Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Πεμπτη 6 Ιουλιου 2017



Μια διαφορετική διαδήλωση οργανώθηκε στο Αμβούργο, όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση των G20, των ηγετών των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη. Περίπου 1000 διαδηλωτές μεταμφιέστηκαν σε ζόμπι, εκφράζοντας έτσι τον αποκλεισμό που νιώθουν από τις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην απάθεια και την αποχή από τις πολιτικές εξελίξεις. Στο τέλος της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες έβγαλαν τις μεταμφιέσεις τους και ντυμένοι με πολύχρωμα ρούχα χόρεψαν στους δρόμους του Αμβούργου.
H συνάντηση των G20 θα λάβει χώρα το διήμερο 7-8 Ιουνίου στην πόλη του Αμβούργου και οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες. Συνολικά έχουν εξαγγελθεί περίπου 30 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από διαφορετικούς φορείς μεταξύ 2 και 9 Ιουλίου. Η μεγαλύτερη με διαφορά διαδήλωση, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν έως και 100.000 άτομα, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 8 Ιουλίου με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για G20».
Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν υψηλής επικινδυνότητας για ταραχές τη διαδήλωση «G20 – Welcome to hell» (Καλωσήρθατε στην κόλαση), στις 6 Ιουλίου.
Της πορείας των, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 10.000 διαδηλωτών από τη Γερμανία και το εξωτερικό θα ηγηθεί «ένα από τα μεγαλύτερα μαύρα μπλοκ που έχει υπάρξει ποτέ», σύμφωνα με τον Αντρέας Μπόιτ, δικηγόρο που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη πορεία διαμαρτυρίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι, «εάν δεχθούμε επίθεση, τότε βεβαίως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να αμυνθούμε».
Η αστυνομία, που θα είναι παρούσα με δύναμη 19.000 και πλέον ατόμων από όλη τη Γερμανία, θα κάνει το παν προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα. Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και 28 ελικόπτερα, 185 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, 70 άλογα, 3.000 οχήματα και αρκετά πλοιάρια. «Αν τα χρειαστούμε, θα τα επιστρατεύσουμε», δήλωσε με πνεύμα ετοιμότητας ο επικεφαλής των αστυνομικών επιχειρήσεων για το G20 Χάρμουτ Ντούντε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Turkish Government /Türk Hükümeti: ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΪΛΑΛΙ (özgürlük Yannis Vasilis Yaylali)

112 υπογραφές

Σε δύο εβδομάδες γίνεται η δίκη του Έλληνα κρατούμενου στις Τουρκικές φυλακές Γιάννη‐ Βασίλη Γιαϊλαλί . Του Έλληνα που ανακάλυψε την πραγματική ταυτότητα ως καταγόμενος από τον Πόντο και την Κύπρο, αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και τώρα κατηγορείται, μεταξύ των άλλων, για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν!
Κάνουμε γνωστό σε όλον τον κόσμο τον αγώνα του συμπατριώτη μας, όπως έγραφε ο Ιάκωβος Μάγερ από το πολιορκημένο Μεσολόγγι "Η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης".
Ο Γιάννης‐ Βασίλης Γιαϊλαλί όπως κάθε κρατούμενος στην Τουρκία που κατηγορείται για τις ιδέες του περιμένει τη συμπαράστασή μας. Ο Γιάννης δεν είναι μόνος.
Λευτεριά στον Γιάννη ‐Βασίλη Γιαϊλαλί
O Γιάννης‐ Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος
Free Yannis Vasilis Yaylalı
Yannis Vasilis Yaylalı is not alone
Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük
Yannis Vasilis Yaylalı Yalnız Değil.


https://secure.avaaz.org/el/petition/Turkish_Government_Turk_Hukumeti_LEFTERIA_STON_GIANNI_VASILI_GIAILALI_Yannis_Vasilis_Yailali/?pv=7&fb_action_ids=1555019671214848&fb_action_types=avaaz-org%3Apost




