώμα των δικαστών διαπιστώσατε τις προθέσεις του σώματος των δικαστών, ακούσατε πως προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τα ντοκουμέντα τα οποία παρουσίασαν οι μάρτυρες πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ κ.κ Ζωή Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη.
Σας καλούμε να υποστηρίξετε με την παρουσία σας την συνέχεια αυτής της δίκης την Δευτέρα, 31 Ιουλίου, ώρα 09.00 πμ στο 3ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Οδός Κυρίλλου Λουκάρεως).
Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να είναι απαγορευτικό θέμα για τους δημοσιογράφους και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που ως γνωστό προσπαθούν να φιμώσουν κι αυτοί με την σειρά τους όποια φωνή αντιστέκεται κι εκθέτει το καθεστώς
Ο Ανδρέας Γεωργίου θεωρείται αυτουργός στα παραποιημένο, πλαστογραφημένο έλλειμμα το οποίο όπως γνωρίζετε οδήγησε στην πρώτη Μνημονιακή συνθήκη δηλαδή στο πρώτο και καθοριστικό βήμα για το ξεπούλημα της Ελλάδας και την φτωχοποίηση μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Τομέας Ναυτιλίας του Ε.ΠΑ.Μ.
στο πλευρό των αγωνιστών απεργών ναυτεργατών στην Ραφήνα.
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ που προγραμματίζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 1, 2, 3, Αυγούστου στα Ε/Γ/ , Ο/Γ/ πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας:
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στα αιτήματα των Ναυτεργατών δεδομένου ότι έχουν να κάνουν με την ασφάλεια πλοίου και επιβατών(σειρά παραβιάσεων της Δ.Σ. περί 180 ωρών ανάπαυσης) καθώς επίσης και με συνθήκες εργασίας που πρέπει να διασφαλίζουν το δικαίωμα και την αξιοπρέπεια στην παρεχόμενη εργασία (μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών).
Όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε ένα Κράτος υπό ΚΑΤΟΧΗ η έννοια της λέξης Αξιοπρέπεια είναι όχι απλώς άγνωστη αλλά και μισητή. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει το Υγιές Συνδικαλιστικό Κίνημα να δημιουργήσει και να συμβάλλει στην εκδήλωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για ανατροπή συνολικά του Κοινωνικοπολιτικού Συστήματος για την πραγματική και ουσιαστική εφαρμογή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..
Τομέας Ναυτιλίας
Ε.ΠΑ.Μ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήξερες ότι ο Μουσολίνι ήταν στη μισθοδοσία της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας; Ναι ήταν!
https://www.theguardian.com/world/2009/oct/13/benito-mussolini-recruited-mi5-italy




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βρισκόμαστε με μια μεγάλη εκλογική νίκη. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την Συντακτική παρολες τις προσπαθειεςτους. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα. Η συμμετοχή ηταν 41%» είπε, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Η Κολομβία και ο Παναμάς έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη Συντακτική ενώ οι ΗΠΑ απειλούν με νέες κυρώσεις (έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε 13 πολιτικούς και στρατιωτικούς, στενούς συνεργάτες του Μαδούρο).
Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες καλώντας τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Βενεζουέλα ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις τους προς τη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Guardian: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει, ο λαός υποφέρει
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 08:18
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει βέβαιος πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας», ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν είναι το ίδιο αισιόδοξος, σημειώνει ο βρετανικός «Guardian» σε εκτενές ρεπορτάζ του για την κατάσταση στην Ελλάδα.
«Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η κατάσταση» αναφέρει η Παναγιώτα Μουρτίδου, εθελόντρια στη Λέσχη Αλληλεγγύης, η οποία ετοιμάζει πακέτα φαγητού για τους απόρους. «Οι πολιτικοί ξεκάθαρα δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην πραγματική ζωή» συμπληρώνει.
«Πείτε μου πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει με βασικό μισθό 490 ευρώ και ταυτόχρονα να πληρώνει όλους τους φόρους που έχουν περάσει;» διερωτάται.
Στον «Guardian» μίλησε και η 68χρονη συνταξιούχος, πρώην κομμώτρια, Χρύσα Χριστοδουλάκη.
Έπειτα από 45 χρόνια δουλειά, έπαιρνε μια καλή σύνταξη στα 1.750 ευρώ. «Αρχικά την έκοψαν στα 1.430 ευρώ και τώρα παίρνω 960 ευρώ» αναφέρει και με λύπη δηλώνει ότι τα όνειρά της να ζήσει με τον άνδρα της στην Κρήτη μετά τη σύνταξη γκρεμίστηκαν: Παρόλο, λοιπόν, που είναι συνταξιούχος, συνεχίζει να δουλεύει για να βοηθήσει και τα παιδιά της που είναι άνεργα. «Οι Έλληνες δεν βλέπουν πια φως στο τούνελ. Δεν πιστεύουν τίποτα, αν δεν το δουν με τα μάτια τους» σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα.
Στο ρεπορτάζ του ο «Guardian» αναφέρεται στον Δήμο Καισαριανής, όπου οι κάτοικοι «προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα». Η υπεύθυνη του αρμόδιου γραφείου κοινωνικών παροχών Μαριλένα Χριστοδούλου είναι ξεκάθαρη: «Οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει δραματικά. Η κρίση έχει κρατήσει τόσο πολύ, που ακόμα κι εκείνοι που στην αρχή μπορούσαν να βοηθήσουν, τώρα έχουν ανάγκη βοήθειας. Έχουμε 367 ανθρώπους στον δήμο που χρειάζονται βοήθεια και ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά».
