Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τεταρτη 5 Ιουλιου 2017


Ιστορική νίκη του λαού: Μέρα ανεξαρτησίας η 5η Ιουλίου
5 Ιουλίου 2015
ΟΧΙ 61,89%
ΝΑΙ 38,71%
Eγγεγραμμένοι 9.199.581
Ενσωμάτωση 93,72 %
Ψήφισαν 62,50 %
Ακυρα/Λευκά 5,79 %
Μεγάλη, ιστορική η αποψινή νίκη: όχι απλώς του ΟΧΙ, αλλά του λαού που αψήφησε ένα ολόκληρο, ένα πολυπλόκαμο Μαύρο Μέτωπο τρομοκρατίας και εκβιασμών και καταψήφισε την πρόταση των θεσμών και τους θεσμούς ολάκερους!
Σύνδεσμος Βιομηχάνων, όλα τα ιδιωτικά κανάλια, το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού Τύπου, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, τσόκαρα της καλλιτεχνίας, εργοδότες, πρώην πρωθυπουργοί, όλοι εξόρκιζαν το λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δραχμή και ευρώ, ανάμεσα σε Ευρώπη και Καιάδα. Το γεγονός ότι ο λαός ΔΕΝ τους άκουσε θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο κοντινό μας μέλλον.

Ιστορική μέρα όντως , την άλλη μέρα το ΟΧΙ μεταμορφώθηκε σε ΝΑΙ απο το ΣΥΡΙΖΑ , προδίδοντας την λαϊκή βούληση , με την υπόλοιπη αριστερά να αδυνατεί η να μην τολμά το λαϊκό ΟΧΙ να το κάνει- με οποιοδήποτε τροπο - εξεγερσιακό ΟΧΙ , που θα οδηγούσε την χώρα έξω απο τα μνημόνια , την ΕΕ και το ευρώ , ανοιγωντας το δρόμο για το έξω απο το καπιταλισμό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η μία προσλήφθηκε ως "σκουπιδιάρισσα" τώρα διατελεί διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη! Η άλλη...
την 5/7/2017 10:30:00 π.μ.
Στην πρώτη φωτογραφία η νέα και όμορφη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είχε προσληφθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2012 στον τομέα της καθαριότητας.
Τώρα διατελεί διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη συμπρωτεύουσα.

Η κοπέλα στην πρώτη φωτογραφία δεν θα πεινάσει ποτέ.
Ποτέ δεν θα την εξαναγκάσει κανένας να δουλέψει δύο βάρδιες μέσα σε μία ημέρα υπό αντίξοες συνθήκες άπνοιας και καύσωνα.
Στην δεύτερη φωτογραφία η Ντανιέλα Πρελορέντζου η οποία εργαζόταν για τον δήμο Ζωγράφου, επίσης στον τομέα καθαριότητας και η οποία κηδεύτηκε σήμερα αφού βρήκε τραγικό θάνατο επί το έργον και υπό αντίξοες εργασιακές συνθήκες μαζεύοντας με 45 βαθμούς Κελσίου, τα σκουπίδια από τους δρόμους της Αθήνας.
Η γυναίκα στην δεύτερη φωτογραφία δεν είχε ποτέ τις γνωριμίες της πρώτης.
Δεν πέθανε φυσικά για αυτό, αλλά ενδεχομένως αν είχε ακολουθήσει τις πολιτικές επιλογές της κοπέλας στην πρώτη φωτογραφία, τώρα μπορεί κι αυτή να ήταν στο κλιματιζόμενο γραφείο της, έχοντας κι έναν παχυλό μισθό.
Δύο τελείως διαφορετικές καταλήξεις για δύο γυναίκες που πέρασαν από το ίδιο πόστο.
Στην διαδρομή όμως η μία "ξέχασε" την πορεία της, "μεγαλοπιάστηκε" και ταυτίστηκε με την μνημονιακή εξουσία.
Η άλλη απλά επιβεβαίωσε την μοίρα του φτωχού και απροστάτευτου εργαζομένου στις εποχές του νεοφιλελευθερισμού που κοπέλες σαν της πρώτης φωτογραφίας,προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα μας ως μοναδική λύση επιβίωσης.
(Δεν κατηγορούμε την κ. Νοτοπούλου επειδή εργάστηκε ως καθαρίστρια.... Προφανώς όχι..
Κατηγορούμε τον Πρωθυπουργό ο οποίος ίδρυσε γραφείο στη Θεσ/νίκη χωρίς να χρειάζεται και για το γεγονός ότι ουσιαστικά αφήνει τους εργαζομένους στην καθαριότητα, στον δρόμο.
Και φυσικά κατηγορούμε ότι μόνο οι πολιτικές διασυνδέσεις καθορίζουν την εξέλιξη ενός ανθρώπου)
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Δέσποινα Σπανού

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008304750038&hc_ref=NEWSFEED

http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_559.html

σχολιο.- Στα κάγκελα βγήκαν οι Συριζαίοι για την ανάρτηση της Δέσποινα Σπανούσχετικά με τη Νοτοπούλου.
Εδώ και 2,5 χρόνια δεν τους απασχόλησε κανένα θέμα.
3 μνημόνια έφερε η κυβερνησάρα τους, εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, πλειστηριασμούς περιουσιών, μειώσεις μέχρι ευτελισμού των συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μπιρ παρα, η ίδια η Δέσποινα Σπανού χτυπήθηκε από ΜΑΤ στο Σύνταγμα και πολλά πολλά άλλα που θέλουμε τόμους να τ' απαριθμήσουμε και να τα καταγράψουμε κι ούτε ένας από αυτούς δεν έβγαλε τσιμουδιά ούτε για δείγμα.
Μόλις όμως θίχτηκε δική τους έμμισθη της Συριζαίικης παρέας άνοιξαν στόματα και κατάρες.
Η " αλληλεγγύη" τους στην κοινωνία φτάνει μέχρι τα όρια των ομοτράπεζών τους γιατί όλους τους υπόλοιπους τούς έχουν γραμμένους στα μέζεα τους.