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη σύλληψη ακτιβιστών
 Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 11:00
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα τη σύλληψη από την τουρκική αστυνομία της διευθύντριάς της στη χώρα μαζί με άλλους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα νησί στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της.
Η Ιντίλ Εσέρ, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με επτά άλλους ακτιβιστές που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Την είδηση για τη σύλληψη των οκτώ μελών ΜΚΟ μαζί με ακόμη τέσσερις άλλους ανθρώπους μετέδωσε και η εφημερίδα «Hurriyet», η οποία διευκρίνισε ότι μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Από τη μεριά της, η τουρκική αστυνομία δεν έχει αναφέρει πού κρατούνται, αλλά και ούτε για ποιον λόγο συνελήφθησαν τα 12 αυτά άτομα.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο εκπαιδευτές, ένας Γερμανός και ένας Σουηδός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν το πρόγραμμα.
«Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι και εξοργισμένοι που κάποιοι από τους πιο γνωστούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, συνελήφθησαν με αυτόν τον τρόπο, χωρίς τον παραμικρό λόγο» τόνισε ο Σαλίλ Σέτι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους» πρόσθεσε.
Οι συλλήψεις αυτές έγιναν λιγότερο από έναν μήνα μετά τη σύλληψη του προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, του Τανέρ Κιλίτς, με «εντελώς αβάσιμες κατηγορίες» που τον συνδέουν με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκια. Οι απεργοι πεινας «σβηνουν» στη φυλακη.
Συμπληγροσαν 118 ημερες απεργιας πεινας  η λεκτορας Νουριγιε Γκιουλμεν και ο δασκαλος Σεμιχ Οζακτζα,  απολυμενοι και φυλακισμενοι στο πλαισιο μαζικων διωξεων εκπαιδευτικων. Αντιμετωπιζουν σοβαρα προβληματα  υγειας και  ο χρονος τους τελειωνει, όπως δηλωνουν οι δικηγοροι τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης…
...είναι η Ελλάδα! Δεν το πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες που ακολουθούν και θα το ξανασκεφθείτε. Αλλωστε το ένα τρίτο ενός δείγματος φοιτητών θεωρεί ότι ο ελληνικός Εμφύλιος έληξε με νίκη των κομμουνιστών!
Αριστείδης Χατζής
www.protagon.gr
Κάτι τέτοια βοωδή πληρώνει το ελληνικό κράτος για να ξεμαθαίνουν στα παιδιά ό,τι με υπομονή τους μαθαίνετε στο σπίτι κ να τους λένε ότι καλά θα είναι να καταργηθεί το (ελάχιστο απομείναν) κράτος (που τους πληρώνει!). Με την ΔΑΠ πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια απ το 1985, το ανθρωποειδές αυτό διδάσκει ότι η Ελλάδα έχει κομμουνισμό, κι ας έχει μακράν τις λιγότερες δαπάνες για την υγεία (ποιος σας είπε ότι οι κομμουνιστές νοιάζεται για την υγεία;; Οτι έπεσε κατακόρυφα ο μέσος όρος ζωής στη Ρωσία απ το 1989 οφείλεται στα καρδιακά απ την υπερβολική χαρά που προκαλεί ο καπιταλισμός!) κ ο Τσίπρας δηλαδή είναι αριστερός... `Αμα δεν βγει ποτέ ο Κούλης θα φταίω εγώ μετά;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σήμερα έμαθα κάτι δυσάρεστο ένας παλιός σύντροφος και φίλος με τον οποίο μας συνδέουν κοινοί αγώνες και πορεία στο ΚΚΕ έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Ο σύντροφος πάλευε και παλεύει στην ζωή του τίμια για το μεροκάματο. Πριν από πολλά χρόνια είχε την ατυχία να καεί το μαγαζί του.Εγώ Δούλευα ακόμη στην ΔΕΗ ήλθε στην Αριστείδου μόλις τον είδα πήγα αμέσως στον προϊστάμενο και του είπα τι συμβαίνει. Είχε πολύ κόσμο και ο προϊστάμενος μου είπε να περιμένει. Αυτός στωικά περίμενε στην ουρά λέγοντας δεν πειράζει Γιώργο θα περιμένω. Ακούω ότι έχει ευθύνη η Δημοτική αρχή που δεν ανέδειξε και δεν προστατευσε το σύντροφο. Στον βαθμό που ο Δήμος δεν ανέδειξε το θέμα υπάρχουν ευθύνες. Θα πρέπει να προβάλλει ο Δήμος το πρόβλημα των πλειστηριασμων ατο Χαϊδάρι.Όμως αντί να κτυπαμε τον γάιδαρο κτυπαμε το σαμάρι .Το θέμα είναι πολιτικό δεν κρύβονται οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν προστατεύει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απλά "γραφικός"; Ο πατήρ Κλεομένης βανδάλισε έργο Τέχνης με θέμα την κρίση (Βίντεο)

