Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Κυριακη 30 Ιουλιου 2017


Ο φιλήσυχος βολεμένος, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος εκτός απ' τους φασίστες, είναι κατά των βασανιστηρίων και των εξευτελισμών σε βάρος φυλακισμένων ή οποιονδήποτε άλλων ανθρώπων.
Με μια επιφύλαξη: Αν αυτά γίνονται με εντολή του υπουργού της κυβέρνησης την οποία στηρίζει, μην τολμήσεις να τα καταγγείλεις! Το πιο πιθανό να σε πει φασίστα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΝΤΟΝΗ
"Μετά απ' αυτό, προφανώς και δεν θα μας εξέπληττε μια πολιτική σύμπραξη στο άμεσο μέλλον με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής!"
Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Πάτρας καταγγέλλουν τον δολοφόνο Κοντονή, που παραβίασε κατάφωρα τον νόμο με τον οποίο επιβάλλεται να επιστρέφει στους οικείους του ένας ετοιμοθάνατος φυλακισμένος και άφησε τη γυναίκα να πεθάνει αβοήθητη. Επιπλέον, αποκαλύπτουν πως η άγρια καταστολή της διαμαρτυρίας των συγκρατουμένων της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ανατέθηκε από τον Κοντονή σε γνωστό βασιλοχουντικό μισογύνη ανθρωποφύλακα:
"Έστειλε λοιπόν ένα μάτσο υποτακτικούς ανθρωποφύλακες, προεξάρχοντος του μισογύνη αρχιανθρωποφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Νικολόπουλου, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα των γυναικών κρατουμένων που αντιδρούσαν για την άδικη απώλεια της συγκρατούμενής τους.
Με λίγα λόγια, ο υπουργός Κοντονής επέλεξε ως καταστολέα τον αρχιανθρωποφύλακα Νικολόπουλο, γνωστό νοσταλγό της χούντας και βασιλόφρονα, ο οποίος μη έχοντας έτερη πολιτική διέξοδο, λιμνάζει στα ακροδεξιά απόνερα της Νέας Δημοκρατίας και ανήκει στην περιβόητη "σχολή Αραβαντινου", όπου όλοι γνωρίζουμε το "γνωστικό της αντικείμενο" και τις σωφρονιστικές της (!) μεθόδους. Επελέγη λοιπόν ως επιχειρησιακός βραχίονας μιας αριστερής κυβέρνησης, ένα ακροδεξιό τίποτα , για να καταστείλει τον ειρηνικό κατά τα άλλα αγώνα λίγων γυναικών, που αγωνίζονταν διεκδικώντας το υπέρτατο αγαθό όλων που είναι η ζωή, αλλά και το δικαίωμα ενός αξιοπρεπούς θανάτου.
Η αλήθεια είναι ότι ή ιδεολογική εκτροπή του Συριζα έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Μετά απ' αυτό, προφανώς και δεν θα μας εξέπληττε μια πολιτική σύμπραξη στο άμεσο μέλλον με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΝΗ!
Του Γιώργου Αλεξάτου      
Το θράσος του φονιά δεν έχει όρια!
Μετά τον θάνατο της καρκινοπαθούς γυναίκας που της αρνούνταν το δικαίωμα της νοσηλείας, οι ανθρωποφύλακες στον Κορυδαλλό, με εντολή του Κοντονή, ο οποίος ακολούθησε και πάλι τις οδηγίες των συμβούλων του, επιτέθηκαν στις συγκρατούμενές της και τις μακέλεψαν. Μετά από την καταγγελία της επίθεσης, ο Κοντονής επέβαλε κλίμα Νταχάου στις φυλακές Κορυδαλλού με ελέγχους σε όλα τα κελιά, ξεγύμνωμα των κρατουμένων γυναικών και εξαναγκασμό σε εξυτελιστικούς σωματικούς ελέγχους.