Σχολιο.- Μπορείς να εξευτελίσεις τον όρο "φασισμός" και να τον απονευρώσεις πλήρως, αν προσάπτεις τον χαρακτηρισμό "φασίστας" σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου.
Αντιστοίχως, το ίδιο μπορεί να κάνεις με τον όρο "ρατσισμός", αν χαρακτηρίζεις "ρατσιστή" οποιονδήποτε πει πως δεν θα ήθελε να είναι ξανθός ή "ρατσίστρια" κάποια που λέει ότι δεν της αρέσουν οι μελαχρινοί.
Αποφασισμένοι να εξευτελίσουν τον όρο "σεξισμός", κάμποσοι συριζαίοι και συριζαίες (και μάλιστα από τον κομματικό τους σταθμό που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους) χαρακτηρίζουν "σεξιστική" οποιαδήποτε κριτική ασκηθεί σε γυναίκα που ζει από τον ιδρώτα μας, βολεμένη σε κυβερνητική θέση.
Έτσι, επιτίθενται στη σ. Δέσποινα Σπανού, γιατί αναφέρεται ακριβώς σε μια τέτοια περίπτωση βολεμένης μνημονιακής. Χωρίς καμιά σεξιστική αιχμή -αδιανόητη για τη Δέσποινα- αλλά δεν πειράζει! Ας ξευτιλίσουμε και τον αντισεξισμό. Εδώ ξευτιλίζουμε τόσα και τόσα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σημαδιακός μήνας ο Ιούλης στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Ιούλης 1965: Το βασιλικό πραξικόπημα, η αποστασία, αλλά και η μεγαλειώδης αντίσταση του λαού μας με την εξέγερση των Ιουλιανών.
Ιούλης 1974: Το χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο, η εισβολή του Αττίλα και η πτώση της προδοτικής Χούντας των μαύρων συνταγματαρχών.
Ιούλης 2015: Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ενάντια στα κέντρα ισχύος ολόκληρου του πλανήτη, αλλά και η προδοσία από ένα ασήμαντο ανθρωπάκι που το όνομά του θα το συνοδεύει το ανάθεμα του κόσμου που τσαλαπάτησε και η χλεύη της ιστορίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν οι συστημικές δυνάμεις απ' ολόκληρο τον πλανήτη πέφτουν πάνω σ' ένα λαό απαιτώντας να μην ψηφίσει ΟΧΙ και τρομοκρατώντας τον για τις συνέπειες μιας τέτοια επιλογής, κι ο λαός αυτός δεν τρομάζει και δεν υπακούει, έχουμε κάθε λόγο να αναφερόμαστε σε στιγμές ιστορικές.
Πόσο μάλλον, όταν το ΟΧΙ είχε ταξικό πρόσημο και εξέφραζε τη βαθιά και αγεφύρωτη αντίθεση κοινωνικών συμφερόντων. Παίρνοντας 70-75% στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, έναντι 80-85% που έπαιρνε το ΝΑΙ στα αστικά προάστια.
Το ΟΧΙ προδόθηκε από τον Τσίπρα, αλλά και δεν το υπερασπίστηκε ο ίδιος ο κόσμος που το ψήφισε. Ίσως γιατί κανένας δεν τον κάλεσε να το κάνει εκείνη τη νύχτα της 13ης Ιουλίου 2015 που ο Τσίπρας ανακοίνωνε την προδοσία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ε, ναι! Φάνηκε και από τις αντιδράσεις που όλο και αραίωναν. Πολύ λίγος κόσμος σήμερα Τριτη στην κηδεία της 62χρονης δολοφονημένης εργάτριας. Από πολιτικά πρόσωπα μόνο ο Λαφαζάνης.
Δεν πειράζει, σύντροφοι! Εξάλλου, μια ηλικιωμένη εργάτρια ήταν...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ επιτίθεται στη Συρία για να αποτρέψει το ISIS να Νικηθει
Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατηγόρησε το Ισραήλ για βοήθεια ISIS στη Συρία πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές στη χώρα.
20 Μάρ 2017
Η αντιμετώπιση της αναταραχής των ισραηλινών επιθέσεων κατά της Συρίας τις τελευταίες ημέρες, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα λέει ότι πιστεύει πως το Ισραήλ  σκόπιμα προσπαθεί να βοηθήσει το ISIS , σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ISIS από τη δυστυχία της ολοκληρωτικής ήττας στη Συρία εν μέσω αυξανόμενης πίεσης.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε τις επιθέσεις την Παρασκευή, η οποία ξεκίνησε την πιο πρόσφατη αναταραχή, με στόχο μια αυτοκινητοπομπή με  όπλα που προορίζονται για τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ, η οποία είναι στη Συρία και αγωνίζονται μαζί με την κυβέρνηση ενάντια στο ISIS και άλλες δυνάμεις των ανταρτών.
Νασράλα, ωστόσο, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει « όλα τα είδη απο δικαιολογίες » σε όλο τον πόλεμο για να παρέμβει, και ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι μια ήττα του ISIS, γιατί αυτό θα σήμαινε νίκη της Χεζμπολάχ. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με το δικό του  αφήγημα του Ισραήλ στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, παρά το πρόσχημα της ουδετερότητας.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία ότι η επιβίωση της κυβέρνησης Άσαντ θα σήμαινε ότι μια σιιτική σύμμαχος του Ιράν θα παραμείνει κατά μήκος των συνόρων τους. Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι του Ισραήλ ο Στρ. Γεν Herzi Halevy, επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών τους, δήλωσε δημοσίως ότι το Ισραήλ δεν θέλει να δει ISIS να νκηθει στον πόλεμο, και προτιμά το ISIS πάνω από την κυβέρνηση Άσαντ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιοι θα πουν πως ζηλεύω και θα είναι αλήθεια....
Ποιος μπορεί να μην ζηλεύει αυτή την σημαντική προσωπικότητα της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας στο survivor;
Ένας άνθρωπος που έχει μπει στο πάνθεον με τους πιο σημαντικούς ανθρώπους, δίπλα σε προσωπικότητες σαν τον Μαχάτμα Γάντι, τον Τσε Γκουεβάρα, τον Νέλσον Μαντέλα.
Ένας άνθρωπος παράδειγμα για την νεολαία, αφού εξαιτίας του δεκάδες νέοι, αφιερώνουν ώρες γυμναστικής προσπαθώντας να πετύχουν αποτελέσματα, σαν αυτά που έχει αυτός ο τεράστιος άνθρωπος
Σχολιο.- Ντανος ενα γραφικος νεοελληνας που κανει παντα τον σταυρο του μπροστα στην καμερα, πουλαει πατριδα και θρησκεια και την πεφτει σε οτι θηλυκο κυκλοφορει στο νησι, ενω δυο φορες τον επιασαν για λαθρεμποριο...Μαριος Πριαμος ΕΛΑΜ ΕΛΑΜ. Ελληνοψυχος Κυπριος καλουσε τη Χ.Α. να περιποιηθει τους προσφυγες, ελεγε οτι οι γυναικες ειναι μονο για γ... και πισ..., Τουρκος καλος μονο νεκρος κ.α. Σαν καθε φασιστας που σεβεται τον εαυτο του, οταν οι Τορκοι τον κερασαν ενα πιατο τζατζικι αρχισε τα οι λαοι εν εχουμεν τιποτα να χωρισουμεν, δωσαμεν τα χερια κ.α.
Για τον Κυπριο μας εστειλαν φωτο, φιλοι και συντροφοι απο Κυπρο, με τα σχολια του στο fb... Για τον Ντανο μου τα εστειλε ενας συντροφος που ειχε κοινο γνωστο στο νησι και μου ειπε οτι τον εγραψαν δυο φορες για λαθραια καυσιμα...




------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το τελευταίο σκίρτημα..
4 Ιουλίου 2017
Ήταν πριν δύο χρόνια σαν χθες που ο λαός σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα άφησε την τελευταία του πνοή,
     ..την τελευταία απόδειξη ότι υπάρχει.
     Και ήταν πριν δυο χρόνια σαν αύριοπου σε ένα τελευταίο σκίρτημα ηρωισμού και αυταπάρνησης,
     ..αψηφώντας την τραπεζική τρομοκρατία των ευρωπαίων νεοναζιστών,
     ..κοιτάζοντας μπροστά, μόνον το μέλλον των παιδιών τους και όχι το παρόν το δικό τους, η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων είπε ΟΧΙ στην νέα Κατοχή των «εταίρων» τοκογλύφων και απατεώνων.
Μετά ήρθε το σκοτάδι.
Το απόλυτο σκοτάδι.
Δυό βδομάδες μόλις μετά, ένα τυχαίο και τυχάρπαστο ανθρωπάκι,
     ..το ίδιο που ο λαός αποθέωνε στην μεγαλειώδη εκείνη συγκέντρωση,
     ..σκόρπισε στον μολυσματικό ευρωπαϊκό αέρα των Βρυξελλών το ΟΧΙ εκείνο του ελληνικού λαού,
..γενόμενος ένας απ’ τους μεγαλύτερους και σιχαμερότερους προδότες στην πολύ μακριά ιστορία της ελληνικής φυλής.
Ήταν τόσο μεγάλη, τόσο αναπάντεχη, τόσο ακαταλαβίστική, τόσο σιχαμερή η προδοσία εκείνη, που ο λαός αντί να αντιδράσει και να ξεσηκωθεί υπερασπιζόμενος την πρόσφατη εντολή του,
     ..έπεσε σε κατατονία, κατέρρευσε.
     Το ανθρωπάκι είχε ρίξει την ζαριά του κι είχε φέρει εξάρες.

     Το ανθρωπάκι έκτοτε ζει και κυβερνάει γιατί ο λαός έχει πεθάνει.
     Τα σιχαμερά και τιποτένια ανθρωπάκια πάντα ζουν και υπάρχουν εκεί που δεν ζεί και δεν υπάρχει ο λαός.
Ενίοτε σκοτώνουν τα ίδια τον λαό για να επιζήσουν αυτά.
Είναι αυτό που λένε:
     Ο θάνατός σου η ζωή μου!..
https://anapoda.news/2017/07/to-teleytaio-skirtima/




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η Συρία τυπώνει νέο χαρτονόμισμα!
Για πρώτη φορά, η Συρία έχει εισαγάγει ένα χαρτονόμισμα με το πρόσωπο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η συριακή λίρα των 2.000 συριανών λιρών (3,9 δολαρίων) τέθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το πρόσωπο του Assad εμφανίστηκε στο νόμισμα της χώρας από τότε που ήρθε στην εξουσία πριν από περίπου 17 χρόνια. Στο παρελθόν, τα χαρτονομίσματα της χώρας έφεραν μόνο εικόνες του πατέρα του Μπασάρ Hafez Assad.
Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή που οι συριακές δυνάμεις έχουν κερδίσει σαφώς κέρδη έναντι των διαφόρων υποστηριζόμενων από το εξωτερικό τρομοκρατικών ομάδων που έχουν καταστρέψει τη Συρία από το 2011.
Ο Duraid Durgham, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Συρίας, δήλωσε ότι τα νέα χαρτονομίσματα θα τεθούν σε κυκλοφορία “εξαιτίας της φθοράς” που επηρεάζει τα τρέχοντα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν.
Πρόσθεσε ότι τα νέα σημειώματα τέθηκαν σε κυκλοφορία “στη Δαμασκό και σε αρκετές επαρχίες”.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