 Πέμπτη, 6 Ιούλιος, 2017 - 18:26
Τι αναφέρει ο εικαστικός Τάσος Νυφαδόπουλος

Στο έργο του εικαστικού Τάσου Νυφαδόπουλου, ένα γλυπτό με θέμα την κρίση (και ομώνυμο τίτλο), επιτέθηκε και βανδάλισε ο γνωστός πλέον πάτερ Κλεομένης.
Σε βίντεο που ανήρτησε στο Youtube ο δημιουργός του έργου, εμφανίζεται ο εν λόγω ιερέας να χαρακτηρίζει το γλυπτό "σατανιασμένο άγαλμα της νέας εποχής, μασωνικό", αλλά και να το στολίζει και με άλλα κοσμητικά επίθετα. Έπειτα, παίρνει ένα σφυρί και σπάει μέρος του αγάλματος.
Στο βίντεο εμφανίζεται και ο ίδιος ο Τάσος Νυφαδόπουλος να αναφέρει ότι ο πατήρ Κλεομένης πήρε τα κομμάτια που έσπασαν, προκειμένου να μην μπορέσει να γίνει η συγκόλλησή τους.
Μπορεί η γραφικότητα του εν λόγω ιερέα, ο οποίος φαίνεται ότι ανήκει σε κάποια θρησκευτική ομάδα ή οργάνωση, να προξενεί σε πολλούς γέλιο, όμως τόσο η ρητορική όσο και η πρακτική του πέρα από "γραφικές" και σκοταδιστικές είναι και επικίνδυνες.
Κι αυτό διότι ο πατήρ Κλεομένης φαίνεται πως αναβάθμισε τη δράση του. Πέρασε πλέον από τις επιθέσεις σε ΑΤΜ και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και τις θυροκολλήσεις κειμένων του, αλλά και τα... φτυσίματα, στην καταστροφή έργων Τέχνης.
Εδώ ακριβώς όμως τίθεται το ζήτημα: Πόσο ακόμη γέλιο και τρολάρισμα "χωράει" η "γραφικότητα" του πατήρ Κλεομένη;
Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Τάσος Νυφαδόπουλος:
https://www.youtube.com/watch?v=6dGcsSwsA8I
Το γλυπτό "Κρίση"
Για την ιστορία, το γλυπτό "Κρίση" είναι το πρώτο δημόσιο γλυπτό παγκοσμίως με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειές της στον άνθρωπο και την κοινωνία.
Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν το 2015, κατόπιν δωρεάς του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Ο δημιουργός εργαζόταν επί 18 μήνες πάνω στο έργο χωρίς να λάβει χρήματα.
Σχολιο.-  Δεν είναι αστείο πλέον!! Ο τρελάρας είναι επικίνδυνος πλέον!!! Αν και δεν είμαι υποστηριχτής της ασυλοποίησης, για την περιπτωση του θα κάνω εξαίρεση!!!! Γρήγορα στο ψυχιατρείο, και για την περιπτωσή του, πολλά ηλεκτοσόκ, όπως είχε πει και ο ναζιστής ομοιδεατης του τραγοκαλόγερου παλιοημερολογήτη, ο περιβόητος Λαμπρόζο!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ Ασθενοφορο προσπαθει να παρει τον ασθενη στο νοσοκομειο αλλα οι τραυματιοφορείς ειναι Αφροαμερικανοι και η αστυνομια χωρις λογο τους σταματαει και τους τραμπουκιζει (δεν ξερουμε τι απεγινε ο ασθενης)
(μιλαμε για εμφυλιοπολεμικη κατασταση εκει με νομιμοποιημενο ρατσισμο & βια εναντιον οποιου εχει σκουρο χρωμα)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έχουμε πρόβλημα, γαμώτο» [Seymour Hersh, χημικά, Συρία]
Το παρακάτω υλικό αποτελεί απομαγνητοφώνηση  συνομιλιών μεταξύ ενός Αμερικανού στρατιώτη σε μια βάση της Μέσης Ανατολής και ενός συμβούλου ασφαλείας του αμερικάνικου στρατού. Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Seymour Hersh, βραβευμένο με Πούλιτζερ Αμερικανό δημοσιογράφο που μεταξύ άλλων έχει αποκαλύψει τη σφαγή που διέπραξε ο αμερικάνικος στρατός στο Μάι Λάι και τη φρίκη του αμερικάνικου κολαστηρίου του Αμπού Γκράιμπ. Σε ηλικία 80 ετών και με εξαιρετικά έγκυρες πηγές, εξακολουθεί να είναι μάχιμος και  πρωτοπόρος στην αποκάλυψη των συνωμοσιών και των εγκλημάτων της ‘δικής του’ χώρας.
O Seymour Hersh
Στις αρχές του Απρίλη η Δύση συγκλονίστηκε από μια ακόμα εκστρατεία ‘ανθρωπιστικής’ προπαγάνδας, που ήθελε τη συριακή κυβέρνηση να έχει χτυπήσει – ξανά – αμάχους με χημικά όπλα. Χωρίς να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτόν, οι ΗΠΑ τον χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να χτυπήσουν τη Συρία με 59 πυραύλους Τόμαχοκ στις 7 Απρίλη.