Είναι μακριά νυχτωμένοι οι σύμβουλοί του, που έκαναν πολιτική καριέρα με το "είμαστε η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή", αν νομίζουν πως δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβουλές δίνουν στον φασίστα υπουργό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριν λίγη ώρα (στις 9.00 βραδυ Σαββατου) έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου με εντολή Κοντονή συνεχίζονται τα βασανιστήρια και οι εξευτελισμοί των γυναικών που αντιδρούν για τον θάνατο της συγκρατούμενής τους, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας:
Μερικές δεκάδες αντιεξουσιαστές, ένας αριστερός (ο υποφαινόμενος Γιωργος Αλεξατος) και στρατιές από ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ.
Ή αλλιώς, ο Τόσκας στην υπηρεσία του Κοντονή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Κουβα εκπαιδευει φοιτητες ιατρικης απο αλλες χωρες,εντελως δωρεαν και προσφερει 160 υποτροφιες τον χρονο σε Αμερικανους φοιτητες ιατρικης ομως οι ΗΠΑ αρνουνται να χορηγησουν την βιζα σε κουβανους φοιτητες για το ανοιχτο πανεπιστημιο τους μονο και μονο επειδη ερχονται απο την σοσιαλιστικη Κουβα ..


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μπορούσαν να γελάνε, να μιλάνε, να έχουν ζωή»
Ο μικρόσωμος Διογένης έχει και τα δυο του χέρια δεμένα με ιμάντες στην κεφαλή του κρεβατιού. Η Μαρία είναι δώδεκα χρονών και έχει περάσει όλη της τη ζωή κλειδωμένη σε ένα άδειο δωμάτιο χωρίς να βλέπει ποτέ το φως του ήλιου. Άλλα παιδιά ζουν μέσα σε κλουβιά. Κρεβάτια-κλουβιά δύο επί δύο με ψηλά ξύλινα κάγκελα. Δεν έχουν βγει ποτέ από αυτές τις φυλακές. Φοράνε πάνες όλο το εικοσιτετράωρο και ταΐζονται με μπιμπερό. Κάποιοι είναι τριάντα χρονών. Καταπίνουν μέχρι και τριάντα χάπια τη μέρα και δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μία λέξη από τη χημική καταστολή. Το βίντεο που παρακολουθώ αδυνατεί να μου μεταφέρει τις μυρωδιές από τον εγκλεισμό και τις ακαθαρσίες.
Τζένη Τσιροπούλου
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
Αυτές τις εικόνες τις κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2015 με την κάμερά του ο ανάπηρος σκηνοθέτης και ακτιβιστής Αντώνης Ρέλλας στο κρατικό Κέντρο Περίθαλψης ανάπηρων Παιδιών στα Λεχαινά .
Μου τις δείχνει σήμερα, δυο χρόνια μετά, ενόσω ολοκληρώνει το ντοκιμαντέρ του «Από το άσυλο στην κοινωνία ». Αυτές οι εικόνες με παρακίνησαν να ταξιδέψω μαζί του μέχρι τα Λεχαινά στα μέσα του Ιουλίου.
Οι δεκάδες ένοικοι των Λεχαινών είναι τα θύματα του κράτους «πρόνοιας» και του συστήματος ιδρυματοποίησης στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι εγκαταλείφθηκαν ως νεογέννητα μια και για πάντα από τους γονείς τους είτε γιατί δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του ανάπηρου παιδιού τους είτε γιατί σαν άλλους Ήφαιστους, οι γονείς τους τα πέταξαν στον ωκεανό των ασύλων, αφού δεν γεννήθηκαν «κανονικά» παιδιά.
Στα Λεχαινά το 2015.
Ένα έγκλημα διαρκείας αποκαλύπτεται
Το ίδρυμα στα Λεχαινά άνοιξε πριν από 27 χρόνια. Δεν είναι καινούρια ιστορία , αλλά δυστυχώς αποτελεί την επιτομή ενός διαχρονικού προβλήματος. Οι πρώτες καταγγελίες που πήραν έκταση έγιναν το 2009 από ευρωπαίους εθελοντές που πέρασαν αρκετούς μήνες στο ίδρυμα. Το 2010, ο Συνήγορος του Πολίτη ανέδειξε με πόρισμά του τις κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λάμβαναν χώρα στο άσυλο. Το 2011 μπήκε για πρώτη φορά τηλεοπτική κάμερα στα Λεχαινά, με το ρεπορτάζ να αναφέρεται σε «εικόνες Μεσαίωνα». Το 2014, έφτασε η στιγμή της διεθνούς κατακραυγής με δημοσίευμα του BBC που σόκαρε, δείχνοντας ανάπηρα παιδιά κλειδωμένα σε κλουβιά σαν άγρια ζώα, στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα.