γραφει ο Nasim Hanna Alatras
Η Μάχη για την Ιερουσαλήμ συνεχίζεται
''Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO - United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization), έδωσε στο Ισραήλ τρίτο χαστούκι. Προχθές στη Πολωνία όπου συνεδρίασε για τρίτη φορά και, παρά τις αμερικανικές και ισραηλινές πολιτικές και οικονομικές πιέσεις και αφόρητοι εκβιασμοί εναντίον χωρών και μελών του, υιοθέτησε τρίτο ψήφισμα που χαρακτηρίζει το Ισραήλ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ στην Ιερουσαλήμ και απορρίπτει κάθε μορφή ισραηλινής κυριαρχίας στην Πόλη των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών.
Και για τρίτη φορά UNESCO καλεί το Ισραήλ να σταματήσει κάθε μορφή αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της πόλης και να σταματήσει όλες τις εκσκαφές κάτω και πάνω από τη Ιερή πόλη.
Το προηγούμενο ψήφισμα της UNESCO που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο του 2016 απέρριψε κατηγορηματικά τους λεγόμενους ιστορικούς δεσμούς των Εβραίων με τις περιοχές του δυτικού τείχους του Τεμένους Αλ-Άκσα και με το Όρος του Ναού ή Χαράμ αλ-Σαρίφ.
Το δεύτερο ψήφισμα που ενέκρινε τον Μάιο του 2017, η UNESCO κάλεσε το Ισραήλ να καταργήσει οποιαδήποτε «νομοθετικά και διοικητικά μέτρα και ενέργειες» που έλαβε για να «αλλάξει το χαρακτήρα και το καθεστώς» της Ιερουσαλήμ και απέρριψε όλη την λογική του λεγόμενου «Βασικού Νόμου» που ψήφισε η ισραηλινή βουλή το 1980, που έλεγε ότι η πόλη είναι "ενιαία"και ανήκει στο Ισραήλ αποκλειστικά''.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ στην Αμερικη πανε πισω ολοταχως στην εποχη των σκλαβοπαζαρων των Μαυρων..οταν δεν τους πυροβολουνε μονο και μονο επειδη κυκλοφορουνε,οταν δεν τους θαβουν ζωντανους σε ιδιωτικες φυλακες ,τους πετανε απο πτησεις,μονο και μονο επειδη το δερμα τους ειναι σκουρο /εδω πετανε εξω μια κοινωνικη λειτουργο που συνοδευε ρνα (ασπρο)κοριτσακι στον πατερα της ...

ΜΑΎΡΗ ΓΥΝΑΊΚΑ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΑΦΑΙΡΈΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΤΉΣΗ  ΤΑΞΙΔΕΎΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
07/01/2017
Σε αυτό το βίντεο που διαδιδετε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια μαύρη γυναίκα με λευκό παιδί που φαίνεται να συνοδεύεται από το αεροδρόμιο από την αστυνομία. Ο λόγος? Είναι μαύρη και το κοριτσάκι είναι λευκό.
Η γυναίκα, που έχει αναγνωριστεί ως Felicia Jackson, είναι στην πραγματικότητα ένας ανώτερος caseworker για το Υπουργείο Οικογενειακών Υπηρεσιών και ήταν καθ 'οδόν για να πάρει το μικρό κορίτσι  στον πατέρα της στη Νέα Υόρκη
Ο πατέρας του κοριτσιού επρόκειτο να τους συναντήσει στο αεροδρόμιο JFK, αλλά χάρη σε μια αεροσυνοδός της Delta Airlines, η συναντηση δεν έγινε ποτέ.
Η κόρη της Felicia, Monifah Gaddy, μας είπε ότι η συγκεκριμενη ανέλαβε αμέσως τη μητέρα της ότι προσπαθούσε να απαγάγει το μικρό κορίτσι και ποτέ δεν ζήτησε καν ποια είναι η σχέση της με το παιδί.
Αντ 'αυτού, η αεροσυνοδός Delta Airlines κάλεσε την αστυνομία για Felicia και συνοδεία της από το αεροπλάνο. Αυτοί οι τύποι των επεισοδίων συμβαίνουν πολύ συχνά και είμαστε πάνω του!
Roomies, πώς θα ασχοληθεί με λεπτές ρατσισμού;

http://theshaderoom.com/29664-2/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΨΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΑΙ.ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΑΞΕΙ,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΠΕΣ ΟΧΙ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΔΑΞΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμβούργο: Πέντε συλλήψεις σε διαμαρτυρία για τη G20
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 15:39
Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Αμβούργο η γερμανική αστυνομία, μετά από ένταση που επικράτησε σε παράνομες συγκεντρώσεις ακτιβιστών που διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή της Συνόδου G20.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι έγινε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να διαλυθούν οι παράνομες συγκεντρώσεις.
Τέσσερις αστυνομικοί καθώς και μια 50χρονη γυναίκα, η οποία δεν μετείχε στην ομάδα των ακτιβιστών, τραυματίστηκαν ελαφρά.
Τη νύχτα προσήχθησαν επίσης δύο Γάλλοι οι οποίοι εντοπίστηκαν να σχεδιάζουν με σπρέι το σύμβολο των αναρχικών και τη φράση "Όχι G20" στη βιτρίνα ενός εστιατορίου.
Το Αμβούργο θα φιλοξενήσει την Παρασκευή και το Σάββατο τη σύνοδο της G20 στην οποία θα μετάσχουν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν το βράδυ της Τρίτης τους διαδηλωτές που είχαν στήσει έναν αυτοσχέδιο «καταυλισμό» με σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο, στη συνοικία Αλτόνα. «Δεν πρόκειται για μια νόμιμη συγκέντρωση αλλά για έναν καταυλισμό σε ένα πάρκο», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Γύρω στα μεσάνυχτα, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν αρχίσει να αποκλείουν τους δρόμους στη συνοικία Ζανκτ Πάουλι.
Οι οργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές στο Αμβούργο και στην πόλη θα αναπτυχθούν περίπου 20.000 αστυνομικοί για να διασφαλίσουν την τάξη και να φροντίσουν για την ασφάλεια των ξένων ηγετών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Η διαμάχη με τη Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση βίας
 Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 14:02
Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στην όποια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στη Βόρεια Κορέα με τη χρήση βίας ή μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.
«Το έργο της αποπυρηνικοποίησης ολόκληρης της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια απόπειρα αλλαγής του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Αυτή είναι η κοινή μας θέση», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους για την επίλυση της πυρηνικής διαμάχης της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει τη σημερινή κατάσταση της εφαρμογής των προηγούμενων ψηφισμάτων σήμερα στη Νέα Υόρκη. Η Ρωσία και η Κίνα θα παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους με λεπτομέρειες και θα την προωθήσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κοινή πρόταση Ρωσίας - Κίνας για την επίλυση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, 01:35
Ρωσία και Κίνα, κοινοποίησαν την Τρίτη στη Μόσχα την κοινή τους πρόταση για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο. Με την πρόταση τους, που διατυπώνεται στην κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, η οποία δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες των δύο υπουργείων, προτρέπουν την Βόρεια Κορέα, με "εκούσια πολιτική απόφαση" να σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να απόσχουν από την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων ευρείας κλίμακας.
Παράλληλα Ρωσία και Κίνα, καλούν τις εμπλεκόμενες πλευρές να αρχίσουν συνομιλίες μεταξύ τους, να ορίσουν τις γενικές αρχές που θα διέπουν τις σχέσεις τους, αποκλείοντας τη χρήση ισχύος και τον πόλεμο για την επίλυση της διένεξης, επιλέγοντας την ειρηνική συνύπαρξη και καταβάλλοντας προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου με στόχο την διευθέτηση όλων των ζητημάτων, περιλαμβανομένου και του πυρηνικού ζητήματος.
Ρωσία και Κίνα καλούν επίσης την διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πρωτοβουλία τους αυτή, που «ανοίγει έναν πραγματικό δρόμο για την διευθέτηση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Κορεατική Χερσόνησο», όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση.
Παράλληλα απεύθυναν έκκληση προς την Βόρειο Κορέα να τηρεί τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Βόρεια Κορέα την Τρίτη, μέσω της οποίας κοινοποίησε ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, θεωρώντας την ανακοίνωση αυτή απαράδεκτη, καθώς έρχεται σε αντίθεση με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούν την Βόρεια Κορέα να μην παραβιάζει τις θέσεις των αναφερθέντων ψηφισμάτων.
Σύμφωνα με το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης, η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν ότι η εγκατάσταση στην Βορειοανατολική Ασία, συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας THAAD συνιστά σοβαρό πλήγμα στα συμφέροντα που σχετίζονται με την στρατηγική ασφάλεια των περιφερειακών χωρών, περιλαμβανομένων της Ρωσίας και την Κίνας, και δεν συμβάλλουν στο να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, όπως και να στο να διασφαλισθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΙΟΥΛΙΑΝΑ – [ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ]- «Για ό,τι έπεσες, ήταν αλήθεια»*

[…] «Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε | τα γαλάζια μάτια του μάς καλούνε» –  Ο Ιούλιος για το κίνημα δεν ήταν ποτέ «μήνας τον διακοπών» και του καναπέ με συνοδεία κλιματιστικού. Ιούλιο γράφτηκαν με αίμα μερικές από τις κορυφαίες μάχες του λαϊκού κινήματος. 21η Ιουλίου του 1965 δολοφονείται ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας. 70 ημέρες κράτησαν τα «Ιουλιανά».

ΤΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ
Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονται στα Προπύλαια φοιτητές της ΕΦΦΕ και εργαζόμενοι κυρίως οικοδόμοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Ξεκινάει πορεία. Στη Σταδίου, στο ύψος του «Αττικόν» η αστυνομία εμποδίζει την πορεία να προχωρήσει και ξεκινάνε οι συγκρούσεις. Οι «αύρες», τα τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας επιτίθενται εκτοξεύοντας εκατοντάδες διακρυγόνα και ένα από αυτά χτυπάει τον άτυχο αγωνιστή Πέτρουλα. Οι μαινόμενοι άνδρες της αστυνομίας τον καθηλώνουν και τον κακοποιούν μέχρι θανάτου.
— Στις 15 Ιουλίου ο Παπανδρέου λοιπόν παραιτείται και ορίζεται κυβέρνηση από τα Ανάκτορα. Διαλύεται από την αστυνομία η αυθόρμητη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
— Στις 17 Ιουλίου γίνεται συγκέντρωση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού γιατί ο υπουργός δημόσιας τάξης Τούμπας απαγόρεψε την πορεία. Ο κόσμος κινείται προς το Σύνταγμα παραμερίζοντας τους «εφόρους τάξης», τις ομάδες περιφρούρησης της ΕΔΑ. Εκεί πολλοί από τους «εφόρους τάξης» θα πετάξουν τα περιβραχιόνια τους και θα συμπαραταχθούν με το πλήθος. Τα συνθήματα είναι αντιμοναρχικά, λχ. «Έξω η γκεσταπίτισσα» -δηλ. η βασιλομήτωρ Φρειδερίκη- και «δημοψήφισμα», σε αντιδιαστολή με αυτά που πάει να επιβάλλει η καθοδήγηση της ΕΔΑ και που δε βάζουν πολιτειακό θέμα, λχ. «η Αυλή να μαντρωθεί».
— Στις 27 Ιουλίου γίνεται η γενική πολιτική απεργία. Τα πάντα παραλύουν. Το πλήθος δεν υπακούει τις εκκλήσεις των μεγαφώνων να διαλυθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και σύντομα συμπαρασύρει τους «εφόρους τάξης». Πουθενά δεν υπάρχει αστυνομία. Όταν φτάνει στο Σύνταγμα η τεράστια διαδήλωση τραγουδά το ριζίτικο «Πότε θα κάνει ξαστεριά» ως εξής: «Θα κατεβώ στα ανάκτορα, στη στράτα του Ηρώδη, για να σκοτώσω γερμανούς και έλληνες προδότες». Η γενική απεργία της 27ης Ιουλίου ήταν το αποκορύφωμα του κινήματος, αλλά δε μετεξελίχτηκε σε γενική εξέγερση.
— Στις 20 Αυγούστου παίρνει τη βασιλική εύνοια ο εαμογενής βουλευτής της ΕΚ Ηλίας Τσιριμώκος και σχηματίζει κυβέρνηση. Την ίδια μέρα καλείται από τους τυπογράφους συγκέντρωση στο θέατρο «Γκλόρια». Η συγκέντρωση εξελίσσεται σε διαδήλωση 80.000 που κατευθύνεται προς τη Βουλή και συγκρούεται μέχρι και με μολότοφ με την αστυνομία. Τα επεισόδια θα κρατήσουν μέχρι τα ξημερώματα και την επόμενη μέρα οι δεξιές εφημερίδες θα μιλήσουν για «οργανωμένη κομμουνιστική συνομωσία», ενώ οι κεντρώες και αριστερές θα ρίχνουν το φταίξιμο σε προβοκάτορες και αστυνομία. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.
Σήμερα, τα «Ιουλιανά» παραμένουν μια ιστορία παραχαραγμένη. Είτε η κουβέντα μένει στην «πολιτική ανωμαλία», είτε στην επιφάνεια, την αιτία, δηλ. Αποστασία=προδοσία, είτε προσωποποιούνται οι αντιθέσεις, στα πρόσωπα του δράματος, του πολύ πλούσιου παρασκηνίου.
Πάντως, για το κατεστημένο τα «Ιουλιανά» συνδέονται με τον εφιάλτη της εαμικής αντίστασης. Γράφει ο λογοτέχνης Γιώργος Θεοτοκάς:
[…]τα πρακτικά του τελευταίου Συμβουλίου του Στέμματος [είναι] σπουδαίο υλικό για ένα Μπαλζάκ. Ψάχνοντας ανάμεσα στις γραμμές, θα δει πως το κύριο θέμα του πολύωρου διαλόγου των μελών του Συμβουλίου, το θέμα που προσδιορίζει όλα τα άλλα είναι τούτο: Έρχονται οι Λαμπράκηδες να μας σκοτώσουν! Τι θα κάμουμε για να σωθούμε;
Έχει γραφτεί ότι τα «Ιουλιανά» ήταν «επαναστατική κατάσταση».  Το σίγουρο είναι ότι είναι η βίαιη και αδιαμεσολάβητη επέμβαση του λαϊκού παράγοντα στην πολιτική σκηνή για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο, μια εξέγερση που προκάλεσε κρίση σε πολλά επίπεδα και που κατά κάποιο τρόπο επέσπευσε την αυταρχική λύση που επεξεργάζονταν οι «από πάνω»: το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
Αν υπάρχουν μερικά πρόσωπα που συνοψίζουν τα Ιουλιανά του 1965, ένα από αυτά είναι ο Σωτήρης Πέτρουλας. Ο Πέτρουλας γεννήθηκε το 1942 στη Μάνη. 4 χρόνια μετά η οικογένεια του αναγκάζεται να φύγει κακήν-κακώς από την περιοχή, έχοντας αφήσει πίσω πολλούς νεκρούς – θύματα της άγριας βίας των δεξιών συμμοριών. (Το βιβλίο της ξαδέλφης του Πέτρουλα, Δήμητρας, «Που’ ναι η μάνα σου μωρή», είναι ένα μανιάτικο μοιρολόι γι’ αυτούς τους νεκρούς.) Από εκεί και πέρα, ο Πέτρουλας εντάσσεται στην Αριστερά από μαθητής και μπαίνει με υποτροφία στην Ανωτάτη Εμπορική. Γρήγορα εκλέγεται γραμματέας της οργάνωσης της σχολής του και γίνεται στέλεχος της Ν. ΕΔΑ. Παίρνει μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής και διακρίνεται στην αντιπαράθεση με την παρακρατική ΕΚΟΦ, την οποία καταφέρνουν να εκδιώξουν από τη σχολή.
Το Σεπτέμβριο του 1964 αποφασίζεται από την ΕΔΑ η συγχώνευση της Ν. ΕΔΑ με την Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης σπουδάζουσας διαφωνεί με τη συγχώνευση, διότι θεωρεί ότι αδυνατίζει η αυτοτελής παρέμβαση της Αριστεράς στη νεολαία, υπέρ μιας πιο «πλατιάς» οργάνωσης. Ο Πέτρουλας αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της αντιπαράθεσης με το κόμμα στην οργάνωση σπουδάζουσας. Παρόλαυτα, συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη τον Μάρτιο του 1965 διατηρώντας το σύνολο των διαφωνιών του. Η αντιμετώπιση από την καθοδήγηση της ΕΔΑ είναι ενδεικτική της ποιότητας της εσωκομματικής αντιπαράθεσης: στην αρχή μομφή, τον Απρίλιο του 1965 διαγραφή.
Υπάρχει μια αχλύ μυστηρίου γύρω από τη διαγραφή του Πέτρουλα. Ακόμα και σήμερα πολλοί λένε ότι ο Πέτρουλας δεν διαγράφτηκε. Αυτό υποστήριξε η ΕΔΑ από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του, αυτό υποστήριζε σε όλη τη μεταπολίτευση και το ΚΚΕ και το ΚΚΕ εσωτερικού. Όπως είναι γνωστό, ο Πέτρουλας είχε διαφωνίες με την καθοδήγηση της ΕΔΑ, την οποία θεωρεί μετριοπαθή και ενδοτική προς την Ένωση Κέντρου. Κάποια στιγμή αρχίζει να συμμετέχει, μαζί με τον Μάκη Παπούλια και άλλους, σε φράξια που δρούσε στο εσωτερικό της ΔΝΛ. Ο ιδεολογικός και πολιτικός προσανατολισμός της φράξιας δεν είναι αποκρυσταλλωμένος, είναι πάντως μια εξ αριστερών κριτική στην πολιτική γραμμή της ΕΔΑ. Η φράξια διατηρεί επαφές με τους Φίλους Νέων Χωρών, ομάδα υπό τον Νίκο Ψυρούκη με κινεζόφιλο προσανατολισμό, στο δελτίο της οποίας αρθρογραφεί ο Πέτρουλας, και είναι μέλος ενός μαρξιστικού ομίλου. Τον Απρίλιο διαγράφεται, αλλά δεν αποδέχεται τη διαγραφή του και συνεχίζει να δρα στη ΔΝΛ. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της Σπουδάζουσας δημιουργούνται πολλές μικρές εξεγέρσεις, διότι ο Πέτρουλας και ο Παπούλιας δεν είναι τυχαίοι, είναι αναγνωρισμένοι και σεβαστοί αγωνιστές. Την ημέρα της κηδείας του Πέτρουλα κυκλοφορεί από τα μέλη της φράξιας η ιδρυτική διακήρυξη της Πανσπουδαστικής Δημοκρατικής Κίνησης ΠΑΝΔΗΚ – Σωτήρης Πέτρουλας.
Ο Σωτήρης Πέτρουλας έμελλε να είναι ο  απόγονος μιας ιστορικής οικογένειας αγωνιστών, 31 μέλη της οποίας δολοφονήθηκαν από μοναρχοφασίστες και θάφτηκαν σε λαγούμια. Οι ίδιοι μοναρχοφασίστες επιχείρησαν να θάψουν με τον ίδιο τρόπο και το Σωτήρη Πέτρουλα που δολοφονήθηκε στις 21 Ιούλη του 1965, μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί κανένας από το οικείο περιβάλλον και τους συντρόφους του.
Ο θάνατός του συγκλόνισε το λαό, ατσάλωσε το κίνημα εκείνη την κρίσιμη περίοδο ξεκινώντας από την κηδεία του που και μετατράπηκε σε ένα τεράστιο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο. «Ο ανιψιός μου Σωτήρης πήρε εξιλέωση για όλους τους νεκρούς μας. Γιατί ήταν ο μοναδικός Πέτρουλας που θάψαμε, οι άλλοι χώθηκαν σε λάκκους», είπε σε αργότερα συνέντευξή της η Δήμητρα Πέτρουλα. «Γι’ αυτό και ο αδελφός μου, ελεύθερος πια από φυλακές και εξορίες, έδωσε μάχη για να πάρουμε τη σορό του, κάτι που αρνιόταν η αστυνομία».
Η κυβέρνηση θέλει να τον θάψει στη 1.00 τα βράδυ, η ηγεσία της ΕΔΑ κινητοποιείται και το αποτρέπει, η σορός του δίνεται στην οικογένεια και είναι ανοιγμένη! – ο ιατροδικαστής Καψάσκης μάλλον αμέλησε να την ράψει – οι Λαμπράκηδες τη σκεπάζουν με λουλούδια. Αρχίζει το λαϊκό προσκύνημα στη φτωχογειτονιά του Κολωνού και αργότερα ξεκινάει η πομπή, διασχίζοντας την Αθήνα. Να τι γράφει ο Στρατής Τσίρκας στο βιβλίο του «Χαμένη άνοιξη»: Κι όταν είδα στην πλατεία Ομονοίας τους οικοδόμους με ξεγυμνωμένα στήθη να σταματούν τη νεκροφόρα και να σηκώνουν στα χέρια τους το φέρετρο, είπα μέσα μου πως από εδώ αρχίζει πια η αποθέωση.