«Ο κόσμος δεν βλέπει κανένα φως στο τούνελ. Πλέον δεν πιστεύουν τίποτα, μέχρι να το δουν μπροστά στα μάτια τους να πραγματοποιείται» προσθέτει.
Στον Κεραμεικό, ο πατέρας Ιγνάτιος διατηρεί με δυσκολία ακόμη μία δομή κοινωνικής βοήθειας, που φιλοξενεί αστέγους και παρέχει δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα αλλά και εγκαταστάσεις για να μελετούν τα παιδιά.
«Πολλοί από εκείνους που έρχονται είναι τυπικοί εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης, που ντρέπονται και δεν θέλουν να το πουν. Η κατάσταση χειροτερεύει. Χρειαζόμαστε βοήθεια, πολύ περισσότερη βοήθεια» αναφέρει στον «Guardian».
Στην Ελλάδα επικρατεί μια μόνιμη αβεβαιότητα. Εν μέσω οργής και απογοήτευσης πολλοί ανησυχούν πως η δύναμη της απώλειας θα μπορούσε να λάβει άλλες πιο απειλητικές μορφές, παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα.
Η ψυχολόγος Φωτεινή Τσαλίκογλου, τέλος, σχολιάζει πως η αβεβαιότητα τείνει να γίνει μια νέα κανονικότητα. «Μπορεί να εκφραστεί με απάθεια, βία ή ακόμη περισσότερη αβεβαιότητα» επισημαίνει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι δεν μας έχουν πει για τη Βενεζουέλα
 Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 12:19
Kαθημερινά παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα στη Βενεζουέλα και την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση των «Τσαβίστας» και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση.
Δεν είναι μόνον «η αγάπη στους δημοκρατικούς θεσμούς» που κάνει τα δυτικά Μέσα να προβάλλουν -με τον δικό τους τρόπο- όσα τραγικά συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Προβάλλοντας ως πρώτη είδηση στον κόσμο την έκρυθμη κατάσταση στη Βενεζουέλα, ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να αποστραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης και να μπουν σε δεύτερη μοίρα άλλα παγκόσμια επικίνδυνα γεγονότα. Όπως, για παράδειγμα, τα αντίποινα της Ουάσινγκτον στη Μόσχα που πλήττουν τους Ευρωπαίους εταίρους για το καλό της αμερικανικής οικονομίας.
Έχουμε, λοιπόν, το «αντικειμενικό ρεπορτάζ» από τη Βενεζουέλα να κλείνει -σε όλες τις μεταδόσεις- με τον συνολικό αριθμό των νεκρών «στα επεισόδια από τότε που άρχισε η εξέγερση της αντιπολίτευσης τον Απρίλιο».
Τα δυτικά ΜΜΕ ωστόσο, στα οποία βασίζεται και η ενημέρωση των ημετέρων Μέσων, αποδίδουν τους νεκρούς αποκλειστικά στα επεισόδια των διαδηλωτών. Δεν διευκρινίζουν πως νεκροί υπάρχουν και στα επεισόδια με τις λεηλασίες σχολείων, άλλων δημοσίων κτηρίων, καταστημάτων, μέσων μεταφοράς, ακόμη και νοσοκομείων.
Για παράδειγμα, όταν αναφερόταν πως οι νεκροί είχαν φτάσει τους 39, μόνο τέσσερις ήταν θύματα συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.
Σύμφωνα με άλλα στατιστικά στοιχεία, το 60% του αριθμού των νεκρών που επικαλούνται τα δυτικά ΜΜΕ ουδεμία σχέση έχει με τις συγκρούσεις.
Επίσης, εκείνο που αποκρύπτεται εντελώς είναι η δραστηριότητα παραστρατιωτικών ομάδων της Δεξιάς, με πιο προσφιλή τρόπο αντιμετώπισης των αντιπάλων τους την πυρπόληση ζωντανών «Τσαβίστας». Έτσι, δεν διευκρινίσθηκε ότι από τους 60 νεκρούς 27 ήταν οπαδοί των «Τσαβίστας».
Μια διαστρεβλωμένη εικόνα της ανθρωπιστικής κρίσης έχει δημιουργηθεί με πλήρη συμμετοχή των ελεγχόμενων δυτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν συμπαρασύρει τη διεθνή κοινή γνώμη.
Στόχος είναι να προκαλέσουν ανακούφιση, όταν πέσει η κυβέρνηση Μαδούρο και αντικατασταθεί από τη φιλο-αμερικανική (ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ) του ηγέτη της αντιπολίτευσης Καπρίλες, ο οποίος πρωτοστατεί στα επεισόδια καλώντας να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους, αψηφώντας τα επακόλουθα.
Παράδειγμα αποσιώπησης ειδήσεων είναι τα γεγονότα στην Κολομβία. Από τις αρχές του έτους 46 ηγετικά στελέχη κοινωνικών κινημάτων έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός αυτός, αν υπολογισθεί σε βάθος 14 μηνών, ξεπερνά τους 120.