Το υλικό που δίνει στη δημοσιότητα ο Hersh παρέχει μερικές ακόμα πολύ σοβαρές  ενδείξεις – αν όχι αποδείξεις – πως οι ΗΠΑ γνώριζαν πολύ καλά πως η υποτιθέμενη ‘επίθεση με χημικά’ της συριακής κυβέρνησης δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα παραμύθι, και πως συνειδητά χρησιμοποίησαν το παραμύθι αυτό ως πρόσχημα για την κλιμάκωση της επιθετικότητάς τους εναντίον της Συρίας.
Μολονότι ο Hersh είναι ένας από τους πιο ονομαστούς δημοσιογράφους σε παγκόσμια κλίμακα, δεν κατάφερε να βρει κανένα αμερικάνικο ή αγγλικό μέσο που να δημοσιεύσει τη δουλειά του. Το London Review of Books, με το οποίο συνεργάζεται, αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει γιατί, αν το έκανε, ‘θα γινόταν ευάλωτο στην κριτική πως φαίνεται να μοιράζεται την οπτική της συριακής και της ρωσικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το βομβαρδισμό στο Χαν Σεϊχούν στις 4 Απρίλη’. Ο Hersh βρήκε τελικά διέξοδο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία δέχτηκε να δημοσιεύσει τη δουλειά του στα πλαίσια προφανώς της κλιμακούμενης κόντρας μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ. Η αναφορά δημοσιεύθηκε στις 25 Ιούνη.
Με δεδομένη τόσο την κόντρα ΗΠΑ-Γερμανίας όσο και το σκληρό εμφύλιο πόλεμο που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του αμερικάνικου κατεστημένου, ο γράφων αρχικά τήρησε επιφυλακτική στάση απέναντι στην αναφορά του Hersh, με τη σκέψη ότι οι διαρροές που έφτασαν στα χέρια του πιθανόν να αποτελούσαν μέρος ενός επικοινωνιακού σχεδίου κάποιου ιμπεριαλιστικού επιτελείου. Αν επρόκειτο για μέρος κάποιου επικοινωνιακού σχεδίου, το ρεπορτάζ του θα είχε γίνει ευρέως γνωστό από τα σχετικά μίντια. Σχεδόν δέκα μέρες μετά, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί – αντί αυτού, το έχει φάει το μαύρο σκοτάδι. Έχει θαφτεί από σχεδόν όλα τα μέσα του αγγλόφωνου κόσμου. Και στην Ελλάδα – από όπου ξεκίνησαν τα πλοία που εκτόξευσαν τους πυραύλους – οι σχετικές αναφορές στον Τύπο είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ως εκ τούτου, η σχετική επιφύλαξη του γράφοντα αίρεται σε μεγάλο βαθμό. Δε μπορεί κανείς να μην κάνει ένα σχόλιο για το απόλυτο θάψιμο μιας τόσο σημαντικής ιστορίας. Αυτό είναι μάλλον που οι θιασώτες της καθεστηκυίας τάξης αποκαλούν ελευθερία του τύπου, προτείνοντας ‘σε όσους δεν αρέσει αυτό να πάνε στη Βόρεια Κορέα’: το δικαίωμα των δυτικών ΜΜΕ να παπαγαλίζουν άκριτα τα νον-πέιπερ του Πενταγώνου ενώ ταυτόχρονα θάβουν ό,τι δε συμφωνεί με αυτά – καταγγέλλοντας μάλιστα και τα WikiLeaks επειδή κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε κανονικά να κάνουν τα μέσα αυτά. Δημοκρατία μεταξύ ιδιοκτητών σκλάβων, που έλεγε και ένας παλιός επαναστάτης. Αλλά ας είναι. Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση.
https://avantgarde2009.wordpress.com/2017/07/06/we_got_a_fuckin_problem_hersh_syria/





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η... σίγουρη εκταμίευση της... .σίγουρης δόσης... αναβλήθηκε για την Παρασκευή γιατί...η Μπανανία που λέγεται Ελλάδα πρέπει να ξεφτιλιστεί ακόμα περισσότερο και όχι μόνο να αναιρέσει την παραπομπή των 3 στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά να εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα γι αυτούς, να καταργήσει το ΣτΕ, το ΝΣΚ και το...
Ελεγκτικό Συνέδριο και να εκδώσει απόφαση που να κρίνει συνταγματικές...τις αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων και...να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!
Όχι, ακόμα δεν μας ζητάνε να μας πηδήξουν αν και...ζητούν να βρισκόμαστε σε...εγρήγορση και...σταθερά στα τέσσερα!
#ξεφτίλες #λιγούρια