*  «Για ό,τι έπεσες, ήταν αλήθεια» Η φράση ανήκει στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο και αφορούσε τον Σωτήρη Πέτρουλα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και είναι η επέτειος από το δημοψήφισμα και μιας και ορισμένοι φίλοι του σημερινού ΚΚΕ λένε περί επιβεβαιωσεων υπενθυμίζω :''Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ AYTH TH ΣΤΙΓΜΗ και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, ....'''. Θεωρώ ότι όποιος έχει τον κοινό νου κατανοεί ότι αυτή ακριβώς η θέση που είναι θέση επί του συγκεκριμενου παρόντος , επί της συγκεκριμένης κατάστασης δεν σήμαινε τίποτα άλλο παρά πράσινο φως στον Τσιπρα να υπογράψει μνημόνιο . και δανειακή συμφωνία. Το 3ο μνημόνιο και η υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας 2015-2018 ήταν η προϋπόθεση για την παραμονή στο ευρώ τον Ιούλη του 2015. Σαφώς και το γνώριζε αυτό η ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ. Η καταψήφιση της στη βουλή απο την πλευρά τους ήταν εκ του πονηρου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΩΧΝΕΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ… ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
Μια πραγματικά πρωτοφανή, (αν και για πολλούς επόμενο ήταν), δήλωση του Σουηδού πρωθυπουργού, Στέφαν Λόφβεν, στην σουηδική Kyrkans Tidning, δείχνει ως που έφτασε η κατάσταση με τους πανταχόθεν προστατευόμενους και με λύσσα προωθούμενους ομοφυλόφιλους.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Σουηδό πρωθυπουργό οι ιερείς στην Εκκλησία της Σουηδίας πρέπει να τελούν «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου ή θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά.
Συνέκρινε τους ιερείς που δεν επιθυμούν να κάνουν «γάμους» ομοφυλόφιλων με τις μαίες που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αμβλώσεις. Ένα σουηδικό δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα απόφαση κατά μιας μαίας που για χρόνια αγωνιζόταν να μην αναγκαστεί να βοηθά σε αμβλώσεις.
Η μαία, Ellinor Grimmark, παρέπεμψε την υπόθεσή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι το κόμμα του εργάζεται για να διασφαλίσει ότι όλοι οι ιερείς της Εκκλησίας της Σουηδίας «θα παντρεύουν» ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
«Βλέπω παραλληλισμούς με τη μαία που αρνείται να κάνει εκτρώσεις», δήλωσε ο Löfven. «Εάν εργάζεσαι ως μαία, πρέπει να είσαι σε θέση να κάνεις εκτρώσεις, αλλιώς θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Είναι το ίδιο για τους ιερείς», που δεν θέλουν να διεξάγουν «γάμους» ομοφυλοφίλων.
«Η εκκλησία ως μια ανοιχτή δημοκρατική εκκλησία είναι μια οργάνωση που αντιπροσωπεύει την ισότητα των ανθρώπων», είπε. «Η εκκλησία θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρένα για την κοινωνική δημοκρατία».
Η Εκκλησία της Σουηδίας επιτρέπει την ιεροσύνη των γυναικών. Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος της Στοκχόλμης, η οποία είναι «παντρεμένη» με μια άλλη ιέρεια, δέχθηκε κριτική επειδή είπε ότι η εκκλησία πρέπει να αντικαταστήσει τους σταυρούς της με μουσουλμανικά σύμβολα.
Ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος στη Σουηδία από το 2009, και την ίδια χρονιά η Εκκλησία της Σουηδίας άρχισε να τον επιτρέπει. Περίπου το ήμισυ των επισκόπων της Εκκλησίας της Σουηδίας υπέγραψε μια επιστολή στην οποία καταδίκαζαν την εισαγωγή του «γάμου» ατόμων του ίδιου φύλου στην εκκλησία.
Η Σουηδία περιγράφει τον εαυτό της ως «μία από τις πιο gay-friendly χώρες στον κόσμο».
Το CBN και το SVT.se αναφέρουν ότι ο Löfven σκέφτεται η προθυμία να συμμετάσχει κάποιος σε «γάμους» ομοφυλόφιλων να πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για χειροτονία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υποστηρικτές του Μαδούρο επιτέθηκαν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 5 Ιούλιος, 2017 - 21:23
Επίθεση στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες υποστηρικτές του Προέδρου, Νίκολας Μαδούρο.
Εκείνη την ώρα, στο Κοινοβούλιο, τον μόνο θεσμό που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, πραγματοποιούνταν εκδήλωση για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαδηλωτές ντυμένοι στα κόκκινα και κρατώντας ρόπαλα έσπασαν την μπροστινή πύλη, εισέβαλαν στο κτίριο και έριξαν καπνογόνα
Παράλληλα, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τουλάχιστον τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφεραν ότι αρκετοί βουλευτές και δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.
Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης με αίματα να τρέχουν από τα πρόσωπά τους.
Το κλίμα στη Βενεζουέλα είναι ιδιαίτερα τεταμένο. Η δεξιά αντιπολίτευση οργανώνει διαδηλώσεις, ενώ υποστηρικτές της πραγματοποιούν συχνά πυκνά επιθέσεις στη χώρα, καλλιεργώντας κλίμα έντασης.
Πριν λίγες ημέρες ακόμη, ακροδεξιός πρώην αξιωματικός της αστυνομίας πέταξε με ελικόπτερο πάνω από κυβερνητικά κια κρατικά κτίρια του Καράκας και έριξε χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ακόμη, εμφανίζεται σε βίντεο ένοπλος, μαζί με υποστηρικτές του, και καλεί σε ανατροπή του Μαδούρο.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του κάποιες ημέρες πριν ότι αν απειληθεί η κυβέρνηση της χώρας θα καλέσει τον λαό και τους υποστηρικτές του να πάρουν τα όπλα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν ήταν ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος
23:01 Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017
Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο φέρνει στη δημοσιότητα μια νέα μελέτη του Stockholm Center for Freedom (SCF).
Σύμφωνα με αυτή, το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο και ενορχηστρωτής του δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στόχος του να δημιουργήσει την αναγκαία πρόφαση για το κύμα των μαζικών διώξεων που ακολούθησε, για να βγάλει τους αντιπάλους του από την μέση και να διατηρήσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα του.
«Υπάρχει μια σειρά προβληματικών καταστάσεων στο περσινό πραξικόπημα. Ο Ερντογάν φαίνεται πως χρησιμοποίησε τις φήμες που κυκλοφορούσαν για να εξουδετερώσει την αντιπολίτευση», αναφέρει ο πρόεδρος της SCF.
Ως εκ τούτου, το πραξικόπημα δεν θα πρέπει καν να καλείται έτσι,αναφέρει η μελέτη, καθώς η κινητοποίηση των «πραξικοπηματιών» ήταν περιορισμένη, η διαχείριση της όλης απόπειρας ήταν προβληματική και παραβίαζε τους κοινούς κανόνες εμπλοκής.
Ο Ερντογάν πέτυχε τον στόχο του, καθώς κρίνοντας εκ του αποτελέσματος,εξουδετέρωσε την αντιπολίτευση και εξασφάλισε τον «θρόνο» του, ενώ προετοίμασε και εισβολή στη Συρία, που τόσο πολύ επιθυμούσε. Για αυτό άλλωστε χαρακτήρισε το πραξικόπημα «δώρο θεού», αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύει το site mignatiou.com.
Τα βασικά σημεία που αναφέρονται στην έκθεση, τα οποία ενισχύουν την άποψη ότι το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν, είναι τα εξής:
-Υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ των πραγματικών γεγονότων και των σεναρίων που διέσπειρε το καθεστώς Ερντογάν, μέσω προπαγάνδας, πιέσεων, απειλών, ακόμα και βασανιστηρίων. Οι μαρτυρίες από κατηγορούμενους και τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν μέχρι τώρα ενισχύουν την άποψη πως το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο.
– Οι αντικρουόμενες δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με την σειρά των γεγονότων εκείνο το βράδυ, οι χιλιάδες συλλήψεις και οι διώξεις.
– Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι γνώριζε για το πραξικόπημα, αλλά δεν ειδοποίησε ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον πρόεδρο αλλά παραμένει ακόμα στη θέση του.
– Το γεγονός ότι ο Φιντάν δεν έχει κληθεί ούτε ως κατηγορούμενος, ούτε καν σαν μάρτυρας στις δίκες για το πραξικόπημα, η μη παρουσία του στο κοινοβούλιο κατά την σχετική έρευνα και συζήτηση.
– Το γεγονός ότι ο Φιντάν είχε επαφές με την στρατιωτική ηγεσία επί μέρεςπριν το πραξικόπημα, ακόμα και την ημέρα εκδήλωσής του, η επίσκεψή του στο γενικό επιτελείο αν και υπήρχαν φήμες ότι θα συλλαμβανόταν και η εκδήλωση του πραξικοπήματος αμέσως μετά την αποχώρησή του από εκεί δεν έχει εξηγηθεί ούτε δικαιολογηθεί ακόμα.
– Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Χουκλουσί Ακάρ επίσης προέβη σε αντικρουόμενες δηλώσεις. Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δε δεν δικαιολογούν τις δηλώσεις του. Αναλυτές αναφέρουν ότι το πραξικόπημα θα μπορούσε να καταπνιγεί πριν καν εκδηλωθεί. Ο Ακάρ όμως δεν έλαβε κανένα μέτρο.
– Είναι πολύ ασυνήθιστο το γεγονός ότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μετείχε ακόμα και σε γαμήλιες τελετές την ώρα που υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα.
– Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο πραξικόπημα συμμετείχαν 8.651 στρατιωτικοί, δηλαδή ποσοστό 1,5% των τουρκικών δυνάμεων. Από αυτούς δε οι 1.761 ήταν κληρωτοί στρατιώτες, οι 1.214 ήταν μαθητές στρατιωτικών σχολών και οι 5.761 ήταν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Παρόλα αυτάδιώχθηκαν 168 ανώτατοι αξιωματικοί που όλοι μαζί είχαν υπό τον έλεγχό τους 200.000 άνδρες.
– Το γεγονός ότι η γέφυρα του Βοσπόρου έκλεισε μόνο από το ένα ρεύμα,ότι επλήγησαν στόχοι άσχετοι με τους στόχους των πραξικοπηματιών, ότι δεν ενοχλήθηκαν οι πολιτικοί, ότι σκοτώθηκαν πολίτες, ότι επιχειρήθηκε κατάληψη στρατηγικών σημείων με μια χούφτα μόνο στρατιωτών δεν μπορούν να εξηγηθούν. Οι δε ομάδες που υποτίθεται καταδίωκαν τον Ερντογάν πήγαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε πολλές ώρες μετά τη διαφυγή του από εκεί. Όλα αυτά δεν βγάζουν νόημα.
– Ακόμα και μετά από έναν χρόνο από το πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα αξιόπιστο στοιχείο εμπλοκής του κινήματος Γκιουλέν στο πραξικόπημα. Κατασκευασμένα μόνο στοιχεία και μαρτυρίες που ελήφθησαν μετά από βασανιστήρια παρουσιάστηκαν.
– Τα στρατεύματα που κινητοποιήθηκαν για το πραξικόπημα κινητοποιήθηκαν με άλλες δικαιολογίες ενώ οι μετέχοντες αξιωματικοί προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους και ιδεολογίες.
– Ο Γκιουλέν έχει δηλώσει πως το πραξικόπημα ήταν σκηνοθετημένο από τον Ερντογάν.
– Ακόμα οι βαλλιστικές έρευνες των όπλων με τα οποία σκοτώθηκαν πολίτες παραμένουν σκοτεινές. Είναι γνωστό ότι στις συγκρούσεις μετείχαν παραστρατιωτικές ομάδες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία μοίρασε όπλα σε πολίτες.
– Στην Τουρκία πλέον δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου. Είναι μια χώρα που κυβερνάται με διατάγματα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η δικαστική εξουσία ελέγχεται απόλυτα από την κυβέρνηση, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου ή της έκφρασης, μέλη της αντιπολίτευσης βρίσκονται στη φυλακή και το κοινοβούλιο δεν λειτουργεί κανονικά.
– Πάνω από 150.000 δημόσιοι λειτουργοί έχουν χάσει τη δουλειά τους χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Οι διώξεις στις ένοπλες δυνάμεις, τη δικαιοσύνη, το διπλωματικό σώμα, τη διοίκηση και στους μηχανισμούς ασφαλείας φτάνει σε ανησυχητικά υψηλό επίπεδο και 51.889 άτομα που θωρούνται οπαδοί του Γκιουλέν βρίσκονται στις φυλακές χωρίς αποδείξεις, χωρίς δίκη και καταδίκη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hρθε η Ανάπτυξη – Έμπορος Με 6.000 € Εισόδημα Πληρώνει 5709 € Φόρους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τώρα ο κοσοβάρος αγναντεύει τα ραδίκια ανάποδα!
Ο Κοσοβάρος μισθοφόρος φονιάς Lavdrim Muhaxheri AKA, επονομαζόμενος ''Abu Abdullah Kosova'', συναντήθηκε με τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τώρα είναι με τις 72 παρθένες στον ουρανό...
Ήταν γνωστός (2014) για τα βίντεο που αρεσκόταν να ανεβάζει και είχαν την "τεχνική" σφαγής ανθρώπων με κοπή της καρωτίδας...
Στο διάβολο κτήνος!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΛΑΕτζήδες σας το ταξα, όσο κρατάτε αυτήν την στάση εναντίον μου θα σας κράζω μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα!
Aliki Papachela
Ο κύριος με ξέρει από παλιά που δούλευε στην ΕΡΤ όπως κι ο πρώην σύζυγός μου. Μέλος της ΛΑΕ ο κύριος Γυπάρης. Τον πρώτο καιρό της κατάληψης μου έστελνε μηνύματα συμπαράστασης, λέγοντας ότι με καταλαβαίνει απόλυτα μιας κι ο ίδιος έχει κάπου 16 ακίνητα, και τον πνίγουν τα ΕΝΦΙΑ, και αρκετά του έχουν μείνει ξενοίκιαστα και είναι απαράδεκτο να τραβάμε ότι...
τραβάμε κι από πάνω να μας αλώνουν έτσι την περιουσία. Λίγο λίγο κι όσο η ΛΑΕ πήγαινε πιό κοντά στην καταπάτηση City Plaza, αραίωνε. Μετά τα Χριστούγεννα, δε, και την επίσκεψη-στήριξη επισήμως αντιπροσωπείας της ΛΑΕ στο ξενοδοχείο με αφορμή την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, έκοψε τελείως.
Μέχρι σήμερα που έθιξα το κομματίδιό του, τον Λαφαζάνη και τα "συντρόφια" του που με βρίζουν.
Οπότε τον έκοψα παντελώς εγώ.
Συνοπτικές διαδικασίες λέμε!
(ΛΑΕτζήδες σας το ταξα, όσο κρατάτε αυτήν την στάση εναντίον μου θα σας κράζω μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα!)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οποιος θέλει να τεστάρει την διασύνδεση μεταξύ ΜΑΦΙΑΣ , ΛΑΕ και ΣΙΑ, Κυβέρνησης, και φιλικά προσκείμενων φατσομπουκικών σελίδων του "χώρου", δεν έχει παρά να προσπαθήσει να κάνει εκεί μια ανάρτηση κριτικού περιεχομένου, για την υπόθεση καταπάτησης του Σιτυπλάζα απο τις γνωστές ΜΚΟ, που υποστηρίζονται απο την κόρη του Λαφαζάνη..., και η ανάρτηση του θα σβηστεί σε χρόνο dt. Ευτυχώς που συμβαίνουν και αυτά, και αποκαλύπτονται ποιοί πραγματικά είναι, οι "προβληματισμένοι Μαρξιστές"....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόλις έβαλα το παρακάτω άρθρο στην ομάδα " Πόλος Μαρξιστικού προβληματισμού (ΚΚΕ Μπουλκουμέ) " Για να δούμε... Αν μείνει(μέχρι και αύριο, να το διαβάσει ο κόσμος) ζητώ συγνώμη από την ομάδα (ΚΚΕ Μπουλκουμέ) ΚΑΙ ΜΟΝΟ, για την προηγούμενη ανάρτηση, και θα τη τροποποιήσω. Αν σβήσει όμως η προκείμενη, τα σχόλια είναι νομίζω περιττά...