Μετά από το άρθρο του BBC, η τότε Υφυπουργός Υγείας της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, επισκέφτηκε το ίδρυμα και, όπως μου λένε ακτιβιστές και ιατρικό προσωπικό, «Το μόνο που έγινε ήταν να εγκατασταθεί ένα σύστημα με κάμερες για να παρακολουθούνται οι θάλαμοι. Ένα σύστημα παντελώς άχρηστο, που δεν χρησιμοποιείται πια».
Ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας είναι μέλος του Κίνησης για τη Χειραφέτηση των Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» , οι οποίοι στις 4 Νοεμβρίου του 2015 αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, κάνοντας τετραήμερη κατάληψη στο ίδρυμα των Λεχαινών στον Νομό Ηλεία
«Το ζήτημα των ιδρυμάτων το γνωρίζαμε πολύ πριν να αποφασίσουμε να επέμβουμε. Τα Λεχαινά, συγκεκριμένα, προέκυψαν διότι είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυλοποίησης των ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, για το οποίο δεν είμαστε καθόλου περήφανοι και περήφανες.
Οι ανάπηροι διαβιούν σε καθεστώς βασανισμού, αποκλεισμένοι από τον κόσμο, δεμένοι σε κλουβιά, ζώντας μια ζωή αβίωτη, σαν να μην είναι άνθρωποι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα περίπου 70 τέτοια κρατικά ιδρύματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα είναι χτισμένα έξω από τις πόλεις.
Για να μη θυμάται κανείς ότι υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι.
Υποτίθεται ότι όλα τα δικαιώματα των αναπήρων είναι κυρωμένα μέσω Σύμβασης του ΟΗΕ που είναι και νόμος του κράτους , αλλά εδώ και 27 έτη διαπράττεται ένα έγκλημα διαρκείας από όλες τις κυβερνήσεις, σαν να έχει παγώσει ο χρόνος. Αρέσκονται να δηλώνουν ευαισθητοποιημένοι για αυτά τα "ειδικά" παιδιά, χωρίς όμως ποτέ να παρεμβαίνουν ουσιαστικά, ώστε η ζωή τους να πάψει να έχει ασυλικό χαρακτήρα.
Έτσι, το Νοέμβριο του 2015 καταλάβαμε το ίδρυμα και αξιώσαμε από την πολιτεία να πάψει αυτός ο διαχρονικός αποκλεισμός και ο βασανισμός των συνανάπηρών μας» μου λέει ο Αντ. Ρέλλας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Πορεία γυναικών κατά της σωματικής και λεκτικής βίας που δέχονται για τα ρούχα τους
 Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, 22:58
Εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποιήσαν σήμερα πορεία στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τη βία σε βάρος τους και την εχθρότητα που αντιμετωπίζουν από κάποιους άνδρες, οι οποίοι απαιτούν να ντύνονται πιο συντηρητικά.
Η πορεία, με βασικό σύνθημα «Μην Ασχολείσαι με το Ντύσιμό μου», ξεκίνησε από τη συνοικία Καντικόι στην ασιατική πλευρά της πόλης. Οι γυναίκες που συμμετείχαν κρατούσαν κρεμάστρες όπου είχαν τοποθετήσει τζιν σορτσάκια, ένα παράδειγμα του είδους του ρούχου που ορισμένοι άνδρες κρίνουν ως απαράδεκτο.
«Δεν θα υπακούσουμε, δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα φοβηθούμε. Θα κερδίσουμε μέσω της αντίστασης» φώναζε το πλήθος.
Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν ότι καταγράφονται όλο και περισσότερο περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον των γυναικών για τις επιλογές που κάνουν στο ντύσιμό τους.
Τον Ιούνιο, μια νεαρή Τουρκάλα, η Ασένα Μελίσα Σαγλάμ, δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη διότι φορούσε σορτσάκι κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε διακρίνεται ο άνδρας να την χτυπάει ενώ ο οδηγός του λεωφορείου απλά παρακολουθεί.
«Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού;» της είχε πει τότε ο δράστης.
Στη σημερινή πορεία συμμετείχαν και ακτιβιστές της κοινότητας των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διεμφιλικοί).
Συμμετείχαν επίσης γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά των επικρίσεων που δέχονται διότι επιλέγουν να φορούν μαντίλα.
«Μην ασχολείσαι με τη μαντίλα μου, το σορτσάκι μου, τα ρούχα μου» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε πολλά πανό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις παρυφές της πόλης αλ-Σούκνα βρίσκονται ο δημοκρατικος κυβερνητικος στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017, 18:19
O δημοκρατικος κυβερνητικος στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του έφτασαν σήμερα στις παρυφές της πόλης αλ-Σούκνα. Πρόκειται για την τελευταία πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμοφασιστικού κράτους, στην επαρχία Χομς, ενώ είναι σημαντικό βήμα για την προέλαση των στρατιωτικών δυνάμεων κατά των τζιχαντοφασιστών, σύμφωνα με στρατιωτικό ΜΜΕ που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η Σούκνα βρίσκεται μεταξύ της Παλμύρα και της Ντέιρ αλ-Ζορ, ενώ ο σταθμός φυσικού αερίου της πόλης και τα υψώματα που την περιβάλλουν βρίσκονται εντός της ακτίνας πυρός των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Αποικιακο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια που έχει την έδρα του στην Βρετανία, ο στρατός της Συρίας έχει τον έλεγχο του πυρός σε ολόκληρη την πόλη, με τους περισσότερους από τους τζιχαντοφασιστες να την έχουν εγκαταλείψει.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε ιδιωτες  τα «φιλετα»  των Ταμειων. Το ΕΦΚΑ δινει τα ακινητα για να σωσει τις συνταξεις.
24 διατηρητεα κτιρια στο κεντρο της Αθηνας  θα παραχωρηθουν για πωληση με στοχο την ενισχυση των εσοδων του ΕΦΚΑ. Στην κατοχη του Ενιαιου Φορεα Κοινωνικης Ασφαλισης βρισκονται  1.126 ακινητα, εκ των οποιων το 49% είναι κενα, το 31% παραχωρημενα και μολις το 14% μισθωμενα. Πανω από 500 εκατομμυρια ευρω εκταμαται ότι εχουν κλαπει από τους ασφαλιστικους οργανισμους από τους ξενους τοκογλυφους και τις προδοτικες «ελληνικες» κυβερνησεις τους  τον καιρο της κρισης και λιγο πιο πριν, την τελευταια δεκαετια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαπλωνεται  ραγδαια η απληρωσια των εργαζομενων σε ολους τους κλαδους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tι  είναι το Obamacare που θελει να καταργησει ο Τραμπ
03/10/2013 01:24
Σύμφωνα με το νόμο, 45 εκατομμύρια ανασφάλιστοι πολίτες αλλά και εκείνοι που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στις ΗΠΑ. Το Obamacare προσφέρει ακόμη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα βοήθεια, προκειμένου να πληρώνουν την ασφάλισή τους, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές του συστήματος, για να αγοράσουν την ασφάλεια υγείας που τους συμφέρει.
Επίσης, 9 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να εγγραφούν στα Medicaid και Children’s Health Insurance Programme, τα δύο προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους φτωχούς. Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι ώς το 2016 εξαιτίας του νέου συστήματος 25 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν ασφάλιση.
Το εθνικό σύστημα υγείας του Ομπάμα βρήκε από την αρχή αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αντιδρούν σε μία από τις βασικότερες διατάξεις του νόμου: την καταβολή 100 δολλαρίων το μήνα από κάθε Αμερικανό για το σύστημα υγείας.