Ακόμη, στην Κολομβία, μεταξύ των ετών 2002-2016 οι παραστρατιωτικές ομάδες «εκτέλεσαν εν ψυχρώ» 558 λαϊκούς ηγέτες, ενώ τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν δολοφονηθεί περισσότερα από 2.500 στελέχη Εργατικών Ενώσεων. (*)
Γιατί αυτοί οι αριθμοί δεν επαναλαμβάνονται από τα αποκαλούμενα «διεθνή» Μέσα; Στην ίδια γειτονιά με τη Βενεζουέλα συμβαίνουν.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο Μεξικό. Καθημερινά ένας δημοσιογράφος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο φοιτητών, καθηγητών και ακτιβιστών που πέφτουν δολοφονημένοι από παραστρατιωτικούς της Δεξιάς. Στο πλαίσιο της «εκστρατείας εναντίον των ναρκωτικών» έχουν εξαφανισθεί 29.917 άνθρωποι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα... βρόντηξε ο Βέττας
 Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017, 11:33
Λογομαχία με τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου είχε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ. Στο οποιο βρισκοταν ο Βεττας από το ΣΥΡΙΖΑ ο Οικονομου της ΝΔ και ο Καρτσιωτης από το ΚΚΕ.
Ειδικότερα όλα άρχισαν όταν ο κ. Οικονόμου είπε: «Αν είχε εικόνα νομικών ο κ. Βέττας…». Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Βέττας: Δεν είμαι νομικός. Δεν θέλω να έχω.
Οικονόμου: Δεν μπορείτε να βγαίνετε τότε. Τι θα κάνουμε, κουβέντα καφενείου; Ήρθατε να πιείτε τον καφέ σας; Αντί να τον πιείτε στο χωριό σας τον καφέ, θα τον πιείτε εδώ; Αν ήξερε ο κύριος λίγα νομικά, θα ήξερε ότι η απόπειρα δικάζεται.
Βέττας: Ποια απόπειρα;
Οικονόμου: Πιείτε τον καφέ σας στο καφενείο!
Βέττας: Θα πάρει πίσω τις ειρωνείες του. Δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα πάρει πίσω τις ειρωνικές τοποθετήσεις απέναντί μου για να συμμετέχω στην κουβέντα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση εναντίον βουλευτή του κόμματος του Μακρόν σε αγορά
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, 18:53
Η βουλευτής του κόμματος République en Marche στο Ο ντε Σέν, η Λοριάν Ροσί δέχθηκε επίθεση σήμερα σε μια αγορά στο Μπανιέ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.
Η Ροσί διένειμε φυλλάδια στην αγορά όταν την χτύπησε ένας άνδρας γύρω στις 11.00 το πρωί.
«Αυτός ο άνδρας ήταν ξεκάθαρα εχθρικός προς την πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, μιλούσε με ένταση, δεν ήταν, ωστόσο, επιθετικός από την αρχή» περιέγραψε η βουλευτής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας κατηγόρησε τους βουλευτές του En Marche ότι είναι «άβουλοι», κατόπιν άσκησε δριμεία κριτική στην «κάλυψη των ΜΜΕ που είναι στοχευμένη υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν».
«Άρχισαν να του απαντώ, όμως δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου. Με χτύπησε δυνατά με τη γροθιά του στο δεξί μου κρόταφο. Κατόπιν το έβαλε στα πόδια» αφηγήθηκε η Ροσί.
Ο δράστης κατάφερε να διασχίσει περίπου 20 μέτρα προτού τον πιάσουν τα στελέχη του κόμματος και έμποροι της περιοχής, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και κατόπιν κάλεσαν την αστυνομία.
«Ο δράστης συνελήφθη σχεδόν αμέσως. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση» επιβεβαίωσε μια πηγή με γνώση της έρευνας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το θύμα κατέθεσε μήνυση. Η βουλευτής δηλώνει «ταραγμένη, κάπως σοκαρισμένη».
Είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον μιας πολιτικού στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, η πρώην βουλευτίνα Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ είχε δεχθεί επίθεση επίσης σε μια αγορά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εφαρμογή τοπικής εκεχειρίας στα σύνορα του Λιβάνου για την αποχώρηση ισλαμοφασιστών
 Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, 17:55
Περίπου 8.000 ισλαμοφασιστες κι άμαχοι έχουν εγγραφεί για να εγκαταλείψουν τα σύνορα του Λιβάνου κοντά στην πόλη Αρσάλ, με προορισμό περιοχή που ελέγχεται από τους ισλαμοφασιστες στην Συρία.
Πρόκειται για την εφαρμογή συμφωνίας τοπικής εκεχειρίας μεταξύ της οργάνωσης Χεζμπολάχ και του ισλαμοφασιστικου Μετώπου Αλ Νούσρα, γνωστοποίησε σήμερα πηγή ασφάλειας στον Λίβανο.
Η εκεχειρία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη και προβλέπει την αποχώρηση όλων των ενοπλων της συμμοριας Αλ Νούσρα από την περιοχή γύρω από την πόλη Αρσάλ, μαζί με τους αμάχους που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και θέλουν να τους εγκαταλείψουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γεωργία - ΗΠΑ άρχισαν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
 Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017, 15:28
Ο στρατός της Γεωργίας άρχισε σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, αλλά κι άλλες συμμαχικές χώρες, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, στην αποικια τους, ετσι όπως εχουν καταντησει οι αμερικανοι και οι ντοπιοι προδοτες την φτωχη χωρα.
Οι ασκήσεις αυτές, θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων, με την συμμετοχή 2.800 στρατιωτών από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Τουρκία, την Ουκρανία, στην Σλοβενία, αλλά και την Αρμενία.
Οι ΗΠΑ συμμετέχουν με μηχανοκίνητες μονάδες, αλλά και άρματα μάχης Μ1Α2 Abrams.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η φίλη της Δύσης, Σαουδική Αραβία έτοιμη να αποκεφαλίσει 6 μαθήτριες που πήγαν σε πάρτι!
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017
Από ότι διαβάζουμε στο countercurrentnews, ΗΠΑ και Δύση καλούνται να παρέμβουν στον στενό σύμμαχο τους, Σαουδική Αραβία η οποία θα αποκεφαλίσει 6 μαθήτριες της.
Ο λόγος του αποκεφαλισμού είναι ότι οι 6 μαθήτριες βρέθηκαν σε πάρτι με 3 αγοριά όπως καταγγέλθηκε στην  θρησκευτική αστυνομία, η οποία μόλις εισέβαλε στον "τόπο του εγκλήματος" βρήκε τις κοπέλες να χορεύουν απλά!.
Τα κορίτσια κρατήθηκαν στην φυλακή για ένα χρόνο πριν την δίκη τους, και τελικά καταδικάστηκαν σε αποκεφαλισμό βάση της Σαρία.
Η ειρωνεία βρίσκεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει εκλεγεί στα Ηνωμένα Έθνη ώστε να έχει εκπρόσωπο στην επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων, πράγμα που σχολιάστηκε πολύ. Παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας οι νόμοι στην Σαουδική Αραβία είναι πιο σκληροί από πολλά καθεστώτα που είναι στην "λίστα του κακού" για την "πολιτισμένη" Δύση!
Ποιος Κιμ;;, Ποιος Μαδούρο;;; Φίλοι λελέδες!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υγεια. Πρωτοβαθμια υπονομευση.
Χερι χερι γιατροι του Δημοσιου και ιδιωτες  υποσκαπτουν μοναδα-προτυπο στην Πατρα
Οι συντεχνίες απειλούν την υγεία μας
31.07.2017, 09:28
«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η στρατηγική απάντηση στην κρίση του Συστήματος Υγείας, στην “παθητική ιδιωτικοποίησή” του», έγραφε σε άρθρο του στο ένθετο «Ζωή και Υγεία» της «Εφ.Συν.», στις 8 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Είναι γνωστό σε όλους πως το δημόσιο σύστημα υγείας νοσεί και πασχίζει να βρει τα πατήματά του κάτω από τους μνημονιακούς περιορισμούς. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση των παροχών υγείας και κάποια από αυτά περιέχονται στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα, το οποίο θα συζητηθεί σε λίγες μέρες στη Βουλή. Το ερώτημα είναι αν το σχέδιο θα φτάσει στον πυρήνα των πραγμάτων, αν θα σπάσει νοοτροπίες και πρακτικές ετών ώστε να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις για τον δοκιμαζόμενο πληθυσμό.
Αν πάρουμε ως παράδειγμα την περίπτωση της πιλοτικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας της Πάτρας που παρουσιάζουμε σήμερα σε αναλυτικό ρεπορτάζ, η απάντηση είναι ναι, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.
Μπορούν να δημιουργηθούν, δηλαδή, δομές με σωστό προγραμματισμό, που θα παρέχουν ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επιτυγχάνοντας αποσυμφόρηση της κίνησης στα μεγάλα νοσοκομεία και ενισχύοντας παράλληλα την προληπτική ιατρική. Αρκεί να τις στελεχώνουν άνθρωποι με όραμα και συνείδηση που πιστεύουν σ' αυτήν.
Οταν όμως παρατηρούνται φαινόμενα όπου γιατροί του ΕΣΥ δημιουργούν κοινό μέτωπο με ιδιώτες γιατρούς, αμφισβητώντας την επιστημονική επάρκεια συναδέλφων τους στον δημόσιο τομέα, τότε δυστυχώς βγαίνουν στο φως νοοτροπίες και παθογένειες του παρελθόντος που θέλουν τη δημόσια υγεία και τους πολίτες ομήρους μιας συντεχνιακής λογικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημόσιο σύστημα υγείας υπονομεύεται εκ των έσω και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.
Αναρωτιέται ωστόσο κανείς: Δεν αρκούν οι επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τους ιδιώτες, οι οποίοι περιμένουν κομμάτι από τη δημόσια πίτα για να επιβιώσουν; Χρειάζεται να το χτυπούν και εκείνοι που το στελεχώνουν;
Η περίπτωση της Πάτρας είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει στον χώρο της Υγείας χρόνια τώρα. Απομένει μόνο να δούμε αν αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να περιορίσει και ει δυνατόν να εξαλείψει την οποιαδήποτε «παθητική ιδιωτικοποίηση» του συστήματος υγείας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υγεια. Πρωτοβαθμια υπονομευση.
Χερι χερι γιατροι του Δημοσιου και ιδιωτες  υποσκαπτουν μοναδα-προτυπο στην Πατρα
Πρωτοφανής... ευθανασία
31.07.2017, 10:15
Λίγες μέρες πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος για την πρωτοβάθμια υγεία και την ώρα που η κυβέρνηση διατυμπανίζει την αναγκαιότητα του νέου συστήματος που έχει στόχο την πρόληψη και την αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια δείχνει να έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της και προχωρά σε ουσιαστική υποβάθμιση της Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας στα Zαρουχλέικα της Πάτρας.
Η συγκεκριμένη μονάδα λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο άτυπα ως πρότυπη μονάδα παροχών υγείας, πρότυπη ως προς το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι νέες μονάδες, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους κατοίκους μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής.
Μάλιστα, με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών από τον Οκτώβριο του 2016, η μονάδα πήρε τον τίτλο Μονάδας Υγείας Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας, υπαγόταν διοικητικά στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια και θα λειτουργούσε ανεξάρτητα από την έτερη μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης.
Με την περίπτωση της συγκεκριμένης μονάδας η «Εφ.Συν.» είχε ασχοληθεί με ρεπορτάζ στις 21 Μαρτίου («Τα Ζαρουχλέικα της Εξυγ(ε)ίανσης»), όπου είχε αναδειχτεί η δουλειά του προσωπικού που αποτελείται από 10 γιατρούς, 4 νοσηλεύτριες, 1 μαία και 1 επισκέπτρια Υγείας.
Μέσα σ’ ένα χρόνο η μονάδα είχε δεχτεί χιλιάδες περιστατικά, είχε προχωρήσει στη δωρεάν λήψη εκατοντάδων τεστ Παπανικολάου και HPV -σε συνεργασία με το Αττικό Νοσοκομείο- από γυναίκες της περιοχής και είχε πρωτοστατήσει σε συστηματική ενημέρωση των παιδιών στα γύρω σχολεία.
Μια περίεργη πυρκαγιά
Ωστόσο, από τότε, το υγειονομικό έργο συγκέντρωσε πάνω του αντιδράσεις. Αφενός μια περίεργη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο κτίριο που επρόκειτο να μεταφερθεί η μονάδα ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω, αφετέρου οι διαμαρτυρίες μιας μερίδας κατοίκων για την εν λόγω μεταφορά θεωρώντας ότι θα υποβαθμιστεί η περιοχή τους -παρά το γεγονός ότι η απόσταση μεταξύ των κτιρίων δεν ήταν μεγαλύτερη από δύο χιλιόμετρα- είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερης αμφισβήτησης.
Ανάκληση διορισμού
Πριν από λίγες μέρες, την παραμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Υγείας Νοτίου Διαμερίσματος, Θεόδωρο Σολωμό, ότι ανακαλείται ο διορισμός του στη συγκεκριμένη θέση και ότι καλείται ν’ αναλάβει την αντίστοιχη θέση στη μονάδα του Βόρειου Διαμερίσματος της πόλης.
Παράλληλα στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται πως μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του απ’ τα ιατρεία Ζαρουχλέικων, πράγμα που σημαίνει πως παύει να υφίσταται η Μονάδα Υγείας Νοτίου Διαμερίσματος με τη μορφή που είχε το τελευταίο διάστημα.
Αθέμιτος ανταγωνισμός!
Το σπουδαιότερο όμως όλων -και πρωτοφανές παράλληλα- είναι η έγκληση για εξηγήσεις του συγκεκριμένου γιατρού απ’ τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας έπειτα από επιστολή κυτταρολόγων (τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα) για αθέμιτο ανταγωνισμό!
Πρόκειται για μια επιστολή, την οποία υπογράφουν η συντονίστρια διευθύντρια του κυτταρολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», δύο διευθύντριες του κυτταρολογικού εργαστηρίου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, μια επιμελήτρια Α του κυτταρολογικού εργαστηρίου του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» κι ένας ιδιώτης κυτταρολόγος για τον οποίο αναγράφεται πως εκπροσωπεί την πλειοψηφία των ιδιωτών της ειδικότητάς του.
Σε αυτήν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αποστολής δειγμάτων pap test απ’ τον γυναικείο πληθυσμό της Πάτρας προς το Αττικό Νοσοκομείο με αποτέλεσμα την πτώση του αριθμού του προληπτικού ελέγχου τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στον ιδιωτικό τομέα!»
Και συνεχίζει:
«Τίθεται λοιπόν το ερώτημα με ποιο επιστημονικό προσωπικό γίνεται η μικροσκόπηση των δειγμάτων pap test (εκατοντάδων περιστατικών) στο νοσοκομείο ‘‘Αττικόν’’, με ποια επιστημονική μέθοδο και το ποιο σημαντικό, ποιος αναλαμβάνει την ιατρική συμβουλευτική και παρακολούθηση των ασθενών;».
Το καλύτερο κομμάτι της επιστολής βρισκόταν προς το τέλος, όπου αναφέρονταν τα εξής: «Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διερευνηθεί, καθώς ανατρέπει τους υπάρχοντες κανόνες του οικογενειακού προγραμματισμού και του screening πληθυσμού, αποδυναμώνει το ιατρικό έργο των υφιστάμενων τμημάτων των νοσοκομείων, ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού»!
Είναι ίσως η πρώτη φορά που γιατροί του ΕΣΥ εγκαλούν με επιστολή τους συναδέλφους τους από μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, καλύπτοντας παράλληλα τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα και αμφισβητώντας τελικά την επιστημονική επάρκεια ενός άλλου δημόσιου νοσοκομείου!
Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας με δική του επιστολή στη συνέχεια κάλεσε τον... Θεόδωρο Σολωμό για εξηγήσεις. Ο τελευταίος, απαντώντας, τους παρέπεμψε στη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Μια δομή-φάντασμα
Iσως όλα αυτά να μην είχαν συμβεί ποτέ, αν τόσο η 6η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας δεν ήταν τόσο αυτοκαταστροφικές.
Κι αυτό γιατί νομικά, στα χαρτιά δηλαδή, η Μονάδα Υγείας του Νότιου Διαμερίσματος δεν υπάρχει.
Μπορεί να υπάρχουν επίσημα έγγραφα της 6ης ΥΠΕ που να την αναφέρουν με αυτή την ονομασία, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ που να πιστοποιεί τη σύστασή της.
Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως ακόμη και η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) που είχε δρομολογήσει τη σύστασή της... έχει εξαφανιστεί απ’ τα αρχεία του υπουργείου Υγείας.
Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση σε όσους έχουν ρωτήσει για την τύχη της. Παρ’ όλα αυτά, ευτυχώς, δεν έχει εξαφανιστεί το χαρτί διορισμού του Θ. Σολωμού ως επιστημονικού υπεύθυνου στη Μονάδα Υγείας Νοτίου Διαμερίσματος με ημερομηνία την 24η Οκτωβρίου 2016.
Ερωτήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ την 6η ΥΠΕ αλλά και κύκλους του υπουργείου Υγείας το ζήτημα είναι τυπικό και μετά τις επερχόμενες εκλογές του επιστημονικού συμβουλίου της Περιφέρειας, τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί μια γενικότητα και μάλλον δίνει την αίσθηση αποπροσανατολισμού απ’ το βασικό θέμα και όχι κίνηση ουσίας. Το ερώτημα είναι αν θα επανέλθει στην κατάσταση της κανονικής δομής ή των ιατρείων όπως ήταν παλιά.
Συν τοις άλλοις, ίσως οι ειδικοί του υπουργείου θα έπρεπε να σκεφτούν σε ποιανού τον μύλο ρίχνουν νερό όταν διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά ότι η συγκεκριμένη δομή δεν υπήρχε ποτέ στην πραγματικότητα -αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ σύστασής της- και ποιανού την αξιοπιστία θίγουν.
Το λογικό συμπέρασμα που οδηγεί σε άλλους δρόμους είναι ότι αφού δεν υπήρξε ποτέ τέτοια δομή, τότε όλες οι εξετάσεις, υπογραφές, εντάλματα κ.λπ. που προήλθαν απ’ αυτήν ήταν παράνομα;
Το βασικό ερώτημα, όμως, παραμένει το εξής: σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επενδύει τα πάντα στην επιτυχία του εγχειρήματος που ονομάζεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και διαθέτει μια δομή, η οποία λειτούργησε άτυπα μεν, πετυχημένα δε, πάνω στους άξονες που η ίδια έχει θέσει, πώς ακριβώς κάνει βήματα πίσω, υποβαθμίζοντάς την και, κυρίως, πώς επιτρέπει σε γιατρούς του ΕΣΥ να υπονομεύουν το έργο που γίνεται, λειτουργώντας ως... συνήγοροι του ιδιωτικού τομέα;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενοχή για Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας
31.07.2017, 14:49
Την ενοχή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, όπου δικάζεται ο πρώτος σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
Το Τριμελές εξετάζει την πολύκροτη υπόθεση μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία κατά αθωωτικής απόφασης υπέρ του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος απηλλάγη πρόσφατα -για δεύτερη φορά- με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επί μερικούς μήνες, Αύγουστο με Νοέμβριο του 2010, διατηρούσε την θέση του στο ΔΝΤ ενώ ήδη είχε αναλάβει επικεφαλής της Αρχής και δεν συγκαλούσε το Διοικητικό της Συμβούλιο με αποτέλεσμα η απόφαση για την αποτίμηση των αναθεωρημένων προς τα πάνω στοιχείων για το έλλειμμα να μην έχει την σύμφωνο γνώμη των μελών της Διοίκησης.
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος όφειλε να ακούει τις απόψεις των άλλων μελών του ΔΣ, κάτι που δεν έκανε, επιδεικνύοντας ασέβια στον νόμο αλλά και στη συλλογικότητα. «Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ» είπε.
Για το θέμα της παράλληλης απασχόλησης, ο εισαγγελέας σημείωσε ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται» και διατύπωσε προς τους δικαστές το ερώτημα εάν τελικά ο κατηγορούμενος θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, σε περίπτωση που είχε αποκαλύψει την παραμονή του στο ΔΝΤ για το επίδικο διάστημα μερικών μηνών.
Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας υπογράμμισε πως ο κατηγορούμενος «ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε ενός ανδρός αρχή» προσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο «σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική αίθουσα είναι κατάμεστη από δεκάδες πολίτες και μέλη οργανώσεων, τα οποία επευφημούσαν τον εισαγγελέα για την πρόταση ενοχής που υπέβαλε. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας γυναίκας από το ακροατήριο, που παρενέβη διακόπτοντας τη δίκη.
Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση η πανεπιστημιακός και πρώην μέλος του Δ.Σ. Ζωή Γεωργαντά καταλόγισε στον κ. Γεωργίου «άμεσο δόλο» με «σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος». «Ήρθε με εντεταλμένη υπηρεσία» είχε πει για να τονίζει πως «αν το είχε πει στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν θα επιλεγόταν ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ούτε καν ως μέλος, διότι δεν είχε θέση καθηγητού».
* Αύριο αναμένεται η απόφαση του Εφετείου Πλημμελημάτων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Έξωση στους...αστέγους
Με πρόστιμα έως 2.500 στερλίνες (2.800 ευρώ) απειλούν άστεγους οι δημοτικές αρχές στην Οξφόρδη της Βρετανίας, σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν και να τους εξαφανίσουν από τους δρόμους της πόλης.
Η δημοτική αρχή άφησε σημειώματα στους υπνόσακους και τα μικροπράγματα των αστέγων διατάσσοντας να απομακρύνουν τα υπάρχοντά τους άμεσα αλλιώς θα διωχθούν μέσω της "νόμιμης" οδού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, η Βενεζουέλα έχει...
... γιγαντιαία αποθέματα πετρελαίου. YANKEE EMPIRE  θέλουν να τα κλέψουν ... Είναι τόσο απλό!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπογιόπουλος Νίκος
«Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ».
Πράγματι.
Αλλά ακόμα κι αυτό, το ειδεχθέστερο των δημιουργημάτων τους δηλαδή, οι χορτάτοι και οι ρουφιάνοι των μνημονίων θέλουν να το μετατρέψουν σε σόου και να το πουλήσουν για σλόγκαν... φιλανθρωπίας!
ΞΕΦΤΙΛΕΣ!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μνημείο των Μαρτύρων της Χεζμπολάχ...
...στο Λίβανο, για τους μαχητές που έπεσαν δολοφονημένοι υπερασπίζοντας την πατρίδα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του "ισλαμικού κράτους", των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στο Λίβανο έγιναν με την παρουσία 150 δημοσιογράφων, αλλά αυτό δεν απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ της αργυρώνητης δημοσιογραφίας των Υπηρεσιών...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική ήττα για τους ιμπεριαλιστές στη Βενεζουελα!
 ΕΠΙΣΗΜΟ! 8.089.320 ψήφοι! Ο Τσάβες ΖΕΙ! Chávez vive, carajo!
Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι καλοταϊσμένες δημοσιογραφικές πόρνες, θα σε βομβαρδίσουν πως στη Βενεζουέλα το αποτέλεσμα είναι προϊόν νοθείας...
Ούρες για την ψηφοφορία που ξεκίνησαν στο 4 το πρωί... Αυτές τις εικόνες δεν υπάρχουν για τα ΜΜΕ...
Nicolas Maduro: "Καμία εξουσία δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της ψήφου στους Βενεζουελάνους. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι η εξουσία για την εθνική συμφιλίωση, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, την υπέρβαση των προβλημάτων που υπάρχουν. Δεν είναι το Σύνταγμα του Μαδούρο, αλλά όλου του λαού"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση δόθηκε στη Βενεζουελα κι ήταν συντριπτική!
ΝΑΙ στο νέο Σύνταγμα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες ποιος δολοφονεί στη Βενεζουέλα και τι ρόλο παίζουν οι δημοσιογραφικές πόρνες;
Από τους 114 σκοτωμενους στη Βενεζουελα, 6 σκοτωθηκαν από την αστυνομια.
20 Bystander/Other, 8 Chavistas Killed, 32 Shot at Protest, 5 Killed by Security Forces, 10 Killed  at  Barricades,  13 Killed during looting




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για μια ακόμη φορά οι δημοσιογραφικές πόρνες της ΕΣΗΕΑ στην υπηρεσία της "αραβικής άνοιξης made in USA"
Με "ιδεολογική συνέπεια η ΕΣΗΕΑ, από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA", ΠΟΤΕ δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση για τους δεκάδες δολοφονημένους δημοσιογράφους στη Συρία, από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" (FSA) και τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Με συνέπεια είναι στρατευμένη στην αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος, αποδεικνύοντας ότι κι οι δολοφονίες δημοσιογράφων έχουν "πολιτικό" περιεχόμενο. Ακόμη και σ' αυτή τη νέα δολοφονία δημοσιογράφου, σιωπούν υπηρετώντας τα ΝΑΤΟϊκά αφεντικά τους!
Παραμένουν σε διατεταγμένη υπηρεσία, όπως η κρατική ΕΡΤ και το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ και θλίβονται μόνον για τη ΜΚΟ της Cia "λευκά κράνη"!
Αλήτες, Ρουφιάνοι, "δημοσιογράφοι" Υπηρεσιών και πρεσβειών!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Τουρισμού στην Ελληνορθόδοξη...
...Μπλουνταν (بلودان) της Συρίας (Bloudan Tourism Festival 2017)
Η πόλη κτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, με περίπου 3.000 κατοίκους στη μεγάλη τους πλειοψηφία Ελληνορθόδοξους, βρίσκεται 51 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού.
Γνωστή από τη Διάσκεψη της Μπλουνταν (8 Σεπτέμβρη 1937) για την αποτίναξη των Άγγλων αποικιοκρατών από την Παλαιστίνη. Να μην ξεχνάμε πως η Συρία είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αραβική χώρα που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή Επανάσταση.
Εκεί διεξάγεται το 3μερο Τουριστικό Φεστιβάλ με καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες...
Η Συρία μπαίνει σε ρυθμούς κανονικότητας... Η τελειωτική ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους είναι κοντά...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Kυριακη 30 Ιουλιου ο λαός της Βενεζουέλας ψηφίζει κι απαντάει στους ιμπεριαλιστές...

Κανένας σικάτος, κανένας με γυαλιά ηλίου των 200 δολαρίων, κανείς λευκός από τις σικ συνοικίες του Καράκας...
Κανένας απ' αυτούς που δηλώνουν «Ο Μαδούρο μας πεθαίνει από πείνα»!
Στην ουρά για τις δοκιμές των εκλογών αντιπροσώπων για τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση...
Τεραστιες ουρες σε ολη την Βενεζουελα για να ψηφισουν.
Για όσους βρίσκονται παντού στον κόσμο, που δεν ζουν στη Βενεζουέλα και δυσπιστούν απέναντι στη δημοσιογραφική πορνεία, αρκούν 1 λεπτό και 37 δευτερόλεπτα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας πρόλαβε η "αδέκαστη" δικαιοσύνη για τον Τασο Μαντελη και...
...φυσικά αφέθηκε ελεύθερος.
Σιγά, μήπως ήταν κάποιος εγκληματίας καστανάς, μικροπωλητής, ή άνεργος που πουλούσε πεπόνια χωρίς άδεια;
Η δικαιοσύνη στην αποικία Ελλαδιστάν, είναι δίκαιη, αλλά μόνον σε όσους τα χώνουν και τ' αρπάζουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Εν μέσω έντασης η εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης
Μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα (βράδυ ώρα Ελλάδας), στην κεντρική λεωφόρο Σιμόν Μπολίβαρ της πρωτεύουσας Καράκας, το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), για να στηρίξει την πρόταση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο για την εκλογή την Κυριακή των 545 αντιπροσώπων της Συντακτικής Συνέλευσης. Μιλώντας στο πλήθος, ο Ν. Μαδούρο πρότεινε στην αντιδραστική αντιπολίτευση, που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας», «να δημιουργηθεί πριν την ψηφοφορία της Κυριακής ένα τραπέζι διαλόγου» και ταυτόχρονα της ζήτησε «να σταματήσει τις πράξεις βίας και να προχωρήσει στην εθνική συμφιλίωση της χώρας, να καταρτιστεί μια κοινή ατζέντα για τα κύρια ζητήματα της χώρας και για την ειρήνη». Ταυτόχρονα, με έμφαση σημείωσε ότι «αν η αντιπολίτευση δεν προσέλθει στο διάλογο», θα προτείνει «η Συντακτική Συνέλευση να θεσπίσει νομοθεσία που θα τον κάνει υποχρεωτικό».
Επέμενε για άλλη μια φορά πως «ο μόνος τρόπος για την επανένωση της Βενεζουέλας είναι μέσω της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης» και ότι τα τέσσερα χρόνια θητείας του στην προεδρία «έκανε κάθε προσπάθεια για να υπάρξει συνεννόηση», ενώ κάλεσε το λαό «να ψηφίσει για την ειρήνη».
Επανέλαβε επίσης ότι «δεν δέχεται εντολές από τον αυτοκράτορα Τραμπ να ματαιώσει τη Συντακτική Συνέλευση, όπως υπακούουν ο Σάντος (σ.σ. Πρόεδρος της Κολομβίας) και η πιο πουλημένη και δολοφονική κυβέρνηση που είχε το Μεξικό, του Πένια Νιέτο», και τόνισε με έμφαση ότι «την Κυριακή η Συντακτική Συνέλευση θα προχωρήσει και θα δώσει απάντηση στην προσπάθεια επέμβασης».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη συντακτική εθνοσυνέλεύση της Βενεζούελας θα συμμετάσχουν 8 αντιπρόσωποι από τον ινδιάνικο πληθυσμό οι εκλογές των οποίων έχουν καθορισθεί για αύριο 1η Αυγούστου. Χούντα λέμε!!! ΥΓ Άρα πάμε για 8.500.000. Κερνάω πικρό τούρκικο από τα χεράκια μου κάθε λακέ των Αμερικάνων.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017
Δελτίο Τύπου της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Ολοκληρώθηκαν χτες Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 οι εκλογές για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση. Η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία άγγιξε το 41,5%.
Αξίζει να γίνει μια μικρή αναδρομή στις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων χρόνων, ώστε το ελληνικό κοινό, που ενδεχομένως παρακολουθεί την κατάσταση στην λατινοαμερικάνικη χώρα από τα συστημικά μέσα που παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας, να έχει μια πιο σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων.
Το 2013 υπήρξε μια χρονιά που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, φυσικά λόγω του θανάτου του Προέδρου Ούγκο Τσάβες στις 5 Μαρτίου 2013. Οι εκλογές του Απριλίου 2013 έδωσαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο Νικολάς Μαδούρο με 7.505.338 ψήφους έναντι 7.270.403 ψήφων υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες. Το ποσοστό της συμμετοχής έφτασε το 79,83%.
Δύο χρόνια οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής επίθεσης εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, πραγματοποιήθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2015, όπου ο συνασπισμός MUD (Στρογγυλή Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας) επικράτησε με 7.726.066 ψήφους εναντίον του συνασπισμού Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος Σιμόν Μπολίβαρ που συγκέντρωσε 5.622.844 ψήφους. Σε αυτές τις εκλογές η συμμετοχή έφτασε το 74,17%.
Δύο χρόνια σαμποτάζ εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο μας φέρνουν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Η αντιπολίτευση προσπάθησε να πλήξει το νόμιμο χαρακτήρα των εκλογών, καλώντας τους οπαδούς της να μην συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή έφτασε τις 8.089.320 ψήφους, δηλαδή το 41,5% του εκλογικού σώματος. Συνυπολογίζοντας πως, κατά μέσο όρο, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό συμμετοχής στις βενεζουελάνικες εκλογές φτάνει το 77%, αντιλαμβανόμαστε πως τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα είναι μια νίκη για την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη συγκυρία για τον βενεζουελάνικο λαό.
Στις χθεσινές εκλογές, οι οποίες σαμποταρίστηκαν από τμήματα της αντιπολίτευσης, με τον εμπρησμό 100 εκλογικών μηχανημάτων, το αυθαίρετο κλείσιμο εκλογικών κέντρων σε πλούσιες συνοικίες, ο λαός έφτασε στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα αποφεύγοντας τη βία, ακόμα και διασχίζοντας ποτάμια για να ασκήσει το δικαίωμά του. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα που τα διεθνή μέσα, οργανώσεις και κυβερνήσεις της δεξιάς θα προσπαθήσουν να απονομιμοποιήσουν, θέλοντας να αποκρύψουν τις πάνω από 8 εκατομμύρια βουλήσεις που ακούστηκαν τη χθεσινή ημέρα.
Έγινε φανερό πως η Βενεζουέλα θέλει ειρήνη και πως παρά τις 100 ημέρες βίας, το σχέδιο για τη χώρα που προτάθηκε από την Κυβέρνηση έχει τη στήριξη ενός πλειοψηφικού τμήματος της χώρας.
Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες της που θα οδηγήσουν στη μερική ή ολική τροποποίηση του Συντάγματος.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/07/blog-post_31.html?spref=fb