City Plaza: Η αλήθεια πίσω από την πρωτοφανή κατάληψη

Εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο έχουν ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα για την πρωτοφανή υπόθεση της κατάληψης του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο είναι ιδιοκτησία της κυρίας Αλίκης Παπαχελά. Η αλήθεια πίσω από την υπόθεση διαστρεβλώθηκε, παραποιήθηκε και κακοποιήθηκε μέχρι εσχάτων. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου από θύμα βρέθηκε εν μία νυκτί στη θέση του θύτη, δεχόμενη βολές από παντού, απειλές κατά της ζωής της, ανελέητους τραμπουκισμούς και χυδαίες κατηγορίες ότι η ίδια θα προβεί στην τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως εμπρησμό της ίδιας της περιουσίας της με σκοπό να απαλλαγεί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κτίριο.
Στις 22 Απριλίου του 2016 τελέσθη μια επαίσχυντη πράξη. Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο υπέστη εισβολή ατόμων που αυτοχρίστηκαν «αλληλέγγυοι» και παρά τις εκκλήσεις της ιδιοκτήτριας και του δικηγόρου της προς τις Αρχές (αστυνομία και εισαγγελία) η πολύωρη καθυστέρηση ανταπόκρισης, έδωσε το περιθώριο στους εισβολείς να εγκαταστήσουν κάποιους πρόσφυγες το βράδυ, για να αιτιολογήσουν και να καλύψουν προσχηματικά την παρανομία.
Τον τελευταίο χρόνο, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου υφίσταται μία πρωτοφανή καταπάτηση ουσιαστικών δικαιωμάτων της, τόσο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, όσο και της προσωπικής αυτοτέλειας και αξιοπρέπειας.
Έκτοτε ξεκινά ο Γολγοθάς της κ. Παπαχελά, καθώς υπέστη και συνεχίζει να υφίσταται μία σειρά από διαδικτυακές και άλλου τύπου επιθέσεις. Κυκλοφόρησαν βίντεο σε βάρος της, φήμες, άρθρα, όπου διαστρέβλωσαν εσκεμμένα και ενορχηστρωμένα την πραγματικότητα.
Το ξενοδοχείο ήταν και παραμένει προς πώληση. Η εταιρεία που το νοίκιαζε από την κ. Παπαχελά από της κατασκευής του, το 2010 έπαψε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους της και το μίσθωμα προς την ιδιοκτήτρια. Η κατάληψη όμως εμποδίζει πλέον την διαχείρισή του και δυσχεραίνει ποικιλοτρόπως την ζωή της κ. Παπαχελά.
Η αλήθεια πίσω από την κατάληψη παρόλες τις χυδαίες απόπειρες διαστρέβλωσης και λάσπης από κάποια όντα τα οποία θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι είναι μόνο η ακόλουθη:
o Το ξενοδοχείο κατελήφθη από «αλληλέγγυους» και κατοικεί άγνωστος αριθμός προσφύγων, που χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για πολλούς λόγους.
o Στο ξενοδοχείο το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό ήταν κομμένα εδώ και χρόνια, ενώ σήμερα λειτουργούν παράνομα. Η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ δεν απαντούν στο πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει και ποιος χρεώνεται για την παράνομη επαναλειτουργία τους.
o Οι εισβολείς-καταληψίες, δεν επιτρέπουν στην ιδιοκτήτρια να μπει στην ιδιοκτησία της, αποτρέπουν μεσίτες και πιθανούς αγοραστές να δουν το ακίνητο και η ίδια χρεώνεται όλα τα έξοδα (ΕΝΦΙΑ κλπ) για ένα ακίνητο που δεν μπορεί να διαχειριστεί.
o Εδώ και έξι μήνες στις αιτήσεις, στα εξώδικα και στις κινήσεις διαμαρτυρίας δεν υπάρχει επίσημη κινητοποίηση
o Οι εισβολείς-καταληψίες, δίνουν συνεντεύξεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο, κανάλια (όπως το CNN, Al Jazeera, Ολλανδική τηλεόραση και άλλα), και κυκλοφορούν βίντεο και συνεντεύξεις, στο διαδίκτυο, με ανυπόστατα ψεύδη. Η πλευρά της κ. Παπαχελά δεν προβάλλεται.
o Η απουσία της Πολιτείας, είναι αξιοπερίεργη και πολύ περισσότερο η δήλωση του κ. Μουζάλα στην Ολλανδική τηλεόραση, πως η περίπτωση του City Plaza αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας…αλλά δεν αρκεί!
o Εμφανίζεται μία γερμανική ΜΚΟ, η θηριώδης γερμανική Medico International και αφού διαβάλει την ιδιοκτήτρια με ψεύδη για την ιδιοκτησία της (πως το ξενοδοχείο ήταν χρόνια εγκαταλελειμένο) το διαφημίζει ως το καλύτερο της Ευρώπης (The best hotel in Europe), ζητώντας συνδρομές για ενίσχυση. Ποιος λαμβάνει αυτά τα χρήματα και ποιος τα διαχειρίζεται, αφού δεν πρόκειται για νόμιμη δομή φιλοξενίας; Γιατί δεν παρεμβαίνει η Πολιτεία, καθώς η ιδιοκτήτρια του χώρου καταγγέλλει τα γεγονότα;
o Οι εισβολείς υποστηρίζουν πως στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες, επομένως τα ποσά (από ΟΗΕ και ΕΕ –εκτός της συνδρομής προς τις ΜΚΟ) ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.
o Ο αριθμός των προσφύγων είναι ασαφής, καθώς δεν μπορεί κάποιος να τους μετρήσει, αφού απαγορεύεται η είσοδος σε όσους δεν ανήκουν στους εισβολείς-καταληψίες. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι εκεί ζουν 400 πρόσφυγες και ανάμεσά τους 170 παιδιά, ωστόσο η πλευρά της ιδιοκτήτριας υποστηρίζει ότι ο χώρος δεν επαρκεί (το ξενοδοχείο έχει 126 δωμάτια και 236 κρεβάτια)
o Η προστασία και η υγιεινή είναι ελλειμματική, καταγράφηκε ήδη αποδεδειγμένο κρούσμα φυματίωσης το καλοκαίρι και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι άγνωστες, αφού δεν ελέγχονται από κάποιον επίσημο φορέα.
o Η κ. Παπαχελά είναι σε δεινή θέση, όχι μόνο γιατί αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα μία λασπολογία σε βάρος της, αλλά επιπλέον, κινδυνεύει, από τα χρέη που συσσωρεύονται και από την αδυναμία να διαχειριστεί την περιουσία της (με όποιες φθορές συνεπάγονται κατά την περίοδο της ανεξέλεγκτης κατάληψης), να υποστεί ποινικές διώξεις για φορολογικούς λόγους ή για ό,τι μπορεί να συμβεί εντός του ξενοδοχείου.
Στις 13 Απριλίου 2017 εστάλη εξώδικο από την ΕΥΔΑΠ στην κυρία Παπαχελά σύμφωνα με το οποίο της βεβαιώνεται ότι υπάρχουν ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς την εταιρεία και ζητείται να καταβάλει το ποσό των 81.414 ευρώ μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την επίδοση της εξώδικης επιστολής. Της γνωστοποιείται επίσης ότι ακολουθεί ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.Το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι οχλήσεις και εξωφρενικές απειλές κατά της κυρίας Παπαχελά ότι η ίδια «στοχοποιεί ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη απειλώντας να τους κάψει με 5 μπιτόνια βενζίνη».
Επισημαίνεται ότι η κ. Παπαχελά είχε στείλει εξώδικα σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ όταν αντιλήφθηκε ότι έχουν επανασυνδέσει ρεύμα και νερό παράνομα γνωστοποιώντας στις εταιρίες ότι το κτίριο έχει καταληφθεί και ουδεμία ευθύνη φέρει η ίδια για παράνομες συνδέσεις και καταναλώσεις!
Η ιδιοκτήτρια από θύμα μιας αποτρόπαιας ενέργειας κατηγορείται ως θύτης, βαλλόμενη από παντού χωρίς στήριξη από πουθενά. Το φλέγον ερώτημα είναι πού είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν να προστατεύσουν την ατομική ιδιοκτησία και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών, πού βρίσκεται το κράτος;
Η απάντηση είναι : “Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα του 2017.”
http://writersgang.com/2017/04/17/city-plaza-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84-2/





--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017
Καλλιτέχνες και "καλλιτέχνες"..
     Ο κύριος Αγγελάκας (κύριος σε αντιδιαστολή με τους χλιμίντζουρες που παριστάνουν τους καλλιτέχνες και τους "πνευματικούς" ανθρώπους του τόπου),
     ..αντέδρασε ως εξής στην απαγόρευση-λογοκρισία του μαύρου σκοταδισμού:
     " Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να
συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο "
     Μεγαλειώδης απάντηση ενός συνειδητοποιημένου ανθρώπου κατά της σύμπραξης ρασοφόρων σκοταδιστών και αριστερών νεοφιλελεύθερων συστημικών.
     Ο "συννεφούλας" Νιόνιος δεν έχει απαντήσει ακόμα,
     ..κι ο "Μπαγάσας" Νικόλας σίγουρα θα χαμογελάει από κει πάνω με την κατάντια του.
     Και φυσικά με την κατάντια μας, σήμερα, όπου το δεύτερο μεγαλύτερο "ΟΧΙ" στην σύγχρονη ιστορία μας δεν τιμάται, δεν εορτάζεται από το επίσημο κράτος,
     ..αλλά αποσιωπάται στην απελπισμένη προσπάθεια των προδοτών να ξεχαστεί η προδοσία τους.
     Σύσσωμη η αντιπολίτευση σήμερα όπως και τότε ( ΝΔ, Ποτάμι, ΠαΣοΚ) θα ψηφίσουν "ΝΑΙ" στο survivor,
     ..ενώ το ΚΚΕ όπως και τότε θα προτείνει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν "λευκό".
     Ένας λαός καταπροδομένος από όλους κι από παντού,
     ..πώς να σταθεί όρθιος από μιά χούφτα μόνον αληθινούς καλλιτέχνες,
     ..που το σύστημα σπεύδει να χαρακτηρίσει αναρχικούς και περιθωριακούς;
     Φίλε Γιάννη, αξέχαστε Νικόλα,
     ..σιωπητήριο!..
   




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Πώς λέγονται αυτοί που αποτρέπουν την ελληνική παρουσία πάνω στα Ίμια;

Ίμια: Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου για βοσκό που έστελνε στις βραχονησίδες
 05.07.2017 | 12:52
Διχάζει η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη. Ήταν εκείνος που είχε σηκώσει στα Ίμια την ελληνική σημαία το 1996...
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, με συνέντευξή του στο Blue Sky. Όπως είπε καλείται με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου να πληρώσει 50.000 ευρώ γιατί του καταλογίστηκε ότι ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια παράνομα τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του. «Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος, κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2 εκατομμυρίων δραχμών σημερινά 6.000 ευρώ το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων, πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6, 5 μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου...
Τα ποσά ήταν για να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί χρόνια νοικιάζοντας τις βραχονησίδες από το δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με Ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», είπε ο κύριος Διακομιχάλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Blue Sky».
Ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό από τη τσέπη του αναδρομικά και εντόκως, με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες. «Μετά τον Απρίλιο του 2004, και την αλλαγή, εν τω μεταξύ, της δημοτικής αρχής το 2002, ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα'' λέει ο κύριος Διακομιχάλης και ξεσπά...
Δεν πάει πια. Ειδικά τώρα, που έχουμε γενικευμένη αμφισβήτηση του Αιγαίου. Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό, μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ. Όταν ο βοσκός πήγαινε στα Ίμια τα τουρκικά πλοιάρια προσπαθούσαν να τον παρενοχλήσουν αλλά μέχρι εκεί. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ζώσα ψυχή στα Ίμια».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ
Αυξάνονται οι επενδύσεις για τη συντήρησή του
Φετινά στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI)
Μπορεί ο αριθμός των πυρηνικών όπλων να μειώθηκε φέτος σε συνολικό επίπεδο, ωστόσο οι επενδύσεις στη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων πυρηνικών συστημάτων αυξήθηκαν. Δηλαδή, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI), το 2017 δεν καταγράφηκαν επενδύσεις σε νέα πυρηνικά όπλα, αλλά οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικές κεφαλές προτίμησαν να συντηρήσουν και να επισκευάσουν τους ήδη υπάρχοντες εξοπλισμούς.
Ειδικότερα, το 2017 εννιά χώρες είχαν στην κατοχή τους σχεδόν 14.935 πυρηνικά όπλα, ελαφρώς λιγότερα από πέρυσι: ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα. ΗΠΑ και Ρωσία διαθέτουν το 93% του παγκόσμιου πυρηνικού οπλοστασίου. «Καμία από αυτές τις χώρες δεν είναι διατεθειμένη να θέσει οριστικό τέρμα στους πυρηνικούς εξοπλισμούς στο άμεσο μέλλον», ανέφερε στη «Deutsche Welle» η Σάνον Κάιλ, ερευνήτρια στο SIPRI.
Οι ΗΠΑ αναμένεται να επενδύσουν 400 δισ. δολάρια μεταξύ 2017 - 2026 για να συντηρήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο και μέσα στα επόμενα 30 χρόνια συνολικά 1 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκίνησε ήδη επί προεδρίας Ομπάμα και αναμένεται να συνεχιστεί επί Τραμπ, σημειώνει το SIPRI. Το Γενάρη, το Ηνωμένο Βασίλειο διέθετε 215 πυρηνικές κεφαλές, εκ των οποίων οι 120 θεωρούνται λειτουργικές. Η Γαλλία διαθέτει 300 πυρηνικές κεφαλές και προτίθεται να εκσυγχρονίσει στο μέλλον το πυρηνικό της πρόγραμμα με την απόκτηση ενός υποβρυχίου νέας γενιάς, που θα διαθέτει βαλλιστικά συστήματα συμβατά με πυρηνικές κεφαλές. Η Κίνα διαθέτει 270 πυρηνικές κεφαλές, το Πακιστάν 140 και η Ινδία 130.