Ο νόμος προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας, σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο.

21/01/2017.
Μέσω του Obamacare, υπολογίζεται πως περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανών από τα φτωχότερα στρώματα είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Μέρος του κόστους όμως έπεσε στα μεσαία εργατικά στρώματα που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ψηφίζοντας Τραμπ εν έτει 2016.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θερινα fake news. «Βατραχια» στο  βαλτο της ενημερωσης. Το «επιδομα σφραγιδας», η τραγωδια της Αιγινας, και ο αγνωστος συγγενης της Ηριαννας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



++Warnung γραφικό video (18 +): Τούρκοι στρατιώτες κανουν βασανιστήρια σε Συριους flüchtlinge++
Τούρκοι στρατιώτες και αντίστοιχα στρατιώτες του ΝΑΤΟ βασανίζουν πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία στην Τουρκία για να αναζητήσουν προστασία από τον πόλεμο και τον τρόμο. Οι Τούρκοι στρατιώτες τους συνθλίβουν και τους χτυπουν. Λένε ότι ο Θεός πρέπει να τους βρίζει και να προσβάλλει τις μητέρες τους, κλπ. Οι σύριοι δεν καταλαβαίνουν μια τουρκική λέξη.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας πληρώνει δισεκατομμύρια για την Τουρκία του Ερντογάν για να βοηθήσει  τους πρόσφυγες. Οι υποστηρικτές του Ερντογάν αναφέρουν ότι μόνο η Τουρκία είναι η χώρα που βοηθά τους πρόσφυγες. Τι  λες γι ' αυτό το βίντεο;
Κοινοποιήστε το βίντεο ώστε ο κόσμος να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορεί να είμαστε ψεύτες αλλά εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε κλέφτες είπε πριν λίγες μέρες ο προδοτακος
17 εκατ ευρώ με απευθείας ανάθεση αγόρασε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 1.950 διόπτρες όταν η τιμή τους αυτή τη στιγμή στην ελεύθερη αγορά είναι 7.4 εκατ ευρώ γραφουν  τα ΝΕΑ

Σχολιο.-  τα Νεα... ποια Νεα ? αυτα που τοσες δεκαετιες μας κρατουσαν στο σκοταδι ??? που ελεγαν "αγοραζετε Μετοχες" πριν σκασει το Χρηματιστηριο ??? αλλα και ετσι ναναι ο Καμμενος δεν ειναι αριστερος μεγαλη συζητηση ανοιγω) οι διοπτρες ειναι σιγουρα οι ιδιες με της αγορας ??? πουλουνται ελευθερα στρατιωτικα ειδη ? αν ειναι ιδιες περιλαμβανονtαι service και ανταλλακτικα ?γιατι δεν εγινε διαγωνισμος ? μηπως το στρατευμα ηθελε αυτες και οχι αλλες πιθανως κατωτερες παρομοιες ? τεσπα θα δειξει, και τεσπα αντιλαμβανομαι οτι γραφω μαλακιες ομως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι τον Ιουλιο του 2015 οταν ψηφιζονταν το Μνημονιο , αμεσως μετα το Οχι εξω απο την Βουλη ειμασταν 400-500 του ΠΑΜΕ και αλλοι εκατο (αναμεσα τους ημουν) στην υπολοιπη πλατεια , εαν ημασταν 2 εκατομμυρια οι "βουλευτες" δεν θα μπορουσαν ουτε να μπουν μεσα για να ψηφισουν , τι μπορει να κανει λοιπον ο Τσιπρας εανοι πολιτες καθομαστε ? (ξερω, θα μου πεις οτι εαν πορευοταν αλλοιως κλπ , τεσπα... αλλα και οι πολιτες δεν στηριξαν φοβουμενοι εναν Εμφυλιο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



... Και εκεί που πιστεύαμε πως είμαστε Ευρώπη, η έρευνα του ΕΚΚΕ μάς προσγειώνει. Είμαστε εγγύτερα σε φτωχές πρώην σοσιαλιστικές χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία....